Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Η Μάχη των Θερμοπυλών . Ο Λεωνίδας και οι 300 .Θρυλικός Βασιλιάς της Σπάρτης, η θυσία του οποίου στις Θερμοπύλες αποτελεί παράδειγμα υψίστης αυταπάρνησης, ηρωϊσμού και φιλοπατρίας. Είχε ταχθεί υπέρ μίας Ενωμένης Ελλάδας, και πρέσβευε την ενιαία άμυνα της με πάση θυσία.
Η Μάχη των Θερμοπυλών . Ο Λεωνίδας και οι 300 .

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ:

Η Μάχη των Θερμοπυλών

 • Λεωνίδας ο Α’ και 300 Σπαρτιάτες
 • Δημόφιλος και 700 Θεσπιείς:
Οι Υπέρτατοι Θεματοφύλακες του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος.
«Όλα έμεναν άκαρπα χωρίς τον Ήρωα.
Χρειάσθηκε ο θάνατος ενός παλικαριού
για να δώσει πνοή ζωής στις πρώτες εκείνες ενέργειες και σ’ όλα τα σχέδια.
Τα λόγια των Ελλήνων έμεναν λόγια
ώσπου να έλθει ο θάνατος να τα ζωντανέψει.
Ο θάνατος δεν είναι λόγια, είναι αλήθεια,
Ο θάνατος είναι ζωή.»
Ίων Δραγούμης, «Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα»

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

 1. Λεωνίδας ο Α’, Γιος Του Αναξανδρίδου.
 2. Λακεδαιμόνιοι: Φυλή Γενναία. 
 3. Αρχαίες Πόλεις-Κράτη και Τεκμηρίωση των Πηγών.
 4. Μηδικοί Πόλεμοι : Η Κάθοδος Των Περσών.
 5. Προαγγελία Πολέμου.
 6. Χώρα Που Γεννάς Τους Ήρωες, Γεννάς Και Εφιάλτες. 
 7. Θερμοπύλες: Όταν Η Αγάπη Για Την Πατρίδα Υπερβαίνει Το Καθήκον.
 8. Υπέρτατο Πρότυπο Στρατιωτικής Εντολής.
 9. Οι Εορτασμοί Των Λεωνιδείων.
 10. Επίλογος.
    *  Παραπομπές – Πηγές - Βιβλιογραφία

Μηδικοί πόλεμοι : Η κάθοδος των Περσών

493 π.Χ.
Ο Θεμιστοκλής ορίστηκε ως επώνυμος Άρχων.
Οχύρωση του Πειραιά.
490 π.Χ.
Η Μάχη του Μαραθώνα. Μιλτιάδης.
480 π.Χ.
Η Γ’ Εκστρατεία Περσών, με αρχηγό τον Ξέρξη, κατά της Ελλάδος.
Η Μάχη των Θερμοπυλών.
Η Ναυμαχία του Αρτεμισίου, όπου ο Θεμιστοκλής χτίζει τα «ξύλινα τείχη» και συνεχίζει την χρυσή ιστορία της Ελλάδος, τώρα ως μπροστάρης των Ελλήνων κατά των Περσών.
Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας (Ευρυβιάδης και Θεμιστοκλής)
479 π.Χ.
Νίκη της Ελλάδας : Μάχη των Πλαταιών (Παυσανίας, Αριστείδης)
Νίκη της Ελλάδας : Μάχη της Μυκάλης (Λεωτυχίδης, Ξάνθιππος)(1)
Και η Ιστορία συνεχίζεται…

ΛΕΩΝΙΔΑΣ  ο Α’, γιός του Αναξανδρίδου

Θρυλικός Βασιλιάς της Σπάρτης, η θυσία του οποίου στις Θερμοπύλες αποτελεί παράδειγμα υψίστης αυταπάρνησης, ηρωϊσμού και φιλοπατρίας. Είχε ταχθεί υπέρ μίας Ενωμένης Ελλάδας, και πρέσβευε την ενιαία άμυνα της με πάση θυσία.
Ως γνωστόν, οι αρχαίοι Έλληνες, ονομάζανε τα παιδιά τους σύμφωνα με την εμφάνιση ή τα χαρίσματα τους. (Π.χ. «Πλάτων» σημαίνει «αυτός με τις φαρδιές πλάτες»).  Έτσι και Λεωνίδας σημαίνει «Λιονταράκι», ή «αυτός που μοιάζει με λιοντάρι», προφανώς λόγω της φυσικής ρώμης και μαχητικότητας του.
Ο Λεωνίδας ήτανε γιος του Αναξανδρίδου του Β’ (απόγονος του Ηρακλή) από την Πρώτη σύζυγο, και δίδυμος αδερφός του Κλεομβρότου. Καταγότανε από την οικογένεια των Αγιαδών (17η γενιά (2)). Το 448 π.Χ. διαδέχτηκε τον άτεκνο ετεροθαλή αδερφό του Κλεομένη τον Α’. Είχε σύζυγο την Γοργώ, με την οποία και έκανε έναν γιό, τον Πλείσταρχο.
ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙ: Φυλή Γενναία 
Σύμφωνα με τον μύθο, ο Λέλεξ (νέα ελλην.: Λέλεγας) ήταν ο αυτόχθων γενάρχης των Λελέγων, και με την σύζυγό του Κλεοχάρεια, γεννήθηκε ο *Ευρώτας. Κόρη τους η *Σπάρτη, η οποία παντρεύτηκε τον Λακεδαίμωνα, βασιλιά τη χώρας, γιός του *Διός και της *Νύμφης Ταϋγέτης.
*Κλασσικό παράδειγμα της Ελληνικής παραδόσεως, όπου οι Θεότητες σμίγουν με την φύση και δημιουργούν πόλεις, βουνά, ποταμούς κλπ.
Αργότερα, βασίλεψε ο ξακουστός Τινδάρεος με τα τρία παιδιά του: οι Δίδυμοι Κάστωρ και Πολυδεύκης, και η Ωραία Ελένη, η οποία παντρεύτηκε τον Μενέλαο, κι ερωτεύτηκε τον Πάρι, με τον οποίον έφυγε στην Τροία, και δημιούργησε έτσι τον Τρωϊκό Πόλεμο.
Αργότερα την βασιλεία παρέλαβε ο Ορέστης, γιός του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας, κι αργότερα κληρονόμησε ο γιός του Τισαμενός.
Η Λακωνία είχε στην αρχαιότητα πολλές σπουδαίες πόλεις («εκατόμπολις»).
Τους Λακεδαιμόνιους αποτελούσαν οι Σπαρτιάτες, οι Είλωτες και οι Περίοικοι. Οι Σπαρτιάτες ήταν το ισχυρότερο Δωρικό φύλο.
–  Η ανατροφή των παιδιών στην Σπάρτη ήτανε η πλέον σκληρή συγκριτικά με τα Ελληνόπουλα στην αρχαία και την σύγχρονη Ελλάδα.
–  Οι Σπαρτιάτες ήτανε στρατιώτες εφ όρου ζωής: από τα 20 έως τα 60 τους έτη, οι άνδρες έτρωγαν ασκητικά και κοιμόντουσαν ανά 15 άτομα μαζί σε σκηνές.
–  Οι γυναίκες είχαν εξ’ ίσου σκληρή ανατροφή με γυμνάσια, όπως οι άνδρες. Ήταν δυνατές στο σώμα και γενναίες. Όταν μία Ελληνίδα είπε σε μία Σπαρτιάτισσα «Μόνο εσείς οι Σπαρτιάτισσες εξουσιάζετε τους άντρες σας» εκείνη απάντησε «Γιατί μόνο εμείς γεννάμε άντρες».
–  Οι Σπαρτιάτισσες είχαν τόσο καλή φήμη σε Ελλάδα και εξωτερικό, ώστε πλούσιοι άνδρες έπαιρναν Σπαρτιάτισσες γυναίκες για να αναθρέψουν σωστά και με φροντίδα τα παιδιά τους.
–  Όταν οι φίλες παρηγορούσαν την μητέρα ενός ένδοξου στρατηγού που έπεσε στη μάχη, εκείνη τους απάντησε υπερήφανα: «Μην θρηνείτε. Η Σπάρτη έχει πολλούς ανδρείους σαν τον γιο μου».

ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ-ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ

Στην Αρχαία Ελλάδα η κάθε μεγάλη πόλη με τα περίχωρα, αποτελούσε ένα ξεχωριστό κράτος, με αυτόνομη διοίκηση, άρχοντες, στρατό, αστυνομία. Ο λαός μας είχε απλωθεί σε εκατοντάδες αποικίες και μετοικήσεις στην Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα, Ηράκλειες Στήλες (Γιβραλτάρ), Αφρική αλλά και πιο πέρα. (π.Χ. Αϊνού στην Ιαπωνία, Καλάς στις Ινδίες, Αραουκανοί στην Χιλή κλπ).
Δυστυχώς αυτή η διοικητική ανεξαρτησία των Ελληνικών πόλεων διευκόλυνε την παραχάραξη της ιστορίας μας (είτε λόγω άγνοιας της Αρχαίας Γεωγραφίας, Ελληνικών Αποικιών και Γλώσσας, ή  «εκ του πονηρού»), με αποτέλεσμα την πλαστή «εθνική μεταγραφή» πολύ σημαντικών Ελλήνων Ηρώων, Συγγραφέων και Επιστημόνων.
*********************************************************
Όμως κάθε σωστός μελετητής των Αρχαίων κειμένων γνωρίζει πως
«Έλληνες» ονομαζότανε όσοι είχανε την ίδια Γλώσσα, Θρησκεία
και Συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι πρόγονοί μας, αν και πολυγραφότατοι, τεκμηριώνανε και επεξηγούσανε την κάθε τους θεωρία,  αναφερόμενοι στις πηγές τους. Μελετώντας τα χιλιάδες αρχαία κείμενα, μεγάλη εντύπωση προκαλεί:
 1. Η συστηματική αναφορά των συγγραφέων στην αρχική πηγή της πληροφορίας που μας μεταφέρουν. (Π.χ. Ο Πλάτων έμαθε από τους αρχαίους Αιγυπτίους Ιερείς …  )
 2. Συχνά, στην προσπάθεια τους να χρονολογήσουν ορθά κάποιο  γεγονός στα βάθη της ιστορίας, αναφέρουν πλανητικές διελεύσεις και όψεις. (Π.χ. ο κατακλυσμός του Ωγύγου συνέπεσε με την διέλευση του Δία στον αστερισμό …  )
 3. Οι πληροφορίες και η αρχική πηγή διασταυρώνονται από πολλούς συγγραφείς χωρίς αντιφάσεις. Αυτό επιβεβαιώνει την αξιοπιστία των πηγών και διευκολύνει τον σύγχρονο μελετητή.
Συνεπώς από ερευνητικής απόψεως, οι αρχαίες πηγές είναι άκρως αξιόπιστες.
*********************************************************
Οι Έλληνες, πέρα από τα αξεπέραστα πολιτιστικά μνημεία είχανε και εντυπωσιακή υπεροχή στην πολεμική τέχνη. Πριν τα τεχνολογικά επιτεύγματα επηρεάσουν τα πολεμικά αποτελέσματα, η σωματική δύναμη, πολεμική στρατηγική και γενναιότητα ήταν οι συνισταμένες που θα έφερναν τη νίκη.
Παρά το ολιγάριθμο των πολεμιστών, οι Έλληνες στην παγκόσμια ιστορία από την αρχαιότητα μέχρι και την νεότερη ιστορία των Παγκοσμίων Πολέμων, επέδειξαν μεγάλη ανδρεία και κατατρόπωσαν στρατεύματα κατά πολύ ισχυρότερα τους.
Ο Αλέξανδρος, (πρόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου) προσποιήθηκε ότι συμπράττει με τους Πέρσες, ώστε να μάθει τα πολεμικά τους σχέδια και να ενημερώσει τους Έλληνες για τις κινήσεις και τα σχέδια του Ξέρξη.
Η Πυθία συμβούλευσε τον Αθηναίο Θεμιστοκλή να περιορίσει τους Αθηναίους στα Ξύλινα Τείχη, που ήτανε απόρθητα. Έτσι ο Θεμιστοκλής έχτισε Πολεμικά Πλοία.
«Των δε Θερμοπυλέων το μεν προς εσπέρας ούρος άβατον» [3].
Ανάμεσα στις παρυφές της Οίτης και τις  ακτές του Μαλιακού, βρίσκεται ο στενωπός του Καλλιδρομίου όρους, που εκτείνεται από την Θεσσαλία ως την Λοκρίδα. Εκεί υπάρχει μία στενή λωρίδα γης, τα στενά, από όπου εκρέουν θερμές πηγές θειούχων υδάτων σε πετρώδες έδαφος, εξ ου και το όνομα Θερμοπύλες: Ετυμολογικά, η ονομασία σημαίνει Θερμές Πύλες, πέρασμα όμοιο με πύλη. [4] .  
Κοντά βρισκόταν και το αρχαίο Αμφικτυονικό Ιερό της Δήμητρας, το οποίο οι Έλληνες είχαν χρέος να προασπίσουν έναντι των επιδρομέων [5] .
Ο ΞΕΡΞΗΣ οργάνωσε την εκστρατεία στην Ελλάδα  με αναρίθμητο στρατό, πεζικό, ιππικό, δούλους, χίλια πλοία, άραβες σε καμήλες, Αφρικανούς με δέρματα από λιοντάρια, ιππείς με τόξα και πελέκεις. Όταν έφτασε στον Ελλήσποντο για να τιμωρήσει την θάλασσα για την τρικυμία, διέταξε να την μαστιγώσουν 300 φορές και να ρίξουν ένα ζεύγος χειροπέδες στα νερά [6] .
Ο Ηρόδοτος διηγείται ότι ο Δημάρατος, εξόριστος Βασιλιάς της Σπάρτης και σύμβουλος του Πέρση Βασιλιά, είπε στον Ξέρξη πως
«Οι Έλληνες είναι λαός φτωχός και προικισμένος με μεγάλες αρετές. Οι άντρες αυτοί ετοιμάζονται να πολεμήσουν και έχουν την συνήθεια πριν τη μάχη, στολίζονται και φορούν στεφάνι στα μαλλιά. Να γνωρίζεις πως αν καθυποτάξεις και τους Σπαρτιάτες, κανένα άλλο έθνος δεν θα τολμήσει να σου αντισταθεί. Πολεμάς με Ένδοξο λαό και γενναιότατους άντρες» [7]. 
Ο Ξέρξης θεώρησε την νίκη των Περσών βέβαιη. Πίστεψε πως ενώ οι ηγέτες αρχικά θα προβάλλουν αντίσταση για χάριν γοήτρου, στην μάχη οι Έλληνες θα λιγοψυχήσουν αντιμετωπίζοντας τις μυριάδες των Περσών.  Μα των περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη, σαν είδε τον θρίαμβο των Ελλήνων, ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ.
Προαγγελία Πολέμου
Ο αγγελιαφόρος των Περσών είδε τους Έλληνες να ετοιμάζουν γυμναστικές επιδείξεις, και με εντυπωσιακή ψυχραιμία να βγαίνουν άφοβα από τα τείχη. Τελετουργικά χτενίζανε τα μαλλιά τους, καλλωπίζονταν, καθαρίζονταν, σε μία ηρωϊκή γιορτή.
Ο Λεωνίδας απαντά «Μολών Λαβέ» στην πρόταση του Ξέρξη να παραδώσει τα όπλα (γη και ύδωρ). Με Μολών Λαβέ απάντησαν στον εχθρό αρκετοί μεταγενέστεροι πολιτικοί. Σήμερα είναι το έμβλημα του 1ου Ελληνικού Σώματος Στρατού. 
Εκτός από την αναμφισβήτητη γενναιότητα του Λεωνίδα, υπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που επηρέασαν την εξέλιξη των γεγονότων:
 1. Ο χρησμός του Δελφικού Μαντείου προείδε ότι «Η Σπάρτη θα μπορούσε να σωθεί μόνον μετά τον θάνατο του βασιλιά της, απόγονο του Ηρακλή».
 2. Οι Έφοροι δεν υποστήριξαν τον Λεωνίδα με επαρκή στρατό, αφ’ ενός εξαιτίας των Καρνείων Εορτασμών (Εορτή προς τιμή του Καρνείου Απόλλωνα, διάρκειας 9 ημερών, κατά την οποία απαγορευότανε οι πολεμικές επιχειρήσεις), και αφ’ ετέρου για να ενισχύσουνε τις Ελληνικές δυνάμεις στον Ισθμό της Κορίνθου.
Στις Θερμοπύλες οι Πέρσες υπολόγιζαν πως η παραδειγματική τιμωρία των Ελλήνων ήτανε ζήτημα ελάχιστων ωρών.
Οι Σπαρτιάτες έστειλαν τον Λεωνίδα με 300 επίλεκτους άνδρες στις Θερμοπύλες. Σύμφωνα με τις πολεμικές συνήθειες τους, επέλεξαν να στείλουν άνδρες με μεγάλους γιους ώστε να αφήσουν ώριμο άρρενα συνεχιστή της γενιάς, σε περίπτωση θανάτου τους. 
Ο Ορχομενός προσέφερε 120 άνδρες, η Κόρινθος 400, η Φιλιούντα 200 οπλίτες, οι Μυκήνες 80, και οι Θεσπιείς 700 γενναίους άνδρες.
Σε δύο μερόνυχτα τα πολυπληθή Περσικά Στρατεύματα είχανε αποδεκατιστεί από μικρές ομάδες Ελλήνων οι οποίοι μάχονται … εναλλάξ, φανερά υποτιμώντας τις Περσικές δυνάμεις ! Τις δύο πρώτες μέρες 20,000 Περσών στρατιωτών σκοτώθηκαν,  ανάμεσα τους δύο αδερφοί του Ξέρξη, ενώ οι «Αθάνατοι» πολεμιστές του Ξέρξη οπισθοχώρησαν.
Την Τρίτη μέρα συνεχίστηκε ο αφανισμός των πλέον επίλεκτων μαχητών του Ξέρξη.  Οι Πέρσες κατανοούν ότι μόνον αν περικυκλώσουνε τους Έλληνες, αν γνώριζαν την περιοχή καλά, θα τους κατατροπώνανε [8] .

Χώρα που γεννάς τους Ήρωες, γεννάς και Εφιάλτες 

Ο Εφιάλτης ήταν ένας φιλόδοξος κάτοικος γειτονικού χωριού, ο οποίος δελεάστηκε από τα πλούτη και τις τιμές που του έταξε Ο Ξέρξης. Έτσι οδήγησε τον Πέρση Στρατηγό Υδάρνη με τους στρατιώτες του στην χαράδρα του Ασωπού, όπου συναντούν τους 1000 Φωκαείς, και τους ξυπνούν!!!
Οι Φωκαείς αντιλαμβάνονται πως οι Πέρσες δεν τους καταδιώκουν, κι επαναπαύονται στην Ανδρεία των τριακοσίων ! Πράγματι, οι Πέρσες στοχεύουν στον αφανισμό των τριακοσίων, για να σπάσουν τον πυρήνα τη Ελληνικής Αντίστασης. Αν οι Φωκαείς είχανε κρατήσει άμυνα, η ροή της ιστορίας θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά.
Η Μάχη των Θερμοπυλών:
Όταν η αγάπη γιά την πατρίδα υπερβαίνει το καθήκον
Το 480 π.Χ., ηγούμενος 7,000 ανδρών, μεταξύ των οποίων 300 επίλεκτων Σπαρτιατών, οχυρώθηκε στα στενά των Θερμοπυλών για να ανακόψει το πέρασμα των στρατευμάτων του Ξέρξη.
Οι Σπαρτιάτες πολεμιστές φέρανε δόρυ στο δεξί χέρι. Στο αριστερό πλευρό φέρανε ξίφος ή μαχαίρι, που κρεμότανε από τον δεξιό ώμο με λουρί. Φορούσανε περικεφαλαία, μεταλλικό θώρακα και κνημίδες. Με το αριστερό χέρι φέρανε ασπίδα, που προφύλασσε μηρούς και κορμό.
Μετά από διήμερη αντίσταση και προδοσία του Εφιάλτη, ο Λεωνίδας αντιλήφθηκε τους Πέρσες ενώ κατέβαιναν από το όρος της Οίτης, κι έστειλε δια θαλάσσης το κύριο σώμα του Στρατού με τους 300 Σπαρτιάτες και 700 Θεσπιείς.
Οι Πέρσες ήτανε προ των πυλών, και οι Έλληνες Αρχηγοί είχανε συζητήσεις και διενέξεις. Αρκετοί Αρχηγοί αποσύρθηκαν, με τα στρατεύματα τους. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Λεωνίδας έδωσε εντολή να αποσυρθούν οι σύμμαχοι Έλληνες στρατιώτες καθώς τους θεώρησε απρόθυμους και λιγόψυχους ώστε να αντιμετωπίσουν τον ισχυρό εχθρό.
Οι Θεσπιείς με Αρχηγό τον Δημόφιλο παρέμειναν στο πλευρό του Λεωνίδα με δική τους θέληση, δηλώνοντας πως αρνούνται να εγκαταλείψουν τον Λεωνίδα και τους 300.  Τόσο όμορφα μας εξιστορεί ο Ηρόδοτος «Έτσι οι Θεσπιείς έζησαν με τους Σπαρτιάτες, και πέθαναν μαζί τους».
Οι ήρωες παρέμειναν να προασπίσουν των Ελλήνων τα Ιερά. Μία χούφτα άνθρωποι αποφάσισαν να αναμετρηθούν με τον Γιγάντιο Περσικό στρατό, με την επίγνωση πως οι άρχοντες της πόλης αλλά και οι άλλοι Έλληνες τους εγκατέλειψαν, εγκαταλείποντας έτσι κάθε Ελπίδα για Ελευθερία κι Αξιοπρέπεια. 
«Αρχή άνδρα δείκνυσι»
«Η εξουσία φανερώνει τον άνδρα»
(Πιττακός ο Μυτιληναίος)
Προσφέρει ο Ξέρξης στον Λεωνίδα την κυριαρχία όλης της Ελλάδος. Και η απάντηση του Λεωνίδα : 
«- Πες στον κύριο σου ότι προτιμώ να πεθάνω για την πατρίδα μου, παρά να την υποδουλώσω!» 
Το πρωί της μεγάλης μέρας, οι πολεμιστές γυάλισαν το δόρυ και τις ασπίδες τους, ακόνισαν τα ξίφη τους και κάνανε λουτρό. Χτένισαν κι αρωμάτισαν τα μακριά μαλλιά τους και κάθισαν σε δείπνο. Η πρόποση  του Λεωνίδα λιτή: «Συμπατριώτες, ας προγευματίσουμε λιτά, αφού το βράδυ θα φάμε πλουσιοπάροχα στα Βασίλεια του Πλούτωνα» [9].
Την επόμενη μέρα ο Ξέρξης και η φρουρά του με φρίκη είδε τις εκατοντάδες πτωμάτων Περσών στρατιωτών.
Ειδεχθές το θέαμα, κι αν ο Περσικός στρατός το έβλεπε, θα τρεπότανε σε φυγή. Οι μηχανικοί του Ξέρξη ανοίγουν τεράστια τάφρο και ρίχνουνε μέσα τα πτώματα των Περσών, σκεπάζοντας την καλά με χώμα. Αφήνουν διάσπαρτα μόνο πτώματα Ελλήνων, για να προκαλέσουν συγκίνηση και ταραχή στους συμπατριώτες τους. Στο μέσον υψώνουνε έναν πάσαλο, προορισμένο για να κρεμαστεί το αποκεφαλισμένο σώμα του Λεωνίδα.
Υπέρτατο πρότυπο στρατιωτικής εντολής.
 Όλοι μαζί βρισκόμενοι αντιμέτωποι με τα πολυάριθμα στρατεύματα του Ξέρξη, δεν δέχτηκαν να αποχωρίσουν όπως άλλα Ελληνικά φύλλα, ώστε να δώσουν το σωστό παράδειγμα στις νέες γενιές των Ελλήνων.
Μετά από γενναίο αγώνα, τον Αύγουστο του 480 π.Χ. ο Λεωνίδας έπεσε ηρωϊκά με τους συμπολεμιστές του στο πεδίο της μάχης, στην δίοδο του στενωπού των Θερμοπυλών. Ο ολιγάριθμος Ελληνικός στρατός περικυκλώθηκε και εξολοθρεύτηκε ολοσχερώς, πλην των Θηβαίων, οι οποίοι παραδόθηκαν. Ο Λεωνίδας έπεσε ηρωϊκά, και οι Σπαρτιάτες περικύκλωσαν προστατευτικά το σώμα του, μέχρι τον θάνατο και του τελευταίου.
Μόνον δύο Σπαρτιάτες σώθηκαν: Ο Λεωνίδας έστειλε δύο τραυματίες πολέμου, τον Αριστόδημο [10] και τον Εύρυτο στην Σπάρτη, για να ιστορήσουν με κάθε λεπτομέρεια την εξέλιξη της αναμέτρησης. Χάριν σ’ αυτούς γνωρίζουμε για την μάχη ως το τέλος.
Ένας τρίτος Σπαρτιάτης, ο Παντίτης στάλθηκε από τον Λεωνίδα στην Θεσσαλία για να ζητήσει ενισχύσεις, μα επέστρεψε στις Θερμοπύλες μετά το πέρας της μάχης. Λίγο αργότερα κρεμάστηκε από τύψεις και ντροπή, θεωρώντας την φυγή του άνανδρη.
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Ξέρξης έδωσε την ασυνήθιστα σκληρή εντολή για τους Πέρσες να αποκεφαλιστεί το άψυχο κορμί του Λεωνίδα και το σώμα του να σταυρωθεί, χάριν εντυπωσιασμού. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Ξέρξης μετανοώντας για την πράξη του, διέταξε να επιστραφεί το πτώμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη, όπου κηδεύτηκε με λαμπρές τιμές, σε μία άκρως συγκινητική τελετή. Ο τάφος του Λεωνίδα σώζεται μέχρι σήμερα στο Βόρειο σημείο της σύγχρονης Πόλης της Σπάρτης.
Ο Στόχος του ηρωϊκού Λεωνίδα επιτεύχθηκε: Η πατρίδα νίκησε τον πόλεμο, κι ας έχασε μια μάχη, ας έχασε άνδρες ηρωϊκούς. Ο Αγώνας τους αυτός συγκλονίζει την ανθρωπότητα 2,500 χρόνια τώρα:
Η ανδρεία, το να βαδίζεις στο θάνατο για μια ανώτερη ιδέα, την πατρίδα σου.  Ασπίδα Σωτηρίας και παράδειγμα αυταπάρνησης στις γενιές που ακολουθούν.

Οι Εορτασμοί των Λεωνιδείων

Προς τιμή του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του που έπεσαν στις Θερμοπύλες, Οι Σπαρτιάτες διοργάνωσαν ετήσια γιορτή με τοπικούς αγώνες. Δύο μνημεία προς τιμή του Λεωνίδα αλλά και του Παυσανία (ο οποίος ηγήθηκε της μάχης των Πλαταιών), στήθηκαν απέναντι από το Θέατρο της Σπάρτης. Κάθε χρόνο, γινότανε ομιλίες προς τιμήν των δύο ηρώων αλλά και αγώνες στους οποίους αγωνιζότανε αποκλειστικά Σπαρτιάτες [11] .

Επίλογος

Οι Έλληνες έχασαν την Μάχη των Θερμοπυλών, μα κέρδισαν τον Πόλεμο κατά των Περσών. Μετά την τελική νίκη, οι Έλληνες ανήγειραν μνημείο με την επιγραφή:
«Μυριάσιν ποτέ τήδε τριακοσίας εμάχοντο. Εκ Πελοποννήσου χιλιάδες τέτορες».
«Κάποτε εδώ πολέμησαν 1,400 Πελοποννήσιοι με 3,000,000 εχθρών».
Στον τύμβο των Σπαρτιατών, οι Αμφικτύονες θα αθανατοποιήσουν την ηρωϊκή κραυγή των τριακοσίων, και του αρχηγού τους, Λεωνίδα.
«Ω ξένε, πες στους Λακεδαιμόνιους πως παραμένουμε εδώ,
υπακούοντας τις εντολές τους».
« Ώ ξειν', ἀγγέλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα,
τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι »
(Επιτάφιος των Θερμοπυλών, επίγραμμα Σιμωνίδου)
Το όνομα τους θα μείνει αθάνατο όσο υπάρχουν ιδανικά, όσο υπάρχουν αξίες, όσο υπάρχουν πολεμιστές με συνείδηση, αδέκαστοι και ευπάτριδες.

Υστερόγραφο

Ευχαριστούμε τις ξένες παραγωγές τύπου «300», που σέβονται και αναδεικνύουν τον πολιτισμό μας, όχι απλώς ψυχαγωγώντας, μα διδάσκοντας με αληθινά ιστορικά στοιχεία.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Εκχωρήστε την κυριαρχία σας για να σωθείτε!


Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Εκχωρήστε την κυριαρχία σας για να σωθείτε!
Σε απίστευτες δηλώσεις προχώρησε το σημαίνων στέλεχος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιεργκ Άσμουσεν, για εκχώρηση της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας των εθνών της Ευρώπης στους διεθνείς τοκογλύφους της Ευρωζώνης, αν θέλουν να… σωθούν. Ιδού οι σχετικές δηλώσεις:

«Ο πυρήνας του σημερινού διαλόγου για το μέλλον της οικονομικής ένωσης έχει ένα όνομα: την περαιτέρω εκχώρηση της κυριαρχίας. Αυτό σημαίνει να εκχωρηθούν στην ευρωζώνη εξουσίες που θα αποτρέπουν αποτελεσματικά και θα διορθώνουν μη βιώσιμες πολιτικές σε κάθε κράτος μέλος της. Συγκεκριμένα, αυτό θα σημαίνει πως οι αρχές της ευρωζώνης θα έχουν τη δικαιοδοσία να περιορίζουν τις δυνατότητες κάθε χώρας να διευρύνει το χρέος της και θα έχουν δικαίωμα παρέμβασης στους εθνικούς προϋπολογισμούς και να αναγκάζουν τα κράτη μέλη να διορθώνουν τις πολιτικές τους, είτε στον χρηματοοικονομικό, στον διαρθωτικό, είτε στον δημοσιονομικό τομέα… Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης να ακολουθούν πολιτικές που δημιουργούν βάση σε άλλες και αποσταθεροποιούν το συνολικό οικοδόμημα της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης».

Είναι όλα αυτά πιστή αντιγραφή των εξωφρενικών δηλώσεων της τότε (2005) προέδρου της βουλής Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη προς τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, κατά την ορκωμοσία του τελευταίου. Σας τις θυμίζουμε:

«Τα εθνικά σύνορα κι ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη. Τα δικαιώματα του ανθρώπου πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων. Πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».

Άραγε, τι έχουν να πουν κάποιοι που όταν αναδείξαμε το ζήτημα μας χαρακτήριζαν «ευφάνταστους», «συνομωσιολόγους» κ.τ.λ.;  .xryshaygh.com

Αντιπροσωπεία βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας την 20ή Ιουλίου


Στην αντικατοχική εκδήλωση που διοργανώνει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, την ερχόμενη Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012, και ώρα 8 μ.μ., θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή.
Οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, δεν μένουν στα λόγια που έλεγαν προεκλογικά αλλά τα κάνουν πράξεις. Όλα όσα έταζαν πριν τις εκλογές τα μετουσιώνουν σε πράξεις, αφού και έμπρακτα πλέον θα αποδείξουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των Κυπρίων, για τον αγώνα που δίνουν για τα δίκαια του Ελληνισμού που εδώ και τόσες δεκαετίες καταπατώνται, και όλοι οι πολιτικάντηδες μας σφυρίζουν αδιάφορα και εθελοτυφλούν προτείνοντας κάλπικες λύσεις.
Μακριά από τις αίθουσες, τις επιστολές χωρίς αντίκρισμα και όλα αυτά που μας συνήθισαν μέχρι σήμερα οι πολιτικάντηδες σε Ελλάδα και Κύπρο κάθε απόχρωσης, θα βρεθούν στο πλευρό μας, στο δρόμο, μακριά από τα βουλευτικά έδρανα και τις ωραίες καρέκλες, για να ενώσουν και αυτή την φωνή τους μαζί μας για μια ΚΥΠΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Ένας άλλος αέρας πνέει στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και αυτό είναι εμφανέστατο μετά την εκλογή του Εθνικιστικού κόμματος. Ένας άλλος αέρας που άρχισε σιγά – σιγά να πνέει και στην Κύπρο, αφού περνάμε από την πολιτική της Ελλάδας του «Η Κύπρος κείται μακράν» που υπήρχε από το ’74 μέχρι σήμερα, σε μια άλλη Ελλάδα, αφού οι συναγωνιστές του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, με τα λόγια και προπαντός τις πράξεις τους περνάνε σε όλους το μήνυμα, ότι η Κύπρος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ, αλλά η Κύπρος είναι Ελλάδα.
ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ
Παρασκευή - 20 Ιουλίου
Ώρα: 8:00 μ.μ.
Οδόφραγμα Λήδρα Πάλαςxryshaygh.com

Ερώτηση για την αλλοίωση της Γραμματικής στο σχολικό εγχειρίδιο της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού


Προς τον
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΘΕΜΑ: «Αλλοίωση της Γραμματικής της Νέας Ελληνικής Γλώσσας στο σχολικό εγχειρίδιο της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού»
 Από τον Νοέμβριο του 2011 διανέμεται στα σχολεία της χώρας το νέο εγχειρίδιο γραμματικής για το δημοτικό, με τον τίτλο «Γραμματική Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού». Διαβάζοντας το εν λόγω βιβλίο, διαπιστώσαμε ότι στη σελ. 36 αναφέρεται ότι τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και συγκεκριμένα τα (α),(ε),(ι),(ο),(ου), ενώ τα γράμματα (η),(υ) και (ω) παραλείπονται με το σκεπτικό ότι δεν παριστούν ξεχωριστό φθόγγο(γλωσσικό ήχο, φώνημα), αλλά η εκφορά τους ταυτίζεται με εκείνη του γράμματος ιώτα (ι) και του γράμματος όμικρον (ο) αντιστοίχως. Βεβαίως, η άποψη αυτή δεν επιβεβαιώνεται από τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι κατά την εκφορά του προφορικού λόγου το διάγραμμα της ηχογράφησης καθενός από τα παραπάνω γράμματα μέσα στα πλαίσια ολοκληρωμένων προτάσεων είναι εντελώς διαφορετικό.  
      Επιπλέον, στη σελ. 36 του ως άνω βιβλίου και συγκεκριμένα στο σημείο όπου αναφέρονται τα σύμφωνα της ελληνικής γλώσσας, διαπιστώνουμε ότι δεν εφαρμόζεται το ίδιο σκεπτικό όπως παραπάνω με την επιλογή των φωνηέντων, αλλά εντελώς αυθαίρετα παραλείπονται τα γράμματα (ξ) και (ψ), παρά το γεγονός ότι καθένα από αυτά παριστά ξεχωριστό φθόγγο που δεν καλύπτεται από άλλο γράμμα του Ελληνικού αλφαβήτου.
      Περαιτέρω, στον πίνακα της σελ. 40 του βιβλίου, διαπιστώνουμε ότι αναφέρονται, μεταξύ άλλων, ως φθόγγοι της ελληνικής γλώσσας οι εξής: (ου), (μπ), (ντ) και (γκ), ενώ δεν αναφέρονται καθόλου τα  (αυ), (ευ), (ηυ), (τσ) και (τζ).
      Από τα παραπάνω εξάγεται με σαφήνεια το συμπέρασμα ότι στο συγκεκριμένο βιβλίο εφαρμόζονται επιλεκτικά και εντελώς αυθαίρετα καινοφανείς και αμφίβολης ορθότητας «θεωρίες» της «σύγχρονης» φωνητικής και φωνολογίας, προς την κατεύθυνση της κατάργησης της ιστορικής ορθογραφίας της ελληνικής γλώσσας και της εισαγωγής της φωνητικής ορθογραφίας.
      Επιπλέον, οι συγγραφείς του βιβλίου επιμένουν σε «φθόγγους» που υπάρχουν στο λατινικό, όχι όμως στο ελληνικό αλφάβητο [όπως (ου), (μπ), (ντ), (γκ)], ενώ παραγκωνίζουν τα γράμματα (ξ) και (ψ), τους δίφθογγους (αυ), (ευ) και (ηυ), καθώς επίσης και (τσ), (τζ) που παρατηρούνται στην ελληνική γλώσσα.
     Ενόψει των παραπάνω και επειδή πιστεύουμε πως η διδασκαλία της ελληνικής γραμματικής, ιδίως στο κρίσιμο στάδιο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι ζήτημα ιδιαίτερης βαρύτητας και δεν θα πρέπει να αποτελεί αντικείμενο επικίνδυνων πειραματισμών και εισαγωγής αμφίβολων μεθόδων διδασκαλίας.
 
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
 
1)   Προτίθεται να ζητήσει την άποψη της Ακαδημίας Αθηνών πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα;
2)   Με ποια επιστημονικά κριτήρια επελέγη να διδάσκεται στους μαθητές του δημοτικού ως φθόγγος της ελληνικής γλώσσας το ιώτα (ι) και όχι το ήτα (η) ή το ύψιλον(υ), καθώς επίσης το όμικρον (ο) και όχι το ωμέγα (ω);
3)   Προτίθεται να αποσύρει το συγκεκριμένο βιβλίο ή/και να διατάξει με εγκύκλιό του την ορθή διδασκαλία των φωνηέντων, συμφώνων και διφθόγγων της γλώσσας μας;

xryshaygh.com                                                                  Αθήνα, 18 Ιουλίου 2012
                                                                Οι Ερωτώντες Βουλευτές
                                                                             Ηλίας Κασιδιάρης
                                                           Βουλευτής Αττικής ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
  
                                                           Παναγιώτης Ηλιόπουλος
                                                            Βουλευτής Μαγνησίας ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ερώτηση για σπατάλη δημόσιου χρήματος για συντήρηση τζαμιού στη Ρόδο


ΠΡΟΣ
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
 
ΘΕΜΑ: «ΣΠΑΤΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ»

 Σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τζαβάρας εγκρίθηκε συνολική δαπάνη ποσού 1.000.000 € από κωδικό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση του τεμένους Ρετζέπ Πασά που βρίσκεται στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Το ζήτημα της αποκατάστασης τέθηκε μετά από διαμαρτυρία  του Γενικού Προξένου της Τουρκίας κ. Aydin Ilhan Durusoy, ενώ το θέμα είχε αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου από αποστολή του Συμβούλιου της Ευρώπης με επικεφαλής τον Ελβετό βουλευτή Andreas Gross.
     Τη στιγμή που το ίδιο Υπουργείο προχωρά σε κλείσιμο του ΚΕΔΔΥ  Ρόδου(με βασικό έργο την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες), το Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρόδου αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικό και γενικότερα βρισκόμαστε σε μια περίοδο περιστολής κρατικών δαπανών θεωρούμε την έγκριση του κονδυλίου αυτού  ύψιστη κοινωνική πρόκληση. Δεν είναι, εξάλλου, δυνατόν να δίνεται προτεραιότητα στην αποκατάσταση του εν λόγω τεμένους τη στιγμή που τα Μεσαιωνικά Τείχη της Ρόδου καταρρέουν και οι κίονες του Ναού του Απόλλωνα συγκρατούνται με σύρμα.
 
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
 
1)           Τι  προτίθεται να κάνει προκειμένου να μην προχωρήσει η αποκατάσταση αυτή;
2)           Ποια μέτρα θα λάβει για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΔΔΥ Ρόδου και τη συντήρηση των Μεσσαιωνικών Τειχών και των Κιόνων του Απόλλωνα; .xryshaygh.com
Η Ερωτούσα Βουλευτής
Ελένη Ζαρούλια
Βουλευτής Β΄Αθηνών
 ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Πόλεμο» κηρύσσει ο Πολύδωρας για το θέμα των φωνηέντων
Για οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της γραμματικής και της γλώσσας, που «γίνεται με 'επιστημονική' υποστήριξη βαρέος πυροβολικού 140 πανεπιστημιακών», κάνει λόγο ο Βύρων Πολύδωρας, αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με το βιβλίο της Γραμματικής της Ε' και ΣΤ' τάξης του δημοτικού.  «Πόλεμος! Γρηγορείτε Συνέλληνες!» καταλήγει ο τέως πρόεδρος της Βουλής.

Την Κυριακή 140 καθηγητές πανεπιστημίου, ειδικευμένοι στην ελληνική γλώσσα, δημοσίευσαν κείμενο κείμενο για το θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί σχετικά με τους φθόγγους και τα φωνήεντα της γλώσσας μας, με αφορμή το συγκεκριμένο βιβλίο της Γραμματικής.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ


ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ....ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ...

ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ...ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ...ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ..ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Υπάρχει ένα φοβερό μυστικό μέσα από το οποίο είναι αλυσοδεμένος ολόκληρος σχεδόν ο πληθυσμός της Β. Αμερικής . Αυτό το φοβερό μυστικό είναι ότι Εβραίοι έχουν κατορθώσει να επιβάλλουν την περιτομή σε όλους τους Αμερικανούς μετανάστες ανεξαρτήτως ιθαγένειας . Όλα τα βρέφη πού γεννιούνται στην Β. Αμερική αμέσως μετά την γέννηση τους " περιτέμνονται" δηλαδή μερικώς ευνουχίζονται.Αυτό είναι το φοβερό μυστικό , το κρυφό τραύμα τής περιτομής το οποίο στη συνέχεια διαμορφώνει αυτού του είδους χαρακτήρες πού είναι νεοφώτιστοι . Ο Μπους και οι άλλοι , Λένε 'οτι επιβάλλουν την περιτομή για λόγους υγείας , καθαριότητος , ή για να εκβιάσουν τούς απερίτμητους , τους φυσιολογικούς , ότι εάν δεν κάνουν περιτομή θα πάθουν καρκίνο . Δηλαδή τα άγρια ζώα και όχι μόνο πού δεν έχουν κάνει περιτομή , είναι ακάθαρτα και καθαροί είναι οι περιτετμημένοι . Ω ποία παράκρουση!

Αυτό το κείμενο, διαβάστε το ΟΛΟΙ!!!!
Αυτό το κείμενο, διαβάστε το ΟΛΟΙ. Το μόνο που θα προσθέσω εγώ, είναι μια εικόνα.
Ίσως η καλλίτερη εικόνα που δημιουργήθηκε ποτέ, για να εκφράσει τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Ο δημιουργός της, φαίνεται να είναι ένας πολύ ξεχωριστός Ανθρωπος...


Πόπη Σουφλή
Δεν θα γίνει η εκδήλωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Θα ήταν γελοίο.....


Η είδηση:


Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Προεδρία της Δημοκρατίας καθιστά γνωστό ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η φετινή εκδήλωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που έχει καθιερωθεί να τιμάται στις 24 Ιουλίου.


Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει τα εξής:
«Η εκδήλωση για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος. Το επιβάλλει η δοκιμασία που περνά ο ελληνικός λαός. Η τιμή που ανήκει στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές θα περιβληθεί με περισυλλογή, που μπορεί να φέρει και την αναζήτηση μιας άλλης νοηματοδότησης για τον εορτασμό της Επετείου».

Η μεταναστευτική μυθολογία και η αυτοκτονία του ΚΚΕ

Γράμμα στην εφορία από αγρότη στην Κρήτη - Θα γίνω φονιάς και όχι αυτόχειρας

Ινφογνώμων Πολιτικά: 15η Ιουλίου 1974: ένα κενό στο Χρόνο, μία πληγή στη Μνήμη

Ινφογνώμων Πολιτικά: 15η Ιουλίου 1974: ένα κενό στο Χρόνο, μία πληγή στη Μνήμη

ΑΚΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΑΝΩΛΗ

DefenceNet - Σαν σήμερα πέθανε ο μέγας πατριώτης & εθνικός ευεργέτης Γεώργιος Αβέρωφ

DefenceNet - Σαν σήμερα πέθανε ο μέγας πατριώτης & εθνικός ευεργέτης Γεώργιος Αβέρωφ

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΑ!: Αόρατη Ελλάδα, Τόποι απαγορευμένης πρόσβασης

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΑ!: Αόρατη Ελλάδα, Τόποι απαγορευμένης πρόσβασης: Το γήινο πεδίο φυλάσσεται, κυρίες και κύριοι! Τη στιγμή που εσείς κοιμάστε τη νύχτα, σε όλα τα μέρη υπάρχει κάποιος που φυλάει σκοπιά με ένα...

Απάντηση της Τ.Ο. Δυτικής Αχαΐας για το επιχειρησιακό σχέδιο ένταξης των Ρομά


Αγαπητοί συμπολίτες, στο φυλ. 270-Ιούνιος 2012 της εφημερίδος Αχαγιώτικα Νέα διαβάσαμε ότι ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας  κος Α.Παναγιωτόπουλος και ο Περιφερειάρχης κος Απ.Κατσιφάρας κατάρτισαν επιχειρησιακό σχέδιο 5 σημείων στα πλαίσια της εθνικής στρατηγικής για την ένταξη στην κοινωνία μας Ελλήνων και Αλλοδαπών Ρομά. Ειδικότερα προβλέπεται η κατασκευή κτηρίου εκδηλώσεων, δυο γήπεδα ποδοσφαίρου 5χ5 και ανακατασκευή και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων και δρόμων στο Γκέτο της Κ.Αχαίας και στα Σαγέικα.

Εμείς ως Τ.Ο. Χρυσή Αυγή θέλοντας να βοηθήσουμε επικουρικά το όλο εγχείρημα προτείνουμε εκτός των ανωτέρων και τα εξής¨
1 Στο κτήριο για τους γάμους τους που θα πληρώσουμε οι φορολογούμενοι να προβλεφθεί η ύπαρξη άνετου υπόγειου χώρου για τη φύλαξη των λαθραίων εμπορευμάτων τους, ώστε να τους βοηθήσουμε να επεκταθούν και εκτός συνόρων βοηθώντας έτσι και την Ευρωπαϊκή παραοικονομία.
2 Δημιουργία δωρεάν λεωφορειακής σύνδεσης Γκέτου Κ.Αχαίας – Φυλακές Αγ.Στεφάνου προς εξυπηρέτηση επειγόντων ανελαστικών αναγκών που ξαφνικά δημιουργήθηκαν μετά τις δεκάδες συλλήψεις Ρομά.
3 Δημιουργία σχολείου ταχύρυθμης εκμάθησης της γλώσσας τους για τα παιδιά μας της φυλής των Ελλήνων ώστε ως μειοψηφία πλέον στον τόπο τους να μπορούν να επιβιώσουν.
4 Να γίνει διεθνείς εκστρατεία ενημέρωσης μέσο του προγράμματος ώστε να μάθουν οι απανταχού της γης Ρομά ότι εδώ στην κυριολεξία τα έχουμε κατεβάσει και να έρθουν και άλλοι είναι καλοδεχούμενοι.
ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ!!!

Εμείς ως Τ.Ο.Χρυσή Αυγή Δυτικής Αχαίας απευθυνόμενοι όχι πλέον στο ανάλγητο και προδοτικό κράτος και τις υπηρεσίες του αλλά στους Έλληνες το γένος συμπολίτες μας προτείνουμε τα εξής:

α Άμεση καθημερινή αστυνόμευση και πάταξη της εγκληματικότητας των παραβατικών Ρομά
β Σπάσιμο του Γκέτου της Κ. Αχαίας με την μεταφορά όλων των υπηρεσιών του Δήμου και του Κράτους δηλαδή αστυνομίας-πολεοδομίας-εφορίας-ΚΕΠ-ΙΚΑ κ.λ.π. εντός του Γκέτο σε κτήρια που έχουν κατασχεθεί από τις τράπεζες ώστε να σπάσει το απόστημα .
γ Δημιουργία ολιγομελούς Δημοτικής Αστυνομίας με στόχο την πάταξη της παραβατικότητας στο Γκέτο.
δ Άμεση διακοπή και επιστροφή όλων των μαϊμού επιδομάτων σε Ρομά που δεν τα δικαιούται.

Εμείς ως Χρυσή Αυγή δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο καιρός της ανοχής έχει περάσει ανεπιστρεπτή και θα είμαστε πλέον παρόντες και απέναντι σε κάθε τέτοια εξέλιξη . Θα είμαστε εναντίον όλων αυτών των ελληνόφωνων προδοτών που απεργάζονται τον αφανισμό μας τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Τ.Ο ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ.xryshaygh.com

Επεισόδια σε καταυλισμό Ρομά στην Νάουσα - Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι!


Επεισόδια σε καταυλισμό Ρομά στην Νάουσα - Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι!
Χτύπησαν καμπάνες στο Άνω Ζερβοχώρι και στο Αγγελοχώρι Ημαθίας
Χθες το βράδυ 20μελής ομάδα ατόμων, που ανήκουν στην «ευπαθή κοινωνική ομάδα» των Ρομά, επιτέθηκε σε μια κοπέλα που κατευθυνόταν προς το σπίτι της, το οποίο βρίσκεται πλησίον του καταυλισμού τους. Η συγκεκριμένη κοπέλα είχε γίνει προ ημερών δέκτης απειλών από τα εν λόγω άτομα εξαιτίας της…ρίψης σκόνης σε παρακείμενη παράγκα κατά τη διάρκεια των οικοκυρικών της εργασιών! Με αφορμή το συμβάν αυτό οι κάτοικοι των δύο χωριών συναντήθηκαν, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της γενικευμένης εγκληματικότητας των Ρομά και της συνεχούς προκλητικής συμπεριφοράς τους.
Η κοπέλα ως εκ τούτου στοχοποιήθηκε κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το περιγραφόμενο συμβάν. Οι κάτοικοι αντέδρασαν δυναμικά μη αντέχοντας άλλο την κατάσταση αυτή και την αστυνομική ανυπαρξία. Περισσότεροι από 300 (!) άνθρωποι κάθε ηλικίας κινήθηκαν προς τον καταυλισμό με αποτέλεσμα την άτακτη φυγή των Ρομά, ενώ η -έγκαιρη στην περίπτωση αυτή- άφιξη της αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα.. Η κίνηση αυτή απέδειξε πως μόνο μέσω της αλληλεγγύης μπορούν οι Έλληνες να ελπίζουν σε ένα καλύτερο και πιο ασφαλές μέλλον, ενώ παράλληλα αποτέλεσε ένα σαφές μήνυμα προς τους αρμόδιους φορείς πως όταν το κράτος αδρανεί θα βρίσκονται πραγματικοί Έλληνες με θέληση να υπερασπιστούν τη ζώη, την Τιμή και την αξιοπρέπειά τους!.xryshaygh.com

Το Ελληνικό Έθνος μαραζώνει


Το Ελληνικό Έθνος μαραζώνει
Ζούμε την εποχή, όπου κυριολεκτικά  ο Έλληνας πολίτης είναι πλέον παρατημένος στην μοίρα του. Το πολιτικό σύστημα, έτσι όπως συμπεριφέρεται στον  Ελληνικό λαό είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι θα διαλυθεί πολύ σύντομα και πολλοί απο τούς εκπροσώπους του θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη. Ζούμε ένα καλοκαίρι,  όπου ο Ελληνικός λαός έχει μαραζώσει στην κυριολεξία και ταυτόχρονα δίνει μάχη για να επιβιώσει,  μέσα σε ένα επικίνδυνο εκρηκτικό οικονομικό περιβάλλον.
Σε περίοδο Κρίσης με τέτοια έντονα χαρακτηριστικά ύφεσης και μηδενικής ρευστότητας είναι παράλογο το κράτος να λειτουργεί με φορολογικά τεκμήρια, έκτακτα χαράτσια και τέλη επιτηδεύματος σε ανέργους και επιχειρηματίες. Είναι αδιανόητο  να μην δίνει το κράτος φορολογικά κίνητρα, για ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να διατηρεί ΦΠΑ που αρμόζει σε σκανδιναβικές χώρες. Έιναι ολοφάνερο ότι η  Ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα η μεσοαστική οικογένεια, που είναι και ο πυρήνας της συνέχειας μας σαν Εθνος, θα πληγεί ανεπανορθωτά από εδώ και στο εξής.\
Μία βασική θεωρία της φορολογίας ειναι η ανταποδοτικότητα  αυτών των εσόδων στην κοινωνία. Θα ήταν λογικό ένα υψηλό επίπεδο φορολογιάς, όταν το κράτος θα παρείχε στους πολίτες του υψηλής ποιότητας υπηρεσίες όπως νοσοκομειακή περίθαλψη, αστυνόμευση, παιδικοί σταθμοί, μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία κλπ κάτι το οποίο δεν συμβαίνει εδώ και χρόνια. Η τάση για υπηρεσίες που μέχρι σήμερα είχε την υποχρεώση να παρέχει το κράτος σε Ελληνες πολίτες, είναι να πάνε σε ιδιώτες αντί ελαχίστου τιμήματος μετά την απαξίωση τους σταδιακά στα μάτια των πολιτών.
Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφέρω, ότι είναι σε εξέλιξη ένα ύπουλο σχέδιο δουλεμένο χρόνια,  για την απαξίωση όλων των κρατικών εταιριών ακόμα και κερδοφόρων μονοπωλίων,  όπως είναι η ΔΕΗ που σταδιακά και ελέω μνημονίου ματατράπηκε σε προβληματική. Σήμερα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας έχει απαξιώσει τα πάντα στο μυαλό του που περιλαμβάνουν την λέξη δημόσιο και κρατικές εταιρίες. Ο Ελληνικός λαός, καθοδηγούμενος απο μικρού αναστήματος πολιτικούς ηγέτες, τα τελευταία 38 χρόνια σε συνεργασία με τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τούς λιγούριδες διορισμένους συνδικαλιστές έχει φτάσει στο σημείο να παρακαλά να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα κοινωφελείς επιχειρήσεις, όπως η ΔΕΗ μας.
Μία ΔΕΗ η οποία διαθέτει 3347 εκατομμύρια τόνους λιγνίτη και εκατοντάδες φράγματα και υποδομές σε όλη την Ελλάδα. Θα μπορούσα να παρουσιάσω οικονομικά στοιχεία και για άλλες κρατικές εταιρίες, οι οποίες διαθέτουν πάγια δισεκατομυρίων ευρώ, αλλα η ΔΕΗ και το νερό ειναι κοινωνικά αγαθά άρα έχουν στρατηγική σημασία για όλους μας. Δεν αποτελεί προβλήμα η δημόσια φύση των κρατικών υπηρεσιών, αλλά ο τρόπος που η εκάστοτε πολιτική ηγεσία διαχειρίζεται αυτούς μέσω υπέρμετρων διορισμών, μηδενικής αξιόλογησης των υπαλλήλων, διορισμός της εκάστοτε διοίκησης, ανήθικης συμπεριφοράς και δυσανάλογα πολλές φορές υψηλών αμοιβών.
Την εποχή της επίπλαστης ευημερίας τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ δεν αναφερόντουσαν σε κανένα οικονομικό σκάνδαλο, ενώ την εποχή της βαθύτατης κρίσης καθημερινά στρέφουν την μια κοινωνική ομάδα εναντιόν της άλλης ξεκινώντας έτσι εναν νέο εμφύλιο πόλεμο τα σημάδια του οποίου καθημερινά βλέπουμε και ζούμε.
Οι χρυσές πέννες της δημοσιογραφίας και της Εκάλης, οι λεγόμενοι και διαμορφωτές (opinion makers) της κοινής γνώμης εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία εξευτελισμού και περαιτέρω υποδούλωσης της Ελλάδος. Όπως ο Καίσαρας στην Ρώμη έφτιαξε το Κολοσσαίο, μιάς και δεν είχε χρήματα να δώσει στον λαό, έδωσε αίμα κάνοντας τον έτσι να ξεχνάει την καθημερινή πείνα του. Εν μέσω του θέρους, και εις αναζήτησην δισεκατομμυριών ευρώ, η ελληνική τρόικα ετοιμάζει επέλαση μέτρων, τα οποία μέσω καθημερινής τηλεοπτικής προπαγάνδας βαφτίζει ως αναγκαία για την επιβίωση μας.
Μια επιβίωση, όπου δυστυχώς περνά μέσα απο το ΔΝΤ την ΕΚΤ και όλους αυτούς τους απίθανους τύπους με τα ξένα ονόματα. Γινόματε θεατές καθημερινά μέσα απο τις τηλεοπτικές αρένες των λεγόμενων δελτίων ειδήσεων, της σφαγής του Ελληνικού λαού σ ε όλα τα επίπεδα απο το οικονομικό ξεπούλημα , το κοινωνικό μαρασμό και το πολιτισμικό χάος.
Ενα ιστορικό Εθνος γονατίζει καθημερινά, κάτω απο την επίβλεψη ξένων δυνάμεων που σκόπο έχουν χρόνια τώρα να μας αφανίσουν από την χώρα όπου γεννηθήκαμε και λατρεύουμε να ζούμε, την Έλλαδα. Η Χρυσή Αυγή ανατέλει μέσα σε αυτό το βαθύ σκοτάδι  της σύχρονης, ιστορίας και θα υψώσει την Ελληνική σημαία απο άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας έτσι τον αγώνα για μια περήφανη Ελλάδα αυτάρκη και μακρία απο ξένους δυνάστες.
Παναγιώτης Παγκάκηςxryshaygh.com

Ένα εκατομμύριο ευρώ για τζαμί από το Υπουργείο Παιδείας. Για βιβλία θα δώσουν άραγε;


Ένα εκατομμύριο ευρώ για τζαμί από το Υπουργείο Παιδείας. Για βιβλία θα δώσουν άραγε;
Με απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τζαβάρας εγκρίθηκε η εκτέλεση εργασιών συνολικής δαπάνη ποσού 1.000.000 € από κωδικό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση του τεμένους Ρετζέπ Πασά στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, τμήμα του οποίου κατέρρευσε τον Δεκέμβριο του 2011
Το υπουργείο Α-παιδείας και διαβίου Α-μάθειας έλυσε προφανώς όλα τα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος, αφού άφησε για μια σχολική χρονιά τους μαθητές χωρίς βιβλία, αφού διόρισε αναπληρωτές καθηγητές και δασκάλους 4 και 5 μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, αφού συγχώνευσε σχολεία, και αποφάσισε γενναιόδωρα να χαρίσει 1000000 ευρώ για την αναστήλωση του τζαμιού.
Την ώρα που το ίδιο υπουργείο κλείνει το ΚΕΔΔΥ  (το βασικό έργο των Γραφείου αυτού είναι η υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες) καταργώντας με τον τρόπο αυτό  βασικά ατομικά δικαιώματα και μάλιστα όταν το ΚΕΔΔΥ της Ρόδου αποτελεί τη μοναδική επιλογή λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, ο αναπληρωτής υπουργός βρίσκει τα απαραίτητα χρήματα για την αναστήλωση του τεμένους.
Την ώρα που το Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρόδου υπολειτουργεί και οι ελλείψεις προσωπικού και υλικών είναι τεράστιες (ελλείψεις ακόμα και σε σύριγγες  και γάντια !!! ) 1000000 € απλόχερα δίνεται για αναστήλωση μουσουλμανικού κτηρίου.
Είναι περίεργο πώς οι διάφοροι κυβερνώντες και υπουργοί εισακούουν και ικανοποιούν ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ τις ανάγκες της περιφέρειας.
Τα ερωτήματα είναι σαφέστατα :
1) Το τζαμί ανήκει μεν στην ιστορική κληρονομιά της Ρόδου, αλλά για το υπουργείο Παιδείας δεν είναι προτεραιότητα η λειτουργία του ΚΕΔΔΥ ;
2) Γιατί δίνεται προτεραιότητα στο τζαμί, ενώ και τα Μεσαιωνικά Τείχη της Ρόδου καταρρέουν και οι κίονες του Ναού του Απόλλωνα συγκρατούνται με σύρμα;
3) Μήπως,τελικά, η διαμαρτυρία του Τούρκου προξένου και ο «έλεγχος» του προκλητικά ανιστόρητου κ. Gross έχουν μεγαλύτερη σημασία από την Παιδεία των Ελληνόπουλων;

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΡΟΔΟΥxryshaygh.com

Παρούσα στην κατάσβεση της φωτιάς του Σπαθοβουνίου η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Παρούσα στην κατάσβεση της φωτιάς του Σπαθοβουνίου η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Παρόντες στην μεγάλη φωτιά που κατέκαψε πολλά στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων στο Σπαθοβούνι και τα χωριά της Τενέας , ήταν η ομάδα επιφυλακής του Πυρήνα Κορίνθου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με επικεφαλής τον βουλευτή του νομού κ. Ευστάθιο Μπούκουρα . Οι προσπάθειες των απλών  πυροσβεστών  από αέρος και των επίγειων δυνάμεων ήταν υπεράνθρωπες και όλα τα μέλη του Πυρήνα Κορίνθου συνδράμαμε στην προσπάθεια αυτή . Ο κ. Μπούκουρας ήταν στην πρώτη γραμμή της κατάσβεσης  της πυρκαγιάς υπερβάλλοντας εαυτόν  και όλοι μαζί  δώσαμε μάχη για να μπορέσουμε να σώσουμε ότι ήταν δυνατόν από τις περιουσίες των συμπατριωτών μας .  Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, δίχως να διεκδικεί δάφνες, υπάρχει και θα υπάρχει όπου το έχει ανάγκη η πατρίδα μας . Έχουμε καθήκον και ιερή υποχρέωση να προστατεύσουμε κάθε σπιθαμή της ελληνικής γης .xryshaygh.com

 

DefenceNet - Το ΚΚΕ καλεί τους λαθραίους μετανάστες σε ... εξέγερση!

DefenceNet - Το ΚΚΕ καλεί τους λαθραίους μετανάστες σε ... εξέγερση!

Ελεγκτές του ΗΛΠΑΠ δεν ελέγχουν τους λαθρομετανάστες και τσακίζουν τους ανέργους στα πρόστιμα.

Πιθανή επαφή με εξωγήινους αυτόν τον αιώνα, βλέπει κορυφαία Βρετανίδα φυσικόςDaily Mail / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Να μια επιστημονική πρόβλεψη που θα κάνει τον Steven Spielbergχαρούμενο (και πιο πλούσιο): Θα μπορούσαμε να έχουμε επαφή με τους εξωγήινους σε λιγότερο από 100 χρόνια.

Σύμφωνα με μια από τις κορυφαίες φυσικούς της Μ. Βρετανίας, οι εξωγήινοι είναι ένα θέμα για τις κυβερνήσεις, και όχι για το Χόλιγουντ, οι οποίες θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για την πρώτη εξωγήινη συνάντησή μας.

Μιλώντας στο συνέδριο Euroscience Open Forum στο Δουβλίνο, ηJocelyn Bell Burnell είπε: «εγώ υποπτεύομαι ότι πρόκειται να βρούμε σημάδια μιας άλλης ζωής, κάπου αλλού, ίσως ακόμη και ευφυούς ζωής, μέσα στον επόμενο αιώνα.

Πόσο καλά προετοιμασμένοι είμαστε; Έχουμε σκεφτεί πώς θα τους προσεγγίσουμε; Θα πρέπει να τους βάλουμε σε ένα ζωολογικό κήπο, να τους τρώμε, να τους στείλουμε το στρατό για να τους φέρουν τη δημοκρατία;

Επέστρεψε στο Μαξίμου ο πίνακας του Βρυζάκη

Επέστρεψε στο Μαξίμου ο πίνακας του Βρυζάκη

ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ... ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ...!!! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ...!!!!


ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ...!!! ΕΛΔΥΚ.ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ.ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ.ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.... ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΗΡΩΙΣΜΟ ΑΠΟΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΗΣΑΝ ΑΞΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ,ΤΩΝ ΟΠΛΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟΥ 21,ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40... Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΑΦΕΝΟΣ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, ΤΟΥΣ ΗΡΩΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΟΠΩΣ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΙΚΗ,ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟ,Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ... ΥΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ,ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ...

Οι Τούρκοι αλώνουν ξανά την Αγία Σοφία στη Νίκαια της Βιθυνίας.Η ιστορική εκκλησία της Αγίας Σοφίας στη Νίκαια της Βιθυνίας, με την άλωση της πόλης, το 1331, από τον Ορζάν Γκαζί, μετατράπηκε σε ισλαμικό τέμενος, στα πλαίσια της λογικής των κατακτητών, που αντί να χτίζουν δικούς τους λατρευτικούς χώρους, χρησιμοποιούσαν χριστιανικούς, για να υπάρχει ες αεί η αίσθηση της βάρβαρης υποδούλωσης στους ατυχείς ραγιάδες.

ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Ε. ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ
  Παρόντες στην μεγάλη φωτιά που κατέκαψε πολλά στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων στο Σπαθοβούνι και τα χωριά της Τενέας , ήταν η ομάδα επιφυλακής του Πυρήνα Κορίνθου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με επικεφαλής τον βουλευτή του νομού κ. Ευστάθιο Μπούκουρα . Οι προσπάθειες των απλών πυροσβεστών από αέρος και των επίγειων δυνάμεων ήταν υπεράνθρωπες και όλα τα μέλη του Πυρήνα Κορίνθου συνδράμαμε στην προσπάθεια αυτή . Ο κ. Μπούκουρας ήταν στην πρώτη γραμμή της κατάσβεσης της πυρκαγιάς υπερβάλλοντας εαυτόν και όλοι μαζί δώσαμε μάχη για να μπορέσουμε να σώσουμε ότι ήταν δυνατόν από τις περιουσίες των συμπατριωτών μας . Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , δίχως να...Προ ολίγον ημερών ένα "ιπτάμενο" δελφίνι άραξε στον μόλο της Χιμάρας και το προσωπικό του άρχισε να μοιράζει φυλλάδια στον κόσμο. Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε πως ξεκινά να λειτουργεί ξανά η γραμμή Κέρκυρα Χιμάρα και αντίστροφα. Αυτή την φορά την μετακίνηση των επιβατών ανέλαβε η εταιρεία Φοίνικας lines και όχι η παλιά Ionian cruises η οποία συνεχίζει κανονικά να εξυπυρετεί την γραμμή Κέρκυρα - Άγιοι Σαράντα. Αναλυτικά τα δρομολόγια βάση της ιστοσελίδας της εταιρείας: Χιμάρα - Κέρκυρα Ημέρα Ώρα Τρίτη 09:15 Πέμπτη 09:15 Σάββατο 09:15 Κέρκυρα - Χιμάρα Ημέρα Ώρα Τρίτη 18:30 Πέμπτη 18:30 Σάββατο 18:30 Πληροφορίες email: finikasline...

Η ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΝΙΣΥΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΝΑ ΤΟΥ ΓΑΡΜΠΗ ΤΟΥ ΝΙΣΥΡΙΟΥΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα με την ευλογία και την πατρική αγάπη του προκαθήμενου της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης κ. κ. Βαρθολομαίου που στέκει πάντα φωτεινός φάρος ελπίδας και αγάπης για το Γένος μας. Με την παρουσία του ιδιαίτερα αγαπητού στο νησί Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κωου και Νισύρου κ Ναθαναήλ εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιωνά του Γαρμπή όπου καταγόταν από τη Νίσυρο.

Φωτό Σοκ:Οι Γερμανοί περηφανεύονται ότι κάνανε τους Κρητικούς σαπούνι 17 Ιουλ 9:33 μμ Klarina Burana 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 0 σχόλια O Tάσος Θεοδωρόπουλος φοβάται να ξεπλύνει την ντροπή του. Ντροπή και θυμός από την νέα επαίσχυντη πρόκληση του τέταρτου Ράιχ απέναντι στην αθάνατη και μαρτυρική ελληνική ψυχή αποτελεί η τελευταία αποκάλυψη των προθέσεων της «Αρειας Φυλής» που δεν διστάζουν να αναφερθούν με τον πλέον αφρώδη και προκλητικό τρόπο, απέναντι σέ ένα από τα πιο σκοτεινά σημεία της ιστορίας τους. Έτσι αποκαλύπτει το ρεπορτάζ γιατί όπως λένε και οι έγκριτοι δημοσιογράφοι αυτό είναι που σε κάνει μάγκα όπως το μυστρί το πηλοφόρι κάνει τον άντρα άντρα ειδικά αν σε πάρει κατάχαμα μέσα στο γιαπί. Όπως αποκαλύπτεται από την παρακάτω φωτογραφία ντοκουμέντο, η γνωστή αλυσίδα φτηνών καθαριστικών και καλλυντικών Schlecker κυκλοφόρησε το νέο της κρεμοντουζ προϊόν που ονομάζεται Kreta (Κρήτη). Και δεν σταμάτησαν εκεί. Στη συσκευασία του προϊόντος, έχουν προκλητικό σκίτσο Κρητικών αθλητών που σκαρφαλώνουν πάνω σε Μυκονιάτικους ανεμόμυλους, υπονοώντας προφανώς ομοφυλοφιλικές τάσεις στον αρσενικό πληθυσμό της λεβεντογέννας με το ηθικό δίδαγμα, ότι τους άξιζε εφ’ όσον είναι ντιγκιντάγκες να γίνουν σαπούνι. Η ελληνική βουλή και η κυβέρνηση των δοσιλόγων πρέπει τώρα να δώσουν μια απάντηση (Του τύπου ελάτε να σας πλύνουμε βρωμιάρηδες με το σαπούνι (γ)Καμάι. Δείτε τη σοκαριστική φωτό: ***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο profile Tassos Theodoropoulos, στο twitter ως klarinabourana ή στο terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης Tags: γερμανοί | κρήτη | ναζί | πρόκληση | σαπούνι | τάσος θεοδωρόπουλος Κάνε Για να παίζεις την showbiz... στα δάκτυλα 0 Σχόλια Υποβολή νέου σχολίου Το όνομά σας: * E-mail: * Σχόλιο: * reCAPTCHA challenge image Type the two words: Get a new challenge Get an audio challenge Help Σχετικά Άρθρα prwtopappas vasiliades Μωρέ μήπως να κάνανε τους «Βασιλιάδες» gay τσόντα; Δηλαδή αν κάποιος λογικός άνθρωπος με τις δικές μου ορέξεις δει αυτή τη φωτό, τι θα σκεφτεί και θα ποθήσει; Τον Κόκλα; Μια δυο φορές είδα τον Τόμας Πρωτόπαπα στη… Δείτε περισσότερα hairy-ass Κρίση ξεκρίση, τα tv ξέκωλα του μπικίνι τους τον χαβά (γιαουρτώστε τους) O Τάσος Θεοδωρόπουλος κυκλοφορεί στις παραλίες, με εργαλεία κολονοσκόπησης. Λες και ζούνε σε άλλον πλανήτη ή το ντεκαπάζ τους έχει κάψει όλα τα εγκεφαλικά κύτταρα, οι αρσενικές και… Δείτε περισσότερα kasidiaris-ilias-794554__article Kύριε Κασσιδιάρη μπορείτε να μου κάνετε άγριο σεξ; Για τους εξής λόγους: Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος, γράφει απεγνωσμένη ερωτική επιστολή, στον φασίστα – φυγόδικο χρυσαυγίτη άντρα της ζωής του. ***Ναι είμαι αδελφή και το χρειάζομαι. Ποντάρω στην διακριτικότητα και την εχεμύθειά σας ότι… Δείτε περισσότερα pick-up-soap-prison-army Σκύψε να πιάσεις το σαπούνι όταν πέφτει… …είναι πιο διασκεδαστικό, απρόβλεπτο και υγιές από το να βλέπεις ελληνική σαπουνόπερα και σου διευρύνει τους ορίζοντες. Δοκιμασμένη συνταγή και πολύ πιο δημιουργική απασχόληση από το να μετράς ποιο σαπούνι… Δείτε περισσότερα OPINION Θα κάνει ο Κασιδιάρης μήνυση στη Madonna? (video) madonna-rome-butt Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος ανάμεσα σε μια σβάστικα, μια μήνυση, ένα ξεβράκωμα κι ένα προκλητικό (;) video. Το ότι εδώ και 30 χρόνια η Μαντζ, έχει μετατρέψει την πρόκληση σε… περισσότερα Cinemass comic-con-3 Σεξομανείς υπερήρωες, μανιακοί δολοφόνοι, σατανιστές και εξωγήινοι O Τάσος Θεοδωρόπουλος φοράει μπέρτα και φωσφοριζέ κολάν. Δεν είναι το gay pride. Είναι το Comic Con. Φεστιβάλ, συνέδριο, παζάρι, πάρτι, μάζωξη φανατικών ή τεραστίων διαστάσεων και απήχησης διαφημιστικό;… περισσότερα Serial report To 1ο ελληνικό gay φιλί στην tv δεν είναι αυτό που νομίζεις (video) Όταν το «Dallas» πήγε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (και τι γίνεται στα νέα επεισόδια) Σκότωνε γυναίκες στο ντουζ γιατί έτσι του έλεγε η μάνα του (τώρα και στην TV) Oι πιο ακριβές σειρές όλων των εποχών Tο νέο «Dallas» είναι η επιτυχία της χρονιάς (το είδαμε πρώτοι) Μη χάσετε απόψε Fuerzabruta-Mylar02 Αποκλειστικό: Είδαμε πρώτοι το FUERZA BRUTA (και πάθαμε σοκ) – VIDEO Gallop της εβδομάδας Τι θεωρείς πιο προσβλητικό για την αισθητική και τη νοημοσύνη σου; Τα δελτία ειδήσεων και τα πολιτικά talk show Τα τούρκικα σίριαλ Τα ελληνικά σίριαλ Τα ψυχαγωγικά μαγκαζίνο ποικίλης ύλης Τις σατιρικές - χιουμοριστικές εκπομπές Τα τηλεπαιχνίδια Αποτελέσματα Η μεγάλη ανατροπή που εκθρόνισε τον Spiderman Οι «παγετώνες» έφεραν το καλοκαίρι στα ταμεία Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς σειρές στα social media? Aπίστευτο: Ο Ζακ Έφρον πλάκωσε τον Τομ Κρουζ στην Ελλάδα Πολύ μελό για να πεθάνει; Το μάτι μου Video: Όταν ο Ωνάσης φίλησε τη Σαπουτζάκη (και της μίλησε ρώσικα) Tην αποκάλεσαν πόρνη επειδή σέρβιρε ελληνικό φαγητό (video) Όταν η Όλγα Καρλάτου έβγαζε τα μάτια της στο εξωτερικό – VIDEO ΣΟΚ O «Iησούς από τη Ναζαρέτ», είχε σταυρωθεί σαν gay Εβραίος 3 χρόνια πριν (video) Φαινόμενο: Στου Καρακασίδη το κεφάλι (video) H Mπριζίτ Μπαρντό τραγουδάει για τη Harley Davidson (απίστευτο video) Ποιον είπες gay μαντάμ; Γιατί μπορώ να στο εξηγήσω και πιο άγρια και χαρωπά (video) TΩΡΑ!!! Απίστευτο show από τη Madonna Viking στο Super Bowl (video) Αποκάλυψη: Το μυστικό πρόγραμμα γυμναστικής του Λιάγκα Γερμανικό video ντοκουμέντο: φόνος και σεξ στη Μύκονο Το στριπτίζ του Πετρόχειλου με τους Sex Pistols (video) ωτό Σοκ:Οι Γερμανοί περηφανεύονται ότι κάνανε τους Κρητικούς σαπούνι 17 Ιουλ 9:33 μμ Klarina Burana 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 0 σχόλια O Tάσος Θεοδωρόπουλος φοβάται να ξεπλύνει την ντροπή του. Ντροπή και θυμός από την νέα επαίσχυντη πρόκληση του τέταρτου Ράιχ απέναντι στην αθάνατη και μαρτυρική ελληνική ψυχή αποτελεί η τελευταία αποκάλυψη των προθέσεων της «Αρειας Φυλής» που δεν διστάζουν να αναφερθούν με τον πλέον αφρώδη και προκλητικό τρόπο, απέναντι σέ ένα από τα πιο σκοτεινά σημεία της ιστορίας τους. Έτσι αποκαλύπτει το ρεπορτάζ γιατί όπως λένε και οι έγκριτοι δημοσιογράφοι αυτό είναι που σε κάνει μάγκα όπως το μυστρί το πηλοφόρι κάνει τον άντρα άντρα ειδικά αν σε πάρει κατάχαμα μέσα στο γιαπί. Όπως αποκαλύπτεται από την παρακάτω φωτογραφία ντοκουμέντο, η γνωστή αλυσίδα φτηνών καθαριστικών και καλλυντικών Schlecker κυκλοφόρησε το νέο της κρεμοντουζ προϊόν που ονομάζεται Kreta (Κρήτη). Και δεν σταμάτησαν εκεί. Στη συσκευασία του προϊόντος, έχουν προκλητικό σκίτσο Κρητικών αθλητών που σκαρφαλώνουν πάνω σε Μυκονιάτικους ανεμόμυλους, υπονοώντας προφανώς ομοφυλοφιλικές τάσεις στον αρσενικό πληθυσμό της λεβεντογέννας με το ηθικό δίδαγμα, ότι τους άξιζε εφ’ όσον είναι ντιγκιντάγκες να γίνουν σαπούνι. Η ελληνική βουλή και η κυβέρνηση των δοσιλόγων πρέπει τώρα να δώσουν μια απάντηση (Του τύπου ελάτε να σας πλύνουμε βρωμιάρηδες με το σαπούνι (γ)Καμάι. Δείτε τη σοκαριστική φωτό: ***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο profile Tassos Theodoropoulos, στο twitter ως klarinabourana ή στο terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης Tags: γερμανοί | κρήτη | ναζί | πρόκληση | σαπούνι | τάσος θεοδωρόπουλος Κάνε Για να παίζεις την showbiz... στα δάκτυλα 0 Σχόλια Υποβολή νέου σχολίου Το όνομά σας: * E-mail: * Σχόλιο: * reCAPTCHA challenge image Type the two words: Get a new challenge Get an audio challenge Help Σχετικά Άρθρα prwtopappas vasiliades Μωρέ μήπως να κάνανε τους «Βασιλιάδες» gay τσόντα; Δηλαδή αν κάποιος λογικός άνθρωπος με τις δικές μου ορέξεις δει αυτή τη φωτό, τι θα σκεφτεί και θα ποθήσει; Τον Κόκλα; Μια δυο φορές είδα τον Τόμας Πρωτόπαπα στη… Δείτε περισσότερα hairy-ass Κρίση ξεκρίση, τα tv ξέκωλα του μπικίνι τους τον χαβά (γιαουρτώστε τους) O Τάσος Θεοδωρόπουλος κυκλοφορεί στις παραλίες, με εργαλεία κολονοσκόπησης. Λες και ζούνε σε άλλον πλανήτη ή το ντεκαπάζ τους έχει κάψει όλα τα εγκεφαλικά κύτταρα, οι αρσενικές και… Δείτε περισσότερα kasidiaris-ilias-794554__article Kύριε Κασσιδιάρη μπορείτε να μου κάνετε άγριο σεξ; Για τους εξής λόγους: Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος, γράφει απεγνωσμένη ερωτική επιστολή, στον φασίστα – φυγόδικο χρυσαυγίτη άντρα της ζωής του. ***Ναι είμαι αδελφή και το χρειάζομαι. Ποντάρω στην διακριτικότητα και την εχεμύθειά σας ότι… Δείτε περισσότερα pick-up-soap-prison-army Σκύψε να πιάσεις το σαπούνι όταν πέφτει… …είναι πιο διασκεδαστικό, απρόβλεπτο και υγιές από το να βλέπεις ελληνική σαπουνόπερα και σου διευρύνει τους ορίζοντες. Δοκιμασμένη συνταγή και πολύ πιο δημιουργική απασχόληση από το να μετράς ποιο σαπούνι… Δείτε περισσότερα OPINION Θα κάνει ο Κασιδιάρης μήνυση στη Madonna? (video) madonna-rome-butt Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος ανάμεσα σε μια σβάστικα, μια μήνυση, ένα ξεβράκωμα κι ένα προκλητικό (;) video. Το ότι εδώ και 30 χρόνια η Μαντζ, έχει μετατρέψει την πρόκληση σε… περισσότερα Cinemass comic-con-3 Σεξομανείς υπερήρωες, μανιακοί δολοφόνοι, σατανιστές και εξωγήινοι O Τάσος Θεοδωρόπουλος φοράει μπέρτα και φωσφοριζέ κολάν. Δεν είναι το gay pride. Είναι το Comic Con. Φεστιβάλ, συνέδριο, παζάρι, πάρτι, μάζωξη φανατικών ή τεραστίων διαστάσεων και απήχησης διαφημιστικό;… περισσότερα Serial report To 1ο ελληνικό gay φιλί στην tv δεν είναι αυτό που νομίζεις (video) Όταν το «Dallas» πήγε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (και τι γίνεται στα νέα επεισόδια) Σκότωνε γυναίκες στο ντουζ γιατί έτσι του έλεγε η μάνα του (τώρα και στην TV) Oι πιο ακριβές σειρές όλων των εποχών Tο νέο «Dallas» είναι η επιτυχία της χρονιάς (το είδαμε πρώτοι) Μη χάσετε απόψε Fuerzabruta-Mylar02 Αποκλειστικό: Είδαμε πρώτοι το FUERZA BRUTA (και πάθαμε σοκ) – VIDEO Gallop της εβδομάδας Τι θεωρείς πιο προσβλητικό για την αισθητική και τη νοημοσύνη σου; Τα δελτία ειδήσεων και τα πολιτικά talk show Τα τούρκικα σίριαλ Τα ελληνικά σίριαλ Τα ψυχαγωγικά μαγκαζίνο ποικίλης ύλης Τις σατιρικές - χιουμοριστικές εκπομπές Τα τηλεπαιχνίδια Αποτελέσματα Η μεγάλη ανατροπή που εκθρόνισε τον Spiderman Οι «παγετώνες» έφεραν το καλοκαίρι στα ταμεία Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς σειρές στα social media? Aπίστευτο: Ο Ζακ Έφρον πλάκωσε τον Τομ Κρουζ στην Ελλάδα Πολύ μελό για να πεθάνει; Το μάτι μου Video: Όταν ο Ωνάσης φίλησε τη Σαπουτζάκη (και της μίλησε ρώσικα) Tην αποκάλεσαν πόρνη επειδή σέρβιρε ελληνικό φαγητό (video) Όταν η Όλγα Καρλάτου έβγαζε τα μάτια της στο εξωτερικό – VIDEO ΣΟΚ O «Iησούς από τη Ναζαρέτ», είχε σταυρωθεί σαν gay Εβραίος 3 χρόνια πριν (video) Φαινόμενο: Στου Καρακασίδη το κεφάλι (video) H Mπριζίτ Μπαρντό τραγουδάει για τη Harley Davidson (απίστευτο video) Ποιον είπες gay μαντάμ; Γιατί μπορώ να στο εξηγήσω και πιο άγρια και χαρωπά (video) TΩΡΑ!!! Απίστευτο show από τη Madonna Viking στο Super Bowl (video) Αποκάλυψη: Το μυστικό πρόγραμμα γυμναστικής του Λιάγκα Γερμανικό video ντοκουμέντο: φόνος και σεξ στη Μύκονο Το στριπτίζ του Πετρόχειλου με τους Sex Pistols (video) Θα μπει στη βουλή η Κανέλλη με μπάμιες; (video))

O Tάσος Θεοδωρόπουλος φοβάται να ξεπλύνει την ντροπή του.


Ντροπή και θυμός  από την νέα επαίσχυντη πρόκληση του τέταρτου Ράιχ απέναντι στην αθάνατη και μαρτυρική ελληνική ψυχή αποτελεί η τελευταία αποκάλυψη των προθέσεων της «Αρειας Φυλής» που δεν διστάζουν να αναφερθούν με τον πλέον αφρώδη και προκλητικό τρόπο, απέναντι σέ ένα από τα πιο σκοτεινά σημεία της ιστορίας τους. Έτσι αποκαλύπτει το ρεπορτάζ γιατί όπως λένε και οι έγκριτοι δημοσιογράφοι αυτό είναι που σε κάνει μάγκα όπως το μυστρί το πηλοφόρι κάνει τον άντρα άντρα ειδικά αν σε πάρει κατάχαμα μέσα στο γιαπί. Όπως αποκαλύπτεται από την παρακάτω φωτογραφία ντοκουμέντο, η γνωστή αλυσίδα φτηνών καθαριστικών και καλλυντικών Schlecker κυκλοφόρησε το νέο της κρεμοντουζ προϊόν που  ονομάζεται  Kreta (Κρήτη). Και δεν σταμάτησαν εκεί. Στη συσκευασία του προϊόντος, έχουν προκλητικό σκίτσο Κρητικών αθλητών που σκαρφαλώνουν πάνω σε Μυκονιάτικους ανεμόμυλους, υπονοώντας προφανώς ομοφυλοφιλικές τάσεις στον αρσενικό πληθυσμό της λεβεντογέννας με το ηθικό δίδαγμα, ότι τους άξιζε εφ’ όσον είναι ντιγκιντάγκες να γίνουν σαπούνι. Η ελληνική βουλή και η κυβέρνηση των δοσιλόγων πρέπει τώρα να δώσουν μια απάντηση (Του τύπου ελάτε να σας πλύνουμε βρωμιάρηδες με το σαπούνι (γ)Καμάι. Δείτε τη σοκαριστική φωτό:

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο profile Tassos Theodoropoulos, στο twitter  ως klarinabourana ή  στο terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης
Tags: |

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΨΑΞΑΜΕ, ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΑΔΕΡΦΟ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ!!!paparΛέγεται

Κύπρος 1974 - Κύπρος 2012: 38 χρόνια μετά το συμβάν
Η ΜΟΝΑΞΙΑ

Η μοναξιά σου αποκαλύπτει τις κρυφές πληγές
φωταγωγεί τις σκοτεινές λιποψυχίες σου
για να φανούν αδρές στα ολάνοιχτά σου μάτια
καθώς οι προβολείς φωταγωγούνε τις προθήκες τα Χριστούγεννα.

Μετράς τις πράξεις σου με πήχυ επιείκειας,
τρέμεις πολύ της ενοχής το παγωμένο πρόσωπο,
εκπλήττεσαι που δόθηκες αλόγιστα σε υποχωρήσεις
χωρίς το ξίφος της επιβολής στη φοβισμένη οσφύ σου.

Η κατασκευή πολυπολιτισμικών κοινωνιών και ο μύθος της «διαφορετικότητας»
Του Sebastiaan Biehl (Alternative Right) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Μια από τις λέξεις κλισέ της εποχής μας είναι η "διαφορετικότητα"(‘diversity’) ή, με άλλα λόγια, η ανάγκη να μετατραπεί μιαομοιογενής κοινωνία μέσα, από κυβερνητικές παρεμβάσεις σε ένα ακαθόριστο μίγμα.

Η εθνική ομοιογένεια θεωρείται από το πολιτικώς ορθό κατεστημένο, σαν κάτι το βαθιά απεχθές και επικίνδυνο, και θεωρείται συνώνυμο με την «απομόνωση», τον «τοπικισμό», τον «ρατσισμό», την «(φυλετική) ανωτερότητα», την «οπισθοδρόμηση», μεταξύ άλλων όρων. Για τους λεγόμενουςδιαμορφωτές γνώμης,  για τους ανθρώπους που συνήθως ζουν σε πολυπολιτισμικές πόλεις, η ομοιογένεια είναι η μέγιστη προσβολή. Ένα μικτό ζευγάρι, ή μια ομάδα ανθρώπων από διαφορετικές φυλές και θρησκείες, είναι αυτό που κάνει τους διαμορφωτές γνώμης και τους περισσότερους δημοσιογράφους να αισθάνονται υπέροχα. Μια κοινότητα που ζει σύμφωνα με τις παραδόσεις της, δημιουργεί αμέσως την δυσπιστία, ειδικά εάν προίκειται για λευκή κοινότητα (ενώ εάν πρόκειται για ομοιογένεια σε παραδοσιακές αφρικανικές φυλές ή ινδιάνικες κοινότητες, δεν υπάρχει καμία καταδίκη).

Στη Νότια Αφρική το αιώνιο κάλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής είναι για περισσότερη "εκπροσώπηση".

Μάτια πίσω από τις εχθρικές γραμμές
Τα τμήματα αναγνώρισης θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να  εμπλέκονται σε ειδικές επιχειρήσεις όλων των τύπων.
Ένας απόστρατος  αξιωματικός του αμερικανικού στρατού,  βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ που έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις τμημάτων αναγνώρισης, γνωστών με την συντετμημένη ονομασία ”Recondo” στα μετόπισθεν των Βιετκόνγκ,   κλήθηκε τo 2005, να συντάξει μελέτη με θέμα  τη χρήση των  μονάδων αναγνώρισης μακράς ακτίνας δράσηςστις επιχειρήσεις, με αφορμή τα συμπεράσματα από την επιχείρηση “Ιρακινή Ελευθερία” (Iraqi Freedom). Η συγκεκριμένη μελέτη αποτέλεσε ένα από τα 10 θέματα  της συνολικής ανασκόπησης των επιχειρήσεων κατά της διεθνούς τρομοκρατίας που ανέλαβε να πραγματοποιήσει το Ινστιτούτο Επιχειρησιακών μελετών του  αμερικανικού στρατού,  στο Φορτ Λεβενγουόρθ. Τα συμπεράσματα της μελέτης, αποδεικνύουν ακόμη μια φορά την αξία των περιπόλων αναγνώρισης στα μετόπισθεν του εχθρού. Ό,τι βλέπει και αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος, δεν αναπληρώνεται ακόμη και από το καλύτερο μηχάνημα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ! Η ΕΛΙΤ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙA

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ! Η ΕΛΙΤ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙA

Αφαίρεσαν τους χάρτες των ελληνικών αποικιών από τα βιβλία της ιστορίας για να μην φαίνεται η Ελλάδα μεγάλη - Δείτε τι μαθαίνουν τα σχολικά βιβλία στα παιδιά!!!

Αφαίρεσαν τους χάρτες των ελληνικών αποικιών από τα βιβλία της ιστορίας για να μην φαίνεται η Ελλάδα μεγάλη - Δείτε τι μαθαίνουν τα σχολικά βιβλία στα παιδιά!!!

Οι Δύο Φατρίες Που Κυβερνούν Τον Πλανήτη!

Οι Δύο Φατρίες Που Κυβερνούν Τον Πλανήτη!

Ο Τσε, ο Τσάβες, ο Τσίπρας και οι gay "γάμοι"Πάμε ένα ταξίδι:

«Θέλουμε την κατοχύρωση του δικαιώματος της συμβίωσης των ατόμων του ίδιου φύλου, με τη μορφή του πολιτικού γάμου, και η ταυτόχρονη αναγνώριση του συνόλου των δικαιωμάτων για τα ετερόφυλα ζευγάρια (περιουσιακά, φορολογικά, κληρονομικά, συνταξιοδοτικά)» αναφέρει από το 2007 σε ανακοίνωσή του οΣΥΡΙΖΑ………..

……..…. ο ΣΥΡΙΖΑ… η βουλευτής του οποίου Ρένα Δούρουσε ερώτηση σχετικά με το θέμα απάντησε:

- Ποια είναι η γνώμη σας για τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων και ποια για την υιοθεσία παιδιού από ζευγάρι ομοφυλόφιλων;

Θύματα απάτης Έλληνες που μεταναστεύουν

Θύματα απάτης Έλληνες που μεταναστεύουν

Άνεργοι πρωθυπουργοί !!!

Άνεργοι πρωθυπουργοί !!!

Η κρίση ξεκίνησε με τη διάσωση της Γερμανίας απ' το Νότο. Του Π. Παναγιώτου

Η κρίση ξεκίνησε με τη διάσωση της Γερμανίας απ' το Νότο. Του Π. Παναγιώτου

ΓΕΝΟΠ: "Ενεργειακή κατάρρευση με το χαράτσι στους λογαριασμούς"

ΓΕΝΟΠ: "Ενεργειακή κατάρρευση με το χαράτσι στους λογαριασμούς"

Εξεταστικές εν όψει για οικογένεια Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου για Μνημόνιο και CDS

Εξεταστικές εν όψει για οικογένεια Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου για Μνημόνιο και CDS

ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΗΣ ΕΜΙΝΕΙστορίες «Γεωπολιτικού» Καφέ

Περί Αλός


Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου
Συγγραφεύς – Ναυτικός
Μέλος Ελληνικού Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.)Είπα μετά από καιρό, καφέ να πιω στο Κολωνάκι,
και βρήκα εκεί την Εμινέ με το γνωστό υφάκι.

ΕΜΙΝΕ: «Χρυσή μου πάει καιρός, τι έγινες εσύ;
Γιατί φοράς τα περσινά κι έμεινες η μισή;»
Κι άρχισε ν΄ απαριθμεί, τους νέους εξοπλισμούς της,
να διαφημίζει με χαρά, τους ισχυρούς δεσμούς της.
Μου ‘λεγε δε τόσα πολλά, που μ’ έπιασε ζαλάδα,
ρώτησε και ειρωνικά: «κυβέρνηση έχει η Ελλάδα;»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...