Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

"Η ΕΕ πάει για διάλυση",γράφουν οι Αμερικανοί και ο πρόεδρος του Ευρ.Κοινοβουλίου δεν το αποκλείει!O Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz δήλωσε ότι η κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο. Σύμφωνα με τον Schulz, μία ανησυχητική τάση προς την "επανεθνικοποίηση" έχει κυριεύσει τους τελευταίους μήνες, αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.O Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy δήλωσε σε ομιλία του στη Ρουμανία ότι οι "ανέμοι του λαϊκισμού» απειλούν τα ανοιχτά σύνορα της Ευρώπης.

“Το Stratfor έχει από καιρό υποστηρίξει ότι η οικονομική κρίση είναι στην πραγματικότητα μια πολιτική κρίση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν σχεδιασμένη να αντέξει μια οικονομική κρίση που θα επηρεάσει δυσμενώς διαφορετικά έθνη και κοινωνικές τάξεις . Η αναζωπύρωση του εθνικισμού ήταν ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα. Η στροφή στο λαϊκισμό ήταν επίσης αναπόφευκτη, δεδομένου ότι οι κατηγορίες που πλήττονται περισσότερο από τη λιτότητα αντέδρασαν σε διάφορα μέτωπα, όπως στο θέμα της  μετανάστευσης”,γράφει το αμερικανικό think tank.

Προτάσεις για μιαν άλλη πορεία στη ΘράκηΤο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και οι μηχανισμοί του στη Θράκη πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα.
Προσεγγίζοντας το μειονοτικό ζήτημα της Θράκης είναι δύσκολο να βρεις ολοκληρωμένες παρουσιάσεις από ελληνικής πλευράς και πολύ περισσότερο συγκεκριμένες προτάσεις για την διευθέτησή του. Είναι – ακόμη και για τα ελλαδικά δεδομένα – απίστευτο, αλλά δεν υπάρχει σήμερα ούτε ένα βιβλίο στην ελληνική βιβλιογραφία που θα μπορούσε να δώσει στον αναγνώστη του τα παραπάνω! Και δυστυχώς δεν είναι μόνον αυτό αλλά η ίδια ερημιά απαντάται και στις κρατικές εκείνες υπηρεσίες που θα όφειλαν να έχουν σαφή, ενημερωμένη εικόνα και μία γκάμα πιθανών λύσεων σε ζητήματα τακτικής και στρατηγικής. Δεν φιλοδοξούμε λοιπόν εμείς να δώσουμε με το κάτωθι άρθρο ό,τι λείπει από τη χώρα, όμως θα παραθέσουμε μερικές σκέψεις του τύπου «ποιές θα μπορούσαν να είναι οι βασικές γραμμές μιας εθνικής πολιτικής στη Θράκη». Πρώτη προϋπόθεση βέβαια όσων ακολουθούν είναι ότι η πατρίδα μας θα γινόταν μια …άλλη, που θα είχε τη βούληση και την επάρκεια να υπερασπιστεί τα δίκαιά της σε κάθε επίπεδο…

Το έθιμο του Κλήδονα στην Κύπρο και το τραγούδι του Μα
Στα παλιά τα χρόνια παρατηρείται στη Κύπρο ένα έθιμο που είχε σχέση με τη μαντεία, και εκτελείτο αποκλειστικά από νεαρές κοπέλες. Λεγόταν «το τραγούδι του Μα». Τη πρώτη μέρα του Μαΐου, όλες οι ανύπανδρες κοπέλες, γεμάτες ενθουσιασμό, έβαιναν έξω από τις πόλεις και τα χωριά και πήγαιναν στους κάμπους. Ξάπλωναν στο πράσινο, κάτω από τη σκιά ενός δέντρου, επειδή ο ήλιος ήδη έκαιγε. Ορισμένες φορές όταν υπήρχε έλλειψη χώρου, επιλέγαν την ήσυχη γωνιά ενός έφορου χωραφιού για τη διοργάνωση της μαγιάτικης γιορτής τους, που συμπίπτε με τον καιρό που τα στάχυα ήταν ψηλά. Γιατί γνώριζαν πολύ καλά ότι την ημέρα αυτή, έκλεινε και τα δυο του μάτια και ο αυστηρότερος αγροφύλακας. Κάθονταν σε κύκλο, έτρωγαν, και έπιναν αυτά που έφερναν μαζί τους, αστειεύονταν μεταξύ τους, τραγουδούσαν, και χόρευαν στους ρυθμούς της ταμπουτσιάς και του τυμπάνου που δεν απουσίαζε ποτέ.

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕΕΕΕΕ! ΜΕ ΛΕΝΕ ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΡΡΥ - ΚΛΥΝΝ

                                                                    ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ!!!

Η ΔΙΑΦΥΓΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΔΙΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ...Περί Αλός

Απόσπασμα από το άρθρο του Αντιναυάρχου ε.α.
Κ. Παΐζη – Παραδέλη ΠΝ: «Ναύαρχος Ιωάννης Δεμέστιχας:
Ένας Ασυμβίβαστος Ιδεολόγος». Περιοδικό «Ναυτική Επιθεώρηση»,
τ. 457, σελ. 387, παραρτ Δ’, ΜΑΪ – ΙΟΥΝ 1989, εκδ. ΥΙΝ/ΓΕΝ.
Αναδημοσίευση στο Περί Αλός με την έγκριση της «ΝΕ»

Ο Αντιναύαρχος Ι. Δεμέστιχας
ΦΩΤΟ: Αρχειο ΝΕ

Η εξ Ελλάδος διαρκούσης της κατοχής διαφυγή του αντιναυάρχου Ιωάννου Δεμέστιχα, διηγουμένη υπό του ιδίου.


Όταν τον Οκτώβριο του 1940 η Ιταλία μας εκήρυξεν αιφνιδιαστικώς τον πόλεμον ήμην περίπου 58 ετών. Η ιταμή και απρόκλητος επίθεσις αντί να πτοήση εξώργισε και εφανάτισε τον Ελληνικόν λαόν και γενική και αδίστακτος ήτο η απόφασις προς αντίστασιν ανεξαρτήτως επακολουθημάτων.
Νικητήρια, η Ελλάς, εφ’ όσον ηγωνίζετο κατά των Ιταλών, επόμενον ήτο να καμφθή, όταν επίκουρος αυτών προσήλθεν η ισχυρά και πάνοπλος Γερμανία. Διετήρησαν όμως οι Έλληνες, αλύγιστον το ηθικόν και την πίστιν αυτών. Και όταν αι περιστάσεις επέτρεψαν επανήρχισαν τον αγώνα. Ομάδες και οργανώσεις μυστικαί αντιστάσεως δεν ήργησαν να σχηματίζονται και να δρουν απανταχού της χώρας. Αλλά και πέραν των ορίων του Κράτους ήρχισεν ευθύς μετά την κατοχήν η οργάνωσις νέου στρατού απελευθερώσεως.

Κείμενα, εικόνες και βίντεο του Νίκου Λυγερού για την Γενοκτονία των Αρμενίων.Του Νίκου Λυγερού*

Η γενοκτονία των Αρμενίων ήταν μόνο η αρχή. 

Η γενοκτονία των Αρμενίων ήταν μόνο η αρχή και δεν εννοούμε απλώς ότι γενικεύτηκε με την γενοκτονία των Ασσυρο – Χαλδαίων, των Εβραίων και των Ποντίων. Διότι ήταν μία συλλογική και ολική προσπάθεια εξόντωσης κάθε μη μουσουλμανικού πληθυσμού στην επικράτεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Όχι, όταν εννοούμε ότι ήταν μόνο η αρχή, θέλουμε να δώσουμε έμφαση στο γεγονός ότι οι προσπάθειες της Τουρκίας συνεχίζονται ακόμα και τώρα. Όχι μόνο με τον ποινικό της κώδικα που τιμωρεί με δέκα χρόνια φυλάκισης οποιαδήποτε αναφορά στη γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά και με το ρόλο της μέσω των Αζέρων όσον αφορά στο θέμα του Αρτσάχ. Δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβανόμαστε ότι η Τουρκία προσπαθεί να εξοντώσει συστηματικά κάθε αρνητικό στοιχείο στην περιοχή. Όλοι μας ξέρουμε ότι οι Αζέροι δεν έγιναν Τούρκοι με τον πόλεμο, αλλά ήταν πάντα Τούρκοι.

Σ’ αυτόν τον εμφύλιο θα μετράτε εσείς φέρετρα!Γράφει ο Δευκαλίων 

Ερώτηση: Κύριοι, τι σκοπεύετε να κάνετε για να ξεφύγει η χώρα μία ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο; 


Η στήλη ουδέποτε μέχρι σήμερα δημοσίευσε θέσεις και απόψεις ξεκομμένες η μία με την άλλη και αφηρημένες. Αντίθετα πάντα προσπαθούσε να δημοσιεύει θέσεις και απόψεις με συνεχές περιεχόμενο και μήνυμα. Στόχος πάντα να ενημερώνει την κοινή γνώμη και να εκθέτει απόψεις και θέσεις που τεκμηριώνονταν και αποδεικνύονταν από τα ίδια τα γεγονότα. Πολλές φορές ξεφύγαμε, άλλες πάλι λειτούργησε πιο πολύ το θυμικό από το γνωστικό. 

Σίγουρα είναι λάθη για τα οποία απολογούμαστε, αλλά ουδείς μπορεί να μας κατηγορήσει ότι υποστείλαμε έστω και για μία ημέρα την σημαία του αγώνα υπέρ των συμφερόντων της Πατρίδας και του Ελληνικού Λαού. 

ΠΓΔΜ: Μήπως χρωστά μια διευκρίνιση η Μαριλένα Κοππά;Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, καθηγήτρια πανεπιστημίου με ειδίκευση στον βαλκανικό χώρο, φέρεται από τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων να προωθεί έκθεση η οποία εκτιμά ότι η διαφορά στο θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα δεν συνιστά εμπόδιο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων των Σκοπιανών με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πυρηνική αντιπαράθεση Ισραήλ – Ιράν. Ήρθε η ώρα για τον πόλεμο του Γωγ και Μαγώγ;

Του Troy Anderson (Charisma News) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (βλέπε σημειώσεις στο τέλος του άρθρου)

Η πυρηνική αναμέτρηση μεταξύ του Ισραηλινού πρωθυπουργούΜπενιαμίν Νετανιάχου και του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ θα μπορούσε να θέσει σε κίνηση την εκπλήρωση των προφητειών του Ιεζεκιήλ κεφ. 38 και 39 - τον μυστηριώδη «πόλεμο του Γωγ και Μαγώγ»*, λέει ο συγγραφέας best-seller στο New York Times,Joel Rosenberg**.

67 ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Προς την Α. Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
 Κύριο Κάρολο Παπούλια
Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας
Με περισσή αγωνία για την τύχη της πατρίδας μας, αλλά και με αίσθημα εθνικής ευθύνης, σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή, με συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες, με τον κατάλληλο χειρισμό και εφαρμογή θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση. Η αδυναμία του Μνημονίου να επιτύχει τους στόχους του είναι πλέον δεδομένη. Συνέχιση της ίδιας πολιτικής, με την οικονομική ύφεση και την περαιτέρω αύξηση του δημοσίου χρέους που προκαλεί, θα οδηγήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ίδε Αποκρατικοποιήσεις και Αξιοποίηση Δημόσιας Περιουσίας στο προταθέν Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο), μεγαλύτερη εξαθλίωση του λαού λόγω περαιτέρω αύξησης του ποσοστού ανεργίας, ενώ οι Ελληνικές πόλεις θα καταστούν αβίωτες εξ αιτίας της αναπότρεπτης κοινωνικής έκρηξης. Αν καταλήξουμε σε αναδιαπραγμάτευση/αναδιάρθρωση του χρέους μας υπό παρόμοιες συνθήκες, θα πρόκειται για ελεγχόμενη πτώχευση υπό δυσμενέστατους όρους, υπαγορευμένους από άλλους. 

Ελληνικό δαιμόνιο πίσω από εκσκαφές σε αστεροειδείς για πολύτιμα μέταλλα!Μία νέα εταιρεία φιλοδοξεί να υλοποιήσει μία άκρως επαναστατική ιδέα, που αν δει κανείς ποιοι βρίσκονται από πίσω θα μπορούσε να τη θεωρήσει μια λογική εξέλιξη.
Η νέα εταιρεία ονομάζεται Planetary Resources και δημιουργήθηκε από τον σκηνοθέτη και «πρωτοπόρο» στις εξερευνήσεις James Cameron, ανώτατα στελέχη της Google και τον Ελληνοαμερικανό Πίτερ Διαμαντή. Ο τελευταίος σπούδασε αεροδιαστημική και επιστήμες υγείας στο ΜΙΤ και ιατρική στο Χάρβαρντ. Διετέλεσε ιδρυτής και πρόεδρος αρκετών εταιρειών, που όλες είχαν στόχο την ανάπτυξη διαστημικών ερευνητικών προγραμμάτων.
Η Planetary Resources ευελπιστεί να πετύχει αυτό που λέει το όνομά της. Τις εκσκαφές των αστεροειδών, με ρομποτικά μέσα, προκειμένου να αντληθούν πολύτιμα μέταλλα και νερό. Όπως δήλωσε και ο Πίτερ Διαμαντής, στόχος του είναι να γίνουν διαθέσιμα στους πολίτες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του διαστήματος.
Με τις μέχρι τώρα έρευνες έχει αποκαλυφθεί ότι, οι αστεροειδείς που βρίσκονται κοντά στη Γη, διαθέτουν πλουτώνιο, σίδηρο, νικέλιο και θείο, καθώς και άλλα υλικά χρήσιμα στην παραγωγή ημι-αγωγών. Ειδικά δε, για το νερό που υπάρχει σε αυτούς, θεωρείται ότι είναι χρήσιμο για την κατασκευή προωθητικών που θα επιτρέψουν την εξερεύνηση του βαθύ διαστήματος.

Εις μνήμην Μαρίνου Ζαμπάτη

Εις μνήμην Μαρίνου Ζαμπάτη

Τουρκικές ασκήσεις στο Αιγαίο...στην σκιά των ελληνικών εκλογών!

Τουρκικές ασκήσεις στο Αιγαίο...στην σκιά των ελληνικών εκλογών!

« ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ »Η τόλμη των δύο

     Μεγάλη Παρασκευή απόγευμα, λίγο πριν γείρει ο ήλιος στη δύση του στο Γολγοθά. Ο Ιωάννης, ο αφοσιωμένος μαθητής του Κυρίου, και οι λίγες μαθήτριες που παρέμειναν εκεί ατενίζουν με αβάσταχτο πόνο και βαθιά θλίψη το νεκρό σώμα του αγαπημένου τους Κυρίου να κρέμεται άψυχο πάνω στον σταυρό. Κι ένας φόβος μεγάλος και απειλητικός τριγυρνά στη σκέψη όλων τους: ο κίνδυνος να μείνει άταφο το άχραντο σώμα του νεκρού αγαπημένου τους. Ποιος όμως θα τολμήσει να το ζητήσει για να του αποδώσουν νεκρικές τιμές; Και μάλιστα πριν δύσει ο ήλιος!

Θράκη:Ένας Πομάκος γράφει τις αλήθειες που οι Έλληνες πολιτικοί κάνουν ότι δεν ξέρουν!

Την ώρα που οι Έλληνες υποψήφιοι βουλευτές κάνουν …πασαρέλα σε διάφορους περίεργους συλλόγους και οργανώσεις της Θράκης για να χαϊδεψουν τ΄ αυτιά φανατικών που παίζουν το επικίνδυνο παιχνίδι της Άγκυρας,η εφημερίδα Ο ΧΡΟΝΟΣ, δημοσιεύει την επιστολή ενός Πομάκου που κατεβαίνει υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η επιστολή είναι γραμμένη το 2007,αλλά παραμένει απολύτως επίκαιρη.
Διαβάστε τη:

Κλαίει όλη η Χαλκίδα: Νεαρός έπεσε νεκρός σε γήπεδο!Η παρέα είχε μαζευτεί για να παίξει ποδόσφαιρο
 Ο αγώνας ξεκίνησε και λίγα λεπτά αργότερα, όλοι ''πάγωσαν''...
Ήταν αργά χθες το απόγευμα (26-04-2012) όταν πήγε να παίξει ποδόσφαιρο σε γήπεδο 5Χ5 μαζί με τους φίλους του. Λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε ο αγώνας, το άτυχο παιδί έπεσε στο χορτάρι. Επικράτησε πανικός. Οι φίλοι του πήγαν κοντά και προσπάθησαν να τον συνεφέρουν. Σύμφωνα με το evianews.com, στο σημείο κλήθηκε γιατρός που προσπάθησε να τον επαναφέρει στη ζωή αλλά μάταια...

ΤΑ ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ "ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ" ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΕΙ!


ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 397 ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ CHRISTIE'S


Ένα ολόκληρο μουσείο με 397 αρχαιότητες από την προϊστορική έως τη βυζαντινή εποχή βγήκε στο σφυρί χθες από τον οίκο δημοπρασιών Christie's στο Λονδίνο. Χρυσά αρχαία ελληνικά κοσμήματα, πρωτοκυκλαδικές κανδήλες, αιγυπτιακά ειδώλια και αγγεία, επιτύμβιες στήλες και ρωμαϊκά γλυπτά, αγγεία από ασήμι, γυαλί και ήλεκτρο, βυζαντινοί σταυροί, κυπριακά αγάλματα είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα άλλαξαν χέρια με εκτιμώμενο τζίρο περί τα 10 εκατ. ευρώ.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΝΟΜΑΤΑ!!! ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ... ΒΡΕΙΤΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΓΝΩΣΤΟΥΣ, ΦΙΛΟΥΣ, ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ!!!
Μέλη της Συμβουλευτικών Επιτροπών του Παπαδόπουλου, Δήμαρχοι, Νομάρχες, τοπικοί παράγοντες, διορισμένοι από την επταετία! Ακόμη... μέλη του ΕΠΟΚ (Ελληνικού Πολιτιστικού Κινήματος) του "κόμματος" του Παπαδόπουλου, Στρατιωτικοί με διακρίσεις για την προσοφορά τους! Χιλιάδες ονόματα στον "Στόχο" που κυκλοφορεί...

Βρείτε φίλους, γνωστούς, συγγενείς, γείτονες, συμπολίτες και συγχωριανούς και διαπιστώστε,,, Ποιοί από αυτούς μεταμορφώθηκαν ως χαμαιλέοντες, χωμένοι στο συστήμα της μεταπολίτευσης. ποιοί το έπαιξαν ακόμη και αντιστασιακοί, αλλά κυρίως... ποιοί κράτησαν αξιοπρεπή στάση και αποστασιοποιήθηκαν από την μεταπολίτευση και ποιοί παραμείναν πιστοί στην 21η Απριλίου... Στην Αθήνα και στην επαρχία.... με λίστες ταξινομημένες κατά αξίωμα αλλά και κατά περιοχή...

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ" ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ "ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ"...

"ΣΤΟΧΟΣ"

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941... ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑΤΖΟΥΡΟΦΥΛΛΑ! Η ΚΑΤΟΧΗ ΑΡΧΙΖΕΙ...


Ο αρχηγός ιππικού Γιάκομπι καί ο λοχαγός Έλσνιτς τής 6ης ορεινής μεραρχίας, καταλαμβάνουν και το ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών από τη συχνότητα του οποίου στέλνουν το ακόλουθο μήνυμα στον Αδόλφο Χίτλερ: «Μάϊν Φύρερ, στίς 27 Απριλίου, στίς 8 καί 10, εισήλθαμε εις τάς Αθήνας, επί κεφαλής τών πρώτων γερμανικών τμημάτων στρατού, καί στίς 8 καί 45, υψώσαμε τήν σημαία τού Ράϊχ πάνω στήν Ακρόπολη καί στό Δημαρχείο. Χάϊλ, μάϊν Φύρερ». ------------------------------------------ ...

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ, ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΙΑ, Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ

Για τον Ιούνιο, σε επόμενες συνόδους, παραπέμφθηκε να συζητηθεί το θέμα της αναθεώρησης της συνθήκης Σένγκεν, που απασχόλησε τους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, στο περιθώριο του Συμβουλίου.

Ελλάδα, Βέλγιο και Σουηδία απέρριψαν την πρόταση για προσωρινή άρση του καθεστώτος ελεύθερης μετακίνησης, ενώ αντιθέτως Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία και Ουγγαρία την προώθησαν. Οι υπόλοιπες χώρες τήρησαν στάση αναμονής.

Αχαϊα: Οι κλέφτες πήγαν το θύμα τους, στην τράπεζα!Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η περιπέτεια ενός ηλικιωμένου...
Μπορεί να έχουν εντοπιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα αρκετοί επιτήδειοι που εξαπατούν κυρίως τους ηλικιωμένους, αλλά και την αστυνομία η οποία ενημερώνει με όποιο τρόπο μπορεί ώστε να μην πείθονται από καλοντυμένους κύριους και κυρίες και να δίνουν χρήματα σε αγνώστους, δήθεν για να βοηθήσουν τα παιδιά τους, όμως τελικά τα περιστατικά συνεχίζονται…

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ: ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΩ!!!

Η εκκλησία της Αγίας Νάπας στο χωριό Καντού της επαρχίας Λεμεσού

Η σχεδόν άγνωστη στον πολύ κόσμο μικρή εκκλησία της Αγίας Νάπας βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Κούρη, δυο περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά του χωριού Καντού. Ανήκει στο τύπο του μονόκλιτου με τρούλλο ναού. Αντίθετα όμως με τις άλλες εκκλησίες του τύπου τούτου, οι μακροί τοίχοι, εσωτερικά, δεν διαρθρώνονται με τρία τυφλά τόξα, από τα οποία το μεσαίο είναι ευρύτερο και πιο ψηλό, ώστε να φθάνει στο ύψος των καμαρών και να στηρίζει από βορρά και νότο τον τρούλλο. Στην παραλλαγή του τύπου στον οποίο ανήκει η εκκλησία της Αγίας Νάπας, μόνο στο μέσο του βόρειου και νότιου τοίχου υπάρχουν τυφλά τόξα και φθάνουν στο ύψος των καμαρών ώστε να στηρίζουν τον τρούλλο από βορρά και νότο.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ!


Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση πoυ διενεργήθηκε για μεγάλο κόμμα;

Μόλις χθές μεγάλο κόμμα της συγκυβέρνησης πήρε στα χέρια του μεγάλη Πανελλαδική δημοσκόπηση που είχε παραγγείλει 2 εβδομάδες πριν τις εκλογές... της 6ης Μαΐου σε μεγάλη εταιρεία δημοσκοπήσεων.

Τα ποσοστά δόθηκαν σαν εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και όχι σαν πρόθεση ψήφου, πράγμα που σημαίνει οτι το αποτέλεσμα είναι με αναγωγή αναποφάσιστων.

Οι τάσεις δείχνουν διαφορά περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ χωρίς όμως να μπορεί να υπάρξει αυτοδυναμία.
Καλπάζουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ στάσιμο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου φαίνεται οτι αρχίζουν να ξεφουσκώνουν όπως και η ΔΗ.ΜΑΡ. του Φώτη Κουβέλη.
Η Χρυσή Αυγή φαίνεται οτι έχει ανοδικές τάσεις καθώς είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα περάσει τις πύλες τις Βουλής
Το ΛΑ.Ο.Σ του Γιώργου Καρατζαφέρη δείχνει οτι χάνει την κούρσα για την είσοδο στη Βουλή, αλλά το σημαντικό της δημοσκόπησης είναι οτι για πρώτη φορά είναι κάτω και απο τη ΔΗ.ΣΥ. της κας Ντόρας Μπακογιάννη καθώς και απο τους Οικολόγους Πράσινους.

Συγκεκριμένα τα ποσοστά εκτίμησης ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ 

Αβραμόπουλος και Αρχηγοί σε Αγαθονήσι-ΦαρμακονήσιΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί τελικά τα Φυλάκια σε Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, καθώς και το Στρατόπεδο «Ανθστη (ΠΖ) Παλαιοκαστρίτη Ιωάννη» στη Σάμο,όπου θα πάει με τη κομματική του ιδιότητα.
Στην επίσκεψή του σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ. Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κ. Ζιαζιά, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κ. Χρηστίδη, τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Α. Τσαντηράκη και τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Γ. Σοφιανίδη.
Τελικά επικράτησε η λογική και ο ΥΕΘΑ θα πάει στα δυο νησιά κι όχι μόνο στη Σάμο.

Πλαστή τελικά η απόδειξη αμοιβής του Ηπειρώτη υπ.βουλευτή Βασίλη Χήτου, λέει η Ε.Υ.Π


ο Βασίλης Χήτος είναι γνωστός στον χώρο μας
για τα ρεπορτάζ στην Β.'Ήπειρο μετά το '90
Έγγραφο που παρουσιάζει υποψήφιο βουλευτή με το κόμμα των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" στα Ιωάννινα να έχει λάβει 30.000 ευρώ από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προκαλεί ερωτηματικά.
Ο δημοσιογράφος Βασίλης Χήτος, σύμφωνα με την απόδειξη πληρωμής που φέρνει στο "φως" ο "Ελεύθερος Τύπος", έλαβε από τη Β' Διεύθυνση της ΕΥΠ για "προσφερθείσες υπηρεσίες κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011" το ποσό των 30.000 ευρώ.
Η είσπραξη του ποσού, που αντιστοιχεί σε 5.000 ευρώ μηνιαίως, έγινε στις 10 Ιανουαρίου 2012 βάσει τις υπογραφές του διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα, της αρμόδιας διευθύντριας της ΕΥΠ και του δημοσιογράφου που κατεβαίνει ως υποψήφιος του κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες" στον νομό Ιωαννίνων.
Ο Βασίλης Χήτος από την πλευρά δήλωσε πλήρη άγνοια μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να χτυπήσουν αλλιώς τον Πάνο Καμμένο και τον χτυπούν με αυτόν τον τρόπο.
"Δηλώνω πως αν έχω οποιαδήποτε σχέση με μυστικές υπηρεσίες, να δημευτεί η περιουσία μου", υπογράμμισε.
"Είναι πλαστή η απόδειξη. Η μοναδική φορά που πάτησα το πόδι μου στην ΕΥΠ ήταν προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για την κριτική που ασκούσα στην ΕΥΠ και βάσει της οποίας έχασα ακόμη και τη δουλειά μου", υποστήριξε, τονίζοντας πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.


Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ψευδές το πρωτοσέλιδο
Ψευδές χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" για έμμισθη σχέση υποψηφίου του κόμματος με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ΕΥΠ .
Η εφημερίδα παρουσιάζει "ντοκουμέντο - βόμβα", όπως το χαρακτηρίζει, για χρηματοδότηση από τα μυστικά κονδύλια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δημοσιογράφου που κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του Π. Καμμένου.
Πρόκειται για τον δημοσιογράφο και υποψήφιο στην Ήπειρο, Βασίλη Χήτο, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον Ιανουάριο του 2012 έλαβε 30.000 ευρώ, ως αμοιβή, από τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ. Ο ίδιος ο υποψήφιος χαρακτήρισε ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμα, γνωστοποιώντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας.
Το δημοσίευμα είναι ψευδές, τόνισε μιλώντας στο Radio 9, και ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Κ. Μαρκόπουλος και προανήγγειλε σκληρή απάντηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Μπίκας: Πλαστή η απόδειξη πληρωμής
Ο διοικητής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκας διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε απόδειξη πληρωμής του δημοσιογράφου Βασίλη Χήτου που φέρει την υπογραφή του.
Η απόδειξη που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος και φέρει τον υποψήφιο βουλευτή με το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, Βασίλη Χήτο να έχει εισπράξει το ποσό των 30.000 ευρώ από τα μυστικά κονδύλια της υπηρεσίας για προσφερθείσες υπηρεσίες στο Β' εξάμηνο του 2011, είναι πλαστή, υπογράμμισε και δήλωσε ότι θα υποβάλλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.
ΕΤ: Εξετάστε την αυθεντικότητα του εγγράφου
Μετά τις διαψεύσεις από τους εμπλεκομένους, ο "Ελεύθερος Τύπος" επιμένει στην αποκάλυψη και καλεί όλους τους ενδιαφερομένους να εξετάσουν την αυθεντικότητα του εγγράφου.
"Ο Ελεύθερος Τύπος δημοσίευσε σήμερα έγγραφο της ΕΥΠ με σφραγίδες και υπογραφές. Οι εμπλεκόμενοι ισχυρίζονται ότι το έγγραφο είναι πλαστό. Εμείς απαντούμε ότι η Δικαιοσύνη και η επιστήμη έχουν απεριόριστες δυνατότητες να εξετάσουν την αυθεντικότητα του εγγράφου. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού", σημειώνεται σε ανακοίνωση της εφημερίδας.
Μιχελάκης: Ανάγκη διερεύνησης της καταγγελίας
Ουσιαστική και σε βάθος διερεύνησης της καταγγελίας για έμμισθη σχέση δημοσιογράφου και υποψήφιου στις επόμενες εκλογές με την ΕΥΠ που δημοσιεύει ο "Ελεύθερος Τύπος" ζητά η Νέα Δημοκρατία.
"Το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ε.Τ. ότι ένας δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έπαιρνε χρήματα από την ΕΥΠ είναι μια πολύ σοβαρή καταγγελία", σημειώνει ο Εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως "οι δηλώσεις των εμπλεκομένων δεν αρκούν και η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος".

από: news247.gr

ΙΜΒΡΟΣ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΧΑΣΕ - IMBROS: THE ISLAND THAT GREECE FORGOT

ΙΜΒΡΟΣ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΧΑΣΕ - IMBROS: THE ISLAND THAT GREECE FORGOT

Εκπληκτική η Πόπη Τσαπανίδου, ισοπέδωσε την Γεννηματά: Εσείς ανοίξατε την κερκόπορτα της Ευρώπης στο ΔΝΤ!

Εκπληκτική η Πόπη Τσαπανίδου, ισοπέδωσε την Γεννηματά: Εσείς ανοίξατε την κερκόπορτα της Ευρώπης στο ΔΝΤ!

Eνόχλησε την Τουρκία η διαγραφή του … «συνωστισμού» στην Σμύρνη!

Eνόχλησε την Τουρκία η διαγραφή του … «συνωστισμού» στην Σμύρνη!

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ DEBATE... KATAΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ EXIT POLL... NA ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!
Για πρώτη φορά μετά το 1996 θα διεξαχθούν εθνικές εκλογές χωρίς τηλεοπτική «μονομαχία». Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που προσήλθαν στη διευρυμένη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής δεν κατάφεραν να βρουν την «χρυσή» τομή με αποτέλεσμα να επέλθει το οριστικό «ναυάγιο». 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...