Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Ο Ερντογάν στην Κίνα για πυρηνικά και Ουιγούρους…Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στο Πεκίνο στις 6 Απριλίου στο πλαίσιο τετραήμερης επίσκεψη στην Κίνα όπου θα πραγματοποιήσει επαφές με όλους τους σημαντικούς παράγοντες της κινεζικής κυβέρνησης. Ο Ρ. Τ. Ερντογάν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας, Χου Ζιντάο, τον ομόλογό του Ουέν Τζιαμπάο, καθώς και με τον αντιπρόεδρο Ξι Ζινπίνγκ.

Η αριστερά δεν είναι ιερή γελάδα

Η αριστερά δεν είναι ιερή γελάδα

Περί ναυτοσύνης...

Περί ναυτοσύνης...

Ιστορικές αναδρομές: Από τον Παύλο στον Κωνσταντίνο και από εκεί στο τέλος της βασιλείας

-Διαβάστε τό σχόλιο στό τέλος τού άρθρου.. Ενδιαφέρων!

Οι Γερμανοί ανησυχούν για τις αποζημιώσεις και απειλούν.Στο παιχνίδι τώρα οι επιχειρηματίες“Η Ελλάδα ανοίγοντας και ένα άλλο μέτωπο με τις πολεμικές αποζημιώσεις κινδυνεύει  να απομονωθεί πλήρως ευρωπαϊκά με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία, την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη".

Την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων εξαιτίας της επαναφοράς στο προσκήνιο της συζήτησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις εκφράζει ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW σε σημερινή του ανακοίνωση, στην οποία προειδοποιεί για τον κίνδυνο η Ελλάδα, "ανοίγοντας και ένα άλλο μέτωπο, να απομονωθεί πλήρως ευρωπαϊκά με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία, την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη".

 Ο Σύνδεσμος αναφέρεται ακόμη στις σχετικές δηλώσεις των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Γερμανίας, αλλά και στην ίδρυση νέου κόμματος, "με πρωταρχικό σκοπό την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου", ενώ κάνει λόγο για "εχθρική στάση μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης και του κίτρινου Τύπου έναντι της γερμανικής πολιτικής για την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες". Διατυπώνει, δε, την ανησυχία του ειδικά για τις γερμανοελληνικές επιχειρηματικές σχέσεις, "με την αναμόχλευση αυτών των θεμάτων".

    

Ήταν 1η του Απρίλη… ΖΗΤΩ Η ΕΟΚΑ

57 χρόνια.
Ήταν 1η του Απρίλη του 1955. Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την Λευκωσία, τη Λάρνακα και τη Λεμεσό.
Ο ηγέτης, Γεώργιος Γρίβας Διγενής.
Και ο πρώτος νεκρός του αγώνα, ο Μόδεστος Παντελή, που έπαθε ηλεκτροπληξία, προσπαθώντας να κόψει ηλεκτροφόρα σύρματα.
Η προκήρυξη, η «κόλαση» για τους Βρετανούς αποικιοκράτες.Τα Σεπτεμβριανά με τους 20 νεκρούς Έλληνες, που οργάνωσαν Βρετανοί και Τούρκοι, για να τρομάξει ο Ελληνισμός. Οι θυσίες στον βωμό της λευτεριάς… Αυξεντίου, Καραολής, Παλληκαρίδης και πολλοί άλλοι. ΑΘΑΝΑΤΟΙ.
Παραθέτουμε την τόσο επίκαιρη σήμερα πρώτη προκήρυξη της ΕΟΚΑ
«Με την βοήθειαν του Θεού, με πίστιν εις τον τίμιον αγώνα μας, με την συμπαράστασιν ολοκλήρου του Ελληνισμού και με την βοήθειαν των Κυπρίων αναλαμβάνομεν τον αγώνα διά την αποτίναξιν του αγγλικού ζυγού, με σύνθημα εκείνο, το οποίον μας κατέλιπον οι πρόγονοί μας ως ιεράν παρακαταθήκην “Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ”.
Αδελφοί Κύπριοι,
Από τα βάθη των αιώνων, μας ατενίζουν όλοι εκείνοι, οι οποίοι ελάμπρυναν την Ελληνικήν ιστορίαν διά να διατηρήσουν την ελευθερίαν των, οι Μαραθωνομάχοι, οι Σαλαμινομάχοι, οι τριακόσιοι του Λεωνίδα και οι νεώτεροι του Αλβανικού έπους.
Μας ατενίζουν οι αγωνισταί του ’21, οι οποίοι μας εδίδαξαν, ότι η απελευθέρωσις από τον ζυγόν δυνάστου αποκτάται πάντοτε με το ΑΙΜΑ. Μας ατενίζει, ακόμη, σύμπας ο Ελληνισμός, ο οποίος μας παρακολουθεί με αγωνίαν, αλλά και με εθνικήν υπερηφάνειαν.
Ας απαντήσωμεν με έργα, ότι θα γίνωμεν “πολλώ κάρρονες” τούτων.
Είναι καιρός να δείξωμεν εις τον κόσμον, ότι εάν η διεθνής διπλωματία είναι ΑΔΙΚΟΣ και εν πολλοίς ΑΝΑΝΔΡΟΣ, η Κυπριακή ψυχή είναι γενναία.
Εάν οι δυνάσται μας δεν θέλουν να αποδώσουν την λευτεριά μας, μπορούμε να την διεκδικήσουμε με τα ίδια μας τα ΧΕΡΙΑ και με το ΑΙΜΑ μας.
Ο αγών θα είναι σκληρός.
Ο δυνάστης διαθέτει τα μέσα και τον αριθμόν. Ημείς διαθέτομεν την ΨΥΧΗΝ. Έχομεν και το ΔΙΚΑΙΟΝ με το μέρος μας. Γι’ αυτό και θα ΝΙΚΗΣΩΜΕΝ
Έλληνες,
Όπου και αν ευρίσκεσθε, ακούσατε την φωνή μας.
Εμπρός! Όλοι μαζί για την λευτεριά της Κύπρου μας.
Ε.Ο.Κ.Α.
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΙΓΕΝΗΣ»
elkosmos.gr

Με τα Abrams οι Τούρκοι θυμήθηκαν το "εθνικό άρμα" AltayΤυχαία και συμπτωματικά λίγα 24ωρα μετά την οριστικοποίηση της παραχώρησης των 400 αρμάτων μάχης Abrams από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα,οι Τούρκοι άρχισαν να ξαναγράφουν για το “εθνικό άρμα μάχης” που θα κατασκευάσουν.

Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της ΧΟΥΡΙΕΤ ,είναι η “μακέτα” του άρματος μάχης Αλτάϊ το οποίο οι Τούρκοι λένε ότι θα βάλουν σε μαζική παραγωγή το 2017.

ΔΝΤ: Ο «βιαστής» των κρατών και κάθε φτωχού Έθνους.

ΔΝΤ: Ο «βιαστής» των κρατών και κάθε φτωχού Έθνους.

Ο πρώην υπαρχηγός ΑΤΑ Γιώργος Νταβρής ζητάει να ξανανοίξει ο φάκελος Ηλιάκη20120406-092740.jpg
Υψίστη ντροπή! Ο Ερντογάν δικάζει, οι Έλληνες κουκουλώνουν…Η κατάρριψη του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη από τον Τούρκο χειριστή Ιμπραήμ Χάλι στο γνωστό περιστατικό της 26ης Μαΐου 2006, ήταν μέρος του σχεδίου “Βαριοπούλα”, για αποσταθεροποίηση του Ερντογάν μέσω επιθετικής στάσης προς την Ελλάδα.. Αυτό ισχυρίζονται Τούρκοι εισαγγελείς που ερευνούν την συγκεκριμένη συνωμοσία σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τurkiye.
Ο πρώην υπαρχηγός ΑΤΑ Γιώργος Νταβρής ζήτησε από τον υπουργό εθνικής άμυνας να ξανανοίξει τον φάκελο Ηλιάκη και να διερευνήσει τις συνθήκες της κατάρριψης του αεροπλάνου. Όπως τόνισε στο IONION FM, είναι απαράδεκτο ο Ερντογάν να καθίζει στο σκαμνί τους ηθικούς αυτουργούς της υπόθεσης «Βαριοπούλα» 

ΕΤΣΙ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΤΑ ΟΧΥΡΑ ΣΤΟ ΡΟΥΠΕΛ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ


Η οχύρωση πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η Οχύρωση ξεκίνησε την περίοδο 1913-1914 μετά από εισήγηση του Ι.Μεταξά Αντισυνταγματάρχη τότε του Μηχανικού και διευθυντή της Β’ Επιτελικής Διευθύνσεως, για τη δημιουργία μιας οχυρωτικής γραμμής. Τα οχυρά που κατασκευάστηκαν ήταν εννέα: ΡΟΥΠΕΛ, ΦΑΙΑ ΠΕΤΡΑ, ΠΕΡΙΘΩΡΙ, ΛΙΣΣΕ, ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΡ, ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΔΟΒΑ ΤΕΠΕ. Τέλος οχυρώθηκε η Καβάλα ως δεύτερη τοποθεσία άμυνας.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ: Ο υπουργός Άμυνας επέστρεψε χρήματα στο κράτος για μετακινήσεις του.Στις ΗΠΑ...


 Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα επέστρεψε περίπου 17.000 δολάρια στο υπουργείο Οικονομικών για τα συχνά αεροπορικά ταξίδια που έκανε στο σπίτι του στην Καλιφόρνια--ταξίδια, τα οποία κοστίζουν στην κυβέρνηση περίπου 860.000 δολάρια επειδή υποχρεούται να μετακινείται με στρατιωτικά αεροσκάφη, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το Πεντάγωνο.

   

Δεν είναι εκλογές. Είναι μέτρηση νοημοσύνης

Δεν είναι εκλογές. Είναι μέτρηση νοημοσύνης

ΟΙ ΛΕΣΧΕΣ….. ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ …..ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ

ΟΙ ΛΕΣΧΕΣ….. ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ …..ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ

Υπάρχουν Έλληνες πολίτες που υμνούν ως προφήτη τον Κεμάλ; Και όμως υπάρχουν!

Υπάρχουν Έλληνες πολίτες που υμνούν ως προφήτη τον Κεμάλ; Και όμως υπάρχουν!

PSI: Η Μεγάλη «Μπλόφα» της Σωτηρίας της Ελλάδος από τη Χρεοκοπία

PSI: Η Μεγάλη «Μπλόφα» της Σωτηρίας της Ελλάδος από τη Χρεοκοπία

17Ν - Είχε άνθρωπο στην Αμερικάνικη πρεσβεία;

17Ν - Είχε άνθρωπο στην Αμερικάνικη πρεσβεία;

ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΑΜΝΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΤΣΑΜΗΔΩΝ
Στο διεθνές δικαστήριο κατέφυγαν οι Τσάμηδες, μέσω μεγάλου δικηγορικού γραφείου της Αγγλίας, επειδή τους απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα. Θεωρούν την απαγόρευση αυτή... κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γιατί δεν τους επιτρέπεται η είσοδος; Διότι, στα διαβατήριά τους αναγράφεται ως τόπος καταγωγής η "Τσαμερία", δηλαδή η Θεσπρωτία. Και φυσικά ο νομός είναι κομμάτι του ελληνικού κράτους και όχι αυτόνομη επαρχία, όπως τον παρουσιάζουν οι Τσάμηδες.

Ο Ερντογάν καλεί τους τούρκους να κάνουν 5 παιδιά.


  
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλεί τους όλες τις οικογένειες στην Τουρκία  να κάνουν 5 παιδιά! Ο τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη εξήγησε πως οι Τούρκοι μπορούν να πετύχουν αυτό το στόχο που θέτει ο ίδιος. « Εμείς με τη γυναίκα μου είχαμε τέσσερα παιδιά. Η σύζυγος μου έπλενε στο χέρι τα ρούχα.  Έβραζε το νερό για να πλένει. Ταλαιπωρήθηκε. Τώρα είναι πιο εύκολο. Υπάρχουν τα πλυντήρια ρούχων. Ο στόχος των πέντε παιδιών είναι εφικτός. Μπορείτε να το κάνετε » δήλωσε ο Ερντογάν.

ΜΟΓΓΟΛΙΚΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ... ΡΕ ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ!Η Τουρκία δεν είναι γνωστή μόνο για τους “ανατολίτικους τσαμπουκάδες”.Θα πρέπει να είναι και για το απύθμενο θράσος της,το οποίο εκφράζεται και μέσα από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Διαβάζοντας της μετάφραση άρθρου της εφημερίδας BIRLIK από τα tourkikanea.gr δεν μπορεί παρά να μείνεις …άναυδος από το τίτλο:”Η Ελλάδα δεν χορταίνει όπλα”,γράφουν οι Τούρκοι και σωστά καταλάβατε το άρθρο αναφέρεται στη συμφωνία Αβραμόπουλου-Πανέτα για τα άρματα μάχης Abrams και τα τεθωρακισμένα οχήματα! Και μάλιστα γίνεται και ο χυδαίος παραλληλισμός με την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου,σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί η Ελλάδα σαν μια χώρα που αδιαφορώντας γι΄ αυτά τα συγκλονιστικά φαινόμενα,”αγοράζει όπλα”. Στην Ελλάδα όλοι οι πολίτες είναι συγκλονισμένοι και βέβαια θα πρέπει να εξηγήσει κάποιος στους γείτονες ότι δεν έγινε καμία αγορά. Το ΄χουν καταλάβει θα πείτε…Άλλο τους πονάει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...