Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

Ψάχνουν..."γαλάζιο" Άκη!Επικίνδυνα κομματικά παιχνίδια με τις ΕΔ παίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Καταντάει …φαρσοκωμωδία.Αλλά με τη χώρα σε διαρκή κίνδυνο και τους πολίτες σε απόγνωση και οικονομική εξαθλίωση,μόνο για τραγωδία μπορούμε να μιλάμε! Στο ΠΑΣΟΚ ,λένε οι πληροφορίες του πολιτικού ρεπορτάζ θεωρούν ότι η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου,έχει βλάψει εκλογικά το κόμμα και έχουν αρχίσει να ψάχνουν φακέλους για να βρουν κι ένα…”γαλάζιο” Άκη για να ισορροπήσουν!

Δεν είναι απαραίτητο …ο στόχος να έχει σχέση με τα εξοπλιστικά.Ψάχνουν διάφορους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή,αλλά ψάχνουν και το ΥΕΘΑ.

«Λογοκλόπος» η Μ. Μαθιοπούλου


«Λογοκλόπος» η Μ. ΜαθιοπούλουΤο πανεπιστήμιο της Βόννης της αφαίρεσε τον διδακτορικό τίτλο με το αιτιολογητικό της αντιγραφής Βερολίνο.Η Μαργαρίτα Μαθιοπούλου παύθηκε από διδάκτωρ των πολιτικών επιστημών - προς το παρόν τουλάχιστον. Το πανεπιστήμιο της Βόννης ακύρωσε τον ακαδημαϊκό την τίτλο με το αιτιολογικό της λογοκλοπής. Η ίδια η θιγόμενη δήλωσε πάντως ότι δεν αποδέχεται την απόφαση και ότι θα την προσβάλλει δικαστικά.Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, στη διδακτορική της διατριβή της κυρίας Μαθιοπούλου, που γράφτηκε τη δεκαετία του '80 και είχε ως θέμα τη «σύγκριση της πολιτικής σκέψης μεταξύ της Ευρώπης και των ΗΠΑ», βρέθηκαν 320 σημεία, στα οποία είχε παραλειφθεί συστηματικά η δέουσα αναφορά των αυθεντικών πηγών. 

ΤΟ ΚΚΕ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΕΧΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ (1946-1948)
Το νέο ενδιαφέρον βιβλίο των κ. Νίκου Μαραντζίδη και Κώστα Τσίβου, αποτελεί την τελευταία μελέτη της μετα-αναθεωρητικής ιστοριογραφικής τάσης για την κρίσιμη δεκαετία του ΄50. Η μελέτη διαρθρώνεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος εξετάζει την θέση του ΚΚΕ στο μεταπολεμικό Διεθνές κομμουνιστικό σύστημα, εντάσσει τις ενέργειες Ζαχαριάδη στο πλαίσιο της Διεθνούς πολιτικής του Στάλιν και περιγράφει σε αδρές γραμμές πως αρχικά ενισχύθηκε ο ΔΣΕ από το σύστημα αυτό και πως εγκαταλήφθηκε όταν δεν είχε πλέον αξία για τον Διεθνή κομμουνισμό. Το ενδιαφέρον είναι ότι το νέο ερμηνευτικό σχήμα ερμηνεύει πολλές ακατανόητες και αψυχολόγητες ενέγειες του Ζαχαριάδη (π.χ. 5η ολομέλεια, απομάκρυνση Βαφειάδη, μεταστροφή στρατηγικής από ανταρτοπόλεμο σε τακτικές μάχες κτλ)
Το δεύτερο μέρος, κατά την γνώμη μας και το πιό ενδιαφέρον,

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ... ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!
Ακολουθούν μερικά από τα έργα της "χούντας" που όχι μόνο κρατάνε και δουλεύουν ακόμη, 40 χρόνια μετά, αλλά φτιάχτηκαν χωρίς μίζες και υπερτιμολογήσεις και με τα μέσα της εποχής. Τα στοιχεία είναι από το ιστορικό σύγγραμα του Αντιπροέδρου αυτής Στρατηγού Στ. Παττακού "21η Απριλίου 1967 - 8η Οκτωβρίου 1973 / Ημέραι και Έργα". Μόνο οι επεκτάσεις του Οδικού δικτύου και του δικτύου Ηλεκτοφωτισμού που αναφέρονται παρακάτω επιγραμματικά θα μπορούσαν να αποτελούν από μόνα τους ολόκληρο σύγγραμα... Στην φωτογραφία "χρυσό μυστρί" που είχε τιμητικά αποδωθεί στον Στυλιανό Παττακό που θεμελίωσε απίστευτο αριθμό έργων με το θρυλικό του μυστρί...


Κατασκευή Φραγμάτων Ηλεκτροπαραγωγής 
Αλιάκμονος
Καστρακίου
Πολυφύτου 

Ξεπέρασαν τους 785.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον ΜάρτιοWeb-Only

Αύξηση κατά 1,93% σε σχέση με τον προηγούμενα μήνα παρουσίασαν τα ποσοστά ανεργίας τον Μάρτιο. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανήλθαν στους 785.203. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, 343.054 είναι άνδρες (ποσοστό 43,69%) και 442.149 είναι γυναίκες (ποσοστό 56,31%). 

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗΝ ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ!

Φρίκη στη Ν. Αφρική για τον ομαδικό βιασμό 17χρονης με πνευματική αναπηρίαφωτό: Getty Images
Φρίκη και οργή έχει προκαλέσει στη Νότιο Αφρική ο ομαδικός βιασμός 17χρονης με πνευματική αναπηρία, ο οποίος καταγράφηκε στο βίντεο και έκανε το γύρο της χώρας. Οχτώ κατηγορούμενοι 14-20 ετών οδηγήθηκαν χθες στο δικαστήριο, ενώ το έγκλημα έχει φέρει στο προσκήνιο τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο στην αφρικανική χώρα, όπου πάνω από 25% των ανδρών ομολογούν ότι έχουν βιάσει κάποια γυναίκα.

φωτό: Getty Images

Ολυμπιάδα Λονδίνου 2012: Το απόλυτο τελετουργικό των Ιlluminati;

Ολυμπιάδα Λονδίνου 2012: Το απόλυτο τελετουργικό των Ιlluminati;

Ηλεκτρονική «απογραφή» όλων των φορολογουμένων

Ηλεκτρονική «απογραφή» όλων των φορολογουμένων

Πολυκομματική Βουλή δείχνουν οι δημοσκοπήσειςΟκτακομματική Βουλή, με προβάδισμα της ΝΔ και ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων, περίπου δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες, δείχνει η δημοσκόπηση της GPO που μετέδωσε απόψε το Mega.

Πολυκομματική Βουλή δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 19,1% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 14,5%, ΚΚΕ με 8%, ΣΥΡΙΖΑ με 7,3%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,2%, Δημοκρατική Αριστερά 5,9%, Χρυσή Αυγή 4,1%, ΛΑΟΣ με 3,5%, Δημοκρατική Συμμαχία με 2,6%, Οικολόγοι Πράσινοι με 2,3%.

Τι λέει η ΠΑ για τη νοθεία στα καύσιμα και τα όσα δήλωσε ο Γ.Σούρλας,για πτώσεις αεροσκαφών


Απάντηση στις δηλώσεις του Γ.Σούρλα για τα νοθευμένα καύσιμα στις ΕΔ ,και την πιθανότητα αυτά να έχουν προκαλέσει ακόμη και πτώση αεροσκαφών,δίνει με ανακοίνωσή της η ΠΑ.Σύμφωνα μ’ αυτή:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΝ ΑΧΑΊΑΣ... Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ!

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος εγεννήθη εις το Ελαιοχώριον Αχαϊας την 5ην Μαϊου του 1919. Ο πατήρ του ονομάζετο Χρίστος και ήτο διδάσκαλος εις το επάγγελμα, η δε μήτηρ του εκαλείτο Χρυσούλα. Εις την πατρικήν του οικογένειαν συγκαταλέγονται και τα αδέρφια του Κωνσταντίνος και Χαράλαμπος. Το 1937 κατετάγη εις την Σχολήν Ευελπίδων, διατελέσας Αρχηγός της Τάξεώς του και κατά τα 3 έτη σπουδών. Απεφοίτησε το 1940 ως ανθυπολοχαγός Πυροβολικού, και έλαβεν εξ' αρχής μέρος εις τον Πόλεμον του 1940 - 41. 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Πανελλήνια Στρατιωτική Άσκηση – Αγώνα «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ»

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Πανελλήνια Στρατιωτική Άσκηση – Αγώνα «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ»

Ψεύτης, προδότης και θρασύς …σύντομα σε διακοπές παρέα με τον Άκη

Ψεύτης, προδότης και θρασύς …σύντομα σε διακοπές παρέα με τον Άκη

Θα γίνει πραξικόπημα στην Ελλάδα;

Θα γίνει πραξικόπημα στην Ελλάδα;

ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΕΝ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"
Ότι οδηγεί την κοινωνία «στα χέρια της Χρυσής Αυγής» κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως αναφέρει σε σχόλιο που ανάρτησε στο Facebook, με αφορμή δηλώσεις του πρώτου για την παράνομη μετανάστευση.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κάνει λόγο για «επικίνδυνη συνάντηση των άκρων στη χώρα μας», αναφερόμενος σε σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα στον Ant1 για την παράνομη μετνάστευση.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΦΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ


Μια δεύτερη, μεγάλη ελληνική σημαία,

Το νεράκι του Θεού . στο κράτος!!!

ΔΥΟ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΤΟ ΠΡΩΪ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ!
Δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις πραγματοποίησε το πρωί η αστυνομία σε κτήρια του ΙΚΑ που είχαν καταληφθεί στα Εξάρχεια. Η πρώτη σημειώθηκε στο κτήριο του «ΒΟΞ», όπου παλαιότερα στεγαζόταν βιβλιοπωλείο του οίκου Λιβάνη.

Το χώρο του πρώην βιβλιοπωλείου είχαν καταλάβει αντιεξουσιαστές, οι οποίοι σκόπευαν να δημιουργήσουν ένα καφενείο για τους αποφυλακισθέντες. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να τοποθετηθούν σιδερένια κιγκλιδώματα, προκειμένου να απαγορευθεί ενδεχόμενη εκ νέου κατάληψη του χώρου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...