Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012Nίκος Χουντής προς Γιούνκερ: «Είστε άξιος εκπρόσωπος της αυταρχικής Γερμανικής Ευρώπης, του κοινωνικού και εργασιακού Μεσαίωνα». Προσπάθεια Γιούνκερ να ανασκευάσει τα περί προεκλογικού εκβιασμού και τα περί επιτρόπου για την Ελλάδα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έγινε με την παρουσία του προέδρου του Eurogroup κ. Γιούνκερ, τόνισε τα εξής:

Η μεγάλη κωλοτούμπα του Άδωνι Γεωργιάδη

ΕΑΒ,1,6 δις ευρώ εξαγωγές,ανακοίνωσε ο ΦιλιππάκοςΣτη συμβολή της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας αναφέρθηκε  ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Τάσος Φιλιππάκος σε ομιλία του με θέμα «Η Επιχειρηματικότητα στην Υπηρεσία της Ανάπτυξης. Το παράδειγμα της ΕΑΒ», στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου για θέματα Ασφάλειας & Άμυνας Exposec. Συγκεκριμένα, ο κ. Φιλιππάκος τόνισε τη συνδρομή της ΕΑΒ στην ελληνική οικονομία καθώς από τις εξαγωγές της εταιρείας κατά την πορεία της έχουν εισαχθεί στη χώρα περίπου 1,6 δισ. ευρώ εκ των οποίων ποσοστό 85% διοχετεύτηκε στην εγχώρια αγορά. Παράλληλα, συνάλλαγμα της τάξεως των 800 εκ. ευρώ έχει εξοικονομηθεί από αμυντικά συστήματα που σχεδίασε και κατασκεύασε η εταιρεία για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Liberation:"Ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου,πάντα σηκώνεται"!Άρθρο-ύμνος για την Ελλάδα


Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία.
 Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

Οι Τούρκοι ανησυχούν για "συνεργασία ελληνικού και εβραϊκού λόμπι"


  Η έντονη ανησυχία της Άγκυρας για την “εμβάθυνση” των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων,εκφράζεται πλέον σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε επαφή των δύο πλευρών.Ακόμη και για τις φαινομενικά “ανώδυνες”


Η έντονη ανησυχία της Άγκυρας για την “εμβάθυνση” των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων,εκφράζεται πλέον σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε επαφή των δύο πλευρών.Ακόμη και για τις φαινομενικά “ανώδυνες”

Η εφημερίδα ΧΟΥΡΙΕΤ σε δημοσίευμά της εκφράζει αυτές τις ανησυχίες με αφορμή τη συνάντηση των υφυπουργών Εξωτερικών Ισραήλ-Ελλάδος!

Επιμένει ο Σαρκοζί για την αρμενική γενοκτονίαΚόλαφο για την Τουρκία συνιστά η απόφαση του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, να επαναφέρει αλλαγμένο το νομοσχέδιο για την γενοκτονία των Αρμενίων, μετά την απόρριψή του από το γαλλικό Συνταγματικό Συμβούλιο, ένα σχέδιο νόμου το οποίο, υπενθυμίζεται, πέρασε από τη γαλλική Βουλή και Γερουσία.

Σκόπια:θα είναι το επόμενο Κόσσοβο για να ανοίξει ο "ισλαμικός διάδρομος" της Τουρκίας;

“Μία ορθόδοξη εκκλησία πυρπολήθηκε στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) στις 30 Ιανουαρίου. Το περιστατικό αντανακλά την αύξηση των εντάσεων μεταξύ Σλάβων και Αλβανών, μια δεκαετία μετά την αλβανική εξέγερση που έφερε την ΠΓΔΜ στο χείλος ενός πολέμου. Ανακαλεί, επίσης, μνήμες από τα πρώτα στάδια της σύγκρουσης στο Κοσσυφοπέδιο, στα τέλη της δεκαετίας του 1980”.Αυτά αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Jerusalem Post,που δεν αποκλείει στα Σκόπια να γίνουν το επόμενο Κόσσοβο.

Στις 13 Μαΐου οι εκλογές

Στις 13 Μαΐου οι εκλογές

Κάτι τρέχει στην Κύπρο με τις προεδρικές εκλογές…Όλες οι ενδείξεις από την Κύπρο κατατείνουν στο ότι στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, οι πιθανότητες να προκύψει υποψήφιος έκπληξη είναι εξαιρετικά αυξημένες. Το όνομα της Ευρωβουλευτού του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Ελένης Θεοχάρους, ακούγεται όλο και εντονότερα στα παρασκήνια, ενώ δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά αποδοχής της από την κυπριακή κοινωνία είναι ιδιαιτέρως αυξημένα.

Γιατί ο Πανέτα καλεί Αβραμόπουλο.Όλα τα σενάρια και οι πληροφορίες για την ατζέντα της επίσκεψης
Η επίσημη πρόσκληση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λ.Πανέτα στον Δ.Αβραμόπουλο,προκάλεσε αίσθηση και πολύ συζήτηση από χθες βράδυ που γνωστοποιήθηκε.

Ποια είναι τα σενάρια που πυροδότησε η επίσημη πρόσκληση για επίσκεψη του ΥΕΘΑ στις ΗΠΑ από τις 2 έως τις 4 Απριλίου:

Αντιγερμανισμό διαπιστώνει το Βερολίνο…Το υπουργικό συμβούλιο στο Βερολίνο συζήτησε σήμερα σχετικά με ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης του κινδύνου επανεμφάνισης «παλαιών προκαταλήψεων», κατά της Γερμανίας. Ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ανέφερε ότι «οι αναμοχλεύσεις κακών ιδεών από το παρελθόν αλλά και οι προκαταλήψεις επανεμφανίστηκαν. Συγχρόνως, αφυπνίστηκαν σε αρκετά γειτονικά μας κράτη οι φόβοι απέναντι για μία ισχυρή Γερμανία».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε για το κάψιμο της γερμανικής σημαίας στην Αθήνα και την αναμόχλευση του ναζιστικού γερμανικού παρελθόντος. «Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να πολεμήσει τα στερεότυπα, ιδίως τα βρετανικά. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κυριαρχήσουμε στην Ευρώπη. Έχουμε και θα έχουμε, πάντως, ηγετικό ρόλο σήμερα και στο μέλλον», κατέληξε.

Η Ευρώπη "καίγεται" για ορυκτές πρώτες ύλες,η Ελλάδα έχει.Γιατί δεν υπάρχει εκμετάλλευση; Το 70% των αναγκών της βιομηχανίας στην Ευρώπη βασίζεται σε ορυκτές πρώτες ύλες, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων εισάγεται. Αυτός είναι και λόγος για τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκρότησε Πρωτοβουλία για τις Ορυκτές Πρώτες Ύλες (ΟΠΥ) για τη διαμόρφωση ευρωπαϊκής πολιτικής, όπου προτρέπει και τα κράτη-μέλη να αναπτύξουν τοπική πολιτική στον τομέα των ορυκτών πρώτων υλών. 

Η Ελλάδα ήταν από τις χώρες που υιοθέτησε την κατεύθυνση αυτή, μιας και κατέχει από τις πρώτες θέσεις στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή αγορά, όπου, μαζί με τα αδρανή υλικά και τα μάρμαρα, βρίσκεται ο βωξίτης, το σιδηρονικέλιο, οι ποζολάνες, ο μπετονίτης, ο περλίτης, ο γύψος, η κίσσηρις και η ελαφρόπετρα. 

O Ελληνισμός της Αλεξανδρείας


Οι Έλληνες, οίτινες και κατά τους μυθικούς ακόμη χρόνους επεσκέπτοντο την Αίγυπτον, μόλις κατά τον στ' αιώνα π.Χ. ήτοι επί της Δυναστείας του Ψαμμιτύχου, ήρχισαν να εγκαθίστατναι κάπως μονιμώτερον εις την Νειλόρρητον χώραν. Τότε όμως ο Μέγας Αλέξανδρος, κατακτήσας την Αίγυπτον έκτισε την Αλεξάνδρειαν, δια του αρχιτέκτονος Δεινοκράτους κατά τω 332 π.Χ. τότε το ρεύμα της ελληνικής μεταναστεύσεως άρχισε να εξογκούται. Πρακτικοί και δραστήριοι Έλληνες απεδήμησαν εις Αλεξάνδρειαν και εδημιούργησαν ένα νέον ελληνικόν κόσμον, κόσμον πνευματικόν και πολιτικόν.

Επόμενο προϊόν για την πώληση χωρίς μεσάζοντες το λάδιΜετά την επιτυχημένη προσπάθεια της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης του Νομού Πιερίας για τη διακίνηση της πατάτας χωρίς μεσάζοντες, τώρα σειρά έχει το ελαιόλαδο. Μετά από αιτήματα πολλών πολιτών για αγορά ποιοτικών και φθηνών προϊόντων θα ξεκινήσει διαδικασία προκειμένου και το ελαιόλαδο να πωλείται απευθείας από τους παραγωγούς, χωρίς τους μεσάζοντες έτσι ώστε να φτάνει στα νοικοκυριά σε.....

ΕΚΤΑΚΤΟ – Κων/πολη: Βομβιστική επίθεση σε αστυνομικούςΔέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν πριν από λίγη ώρα, στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο της αστυνομίας. Δίπλα στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται τα κτήρια του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και της Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών.

ΒΟΜΒΑ από τα Wikileaks! Το Ισραήλ βοήθησε τη Ρωσία στον πόλεμό της με τη Γεωργία!!…παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα που ήθελαν τον Ισαακασβίλι να έχει την στήριξη (και) του επίσημου Ισραήλ…

Σε μία εμπιστευτική επιστολή του Αναλυτικού Κέντρου Stratfor, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Wikileaks, περιέχονται πληροφορίες σχετικά με κάποια υποτιθέμενη συμφωνία για την ανταλλαγή στρατιωτικών πληροφοριών μεταξύ της Ρωσίας και του Ισραήλ.

Η εξορία των Κυπρίων στην Μικρά Ασία και τη Συρία - The exile of the Cypriots to Asia Minor and Syria


Κατά τον έβδομο αιώνα μ.Χ. είχε εγκαινιαστεί ένα περίεργο καθεστώς "ουδετερότητας" της Κύπρου ή και συγκυριαρχίας μεταξύ Βυζαντινών και Αράβων, που περιελάμβανε και τη μεταξύ τους ίση κατανομή των φόρων που κατέβαλλαν οι Κύπριοι. Στην Κύπρο υπήρχαν παράλληλα Βυζαντινοί αξιωματούχοι και Μουσουλμάνος κυβερνήτης, (wali), διορισμένος από τους Άραβες.

Ο ΑΓΚΌΠ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ. Πόσους "Αγκόπιδες" έχει σήμερα η Βουλή;Το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και η τουρκική θαλασσία ισχύς

Το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και η τουρκική θαλασσία ισχύς

Γιατί η νέα σύμβαση οδηγεί την Ελλάδα (και) στην επίσημη χρεωκοπία

Γιατί η νέα σύμβαση οδηγεί την Ελλάδα (και) στην επίσημη χρεωκοπία

Η Τουρκία εκχωρεί οικόπεδα ως την Κάρπαθο για πετρελαϊκές έρευνες!

Η Τουρκία εκχωρεί οικόπεδα ως την Κάρπαθο για πετρελαϊκές έρευνες!

Θα επιστρέψει το κλεμμένο άγαλμα του λέοντος στον Πειραιά;


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της πόλης, με τον Ιταλό πρεσβευτή στη χώρα μας κ. Κλαούντιο Κλάντζερ. Ο κ. Μιχαλολιάκος, αφού καλωσόρισε στον Πειραιά, τον Ιταλό πρέσβη επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: « οι χώρες του Νότου της ΕΕ, αυτήν την δύσκολη και κρίσιμη περίοδο, έχουν μπροστά τους μια ιστορική ευκαιρία. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντιμετωπίσουν από κοινού τα πολλά και δύσκολα προβλήματα. Να συσφίξουν τις σχέσεις τους και να επαναπροσδιορίσουν προτεραιότητες. Ελλάδα και Ιταλία μπορούν και πρέπει να είναι η μία δίπλα στην άλλη. Υπάρχουν κοινές αναφορές κοινά πολιτιστικά στοιχεία. Είναι η δική μας ευκαιρία για μια νέου τύπου Αναγέννηση».

Βρέθηκε ο μυστικός κώδικας των συγγραμάτων του Πλάτωνα!!


ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥΣ - Ερευνα έσπασε το μυστικό κώδικα του Πλάτωνα. Αποκάλυψε την «κρυμμένη» μουσική δομή, που δεν πιάνει ανθρώπινο αυτί….το δαιδαλώδες «σπήλαιο» των ιδεών του Πλάτωνα εισχώρησε Βρετανός ερευνητής, που κατάφερε να σπάσει ένα μυστικό μαθηματικό και μουσικό κώδικα, ο οποίος φαίνεται ότι κρυβόταν στα έργα του αρχαίου Ελληνα φιλοσόφου. «Ηταν σαν να ανοίγαμε έναν τάφο και να εντοπίζαμε μέσα του καινούργια έργα του Πλάτωνα», λέει ο δρ Τζέι Κένεντι, ιστορικός της Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Η χώρα μας καταλαμβάνει την 31η θέση παγκοσμίως στη κατοχή χρυσού!


Μια χαρά τα πηγαίνει η … πτωχευμένη Ελλάδα στην κατοχή χρυσού. Η χώρα μας καταλαμβάνει την 31η θέση παγκοσμίως στη κατοχή χρυσού, ενώ ΗΠΑ, Γερμανία και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φιγουράρουν στις τρεις πρώτες θέσεις της λίστας με τους κατόχους των περισσοτέρων τόνων χρυσού. Η κατάταξη της Ελλάδας θα ήταν πολύ υψηλότερη εάν υπολογιζόταν και ο «ελληνικός χρυσός» που βρίσκεται εκτός ελληνικών συνόρων. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΜΟΣ: «ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ;»


Συνέντευξη στον Ησαΐα Κωνσταντινίδη - Ο κ. Γιώργος Πάλμος, μία προσωπικότητα οπωσδήποτε πολυσύνθετη, είναι πασίγνωστος Έλληνας ερευνητής, με πολύ σημαντικό έργο και με πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις γύρω από τα μυθολογικά, ιστορικά και αρχαιολογικά μας θέματα. Δεν υπήρξαν λίγες οι φορές που οι θέσεις και οι αποκαλύψεις του προκάλεσαν το δημόσιο ενδιαφέρον, αλλά ακόμα και αμφισβητήσεις ή και οξύνσεις…Υπενθυμίζουμε εδώ το τεράστιο σίγουρα ζήτημα της Ομάδας Έψιλον, το οποίο εν πολλοίς έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του μέσου Έλληνα με το πρόσωπο του Γιώργου Πάλμου. Όπως και να έχει το πράγμα, γεγονός είναι ότι μία εκτενής συζήτηση με τον κ. Πάλμο (ιδρυτή, ανάμεσα στα άλλα, του Ινστιτούτου Ερευνών «Αχάνα ΙΗ») έχει πάντοτε τι να «βγάλει», είτε ως νέα γνώση είτε ως πολύτιμη πληροφορία!…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΜΟΣ: «ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ;»


Συνέντευξη στον Ησαΐα Κωνσταντινίδη - Ο κ. Γιώργος Πάλμος, μία προσωπικότητα οπωσδήποτε πολυσύνθετη, είναι πασίγνωστος Έλληνας ερευνητής, με πολύ σημαντικό έργο και με πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις γύρω από τα μυθολογικά, ιστορικά και αρχαιολογικά μας θέματα. Δεν υπήρξαν λίγες οι φορές που οι θέσεις και οι αποκαλύψεις του προκάλεσαν το δημόσιο ενδιαφέρον, αλλά ακόμα και αμφισβητήσεις ή και οξύνσεις…Υπενθυμίζουμε εδώ το τεράστιο σίγουρα ζήτημα της Ομάδας Έψιλον, το οποίο εν πολλοίς έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του μέσου Έλληνα με το πρόσωπο του Γιώργου Πάλμου. Όπως και να έχει το πράγμα, γεγονός είναι ότι μία εκτενής συζήτηση με τον κ. Πάλμο (ιδρυτή, ανάμεσα στα άλλα, του Ινστιτούτου Ερευνών «Αχάνα ΙΗ») έχει πάντοτε τι να «βγάλει», είτε ως νέα γνώση είτε ως πολύτιμη πληροφορία!…

Η κουβέντα μας με τον γνωστό και αξιόλογο ερευνητή περιελάμβανε κάποια άκρως ενδιαφέροντα ζητήματα του σύγχρονου ελληνισμού. Μιλήσαμε καταρχήν για το βαρυσήμαντο σίγουρα θέμα της επιγραφής του Δισπηλιού, για το οποίο εξάλλου και εμείς κάναμε σχετικές αναφορές στην «Ε.Ω.». Είπε σχετικά ο κ. Πάλμος:
«Μετά την μερική καταστροφή της πινακίδας του Δισπηλιού Καστοριάς, και ευτυχώς για την Ελλάδα, μία ομάδα αρχαιολόγων, με τους οποίους είμαστε σε επαφή, ανακάλυψε σε παραλία της Βουλγαρίας (της οποίας η αρχαιολογική υπηρεσία είναι η σοβαρότερη στον κόσμο!) ένα πιάτο του 6000 π.Χ. – δηλ. παλαιότερο του Δισπηλιού – που φέρει ελληνική γραφή. Δηλ. έχει τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, με μια διαφοροποίηση σε 2-3 γράμματα. Άρα, παρά την καταστροφή της πινακίδας του Δισπηλιού, η βουλγαρική πλευρά είναι που πιστοποιεί ότι η ελληνική γραφή είναι η αρχαιοτέρα στον κόσμο και μάλιστα 2 με 3000 χρόνια αρχαιοτέρα οιασδήποτε άλλης γραφής! Τα ευρήματα αυτά τα έχουμε δημοσιεύσει στον ελληνικό και ξένο τύπο, υπάρχουν στα αρχεία του ινστιτούτου μας και εξάλλου μπορεί να απευθυνθεί κανείς σχετικά και στη βουλγαρική αρχαιολογική υπηρεσία»…
Ένα άλλο ζήτημα, το οποίο τέθηκε στη συνομιλία μας με τον Γιώργο Πάλμο (επίκαιρο μάλιστα ύστερα από την κλοπή πριν από μερικές ημέρες αρχαιοτήτων από την Αρχαία Ολυμπία), είναι αυτό της αρχαιοκαπηλείας. Ο κ. Πάλμος μας ανέφερε πολλά εντυπωσιακά πράγματα, μερικά εκ των οποίων παραθέτουμε εδώ:
«Το 2004, το 2006 και το 2007, προς το υπουργείο πολιτισμού, καταγγείλαμε το γεγονός ότι έχουν εξαφανιστεί από τα σπήλαια της Ακροπόλεως, όπου και φυλάσσονταν, κομμάτια του Φειδία, δηλ. της μετώπης, τα σημαντικότερα κομμάτια στην ιστορία της ανθρωπότητος! Μιλάμε για τα Ελγίνεια, τα υπόλοιπα των Ελγινείων!… Έγινε λοιπόν το εξής. Ο βουλευτής κ. Μιχάλης Καρχιμάκης υιοθέτησε την καταγγελία μου ότι αυτά τα κομμάτια έχουν εξαφανιστεί και ότι πρέπει να βρεθούν και να επιστρέψουν στο νέο μουσείο της Ακρόπολης. Επίσης, για το θέμα αυτό υπάρχει και σχετικό έγγραφο του τότε υπουργού κ. Δημήτρη Σιούφα. Μου τηλεφώνησε τότε ο έφορος Ακροπόλεως και μου είπε ‘’τι είναι, κύριε Πάλμο, αυτά που λέτε;’’…
Τελικά, μετά την καταγγελία μας στον εισαγγελέα, και εν όψει του νέου μουσείου της Ακροπόλεως, κάποιοι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν τα κομμάτια του Φειδία την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή!!! Σαν συμπέρασμα: η δική μας παρέμβαση διέσωσε τα κομμάτια αυτά σε μία χώρα που ζητάει τα Ελγίνεια από τους Άγγλους και στην οποία χώρα οι ίδιοι οι άνθρωποι που τα φυλάνε τα… είχαν εξαφανίσει! Η καταγγελία μας είναι σοβαρότατη, διότι είναι απείρως σοβαρό να εξαφανίζει κάποιος τα υπόλοιπα των Ελγινείων, ό,τι δηλ. άφησε εδώ ο Έλγιν»!…
Πέραν όλων αυτών των άκρως ενδιαφερόντων, θέσαμε στον εκλεκτό μας συνομιλητή το ζήτημα των περίφημων «υπερόπλων» (στρατιωτικών συστημάτων δηλ. προηγμένης τεχνολογίας), θέμα που σχετίζεται άμεσα με την άμυνα της χώρας μας και με τη γενικότερη ισορροπία των ελληνοτουρκικών – και όχι μόνο – σχέσεων. Κάτι το οποίο ιδιαίτερα σήμερα, σε μια περίοδο δηλ. μεγάλων ανακατατάξεων παγκοσμίως, αποκτά και άλλες πολύ σπουδαίες διαστάσεις… Είπε λοιπόν ο κ. Πάλμος για το μείζον αυτό θέμα:
«Το ινστιτούτο μας έχει μία ομάδα εφευρετών, που είναι τρόπον τινά συνέχεια παλαιότερης ομάδας υπό τον Γεώργιο Γκιόλβα, και στην οποία συμμετέχει και η χήρα του Γκιόλβα. Η ομάδα αυτή, πέρα από τα όσα εκπληκτικά εφηύρε ο Γκιόλβας και μετά τον Νοέμβριο του 2003 που «έφυγε» ο Γκιόλβας, ασχολήθηκε έντονα με το να προσφέρει στον ελληνικό στρατό οπλικά συστήματα προηγμένης τεχνολογίας! Ένα οπλικό σύστημα, το οποίο επροσεφέρθη κάποια στιγμή στον ελληνικό στρατό είναι το Ε2-92. Το σύστημα αυτό «φοριέται» πάνω σε παλαιά αεροσκάφη τύπου Fantom και τύπου A7 Corsair, με συνέπεια τα αεροσκάφη αυτά να αποκτούν αορατότητα ως προς τα σύγχρονα αεροσκάφη F-16 κτλ.!
Δηλαδή αν ο ελληνικός στρατός είχε αυτό το σύστημα θα είχε τη δυνατότητα να υπερνικήσει αστραπιαία την τουρκική αεροπορία, της οποίας το 87% αποτελείται από τελευταίου τύπου αεροσκάφη F-16, μιας και το σύστημα αυτό έχει την ικανότητα να εξαφανίζει στα ραντάρ των τουρκικών F-16 τα ελληνικά παλαιού τύπου αεροσκάφη»!…
Ποια όμως η συνέχεια και η κατάληξη αυτής της τόσο φιλόδοξης και ενδιαφέρουσας πρότασης; Ο Γιώργος Πάλμος μας απάντησε ευθέως:
«Υπήρξε μία αμφισβήτηση, όπως γενικά υπάρχει αμφισβήτηση στην Ελλάδα! Σας υπενθυμίζω εδώ ότι στο παρελθόν έχουν αμφισβητηθεί μεγάλες μορφές, όπως ο Σλήμαν, ο Καραθεοδωρής, ο Γκιόλβας και τόσοι άλλοι… Αυτή όμως η αμφισβήτηση εκάμφθηκε όταν έγινε άσκηση, στην οποία ελληνικά F-16 αντιμετώπισαν σε αερομαχίες παλαιού τύπου, προς απόσυρση, αεροσκάφη. Τότε τα υπερσύγχρονα F-16 ηττήθησαν κατ’ επανάληψη απ’ τα 50 και βάλε ετών αεροσκάφη που όμως έφεραν το σύστημα Ε2-92!!! Πιστοποιήθηκε έτσι ότι αυτό το σύστημα δίνει την απόλυτη κυριαρχία στην Ελλάδα επί του Αιγαίου, όχι μόνο στην αεροπορία, αλλά και στο ναυτικό μας! Κι αυτό, διότι δεν μπορεί το τουρκικό ναυτικό να αντιμετωπίσει «αόρατα» αεροπλάνα!… Άρα έχουμε κερδίσει κατά κράτος την Τουρκία μ’ αυτό και μόνο το σύστημα»!
Και συνέχισε ο κ. Πάλμος την τόσο ενδιαφέρουσα αναφορά του:
«Το περίεργο είναι ότι από το 2004, που εδόθη στην ελληνική αεροπορία αυτό το σύστημα δεν τέθηκε σε εφαρμογή, δεν τέθηκε σε χρήση! Πρόσφατα λοιπόν συνέβη κάτι το εκπληκτικό. Ενημερωμένος ο βουλευτής κ. Ηλίας Πολατίδης για τα γεγονότα αυτά έκανε ερώτηση στη βουλή. Η απάντηση του κ. υφυπουργού δείχνει ότι δεν έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει αυτό το καταπληκτικό σύστημα! Θέτω λοιπόν το ερώτημα ‘’γιατί και ποιοι απαγορεύουν τη χρήση αυτού του συστήματος’’»;…
Τα παραπάνω είναι βεβαίως συγκλονιστικά και – κατά την άποψή μας – χρήζουν της περαιτέρω έρευνάς μας…
Αξίζει εδώ, χωρίς φυσικά να εξαντλούμε καθόλου το θέμα, να παραθέσουμε και μερικά ακόμα στοιχεία που μας ανέφερε σχετικά με τα θρυλικά «υπερόπλα» ο ερευνητής Γιώργος Πάλμος:
«Υπάρχουν προτάσεις, εκτός από αυτή των εφευρετών του Ε2-92, των εφευρετών μας και για υπερ-αεροσκάφη, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται με κανέναν τρόπο: είναι Stealth, υπερελαφρά (βάρους 480 κιλών το πολύ), ταχύτατα, διαθέτουν κινητήρες που δεν θέλουν καύσιμο, άρα μπορούν να πετάνε εκατοντάδες ώρες με αυτόματο πιλότο και με ηλεκτρονικό σύστημα τηλεχειριζόμενο)!…
Να μην ξεχνάμε ότι το πρώτο τηλεκατευθυνόμενο στρατιωτικό όχημα στον κόσμο εστάλη από την Ελευσίνα στη Ρόδο από τον Γεώργιο Γκιόλβα, παρουσία του βασιλιά, το 1956 αν θυμάμαι καλά! Άρα έχουμε ένα παρελθόν εμείς, το οποίο δεν πρέπει να το ξεχάσουμε, αλλά οφείλουμε να το συνεχίσουμε και να μπούμε πρώτοι στην παγκόσμια παραγωγή υπερόπλων, διότι έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε αυτό! Και όχι μόνο η δική μας ομάδα, αφού υπάρχουν και άλλες ερευνητικές ομάδες που έχουν αυτή τη δυνατότητα»!…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...