Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

TOR M1 και υποβρύχια "μπλέκουν" Τσοχατζόπουλο για παθητική δωροδοκίαΈνα πλέγμα προσώπων και εξωχώριων εταιρειών, μέσω δεκάδων τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εικονικών ή μη αγοραπωλησιών ακινήτων, που για περισσότερα από δέκα χρόνια παρέχει βοήθεια στον πρώην υπουργό να «σβήνει» τα ίχνη παράνομων πληρωμών, περιγράφεται στο πόρισμα της Εισαγγελίας για την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στις 206 σελίδες του πορίσματος που συνέταξαν οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου που ερεύνησαν τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού, αναδεικνύεται μια ομάδα ανθρώπων που, με το αζημίωτο τις περισσότερες φορές, υπό την καθοδήγηση του πρώην υπουργού αναλαμβάνουν να συνδράμουν στην επιχείρηση μετατροπής «μαύρου» χρήματος σε νόμιμο.

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Αγκυρας και Δαμασκού


Εξαιρετικής κρισιμότητας για το συριακό ζήτημα θεωρούνται οι επόμενες ώρες, καθώς όλες οι ενδείξεις συνηγορούσαν χθες ότι το καθεστώς του Μπασάρ Ασαντ δεν τήρησε τη δέσμευση για απόσυρση των στρατευμάτων από τα αστικά κέντρα, γεγονός που προκάλεσε ακόμα και την αντίδραση της Μόσχας, ενώ η Τουρκία προειδοποιούσε πως είναι πλέον ζήτημα χρόνου να λάβει τα απαραίτητα εκείνα μέτρα για την προστασία των νότιων συνόρων της. 

Σύνοδος G-8: Πολλή κουβέντα, μηδέν εις το πηλίκο…Οι υπουργοί Εξωτερικών της G8 (Γερμανία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία, Ιαπωνία και Ρωσία) συναντήθηκαν χθες, Τετάρτη, στην Ουάσινγκτον, για συνομιλίες με επίκεντρο τα «καυτά» ζητήματα της εξέγερσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία, το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και την προγραμματισμένη εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

ΝΤΟΚΤΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ, ΜΕΧΡΙ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ!


Οι Σκοπιανοί κινητοποιούνται για το ΝΑΤΟ.Έβγαλαν και...μπλουζάκια

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Σικάγο πλησιάζει και οι Σκοπιανοί κινητοποιούνται προκειμένου να πετύχουν την ένταξη της χώρας τους στον Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Οι Σκοπιανοί που δεν δείχνουν την παραμικρή διάθεση να εκπληρώσουν την προϋπόθεση που έχει ορίσει το ΝΑΤΟ για λύση στο ζήτημα της ονομασίας, έχουν στρέψει την προσοχή τους εν μέρει στο επικοινωνιακό κομμάτι προσπαθώντας κατά κάποιο τρόπο να “επιβάλουν” την ένταξη τους.
Από χθες ξεκίνησε και η διαδικτυακή καμπάνια από Σκοπιανούς της Διασποράς που δημιούργησαν την ιστοσελίδα

Η Αθωνική Πολιτεία υποδέχεται τον Βλαντιμίρ Πούτιν


Πολλά ακούστηκαν αυτές τις μέρες για την ακύρωση της επίσκεψης του προέδρου της Ρώσικης Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι ευθύνες έγιναν μπαλάκι μεταξύ Υπ.Εξωτερικών και ΕΛ.ΑΣ. εκδίδοντας ανακοινώσεις περι ανικανότητας παροχής ασφάλειας αμφότεροι. Η αλήθεια όμως είναι πως αν ο Πούτιν θέλει να επισκεφθεί το Άγιο Όρος θα το κάνει, θα έχει τη δική του ασφάλεια και δεν θα ζητήσει και την άδεια. 

Αυτοκέφαλη εκκλησία ζητούν τα Σκόπια…Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκέοργκι Ιβάνοφ, κατά την οποία συζητήθηκε το αίτημα της σκοπιανής εκκλησίας να αναγνωριστεί ως αυτοκέφαλη.
Μέχρι τώρα το κράτος των Σκοπίων υπάγεται εκκλησιαστικά στο Σερβικό Πατριαρχείο. Ο Ιβανόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αντιμετωπισθεί μέσω διαλόγου, αμοιβαίου σεβασμού και με χριστιανικό πνεύμα, το «πρόβλημα της εκκλησίας στην ΠΓΔ της Μακεδονίας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αμερικανική βοήθεια στα συσσίτια της Εκκλησίας…Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 500.000 δολαρίων είναι η προσφορά της ορθόδοξης εκκλησίας της Αμερικής, ένα ποσό που παραδόθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, με σκοπό να ενισχυθεί η προσπάθεια της ελληνικής Εκκλησίας στον τομέα των συσσιτίων απόρων και άλλων φιλανθρωπικών έργων.

ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ! "ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ"Αιφνιδίασε η Μόσχα με μία κίνηση που, όπως εκτιμάται, στέλνει πολλαπλά μηνύματα στην Τουρκία με την ουσιαστική απόρριψη του συνόλου των τουρκικών αιτιάσεων αναφορικά με τα δήθεν δικαιώματα που έχουν στην ΑΟΖ της Κύπρου. Πριν από λίγες ώρες και με σκληρή γλώσσα, εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης χαρακτήρισε «κυπριακό έδαφος υπό τουρκική κατοχή» τη Βόρεια Κύπρο.

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ... ΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
Σημερινές φωτογραφίες από τον Σταθμό του ΟΣΕ της Αλεξανδρούπολης Ώρα 15:10 Εδώ και περίπου για δυο χρόνια από τότε που έγινε εντελώς ανεξέλεγκτη η είσοδος λαθρομεταναστών στην Ελλάδα από τον Έβρο,καθημερινά για μας που ζούμε στον Έβρο και στην Αλεξανδρούπολη, αντικρίζουμε εικόνες που μας πληγώνουν και συγχρόνως μας προβληματίζει η αδιαφορία για τη λύση του προβλήματος από τους υπεύθυνους. Οι κάτοικοι της Αθήνας,αλλά και της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας που καταλήγουν οι άνθρωποι αυτοί καλά είναι να γνωρίζουν πως γίνεται και γεμίζουν οι πόλεις τους από παράνομους μετανάστες που φθάνουν στον τόπο μας από κάθε γωνιά του πλανήτη όσο μακρινή...

Ο Ντόρα κατόρθωσε και ψηφίστηκε στη Βουλή η ανέγερση τζαμιών χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας!!!

Ο Ντόρα κατόρθωσε και ψηφίστηκε στη Βουλή η ανέγερση τζαμιών χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας!!!

Αυτοί είναι που θα μας...σώσουν; Τα ψέματα Σαμαρά για τη συγκυβέρνηση!

Αυτοί είναι που θα μας...σώσουν; Τα ψέματα Σαμαρά για τη συγκυβέρνηση!

Έρχεται η "αυτοκόλλητη" κάρτα του πολίτη;

Έρχεται η "αυτοκόλλητη" κάρτα του πολίτη;

Ημέτερος του Καμίνη έκανε την αρχιτεκτονική μελέτη για το τζαμί στο Βοτανικό…

Ημέτερος του Καμίνη έκανε την αρχιτεκτονική μελέτη για το τζαμί στο Βοτανικό…

Με λένε Ελλάδα, είμαι μητέρα και τα παιδιά μου είναι οι Έλληνες!

Με λένε Ελλάδα, είμαι μητέρα και τα παιδιά μου είναι οι Έλληνες!

Ποιο μήνυμα κομίζει Αμερικανός υπουργός στον Παπαδήμο;Προβληματίζει, όχι απαραιτήτως αρνητικά, η συνάντηση που θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Κρίστοφερ Σμαρτ.

ΕΔΩΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΣΩΝΩΝ!!! ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ" - ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 - ΑΡ.Φ. 542
Μπορεί η πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του "ΣΤΟΧΟΥ" να είναι η Πέμπτη, αλλά η Εφημερίδα των Ελληνόψυχων βρίσκεται στα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα ΟΛΗΣ της Ελλάδος (και της Κύπρου συμπεριλαμβανομένης) και το Σαββατοκύριακο. (και για όλη την εβδομάδα) Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένα σημείο διάθεσης τύπου, και στο πιό απομακρυσμένο χωριό που να μην έχει τον "ΣΤΟΧΟ". Στην Κύπρο η διάθεση γίνεται από ΟΛΑ τα σημεία διάθεσης Ελλαδικού τύπου. Η ανάρτηση της εφημερίδας ΣΑΣ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και σε εμφανές σημείο τουλάχιστον κατά την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της. Αν δεν βρείτε τον "ΣΤΟΧΟ" ενημερώστε μας στον stoxos@gmail.com. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΚΑΙ...

Φρανσουά Ολάντ: Δεν θα υπάρξει ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕΟ σοσιαλιστής υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ δήλωσε χθες το βράδυ πως δεν θα υπάρξει ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ στη διάρκεια της πενταετίας του, αν εκλεγεί πρόεδρος, έστω κι αν δεν ασκήσει βέτο στη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Το σχέδιο σύμβασης για τις σεισμικές έρευνες υδρογονανθράκων εστάλη στα κόμματα.  
Το σχέδιο σύμβασης, που θα υπογραφεί με τις εταιρίες οι οποίες θα επιλεγούν για τη διεξαγωγή των σεισμικών ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, απέστειλε στα κόμματα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.
Το σχέδιο ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των δύο πλευρών, θέματα εμπιστευτικότητας στη χρήση των δεδομένων που θα προκύψουν από τις έρευνες, ενώ καθορίζει θέματα φορολογίας και τον τρόπο διανομής των εσόδων που θα προκύψουν από την πώληση των δεδομένων στις πετρελαϊκές εταιρίες οι οποίες θα ενδιαφερθούν να επενδύσουν σε έρευνες στην Ελλάδα. Ακόμη, επιβάλλει στον ή στους αναδόχους υποχρεώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και των θαλάσσιων θηλαστικών και ορίζει τα ελληνικά δικαστήρια ως αρμόδια για επίλυση των διαφορών. Το δίκαιο που διέπει τη σύμβαση είναι, επίσης, το ελληνικό.

Θα μιλήσει ο Τσοχατζόπουλος για όσους όπως είχε πει "δεν θα κρυφτούν πίσω μου";
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου και η πιθανή προφυλάκισή του ικανοποίησαν την κοινή γνώμη που ακόμη ζητά “κάποιος επιτέλους να μπει στη φυλακή”;

Πρώτα απ΄ όλα να διευκρινήσουμε ότι φυλακή μπαίνει όποιος κρίνει η Δικαιοσύνη.Κι αυτή θα αποφασίσει και στη περίπτωση Τσοχατζόπουλου.

Είχε προκαλέσει το “λαϊκό αίσθημα” ο πρώην υπουργός; Δεν πρέπει να τίθεται καν ερώτημα.Το πως θα δικαιολογηθούν τα οικονομικά του ανοίγματα είναι θέμα επίσης της Δικαιοσύνης που το ερευνά εδώ και χρόνια και χθες αποφάσισε τη σύλληψή του.

Όμως θα σταθούμε σε αρκετά μηνύματά σας που έφθασαν από χθες στο Onalert και απέδειξαν ότι οι πολίτες μπορεί να ζητούν παραδειγματική τιμωρία,αλλά ταυτόχρονα είναι υποψιασμένοι και δεν μένουν “στο δέντρο αλλά αναζητούν το δάσος”.

Κύπρος: Τα λάθη του Μακάριου επαναλαμβάνει ο Δημήτρης Χριστόφιας!Ενώ ο ελλαδικός και ο κυπριακός Ελληνισμός είχε συνηθίσει να λέει για το Κυπριακό «κάθε πέρσι και καλύτερα», ενώ χρειάστηκαν σχεδόν τέσσερις δεκαετίες για να διαμορφωθούν ευνοϊκές συνθήκες για την επιδίωξη μιας πραγματικής – όσο και δίκαιης – επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος, τεράστια έκπληξη προκαλούν οι στερεοτυπικές εμμονές ηγεσιών οι οποίες με τη στάση τους δημιουργούν τον κίνδυνο αναίρεσης στην πράξη όσων μας προσέφερε η συγκυρία, αλλά και η στάση του Τάσσου Παπαδόπουλου…

Η ΕΕ έτοιμη να δεχτεί αποστρατικοποίηση της ΚύπρουΟ Πρόεδρος Χριστόφιας αποκάλυψε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πανέτοιμη να αποδεχθεί αποστρατικοποίηση της Κύπρου. 

Απαντούσε στη διάρκεια επίσκεψης του σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς κατά πόσο μετά τη λύση του κυπριακού πρέπει να διατηρηθεί στρατός στην Κύπρο, για να μπορεί να διεκπεραιώνει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η ε/κ πλευρά επιδιώκει αποστρατικοποίηση της Κύπρου και ότι τα θέμα είχε συζητηθεί με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Τι κρύβει η ελληνική ταξιδιωτική οδηγία για τη Συρία;Με ταξιδιωτική οδηγία για τους Έλληνες υπηκόους και εκδήλωση έντονης ανησυχίας «απαντάει» η Αθήνα στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ-Άσαντ με τους αντικαθεστωτικούς, οι οποίες στοιχίζουν πλέον καθημερινά εκατοντάδες ζωές, παρά την εκατέρωθεν αποδοχή του μεσολαβητικού σχεδίου για τη διευθέτηση της κρίσης.

ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΜΠΑΓΙΣ!


"Δύο κράτη στη Κύπρο",ζητά ο Μπαγίς

Την δημιουργία στην Κύπρο, «δύο κρατών, δύο κυβερνήσεων και δύο κοινοβουλίων» υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγκίς -προσπαθώντας συγχρόνως να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες απειλές της Άγκυρας για προσάρτηση των κατεχομένων στη βόρεια Κύπρο - σε δηλώσεις του σε Αυστριακούς και Δανούς δημοσιογράφους, στις οποίες αναφέρονται σημερινά δημοσιεύματα στις αυστριακές εφημερίδες «Κουρίρ» και «Ντερ Στάνταρντ».