Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Γκάλοπ – έκπληξη ανατρέπει τα δεδομένα στη Συρία!Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα του γκάλοπ που διενεργήθηκε στη Συρία, το οποίο παρουσιάζεται από τις σελίδες του βρετανικού «Guardian». Σύμφωνα με αυτό, το 55% των Σύρων επιθυμεί την παραμονή του Μπασάρ Αλ Άσαντ στην εξουσία, διότι φοβάται εμφύλιο. Η δημοσκόπηση αγνοήθηκε επιδεικτικά από κάθε μέσο ενημέρωσης στις δυτικές χώρες. Το άρθρο που ακολουθεί, μετέφρασε η εξαιρετική ιστοσελίδα «http://geopolitics-gr.blogspot.com» την οποία και συστείνουμε ανεπιφύλακτα στους φίλους αναγνώστες μας:
Ας υποθέσουμε ότι από μια αξιόπιστη έρευνα της κοινής γνώμης διαφαινόταν πως η πλειοψηφία των Σύρων τάσσεται υπέρ της παραμονής του Μπασάρ Ασαντ στην εξουσία. Δεν θα συνιστούσε ένα τέτοιο εύρημα σημαντική είδηση, ιδιαίτερα όταν ανατρέπει τον κυρίαρχο τρόπο παρουσίασης της κρίσης στη Συρία και δεδομένου ότι τα μέσα ενημέρωσης παραδοσιακά θεωρούν το αναπάντεχο πιο άξιο προβολής απ’ ό, τι το προφανές;

Τα πήραν ΟΛΑ κι ΕΦΥΓΑΝ.Κλείνουν ENERGA και HELLAS POWER, με απόφαση της ΡΑΕ
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ !!

Στο δίκτυο της ΔΕΗ περνούν, από το τα μεσάνυχτα της 25ης Ιανουαρίου, οι πελάτες των εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ENERGA και HELLAS POWER, μετά την καταγγελία των συμβάσεων τους και τη διαγραφή τους από το Μητρώο Συμμετεχόντων στην Χονδρεμπορική Αγορά ηλεκτρισμού, με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ),που επικαλούνται ανεκπλήρωτες οικονομικές υποχρεώσεις εκ μέρους των δύο εταιρειών...

Η ΡΑΕ και ο ΔΕΣΜΗΕ εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα: "Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) ενημερώνουν τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ότι με στόχο την προστασία του καταναλωτή, τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο ΔΕΣΜΗΕ κατήγγειλε τις συμβάσεις Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας και διέγραψε τις εταιρείες προμήθειας ENERGA και HELLAS POWER από το Μητρώο Συμμετεχόντων της Χονδρεμπορικής Αγοράς, λόγω της μη εκπλήρωσης εκ μέρους τους των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ "ΜΠΑΛΑΚΙΑ" ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ... "ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ"Επειδή πολύ κουβέντα άνοιξε πάλι σήμερα για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ 5ο κόμμα κλπ... Θα είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο για το καθεστώς να δεί ότι έρχεται η ώρα του και πως η μόνη σωτηρία των εκπροσώπων του είναι να τα μαζεύουν μιά ώρα αρχύτερα και να μας αδειάζουν την γωνιά.

Αν έχουν τα "μπαλάκια" οι καθεστωτικοί ας προσθέσουν κι άλλη επιλογή στην επόμενη δημοσκόπηση τους που να λέει "ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ"

Τουρκικό δημοσίευμα: Γαλλία – Κύπρος υπέγραψαν στρατιωτική συνεργασία- μετά την έγκριση της Γενοκτονίας…


«Η Κύπρος και η Γαλλία υπέγραψαν πρόγραμμα συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων τους». Η ‘Ελληνική Κυπριακή Κυβέρνηση’ και η Γαλλία υπέγραψαν πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών για το 2012.Το ελληνικό ραδιόφωνο, σύμφωνα με τον Ελληνικό Στρατό Εθνικής Φρουράς (RMMO), πραγματοποιήθηκε συνάντηση, μετά από πρόσκληση του Διοικητή, αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση από την ελληνική πλευρά και των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων του αναπληρωτή Γενικού Διοικητή, ναυάρχου Philippe Combesκαι με την παρουσία του υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ετοιμάζεται για πόλεμο η Ρωσία;


Σύμφωνα με το Eurasianet και τη Ρωσική εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta, η Ρωσία θα πραγματοποιήσει το Σεπτέμβριο του 2012 στρατιωτικές ασκήσεις στο Βόρειο Καύκασο και στην Αρμενία. Οι στρατιωτικές ασκήσεις με την κωδική ονομασία Kavkaz-2012, θα διεξαχθούν ως ασκήσεις προετοιμασίας ενδεχόμενου πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν. 

Με …κελεμπία βλέπουν την Ακρόπολη οι Τούρκοι


«Υποψήφιοι οι Άραβες για την Ακρόπολη» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Star η οποία όπως και πάρα πολλές άλλες σήμερα και χθες το προσφιλές τους θέμα είναι ότι η Ελλάδα βγάζει στο …σφυρί τα πάντα λόγω της οικονομικής κρίσης! Ένα τόνο παραπάνω η Taraf που επιγράφει το θέμα της «Άρχισε η πώληση της Ελλάδας». Σημειώνει ότι η Ελλάδα θα ξεκινήσει τις ιδιωτικοποιήσεις σε κάθε τομέα. 

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΕ Λάος ΚΑΙ Νδ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ - ΔΙΨΗΦΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ!Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες μας, έχει σημάνει συναγερμός σε Λάος και Νδ από την Κυριακή, οπότε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημιερίδα ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου αντιμνημονιακού πολιτικού σχηματισμού!

Στην Συγγρού και τους...γείτονες στην Καλλιρόης, γνωρίζουν ήδη πως ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΙΨΗΦΙΟΣ, ετοιμάζεται να ακολουθήσει τον ανεξάρτητο πλέον Βουλευτή στη νέα του προσπάθεια: Για να μην αναφέρουμε τους απλούς ψηφοφόρους των δυό κομμάτων, που σε περίπτωση που δημιουργηθεί ένα τέτοιο κόμμα θα τρέξουν να το ψηφίσουν...με χέρια και με πόδια!

Ειδικά για τον Καρατζαφέρη, η κατάσταση είναι δραματική με συνεχείς διαρροές προς την Χρυσή Αυγή κι αναμένεται να επιδεινωθεί κι άλλο από τον αντιμνημονιακό Πάνο!

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ! 5ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΣΕ ΝΗΠΕΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Με γρίπη των πτηνών διαγνώστηκε από ιδιώτη ιατρό, 5χρονο αγοράκι από την Πάφο. Ο Διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών Στέλιος Γρηγορίου, απηύθυνε έκκληση στους γονείς, να ενημερώσουν τον κόσμο για το περιστατικό, προσθέτοντας ότι θα αναλάβουμε την εξέταση του μικρού και θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα.

Ο κ. Γρηγορίου, μιλώντας στο Σίγμα, δήλωσε επίσης πως το πρωί, οι ιατρικές υπηρεσίες θα στείλουν γιατρό στο νηπιαγωγείο που σημειώθηκε το περιστατικό, για να εξετάσει τα υπόλοιπα παιδιά.

Τουρκικό δημοσίευμα: «Πλοίο του ελληνικού Λιμενικού, μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα»

Τουρκικό δημοσίευμα: «Πλοίο του ελληνικού Λιμενικού, μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα»

Με …κελεμπία βλέπουν την Ακρόπολη οι Τούρκοι

Με …κελεμπία βλέπουν την Ακρόπολη οι Τούρκοι

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΛΟΙΟΥ  Ένα αντίγραφο του 9,64 μ. μήκος, 2,6-μετρητή σε ολόκληρη την βάρκα που κτίστηκε κατά τον Μεσαίωνα θα δημιουργηθεί και θα ξεκινήσει στη θάλασσα το 2013 [Credit: Hurriyet]

Το “Yenikapi 12” αντίγραφο του βυζαντινού πλοίου που ανακαλύφθηκε κατά τις εργασίες κατασκευής του μετρό, θα ναυπηγηθεί και θα καθελκυστεί μέσα στην επόμενη χρονιά στα πλαίσια ενός ερευνητικού έργου που διενεργείται από το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.
Το ένα από τα 36 βυθισμένα πλοία που βρέθηκαν κατά την διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στο μετρό της Κωνσταντινούπολης πρόκειται να ναυπηγηθεί, να εκτεθεί και να καθελκυστεί στην θάλασσα με την ονομασία «Yenikapi 12». 

Πρόκειται για ένα αυθεντικό αντίγραφο του βυζαντινού πλοίου διαστάσεων, 9,64 μ.μήκους και 2,6 μ. πλάτους, το οποίο θα καθελκυσθεί μέσα στο 2013.


…και 64 Αλβανοί στον κατάλογο με τους μεγαλο-οφειλέτες του ελληνικού δημοσίου!


Στη λίστα που δημοσίευσε το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, ανάμεσα στα 4.152 άτομα που οφείλουν συνολικά στο ελληνικό κράτος 14,87 δις ευρώ, εμφανίζονται και ονόματα Αλβανών. Σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχουν τουλάχιστον 64 Αλβανοί που οφείλουν στο ελληνικό κράτος 38. 263.000 ευρώ.Περίπου 10 Αλβανοί έχουν τον μεγαλύτερο χρέος που κυμαίνεται από 1 έως 5 εκατομμύρια ευρώ.

Εθνική αποδόμηση και εθνομηδενισμός...


Ορισμένα άρθρα του πρόσφατου παρελθόντος αποδεικνύονται εκπληκτικώς προφητικά. Η παρακάτω ανάλυση, δημοσιευμένη προ τριετίας, εξηγεί πολλά από αυτά που η Ελλάδα εισπράττει και βιώνει σήμερα. Ανήκει στον ιστορικό Ηλία Ηλιόπουλο, διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Μονάχου και ανήκει στην παραπάνω σπάνια κατηγορία. Ο ''Λόγιος Ερμής'' την αναρτά εκ νέου από το πολύ καλό ''ΑΝΤΙΒΑΡΟ'', θεωρώντας πως αξίζει προσοχής και με την βεβαιότητα πως το άρθρο φέρει ισχυρά στοιχεία διαχρονικών ερμηνειών.

Βίντεο από φραστική επίθεση που διέκοψε την ομιλία Σημίτη στο Βερολίνο! - Στο 3:25 ο πρώην πρωθυπουργός χτυπά και το χέρι του στο τραπέζι!

Βίντεο από φραστική επίθεση που διέκοψε την ομιλία Σημίτη στο Βερολίνο! - Στο 3:25 ο πρώην πρωθυπουργός χτυπά και το χέρι του στο τραπέζι!