Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

FIMOTRO: ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΔ - ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ...

FIMOTRO: ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΔ - ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ...: Μπροστά με οκτώ μονάδες διαφορά παραμένει η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Η διαφορά μετ...

Η μεγάλη (και πικρή) αλήθεια του Φαλμεράυερ

O Χρυσός, το χρέος κι η οπτική των Τραπεζών! FORBES: “Οι τιμές Χρυσού, κι η δημιουργία χρήματος

Ισως σε ενδιαφέρει. το link είναι http://netakias.wordpress.com/2012/04/03/forbesgold/ ή http://wp.me/p9GCU-1Ve

O Χρυσός, το χρέος κι η οπτική των Τραπεζών! FORBES: “Οι τιμές Χρυσού, κι η δημιουργία χρήματος”

σ.σ.netakias - Ισως, το καλύτερο άρθρο που έχω διαβάσει για την αγορά χρυσού.
Επίσης, αν κι o αρθρογράφος μιλάει αποκλειστικά για την αγορά των ΗΠΑ, από την λογική του αντιλαμβανόμαστε την λογική των Τραπεζών και κατά συνέπεια όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Αν και οι ΗΠΑ είναι το άντρο του καπιταλισμού, ο Jerry Bowyer δυσανασχετεί με την τάση των Αμερικανικών Κυβερνήσεων, στο να τυπώνουν χρήμα ώστε να τροφοδοτούν το χρέος, το οποίο παρομοιάζει με το τέρας του Λεβιάθαν.
Ακριβώς το αντίθετο κάνει το σκορποχώρι που λέγετε Ε.Ε.! Αντί να τυπώσει χρήμα (πχ Ευρωομόλογα) για να αποτρέψει την ύφεση που είναι πλέον παντού, μεταφέρει το χρέος στους πολίτες της Ευρώπης, ρίχνοντας λάδι στην φωτιά και αφαιρεί χρέος από τις Τράπεζες! Ακόμη κι οι ΗΠΑ φαντάζουν "ευρωπαϊκότερες" από την Ε.Ε.!
Χρυσό, δημιουργία χρήματος, και η νομισματοποίηση του χρέους
Forbes: Gold, Money Creation, and the Monetization of Debt

By Jerry Bowyer

Διαβάστε την Συνέχεια

http://netakias.wordpress.com/2012/04/03/forbesgold/

http://wp.me/p9GCU-1Ve

Γιατί θα αποτύχει το Μνημόνιο με απλά λόγια. Το ψέμα για την μείωση μισθών

Γιατί θα αποτύχει το Μνημόνιο με απλά λόγια. Το ψέμα για την μείωση μισθών

31/03/2012 at 15:36

netakias.wordpress.com

Στον καπιταλισμό, κι εγώ στον ιδιωτικό τομέα απασχολούμαι, υπάρχει ο νόμος της Ελεύθερης αγοράς, επειδή όμως δεν υπάρχει κοινωνία χωρίς κλέφτες, πορνες, τελώνες, φαρισαίους κτλ υπάρχουν κάποια ελάχιστα κριτήρια δικαίου, δεν κοιτάω την οικονομια, όπως ο διαιτητής σε ένα αγώνα ποδοσφαίρου, και κερδίζει ο καλύτερος (εδώ ανταγωνιστικότερος).
Το καπιταλιστικό κράτος ορίζει λοιπόν τον κατώτερο μισθό, όχι γιατί είναι “σοσιαλιστικό”/”κομμουνιστικό”, αλλά γιατί υπάρχει ένα όριο κάτω από το οποίο είναι κλοπή (γι αυτό και συλλογικές συμβάσεις .) Ως κανόνα δικαίου.
Πχ για να πάει ένας εργάτης ένα κιβώτιο από το σημεί0 Α στο Β κοστίζει ελάχιστο 1 €, αν τώρα είναι καλύτερος (ανταγωνιστικότερος) και σου πάει 2-3 ας πάρει 2 € ή μάλλον θα του δίνεις 2 € για να μην στον πάρει ο διπλανός.
Ερχεται τώρα το ΔΝΤ και μας λέει ότι αν την δουλεία την κάνει κάποιος μέχρι 25 ετών, πληρώνεται 0,50cent! Και μετά τα γενέθλεια 0,70cent.
Γιατί;; Γιατί Ετσι! Το είπε η Πολυεθνική/Εργολάβος/Μπετατζής.
Μα θα είναι ανταγωνιστικότερος;; Μα ο ανταγωνισμός ορίζεται από την απόδοση ως βελτίωση (πχ βιομηχανοποίηση) κι όχι από την μη-απόδοση! Παρεμβαίνει δηλαδή στην Ελεύθερη αγορά υπερ μιας συγκεκριμένης ομάδας (πολυεθνικών) και καταστρατηγεί τον ανταγωνισμό που λέει ότι υπερασπίζεται!
Ενα άλλο παράδειγμα που βγάζει μάτια είναι η παρέμβαση στις Τράπεζες. Οι τράπεζες είναι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις και θα πρέπει κι αυτές να υπόκεινται στους όρους του ανταγωνισμού δηλαδή να κλείνουν όπως κι ένα εμπορικό κατάστημα. Φυσικά λόγο του όγκου τους “κλείσιμο” εννοείτε η κρατικοποίηση ή συγχώνευση, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν (Ιωνική, Κρήτης, Χιος κτλ)
Αρα έχουμε ένα διαιτητή που σφυρίζει διαρκώς πέναλτυ Υπερ της μίας ομάδας (Tραπεζών κι offshore), κι άρα αυτή είναι ο μόνος λόγος μείωσης της ανταγωνιστικότητας και των μισθών. Και φυσικά κάποιοι μισθοί θα μειώνονταν, αλλά κι κάποιοι άλλοι θα αυξάνονταν, το λείμμα του ενός καταστήματος θα έφερνε ανάπτυξη στο άλλο, σήμερα αντί αυτού έχουν γαμ$%#σει την αγορά και δεν πουλάει κανένας.
Το θέμα χωράει ανάλυση, αλλά το νόημα το πιάσατε.

http://wp.me/s9GCU-dead_end

Διατελώ Υμέτερος,

Netakias

ΙΔΟΥ Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΣΥΝΤΡΙΨΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ!

Διαβάστε τις απίστευτες αποκαλύψεις που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν στην αφάνεια τα ΜΜ”Ε” αλλά και οι επίορκοι του πολιτικού συστήματος. Νέα αποκάλυψη

Ο Γέροντας Παΐσιος για τη Μακεδονία

Ο Γέροντας Παΐσιος για τη Μακεδονία

ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ!!!

ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ!!!

Ξεπουλάει ακίνητη περιουσία το Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στους Εβραίους

Ξεπουλάει ακίνητη περιουσία το Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στους Εβραίους

Δωρεάν προγράμματα 'τσιπαρίσματος' παιδιών από τους μασόνους των ΗΠΑ

Δωρεάν προγράμματα 'τσιπαρίσματος' παιδιών από τους μασόνους των ΗΠΑ

Παγκόσμια ανατριχίλα για τις αποφάσεις του ΔΝΤ

Παγκόσμια ανατριχίλα για τις αποφάσεις του ΔΝΤ

Απειλές Γερμανών σε Ελλάδα για τις αποζημιώσεις

Απειλές Γερμανών σε Ελλάδα για τις αποζημιώσεις

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΟΛΑΖ ΑΠΟ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΟΛΑΖ ΑΠΟ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!

Διπλωματική επίθεση της Συρίας κατά της ΤουρκίαςΜύδρους κατά της Τουρκίας και άλλων χωρών εξαπέλυσε η Δαμασκός κάνοντας σαφές πως η «συμφωνία» πολύ δύσκολα θα υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα η ένταση στη περιοχή να αυξάνεται.
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) απαίτησε από την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τις χώρες της Δύσης να σταματήσουν τις προσπάθειες υπονόμευσης της ειρηνευτικής αποστολής του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, μέσω της χρηματοδότησης και υποστήριξης των αντικαθεστωτικών.

Για ποια Ελληνίδα βουλευτή γράφουν οι Τούρκοι ότι είναι ερωτευμένη με Τούρκο ηθοποιό!

Η Ελλάδα “πουλάει” πολύ στο τουρκικό Τύπο.Αφού μας …αγόρασαν τώρα έχουμε και …ερωτικές περιπέτειες!

Σύμφωνα λοιπόν με είδηση από την Μιλλιέτ και ρεπορτάζ του Τάκη Μπερμπεράκη, οι πολιτικοί διάδρομοι στην Αθήνα σείστηκαν από τις φήμες πως “η

gianniotis: Οι Άριοι (let's laugh - "ας γελάσω") του Κολεγίου Αθηνών.!

gianniotis: Οι Άριοι (let's laugh - "ας γελάσω") του Κολεγίου Αθηνών.!

gianniotis: ΚΚΕ και ΠΑΜΕ: Οι "φύλακες άγγελοι" των βολευτών στη βουλή

gianniotis: ΚΚΕ και ΠΑΜΕ: Οι "φύλακες άγγελοι" των βολευτών στη βουλή

gianniotis: Μία φορά κι έναν καιρό δύο Πακιστανοί στην Ελλάδα…

gianniotis: Μία φορά κι έναν καιρό δύο Πακιστανοί στην Ελλάδα…

gianniotis: Τα μηνύματα του αυτόχειρα!

gianniotis: Τα μηνύματα του αυτόχειρα!

Το ψευδοκράτος ζητά καθεστώς μόνιμης αντιπροσωπείας στον Οργανισμό Ισλαμική Συνεργασίας! Η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου- Μαρκουλλή, υπόψη της οποίας το ΑΜΠΕ έθεσε τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, για αίτημα του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους να του δοθεί καθεστώς μόνιμης αντιπροσωπείας στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ), δήλωσε ότι έδωσε σχετικές οδηγίες να διερευνηθεί το ζήτημα.

  

Όμως, αν επαληθευθούν οι δηλώσεις (του γενικού γραμματέα του ΟΙΣ), τότε σημαίνει, τόνισε η κ. Μαρκουλλή στο ΑΜΠΕ, ότι «η Τουρκία, γιατί πρόκειται για τουρκική κίνηση και όχι μόνο του ψευδοκράτους, έχει αρχίσει ήδη την εκστρατεία της για σχέδιο Β».

  

6 Απριλίου 1941:38.000 ΟΧΙ στη Γερμανία από έναν λοχία!Συγκλονιστική ιστορία αντίστασης

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΑΜΥΝΑ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Αλήθειες και ψέμματα για τα M1A1 Abrams

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΑΜΥΝΑ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Αλήθειες και ψέμματα για τα M1A1 Abrams: H παραχώρηση των Μ1Α1 Abrams στον ΕΣ προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση συγκεκριμένων επιχειρηματικών κύκλων γερμανικών συμφερόντων. Στις αρχές ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...