Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Πορεία γιὰ τὴν Μυρτῶ.

Ὅταν κάϋκε ἡ Ἀθήνα γιὰ τὸν Ἀλέξη, ὅλοι εἶχαν νὰ ποῦν μίαν κουβέντα τρυφερότητος γιὰ τὸ ἀδικοχαμένο παιδί. 
Ἡ Ἀθήνα κάϋκε καὶ κανένας κυβερνητικὸς δὲν βγῆκε νὰ πῇ μίαν λέξιν διαμαρτυρίας. (Μόνον ἐκεῖνος ὁ γραφικὸς μπουμποῦκος κάτι ψέλλιζε ἀλλὰ αὐτὸς δὲν πιάνεται… Στὴν κοσμάρα του γάρ…)
 Ἡ Μυρτούλα κτυπήθηκε στὶς 23 Ἰουλίου. 
Τότε ποὺ ὅλη ἡ Ἑλλὰς ἔκανε τὰ μπάνια της.  (Αὐτὰ μᾶς μάραναν!!!)
Ἐὰν ἐξαιρέσουμε κάτι λίγες κουβέντες συμπαραστάσεως, ἀπὸ ἐπίσης «ἀκραίους», αὐτὸ τὸ παιδὶ εἶναι σὰν νὰ μὴν ὑπάρχῃ. Σὰν νὰ μὴν τὸ γέννησε μάνα. Σὰν νὰ ἦταν κάτι ποὺ ἔπρεπε νὰ τῆς συμβῇ, ὅλο αὐτὸ τὸ τερατούργημα τοῦ καθάρματος. 
Δὲν ξέρω ἐὰν εἶναι ἀργά…
Ἀλλὰ ὅπως λέει κι ὁ θυμόσοφος λαός μας, κάλλιο ἀργὰ παρὰ ποτέ…
Σὲ τελικὴν ἀνάλυσιν τὸ παιδὶ ἀκόμη ζεῖ… Ἔστ’ ᾦ καὶ σὲ καταστολή…
Ἄς εὐχηθοῦμε μὲ ὅλην τὴν δύναμιν τῆς καρδιᾶς μας νὰ ξεπεράσῃ τὸ πρόβλημα…
Φιλονόη.

 Πορεία για την 15χρονη Μυρτώ και εναντίον της λαθρομετανάστευσης

Για τον 15χρονο Αλέξη τα… “κοινωνικά κινήματα” έκαιγαν την Αθήνα. Για την 15χρονη Μυρτώ τα “κοινωνικά κινήματα” και οι πολιτικές δυνάμεις, όχι μόνο σιωπούν, αλλά υπερασπίζονται και τα “δικαιώματα” των λαθρο-εισβολών δολοφόνων των Ελλήνων. 30 Έλληνες δολοφονημένοι από λαθρομετανάστες μέσα στο 2012. Αυτός είναι ο “ρατσισμός των Ελλήνων” που καταγγέλλουν. Δεν είναι “αντιρατσιστές”, είναι μισέλληνες. ΩΣ ΕΔΩ. Το αίμα των Ελλήνων κυλάει και όλοι αντιδρούν μόνο υπέρ των αλλοδαπών. Μάλιστα τελευταία που πλησιάζει και το ραμαζάνι, προβάλλουν σφαγές μεταξύ αλλοδαπών ως δήθεν “ρατσιστικές επιθέσεις”.
Μετά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ένας ακόμη κορυφαίος υπουργός, αυτός της… δικαιοσύνης, δεν αρθρώνει λέξη για την τραγωδία της Πάρου, για τα ύποπτα ευτράπελα με το 21χρονο κτήνος από το Πακιστάν και τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από τα στοιχεία που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.
Ούτε μια λέξη συμπαράστασης στην οικογένεια του άτυχου κοριτσιού, σε αυτούς τους γονείς που είδαν από τη μια στιγμή στην άλλη την όμορφη ζωή τους να μετατρέπεται σε έναν πραγματικό εφιάλτη. Μόνο ανακοινώσεις για τους αλλοδαπούς. Κι όταν τους κατηγορούν ότι γίνονται ρατσιστές εις βάρος των ίδιων των Ελλήνων, αρχίζουν τις αμπελοφιλοσοφίες.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, λοιπόν, ο κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό του υπηκόου Ιράκ από αγνώστους εξέδωσε ανακοίνωση!!!
«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδικάζει απερίφραστα την ανθρωποκτόνο επίθεση κατά του ανυπεράσπιστου υπηκόου του Ιράκ. Η αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων σε αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας, αρχίζει να προσλαμβάνει ιδιαίτερα επικίνδυνα χαρακτηριστικά. Το οξύ μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας και οι συνέπειες που προκαλεί δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν, βεβαίως, με μέσα απάνθρωπης βίας. Η Ελληνική Πολιτεία και η Δικαιοσύνη είναι αυτονόητο ότι θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση των ευθυνών στους υπαιτίους. Επιπροσθέτως, η Πολιτεία θα διασφαλίσει τα δικαιώματα του ανθρώπου στη ζωή, την ελευθερία και την ασφάλεια από οποιονδήποτε τα προσβάλλει ή τα θέτει σε διακινδύνευση».
Επειδή έχουμε πλέον αηδιάσει, μόνο μια κοινότοπη ερώτηση μπορούμε να διατυπώσουμε: Αν ήταν κύριε το παιδί σας, το εγγόνι σας, εσείς ο ίδιος, τα ίδια θα πρεσβεύατε; Αλήθεια όμως…
Ο ΜΟΝΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
πηγή: μήνυμα κι ἐδῶ
 φωτογραφία

διαβάστηκαν περισσότερο

Η Πανελλήνια Eνωση Δικηγόρων "ανοίγει" το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

Tο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στην πολιτική επικαιρότητα επιχειρεί η Πανελλήνια Ενωση Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις (ΠΕΔ), η οποία επαναδραστηριοποιείται και συλλέγει στοιχεία που θα ενισχύσουν την προσπάθεια της.

Με έργο που μετρά συνολικά περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, από το 1955 ως και το 1998, η ΠΕΔ επικεντρώνεται πλέον στη συγκέντρωση αγωγών, και των σχετικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί, προσβλέποντας όχι μόνον στην προώθηση του σχετικού υλικού προς την κυβέρνηση, αλλά και στην έκδοση βιβλίου.

Επίκαιρη για αλλοδαπούς εργαζομένους σε δημόσια έργα

Διατηρεί το λαθρονομοσχέδιο η Ν.Δ.Διατηρεί το λαθρονομοσχέδιο η Ν.Δ.
Μετά την σημερινή συνέντευξη που έδωσε στο MEGA ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Αθανασίου στην εκπομπή Πρωινό MEGA, δεν έμεινε καμία απολύτως αμφιβολία περί των προθέσεων της Κυβέρνησης σχετικά με τον περιβόητο νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια.
Η προεκλογικώς εξαγγελθείσα «δέσμευση» του κ. Σαμαρά περί συνολικής κατάργησης του νόμου, μετατράπηκε προϊόντος του χρόνου σε «τροποποίηση» συγκεκριμένων διατάξεων. Επιπρόσθετα, με την «όσμωση» της συγκυβέρνησης, ανακαλύφθηκαν και «θετικές διατάξεις» στο νομοθέτημα, οι οποίες προφανώς κρατούνται από τον λαό, έκπληξη, όπως και πολλά άλλα.  Μέσα σε αυτές και η εξαγγελθείσα σκέψη περί χορήγησης κατ’ εξαίρεση ιθαγένειας, σε τέκνα αλλοδαπών που εισάγονται σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ και διαφορετικά δεν την δικαιούνται.
Η πρόθεση της συγκυβέρνησης να σχετικοποιήσει τα απόλυτα, να συνδιαλλαγεί με την αριστερά που παραμένει με πείσμονα τρόπο στις αντεθνικές θέσεις της και να καθηλώσει την απαίτηση  της  κοινωνίας για άμεσες λύσεις στα επείγοντα ζητήματα, όπως αυτό της ιθαγένειας και της λαθρομετανάστευσης, δεν θα βρει τη Χρυσή Αυγή αρωγό. Η Χρυσή Αυγή θα παραμείνει όπως πάντα σταθερή στη θέση της, για την προάσπιση της εθνικής αξιοπρέπειας και της κοινωνικής συνοχής, με όποιο κόστος.http://www.xryshaygh.com

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο πρύτανης της χρυσής… λεκάνης!Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο πρύτανης της χρυσής… λεκάνης!
Την ιστορία με την ανακαίνιση της… τουαλέτας του Γιάννη Μυλόπουλου, πρυτάνεως του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, που κόστισε μόλις… 30.000 ευρώ (το γράφουμε και ολογράφως: τριάντα χιλιάδες ευρώ, ούτε από… χρυσάφι να ήταν…), σίγουρα την έχετε ακουστά.

Όμως, που ανήκει πολιτικά η «πέτρα του σκανδάλου»; Λοιπόν, ο πρύτανης με τα πανάκριβα γούστα (την ίδια ώρα που ο κοσμάκης πεινάει και η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού…), είναι εκλεκτό στέλεχος του… επαναστατικού ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα όχι «φρέσκο», αλλά από την εποχή των «ισχνών αγελάδων», του 4,5%.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που το Α.Π.Θ. κατηγορήθηκε για σκάνδαλα. Προσφάτως έγινε γνωστό πως με λεφτά του Πανεπιστημίου (δηλ. του πενόμενου ελληνικού λαού) ο πρύτανης και κάποιοι παρατρεχάμενοι πήγαν ταξιδάκι στην Πόλη για το γάμο της γραμματέως του Μυλόπουλου. Επίσης, πως ο αντιπρύτανης του Μυλόπουλου χάρισε (δαπάναις του ΑΠΘ, δηλ. του κοσμάκη) πανάκριβο τηλέφωνο σε δημοφιλή ηθοποιό ενώ παράλληλα ηλεκτρικές συσκευές που είχαν παραγγελθεί για το ΑΠΘ και είχαν πληρωθεί απ’ αυτό (από τα λεφτουδάκια μας), βρέθηκαν στο… σπίτι του (λέτε να τα είχε προς… φύλαξη;)!

Και βέβαια, ουδεμία αντίδραση υπήρξε από τον λαλίστατο (σε άλλες περιπτώσεις…) «αριστερό» και «προοδευτικό» πρύτανη, ούτε από τον πολιτικό φορέα στον οποίο ανήκει. Καταλαβαίνετε τώρα τι θα γίνει με το δημόσιο χρήμα αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ… http://www.xryshaygh.com

Η Χρυσή Αυγή στην πυρόσβεση στο Νέο Βουτζά


Η Χρυσή Αυγή στην πυρόσβεση στο Νέο Βουτζά
Εχθές εκδηλώθηκε ισχυρή πυρκαγιά σε δασική περιοχή στο Νέο Βουτζά Αττικής. Η Χρυσή Αυγή βρέθηκε, όπως πάντα, στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών και της Ελλάδας όπου υπάρχει ανάγκη. Κλιμάκιο Συναγωνιστών από τις Τοπικές Οργανώσεις Ανατολικής Αττικής, Αναβύσσου και Νίκαιας βρέθηκαν στην περιοχή της πυρκαγιάς για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες στο δύσκολο έργο τους, που στοίχισε μεταξύ άλλων και δύο τραυματίες στο Πυροσβεστικό Σώμα.


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις τρείς το μεσημέρι χθες και γρήγορα τέθηκε εκτός ελέγχου, φτάνοντας στο σημείο να προκαλέσει ζημιές και σε δύο σπίτια. Τελικώς η Πυροσβεστική χρησιμοποιοώντας 5 καναντέρ, 2 ελικόπτερα, 38 οχήματα και 110 άτομα προσωπικό κατάφερε να την θέσει υπό έλεγχο και να την κατασβέσει. Η παρουσία του κλιμακίου της Χρυσής Αυγής έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και οι Συναγωνιστές έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες.
http://www.xryshaygh.com

Στην Ελλάδα όλα γίνονται: Οι νοσταλγοί του Στάλιν θα χορέψουν… χιπ-χοπΣτην Ελλάδα όλα γίνονται: Οι νοσταλγοί του Στάλιν θα χορέψουν… χιπ-χοπ
Συντροφικά μαχαιρώματα παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στο χώρο της αριστεράς, με αιτία τους... Goin' Through και τους NEBMA! Πρόκειται για γνωστά συγκροτήματα χιπ-χοπ «μουσικής», σαφώς εμπνευσμένης από την αμερικάνικη υποκουλτούρα, τα οποία θα κάνουν την εμφάνισή τους στο φεστιβάλ της ΚΝΕ, που αρχίζει στις 13 Σεπτεμβρίου!  Το πραγματικά τραγελαφικό γεγονός σχολίασε με δηκτικό τρόπο η «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ:
«Στο 38ο φεστιβάλ της ΚΝΕ θα εμφανιστούν τα "χιπ χοπ" συγκροτήματα Going Τhrough και ΝΕΒΜΑ. Δεν πρόκειται για φάρσα, κακοήθεια ή προβοκάτσια. Η είδηση επιβεβαιώνεται και από τον "Ριζοσπάστη". Σε ένα φεστιβάλ που κουβαλάει όλη την ιστορία του ΚΚΕ που έχει συνδεθεί με αγώνες και καλλιτέχνες οι κνίτες της νέας εποχής θα ακούσουν στίχους από γνωστές ποπ επιτυχίες "επιπέδου", όπως το "γυναίκες τριγύρω πολλές παρά πολλές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές" ή το "μαζί μου ασχολείσαι πόσο μ***ς είσαι" καθώς και το "αμιγώς" πολιτικό "καλημέρα Ελλάδα". Τα δύο συγκροτήματα είναι μιμητές της αμερικάνικης αντίστοιχης σκηνής, υπέρμαχοι ενός συστήματος στο οποίο ο "άντρας" θέλει "αμάξια και λεφτά" για να κατακτήσει την καλλίγραμμη νεαρή, την οποία φυσικά αλλάζει σαν τα πουκάμισα και πουλάει νταηλίκι... Αν πρόκειται για προσπάθεια του ΚΚΕ να πιάσει τον παλμό της νεολαίας, είναι μάλλον αποτυχημένη... όπως και γενικά τα αντανακλαστικά του στους παλμούς της κοινωνίας. Αν πάλι αποφάσισε να αλλάξει ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ και να μην αποτελεί πια πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός, αλλά εμπορική διοργάνωση, τότε μάλλον αξιολογεί τις προτεραιότητές του».

Στο σχόλιο απάντησαν αμέσως οι… μοντέρνοι (πλέον…) κνίτες, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για διοργάνωση «ναρκωφεστιβάλ»: «Οι κύριοι της «Αυγής» και του ΣΥΡΙΖΑ που επίσημα υποστηρίζουν (όπως η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ) τα ναρκωφεστιβάλ και τις λοιπές εκδηλώσεις όπου σβήνει ο παλμός, ο νους και η ψυχή της νεολαίας, είναι λογικό να έχουν την αγωνία να τον πιάσουν».

Συμπέρασμα: Αν τύχει και… ξαναζωντανέψει ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς (Στάλιν) και δει τα χάλια των εν Ελλάδι νοσταλγών του, προβλέπουμε ομαδικές μεταγωγές τους στα Γκούλαγκ της Σιβηρίας, μπας και αποκτήσουν… προλεταριακή συνείδηση και αντιληφθούν το ιστορικό προτσές…

(ΥΓ): Θα’ χει πολύ πλάκα να δούμε τη συντρόφισσα Αλέκα, το Σύντροφο Μαΐλη, το σύντροφο Μανδρέκα και τους μαγκουροφόρους σταλινοτσολιάδες του ΠΑΜΕ να χορεύουν… χιπ-χοπ. Λέτε να το δούμε κι αυτό;  http://www.xryshaygh.com

Ροζ δημοσιογραφία για γέλια και για κλάματα


Ροζ δημοσιογραφία για γέλια και για κλάματα
Οι  συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος έχουν αρχίσει να γίνονται μονότονες, γελοίες και καθόλου αληθοφανείς. Το μοτίβο το ίδιο: Τα μαυροντυμένα "τάγματα εφόδου" κάθε βράδυ κάνουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να τα πιάσει, ενώ τα θύματα δεν μιλάνε γιατί διαμένουν παράνομα στην χώρα. Κι αφού εμείς οι Χρυσαυγίτες ξεμπερδέψαμε με τους λαθρομετανάστες (απλά κανά δυάρι εκατομμύρια συνεχίζουν να παραμένουν παρανόμως στην Ελλάδα), τώρα βάλαμε μπρος με τους ομοφυλόφιλους και στην συνέχεια στα άτομα με αναπηρία. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει ο κ. Παπαντωνίου από την Αυγή, ο οποίος φαίνεται έχει... εγκυρότατες πηγές. Διαβάστε και γελάστε:
"Μετά τις επιθέσεις σε μετανάστες, η Χρυσή Αυγή επιτίθεται και σε ομοφυλόφιλους. Μάλλον δεν αργεί κι η ώρα που θα κάνει το ίδιο και προς όσους έχουν διαφορετική πολιτική ιδεολογία. Το βράδυ της Δευτέρας, στην πλατεία Ομονοίας, δύο άντρες έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από ισάριθμα μέλη της οργάνωσης, όταν τόλμησαν να αποδεχτούν τη διαφορετικότητα τους. "Είστε γκέι;" τους ρώτησαν οι επιβάτες μιας μηχανής που περνούσε από κοντά. Εκείνοι απάντησαν καταφατικά. Λίγα λεπτά αργότερα, τους είδαν να έρχονται προς το μέρος τους με απειλητικές διαθέσεις και χωρίς καν να προλάβει να ειπωθεί το οτιδήποτε ξυλοκοπήθηκαν και τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά. Οι δράστες αποχώρησαν σύντομα. Μια χρήστις ναρκωτικών και ένας Πακιστανός περιπτεράς βοήθησαν το άτυχο ζευγάρι, με τον δεύτερο να ζητεί συγγνώμη που δεν παρενέβη νωρίτερα, "αλλά κάθε μέρα τρώμε ξύλο από αυτούς. Δεν ήθελα να μπλέξω εν ώρα δουλειάς", ισχυρίστηκε. Στο σημείο έφτασε λίγο αργότερα και η αστυνομία.
Ο ένας από τους δύο άνδρες πήγε στο τμήμα και κατήγγειλε το περιστατικό, αλλά η έλλειψη στοιχείων όπως ο αριθμός της πινακίδας του οχήματος δυσκολεύουν την έρευνα. Λίγες μέρες πριν ο ίδιος μαζί είχε χλευαστεί από διμοιρίες των ΜΑΤ. Φαίνεται, πως οι διαφορετικές προτιμήσεις δεν χωρούν στη σημερινή ελληνική κοινωνία. Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα πολλά περιστατικά που σημειώνονται την τελευταία περίοδο και συνεχώς αυξάνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι προ ολίγων ημερών, σύμφωνα με μαρτυρίες, μοιράστηκαν στην περιοχή του Κεραμεικού φυλλάδια που απευθύνονταν στους ομοφυλόφιλους και είχαν τίτλο "Είστε οι επόμενοι". Επισήμως η Χρυσή Αυγή δεν δείχνει καμία ιδιαίτερη διάθεση να το αρνηθεί. Ίσα-ίσα δείχνει να βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια πάνω στα χνάρια του Χίτλερ. Όπως και εκείνος, έτσι και η οργάνωση του κ. Μιχαλολιάκου εκτός από τους... βάρβαρους ξένους, δεν θέλει ούτε τους ομοφυλόφιλους, αλλά ούτε και όσους αντιμετωπίζουν ψυχολογικά και διανοητικά προβλήματα ή έχουν κάποιου είδους αναπηρία.

Μαίανδρος, το έμβλημά μαςΜαίανδρος, το έμβλημά μας
Το αρχαιότερο ελληνικό σύμβολο ο Μαίανδρος αποτελεί σύμβολο Νίκης και Ενότητας, σύμβολο του Άπειρου και της Αιώνιας Ζωής, αλλά και της αέναης πορείας μας μέσα στον κόσμο. Εμπνευσμένος, κατά την άποψη κάποιων ακαδημαϊκών, από τις πολυάριθμες στροφές του ποταμού Μαιάνδρου, ο οποίος έχει συνολικό μήκος πάνω από 500 χιλιόμετρα, θα αποτελέσει ένα από τα ιστορικότερα σύμβολα του Ελληνικού Κόσμου και θα ονομαστεί και Ελληνικό Κλειδί, καθώς δηλώνει την ελληνική καταγωγή όλων των πραγμάτων που τον φέρουν πάνω τους!
 
Μπορεί σαν σύμβολο να χρησιμοποιήθηκε κυρίως στην διακόσμηση, ουσιαστικά όμως είναι σφραγίδα Ελληνική, καθώς τα περισσότερα αρχαία ελληνικά αντικείμενα φέρουν το σχέδιο του Μαιάνδρου. Σαν σχήμα δεν θα λείψει ούτε και από την Ακρόπολη. Μπορεί να είναι γέννημα των προϊστορικών χρόνων, ωστόσο θα αναγεννηθεί και θα πάρει την κύρια, αλλά όχι και μοναδική μορφή του κατά τους Γεωμετρικούς Χρόνους. Σύμβολο όλων των Ελλήνων ο Μαίανδρος, καθώς θα χρησιμοποιηθεί σε αγγεία, ναούς, μνημεία, γλυπτά, αντικείμενα, πολεμικά όπλα και πανοπλίες, ενδύματα σε όλα τα μήκη και πλάτη του Ελληνικού Κόσμου. Το ίδιο σχήμα υπάρχει και στην περίφημη ασπίδα του Φιλίππου του Β'. Μέσω της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας εμφανίζεται και στον Βυζαντινό Πολιτισμό. Αποτελεί λοιπόν ο Μαίανδρος ένα από τα κορυφαία Ελληνικά σύμβολα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις σπουδαιότερες περιόδους της ελληνικής ιστορίας!
 
Η αίσθηση του άπειρου, του ατελείωτου αφ΄ ενός, αλλά και της ακρίβειας και ολοκλήρωσης αφ΄ ετέρου, χαρακτηρίζουν τον ελληνικό πολιτισμό. Ήδη από την κλασσική αρχαιότητα ο μαίανδρος εκπροσώπησε την εικαστική έκφραση της πεμπτουσίας της αρχαίας ελληνικής σκέψης - αρμονική ταύτιση των αντιθέτων στον ανώτερο δυνατό βαθμό. Στην αρχαιότητα το σύμβολα αυτό απεικόνιζε την ατελείωτη ροή του χρόνου και το ολοκληρώσιμο των επαναλαμβανόμενων χρονικών κύκλων. Το νερό ως πηγή ζωής (εκ του ποταμού Μαιάνδρου, σημερινή τουρκική ονομασία Menderes) και ο αναπόφευκτος μαρασμός, ο θάνατος, που ταυτόχρονα αποτελεί και γέννημα μίας καινούριας αρχής. Οι αινιγματικές και άγνωστες περιπέτειες της μοίρας και η κίνηση προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, από το σημείο γέννησης και εκκίνησης προς τους ευρείς ορίζοντες του αγνώστου – παραλληλισμός με την πορεία του ελληνισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην μυθική επιλογή του Ηρακλή, μαιάνδριο σχήμα είχε ο δύσκολος δρόμος της Αρετής (σε αντίθεση με της Κακίας, που ήταν ευθεία), με τους μαιάνδρους να συμβολίζουν τις δομημένες δυσκολίες της ζωής, που καλείται να ξεπεράσει οξύνοντας το πνεύμα του ο άνθρωπος για να πλησιάσει το ιδανικό.
 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο μαίανδρος αποτελεί ευρύτερα διαδεδομένο σύμβολο, τόσο από γεωγραφικής όσο και από χρονολογικής άποψης, που ανιχνεύεται όπου έχει εμφανιστεί ευρωπαϊκού τύπου Πολιτισμός.
 
Παρουσιάζεται στην πλειονότητα αρχαίων έργων τέχνης, σε αγγεία, οικοδομήματα, επιγραφές. Ο μαίανδρος (ή αλλιώς Ελληνικό κλειδί) ήταν και είναι το σύμβολο της αιώνιας ζωής και του αέναου περάσματός μας πάνω σε αυτό τον κόσμο. Η σημαντικότερη παρουσία του μαίανδρου είναι αυτή στο γενετικό υλικό (μαίανδρος-σπείρα).
 

Για την Ελλάδα, με τη Χρυσή ΑυγήΓια την Ελλάδα, με τη Χρυσή Αυγή
«Η βία είναι προνόμιο της εξουσίας», δήλωσε προεκλογικά δεινόσαυρος της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Εάν πράγματι η εξουσία νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί τη βία για να διατηρήσει την ισχύ της, εάν οι σημερινές εξουσίες είναι πρόθυμες να χρησιμοποιήσουν τη βία για να διατηρήσουν την απαξιωμένη στα μάτια του Ελληνικού λαού εξουσία τους, τότε ποια μπορεί να είναι η στάση του λαού εμπρός στην απερίφραστη αμετροέπεια της εξουσίας;
Η αντίσταση είναι το πρώτο που έρχεται στο νου. Η αντίσταση προϋποθέτει ισχυρά ερείσματα του αμυνομένου. Η ελληνική κοινωνία διαθέτει παραδοσιακά ισχυρές βάσεις που θα επέτρεπαν την μακροχρόνια και αποτελεσματική αντίσταση. Δυστυχώς η πολεμική που υφίσταται από τα Μέσα, και ιδιαίτερα από την τηλεόραση, και την Εκπαίδευση έχουν κάμψει την εμπιστοσύνη του λαού στις ενστικτώδεις υγιείς αντιστάσεις του.
Η αντίδραση είναι η αμέσως επόμενη οδός. Η βία ως απάντηση στη βία της εξουσίας. Όμως η λαϊκή βία είναι εξ ορισμού λιγότερο αποτελεσματική από αυτήν της εξουσίας. Επιπλέον είναι εύκολο να την καπηλευθεί η εξουσία και να κατευθύνει τη λαϊκή βία κατά τα δικά της συμφέροντα, δημιουργώντας ψεύτικους εχθρούς και αποπροσανατολίζοντας το λαό από τους πραγματικούς ενόχους της δυστυχίας του.
Είναι λοιπόν μοιραίο ο λαός να είναι δέσμιος της εξουσίας, και συνεπώς και της βίας που ως αποκλειστικό της προικιό την ακολουθεί και την υπηρετεί;
Αλλοίμονο στους ανθρώπους, αλλοίμονο στους λαούς που είναι πρόθυμοι να παραχωρήσουν την Ελευθερία τους, την ελευθερία της σκέψης, της βούλησης και της πράξης σε οποιαδήποτε εξουσία διαθέτει τη βία που της επιτρέπει να την επιβάλλει. Είναι τα εύκολα υποζύγια που εκτελούν τις διαταγές των αφεντικών, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν με αυτές ή όχι.
Οι Έλληνες είμαστε φύσει ελεύθερος, ανυπότακτος, έξυπνος, εφευρετικός, υπερήφανος και ηρωικός λαός. Στον Έλληνα δεν ταιριάζει να είναι δούλος αλλά ηγεμών. «Βαρβάρων Έλληνας άρχειν εικός, αλλ’ ου βαρβάρους Ελλήνων. Το μεν γαρ δούλον, το δε ελεύθερον».  
Στην παρούσα διεθνή συγκυρία, η θέση του Έλληνα είναι να ηγηθεί και πάλι. Πρώτα του ιδίου του τού εαυτού και εν συνεχεία των λαών-στόχων της πολιτικής της υποταγής που εφαρμόζουν διεθνή κέντρα εξουσίας. Για να το κάνει αυτό πρέπει να παράξει θέσεις και όχι αντιδράσεις που εύκολα οι εξουσίες εγχώριες και εισαγόμενες θα εκμεταλλευτούν για να προάξουν τους δικούς τους σκοπούς και να υλοποιήσουν τους δικούς τους στόχους.  

ΠΟΥ συνεδρίασαν και με ποιο σκοπό Ελληνες επιχειρηματίες;;; Αποκαλύπτουμε αυτό που ψιθυρίζεται επί μήνες στους διαδρόμους ακόμη και της Βουλής! Το μεγάλο μυστικό της «πιάτσας»! 6 ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/08/blog-post_7536.html#ixzz258605Uk4

ΔΩΡΕΑΝ!
Σήμερα θα αποκαλύψουμε μια τεράστια πρόκληση, που ακουμπά τα όρια της απάτης, από μια μερίδα επιχειρηματιών !
 
Προηγουμένως όμως, θα ήταν απαραίτητο, να υπογραμμίσω ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις, χτυπήθηκαν πολύ σκληρά από την κρίση και μάλιστα συνδυαστικά!
 
Το ελεγχόμενο από την οικογένεια Ρόθτσιλντ, Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είχε κόψει την ροή του χρήματος στις επιχειρήσεις, αρκετά πριν την κρίση!
 
Προφανώς διότι οι «εγκέφαλοι» που στοιχημάτισαν υπέρ της διάλυσης του ευρώ και είχαν επιλέξει ως δούρειο ίππο την Ελλάδα, γνώριζαν πολύ καλά, ότι για να «πετύχει» η κρίση, θα έπρεπε στο σημείο εκκίνησής της, στην Ελλάδα εν προκειμένω, να αποδυναμωθεί ο ενεργητικός ιδιωτικός τομέας!...
Τα πρώτα προβλήματα στην ροή κεφαλαίων ξεκίνησαν προς το τέλος του 2007 και άρχισαν να εντείνονται από το 2008! Τότε, οι τραπεζίτες άρχισαν να διαρρέουν ότι κάνουν ένα γενικό ξεκαθάρισμα στο πελατολόγιό τους!

Το Κυπριακό κράτος προσέλαβε Τουρκοκύπριο, με πτυχίο του ψευδοκράτους! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/08/blog-post_2629.html#ixzz2584Y6avU

ΔΩΡΕΑΝ!
 denxehnoΣοβαρά ερωτηματικά εγείρονται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσλήφθηκε για τις ανάγκες της Κυπριακής Προεδρίας, Τουρκοκύπριος, ο οποίος, σύμφωνα με το βιογραφικό που κατέθεσε, είναι απόφοιτος πανεπιστημίου του ψευδοκράτους, που η Κυπριακή Δημοκρατία όχι μόνο δεν αναγνωρίζει αλλά δίνει και μάχες διεθνώς για να αποτρέψει την αναγνώρισή τους.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του, από την 1/9/1995 μέχρι και τις 30/7/2000 σπούδασε στο λεγόμενο πανεπιστήμιο «Near EastUniversity» στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου έλαβε πτυχίο στα τουριστικά και στη διοίκηση.
Στη συνέχεια, αναφέρει ότι φοίτησε για ένα χρόνο (1/9/2001 - 30/9/2002) στο βρετανικό Πανεπιστήμιο Surrey, όπου έλαβε μεταπτυχιακό στη διοίκηση ξενοδοχείων.
Εδώ, βεβαίως, εγείρεται ένα άλλο εξίσου σοβαρό θέμα που θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους: Πώς και γιατί δέχθηκε για μεταπτυχιακό ένα βρετανικό πανεπιστήμιο τον εν λόγω Τουρκοκύπριο, έχοντας ανά χείρας πτυχίο από πανεπιστήμιο του ψευδοκράτους;
Θα πρέπει επίσης να απαντηθεί και το ερώτημα ποια η σχέση των γνώσεών του -ξενοδοχειακά- με την Κυπριακή προεδρία, στην οποία προσλήφθηκε με διαδικασίες εξπρές και στάλθηκε στις Βρυξέλλες.

Κόβονται τα δώρα και τα εποχικά επιδόματα ανεργίας...!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/08/blog-post_7939.html#ixzz2584EJibKΗ πλήρης κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος για το καλοκαίρι για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, συζητήθηκε ως ένα από τα κύρια εναλλακτικά σενάρια για το πακέτο των μέτρων ύψους 11,7 δισ. ευρώ... 

στη χθεσινοβραδινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους των δυο άλλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Μαζί εξετάζεται η πλήρης κατάργηση του εποχικού επιδόματος ανεργίας, ύψους 460 ευρώ μηνιαίως, για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό και την οικοδομή.
Θεωρείται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση της κατάργησης των δώρων και του επιδόματος αδείας θα προκύψει καθαρή εξοικονόμηση 2,5 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, στο «πακέτο» περιλαμβάνεται και η κατάργηση των εποχικών επιδομάτων ανεργίας, τα οποία λαμβάνουν 150.000- 160.000 άτομα, που εργάζονται εποχικά, όπως ξενοδοχοϋπάλληλοι, οικοδόμοι, καλλιτέχνες, καπνεργάτες, κ.ά.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υποστηρίζει ότι εάν καταργηθούν πλήρως τα δώρα και το επίδομα για το καλοκαίρι των συνταξιούχων, τότε οι περικοπές στις συντάξεις μπορεί να επιβληθούν από τα 1.000 ευρώ και άνω.
Ενώ, στην περίπτωση που οι μειώσεις στα δώρα είναι κλιμακωτές (όπως, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητεί η ΔΗΜΑΡ), τότε οι συντάξεις θα περικοπούν από τα 600 ή τα 700 ευρώ.
Στο βασικό σενάριο για το πακέτο των μέτρων, η καθαρή εξοικονόμηση από τις περικοπές στις συντάξεις ανέρχεται σε 4,6 δισ. ευρώ (ήτοι συνολικές περικοπές 7 δισ. ευρώ), ενώ από τις περικοπές των επιδομάτων η εξοικονόμηση είναι 1,5 δισ. ευρώ (εκ του συγκεκριμένου λόγου, η αρχική πρόταση για μείωση του ποσού των επιδομάτων που λαμβάνουν οι εποχικοί άνεργοι μετατράπηκε σε πλήρη κατάργηση).
Επίσης, στις προτάσεις περιλαμβάνεται η κατάργηση των δώρων και του επιδόματος άδειας για τους εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου (1.000 ευρώ τον χρόνο μεικτά), η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ, σημαντικές περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη, «μαχαίρι» στις επιχορηγήσεις των ΟΤΑ, καθώς και μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 300- 500 εκατ. ευρώ εντός της επόμενης διετίας.
Η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαπα, και τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Χατζησωκράτη, διήρκησε 4 και πλέον ώρες, καθώς άρχισε στις 8 το βράδυ και τέλειωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα .
Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν, εκ νέου, διαφωνίες μεταξύ των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση για συγκεκριμένα μέτρα που θεωρούνται αντικοινωνικά (π.χ. για τη δραστική περιστολή του ΕΚΑΣ, ή για την οριζόντια μείωση των επιδομάτων ανεργίας χωρίς εισοδηματικό πλαφόν).
Αναζητείται, εξάλλου, «φόρμουλα», προκειμένου να αποφύγουν οι μάχιμοι ένστολοι την εφετινή μείωση στο ειδικό μισθολόγιό τους (αναδρομικά από την 1η Ιουλίου). Ενώ, θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα ισχύσει τελικά η πρόταση για μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ το μήνα.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, ετέθη και πρόταση για μεγαλύτερες περικοπές στις προμήθειες Υγείας, καθώς και στην ‘Αμυνα, αλλά και στο μισθολόγιο των ιερέων, από το οποίο μπορούν να εξοικονομηθούν 110 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα αναφέρουν τα tanea.gr, συζητήθηκε η άποψη να εγγραφεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με «ρήτρα ισοδύναμου», ένα μέρος από τα 11,7 δις. ευρώ, το οποίο θα αφορά σε μέτρα που θεωρούνται απολύτως άδικα κοινωνικά. Και στην περίπτωση που η ανάπτυξη στη χώρα σημειώσει ταχύτερους ρυθμούς ή βρεθούν έσοδα από τη φοροδιαφυγή, να αντικατασταθούν.
Το βέβαιο είναι, όπως επισημαίνουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, ότι όλες οι εκκρεμότητες πρέπει να έχουν κλείσει έως τις 6 Σεπτεμβρίου, καθώς, όπως έγινε γνωστό χθες, οι επικεφαλής της τρόικας έρχονται τελικά στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου.
Οι τρεις εκπρόσωποι των δανειστών θα παραμείνουν στην Ελλάδα έως και τις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα μεταβούν, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, στη Λευκωσία, για τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Στην Κύπρο, ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να ενημερώσει αναλυτικά για τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο πακέτο της διετίας 2013- 2014.
tsantiri

«Tο γυρίζει» τελείως η Γερμανία – «Καταστροφή για εμάς αν βγει η Ελλάδα από ευρώ»! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/08/t.html#ixzz257tZdOsq

ΔΩΡΕΑΝ!
Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα οδηγούσε σε "κούρεμα" του γερμανικού ΑΕΠ μέχρι και 3% και διάλυση της ευρωζώνης, πιθανό ενδεχόμενο μετά την έξοδο της Ελλάδας! Επίσης θα μπορούσε να πυροδοτήσει περαιτέρω "βιβλική" καταστροφή του γερμανικού ΑΕΠ με μείωση μέχρι και 10% επισημαίνει ο Λαρς Φελντ, ένας από τους πέντε «σοφούς οικονομολόγους» της ομάδας συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης. Και όταν μιλάει εκπρόσωπος από αυτή την ομάδα είναι σα να μιλάει η ίδια η γερμανική κυβέρνηση. 

Όλα αυτά όταν ακόμα και σήμερα οι φοβικές ελληνικές κυβερνήσεις δεν τολμούν να αρθρώσουν έστω μια λέξη αντίρρησης σε όσα το Βερολίνο κελεύει και έχουν οδηγήσει σε πέντε χρόνια οικονομικής εξαθλίωσης την χώρα και τους πολίτες της και σε γεωπολιτική έκλειψη τον Ελληνισμό!

Ο Φελντ δεν απέρριψε το ενδεχόμενο «κουρέματος» στα ελληνικά ομόλογα που έχει η ΕΚΤ μιλώντας σε εκδήλωση της λέσχης οικονομικών συντακτών (ICFW) στη Φρανκφούρτη και αποκάλυψε ότι οι επιπτώσεις διάλυσης της νομισματικής ένωσης θα ήταν τέτοιας έκτασης που μπροστά τους θα ωχριούσε η κρίση του 2008 σε παγκόσμιο επίπεδο. Εξαιτίας του κύματος χρεοκοπιών μικρών και μεσαίων γερμανικών επιχειρήσεων, υποστήριξε, η γερμανική οικονομία θα έβλεπε να εξανεμίζεται μεταξύ του 7% και του 10% του ΑΕΠ της.

Ακόμη και μόνο η έξοδος η Ελλάδας από το ευρώ, συνέχιζε, θα ήταν συνδεδεμένη με τεράστιο ρίσκο ντόμινο: «Όποιος νομίζει ότι τότε θα περνούσαν όλα, κάνει λάθος» είπε. "Μπορεί όλα να ξεκινήσουν τότε"!

Την ίδια στιγμή οι Financial Times σε σε κύριο άρθρο τους αναφέρουν ότι «Η επιστροφή στη νέα δραχμή είναι λιγότερο πιθανή από ό,τι θεωρούν οι αγορές», και τονίζεται πως "Στην Ελλάδα ήδη έχουν γίνει περισσότερα απ' όσα κάποιοι θεωρούν, καθώς το κόστος ανά μονάδα εργασίας έχει πέσει και το πρωτογενές έλλειμμα -πριν από τις δαπάνες για τους τόκους εξυπηρέτησης του χρέους- έχει σχεδόν εξαφανισθεί".

Επίσης, οι Financial Times εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι στην Ελλάδα θα δοθεί η επιμήκυνση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση.

"Μία διακοπή της χρηματοδότησης θα ήταν λιγότερο κρίσιμη στην περίπτωση αυτή, καθώς θα οδηγούσε βέβαια σε μία αναγκαστική αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά θα ήταν λιγότερο επώδυνη σε σχέση με το αν υπήρχε ένα μεγάλο κενό χρηματοδότησης"
αναφέρει η εφημερίδα.

Το σημαντικό είναι ότι μία χρεοκοπία δεν θα χρειαζόταν να οδηγήσει σε μία έξοδο από το ευρώ, προσθέτει το άρθρο! Αυτό που τονίζουμε με κάθε τρόπο εδώ και δύο χρόνια: Ακομα και μια ασύντακτη χρεοκοπία τους μόνους που θα άφηνε χωρίς τα τεράστια τοκογλυφικά κέρδη τους είναι οι δανειστές. Η χώρα μπορεί α επιβιώσει πλέον, λόγω εξάλειψης του πρωτογενούς ελλείμματος!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΟΤΕ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΧΥΣΟΥΜΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΑΛΒΑΝΕ!

ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΟΤΕ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΧΥΣΟΥΜΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΑΛΒΑΝΕ!

Οι ... "πακιστανικές ευαισθησίες" του Ε.Μεϊμαράκη > ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ!!! > ΑΚΟΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;;;

Κανονικά θα επρόκειτο περί πολιτικής φάρσας, αλλά φαίνεται ότι τελικά είναι κάτι πολύ πιο απτό: Επίδειξη πολιτικής παρακμής και αλλοτρίωσης! Μετά τους "θριάμβους" που κατήγαγε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λοιπόν, ο αξιότιμος πρόεδρος της Βουλής, Ε.Μεϊμαράκης αποφάσισε να "παραπέμψει" στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής το θέμα που ανέκυψε (;) με τον βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Δ. Κουκούτση, ο οποίος είχε το ... θράσος να επιτιμήσει την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου επειδή είχε φέρει στην Βουλή τον ... πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα Τζαβέντ Ασλάν (ο οποίος θεωρείται κακοποιό στοιχείο στην χώρα του) για να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας για το "ρατσιστικό μένος των Ελλήνων κατά των μεταναστών"! 

Και επειδή ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου επιτίμησε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και απευθύνθηκε με οξύ τρόπο κατά του Πακιστανού στον περίβολο του Κοινοβουλίου ζητώντας να του να αποχωρήσει από το ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Ε.Μεϊμαράκης σε μια επίδειξη των φιλοπακιστανικών αισθημάτων του, συγκάλεσε την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής (για να πουλήσει και "δημοκρατικότητα" και ρουσφέτι στον ΣΥΡΙΖΑ)!

Οι του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκαν στον πρόεδρο, λοιπόν, γιατί ένας βουλευτής εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό αντέδρασε ενεργά στην παρουσία του άκρως αμφιλεγόμενου εκπροσώπου των εν Ελλάδι Πακιστανών. Και "άμεσα ο πρόεδρος της Βουλής θα συγκαλέσει την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία βάσει του Κανονισμού εισηγείται μέτρα και παρεμβαίνει δημόσια, όταν κρίνει αναγκαίο, για την προστασία και ενίσχυση του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσμού και των βουλευτών".

Ενώ αντίθετα η παρουσία του Πακιστανού στην Βουλή, προφανώς κατά τον Ε.Μεϊμαράκη, αναβαθμίζει το κύρος του κοινοβουλευτικού θεσμού και των βουλευτών.

Έτσι εξηγείται το ότι δεν είδαμε μέχρι σήμερα τον πρόεδρο της Βουλής Ε.Μεϊμαράκη να κάνει έστω την ελάχιστη δήλωση συμπαράστασης στς οικογένειες των δεκάδων δολοφονημένων Ελλήνων από τους "λάθρο". Ίσως γιατί φοβάται μην αμφισβητηθεί η δημοκρατικότητά του... Εκτός και αν φιλοδοξεί (λόγω χρωμάτων και μύστακος) να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Βουλής στο Πακιστάν!defencenet

ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ "ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ".... ΣΤΙΣ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΧΕΛΜΟΥ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΚΟΠΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ "ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ".... ΣΤΙΣ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΧΕΛΜΟΥ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΚΟΠΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΒΙΝΤΕΟ

XΤΥΠΗΣΑΝ άγρια ζευγάρι Ελλήνων βοσκών στην Αλβανία

Θύμα βιαιοπραγίας έπεσε Έλληνας βοσκός και η σύζυγός του, από το χωριό Παλαμπάς Ηγουμενίτσας, όταν μετέβησαν στο χωριό Γιάνιαρη (Janjari) της Αλβανίας για να πάρουν πίσω τα 32 βοοειδή και τα 87 αιγοπρόβατα που τους είχαν κλέψει προ ημερών κάτοικοι του αλβανικού χωριού. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα http://www.deropoli.com, η αλβανική αστυνομία ενημέρωσε το ζευγάρι για την κλοπή και με δική της υπόδειξη πέρασε τα ελληνο-αλβανικά σύνορα για να πάνε στο αλβανικό χωριό να αναζητήσουν τα κλεμμένα ζώα τους.

Στο χωριό, όμως, τους περίμεναν εξαγριωμένοι συγγενείς του Rushit Ismail, ο οποίος έχει συλληφθεί ως ύποπτος των ζωοκλοπών, ενώ καταζητείται με την ίδια κατηγορία ο γιος του, Astrit Ismaili. Το άτυχο ζευγάρι, έζησε συνολικά έξη ώρες τρόμου, καθώς όπως αναφέρουν και τα αλβανικά ΜΜΕ, ξυλοκοπήθηκαν και κακοποιήθηκαν με αγριότητα.
Η αλβανική αστυνομία εντόπισε μετά από ώρες το ζευγάρι, ενώ οι δράστες είναι άφαντοι. Η αστυνομία υποπτεύεται ότι στον βασανισμό συμμετείχε και ο καταζητούμενος για την κλοπή, Astrit Ismaili.

newsmessinia

Η Πόλη είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!

Η Άγκυρα αποκαλεί στην Ελλάδα "παράνομο κράτος" για τις ασκήσεις!
Bookmark and Share

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ»!

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ! ΟΧΙ ΑΠΛΑ... ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ, ΑΛΛΑ ...ΜΠΑΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ! Ο Α.Σαμαράς δήλωσε στον Ζ.Κ.Γιουνκερ ότι "Υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις των αμυντικών δαπανών". Αλλά και η ΔΗΜΑΡ έχει μιλήσει για την ανάγκη μείωσης των αμυντικών δαπανών! Ακόμη και τώρα συζητούν το ενδεχόμενο να συμπιέσουν προς τα κάτω τα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων! Αυτοί που φυλάνε τα σύνορα της χώρας θα ρισκάρουν την ζωή τους για μερικά ψίχουλα!

Την ίδια ώρα, όπως ενημερωνόμαστε από το defencenet.gr η Διοίκηση Τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων (THK: Turk Hava Kuvvetleri) ανακοίνωσε ότι τα έργα υποδομής (κατασκευή υπόστεγων, συνεργείων, κτιρίων, κλπ.) προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στην 7η Κύρια Βάση Αεριωθουμένων (7 AJU: Ana Jet Ussu) στο Erhac της επαρχίας της Μαλάτιας όπου θα εδρεύουν τα πρώτα F-35 MTU (Musterek Taaruz Ucagi που θσ καυαστούν επιχειρησιακά το 2017.
Και το defencenet.gr, συνεχίζει: «Η δημιουργία βάσεων των F-35 στα σημεία της κεντρικής ενδοχώρας ανμενόμενη, αφού εκεί εδρεύουν και σήμερα οι βασικές Μοίρες κρούσης, πέρα από αυτή την Μπαντίρμα. Από το Εσκί Σεχίρ μέχρι π.χ. την Λέσβο μια χαμηλή υποηχητική πτήσης σε προφίλ hi-lo-hi είναι διάρκειας 30' μόλις, ενώ μέχρι την βάση του Αραξου είναι μία-μιάμιση ώρα (900 χλμ) ανάλογα με το προφίλ της πτήσης και την ταχύτητα. Εγγύτερα στην Κύπρο είναι 7 AJU μέχρι την Κύπρο), όπως επίσης και τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μέση Ανατολή (Συρία, Ισραήλ, κλπ.).
Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος με πλήρη εσωτερικό οπλισμό, δηλαδή σε διαμόφωση stealth έχει ακτίνα δράσης 1100 χλμ η οποία βέβαια είναι θεωρητική, αφού με ένα και μόνο ανεφοδιασμό στον αέρα από τα 7 KC-135R-CRAG Stratotanker που επιχειρεί η 101 Filo «Asena» στο Ιντσιρλίκ (Άδανα), διπλασιάζεται.Τα F-35 ΜUT σε 60 μήνες από σήμερα θα έχουν σχηματίσει την πρώτη επιχειρησιακή τους Μοίρα και η Ελλάδα θα υποστεί αυτό που δεν μπορεί να αποφύγει..
Στην Ελλάδα πέρα από κάποιες συζητήσεις για δημιουργία πυραυλικού φράγματος στο Α.Αιγαίο (σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί) οι οποίες προσκρούουν στην άρνηση της τρόϊκα να εγκρίνει την χρηματοδότηση του σχετικού πρόγραμματος από την Ρωσία, ετοιμαζόμαστε να αποσύρουμε μέχρι και 130 μαχητικά για να πάρουν οι δανειστές τα λεφτά τους πίσω. ΓΙα Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος, ούτε κατά διάνοια δεν γίνεται κάποια συζήτηση. Άλλστε σήμερα είναι πια αργά. Δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τίποτα προς την κατεύθυνση αυτή».
Δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα που οδήγησε την χώρα σε αυτή την κατάντια, διαλύει και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας!
Καταργήστε εντελώς τον στρατό ρε!. Και την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Καταργήστε τα όλα και διώξτε στο πυξ λαξ το προσωπικό! Θα γλιτώσετε λεφτά για να πληρώσετε τους δανειστές! Πείτε μετά στους Τούρκους να περάσουν στην Ελλάδα, να κάνουν παρέλαση και δώστε τα κλειδιά της Ελλάδος στην Μέρκελ και στον Σόϊμπλε, να συνεννοηθούν απευθείας με τον Ερντογάν ποια κομμάτια θα πάρει ο καθένας!
Μάκης Βραχιολίδης

makeleio

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012
Άρθρο-προσκλητήριο του Βήματος προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις του καθεστώτος
Kάνει πολύ καλά το "βήμα" και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη σάπια κυνοβολευτική (και όχι κοινοβουλευτική) κλεπτοκρατία. Γιατί το βιολογικό της τέλος έχει έλθει και παρά το γεγονός ότι την κρατούν στη ζωή τα συμφέροντα των ξένων αλλά και μιας μερίδας αποβρασμάτων της Ελληνικής Φυλής, η ΧΑ καλείται να παίξει τον ρόλο του καταλύτη που θα επιταχύνει την άφευκτο διάλυση της μεταπολιτευτικής σηπεδόνος.
Όσοι έχουν πρότυπα ζωής τον Διηνέκη, τον Αυξεντίου, τον Μάτση και όλους τους κατά
καιρούς εθνομάρτυρες πολύ λίγο θα φοβηθούν κάποιον που δεν ξέρει τι ήταν η κάθοδος των Δωριέων. Πάνω δε απ' όλα οι άνθρωποι αυτοί έχουν μια ιδιότητα αδιανόητη σ΄ένα κόσμο που νοιώθει μόνο τις λέξεις "σύνταξη-επίδομα-μίζα-κομπίνα": ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ. Η τιμή τους είναι η πίστη στα ιδανικά της Πατρίδος και τα πεπρωμένα της Φυλής.
Η συσπείρωση όλων εναντίον της ΧΑ θα επιταχύνει τα πράγματα: θα δείξει από τη μια έναν εσμό από ηλίθιους μπολσεβίκους, παρηκμασμένους φιλελεύθερους και παρακμιακούς προοδευτικούς που χρόνια παρασιτούν στον Εθνικό κορμό και από την ΄αλλη το λαό που είναι η ψυχή της Πατρίδος. Έναν λαό που 38 έτη στενάζει κάτω από την τυρρανία των λούμπεν κατακαθιών και που τώρα θέλει να ελευθερωθεί, να ελευθερώσει τη γή του και να βαδίσει υπερήφανος στη ένδοξη οδό που του πέπρωται.
Απατώνται όσοι νομίζουν ότι η ΧΑ είναι ένα μάτσο αγράμματων "φουσκωτών". Για το "φουσκωτός" λέω ότι είναι προτιμότερο να έχω τεράστιους δικέφαλους και δελτοειδείς παρά τεράστια κοιλια, αγγεία γεμάτα χοληστερίνη και μυαλό σαπισμένο από τον μπολσεβικισμό. Όσον αφορά το "αγραμματους", να ξέρουν ότι πολλοί Έλληνες για να επιβιώσουν στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα έχουν λάβει μόρφωση αδιανόητη για τα παρασιτικά λούμπεν στοιχεία που σιτίζονται χρόνια τώρα από το αίμα του Λαού. Επιπλέον δε έχουν τέτοια επίγνωση της πραγματικότητος και των αιτίων της κακοδαιμονίας μας, αλλά και εξοικίωση με τον όρο "αποτελεσματικότητα" ώστε είναι τρομακτικά εύκολο σ΄αυτούς να υποκαταστήσουν ολόκληρη στρατιά "ειδικών και συμβούλων". Δεν μπορώ να φανταστώ κόμμα που έχει τόσα πολλά "εν δυνάμει" στελέχη όσα η ΧΑ.
Η ΧΑ θα είναι απλά η απόδειξη ότι ο Θεός της Ελλάδος είναι μεγάλος και προνόησε να
υπάρχει εκείνος που θα διευθετήσει την λαϊκή οργή. Δεν τους συνιστώ παρά να αναμένουν την ώρα της δικαίας οργής του Έθνους. Ούτε να φύγουν μπορούν (γιατί δεν υπάρχει μέρος
στη γη να κρυφτούν), ούτε να αποφύγουν το μοιραίο δύνανται. Ως την ώρα εκείνη μπορούν μόνο να γράφουν βλακείες στις αστικομαρξιστικές φυλλάδες τους.
Συναγωνιστής
Δεν αντιστέκομαι, θα στείλω άλλο ένα μήνυμα.
1) Τα δύο τελευταία άρθρα του γ.γ. Μιχαλολιάκου είναι εκπληκτικά. Τα έσωσα.
2) Την Κυριακή στην οδό Μάρνης ενώ απαγόρευα στον Πακιστανό να μου καθαρίσει το τζάμι, αυτός μου έριξε το καθαριστικό του επάνω. Εξοργίστηκα μέχρι να τον εμποδίσω.
Εντύπωση μου έκανε το άγριο γεμάτο μίσος βλέμμα του. Αυτοί νομίζουν ότι ανακάλυψαν
μια νέα χώρα, νομίζουν ότι είμαστε υποχρεωμένοι απεναντί τους, μας βλέπουν σαν εμπόδιο και σαν πρόβλημα. Μήπως η αυστηρή απαγόρευση μου θεωρείται πράξη ρατσισμού, ξενοφοβίας κλπ; Μήπως έπραξα ποινικό αδίκημα και γίνω αιτία να έρθει ο επίτροπος του ΟΗΕ στην Ελλάδα;

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ!ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ... Είναι εξαόχουρτημένος ΜΟΝΟ από το πάθος μας για την Ελλάδα και δεν προσκύνησε ΠΟΤΕ κανέναν κερατά... Είναι ο "Στόχος", η μοναδική εφημερίδα που στηρίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στους αναγνώστες της που είναι ταυτόχρονα και συναγωνιστές στον ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ και ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ Αγώνα για την Ελευθερία της Πατρίδας. Ολόκληρης της Πατρίδας και όχι μόνο της ΕΩΣ ΤΩΡΑ απελευθερωμένης... Μην ξεχνάτε τον "Στόχο"... Μην ξεχνάτε και διαδώστε την φωνή των Ελληνόψυχων στην αληθινή κοινωνία έξω από το διαδίκτυο... Κάντε κλικ στο πρωτοσέλιδο που ακολουθεί και δείτε τα θέματα του "Στόχου" αυτής της εβδομάδας... ...
ΔΙΕΔΩΣΕ

ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥΑττική υδρία 6ος αι. π.Χ (Μουσείο Louvre Ε 735)
     
  ΜΑΡΙΟΣ Γ. ΣΙΜΨΑΣ
  Αρχιπλοίαρχος Π. Ν.
 

Κωπήλατο πλοίο με 39 (προφανώς θα εννοεί 40) ερέτες. 735-710 π.Χ.  Σχέδιο Köster από Αθηναϊκό κρατήρα. (Νο 1899 British Museum)
Ο αρχιπλοίαρχος τον Πολεμικού Ναυτικού κ. Μάριος Γ. Σίμψας, βασιζόμενος στα κείμενα τού Ομήρου και μεταγενεστέρων του συγγραφέων, μάς δίνει μιά παραστατική εικόνα τής δομής και τής εν γένει μορφής των πλωτών σκαφών τού Τρωικού Πολέμου. Η έρευνα αυτή, όπως θα δη ό αναγνώστης, απλώνεται σε όλα τα σημεία, ώστε να σχηματίζεται μιά ζωντανή εικόνα των πλοίων τής εποχής εκείνης.
Είναι γνωστό πώς ό Όμηρος συνέθεσε τις ραψωδίες του τον ένατο αιώνα, τρεις, δηλαδή, ίσως και περισσότερους αιώνες μετά από τον Πόλεμο τής Τροίας, τον οποίο περιγράφει. Υπάρχουν ακόμη βάσιμες υποθέσεις ότι ό μεγάλος ραψωδός υπήρξε, πριν από την τύφλωσί του και πάντως κατά την νεότητά του, ναύτης. Και αυτό μπορεί να το δη κανείς στον τρόπο, με τον οποίο περιγράφει τα ναυτικά περιστατικά, τις μεθόδους ναυσιπλοΐας και το μέσον πού σχίζει τον υγρό πόντο, δηλαδή το πλοίο.

Κυνική ομολογία πρόκλησης καρκίνου σε ζώα από την εμφύτευση microchipΚυνική ομολογία πρόκλησης καρκίνου σε ζώα από την εμφύτευση microchip
Στις 31 Ιουλίου 2012 η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια είχε καταθέσει ερώτηση σχετικά με τις αναφορές για πρόκληση καρκίνου σε ζώα από την εμφύτευση microchip. Στην εν λόγω ερώτηση αναφέρονταν χαρακτηριστικά πως υπάρχει ξεκάθαρη αιτιακή σχέση μεταξύ των εμφυτευμάτων μικροτσίπ μετάδοσης ραδιοσυχνοτήτων (RadioFrequency Identification RFID) και της πρόκλησης καρκίνου σε εργαστηριακά τρωκτικά και σκυλιά.
Η απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό (Μάξιμο Χαρακόπουλο) επιβεβαίωσε το ζήτημα, καθώς υπάρχει παραδοχή για εμφάνιση καρκινογενέσεων.
Η Χρυσή Αυγή σταθερή στις θέσεις της θα δώσει μάχη ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν να δηλητηριάσουν τη ζωή μας!http://www.xryshaygh.com
 

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΑΦΕΛΕΙΑ". ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΙσλαμιστές και Ελληνική "αφέλεια"
Γράφει για taxalia ο Νίκος Χειλαδάκης

Αφού «έλυσε» με καταπληκτική ταχύτητα όλα τα προβλήματα της ελληνικής παιδείας ο αρμόδιος υπουργός, (δόξα του και μπράβο του), θέλησε να εκτονώσει και την μεγάλη του «αγωνία» για την εκπαίδευση και των μουσουλμάνων- λάθρο-μεταναστών της Ελλάδας και την ενσωμάτωση τους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Έτσι τους έδωσε σημαντικά προνόμια για να εισέρχονται στις ανώτατες σχολές καταλαμβάνοντας φυσικά κάποιες θέσεις τις οποίες στερούνται άλλοι υποψήφιοι ελληνικής καταγωγής. Συγχαρητήρια του λοιπόν ! Άξιος διάδοχος του «συστήματος αφελληνισμού» της κ Διαμαντοπούλου! Το σύστημα εισαγωγής και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Παιδείας, που δίκαια πρέπει να μετονομαστεί σε Υπουργείο Αφελληνισμού, χωρίζει τους μαθητές και τους κρίνει διαφορετικά με βάση το θρήσκευμά τους! Μπράβο ! Αλλά, δεν είναι εκεί το ζήτημα.

Διογένης ο Κυνικός                                                            -Ο Πλάτων τιμούσε τον Διογένη, που τον ονόμαζε «Σωκράτη μαινόμενο», εκείνος όμως δεν είχε σε μεγάλη υπόληψη τον ιδρυτή της Ακαδημίας και δεν άφηνε ευκαιρία να τον ειρωνεύεται. 
Όταν ο Πλάτων διατύπωσε τον γνωστό ορισμό για τον άνθρωπο: «Ζώον δίπουν άπτερον» (ζώο με δύο πόδια και χωρίς φτερά) ο Διογένης μάδησε ένα πετεινό και τον παρουσίασε στην αγορά λέγοντας «Ιδού ο άνθρωπος του Πλάτωνος» κι αυτός τότε συμπλήρωσε τον ορισμό με το «και πλατώνυχον». 

-Μια μέρα μπήκε στο πλουσιόσπιτο του Πλάτωνα και με τα ξυπόλυτα (και βρώμικα) πόδια του πατούσε στα χαλιά λέγοντας «πατώ τον του Πλάτωνος τύφον (ματαιοδοξία)». 

ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ


Δημοσιευμένο στο περιοδικό «ΔΥΝΑΜΗ» #17, της Ι.Ρ.Α. Θεσσαλονίκης

Ένα λυπηρό, μα και συνάμα ανησυχητικό φαινόμενο που παρατηρείται στο Αστυνομικό Συνδικαλιστικό Κίνημα, είναι η απαξίωσή του, από μερίδα των ίδιων των Συνδικαλιστών. Η καθημερινή εμπειρία μας δείχνει, πως αρκετοί Συνδικαλιστές μας, ακολουθώντας την «πεπατημένη», που χάραξαν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού μας κατεστημένου, ακολουθούν μια πορεία, κάποια σκαλοπάτια, η οποία μπορεί σ’ αυτούς να έχει κάποιο όφελος, δυστυχώς όμως απαξιώνεται ο Συνδικαλισμός και κλονίζεται η εμπιστοσύνη των Συναδέλφων μας σ΄αυτόν.

Τα σκαλοπάτια αυτά, της απαξίωσης του Συνδικαλισμού είναι τα εξής:

Α. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
Κάποιος, ο οποίος έχει προσωπικές φιλοδοξίες, βρίσκει στο Συνδικαλισμό, μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τις προωθήσει. Έτσι, πίσω από τις μεγαλοστομίες του, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Συναδέλφων και για αγώνες, που πρόκειται να δώσει στο όνομα αυτών, κρύβονται οι προσωπικές του φιλοδοξίες και μόνο. Δυστυχώς, κάποιοι καταφέρνουν και ξεγελούν τους Συναδέλφους, ως προς τις πραγματικές τους προθέσεις, και καταφέρνουν να εκλεγούν, χάρη στην ψήφο τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο κάνουν το πρώτο βήμα και ανεβαίνουν το πρώτο σκαλοπάτι.

Β. ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Είτε για να εκλεγεί, είτε από τη στιγμή που εκλέγεται κάποιος Συνδικαλιστής, φροντίζει άμεσα να κομματικοποιηθεί, για να εξασφαλίσει την εκλογή  του ή την επανεκλογή του, χάρη στις ευλογίες του κόμματός του, με όσο το δυνατόν λιγότερη προσπάθεια από τη δική του μεριά. Με λίγα λόγια, από τη στιγμή που κάποιος Συνδικαλιστής έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του κόμματός του, δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα για τις δυνατότητες και τις προθέσεις του.

Γ. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Από τη στιγμή που κάποιος εκλέγεται Συνδικαλιστής, εκ των πραγμάτων έρχεται σε επαφή με άτομα της Πολιτικής και Φυσικής μας Ηγεσίας, καθώς και με άλλους παράγοντες του δημόσιου βίου, για την προώθηση των αιτημάτων των Συναδέλφων, για την γνωστοποίηση διάφορων ζητημάτων και για την επιδίωξη λύσεων στα προβλήματα. Αντ’ αυτών όμως, κάποιος ο οποίος έχει προσωπικές φιλοδοξίες και αδιαφορώντας πλήρως για τους Συναδέλφους, χρησιμοποιεί αυτές τις επαφές για δημόσιες σχέσεις και για την προώθηση των φιλοδοξιών του.

Δ. ΒΟΛΕΜΑ
Έχοντας ήδη ανέβει τα προηγούμενα σκαλοπάτια και χάρη στις δημόσιες σχέσεις που έχει κάνει, κάποιος συνδικαλιστής, ο οποίος αντιμετωπίζει το Συνδικαλισμό, ως το όχημα για να κάνει τη ζωή του πιο άνετη και ξεκούραστη, επιδιώκει να βολευτεί σε κάποια «χαλαρή» Υπηρεσία, με όσο το δυνατόν λιγότερες ευθύνες και με όσο το δυνατόν καλύτερες εργασιακές συνθήκες, αδιαφορώντας για το αν οι υπόλοιποι Συνάδελφοί του βιώνουν έναν εργασιακό μεσαίωνα. Μ’ αυτόν τον τρόπο αρχίζει να αποκαλύπτει τις πραγματικές του προθέσεις και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Ε. ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μετά την καθιέρωση του ως Συνδικαλιστής, αφού έχει προσφέρει με το παραπάνω τις υπηρεσίες του στο κόμμα του (σχεδόν πάντοτε εις βάρος των Συναδέλφων του) και αφού δεν έχει καμία επαφή με το αληθινό αστυνομικό έργο, ως βολεμένος, αποφασίζει πως το επόμενο σκαλοπάτι για έναν ακόμα πιο άνετο βίο, είναι η ενασχόλησή του με την πολιτική. Έτσι και ο κύκλος των δημοσίων σχέσεών του θα διευρυνθεί και το βόλεμα, τόσο το δικό του όσο και των δικών του, θα είναι εξασφαλισμένο.

Δυστυχως, για κάθε ένα σκαλοπάτι που ανεβαίνει κάποιος Συνδικαλιστής, αυτού του είδους, δίνει και από ένα ισχυρό χτύπημα στο Συνδικαλιστικό μας Κίνημα, απαξιώνοντας το.

Συνάδελφοι, αν σε όλα τα παραπάνω αναγνωρίζετε κάποιον ή κάποιους Συνδικαλιστές, από το περιβάλλον σας, να θυμάστε πως η δική σας ψήφος τον/τους ανέδειξε…
ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ Ιωάννης
https://www.facebook.com/groups/273812716051683/

ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ "ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ" ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ...
Την επαναλειτουργία και μάλιστα εντός του 2012 το πιθανότερο του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα φαίνεται πως εξετάζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Ελληνικός Στρατός. Το ενδεχόμενο αυτό τέθηκε επί τάπητος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αντιστράτηγο ε.α. Παναγιώτη Καράμπελα, τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Κων/νο Γκίνη και παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. 

ΧΜ... ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΡΩΣΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΕΛΛΑΔΟΣ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΧΑΖΕΥΟΥΝ...ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ... ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ:

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΕ Η PRAVDA ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ - ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ

Το αρχικό άρθρο, στο μυστικό σημείο τώρα που δεν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πράβδα, τόνιζε πως το 2012 θα είναι για την Ελλάδα ένα έτος κατάρρευσης, πολέμου, αναταραχών, αλλά και αναγέννησης! First, the economic enslavement, placed upon it by the EU, even as the EU pours in Islamic settlers will spark bigger and uglier confrontations with a government and elite ever more powerless and inept. Η οικονομική υποδούλωση, που επιβάλλεται από την ΕΕ, αλλά και οι ισλαμιστές «έποικοι» (λαθρομετανάστες) θα προκαλέσουν μεγαλύτερες και χειρότερες αντιπαραθέσεις, με την Κυβέρνηση να γίνεται όλο και πιο αδύναμη και ανίκανη!

ΗΠΑ: Ηθοποιός σε σχόλιο στο twitter εύχεται να πνιγούν από τον τυφώνα Ισσάκ «όλοι όσοι είναι κατά των εκτρώσεων, ξενοφοβικοί, ομοφοβικοί, ρατσιστές δεξιοί» (αλλά το σχόλιο δεν είναι ‘ρατσιστικό’ γιατί προέρχεται από την αριστερά)Στον απόηχο των πυροβολισμών (από ομοφυλόφιλο) στο κτήριο του «συντηρητικού» ‘Family Research Council’ (δες ΕΔΩ), γνωστές φωνές της Αριστεράς στις ΗΠΑ δεν σταμάτησαν την βίαιη ρητορική τους εναντίον των αντιπάλων τους. Δύο γνωστές (αν και κάπως παρασιτεμένες) celebrities έκαναν επίθεση μέσω του Twitter.

Την Κυριακή, η ηθοποιός Ellen Barkin (όσοι την θυμάστε από το ‘Sea of Love’ με τον Al Pacino. Δες εδώ- Καμία σχέση...) εξέφρασε την ελπίδα ότι η τροπική καταιγίδα Ισαάκ θα συνθλίψει την Εθνική Συνέλευση των Ρεπουμπλικάνων στην Τάμπα και θα πνιγούν όλοι οι αντιπρόσωποι της.

ΜΚΟ: Μπίζνες Καλά ΟργανωμένεςΜΚΟ: Μπίζνες Καλά Οργανωμένες
ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΚΥΡΙΟΥΣ";;
Διαβάστε την έρευνα και δεν θα το πιστεύετε!!! Υποθετικό ερώτημα...αν βλέπατε μια αφίσα που είχε την αναγγελία μιας εκδήλωσης και την εκδήλωση αυτή φαινόταν πως την…
διοργανώνουν η Επιτροπή κατά του Συμφώνου ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ
η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο
η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Το ΕΝΑΝΤΙΑ
η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ 2001
Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Το Στέκι Μεταναστών
η διεθνιστική εργατική αριστερά
Το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.)
η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ για την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα – Αχαρνών
η επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ
το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
και η ΕΛΜΕ Εύβοιας
προσθέστε και καμιά δεκαριά ακόμη που δεν βάλαμε γιατί από ένα σημείο και ύστερα βαριέσαι να ψάχνεις… τι γνώμη θα σχηματίζατε;
Δεν θα πιστεύατε πως την εκδήλωση αυτή την καλούν χιλιάδες; θα φανταζόσασταν ποτέ πως όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν μόνο από δύο πανάξιους και εργατικούς κυρίους; Και όμως, ιδού λοιπόν οι δυο αθεράπευτοι ΜΚΟ δάκηδες.. δείτε τα παρακάτω στοιχεία.. Όλα προέρχονται απο στοιχεία που οι ίδιοι έχουν διαθέσει στο διαδίκτυο...
Διαβάστε περισσότερα; ΜΚΟ: ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣhttp://www.xryshaygh.com

ΝΙΚΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣΑΘΗΝΑ 31-8-2012.

Το γερό, γεμάτο ζωντάνια και πάθος έθνος, ξεχωρίζει από τους στρατηγικούς σχεδιασμούς που καταστρώνει και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει στην υλοποίηση αυτών. Σχεδιασμούς που διαθέτουν εθνικό παλμό και αυτοτέλεια υλοποίησης με βάση το λαό και άξονα δράσης την ισχυροποίηση της Πατρίδος. Αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει να πειστεί ο λαός να υπηρετήσει πιστά και τυφλά την πολιτική του ηγεσία, η οποία θα επιτύχει στην αποστολή της μονάχα αν επιδείξει ειλικρίνεια και τέλεια υποταγή στα πεπρωμένα της Φυλής. Πρέπει δηλαδή οι ταγοί να έχουν ανυψωθεί στο επίπεδο του μύστη καθοδηγώντας το λαό στην τήρηση των εθνικών ιδεωδών.

Ο Εθνικός Ηγέτης είναι ταυτόχρονα πολιτικός, πνευματικός και στρατιωτικός καθοδηγητής της εθνικής κοινότητας. Ασκητής της φυλής, άρχων και αρχόμενος υπ’ αυτήν. Η πολιτική διοίκηση και η θυσία είναι ταίρι αχώριστο μπροστά στο ιερό θυσιαστήριο της προαγωγής του εθνικού συμφέροντος. Η ελευθερία της βούλησης και η προσήλωση στο ιερό καθήκον δεν αφήνουν περιθώρια ξένου επηρεασμού και αιρετικών αντιλήψεων δουλικότητας και αποπροσανατολισμού. Ο νους του εθνάρχη και της ηγετικής του ομάδος είναι μια βαθιά και στέρεα καλλιεργημένη έκταση εύφορου ελληνισμού με τη φροντίδα της ιστορικής μνημοσύνης και τις φλογισμένες παρακαταθήκες των Μαρτύρων του Ελληνικού Έθνους. Πορεία προς τα εμπρός μηδέποτε υποχωρών.

Όμως οι εθνάρχες και οι εθνικοί ηγέτες είναι καμωμένοι για λαούς που τους αρέσουν η αντάρα και οι μακρινοί ορίζοντες. Για κείνους τους λαούς που θέλουν να ανακατεύουν οι ίδιοι τα δυνατά ρεύματα της ιστορίας. Να αναζητούν γη και ύδωρ κι όχι να δίδουν από το δικό τους μερτικό. Τέτοιο δυνατό ταίριασμα στρατηγών και στρατιωτών ξεπροβάλλει μονάχα μέσα από τα σπλάχνα του εθνικού κράτους και από τα χέρια ενός ασυμβίβαστου εθνικοκοινωνικού καθεστώτος, διψασμένου από τον πόθο να ζωντανέψει τους θρύλους και τις παραδόσεις δημιουργώντας παράλληλα νέα οράματα και στόχους. Και για να συμβεί η ολική επαναφορά του Ελληνισμού στην χαρά της δημιουργίας και της αυτοκυριαρχίας, πρέπει να χτιστεί εκ νέου ο εσωτερικός κόσμος του πολεμιστή που βαδίζει την οδό της Νίκης δίχως να λογαριάζει τον Θάνατο.

Η Ελλάς τούτες τις δύσκολες στιγμές κύπτει τον αυχένα με την ευθύνη του ψευτορωμέϊκου που αφού ξόδεψε τα πνευματικά αποθέματα και εγκατέλειψε την εθνική μας ταυτότητα, προχωράει στην προσυμφωνημένη παράδοση και υποταγή στον μισέλληνα νεοταξικό εχθρό. Βλέπουμε τη γη μας να καίγεται, τους ανθρώπους μας να πεινάνε, τα κοράκια και τους συφιλιδικούς του διεθνισμού και της παγκοσμιοποίησης να γυροφέρνουνε το πτώμα, τους Έλληνες στις σκλάβες ελληνικές πατρίδες να περιμένουν μάταια την πατρίδα αναστημένη στο πλευρό τους.

Το Κάστρο του Ελληνισμού δεν είναι προορισμένο για να πέσει και το Έθνος μας θα ζήσει. Αντιμετωπίζει έναν λυσσαλέο πόλεμο και θα τον δώσει με ορμή και λεβεντιά. Θα τον δώσουμε αυτόν τον πόλεμο με σύνθημα εκείνο που αναγράφει η ιστορία και το λάβαρο της κοιτίδας του ελληνικού εθνικοκοινωνισμού Σπάρτης. ΝΙΚΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ. Ουδεμία υποχώρηση, ουδεμία εγκατάλειψη των ιερών όπλων. Στον καιρό της συγκρούσεως πολιτισμών και θρησκειών οι έννοιες της ελευθερίας και της υπεροχής για τα πρωτεία της ανθρωπότητας συναντιούνται και ταυτίζονται. Ο αγώνας που καλείται να δώσει η Ελλάς δεν έχει αύριο δίχως την κατάκτηση της Νίκης. Η Πατρίδα μας θα σαρωθεί από την πλημμυρίδα της παγκοσμιοποίησης ή θα αποτελέσει τον κυματοθραύστη αυτής.

Οι φλόγες που έχουν σηκωθεί απειλητικά σβήνουν μονάχα με έναν τρόπο. Κι ο τρόπος αυτός είναι η ρίψη των εμπρηστών της ζωής μας μέσα στις φλόγες που ετοίμασαν για εμάς. Είναι η αναδιάταξη του λαού μας και το γκρεμοτσάκισμα των ντόπιων εφιαλτών στα σκοτάδια της λησμονιάς. Το άδειασμα της πατρίδος μας από τους δολοφόνους και τους εμπόρους των εθνών. Η αφύπνιση των συνειδήσεων πως η σωτηρία του Γένους μας είναι μονάχα ελληνική υπόθεση. Η ανοικοδόμηση των κοινωνικών και οικονομικών υποδομών. Η σφυρηλάτηση της ενότητος και η περιφρούρηση του πλούτου που φέρει στα σωθικά του το Κάστρο του Ελληνισμού. Η στρατιωτική πειθαρχία της εθνικής κοινότητας και η σφοδρή επιθυμία για την ανακατάληψη των εθνικών εδαφών που μας έχουν στερήσει τα φίδια που τόσο καιρό τρεφόντουσαν στον κόρφο μας.

Η απάντηση σε όσους μας ζητούν να τους δώσουμε όσα μας έχουν απομείνει από αξιοπρέπεια και κυριαρχία είναι η εθνική αντεπίθεση και η φυγή προς τα εμπρός. Το μεγάλωμα του Ελληνισμού με την επιστροφή στις ρίζες του. Το ζωντάνεμα των γραφών της Πίστης και το μεγάλωμα της Πατρίδος. Να γίνουμε ξανά το Δυνατό Έθνος Ζωντανών Ελλήνων δίνοντας πνοή από τη δική μας την πνοή στο όραμα της Αυτοκρατορικής Μεγάλης Ελλάδος.

Είναι καιρός να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από τις μαύρες σκιές που την περιτριγυρίζουν και να εφαρμόσουμε στην πράξη όλα όσα μάθαμε στον Ένδοξο Ελληνικό Στρατό. Να λευτερώσουμε φυλακισμένα μνήματα και να απλωθεί η γαλανόλευκη σημαία μαζί με τον αυτοκρατορικό δικέφαλο αετό επάνω από μυριοστόλιστες εστίες, από τη Ηπειρωτική Γη του Βασιλιά Πύρρου έως την Ιωνία και τον Πόντο. Για την Νίκη του Ελληνισμού και τον Θάνατο του Νεοταξισμού.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ