Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Ίδρυση ενός «νέου Ισραήλ» στην πολύπαθη Μέση Ανατολή;


Ο εναλλακτικός τίτλος που είχαμε σκεφτεί για την παρούσα ανάρτηση είναι «Ιδού γιατί βρίσκεται ο ρωσικός στόλος στη ΝΑ Μεσόγειο»… Ωστόσο, είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα στην ίδρυση ενός νέου κράτους και στη διάσωση της οικογένειας Άσαντ, η φωτογραφία του χάρτη που ανήκει στο STRATFOR αποδεικνύει ότι τα πράγματα είναι περίπλοκα και οι ισορροπίες ευαίσθητες, ενώ όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά…

Από την πρώτη στιγμή που καταπιαστήκαμε με την ανάλυση της κατάστασης που διαμορφώνεται στη Συρία επισημάναμε ένα πράγμα: Ότι οι Ρώσοι έχουν όντως κάποια πολύ ισχυρά συμφέροντα στη Συρία, η πρόθεσή τους όμως να διατηρήσουν δια της βίας τον Μπασάρ Αλ Άσαντ στην εξουσία έχει περιορισμούς.

SOVIET STORY – ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ Β’ Π.Π. ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ
“Η ιστορία γράφεται απ΄ αυτούς που έχουν την εξουσία και το χρήμα. Ούτε οι σκλάβοι ούτε οι φτωχοί άνθρωποι έγραψαν ποτέ ιστορία. Αυτά που διαβάζουμε ως ιστορία είναι αυτά που κάποιοι αποφάσισαν ότι έπρεπε να διαβάσουμε.”
Σιμόν Πέρεζ.


Ενα συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο, με πλήθος στοιχείων για τη Ρώσικη θηριωδία πριν και κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Εγκλήματα του σοβιετικού καθεστώτος κατά των λαών, “ταξικές εκκαθαριστικές εκκαθαρίσεις”, δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος, μαζικοί τάφοι αμάχων σε ολόκληρη τη Ρωσία.
Περιέχονται βίντεο, συνεντεύξεις, απόρρητα έγγραφα, εικόνες από την Σοβιετική Ρωσία που αποκαλύπτουν τις σφαγές που έγιναν εκείνη την εποχή τόσο από τον Στάλιν όσο και από τον Λένιν κατά την προσπάθεια ανοικοδόμησης του Σοσιαλισμού.

Γίνεται λόγος για την συνεργασία Ρώσων-Ναζιστών κατά την διάρκεια του παγκοσμίου πολέμου και την μεταφορά τεχνογνωσίας κατασκευής στρατοπέδων συγκέντρωσης και θαλάμων αερίων από τους Ρώσους προς τους Ναζιστές (τα στρατόπεδα αυτά προϋπήρχαν στην Σοβιετική Ένωση τουλάχιστον 20 χρόνια πριν υιοθετηθούν από τους Γερμανούς).

Η συνεργασία μεταξύ ναζί και σταλινικών με το σύμφωνο μη επίθεσης Μολότωφ – Ρίμπεντροπ, η κοινή επίθεση της Σοβιετικής Ενωσης και της ναζιστικής Γερμανίας κατά της Πολωνίας, η συνεργασία ναζί και κομουνιστών μέχρι το 1941.
Στο ντοκυμαντέρ αναφέρονται διάφορα φρικτά περιστατικά, μεταξύ των οποίων η εξολόθρευση 7.000.000 Ουκρανών από τον Στάλιν και ο θάνατος εκατοντάδων χιλιάδων άλλων Ρώσων από τους οποίους οι Σοβιετικοί στερούσαν τρόφιμα τα οποία έστελναν στη ναζιστική Γερμανία. Βιντεοσκοπημένα ντοκουμέντα με την παρέλαση του Κόκκινου Στρατού δίπλα στα επίλεκτα σώματα των SS, τυφεκισμούς όσων Ρώσων αντιστέκονταν στον ναζισμό από την κατά τα άλλα αντιιμπεριαλιστική σοσιαλιστική Ρωσία.
Το βίντεο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή ένωση και εδώ είναι όπως προβλήθηκε στην ΕΤ1.
Οποιος αντέχει, το βλέπει.

Χτύπημα ΡΚΚ σε τουρκικό αγωγό


Σε σαμποτάζ οφείλεται σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές η φωτιά που εκδηλώθηκε στον αγωγό, ο οποίος μεταφέρει πετρέλαιο από το Ιράκ στις τουρκικές ακτές της Μεσογείου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ροή του πετρελαίου.

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΤΙ 5 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΑΠΟΒΑΤΙΚΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ 28 ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΓΕΕΦ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ!!!!!

Το έγγραφο ευρέθη στο strategy reports

Τι γυρεύει ο επικεφαλής του εβραϊκού λόμπυ των ΗΠΑ στην Ελλάδα;Τι γυρεύει ο επικεφαλής του εβραϊκού λόμπυ των ΗΠΑ στην Ελλάδα;
Ετοιμάζουν εμπλοκή της Ελλάδος σε πολεμικές περιπέτειες στη Μέση Ανατολή;
Μια πολύ περίεργη επίσκεψη στην Ελλάδα έχουμε αυτές τις ημέρες. Ο επισκέπτης είναι ο πρόεδρος της πανίσχυρης οργάνωσης American Jewish Committee του εβραϊκού λόμπυ στην Αμερική, Ντέηβιντ Χάρρις. Ο Χάρρις συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής με τους υπουργούς Εξωτερικών (Δ. Αβραμόπουλο) και Εθνικής Αμύνης (Π. Παναγιωτόπουλο). Διαβάζουμε σχετικά εις ότι αφορά την συνάντηση με τον Αβραμόπουλο:

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα και αποτέλεσε ευκαιρία εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν με την Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και μεταξύ των ελληνικών και εβραϊκών ομογενειακών οργανώσεων στις ΗΠΑ και ανά τον κόσμο. O κ. Harris εξέφρασε την υποστήριξη της Οργάνωσης στις προσπάθειες της Ελλάδος για έξοδο από την κρίση και χαιρέτισε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας που χαρακτηρίζει τις σχέσεις της Ελλάδος με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ».

Και εις ότι αφορά την συνάντηση με τον Παναγιωτόπουλο: «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής  (AJC) κ. Ντέιβιντ Χάρρις, συνοδευόμενο από στελέχη της AJC, τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών κ. Βενιαμίν Αλμπάλας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα, το Ισραήλ και τις Η.Π.Α.».

Πολύ γενικά κι αόριστα δεν είναι όλα αυτά; Δεν είναι του τύπου: «Κάπου πήγα, κάποιον είδα, κάτι μου’ πε να σας πω»; Σε λίγο θα μας πουν πως πέρναγε από δω κοντά, είδε… φως και μπήκε στην Ελλάδα ο επικεφαλής ο εβραϊκού λόμπυ των ΗΠΑ!

Ρωτάμε, λοιπόν: Τι σχέση έχουν οι συναντήσεις αυτές μέσα στο κατακαλόκαιρο με τις επικείμενες εξελίξεις στην Συρία και πιθανώς και στο Ιράν; Μήπως ζητήθηκε η ενεργός συνδρομή της Ελλάδας σε πολεμικές επιχειρήσεις; Κι αν ζητήθηκε, ποια ήταν η απάντηση των αρμοδίων της συγκυβέρνησης; Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να ξέρει τι αποφασίζουν γι’ αυτόν, ερήμην αυτού;
Βέβαια, ο κ. Χάρρις δεν παρέλειψε να παεράσει κι απ[ό τους φίλους του στο ΠΑΣΟΚ. Όπως ενημέρωσαν σχετικά: "Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε στο γραφείο του με τον εκτελεστικό διευθυντή του American Jewish Committee, κ. David Harris, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, κ. Δαβίδ Σαλτιέλ και τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, κ. Βενιαμίν Αλμπάλας. Θέματα της συζήτησης ήταν η κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, οι σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρίσμα των εξελίξεων στον αραβικό κόσμο."
Υ.Γ: Χωριό που φαίνεται....xryshaygh.com

Στις καλένδες η ανακήρυξη της ΑΟΖ! – Κατ’ απαίτηση ΔΗΜΑΡ;


Στις καλένδες η ανακήρυξη της ΑΟΖ! – Κατ’ απαίτηση ΔΗΜΑΡ;
Προ ολίγων ημερών, σας είχαμε μεταφέρει την είδηση για συνάντηση του υπουργού Εξωτερικού, Δημήτρη Αβραμόπουλου, με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, η οποία ζήτησε ευθέως να μην ασχοληθεί η συγκυβέρνηση με την ανακήρυξη και οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ, γιατί θα αντιδράσουν οι Τούρκοι:  «Από τη ΔΗΜΑΡ τόνισαν ότι χρειάζονται προσεκτικοί χειρισμοί στο θέμα της ΑΟΖ, με δεδομένο, όπως επισημάνθηκε, ότι την Ελλάδα την ενδιαφέρει να μην αυξηθεί η ένταση».

Δεν πρόλαβαν να περάσουν παρά λίγες ημέρες, για να βγει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας και να διαψεύσει ρητά και κατηγορηματικά κάποιο δημοσίευμα που ανέφερε πως εντός ολίγου θα γίνει η οριοθέτηση-ανακήρυξη της ΑΟΖ, χαρακτηρίζοντάς το «μη ακριβές». Και προχωρώντας ακόμα πάρα πέρα, εξήγησε τους λόγους που η υπόθεση της ΑΟΖ θα παραπεμφθεί στις… καλένδες, κατά… διαβολική σύμπτωση, με τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ:  

«Δεν έχει συσταθεί επιτροπή για την ΑΟΖ, ή τις θαλάσσιες ζώνες, με το θέμα αυτό ασχολούνται οι αρμόδιες κυβερνητικές και κρατικές αρχές και ο υπουργός Εξωτερικών έχει υπογραμμίσει ότι το θέμα αυτό αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και προσοχή». Μήπως το όλο θέμα "σκάλωσε" στην θέση της ΔΗΜΑΡ; Μήπως η ΝΔ δεν έχει σκοπό έτσι κι αλλιώς να προχωρήσει στην οριοθέτηση της ΑΟΖ; Μήπως ισχύουν και τα δύο; Εσείς τι λέτε;xryshaygh.com

Δίνουν στους μουσουλμάνους το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ για το Ραμαζάνι


Δίνουν στους μουσουλμάνους το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ για το Ραμαζάνι
Σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, ΠΡΟ-ΠΟ και Παιδείας, της τριμερούς μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, παραχωρούνται δωρεάν χώροι στην Αττική για το επερχόμενο ραμαζάνι του μουσουλμάνων λαθρομεταναστών (στην συντριπτική τους πλειοψηφία)! Κι όλα αυτά, «στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του ανθρώπου, για την απρόσκοπτη τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους»!

Οι χώροι αυτοί, που οι υπουργοί της συγκυβέρνησης παραχωρούν στους μουσουλμάνους λες και είναι τσιφλίκι τους, είναι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο λόγο.

Άραγε, στις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι εν Ελλάδι μουσουλμάνοι, δίδονται στους Χριστιανούς «στα πλαίσια του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου» δωρεάν χώροι «για την απρόσκοπτη τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους»; Ή μήπως δεν τολμούν να δηλώσουν καν ότι είναι Χριστιανοί και δεν διανοούνται ούτε σταυρό να φορέσουν δημοσίως, γιατί θα τους λιντσάρουν;

Εν τέλει, η απόφαση αυτή της συγκυβέρνησης είναι διπλά απαράδεκτη. Και γιατί δίνει χώρους για εκδηλώσεις των μουσουλμάνων, ενώ οι μουσουλμανικές χώρες δεν πράττουν κάτι ανάλογο και γιατί τους δίνει και δωρεάν, ενώ ο ελληνικός λαός χρυσοπλήρωσε την κατασκευή τους και χρυσοπληρώνει την συντήρησή τους. Ποια είναι η λύση; Να πάνε οι μουσουλμάνοι να κάνουνε ραμαζάνι στην Καμπούλ και στο Ισλαμαμπάντ και να μείνουν εκεί!   xryshaygh.com

Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Για την τραγωδία της Κύπρου ευθύνεται ο ελληνικός ιμπεριαλισμός


Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Για την τραγωδία της Κύπρου ευθύνεται ο ελληνικός ιμπεριαλισμός
Θα σας μεταφέρουμε σήμερα ένα πολύ αισχρό, άκρως ανθελληνικό και παντελώς ανιστόρητο κείμενο του 2006, που συνυπέγραψαν τότε τρία κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι Γιάννης Μηλιός, Νάσος Θεοδωρίδης και Σίσσυ Βωβού. Στο απαράδεκτο αυτό ανθολόγιο της προδοσίας, βεβηλώνεται με σταλινικό-μπολσεβίκικο τρόπο η μνήμη των ηρώων του κυπριακού αγώνα και δικαιώνεται ο Αττίλας! Ιδού ολόκληρο το απίστευτο κι όμως αληθινό κείμενο του αίσχους, όπως ξαναδημοσιεύεται σήμερα –επέτειο της τουρκικής εισβολής!- στην προσωπική ιστοσελίδα του Μηλιού, χωρίς κανένα δικό μας σχόλιο, μιας και σε τέτοιες περιπτώσεις κάθε σχόλιο είναι περιττό:
  «Χωρίς να θέλουμε να φτιάξουμε κάποιο σίριαλ, αποφασίσαμε να ξανα-αναφερθούμε στο ζήτημα της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων για το οποίο γράψαμε στην Εποχή της 24-12- 06. Αφού ο σ. Κολοκασίδης, μέλος της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, μας τίμησε με μια απάντηση παρά το «κατάντημά» μας, όπως αναφέρει, και παρά το ότι μας θεωρεί μαρξιστές εντός εισαγωγικών, θέλουμε κι εμείς να πάρουμε τη σκυτάλη για τη συνέχεια. Ας σημειώσουμε ότι δεν αναφερθήκαμε στο μικρό μας άρθρο στην πολιτική του ΑΚΕΛ, αν και φυσικά οι ιδέες που το άρθρο αυτό περιέκλειε είναι κριτικές για την πολιτική του. Θεωρούμε ότι το Κυπριακό είναι ένα διεθνές ζήτημα, και ο λόγος για τον οποίο ενδιαφερόμαστε περισσότερο γι’ αυτό παρά για κάθε άλλο, είναι γιατί εμπλέκεται ο ελληνικός εθνικισμός, ο οποίος μας αφορά άμεσα, οι ελληνοτουρκικές διαφορές και οι υπερβολικοί εξοπλισμοί με βάση αυτό το επιχείρημα, αλλά και γιατί το Κυπριακό αποτελεί το πεδίο άσκησης επεκτατικής πολιτικής του ελληνικού κράτους αλλά και διαφόρων φανερών και κρυφών κλάδων του παρακράτους, εδώ και 50 τουλάχιστον χρόνια.
Πρώτον, ο σ. Κολοκασίδης, αντιμετωπίζοντας την Τουρκία με ψυχροπολεμικό τρόπο, δηλαδή ως τον αιώνιο και απόλυτο εχθρό, όπως έκαναν κάποτε οι ΗΠΑ με την ΕΣΣΔ, κατηγορεί το άρθρο μας ότι, έτσι όπως είναι, «ευχαρίστως θα το δημοσίευαν όλες οι εφημερίδες στην Τουρκία καθώς και πολλές τ/κυπριακές εφημερίδες». Εδώ έχει δίκιο. Γιατί στην Τουρκία υπάρχει κάποια ελεγχόμενη ελευθερία του τύπου, και πράγματι οι τουρκικές εφημερίδες θα μπορούσαν να το δημοσιεύσουν αν κάποιοι φίλοι ή φίλες μας από την αριστερά το μετέφραζαν και το προωθούσαν. Ακόμα περισσότερη ελευθερία του τύπου έχει κατακτηθεί στη Βόρειο Κύπρο, και για τον ίδιο λόγο θα μπορούσε κι εκεί να δημοσιευθεί. Όμως, ο σ. Κολοκασίδης ξεκινάει το άρθρο του με την προφανή άποψη ότι «εκεί» δημοσιεύονται μόνο αυτά που ευνοούν την πολιτική της Άγκυρας. Η πραγματικότητα, ευτυχώς, είναι αρκετά διαφορετική. Ας ελπίσουμε ότι ένα τέτοιο αιρετικό άρθρο θα μπορούσε να δημοσιευτεί και στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου, όπως και στην Ελλάδα, δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς οι φωνές που συγκρούονται με την κατεστημένη σκέψη.
Δεύτερον, παραδέχεται ότι υπάρχει απομόνωση των Τ/Κυπρίων, ή λεγόμενη απομόνωσή τους, όπως αναφέρει, και ότι αυτή είναι απότοκο της εισβολής και κατοχής. (Όσο για την εισβολή, ας την αφήσουμε για κάποια άλλη στιγμή, δεν ξεχνούμε ότι δυστυχώς έγινε μετά από κάποιο πραξικόπημα της ελληνικής χούντας με τη βοήθεια βέβαια των Κυπρίων εθνικιστών με την αρωγή και τη συμβολή της ελληνικής χούντας, το 1974, αν δεν μας απατά η μνήμη μας).
Φυσικά η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας κάνει ότι μπορεί για να συνεχιστεί αυτή η απομόνωση, και να τιμωρείται η Τ/Κυπριακή κοινότητα, μέχρι που η Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της και να επανέλθει η Κυπριακή Δημοκρατία στην προ του 1974 εποχή. Μα, μήπως ξέχασε ο σύντροφος, ότι η διχοτόμηση και η πράσινη γραμμή υπάρχει από το 1964, 10 χρόνια δηλαδή πριν την τουρκική εισβολή και κατοχή; Μήπως ξέχασε επίσης ότι ο οικονομικός στραγγαλισμός των Τ/Κ υπήρχε και καθ’ όλη αυτή τη 10ετία με την πολιτική του Μακαρίου; Μήπως ξέχασε το σχέδιο Ανάν, το 2004, που το κόμμα του, ενώ αρχικά είχε πει ότι ήταν θετικό αλλά ήθελε κάποιες εγγυήσεις, τελικά ζήτησε την καταψήφισή του από την Ε/Κυπριακή κοινότητα; Τι θα κάνουμε τώρα, μέχρι ένα νέο σχέδιο επανένωσης της Κύπρου προκύψει από τον ΟΗΕ, κάτι για το οποίο καμία σπουδή δεν υπάρχει από την Κυπριακή Δημοκρατία ή από το ΑΚΕΛ; Θα αρνούμαστε στους Τ/Κύπριους το εμπόριο, την άμεση επικοινωνία με τον έξω κόσμο, την πολιτιστική παρουσία τους σε κάποιες διεθνείς διοργανώσεις κ.λπ.; Γιατί η κυπριακή κυβέρνηση, ναι μεν έχει συμφωνήσει στα λόγια για την άρση της απομόνωσης, αλλά δεν παίρνει μέτρα γι’ αυτό. Γιατί έχουμε αντίθετη πολιτική με τα άλλα εμπάργκο που έχουν ταλαιπωρήσει αφάνταστα άλλους λαούς, όπως του Ιράκ, της Σερβίας, της Κούβας, κ.λπ.; Το ΑΚΕΛ έχει πράγματι άμεση ευθύνη γι’ αυτή την πολιτική, στο βαθμό που στηρίζει έναν πρόεδρο με ακροεθνικιστικό παρελθόν, που επιπλέον έχει ένα κόμμα πολύ μικρότερο του ιδίου. Και στο βαθμό που συμμετέχει στην κυβέρνηση.
Η χρήση από εμάς του όρου λαός και λαοί, όταν αναφερόμαστε στις δύο κοινότητες του νησιού, δεν οφείλεται στην υποστήριξη της πολιτικής της Άγκυρας, επειδή ακριβώς δεν τη θεωρούμε μαρξιστική, αλλά σε μια συνήθεια που έχουμε και που πράγματι πρέπει να την αλλάξουμε, μια και η πίστη μας στο γεγονός ότι ο λαός αυτός είναι ενιαίος και πρέπει να απολαμβάνει ισότητας ανεξαρτήτως εθνικότητας, έχει καταγραφεί επανειλημμένα μέσα από τις θέσεις μας και τις ενέργειές μας.
Η καταπίεση των Τ/Κυπρίων από τους οικονομικά ευημερούντες Ε/Κυπρίους είναι γεγονός, και όχι ένα τάχα, με τη διαφορά ότι η καταπίεση γίνεται από την Ε/Κυπριακή αστική τάξη και όχι από τους απλούς ανθρώπους της Ε/Κυπριακής κοινότητας. Και φυσικά μπράβο στην ΠΕΟ (αντίστοιχο της ΓΣΕΕ) «που έχει οργανώσει απεργίες εκεί που διαπίστωσε παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων σε βάρος Τ/Κυπρίων εργαζομένων». Αλλά και είναι αυτονόητη υποχρέωσή της, φυσικά.
Εμείς ζητούμε τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής στη Βόρειο Κύπρο, όπως και το ΑΚΕΛ, αλλά οι Τ/Κύπριοι εκφράζονται αυτή τη στιγμή από ένα μη αναγνωρισμένο κράτος, την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, η οποία όμως κατά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει επίσημος συνομιλητής σε διεθνή φόρα αλλά και με την κυπριακή κυβέρνηση.
Η δημιουργία αυτού του κράτους είναι ένα αρνητικό γεγονός, προϊόν βεβαίως της κατοχής, που όμως έχει πλέον μια ζωή τριάντα ετών και η διάλυσή του πρέπει να συνδυάζεται με την επανένωση με βάση τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία όπως έχει γίνει κοινά αποδεκτό. Η άρνηση κάθε σχεδίου επανένωσης απλώς παγιοποιεί ακόμα περισσότερο αυτό το μικρό και μη αναγνωρισμένο κράτος.
Ο σ. Κολοκασίδης μιλά για «την Τουρκία» και τους «Τουρκοκύπριους» σαν να πρόκειται για ενιαία και αδιαίρετα Υποκείμενα, χωρίς εσωτερικές αντιφάσεις και συγκρούσεις, διαφορετικές στρατηγικές κ.ο.κ. Στο πλαίσιο αυτής της απαράδεκτης για έναν αριστερό ιδεολογίας, δεν έχει υποπτευθεί ότι στη Β. Κύπρο έλαβε χώρα ένα μεγαλειώδες κίνημα που ανέτρεψε τον Ντενκτάς και άφησε συγκεκριμένα θεσμικά και διεθνοπολιτικά ίχνη, που δημιουργούν προϋποθέσεις κοινής δράσης με τα ε/κ κινήματα και τις αντίστοιχες αριστερές πολιτικές δυνάμεις. Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση το ΑΚΕΛ έχει επιλέξει τα συμφέροντα της ε/κ αστικής τάξης και δεν καταγγέλλει καν τις παράνομες μπίζνες ή χορηγίες που κάθε τόσο βγαίνουν στην επιφάνεια, και στις οποίες φέρεται έντονα εμπλεκόμενος ο εκλεκτός του πρόεδρος Παπαδόπουλος.
Όσο για τον όρο Β. Κύπρος, που εμείς χρησιμοποιούμε, πρέπει να θυμίσουμε ότι άλλη η γλώσσα ενός αριστερού άρθρου κι άλλη εκείνη της διπλωματίας (ή του ελληνικού ιμπεριαλισμού).
Όλες αυτές οι εσωτερικές αντιφάσεις και συγκρούσεις που αναφέρουμε παραπάνω, εκδηλώνονται συχνά. Πρόσφατη είναι η περίπτωση της γέφυρας στην οδό Λήδρας, που ο Ταλάτ καθώς και η τουρκική κυβέρνηση ήθελαν να γκρεμίσουν, εις όφελος της προσέγγισης των δύο κοινοτήτων, ενώ ο τουρκικός στρατός πρόβαλε βέτο. Τελικά η γέφυρα γκρεμίστηκε στις 9/1.
Τέλος, μας είναι περισσότερο από φανερό ότι η μικρή Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να εμποδίσει την Τουρκία να μπει στην ΕΕ, αφού την χρησιμοποιούν (την Κύπρο) οι μεγάλες δυνάμεις «της νέας τάξης πραγμάτων» όπως θα τις έλεγε ο σ. Κολοκασίδης, και έτσι να διαιωνίσει ένα καθεστώς ταϊβανοποίησης της Βόρειας Κύπρου ή κάτι παρόμοιο. Το αν οι απόψεις μας ή αυτές του ΑΚΕΛ συνάδουν με τις απόψεις της «νέας τάξης πραγμάτων», είναι στην κρίση των αριστερών ανθρώπων που διαβάζουν την Εποχή ή παρόμοια έντυπα και κείμενα, να το κρίνουν. Φανταζόμαστε ότι πολλοί άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους εκπαιδευμένοι στην εθνο-πατριωτική λογική από τις συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις, αλλά και ορισμένοι από την αριστερά, που απλώς προσθέτουν το επίθετο «αντιιμπεριαλιστική» σε αυτή την κυρίαρχη αστική λογική, θα χαρακτηρίσουν εμάς ως φορείς της «νέας τάξης πραγμάτων», όπως κάνει εξ άλλου και ο σ. Κολοκασίδης. Αντίθετα με τη λογική αυτή, εμείς επιμένουμε ότι δεν είναι η «πάλη των εθνών» αλλά τα συμφέροντα των εργαζόμενων και υποκείμενων σε εκμετάλλευση τάξεων, ε/κ και τ/κ, που πρέπει να μας ενδιαφέρουν.
Παράλληλα ρωτάμε, βέβαια, πόσο «αντιιμπεριαλιστικές» είναι όλες οι διευκολύνσεις που έχει υπογράψει ο Παπαδόπουλος με τις ΗΠΑ για τη διευκόλυνση του πολέμου στο Ιράκ, ή για τη συμφωνία έκδοσης πολιτών στις ΗΠΑ, την οποία η Κύπρος έχει υπογράψει και για την οποία επαίρεται ο Παπαδόπουλος.
Τέλος μας είναι φανερό ότι ένα μεγάλο αριστερό κόμμα σαν το ΑΚΕΛ, αν συγκρουστεί με τον εθνικισμό που είναι σύμφυτος με την αστική ιδεολογία, αρχικά ασφαλώς θα έχει κάποιες απώλειες στην επιρροή του. Διότι τότε δεν θα μπορεί ούτε θα θέλει να συγκυβερνά με τον Παπαδόπουλο σε μια συνδιοίκηση καθαρά αστική (αλλά και εθνικιστική απέναντι στην μειοψηφική κοινότητα που ζει στο νησί). Και γιατί να συγκρουστεί, λοιπόν; Γιατί ο καπιταλισμός χρειάζεται ανατροπή και όχι συγκυβέρνηση, τόσο στην Κύπρο όσο και παντού αλλού. Αλλά σήμερα δεν έχουμε (οι εργαζόμενοι και τα κινήματα) τη δύναμη να ανατρέψουμε ούτε τους εθνικισμούς ούτε πολύ περισσότερο τους καπιταλισμούς. Μήπως είναι όμως η εποχή της σωστής προετοιμασίας για επόμενες και επερχόμενες αναμετρήσεις; Σ’ αυτό το ερώτημα εμείς απαντούμε θετικά, ενώ παράλληλα υποστηρίζουμε, ενθαρρύνουμε και συμμετέχουμε στα αντιεθνικιστικά κινήματα επαναπροσέγγισης τα οποία ήδη έχουν παίξει το θετικό τους ρόλο ο οποίος πρέπει να δυναμώσει στο μέλλον.
Νάσος Θεοδωρίδης, μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Σίσσυ Βωβού, μέλος της ΑΚΟΑ
Γιάννης Μηλιός, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής του περιοδικού ΘΕΣΕΙΣ.
(ΥΓ): Για το άρθρο αυτό, και σε ρόλο τιμητή, εξέδωσε μια πολύ επιθετική επίσημη ανακοίνωση και η ΝΔ, το κόμμα που ίδρυσε ο ψευτοεθνάρχης Καραμανλής, του περιβόητου «Η Κύπρος κείται μακράν», του κλειστού φακέλου της προδοσίας κ.λπ. Το θράσος περισσεύει! xryshaygh.com

ΠΑΓΚΟΣΜΟΠΟΙΗΣΙΣ ... ΣΥΝΑΙΧΕΙΑ..

Ας εξατάσουμε το θέμα της "παιδευσεως" καί παιδείας....Ο σημερινός τρόπος εκπαιδεύσεως ελλήνων  ή αλλοδαπών , η σημερινή παιδεία όχι μόνο δεν έχει καμία μα καμία σχέση μέ τήν ελληνική εκπαίδευση , αλλά είναι καί άκρως επικίνδυνη γιά τά παιδιά.
Η ελληνική Παιδεία - παίδευσις αποσκοπούσε στήν ανάπτυξη τού πνεύματος , ώστε οί  άνθρωποι νά καταστούν καλοί καγαθοί πολίτες . Η σημερινή εκπαίδευσις αποσκοπεί στήν οικονομοποίηση τού ανθρώπου ..Βέβαια πίσω από όλες αυτές τίς "εκπαιδευτικές δραστηριότητες " πού έχουμε εμπλέξει τά παιδιά (διεθνώς) μέ τα φροντιστήρια επί φροντιστηρίων από τήν βρεφική ακόμη ηλικία , κρύβεται ή προβολή τών γωνείκών αδυναμιών καθώς καί νά απεγκλωβιστούν οί μητέρες . Δηλαδή οί βρεφονηπιακοί σταθμοί , τα ολοήμερα , τά ιδιωτικά , τά φροντιστήρια , όλα αυτά  , τά ιδιαίτερα μαθήματα μέ τα δισεκατομμύρια μόνο και μόνο για νά τήν "κοπανήσουν " οί μητέρες ...Τί σχέση έχουν όλα αυτά τά " μαθήματα" επί μαθημάτων , οί υπολογιστές , τά φροντιστήρια καί βέβαια οί εξετάσεις τής παπαγαλίας , μέ τήν αρχαία Ελληνική Εκπαίδευση , μέ τήν παιδευση τών νέων στά γυμνάσια , στά γυμναστήρια , στίς φιλοσοφικές συζητήσεις κτλ..Τί σχέση έχει γενικά ή σημερινή εκπαίδευσις , εγχώρια καί αλλοδαπή , μέ το θέατρο, μέ την τραγωδία , μέ τα Ασκληπιεία ; Μέ τήν παιδεία γιά αποδοχή λαθών ; Μέ τήν παιδεία για εκδήλωση συναισθημάτων , μέ τήν τραγωδία γιά κάθαρσι τών παθημάτων μέ σκοπό τήν σωματική , τήν συναισθηματική καί νοητική ίαση , ώστε , να καταστούμε πραγματικοί  Έλληνες ;
Επομένως επειδή ή σημερινή εκπαίδευσις προκαλεί πόνο , για αυτόν τόν λόγο δέν είναι Ελληνική... Η Ελληνική εκπαίδευσις  ήρε τόν πόνο . Η Ελληνική εκπαίδευσις καί Παιδεία είναι, όπως αναλύσαμε όλως δι ΄όλου αντίθετη μέ τήν σημερινή ντόπια καί ξένη .
Βέβαια μέσα από τίς λυσσαλέες διώξεις πού υφίσταται ό ελληνισμός από τούς εξουσιαστές για νά αποκόψουν τήν ανθρωπότητα κάθε δεσμό μέ τό Ελληνικό Πνεύμα τής αυτογνωσίας καί συνειδήσεως καί νά τήν καταστήσουν άβουλη ανθρωπομάζα καταναλωτών , καλό είναι νά αγωνιζώμαστε νά διατηρήσουμε τά εθνικά μας σύμβολα , έστω καί εθιμοτυπικά , καί μιά μελλοντική , ποιός ξέρει , ανάστασι του Ελλνικού Πνεύματος , όχι τόσο από σωβινιστική έπαρση , αλλά πώς νά τό κάνουμε , αφού ή αυτογνωσία , ή συνείδησις καί γενικά  ό ανθρωπισμός είναι αρετές τού Ελληνικού Πνεύματος, άς αγωνιστούμε να διατηρήσουμε τά σύμβολα , τήν ιστορία καί κυρίως τήν γλώσσα , μήπως ποιός ξέρει , μέσα από τό τέλμα όπου έχουμε πέσει (ολόκληρος η ανθρωπότης ) κάποτε θά αναζητήσουμε τήν λύση τού υπαρξιακού μας προβλήματος καί θά δημιουργήσουμε τις προύποθέσεις γιά είρήνη γιά πραγματικό πολιτισμό ..γιά προστασία καί σεβασμό στό περιβάλλον.............    

Συνταξιούχος δασκάλα χάρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ

Συνταξιούχος δασκάλα χάρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ

Αγιά Σοφιά: Σπουδαία διάκριση για το εθνικό μας μνημείο!

Αγιά Σοφιά: Σπουδαία διάκριση για το εθνικό μας μνημείο!
Η Αγία Σοφιά, το ανεπανάληπτο αυτό Βυζαντινό Μνημείο της Ορθοδοξίας που σήμερα οι Τούρκοι έχουν μετατρέψει σε μουσείο, περιελήφθη στα δέκα κορυφαία μνημεία του κόσμου.
Η αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα Hurriyet, Daily News καλύπτει με δημοσίευμα της, στην πρώτη της σελίδα, την συμπερίληψη αυτή Αγίας Σοφίας στον κατάλογο των ωραιότερων μνημείων του κόσμου του τουριστικού περιηγητικού καταλόγου Lonely Planet.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μια ομάδα ισλαμιστών και ένα από τα κόμματα της ακραίας αντιπολίτευσης έχουν ξεκινήσει αγώνα να γίνει η Αγιά Σοφιά ξανά τζαμί.
Πρόσφατα δε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ζήτησε να ανοίξει η Αγιά Σοφιά για προσευχή στους Χριστιανούς.
Όσα χρόνια και αν περάσουν το ελληνικό μνημείο θα παραμένει ένα έργο τέχνης...
Κάνε    για να προλάβεις το μακελειό!

Συμπλοκή αλλοδαπών στην Αθήνα

Συμπλοκή αλλοδαπών στην Αθήνα

This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink. H…”επεκτατική πολιτική της Ελλάδας” ευθύνεται για το Κυπριακό θεωρούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!!!


This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.

H…”επεκτατική πολιτική της Ελλάδας” ευθύνεται για το Κυπριακό θεωρούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Share

Θλίψη και οργή προκαλούν σε όλους τους Έλληνες, βεβηλώνοντας τη μνήμη των Ηρώων του Κυπριακού Ελληνισμού, οι απαράδεκτες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, που δημοσιεύονται στην προσωπική διαδικτυακή σελίδα του προβεβλημένου στελέχους του, Γιάννη Μηλιού και συνυπογράφουν τα επίσης μέλη του, Σίσσυ Βωβού και Νάσος Θεοδωρίδης, ανήμερα της Μαύρης Επετείου της εισβολής του Αττίλα“, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας
Σύμφωνα με τις απόψεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για τα δεινά του Κυπριακού Ελληνισμού, ευθύνονται ο «ελληνικός εθνικισμός» και η «ελληνική επεκτατική πολιτική». Κατηγορούν, μάλιστα, τους Ελληνοκυπρίους ότι καταπιέζουν τους Τουρκοκυπρίους!!!
Η ανακοίνωση τοι ΓΤ της ΝΔ καταλήγει ως εξής: “38 χρόνια μετά την εισβολή του Αττίλα στη Μεγαλόνησο, αναρωτιόμαστε αν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ταυτίζεται πλήρως με τα όσα ακραία και επικίνδυνα υποστηρίζουν τα στελέχη του. Σε αυτό κ. Τσίπρα επιτέλους θα απαντήσετε;”.
Ακολουθεί το κείμενο των τριών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑπου δημοσιεύεται στον προσωπικό ιστότοπο του στενού συνεργάτη του Προέδρου του, κ. Γιάννη Μηλιού:
 Οι «μαρξιστές» της Εποχής  για το Κυπριακό

DefenceNet - Όταν τα σύμβολα του Παγανισμού τρομοκρατούν το σκοτάδι

DefenceNet - Όταν τα σύμβολα του Παγανισμού τρομοκρατούν το σκοτάδι

DefenceNet - Εγκληματική αμέλεια του ελληνικού κράτους στην πώληση τεσσάρων αεροσκαφών Α340-300

DefenceNet - Εγκληματική αμέλεια του ελληνικού κράτους στην πώληση τεσσάρων αεροσκαφών Α340-300

DefenceNet - Ο δήμαρχος Ικαρίας "πήρε στο ψιλό" τους Τούρκους

DefenceNet - Ο δήμαρχος Ικαρίας "πήρε στο ψιλό" τους Τούρκους

Επιτυχημένη ομιλία ιδεολογικού περιεχομένου στα γραφεία της Τ.Ο. Άνω ΛιοσίωνΕπιτυχημένη ομιλία ιδεολογικού περιεχομένου στα γραφεία της Τ.Ο. Άνω Λιοσίων
Μια επιτυχημένη δράση ενημέρωσης πολιτικού και ιδεολογικού περιεχομένου των μελών και στελεχών της Τ.Ο. Άνω Λιοσίων - Αχαρνών - Καματερού έγινε την Πέμπτη παρ΄όλη την ζέστη της ημέρας, στα κατάμεστα γραφεία της Τ.Ο. στην πλατεία Μητροπόλεως. Ο Συναγωνιστής Γιώργος Μισιάκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά:
"H ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ΣΧΟΛΕΙΟ γιατί διδάσκει Ιδέες, Αρχές, Ήθος και Αξίες, Στάση και Τρόπο Ζωής. ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, καθώς εκπαιδεύει «Πολιτικούς Στρατιώτες» για την Απελευθέρωση της Χώρας. ΚΑΣΤΡΟ, επειδή κρατά όλες τις προαναφερθείσες ιδιότητες αμόλυντες από την σήψη και την παρακμή της σύγχρονης αρρωστημένης κοινωνίας ".Με τα λόγια αυτά έδωσε το στίγμα της πολιτικής, γεμάτης ιδεολογικής γραμμής συζήτηση που θα ακολουθούσε. Μερικά αποσπάσματα από την σπουδαία ομιλία του Συναγωνιστή Μισιάκα:
"Σ’ αντίθεση με τους υποκριτές, τα λαμόγια, τους παλιανθρώπους και τους αδύναμους χαρακτήρες, οι Χρυσαυγίτες, Άνδρες και Γυναίκες, Υπερασπίζουν με συνέπεια και αυταπάρνηση τις Ιδέες τους, το δικαίωμα στην Αξιοπρέπεια. Γιατί για Εμάς, το να είσαι Εθνικιστής και Επαναστάτης, σημαίνει να είσαι συνειδητοποιημένος Χρυσαυγίτης, να «ρουφάς» δημιουργικά την Ζωή, να της δίνεις Ουσία και Αξία μέσα από την Σκέψη και την Δράση, ζώντας διαφορετικά από τους πλαδαρούς αστούς και τα, πάσης φύσεως, θλιβερά παράγωγά τους. Η έννοια του Έλληνα σήμερα, με την συνειδησιακή της ερμηνεία, ταυτίζεται πλήρως μ’ αυτήν του Χρυσαυγίτη, ο οποίος είναι ενταγμένος, ουσιαστικά και όχι τυπικά, υπεύθυνα και όχι χαλαρά, στην οργάνωση, το Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ."
"Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι εξελίξεις των δύο τελευταίων ετών απεκάλυψαν το πρόσωπο αρκετών πολιτικών απατεώνων. Όλοι αυτοί οι «πουθενάδες», μέχρι τότε, είχαν συνηθίσει να παίζουν ένα ανώδυνο πολιτικάντικο παιχνίδι, φλυαρώντας με κενές φράσεις τύπου «ρήξη και ανατροπή», «πατριωτικός παρεμβατισμός» και άλλες παρόμοιες βερμπαλιστικές μπούρδες, χωρίς κανένα ουσιαστικό και ενεργητικό περιεχόμενο. Λεηλατούσαν, λεκτικά και μόνον, τις ριζοσπαστικές πρακτικές, κάνοντας ψηφοθηρία στις διαθέσεις αρκετών αγνών Εθνικιστών και Πατριωτών, εκμεταλλευόμενοι την, μέχρι τότε, μη δυναμική πολιτική παρουσία ενός Αυθεντικού (και Ανθεκτικού) Εθνικού και Λαϊκού Κινήματος. Μάλιστα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, επανεμφανίστηκαν κάποια «απολιθώματα», τα οποία παρίσταναν κάποτε, ανεπιτυχώς, τους θεωρητικούς του Εθνικισμού. Γιατί αυτό που κάνουν είναι να προσπαθούν να καλλιεργήσουν στον Λαό την ψευδαίσθηση ότι όλα μπορούν ν’ αλλάξουν «από μέσα», από την ενσωμάτωσή τους, δηλαδή, σε καθεστωτικούς φορείς."
"Η πορεία της ζωής, όμως, έδειξε πως δεν μπορεί να ξεπηδήσει Γνήσιο Εθνικιστικό Κίνημα, με ουσιαστικούς αγώνες και αληθινή αντίσταση στο σύστημα, μέσα από τις γραμμές κομμάτων με καθεστωτική αντίληψη και νοοτροπία. Κάτι τέτοιο αποτελεί απλώς εθιμοτυπία κοινοβο(υ)λευτικού τύπου, και οδήγησε, στο παρελθόν, στην απογοήτευση, στην ανυπαρξία και την πολιτική αποστράτευση, αρκετούς συμπατριώτες μας. Μακριά από τους επιτήδειους «εθνοπατέρες» και τους άμεσους και έμμεσους (και έμμισθους) υπηρέτες τους, παίρνουμε τις τύχες μας, τις τύχες της Πατρίδας και του Λαού, στα δικά μας χέρια, αναπτύσσοντας Κίνημα Εθνικό, Λαϊκό, Επαναστατικό, μέσα από τις τάξεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Στηλιτεύοντας αμείλικτα τον κάλπικο πατριωτισμό των διαφόρων απόβλητων και μπάζων της «κεντροδεξιάς πολυκατοικίας», καταγγέλουμε τα οποιαδήποτε φαινόμενα αριβισμού και καριερισμού, το ξεπούλημα και την πλήρη ενσωμάτωση στο σύστημα."
Ακολούθησαν ερωτήσεις από τα μέλη και τους υποστηρικτές της Τ.Ο. που παρακολουθούσαν με προσοχή τα λόγια του Συναγωνιστή, ενώ ο Συναγωνιστής Μισιάκας έδωσε υπόσχεση πως από τον Σεπτέμβρη θα πυκνώσουν τα ιδεολογικά σεμινάρια του Κινήματος.xryshaygh.com

DefenceNet - Πως τα ταμεία "έφαγαν" το 70% από τα κονδύλια της χρονιάς

DefenceNet - Πως τα ταμεία "έφαγαν" το 70% από τα κονδύλια της χρονιάς

Η Χρυσή Αυγή για την παραίτηση του οικονομολόγου του ΔΝΤ, Πίτερ Ντόιλ


Η καταστροφική πολιτική του ΔΝΤ με στόχο την διάλυση της Ελλάδος και της Ευρωζώνης δεν αποτελεί πλέον σενάριο συνομωσιολογίας. Ποινικές ευθύνες τώρα για τους πολιτικούς του κυκλώματος Παπανδρέου που άνοιξαν την "κερκόπορτα" της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους.xryshaygh.com

Συνελήφθη κι άλλος «οικονομικός μετανάστης» - μεγαλέμπορος ναρκωτικών


Συνελήφθη κι άλλος «οικονομικός μετανάστης» - μεγαλέμπορος ναρκωτικών
Κάθε μέρα που περνάει, γεμάτο είναι το αστυνομικό δελτίο από τις συλλήψεις των «οικονομικών μεταναστών», για διάφορα πολύ σοβαρά αδικήματα, όπως δολοφονίες, ληστείες, ληστείες μετά φόνου, κλοπές, βιασμούς, απαγωγές, εμπόριο ναρκωτικών κ.α. Μόνο τα κόμματα της… ευαίσθητης περί τα… δικαιώματά τους (να εγκληματούν κατά των Ελλήνων) αριστεράς, ο Συνήγορος του Πολίτη, οι χρυσοκάνθαροι των ΜΜΕ και των ΜΚΟ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και άλλες… δημοκρατικές δυνάμεις δεν τα βλέπουν αυτά.

Χθες, λοιπόν, στην Νέα Σμύρνη, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ακόμα ένας 34χρονος «κακόμοιρος οικονομικός μετανάστης», εξ’ Αλβανίας για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης, κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και για εγκατάσταση εργαστηρίου νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών. Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:
 •     Ποσότητα Ηρωίνης βάρους –19.717- γραμμαρίων.
 •     Ποσότητα Κοκαΐνης βάρους –203- γραμμαρίων.
 •     Ποσότητα Ακατέργαστης Κάνναβης βάρους –895- γραμμαρίων.
 •     Ποσότητα άγνωστης σκόνης, πιθανώς νοθευτικής της ηρωίνης, βάρους –2.390- γραμμαρίων.
 •     Ένα –1- εύχρηστο υποπολυβόλο, με σιγαστήρα και δυο –2- γεμιστήρες.
 •     Ένα –1- εύχρηστο πιστόλι μάρκας BAIKAL, με σιγαστήρα και δύο –2- γεμιστήρες.
 •     Ένα –1- εύχρηστο πιστόλι μάρκας CZ 99, με δύο –2- γεμιστήρες.
 •     Ένα –1- εύχρηστο πιστόλι μάρκας STEYER.
 •     Διακόσια επτά –207- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
 •     Το χρηματικό ποσό των –500- ευρώ.
 •     Τρία –3- κινητά τηλέφωνα.
 •     Δύο –2- ζυγαριές ακριβείας.
 •     Ένα –1- πλήρες εργαστήριο νόθευσης και τυποποίησης ηρωίνης (Υδραυλική πρέσα, Ηλεκτρικοί αναδευτήρες, μεταλλικά καλούπια, μεταλλικές πλάκες και διάφορα άλλα εξαρτήματα).xryshaygh.com

Πλαστήρα

1η Εθνικιστική Κατασκήνωση στην Λίμνη


Πρόγραμμα Κατασκήνωσης
Παρασκευή 3/8
11:00 Προσέλευση
14:00 Μεσημεριανό – Ξεκούραση
21:00 Βραδινό -  Συζήτηση ιδεολογίας
Σάββατο 4/8
09:00 Πρωινό - Αθλοπαιδιές
14:00 Μεσημεριανό - Ξεκούραση
18:00 Ψυχαγωγία (μπάσκετ – ποδόσφαιρο)
21:00 Βραδινό  - Συζήτηση ιδεολογίας
Κυριακή 5/8
09:00 Πρωινό - Αθλοπαιδιές
14:00 Μεσημεριανό - Συζήτηση ιδεολογίας
18:00 Λήξη κατασκήνωσης
Τηλέφ.xryshaygh.com

DefenceNet - Ο Αλ. Τσίπρας προεξοφλεί την χρεοκοπία

DefenceNet - Ο Αλ. Τσίπρας προεξοφλεί την χρεοκοπία

Και το Associated Press κατά της Χρυσής Αυγής


Και το Associated Press κατά της Χρυσής Αυγής Σιγά-σιγά παιδιά, μη σπρώχνεστε, όλοι θα πάρετε…
Ρίχνοντας μια βιαστική ματιά στις σημερινές ειδήσεις, έπεσα πάνω σ’ ένα δημοσίευμα του καθεστωτικού «Βήματος», που τιτλοφορείται «Διεθνής εξευτελισμός για την Ελλάδα…» και σκέφτηκα: τι έγινε πάλι; Έκοψαν το ρεύμα κι από άλλο άσυλο ανιάτων, γιατί δεν πληρώθηκε το χαράτσι της ΔΕΗ; Μήπως από κανένα γηροκομείο; Ή μήπως από κάποιον παιδικό σταθμό;

Γρήγορα καθησυχάστηκα διαβάζοντας τη συνέχεια του τίτλου: «Διεθνής εξευτελισμός για την Ελλάδα, που έγινε κοιτίδα του ρατσισμού - Ξένα ΜΜΕ, αλλά και ΕΕ, μιλούν για έξαρση της βίας κατά μεταναστών». Το νέο δημοσίευμα προέρχεται από ρεπορτάζ του Associated Press, το οποίο όπως μας βεβαιώνει το Βήμα «κάνει το γύρο του κόσμου» (τι ντροπή!), και περιέχει τα εξής βαρύγδουπα:

«Σύμφωνα με καταγγελίες μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μέσα σε τρεις μήνες έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 300 επιθέσεις εναντίον οικονομικών μεταναστών που ζουν στη χώρα μας. Δημοσιεύματα υπάρχουν την Παρασκευή σε μεγάλες ξένες εφημερίδες, όπως η Washington Post, αλλά και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ακτιβιστών στο Associated Press, πίσω από τις επιθέσεις αυτές βρίσκονται μέλη της Χρυσής Αυγής. «Οι ακτιβιστές συνδέουν τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών με την άνοδο που σημείωσε το κόμμα της Χρυσής Αυγής, η οποία χρησιμοποιεί επιθετική ρητορική εναντίον τους και χαρακτηρίζεται από τους πολιτικούς της αντιπάλους ως νεό-ναζί. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται ότι βρίσκονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις, αλλά το κόμμα αρνείται οποιαδήποτε σχέση» μεταδίδει το Associated Press.
Το πρακτορείο φιλοξενεί, μάλιστα, δηλώσεις ενός 40χρονου άνδρα από την Ινδία ο οποίος καταγγέλλει ότι το βράδυ της Τρίτης ομάδα 20 κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε Ινδούς και Πακιστανούς μετανάστες στο Μενίδι. «Ήταν περίπου 10 το βράδυ κι εγώ βρισκόμουν έξω (από το σπίτι) κι έτρωγα γιατί είχε πολλή ζέστη. Ξαφνικά εμφανίστηκαν περίπου 20 άνδρες, ίσως και περισσότεροι. Όλοι φορούσαν κουκούλες. Άρχισαν να μας χτυπούν» καταγγέλλει ο 40χρονος, ο οποίος βρίσκεται κι εργάζεται στη χώρα μας τα τελευταία 12 χρόνια. «Ήταν σαν να ήθελαν να μας σκοτώσουν» προσθέτει, με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού στο πρόσωπό του. Στο ίδιο τηλεγράφημα υπάρχουν δηλώσεις και του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ. «Πρόκειται για φασιστικές συμμορίες και κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Κατέστρεψαν τα πάντα -τηλεοράσεις, ψυγεία, πόρτες και παράθυρα» λέει ο Τζαβέντ Ασλάμ, σημειώνοντας ότι επιθέσεις έγιναν σε συνολικά επτά σπίτια. Το πρακτορείο σημειώνει, δε, ότι η αστυνομία δεν έχει καταγεγραμμένα στοιχεία για τις ρατσιστικές επιθέσεις, με το αιτιολογικό ότι πολλές φορές το κίνητρο των δραστών παραμένει αδιευκρίνιστο. 

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου! Τα γνωστά αναμασήματα, με νέες «αποκαλύψεις» αναρχοκομμουνιστών, του τύπου «κάποιος, κάπου, κάποτε», και… τρίχες κατσαρές. Η πραγματικότητα είναι ότι νυχθημερόν, σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, συμμορίες «κακόμοιρων οικονομικών μεταναστών» δολοφονούν, ληστεύουν, κλέβουν και τρομοκρατούν τους Έλληνες, οι οποίοι πολλές φορές φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους! Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το αστυνομικό δελτίο. Όσον αφορά τις επιθέσεις κατά λαθρομεταναστών, ας ψάξουν τους δράστες οι διάφοροι… Πουαρώ, ντόπιοι και ξένοι, στις πολυποίκιλες μαφίες των αλλοδαπών. Για παράδειγμα, ας μας πει ο «πολύς» πρόεδρος των Πακιστανών στην Ελλάδα, πόσοι Πακιστανοί έχουν συλληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία για απαγωγές συμπατριωτών τους και μετά ας μιλήσει όσο θέλει περί… ρατσισμού! Περιμένουμε… xryshaygh.com

Π.Ηλιόπουλος: Ο Μεϊκόπουλος ας πάρει τους λαθρομετανάστες σπίτι του!


Με αφορμή την στυγερή δολοφονία 80χρονης στον Αγ. Λαυρέντιο ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος δήλωσε: «Το Δημοτικό Συμβούλιο μου κοινοποίησε την απόφαση που πήρε σχετικά με το ζήτημα της εγκληματικότητας με αφορμή τη στυγερή δολοφονία της 80χρονης συμπολίτισσας μας στον Άγιο Λαυρέντιο. Προσωπικά έχω να κάνω το εξής σχόλιο:«Χιλιάδες συνάνθρωποι μας κάθε χρόνο χάνουν της ζωή τους, τόσο από την αύξηση της εγκληματικότητας όσο και από την έκρηξη του φαινομένου των αυτοκτονιών. Κατά τη γνώμη μου η αιτία είναι κοινή, το δολοφονικό εργαλείο δεν είναι άλλο από τη Μνημονιακή πολιτική. Η ευθύνη βαραίνει αυτούς που έβαλαν τη χώρα στο Μνημόνιο, αυτούς που μας κυβέρνησαν και μας συγ-κυβερνούν.
Όσο πιο γρήγορα τους ανατρέψουμε, τόσο πιο γρήγορα θα βάλουμε τάξη στον τόπο μας και θα δημιουργήσουμε συνθήκες όπου ο κόσμος θα ζει με αξιοπρέπεια από τη δουλειά του - κι όχι να λιμοκτονεί. Τόσο πιο γρήγορα θα δημιουργήσουμε συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης για όλους τους πολίτες και ειδικά για τους πιο αδύναμους. Το πρώτο άμεσο μέτρο που πρέπει να ληφθεί είναι να ανατρέψουμε τους καταστροφείς της χώρας και του κοινωνικού ιστού, τους καταστροφείς της νέας γενιάς, τους καταστροφείς της ζωής μας. Από εκεί και πέρα, ναι, πρέπει να υπάρξει ένα επιτελικό σχέδιο για να αντιμετωπισθούν κυκλώματα, συμμορίες, μαφίες, που συνήθως διασυνδέονται με το πολιτικό σύστημα της σήψης, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Είμαι βέβαιος, ότι αν δεν υπήρχαν αυτά τα κυκλώματα κι αυτή η διαπλοκή τότε θα μπορούσε να υπάρξει άμεσο και ουσιαστικό χτύπημα στην εγκληματικότητα».
Ο βουλευτής Μαγνησίας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος του απάντησε με την εξής ανακοίνωση: "Ο κ. Μεϊκόπουλος στην ανεκδιήγητη δήλωσή του για την εγκληματικότητα δεν αναφέρει ούτε μισή λέξη για τους λαθρομετανάστες που ευθύνονται για όλες τις άγριες δολοφονίες που έχουν πραγματοποιηθεί στον Νομό μας και σε ολόκληρη την χώρα. Δεν βρήκε μισή λέξη να πει για το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι λαθραίοι εγκληματίες δολοφονούν με άνεση για 40-50 ευρώ ηλικιωμένους συμπολίτες μας και τρομοκρατούν εκατοντάδες άλλους καθημερινά μέσα στα σπίτια τους, με όπλα και μαχαίρια. Δεν είναι τυχαίο ότι το συντριπτικό ποσοστό των παραβατικών πράξεων διενεργείται από ξένους. Αν τους συμπαθεί τόσο πολύ αυτός και οι όμοιοι του, μπορούν να πάρουν από μερικούς ο καθένας σπίτι του για να μας αδειάσουν τις πόλεις και τα χωριά μας. Για εμάς είναι ανεπιθύμητοι και θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια ώστε να απελαθούν όλοι οι λαθρομετανάστες ΑΜΕΣΑ!
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας
Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή".xryshaygh.com

τέλιος Κυριακίδης: Παράδειγμα συγκλονιστικό και τόσο επίκαιρο…


Δημοσιεύτηκε: 6/26/2012 07:41:00 μμ
, , , , | By Κωνσταντίνος

Στέλιος Κυριακίδης: Παράδειγμα συγκλονιστικό και τόσο επίκαιρο…


«...ο άντρας κάνει τη γενιά και όχι η γενιά τον άντρα...»

Μην ασχολείσαι με το τι έκανε η πατρίδα για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ γι’ αυτήν, είναι η πασίγνωστη ρήση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κένεντι, η οποία θα πρέπει να αποτελεί το παράδειγμα για τους σύγχρονους Έλληνες αν ποτέ θέλουμε να φέρουμε ξανά την Ελλάδα εκεί που της αρμόζει. Σε αυτό το πλαίσιο η τεράστια προσωπικότητα του Στέλιου Κυριακίδη, του άγνωστου Έλληνα που έκανε τόσο πολλά με έναν τόσο μοναδικό τρόπο, φαντάζει τόσο πολύ επίκαιρη… Το θέμα το διαβάσαμε στο εξαιρετικό «perierga.gr» το οποίο μας παρέπεμπε στη συναρπαστική αφήγηση του Βασίλη Γαλούπη για το «gazzetta.gr».
Απολαύστε το:

Λ.ΔΥ.Κ. 1974: Χρονικό Μαχών


Δημοσιεύτηκε: 7/20/2012 08:58:00 μμ

ΕΛ.ΔΥ.Κ. 1974: Χρονικό Μαχών


Την 20η Ιουλίου του 1974, οι Ελλαδίτες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες που υπηρετούσαν στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου με κύριο εφόδιο τους την υπέρμετρη αγάπη τους προς την πατρίδα μαζί με τον αδελφό Ελληνοκυπριακό λαό ρίχτηκαν στη μάχη κατά των ιταμών Τούρκων εισβολέων, γράφοντας με τα αιματοβαμμένα τους κορμιά σελίδες άφθαστου ηρωισμού.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η «ΕΝΩΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ;

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η «ΕΝΩΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Καταγγελία επώνυμη: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται τόσο για τους λαθρομετανάστες!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Καταγγελία επώνυμη: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται τόσο για τους λαθρομετανάστες!

Έδωσαν άδεια από τις φυλακές σε Αλβανό δολοφόνο και εκείνος έκανε ένοπλες ληστείες

Έδωσαν άδεια από τις φυλακές σε Αλβανό δολοφόνο και εκείνος έκανε ένοπλες ληστείες

Κατάργηση φωνηέντων και συμφώνων στο βιβλίο της «Νέας Ελληνικής Γραμματικής» της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

Κατάργηση φωνηέντων και συμφώνων στο βιβλίο της «Νέας Ελληνικής Γραμματικής» της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΔΝΤ, Ε.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ.!

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΔΝΤ, Ε.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ.!

Η χώρα καίγεται αβοήθητη - Ευθύνες των πολιτικών ηγεσιών για την ανυπαρξία μέσων

Η χώρα καίγεται αβοήθητη - Ευθύνες των πολιτικών ηγεσιών για την ανυπαρξία μέσων

Τι "έβλεπαν" οι Γέροντες της Ορθοδοξίας: "Κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία"...

Τι "έβλεπαν" οι Γέροντες της Ορθοδοξίας: "Κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία"...

Χρυσή Αυγή για Μπουτάρη: ''Κινδυνεύει να καταλήξει στο… Δαφνί''

Χρυσή Αυγή για Μπουτάρη: ''Κινδυνεύει να καταλήξει στο… Δαφνί''

Ερώτηση στη Βουλή για τις απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών

Ερώτηση στη Βουλή για τις απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών

Προκλήσεις Τούρκων στα Κατεχόμενα

Προκλήσεις Τούρκων στα Κατεχόμενα

Τυχαίο; Ακριβώς τις ίδιες μέρες είχε έρθει πέρυσι η Χίλαρι στην Αθήνα και είδε τον ΓΑΠ – Την Κυριακή ο Μπιλ Κλίντον στον Σαμαρά!

Τυχαίο; Ακριβώς τις ίδιες μέρες είχε έρθει πέρυσι η Χίλαρι στην Αθήνα και είδε τον ΓΑΠ – Την Κυριακή ο Μπιλ Κλίντον στον Σαμαρά!

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ – ΣΤΟ ΚΑΙΑΔΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ


re on print

Το αγωνιώδες ερώτημα του κυπριακού ελληνισμού είναι αν η Ελλάδα θέλει και μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες , να καλύψει αμυντικά τη Κύπρο και να την προστατέψει άμεσα από τις τουρκικές απειλές αφενός και από την υποτέλεια στον αγγλοσιωνισμό προς την οποία ρέπει σύσσωμο το προδοτικό κατεστημένο. 
Μελέτες ειδικών λένε πως η αμυντική οργάνωση της Κύπρου ( πολεμικό αεροδρόμιο Πάφου , ναυτικός σταθμός Ζυγίου και άλλα ) παρέχουν καλύτερες δυνατότητες αναβίωσης του Ενιαίου Αμυντικού δόγματος από ότι την εποχή που πρωτοεφαρμόστηκε.

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 18/7/2012

Διανομή τροφίμων και στην πλατεία περιβολάκια της Κορίνθου


Διανομή τροφίμων και στην πλατεία περιβολάκια της Κορίνθου
Για την Χρυσή Αυγή οι προεκλογικές δεσμεύσεις δεν είναι κενά λόγια με ημερομηνία λήξης τις εκλογές. Η Χρυσή Αυγή πράττει ότι εξαγγέλει και κεντρικής της εξαγγελία είναι ότι θα βρίσκεται δίπλα στον Ελληνικό Λαό όποτε αυτός το χρειάζεται. Έτσι και η Τ.Ο. Κορίνθου πιστή στην Ιδεολογία του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος δίνει τον Αγώνα για Πατρίδα και Λαό με όλες της τις δυνάμεις.

Η Κίνηση Αλληλεγγύης Ελλήνων είναι, δυστυχώς, ένα από τα πιο απαιτούμενα πλέον κομμάτια της Χρυσής Αυγής, αφού η πολιτική των παλαιών κομμάτων έχει οδηγεί τον Λαό στην φτώχεια και την ανέχεια. Στο πλαίσιο της, στις 18 Ιουλίου, στην Πλατεία Περιβολάκια της Κορίνθου διανεμήθηκαν τόνοι τροφίμων στους συμπατριώτες μας που το έχουν ανάγκη. Το παρών, ως επικεφαλής, έδωσαν οι βουλευτές Κορινθίας και Β’ Αθηνών, αντιστοίχως, Ευστάθιος Μπούκουρας και Ηλίας Παναγιώταρος.
Τα συγκεκριμένα τρόφιμα αγοράστηκαν από τα προνόμια που το κράτος μοιράζει αφειδώς στα κόμματα, και συγκεκριμένα από το σύνολο του πρώτου βουλευτικού μισθού του βουλευτή Κορινθίας. Η Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της αποδίδουν αυτά τα προνόμια εκεί που ανήκουν. Στον Λαό!
  xryshaygh.com

Επίκαιρη ερώτηση για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς


Προς τον Κύριο Υπουργό Εσωτερικών  
Θέμα: Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής
Με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) δίνεται η δυνατότητα σε μητέρες να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς, Παιδικούς Σταθμούς & Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Οι ωφελούμενες μητέρες είναι τόσο Ελληνίδες όσο & αλλοδαπές χωρίς καμία διάκριση. Παρατηρείται δε το φαινόμενο, Ελληνόπουλα να αποκλείονται από την εγγραφή προς όφελος των αλλοδαπών, που οι μητέρες τους δηλώνουν χαμηλότερο εισόδημα. Ως εκ τούτου, τίθεται στην ελληνική οικογένεια το δίλημμα είτε να παύσει να απασχολείται η μητέρα για να μεγαλώσει το παιδί της είτε να αναζητήσει θέση στον ιδιωτικό τομέα συρρικνώνοντας υπέρμετρα το οικογενειακό εισόδημα σε κάθε περίπτωση.             
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1.     Να δώσει αναλυτικά στοιχεία από την έναρξη της δράσης έως σήμερα των ποσοστών συμμετοχής Ελλήνων & αλλοδαπών τέκνων ανά συμμετέχοντα φορέα & έτος, καθώς & τις χώρες προέλευσης των αλλοδαπών μητέρων των οποίων επιλέγηκαν τα τέκνα τους.
2.     Εφόσον το άρθρο 21 του Συντάγματος θεωρεί την οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης & προαγωγής του Έθνους, αφαιρείται από Ελληνικές οικογένειες το συνταγματικό τους δικαίωμα να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με κρατική μέριμνα. Θα τεθούν, με υπουργική απόφαση ή νομοθετική ρύθμιση ποσοστώσεις υπέρ των Ελλήνων τέκνων για το τρέχον έτος & εφεξής, ναι ή όχι;
Αθήνα, 20.07.2012
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 
ΥΓ: Η Χρυσή Αυγή δεν θα αρκεστεί μόνο στις επερωτήσεις, αλλά θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, ώστε οι Έλληνες συμπολίτες μας να πάρουν αυτό που δικαιούνται στο θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών.xryshaygh.com/

Ερώτηση για την εγκληματικότητα των Ρομά στην περιφέρεια Μεσσηνίας


Προς τον
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
 
ΘΕΜΑ: «Εγκληματικότητα της κοινωνικής ομάδας «Ρομά» στην περιφέρεια Μεσσηνίας»
 
 Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας των Ρομά σε διάφορες περιοχές του νομού Μεσσηνίας. Με επίκεντρο τον διευρυμένο Δήμο Καλαμάτας και ειδικότερα τις περιοχές Αρφαρά, Πλατύ, Άρις και Μικρομάνη καθώς και τον ευρύτερο Δήμο Μεσσήνης σημειώνονται σε καθημερινή σχεδόν βάση παραβατικές συμπεριφορές ατόμων της ομάδος αυτής όπως κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες, δολοφονικές επιθέσεις και άλλες πράξεις του κοινού ποινικού Δικαίου. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ζουν συνεχώς υπό το κράτος του τρόμου, ενώ η απουσία αποτελεσματικής αστυνόμευσης ενδέχεται να οδηγήσει σε σοβαρά φαινόμενα αυτοδικίας. Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
 
1) Τι μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων των περιοχών αυτών και να κατασταλεί η εγκληματική δράση των Ρομά;
 
2) Είναι διατεθειμένος να προβεί σε ελέγχους στους καταυλισμούς Ρομά και γενικότερα σε οποιαδήποτε ενέργεια κριθεί σκόπιμη για την πρόληψη αντίστοιχων φαινομένων μελλοντικά; 
 
 Αθήνα, 19 Ιουλίου 2012
 Ο Ερωτών Βουλευτής
 Δημήτριος Κουκούτσης
 Βουλευτής Μεσσηνίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗxryshaygh.com

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βρήκαμε την ονομασία του κράτους των Σκοπίων, που μπορεί να αποτελέσει συμβιβαστική λύση .

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.
Βρήκα το όνομα...
ΝΑΙ ΤΟ ΒΡΗΚΑ!
Το βρήκα και έχω καθήκον να το φέρω εις γνώση του Πωρθυπουργού  (αναγραμματισμός), Νίκολα Γκρούεφσκι.

Κύριε Πωρθυπουργέ... σταματήστε επιτέλους αυτή τη χρόνια διαμάχη με τη χώρα μου.
Εδώ σας έχω το όνομα που μπορεί να υιοθετήσει το κράτος σας, και να είναι σύμφωνοι  όλοι οι πολίτες του δικού μου...


Με ... σαν τη δική σας αγάπη προς εμάς...
Τρύφωνας.
ΔΕΙΤΕ...

ΠΗΓΗ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ


ΑΘΗΝΑ 21-7-2012.

Ο ελληνικός λαός έχει χορτάσει επί πολλά έτη με τις υποσχέσεις των πολιτικάντηδων του καθεστώτος για ευημερία και εργασιακή επάρκεια. Αυτό συνέβαινε μέχρι την ώρα που η δοτή κρίση αποκάλυψε την γύμνια των παλαιών υποσχέσεων. Τότε οι τόνοι της πολιτικής γίνανε δραματικοί κάτω από το βάρος της λαϊκής οργής και οι νέες υποσχέσεις κάνανε την εμφάνισή τους αντικαθιστώντας τις παλιές. Η ευημερία έγινε δανεική σωτηρία και η εργασιακή επάρκεια βυθιζόμενη στο τέλμα της ανεργίας έγινε αναζήτηση για την ανάπτυξη της χώρας.

Ο περίφημος αντιπροσωπευτικός χαρακτήρας της αστικής δημοκρατίας οδηγήθηκε στην πλήρη κατάρρευση και την απομυθοποίηση. Αποδείχτηκε ότι ακόμη και ο χαρακτήρας των πολιτικών αντιπροσώπων του ελληνικού λαού ήταν ανέκαθεν δανεικός σαν τις «αποφάσεις» τους. Το δε «ελληνικό» κοινοβούλιο δεν αποτελεί τον οίκο της λαϊκής βούλησης και τη βάση χάραξης εθνικής στρατηγικής αλλά τον οίκο δουλικότητας και ανηθικότητας και την βάση υλοποίησης των σχεδίων του διεθνιστικού νεοταξισμού για την υποδούλωση των Ελλήνων και τη διάλυση της Ελλάδος.

Η αναντιστοιχία των δήθεν λαϊκών αντιπροσώπων και του ελληνικού λαού στο κατοχικό προτεκτοράτο είναι βαθιά και απόλυτη. Ουδείς Έλληνας ψήφισε την επιβολή της ξενοκρατίας των τοκογλύφων και των ψευτοεταίρων στην εξουσία της Ελλάδος. Ουδείς Έλληνας ζήτησε την μετατροπή της χώρας σε πολυπολιτισμική κόλαση εγκληματικότητας. Ουδείς Έλληνας πιστεύει στην «ανάπτυξη» της ανεργίας και των μισθών πείνας που ζητούν Βρυξέλλες και διεθνείς επιτηρητές και δίνει απλόχερα το υπουργείο οικονομικής ασφυξίας υπό τον διακομματικό μανδύα του γραικύλου.

Όμως οι αποφάσεις που εφαρμόζονται είναι αυτές που δεν έχει ανάγκη το Ελληνικό Έθνος και δεν ζήτησε ο ελληνικός λαός. Είναι ο θάνατος κι όχι η λύτρωση του Ελληνισμού. Ας μην μας μιλούν λοιπόν για τη δημοκρατία, τη λαϊκή έκφραση, τον σεβασμό στην αντίθετη άποψη και κυρίως για το εθνικό συμφέρον και την κατανόηση του λαϊκού πόνου όσοι τα καταπατούν βάναυσα συσσωρεύοντας νέα βάρη.

Και επειδή οι εχθροί του Ελληνισμού βυσσοδομούν ενάντια στην αυθεντική φωνή του, τον Ελληνικό Εθνικισμό, εμείς διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση πως το δικό μας κοινοβούλιο παραμένει ο ελληνικός λαός και η δική μας πολιτειακή αντίληψη κατευθύνεται στον αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα με την ανάδειξη των Αρίστων Ελλήνων και των λαϊκών συμβουλευτικών επιτροπών. Ο όρκος του Έλληνα Εθνικιστή δεν περιορίζεται στο ναό της δημαγωγίας που αποκαλούν οι ξενοκίνητοι ραγιάδες δημοκρατία αλλά επεκτείνεται και υλοποιείται σε κάθε γωνιά και δραστηριότητα του μαχόμενου ελληνισμού.

Εμείς δεν γυρεύουμε πολιτικούς αντιπάλους για χάσιμο χρόνου και αντιπαραθέσεις διαδρόμου και λιποταξίας, δεν ανεχόμαστε ταραξίες του ανθελληνισμού σε βάρος των Ελλήνων Πατριωτών και δεν βαφτίζουμε τις επισκέψεις των εχθρών μας στα ελληνικά λιμάνια «συμμαχικές» για να μην διαταραχθεί το αντιπροσωπευτικό τάχα πολίτευμα του επιθανάτιου ύπνου. Στο Εθνικοκοινωνικό Καθεστώς το πολίτευμα στηρίζει και υπηρετεί τις ανάγκες των Ελλήνων και τα συμφέροντα του Ελληνικού Έθνους. Στο δικό μας πολίτευμα τις αποφάσεις τις λαμβάνουν μονάχα οι Έλληνες στο Αίμα και το Φρόνημα. Οι δε πολιτικές απόψεις συντίθενται μέσα από την επικρατούσα σε κάθε επιμέρους ζήτημα άποψη που τηρείται ως κυβερνητική εφαρμογή και πράξη από ολόκληρη την Εθνική Κοινότητα.

Στο πολίτευμα της Εθνικιστικής Ελλάδος δεν υπάρχει η «αντιπολίτευση» που αντιμάχεται τις ύψιστες θεσμικές εκφράσεις της Πίστης, της Πατρίδος και των Ενόπλων Δυνάμεων αφού οι κινήσεις του ανθελληνισμού δικαιούνται μονάχα την αμείλικτη πάταξη και τον διασκορπισμό. Το δικό μας πολίτευμα είναι η Εθνικιστική Αριστοκρατία. Τα Δημοτικά και τα Περιφερειακά Συμβούλια εκλέγονται με άμεσες διαδικασίες από τους Έλληνες με γνώμονα το πατριωτικό φρόνημα, το ήθος, την κοινωνική προσφορά και την άμεση γνώση των τοπικών κοινωνιών. Οι Δίκαιοι Έλληνες, οι κοπιώντες και στυλοβάτες του τόπου, αναδεικνύουν ακομμάτιστα τους Άριστους Έλληνες με το δικό τους ελεύθερο κριτήριο. Και οι Άριστοι Έλληνες αποστέλλουν στην Συμβουλευτική Επιτροπή του Εθνικού Κράτους τους επικεφαλής εκάστου Περιφέρειας.

Τα κόμματα και οι χορηγοί τους θα επιστρέψουν τις επιχορηγήσεις και τα «δωράκια» και θα πάψουν να απομυζούν τον ιδρώτα του Έλληνα. Η καλύτερη υπηρεσία που έχουν να προσφέρουν είναι η κατάργησή τους. Οι συμμαχικές εμπλοκές στην πολιτική διοίκηση δεν έχουν καμία θέση στην Ελεύθερη Ελλάδα. Ούτε θα πεινάσουμε ούτε θα περιθωριοποιηθούμε. Αυτό που θα συμβεί είναι η αυτοδιοίκηση της πατρίδος και η αυτοφυής ανάπτυξη των εθνικών μας πόρων. Είναι η άμεση υλοποίηση της λαϊκής εντολής και της εθνικής αποστολής. Η απτή απόδειξη της εθνικιστικής θέσεως κατ’ εφαρμογή της πρωτογενούς ελληνικής πολιτικής σκέψης ότι το πολίτευμα υφίσταται για να υπηρετεί το Έθνος κι όχι το Έθνος να υπηρετεί ένα εξαχρειωμένο «πολίτευμα».

Ο αντιπροσωπευτικός χαρακτήρας της Εθνικιστικής Αριστοκρατίας περιλαμβάνει όλες τις κοινωνικές ομάδες των Ελλήνων δίχως ιδιαίτερους αποκλεισμούς γιατί υπηρετεί την Ελεύθερη Λαϊκή Ενότητα και την Μεγάλη και Δυνατή Ελλάδα. Η Συμβουλευτική Επιτροπή του Εθνικού Κράτους απαρτίζεται από τους Άριστους των τοπικών κοινωνιών και τους θεσμικούς Άριστους Ηγέτες στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας, στην Πίστη και στην Εργασία. Το Εθνικό Δημοψήφισμα συνοδεύει τις μεγάλες αποφάσεις και το Έθνος βαδίζει ενωμένο στα μεγάλα πεπρωμένα του με την ασφαλή ηγεσία του Επαναστατικού Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
Μ. Φέκτερ: Πάντα οι Έλληνες, μόνον ζητούν…Μ. Φέκτερ: Πάντα οι Έλληνες, μόνον ζητούν…
Νέες δηλώσεις έκανε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, γνωστή πλέον για την πικρή και σκληρή γλώσσα που ...
χρησιμοποιεί για την Ελλάδα. Αυτή τη φορά δηλώνει «οργισμένη» με την Ελλάδα προσθέτοντας ότι τίποτα δεν προχωράει στη χώρα μας. Η κυρία Φέκτερ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Kurier», δε βλέπει και με καλό μάτι την «παρατεταμένη προεκλογική περίοδο», σημειώνοντας πως «οι Έλληνες έχασαν πολύ χρόνο και πως η κατάσταση είναι ήδη άρα πολύ επίπονη».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...