Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Πιθανή η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία;  

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 Σχέδιο εισβολής της Τουρκίας στη Συρία με τη βοήθεια των ΗΠΑ ακόμη και του Ισραήλ ισχυρίζεται πως υπάρχει το τηλεοπτικό δίκτυο Pres TV του Ιράν.

Der Spiegel:"Μόνη λύση για την Ελλάδα η χρεοκοπία"


Μόνη λύση για την Ελλάδα,η χρεοκοπία,υποστηρίζει το Der Spiegel,το οποίο χαρακτηρίζει φαρσοκωμωδία χαρακτηρίζει τη διάσωση. 

 
" Η πρακτική μαστίγιο και καρότο απέτυχε, δεν έχει εφαρμογή η ιδέα πως η χώρα μπορεί να ελευθερωθεί από το βάρος του χρέους της με σκληρά προγράμματα λιτότητας και υπό όρους πακέτα βοήθειας" υποστηρίζει.
 
Το δημοσίευμα επικρίνει τόσο την στάση της γερμανικής και της γαλλικής κυβέρνησης όσο και της Αθήνας, καλώντας όλες τις πλευρές να προχωρήσουν "στην πιο έντιμη λύση, την χρεοκοπία" με ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα.

Πούτιν:"Σταματήστε να φέρεστε σαν ταύρος σε υαλοπωλείο στο θέμα Συρία" Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα "να μην συμπεριφέρεται σαν ταύρος σε υαλοπωλείο" στο θέμα της Συρίας

Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα "να μην συμπεριφέρεται σαν ταύρος σε υαλοπωλείο" στο θέμα της Συρίας και εκτίμησε ότι ο συριακός λαός πρέπει να αποφασίσει μόνος του για την τύχη του, στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον θρησκευτικών ηγετών. 

    "Προφανώς καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας απ' όπου κι αν προέρχεται. Όμως δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν ταύρος σε υαλοπωλείο. Πρέπει να αφήσουμε τους Σύρους να αποφασίσουν μόνοι τους για την τύχη τους", δήλωσε ο Πούτιν, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία. 

    

"Καθήκον μας είναι να τους βοηθήσουμε χωρίς καμία μορφή ανάμιξης", πρόσθεσε αναφερόμενος στις δυτικές χώρες που ζητούν την αποχώρηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. 

    

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία, ο Πούτιν επεσήμανε ότι "φυσικά, πρέπει να αφήσουμε τη δυνατότητα στους λαούς αυτών των χωρών να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματά τους". 

   

Εξάλλου ο ρώσος πρωθυπουργός κατήγγειλε "τα φοβερά εγκλήματα" που διαπράττονται σε λιβυκές πόλεις που υποστήριξαν τον εκλιπόντα ηγέτη της χώρας Μουάμαρ Καντάφι. 

    

Στο μεταξύ ο Πούτιν επεσήμανε ότι υπάρχει μία αυξανόμενη "λατρεία της βίας" στον κόσμο και πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν πρέπει να επιτρέψει σε ξένες χώρες να επέμβουν στα εσωτερικά της ζητήματα. 

   

"Στο προσκήνιο των διεθνών ζητημάτων έρχεται μία λατρεία της βίας. Αυτό μας προκαλεί ανησυχία (...) και δεν πρέπει να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο στη χώρα μας", υπογράμμισε ο ρώσος πρωθυπουργός. 
onalert.gr

Η Τουρκία ξεκίνησε την επιστροφή των περιουσιών των ελληνικών ιδρυμάτων τα οποία είχαν κατασχεθεί παράνομα.


  
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ξεκίνησε η επιστροφή περιουσιών από την Τουρκία στα βακούφια των ελληνικών ιδρυμάτων στην Κωνσταντινούπολη τα οποία είχαν κατασχεθεί παράνομα εδώ και δεκαετίες.
  Η πρώτη απόφαση ελήφθη από την Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρλίας για το κτίριο του ελληνικού σχολείου του Γαλατά και αποφασίστηκε η επιστροφή της κυριότητας του κτιρίου στο ίδρυμα της ομογένειας του Γαλατά.

Το Ισραήλ ζητά αεροπορική βάση στη Κύπρο.Θα δοθεί η βάση Α.ΠαπανδρέουΧρήση αεροπορικής βάσης της Κύπρου θα ζητήσει επισήμως το Ισραήλ,έγραψε η εφημερίδα Jerusalem Post και οι πληροφορίες της δεν είναι τυχαίες.Οι Ισραηλινοί θα χρησιμοποιήσουν όπως όλα δείχνουν την αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου,που είχε διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορεί να υποστηρίζει ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη,όταν το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου ήταν σε επιχειρησιακή ισχύ.


Το αίτημα θα θέσει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Κύπρο,μέσα στο μήνα.Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν οι Ισραηλινοί θα ζητήσουν να έχουν μόνιμη παρουσία στη βάση που θα τους δοθεί ή αν θα την χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια των όποιων επιχειρήσεων προκύψουν στη περιοχή.

ΦΡΙΧΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας χθες το απόγευμα (7-2-2012) αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, διενήργησαν ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας κατά τους οποίους:

Τουρκικό Δημοσίευμα: “Το Ισραήλ θέλει να κάνει αεροπορική βάση στη Κύπρο”


«Κατά την επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Κύπρο, στις 16 Φεβρουαρίου, θα τεθεί το αίτημα για τη δημιουργία μιας βάσης στη χώρα αυτή», γράφει η τουρκική ειδησεογραφική πύλη ‘Ντουνιά Μπουλτενί’. Ο Νετανιάχου- γράφει το δημοσίευμα- θα επισκεφθεί την Κύπρο για να συζητήσει για την ασφάλεια της εξόρυξης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Κοινοί εκβιαστές: "Κλειδώνουν" πετρέλαιο, φυσικό αέριο & χρυσό σε ειδικό λογαριασμό!


Τα χρήματα από την πώληση των υδρογονανθράκων (πετρελαίου και φυσικού αερίου), αλλά και τα έσοδα από τα τελωνεία σε λιμάνια και αεροδρόμια, όπως επίσης από τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ θα είναι η «προίκα» του «κλειδωμένου λογαριασμού» που θα περιλαμβάνεται μέσα στην δανειακή σύμβαση και από τον οποίο θα πληρώνονται οι τόκοι και τα δάνεια των ξένων!

«Η ευρωπαϊκή Ένωση δεν χρηματοδοτεί το συρματόπλεγμα»


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα χορηγήσει οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα για το συρματόπλεγμα των 10 χιλιομέτρων στον Έβρο, στα σύνορα με την Τουρκία, γράφει σημερινό τουρκικό δημοσίευμα. Ο εκπρόσωπος της Επιτρόπου Cecilie Malmström, αρμόδια επί των Εσωτερικών Υποθέσεων, Michele Cercone, δήλωσε ότι η θέση της Επιτρόπου είναι αρνητική ως προς τον φράχτη της Ελλάδας, αφού βρίσκει την ιδέα ως περιττή.

ΣΕΙΣΜΟΣ-ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑ > Στο φως ντοκουμέντα χρηματισμού κορυφαίων πολιτικών προσώπων 
Αντίγραφα επιταγών που δόθηκαν από τη διαπλοκή σε κορυφαία πολιτικά πρόσωπα πρόκειται να βγουν από στιγμή σε στιγμή στη δημοσιότητα προαναγγέλει γερμανική ιστοσελίδα! Η ίδια ιστοσελίδα κάνει λόγο και για βαλίτσες που έφευγαν από υπουργείο σε άγνωστη κατεύθυνση. Γι αυτή τη περίπτωση υπάρχουν και φωτογραφικά ντοκουμέντα από το υπόγειο γκαράζ του συγκεκριμένου υπουργείου-όπως υποστηρίζουν οι Γερμανοί!

Συγκλονιστικό άρθρο του Μιχ. Ιγνατίου για τη δολοφονία ενός λαού...


Τους πρώτους μήνες του 2010, όταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου «προετοίμαζε» τον ελληνικό λαό για να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την προσφυγή στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το βασικό επιχείρημα ήταν η δήθεν επερχόμενη στάση πληρωμών, που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση. Είχαν υποστηρίξει, επίσης, ότι τα ταμεία του κράτους δεν θα είχαν χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί των κρατικών υπαλλήλων.

Με e-mail η νέα δανειακή στους πολιτικούς αρχηγούς…για έγκριση “ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε..”


Πριν λίγο στο ραδιόφωνο ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαραντάκος (αυτός του ΜΕΓΚΑ) είπε ότι: “Ο κ. Παπαδήμος θα στείλει σε λίγο την νέα δανειακή σύμβαση με e-mail στους πολιτικούς αρχηγούς, για να την συζητήσουν …”. Και λέμε εμείς..Δεν φτάνει αυτό..προφανώς θα περιμένει και να την συζητήσουν αλλά και να την εγκρίνουν στην απογευματινή τους συνάντηση…Τόσο καλά, τόσο απλά, τόσο δημοκρατικά…

Τι κρύβει η κρίσιμη επίσκεψη του Άντερς Φογκ Ράσμουσεν σε Αθήνα και Άγκυρα


Σε μείζονα δοκιμασία θα υποβληθεί η Ελλάδα κατά τους επόμενους μήνες σε σειρά μεγάλων και ανοιχτών θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής,ενώ ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με την ηγεσία του ΝΑΤΟ να καλλιεργεί ανοιχτά τη στρατηγική της έντασης με το Ιράν και με την Τεχεράνη να αντιδρά αναλόγως, ενώ η στρατιωτική πτέρυγα της Συμμαχίας ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, προδιαγράφοντας ένα ζοφερό 2012. 

Οι Ελληνικές υπηρεσίες διαθέτουν πλήρη στοιχεία για τον ΜΥΣΤΙΚΟ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΙΑΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ", τη δύναμη, την οργάνωση και τα τμήματα που διατηρεί σε περιοχές πλησίον των ελληνικών συνόρωνΤο πιο εντυπωσιακό στοιχείο που περιήλθε σε γνώση των αρμοδίων ελληνικών υπηρεσιών είναι η ύπαρξη του μυστικού «Απελευθερωτικού Στρατού Ενιαίας Μακεδονίας». Ο τελευταίος διατηρεί δεσμούς με όλες τις πλευρές του VMRO (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση) στα Σκόπια και στη Βουλγαρία, και συγκεκριμένως με το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση για τη Μακεδονική Εθνική Ενότητα) του νυν πρωθυπουργού Ν. Γκρουέφσκι, το VMRO-NAPDONA (κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Γκεοργκιέφσκι) και το VMRO Βουλγαρίας.
Οι ελληνικές υπηρεσίες διαθέτουν πλήρη στοιχεία για τον εν λόγω «Στρατό», από το έμβλημά του (όρθιος λέων, ίδιος με αυτόν που είναι στο έμβλημα του VMRO-DPMNE, αλλά με πάνω από αυτόν το αστέρι της Βεργίνας!),

ΡΟΥΜΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΑΛΛΗ ΡΟΥΜΑΝΑ! ΘΑ ΤΗΝ ΤΑΪΖΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Προσθήκη λεζάντας  Συνελήφθη, σήμερα (08-02-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αστυπάλαια, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Αστυπάλαιας, μία 33χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ειδικότερα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στο Πέρα Γιαλό Αστυπάλαιας, η 33χρονη αλλοδαπή επιτέθηκε με μαχαίρι στην 39χρονη συμπατριώτισσα της, λόγω προσωπικών διαφορών, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει σοβαρά στην κοιλιακή χώρα. Η τραυματισθείσα αλλοδαπή μεταφέρθηκε στο περιφερειακό ιατρείο Αστυπάλαιας για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια σε νοσοκομείο των Αθηνών. Το μαχαίρι ανευρέθηκε στον τόπο και κατασχέθηκε....

Αμερικανός καθηγητής προς ΕΕ για το Καστελόριζο: Συνετίστε την Άγκυρα!

 - Kastelorizo - Mediterranean Flashpoint?
Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος μετακινείται σταδιακά το Καστελόριζο, αφού όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν την δυσανάλογη με το μέγεθός του σημασία, στον τομέα της εκμετάλλευσης των αποθεμάτων υδρογονανθράκων της Μεσογείου.
Με μια παρουσίαση του ζητήματος στο «National Review Online», ο διακεκριμένος Αμερικανός αναλυτής, Ντάνιελ Πάιπς, αναδεικνύει τη σημασία του Καστελορίζου, περιγράφει με μελανά χρώματα την «διπλωματίας των κανονιοφόρων» της Τουρκίας, ενώ καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει την Ελλάδα στην ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Σταυρος Δήμας: Έχουμε πλήρη γνώση του αλυτρωτικού περιεχομένου των σχολικών βιβλίων της Αλβανίας!Την είδηση ότι το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, τελεί σε πλήρη γνώση του αλυτρωτικού περιεχομένου των Αλβανικών σχολικών βιβλίων, τα οποία παρουσιάζουν ως Αλβανικά, εδάφη από την Πρέβεζα έως τη Φλώρινα, απεκάλυψε ο Υπουργός Εξωτερικών Σταυρος Δήμας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη. Σύμφωνα με τον κ. Δημα, οι δύο χώρες έχουν συστήσει Μεικτή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για να εξετάσουν το περιεχόμενο των εν λόγω βιβλίων, το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Βέβαια την γνώση του ΥΠΕΞ για το Αλβανικό εγχειρίδιο είχε παραδεχτεί αρχικώς ο τέως ΥΠΕΞ κ. Σταύρος Λαμπρινίδης σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου. (Οι δύο απαντήσεις του ΥΠΕΞ επί του θέματος είναι σχεδόν πανομοιότυπες)

Ακολουθεί η απάντηση του Σταύρου Δήμα στην αναφορά του Βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη:

49 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΣΥΡΙΑ... ΠΟΥ ΕΠΕΦΥΛΑΞΕ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΡΩΣΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ!
Η Συρία και η Τουρκία άρχισαν διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση 49 αξιωματικών των Τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών που κρατούνται στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο ραδιοσταθμός Cham FM, που πρόσκειται στην κυβέρνηση.

Η Δαμασκός και η Άγκυρα "άρχισαν διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση 49 αξιωματικών των Τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών που δρούσαν στην παρανομία πριν συλληφθούν από τις συριακές αρχές", μετέδωσε ο ραδιοσταθμός. 

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν...τη μυστική βάση του Χίτλερ στην Ανταρκτική!

Απίστευτη τροπή φαίνεται ότι παίρνει η επιστημονική έρευνα των Ρώσων βιολόγων στην Ανταρκτική. Μετά την επιτυχία της γεώτρησης στη λίμνη Βοστόκ και τον ενθουσιασμό των επιστημόνων φαίνεται ότι κοντά στη λίμνη ανακαλύφθηκε μυστικό οχυρό των...Ναζί!
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας στην.... περιοχή είναι πιθανό να υπάρχει μυστικό καταφύγιο των Ναζί όπου βρίσκονται μυστικά αρχεία του ίδιου του Χίτλερ.
«Θεωρείται ότι προς το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ναζί «μετακόμισαν» στο Νότιο Πόλο όπου και ξεκίνησαν την κατασκευή μιας βάσης στη λίμνη Βοστόκ,» αναφέρει το RIA Novosti, το Ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Το πρακτορείο επικαλείται τις αναφορές του Γερμανού ναυάρχου Καρλ Ντόντιζ (Karl Dontiz) το 1943 ο οποίος έγραφε ότι «ο υποβρύχιος στόλο της Γερμανίας είναι υπερήφανος που δημιούργησε ένα απόρθητο φρούριο για τον Φύρερ στην άλλη άκρη του κόσμου», στην Ανταρκτική.

Επιφανή Μελη της Φιλικης εταιρειας


Οι ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας και τα σημαντικότερα μέλη της


Εμμανουήλ Ξάνθος
Ο Εμμανουήλ Ξάνθος από το νησί της Πάτμου ήταν ένας από τους ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας. Παρόλο ότι μέχρι τότε δε διέθετε ιδιαίτερο κύρος και οικονομικά μέσα πήρε τη μεγάλη απόφαση μαζί με τους Νικόλαο Σκουφά, και Αθανάσιο Τσακάλωφ για την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας , το καλοκαίρι του 1814 στην Οδησσό. (Σαν ιδρυτική ημερομηνία ορίσθηκε συμβολικά η 14η Σεπτεμβρίου, λόγω της επετείου της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού). Τούς τρεις άνδρες συνένωσαν ο ενθουσιασμός και η πίστη τους στα κοινά ιδανικά, συνεισφέροντας ο καθένας με τον τρόπο του.

Ο ανθέλληνας φιλοσκοπιανός Δημητράς "κατάφερε" να στείλει στο δικαστήριο 39 Έλληνες βατραχανθρώπους - Το Ελληνικό κράτος δεν θα ασκήσει ποινική δίωξη στους Σκοπιανούς πράκτορες που κάψανε την Ελλάδα το 2007;;;

Ο ανθέλληνας φιλοσκοπιανός Δημητράς "κατάφερε" να στείλει στο δικαστήριο 39 Έλληνες βατραχανθρώπους - Το Ελληνικό κράτος δεν θα ασκήσει ποινική δίωξη στους Σκοπιανούς πράκτορες που κάψανε την Ελλάδα το 2007;;;

Είναι καιρός για την κυβέρνηση στην Ελλάδα να σταματήσει να παίρνει διαταγές από τους πιστωτές της και αντ ‘αυτού να αρχίσει να τους δίνει..

Είναι καιρός για την κυβέρνηση στην Ελλάδα να σταματήσει να παίρνει διαταγές από τους πιστωτές της και αντ ‘αυτού να αρχίσει να τους δίνει..

Η SIEMENS, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΝΓΚΕΛΕ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΗΨΗ

Η SIEMENS, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΝΓΚΕΛΕ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΗΨΗ

Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΕΠΙ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
Απο το βιβλίο του Κώστα Χατζηαντωνίου ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ (αρχαία κ μεσαιωνική ιστορία), εκδ. Πελασγός

Κοινά Βιθυνίας καί Πόντου
Τό 64 π.Χ. ό Πομπήιος ίδρυσε τή διπλή επαρχία Βιθυνίας καί Πόντου. Περιλάμβανε τόν Δυτικό Πόντο, τή Βόρεια Παφλαγονία καί τή Βιθυνία. Η Βιθυνία ορίζεται στά Δ. μέ τόν Ρύνδακο καί στά Α. μέ τόν Βιλλαϊο, από τήν Μυσία καί τήν Παφλαγονία αντίστοιχα. Στά Β. βρέχεται από τόν Εύξεινο καί τήν Προποντίδα καί στά Ν. συνορεύει μέ τήν Επίκτητη Φρυγία, μέ όρια τόν Βιθυνικό Όλυμπο καί τόν Σαγγάριο. Μετά τόν Βιλλαϊο πρός Α. καί ώς τόν Αλυ εκτείνεται ή Παφλαγονία πού πρός Β. βρέχεται από τόν Εύξεινο καί πρός Ν. φθάνει στόν μέσο ρου τού Άλυος, νότια τού οποίου βρίσκεται ή Γαλατία. Ανατολικό όριο είναι οι εκβολές τού Αλυος, Α. τής Σινώπης. Απ’ εκεί αρχίζει ό Πόντος (Καππαδοκία πρός Πόντο στήν αρχαιότατη εποχή) πού φθάνει Α. ώς τήν Κολχίδα, μέ όριο τις εκβολές τού Άκαμψι (Τσορούχ). Νότια όρια του είναι ή οροσειρά τού Παρυάδρη, τό Γιουρλούκ ντάγ (Ν. τής Σεβάστειας) καί τό Άλάν ντάγ Δ. τών Ζήλων. 0 Δυτικός Πόντος δόθηκε αρχικά στόν Δηιόταρο τών Γαλατών, ό Κεντρικός (από τόν Ίρι ώς τή Φαρνάκεια - Κερασούντα) στόν εγγονό τού Μιθριδάτη Πολέμωνα - γι’ αυτό καί ονομάστηκε Πολεμωνιακός, καί ό Ανατολικός στόν Αρχέλαο τής Καππαδοκίας.
Οι αρχαιότατες ελληνικές πόλεις τών παραλίων τού Ευξείνου υπήρχαν πραγματικοί πυρήνες εξελληνισμού, Η Σινώπη, η Αμισός, η Κέραμος, η Τραπεζούς, η Άστακός - Νικομήδεια, η Καλχηδών ακμάζουν καί κατά τήν ρωμαιοκρατία. Ξεχωρίζουν Νικομήδεια, Αμάσεια καί Σινώπη πού επεκτείνονται πολιτικά καί οικονομικά. Η Ρώμη υπέταξε μετά μακροχρόνιους αγώνες τόν Μιθριδάτη Στ’ Εύπάτορα καί οργάνωσε τήν επαρχία Βιθυνίας - Πόντου. Στρατεύματα τής νέας επαρχίας συμπολέμησαν μέ τόν Πομπήιο στή Φάρσαλα (48 π.Χ.) καί αργότερα μέ τήν παράταξη τών δολοφόνων τού Καίσαρος.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΥΜΑΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΥΜΑΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Τρία κακά νέα από Μέρκελ και ΣαρκοζίΔήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, υπεύθυνης ευρωπαϊκής πολιτικής, σχετικά με τη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου των Ν. Σαρκοζί και Α. Μέρκελ:

«Τα τρία συμπεράσματα που προκύπτουν από το χθεσινό κοινό υπουργικό συμβούλιο Γαλλίας και Γερμανίας στο Παρίσι, αποτελούν κακά νέα για την Ευρώπη της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της αλληλεγγύης. Και τούτο γιατί αφορούν στη....
συνέχιση της θεσμοποιημένης πλέον πολιτικής δημοσιονομικής πειθαρχίας και λιτότητας, στην εκβιαστική στάση έναντι της Ελλάδας και στην πλήρη υποταγή του Παρισιού στο μοντέλο του Βερολίνου.

Μεγάλο ελληνικό τείχος, ή νέα παγίδαΜεγάλο ελληνικό τείχος, ή νέα παγίδα


Τη Δευτέρα ο Έλληνας υπουργός Χρήστος Παπουτσής, που είναι υπεύθυνος για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησής του να κατασκευάσει στα σύνορα με την Τουρκία τείχος μήκους δέκα χιλιομέτρων
Όπως πιστεύεται, το τείχος θα προστατεύει την Ελλάδα από την εισβολή των λαθρομεταναστών και λαθρεμπόρων.Πολλοί εμπειρογνώμονες αμφιβάλλουν ότι το τείχος θα βοηθήσει την Ελλάδα να απαλλαγεί αποτελεσματικά από τη ροή των απρόσκλητων ξένων και πιστεύουν ότι μαζί με το τείχος μπροστά στην Ελλάδα θα φυτρώσουν νέα προβλήματα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...