Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

gianniotis: Τι ανατέλλει στη θέση του ΠΑΣΟΚ;

gianniotis: Τι ανατέλλει στη θέση του ΠΑΣΟΚ;

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Ἡ Δημοκρατικὴ Ἀριστερὰ ὡς πασοκικὴ “κολυμβρήθρα το...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Ἡ Δημοκρατικὴ Ἀριστερὰ ὡς πασοκικὴ “κολυμβρήθρα το...: Δὲν συμπαθῶ ὅσους αὐτοδιορίζονται ἐκπρόσωποι τῆς “νέας γενιᾶς” λόγῳ ἡλικίας, καὶ ἀρχίζουν τὶς προτάσεις μὲ τὸ “ἐμεῖς οἱ νέοι” ἢ “ἡ γενιά μου...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Ἡ Δημοκρατικὴ Ἀριστερὰ ὡς πασοκικὴ “κολυμβρήθρα το...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Ἡ Δημοκρατικὴ Ἀριστερὰ ὡς πασοκικὴ “κολυμβρήθρα το...: Δὲν συμπαθῶ ὅσους αὐτοδιορίζονται ἐκπρόσωποι τῆς “νέας γενιᾶς” λόγῳ ἡλικίας, καὶ ἀρχίζουν τὶς προτάσεις μὲ τὸ “ἐμεῖς οἱ νέοι” ἢ “ἡ γενιά μου...

Οι Έλληνες σφαγιάζονται ελέω πολυπολιτισμικότητας

DefenceNet - Αγωνία: Τεράστιες μάζες ηλιακού πλάσματος εκτοξεύθηκαν προς τη Γη!

DefenceNet - Αγωνία: Τεράστιες μάζες ηλιακού πλάσματος εκτοξεύθηκαν προς τη Γη!

eglimatikotita.gr: Χέσε την Ελληνική ιθαγένεια...για τα λεφτά την θέλ...

eglimatikotita.gr: Χέσε την Ελληνική ιθαγένεια...για τα λεφτά την θέλ...: Ένας Αλβανός πατέρας τεσσάρων παιδιών πήγε στο Δήμο της περιοχής του να καταθέσει αίτηση για να πάρουν ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά του. Απα...

DefenceNet - H Eλβετία τιμά τον Ιωάννη Καποδίστρια!

DefenceNet - H Eλβετία τιμά τον Ιωάννη Καποδίστρια!

Αυτό πάλι;Βίαζαν νεαρούς και τους έκλεβαν το σπέρμα
Βίαζαν νεαρούς και τους έκλεβαν το σπέρμα
Για την επόμενη εβδομάδα αναβλήθηκε η δίκη τριών γυναικών που κατηγορούνται ότι βίαζαν νεαρούς που έκαναν ότο στοπ σε διάφορες περιοχές της Ζιμπάμπουε και τους έκλεβαν το... σπέρμα.

Ομιλία Γεωργίου Παπασημάκη για τον Παύλο Μελά

Τα νέα μέτρα ζητά η Τρόικα από τη χώρα…Την αποδοχή νέων, επώδυνων και σε ορισμένες περιπτώσεις και άνευ νοήματος μέτρων, απαιτεί η τρόικα, καθώς και δέσμευση των πολιτικών αρχηγών για την υλοποίησή τους. Αυτό είναι το προαπαιτούμενο για το νέο πακέτο στήριξης των 130 δισ. ευρώ.
Στα μέτρα που περιέχονται σε δεκασέλιδο κείμενο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η αύξηση των αντικειμενικών αξιών κατά 25% αναδρομικά από την αρχή του χρόνου, το κλείσιμο ή η κατάργηση των φορέων του Δημοσίου με απόλυση του προσωπικού τους, η μείωση των επικουρικών συντάξεων και η πλήρης απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Στο θέμα του μισθολογικού κόστους, παραμένει η απαίτηση της τρόικας για μείωση, ωστόσο είναι υπό συζήτηση οι παρεμβάσεις με τις οποίες θα επιτευχθεί.

Διεθνής Αμνηστία κατά της ποινικοποίησης της άρνησης του ολοκαυτώματος των Αρμενίων…Αλλά, «ξεχνάει» την ποινικοποίηση της άρνησης του ολοκαυτώματος των Εβραίων! Τυχαίο; Δε νομίζω!
Δηλώσεις κατά της πρόσφατης δια νόμου ποινικοποίησης της αμφισβήτησης του ολοκαυτώματος των Αρμενίων, στην Γαλλία, έκανε ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Ασία, Νίκολα Ντάκγουερθ. Ας τις παρακολουθήσουμε: «Το κακό παράδειγμα της Τουρκίας, η οποία έχει ποινικοποιήσει την «προσβολή της τουρκικότητας», ακολουθεί και η Γαλλία με την πρόσφατη υιοθέτηση νόμου που ποινικοποιεί τον «αρνητισμό», διώκει δηλαδή όσους υποστηρίζουν δημοσίως ότι οι Οθωμανοί δεν διέπραξαν γενοκτονία

ΕΠΕΙΓΟΝ !!! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ...  ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ !  

Αγαπητοί φίλοι,

Αυτές τις μέρες διεξάγεται η Δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης
για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
Παρακαλώ  ζητήσετε  από φίλους και γνωστούς σας να πάνε στο
 
http://www.greece.org/blogs/wwii/
 
       και να υπογράψουν το Αίτημα μας που
 ζητά  
 
από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα,
 
πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες,
 
πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών,
 
των εγκλημάτων και των λεηλασιών, που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών στήν Ελλάδα...
 
Η συνέχεια ΕΔΩ

Επιμελητήριο Κιλκίς: 4 εκατομμύρια ευρώ το μήνα πηγαίνουν στα Σκόπια…


Καζίνο, φθηνότερη βενζίνη, σούπερ μάρκετ, (οδοντιατρικές και άλλες) ιατρικές υπηρεσίες, αγορές – για τους Έλληνες τα Σκόπια είναι ο παράδεισος του καταναλωτή.Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ το μήνα βγαίνουν από τα ελληνικά σύνορα, από τις βόρειες πόλεις της Ελλάδας και πάνε στα Σκόπια, σύμφωνα με τον Σταύρο Χατζηγεωργιάδη από το Επιμελητήριο Κιλκίς. «Θεωρείται φυσιολογικό στους πολίτες να πηγαίνουν ημερήσιες εκδρομές στα Σκόπια για εύρεση φθηνότερων ιατρικών υπηρεσιών, για ρουχισμό και φθηνότερη βενζίνη», εξηγεί ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κιλκίς προς το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ "ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ" ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣΑυτοί θα είναι πάντοτε οι "φιλήσυχοι" μουσουλμάνοι 
«Η δυτική μόρφωση είναι αμαρτία». Αυτό σημαίνει στη αφρικανική διάλεκτο χαούσα το όνομα της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ και ενορχηστρωτή των αιματηρών βομβιστικών επιθέσεων στο αφρικανικό κράτος, όπου οι χριστιανοί συνυπάρχουν με τους μουσουλμάνους «με φόβο και πάθος».

Το παιχνίδι είναι στημένο... Πως και γιατί η παρέα του ΓΑΠ μας έφτασαν στην πτώχευση

Το παιχνίδι είναι στημένο... Πως και γιατί η παρέα του ΓΑΠ μας έφτασαν στην πτώχευση

Βουλγαρία: 24 νέοι πρέσβεις σε σημαντικές πρωτεύουσεςΕίκοσι τέσσερις νέοι Πρέσβεις της Βουλγαρίας θα καταλάβουν θέσεις σε μερικές από τις πιο σημαντικές ξένες πρωτεύουσες.Την τοποθέτησή τους θα ανακοινώσει ο υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μλαντένοφ, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου από την πόλη Παζαρντζίκ. Τα ονόματα των νέων πρέσβεων θα προταθούν στον Πρόεδρο της Βουλγαρίας για την τελική έγκριση. «Είναι άτομα που έχουν εμπειρία και διπλωματικό επαγγελματισμό.

320 λαθρομετανάστες μπαίνουν καθημερινά από τον ΈβροΌπως προκύπτει από απάντηση της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, κυρίας Μάλστρομ, προς τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Παπανικολάου, «η Επιτροπή ανησυχεί έντονα σχετικά με την εκ νέου ισχυρή πίεση που ασκεί η παράνομη μετανάστευση στα εξωτερικά χερσαία σύνορα της Ελλάδας». Ο Έλληνας ευρωβουλευτής τόνισε ότι η επιχείρηση «Ποσειδώνας» τέθηκε σε εφαρμογή στις αρχές Μαρτίου 2011 και η δράση της είχε ενθαρρυντικά αποτελέσματα τους δύο πρώτους μήνες, εντούτοις, η εικόνα αυτή τους τελευταίους μήνες έχει αντιστραφεί και σήμερα έχουμε περισσότερες παράνομες εισροές στη χώρα απ’ ότι πριν αρχίσει η υπηρεσία να επιχειρεί στην περιοχή.

320 λαθρομετανάστες μπαίνουν καθημερινά από τον Έβρο

320 λαθρομετανάστες μπαίνουν καθημερινά από τον Έβρο

Βραδυφλεγής βόμβα…Σε θανάσιμη παγίδα έβαλαν την χώρα…

Βραδυφλεγής βόμβα…Σε θανάσιμη παγίδα έβαλαν την χώρα…

Με την Frontex στα σύνορά μας μπαίνουν πλέον περισσότεροι λαθρομετανάστες!!

Με την Frontex στα σύνορά μας μπαίνουν πλέον περισσότεροι λαθρομετανάστες!!

Βάνδαλοι στο Ναύπλιο Στην υπό κατοχή Ελλάδα κάποιοι μισούν τον Σταυρό και την Σημαία Ξήλωσαν κανόνι από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη

Βάνδαλοι στο Ναύπλιο Στην υπό κατοχή Ελλάδα κάποιοι μισούν τον Σταυρό και την Σημαία Ξήλωσαν κανόνι από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη

Επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ σχετικά με την φιλοσκοπιανή στάση του Αναπληρωτή Υφυπουργού του State DepartmentΕστάλη στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για σε τουρνουά χειρόσφαιρας στη Σερβία. Τα μέλη της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ (μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές οργανώσεις στις ΗΠΑ), και μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων ανά την υφήλιο, προερχόμενα από τη Μακεδονία (τη βόρεια περιοχή της Ελλάδας) σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή. Επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε τις ανησυχίες μας για τα γεγονότα που συνέβησαν στο Ευρωπαϊκό τουρνουά της Χειρόσφαιρας (Χάντμπολ) την περασμένη εβδομάδα στο Νις της Σερβίας όπου παραβρέθηκε ο κ. Φίλιπ Ρίκερ, Αναπληρωτής Υφυπουργός Εξωτερικών στον αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Τσεχίας και των Σκοπίων στις 19 Ιανουαρίου, 2012.

Γιατί η Άγκυρα φοβάται την τάφρο του Έβρου και πως σχεδιάζουν την ζεύξη της


Στην εποχή της αεροκίνησης, των ταχύτατα κινούμενων και ελισσόμενων μηχανοκίνητων μονάδων, η κατασκευή κωλυμάτων- οχυρωματικών έργων αποτελεί αναμφίβολα μία διαφορετική προσέγγιση για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι επιχειρήσεις σήμερα.

H κατασκευή της περίφημης αντιαρματικής τάφρου (ή γραμμής Μαζινό κατά τους....
επικριτές της ή "Σινικό Τείχος" κατά τους Τούρκους στρατιωτικούς) στον Έβρο σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από το Δεκέμβριο του 2009 με σκοπό την παρεμπόδιση των τουρκικών μηχανοκίνητων μονάδων να αναπτυχτούν στα ενδότερα μετά την αρχική γεφύρωση στον Έβρο. Eίναι το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο που έχει κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και κατασκευάστηκε από το μηχανικό σε χρόνο ρεκόρ.

Με πλάτος στέψης 30-35 μέτρων βάθος 7 μέτρα, ύψος αναχώματος 7 μέτρα και εκτιμώμενη χωρητικότητα νερού με πλήρη πλήρωση 27.230.000 κμ η τάφρος του Έβρου αποτελεί μία χαμηλού κόστους λύση, δεδομένου ότι κατασκευάζεται από τον ΕΣ, για την εξουδετέρωση των παραπάνω τουρκικών συστημάτων.

Σε δεύτερο χρόνο, την παγίδευση και εξόντωση των δυνάμεων που θα περαιωθούν στην δυτική όχθη του Έβρου, αλλά θα παγιδευτούν μεταξύ των υδάτινων κωλυμάτων του φυσικού (Έβρος) και του τεχνητού (τάφρος).

Σημειώνεται ότι ένα τμήμα της τάφρου προϋπήρχε στο προγεφύρωμα του Κάραγατς αλλά μετά από την εξοπλιστική «κούρσα» του τουρκικού Στρατού για την απόκτηση μέσων που θα μηδένιζαν τον χρόνο διάβασης του ποταμού Έβρου, αποφασίστηκε η διεύρυνσης της και η επέκτασης της προς τον νότο ώστε να καλύψει το σύνολο της μεθορίου.

Μέσα σε τρία χρόνια η Άγκυρα προμηθεύτηκε 52 επιθετικές αμφίβιες γέφυρες Samur τουρκικής κατασκευής, οι οποίες μπορούν να σβήσουν από το χάρτη σε λίγα λεπτά το εμπόδιο που λέγεται ποταμός Έβρος, 40 συστήματα ακτοδρόμων βαρέως τύπου HGMS (Heavy Ground Mobility Systems), 36 γέφυρες Leguan με δυνατότητα γεφύρωσης κωλύματος 24 μέτρων εντός λίγων λεπτών, 2 γέφυρες ξηράς υποστήριξης (Dry Support Bridge-DSB) τύπου M18 ανοίγματος 40 μέτρων και 12 αμφίβιους γαιωπροωθητές Azmim για την διαμόρφωση του χώρου της όχθης του ποταμού όπου θα αποβιβαστούν τα οχήματα.

Επιπρόσθετα η πρόθεση του τουρκικού Στρατού να αποκτήσει απροσδιόριστο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων διάνοιξης ναρκοπεδίων τύπου Keiler αποτελεί την απόδειξη ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για την πραγματοποίηση μίας βίαιης διάβασης του Έβρου με πρόβλεψη για την αντιμετώπιση των εμποδίων που θα συναντήσει ο τουρκικός Στρατός πέρα από το ποτάμι.

Σε αυτό το σημείο έρχεται η απόφαση του ΓΕΣ να διευρύνει το εύρος και το συνολικό μήκος της τάφρου η οποία με απλά μέσα κατορθώνει να δημιουργήσει ένα επιπρόσθετο εμπόδιο για τον τουρκικό Στρατό, το οποίο θα πρέπει να λύσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δεδομένης της αντίδρασης των ελληνικών σχηματισμών της περιοχής που θα γίνει η εισβολή.

Και αυτό διότι μπορεί σε πρώτη φάση οι Τούρκοι να καταφέρουν να διαμορφώσουν τις όχθες του Έβρου με τους γαιοπρωθητές Azmim και ακολούθως να μεταφέρουν στην ελληνική όχθη τα πρώτα τεθωρακισμένα με τις γέφυρες Samur όμως μόλις θα έχουν διανύσει μερικές εκατοντάδες μέτρα εντός του ελλξηνικού εδάφους θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τα 30-35 μέτρα άνοιγμα της τάφρου.

Με την ελληνική άμυνα να έχει κινητοποιηθεί και τις πρώτες οβίδες του ελληνικού πυροβολικού να πλήττουν τις επιτιθέμενες μονάδες η αντιμετώπιση της τάφρου δεν θα είναι μία εύκολη υπόθεση. Ο χρόνος που θα χρειαστούν οι Τούρκοι είτε να μπαζώσουν τα σημεία που επιθυμούν να περάσουν απέναντι, είτε να γεφυρώσουν, είναι αρκετός λόγω του όγκου των υλικών που πρέπει να προωθηθούν στην τάφρο και λόγο του εύρους αυτής.

Από την άλλη πλευρά η συγκέντρωση τουρκικών δυνάμεων σε μία στενή λωρίδα μερικών εκατοντάδων μέτρων μεταξύ της τάφρου και του ποταμού θα αποτελούσε το καλύτερο δώρο για τον ΕΣ. Την ίδια στιγμή ο ΕΣ θα έχει αρκετό χρόνο να κινητοποιήσει τις μονάδες του οι οποίες κατά κανένα λόγο δεν θα πρέπει να είναι αγκιστρωμένες σε κάποιο σημείο πίσω από την ταφρο περιμένοντας καρτερικά τις τουρκικές μονάδες.

Οι σχηματισμοί του ΕΣ θα μπορούν να κινηθούν στα προκαθορισμένα σημεία όπως αυτά προβλέπονται εκμεταλλευόμενοι την καθυστέρηση των τουρκικών μονάδων στην τάφρο και την φθορά αυτών από το ελληνικό πυροβολικό και τα πυρά παρενόχλησης από μικρές και ευέλικτες αντιαρματικές μονάδες.

Οι επικριτές της λύσης της τάφρου υποστηρίζουν ότι "Άρκεί μία κάθετη υπερκέραση αεραποβατικών δυνάμεων (σε δύο χρόνια με την προμήθεια των CH-47 Chinnok θα μπορούν να μεταφέρουν και βαριά όπλα) στην δυτική όχθη και διατήρηση του αεροπρογεφυρώματος για μερικές ώρες μέχρι να δοθεί χρόνος στο αντίπαλο μηχανικό να γεφυρώσει την τάφρο. Με αντιαρματικά όπλα, υποστήριξη από το πυροβολικό α την αεροπορία τους μπορούν να αντέξουν πέντε ώρες για να επιτευχθεί ζεύξη και να αχρηστευεθί η τάφρος".

Άλλοι επικριτές υποστηρίζουν ότι μπορεί να υπάρξει επανάληψη του ελιγμού του 1940,οπότε η Γραμμή μαζινό παρακάμφθηκε και τα γερμναικά στρατεύματα εισέβάλαν στη βόρειο Γαλλία μέσω Ολλανδίας και Βελγίου. Το ίδιο μπορεί να γίνει μέσω Βουλγαρίας, απ'όπου βέβαια θα αποχωρήσουνε μετά από λίγες ώρες,αφού θα έχει διαρρηχθεί η ελληνική άμυνα.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση πρέπει να μελετηθούν πολύ σοβαρά τα παραπάνω σενάρια. Παραδοσιακές ( ή θεωρητικά ξεπερασμένες οχυρωματικές λύσεις) αν συνδυαστούν με σύγχρονα οπλικά συστήματα υπό προϋποθέσεις μπορούν να αποδώσουν....Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΡΡΟΗ, ΤΕΧΝΑΣΜΑ Ή... ΓΛΥΨΙΜΟ;;; ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ
Από το onalert


Είδηση-βόμβα από πηγές του ΥΕΘΑ. "Οι στρατιωτικοί μένουν εκτός ειδικών μισθολογίων",είπε ανώτερη πηγή στο Onalert,επισημαίνοντας ότι "ακόμη κι αν τελικά αυτό δεν αποδειχτεί εφικτό στο μέλλον -σ΄ ένα χρόνο ή αργότερα- δεν θα αλλάξει ουσιαστικά τίποτα στις αποδοχές των στρατιωτικών.Μένουν ως έχουν"!

Περισσότερες διευκρινήσεις δεν δίδονται προς το παρόν ,αλλά είναι προφανές ότι η διαρροή έγινε μετά από κάποια επαφή που υπήρξε με το οικονομικό επιτελείο.
Αν πρόκειται για ουσία ή για "επικοινωνιακό τρυκ" θα φανεί τις επόμενες ώρες.

Φαίνεται όμως ότι γενικώς τα ειδικά μισθολόγια δεν προχωρούν.http://www.stoxos.gr