Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Η Ασία εκτοπίζει την κοιμισμένη Ευρώπη στην άμυνα…Οι αμυντικές δαπάνες στην Ασία αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος για πρώτη φορά τις αντίστοιχες δαπάνες στην Ευρώπη, αποδεικνύοντας μία αλλαγή στον παγκόσμιο συσχετισμό δυνάμεων, αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS). Η τάση είναι ευθέως ανάλογη και με την ευρύτερη υποβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο επίπεδο του παγκοσμίου καταμερισμού ισχύος…

Καθυστερεί η ανάπτυξη των S-500Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Almaz-Antey, Βιτάλι Νεσκορόντοφ, η ανάπτυξη του αντιαεροπορικού συστήματος S-500, παρά το γεγονός ότι το πρωτότυπο θα κατασκευαστεί εντός του 2012. Όπως αιτιολόγησε, το πρόβλημα δεν είναι τεχνολογικό ή μηχανολογικό, αλλά «οργανωτικό».

ΑΟΖ και φυσικό αέριο: «Με τα λόγια, χτίζω ανώγια και κατώγια»…Ανάμικτα συναισθήματα θυμηδίας, προβληματισμού και κάποιας ελπίδας προκάλεσε ομιλία του υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Δήμα, στην οποία διατύπωσε την ετοιμότητα της Αθήνας να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) αλλά και να προχωρήσει σε έρευνες υδρογονανθράκων.
Ο υπουργός Εξωτερικών σε ομιλία του κατά την παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη: από τη στρατηγική κίνηση στην οικονομική λύση», ούτε λίγο, ούτε πολύ υπογράμμισε την ετοιμότητα της Αθήνας να ανακηρύξει ΑΟΖ η οποία θα πρέπει να καθοριστεί με την αρχή της «μέσης γραμμής», πρακτική σύννομη με το διεθνές δίκαιο, ενώ ταυτοχρόνως οι διαδικασίες για την προώθηση του ζητήματος των ερευνών προχωρούν κανονικά.

Aerial viewing of Greece

Τουρκική προπαγάνδα στην Θράκη

Ο αγαπητός χορός των τούρκων πρακτόρων και των πάσης φύσεως προπαγανδιστών της "μητέρας Τουρκίας" συνεχίζεται λόγω εγκληματικής ηλιθιότητας της ελληνικής πλευράς.Η  καλοστημένη προπαγάνδα στην Θράκη, από την Άγκυρα, βασίζεται σε μηχανισμούς που δρουν ελεύθερα.Όλα αυτά γίνονται με την πλήρη απουσία του αθηνοκεντρικού κράτους της Ελλάδας και ενίοτε κάτω από το "βλέμμα" και την ανικανότητα ανθρώπων που δεν γνωρίζουν τα στοιχειώδη (είτε σε τοπικό επίπεδο είτε σε επίπεδο διπλωματικό-πολιτικό) με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν με την αρνητική στάση τους την ελληνική πλευρά.
 
Ο Κ. Βελόπουλος  στον "Αθέατο Κόσμο"

ΚΥΠΡΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ!

Κύπριοι φοιτητές καλεσμένοι του κ. Χαρδαβέλα στον "Αθέατο κόσμο"

Ο Ελληνικός λαός θα πληρώσει 9.943.697 ευρώ στο Ισραηλιτικό Συμβούλιο, το οποίο δεν αποδίδει ούτε ένα λεπτό φόρο στην Ελλάδα!

Ο Ελληνικός λαός θα πληρώσει 9.943.697 ευρώ στο Ισραηλιτικό Συμβούλιο, το οποίο δεν αποδίδει ούτε ένα λεπτό φόρο στην Ελλάδα!

Οι Μουσουλμάνοι μετανάστες στην Ελβετία Ζητούν να Φύγει ο Σταυρός από τη Σημαία…

Οι Μουσουλμάνοι μετανάστες στην Ελβετία Ζητούν να Φύγει ο Σταυρός από τη Σημαία…

Το νέο μνημόνιο είναι πολιτικό μανιφέστο υποταγής και λεηλασίας

Το νέο μνημόνιο είναι πολιτικό μανιφέστο υποταγής και λεηλασίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ !!!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ !!!

Η ΕΕ πούλησε στην Ελλάδα όπλα 1 δις τον χρόνο που υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο!

Η ΕΕ πούλησε στην Ελλάδα όπλα 1 δις τον χρόνο που υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο!

Τουρκικό "σάρωμα" στο Αιγαίο πριν και μετά τις "αφοπλιστικές" δηλώσεις Δ.Αβραμόπουλου

Τουρκικό "σάρωμα" στο Αιγαίο πριν και μετά τις "αφοπλιστικές" δηλώσεις Δ.Αβραμόπουλου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ !!!


Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος - Η παραπλεύρως εικόνα είναι η επίσημη ιστοσελίδα της περίφημης CIA, της υπηρεσίας πληροφοριών των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και όπως φαίνεται καθαρά το μόρφωμα του κρατιδίου που βρίσκεται στα βόρεια σύνορά μας το ονομάζουν “MACEDONIA” και άλλωστε με αυτό το όνομα το έχουν αναγνωρίσει εδώ και αρκετά χρόνια, δίνοντας στη χώρα μας ένα καλό μάθημα. Το δικό μας ΥΠΕΞ, με τον επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του Αντώνη Σαμαρά, τι κάνει;

ΓΛΕΖΟΣ – ΔΙΑΔΩΣΤΕ: Μποϊκοτάζ στα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ προϊόντα από τις 23 Δεκεμβρίου

«Δεδομένου ότι η Γερμανία δεν διαπραγματεύεται καν την καταβολή των χρωστούμενων οφειλών στην Ελλάδα, καλούμε σε μποϊκοτάζ των γερμανικών προϊόντων αρχής γενομένης από τις 23 Δεκεμβρίου», δηλώνει στο tvxs.gr ο Μανώλης Γλέζος, με την ιδιότητά του ως επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ο κ. Γλέζος τονίζει ότι το Συμβούλιο έχει διαμηνύσει την πρόθεση για μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα εδώ και περισσότερο από 2 μήνες, ωστόσο, η γερμανική πλευρά δεν έχει ανταποκριθεί σε σχέση με τις υποχρεώσεις της που αφορούν στην καταβολή των οφειλών στο ελληνικό Δημόσιο αλλά και στα θύματα του πολέμου.

«Εμείς δεν είμαστε σαν εκείνους, δεν τους πιάνουμε από το λαιμό», αναφέρει χαρακτηριστικά, απαντώντας στην άποψη ότι η πρωτοβουλία του μποϊκοτάζ θα έπρεπε να έχει αναληφθεί νωρίτερα.

Ο κ. Γλέζος διαπιστώνει μεγάλη απήχηση της ιδέας στην ελληνική κοινωνία και προτρέπει να διαδοθεί το μήνυμα για μποϊκοτάζ, ως απάντηση στην αδιαλλαξία της γερμανικής πλευράς γύρω από το θέμα των οφειλών και αποζημιώσεων.

Τα χρωστούμενα της Γερμανίας στην Ελλάδα αφορούν στους αρχαιολογικούς θησαυρούς οι οποίοι αποσπάστηκαν από τη χώρα (υπάρχει διαθέσιμος και σχετικός πίνακας με όλα τα στοιχεία), στα αναγκαστικά δάνεια (3,5 δις δολάρια αγοραστικής αξίας του 1938, άρα 54 δις ευρώ σήμερα χωρίς τους τόκους) και στις επανορθώσεις (7 δις 100 εκατ. δολάρια αγοραστικής αξίας του 1938, άρα 108 δις ευρώ σήμερα χωρίς τους τόκους.)

Αν υπολογίσει κανείς έναν τόκο της τάξης του 3% επί των οφειλών του γερμανικού προς το ελληνικό Δημόσιο, καταλήγει στο νούμερο του 1 τρις ευρώ.

«Οι οφειλές πρέπει να καταβληθούν όπως συνέβη με όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, πλην της Ελλάδας», υπογραμμίζει ο κ. Γλέζος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, 23.50: Χαμός στο tsantiropage, στο facebook, με το κάλεσμα του Μανώλη Γλέζου. Δείτε μέσα σε τρεις ώρες, από το αρχικό ποστάρισμα, τα like και τα share που έχει το θέμα! Για μια ακόμη φορά, οι φίλοι και αναγνώστες του tsantiri.gr είναι οι καλύτεροι! Συνεχίζουμε όλοι δυναμικά τον αγώνα:

Οἱ Ἑλληνικὲς ἀρχαιότητες ποὺ ἅρπαξαν οἱ Γερμανοί


Δὲν μᾶς χρωστοῦν μόνον τὰ κατοχικὰ δάνεια! Οὔτε τὶς ἀποζημιώσεις γιὰ τὶς κτηνωδίες τους! Ἐδῶ ποὺ τὰ λέμε, δὲν ὑπάρχει ἀποτίμησις τῆς ἀνθρωπίνου ζωῆς! Οὔτε τῆς δυστυχίας! Οὔτε τοῦ πόνου! Κι ὅλην τὴν Γερμανία νὰ μᾶς χαρίσουν, αὐτὸ ποὺ ἔζησε ὁ τόπος καὶ οἱ ἄνθρωποι δὲν ξεπληρώνεται!Μᾶς χρωστοῦν κι αὐτὰ ποὺ δὲν ἐζητήθησαν ποτὲ ἐπισήμως ἀπὸ ἰδιότες, διότι δὲν εἶχαν καμμίαν ἁρμοδιότητα οἱ ἰδιότες νὰ τὸ πράξουν! Ἐκτὸς λοιπὸν τῶν ὅσων χρωστοῦν σὲ χρῆμα, καλὸ θὰ ἦταν νὰ ἀπαιτήσουμε καὶ τὰ εἴδη ποὺ κατελήστευσαν. Τὰ ἀρχαῖα μας, ποὺ εἶτε ἅρπαξαν μέσῳ ἀνασκαφῶν, εἶτε μέσῳ κλοπῶν εἶτε μέσῳ «σκοτεινων» συναλλαγῶν. 

Αθεράπευτη η ηλιθιότητα της γερμανικής «Bild»


Γέλιο προκαλούν τα επιχειρήματα της γερμανικής εφημερίδας Bild στην προσπάθειά της να τεκμηριώσει τη θέση της εναντίον της όποιας οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, με τη λογική ότι αυτή πλήττει και τους μικροεπενδυτές. Μια «έγκυρη» εφημερίδα της οποίας την πρώτη σελίδα κοσμεί συστηματικά μια καλλίγραμμη νεαρά με ενδυασία παρόμοια αυτής… του μαιευτηρίου, αμέσως μετά τη γέννησή της…

Η γερμανική Rheinmetall στην μαύρη λίστα της διαφθοράς


Το Κεντρικό Γραφείο Ερευνών του Υπουργείου Άμυνας στην Ινδία ανακοίνωσε τη νέα λίστα των εταιρειών που δεν είναι επιλέξιμες για στρατιωτικές παραγγελίες. Οι ινδικοί κανονισμοί επιτρέπουν τη δυνατότητα να απαγορεύονται οι συναλλαγές με εταιρικές οντότητες που είναι ύποπτες για διαφθορά. Στο παρελθόν, συνέβη να συμπεριλαμβάνονται η σουηδική Bofors και η Denel της Νότιας Αφρικής.

Η αλβανική ισλαμική οργάνωση του Μονάχου > Γερμανοί προσηλυτίζονται στο Ισλάμ


Δεύτερη θρησκεία έγινε το Ισλάμ μετά τον Χριστιανισμό στη Γερμανία. Υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι από πολλές διαφορετικές χώρες του κόσμου: από το Κοσσυφοπέδιο, FYROM, Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Τουρκία, Ιορδανία, Ιράκ, Λίβανο, Μαρόκο, Πακιστάν και άλλες χώρες. Πολλοί μουσουλμάνοι μετανάστες δεν προτίθενται να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους, διότι, ήδη, ζουν με όλη την οικογένεια, όχι όπως πριν, όταν ήταν μόνο ο οικογενειάρχης μετανάστης.

«Cheetah»: Είναι ένα τεχνoλογικό αριστούργημα - και ένα άθλιο θέαμα...!!!


Το τετράποδο ρομπότ ονόματι Τσίτα, δημιούργημα της αμερικανικής εταιρείας Boston Dynamics, της οποίας τα ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούνται από το Αμερικανικό Πεντάγωνο (DARPA) Ένα τετράποδο ρομπότ μπορεί να τρέξει γρηγορότερα από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι. Η σκηνή δεν θυμίζει τυχαία σε σκοτεινά οράματα των ταινιών επιστημονικής φαντασίας: H συγκεκριμένη έρευνα έχει ένα στρατιωτικό υπόβαθρο. Τα ρομπότ, είναι γενικά αποδεκτό, θα διαδραματίσουν στο πεδίο της μάχης για το μέλλον ένα σημαντικό ρόλο - και όχι μόνο ως ένοπλοι δολοφόνοι, αλλά κυρίως ως βοηθοί.

Γερμανία, ο νέος εχθρός της Ελλάδας - Προκλητική διαφήμιση “κοροϊδεύει” την Ελλάδα


Όλη η Γερμανία έχει γεμίσει με αφίσες που λένε "Οι περισσότεροι Γερμανοί έχουν στην κατοχή τους και μια δεύτερη ιδιοκτησία. Το όνομα αυτής, Ελλάδα". Πρόκειται για μία απίστευτα προκλητική διαφήμιση του Βρετανικού περιοδικού Spectator η οποία έχει προκαλέσει οργή και αντιδράσεις στο διαδίκτυο.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ... ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ...


ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ

Ἡ «ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ἔχει τὴν τιμὴ νὰ σᾶς προσκαλέση σὲ ἐκδήλωσι,

ἡ ὁποία θὰ λάβη χώρα τὴν Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012 καὶ ὥρα 11:00,

στὸ Πολεμικὸ Μουσεῖο Ἀθηνῶν, Ριζάρη 2 καὶ Βασιλίσσης Σοφίας

(ΜΕΤΡΟ: ΣΤΑΣΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ), μὲ θέμα

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ - Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ" ΠΕΜΠΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 - ΑΡ.Φ. 537Μπορεί η πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του "ΣΤΟΧΟΥ" να είναι η Πέμπτη, αλλά η Εφημερίδα των Ελληνόψυχων βρίσκεται στα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα ΟΛΗΣ της Ελλάδος (και της Κύπρου συμπεριλαμβανομένης) και το Σαββατοκύριακο. (και για όλη την εβδομάδα) Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένα σημείο διάθεσης τύπου, και στο πιό απομακρυσμένο χωριό που να μην έχει τον "ΣΤΟΧΟ". Στην Κύπρο η διάθεση γίνεται από ΟΛΑ τα σημεία διάθεσης Ελλαδικού τύπου. Η ανάρτηση της εφημερίδας ΣΑΣ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και σε εμφανές σημείο τουλάχιστον κατά την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της. Αν δεν βρείτε τον "ΣΤΟΧΟ" ενημερώστε μας στον stoxos@gmail.com.Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper

Η νέα στρατηγική της Τουρκίας


Οι νέες δηλώσεις αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας, εκ μέρους του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου -αυτή τη φορά στόχευσε στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι- δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με το γνωστό ελληνικό ωχαδελφισμό, ούτε να εκλαμβάνονται ως ανακοινώσεις ρουτίνας, διότι δεν είναι. Πρόκειται για δημοσιοποίηση πολιτικής και μάλιστα μέσα από την τουρκική Εθνοσυνέλευση, η οποία, όπως και με την περίπτωση των Ιμίων, θα επιδιωχθεί να υλοποιηθεί. 

Επίσκεψη Α/ΓΕΕΘΑ στη 2η ΜΑΛ και ΣΧΑΛ


Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος επισκέφθηκε σήμερα τη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (ΜΑΛ) και τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) στον Ασπρόπυργο.Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επικοινωνία με το προσωπικό, η ενημέρωση επί επιχειρησιακών θεμάτων και η παροχή κατευθύνσεων και οδηγιών στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...