Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΙΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (ΕΟΚΑ)

Η Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ) ήταν οργάνωση των Ελληνών της Κύπρου που έδρασε κατά την χρονική περίοδο 1955-1959 για την ελευθερία της Κύπρου από την Βρετανική κυριαρχία και την ένωσή της με την Ελλάδα.Στρατιωτικός αρχηγός της ΕΟΚΑ ήταν ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας,Κύπριος στρατιωτικός,γνωστός με το ψευδώνυμο «Διγενής», από τον Βυζαντινό θρύλο του Διγενή Ακρίτα. Πολιτικός αρχηγός της ΕΟΚΑ ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ο οποίος μετά την απελευθέρωση διετέλεσε πρώτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η ΕΟΚΑ υποστηρίχθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση με όπλα και χρήματα και ραδιοφωνικούς σταθμούς που εξέπεμπαν από την Αθήνα,Η εκστρατεία του ξεκίνησε στις 1 Απριλίου 1955 με επίθεση σε κυβερνητικά κτίρια, αστυνομικούς σταθμούς, τον ραδιοσταθμό και σε βρετανικό στρατόπεδο της Αμμοχώστου.Περισσότερα από 30.000 αγγλικά στρατεύματα χρησιμοποιήθηκαν για να καταστείλουν την εξέγερση!!!
Η δραστηριότητα της ΕΟΚΑ έληξε στις 24 Δεκεμβρίου 1959 όταν επήλθε παύση του αγώνα μετά την συμφωνία της Ζυρίχης αλλά δεν επιτεύχθηκε ο πραγματικός στόχος της ΕΟΚΑ που ήταν η ένωσις της Κύπρου με την Ελλάδα.
Σε μάχες σκοτώνονται ο Μάρκος Δράκος, ο Μιχαήλ Γεωργάλλας και ο Γρηγόρης Αυξεντίου μαζί με πολλούς άλλους αγωνιστές.

Αναγνώριση της Ε.Ο.Κ.Α.: Η 1η Απρίλη τιμάται ως εθνική επέτειος από τους Έλληνες της Κύπρου, ως η μέρα έναρξης του αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α.. Το Γενάρη του 1986 κατατέθηκε στην κυπριακή βουλή σχέδιο νόμου με το οποίο η Ε.Ο.Κ.Α. αναγνωρίζεται επίσημα ως η απελευθερωτική οργάνωση της Κύπρου. Το σχέδιο νόμου, που επίσημα αναγνωρίζει την 1η του Απρίλη ως εθνική επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας, εγκρίθηκε το 1989.


ΕΟΚΑ - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Αποσπάσματα από την εκπομπή της ΝΕΤ "Σαν σήμερα" για την ΕΟΚΑ και τους ήρωες Μ. Καραολή,Α.Δημητρίου και Γ.Αυξεντίου

FIMOTRO: 500 ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ... ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗ...

FIMOTRO: 500 ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ... ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗ...: Aπό το : spirospero.gr Δυο είδη του ζωικού Βασιλείου δεν αλλάζουν περπατησιά: οι γάιδαροι και οι πολιτικοί. Η διαπίστωση δεν αποτελεί είδ...

Ο Βενιζέλος "βάζει φωτιά" στη Θράκη.Επιβεβαίωση της συνάντησής του με Μάταντζι

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βάζει…φωτιά στην Θράκη.Γράψαμε χθες ότι υπήρχαν πληροφορίες για συνάντηση Βενιζέλου-Μάταντζι. Από το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ,έκαναν τους ανήξερους. Ήρθε όμως ο ίδιος ο κ.Μάταντζι να μας επιβεβαιώσει με δηλώσεις του σε ΜΜΕ της Ξάνθης ,όπου επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε με τον κ.Βενιζέλο τη Τετάρτη,χαρακτήρισε το κλίμα της συνάντηση εγκάρδιο και δήλωσε έτοιμος να εργαστεί για το ΠΑΣΟΚ με το οποίο φαίνεται ότι τώρα δεν έχει προβλημα.

Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα ,αλλά δεν είναι.

Πρώτα για το κ.Βενιζέλο, οποίος δείχνει ότι εξακολουθεί να λειτουργεί όπως όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα που μας έφερε σ΄ αυτό το χάλι: το δόγμα είναι ένα.”Να μαζέψουμε τα ψηφουλάκια και μετά βλέπουμε”. Και δεν βλέπουμε βέβαια προκοπή. Τώρα πόσους ψήφους πιστεύει ότι θα μαζέψει με υποψήφιο τον κ.Μάταντζι μόνο εκείνος το γνωρίζει και όσοι τον …παραμύθιασαν.Το θέμα είναι αν έχει υπολογίσει πόσους ακόμη θα χάσει.

Η Σουηδία οδεύει προς μια οικονομία χωρίς μετρητά

Η Σουηδία οδεύει προς μια οικονομία χωρίς μετρητά

Ερώτηση του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου για την πρόσκληση ιμάμη στα σχολεία και την μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε Θρησκειολογία

Ερώτηση του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου για την πρόσκληση ιμάμη στα σχολεία και την μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε Θρησκειολογία

Ο θρύλος του κυπριακού αγώνα, Ευαγόρας ΠαλλικαρίδηςΌταν γεννήθηκε, στις 26 Φεβρουαρίου 1938, οι γονείς του, του έδωσαν το όνομα του αρχαίου, του μεγάλου βασιλιά της Σαλαμίνας, του Ευαγόρα. Και πράγματι ο νεαρός Ευαγόρας δικαιολόγησε απόλυτα το όνομά του. Έγραφε: «Κάτι θα ήξερε περί του μέλλοντός μου ο μακαρίτης ο νονός μου για να μου δώσει το όνομα του βασιλιά της Σαλαμίνας. Έτσι και εγώ έπρεπε να φανώ αντάξιος διάδοχος». Και φάνηκε.

Προβάδισμα της ΝΔ, άνοδο του ΠΑΣΟΚ και Βουλή οκτώ κομμάτων

Προβάδισμα της ΝΔ, άνοδο του ΠΑΣΟΚ και Βουλή οκτώ κομμάτων

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ;;;

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ;;;

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ;;;

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ;;;

Ομολογία σοκ από τον Παπαδήμο: Μας περιμένει φτώχεια!

Ομολογία σοκ από τον Παπαδήμο: Μας περιμένει φτώχεια!

Τελικά για ποιόν δουλεύει ο πολιτικός Παπαδήμος;

Τελικά για ποιόν δουλεύει ο πολιτικός Παπαδήμος;

Ποιοί ενδιαφέρονται να εξαφανίσουν τα αρχεία των γερμανικών αποζημιώσεων;

Ποιοί ενδιαφέρονται να εξαφανίσουν τα αρχεία των γερμανικών αποζημιώσεων;

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: ΑΦΩΝΟ ΤΟ BBC ΑΠΟ ΛΟΓΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ-GOLDMAN SACHS RULE...

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: ΑΦΩΝΟ ΤΟ BBC ΑΠΟ ΛΟΓΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ-GOLDMAN SACHS RULE...: ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ>>>>

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: KΑΛΟ ΜΗΝΑ. Η ημέρα που γιορτάζει ο Πινόκιο. ΚΑΙ ΧΡ...

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: KΑΛΟ ΜΗΝΑ. Η ημέρα που γιορτάζει ο Πινόκιο. ΚΑΙ ΧΡ...: Ποιος κρύβεται πίσω από το προφίλ του γοητευτικού και ευκατάστατου άντρα στο facebook; Ολες οι γυναίκες που «κυκλοφορούν» στα chat rooms έχ...

Κύπρος – 1η Απριλίου: Αρχίζει ο αγώνας της ΕΟΚΑ, λίγη Ιστορία…ρίες: Featured,ΆμυναΣαν σήμερα, το 1955, άρχισε να γράφεται ένα νέο ελληνικό έπος, αυτό της ΕΟΚΑ, της ένοπλης οργάνωσης των Ελλήνων μαχητών της Κύπρου μας που γονάτισε, κυριολεκτικά, μια αυτοκρατορία και κέρδισε με τα όπλα της την πολυπόθητη Ένωση με τη Μητέρα Ελλάδα, την οποία όμως οι τότε πολιτική ηγεσία ξεπούλησε, υπογράφοντας τις συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου.
«Ορκίζομαι εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος να φυλάξω, θυσιάζων και την ιδίαν μου ζωήν, υποφέρων και τα πλέον σκληρά βάσανα, μυστικόν παν ότι γνωρίζω και θέλω ακούσει διά την υπόθεσιν της Ενώσεως της Κύπρου. Θα υπακούσω δε εις τας εκάστοτε διδομένας μοι διαταγάς». Με αυτόν τον όρκο, λίγοι «ρομαντικοί», ξεκίνησαν τον αγώνα και νίκησαν.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!
Δύο εκπαιδευτικοί συνελήφθησαν στο Μπανγκλαντές με την κατηγορία ότι προσέβαλαν το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων επειδή ανέβασαν ένα θεατρικό έργο που γελοιοποιούσε τον προφήτη Μωάμεθ. Χιλιάδες μουσουλμάνοι είχαν διαδηλώσει τις τελευταίες ημέρες ζητώντας να συλληφθούν οι καθηγητές Ρεζουάν Χαρούν και Μίτα Ράνι Χάζρα, του Λυκείου Φατεπούρ, στη νοτιοανατολική επαρχία Σατκίρα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της τοπικής αστνομίας Χαμπιμπούρ Ράχμαν Χαν.

Η ιδεολογική ασυνέπεια των Μαρξιστών στην Ελλάδα και η κρίση…Του Γιάννη Βαρουφάκη
Μετά τους Δεσμευμένους Ελευθεριάζοντες και τους Συνθηκολογημένους Κευνσιανούς, σήμερα ήρθε η σειρά των εγχώριων μαρξιστών που, κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα έκαναν τον Καρλ Μαρξ να βγει από τα ρούχα του – ακριβώς όπως οι Δεσμευμένοι Ελευθεριάζοντες θα εκνεύριζαν τον γκουρού τους Friedrich von Hayek, και οι Συνθηκολογημένοι Κευνσιανοί τον John Maynard Keynes.

Οι ακροδεξιοί όλης της Ευρώπης συγκεντρώνονται στη ΔανίαΗ πόλη Άαρχους της Δανίας προετοιμάζεται σήμερα για τη συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει εκεί ακροδεξιές οργανώσεις από αρκετές χώρες της Ευρώπης.
Ενισχυμένη είναι η παρουσία της αστυνομίας στην πόλη.

Μεταξύ των ακροδεξιών οργανώσεων που θα πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, που θα γίνει σε ένα πάρκο του Άαρχους, είναι η Ένωση Άμυνας της Αγγλίας (EDL) και παρόμοιες οργανώσεις από τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Πολωνία και τη Δανία.

Οι ομιλητές αναμένεται να αναφερθούν "στη συνεχιζόμενη ισλαμοποίηση της Ευρώπης" και άλλα παρόμοια θέματα όπως η σαρία (ισλαμικός νόμος) και η μετανάστευση. 

Ο Ελληνικός λαός θα πληρώσει 9.943.697 ευρώ στο Ισραηλιτικό Συμβούλιο, το οποίο δεν αποδίδει ούτε ένα λεπτό φόρο στην Ελλάδα!

Ο Ελληνικός λαός θα πληρώσει 9.943.697 ευρώ στο Ισραηλιτικό Συμβούλιο, το οποίο δεν αποδίδει ούτε ένα λεπτό φόρο στην Ελλάδα!

Το μνημονιακό καθεστώς σχεδιάζει νοθεία; - Παρατηρητές του ΟΑΣΕ στην Ελλάδα!H χθεσινή φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλου σε ομιλία του ότι "Δεν θα επιτρέψουμε στην άκρα δεξιά να μπει στη Βουλή" έχει δημιουργήσει σάλο, αφού με δεδομένο ότι ένα κόμμα της τάξης του 4-6%, όπως καταγράφεται από όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι βέβαιο ότι εισέρχεται στην Βουλή, εκτός...

Εκτός και αν έχει βάση η φημολογία ότι θα επιχειρηθεί με κάποιο τρόπο νοθεία σε βάρος των μικρών στις εκλογές από τον εκλογικό μηχανισμό που έτσι ή αλλιώς ελέγχεται από τους δύο καθεστωτικούς μονομάχους, της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 

Άλλωστε μόνο έτσι δικαιολογείται η βεβαιότητα του Ε.Βενιζέλου, ότι "Δεν θα επιτρέψουμε στην άκρα δεξιά να μπει στη Βουλή". 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...