Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Η συνείδηση από όλους τους Έλληνες της κοινής καταγωγής, εθίμων και γλώσσας ενισχύθηκε στην Αρχαϊκή περίοδο. Παράλληλα, ωστόσο, καλλιεργήθηκε και ένα αίσθημα ιδιαίτερης "τοπικής" υπερηφάνιας, που σχετιζόταν με την ανάπτυξη των πόλεων-κρατών. Στην Αθήνα οι κοινωνικές δομές προσδιορίζονται σαφέστερα μεταξύ του 8ου και του 6ου αιώνα π.X. Ο δήμος, μια μορφή κοινωνικής συγκρότησης γνωστή από παλαιότερες εποχές, είναι ο τελευταίος που αποκτά θεσμοθετημένη υπόσταση στα τέλη του 6ου αιώνα π.X. Στη διάρκεια του ίδιου αιώνα γίνεται σαφής διαχωρισμός των τάξεων, ενώ παράλληλα αυξάνει -σε σχέση με το παρελθόν -η κοινωνική κινητικότητα.

CRASH / Γ.ΤΡΑΓΚΑΣ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΡΑΓΚΑΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ!

Τουρκία: Έρευνα για αγνοουμένους της εισβολής στην ΚύπροΈπειτα από πρόταση της Κύπριας ευρωβουλευτή, Ελένης Θεοχάρους, προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα γίνει έρευνα για το ενδεχόμενο τα οστά από τους 38 σκελετούς που βρέθηκαν στο Ντιγιάρμπακιρ, να προέρχονται από αγνοουμένους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Το πλήρες δημοσίευμα που ακολουθεί προέρχεται από την εφημερίδα Ημερησία.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ …ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Κ.Κ.Ε. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΥΕΓΓΥΗΣ! (Το κίνημα της Πατάτας) Προκαλεί θυμηδίες αλλά κι οργή η ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε… για το «ανήθικον» του χαρακτήρα του «κινήματος της πατάτας», από μέρους του Κομμουνιστικού κόμματος της Ελλάδας, δηλαδή αυτού του τεθνεόντος αδόξως κομμουνισμού, μεν, αλλά οι ενταύθα εναπομείναντες απογονοί του συνεχίζουν να υπάρχουν παρδαλώς κι δολίως ασχημονούντες.
Η ανακοίνωση είναι γεμάτη επιεικώς από ανοησίες και φαντασιώσεις. Εμπλέκει σκοτεινες συνωμοσίες των Μ.Μ.Ε. και μαυρογοριτών, ενώ είναι γνωστόν ‘ότι:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩ! Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΥΨΩΣΕ...ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΠΑΝΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!Τι είναι πάλι τούτο; Βρισκόμαστε στην κεντρική πλατεία της Κω ή κάπου...αλλού;


Μήπως αυτό το Δημαρχείο είναι στην...Κίνα ή την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ;;;

ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΙΑΦΥΓΕΙ... ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝὉ μεγάλος Ὀρθόδοξος ἡγέτης πού τιμᾶ καί σέβεται τό Περιβόλι τῆς Παναγιᾶς καί τό εἶχε ἐπισκεφθεῖ στό παρελθόν! Ἐκεῖ του εἴπανε οἱ Γέροντες ὅλα ὅσα θά συμβοῦν! Παγκόσμιο μήνυμα χαρᾶς γιά ὅλους τους Ὀρθοδόξους, καθώς ἔρχεται τό τέλος τῶν πολεμίων μας... Ἡ Τουρκία θά συντριβεῖ ἀπό τίς Ρωσικές Στρατιές!

ΤΡΑΓΚΑΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ!


Ο Γιώργος Τράγκας στο χωρίς αναισθητικό "καλησπέρα στο κατεχόμενο Γερμανικό προτεκτοράτο!",το φιλμάκι που παραλληλίζει την Γερμανική κατοχή του 40 με την σημερινή οικονομική κατοχή...

Πληθαίνουν οι ρατσιστικές επιθέσεις σε Έλληνες μετανάστες

Πληθαίνουν οι ρατσιστικές επιθέσεις σε Έλληνες μετανάστες

Φοβερή Αποκάλυψη! Σχεδιασμένη η πτώχευση των λαών για να έλθει η Παγκόσμια Κυβέρνηση! Βίντεο

Φοβερή Αποκάλυψη! Σχεδιασμένη η πτώχευση των λαών για να έλθει η Παγκόσμια Κυβέρνηση! Βίντεο

Το τσιρκο Μπουτάρης ξαναχτύπησε με πρόταση επαναφοράς των Τουρκικών ονομάτων στους δρόμους… Δήμαρχο θέλει η πόλη… όχι κονφερασιέ…

Το τσιρκο Μπουτάρης ξαναχτύπησε με πρόταση επαναφοράς των Τουρκικών ονομάτων στους δρόμους… Δήμαρχο θέλει η πόλη… όχι κονφερασιέ…

Ισραήλ: Μια πρωτοφανής ενημέρωση… με αιτίαΜπορεί η εχθρική – επιθετική ρητορική να βρίσκεται στο φόρτε της και από τις δυο πλευρές (Ισραήλ και Ιράν), ωστόσο, όπως φαίνεται είτε «φοβάται ο Γιάννης το θεριό…» είτε απλώς η κάθε πλευρά έχει τους δικούς τις λόγους να μην επιθυμεί τη στρατιωτική σύγκρουση.

Τουρκία: Φαντασίωση Μπαγίς – Προσάρτηση κατεχομένωνΟ Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, συνεπείς στις φασιστικές του δηλώσεις, που κάθε άλλο παρά συνάδουν με την ιδιότητά του, παρουσίασε τη νέα του «ιδέα».
Δήλωσε εκβιαστικά ότι, αν οι συζητήσεις μεταξύ των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων δεν έχουν κάποια αποτέλεσμα, τότε η «Τουρκική Κύπρος» (σ.σ. τα κατεχόμενα) θα προσαρτηθούν στην Τουρκία. Οι δηλώσεις του παρουσιάστηκαν στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίμπρις, αφήνοντας, όμως, όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ντροπή! Μακεδονία αποκαλεί τα Σκόπια, site του ΠΑΣΟΚ! (φωτό)
Πέμπτη φάλαγγα εν δράσει;
Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε το ΠΑΣΟΚ, να υπερασπιστεί τώρα, αυτά που δεν υπερασπίστηκε όταν έπρεπε, αλλά η διαπίστωση αυτή απέχει πολύ , από το να αποκαλούνται “Μακεδονία” τα Σκόπια , από το κόμμα που κυβέρνησε για πάνω από 20 χρόνια την μεταπολιτευτική Ελλάδα και τους Έλληνες!
Και για του λόγου το αληθές κοιτάξτε την φωτό. Στην Ιπποκράτους το έχουν δει αυτό;