Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

H Κύπρος και το Πατριαρχείο Αντιοχείας - Cyprus and the Patriarchate of Antioch
Μεταξύ των Κυπρίων ιεραρχών που υπηρέτησαν στο πατριαρχείο Αντιοχείας, ήταν  ο Ανθέμιος (17ος-18ος αιώνας, μητροπολίτης  Ελενουπόλεως και πατριάρχης Αντιοχείας από το 1724 μέχρι τον θάνατό του το 1813), το Σίλβεστρο (18ος αιώνας, πατριάρχης Αντιοχείας από το 1724 μέχρι το θάνατό του το 1766) τον Άνθιμο (18ος αιώνας, μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως (Βαγδάτης) του πατριαρχείου Αντιοχείας) και τον Ιωαννίκιο (18ος αιώνας, μητροπολίτης Επιφανείας του πατριαρχείου Αντιοχείας). Αξίζει ακόμη ν' αναφερθεί η περίπτωση του Αθανάσιου, πατριάρχη Αντιοχείας, μη Κυπρίου, που αργότερα έγινε αρχιεπίσκοπος Κύπρου (Αθανάσιος Β' Κύπρου και Αθανάσιος Γ' Αντιοχείας). Κύπριος στην καταγωγή ήταν και ο πατριάρχης  Αντιοχείας Σπυρίδων Α' (τέλη του 19ου αιώνα). Αναφέρουμε ακόμη τον κυπριακής καταγωγής (από πλευράς του πατέρα του) Νεκταρίου μητροπολίτη Χαλεπίου. 

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ... ΕΚΤΑΚΤΟ!!! ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ... ΣΚ@ΤΑ ΣΚ@ΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ!!!
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ ΠΟΥ ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!  ΚΑΙ "ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΣΚΟΥΛΗΚΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ" Αυτή τη στιγμή η πορεία βρίσκεται στην Παύλου Μελά και μόλις πέρασε από τη Νίκης στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Η πορεία έχει τρελό παλμό και τα συνθήματα των συναγωνιστών μας ακούγονται σε όλξ την πόλη... "Ελλάς Ελλάς τον Πόντο μην ξεχνάς!", "Αντάρτικο ξανά στου Πόντου τα Βουνά", "Σκ@τά σκ@τά στον τάφο του Κεμάλ", "Τούκοι μογγόλοι δολοφόνοι" και άλλα ωραία στολίζουν την ηχητική ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης και αναδεικνύουν την δίψα της Ελληνικής Νεολαίας για Εθνική Αντίσταση... Για οτιδήποτε νεώτερο...

Η Γενοκτονία των Ποντίων. Ο ακμαίος ελληνισμός του Πόντου εξαφανίστηκε από τις ορδές του Κεμάλ


  
Οι εκτουρκιστικές εθνικιστικές προσπάθειες των των Νεοτούρκων είχαν ως στόχο τους να εξαλείψουν τους πληθυσμούς εκείνους, οι οποίοι αρνούνταν να αναγνωρίσουν τους εαυτούς τους ως Τούρκους. Οι Πόντιοι ήταν αρκετά απαμονωμένοι και δεν μπορούσαν να δεχθούν εξωτερική βοήθεια. Θεωρήθηκαν, λοιπόν, μαζί με τους Αρμενίους, ευκολότερα θύματα. Εναντίον τους άρχισε μία περίοδος εκφοβισμών, δολοφονιών,

Η ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ


Χάρτης του κατεχόμενου Πόντου

Σαν σήμερα στις 19 Μαίου 1919 ο εβραιότουρκος Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στην Σαμψούντα του Πόντου μας για να ξεκινήσει το εγκληματικό του έργο ενάντια στον γηγενή Ποντιακό Ελληνισμό προς όφελος των τουρκομογγόλων κατακτητών.


Γερμανοί και μπολσεβίκοι ανθέλληνες τον ακολουθούσαν ως σύμβουλοι και καθοδηγητές στο σατανικό αυτό σχέδιο. 353.000 Έλληνες του Πόντου έχασαν τη ζωή τους με τους πιο φρικτούς τρόπους από τους βάρβαρους τούρκους εγκληματίες ενώ 400.000 χιλιάδες κατέφυγαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα και πολλοί άλλοι στη Ρωσία για να βρουν και εκεί πολλοί από αυτούς τραγικό τέλος από τον αιμοσταγή κομμουνιστή δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν.


Έλληνες του Πόντου προχωρούν προς την εξορία και τον θάνατο
απο τους βάρβαρους τούρκους

Σέκτα με έμβλημα το 666 σε τατουάζ, αναγγέλλει το τέλος του κόσμου στις 30 ΙουνίουΜια καταστροφική λατρεία – σέκτα (cult) στο Μαϊάμι, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως «Χριστιανική», διαδίδει ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει στις 30 Ιουνίου και έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία διάδοσης της «πληροφορίας» αυτής, αναρτώντας τεράστιες πινακίδες στους δρόμους και άλλους δημόσιους χώρους σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τρόμος και θάνατος, όχι «συνωστισμός»


Έρνεστ Χέμινγουέι: “Στην προκυμαία της Σμύρνης”

΄
Η Μικρασιατική Καταστροφή όπως την έζησε και την κατέγραψε ο μεγάλος Νομπελίστας
«Το χειρότερο, είπε, ήταν οι γυναίκες με τα νεκρά παιδιά. Δε μπορούσαμε να τις πείσουμε να μας δώσουν τα πεθαμένα παιδιά τους. Είχαν τα παιδιά τους, νεκρά ακόμα και έξι μέρες, αλλά δεν τα εγκατέλειπαν. Δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Τελικά έπρεπε να τους τα πάρουμε με τη βία.»
(Από τη συλλογή διηγημάτων του με το γενικό τίτλο «Στην προκυμαία της Σμύρνης»).
Με παραπάνω λόγια κάποιος ήρωας του Χεμινγουέι, αξιωματούχος πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ αγκυροβολημένου στη Σμύρνη, περιγράφει τη μεγάλη καταστροφή. Το απόσπασμα είναι από το πρώτο λογοτεχνικό κείμενο που εξέδωσε ο αμερικανός συγγραφέας το 1925, μόλις 26 χρονών τότε, και με το οποίο άρχισε να αποκτά παγκόσμια φήμη. Πρόκειται για τη συλλογή διηγημάτων του «Στην εποχή μας» (In Our Times), όπου το πρώτο του διήγημα,

Μπουτάρη, θα το φωνάζω όσο ζω - Τον Πόντο δεν ξεχνώ!Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 
Η εξόντωση των Ποντίων και όλων των άλλων λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι οποίοι δεν ήταν Τούρκοι, άρχισε από την εποχή... του Β' Γερμανικού Ράιχ, όταν ο Κάιζερ Β', έθεσε υπό την προστασία του την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το 1908, οι Νεότουρκοι, φορέας του παντουρκισμού, με Γερμανούς συμβούλους αναλαμβάνουν την εξόντωση των Ελλήνων και των Αρμενίων. Μόνον όσοι αλλαξοπιστούν και προσαρμόζονται στην νέα τάξη πραγμάτων, μόνον αυτοί έχουν το δικαίωμα ζωής. 'Έτσι οι αγροτικοί πληθυσμοί υποφέρουν από αβάστακτες φορολογίες και γίνονται Μουσουλμάνοι για να σώσουν τη ζωή τους.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ


ΛΑΟΣ: Αυτόνομα στις εκλογές, αποχωρεί ο Θάνος Πλεύρης

Το πολιτικό τέλος του Γιώργου Καρατζαφέρη σηματοδοτεί η αποχώρηση ενός ακόμα πρωτοκλασάτου πολιτικού στελέχους, του Αθανάσιου Πλεύρη, ο οποίος οδεύει για τη Νέα Δημοκρατία όπου θα συναντήσει τους παλιούς του συντρόφους, Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη. Τα περί πολιτικού τέλους αναφέρονται, καθώς οι ψήφοι που έλειψαν από το ΛΑΟΣ και το οδήγησαν εκτός Βουλής, ήταν ουσιαστικά το άθροισμα των προσωπικών – όπως αποδείχθηκε – ψήφων των δύο πρώην στελεχών.
Αν θεωρήσει κανείς ότι και ο Αθ. Πλεύρης έχει προσωπική «προίκα» σε ψήφους, τότε η μοίρα του ΛΑΟΣ θα πρέπει να θεωρηθεί σφραγισμένη. Ωστόσο, συχνά οι πολύ μεγάλες αλλαγές κρύβουν ενίοτε και ανατροπές, αφού το κόμμα αποδεσμεύεται από ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό στίγμα και τον χαρακτήρα που του έδιναν τα συγκεκριμένα στελέχη και ίσως στοχεύσει σε άλλο εκλογικό ακροατήριο…

Ποντιακή γενοκτονία: Φώτη Κουβέλη αποφάσισες πολιτική αυτοκτονία;Σήμερα είναι η ημέρα που ο ελληνισμός τιμά τη γενοκτονία των Ποντίων. Χθες όμως, ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Βουλή. Όταν ο πρόεδρος του Σώματος Βύρων Πολύδωρας ζήτησε από την ολομέλεια να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή ως ένδειξη τιμής στη μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων των αλησμόνητων πατρίδων του Πόντου που έπεσαν θύματα της τουρκικής κτηνωδίας, μια βουλευτής, η υπεύθυνη Παιδείας της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, αποχώρησε επιδεικτικά από την αίθουσα.

ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.... ΑΠΟΓΟΝΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΤΕΛΕΜΑ ΣΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ!
«Προκλητική, ασεβής και κυρίως αμετανόητη αρνητής, η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Μαρία Ρεπούση – τα κατάφεραν οι εχθροί των Ποντίων, εύγε Φώτη Κουβέλη- εκπρόσωπος των αναθεωρητών της ελληνικής ιστορίας, εμφανίστηκε χθες στη βουλή! Τι έκανε η....

γνωστή συγγραφέας του βιβλίου ιστορίας του ….’συνωστιμού’; Αποχώρησε επιδεικτικά από την αίθουσα, μόλις ο πρόεδρος της βουλής ζήτησε από τους 300 βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι και να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για τα γενοκτονημένα θύματα του Τουρκικού φασισμού!

Υπάρχουν φωτογραφίες που κατέγραψαν λεπτό προς λεπτό την ιταμή πρόκληση!

Ας Μιλήσουμε Επιτέλους: Η Antifa-Xanthis βλέπει την Ξάνθη ως… τουρκική!

Ας Μιλήσουμε Επιτέλους: Η Antifa-Xanthis βλέπει την Ξάνθη ως… τουρκική!

ΟΛΟΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...!!! ΔΕΝ ΘΡΗΝΟΥΜΕ... ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ...!!! ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ...

Οι Ενωμένες Πατριωτικές Δυνάμεις προσκαλούν ΟΛΟΥΣ/ ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως τους/τις Έλληνες/ίδες Πατριώτες και Εθνικιστές στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, τη 19η Μαΐου 2012, στις 8 το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή. Την εκδήλωση στηρίζουν: Εθνικά Σκεπτόμενοι Πολίτες, Ανένταχτοι Πατριώτες, Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας, Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Λάρισας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ενδοχώρα, Αυτόνομοι Πατριώτες Μακεδονίας, www.greekalert.com.

(ακολουθούν: ανάλυση της φιλοσοφίας της πρωτοβουλίας μας, διευκρινήσεις, χρηστικές οδηγίες και τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε στην επιτυχία της)

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...!!! O "ΣΤΟΧΟΣ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!
ΜΕ "ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ"...  ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ! ΛΕΜΕ Ο,ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ... ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ... ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ Ή ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ, ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ - ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ... ΚΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ... ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ... Μπορεί η πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του "ΣΤΟΧΟΥ" να είναι η Πέμπτη, αλλά η Εφημερίδα των Ελληνόψυχων βρίσκεται στα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα ΟΛΗΣ της Ελλάδος (και της Κύπρου συμπεριλαμβανομένης) και το Σαββατοκύριακο. (και για όλη την εβδομάδα) Δεν πρέπει να υπάρχει...

Θύελλα από την γκάφα της Μέρκελ

Θύελλα από την γκάφα της Μέρκελ

VIDEO: 19 Μαΐου: Σήμερα τιμούμε τις χιλιάδες αθώες ψυχές του Πόντου

VIDEO: 19 Μαΐου: Σήμερα τιμούμε τις χιλιάδες αθώες ψυχές του Πόντου

Έστειλαν ελληνικό χορευτικό συγκρότημα να τιμήσει τον Κεμάλ Ατατούρκ ! ! !

Έστειλαν ελληνικό χορευτικό συγκρότημα να τιμήσει τον Κεμάλ Ατατούρκ ! ! !

Mυστικό σχέδιο της λέσχης Μπίλντερμπεργκ για διάσωση του ευρώ

Mυστικό σχέδιο της λέσχης Μπίλντερμπεργκ για διάσωση του ευρώ

Μιχαλολιάκος: Γιατί ρωτάτε μόνο εμένα για τα θρησκευτικά μου πιστεύω; (video)

Μιχαλολιάκος: Γιατί ρωτάτε μόνο εμένα για τα θρησκευτικά μου πιστεύω; (video)

Έγινε υπουργός αυτός που έκανε πρώτος προσφυγή για το χαράτσι της ΔΕΗ

Έγινε υπουργός αυτός που έκανε πρώτος προσφυγή για το χαράτσι της ΔΕΗ

Ελπίζω να αφιερώσετε 13′ για να ακούσετε αυτή την ομιλία/ καταγγελία

Ελπίζω να αφιερώσετε 13′ για να ακούσετε αυτή την ομιλία/ καταγγελία

Απάντηση-σφαλιάρα στη Α.Μέρκελ από Π.Πικραμμένο

Απάντηση-σφαλιάρα στη Α.Μέρκελ από Π.Πικραμμένο

Ετοιμάζουν γενική κατάρρευση με όχημα την πτώχευση της Ελλάδας

Ετοιμάζουν γενική κατάρρευση με όχημα την πτώχευση της Ελλάδας

Κα Ρεπούση μπορείτε να μας πείτε αν ισχύει αυτό;

Κα Ρεπούση μπορείτε να μας πείτε αν ισχύει αυτό;

Τα τουρκικά σχέδια καταστροφής ελληνικών αεροπορικών βάσεων Δείτε τους χάρτες των αποστολών

Τα τουρκικά σχέδια καταστροφής ελληνικών αεροπορικών βάσεων Δείτε τους χάρτες των αποστολών

Συνέντευξη Μιχαλολιάκου, Γ.Γ Χρυσης Αυγής

Συνέντευξη Μιχαλολιάκου, Γ.Γ Χρυσης Αυγής

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μ. Κωσταράκος έδωσε την Ελληνική απάντηση σε ξένους και ντόπια ανδρείκελα

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μ. Κωσταράκος έδωσε την Ελληνική απάντηση σε ξένους και ντόπια ανδρείκελα

AΛΒΑΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ!

AΛΒΑΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ!