Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

ΦΑΚΕΛΟΙ -ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ μερος 1

Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΤΑΞΑ 31η Ιανουαρίου 1941

Προβληματισμός για τις δόσεις, για την εξόφληση των φόρων και τα ειδικά μισθολόγια

Η εξόφληση των φόρων εισοδήματος σε πολλές δόσεις, αλλά και οι περικοπή ύψους 10% στα ειδικά μισθολόγια... δικαστικών, ενστόλων, πανεπιστημιακών, γιατρών του ΕΣΥ, διπλωματικών υπαλλήλων και αρχιερέων, όπως προβλέπεται στο μνημόνιο, είναι τα δύο πρώτα εμπόδια τα οποία φαίνεται ότι συναντά η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα για την εξειδίκευση των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την εξόφληση των φόρων εισοδήματος, η τρόικα φέρεται να είναι διαφωνεί με την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να δώσει τη δυνατότητα πολλών δόσεων στους φορολογούμενους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τρόικα έχει πειστεί για την αναγκαιότητα να δοθεί η δυνατότητα αρκετών δόσεων στους φορολογούμενους, αλλά διαφωνεί με τα σχέδια του υπουργείου για 10 δόσεις. Βασικός προβληματισμός των δανειστών είναι οι επιπτώσεις που θα έχει το σενάριο αυτό στα έσοδα του φετινού προϋπολογισμού, καθώς αν η εξόφληση γίνει σε δέκα δόσεις, τότε ένα μεγάλο μέρος των εσόδων θα μεταφερθεί στο 2013.

Το σχέδιο του υπουργείου ήταν η εξόφληση να γίνει σε δέκα μηνιαίες δόσεις, από το τέλος Αυγούστου μέχρι και τον Μάιο του 2013. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα ζήτησε να περιοριστεί ο αριθμός των δόσεων στα το ανώτερο σε επτά, έως τον Φεβρουάριο, ώστε το σύνολο των εσόδων να μετρήσει στον προϋπολογισμό του 2012.

Οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ειδικά μισθολόγια, η τρόικα φέρεται να απορρίπτει τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από το υπουργείο για ισοδύναμα μέτρα. Η κυβέρνηση φέρεται να έχει προτείνει στην τρόικα να περιοριστούν 20 δαπάνες του προϋπολογισμού κατά 10% έως 20%, μέσω των οποίων προκύπτουν εξοικονομήσεις ύψους 205 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η τρόικα δεν αποδέχεται τις προτάσεις αυτές.

Παράλληλα, η κυβέρνηση φέρεται να προβληματίζεται από το συμβολισμό του να γίνεται προσπάθεια να διασωθούν τα ειδικά μισθολόγια όταν ταυτόχρονα γίνεται συζήτηση για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Ενδεικτικό είναι ότι αν μπει μαχαίρι 10% σε μέσα επίπεδα σε όλα τα ειδικά μισθολόγια, σε ετήσια βάση προβλέπονται εξοικονομήσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή αποδίδει και η προτεινόμενη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ από τα 360 στα 330 ευρώ.

Η.Κασιδιάρης,Ι.Λαγός στον Τράγκα 15-5-2012

Ερωτήσεις του Η. Παναγιώταρου προς Στουρνάρα - Προβόπουλο για ΑΤΕ

Ερωτήσεις του Η. Παναγιώταρου προς Στουρνάρα - Προβόπουλο για ΑΤΕ

από το Γραφείο Τύπου
Ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος απηύθυνε σήμερα τα εξής ερωτήματα...
στον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Προβόπουλο στην διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής:

- Τι πρόκειται να γίνει με τα 200 εκατομμύρια ευρώ που έχουν δανειστεί τα κόμματα από την Αγροτική;

- Υπάρχει πρόβλεψη διακανονισμού των χρεών των αγροτών; Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η διαγραφή ΟΛΩΝ των αγροτικών χρεών, όπως ακριβώς είχε συμβεί και επί καθεστώτος 21ης Απριλίου.

- Ποιο θα είναι το μέλλον των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα και τις θυγατρικές της;

- Υπάρχει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΕ που μετέφερε 8 εκατομμύρια ευρώ από τον προσωπικό του λογαριασμό στο εξωτερικό;

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ... ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΙΔΗΣ ΣΤΑ LASER...!!!

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παύλος Κοντίδης στην όγδοη ιστιοδρομία για σκάφη τύπου Laser, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στην οποία πήρε την έβδομη θέση.

Ο Κύπριος ιστιοπλόος έμεινε 1 λεπτό και 25 δευτερόλεπτα πίσω από τον Αυστραλό Τομ Σλίνγκσμπι, που τερμάτισε πρώτος σε 57:28, ενώ ο Βαγγέλης Χειμώνας κατέλαβε την 30η (+3:11 από το νικητή).

από το Γραφείο Τύπου Συνάντηση με εκπροσώπους του ΣΕΦ κ.κ. Παναγιώτη Σαρρή και Στέλιο Ψωμά είχε χθες αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον Σταύρο Λιβαδά, μέλος της ΕΕ και υπεύθυνο... του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας, ενόψει επικείμενων κυβερνητικών αποφάσεων που αφορούν τον τομέα των φωτοβολταϊκών. Είναι πάγια η θέση της ΔΗΜΑΡ υπέρ της ανάπτυξης όλων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τόσο για την επίτευξη του στόχου διείσδυσης των ΑΠΕ σε ποσοστό 40% επί της ηλεκτροπαραγωγής έως το 2020 και την αλλαγή για μια οικονομία χαμηλής ενέργειας (ει δυνατόν μηδενικού άνθρακα). Αυτή την κρίσιμη ώρα της οικονομικής κρίσης, τυχόν λανθασμένες αποφάσεις μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες για τον κλάδο αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα, έναν από τους ελάχιστους σήμερα τομείς που συμβάλλουν ουσιαστικά στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, προσφέροντας χιλιάδες θέσεις εργασίες σε ολόκληρη την επικράτεια, φορολογικά έσοδα και δυνατότητες νέων επενδύσεων. Η ΔΗΜΑΡ καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες που θα λύσουν τα προβλήματα ρευστότητας του ΛΑΓΗΕ, χωρίς να επιβαρύνουν μονομερώς τον κλάδο των φωτοβολταϊκών και να υπονομεύεται η αναπτυξιακή διάσταση του κλάδου. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση οφείλει να πάρει μέτρα που θα εξορθολογίσουν το κόστος ανάπτυξης εφαρμογών εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας, θα εξυγιάνουν και θα αντιμετωπίσουν τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στην αγορά της ενέργειας, χωρίς να επιβαρύνονται οι πολίτες και ειδικά τα πιο αδύναμα στρώματα με δυσβάσταχτες αυξήσεις. Αποφασίστηκε να γίνει νέα συνάντηση μεταξύ του ΣΕΦ και των αρμόδιων βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, όταν ξεκινήσει το νομοθετικό έργο της Βουλής τέλος Αυγούστου. Αναρτήθηκε στις 8/03/2012 09:03:00 μμ

από το Γραφείο Τύπου
Συνάντηση με εκπροσώπους του ΣΕΦ κ.κ. Παναγιώτη Σαρρή και Στέλιο Ψωμά είχε χθες αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον Σταύρο Λιβαδά, μέλος της ΕΕ και υπεύθυνο... του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας, ενόψει επικείμενων κυβερνητικών αποφάσεων που αφορούν τον τομέα των φωτοβολταϊκών. 

Είναι πάγια η θέση της ΔΗΜΑΡ υπέρ της ανάπτυξης όλων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τόσο για την επίτευξη του στόχου διείσδυσης των ΑΠΕ σε ποσοστό 40% επί της ηλεκτροπαραγωγής έως το 2020 και την αλλαγή για μια οικονομία χαμηλής ενέργειας (ει δυνατόν μηδενικού άνθρακα).

Αυτή την κρίσιμη ώρα της οικονομικής κρίσης, τυχόν λανθασμένες αποφάσεις μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες για τον κλάδο αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα, έναν από τους ελάχιστους σήμερα τομείς που συμβάλλουν ουσιαστικά στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, προσφέροντας χιλιάδες θέσεις εργασίες σε ολόκληρη την επικράτεια, φορολογικά έσοδα και δυνατότητες νέων επενδύσεων.

Η ΔΗΜΑΡ καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες που θα λύσουν τα προβλήματα ρευστότητας του ΛΑΓΗΕ, χωρίς να επιβαρύνουν μονομερώς τον κλάδο των φωτοβολταϊκών και να υπονομεύεται η αναπτυξιακή διάσταση του κλάδου. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση οφείλει να πάρει μέτρα που θα εξορθολογίσουν το κόστος ανάπτυξης εφαρμογών εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας, θα εξυγιάνουν και θα αντιμετωπίσουν τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στην αγορά της ενέργειας, χωρίς να επιβαρύνονται οι πολίτες και ειδικά τα πιο αδύναμα στρώματα με δυσβάσταχτες αυξήσεις.

Αποφασίστηκε να γίνει νέα συνάντηση μεταξύ του ΣΕΦ και των αρμόδιων βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, όταν ξεκινήσει το νομοθετικό έργο της Βουλής τέλος Αυγούστου.

Αρναουτάκης: «Η Κρήτη μέχρι το 2015 θα έχει ξεπεράσει τα δύο μεγάλα αγκάθια για το περιβάλλον»

από το Γραφείο Τύπου Την πλήρη ικανοποίησή του για τη μεγάλη αποδοχή που βρήκε απ’ όλους όσοι συμμετέχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης, ο σχεδιασμός της... Περιφέρειας Κρήτης για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑΚ), εξέφρασε με σημερινές δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο κ. Αρναουτάκης εκθείασε την ομοθυμία και ομοψυχία που απέσπασε ο προτεινόμενος σχεδιασμός, τονίζοντας: Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία είναι ότι για πρώτη φορά έτυχε τέτοιας αποδοχής πρόταση της Περιφέρειας, για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η πρότασή μας αποκλείει τη μέθοδο της καύσης και είναι ιδιαίτερα σημαντικό και θετικό το γεγονός, ότι, στηρίχτηκε απ’ όλες τις παρατάξεις, τα κόμματα, τις οικολογικές οργανώσεις και τους επιστημονικούς φορείς. Για πρώτη φορά τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει γίνει μια τόσο σοβαρή προσπάθεια, για το θέμα της επίλυσης του προβλήματος που αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων της Κρήτης.

Θεωρώ ότι παράλληλα με την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης τω υγρών αποβλήτων, η Κρήτη μέχρι το 2015 θα έχει ξεπεράσει τα δύο μεγάλα αγκάθια για το περιβάλλον, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής στους κατοίκους και τους επισκέπτες της, με ότι αυτό συνεπάγεται στην ανάπτυξη του τουρισμού μας.»

Να σημειωθεί ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός αναμένεται να τεθεί προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, περί τα τέλη Αυγούστου, οπότε και θα συνέλθει το σώμα.

Την ίδια ώρα ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύεται ν’ αγωνιστεί για την οικονομική στήριξη υλοποίησης του ΠΕΣΔΑΚ και την προώθηση δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

http://www.youtube.com/watch?v=Mx-_miz4WD0&feature=relatednewsIt.gr Γιατί πέταξα νερό στον Ευθυμίου

ΧΛΙΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ


ΤΟ ΥΠΕΞ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΟΓΑ...

Όπως είναι φυσικό σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις Ερντογάν  ότι '' η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και τη θέλουμε πίσω στη χώρα ''.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ...
enikos.gr, στο υπουργείο Εξωτερικών που μάλλον τοποθετείται, όπως πάντα καθυστερημένα, λόγω προφανώς, αυτή της φορά, της καλοκαιρινής ραστώνης, σχολιάζοντας το γεγονός, αναφέρουν ότι    '' είναι γελοίο να συζητάμε από που προέρχεται η Ολυμπιακή Φλόγα και ολόκληρη η παράδοση των Ολυμπιακών Αγώνων ''.

FIMOTRO

http://www.youtube.com/watch?v=RWp22EjJz2I&feature=relatedΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠ.ΓΚΛΕΤΣΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Χ.Α ΣΤΟ "ΕΝΑ"

ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΣΤΙΣ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 1946 ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΚΕΔΙΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

03/08/1946 Αναπτύσσονται οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για τη Βόρεια Ήπειρο στη Συνδιάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων και αποφασίζεται η παραπομπή του θέματος στο αρμόδιο συμβούλιο των τεσσάρων υπουργών εξωτερικών (ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας, Γαλλίας, Σοβιετικής Ένωσης), όπου και παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα. 
Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper

ΓΕΝΙΤΣΑΡIΣΜΑΤΑ...!!! Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ UCK
Τον κοσσοβάρο συγγραφέα και πολιτικό, που είχε διατελέσει πολιτικός εκπρόσωπος του UCK Adem Demaçi, τίμησε ο δήμαρχος Αγίων Σαράντα Στεφαν Τσίπα ανακηρύσσοντας τον επίτιμο δημότη. Παρουσία και άλλων τοπικών πολιτικών παραγόντων ο κ. Τσίπα παρέδωσε σήμερα (1 Αυγούστου 2012) το πιστοποιητικό δημότη (certifikate) και ανακοίνωσε πως στο δημοτολόγιο καταγράφηκε ως ο 41.000 κάτοικος της πόλης.

Από την πλευρά του ο κ. Demaci δήλωσε:

«Αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένος που έγινα κάτοικος αυτής της πόλης. Επισκέφτηκα την πόλη σας για πρώτη φορά το 1992 και από τότε κόλλησα. Είναι ο αγαπημένος μου προορισμός και αυτό συστήνω και σε όλους του φίλους μου».

Παγκύπριες πορείες μνήμης για Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού Πορείες μοτοσικλετιστών σε όλες τις πόλειςΜε 
τριήμερες πορείες μοτοσικλετιστών από όλες τις ελεύθερες πόλεις της Κύπρου ο Σύνδεσμος «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ Σολωμού», τιμά και φέτος τη μνήμη των δύο δολοφονηθέντων από τον κατοχικό στρατό των Τούρκων, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Ξένιος Κασινίδης, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, ανέφερε ότι το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων άρχισε σήμερα, με πορεία 30 μοτοσικλετιστών οι οποίοι αναχώρησαν στις 8.30 το πρωί από το λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Η πορεία των μοτοσικλετιστών πέρασε από το Δημαρχείο Πάφου, Πόλη Χρυσοχούς, Παχύαμο, Πύργο Τηλλυρίας, Αστρομερίτη, Κοκκινοτρεμιθιά και Ακάκι για να καταλήξει στις 6.00 το απόγευμα στο Μάμμαρι.

DefenceNet - Χρυσή Αυγή: «Ο Έλληνας πληρώνει "χρυσό" το ηλεκτρικό»

DefenceNet - Χρυσή Αυγή: «Ο Έλληνας πληρώνει "χρυσό" το ηλεκτρικό»

DefenceNet - H τρόικα κάνει κουμάντο σε όλα - Και στις δόσεις για την εξόφληση φόρων

DefenceNet - H τρόικα κάνει κουμάντο σε όλα - Και στις δόσεις για την εξόφληση φόρων

DefenceNet - Εντοπίστηκαν οι ρατσιστές αλλοδαποί ληστές που είχαν χτυπήσει άσχημα μία Ελληνίδα

DefenceNet - Εντοπίστηκαν οι ρατσιστές αλλοδαποί ληστές που είχαν χτυπήσει άσχημα μία Ελληνίδα

Ομιλία Ν.Γ.Μιχαλολιάκου στην Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής

Με μαϊμού φωτογραφίες ετοιμάζει η συμμορία της Κλίντον την σφαγή του Συριακού λαούΟ λόγος για την μεγαλύτερη εφημερίδα της Αυστρίας, Die Kronen Zeitung, η οποία σε άρθρο της για την Συρία με τίτλο “Η μητέρα όλων των μαχών” που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου, δημοσίευσε φωτογραφία που δείχνει έναν άνδρα που κρατάει ένα παιδί στα χέρια του δίπλα σε μια γυναίκα που φοράει μπούρκα με φόντο ερείπια που μοιάζουν με βομβαρδισμένα σπίτια.


Οι bloggers του διάσημου Reddit ωστόσο ανακάλυψαν ότι η αυθεντική φωτογραφία είχε εμφανιστεί πρώτη φορά στο site του πρακτορείου ειδήσεων European Pressphoto.

Ερώτηση για την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Συρίας

Ερώτηση για την μεταολυμπιακή χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων των αγώνων του 2004ΠΡΟΣ
1)     ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
2)     ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΘΕΜΑ: «ΜΕΤΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ 2004»
Οκτώ χρόνια μετά τη λήξη των Αγώνων της Αθήνας, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα για την μεταολυμπιακή χρήση των πανάκριβων αθλητικών εγκαταστάσεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το γήπεδο μπιτς βόλεϋ στο Φάληρο, το γηπέδο τάε κβον ντο και το αθλητικό συγκρότημα του Ελληνικού (πλην του γηπέδου μπάσκετ) παραμένουν κλειστά και παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης. Στον αντίποδα βρίσκονται πόλεις όπως η Βαρκελώνη και το Σίδνεϊ, οι οποίες έχουν εκπονήσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταολυμπιακής χρήσης, χάρη στο οποίο αποκομίζουν ετησίως κέρδη εκατομμυρίων ευρώ.

Ενόψει των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

1) Ποια μέτρα πρόκειται να λάβουν για την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004;
2) Έχει συνταχθεί απολογισμός εσόδων εξόδων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004; Αν ναι, τότε αιτούμαι την χορήγηση των σχετικών εγγράφων.
Αθήνα, 01-08-2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
            ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ        
             Βουλευτής ΣΕΡΡΩΝ
            Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή.xryshaygh.com

Το πιο αισχρό και απεθχές δάνειο στην παγκόσμια ιστορία το έχει λάβει η Ελλάδα το 1913!!! Μια απίστευτη ιστορία, που γεννά ένα γιγάντιο πολιτικό ερώτημα και ανατρέπει πολλούς πολιτικούς ... σχεδιασμούς

Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr
αρχική καταχώρηση στις 2/8/2012, 17:42
τελ. ενημέρωση 2/8/2012


Πέρυσι τέτοια εποχή και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2011, δημοσίευσα στην προσωπική μου, ιστοσελίδα, μια έρευνα σχετικά με τα δάνεια που έχει λάβει η χώρα μας, από το 1821 ως σήμερα!

Ηταν λίγο πριν την επαναλειτουργία των aegeantimes και η έρευνα αυτή δεν έτυχε μεγάλης αποδοχής, μιας και η αναγνωσιμότητα στο adalis.gr ήταν σχετικά μικρή.

Καταδίκες εις θάνατον για διαφθορά (στο Ιράν, όχι στην Ελλάδα)


Περί σκανδάλων ο λόγος. Σκάνδαλα, λοιπόν, γίνονται παντού. Το θέμα είναι πως αντιμετωπίζονται σε κάθε χώρα οι… σκανδαλιάρηδες. Ως γνωστόν, στη χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα (Ελλάδα) υπάρχει ο σκανδαλώδης νόμος περί ευθύνης υπουργών, ο επίσης σκανδαλώδης νόμος περί της βουλευτικής ασυλίας και πολλοί άλλοι εξίσου σκανδαλώδεις νόμοι που με τα γνωστά σε όλους μας «παραθυράκια» απαλλάσσουν όλους εκείνους που «πρέπει» να απαλλαγούν (τους παράγοντες του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος).

Για να δούμε, όμως, πως αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις σε άλλες χώρες. Πάμε στο Ιράν, όπου αυτές τις ημέρες εκδικαζόταν ένα τεράστιο σκάνδαλο τραπεζικής απάτης, το μεγαλύτερο στην ιστορία του Ιράν, που αφορούσε πλαστά έγγραφα που χρησιμοποίησαν οι διευθυντές ιρανικής επενδυτικής εταιρείας για να εξασφαλίσουν δάνεια 2,6 δισ. δολαρίων, για να αγοράσουν κρατικές επιχειρήσεις. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κάθισαν 39 άτομα, κατηγορούμενα για «διαφθορά, με σκοπό τον προσωπικό πλουτισμό», κατά το κατηγορητήριο. Και η ετυμηγορία; Τέσσερις εξ’ αυτών καταδικάστηκαν στην εσχάτη των ποινών (εις θάνατον), δύο σε ισόβια κάθειρξη και οι υπόλοιποι σε 25ετή κάθειρξη.

Αυτά κάνουν τα κράτη που δεν ανέχονται τη διαφθορά. Εδώ οι πολιτικάντηδες κοροϊδεύουν την κοινωνία και τα διάφορα λαμόγια της εξουσίας και της παραεξουσίας κλέβουν ασύστολα!.xryshaygh.com

Κάλεσμα για την παρουσίαση του βιβλίου: “Ο αετός του Μαχαιρά”


Κάλεσμα για την παρουσίαση του βιβλίου: “Ο αετός του Μαχαιρά”
Σήμερα στις 20:00, στην αίθουσα του οικήματος των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ, στην Λεωφ. Προδρόμου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου "Ο Αετός του Μαχαιρά" από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσής Αυγής, Νικόλαο Λεμοντζή. Παράλληλα το Σάββατο 04/08/12 παρουσία θα γίνει και στα Πολιτικά Γραφεία της Λεμεσού στις 20:00.
Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο συγγραφέας του βιβλίου, ενώ θα μιλήσει και ο πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου..xryshaygh.com
 

Μια οφειλόμενη απάντηση στον ΚαμίνηΜια οφειλόμενη απάντηση στον Καμίνη
Στον ΣΚΑΪ εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Αθηνών, Γ. Καμίνης, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ήτοι την απαγόρευση διανομής τροφίμων σε Έλληνες από την Χρυσή Αυγή, στην Πλατεία Συντάγματος. Και το θράσος του ήταν τέτοιο, που μας ζήτησε και τα… ρέστα: «Πού ήταν αυτοί οι κύριοι στα θέματα της αλληλεγγύης; Έπρεπε να πάρουν τα χρήματα της επιχορήγησης για να μοιράσουν τρόφιμα στο Σύνταγμα;»
Πληροφορούμε τον «σύντροφο» αυτό, πως από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι Έλληνες να υφίστανται τις συνέπειες του Μνημονίου (το οποίο έφεραν εκείνοι που τον υποστήριξαν για να γίνει δήμαρχος), η Χρυσή Αυγή, με το υστέρημα των μελών της προσέφερε ανακούφιση σε μεμονωμένους Έλληνες που είχαν ανάγκη. Αυτές ήταν οι δυνατότητές μας, αυτό προσφέραμε! Τώρα που εισπράξαμε την κρατική επιχορήγηση και οι δυνατότητές μας αυξήθηκαν, επιστρέφουμε τα χρήματα του ελληνικού λαού στον ελληνικό λαό, με μαζικές προσφορές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Εκτός όμως από τη ζήλεια του «συντρόφου» Καμίνη, που μόνο η Χρυσή Αυγή μοιράζει τρόφιμα, ενώ τα κόμματα που τον υποστηρίζουν δε δίνουν «ούτε του αγγέλου τους νερό», υπάρχει και κάτι άλλο. Το ότι η Χρυσή Αυγή μοιράζει τρόφιμα μόνο σε Έλληνες: «Πιο σημαντική ενέργεια είναι να δίνουμε φαγητό σε όλους και να μη ζητάμε ταυτότητα από έναν άνθρωπο που πεινάει», είπε.
Ε, λοιπόν, η Χρυσή Αυγή από τον ελληνικό λαό πήρε αυτά τα χρήματα και στον ελληνικό λαό θα τα επιστρέψει. Κι όσοι λαθρομετανάστες πεινάνε (μαζί με κείνους που δεν πεινάνε), να επιστρέψουν στις πατρίδες τους! Κι άμα τους αγαπάει τόσο πολύ ο Καμίνης, ας τους ακολουθήσει μέχρις εκεί. Γιατί εδώ, έτσι κι αλλιώς, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα!.xryshaygh.com

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Ο «Αντιρατσισμός» θα διδάσκεται στα σχολεία τη νέα χρονιά


Οι Νορβηγοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να εκπαιδευτούν στην καταπολέμηση του ρατσισμού.

«Δεν μπορούμε να αποτρέψουμε έναν άλλο Breivik, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε τους νέους να πάρουν θέση», λέει ο ερευνητής Rolf Mikkelsen.

"Πρόκειται να είναι ένα από τα πιο περίπλοκα επιτεύγματα στα νορβηγικά σχολεία», λέει ο Rolf Mikkelsen, ένας ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, στην εφημερίδα Klassekampen [που σημαίνει «Ταξική Πάλη» - μια κομμουνιστική εφημερίδα].

Ο Mikkelsen έχει επιλεγεί, μαζί με άλλους, για να προωθήσει μια σειρά μαθημάτων αυτό το φθινόπωρο για την «πρόληψη του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και αντιδημοκρατικών συμπεριφορών» που θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων.

Από το 2013 τα νορβηγικά σχολεία

gianniotis: Ένας αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει την δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη

gianniotis: Ένας αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει την δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη

Υφυπουργός Ιωάννης Κουτσογιάννης 6 Απριλίου 1987: Η Προφητεία για τα πετρέλαια, το Αιγαίο και τους Τούρκους

Υφυπουργός Ιωάννης Κουτσογιάννης 6 Απριλίου 1987: Η Προφητεία για τα πετρέλαια, το Αιγαίο και τους Τούρκους

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΟΥΚ

Η σημαία μας - Boiling Blood

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!

ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ 2012 ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ

Γέρων Ιωσήφ:Οι Εβραίοι θα προκαλέσουν τους Τούρκους!

ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ"...

Απο την αρχή της εξέγερσης στην Συρία, οι αναφορές βίας κατά των Χριστιανών είναι ένα γεγονός που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Αν και αυτές οι αναφορές δεν μπορούν να εξακριβωθούν καθώς οι αρχές περιορίζουν αρκετά την ανεξάρτητη δημοσιογραφία ούτε είναι και σίγουρο εαν αυτες οι επιθέσεις εναντίον Χριστιανών προέρχονται απο τον σεχταρισμό - κάποιοι Χριστιανοί είναι υποστηρικτές του καθεστώτος - τα στοιχεία που υπάρχουν είναι λόγος ανησυχίας.

Οι Χριστιανοί στην Συρία αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού και οι κοινότητα τους στην Δαμασκό ειναι απο τις αρχαιότερες στον κόσμο. Η Χριστιανική κοινότητα της Συρίας προέρχεται απο δυο μεγάλες παραδόσεις. Απο την μια τον Ρωμαιοκαθολικισμό και τον Προτεσταντισμό που εισήχθει απο ιεραποστόλους και ένας μικρός αριθμός των Σύρων είναι μέλη Δυτικοευρωπαικών δογμάτων.

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ... ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝΑ ΤΑΓΜΑ ΡΩΣΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ...!!!

Μέσα στις επόμενες ημέρες καταφτάνουν τα τρία ρωσικά αποβατικά πλοία με την συνοδεία τους, τα δύο πολεμικά πλοία στις ακτές της Συρίας σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία που επικαλούνται πηγή στο γενικό επιτελείο. Όπως αναφέρουν οι ρωσικές πηγές σε κάθε αποβατικό επιβαίνουν 120 πεζοναύτες έτοιμοι για κάθε είδους επιχείρηση. 

Πρόκειται για τα πλοία του στολίσκου του βόρειου Ατλαντικού ο οποίος πριν από μερικές μέρες εισήλθε στην Μεσόγειο με προορισμό την Συρία. Ο ρωσικός στολίσκος αποτελείται από το αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy ΙΙ τρία αποβατικά πλοία κλάσης Ropucha του στόλου του Βορείου Ατλαντικού καθώς και την φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy του στόλου της Βαλτικής και δύο ρυμουλκά πλοία. 

Η Ουγγαρία επιδιώκει την αυτονομία της Βοϊβοδίνας


 Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Zholt Nemet δήλωσε ότι περιμένει από τη νέα σερβική κυβέρνηση να εφαρμόσει ευρεία αυτονομία στη σερβική επαρχία της Βοϊβοντίνας.
«Εκτιμώ ότι είναι σημαντικό στο νέο πρόγραμμα της κυβέρνησης της Σερβίας να συμπεριληφθεί  ο σεβασμός στην αυτονομία της Βοϊβοντίνας και τα δικαιώματα της ουγγρικής κοινότητας», δήλωσε  Νέμετ στην εφημερίδα της Νόβι Σαντ, ‘Μαντιάρ Σο’- Mađar so.

Η ανακοίνωση της ΝΔ για την διαγραφή ΝικολόπουλουΠαρασκευή, 3 Αυγούστου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον Βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκο Νικολόπουλο
 
Παράλληλα,

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών20120803-150909.jpgΓια τις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας ορίστηκε η νέα συνάντηση των τριων πολιτικών αρχηγών της κυβέρνησης για τα μέτρα των 11,5 δις.
Η συνάντηση θα γίνει λίγες ώρες μετά την τελευταία – για τώρα – συνάντηση της τρόικα με τον Γ. Στουρνάρα
το πρωι της Κυριακής για το κλείδωμα των μέτρων, τα οποία αναμένεται να οριστικοποιηθούν περι τα τέλη Αυγούστου.

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ MOODY'S ΚΑΙ Η ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΠOY ΕΒΑΛΛΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Τη Σλοβενία υποβάθμισε ο οίκος Moody's

ImageΣε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Σλοβενίας από Α2 σε Baa2 προχώρησε ο οίκος Moody’s. Το outlook παραμένει αρνητικό. 

Όπως αναφέρει ο οίκος, «το αρνητικό outlook αντανακλά την άποψη της Moody’s ότι οι προκλήσεις χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει η Σλοβενία και οι κίνδυνοι από χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένουν σημαντικοί». 

ΣΠΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ... ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ...;;;Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν οι ληστές καθώς στο στόχαστρο τους έχουν μπει και οι εκκλησιές. Με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολις Καστοριάς αναφέρει ότι η Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης διαρρήχτηκε από ιερόσυλους που αφαίρεσαν αφιερώματα ενω η αξία τους φτάνει τις 15.000 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Άλλο ένα συμβάν στην Καστοριά έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των δυσάρεστων και αποκαρδιωτικών γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στην Πατρίδα μας.

Ιερόσυλοι εισήλθαν στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Μαυριωτίσσης και αφαίρεσαν αφιερώματα, τιμαλφή και τάματα, παραβλέποντας πως οτιδήποτε προσφέρεται στο Θεό δεσμεύεται ως προς τη χρήση του μόνο για τη δόξα του Θεού.

Τέτοιου είδους κλοπές συνιστούν βεβήλωση του ιερού χώρου και επισύρουν την οργή του Θεού καθώς η ευλάβεια και ο σεβασμός στα Θεία πρέπει να είναι δεδομένα ασχέτως οικονομικών ή άλλων δυσκολιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η αξία των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν ανέρχεται στις 15.000 € ενώ σημαντικές είναι και οι ζημιές που προκλήθηκαν στον Ιερό Ναό.

Η Ιερά Μονή της Παναγίας Μαυριωτίσσης είναι το αρχαιότερο Μοναστήρι της ευρύτερης περιοχής (1081 μ.Χ.) και αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου. Συνεπώς η συγκεκριμένη κλοπή προσβάλλει βαθύτατα όλους τους κατοίκους της Καστοριάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα είναι η πρώτη μέρα που η Καστοριά στερείται των υπηρεσιών φύλαξης από τους συνοριοφύλακες λόγω της μετακινήσεώς τους στον Έβρο. Η χρονική σύμπτωση των δύο γεγονότων δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία.

Ως εκ τούτου η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει την επιπόλαιη απόφαση απομάκρυνσης των συνοριοφυλάκων από την παραμεθόρια περιοχή του Νομού Καστοριάς και συνιστά στο ποίμνιο να έχει ιδιαίτερα αυξημένη την προσοχή του». enikos.gr


-----------------------------

ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΙΔΕΕΣ...!!! ΜΠΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ 23 ΧΡΟΝΙΑ...!!!ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...;;; 

Εκείνος όμως... αποφάσισε να τους ξαφνιάσει με την επιστροφή του. Πρόκειται για τον 52χρονο Μουσλεμουντίν Σαρκάρ από το... Μπαγκλαντές, ο οποίος αφίχθη χθες στο σπίτι του στην Ντάκα, μετά από 23 χρόνια απουσίας.

Η οικογένειά του έχασε τα ίχνη του 52χρονου το 1989, όταν εκείνος αναχώρησε για την Ινδία, προς αναζήτηση εργασίας, χωρίς να το πει στους δικούς του. Χρόνια αργότερα, το 1997, επεχείρησε να περάσει στο Πακιστάν, όπου συνελήφθη από τις αρχές, καθώς δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα.

Μοιραία, κατέληξε στη φυλακή, όπου έμεινε για τα επόμενα χρόνια. Ο ίδιος λέει πως στη φυλακή ήταν απομονωμένος από τον έξω κόσμο και πως ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε από τους φύλακές του.

«Υπέφερα πολύ στη φυλακή και εκλιπαρούσα για βοήθεια. Όμως, κανείς δεν ήρθε να με βοηθήσει. Ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί με φυλάκισαν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ευτυχώς, γύρισα πίσω και τώρα είμαι με την οικογένειά μου ξανά».

Ο 52χρονος επέστρεψε στο σπίτι του μόλις μία ημέρα μετά την απελευθέρωσή του από την πακιστανική φυλακή, με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού. newsbomb.gr

Η NEA DHMOKRATIA ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο KARATZAFERIS...!!!


"Επιλεκτικές διαγραφές κάνει ο κ. Σαμαράς , όταν παρόμοια με αυτά που είπε ο κ. Νικολόπουλος, είπε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ σε ραδιοφωνική εκπομπή"

Αυτό λένε από το ΛΑΟΣ για την διαγραφή του Νικολόπουλου που είχε ως αφορμή ένα σχόλιο του στο twitter που έλεγε...Ο Νικολόπουλος τέθηκε άμεσα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και παραπέμπεται και με το ερώτημα της ολικής διαγραφής και από το κόμμα... Ο Καρατζαφέρης τι έτρεξε να προλάβει; Να κάνει βουλευτή! Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται....stoxos.gr

Ερώτηση για zubr και αδυναμία ταχείας αντίδρασης στο ΑιγαίοΠρος τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ  ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΛΩΤΟ ΤΑΧΕΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ(ΠΤΜ) ‘ΚΕΡΚΥΡΑ’»
Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα 30-07-2012 περί ώρα 16:00, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Πλωτό Ταχείας Μεταφοράς «ΚΕΡΚΥΡΑ», ενώ αυτό ναυλοχούσε στον ναύσταθμο Αμφιάλης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, από την πυρκαγιά αυτή προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο πλοίο. Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαρρέουν ανεπίσημα στον τύπο ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε εξ αμελείας από αναμμένο τσιγάρο. Θεωρώ τις φήμες αυτές φαιδρές, καθώς εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να έχει ήδη εντοπιστεί και συλληφθεί ο ασυνείδητος μόνιμος ή έφεδρος που προκάλεσε τέτοια καταστροφή.
Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή σέβομαι την ιερότητα κάθε ζητήματος που αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και ενόψει της ζωτικής σημασίας που έχει για την αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας μας ο συγκεκριμένος τύπος πλοίου [δυνατότητα ταχείας μεταφοράς σε σημεία κρίσεων 140 πεζοναυτών σε συνδυασμό με 3 άρματα, 8 TOMA, 10 TΟΜΠ 130 τόνους φορτίο ή 360 επιπρόσθετους οπλίτες (συνολικά 500 στρατιώτες)], δεν προχωράω σε περαιτέρω διαπιστώσεις επί του θέματος, αλλά περιορίζομαι στο να θέσω τα παρακάτω ερωτήματα.
Ερωτάται ο κ.  Υπουργός:
1) Ποια είναι η οικονομική αποτίμηση της ζημιάς που προκλήθηκε στο ΠΤΜ «Κέρκυρα»;
2) Προτίθεται να διαθέσει άμεσα τα κονδύλια που απαιτούνται για την επισκευή;
3) Σε πόσο καιρό θα ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής του πλοίου, ώστε να επανέλθει σε επιχειρησιακή κατάσταση;
4) Αληθεύει ότι στην επιφάνεια του πλοίου είχαν τοποθετηθεί ειδικά υφασμάτινα επικαλύμματα, τα οποία όμως δεν ήταν άφλεκτα;
5) Ποιος είναι ο λόγος που το έτερο πλοίο ταχείας μεταφοράς που διαθέτει η χώρα μας και στο οποίο παρουσιάστηκε βλάβη προ δύο-τριών ετών, δεν έχει επισκευαστεί ακόμα;
6) Έχει υπογραφεί με τη Ρωσία ή άλλη χώρα συμφωνία τεχνικής υποστήριξης των Πλοίων Ταχείας Μεταφοράς που διαθέτει η χώρα μας; Αν ναι, τότε να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα.
 
ΑΘΗΝΑ, 02/08/2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
 ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
 Βουλευτής Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή.xryshaygh.com

Ερώτηση για τις κλοπές μετάλλων

Ούτε οι γερμανοί αντέχουν την αλληλεγγύη στους Έλληνες!Ούτε οι γερμανοί αντέχουν την αλληλεγγύη στους Έλληνες!
Φαίνεται πως η απόφαση του Λαϊκού Συνδέσμου - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να επιστρέψει τα χρήματα του Ελληνικού Λαού στον Ελληνικό Λαό μέσω της διανομής τροφίμων δεν ενοχλεί μόνο τα εγχώρια τσιράκια του μνημονίου και του εθνομηδενισμού (βλέπε όλο το συνοθύλευμα της "αριστεράς και της προόδου"). Έτσι, εκτενή αναφορά με απαξιωτικά σχόλια έκανε και το Spiegel στην κοινωνική δράση του κινήματός μας, και ιδιαίτερα στην τελευταία επιτυχημένη διανομή τροφίμων στην πλατεία Συντάγματος, όπου για άλλη μια φορά οι αναξιοπαθούντες και άνεργοι Έλληνες είχαν δίπλα τους εκείνους που πραγματικά τους σκέφτονται και τους βοηθούνε, τους Έλληνες Εθνικιστές!
Με τίτλο "Ακροδεξιοί μοιράζουν τρόφιμα - μόνο σε Έλληνες" το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά: "Περαστικοί μετανάστες εξυβρίζονται και προτρέπονται να εγκαταλείψουν την κεντρική πλατεία Συντάγματος μπροστά στο ελληνικό κοινοβούλιο στην Αθήνα. Η δράση αυτή του υπερεθνικιστικού και ρατσιστικού ελληνικού κόμματος 'ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ' προορίζεται αποκλειστικά για Έλληνες: Μέλη του ακροδεξιού κόμματος μοίρασαν την Τετάρτη στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας τρόφιμα - όμως, αποκλειστικά σε αναξιοπαθούντες Έλληνες".
Συνεχίζοντας το δημοσίευμα αναφέρει τις δηλώσεις του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη προς τα ΜΜΕ, καθώς και την δήλωση μιας κυρίας, η οποία επιδοκιμάζει την δράση του κινήματός μας, και συνεχίζει: "....μέσω της επίδειξης ταυτοτήτων το κόμμα εξασφαλίζει να διανέμεται βοήθεια μόνο σε ανθρώπους με ελληνικό διαβατήριο", για να καταλήξει με την φράση: "Υψηλόβαθμα στελέχη της ομάδας τάσσονται ανοιχτά υπερ μιας πολιτειακής πολιτικής που βασίζεται στην εθνική καταγωγή."
Σχολιάζοντας εν ολίγοις το δημοσίευμα αυτό, και αφήνοντας κατά μέρος τα φαιδρά περί εξύβρισης μεταναστών κλπ, να πούμε μόνο το εξής: Δεν κοιτάνε καλύτερα τα δικά τους χάλια, που έχουν έναν γερμανο-βιετναμέζο αντικαγκελάριο να τους κάνει κομάντο και να έχει και το θράσος να ανακατεύεται στα ελληνικά ζητήματα. Εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές θέλουμε να ζούμε σε ένα κράτος ελληνικό, που να υπερασπίζεται πρώτα τους Έλληνες.
Μιχάλης Τσακίρης - Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου.xryshaygh.com

Κοιτάζοντας την Ιστορία κατάματαΚοιτάζοντας την Ιστορία κατάματα
Η Ιστορική Μνήμη και συναίσθηση ενός Έθνους μπορεί να αποτελεί, κατά περίπτωση, είτε το εχέγγυο για το μεγαλείο αυτού του Λαού, είτε την τροχοπέδη που τον οδηγεί στο βάθος ενός βούρκου. Αυτό δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από αυτή την ίδια την Ιστορική Μνήμη, αλλά και την οπτική γωνία με την οποία την αντικρίζει αυτός ο Λαός. Θα έλεγα μάλιστα πως είναι εξίσου σημαντική, για την πορεία του Λαού, η οπτική γωνία αυτή κάθ’ εαυτή, όσο και το ύφος αυτής της Ιστορικής Μνήμης. Στην σύγχρονη Ιστορία μπορούμε να δούμε Λαούς με πλαστή εθνική ταυτότητα να την χρησιμοποιούν για να αναρριχηθούν στον ζωντανό κορμό της Ιστορίας και Λαούς με αληθινή Ιστορία να την αρνούνται και να προσαρτώνται σε αδιέξοδα διεθνιστικά δόγματα, κατασκευασμένα από Εβραίους και εφαρμοσμένα από πράκτορες, με αποτέλεσμα να βυθίζονται στον βούρκο της ανυπαρξίας ολοένα και περισσότερο. Ο λόγος φυσικά για χώρες, όπως η Τουρκία από την μία, που έχει αρνηθεί πλήρως την πραγματική της, προερχόμενη από τους Μογγόλους του Τζένγκις Χαν, Ιστορία και τις προσπάθειες της να υιοθετήσει κομμάτια της Ελληνικής Ιστορίας ανακατεμένα με κομμάτια Παντουρανισμού και ισλαμισμού. Από την άλλη έχουμε την Ελλάδα με τις οπτικές γωνίες ανάγνωσης να ποικίλουν από τις “δεξιές” αγιογραφίες που προάγουν την “συμφιλίωση των Λαών” και τον πασιφισμό, μέχρι αριστερές διαστρεβλώσεις και ρηχούς εξυπνακισμούς, που προάγουν ακριβώς τα ίδια με τους “δεξιούς”.

Τι εννοώ, όμως, όταν μιλάω για “δεξιές” αγιογραφίες; Συγκλονίζεται και διαρρηγνύει τα ιμάτια του ο “πατριωτικός χώρος”, όταν κάποιος τολμήσει να μιλήσει για την τύχη των Εβραίων, των Τούρκων και των Αλβανών στις ιστορίες απελευθερώσεως των Ελληνικών πόλεων κατά την διάρκεια του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821. Πόσο δε μάλλον άμα ακούσουν για το πως γινόταν στην πραγματικότητα η Κρυπτεία των Σπαρτιατών ή αν τους θυμίσει κανείς την αιτία ονοματοδότησης του Βασιλείου Β’ ως Βουλγαροκτόνου. Πολύ θα ήθελαν να μπορέσουν, όπως οι φίλτατοι τους Εβραίοι, να γράψουν χωρίς έλεγχο την Ελληνική Ιστορία και να παρουσιάσουν τις μάχες ως “κατακεραύνωση των εχθρών από τον Θεό” και τους Ήρωες του Έθνους άψυχους μοιρολάτρες σαν και τους ίδιους. Η Αλήθεια προφανώς δεν είναι αυτή, όσο και αν προσπαθούν. Οι δε αριστεροί προσπαθούν να απαξιώσουν όλα τα σημεία της Ελληνικής Ιστορίας, προσπαθώντας να παρουσιάσουν μια Ιστορία στην οποία τα πάντα δικαιολογούνται με βάση το “κέρδος”, τις “πλουτοπαραγωγικές πηγές” και τον “ταξικό πόλεμο”, φροντίζοντας βέβαια σε κάθε τους βήμα να προσπαθούν να δουν τα άψυχα, υλιστικά “Εγώ” τους στα μάτια των Ηρώων, όσο αστείο και αδύνατον και αν αυτό φαίνεται.

Ο “δεξιός” φιλελευθερισμός και ο αριστερίστικος μετακομμουνισμός του ανθρωπισμού, της αριστεράς και της “προόδου” έχουν κοινές καταβολές σε όλα, ουσιαστικά είναι η μετενσάρκωση του ίδιου μεσανατολίτικου ιδεολογήματος. Αμφότερες οι ιδεοληψίες είναι υλιστικές και ως υλιστικές τρέμουν μπροστά σε μια Ιστορία γραμμένη με Αίμα και με Ήρωες, αφού αυτή αποδεικνύει το λάθος της σκέψεως τους. Δεν χωρά στον ψευδεπίγραφο ανθρωπισμό αμφοτέρων μια Ιστορία η οποία παράγει πρότυπα Ανθρώπων και όχι μονάδων παραγωγής και κατανάλωσης. Δεν έχει καμμία διαφορά, επί της ουσίας, ο τρόπος που οι δύο “πόλοι” της πολιτικής μας σκηνής βλέπουν την Ιστορία και συνεπώς το μέλλον που θέλουν για την Πατρίδα και τον Λαό μας. Δεν είναι άλλωστε μυστικό, ούτε δύσκολο να το καταλάβει κανείς ότι αμφότεροι οι δύο πόλοι είναι υπέρ της παγκοσμιοποίησης και των επιταγών της. Γι’ αυτό και ο μεν ένας αποκρύπτει την Ελληνική Ιστορία και ο άλλος προσπαθεί να την απαξιώσει. Εν τέλει το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, αφού στην μεν πρώτη περίπτωση δεν παράγονται πρότυπα, ενώ στην δεύτερη εμφανίζονται διαστρεβλωμένα και άψυχα.

Ανάμεσα στις δύο, εξίσου εθνομηδενιστικές, θεωρήσεις περί της Ιστορίας μας στέκεται το ορθόν της ανάγνωσης της Ιστορίας ως έχει. «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθές», γράφει ο εθνικός ποιητής Διονύσιος Σολωμός και φυσικά ο μεγάλος, αυτός, ποιητής δεν εξαίρεσε τον εαυτό του σε αυτό, όπως θα πούμε και στην συνέχεια. Στο περισπούδαστο έργο του, “Η παρακμή της Δύσεως”, ο Γερμανός φιλόσοφος Oswald Spengler κατακεραυνώνει αυτή ακριβώς την παραφροσύνη των ανθρώπων, που από ότι φαίνεται είναι διαχρονική, να θωρούν την ιστορία μέσα από πρίσματα ιδεοληπτικά προκειμένου να βγάλουν τα πορίσματα που τους αρέσουν. Είναι αληθές πως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κατά την είσοδο του στην Τριπολιτσά δεν είχε παντελώς καμμία έγνοια για τα “ανθρωπιστικά” ιδεολογήματα του φιλελευθερισμού και του “ροζ” μαρξισμού. Σημειώνει μάλιστα στο ημερολόγιο του: «Το ασκέρι όπου ήτον μέσα, το ελληνικό, έκοβε και εσκότωνε, από Παρασκευή έως Κυριακή, γυναίκες, παιδιά και άντρες, τριάνταδύο χιλιάδες. Το άλογό μου από τα τείχη έως τα σαράγια δεν επάτησε γη. Ελληνες εσκοτώθηκαν εκατό.». Ο δε Σολωμός γράφει για το ίδιο σημείο της Ιστορίας στον “Ύμνο προς την Ελευθερία” στους στίχους 68 και 69: ”Ὀλιγόστευαν οἱ σκύλοι, καὶ «Ἀλλά», ἐφώναζαν, «Ἀλλά», καὶ τῶν Χριστιανῶν τὰ χείλη «φωτιά», ἐφώναζαν, «φωτιά». Λιονταρόψυχα, ἐκτυπιοῦντο, πάντα ἐφώναζαν «φωτιά», καὶ οἱ μιαροὶ κατασκορπιοῦντο, πάντα σκούζοντας «Ἀλλά».” Η αντιμετώπιση που θα έχει το παραπάνω απόσπασμα από τους δύο “πόλους” είναι η εξής: Η μεν “δεξιά” φροντίζει να αποκρύπτει τα γεγονότα κάτω από ένα πλέγμα “εθνικοφρονισμού”, ενώ η αριστερά κατακεραυνώνει τα ίδια γεγονότα. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, ενώ σαφώς η ορθή οπτική της Ιστορίας είναι η ανάγνωση όλης της Ιστορίας και η εξαγωγή από το Όλον της των όποιων συμπερασμάτων.

Διαβάζοντας το περισπούδαστο έργο του Spengler, που προαναφέραμε, κάποιος καταλαβαίνει πως εμείς, σήμερα, δεν μπορούμε σε καμμία περίπτωση να καταλάβουμε την Ιστορία στο Όλον της με το γεγονός αυτό να χειροτερεύει όσο αυτή απομακρύνεται από εμάς χρονικά και γεωγραφικά. Οπότε ένας Λαός για να μην βρεθεί άνευ Ιστορίας και συνεπώς άνευ οράματος και πυξίδας για το Μέλλον θα πρέπει να βρει τρόπο να προσεγγίσει αυτή την Ιστορία. Έχω πολλάκις, προσωπικά και αρθρογραφικά, ταχθεί στο πλευρό της Ηρωολατρείας ως αληθινής Πίστεως στα Ιδανικά της Φυλής και της Αρετής. Είναι αληθινή Πίστη γιατί η αυτοθυσία του Ήρωα, του συνεχιστή του Λεωνίδα είναι, στην ουσία, θέωση. Τι είναι όμως ο Ήρωας πέρα από το μήνυμα που εξακοντίζει διαμέσω των αιώνων; Δουλειά των νέων γενιών να αποκρυπτογραφήσουν αυτό το μήνυμα, να “ακούσουν μέσα τους τη βουή των προγόνων”, να τους ξεδιαλέξει και να συνεχίσει το έργο τους, όπως λέει ο Νίκος Καζαντζάκης στην “Ασκητική”. Μονόδρομος, για να μπορέσει αυτή η δουλειά να γίνει πραγματικά σωστά, είναι η θεώρηση της Ιστορίας χωρίς διαστρεβλώσεις, “αγιογραφικές” ή απαξιωτικές.

Συστηματικά οι αριστεροδεξιοί της ελληνικής πολιτικής σκηνής καλλιέργησαν τις πληγές που κατατρώγουν αυτή τη στιγμή τις σάρκες της Ελληνικής Κοινωνίας. Η συστηματική διαστρέβλωση της Ελληνικής Ιστορίας και από τις δύο πλευρές της πολιτικής μας ζωής έχει οδηγήσει στην δημιουργία του προβλήματος που ζούμε αυτή τη στιγμή, του οποίου η κορυφή του παγόβουνου είναι η οικονομική κρίση και η λαθροεγκληματικότητα. Δημιούργησαν έναν λαό απαθή και εγωπαθή, ο οποίος όχι μόνο ψήφισε τους δυνάστες του, αλλά σε σημεία χάρηκε και την κυριαρχία τους. Μέσα από την διαστρέβλωση της Ιστορίας παραχαρακτήκαν και τα μηνύματα της, επιτρέποντας έτσι την ονοματοδοσία του καταναλωτικού εγωκεντρισμού ως αρετής και της αρετής ως βαρβαρότητας. Κάπως έτσι ο Έλληνας προκειμένου να συνεχίσει να καταναλώνει αγνόησε τα ίδια του τα αδέρφια και μετετράπη σε έναν “παρτάκια”, “ωχαδερφιστή”, ο οποίος τείνει να βλέπει αδιέξοδα εκεί που δεν υπάρχουν. Ένα πλήρως έρμαιο των ταγών του καθεστώτος.

Σε όλη αυτή την διαστρέβλωση της Ιστορίας δεν υπάρχει βέβαια μόνο η “απόκρυψη” και η “καταγγελία”, αλλά σε μεγάλο βαθμό υπάρχει και η ψευδολογία με τα Ιστορικά γεγονότα όχι μόνο να παραχαράσσονται, αλλά και να δημιουργούνται από το μηδέν, όπως για παράδειγμα η ιστορία του Γλέζου και του “κατεβάσματος της ναζιστικής σημαίας από την Ακρόπολη” και της απόκρυψης της γραμμής του ΚΚΕ σχετικά με αποχή των κομμουνιστών από τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. Η συγκεκριμένη ψευδολογία, και ας μην γελιούνται οι δεξιοί, έχει γίνει και από τις δύο πλευρές με σύστημα και έχει εισαχθεί μάλιστα και στα σχολεία της χώρας. Ας ρωτήσουν οι δεξιοί του πολιτικούς – πρώην και νυν – της ΝΔ για τον λόγο που έγινε αυτό.

Οφείλουμε να δούμε την Ιστορία κατάματα. Χωρίς πρίσματα, φίλτρα και “διορθώσεις”. Οφείλουμε να νιώσουμε όλους τους προγόνους μας, να τους ξεδιαλέξουμε, να τους κρίνουμε και να προχωρήσουμε με βάση τα διδάγματα της Ιστορίας. Τα διδάγματα οφείλουν να μείνουν αυτούσια και βάσει αυτών να διαλέξουμε την μελλοντική μας πορεία. Σίγουρα κανείς δεν θα κρατούσε τα πάντα, ήδη έδωσα ένα παράδειγμα και θα δώσω και άλλο: Πρόγονος μας ο Λεωνίδας, πρόγονος μας και ο Εφιάλτης. Γίνεται σαφές, βέβαια, ότι δεν γίνεται να κρατηθούν τα πάντα και να γίνουν διδάγματα και πρότυπα. Όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χαλκεύει την Ελληνική Ιστορία προς χάριν των δικών του ιδεολογικών στρεβλώσεων. Γιατί η Ελληνική Ιστορία στην καθαρή της μορφή θα οδηγήσει σε μια Ελληνική Ηρωολατρεία γνήσια και αληθινή, η οποία με την σειρά της θα οδηγήσει σε καλύτερες βάσεις για την αναγέννηση ενός Έθνους που βρίσκεται σε δεινή θέση, και δεν εννοώ οικονομικά. Αυτό όπως προείπαμε είναι η κορυφή του παγόβουνου, το αποτέλεσμα και όχι το αίτιο. Χώρες που δεν έχουν λαμπρή Ιστορία ίσως χρειάζεται, για το καλό τους να την πλάθουν, όμως η Ελλάδα, το λίκνο του Πολιτισμού, οφείλει να κοιτάει την Ιστορία κατάματα και περήφανα και να την υπερασπίζεται απέναντι σε κάθε έναν που την επιβουλεύεται ή την λοιδορεί, γιατί αυτός προσπαθεί να της κλέψει το ίδιο το Μέλλον!
Κώστας Αλεξανδράκης.xryshaygh.com

Χρήστος Παππας-Συνέντευξη σε Ισπανικό ΜΜΕ

Χρήστος Παππάς: “Οι Λαοί μπορούν να αλλάξουν την Ευρώπη”Χρήστος Παππάς: “Οι Λαοί μπορούν να αλλάξουν την Ευρώπη”
Συνέντευξη παραχώρησε σε Ισπανικό ΜΜΕ ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ.
Σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα της στοιχεία, ζητώντας συγγνώμη για την κακή ποιότητα ήχου των βίντεο.
"Όλες οι κοινωνικές δράσεις, που γίνονται σε αυτήν την Τ.Ο. αλλά και σε όλες τις Τ.Ο. της χώρας  δεν γίνονται από την Χρυσή Αυγή έναντι κάποιων εκλογικών ωφελημάτων από τους πολίτες. (Εξάλλου οι εκλογές τελείωσαν). Μίλησα πριν λίγο στον κόσμο και είπα πως αυτό πoυ συμβαίνει δεν είναι ζητιανιά... Είναι πράξη αλληλεγγύης. Κι εκείνοι το ίδιο θα έκαναν αν κάποιος από εμάς είχε πρόβλημα και ήθελε την βοήθειά τους. Επίσης εξηγεί την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής και πως η Κοινωνική δικαιοσύνη και αυτές οι πρωτοβουλίες είναι βασικό στοιχείο της Ιδεολογίας μας, που είναι ο Λαϊκός Εθνικισμός."xryshaygh.com

Tο μισό του χρέους της προς την Ελλάδα προτίθεται να εξοφλήσει η Λιβύη!


ImageΣε αποπληρωμή του μισού της οφειλής προς την Ελλάδα προτίθεται να προχωρήσει η λιβυκή κυβέρνηση, ύστερα από διαπραγματεύσεις δύο μηνών για την εξόφληση των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, ξενοδοχείων, ταξιδιωτικών πρακτορείων και άλλων επιχειρήσεων, που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα αποκατάστασης της υγείας και φιλοξενίας Λίβυων τραυματιών από τον πρόσφατο πόλεμο στην περιοχή. 
Ειδικότερα, οι λιβυκές αρχές, σύμφωνα με τον επιτετραμμένο της λιβυκής πρεσβείας στην Αθήνα, αναμένεται να καταβάλουν το 50% της συνολικής οφειλής των 150 εκατ. ευρώ – σύμφωνα με τα στοιχεία της πρεσβείας της Λιβύης στην Αθήνα και της Εθνικής Μεταβατικής Επιτροπής της Λιβύης (NTC) – και το υπόλοιπο θα αποπληρωθεί ύστερα από επιτόπιο έλεγχο ειδικής επιτροπής από τη Λιβύη, η οποία θα κληθεί να διασταυρώσει τις κοστολογήσεις και τα τιμολόγια, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πόλεμου στη Λιβύη και κατόπιν αιτήματος των λιβυκών αρχών, συνδιοργανώθηκε με ελληνικά ιδιωτικά θεραπευτήρια και ξενοδοχεία πρόγραμμα νοσηλείας τραυματιών και φιλοξενίας μικρής διάρκειας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ταξιδιωτικά γραφεία, φαρμακεία και άλλες επιχειρήσεις. Και ενώ αρχικά όλα έβαιναν καλώς, η κατάσταση άρχισε να αλλάζει, όταν διαπιστώθηκε ότι οι λιβυκές Αρχές δεν ανταποκρίνονταν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους έναντι των εξόδων νοσηλείας και διαμονής των τραυματιών.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΣΚΗΝΙΚΟ ΙΜΙΩΝ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ! [VIDEO]

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΣΚΗΝΙΚΟ ΙΜΙΩΝ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ! [VIDEO]

Τι πραγματικά συνέβη με τα δάνεια και το Χρηματιστήριο

Τι πραγματικά συνέβη με τα δάνεια και το Χρηματιστήριο

Ι. Μπαλτζώης: Πιθανή η επίθεση της Τουρκίας κατά της Ελλάδος.

Ι. Μπαλτζώης: Πιθανή η επίθεση της Τουρκίας κατά της Ελλάδος.

Συνεχίζεται το εμπόριο σκύλων από ασιάτες στην Αθήνα!

Συνεχίζεται το εμπόριο σκύλων από ασιάτες στην Αθήνα!

Λονδίνο 2012: Πέντε αθλιότητες κατά της Ελλάδος και κανείς δεν μιλά

Λονδίνο 2012: Πέντε αθλιότητες κατά της Ελλάδος και κανείς δεν μιλά

Η Δύση οδηγεί στην σφαγή 2,5 εκ. Σύρους Χριστιανούς - Συμμάχησε με Αλ Κάϊντα!

Η Δύση οδηγεί στην σφαγή 2,5 εκ. Σύρους Χριστιανούς - Συμμάχησε με Αλ Κάϊντα!

Ο Μιτ Ρόμνεϊ «κηρύσσει» την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ και δίνει στήριξη για επίθεση στο Ιράν

Ο Μιτ Ρόμνεϊ «κηρύσσει» την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ και δίνει στήριξη για επίθεση στο Ιράν

ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ...!!! ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΠΟΥ ΣΑΚΑΤΕΨΕ ΤΗΝ 15ΧΡΟΝΗ ΜΥΡΤΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ...;;;

ΔΕΝ ΤΟ ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΤΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ...


Συγκλίνουσες πληροφορίες και ενδείξεις, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Πακιστανός που φέρεται ως βασικός ύποπτος για την κακοποίηση της 15χρονης στην Παρο, βρίσκεται ή ανακρινόμενος στην ΓΑΔΑ, ή με κάποιον άλλο τρόπο σε επικοινωνία με τις αρχές, με το πρώτο ενδεχόμενο να πιό πιθανό.Η πληροφορία διακινείται από εχθές το βράδυ με το εξής περιεχόμενο: Ο αλλοδαπός, εργαζόταν ως κηπουρός σε γειτονική τουριστική επιχείρηση και το δωμάτιό του βρισκόταν σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το σημείο που κακοποιήθηκε η 15χρονη. Λίγες ώρες μετά από το φρικιαστικό περιστατικό, ο ύποπτος έφυγε εσπευσμένα από το νησί με προορισμό την Αθήνα (όπου προσήχθη στο ΑΤ Ομονοίας για άσχετο λόγο με το συμβάν και προέκυψαν τα άλλα στοιχεία). Ο ίδιος επικαλείται ασθένεια συγγενικού του προσώπου. Όμως, υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο: Η μητέρα του θύματος είπε ότι είδε να περνά από το σημείο της επίθεσης ένα νεαρός με άσπρο παντελόνι και πολύχρωμο πουκάμισο. Η περιγραφή και τα ρούχα, ταιριάζουν με την εμφάνιση που είχε εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ο νεαρός Πακιστανός.

21χρονος Πακιστανός που την κοπάνησε από τη Πάρο βασικός ύποπτος!

21χρονος Πακιστανός που την κοπάνησε από τη Πάρο βασικός ύποπτος!

Νέο προκλητικό και δυσφημιστικό άρθρο του Focus για την Ελλάδα

Νέο προκλητικό και δυσφημιστικό άρθρο του Focus για την Ελλάδα

Πεπόνης: Έγκλημα σε βαθμό κακουργήματος το μνημόνιο!

Πεπόνης: Έγκλημα σε βαθμό κακουργήματος το μνημόνιο!

"Mazi-ta-fagame.gr" η ιστοσελίδα που έφτιαξε ο Πάγκαλος για να γράψει το βιβλίο του! - Λόγιος Ερμής

"Mazi-ta-fagame.gr" η ιστοσελίδα που έφτιαξε ο Πάγκαλος για να γράψει το βιβλίο του! - Λόγιος Ερμής

Όσον αφορά εμένα δεν είναι ο θάνατος που με στενοχωρεί. Είναι που πεθαίνοντας θα πάψω να έχω την ελληνική ιθαγένεια, να είμαι ΄’Ελλην υπήκοος.”

http://nationalpride.files.wordpress.com/2012/08/1252812529.jpg?w=400
Εάν η Λήθη είναι Αρετή η Μνήμη είναι ΧΡΕΟΣ

«Θα κρατήσω μόνο τη γερμανική σημαία γιατί πολύ απλά, η Ελλάδα ποτέ δεν μου προσέφερε τίποτα» δήλωσε ο ελληνικής καταγωγής Σιδέρης Τασιάδης, ασημένιος ολυμπιονίκης στο κανόε σλάλομ με τα χρώματα της Γερμανίας, και συνέχισε: «Η Ελλάδα δεν βοήθησε την οικογένειά μου, η οποία μετανάστευσε για να μπορέσει να με μεγαλώσει σωστά. Αντίθετα, η Γερμανία με ανακάλυψε, με ανέδειξε, μου έδωσε όλα τα εφόδια για να αναπτυχθώ αθλητικά. Εκεί μένω, εκεί μεγάλωσα και ζω, εκεί έβγαλα σχολείο, εκεί προπονούμαι καθημερινά. Μου παρείχαν προπονητή και ασφάλεια, μου εξασφάλισαν και το επαγγελματικό μου μέλλον»

Περιοδικό «Η Λέξη». Γενάρης, 1981. Νίκος Εγγονόπουλος :Όσον αφορά εμένα δεν είναι ο θάνατος που με στενοχωρεί. Είναι που πεθαίνοντας θα πάψω να έχω την ελληνική ιθαγένεια, να είμαι ΄’Ελλην υπήκοος. Και βέβαια, δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία πως οι άγγελοι στον παράδεισο μιλούν ελληνικά. Απο εκεί και ο τίτλος της ανάρτησης.

Απίστευτο! Το εκλογικό σώμα είναι μεγαλύτερο από το σύνολο του πληθυσμού κατά 49.302 ενήλικες ψηφοφόρους


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής, που ανακοίνωσε επιτέλους χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο νόμιμος πληθυσμός της χώρα μας ανέρχεται σε 9.903.268 Ελληνίδες και Έλληνες (νεογέννητους, ανήλικους, ενήλικες).

Πρόκειται για τον αριθμό των δημοτών κάθε Δήμου της Χώρας, ανά Δημοτική Ενότητα, όπως αυτά προέκυψαν από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011, η οποία διενεργήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 10-24 Μαΐου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011.

Τα αποτελέσματα της απογραφής δείχνουν πως ο μεγαλύτερος πληθυσμός συγκεντρώνεται στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ η καταγραφή του Νόμιμου Πληθυσμού έγινε με βάση τις απαντήσεις των απογραφόμενων Ελλήνων υπηκόων στο ερώτημα σχετικά με τη Δημοτική Ενότητα στην οποία είναι εγγεγραμμένοι.

Στον Νόμιμο Πληθυσμό περιλαμβάνονται και οι Έλληνες υπήκοοι των στρατιωτικών και διπλωματικών αποστολών της Ελλάδας στο εξωτερικό, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.

Της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων προηγήθηκε επεξεργασία των στοιχείων της Απογραφής με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες έτσι ώστε να εφαρμοσθούν αυστηρότεροι έλεγχοι ποιότητας από οποιαδήποτε άλλη Απογραφή.

Τα ερωτηματολόγια που συγκεντρώθηκαν από τα 58.684 Απογραφικά Τμήματα της Χώρας, που αντιστοιχούν σε 34.780.000 σελίδες, υποβλήθηκαν σε οπτική αναγνώριση χαρακτήρων με τη χρήση σαρωτών υψηλής ταχύτητας.

Αυτό έδωσε τη δυνατότητα οπτικοποίησης των ερωτηματολογίων και άμεσης πρόσβασης σε αυτά σε ελεγμένη (verified) ψηφιακή μορφή για την υλοποίηση των πολλαπλών και συνδυαστικών ελέγχων ποιότητας (π.χ. ύπαρξης και απαλοιφής διπλοεγγραφών, έλλειψης πληρότητας, ορθότητας γεωγραφικών κωδικών κλπ).

Σύμφωνα τώρα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, που αυτή τη στιγμή είναι ακόμα αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του, το εκλογικό σώμα της χώρας, δηλαδή οι άνω των 18 ετών Ελληνίδες και Έλληνες που είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ανέρχεται σε 9.952.570 ενήλικες πολίτες.


Τι παρατηρούμε λοιπόν από τα επίσημα στοιχεία του κράτους – τραγέλαφος; Παρατηρούμε το πραγματικά απίστευτο…. για την ανθρώπινη παγκόσμια λογική, ότι το εκλογικό σώμα είναι μεγαλύτερο από το σύνολο του πληθυσμού κατά 49.302 ενήλικες ψηφοφόρους!!!!!! (9.952.570 - 9.903.268 = 49.302).

Νομίζουμε ότι αυτό θα πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες ως μνημείο ενός κράτους στο οποίο ανήλικοι δεν υπάρχουν. Είναι απλά φαντάσματα.

Τι συμβαίνει εδώ; 

1) Δεν υπάρχουν ανήλικοι σ΄ αυτό το κράτος; 
2) Ψηφίζουν άτομα που δεν είναι Έλληνες πολίτες; 
3) Η ΕΛΣΤΑΤ δεν ξέρει τι της γίνεται και δεν έκανε καλά την απογραφή; 
4) Δεν έχει γίνει διαγραφή των πεθαμένων από τους εκλογικούς καταλόγους, εδώ και έναν αιώνα; 

Αν ισχύει το τελευταίο πως μπορούμε να μιλάμε για αποχή από τις εκλογές; 

Όπως καταλαβαίνετε η νομιμότητα των εκλογών, τίθετε ξεκάθαρα υπο αμφισβήτηση!

Ας βρεθεί επιτέλους κάποιος υπεύθυνος σ’ αυτό το κράτος να απαντήσει στο λαό τι στα κομμάτια συμβαίνει!

Που είναι τα παιδιά του σ’ αυτό το κράτος, αφού το σύνολο του λαού υπολείπεται των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους;

Ακόμα πιστεύει στα σοβαρά έστω και ένας πολίτης της χώρας ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που δεν ξέρει τι του γίνεται;

Επιμέλεια Λόγιος Ερμής με πληροφορίες απο blogexousia και news247

ΣΧΟΛΙΟ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΩΝ:
Μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις νοθείας και αλλοιώσεως του εκλογικού σώματος και κατ' επέκτασιν του εκλογικού αποτελέσματος. Και ακόμα δεν έχει επαναστατήσει ΚΑΝΕΝΑΣ. 
Ως πότε θα είμαστε αδιάφοροι; Ως πότε θα αυτοκτονούμε απογοητευμένοι; Ποιό είναι το σημείο μηδέν, όπου ένας πρώην φιλήσυχος πολίτης, θα πάρει την καραμπίνα και θα θελήσει πρώτα, να εκδικηθεί ένα από τα καθάρματα που μας κυβέρνησαν;

   

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ... Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ....!!!ΑΝ ΟΜΩΣ ΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ"...


Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ STOXOS@GMAIL.COM. MHN ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ! ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ "ΣΤΟΧΟ"...  


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ...  

«Να χαίρεσαι περισσότερο αυτούς που σε ελέγχουν, παρά αυτούς που σε κολακεύουν και να θεωρείς τους κόλακες χειρότερους από τους εχθρούς». ΠυθαγόραςΠερί κολακείας...

Την κολακείαν ημπορεί κανείς να την θεωρήση ως εξευτελιστικήν συναναστροφήν που ωφελεί τον κόλακα. Ιδού δε τί λογής άνθρωπος είναι αυτός:
Όταν ευρίσκεται εις περίπατον με εκείνον που κολακεύει, του λέγει «παρατηρείς ότι όλος ο κόσμος έχει τα βλέμματά του επάνω σου; Τούτο εις κανένα άλλον από τους πολίτας δεν γίνεται. Χθες εις την (Ποικίλην) στοάν ήκουσα να σε επαινούν· εκάθηντο εκεί περισσότεροι από τριάντα άνθρωποι· όταν δε συνέπεσε λόγος, ποιος είναι ο καλύτερος των πολιτών, όλοι, αφού έκαμα εγώ την αρχήν, εσυμφώνησαν εις το όνομά σου».

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΗΡΩΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΑΣΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ


Οι οικογένειες των ηρωωμαρτύρων μας Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού οι οποίοι φονεύθησαν βάρβαρα από τον Τούρκο κατακτητή, μαζί με τον ΕΦΑΕΦΠ διοργανώνουν το ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων μας.

Το μνημόσυνο θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι. Θα ακολουθήσει πορεία από τον ΕΦΑΕΦΠ προς το μνήμα των ηρωωμαρτύρων μας όπου εκεί θα τελεστεί και το Τρισάγειο.

Πληροφορίες: 99959595 (Κωστής)

Μυστήριο με τη σημαία της πρώτης αμερικανικής αποστολής στη Σελήνη Πέμπτη, 02 Αύγουστος 2012 09:02 Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=46743:mystirio-me-ti-simaia-tis-protis-amerikanikis-apostolis-sti-selini&catid=52:episthmonika&Itemid=350#ixzz22TaPe08TΟι σημαίες που είχαν υψώσει οι Αμερικανοί αστροναύτες στη σελήνη πριν από σαράντα χρόνια βρίσκονται όλες στη θέση τους, εκτός από μία, αποκάλυψε σήμερα ένας επιστήμονας της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας NASA.

Η σημαία που λείπει είναι αυτή που είχαν τοποθετήσει ο Μπαζ Όλντριν και ο Νιλ Άρμστρονγκ, οι αστροναύτες της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στο φεγγάρι, το 1969.

ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ " ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ"

Αλιάκμονας | Ποταμός της καθαρής ενέργειας


Στα σχολικά βιβλία ο ποταμός Αλιάκμονας είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας. Εχει τις πηγές του στον Γράμμο και τις εκβολές του στον Θερμαϊκό Κόλπο, διασχίζοντας πέντε νομούς. Στην αναθεώρησή τους τα σχολικά εγχειρίδια θα πρέπει τώρα να τον αναφέρουν ως τον ποταμό της καθαρής ενέργειας.

Ο ΡΕΣΛΕΡ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΠΤΟΗΤΟΣ....Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας συνεχίζοντας τις γνωστές του αβρότητες προς τους 'Ελληνες είπε αυτή τη φορά ότι αφορά ... τους Έλληνες και μόνο αυτούς το αν θα επιβιώσουν  ή όχι της κρίσης...

FIMOTRO

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ε ΡΕ ΚΑΙΑΔΑΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ!

Συζητείται η επιστροφή του ΦΠΑ εστίασης στα προ κρίσης επίπεδαΣυζητείται η επιστροφή του ΦΠΑ εστίασης στα προ κρίσης επίπεδα
Όπως αποκάλυψε πριν από λίγο στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, το υπουργείο Οικονομικών, προσανατολίζεται στην τροποποίηση του ....
άρθρου 11 του Ν. 3943/2011 που ρυθμίζει θέματα συμψηφισμού μη ληξιπρόθεσμων οφειλών με απαιτήσεις από το δημόσιο. Αφορμή για την εξαγγελία αυτήν έδωσε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου για την καθυστέρηση επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος. Ο υφυπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα, καθώς οι καθυστερήσεις σχετίζονται με τις ελλείψεις προσωπικού του υπουργείου που διενεργούν τους ελέγχους, αλλά και με τη διάταξη του ανωτέρω νόμου.

ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ «ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ» ΜΕ ΤΟΝ...ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!

ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ «ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ» ΜΕ ΤΟΝ...ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Θα έπεφταν τα τουρκικά F-16 σαν τις πάπιες, αν επιχειρούσαν στη ΣυρίαΕθνική άμυνα και «τουρκική απειλή»
Του Σάββα Καλεντερίδη
Όπως θυμόμαστε όλοι μας, στις 22 Ιουνίου ένα τουρκικό φωτογραφικό αεροσκάφος τύπου Φάντομ (RF-4E), καταρρίφθηκε -με άγνωστο μέχρι σήμερα τρόπο- στα χωρικά ύδατα της Συρίας. Να σημειωθεί ότι το τουρκικό αεροσκάφος ήταν χωρίς όπλα και καταρρίφθηκε χωρίς καμία προειδοποίηση από τη συριακή αεράμυνα.
Εντύπωση προκάλεσε σε όσους παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό αλλά και στον περίγυρο της Τουρκίας η απολύτως παθητική στάση που τήρησε μετά την κατάρριψη η τουρκική κυβέρνηση και οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ), αφού η Τουρκία, που επιδιώκει να επιβληθεί ως περιφερειακή δύναμη στην περιοχή, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ο «καρπαζοεισπράκτορας» της Μεσογείου. Και το λέμε αυτό γιατί η περίπτωση του καταρριφθέντος αεροσκάφους είναι η δεύτερη που αφήνει να περάσει έτσι, χωρίς αντίποινα η Τουρκία, μετά το Μαβί Μαρμαρά, όπου το Ισραήλ σκότωσε εννιά Τούρκους σε διεθνή ύδατα, χωρίς να στάξει η ...ουρά του γαϊδάρου, που λέει ο πάνσοφος ελληνικός λαός.