Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αυτονομία ανακήρυξε η Ανατολική Λιβύη!Σε μια συγκέντρωση παρουσία άνω των 2.000 ατόμων, οι «κοινωνικοί» ηγέτες τη πλούσιας σε πετρέλαιο περιοχής της Ανατολικής Λιβύης, στην Κυρηναϊκή χερσόνησο, με «πρωτεύουσα» τη Βεγγάζη, προχώρησαν στην ανακήρυξη της αυτονομίας (μι-αυτονομία επί της ουσίας) της περιοχής!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ, Ο "ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ" ΚΑΙ Ο...ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥΣ!


Αυτή είναι η εικόνα της σύγχρονης "Ελλάδας"...

- Ο ζάπλουτος τραγουδιάρης, με το "σοσιαλιστικό" στυλάκι και τις δεξιότατες τσέπες...

- Ο παπαρολόγος - πολιτικάντης, υβριστής ιερών και οσίων, γνήσιο τέκνο της "γενιάς του Πολυτεχνείου"...

Καρλ Μπιλντ: Ο Σουηδός ‘υποτακτικός’ της Τουρκίας!Διασκεδαστικός έχει καταντήσει ο φοβερός και τρομερός Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Καρλ Μπιλντ, ο οποίος συνεχίζει απτόητος την προσπάθεια… να μας επιβεβαιώνει συνεχώς στις εκτιμήσεις μας για την απαράδεκτη και μεροληπτική του στάση απέναντι σε οτιδήποτε αφορά την Ελλάδα, ενώ συμπεριφέρεται ως… «υποτακτικός» στα πόδια της Τουρκίας!

«ΟΥΑΙ ΤΩ ΜΗ ΤΟΙΣ ΙΔΙΟΙΣ ΟΝΥΞΙ ΞΥΟΜΕΝΩ»
Του Σαράντου Καργάκου
Ιστορικού - Συγγραφέως


Το άρθρο έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδαΕΣΤΙΑ στις 17 Φεβρουαρίου 2012

Ὁ παλαιότερος ἀπ᾽ ὅλους τούς ἐκδότες μου ἐπισκέφθηκε τίς ἡμέρες τῶν Χριστουγέννων τήν Σλοβακία. Προκειμένου νά μετακινηθεῖ, χρησιμοποίησε ταξί καί ὁ Σλοβάκος ὁδηγός, ὅταν ἀντιλήφθηκε ὅτι ὁ πελάτης του ἦταν Ἕλληνας, ζήτησε νά προπληρωθεῖ! Σέ αὐτό τό σημεῖο ἐξευτελισμοῦ ἐφθάσαμε. Κάποτε τό ὄνομα Ἕλλην ἦταν τίτλος τιμῆς. Τώρα τόν κάναμε τίτλο ντροπῆς. Ἀΐπ!

Αὐτό τουρκιστί σημαίνει ντροπή. Πού μᾶς ἀξίζει. Δέν ἀπέχουμε πολύ ἀπό τήν ἐποχή πού οἱ πάντες μιλοῦσαν γιά τήν Ἑλλάδα μέ θαυμασμό. Καί μέσα σέ δύο χρόνια τούς κάναμε νά μιλοῦν μέ ἀποτροπιασμό. Ἀποδειχθήκαμε, ὡς λαός καί ὡς πολιτική καί πνευματική ἡγεσία, μωρότεροι ἀπό τίς μωρές παρθένες τῆς εὐαγγελικῆς παραβολῆς.

Περιπέτειες, μεταστατικός ο καρκίνος του ΕρντογάνΔύο μόλις χρόνια ζωής δίνουν οι θεράποντες ιατροί στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφού ο καρκίνος στο παχύ του έντερο έχει επεκταθεί, τουλάχιστον σε μεγάλο τμήμα του εντέρου, ενώ δεν αποκλείονται και άλλες μεταστάσεις…
Αυτό προκύπτει από την ηλεκτρονική αλληλογραφία Τούρκου κυβερνητικού αξιωματούχου, φερόμενου ως συμβούλου του Ερντογάν, με το γνωστό και επίμαχο think tank (με κωδικό TR325) – λόγω των αποκαλύψεων του WikiLeaks – Stratfor, όπως αποκαλύπτουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ!
Στιγμιότυπο από την ιστορική συνάντηση Μάο - Νίξον το 1972.
Τον Ιούνιο 1950 το καθεστώς του Μάο εισέβαλε στο Θιβέτ.
Τον Οκτώβριο 1950, η Κίνα ενεπλάκη στον Κορεατικό Πόλεμο, ο οποίος τερματίστηκε τρία χρόνια αργότερα, με την υπογραφή της συνθήκης ανακωχής στις 23 Ιουλίου 1953, δημιουργώντας μια αποστρατικοποιημένη ζώνη στον 38ο Παράλληλο. Κατά τον πόλεμο, σκοτώθηκε ο πρωτότοκος γιος του Μάο Ανγίνγκ.
Το 1958 κήρυξε την έναρξη του κινήματος «Μεγάλο Άλμα προς τα Εμπρός», κατά το οποίο η χώρα σύρθηκε σ’ ένα πυρετό παραγωγής χάλυβα. Το Μεγάλο Άλμα, αλλά και σωρεία λαθών που διέπραξε το καθεστώς, είχαν ως άμεσο αντίκτυπο την οικονομική και οικολογική καταστροφή την τριετία 1959-1961, κατά την οποία η χώρα θρήνησε εκατομμύρια θύματα.

20 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ! ΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΓΙΝΑ... 2:20 ΜΜ ΣΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΑΟ καθηγητής αρχαιολογίας με σπουδές φιλοσοφίας και αγάπη στην ποίηση και την ελληνική λογοτεχνία υπηρέτησε και ως καθηγητής στο Διδυμότειχο και συνεργάσθηκε με τον Γ. Μπακαλάκη

 Ο Αντώνης Ιωαννίδης διπλωματούχος ξεναγός του υπ. Πολιτισμού παρουσίασε την Κυριακή στο Εθνολογικό μουσείο Αλεξανδρούπολης το έργο του και μας ταξίδεψε διαδικτυακά στο ωραιότερο μουσείο της χώρας

Ο Μανόλης Ανδρόνικος διηγείται το χρονικό της ανακάλυψης του τάφου του Φιλίππου Β΄στη Βεργίνα:

…Πήρα το τσαπάκι της ανασκαφής, που έχω μαζί μου από το 1952, έσκυψα στο λάκκο και άρχισα να σκάβω με πείσμα και αγωνία το χώμα κάτω από το κλειδί της καμάρας. Ολόγυρα ήταν μαζεμένοι οι συνεργάτες μου. (…) Συνέχισα το σκάψιμο και σε λίγο ήμουν βέβαιος. Η πέτρα του δυτικού τοίχου ήταν στη θέση της, απείραχτη, στέρια. (…) -Είναι ασύλητος! Είναι κλειστός! Ήμουν ευτυχισμένος βαθιά. Είχα λοιπόν βρει τον πρώτο ασύλητο μακεδονικό τάφο. Εκείνη τη στιγμή δεν ενδιαφερόμουν για τίποτε άλλο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ... ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΟΥ


Η οικογένεια του δολοφονηθέντα Αρχιφύλακα ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ Μιχαήλ του Μιχαήλ, ανακοινώνει ότι την 9-3-2012 ημέρα Παρασκευή και ώρα Ο9.ΟΟ θα διεξαχθεί στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πειραιά επί της οδού Σκουζέ 3-5 και Φίλωνος στην αίθουσα 311, 3ος όροφος, η ποινική δίκη (εκδίκαση έφεσης) με κατηγορούμενο τον Αλβανό λαθρομετανάστη ληστή τραπεζών ΚLAJDI BANI, ο οποίος τον δολοφόνησε την 5-3-2009 στην Νίκαια Πειραιά, και καλεί όλους τους συγγενείς φίλους και συναδέλφους να παραβρεθούν στην διεξαγωγή της δίκης και να συμπαρασταθούν στην οικογένεια.

Αποκαλυπτικό! Ο Χάρτης του Ισίδωρου Πόσδαγλη που μίλησε για όλα από το 1952


(Ίμια, Θράκη, Έβρος, όλα στον “άξονα”…) - Πριν από λίγο, δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στο ιστολόγιό μας με τίτλο: Ο ποιητής Ισίδωρος Πόσδαγλης γνώριζε το μέλλον της Ελλάδας από το 1952! και πραγματικά συγκλονίστηκα καθώς το διάβαζα. Τον συγκεκριμένο Οικονομολόγο, ποιητή και Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ομολογώ – ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟ – οτι δεν τον γνώριζα ούτε τον είχα ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου. Και σήμερα έμαθα τόσα πολλά γι αυτόν, που πραγματικά βουίζει το κεφάλι μου! Διαβάζοντας όμως το άρθρο ως το τέλος, διαπιστώνω ότι μιλούσε για έναν πίνακα, στην εξής παράγραφο:

"Φέρτε πίσω τα κλεμμένα".Εκστρατεία για τις ελληνικές αρχαιότητες που μας έχουν κλέψει


H καμπάνια είναι εκπληκτική κι έχει κεντρικό μήνυμα “Είμαι Έλληνας,θέλω να γυρίσω στη πατρίδα”.Θα μπορούσε ίσως να είναι πιο επιθετική και να λέει "φέρτε πίσω τα κλεμμένα"...Ο εμπνευστής της όμως είναι ευγενής και επέλεξε το πρώτο.

Αυτή είναι η φράση και το κεντρικό μήνυμα που αποστέλλεται παντού μέσο διαδικτύου, από την Ανεξάρτητη εθελοντική κίνηση με σκοπό την επιστροφή των Ελληνικών αρχαιοτήτων που παράνομα κρατούνται εκτος Ελλάδας.

"Οι Χρυσαυγίτες είναι Γερμανοί πατριώτες, όχι Έλληνες"!

ΣΦΑΓΕΣ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974


"ΓΑΡΓΑΡΑ" ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ (ΑΠΟ ΤΟ 2003) ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ Η....."ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ"!!!

Mitropanos Σ Αναζητώ

Η βασιλική τους Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Καλμπ Λοζέ της Συρίας - The basilica of the Taxiarchs Michael and Gabriel at Qalb Lozeh in Syria


Το μικρό Δρούζικο χωριό Καλμπ Λοζέ που σημαίνει «καρδιά του αμυγδάλου», βρίσκεται 65 χλμ δυτικά του Χαλεπίου, και απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα. Δίπλα από αυτό το χωριό που έχει ένα τέτοιο γοητευτικό όνομα βρίσκεται μία από τις πιο όμορφες και αξιόλογες βασιλικές της Συρίας η οποία έχει χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο για τις εκκλησίες της περιοχής. Η εκκλησία στο Καλμπ Λοζέ χτίστηκε γύρω στο 450 μ.Χ., και είναι αφιερωμένη στους Ταξιάρχες Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Νταλάρας στο Ίλιον "Το πουκάμισο το γιάουρτι"

ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

200,000 Έλληνες πέθαναν το χειμώνα του 1941-42 κατά της διάρκεια της Γερμανικής κατοχής...
( German occupation of Greece)
 
ΝΑ ΤΟΥΣ "ΧΑΙΡΕΤΑΙ" ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ....

Άλλο ένα ντοκουμέντο δεκαετιών για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας…!

Υπεροχή της Εθνικής Φρουράς στις νυχτερινές επιχειρήσεις


Την ποιοτική και ποσοτική υπεροχή των τεθωρακισμένων σχηματισμών της Εθνικής Φρουράς στις νυχτερινές επιχειρήσεις επισημαίνει δημοσίευμα του περιοδικού Ελληνική Άμυνας & Τεχνολογία, όπου αναλύεται ο συσχετισμός στρατιωτικών δυνάμεων στην Κύπρο. Η ριζική αναβάθμιση των ικανοτήτων νυχτερινού πολέμου της Εθνικής Φρουράς προήλθε από την εγκατάσταση θερμικού σκοπευτικού δεύτερης γενιάς στην αρχική παρτίδα των αρμάτων μάχης Τ-80, στα ΑΜΧ-30Β2 καθώς και στα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) ΒΜΡ-3, πρόγραμμα το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Ο κατάσκοπος της τσέπης μας: Μέσω των smart phones η NSA υποκλέπτει τα πάντα...Image
Εξαιρετικά ανησυχητικά νέα σε ότι αφορά την δράση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, βασικά της NSA και δευτερευόντως της CIA με αντικείμενο τα λεγόμενα smart phones. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Τσάρλς Σάμερ, και η εφημερίδα N.Y.Times, τα κινητά τηλέφωνα τύπου smartphones Apple και Android είναι στην ουσία κινητοί σταθμοί παρακολούθησης πολιτών:

Τουρκικός Τύπος "Η Κύπρος θα γίνει 82 πόλη μας"  
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Η Κύπρoς μπορεί να γίνει η 82 πόλη μας» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Akit που κάνει αναφορά στις δηλώσεις του τούρκου Υπουργού Ε.Ε Εγκεμέν Μπαγίς ο οποίος απείλησε με προσάρτηση της Κατεχόμενης Κύπρου στην Τουρκία σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το Κυπριακό πρόβλημα

Η Βυζαντινή εκκλησία Αλ-Μουσιάμπακ στη Συρία - The Byzantine church of Al-Mushabbak in Syria


Στη βορειο-κεντρική Συρία, υπάρχει μια ελάχιστα γνωστή περιοχή που εκφράζει με ευφράδεια και με βάθος τη βυζαντινή εποχή, την εποχή όταν η χριστιανική αυτή αυτοκρατορία άκμασε γύρω από την ανατολική Μεσόγειο. Αυτή η περιοχή είναι γεμάτη από εγκαταλελειμμένα ερείπια βυζαντινών πόλεων, χωριών, και μοναστικών οικισμών, και ονομάζεται, κάπως μυστηριωδώς, ως Νεκρές Πόλεις του Βορρά.
 
Κανείς δεν ξέρει πόσες από αυτές τις τοποθεσίες υπάρχουν, αλλά οι εκτιμήσεις τις τοποθετούν να κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες σε περισσότερες από χίλιες. 
Αυτά τα ερείπια είναι από τα μεγαλύτερα θησαυροφυλάκια πρώιμης βυζαντινής αρχιτεκτονικής που υπάρχουν σ΄όλόκληρο τον κόσμο.
Μία από τις πιο καλοδιατηρημένες βυζαντινές εκκλησίες στις Νεκρές Πόλεις είναι η εκκλησία Αλ-Μουσιάμπακ, η οποία βρίσκεται περίπου στο ενδιάμεσο του δρόμου μεταξύ του Χαλεπίου και του Αγίου Συμεών. Η εκκλησία χρονολογείται από τα τέλη του 5ου αιώνα μ.Χ. και χτίστηκε για να παράσχει ένα πρώτο σταθμό κατά μήκος της διαδρομής προς το σημαντικό προσκύνημα του Αγίου Συμεών. Ως εκ τούτου, διαλέχτηκαν οι καλύτεροι τεχνίτες και αρχιτέκτονες για την κατασκευή της, όπως αποδεικνύεται από την αρχιτεκτονική του ναού. Η εκκλησία Αλ-Μουσιάμπακ έχει επεζήσει μέχρι τις μέρες μας εντυπωσιακά άθικτη: αν προστεθούν παράθυρα, πόρτες και στέγη, η εκκλησία θα είναι πλήρης. 
Η εγκαταλελειμμένη εκκλησία Αλ-Μουσίαμπακ βρίσκεται 5 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Δαρέτ Αζζέ και μόλις 25 λεπτά με αυτοκίνητο από το Αλέππο, μόνο μια μικρή παράκαμψη 2 λεπτά από τον κεντρικό δρόμο. Επομένως, εξακολουθεί να αποτελεί ένα απαραίτητο σταθμό κατά μήκος της διαδρομής για τον Άγιο Συμεών.
There is a little-known region in north-central Syria that speaks with eloquence and depth of the Byzantine era, the time when this Christian Empire flourished around the eastern Mediterranean. This region is full of abandoned ruins of Byzantine towns, villages and monastic settlements and is called, somewhat mysteriously, the Dead Cities of the North. No one knows how many sites exist, but estimates range from several hundred to more than a thousand. These ruins are among the greatest treasuries of early Byzantine architecture to be found anywhere in the world. 
One of the best-preserved Byzantine churches in the Dead Cities is that of Al-Mushabbak, which is located about halfway between Aleppo and Saint Simeon. The church dates from the late 5th century AD and was built to provide an initial stop along the important pilgrimage route to Saint Simeon. As a result, the best craftsmen and architects were provided for the construction, as evidenced by the church's architecture. Mushabbak Church has survived remarkably intact: if a roof, windows and a door were added, the church would be complete. 
The abandoned Church of Mushabbak is located 5 km south-east of the town of Daret Azzeh and a mere 25 minute drive from Aleppo, only a short 2 minute detour from the main road. It is thus still an indispensable stop along the route to Saint Simeon.  
noctoc-noctoc

Μίσος και ρατσισμός κατά των Αρμενίων στη Τουρκία!Δείτε το βίντεο!


Κατά τ΄ άλλα οι Τούρκοι ενοχλήθηκαν για την πρόθεση της Γαλλίας να ποινικοποιήσει την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων! Τα όσα γίνονται σε εκδηλώσεις στη Τουρκία ,δεν φαίνεται να τους ενοχλούν κι ας έχουν άκρως ρατσιστικό χαρακτήρα κατά των Αρμενίων.

Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Taraf και μετέφρασαν ταtourkikanea.gr “την ώρα που ακόμη είναι στο μυαλό τα ρατσιστικά πανό και συνθήματα από το συλλαλητήριο για το Χότζαλι, ήρθαν οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Ριζούντας όπου “σκότωσαν” σε αναπαράσταση Αρμένιους. Ο δήμαρχος έβγαλε μίσος για την Γαλλία και τους Αρμένιους.

Την ώρα που παραμένουν ζωντανά στην μνήμη τα συνθήματα και πανό τύπου “Αρμένιοι δολοφόνοι”, “Είστε όλοι Αρμένιοι, είστε όλοι βρωμιάρηδες”, και “Μια βραδιά ξαφνικά θα ορμήξουμε”, από την διαμαρτυρία που έγινε στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για την σφαγή στο Χότζαλί, και η μετατροπή της σε ρατσιστική διαμαρτυρία, πάλι σε τελετή κατά τα “Ελευθέρια Ριζούντας” σκότωσαν σε αναπαράσταση Αρμένιους. Στην τελετή για την 94η επέτειο από την “σωτηρία της πόλης από την εχθρική κατοχή, οι Αρμένιοι παρουσιάστηκαν ως εγκληματίες που βιάζουν γυναίκες και σκοτώνουν τους πάντες, νέους και γέρους όσους βγούνε μπροστά τους. Ακολούθως οι “γενναίοι Τούρκοι νέοι” σκοτώνουν τους Αρμένιους και “σώζουν την Ριζούντα”.

Η τελετή άρχισε με κατάθεση στεφάνου και ανάγνωση των τηλεγραφημάτων στην πλατεία Δημοκρατίας. Στην τελετή για την “Σωτηρία της Ριζούντας από την εχθρική κατοχή” παίχτηκε ένα θεατρικό με μια βαριά μυρωδιά ρατσισμού και μίσους. Ο εχθρός ήταν καθορισμένος : Αρμένιοι. Νέοι ηθοποιοί υποδύθηκαν τους Αρμένιους. Με μαχαίρια στα χέρια και όπλα στην μέση επιτέθηκαν στα τουρκικά χωριά. Άντρες γυναίκες, μικρούς-μεγάλους, όλους τους σκότωσαν. Στο τέλος όμως νέοι που αναπαριστούσαν την τουρκική πολιτοφυλακή βγήκαν στην σκηνή. Σκότωσαν τους Αρμένιους την ώρα που ακόμη τα μαχαίρια τους έσταζαν αίμα, και έσωσαν πρώτα τις απαχθείσες γυναίκες και μετά την Ριζούντα.

Κι αν δεν τα πιστεύετε όλα αυτά

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟonalert.gr

ΕΡΕΥΝΑ: Οι αγορές - Τα ονόματα και οι εταιρίες που έκαψαν την Ελλάδα

ΕΡΕΥΝΑ: Οι αγορές - Τα ονόματα και οι εταιρίες που έκαψαν την Ελλάδα

Ανεξέλεγκτη κατάσταση: Επικήρυξαν υφυπουργό στο Αγρίνιο…

Ανεξέλεγκτη κατάσταση: Επικήρυξαν υφυπουργό στο Αγρίνιο…

Άλλο ένα ντοκουμέντο δεκαετιών για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας…!

Άλλο ένα ντοκουμέντο δεκαετιών για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας…!

Θα αυξήσουν με ακόμα 50 δις το χρέος της χώρας

Θα αυξήσουν με ακόμα 50 δις το χρέος της χώρας

"Η μοναξιά των Ελλήνων".Αφιέρωμα Βελγικής εφημερίδας στην ΕλλάδαΤετρασέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα, υπό τον τίτλο «Η μοναξιά των Ελλήνων», που περιέχει, μεταξύ άλλων, κοινή συνέντευξη του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και του συμβούλου του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, καθηγητή Γκίκα Χαρδούβελη, δημοσιεύει στο τελευταίο της φύλλο, η οικονομική εφημερίδα του Βελγίου «L’ Echo».

    

Τα κορόιδα του PSI- Δεν στεναχωρούν την Goldman Sachs αλλά κουρεύουν τους «νοικοκυραίους»


Εν μέσω των προτροπών του IIF για στήριξη στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδος και των ευχών του Λουκά Παπαδήμου, το περίφημο PSI εισέρχεται στην τελική ευθεία. Τα μηνύματα, που έρχονταν μέχρι και χθες το βράδυ δεν μπορούσαν να θεωρηθούν ενδεικτικά για το ποσοστό συμμετοχής με τραπεζικούς κύκλους να εκτιμούν, πως πολλοί διαχειριστές θα κινηθούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. 

Οι καθηγητές έκαναν μήνυση στην Άννα Διαμαντοπούλου!


Μήνυση κατά της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου κατέθεσε η Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την περιστολή της συνδικαλιστικής άδειας των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για φωτογραφική εγκύκλιο, που αφορά μόνο τους συνδικαλιστές καθηγητές των δημοτικών σχολείων με στόχο την αναστολή λειτουργίας της Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα αναφέρονται τα ακόλουθα:   

O Ιάσονας και οι Αργοναύτες (Jason and the Argonauts) (2000)

TURK-MONGOLIAN RASISM AGAINST ARMENIANS IN OCCUPIED ASIA MINOR!

ΕΞΑΘΡΩΣΗ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ - ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΞΙΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ
Ολοκληρώθηκε η ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης αρχαιοκαπηλίας.
Η εγκληματική οργάνωση δρούσε σε (13) νομούς της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας και ιδίως σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα και Φθιώτιδα.
Συνελήφθησαν ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης και (43) κύρια και περιφερειακά μέλη.
Κατασχέθηκαν χιλιάδες νομίσματα και αρχαία αντικείμενα ανυπολόγιστης αξίας, όπλα, μεγάλος αριθμός ανιχνευτών μετάλλων και έντυπα - βιβλία για το χαρακτηρισμό αρχαίων αντικειμένων.

Ολοκληρώθηκε σήμερα (04-03-2012) το μεσημέρι, η ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, που ξεκίνησε χθες (03-03-2012) το πρωί, για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων αρχαιοκαπηλίας με πεδίο δράσης (13) νομούς της χώρας, στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.