Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Εξομοιωτής πτήσεων διά χειρός Αεροπορίας Στρατού!


Στελέχη του 2ου Τάγματος Επισκευής Αεροπορικού Υλικού σχεδίασαν και κατασκεύασαν εξομοιωτή πτήσεων ελικοπτέρων, με σαφή κέρδη για τον Ελληνικό Στρατό και τις Ένοπλες Δυνάμεις γενικότερα.Αυτό προέκυψε από τη σημερινή επίσκεψη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Κωνσαντίνου Ζιαζιά, στις εγκαταστάσεις του 2ου ΣΥΑΣ. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.

Την Παρασκευή η απόφαση της Χάγης για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Την απόφασή του για τις γερμανικές αποζημιώσεις, που καλείται να καταβάλει το Βερολίνο, βάσει... βάσει αποφάσεων ιταλικών δικαστηρίων, σε θύματα του ναζισμού κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Την απόφαση θα αναγνώσει ο πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ιάπωνας Χισάσι Οουάντα στις 10:00 τοπική ώρα (11:00 ώρα Ελλάδας). Η Γερμανία, αντιμέτωπη εδώ και πολλά χρόνια με έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό προσφυγών σε ιταλικά δικαστήρια, από τις οικογένειες θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων, προσέφυγε στις 23 Δεκεμβρίου του 2008 στο ανώτατο δικαστικό όργανο του ΟΗΕ.

ΦΩΤΟ: Η διέλευση των πλοίων από τα Στενά του Χορμούζ!Εντυπωσιακές φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό Ναυτικό από τη συνδυασμένη διέλευση αμερικανικού αεροπλανοφόρου συνοδευόμενου από βρετανικό και γαλλικό πολεμικό πλοίο, πλην άλλων τριών αμερικανικών, από τα Στενά του Χορμούζ. Οι φωτογραφίες μας μεταφέρουν, έστω με τη σκέψη, στην περιοχή που θεωρείται ως διακεκαυμένη ζώνη όπου ανά πάσα στιγμή, ακόμα και από ένα λάθος, θα μπορούσε να ξεσπάσει ένας καταστρεπτικός πόλεμος, ο οποίος θα μπορούσε να κλιμακωθεί ανεξέλεγκτα.

Σκόπια- Μοναστήρι: Έγραψαν σε τζαμί-«Θάνατο στους Αλβανούς»


Μετά το κάψιμο των δύο εκκλησιών, τώρα έχουμε και την...επίθεση κατά των τζαμιών. «Οι πιστοί που πήγαν στο ‘Ισαάκ Τζαμί’ είδαν έκπληκτοι γκράφιτι που περιείχαν ρατσιστικά συνθήματα στους τοίχους και στην πόρτα του τζαμιού, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Μοναστηριού. Άγνωστοι είχαν γράψει «Θάνατος στους Αλβανούς» και τα συνθήματα έγιναν αντιληπτά από τους πιστούς που πήγαν στην πρωϊνή προσευχή του τζαμιού.

Η αιματηρή κατάληψη της Νάξου από τους βενιζελικούς της "Εθνικής Αμύνης" στα χρόνια του Εθνικού Διχασμού (Φεβρουάριος 1917)


Θέματα Ελληνικής Ιστορίας
Καθημερινό διαδικτυακό περιοδικό με Θέματα Ελληνικής και Παγκόσμιας Ιστορίας με την επιμέλεια και την υπογραφή του Φιλίστωρος (Ι.Β.Δ). Εκτός του γενικότερου εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα του εγχειρήματος η προσπάθεια αυτή κινείται προς την ανίχνευση και την στοιχειοθέτηση μιας ιστορικής θεώρησης απαλλαγμένης από φορμαλισμούς και λοιπά Μαρξιστικά απωθημένα που ταλανίζουν την Ελληνική Επιστήμη

1 Φεβρουαρίου 2012

Η αιματηρή κατάληψη της Νάξου από τους βενιζελικούς της "Εθνικής Αμύνης" στα χρόνια του Εθνικού Διχασμού (Φεβρουάριος 1917)

γράφει η ιστορικός Λουκία Βαρθαλίτου


Βρισκόμαστε στα 1916-1917. Είναι τα χρόνια που λαμβάνει τη μεγαλύτερη έκταση και γνωρίζει τη μεγαλύτερη ένταση ο Εθνικός Διχασμός, που γεννιέται και οξύνεται σαν αποτέλεσμα εσωτερικών και εξωτερικών αντιθέσεων που βρίσκονται σε μια διαρκή αλληλεπίδραση. Η Ευρώπη, διηρημένη από το 1904 σε δυο εχθρικά στρατόπεδα, προετοιμάζεται για τον πόλεμο. Τα δυο αντιμαχόμενα στρατόπεδα 
η "τριανδρία της "Εθνικής άμυνας" 
προσπαθούν να προσελκύσουν στο δικό τους στρατόπεδο τα μικρά κράτη, σαν δορυφόρους τους. Οι αντιθέσεις μεταξύ των ανεπτυγμένων κρατών, καθώς μεταφέρονται στον ελλαδικό χώρο, φορτώνουν με τα περιεχόμενα και τις σημασίες τους τις εσωτερικές αντιφάσεις της ελληνικής κοινωνίας.
Οι φιλελεύθερες δυνάμεις της αστικής τάξης, συνασπισμένες υπό την ηγεσία του Ελευθερίου Βενιζέλου, που προωθούν τον εκσυγχρονισμό του κράτους και ολοκληρώνουν τον εμπορομεσιτικό χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας στα χρόνια αυτά, επιμένουν στην πολιτική που θέλει την Ελλάδα στο πλευρό των παραδοσιακών συμμάχων της, στο πλευρό της Αντάντ, επιδιώκοντας εδαφικά οφέλη. Αντίθετα, οι εκπρόσωποι του νεό¬φερτου πρωσικού ιμπεριαλισμού, που ήδη από τα πρώτα χρόνια του αιώνα είχε κάνει την εμφάνιση του στον οικονομικό τομέα με τραπεζικές επενδύσεις και στον πολιτιστικό με το νιτσεϊσμό, βρίσκουν πολιτικό στήριγμα στη «Μικρή Αυλή» του διαδόχου Κωνσταντίνου και της αδελφής του Γερμανού αυτοκράτορα Σοφίας, και επιμένουν στην ουδετερότητα της Ελλάδας στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

Φοβού, παντού.

Μου ήρθε κι εμένα με τον λογαριασμό της ΔΕΗ το "χαρατσι".
Άνεργος 4 χρόνια και σφραγίζω την κάρτα μου κάθε τρείς μήνες.
Το 2010 εντάχθηκα και στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και όντως
απο τότε έχω την ανάλογη χρέωση. Για το "χαρατσι", που εξαιρούμαι
λόγω ανεργίας, πληροφορήθηκα οτι πρέπει να κάνω αίτηση απαλλαγής
στην ΔΟΥ, και όχι στην ΔΕΗ. Όπως και για άλλες πρόσφατες υποθέσεις
μου, ξεκινησα με την βεβαίωση του ΟΑΕΔ, οτι δηλαδή είμαι όντως
άνεργος. Καθώς βρέθηκα στον ΟΑΕΔ και ήδη είχα πάρει την βεβαίωση
συναντώ μιά αλλαφιασμένη κυρία... για την ίδια βεβαίωση. Απο αυτήν
πληροφορήθηκα για όλα τα έγγραφα που απαιτεί η ΔΟΥ ωστε να γίνει
δεκτή η αίτηση απαλλαγής μου.

Η Ελλάδα δεν είναι πια τίποτε άλλο από μια αποικία!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ : ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ'' ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ - ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Οι "αγανακτισμένοι" νοιάζονται περισσότερο για το χρήμα παρά για την Ελλάδα και το έθνος τους. 

Αν έχω λάθος ας γίνει σύνθημα των "αγανακτισμένων" το παρακάτω:
"Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες". 
Aν γίνει αυτό,τότε τους παραδέχομαι (Μην χάσετε  αυτό το βίντεο) ...

Διέρρευσε η μυστική επίσκεψη του διοικητή της Mossad στις ΗΠΑ


H πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Πληροφοριών του αμερικανικού Κογκρέσου αποκάλυψε εκ παραδρομής(;) και κατά τη διάρκεια δημόσιας συνεδρίασης που καλυπτόταν τηλεοπτικά ότι ο διοικητής της ισραηλινής Mossad πραγματοποίησε επίσκεψη στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Σε μία αποστροφή του λόγου της, η Dianne Feinstein δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πλήροφοριών Tamir Pardo, διευκρινίζοντας ότι το περιεχόμενο των συζητήσεων είναι απόρρητο, γεγονός που επιβεβαίωσε από τη πλευρά του και ο διοικητής της CIA David Petraeus.

Οι Γερμανοί θέλουν να μας καταστρέψουν για να κρύψουν τα λάθη και την ανικανότητά τους

Οι Γερμανοί θέλουν να μας καταστρέψουν για να κρύψουν τα λάθη και την ανικανότητά τους

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ! Και το χρυσάφι μας παίρνουν οι Γερμανοί!

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ! Και το χρυσάφι μας παίρνουν οι Γερμανοί!

Χωρίς «κόκκινες γραμμές» το ξεπούλημα

Χωρίς «κόκκινες γραμμές» το ξεπούλημα

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ... ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣ
Επιστολή προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας έστειλε η αστυνομική διεύθυνση Χανίων, καθώς όπως αναφέρουν τα προβλήματα έλλειψης αστυνομικών είναι τεράστια. Στην επιστολή κάνουν γνωστό ότι «καλύφθηκαν μόνο οι 7 κενές οργανικές θέσεις αστυνομικού προσωπικού από τις τακτικές μεταθέσεις του Αυγούστου του 2012, ενώ οι συνάδελφοι που συνταξιοδοτήθηκαν το 2011 είναι 23 και ήδη εκκρεμούν και άλλες αιτήσεις συνταξιοδότησης».

HeLLeNiCReVeNgE: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ > "Ο Σημίτης είχε δώσει εντολή ο Χ...

HeLLeNiCReVeNgE: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ > "Ο Σημίτης είχε δώσει εντολή ο Χ...: greeknation

H OPATH ΑΠΕΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ Με εντολή των ΗΠΑ - Επίθεση κατά της Ελλάδας από Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία, Τουρκία

H OPATH ΑΠΕΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ Με εντολή των ΗΠΑ - Επίθεση κατά της Ελλάδας από Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία, Τουρκία

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΝΑΟΥΜ ΝΤΙΤΣΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ, ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΠΑΝΟΠΛΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ! ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΙΚΟ;


Κραυγή αγωνίας από Έλληνα που καταζητούν οι Αλβανοί > Το «έγκλημά» του; Επιχείρησε να εξωραΐσει ηρώο αφιερωμένο στους Έλληνες πεσόντες του πολέμου του 1940-1941 στην περιοχή της Κορυτσάς

Ο ομογενής κ. Ναούμ Ντίσο από την Κορυτσά της Βορείου Ηπείρου, είναι σήμερα ο νο1 καταζητούμενος στην Αλβανία, αφού διαφεύγει της σύλληψης, προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης, μετά από αμφιλεγόμενη απόφαση αλβανικού δικαστηρίου. Το «έγκλημά» του; Επιχείρησε να εξωραΐσει ηρώο αφιερωμένο στους Έλληνες πεσόντες του πολέμου του 1940-1941 στην περιοχή της Κορυτσάς, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των Αλβανών εθνικιστών. Την περασμένη Παρασκευή, ομάδα ανδρών των αλβανικών Ειδικών Δυνάμεων, κρατώντας όπλα στα χέρια και φορώντας κουκούλες στα κεφάλια, εισέβαλαν δια της βίας στο σπίτι του κ.Ντίσο, αναζητώντας τον και προκαλώντας καταστροφές. 
«Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό. Μας κλείνουν φυλακή, επειδή φωνάζουμε πως είμαστε Έλληνες Βλάχοι και αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας. Οι Αλβανοί δεν αναγνωρίζουν πως υπάρχουν Έλληνες και στην περιοχή της Κορυτσάς» λέει στο ΘΕΜΑ ο κ.Ντίσιο, που καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση, χωρίς αναστολή, επειδή πραγματοποίησε εργασίες ανάπλασης στο νεκροταφείο του χωριού Μπομποστίτσα, όπου είναι θαμμένοι και Έλληνες στρατιώτες του πολέμου 1940-1941.

Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε από δέντρα στον ΒόλοΔύο δέντρα έπεσαν εξαιτίας της κακοκαιρίας στη συμβολή των οδών Ιωλκού με Ρήγα Φεραίου στον Βόλο, δυστυχώς το ένα από αυτά έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο, στο οποίο ευτυχώς δεν δημιουργήθηκαν μεγάλες .....
υλικές ζημιές.

'Εγιναν τα γιάννενα.. Μέτσοβο ..! έκαναν Σκι μέσα στη πόλη..!Με στη τρελή χαρά! Ένας 'κακός' χαμός σήμερα απο τα μμε στα Γιάννενα απο το πολύ χιόνι που έπεφτε απο χθες το μεσημέρι με αποκορύφωμα τα μεσάνυχτα και κατόπιν  τις βραδινές ώρες...πολύ χιόνι, Μάλιστα τις βραδυνές ώρας μέχρι και γκρέϊντερ πέρασαν απο πολλούς κεντρικούς οδούς της πόλης. Με στη τρελή χαρά λοιπόν τα μμε, έτσι να ξεχαστούμε λίγο απο την οικονομική κατοχή και το φασίστα παπαδήμο.. πάντως σε κεντρικούς δρόμους που δεν πέρασε το γκρέϊντερ, μικροί  έκαναν Σκι παρακαλώ κάτω απ το σπίτι μας ! .. το είδαμε με τα ματιά μας και να το πιστέψετε..!!

ΤΑΠΕΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΚΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ  

__________Με τον Δήμο Αιγίου έως χθές και μέ τον Δήμο Αιγιαλείας σήμερα, έπειτα από τό σχέδιο "Καλλικράτης" έχουμε εγκαινιάσει μια κοινη προσπάθεια, που αποβλέπει στην ανακούφιση του αδελφού μας και συνανθρώπου μας, εκείνου ο οποίος στερείται τα στοιχειώδη αγαθά για την επιβίωσή του και προχωρούμε χέρι με χέρι. 
_______Πρόκειται κατ αρχήν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπως άλλοι τό ονόμασαν, εμείς δε το ονομάσαμε "ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ", που έχει τεθή σε λειτουργία πρίν από τέσσερα χρόνια, πριν δηλ ξεσπάσει η οικονομική κρίση των ημερών μας. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια με τον τότε Δήμαρχο Αίγίου ιατρό  κ. Απόστολο Καραφωτιά και συνεχίζουμε αρμονικά με το νέο Δήμαρχο Αιγιαλείας Δικηγόρο κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο. Πολύτιμοι Συνεργάτες τόσο από την Ιερά Μητρόπολη, όσο και από τον Δήμο, εργάζονται αρμονικά και φιλότιμα και κοπιάζουν καθημερινώς α) για την εξεύρεση δωρητών καί αναλωσίμων αγαθών, κυρίως βέβαια των τροφίμων, γ) για την διερεύνηση της οικονομικής αδυναμίας των προσερχομένων προσώπων και γ) για την δίκαιη κατανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΟΥ "ΑΒΕΡΩΦ"ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ; 
ΠΟΤΑΜΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΣΟΒΙΤΩΝ..ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ;
http://www.onair24.gr/sites/default/files/imagecache/preview/photos/3271.jpg
Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ επισκέφθηκε την Λάρισα και την Ελασσόνα το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 Χρόνων από την παραλαβή και ύψωση Σημαίας του Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ και την 100η Επέτειο Απελευθέρωσης της...

«Αλεξίσφαιρο δέρμα» δημιούργησαν επιστήμονες!


Μια απίστευτη ανακάλυψη η οποία θα μπορούσε να έχει στρατιωτικές εφαρμογές και ως πατέντα να αποτιμάται σε δισεκατομμύρια, παρουσίασε το «in.gr» στηριζόμενο σεε ανακοίνωση της ολλανδικής κοινοπραξίας Forensic Genomics. Ερευνητές δημιούργησαν γενετικά τροποποιημένο ανθρώπινο δέρμα που είναι αλεξίσφαιρο!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...