Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

"Μονομαχία" για το πετρέλαιο της Ελλάδας


Σε οκτώ ανέρχονται οι εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές στο Υπουργείο Περιβάλλοντος,Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και την υποθαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Οι προσφορές των εταιρειών, που δραστηριοποιούνται σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο, θα αξιολογηθούν με βάση οικονομικούς αλλά και τεχνικούς όρους (έκταση των ερευνών, εμπειρία, δυνατότητα προώθησης των περιοχών στη διεθνή αγορά, κ.α.).

Και στο Ισραήλ είχε δικά μας παιδιά! > Μυστήριο με 2.600 ετών κράνος Έλληνα πολεμιστή!


Ένα μπρούτζινο κράνος Έλληνα πολεμιστή που χρονολογείται από τον 6ο ή 5ο αιώνα ανακαλύφθηκε στο Ισραήλ. Το αρχαίο αυτό «κόσμημα» που είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, εντοπίστηκε στο βυθό της θάλασσας στο λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ ωστόσο παραμένει άγνωστο σε ποιον ανήκει! Όπως αναφέρει ο διευθυντής της Μονάδας Θαλάσσιας Αρχαιολογίας της Ισραηλινής Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων, διαθέτει επίχρυσα τμήματα και πολλά διακοσμητικά στοιχεία ενώ πρόκειται για ένα από τα πιο σφυρηλατημένα κομμάτια του πρώιμου ελληνικού πολεμικού εξοπλισμού που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί.

Μας πτώχευσαν για ν' αρπαξουν τα πετρέλαια του Αιγαίου

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ: Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑΟ Γρηγόρης Αυξεντίου, γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1928 στο χωριό Λύση. Γονείς του ήταν ο Πιερής και Αντωνού Αυξεντίου, ενώ είχε και μία αδερφή την Χρυσταλλού. Ο Γρηγόρης τελείωσε το δημοτικό σχολείο Λύσης και το Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου. Από μικρός είχε γαλουχηθεί με τα ιδανικά της Ελλάδος και της Ένωσης. Καημός του ήταν να υπηρετήσει στον Ελληνικό στρατό, και να φοιτήσει στη σχολή Ευελπίδων στην Αθήνα.

Με το που τελείωσε το σχολείο, έφυγε για την Ελλάδα, οπού αφού απέτυχε να μπει στην σχολή Ευελπίδων, μπήκε και σπούδασε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, ενώ παράλληλα μελετούσε φιλολογία σκοπεύοντας να παρακολουθήσει αργότερα τη Φιλοσοφική. Αφού αποφοίτησε από τη σχολή, έκανε τη στρατιωτική του θητεία στον 1° λόχο του 613ου τάγματος πεζικού, στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και από εκεί στέλνει γράμματα στους δικούς του, αναφέροντας τους πόσο περήφανος ένιωθε για το καθήκον προς τη Πατρίδα που υπηρετούσε.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΡΕ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ; ΘΑ ΤΟ ΦΑΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ...
Οπλισμένα πέταξαν σήμερα τα τουρκικά μαχητικά στο κεντρικό Αιγαίο παραβιάζοντας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ). Αν και η συνήθης τακτική των τουρκικών σχηματισμών είναι τουλάχιστον τα μισά από αυτά να φέρουν οπλισμό, τα 4 τουρκικά μαχητικά έφεραν σήμερα όλα οπλισμό αέρος-αέρος (δύο βλήματα ΑΙΜ-120 και 4 ΑΙΜ-9) πραγματοποιώντας 1 παράβαση του FIR Αθηνών και 2 παραβιάσεις του ΕΕΧ. Η τουρκική δραστηριότητα εκδηλώθηκε στο κεντρικό Αιγαίο. -----------------------------------------...

Ξαφνικό βήμα προσέγγισης Ρωσίας – ΓεωργίαΑναγκαιότητα, επίδειξη ρεαλισμού, αλλαγή στάσης, έξωθεν προτροπή; Ουδείς γνωρίζει να αναφέρει με ακρίβεια ποια ήταν τα κίνητρα του Μιχαήλ Σαακασβίλι για να εμφανιστεί δεκτικός στην προοπτική αποκατάστασης των σχέσεων της χώρας του με τη Ρωσία μετά από πρόταση της τελευταίας.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΛΗΚΑΡΙΔΗΗ Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση Τόλμη σας προσκαλεί στο εθνικό μνημόσυνο των ηρωομαρτύρων του Έθνους μας Γρηγόρη Αυξεντίου και Ευαγόρα Παλληκαρίδη το οποίο θα τελεστεί την Κυριακή 4/3/2012 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων εντός του Κάστρου των Ιωαννίνων. Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιήσουμε φιλολογικό μνημόσυνο με την προβολή ταινίας για τον υπαρχηγό της ΕΟΚΑ, το Σάββατο 3/3/2012 στο οίκημά μας(Νότη Μπότσαρη 8 – έναντι ξενοδοχείου Παλλάδιον) στις 18:00 το απόγευμα. Η παρουσία όλων μας είναι η ελάχιστη τιμή που μπορούμε να αποδώσουμε στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και εθνική ολοκλήρωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Πληροφορίες: Δώρος: 6995898505 Αντρέας:...

1913: Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ, ΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ, ΤΟ ΔΕΛΒΙΝΟ...Είναι 3 Μαρτίου του 1913... Ο Ελληνικός Στρατός πετάει στην Βόρειο Ήπειρο. Τμήματα της ΙΙΙ Μεραρχίας καταλαμβάνουν τα στενά της Κλεισούρας στη Βόρεια Ήπειρο και απελευθερώνουν την ομώνυμη πόλη. Παράλληλα, από την VΙΙΙ Μεραρχία απελευθερώνονται οι πόλεις Αργυρόκαστρο και Δέλβινο της ίδιας περιοχής. Όμως ότι κέρδισαν στα πεδία των μαχών με πολύ αίμα οι ένοπλοι μας, δεν κατόρθωσε να το εντάξει στον Εθνικό κορμό η πολιτική και η διπλωματία...

ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ!

Καταγγέλλουμε τον απαράδεκτο τρόπο εγγραφής (μόνο στα λατινικά και όχι στα Ελληνικά) των στοιχείων των ομογενών... στα δημόσια έγγραφα των διαφόρων υπηρεσιών του Ελληνικού Κράτους. 

Συγκεκριμένα στις 1-3-2012 η υπάλληλος του ΙΚΑ Ηλιούπολης Αττικής σε αίτηση έκδοσης βιβλιαρίου Υγείας σε ομογενή διέγραψε τα Ελληνικά που ήταν γραμμένα στην αίτηση έκδοσης του, (τα στοιχεία ήταν γραμμένα όπως είναι στην ταυτότητα ομογενούς, δηλαδή και λατινικά και Ελληνικά) ισχυριζόμενη ότι η αιτούμενη είναι αλλοδαπή και ότι το βιβλιάριο Υγείας πρέπει να εκδοθεί μόνο στα λατινικά.

Ο Νταβούτογλου στο Πατριαρχείο Επίσκεψη Νταβούτογλου στο Βαρθολομαίο

Και ξαφνικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου,στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ... ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ" ΞΑΝΘΗΣΟ Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης -και ας την είχε δικαιώσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που εξετάζει μόνο τις... καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τίποτε άλλο- με το σκεπτικό ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για τα ελληνικά δικαστήρια.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΙΟΥΤΠΡΑΝΔΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΚΡΕΜΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΈνα ακόμη δείγμα της εφαρμογής της θελήσεως του ισχυροτέρου, όπως μας την καθόρισε ο Θουκυδίδης. Εκείνη την εποχή στη θέση του ισχυρού ήταν η Βυζαντινή αυτοκρατορία και ο επικεφαλής αυτής Βυζαντινός αυτοκράτωρ.

"Ομιλία Αργυρόπουλου για την 37η επέτειο της Τουρκικής Εισβολής"


Ο Νίκος Αργυρόπουλος, Πρόεδρος του συνδέσμου των "Βετεράνων Κύπρου'74" , ένας καλός φίλος της Κύπρου, ήρθε στην Λευκωσία, πιστός στο ραντεβού του, για να μας αφυπνίσει, και να αναπτερώσει το ηθικό μας, λίγες μέρες μετά το έγκλημα στο Μαρί και την δολοφονία 13 συμπατριωτών μας.

"Είμαστε υποχρεωμένοι να πολεμήσουμε, εμείς θα γίνουμε η Νέμεσις και η τιμωρία για το Έγκλημα. Γι' αυτό είμαστε εδώ σήμερα. Τίποτα δεν τελείωσε το '74. Όλα τότε άρχισαν."

Διοργανωτές: ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ, Α.Φ.Κ - ΑΣΠΙΣ, Α.Φ.Κ - ΤΟΛΜΗΣ & ΕΦΕΝ.


Οδόφραγμα Λήδρα Πάλας, Λευκωσία

20 Ιουλίου 2011

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
Είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ύψους 6.754 ευρώ και από την εφορία δεσμεύτηκε τραπεζικός λογαριασμός του με υπόλοιπο 20,20 ευρώ.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται, σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή όταν η υπόθεση συγκεκριμένου οφειλέτη έγινε αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Όσα έγιναν στην Κομοτηνή είναι μόνο η αρχή“Όταν έχουμε χάσει τα πάντα, ακόμα και την ελπίδα, η ζωή γίνεται ατίμωση και ο θάνατος καθήκον“.
(W.C. Fields, 1880-1946, Αμερικανός ηθοποιός & συγγραφέας)

Για κάποιους πέρασε αδιάφορα, κάποιοι θέλουν να το υποβαθμίσουν, αλλά οι περισσότεροι στρέφουν το βλέμμα τους προς την....
Κομοτηνή και βλέπουν το δικό τους μέλλον.

Μεγάλη η χάρη σου Μεθόδιε...Πρόεδρος φιλοσκοπιανής οργάνωσης «σύμβουλος» αξιοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου “Νότια Καβάλα”
Στις 21-2-2012 αποκαλύψαμε (εδώ) ότι σύμβουλος του "συμβούλου", που ανέλαβε την αποκρατικοποίηση (ξεπούλημα καλύτερα) των κοιτασμάτων αερίου στην Καβάλα, ήταν -και ίσως είναι ακόμη- ο πρόεδρος της "Ενωμένης ψευτομακεδονικής διασποράς", Meto Koloski. 
Την αποκάλυψή μας, έκανε ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής Άγγελος Κολοκοτρώνης. Δείτε την:..

The Odyssey (1997).Full Movie Greek Subs

FORBES: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!Με τίτλο «Τα καλύτερα της Ελλάδας – αλλά θα έπρεπε να πάτε;» το περιοδικό Forbes κάνει ένα αφιέρωμα στις ομορφιές της χώρας μας.
«Παρά τις συνεχείς αναταραχές, την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας, η Ελλάδα η παραμένει ένας από τους πιο γραφικούς και ελκυστικούς προορισμούς στο κόσμο», αναφέρει.
Το μόνο πρόβλημα που απασχολεί τους παραθεριστές, είναι εάν οι απεργίες και οι διαδηλώσεις θα καταστρέψουν τις διακοπές τους.

Σερβία: Καθεστώς ένταξης στην ΕΕΤο Συμβούλιο της Ευρώπης έδωσε στην Σερβία καθεστώς χώρας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η απόφαση ήρθε μετά την αμοιβαία συμφωνία με τη Ρουμανία περί σεβασμού των μειονοτήτων τους. Η Ρουμανία είχε απειλήσει να μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία της Σερβίας θεωρώντας ότι η τελευταία δε σέβεται τη βλαχική της μειονότητα.

Σλοβακία: «Τις τράπεζες βοηθάτε, όχι την Ελ λάδα»Η πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντιτσόβα αμφισβήτησε ξανά την αποτελεσματικότητα των δανειακών συμβάσεων της τρόικας με την Ελλάδα.
«Ας το πούμε ευθέως: Αυτή δεν είναι βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά μάλλον προς τις τράπεζες στις οποίες οφείλει η Ελλάδα», δήλωσε η Ι. Ραντιτσόβα. Το 2010 η κ. Ραντιτσόβα είχε αρνηθεί να συμβάλει η Σλοβακία στο πρώτο δάνειο προς την Ελλάδα, ικανοποιώντας μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στη χώρα της, αλλά εξοργίζοντας τους εταίρους της στην ΕΕ.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΝ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.....

Ο Πετσάλνικος είπε ψέμματα στους Γερμανούς. Έξαλλη η Μέρκελ! (Στη Γερμανική Βουλή το ρεπορτάζ του Θάνου Πασχάλη για τον Βελόπουλο και τους άλλους 9 που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό!)

Ο Πετσάλνικος είπε ψέμματα στους Γερμανούς. Έξαλλη η Μέρκελ! (Στη Γερμανική Βουλή το ρεπορτάζ του Θάνου Πασχάλη για τον Βελόπουλο και τους άλλους 9 που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό!)

"Θερμό" επεισόδιο με καταιγίδα πυροβολισμών & δύο Τούρκους τραυματίες στον Έβρο

"Θερμό" επεισόδιο με καταιγίδα πυροβολισμών & δύο Τούρκους τραυματίες στον Έβρο

“Συνωστισμένες” στο Ζάλλογο! Όταν η πραγματικότητα αποδομεί τους βιαστές της ιστορίας

“Συνωστισμένες” στο Ζάλλογο! Όταν η πραγματικότητα αποδομεί τους βιαστές της ιστορίας

ΠΑΡΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΣΕΪΧ ΣΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣΜπουτάρης (..classics): "Ούτε το γάλα της μάνας δεν είναι τζάμπα" Εισιτήριο σε όσους θέλουν να επισκεφθούν και να απολαύσουν το Σέιχ Σου, το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, θα επιβάλλει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης όταν η... διαχείρισή του περάσει στην δικαιοδοσία του. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δίπλα στον μνημονιακό υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, είπε πως σε πάρκα της Ευρώπης και της Αμερικής υπάρχει εισιτήριο για να τα επισκεφθείς γιατί τίποτα δεν είναι δωρεάν. «Ούτε το γάλα της μάνας δεν είναι τζάμπα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης ενώ ο υπουργός δίπλα του χαμογελούσε αμήχανα. greece-salonika.blogspot.com ---------------------------- Ο...

Εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη με θέμα τους Τσάμηδες
Τσάμηδες με ιταλικές στρατιωτικές στολές επιθεωρούνται από Γερμανό αξιωματικό κατά την διάρκεια της Κατοχής.

Το Σάββατο 3 Μαρτίου και ώρα 7:30 μ.μ. στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων» (Πασαλίδη 29, Κάτω Τούμπα) στην Θεσσαλονίκη θα μιλήσει ο ιστορικός ερευνητής Νίκος Βασιλειάδης με θέμα «Η δράση των Αλβανών Τσάμηδων στην Θεσπρωτία κατά την περίοδο της Κατοχής». Είσοδος ελεύθερη. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει και θα μας δώσει χαρά.

Αλβανία: Οι Σλάβοι στο Γκόλο Μπάρντο ίδρυσαν νέο σύλλογο για την αναγνώριση των «Μακεδόνων»


Σλάβοι στο Γκόλο Μπάρντο της Αλβανίας (περιοχή Πρέσπας) δημιούργησαν μια ένα νέο σύλλογο, ο οποίος καταγράφηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των Τιράνων. Ο νεοσυσταθείς σύλλογος έχει την ονομασία «Μόστ»/’Γέφυρα’, πρόεδρός του είναι ο Μπεσνίκ Χασάνι και αντιπρόδρος ο Ιλμπερ Καντρίου και γενικός γραμματέας ο Λαβνταρίνι Μέτα.

Στον εισαγγελέα ο σύζυγος της Ντόρας


(Ανανεωμένο). Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου. Η Ντόρα, ίσως επειδή είναι ψηλή, νόμισε ότι δεν ισχύει γι’ αυτήν. Όμως τώρα μάλλον θα πάει στον εισαγγελέα Εφετών μαζί με τον Κούβελο για να εξηγήσει πως «ξεχάστηκε» να δηλωθεί ένας τραπεζικός λογαριασμός και 1 εκατ. δολάρια. Διότι οι ορκωτοί ελεγκτές λένε ότι συντρέχει ανάγκη εφαρμογής του άρθρου 3 του νόμου 3213/2013.

"Θερμό" επεισόδιο με καταιγίδα πυροβολισμών & δύο Τούρκους τραυματίες στον Έβρο"Θερμό" επεισόδιο με δύο τραυματίες είχαμε τη νύχτα στον Έβρο μεταξύ συνοριοφυλάκων και Τούρκων οι οποίοι μετέφεραν λαθρομετανάστες στην παρέβρια περιοχή Τυχερού Έβρου, στη θέση Βοδολίβαδο. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν άνδρες της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και της FRONTEX, ενισχυμένοι με τμήμα συνοριοφυλάκων, "εγκλώβισαν" τρεις οπλισμένους Τούρκους που μετέφεραν με βάρκα από την Τουρκία τους λαθρομετανάστες. Η τοπική στρατιωτική μονάδα προκάλυψης είχε επίσης μία ομάδα που περιπολούσε στην περιοχή.

A quoi sert Wikileaks ?
Le fameux site internet Wikileaks est à l’origine de la diffusion d’un certain nombre de "révélations". Il est particulièrement difficile d’évaluer la véracité de ces documents mais également de comprendre leur(s) objectif(s). Très récemment, Wikileaks a communiqué une information selon laquelle " Israël aurait débuté la destruction des installations nucléaires iraniennes". Au delà d’être excessivement surprenante, cette information mérite d’être questionnée au regard de plusieurs informations diffusées par Wikileaks précédemment.


1. Comment envoyer les homosexuels américains se faire tuer pour la démocratie


Il y a plus d’un an, Wikileaks nous "apprenait" la discrimination des homosexuels dans l’armée américaine. Alors que l’armée américaine est en large déficit humain suite aux pertes lors des campagnes en Irak et en Afghanistan (et dans bien d’autres endroits encore : Somalie, Sierra Leone, etc.), cette information suscite une vaste vague de contestation au sein de la communauté sexuelle etatsunienne.

“Συνωστισμένες” στο Ζάλλογο! Όταν η πραγματικότητα αποδομεί τους βιαστές της ιστορίας


Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις παρουσιάζουν στις 2 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη το νέο βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά, Συνωστισμένες στο Ζάλογγο: Οι Σουλιώτες, ο Αλή πασάς, και η αποδόμηση της ιστορίας. Στην μελέτη αυτή ο συγγραφέας επιχειρεί να διερευνήσει τρία παραδειγματικά γεγονότα –ίσως τα πιο γνωστά στο ευρύτερο κοινό– της ιστορίας του Σουλίου. Πρόκειται για το Κούγκι και την πυρπόλησή του, για το Ζάλογγο και τον περιβόητο χορό του, καθώς και για την ανατίναξη του πύργου του Δημουλά από τη Δέσπω Μπότση. 
Για να γίνει κατανοητό το πλαίσιο μέσα στο οποίο εξελίσσονται, μελετώνται συνοπτικά τόσο η ιστορία του Σουλίου, όσο και εκείνη του μεγάλου αντιπάλου των Σουλιωτών, του πασά των Ιωαννίνων.

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΔΙΔΑΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ...«Από την εποχή που μίλησε ο Όμηρος ως τα σήμερα, μιλούμε, ανασαίνουμε και τραγουδούμε με την ίδια γλώσσα». Γιώργος Σεφέρης

Από την Νία Θεοφανίδου
Ποια Ελληνική λέξη είναι αρχαία και ποια νέα; Γιατί μια Ομηρική λέξη μας φαίνεται δύσκολη και ακαταλαβίστικη;
Οι Έλληνες σήμερα ασχέτως μορφώσεως μιλάμε ομηρικά, αλλά δεν το ξέρομε επειδή αγνοούμε την έννοια των λέξεων που χρησιμοποιούμε.
Για του λόγου το αληθές θα αναφέρομε μερικά παραδείγματα για να δούμε ότι η Ομηρική γλώσσα όχι μόνο δεν είναι νεκρή, αλλά είναι ολοζώντανη.

ΑΛΒΑΝΙΔΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ... ΨΩΝΙΣΟΥΝ ΚΛΕΨΙΜΕΪΚΑ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ!Συνελήφθησαν χθες το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, δύο αλλοδαπές υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 41 και 36 ετών αντίστοιχα, για κλοπή.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της Αστυνομίας επισημαίνεται ότι «οι δύο αλλοδαπές επιχείρησαν να αφαιρέσουν από πολυκατάστημα στη Λάρισα είδη ένδυσης συνολικής αξίας 200 περίπου ευρώ, πλην όμως έγιναν αντιληπτές από υπάλληλο του καταστήματος και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 : ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...