Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Oι Γερμανοί εφοπλιστές φοβούνται μην ...ξεπουληθούν στους Έλληνες συναδέλφους τους! 


Με βάση πρόσφατο σημείωμα του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Γρ. ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας Βερολίνου, το οποίο συντάχθηκε από τον Γιάννη Σαλαβόπουλο, Γραμματέα ΟΕΥ Α, σημαντικές αρνητικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στον κλάδο της ναυτιλιακής βιομηχανίας στη Γερμανία με βασικά κέντρα το Αμβούργο και τη Βρέμη. 

Η απόφαση της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Commerzbank, η οποία   κατέχει ηγετική θέση στον χώρο της νατιλιακής χρηματοδότησης, να αποχωρήσει σταδιακά μεν, οριστικά δε από τον...  εν λόγω κλάδο, έχει δημιουργήσει ένα κενό στο χώρο της χρηματοδότησης των γερμανικών ναυτιλιακών εταιρειών και συνεπακόλουθα προβλήματα στον κλάδο, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη φάση το τελευταίο διάστημα λόγω του περιορισμού χρηματοδότησης των γερμανικών ναυτιλιακών εταιρειών από τις γερμανικές τράπεζες που εντείνεται τώρα από την πρόσφατη απόφαση της Commerzbank για αποχώρηση από τον κλάδο. 
Η Commerzbank μαζί με την HSH Nordbank κατέχουν ηγετική θέση και τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς στον κλάδο της ναυτιλιακής χρηματοδότησης. 

Κραυγή αγωνίας των Γερμανών 

Προληπτική ανάκληση αναψυκτικού από τον ΕΦΕΤΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση σχετικά με προληπτική ανάκληση προϊόντος
Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε σε κλειστό γυάλινο περιέκτη βάρους 250 ml ανθρακούχου αναψυκτικού «COCA COLA zero» την ύπαρξη ξένου σώματος υπόλευκου χρώματος και ταινιοειδούς σχήματος.

Ειδικότερα, το ανωτέρω αναψυκτικό έχει αριθμό παρτίδας 19F1336VT και φέρει
ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 18/10/2012, παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία «COCA COLA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ Α.Ε.» στην παραγωγική της μονάδα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς ο Τουρκοφάγος (1782-1849)


Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς ο Τουρκοφάγος (1782-1849)


Νικηταρά –Νικηταρά
Πού ᾽χεις στα πόδια σου φτερά
και στην καρδιά ατσάλι.


Νικήτας, επιζωγραφισμένη λιθογραφία, A. Friedel, Λονδίνο – Παρίσι, 1827.
Ο Νικηταράς ήταν Αρκάς. Γεννήθηκε στο χωριό Τουρκολέκα της Μεγαλόπολης το 1782 και πατέρας του ήταν ο κλέφτης Σταματέλος Τουρκολέκας. Η μητέρα του Σοφία Καρούτσου ήταν αδελφή της γυναίκας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ο Νικηταράς λοιπόν ήταν ανιψιός του Γέρου του Μωριά. Κατά μία άλλη εκδοχή, ο Νικηταράς γεννήθηκε το 1784 στο χωριό Νέδουσα Μεσσηνίας, ένα μικρό χωριό στους πρόποδες του Ταΰγετου, προς την μεριά του Μιστρά, 25 περίπου χιλιόμετρα από την Καλαμάτα. Έτσι κι αλλιώς, τα παιδικά του χρόνια τα έζησε στο χωριό του πατέρα του, στο χωριό Τουρκολέκα του Δήμου Φαλαισίας της επαρχίας Μεγαλουπόλεως, του Νομού Αρκαδίας. Εντεκάχρονος, βγήκε στο αρματολίκι ακολουθώντας τον πατέρα του. Αργότερα εντάχθηκε στο «μπουλούκι» του περίφημου κλέφτη Ζαχαριά Μπαρμπιτσιώτη. Κοντά του έμαθε τα μυστικά της πολεμικής τέχνης, ξεχωρίζοντας για την ανδρεία και την ευρωστία του. Ήταν ψηλός, μελαχρινός, πρώτος στο πήδημα και γρήγορος στο τρέξιμο. Η αλληλοεκτίμηση και η φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ του Καπετάνιου και του Νικηταρά, οδήγησαν τελικά στον γάμο του  με την κόρη του Ζαχαριά, την  Αγγελίνα. Το 1805, στο μεγάλο διωγμό των κλεφταρματολών, ο πατέρας του σκοτώθηκε από τους Τούρκους και ο Νικηταράς ακολούθησε τον θείο του Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στην Ζάκυνθο. Έκτοτε,  δεν τον εγκατέλειψε ποτέ. Την αφοσίωση του Νικηταρά προς τον θείο του ο λαός την είπε με δύο λόγια. « Μπροστά πηγαίνει ο Νικηταράς και πίσω ο Κολοκοτρώνης»  αλλά και θέλοντας να τονίσουν την στενή και άρρηκτη σχέση των δύο ανδρών έλεγαν: « Η κεφαλή ήτο του Κολοκοτρώνη και η χειρ του Νικηταρά ».

Εκείνο τον καιρό τα Επτάνησα τα εξουσίαζαν οι Ρώσοι. O Νικηταράς εντάχθηκε στο ρωσικό στρατό και με το τάγμα του πολέμησε εναντίον του Ναπολέοντα στην Ιταλία. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ζάκυνθο και υπηρέτησε αυτή την φορά τους Γάλλους, που στο μεταξύ είχαν καταλάβει το νησί με την συνθήκη του Τίλσιτ. Στις 18 του Οκτώβρη του 1818  - ενώ βρισκόταν στην Καλαμάτα – μυήθηκε στη Φιλική εταιρεία από τον Ηλία Χρυσοσπάθη. Με συντροφιά τον Αναγνωσταρά και αργότερα τον Δ. Πλαπούτα, περιόδευσε την Πελοπόννησο κατηχώντας πολλούς στο μεγάλο μυστικό και ετοιμάζοντας τον λαό για τον επερχόμενο ξεσηκωμό.  Με την έκρηξη της επανάστασης, μαζί με τον θείο του Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και άλλους οπλαρχηγούς μπήκε στην Καλαμάτα, στις 23 του Μάρτη του 1821. Είχε ενστερνισθεί βαθιά τις απόψεις και τα σχέδια του θείου του και πήρε μέρος σε όλες τις επιχειρήσεις για την κατάληψη της Τρίπολης που τότε ήταν το Διοικητικό κέντρο των Οθωμανών στην Πελοπόννησο. Στις 12-13 του Μάη επικεφαλής 800 ανδρών συμμετείχε στην νικηφόρα μάχη στο Βαλτέτσι. Αμέσως μετά και ενώ κατευθυνόταν προς το Ναύπλιο με 200 μόλις άντρες, προέκυψε η ανάγκη να αντιμετωπίσει στα Δολιανά, ισχυρή Τουρκική δύναμη 6.000 ανδρών υπό τον Κεχαγιάμπεη, υποστηριζόμενη και από πυροβόλα. Ήταν 18 του Μάη του 1821. Εκεί απέδειξε στο έπακρο τον ηρωισμό του και την σπάνια στρατιωτική του αρετή και ικανότητα. Κατάφερε να τους προξενήσει τεράστια  καταστροφή και σχεδόν να τους αποδεκατίσει.

Έντρομοι οι Τούρκοι σκορπίστηκαν στις γύρω ρεματιές για να γλυτώσουν, εγκαταλείποντας τα ζώα και τα πυροβόλα τους στα χέρια των Ελλήνων. Ο Νικηταράς, βλέποντας τους να φεύγουν τους φώναζε : « Σταθήτε Πέρσαι να πολεμήσωμε» και μάλιστα τους αποκαλούσε Περσιάνους. Αν στη μάχη στο Βαλτέτσι διακρίθηκε για την ανδρεία του, στην μάχη των Δολιανών, η ιστορία τον πήρε στα φτερά της. Οι επευφημίες των συντρόφων του έφτασαν ίσαμε τα ουράνια και για πρώτη φορά, βγαλμένο απ᾽τις καρδιές των συναγωνιστών του, ακούστηκε το παρατσούκλι που θα τον συνόδευε σε όλη του την ζωή. Με αυτό πέρασε στην ιστορία. Με αυτό έμεινε στη συνείδηση και την ψυχή των Ελλήνων.


Στρατηγός Νικηταράς ο Τουρκοφάγος


Με τις μάχες των Δολιανών και των Βερβένων, προξενήθηκαν ιδιαίτερα σοβαρές ζημιές στους Τούρκους – που αναγκάστηκαν να κλειστούν στην Τρίπολη- ξανάδωσαν κουράγιο  στους ξεσηκωμένους ραγιάδες, και προετοίμασαν το κλίμα για την άλωση της πρωτεύουσας του Μωριά, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτέμβρη 1821, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά, την στρατηγική του Κολοκοτρώνη. Στα Δολιανά, τον Νικηταρά τον αγάπησαν. Τον έκαναν δικό τους. Τον δέχτηκαν ως δικό τους ήρωα. Τον τίμησαν και τον τιμούν με κάθε τρόπο. Στο προαύλιο του Αγιώργη, πολιούχου του χωριού, έχει στηθεί αναμνηστική στήλη, αφιέρωμα των απανταχού Δολιανιτών. Στον τόπο που έγινε η μάχη, στην χαράδρα του Τσάκωνα, απέναντι από τα σπίτια του Χριστοφύλη όπου είχαν ταμπουρωθεί ο Νικηταράς και ο Καραμήτρος, δημιουργήθηκε πλατεία με το όνομα του και στήθηκε η προτομή του. Ακόμη, η γιορτή της επετείου, αποτελεί λόγο και αιτία συνάθροισης των απανταχού Δολιανιτών, των Τουρκολεκιωτών και των άλλων Συνελλήνων που επισκέπτονται το χωριό για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ήρωα αλλά και όλους, όσοι έδωσαν το αίμα τους για την λευτεριά αυτού του Βράχου του Κόσμου.

Αφού πέρασε λίγος καιρός από τις δίδυμες μάχες, ο Κολοκοτρώνης τον έστειλε επικεφαλής της δύναμης που πολιορκούσε το Ναύπλιο. Από εκεί έφυγε για την Ανατολική Στερεά. Οι επαναστατημένοι Αθηναίοι τον εξέλεξαν αρχηγό τους. Οι Μαυρομιχαλαίοι όμως δυσφόρησαν για την ενέργεια αυτή των Αθηναίων. Ο Νικηταράς – που δεν ήθελε να δημιουργεί προβλήματα και έριδες – έφυγε για την Λειβαδιά. Βοήθησε τον Οδυσσέα Ανδρούτσο στην προσπάθεια του να ανακαταλάβει την πόλη. Υπήρξε τόσο δυνατή η αδελφική φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο ανδρών, ώστε έσμιξαν το αίμα τους κι έγιναν αδελφοποιητοί, σταυραδέρφια.

Κατόπιν, επέστρεψε στην Πελοπόννησο για να βοηθήσει τον Κολοκοτρώνη στην συνεχιζόμενη πολιορκία της Τρίπολης. Όταν η πόλη έπεσε (23/09/1821) οι Έλληνες την λαφυραγώγησαν και μοίρασαν τα λάφυρα. Μεταξύ των ελάχιστων που αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στην διανομή ήταν και ο Νικηταράς.

Όλη του η ζωή ένας αγώνας. Μάχη στην μάχη. Δεν ήξερε και δεν ήθελε να ξαποσταίνει. Τον Δεκέμβρη του ᾽21 τον βρίσκουμε να πολιορκεί το Ναύπλιο. Η πολιορκία αυτή υπήρξε ατυχής και μάλιστα κινδύνευσε σοβαρά να αιχμαλωτισθεί από τους Τούρκους. Τον Απρίλη του ᾽22 με 700 παλικάρια παίρνει μέρος στην μάχη της Στυλίδας και της Αγίας Μαρίνας στο πλευρό του Ανδρούτσου. Η κορυφαία μετά τα Δολιανά στιγμή  της ζωής του έφτασε. Η Τουρκία απαλλαγμένη από τον Αλή πασά και τους όποια εσωτερικά της προβλήματα, πήρε την απόφαση να συντρίψει κάθε αντίσταση στην Πελοπόννησο.

Αρχηγός αυτής της πανστρατιάς ορίστηκε ο Χουρσήτ πασάς. Έξυπνος στρατηλάτης, ανδρείος αλλά άγριος και ωμός. Ο Χουρσήτ μισούσε τους Έλληνες, και περισσότερο τους Πελοποννήσιους, γιατί στην άλωση της Τρίπολης κατάσχεσαν τους θησαυρούς του και αιχμαλώτισαν τις γυναίκες του. Εκατό και πλέον πλοία ήταν έτοιμα να λάβουν μέρος στην εκστρατεία. Στον ισχυρό αυτό στόλο συμμετείχαν Τουρκικά πλοία αλλά και από την Αλγερία, την Τύνιδα και την Αίγυπτο.

Την τελευταία στιγμή – πιθανόν λόγω κάποιας μυστικής συκοφάντησης εκ μέρους των αντιπάλων του – ο Χουρσήτ αντικαταστάθηκε και  η αρχηγία δόθηκε στον Μαχμούτ πασά, τον γνωστό μας Δράμαλη.  Ο Δράμαλης είχε αρκετά θετικά αλλά και αρνητικά χαρακτηριστικά. Ενώ είχε ευγενική καταγωγή, ήταν νέος, ακμαίος, ωραίος, πλούσιος και ριψοκίνδυνος παράλληλα ήταν αλαζόνας, καυχησιάρης, ματαιόδοξος  και ανόητος. Κυρίως όμως φιλοχρήματος. Απόδειξη αυτής της αδυναμίας του αποτελεί το γεγονός της Ακροκορίνθου. Όταν ανακάλυψε τον θησαυρό του Κιαμήλ πασά, με ιδιαίτερη απληστία και χωρίς κανένα ενδοιασμό τον  καταχράστηκε, παίρνοντας συγχρόνως ως σύζυγο του την ωραιότατη χήρα του Κιαμήλ.

Στα τέλη του Ιούνη του 1822, το στράτευμα κίνησε για την Πελοπόννησο. Τριάντα χιλιάδες ήταν οι άνδρες που συγκεντρώθηκαν στην Λάρισα. Ισχυρό πυροβολικό, είκοσι χιλιάδες πολεμικά άλογα, τριάντα χιλιάδες μεταγωγικά άλογα και μουλάρια, και πεντακόσιες καμήλες. Μπροστά πήγαιναν οι Δερβίσηδες και οι ιμάμηδες που με στεντόρειες  φωνές απήγγειλαν κείμενα του Κορανίου, ενώ άλλοι τραγουδούσαν θρησκευτικά τραγούδια και πολεμικούς θούριους. Ακολουθούσαν οι πολεμιστές και πολλοί υπάλληλοι, αστρολόγοι, νεκρομάντεις, θαυματοποιοί, πωλητές καπνού, οπίου, ποτοπώλες, υπηρέτες, αργυραμοιβοί, δήμιοι κ.α.

Όπου περνούσε αυτός ο συρφετός άφηνε αποκαΐδια κι ερημιά. Ο σουλτάνος πανηγύριζε για τις καταστροφές που προκαλούσε στο διάβα του ο Δράμαλης. Μάλιστα, όταν έφτασε στα Γεράνεια όρη, ανέβηκε στην θέση που λέγεται «αέρες» και μεθυσμένος από χαρά και ικανοποίηση για την επιτυχία του, άρχισε να μοιράζει στους αξιωματούχους του τις επαρχίες της Πελοποννήσου.  Στις 5 του Ιούλη, η στρατιά πέρασε τον Ισθμό. Κατέλαβε χωρίς καμιά αντίσταση την Κόρινθο και προχώρησε στην Αργολίδα, περνώντας από τα Δερβενάκια. Η αλαζονεία του τον τύφλωνε. Ούτε για μια στιγμή δεν πέρασε από το νου του ότι πίσω του έκλειναν οι πόρτες.

Ότι « εκλείσθησαν αι πύλαι» όχι μόνο της στρατιωτικής του πορείας αλλά γενικότερα ολόκληρης της ύπαρξης του.

Ο Δημήτριος Βαρδουνιώτης στο βιβλίο του « Η καταστροφή του Δράμαλη» εξιστορεί μοναδικά και λεπτομερειακά, όλα όσα διαδραματίστηκαν στην Αργολίδα. Η θέση των Τούρκων είχε καταντήσει δεινή. Ο στρατός υπέφερε από την πείνα και την δίψα. Την οδυνηρή αυτή κατάσταση επιβάρυναν ακόμη περισσότερο, απρόβλεπτες ασθένειες και επιδημίες. Ο Δράμαλης αναγκάστηκε να πάρει την πικρή και μοιραία  απόφαση. Έδωσε την εντολή να γυρίσει η στρατιά στην Κόρινθο. Λογάριασε όμως με σύμβουλο του την ανάγκη. Λησμόνησε   τον Κολοκοτρώνη.

« Και περί τον όρθρον της 26 Ιουλίου εξεκίνησαν εξ Άργους πανστρατιά, διευθυνόμενοι προς το στενόν του Δερβενακίου, δι᾽ου είχον εισβάλει πρό τινων ημερών εις την Αργολίδα. Ώδευον, διηρημένοι εις δύο φάλαγγας (κολώνας). Ένεκα δε της πληθύος των στρατευμάτων και των κτηνών, εφαίνοντο μακρόθεν, ως παμμεγίστη μελανή νεφέλη, επισκιάζουσα την πεδιάδα όλην». (Η καταστροφή του Δράμαλη. σελ.139).  

Ο Νικηταράς ήταν κι εδώ παρών. Αρχικά συμμετείχε στην απόκρουση των Τούρκων στα Δερβενάκια, όπου διέλυσε την εκεί φρουρά. Κατόπιν, ανέβηκε στον Άγιο Σώστη και ταμπουρώθηκε στα στενά της χαράδρας. Με την θέση που επέλεξε και τον ηρωισμό του, κατάφερε να συντρίψει μεγάλο μέρος του στρατού που οπισθοχωρούσε. Οι Τούρκοι άφησαν εκεί περισσότερους από 3.000 νεκρούς. Μετά δύο μέρες επαναλαμβάνει τον άθλο του στη μάχη που έγινε στο Αγιονόρι. Εξολόθρευσε στην κυριολεξία το τμήμα των Τούρκων που επεχείρησε να περάσει από εκεί. Οι Τούρκοι μέσα στη σύγχυση και τον πανικό τους άφησαν πίσω τους πάνω από 600 νεκρούς. Η συμβολή του Νικηταρά και αυτή την φορά υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική και αποφασιστική. Ο Δράμαλης – σε πλήρη απόγνωση –  κατάφερε να ανέβει σ᾽ ένα γάιδαρο για να μπορέσει να φτάσει στην Κόρινθο. Αλλά και ο γάιδαρος μέσα στην αντάρα σκοτώθηκε. Ο Δράμαλης πεζός, έφτασε στην Κόρινθο εξουθενωμένος, ρακένδυτος και χωρίς σαρίκι. Ο εγωισμός και η περηφάνια του πληγώθηκαν αγιάτρευτα. Ποτέ δεν ξεπέρασε την ντροπή των Δερβενακίων. Έπεσε σε βαριά μελαγχολία. Αδύναμος και ταλαιπωρημένος αρρώστησε από πνευμονία η οποία τελικά τον οδήγησε στον θάνατο, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου του 1822.Εν τω μεταξύ:

Μετά την μάχη στα Δερβενάκια, συγκεντρώθηκαν τα λάφυρα σε τεράστιους σωρούς. Αξιωματικοί και στρατιώτες μαζεύτηκαν για την μοιρασιά. Κάποιοι πρόσεξαν πως ένας συναγωνιστής τους έλειπε από την συντροφιά. Ήταν ο Νικηταράς.Παρά την άρνηση του να πάρει κι αυτός κάποια λάφυρα, στο τέλος και μετά από την επιμονή των συντρόφων του, πήρε μια σέλα, μια ταμπακέρα ξυλόγλυπτη κι ένα σπαθί. Την σέλα χάρισε αμέσως σε συμπολεμιστή και φίλο του. Την ταμπακέρα, την έστειλε στην γυναίκα του Αγγελίνα με το σημείωμα « Την στέλνω σε σένα που αγαπώ ύστερα από την Πατρίδα. Λάβε την για να με θυμάσαι». Το ξίφος το έστειλε στην Ύδρα για τις ανάγκες του στόλου. Οι πρόκριτοι όμως του νησιού, το επέστρεψαν λέγοντας ότι το σπαθί αυτό, μόνον όταν το κρατεί το χέρι του Νικηταρά έχει αξία. Την ίδια εποχή – λέγεται – ότι χάρισε ένα μικρόσωμο άλογο χωρίς ουρά στον λαϊκό στιχουργό του αγώνα Τσοπανάκο ενώ σε κάποιο νησί πρότεινε κι έστειλαν μια καμήλα. Οι νησιώτες που δεν είχαν ξαναδεί τέτοιο ζώο, ύστερα από σκέψη πολλή και με την σύμφωνη γνώμη του γεροντότερου, αποφάσισαν πως πρόκειται για « χιλιόχρονο λαγό ».

Η αφιλοκέρδεια και η ανιδιοτέλεια του Νικηταρά έμεινε παροιμιώδης. Ποτέ δεν ζήτησε και ποτέ δεν πήρε.  

Όταν άρχισαν οι εμφύλιες διαμάχες το 1823, ο Νικηταράς τάχθηκε – όπως ήταν φυσικό – με το μέρος του θείου του και κατά της Κυβέρνησης Κουντουριώτη. Παρ᾽ όλη την υποστήριξη του στον Κολοκοτρώνη, τήρησε μετριοπαθή στάση και δεν πήρε μέρος στις μάχες που έγιναν προσπαθώντας μάλιστα με τις παρεμβάσεις του, να συμφιλιώσει τα πράγματα.
Μετά την επικράτηση των Κυβερνητικών, πήγε στο Μεσολόγγι και εντάχθηκε στην υπηρεσία του Δ. Μακρή. Κλείστηκε στην πολιορκημένη πόλη και πολέμησε κατά του Κιουταχή, στην δεύτερη πολιορκία. Μετά την χορήγηση αμνηστίας, ενόψει της εισβολής του Ιμπραήμ, επέστρεψε στην Πελοπόννησο επικεφαλής στρατιωτικού τμήματος και έλαβε μέρος σε πολλές μάχες. Το 1826 με συμπολεμιστή τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, έλαβε μέρος, με 800 άντρες, στη νικηφόρα μάχη της Αράχοβας.( Νοέμβρης 1826).

Γύρισε εσπευσμένα στο Ναύπλιο γιατί αρρώστησε βαριά από πλευρίτιδα. Μετά την θεραπεία του ακολούθησε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και πήρε μέρος σε πολλές μάχες κατά του Ιμπραήμ. Για δεύτερη φορά πολέμησε στο πλευρό του Καραϊσκάκη στην άτυχη μάχη του Φαλήρου τον Απρίλη του 1827. Εδώ, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μαζί τους πολέμησε ένας από τους πιο τίμιους και γνήσιους φιλέλληνες. Πρόκειται για τον Αμερικανικής καταγωγής Τζώρτζ Τζάρβις ( George Jarvis) ο οποίος μετά από πολλές μάχες στο πλευρό του Κολοκοτρώνη, πέθανε στο Άργος στις 11 Αυγούστου του 1828, σε ηλικία 31 χρονών.

Μετά την απελευθέρωση εντάχθηκε στο κόμμα των ρωσόφιλων ( Ναπαίων). Πάντοτε όμως εκείνο που επεδίωκε με όλες του τις δυνάμεις ήταν η δικαίωση των αγωνιστών και η διασφάλιση του λαού  από τις ξένες επεμβάσεις. Στήριξε σθεναρά τον Κυβερνήτη Καποδίστρια και υπήρξε στενός συνεργάτης του. Στην Δ΄ Εθνοσυνέλευση του Άργους έλαβε μέρος ως πληρεξούσιος του Λεονταριού ( Αρκαδίας).

Το 1829, με συνέταιρο τον Αρχιμανδρίτη Πύρρο τον Θετταλό, ιδρύουν χαρτοποιείο στο Κεφαλάρι, καταβάλλοντας 3.000 γρόσια έκαστος. Κατασκευάζουν χίλια περίπου φύλλα χαρτιού. Τα χρήματα όμως τελειώνουν κι έτσι οι εργασίες σταματούν. Μη έχοντας την δυνατότητα να συνεχίσουν την παραγωγή, απευθύνονται στον Καποδίστρια.  Ο Πύρρος δεν συμπαθεί τον Κυβερνήτη και πολλές φορές έχει εκφράσει τις εχθρικές διαθέσεις του. Πιστεύει όμως ότι θα ενδώσει και θα τους προσφέρει την βοήθεια του, προς χάριν της φιλίας του Κυβερνήτη με τον Νικηταρά. Ο Καποδίστριας γνωρίζει ότι μια τέτοια επιχείρηση δεν έχει μέλλον. Εξ᾽ άλλου θεωρούσε ότι προτεραιότητα είχαν άλλες ανάγκες και ενέργειες σχετικές με την ανώμαλη πολιτική κατάσταση και δεν απαντά καθόλου στο αίτημα των δύο συνεταίρων. Ο Νικηταράς βλέποντας την κατάσταση, συνειδητοποιεί ότι η δουλειά του χαρτοποιείου δεν μπορεί να προχωρήσει. Μεταφέρει τις μηχανές στο σπίτι του, στο Άργος.

Το 1830 διορίστηκε Γενικός Αρχηγός της Πολιτικής Φρουράς Πελοποννήσου, το 1831 Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου των Ελαφρών και το 1832 Γενικός Αρχηγός του Στρατοπέδου Κορίνθου και έπειτα Αρχηγός της Μεσσηνίας. Μετά  από όλα αυτά και μετά την άφιξη του Όθωνα στο Ναύπλιο, στις 25 Ιανουαρίου του 1833, ο Νικηταράς και ο Πύρρος απευθύνουν και πάλι αίτημα προς αυτόν, ζητώντας την συνδρομή του για την επανεκκίνηση των εργασιών του χαρτοποιείου. Αλλά και ο Όθωνας δείχνει να μη συμμερίζεται τις απόψεις των δύο συνεταίρων. Η κατάσταση οδηγεί σε αδιέξοδο. Η επιχείρηση χαρτοποιίας λήγει άδοξα.

Η αλήθεια είναι πως ο Νικηταράς δεν συμπάθησε ποτέ τους Βαυαρούς γι᾽αυτό και έμεινε αμέτοχος και απομονωμένος. Το 1834 προάγεται σε Συνταγματάρχη και διορίζεται  στρατιωτικός νομοεπιθεωρητής αλλά τον Αύγουστο του ίδιου έτους, μετά το κίνημα της Μεσσηνίας, τον συνέλαβαν και τον φυλάκισαν. Το 1839, θεωρήθηκε ένοχος συνομωσίας κατά του Όθωνα. Φυλακίστηκε στο Παλαμήδι και το 1840 δικάστηκε, κρίθηκε αθώος και αφέθηκε ελεύθερος. Οι Βαυαροί όμως δεν δέχτηκαν την απόφαση του Δικαστηρίου και με υπογραφή του Όθωνα φυλακίστηκε στην Αίγινα. Με όλους αυτούς τους διωγμούς και τις ταλαιπωρίες ο Νικηταράς κουράστηκε. Η υγεία του κλονίστηκε σοβαρά. Στην δίκη που έγινε στις 18 Σεπτέμβρη 1841, δόθηκε εντολή να προσαχθεί καθιστός. Αμνηστεύθηκε και αποφυλακίστηκε σχεδόν τυφλός. Ασθενής και ταλαιπωρημένος φτάνει στο Άργος, στο σπίτι του. Μολονότι καμιά σχέση δεν είχε με τον τόπο αυτό, δέθηκε μαζί του. Εξ᾽ άλλου ένα αγρόκτημα στην θέση Σερεμέτι, κοντά στα όρια του Άργους προς το Ναύπλιο και την Νέα Κίο, που τότε βέβαια δεν είχε ακόμη δημιουργηθεί, ήταν όλη του η περιουσία αν και όπως διαβάζουμε στους « Μύλους της Αργολίδας» του Γιώργου Αντωνίου και ο οποίος επικαλείται κείμενο του Θεόδωρου Δ. Γιαννακόπουλου στα « Ναυπλιακά Ανάλεκτα ΙΙΙ 1998, και στο οποίο αναφέρεται ότι « …ο Νικηταράς είχε τρεις υδρόμυλους στο Κεφαλάρι Άργους (σύμφωνα με την διαθήκη της συζύγου του Αγγελικής, 197/1863 του συμβολαιογράφου Ναυπλίας Ι. Σαριγιάννη). Στο  Σερεμέτι πάντως ακούμπησε τις ελπίδες του για επιβίωση δική του και της οικογένειας του. Εκεί ο « ωκύπους» στρατηγός πότισε με τον ιδρώτα του την βαλτώδη γη και την μετέτρεψε σε γόνιμη και καλλιεργήσιμη.  Δεν ήταν όμως τυχερό του να ησυχάσει.
Σε μια αναφορά του προς τον Όθωνα, σχετική με το κτήμα στο Σερεμέτι και με ημερομηνία 24 Οκτωβρίου 1841 γράφει:

Μεγαλειότατε,

Εις διαφόρους περιστάσεις και εποχάς έκαμα γνωστόν εις την Υμετέραν Μεγαλειότητα ότι δι᾽ αδείας της υπό της αισίας ελεύσεως της Ελληνικής Κυβερνήσεως, μοι παρεχωρήθησαν όλες οι εντός της κατά την Αργολίδα θέσεως Σερεμέτι εθνικές γαίες, χέρσας δε ούσας, και καταπλακωμένας υπό των υδάτων. Ηγωνίσθην, εξόδευσα, ότι εντίμως απελάμβανα, απεξήρανα τας γαίας αυτάς και εγεώργησα ικανόν μέρος αυτών, ενήργησα φυτείας, αυταί δε κατεστράφησαν εκ των ώδε ανωμαλιών, επανέλαβα μετά ταύτα τας γεωργικάς εργασίας δια να δυνηθώ να πραγματοποιήσω τον οποίον η Κυβέρνησις προέθετο σκοπόν, του να εξασφαλίση πόρον ζωής εις την πολυάριθμον οικογένειαν γηραιού στρατιωτικού, όστις τίποτε άλλο δεν απήτησε πώποτε.

Μετά την σύστασιν του ιπποφορβείου, μου αφηρέθησαν αι γαίαι αυταί, μοι αφέθη όμως μέρος αυτών κατά το τοπογραφικόν σχέδιο του αρχηγού του πυροβολικού. Τούτο συνέβη μεταξύ των ετών 1836 και 1837. Έκτοτε ασχολούμαι με την βελτίωσιν της καλλιεργείας των οποίων μοι αφέθησαν γαιών, αλλ᾽επέπρωτο ίσως καθ᾽ ήν στιγμήν χαίρω τα αποτελέσματα της δικαιοσύνης της Υ.Μ. να ίδω να αφαιρούν από εμέ γη ως είρηται αφεθείσαν εις την κατοχήν μου γαίας Σερεμετίου, και να μάθω ότι ικανόν μέρος αυτών εξετέθη εις δημοπρασίαν.

Ο Νικηταράς δεν είχε άλλους πόρους, δικούς του. Για να αποξηράνει, να εμπλουτίσει και να καλλιεργήσει την γη του χρειάστηκε να δανειστεί. Δανείστηκε για να φτιάξει το σπίτι του. Δανείστηκε όμως και για συντηρήσει τους στρατιώτες του τον καιρό του αγώνα. Οι τόκοι τον έπνιξαν.

Σε αναφορά του στην Γερουσία και την Βουλή, το δίκιο τον πνίγει και ο λόγος του πύρινος:

«…Ως εκ τούτου κατεδαπάνησα εις αυτό πολλά εις καλλιέργειαν, οικοδομήσας οίκους, ανοίξας χάνδακας, εμφυτεύσας αμπελώνας, δένδρα και λοιπά˙ προς τούτοις δε και όσα εργάσιμα, ζώα και άλλα χρήματα. Αλλ᾽η Αντιβασιλεία αυθαιρέτως και αυτογνωμόνως με αφήρεσεν το πλείστον μέρος αυτού˙αλλά και σύρουσά με εις τας καθύγρους φυλακάς˙εν αυτή τη φυλακή με κατηνάγκασε ή να οικοδομήσω την εν Ναυπλίω οικίαν μου ή να την πουλήσω και ούτω με εξέθεσεν εις πολλά δυστυχήματα˙διότι αναγκασθείς να εμπιστευθώ εις ξένους την φροντίδα της οικοδομής και υποπεσών σε σφετερισμούς και τόκους, αντί 30 ή 35 χιλιάδων δραχμών δαπάνης η οικοδομή ανέβη εις 79.775, την ακρίβειαν των οποίων βλέπετε εις επισυναπτόμενον ενταύθα κατάλογον. Αναγκασθείς εκ τούτου να δανεισθώ εσχάτως 20.000 δρχ. από την Τράπεζαν, αδύνατο να πληρώνω το χρεώλυστρον και το μέλλον απειλεί τα χειρότερα˙ και δια να γνωρίζετε κάλλιον την αλήθεια σας επισυνάπτω δεύτερον ονομαστικόν κατάλογον των όσων κατά τον Αγώνα εδανείσθην δια να οικονομώ εν μέρει τους υπ᾽εμού στρατιώτας και δια τα οποία σήμερον σύρομαι καθ᾽εκάστην εις τα δικαστήρια και πληρώνω ως αν έμελον να υποβάλλωμαι δια τον πατριωτισμόν μου( συγχωρήσατέ μοι να το ειπώ) εις πρόστιμα.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Ακολούθως δε ότι αποφασισθή και εγώ βέβαια υπάγομαι εις την εθνικήν θέλησιν και απόφασιν».

Ακόμη και τώρα, ο Νικηταράς πειθαρχεί. Ο Έλληνας πατριώτης, που μπορούσε να βγει από τον αγώνα πάμπλουτος, τώρα φτωχός και χρεωμένος εκλιπαρεί την βοήθεια και υποστήριξη από τους κατέχοντες θώκους που εκείνος τους εξασφάλισε. Το 1843 προάγεται σε υποστράτηγο ενώ μετά την εξέγερση της 3ης του Σεπτέμβρη του 1847 διορίστηκε Γερουσιαστής, αξίωμα που του εξασφάλισε μια πενιχρή σύνταξη. Παρά τις προσπάθειες του όμως, του ίδιου και της οικογένειας του, αλλά και τις εντολές της Κυβέρνησης για αναστολή των διώξεων λόγω χρεών, το κτήμα στο Σερεμέτι τελικά δεν σώθηκε, εκποιήθηκε.

Ο Νικηταράς και η Αγγελίνα απέκτησαν τρία παιδιά. Τον Γιάννη και δύο κόρες. Ο Γιάννης έγινε στρατιωτικός, ενώ η μια του κόρη τρελάθηκε από την λύπη της όταν είδε τον πατέρα της μετά την φυλάκισή του στην Αίγινα, εξουθενωμένο, τυφλό και ανήμπορο. Ο Νικηταράς μπορεί να υπέφερε πολλά, αλλά ποτέ δεν βαρυγκώμισε και ποτέ δεν είπε πικρή κουβέντα για την Πατρίδα. Μπορεί να μη δικαιώθηκε – όπως άλλοι- στα μάτια των συγχρόνων του. Έχει όμως σημαδέψει ανεξίτηλα τις ψυχές του λαού. Έχει δικαιωθεί στην συνείδηση των νεοελλήνων που τον τιμούν και τον έχουν κατατάξει στους κορυφαίους Έλληνες αγωνιστές.

Το κείμενο με τα λόγια του Λυκούργου Κρεστενίτη που έστειλε στις 25 του Ιούνη 1849, προς την Βουλή των Ελλήνων, δείχνει τον σεβασμό και την εκτίμηση κάποιων Ελλήνων προς το πρόσωπο του οπλαρχηγού:

« Το όνομα του Νικήτα και το δια της σπάθης αυτού αποδοθέν εις τον ίδιον ( του Τουρκοφάγου) τις δύναται να αρνηθή ότι δεν ήχησε καθ᾽όλην την Ευρώπη και την Ασίαν, προφερόμενον εισέτι με σέβας και θαμασμόν παρά πάντων; Τις δύναται να αμφιβάλη ότι ο βίος του Νικήτα θέλει καλύψει πολλάς της ιστορίας σελίδας και θέλει στολίση αυτήν με ανδραγαθήματα του ήρωος τούτου, τα οποία εις τας επερχομένας γενεάς θέλουν χρησιμεύσει ως τύπος και παραδειγματισμός του ακραιφνούς πατριωτισμού και του ηρωισμού, όστις αναβιβάζει τον πολίτην στρατιώτην εις την εύκλειαν της αληθούς δόξης;

Η εικών του Νικήτα, ζώντος έτι αυτού, ανήρτηται και εν Ελλάδι και εν τη αλλοδαπή μεταξύ εκείνων των μεγάλων ανδρών˙μετά θάνατον δε η προτομή αυτού θέλει κατασταθή σεβαστόν μνημείον εις  πάντα τόπον. Οι ξένοι περιηγηταί ασπάζονται σήμερον με σέβας τον Νικήταν, αλλά μετά θάνατον και ξένοι και ομογενείς, διαβαίνοντες εκ των Δερβενακίων θέλουν χαιρετά με δάκρυα το ηρώον του Νικήτα, ως σήμερον το του Μιλτιάδου τρόπαιον».

Παρ᾽όλα αυτά, η φτώχεια και η τύφλωσή του τον οδήγησαν τελικά στην επαιτεία. Με εντολή της αρχής που όριζε τα πόστα επαιτείας στον Πειραιά, του όρισαν μια θέση κοντά στην σημερινή εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπαν να στέκεται εκεί κάθε Παρασκευή.


Στις 25 του Σεπτέμβρη του 1849, ο γενναιότερος των γενναίων, πεθαίνει ξεχασμένος, τυφλός και πάμφτωχος.


Ιωάννης Νικήτα Νικηταράς


Όταν πέθανε ο Στρατηγός Νικηταράς ο γιος του Ιωάννης – που είχε το όνομα του αδελφού του Νικηταρά – ήταν 20 χρονών. Αυτό προκύπτει από την απόφαση συνταξιοδότησης της « Αγγελικής χήρας μετά του Ιωάννου 20ετούς ορφανού του ποτέ στρατηγού της φάλαγγος Νικήτα Σταματελόπουλου». Η σύνταξη αυτή χορηγήθηκε στις 26 Αυγούστου 1854 και το ποσό ήταν 111 δραχμές. Ο Ιωάννης δεν κράτησε το οικογενειακό όνομα Σταματελόπουλος αλλά το αγαπημένο προσωνύμιο του πατέρα του Νικηταράς.

Παντρεύτηκε την πανέμορφη Βασιλική, το γένος Τσίπη, γνωστής Αργείτικης οικογένειας. Έζησε στο Άργος, στο σπίτι της σημερινής οδού Νικηταρά 5, που σήμερα μεν δεν υπάρχει αλλά που πήρε το όνομα της ακριβώς από αυτό το γεγονός. Ο Ιωάννης και η Βασιλική δεν απέκτησαν παιδιά. Αυτό δεν τους εμπόδισε να αποτελέσουν υπόδειγμα ζεύγους και κόσμημα για την πόλη του Άργους που πάντα με την συμπεριφορά τους, υπενθύμιζαν το ήθος και την φυσιογνωμία του Νικηταρά.

Ο Ταγματάρχης Ιωάννης Νικηταράς, πέθανε 60 χρονών και ετάφη στο Κοιμητήριο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η σύζυγός του Βασιλική αντίθετα, πέθανε σε πολύ μεγάλη ηλικία το 1942 και ετάφη στον ίδιο τάφο.        
  

Όσιος νεομάρτυρας Ιωάννης Τουρκολέκας


Στις 24 του Οκτώβρη εορτάζεται η μνήμη του αγίου νεομάρτυρα Ιωάννη Τουρκολέκα, αδελφού του Νικηταρά του Τουρκοφάγου. Κάθε χρόνο το χωριό Τουρκολέκα του Δήμου Φαλαισίας, της επαρχίας Μεγαλουπόλεως, του Νομού Αρκαδίας, τιμά την μνήμη του οσίου, ο οποίος αποκεφαλίστηκε στις 24 του Οκτώβρη του 1816 στην Μονεμβασιά, και του οποίου ναός υπάρχει στο χωριό που γεννήθηκε και μεγάλωσε.http://argolikivivliothiki.gr

Έπεσε ακρίδα… Αριστερή έφοδος για την κουτάλα της εξουσίας!


Έπεσε ακρίδα… Αριστερή έφοδος για την κουτάλα της εξουσίας!
Στο καθεστωτικό «Βήμα της Κυριακής» διαβάσαμε τα κάτωθι απείρου (αριστερού) κάλους:

«Σε «αγκάθι» εξελίσσονται τα εκατοντάδες βιογραφικά που έχουν κατακλύσει τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού. Εσωκομματικά έχουν υπάρξει αντιδράσεις - εκφράστηκαν και σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής - για τον τρόπο που θα στελεχωθούν οι θέσεις γενικών γραμματέων και διευθυντών στα υπουργεία, όπως και των επικεφαλής σε δημόσιους οργανισμούς. Ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ έχουν εκφράσει στα κομματικά όργανα την ανησυχία τους να μη δοθεί η εικόνα ότι αναπαράγεται ένα μοντέλο κομματισμού για τις «καρέκλες». Το «14» είναι ο αριθμός που εμφανίζεται να αντιστοιχεί με την... ποσοστιαία διεκδίκηση της ΔΗΜΑΡ ως κυβερνητικού εταίρου για την κάλυψη θέσεων σε υπουργεία. Η ΔΗΜΑΡ επιζητεί ρόλο στη στελέχωση κυρίως Γραμματειών στα υπουργεία Δικαιοσύνης (Γραμματεία Δικαιωμάτων), Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και στα υπουργεία Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας, όπως και στην Πολιτική Προστασία. Την ίδια ώρα, μια λίστα 3.000 οργανισμών και φορέων του Δημοσίου κάνει τον γύρο των γραφείων της συγκυβέρνησης, που προσπαθεί να συνδυάσει και τις συγχωνεύσεις αλλά και τη στελέχωσή τους. Η πενταμελής επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στη ΔΗΜΑΡ (κκ. Θ. Μαργαρίτης, Δ. Χατζησωκράτης, Στ. Λιβαδάς, Ανδρ. Νεφελούδης, Γ. Κακουλίδης) για να παρακολουθεί και να αξιολογεί τόσο τις προτάσεις των άλλων κομμάτων για τη στελέχωση του κράτους όσο και των προσώπων από τον δικό της χώρο, προσπαθεί να βάλει μια τάξη…»

Όλοι, λοιπόν, για την πολυπόθητη «κουτάλα» της εξουσίας, με πρώτους και καλύτερους τους αριστερούς! Πράγμα περίεργο κι αφύσικο βεβαίως για τους –ολοένα και λιγότερους- αποχαυνωμένους καταναλωτές της τηλεοπτικής προπαγάνδας για «το ήθος, τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς», αλλά καθόλου περίεργο για μας που ξέρουμε πολύ καλά τι «λιγούρια της εξουσίας» (όπως σοφά χαρακτήρισε τις αριστερές… ακρίδες ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής στην πρόσφατη ομιλία του στη βουλή για τις προγραμματικές θέσεις) είναι οι περισσότεροι αριστεροί. Και βέβαια, δεν είναι η πρώτη «αριστερή έφοδος για την… κουτάλα της εξουσίας». Έχουν προηγηθεί κι άλλες στο παρελθόν, αλλά υπό την… αιγίδα του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο προσχωρούσαν οι αριστεροί θεσιθήρες. Τώρα, όμως, που έχουμε συγκυβέρνηση της Νεοδημοκρατικής Αριστεράς, γίνονται… απευθείας!

Γεια σου Αντώνη Σαμαρά, που θα… έσωζες την Ελλάδα από την αριστερά!  .xryshaygh.com 

ΔΗΜΑΡ: Αφήστε την ΑΟΖ, για να μην αυξηθεί η ένταση με την Τουρκία!


ΔΗΜΑΡ: Αφήστε την ΑΟΖ, για να μην αυξηθεί η ένταση με την Τουρκία!
«Συναντίληψη» με τα ορφανά του Τσαουσέσκου διαπίστωσε ο Αβραμόπουλος!
Συνάντηση για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, είχε αυτές τις μέρες με τον υπουργό των Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλο, αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, αποτελούμενη από τους  βουλευτές Βουδούρη, Γιαννακάκη και Γεωργάτο. Διαβάζουμε σχετικά με την συζήτηση:

«“Συναντίληψη” με τον υπουργό σε κρίσιμα εθνικά θέματα διαπίστωσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ… Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ αποτιμά θετικά τη συνάντηση, εκτιμώντας ότι υπάρχει κοινός άξονας θέσεων με τον κ. Αβραμόπουλο, όσον αφορά στα θέματα της ονομασίας και της ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, του Κυπριακού, των ελληνοτουρκικών σχέσεων και “της αναγκαιότητας να συνεχιστεί η προσπάθεια για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας καθώς και στο ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η χώρα μας στον μεταβαλλόμενο αραβικό κόσμο”».

Συναντίληψη, λοιπόν! Αλλά, το κόμμα των… ανανεωτικών νοσταλγών του Τσαουσέσκου, είναι εξ’ όσων γνωρίζουμε υπέρ του «συμβιβασμού» με τα Σκόπια στο θέμα του ονόματος, κι ας έχει μέσα τον όρο «Μακεδονία», είναι υπέρ του σχεδίου Ανάν για την Κύπρο, υπέρ της άνευ όρων ελληνο-τουρκικής «φιλίας», κ.τ.λ., κ.τ.λ. Συμφωνεί άραγε και η ΝΔ μ’ αυτές τις θέσεις;

Τέλος, ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει και η «παρέμβαση» της ΔΗΜΑΡ στο μέγα θέμα της ΑΟΖ. Η άμεση ανακήρυξη και οριοθέτηση της οποίας υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, για να καταλήξει στην «συστηματική προετοιμασία για ανακήρυξη ΑΟΖ», όπως αναφέρει η προγραμματική συμφωνία για την μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (δηλαδή «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»). Αναφέρει σχετικά με την «παρέμβαση» της ΔΗΜΑΡ το καθεστωτικό «Βήμα»: «Από τη ΔΗΜΑΡ τόνισαν ότι χρειάζονται προσεκτικοί χειρισμοί στο θέμα της ΑΟΖ, με δεδομένο, όπως επισημάνθηκε, ότι την Ελλάδα την ενδιαφέρει να μην αυξηθεί η ένταση».

Δηλαδή, σε απλά ελληνικά, το αριστερό δεκανίκι της μνημονιακής συγκυβέρνησης προτρέπει σε πλήρη εγκατάλειψη της ανακήρυξης-οριοθέτησης της ΑΟΖ «για να μην αυξηθεί η ένταση με την Τουρκία»! Άραγε, ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί η ΔΗΜΑΡ; Προφανώς, αυτών που τους διαφήμιζαν λυσσωδώς κατά την προεκλογική περίοδο και αυτών που επέβαλαν την παρουσία τους στη συγκυβέρνηση!xryshaygh.com

Επίθεση κατά ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από κρατικό τουρκικό κανάλι
Νέα επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, αυτή τη φορά από το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT. Αφορμή της άγριας αυτής επίθεσης ήταν τα όσα είπε η βουλευτής του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών, Ε. Ζαρούλια, για τα τουρκικά τηλεοπτικά σήριαλ που έχουν κατακλύσει την ελληνόφωνη τηλεόραση, προωθώντας φιλικά αισθήματα για τους χθεσινούς και αυριανούς εξολοθρευτές του ελληνικού λαού. Ιδού το παραλήρημα των Τουρκαλάδων, υπό τον τίτλο «Να απαγορευτούν οι μεταδόσεις τους ζήτησε το ρατσιστικό κόμμα της Ελλάδας. Τα τουρκικά τηλεοπτικά σήριαλ ενοχλούν σοβαρά τους ρατσιστές».
«Απαγόρευση των τουρκικών τηλεοπτικών ταινιών ζήτησε στην Ελλάδα το κόμμα της Χρυσής Αυγής γνωστό με τις νεοναζιστικές κλίσεις του. Το μίσος των μελών του κόμματος της Χρυσής Αυγής αυτήν την φορά πήραν στόχο τα τουρκικά τηλεοπτικά σήριαλ εκτός των ρατσιστικών επιθέσεων που διοργανώνουν κατά των μεταναστών.Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος απαίτησε την απαγόρευση των μεταδόσεων όλων των τουρκικών τηλεοπτικών σειρών από τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια της χώρας. Η Ελένη Ζαρούλια ενοχλημένη από την συνεχή μετάδοση των τουρκικών τηλεοπτικών σήριαλ στις οθόνες είπε: “Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είμαι αναγκασμένη να παρακολουθώ τις τουρκικές σειρές , όταν βρίσκομαι στο σπίτι”. “Εγώ δεν είμαι Τουρκάλα”, διευκρίνισε η Ζαρούλια και τόνισε ότι το κόστος των τουρκικών τηλεοπτικών σήριαλ πληρώνουν οι Έλληνες ηθοποιοί που μένουν άνεργοι. Στην Ελλάδα οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές κρατούν την αποκλειστικότητα της Ελληνικής τηλεόρασης και πολλές φορές τα τηλεοπτικά κανάλια συναγωνίζονται για την τηλεθέαση. Μην ξεχνάμε σημειώνεται ότι, ακόμα και η επανάληψη αυτών στην μεσημβρινή ζώνη δημιουργούν σημαντική τηλεθέαση».

Συμπέρασμα: Επιτέλους, οι Τουρκαλάδες βρήκαν το… μάστορά τους. Κι αυτά που ήξεραν με τους υποταγμένους πολιτικάντηδες, να τα ξεχάσουν! Άλλαξαν τα πράγματα – ξύπνησε ο ραγιάς!xryshaygh.com

Ντελίριο «πολιτικής ορθότητας» στα βρετανικά σχολεία: Οι μαθητές δεν μαθαίνουν για τις σταυροφορίες, αλλά τιμωρούνται εάν αρνηθούν να προσευχηθούν στον Αλλάχ!Σχ. ΚΟ: Το παρακάτω άρθρο, που αποτελεί μεταφορά στα ελληνικά από το πρωτότυπο αγγλικό ‘How Political Correctness Is Transforming BritishEducation’, επιμελήθηκε ο φίλος HEIL GAP (or mind the GAP), που το παρουσίασε στο μπλογκ του. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει συχνά στο διαδίκτυο, κάποιοι το πήραν, έκοψαν (οι πονηροί) την πηγή και το παρουσίασαν ως ‘δικό’ τους. Από εκεί το πήραν και άλλοι (ανυποψίαστοι ή βιαστικοί) και ήδη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, με αναφορά «πηγής», άλλα ντ’ άλλων… Το λέω αυτά γιατί η κλεψιά θα πρέπει να αποτελεί ύβρη για την ελεύθερη μπλογκόσφαιρα και να καταγγέλλεται από όλους. Υπογραφή : ένας παθών.-  

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η “ Ισλαμοφοβία ” γίνεται στα παιδιά των βρετανικών σχολείων, «πλύση εγκέφαλου για το Ισλάμ » και επίσης τιμωρούν εκείνους τους μαθητές που αρνούνται να προσευχηθούν στον Αλλάχ.

ΠΑΓΚΟΣΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΡΟΣ Β.!

Η Ελλάς περικλείεται από τό μουσουλμανικό τόξο ...Αλβανία , Σκόπια , Βουλγαρία , Τουρκία ... .Όλοι αυτοί οι λαοί είναι περιτετμημένοι  και γαλουχημένοι από τά θρησκευτικά μουαμεθανικά ιερατεία , νά είναι επιθετικοί . Επομένως η πολιτική της  " καλής θελήσεως " του ζειμπέκικου δέν ανοίγει εκ των πραγμάτων διάλογο επικοινωνίας .. απεναντίας προετοιμάζει νέα δεινά γιά την Ελλάδα . Θά χάσουμε κι άλλες "αλύτρωτες πατρίδες" .
Δέν βλέπετε εσείς τής αριστερολουλτούρας ότι  γιά  τά ανθρώπινα δικαιώματα υπάρχει μία υποκριτική στάσις απ΄ όλους γενικά ; .. Ως πρός τήν Ελλάδα ή αναφορά στά ανθρώπινα δικαιώματα είναι υποκριτική τεεχνιτή γιά  αποδιοργάνωση τής χώρας καί εξαφάνισι της Ελληνικής γλώσσας , τής Ελληνικής ιστορίας καί γενικώς του Ελληνικού πολιτισμού μέ τό πρόσχημα ότι ό μόνος πολιτισμός πού αναπτύχθηκε έρχεται από τήν Μεσοποταμία , τήν Αίγυπτο καί το Ισραήλ . Τίποτε άλλο δέν υπάρχει . Τό φώς τού πολιτισμού τής ανθρωπότητος τό έδωσε ο  Γιαχβέ ...ο Ιουδαισμός ... Τόσο δύσκολο είναι να  τό καταλάβετε , τι παιγχνίδια πολλές φορές χονδροειδή παίζονται είς βάρος τού ελληνικού πολιτισμού ; Τόσο μίσος έχετε για τήν Ελλάδα ; Γιατί ; Γίά ένα θώκο στήν πολιτική , γιά μία θέση στό Ευρωπαικό κοινοβούλιο κκ Διαμαντοπούλου , Καραμάνου , Παπαγιαννάκη ..κ.α  Καί ξεπουλάτε τα πάντα .... Δέν βλέπετε πού "βρίσκονται " τά ανθρώπινα δικαιώματα στήν Αλβανία στά Σκόπια , αλλά πολύ περιισότερο στή φίλη Τουρκία μέ τις χιλιάδες παραβιάσεις τού Αιγαίου ; Στήν Τουρκία οι μειονότητες  δεν βρίσκονται υπό διογμόν ; από τις κρατικές στρατιωτικές αρχές ;  Δέν περιθωριοποιούνται οι  τοπικές κοινωνίες ; Πολίτες πού δεν ανοίκουν στό Ισλάμ δεν εμποδίζονται στην άσκησι τής λατρείας τής θρησκευτικής πού πιστεύουν ; Δέν απαγορεύεται η διδαχή άλλων γλωσσών πρόσ τη Τουρκική ; Δέν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι ; Δέ διώκονται , δεν κλείνονται στις φυλακές οί δημοσιογράφοι πού θα γράψουν τήν αλήθεια ;
Όλοι εσείς οι πολιτικάντιδες τής αριστεροσοσιαλιστικής κουλτούρας τα παρακάμτετε . Βαλθήκατε να αφελληνίσετε τήν Ελλάδα και το Ελλήνικό πολιτισμό ... δοκιμάζοντας τόν ελλήνα μέ κάθε ειδος χλεβασμού .;..........

ΤΑ ΧΟΝΤΡΟΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΒΟΥΡΛΑΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...!!! ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ...!!!(ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ)
Οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών φαίνεται χτύπησαν κατακούτελα τους Σκοπιανούς. Αποφάσισαν λοιπόν να “πλαισιώσουν” τα αγάλματα των αρχαίων Ελλήνων και Βουλγάρων ηρώων με συμπατριώτες τους να παριστάνουν αρχαίους Μακεδόνες και Βούλγαρους Κομιτατζήδες.

Εύβοια:''Αυτή με έδεσε και με λήστεψε μέσα στο σπίτι μου'' - Αναγνώρισε η ηλικιωμένη την Βουλγάρα κακοποιό!Η ηλικιωμένη που έζησε εφιαλτικές στιγμές μέσα στο ίδιο της το σπίτι, αναγνώρισε στο πρόσωπο μιας Βουλγάρας, την γυναίκα που υλοποίησε το μαρτύριό της...
Εξιχνιάσθηκε μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης, υπόθεση απόπειρας ληστείας με θύμα μία 78χρονη, που διαπράχθηκε προ τριημέρου στην Επισκοπή Ευβοίας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας 41χρονης Βουλγάρας και ενός ακόμη συνεργού της, του οποίου τα στοιχεία ταυτότητας διερευνώνται από τις Αστυνομικές Αρχές, για απόπειρα ληστείας. 

Η Χρυσή Αυγή για τη συντήρηση του τζαμιού στη Ρόδο


Η Χρυσή Αυγή για τη συντήρηση του τζαμιού στη Ρόδο
Ύψιστη κοινωνική πρόκληση χαρακτηρίζει η Χρυσή Αυγή τις δαπάνες 1 εκατ. Ευρώ για την αποκατάσταση του τζαμιού Ρετζέπ Πασά, στη Ρόδο.
Με ερώτηση που υπέβαλε στον υπουργό Παιδείας, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του αρχηγού της οργάνωσης, κυρία Ελένη Ζαρούλια ζητά διαμαρτύρεται για τη δαπάνη, που προβλέπεται ότι θα διατεθεί από κωδικό του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
«Σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τζαβάρας εγκρίθηκε συνολική δαπάνη ποσού 1.000.000 € από κωδικό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση του τεμένους Ρετζέπ Πασά που βρίσκεται στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Το ζήτημα της αποκατάστασης τέθηκε μετά από διαμαρτυρία του Γενικού Προξένου της Τουρκίας κ. Aydin Ilhan Durusoy, ενώ το θέμα είχε αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου από αποστολή του Συμβούλιου της Ευρώπης με επικεφαλής τον Ελβετό βουλευτή Andreas Gross», αναφέρει η κ. Ζαρούλια.
Στα πλαίσια αυτά, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι τη στιγμή που το υπουργείο «προχωρά σε κλείσιμο του ΚΕΔΔΥ Ρόδου(με βασικό έργο την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες), το Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρόδου αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικό και γενικότερα βρισκόμαστε σε μια περίοδο περιστολής κρατικών δαπανών θεωρούμε την έγκριση του κονδυλίου αυτού ύψιστη κοινωνική πρόκληση». Μάλιστα, επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να δίδεται προτεραιότητα στην αποκατάσταση του συγκεκριμένου τεμένους, όταν τα Μεσαιωνικά Τείχη της Ρόδου καταρρέουν και οι κίονες του Ναού του Απόλλωνα συγκρατούνται με σύρμα.
Γι αυτό η βουλευτής ρωτά τον υπουργό τι προτίθεται να κάνει για να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη αποκατάσταση και ποια μέτρα θα λάβει για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΔΔΥ Ρόδου και τη συντήρηση των Μεσσαιωνικών Τειχών και των Κιόνων του Απόλλωνα.

Οι ομογενείς συνεχίζουν τον αγώνα για το όνομα της Μακεδονίας

Οι ομογενείς συνεχίζουν τον αγώνα για το όνομα της Μακεδονίας

ΣΕ ΈΚΔΟΣΗ Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΉ ΈΝΩΣΗ ΑΜΕΡΙΚΉΣ ΚΥΚΛΟΦΌΡΙΣΕ Η ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΤΩΝ 250 ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΏΝ ΑΠΌ ΤΑ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΈΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ 2009 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΌΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΜΠΆΡΑΚ ΟΜΠΆΜΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΑΝΑΦΈΡΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΘΈΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΊΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΊΩΝ. ΕΚΤΌΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΉ, ΣΤΗΝ ΈΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΊ ΣΕ ΤΈΣΣΕΡΕΙΣ ΓΛΏΣΣΕΣ (ΑΓΓΛΙΚΆ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ, ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΊΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΕΎΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΚΕΊΜΕΝΑ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΕΠΙΦΑΝΏΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΏΝ, ΠΟΥ ΜΙΛΟΎΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΊΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ.

ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ...!!! ΠΩΣ Ο ΑΚΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΓΥΦΤΩΝ...!!!
Συγκεκριμένα πρόσωπα κατονομάζει ως «ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς» στην υπόθεση...

Τσοχατζόπουλου, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νικόλαος Ζήγρας, ο οποίος απολογήθηκε χτες ενώπιον του ανακριτή.

Ο συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε στον ανακριτή ότι επιφανής Κύπριος πολιτικός,

Με λένε Ελλάδα... / My name is Greece...

  1. teleio video!!!

ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ - ΕΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ

ΝΕΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ...!!! Η ΣΥΡΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΑΜΑΣΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κατονόμαστε ως υπεύθυνες για την δολοφονική βομβιστική επίθεση χθες στην Δαμασκό που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του υπουργού Άμυνας της χώρας, του υφυπουργού και γαμπρπύ του Μ.Άσαντ, τον τραυματισμό του υπουργού Εσωτερικών και τον θάνατο διαφόρων άλλων αξιμωατούχων.

Σύμφωνα με τον Σύρο υπουργό, η τουρκική υπηρεσία ΜΙΤ βρισκόταν πίσω από την επίθεση, την οποία οργάνωσε σε συνεργασία με τις υπηρεσίας του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας και τυατοχρόνως προειδοποίησε ότι
"Η επίθεση δεν πρόκειται να μείνει ατιμώρητη αφού η Συρια στηρίζεται στη δύναμη των τεσσάρων εκατομμυρίων στρατιωτών της" (ανέφερε το συνολικο νούμερο παρατακτής δύναμης που μπορεί να συγκεντρώσει σε παναστρατιά). 

DefenceNet - Το ΔΝΤ σφίγγει κι άλλο τη θηλιά στις παγκόσμιες οικονομίες

DefenceNet - Το ΔΝΤ σφίγγει κι άλλο τη θηλιά στις παγκόσμιες οικονομίες

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"...
Στις 9/7/2012 εστάλη στην διεύθυνση της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" η ακόλουθη επιστολή, ως απάντηση σε δημοσίευμα, -και ανάλογη ανάρτηση στον ιστότοπο της εφημερίδας-, σχετικά με την εγκατάσταση των Βασιλέων Κωνσταντίνου και Άννας-Μαρίας στην Ελλάδα.
Ενώ η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει άμεση δημοσίευση της επιστολής, στην οποία επισημαίνονται οι ελλείψεις, οι υπερβολές και τα λάθη του άρθρου, δεν έχει ακόμα αναρτηθεί στον ιστότοπο της εφημερίδας.
Στις 11/07/2012 έγινε μερική διόρθωση της ήδη υπάρχουσας ανάρτησης χωρίς αναφορά στην επέμβαση του Γραφείου. Ενδεικτικό είναι ότι ο προκλητικός τίτλος του άρθρου παρέμεινε ίδιος.
Αναμένουμε την δημοσίευση ολόκληρης της διορθωτικής επιστολής στην επόμενη έντυπη έκδοση του 'Πρώτου Θέματος', όπως επιβάλλει ο -άφαντος μέχρι στιγμής- ηθικός δημοσιογραφικός κώδικας.
Κύριοι,

DefenceNet - Σόιμπλε σε υστερία: "Εφαρμόστε τα μέτρα, μειώστε κι άλλο τους μισθούς"!

DefenceNet - Σόιμπλε σε υστερία: "Εφαρμόστε τα μέτρα, μειώστε κι άλλο τους μισθούς"!

DefenceNet - ΔΝΤ και... όποιον πάρει ο Χάρος!

DefenceNet - ΔΝΤ και... όποιον πάρει ο Χάρος!

DefenceNet - Πρότυπό της Ρένας Δούρου ο Τσάβες, ο οποίος όμως δεν προστατεύει τους ομοφυλόφιλους

DefenceNet - Πρότυπό της Ρένας Δούρου ο Τσάβες, ο οποίος όμως δεν προστατεύει τους ομοφυλόφιλους

DefenceNet - Β. Σόιμπλε «Απέσυρε η Κύπρος την αίτηση της στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης»

DefenceNet - Β. Σόιμπλε «Απέσυρε η Κύπρος την αίτηση της στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης»

Βόμβα 1,5 εκατ. μεταναστών στην Ελλάδα

Βόμβα 1,5 εκατ. μεταναστών στην Ελλάδα

Έλληνες τα καλύτερα μυαλά της Ευρώπης

Έλληνες τα καλύτερα μυαλά της Ευρώπης

Γυναίκα από τη Ρωσία αναζητείται για τον φόνο συνταξιούχου

Γυναίκα από τη Ρωσία αναζητείται για τον φόνο συνταξιούχου

Αλβανός υπήκοος πήρε άδεια από τη φυλακή και διέπραττε ληστείες

Αλβανός υπήκοος πήρε άδεια από τη φυλακή και διέπραττε ληστείες

Παίζει» δυνατά το όνομα του Μ. Βορίδη για το δήμο της Αθήνας

«Παίζει» δυνατά το όνομα του Μ. Βορίδη για το δήμο της Αθήνας
Μπορεί να βρισκόμαστε 22 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, οι διεργασίες και τα σενάρια όμως έχουν ήδη ενεργοποιηθεί. 
Οι κομματικές γραμμές και τα χρίσματα δεν παίζουν πλέον κανένα ρόλο στους μικρούς και μεσαίου μεγέθους δήμους, αλλά είναι βέβαιο ότι το παιχνίδι των εντυπώσεων και των πολιτικών μηνυμάτων θα δοθεί στους μεγάλους δήμους και στις περιφέρειες.
Στο Δήμο της Αθήνας, στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, ο κ.Καμίνης εξελέγη στις εκλογές του 2010 με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ενώ πολιτικά ανήκει στο κόμμα του κ. Κουβέλη. Αν και είναι ακόμα νωρίς, η δημοσκοπική του εικόνα δεν είναι καθόλου καλή ενώ μετρά σημαντικές απώλειες στο εσωτερικό του συνδυασμού του.
Σίγουρα η κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων δημιουργεί νέα δεδομένα και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Πολλοί είναι αυτοί μάλιστα που πιέζουν και προς την κατεύθυνση κοινών υποψηφίων προκειμένου να εμποδιστεί η άλωση των Δήμων από τον ΣΥΡΙΖΑ και να ενδυναμωθεί η κυβερνητική συνεργασία.

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων λόγω χαρατσιού

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων λόγω χαρατσιού

Σπείρα αλλοδαπών έκλεβε αυτοκίνητα και τα διέλυε σε ανταλλακτικά

Σπείρα αλλοδαπών έκλεβε αυτοκίνητα και τα διέλυε σε ανταλλακτικά

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ: ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ, ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ...
2 χρόνια πριν, 
με αφορμή την δολοφονία του Σωκράτη Γκόλια  σχολιάζαμε :

"Είναι γνωστό ότι στην δημοσιογραφία υπάρχουν "απαγορευμένες" ειδήσεις.
Υπάρχουν περιστατικά και γεγονότα που "πέφτει γραμμή" και δεν τα παίζει ΚΑΝΕΝΑΣ.
Αυτό το κενό ήρθαν να καλύψουν τα Ιστολόγια.

Δύο κέντρα θα πλήρωναν ή θα χρησιμοποιούσαν επαγγελματίες για να "ξεμπερδέψουν" με κάποιον.
1)οι μυστικές υπηρεσίες - που διαθέτουν τεχνογνωσία, εμπειρία και προσβάσεις σε διάφορους χώρους για να λειτουργήσουν ως εκτελεστές
2)

Β. Πολύδωρας για φωνήεντα: «Πόλεμος! Γρηγορείτε συνέλληνες»

Β. Πολύδωρας για φωνήεντα: «Πόλεμος! Γρηγορείτε συνέλληνες»

Ποιοι θα κυριαρχήσουν οικονομικά τα επόμενα χρόνια;

Ποιοι θα κυριαρχήσουν οικονομικά τα επόμενα χρόνια;

Σκληρή με την Ελλάδα αλλά… σούζα στους Εβραίους η Μέρκελ!


Σκληρή με την Ελλάδα αλλά… σούζα στους Εβραίους η Μέρκελ!
Μπορεί με την Ελλάδα να το παίζει σκληρή και άτεγκτη η πρώην κομσομόλα της Ανατολικής Γερμανίας και νυν πρωθυπουργός, Ανγκέλα Μέρκελ, αλλά στον «περιούσιο» λαό κάθεται σούζα! Και να τι εννοούμε: Στις 26 Ιουνίου δικαστήριο της Κολωνίας απηγόρευσε την περιτομή για θρησκευτικούς λόγους, με το αιτιολογικό ότι αλλάζει ανεπανόρθωτα το σώμα του παιδιού.

Μιλώντας χθες σε μέλη του κόμματός της, η Μέρκελ αμφισβήτησε την σκοπιμότητα της δικαστικής απόφασης και παρενέβη ευθέως υπέρ της κατάργησής της: «Δεν θέλω η Γερμανία να είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου οι Εβραίοι δεν θα μπορούν να τηρούν τα έθιμά τους. Διαφορετικά θα μας περάσουν για φαιδρούς». Περίπου τα ίδια είχε δηλώσει προ ημερών και ο κυβερνητικός της εκπρόσωπός, Στέφεν Ζάιμπερτ: «Εξ ονόματος αυτής της κυβέρνησης, όλων των μελών της κυβέρνησης, θα μιλήσω ξεκάθαρα: επιθυμούμε να είναι δυνατή στη Γερμανία μια εβραϊκή θρησκευτική ζωή, μια μουσουλμανική θρησκευτική ζωή». Επίσης, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Δικαιοσύνης έσπευσε να καθησυχάσει τον «εκλεκτό» λαό, λέγοντας ότι «Η απόφαση του δικαστηρίου της Κολωνίας δεν ισχύει για το σύνολο της ομοσπονδιακής δημοκρατίας».  Μετά απ’ όλα αυτά, βγήκε και ο Πίνσας Γκόλνσμιθ, πρόεδρος του Συνεδρίου των Ραβίνων της Ευρώπης και δήλωσε κατενθουσιασμένος: «Είμαι ευγνώμων προς την καγκελάριο Μέρκελ που ξεκαθάρισε ότι η θρησκευτική ελευθερία δεν θα πληγεί στη Γερμανία».

Τι κρίμα, να μην μπορούμε κι εμείς οι Έλληνες να πούμε το ίδιο! Αλλά βλέπετε, εμείς δεν είμαστε «εκλεκτός» λαός… .xryshaygh.com/

127 κιλά χασίς μας έφερνε «οικονομικός μετανάστης» από την Αλβανία


127 κιλά χασίς μας έφερνε «οικονομικός μετανάστης» από την Αλβανία
Άλλος ένας «κακόμοιρος οικονομικός μετανάστης», από την Αλβανία, συνελήφθη στο Καλπάκι των Ιωαννίνων, από άνδρες του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Πιο συγκεκριμένα, ο 26χρονος αλβανός έφερνε από την πατρίδα του στην Ελλάδα, ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 127 κιλά και 340 γραμμάρια κάνναβης (χασίς), συσκευασμένα σε 110 δέματα, με σκοπό να αποκοιμίσει την ελληνική νεολαία.

Να τον χαίρεται η αριστερά (και η… πρόοδος), ο Συνήγορος του Πολίτη, οι γερά επιδοτούμενες από φανερά και μυστικά κονδύλια ΜΚΟ, ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλες… δημοκρατικές και… αντιρατσιστικές δυνάμεις, ντόπιες και ξένες. Με τις υγείες τους! xryshaygh.com

Απελάθηκαν 60 λαθρομετανάστες, υπομονή! Άλλοι 1.499.940 απέμειναν

Απελάθηκαν 60 λαθρομετανάστες, υπομονή! Άλλοι 1.499.940 απέμειναν

Ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα; 81χρονος Έλληνας δολοφονήθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα


Ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα; 81χρονος Έλληνας δολοφονήθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα
Δολοφονημένος βρέθηκε χθες τη νύχτα ένας 81χρονος Έλληνας, μέσα σε διαμέρισμα όπου διέμενε μόνος του, στην οδό Πάτμου της πολύπαθης περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα Αττικής. Ο 81χρονος βρέθηκε νεκρός από συγγενείς του, που τον αναζητούσαν τις τελευταίες ημέρες, ανεπιτυχώς. Εν τέλει, αφού κτυπούσαν την πόρτα του σπιτιού του και απάντηση δεν έπαιρναν, ειδοποίησαν την Αστυνομία και κλειδαρά, και βρέθηκαν μπροστά σ’ ένα φρικτό θέαμα. Ο 81χρονος είχε δολοφονηθεί προ εβδομάδος, περίπου, και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή φέρει τραύματα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα και σε άλλα σημεία του σώματός του.

Η Αστυνομία θεωρεί πως το έγκλημα είχε κίνητρο την ληστεία, ενώ οι πρώτες υποψίες στρέφονται κατά της αλλοδαπής οικιακής βοηθού του άτυχου 81χρονου.  Ένας ακόμη ανυπεράσπιστος ηλικιωμένος Έλληνας, λοιπόν, έπεσε νεκρός για να ληστευθεί.  Κι όλοι ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί οι «άγνωστοι» ρατσιστές. Όλοι, εκτός από τη συγκυβέρνηση, τα μορφώματα της αριστεράς (και της… προόδου), τον Συνήγορο του Πολίτη, τις «ευαίσθητες» για τα δικαιώματα των μεταναστών ΜΚΟ και τους ξένους υποβολείς και χρηματοδότες τους και άλλες… δημοκρατικές δυνάμεις, που φοράνε παρωπίδες και δε βλέπουν αυτού του είδους τα «ρατσιστικά» εγκλήματα!

Χρυσή Αυγή, για να ξεβρωμίσει ο τόπος!xryshaygh.com

ΑΙΣΧΟΣ! ΤΟΜΑΡΙΑ κατεβάστε αμέσως αυτή τη φωτογραφία...

ΑΙΣΧΟΣ! ΤΟΜΑΡΙΑ κατεβάστε αμέσως αυτή τη φωτογραφία...

Η Χρυσή Αυγή επιβάλλει την ατζέντα


Η Χρυσή Αυγή επιβάλλει την ατζέντα
Συνάντηση με τον υπουργό εσωτερικών είχε, κατόπιν προσκλήσεως του υπουργού, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και τομεάρχης Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Γεώργιος Γερμενής. Προς συζήτηση τέθηκε η πρόταση νόμου που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή για κατάργηση του νόμου 3838/2010, του επονομαζόμενου νόμου Ραγκούση ή λαθρονομοσχεδίου.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επίσης έθεσε στον υπουργό το ζήτημα των βρεφονηπιακών σταθμών, στους οποίους παίρνουν προτεραιότητα οι λαθρομετανάστες, λόγω της νομοθεσίας περί κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων και του γεγονότος ότι οι αλλοδαποί γονείς δηλώνουν, ψευδώς, μηδενικά εισοδήματα.xryshaygh.com

Υπονομεύστε την εθνική ομοιογένεια των κρατών

Υπονομεύστε την εθνική ομοιογένεια των κρατών

Νυχτερινή δράση της Τ.Ο. Σαρωνικού


Νυχτερινή δράση της Τ.Ο. Σαρωνικού
Με μεγάλη επιτυχία εστέφθη η βραδινή ενημερωτική εκστρατεία της Τ.Ο. Σαρωνικού στην περιοχή της Π. Φωκαίας Αττικής. Χιλιάδες φυλλαδίων και εφημερίδων του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή διανεμήθηκαν σε καταστήματα της παραλιακής ζώνης. Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει ακατάπαυστα την δράση της σε όλη την επικράτεια και στην περιοχή επιρροής της Τ.Ο. Σαρωνικού.

.xryshaygh.com

Μουράτοφ: Συζητείται σοβαρά η δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου νομίσματος

Μουράτοφ: Συζητείται σοβαρά η δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου νομίσματος

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΖΑΜΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΖΑΜΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ποκαλύπτονται καθημερινά παρόλη την ενορχηστρωμένη προσπάθεια των Μίντια να τα φορτώσουν στην κακή Τρόικα!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ – ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ – ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 100% ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΣΘΟ Η ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ  ΠΟΥ ΟΙ ΊΔΙΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!  ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΣΤΗ ΚΑΚΗ ΤΡΟΙΚΑ ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ:  ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ:

Ψυχροπολεμικό το κλίμα στη συνάντηση Πούτιν-ΕρντογάνΕμφανής ήταν η ψυχρότητα των σχέσεων Τουρκίας-Ρωσίας με επίκεντρο τη κρίση της Συρίας, παρά τα διπλωματικά χαμόγελα και την όποια προσωπική συμπάθεια μπορεί να τρέφει ο ένας ηγέτης για τον άλλο. Όσο και να προσπάθησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να «αμβλύνει» τις γωνίες, η εκκωφαντική σιωπή για το θέμα του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν έλεγε πολλά.
Τόσο η Τουρκία όσο και η Ρωσία δεν πρόκειται να συναινέσουν σε μία πιθανή διάσπαση της Συρίας, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρώσο πρόεδρο Β. Πούτιν μετά το πέρας της συνάντησης που είχαν στη Μόσχα:

Τζαμί η Αγ. Σοφία στη Βιθυνία!

Τζαμί η Αγ. Σοφία στη Βιθυνία!

Μαρτυρία σοκ εξάδελφου Άκη: "Έτσι έγινε η νοθεία από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000"!

Μαρτυρία σοκ εξάδελφου Άκη: "Έτσι έγινε η νοθεία από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000"!

Συνεδριάζει σήμερα στις 2 το μεσημέρι το ΚΥΣΕΑ20120719-085435.jpgΣυνεδριάζει σήμερα στις 14:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, το ΚΥΣΕΑ υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού.
Νωρίτερα, ο Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο.

Άλλαξε η ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Άλλαξε η ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΙΑΣ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΙΑΣ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Ισραηλινός βουλευτής έσκισε την Καινή Διαθήκη

Ισραηλινός βουλευτής έσκισε την Καινή Διαθήκη
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΤΕΤΜΗΜΕΝΩΝ..

10 λόγοι για τους οποίους ο "γάμος" των ομοφυλόφιλων δεν είναι γάμος και δημιουργεί τεράστια προβλήματα
Σχ. ΚΟ: Το 2001, η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμοπου θέσπισε «γάμο» μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Ανάλογο «γάμο» έχει θεσπίσει το Βέλγιο (2003), η Ισπανία (2005), οΚαναδάς (2005), η Νότια Αφρική (2006), η Νορβηγία (2009), ηΣουηδία (2009), η Πορτογαλία (2010), η Ισλανδία (2010), ηΑργεντινή (2010) και η Δανία (2012). Στις ΗΠΑ έχει αναγνωρισθεί στις πολιτείες του Κονέκτικατ, της Αϊόβα, τηςΜασαχουσέτηςτου Νιού Χάμσαιρ, της Νέας Υόρκης και τουΒερμόντ, ενώ στο Μεξικό, σε όλες τις 31 πολιτείες, αλλά εκτελείται μόνο στην Πόλη του Μεξικού. Υπολογίζεται ότι το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σήμερα σε περιοχές που αναγνωρίζεται ο «γάμος» μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου (βλ.εδώ).


TFP Student Action / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

1. Δεν Είναι Γάμος

Το να ονομάζεις κάτι γάμο δεν το κάνει γάμο. Ο γάμος ήταν πάντα μια συνθήκη μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας η οποία από τη φύση (ή τον Θεό) έχει διαταχθεί για την αναπαραγωγή και την εκπαίδευση των παιδιών και την ενότητα και την ευημερία των συζύγων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...