Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Τελεσίγραφο Άσαντ στην Τουρκία: SA-7 και SA-8 στο ΡΚΚ!


Ο βαθμός της τουρκικής εμπλοκής στην Συρία είναι πλέον τέτοιος που ανάγκασε τον Σύρο πρόεδρο να απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς την Άγκυρα, για δραστικές κινήσεις που θα αλλάξουν το σκηνικό των συγκρούσεων στο μέτωπο της Τουρκίας με τους Κούρδους… Προειδοποίησε, ότι εάν δεν αποσύρουν τους αντιαεροπορικούς πυραύλους FIM-92 Stinger, με τους οποίους φέρεται να έχουν εφοδιάσει τους Σαλαφιστές εξτρεμιστές και ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης, τότε θα αντιστρέψει δυναμικά τους όρους λαμβάνοντας μέτρα… ή μάλλον αντίμετρα.

Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος-Αμυντικός Αναλυτής
Ο Σύρος πρόεδρος απείλησε ανοικτά την νέο-οθωμανικής νοοτροπίας κυβέρνηση ότι θα παραδώσει αντιαεροπορικούς εκτοξευτές και βλήματα SA-7 Grail, αλλά και αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα SA-8 Gecko (!) στους μαχητές του PKK – σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές – γεγονός που θα αναβαθμίσει κάθετα τις αντιαεροπορικές δυνατότητες των Κούρδων και θα αποτελέσει θανάσιμο κίνδυνο – εντός της Τουρκίας πλέον – για τα ελικόπτερα (επιθετικά και μεταφορικά), UAV αλλά και τα μαχητικά αεροσκάφη που επιχειρούν στο Κουρδιστάν.

Τον Κάρολο Παπούλια θέλει για μάρτυρα ο Κάρατζιτς!


Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς ζήτησε από τους δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία να καλέσουν να καταθέσει στη δίκη του ο Έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με κείμενο που υπέβαλε στο δικαστήριο.
«Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος Παπούλιας έχει πληροφορίες που μπορούν να υποστηρίξουν πραγματικά την υπόθεση του κατηγορούμενου», αναφέρεται στην αίτηση του Κάρατζιτς. Το βέβαιο είναι ότι ο Έλληνας πρόεδρος γνωρίζει αρκετό από το βαλκανικό παρασκήνιο της εποχής… Οι συνήγοροι του Κάρατζιτς προτείνουν ο Κάρολος Παπούλιας να κληθεί να καταθέσει στο διεθνές δικαστήριο στις 26 Μαρτίου του 2013.

Πάλι καταστροφή (Χίος) στο Ανατολικό Αιγαίο…Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.25 τα ξημερώματα του Σαββάτου στις Καρυές Χίου και η οποία έχει επεκταθεί σε μέτωπο 25 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, προς το παρόν στους οικισμούς Καρυές, Αυγώνυμα, Δαφνώνας, Λίθιο, Βέσσα, Ελάτα, Άγιος Γεώργιος Συκούσης, Πυργί και Αρμόλια, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 62 άτομα πεζοπόρο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος, επτά οχήματα του δήμου και τέσσερα ιδιωτικά βυτιοφόρα, 40 εθελοντές και 79 στρατιώτες.

Πόσα ξέχασε η Μέρκελ για τον Καναδά που αποθέωσε;Σκοπός του παρόντος σημειώματος δεν είναι να αμφισβητηθεί η οικονομική επιτυχία του Καναδά, μιας νοικοκυρεμένης σε κάθε περίπτωση χώρας, αλλά το να τονιστούν κάποιες σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα προβλήματα που κάποτε αντιμετώπισε η χώρα και οι συνθήκες υπό τις οποίες εφαρμόστηκε η «συνταγή θεραπείας» και πέτυχε.
Του Μιχαήλ Βασιλείου
Αφορμή είναι η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, όπου και αποκάλεσε τον Καναδά «πρότυπο για την Ευρώπη», λέγοντας ότι η χώρα δεν ζει με δανεικά. Η Μέρκελ αναφερόταν στα ελλείμματα που αντιμετώπισε με επιτυχία τη δεκαετία του 1990 ο Καναδάς, επιτυγχάνοντας να είναι σήμερα μια υγιής οικονομικά χώρα. Το 1993 συγκεκριμένα, ο Καναδάς είχε το δεύτερο μεγαλύτερο χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ ανάμεσα στις χώρες του G7. Η κυβέρνηση του φιλελεύθερου πρωθυπουργού Ζαν Κρετιέν, θέτοντας σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής πειθαρχίας, κατόρθωσε να βγάλει τη χώρα από την κρίση με τα πλεονάσματα να κάνουν την εμφάνισή τους στα τέλη της δεκαετίας και η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε ταχύτατα.

Η ναυμαχία – μάχη της Μυκάλης (479 π.Χ)Ταυτόχρονα (27 Αυγούστου 479 π.Χ) με την ήττα στις Πλαταιές οι Πέρσες υπέστησαν άλλη μια ήττα στη Μυκάλη της Ιωνίας. Ενώ ο ελληνικός στόλος υπό τις διαταγές του Σπαρτιάτη Λεωτυχίδη, βρισκόταν στη Δήλο, έφτασαν από τη Σάμο τρεις άνδρες με ένα μήνυμα· οι άνδρες αυτοί ήταν ο Λάμπωνας, υιός του Θρασυκλή, ο Αθηναγόρας, υιός του Αρχεστρατίδη, και ο Ηγησίστρατος, υιός του Αρισταγόρα, οι οποίοι είχαν σταλεί από τους Σαμίους κρυφά από τους Πέρσες και το Θεομήστορα υιό του Ανδροδάμαντα, τον οποίο είχαν ορίσει οι Πέρσες ως τύραννο.
Αυτοί λοιπόν παρουσιάστηκαν στους διοικητές του στόλου κι ο Ηγησίστρατος έκανε έκκληση με κάθε είδους επιχειρήματα, δηλώνοντας ότι η θέα και μόνο του ελληνικού ναυτικού θα ήταν αρκετή ενθάρρυνση, για να εξεγερθούν οι Ίωνες και οι Πέρσες δε θα τολμούσαν να αντισταθούν, ή αν το έκαναν, θα έδιναν στους Έλληνες ένα έπαθλο πιο πολύτιμο απ’ οποιοδήποτε είχαν ελπίδα να κερδίσουν ποτέ. Κατόπιν στο όνομα όλων των κοινών θεών, τους παρότρυνε να σώσουν τους Ίωνες, που είχαν ίδιο αίμα μ’ αυτούς, από τη σκλαβιά και να διώξουν τον ξένο. Και πρόσθεσε: «Θα είναι αρκετά εύκολο, διότι τα περσικά πλοία είναι αδέξια και πολύ κατώτερα από τα δικά σας. Επιπλέον, αν μας υποψιάζεστε για προδότες, είμαστε πρόθυμοι να σας παραδοθούμε ως όμηροι και να πλεύσουμε μαζί σας».

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ...!!! ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ... ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ...!!!

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Αρχηγείου της Αστυνομίας, στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκεται ένας 30χρονος ο οποίος φέρεται ότι είναι ο εκτελεστής που πυροβόλησε και σκότωσε τον 53χρονο Δημήτρη Μίχα στη Νάουσα της Πάρου αμέσως μετά τη ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα.

20:54 BBC: Οι Έλληνες παίρνουν τα όπλα για να προστατευθούν

 
BBC: Οι Έλληνες παίρνουν τα όπλα για να προστατευθούν
To BBC  με ένα εκτενές ρεπορτάζ για την Ελλάδα και την κρίση ,αλλά και την αύξηση της εγκληματικότητας, αφιέρωσε ολοκληρο ρεπορτάζ με τίτλο :«Οι Έλληνες αντιμέτωποι με το έγκλημα εν μέσω λιτότητας», σκιαγραφεί  την ελληνική πραγματικότητα.

Στο ρεπορτάζ του το BBC, παραθέτει περιστατικά εγκληματικότητας, όπως τη δολοφονία 75χρονης μέσα στην πολυκατοικία της από τσαντάκια. Τέτοια περιστατικά όπως λέει, είναι πλέον καθημερινά, «σε μια χώρα που μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχε από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στην ΕΕ».

Το βρετανικό δίκτυο παραθέτει μάλιστα και στατιστικά στοιχεία στα οποία φαίνεται η εγκληματικότητα να έχει αυξηθεί κατά 50% μόνο τον τελευταίο χρόνο, ενώ μόλις από τις αρχές του 2012, έχουν καταγραφεί 604 διαρρήξεις σπιτιών, τις οποίες χαρακτηρίζει ωστόσο «λίγες».

Στο ρεπορτάζ μιλάει και ένας εγκληματολόγος ο οποίος τονίζει πως πολλοί είναι οι πολίτες που δεν δηλώνουν τις ληστείες των οικιών τους στην Αστυνομία, επειδή θεωρούν πως οι Αρχές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.  Δεν θα μπορούσε να λείπει και η αναφορά στην αύξηση της ξενοφοβίας καθώς πολλοί είναι οι Έλληνες που κατηγορούν ευθέως τους μετανάστες για την αύξηση της εγκληματικότητας την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν πως ευθύνονται για τα μισά από τα εγκλήματα στην χώρα.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, ένοπλες συμμορίες εισβάλλουν στην Ελλάδα από την Αλβανία και την Βουλγαρία, γνωρίζοντας πως πολλοί είναι οι Έλληνες που φυλάνε πλέον τα χρήματά τους στα σπίτια τους και όχι στις τράπεζες, φοβούμενοι, ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας μας.

Μνήμη Λοχαγού Σταυριανάκου (Βίντεο)Μνήμη Λοχαγού Σταυριανάκου (Βίντεο)
Με μία λιτή τελετή στη γενέτειρα του Ήρωα, Σκουτάρι Λακωνίας, τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Λοχαγού Σωτήριου Σταυριανάκου, που έπεσε μαχόμενος στη μάχη του Στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ στις 16 Αυγούστου 1974. Το παρόν έδωσε κλιμάκιο Συναγωνιστών της Τ.Ο. Μάνης και οι βουλευτές Ματθαιόπουλος και Κασιδιάρης.


Ο Λοχαγός (ΜΧ) Σταυριανάκος Σωτήριος και κάποιες διμοιρίες της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου αντιμετώπισαν την προέλαση του Αττίλα και για τρεις ολόκληρες ημέρες εμπόδισαν ίλες τεθωρακισμένων, τούρκους καταδρομείς και πεζικό, προξενώντας τους φοβερές απώλειες. Όταν όλα είχαν κριθεί, ο Λοχαγός Σταυριανάκος εξήλθε του ορύγματός του και επιχείρησε να σκοτώσει τον οδηγό του τουρκικού άρματος που προπορευόταν κατά την επίθεση. Βαλλόμενος από παντού έπεσε νεκρός. Το παράδειγμά του αποδεικνύει πως η γη της Λακεδαίμονος γεννά ακόμα και σήμερα Λεωνίδες. Αιωνία του η μνήμη!

Και ο Καμίνης συκοφαντεί ασύστολα την Χρυσή ΑυγήΚαι ο Καμίνης συκοφαντεί ασύστολα την Χρυσή Αυγή
Μπορεί να… άργησε κάπως, αλλά δεν κρατήθηκε κι ένωσε κι αυτός τη φωνή του με αυτές των άλλων… ρατσιστολόγων. Μέσα, λοιπόν, στου Αυγούστου το καμίνι, βγήκε και ο δήμαρχος Καμίνης να μιλήσει για «ρατσιστικές» επιθέσεις, αφήνοντας βεβαίως σαφή υπονοούμενα για τον ρόλο του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών! Ε, αυτός μας… έλλειπε, για να συμπληρωθεί το… καρέ. Ιδού η σχετική δήλωσή του: «Όταν, σχεδόν καθημερινά, συνάνθρωποί μας πέφτουν μαχαιρωμένοι στους δρόμους, πρέπει η κοινωνία να βρίσκεται σε εγρήγορση και η Πολιτεία, μόνη αρμόδια για την τήρηση των νόμων και της τάξης, συνεπής στην υποχρέωσή της να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη. Το κράτος δικαίου αποτελεί τη μόνη εγγύηση για την έξοδο από την κρίση βίας, που προκαλεί η αθρόα παράνομη είσοδος μεταναστών, καθώς και η απόπειρα μηχανοκίνητων φασιστοειδών συμμοριών, να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Να συμβάλουμε όλοι, δικαστική εξουσία, κεντρική διοίκηση, πολιτικά κόμματα, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνία των πολιτών και πνευματικός κόσμος, ώστε να δοθεί ένα τέλος στη φρίκη των δολοφονιών στη μέση του δρόμου».

Μάλιστα! Πολωνός έσφαξε τους δύο ομοεθνείς του στην Πλατεία Αττικής, Γεωργιανός έσφαξε ομοεθνή του στις Καρυές του Αγίου Όρους, δύο Τυνήσιοι έσφαξαν ομοεθνή τους στη Θεσσαλονίκη, Πακιστανός συνελήφθη και ομολόγησε τη φρικτή εγκληματική ενέργεια στην Πάρο εις βάρος ενός 15χρονου κοριτσιού, Πακιστανοί συνελήφθησαν γιατί εισέβαλλαν σε σπίτι ομοεθνούς τους στο Αιγάλεω και τον έσπασαν στο ξύλο, Αιγύπτιοι αλληλομαχαιρώθηκαν στη Μυτιλήνη κ.ο.κ. Αυτά είναι τα περιστατικά που συνέβησαν μόνο τις 3-4 τελευταίες ημέρες. Κι ο δήμαρχος τολμάει και μιλάει για… ρατσιστικές επιθέσεις! Τον παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών της «Καμπούλ», όπως κατήντησε αυτός κι οι ομοϊδεάτες του την Αθήνα, αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη!  .xryshaygh.com

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές Σάββατο 18 Αυγούστου 2012Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές Σάββατο 18 Αυγούστου 2012
Αξιότιμε Γενικέ Γραμματέα της Χρυσής Αυγής,
Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή, με αφορμή την υπόθεση συγχώνευσης της Αγροτικής Τραπέζης της Ελλάδος με την Τράπεζα Πειραιώς. Σε μία περιήγησή μου στο Διαδίκτυο, διαπίστωσα ότι ορισμένα ιστολόγια επιτίθενται σφόδρα κατά της Χρυσής Αυγής. Αφού μελέτησα το θέμα, τους ισχυρισμούς αυτούς, αλλά και τη στάση της Χρυσής Αυγής επί του προκειμένου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι εν λόγω δημοσιεύσεις έγιναν από άτομα προσκείμενα σε αριστερά και ψευδοπατριωτικά κόμματα (πιθανώς ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ). Βεβαίως, αναπαρήχθησαν και από ιστολόγια άλλων πολιτικών χρωμάτων.
Επί της ουσίας, δεν έχω σαφή εικόνα στα της συγκεκριμένης συγχωνεύσεως. Νομίζω ότι εν καιρώ μία σαφής δήλωση επί του συγκεκριμένου ζητήματος, θα ήταν εξαιρετική, ώστε να διαλυθεί ο καπνός που εντέχνως και επιμελώς προσπάθησαν να ρίξουν πέριξ υμών και της Χρυσής Αυγής.
Περαίνων, θα ήθελα να κάνω μία πρόταση και να τήν θέσω στην κρίση σας. Μετά την παρέλευση των προσεχών εορταστικών ημερών, και κυρίως κατά τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, όπου λαμβάνει χώρα και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα έχουν ανακοινωθεί τα "περίφημα νέα μέτρα" της συγκυβέρνησης και θα αρχίσει η εφαρμογή τους. Είναι λογικό να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από ευρέα λαϊκά στρώματα. Επ' αυτού, πιστεύω ότι θα πρέπει να "ανεβάσετε" τους τόνους εκτός, αλλά και εντός Κοινοβουλίου.
Μέχρι στιγμής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, τηρεί μία αξιοπρεπέστατη στάση, θέτοντας στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο μία πλειάδα σημαντικών θεμάτων, φέρνοντας σε δύσκολη θέση υπουργούς και υφυπουργούς, μεταχειριζόμενη την γλώσσα της Αλήθειας, αλλά ύφος μη επιθετικό. Η τακτική αυτή, κατ' εμέ, ήταν ορθή, καθώς ακούστηκαν πράγματα που έπρεπε να ακουστούν, και συγχρόνως, δεν υπήρξαν αφορμές για τους διαφόρους "καλοθελητές" να αποδώσουν στη Χρυσή Αυγή τους γνωστούς χαρακτηρισμούς του "τραμπούκου" και άλλα σχετικά. Από εδώ και πέρα, πιστεύω ότι τα πράγματα θα εκτραχυνθούν ραγδαία σε κοινωνικό επίπεδο. Επ' αυτού, κρίνω σκόπιμο η Χρυσή Αυγή να αλλάξει τακτική, και να εφαρμόσει αυτό που είχε λεχθεί προεκλογικά από τον -αν δεν μέ απατά η μνήμη μου – Εκπρόσωπο Τύπου, Ηλία Κασιδιάρη: "(Αν έρθουν νόμοι αντεθνικοί στην Βουλή, θα έχουμε κάθε δικαίωμα) να κάνουμε φασαρία." Νομίζω ότι η ώρα της "φασαρίας" πλησιάζει και πρέπει να εφαρμοστεί αυτή η τακτική με τον κατάλληλο τρόπο.
Ελπίζω να μην έκανα κατάχρησή του χρόνου σας. Απλώς ήθελα να σας θέσω ορισμένα θέματα προς μελέτη.
Διατελλών μετά τιμής,  σας εύχομαι Υγιεία και Δύναμη.
Δημήτριος Π.
Συμβολική δράση από τον Πυρήνα Κέρκυρας
Εγώ αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί αυτή η υπερπροστασία γι' αυτό το βρωμερό άτομο της Πάρου. Ως προς τι ας πούμε το αλεξίσφαιρο γιλέκο και η κουκούλα; Τι; Να μη δούμε το προσωπάκι του και τον ματιάσουμε; Μήπως έπρεπε να τον μεταφέρουν στις φυλακές - "τον καημένο τον 19χρονο οικονομικό μετανάστη" που εργαζόταν σκληρά για να βοηθήσει τη μανούλα του την άρρωστη και είπε δεν κλέβω το κινητό της κοπέλας και αφού το κλέψω για την καημένη τη μάνα μου, δεν ρίχνω και έναν βιασμό - με αλεξίσφαιρο ελικόπτερο; Μην πάθει τίποτα το παιδί...
Σωστά σκέφτηκαν, γιατί μετά ποιός θα ψηφίζει τα επίσης βρωμερά άτομα που μας βιάζουν καθημερινά (βλέπε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και φυσικά ΣΥΡΙΖΑ). Αν ήμασταν όμως μια χώρα με συνείδηση θα έπρεπε αυτό το σκουλήκι να τιμωρηθεί με τον χειρότερο θάνατο δημόσια και όχι να προστατεύεται και να μην υπάρχει έστω μια έρευνα, μια απόδειξη για την ηλικία του. Αν είναι δυνατόν πια! Το κορίτσι χαροπαλεύει και τους ένοιαζε πώς δε θα πάθει τίποτα αυτό το τέρας; ΕΛΕΟΣ πια! Και πέρα από όλα τα άλλα πρέπει να χάψουμε και την "υπερπροσπάθεια" που κάνουν για να απελάσουν τους λαθρομετανάστες...Μα για τόσο ηλίθιους μας έχουν;;
Γι' αυτό: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!
Κωνσταντίνα, 23 ετών, Πτυχιούχος Ιστορίας και Αρχαιολογίας
Υ.Γ.:  Ήθελα να το γράψω γιατί είμαι πραγματικά εξοργισμένη με το συγκεκριμένο περιστατικό!
Ερώτηση με αφορμή την απειλή θερμού επεισοδίου στον Έβρο
Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς θέλω να στείλω και εγώ σε όλα τα παιδιά που τιμούν την Ελλάδα μας και αγωνίζονται για τα ιδανικά της. Λέω πως έρχεται ένας άνεμος που θα είναι μπλε

Ενοχλήθηκαν οι μουσουλμάνοι από την παρουσία της Χρυσής ΑυγήςΕνοχλήθηκαν οι μουσουλμάνοι από την παρουσία της Χρυσής Αυγής
Φετφάς του πασοκικού δημάρχου  Τοπείρου Ξάνθης: να απαγορευτούν οι μοτοπορείες της Χρυσής Αυγής γιατί ενοχλούν τους μουσουλμάνους!

Τις προηγούμενες ημέρες, είχαμε μια προκλητικότατη δήλωση από κάποιον Φερούχ Οζκάν, τέως πρόεδρο του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) και νυν πρόεδρο της ΜΚΟ "YUNTÜRK" (Τούρκων της Ελλάδας). Ιδού τι είπε ο Τουρκαλάς: Πίσω από την τουρκομουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, υπάρχουν όλοι οι πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας και ο μουσουλμανικός κόσμος. Εάν δεν αποδοθούν τα δικαιώματα μας στην Ελλάδα, θα γίνει χαμός».

Σήμερα, έρχεται ένας Ελλαδίτης, ονόματι Στυλιανός Χατζηευαγγέλου, δήμαρχος Τοπείρου Ξάνθης (με τη στήριξη του κόμματος που αλυσόδεσε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και εξαθλίωσε τους Έλληνες) και καταγγέλλει… προκλητικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής κατά των μουσουλμάνων της περιοχής του και πιο συγκεκριμένα παρεμπόδιση στην τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων, των

Η Coca - cola έσβησε την Ελλάδα από τον χάρτη!Η Coca - cola έσβησε την Ελλάδα από τον χάρτη!
Πήγαν στο Λονδίνο για διακοπές και είπαν να περάσουν απο το πλέον επίσημο εμπορικό στέκι του London 2012, στο κέντρο του Λονδίνου, στο Hyde Park, εκεί όπου συνέρρεαν και ακόμη συρρέουν κατά χιλιάδες οι λάτρεις των Ολυμπιακών Αγώνων. Αλλά ψάχνοντας τον χάρτη ανακάλυψαν ότι η κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, η χώρα μας, είχε βγάλει φτερά και είχε πετάξει!!!! Όπως είχε... πετάξει και από τον χάρτη που βρισκόταν μέσα στο Ολυμπιακό πάρκο. Ο λόγος για τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου Πατρέων Πέτρο Ψωμά και τη σύζυγό του, γραμματέα του Δημάρχου Πατρέων Ελένη Κίτσιου, οι οποίοι ανακάλυψαν ξαφνικά ότι προέρχονται απο μια χώρα η οποία δεν...υπάρχει!
"Αυτό που αντικρίζεις στο Pin Trading Centre των Αγώνων ξεπερνά κάθε όριο προσβολής!" λέει ο Πέτρος Ψωμάς στο thebest.gr. "Στο πλέον επίσημο εμπορικό στέκι του London 2012, στο κέντρο του Λονδίνου, στο Hyde Park, εκεί όπου συρρέουν κατά χιλιάδες –οι ντόπιοι μιλάνε για εκατομμύρια- οι λάτρεις των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπισμού υπάρχει χάρτης της υφηλίου με την Ελλάδα… απούσα! Unfair στη γλώσσα των Εγγλέζων… Unfair και στη γλώσσα των Αμερικάνων που ως μεγάλοι χορηγοί (Coca Cola) έχουν αναλάβει του συγκεκριμένου χώρου την επιμέλεια και λειτουργία. Το είδαμε και δεν το πιστεύαμε οι Έλληνες που επισκεφτήκαμε το χώρο. Και ήταν τεράστια η πρόκληση όταν εργαζόμενοι στο εμπορικό αυτό κέντρο μας παρότρυναν με χαμόγελο «να ανταλλάξουμε την ολυμπιακή μας κονκάρδα με όποια άλλη επιθυμούμε και να καρφιτσώσουμε τη δική μας στη χώρα μας». Σε ποια χώρα μας; Η γενέτειρα των Αγώνων, αυτή που παρέλασε πρώτη στο στάδιο του Λονδίνου στην Τελετή Έναρξης, η διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η φτωχή Ελλάδα της Ευρώπης… έχει βουλιάξει! Σε ένα βαθύ πέλαγος –αμφιβάλλω αν είναι καν το Αιγαίο- που, σύμφωνα με το συγκεκριμένο χάρτη, χωρίζει την Ιταλία απ’ την Τουρκία!"
Και συνεχίζει ο Πέτρος Ψωμάς:
"Η Ελλάδα σβήστηκε από τον χάρτη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου! Εντελώς! Μοιάζει αστείο, υπερβολή ή μία ακόμα γκάφα, αλλά δεν είναι παρά μια προσβλητική πραγματικότητα. Στην καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, σε επίσημο επισκέψιμο χώρο, εκεί όπου στοιχειώδης υποχρέωση των διοργανωτών ήταν να έχουν αναρτημένο έναν παγκόσμιο χάρτη που με ακρίβεια θα εμφάνιζε και τις 204 χώρες που συμμετέχουν στους Αγώνες. Ακόμα κι αν ο χάρτης ήταν διακοσμητικός και όχι προς χρήση".
Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ
Η περιπέτεια του Πέτρου και της Ελένης είχε όμως και συνέχεια. Όταν διαπίστωσαν το πρόβλημα, ζήτησαν εξηγήσεις από τον υπεύθυνο του Pin Trading Centre. H απάντηση ήταν ότι θα τους σταλεί επίσημα e-mail από τον χορηγό που είναι η Coca Cola, για την απουσία της Ελλάδας απο το χάρτη. To e-mail ήρθε δύο ημέρες μετά και έλεγε ότι η Ελλάδα είναι εκεί αλλά λείπουν μόνο τα νησιά της!!!!, όπως λείπουν και τα Κανάρια νησιά και κάποια μικρά νησάκια της Αγγλίας!!!! Τόσο απλά!!!!
Βεβαίως όπως θα διαπιστώσετε και από το χάρτη, πουθενά δεν φαίνεται η Ελλάδα. Ιταλία, Αιγαίο

Βουλγαρική συμμορία εμπορευόταν... ανθρώπουςΒουλγαρική συμμορία εμπορευόταν... ανθρώπους
Τρεις Βούλγαροι (μέλη της γνωστής «ευπαθούς» ομάδος…), ένας 30χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, 31 και 49 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν από την Ασφάλεια της Λάρισας, και αναζητούνται άλλοι εφτά (7) ομόφυλοί τους, ως συνεργοί, για εμπόριο ανθρώπων.

Πιο συγκεκριμένα, είχαν συστήσει εγκληματική σπείρα και διακινούσαν ομοφύλους τους από τη Βουλγαρία στην χώρα μας καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό την οικονομική τους εκμετάλλευση μέσω του εξαναγκασμού τους σε επαιτεία.

Τα μέλη της συμμορίας των «ευπαθών» εντόπιζαν ομοφύλους τους στη Βουλγαρία, που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τους έταζαν εργασία στη «γη της επαγγελίας» (Ευρώπη). Αφού τους μετέφεραν στην Ελλάδα και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, τους έβαζαν να ζητιανεύουν. Μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων των θυμάτων τους, οι «ευπαθείς» τους προκαλούσαν σοβαρές σωματικές κακώσεις (τους έσπαζαν χέρια-πόδια κ.τ.λ.), ώστε να προκαλούν τον οίκτο του κόσμου και να αυγατίζουν οι εισπράξεις. Επιπλέον, τα μέλη της συμμορίας κατακρατούσαν τα θύματά τους σε διαμερίσματα, «φυλακισμένους».

(ΥΓ): Δεν είναι περίεργο, που οι «ανθρωπιστές» της αριστεράς και της… προόδου καθώς και άλλες αντιρατσιστικές δυνάμεις, δεν εκφράζουν τον «αποτροπιασμό» τους για το βδελυρό αυτό κακούργημα; .xryshaygh.com

Το Ιράκ απηγόρευσε επίσκεψη του «Γκρίζου Λύκου» Μπαχτσελί στο ΚιρκούκΤο Ιράκ απηγόρευσε επίσκεψη του «Γκρίζου Λύκου» Μπαχτσελί στο Κιρκούκ
Μόνο εδώ αλώνισε πανελεύθερος…
Αν θυμάστε, στα τέλη Ιουνίου του 2012, επισκέφθηκε επίσημα τη χώρα μας, με την άδεια των «ελληνικών» αρχών (δηλ. της τριμερούς μνημονιακής συγκυβέρνησης) ο αρχηγός του κόμματος «Εθνικιστικής Δράσης» της Τουρκίας (δηλαδή των γνωστών «Γκρίζων Λύκων»), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με συνοδεία 22 «λύκων» του.
Ο «Λύκος» αλώνισε την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης μας, όπου ούρλιαξε  απευθυνόμενος προς τους τουρκόφρονες: «Είστε Τούρκοι και μητέρα σας είναι η Τουρκία». Σε άλλες προκλητικές δηλώσεις του, μέσα στο «σπίτι» μας, έλεγε τα εξής: «Ο Αχμέτ Σαδίκ ήταν η ελπίδα, η ανάσα αλλά και ο στόχος των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Ο Αχμέτ Σαδίκ δεν έπαψε ποτέ να λέει πως είναι Τούρκος και ο ίδιος έκανε σημαία την Τουρκική ταυτότητα και την Μουσουλμανική ύπαρξη. Ας μην ξεχνά κανείς ότι οι Τούρκοι της Θράκης υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Όσοι προσπαθούν να εξαλείψουν τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα αυτής της κοινωνίας δεν θα μπορούν να ορθοποδήσουν. Και η εγγύηση γι’ αυτό είναι τα εκατομμύρια ομοεθνών Τούρκων, οι οποίοι προσεύχονται για σας από τη μητέρα πατρίδα». Για να μην πολυλογούμε, στο τέλος έφτασε μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όπου επισκέφθηκε το σπίτι του Κεμάλ.
Ο «κύριος» αυτός, θέλησε αυτές τις ημέρες να κάνει μια ανάλογη επίσκεψη στο Ιράκ, και πιο συγκεκριμένα στην (πλουσιότατη σε πετρέλαια) περιοχή του Κιρκούκ. Ε, λοιπόν, ακόμη και η κυβέρνηση του Ιράκ (που κάποιοι στην Ελλάδα την αποκαλούν «κατοχική» επειδή διορίστηκε από τους Αμερικανούς), βρήκε το θάρρος και αρνήθηκε την έκδοση βίζας στον Γκρίζο Λύκο και τη λυκοσυμμορία του!
Μετά απ’ αυτή την είδηση, τι λέτε; Ποια από τις δύο κυβερνήσεις είναι «κατοχική», της Ελλάδος ή του Ιράκ;.xryshaygh.com

Συλλαμβάνονται από την αστυνομία, αφήνονται ελεύθεροι από τα δικαστήρια!Συλλαμβάνονται από την αστυνομία, αφήνονται ελεύθεροι από τα δικαστήρια!
Μεταπολιτευτική «δημοκρατία» το μεγαλείο σου…

Τι κι αν συλλαμβάνονται (όσοι συλλαμβάνονται…) από την αστυνομία, οι «κακόμοιροι οικονομικοί μετανάστες» που έχουν ρημάξει τον τόπο; Πάνε στο δικαστήριο και αφήνονται… ελεύθεροι με (δήθεν) «περιοριστικούς» όρους (να δίνουν το παρών μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής τους – σπουδαίος περιορισμός!). Ανεπίσημη δικαιολογία των δικαστών για την ατιμωρησία των κλεφταράδων; Ότι έχουν γεμίσει οι φυλακές (με παραπάνω από τους μισούς κρατούμενους τους «κακόμοιρους κ.τ.λ.»…) και λόγω αυτής της καταστάσεως έχει πέσει «γραμμή» από «ψηλά» να αποφεύγονται όσο αυτό είναι δυνατόν, οι προφυλακίσεις και οι ποινές φυλακίσεως, ακόμη και για σοβαρά αδικήματα.

Έτσι έγινε και με τους πέντε (5) «κακόμοιρους οικονομικούς μετανάστες» (εξ’ Αλβανίας), που συνελήφθησαν γιατί είχαν συστήσει συμμορία και είχαν πραγματοποιήσει σωρεία κλοπών στην περιοχή του Επιταλίου Ηλείας. Μάλιστα, στην κατοχή τους βρέθηκαν και πολλά από τα κλοπιμαία, τα οποία αναγνωρίστηκαν και παραδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. Οι δράστες μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια και μετά την καταβολή των σχετικών χρηματικών εγγυήσεων που τους επιβλήθηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι με «περιοριστικούς» όρους!

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονο προβληματισμό και αντιδράσεις στους κατοίκους του Επιταλίου

Ρομαντισμός: Ένα Κίνημα πνευματικό ενάντια σε ορθολογισμό και διαφωτισμόΡομαντισμός: Ένα Κίνημα πνευματικό ενάντια σε ορθολογισμό και διαφωτισμό
Ο περισσότερος κόσμος ακούγοντας την λέξη «ρομαντισμός» εννοεί μία κατάσταση συναισθηματικά φορτισμένη σε βαθμό υπέρμετρο έως και αρρωστημένο, την οποία και συνδέει κυρίως με προσωπικές αισθηματικές καταστάσεις. Αυτό είναι πέρα για πέρα λάθος! Ο ρομαντισμός υπήρξε ένα ρωμαλέο πνευματικό κίνημα που γεννήθηκε στα τέλη του 18ου αιώνος και στις αρχές του 19ου αιώνος σαν αντίδραση στον διαφωτισμό της Γαλλικής επαναστάσεως, τον ορθολογισμό και ακόμη σε κάποιες περιπτώσεις και σε ορισμένες μορφές ενός αμφίβολου κλασικισμού. Η δύναμη του ρομαντισμού έχει τις ρίζες της στην φαντασία και πορεύεται πέρα από τον χρόνο προς το Ιδανικό. Πολλοί οι επιφανείς εκπρόσωποι του ρομαντισμού. Στην Γαλλία ο Σατωβριάνδος, ο Λαμενέ, ο Λαμαρτίνος, η Γεωργία Σάνδη, στην Αγγλία ο Σέλεϋ, ο Κιτς, αλλά και ο Λόρδος Βύρωνας, που πέθανε για την Ελλάδα! Πατέρας του Γερμανικού ρομαντισμού θεωρείται ο Βίλαντ και δίπλα σε αυτόν ο Χάμαν, ο Χέρντερ, ο Σλέγκελ, ο Νοβάλις ακόμη και αυτός ο Νίτσε!

Όπως γράφει ο καθηγητής της Φιλοσοφίας Νικόλαος Λούβαρης οι ρομαντικοί δημιουργοί έχουν πάθος με το παράδοξο, με το όνειρο και τον θρύλο. Γι’ αυτούς η Φύση έχει Ψυχή, Ψυχή που παίρνει σάρκα και οστά στα δημώδη δημιουργήματα της φιλολογίας των λαών. Φιλοσοφία των ρομαντικών ο Ιδανισμός.

Από άλλη πηγή σας παραθέτω όχι τον ορισμό, γιατί ακριβής ορισμός για τον ρομαντισμό δεν μπορεί να υπάρξει, αλλά μία ακόμη αξιοπρόσεκτη προσέγγιση: «Ως αντίδραση στον ορθολογισμό και τις απόλυτες «αλήθειες» του διαφωτισμού, αρχίζουν να ακούγονται και οι πρώτες εκκλήσεις για επιστροφή στις πατροπαράδοτες αξίες και ήθη, στην λαϊκή παράδοση και στη φύση. Το τέκνο της γονιμοποίησης όλων αυτών των παραγόντων ήταν ένα εξαιρετικά δημιουργικό πνευματικό κίνημα που, με επίκεντρο τη Γερμανία, την Αγγλία και τη Γαλλία, σάρωσε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κατά το πρώτο ήμισυ του 19ου αιώνα και ονομάστηκε Ρομαντισμός.»

Νιτσεϊκές διδαχές για τον ΑγώναΝιτσεϊκές διδαχές για τον Αγώνα
«Ο Ζαρατούστρας κοιμήθηκε πολλή ώρα, και δεν πέρασε μόνον η αυγή πάνω από την θωριά του, μα και το πρωΐ. Στο τέλος, όμως, άνοιξε τα μάτια του: απορημένος κοίταξε ο Ζαρατούστρα το δάσος και τη γαλήνη, απορημένος κοίταξε και μέσα του. Ύστερα, σηκώθηκε γρήγορα, σαν κανένας θαλασσοπόρος. Που βλέπει ξαφνικά στεριά, και ξεφώνησε χαρούμενα γιατί είδε μια καινούργιαν αλήθεια. Κ’ έτσι μίλησε τότε στην καρδιά του: «Καινούργιο φως ανάφτηκε μέσα μου: Συντρόφους χρειάζομαι, και ζωντανούς – όχι νεκρούς συντρόφους και πτώματα, που να τα κουβαλώ μαζί μου, όπου θέλω εγώ. Μα χρειάζομαι ζωντανούς συντρόφους, που να με ακολουθούν, γιατί θέλουν ν’ ακολουθήσουν τον ίδιο τον εαυτό τους – κ’ εκεί που θέλω εγώ. Ένα φως ανάφτηκε μέσα μου: να μη μιλά τον λαό ο Ζαρατούστρα, μα σε συντρόφους. Δεν πρέπει να γίνει ο Ζαρατούστρα βοσκός και σκυλί κοπαδιού».
ΦΡ. ΝΙΤΣΕ - ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑΣ.xryshaygh.com

Καλύπτουν το παρακράτος φρίκης πίσω από το κτήνος της Πάρου – Ακόμα να ανοίξει ο φάκελλος για το πως πήρε άσυλο – εξπρές. 20120818-101936.jpgΈνα επικοινωνιακό φιάσκο με δήθεν “ρατσιστικές επιθέσεις” για να υποβαθμιστεί το θέμα της “ιδιότητας” του Πακιστανού. Το ανθρωπόμορφο κτήνος πήρε άσυλο – εξπρές με την είσοδο του στην χώρα, όταν ακόμα και πραγματικοί πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες χρειάζονται τουλάχιστον 3 χρόνια. Ποιοί υπέγραψαν; Ποιοί ήταν οι κρατικοί και παρακρατικοί λειτουργοί, που επέτρεψαν σε έναν πράκτορα όπως αποδεικνύεται, να μένει νόμιμα στην χώρα, να κάνει κακουργήματα και να κινητοποιείται ένας τεράστιος μηχανισμός για να τον φυγαδεύσει; Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η συμμετοχή του κυρίου Ρουπακιώτη στην βιομηχανία λάσπης που φυγαδεύει αληθινούς δολοφόνους με δηλώσεις που καταστρατηγούν κάθε έννοια δικαιοσύνης. Ακόμα και σήμερα, ενώ η Πακιστανική πρεσβεία τον έχει καταχωρημένο ως 21χρονο, δικαστικοί “λειτουργοί” τον φυγάδευσαν παράτυπα στις φυλακές ανηλίκων ως… 19χρονο. Μόνη της η οικογένεια απέναντι σε ένα σύστημα εχθρών της πατρίδας που πήγαν να συγκαλύψουν ως ατύχημα ακόμα και το στυγνό έγκλημα. Κύριε Δένδια θα ανοίξετε τον φάκελλο ή θα πρέπει πάλι “να γίνει παρέμβαση από το Μαξίμου”; Σας εμποδίζει κάποιος να δούμε τα μπουμπούκια του 2010 που έδιναν πολιτικό άσυλο σε πράκτορες – υπανθρώπους; Τι κρατά τέλος πάντων στα χέρια του το σύστημα των ανθελλήνων και κρατά δέσμιους πολιτικούς και άλλους υψηλόβαθμους παράγοντες; Αναμένουμε. Πηγή: Ολυμπία

Καλύπτουν το παρακράτος φρίκης πίσω από το κτήνος της Πάρου – Ακόμα να ανοίξει ο φάκελλος για το πως πήρε άσυλο – εξπρές.

20120818-101936.jpgΈνα επικοινωνιακό φιάσκο με δήθεν “ρατσιστικές επιθέσεις” για να υποβαθμιστεί το θέμα της “ιδιότητας” του Πακιστανού.
Το ανθρωπόμορφο κτήνος πήρε άσυλο – εξπρές με την είσοδο του στην χώρα, όταν ακόμα και πραγματικοί πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες χρειάζονται τουλάχιστον 3 χρόνια. Ποιοί υπέγραψαν;
Ποιοί ήταν οι κρατικοί και παρακρατικοί λειτουργοί, που επέτρεψαν σε έναν πράκτορα όπως αποδεικνύεται, να μένει νόμιμα στην χώρα, να κάνει κακουργήματα και να κινητοποιείται ένας τεράστιος μηχανισμός για να τον φυγαδεύσει;
Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η συμμετοχή του κυρίου Ρουπακιώτη στην βιομηχανία λάσπης που φυγαδεύει αληθινούς δολοφόνους με δηλώσεις που καταστρατηγούν κάθε έννοια δικαιοσύνης.
Ακόμα και σήμερα, ενώ η Πακιστανική πρεσβεία τον έχει καταχωρημένο ως 21χρονο, δικαστικοί “λειτουργοί” τον φυγάδευσαν παράτυπα στις φυλακές ανηλίκων ως… 19χρονο.
Μόνη της η οικογένεια απέναντι σε ένα σύστημα εχθρών της πατρίδας που πήγαν να συγκαλύψουν ως ατύχημα ακόμα και το στυγνό έγκλημα.
Κύριε Δένδια θα ανοίξετε τον φάκελλο ή θα πρέπει πάλι “να γίνει παρέμβαση από το Μαξίμου”; Σας εμποδίζει κάποιος να δούμε τα μπουμπούκια του 2010 που έδιναν πολιτικό άσυλο σε πράκτορες – υπανθρώπους;

Τι κρατά τέλος πάντων στα χέρια του το σύστημα των ανθελλήνων και κρατά δέσμιους πολιτικούς και άλλους υψηλόβαθμους παράγοντες;

Αναμένουμε.
Πηγή: Ολυμπία

Πετρέλαιο: 1,40 για τους Έλληνες, 0,95 για τους Γερμανούς


Σχετικά ...

tags

Οι Γερμανοί διαμαρτύρονται για τις... υψηλές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης. Δείτε πόσο χαμηλότερες είναι σε σχέση με τα όσα θα πληρώσουμε στην Ελλάδα τον Χειμώνα
Την ώρα που οι Έλληνες ετοιμάζονται για έναν πολύ δύσκολο Χειμώνα, που πιθανότατα θα τον περάσουν χωρίς θέρμανση, σε άλλη μια χώρα της Ευρώπης οι πολίτες της διαμαρτύρονται για τις τιμές του πετρελαίου.
Όσο και αν φαίνεται περίεργο, οι Γερμανοί διαμαρτύρονται, καθώς η λιανική τιμή πώλησης του πετρελαίου έφτασε τα 95 λεπτά το λίτρο, υψηλότερη τιμή από το 2008, όταν είχε αγγίξει τα 98 λεπτά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", περίπου 6.000.000 νοικοκυριά στη Γερμανία χρησιμοποιούν το πετρέλαιο θέρμανσης ως καύσιμο και η πλειοψηφία τους ανεφοδιάζεται το καλοκαίρι, όταν οι τιμές συνήθως σημειώνουν πτώση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο το πετρέλαιο θέρμανσης στη Γερμανία, κόστιζε μόλις 80 λεπτά.
Οι συγκρίσεις με την Ελλάδα της φτώχειας είναι φυσικά πικρές. Στη Γερμανία της ευημερίας, η τιμή διατηρείται κάτω από το 1 ευρώ, ενώ εμείς ετοιμαζόμαστε λόγω της εξίσωσης του φόρου να πληρώσουμε από 1,40 μέχρι 1,45 ευρώ το λίτρο.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, αυτό σημαίνει ότι ο Γερμανός θα αγοράζει με 1.900 ευρώ 2000 λίτρα και ο Έλληνας με τα ίδια χρήματα... 1300 λίτρα!
Οι διαφορές όμως δεν σταματούν εδώ. Το τοπίο στην Ελλάδα σχετικά με τη θέσπιση επιδόματος για όσους δεν θα μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο, παραμένει θολό.
Την ίδια στιγμή, η Γερμανία επεξεργάζεται σχέδιο αντικατάστασης των παλιών καυστήρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ώστε να μην επιβαρυνθούν παραπάνω οι πολίτες της.
Μπορεί λοιπόν το Χειμώνα να χρειαστούμε κουβέρτες, ωστόσο θα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Οι Γερμανοί που είναι φίλοι μας αγοράζουν πετρέλαιο σε πολύ χαμηλές τιμές...
FOLLOW NEWS247:

ΝεοΔημοκράτες με μνήμη:ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ!
Δυστυχώς το όμορφο προάστιο που λέγεται Π. ΦΑΛΗΡΟ από κούκλα το κατάντησαν «πανούκλα» με την αδιαφορία , την ολιγωρία, και την ανοχή του δημάρχου σε πολλά και ουσιώδη θέματα.
Ο δήμαρχος προσπαθεί να φτιάξει μία βιτρίνα αλλά το μέσα όμως έχει γίνει ένα μάτσο χάλια.
Κάθε δήμαρχος που πέρασε άφησε και κάποιο έργο όπως αρδευτικά έργα , πλατείες κλπ . Πλατείες που η κάθε μία έχει την ιστορία και την σημασιολογία της . Ας πάρουμε μία όμορφη πλατεία που έγινε περί το 2000 στο κεντρικό Φάληρο , η πλατεία Αεροπορίας όπου έχει τοποθετηθεί και ένα αεροπλάνο της Π.Α για να την προσδιορίζει με παιδική χαρά πνεύμονα πρασίνου παγκάκια και άλλα… Όμως και από αυτήν δεν λείπουν τα προβλήματα καλαισθησίας και την επιδρομή της από βαρβάρους που χαλάνε γενικώς την υφή και την καλαισθησία του Φαλήρου…. Πλην των διαφόρων μαύρων που κυκλοφορούν περιέργως έχουμε και τους διαφόρους γύφτους οι οποίοι συχνά –πυκνά κατασκηνώνουν παρκάροντας τις …..’λιμουζίνες’ απ ‘έξω , τρώνε, με ένα τσούρμο … παιδιά , να κυκλοφορούν γυμνά και να βρωμίζουν όπως και ότι μπορούν….
Παρά τις παρεμβάσεις των κατοίκων και τις παραινέσεις στη δημοτική αρχή , δυστυχώς για άλλη μία φορά κωφεύει και αδιαφορεί λέγοντας « τι να κάνουμε ; εμείς τους διώχνομαι και αυτοί ξαναέρχονται » ή ακόμα με φτηνές δικαιολογίες « τι να κάνει και η δημοτική Αστυνομία δεν έχει πολύ κόσμο , ιδίως τα Σάββατα και Κυριακές στο τμήμα δεν υπάρχουν βάρδιες για να καλύψουν τις ανάγκες αυτές »
Άλλο μέγα πρόβλημα με την ….δημοτική Αστυνομία …δεν κάνει απολύτως τίποτα με τα καυτά προβλήματα των λαθρομεταναστών και των ρομά , το μόνο που ξέρει είναι να μοιράζει κλήσεις ( προς άγραν χρημάτων) σε παρόδους της Αγ . Αλεξάνδρου και το χειρότερο στις εκλογές έξω από τα εκλογικά τμήματα….
Νομίζω πως ο κάθε δημότης συμβάλλει με τον έναν η άλλο τρόπο χρηματικά για να συντηρούνται οι χαραμοφάηδες της δημοτικής …
Πρέπει να δοθεί άμεση λύση σε αυτά τα προβλήματα……
Το ποτήρι της αγανάκτησης
των πολιτών έχει ξεχειλίσει …. Πρέπει να ξεβρομίσει το Φάληρο όσο είναι καιρός…
ΥΓ.

Κύριε Δήμαρχε,
Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να παρακολουθεί το έργο της διοίκησης και να καταγγέλλει τα κακώς κείμενα.  Η αντιπολίτευση δεν υπάρχει για να κλείνεται στο καβούκι της και να αφήνει τις πρωτοβουλίες σε άλλους...Εκτός κι αν εσύ δεν επιθυμείς τον έλεγχο!
ΝεοΔημοκράτες με με μνημη!

Απειλούν με θερμό επεισόδιο στον Έβρο οι Τούρκοι. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/08/blog-post_1541.html#ixzz23tMhGn2W


 
Τούρκοι καταδρομείς έτοιμοι να ανοίξουν πυρ κατά των Ελλήνων Συνοριοφυλάκων..
Παρολίγον θερμό επεισόδιο στις όχθες του Έβρου χθες το βράδυ. Ομάδα Ελλήνων συνοριοφυλάκων που επιχείρησε να εμποδίσει την "απόβαση" δεκάδων λαθρομεταναστών στην επικράτειά μας στοχοποιήθηκε από τούρκους καταδρομείς.


Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση κρατάει κλεισμένο τον Στρατό εντός των στρατοπέδων, οι τούρκοι έχουν μεταφέρει στον Έβρο ειδικές μονάδες τους για να
περιπολούν τη νύχτα κατά μήκος της ανατολικής όχθης του ποταμού. Χθες το βράδυ ομάδα Ελλήνων αστυνομικών εντόπισε βάρκα γεμάτη λαθρομετανάστες και προσπάθησε να εμποδίσει την αποβίβασή τους. Εκείνη την ώρα εμφανίστηκε περίπολος του τουρκικού στρατού στην απέναντι όχθη.
 
 
Οι τούρκοι όπλισαν τα αυτόματα τυφέκια τους και τα έστρεψαν κατά των Ελλήνων, οι οποίοι φέρουν μόνο πιστόλια των 9mm, είναι δηλαδή άοπλοι στην κυριολεξία. Τελικά οι συνοριοφύλακες δεν αντέδρασαν και οι λαθρομετανάστες πέρασαν κανονικότατα στο ελληνικό έδαφος, όπου και τους παρέλαβε εν συνεχεία η Frontex για τα περαιτέρω.
Το παραπάνω γεγονός αποδεικνύει τη δειλία και την ανυπαρξία της ελλαδικής κυβέρνησης, που αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά μας, αλλά και τον εμπαιγμό εκ μέρους της ευρωπαϊκής ένωσης. Η Χρυσή Αυγή θα φέρει αύριο κιόλας αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα στη βουλή και θα απαιτήσει εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς. Τα ελληνικά σύνορα δεν είναι σουρωτήρι και οι Έλληνες αστυνομικοί δεν μπορούν να στέλνονται άοπλοι ενάντια σε πάνοπλους τούρκους στρατιωτικούς. 

Στο σφυρί τα Ελληνικά λιμάνια με την Τουρκία να χλευάζει… ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/08/blog-post_3287.html#ixzz23tMGJ1da


"Οι Έλληνες θα πουλήσουν ακόμη και τη θάλασσα", γράφουν οι Τούρκοι

Οι συνεχείς απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί εις βάρος της Ελλάδας συνεχίζονται απρόσκοπτα. Ιδιαίτερη έμφαση, όμως, με υψηλή δόση κυνισμού αλλά και πικρής αλήθειας, είναι τα όσα δημοσιεύονται στον τουρκικό τύπο για την Ελλάδα του σήμερα, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την ισχυρή αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο καταγγέλλει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για το ξεπούλημα λιμανιών και μαρινών.
«Αν ο λαός δεν τους εμποδίσει, κυβέρνηση και ΕΕ είναι ικανοί να εκχωρήσουν στους εφοπλιστές και στους μεγαλοεπιχειρηματίες, όχι μόνο τα λιμάνια, αλλά και την ίδια τη θάλασσα» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών.

Το σύστημα κατάφερε τελικά να διχάσει τους Έλληνες!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/08/blog-post_511.html#ixzz23tLhpbXSΌταν κάποιος θέλει να μεταφέρει έναν μεγάλο και βαρύ βράχο, αλλά δεν μπορεί τι κάνει; Τον σπάει σε μικρά κομμάτια και τα μεταφέρει με άνεση όπου εκείνος πλέον επιθυμεί.

Ακριβώς με αυτό τον τρόπο λειτουργούν οι πολιτικές δυνάμεις, χωρίζοντάς μας σε πολιτικά στρατόπεδα, όπου αφού μας έχουν κατηχίσει με τις δικές τους ιδεολογίες τσακωνόμαστε μεταξύ μας λόγω διαφορετικών αντιλήψεων. Δεν είναι τυχαίο που έχουν δημιουργηθεί τόσα πολλά κόμματα, όσο περισσότερο διαιρεμένοι είμαστε τόσο καλύτερα γι' αυτούς.


Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι δίνεται τόσο πολύ έμφαση στις διαφορές μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων; Με αυτό τον τρόπο δημιουργούν δύο αντίπαλες παρατάξεις και τις βάζουν να "τρώγονται" μεταξύ τους.


Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το επίκαιρο θέμα της λαθρομετανάστευσης δημιουργώντας τεχνηέντως τον ρατσισμό, αφήνωντας να "τρώγονται" ρατσιστές με μη ρατσιστές.

Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι το θέμα της φοροδιαφυγής έχει πάρει τέτοια έκταση; Γιατί είναι τόσο κακό να μην πάρει η κυβέρνηση τα χρήματα, από τους υπέρογκους φόρους που έβαλε;

Δεν επικροτείται σε καμιά περίπτωση η φοροδιαφυγή αλλά προσέξτε …Με αυτό τον τρόπο, αυτόματα δημιουργούν δύο αντίπαλες παρατάξεις. Εκείνους που φοροδιαφεύγουν, είτε από επιλογή, είτε από ανάγκη και εκείνους που τους «καρφώνουν». Μόνο τις πρώτες μέρες που κατηγόρησαν τους φοροδιαφεύγοντες για την ύπαρξη της οικονομικής κρίσης, έγιναν 17.948 καταγγελίες από γείτονες σε γείτονες, συγγενείς σε συγγενείς κτλ. Όλα αυτά, επειδή η κυβέρνηση έπεισε το λαό, πως είναι δικό του φταίξιμο και λόγω της φοροδιαφυγής υπεγράφη η δανειακή σύμβαση. Όχι. Και στο υποθετικό σενάριο, που κανένας Έλληνας πολίτης δεν θα χρωστούσε ούτε ένα cent από φόρους, το χρέος θα ήταν πάλι το ίδιο. Απλά θα βρίσκανε άλλο τέχνασμα, για να ενοχοποιήσουν τον λαό.

Η τεχνική του «Διαίρει και Βασίλευε» έχει ριζώσει παντού γύρω μας. Ακόμα και στην έμφαση που δίνεται στα αθλητικά. Διαφημίζουν τόσο έντονα τις αντίπαλες ομάδες, έτσι ώστε να εντείνουν τις διαφορές του λαού, βάση των αθλητικών προτιμήσεων. Προσπαθούν να κάνουν τους αθλητικούς αγώνες να μοιάζουν σαν κάτι το συνταρακτικό, για την μελλοντική έκβαση της ζωής μας, έτσι ώστε να μη διοχετεύεται αλλού σημασία. Γι’ αυτό άλλωστε είναι στις ειδήσεις. Προσέξτε, μην παρεξηγήσετε τούτα τα λόγια. Δεν επικρίνεται το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ ή άλλο άθλημα, αλλά ο διασυρμός που έχουν υποστεί τα αθλήματα και πως μέσα από αυτά, έχουν καταφέρει και έχουν διχάσει το λαό.

Ποιος ο λόγος πιστεύεται δίδεται τέτοια έκταση, στο θέμα του τσιγάρου; Θεωρείτε πως η κυβέρνηση ανησυχεί τόσο πολύ για την υγεία των Ελλήνων πολιτών…;
Μα έτσι δημιουργούν πάλι δύο αντίπαλες παρατάξεις, καπνιστές και μη καπνιστές και πάλι τους βάζουν να «τρώγονται» μεταξύ τους. Εγκαθιδρύοντας αυτή την καταναγκαστική διακοπή του τσιγάρου, ο Έλληνας/ίδα καπνιστής/ρια έρχεται σε κατάσταση σύγχισης με τη δημιουργία μιας νέας εμμονής, άρα παύει να ασχολείται με νόμους υψηλότερης σημασίας. (Το 2010 το ποσοστό των καπνιστών στην Ελλάδα ήταν 40%).

Για να αποτελειώσουν ότι απέμεινε τι κάνουν; Βγάζουν ένα δυσβάσταχτο φορολογικό νομοσχέδιο για εμάς τους πολίτες και εξαιρούν την Εκκλησία. Γιατί; Για να μπορούν να δημιουργήσουν εμφύλιες διαμάχες. Με τούτο τον προπαγανδιστικό διατυμπανισμό από τα μεγάλα ΜΜΕ, οι πολίτες, έχοντας υποστεί την πλύση εγκεφάλου, βγαίνουν διαμαρτυρόμενοι και ζητάνε από την κυβέρνηση δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση αφού πέτυχε τον σκοπό της, ανακοινώνει πως θα φορολογηθεί τελικά και η Εκκλησία. Μετέπειτα οι πολίτες διακατέχονται από ένα ουτοπικό συναίσθημα ικανοποίησης και ουδέν λόγος γίνεται, γιατί μπήκαν αυτοί οι φόροι. Φυσικά η υποβόσκουσα απέχθεια προς τον θεσμό της Εκκλησίας, συνεχίζει να εντείνεται υποσυνείδητα.

Ένα πρόσφατο τέχνασμα που χρησιμοποίησαν ήταν αυτό της μείωσης του κατώτερου μισθού. Εκ πρώτης ματιάς, μοιάζει να είναι θέμα καθαρά οικονομικών…αλλά δεν είναι τόσο απλό. Προσέξτε, η δικαιολογία της Τρόικα και της κυβερνήσεως ήταν πως με αυτό τον τρόπο, θα μειωθεί η ανεργία, διότι δίνοντας ο εργοδότης χαμηλότερο μισθό σε έναν υπάλληλό του, η επόμενη κίνησή του, θα είναι να προσλάβει ακόμα έναν υπάλληλο ή και περισσότερους. Ναι…αυτός ο λογισμός μύγας, σε περίοδο ύφεσης, χρησιμοποιήθηκε σαν «υποστήριξη» για να φτάσει ο κατώτερος μισθός εκεί που έφτασε. Ποια είναι όμως, η πραγματικότητα πίσω από αυτή την κίνηση;

Φυσικά είναι εξαιρετικά απίθανο, ένας εργοδότης να προσλάβει έστω και έναν υπάλληλο παραπάνω, διότι πρώτον αν δεν τον χρειάζεται (λόγω ύφεσης), γιατί να τον προσλάβει; Και δεύτερον, ακόμα και να χρειάζεται έναν υπάλληλο, γιατί να μπει σε επιπλέον πρόσληψη, αν ο ένας υπάλληλος, του κάνει τη δουλειά δύο υπαλλήλων και μάλιστα πλέον, κατά 20% φθηνότερα. Άρα τα επιπλέον χρήματα τα κρατάει ο εργοδότης. Βέβαια με αυτά δεν θα γίνει πλούσιος, μιας και πίσω από την κουρτίνα , πάντα παραμονεύουν νέοι δυσβάσταχτοι φόροι, ενώ ο απλός υπάλληλος έρχεται σε ακόμα ποιο δυσχερή κατάσταση από αυτή που ήταν. Αυτός είναι ο τρόπος όπου, μια οικονομικά πολυταξική κοινωνία, γίνεται πλέον διταξική, με την ύπαρξη μιας ελίτ και με μια νεοέκπτωτη χαμηλή τάξη στη θέση της προηγούμενης που εντέλει, θα εξαλειφτεί τελείως …(αν το επιτρέψουμε…)

Προσθέτως, όσο θα περνάει ο καιρός, οι εσω-εργασιακές εντάσεις μεταξύ υπαλλήλων και εργοδοτών θα συνεχίσουν να εντείνονται και να κορυφώνονται. Φυσικά αυτές είναι διαμάχες, που ξεχωριστά δεν βγάζουν και πολύ νόημα. Αν όμως συμπτύξουμε αυτές που αναφέρθηκαν ως παράδειγμα, μαζί με τόσες άλλες που χρησιμοποιούνται, έχεις κοινώς μια κοινωνία, μπάχαλο…και ως εκ τούτου, εύκολα διαχειρίσιμη.

Αν σε κλειδώσουν σε ένα λευκό και άδειο δωμάτιο, μαζί με μια μύγα…τότε η μύγα γίνεται ο μισός σου κόσμος. Αν σε αφήσουν ελεύθερο/η σε ένα δάσος…τα μάτια σου, δεν λαμβάνουν καν την κίνησή της.

Όλα έχουν να κάνουν, με την κατάσταση που μας περιβάλλει.

Γιατί τόση αγάπη των Γερμανών στους λαθρομετανάστες ; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/08/blog-post_2222.html#ixzz23tLDErXN


Λυσσαλέες επιθέσεις των γερμανικών εφημερίδων στην Χρυσή ΑυγήΛυσσαλέες επιθέσεις των γερμανικών εφημερίδων για την επιχείρηση ''Ξένιος Ζεύς΄΄ Να τους εφοδιάσουμε τους λαθρομετανάστες  με ταξιδιωτικά  έγγραφα και να τους στείλουμε πακέτο στη Γερμανία ;


Μήπως αυτό που λέμε τόσο καιρό για τους δοσίλογους που φροντίζουν να τους ενημερώνουν για τα πάντα στην Ελλάδα ; Πάντα είχαμε κουκουλοφόρους   !

Πολύ συχνά είναι τα τελευταία 2-3 χρόνια τα δημοσιεύματα των γερμανικών εφημερίδων για την Ελλάδα. Με μόνιμη επωδό: «οι Έλληνες φταίνε για όλα», «οι Έλληνες ζούνε εις βάρος μας», «να διώξουμε τους τεμπέληδες Έλληνες από το ευρώ και την Ε.Ε.» κ.τ.λ.

Αυτές τις ημέρες άλλαξαν τροπάριο κι έχουν αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση των «κακόμοιρων οικονομικών μεταναστών» από τις υποτιθέμενες «ρατσιστικές» επιθέσεις της «Χρυσής Αυγής» (που αποδεικνύονται ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ τους…).

Αναφέρει σχετικά η λυσσαλέα ανθελληνική Die Welt:  

Ανεξάρτητοι Έλληνες: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαγωνίζονται για την επερχόμενη χρεοκοπία ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/08/blog-post_7219.html#ixzz23tKNujoaΕπίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα περί πτώχευσης της χώρας, εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με σχετική δήλωση του γενικού γραμματέα του Μιχάλη Γιαννάκη.

«Η κυβέρνηση των προθύμων και ο ΣΥΡΙΖΑ διαγωνίζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την επερχόμενη χρεοκοπία και επιστροφή στην δραχμή», σημείωσε ο κ. Γιαννάκης. «Η μεν κυβέρνηση εφαρμόζοντας δουλικά την πολιτική των μνημονίων μας οδηγεί σε βέβαιη χρεοκοπία ο δε ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις του διευκολύνει μια τέτοια προοπτική», πρόσθεσε.

Τόνισε τέλος ότι μόνο «με ενωμένη την ελληνική κοινωνία και με εθνική πατριωτική ηγεσία» μπορεί να σταθεί η χώρα όρθια μέσα στην Ευρώπη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλικ εδώ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Κυνήγησαν με τις πέτρες γιότ σε παραλία της Χαλκιδικής (φωτό) ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/08/blog-post_9678.html#ixzz23tJfI8zM


Ένα ομολογουμένως παράξενο περιστατικό έγινε στην παραλία του Μαρμαρά στη Χαλκιδική.
Το θράσος ορισμένων ιδιοκτητών σκαφών που ¨βολτάρουν” τις τελευταίες ημέρες στις ακτές της Χαλκιδικής περισσεύει, καθώς αγνοούν κάθε περιορισμό που προβλέπεται από το νόμο, τα μεγάλα σκάφη φτάνουν τόσο κοντά στην παραλία θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή των λουόμενων.
Δείτε σε τι απόσταση από την αμμουδιά έφτασε σήμερα σκάφος που έπλεε στην περιοχή του Μαρμαρά. Ήταν τέτοια η οργή των λουόμενων που κάποιοι απ’ αυτούς άρχισαν να πετούν πέτρες προς το σκάφος, που ετράπη σε φυγή.
πηγή
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλικ εδώ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/08/blog-post_9678.html#ixzz23tJVRsqu

Σχέδιο πρόκλησης ανωμαλίας καταγγέλλει η Χρυσή Αυγή
Ανακοίνωση με την οποία διατυπώνει ανησυχία για ύπαρξη σχεδίου ξένων μυστικών υπηρεσιών με δημιουργία επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή το σχέδιο "Ξένιος Ζεύς" εξέδωσε ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή:

"Όπως παρατηρούμε, τις τελευταίες ημέρες έχει στηθεί στα ελληνόφωνα ΜΜΕ μια φάμπρικα συνεχών κατασκευασμένων «ειδήσεων» για «ρατσιστικές επιθέσεις» κατά Πακιστανών και λοιπών μουσουλμανικών δυνάμεων, που τάχα συμβαίνουν απ’ άκρου εις άκρον της χώρας ή μεγαλοποιούνται γεγονότα της καθημερινότητας και αποδίδονται σε «ρατσιστές»!

Μιλάμε για διάφορα «επεισόδια» του τύπου «κάποιος, κάπου, κάποτε», που δεν επιβεβαιώνονται από το αστυνομικό δελτίο (επιδρομή «χρυσαυγιτών» κατά αγνώστων Πακιστανών, στο τάδε μέρος), είτε για πραγματικά γεγονότα (π.χ. συμπλοκή κάποιων Ελλήνων και κάποιων Πακιστανών στο Ηράκλειο της Κρήτης) που δεν έχουν φυλετικό ή πολιτικό χαρακτήρα. Πάντως, κοινή συνισταμένη όλων των «ρατσιστικών» επιθέσεων, επεισοδίων κ.τ.λ., είναι ότι φέρονται να γίνονται αποκλειστικά κατά μουσουλμάνων. Τυχαίο;

Κατά μια… διαβολική σύμπτωση, διερχόμεθα την μηνιαία περίοδο νηστείας και προσευχής των μουσουλμάνων (Ραμαζάνι), η οποία άρχισε την 20η Ιουλίου και λήγει την 19η Αυγούστου. Μάλιστα, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το τριήμερο 17, 18 και 19 Αυγούστου, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Αθήνα δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι, λαθρομετανάστες και μη. Οι μουσουλμάνοι θα συγκεντρωθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο, κατόπιν συμφωνίας των συλλόγων τους με τα συναρμόδια υπουργεία ΠΡΟ-ΠΟ, Εσωτερικών, Παιδείας κ.τ.λ. Και βέβαια, όλο το τριήμερο θα κυκλοφορούν παντού στην Αθήνα και ιδιαίτερα στο κέντρο της. Ασφαλώς, για ευνόητους λόγους η παρουσία της αστυνομίας θα είναι «διακριτική» και η επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς» θα παγώσει (προσωρινά ή μόνιμα…).

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες μας, υπάρχει σχέδιο ξένων μυστικών υπηρεσιών για γενικευμένη αναταραχή στο κέντρο των Αθηνών, με τη συμμετοχή όχι μόνο των μουσουλμάνων αλλά και των «έμπειρων» σε τέτοιες καταστάσεις αριστερών «αλληλέγγυων», που τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε επιφυλακή!

Στη δημιουργία κλίματος ανωμαλίας συμμετέχουν τα γνωστά ΜΜΕ, κάποιες ΜΚΟ, συγκεκριμένοι κομματικοί και παρα-κομματικοί μηχανισμοί και διάφοροι εξωνημένοι παρακρατικοί και στα πλαίσια αυτά κυκλοφορούν οι «ειδήσεις» περί «ρατσιστικών» επιθέσεων κ.τ.λ. Και βέβαια, η βομβιστική επίθεση κατά των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι δεν είναι καθόλου άσχετη με τα προηγούμενα...

(ΥΓ): Δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, στο δελτίο ειδήσεων της 13/08/2012: «Είμαστε ένα βήμα πριν από ανεξέλεγκτες μαζικές συγκρούσεις μεταναστών και Ελλήνων στο κέντρο της Αθήνας»! Προφήτης, κινδυνολόγος ή μήπως μαρτυριάρης;"
πηγή
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλικ εδώ για να είστε ο

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/08/blog-post_18.html#ixzz23tGFbtDL

Νέος αιφνιδιασμός και ήττα του τουρκικού Στρατού στο Şemdinli! - Το ελέγχει πάλι το ΡΚΚ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/08/semdinli.html#ixzz23tFxW100Προάστεια του Şemdinli (Şemzinan), ανακατέλαβαν μονάδες του ΡΚΚ, απο εχθές το βράδυ, ενώ επιτέθηκαν και σε κτίρια του κέντρου της πόλης, με αποτέλεσμα ο τουρκικός Στρατός να ξεκινήσει νέες επιχερείσεις από ενωρίς το πρωί. Η πόλη δεν ελέγχεται από τον τουρκικό Στρατό, ενώ περιμετρικά έχει κυκλωθεί από μονάδες του ΡΚΚ.

Γενικά όλη η επαρχία Hakkari, στα τουρκο-ϊρακινο-συριακά σύνορα φλέγεται και πάλι. Έκρηξη στο κυβερνητικό κτήριο του Şemdinli την Πέμπτη τραυμάτισε σοβαρά άνδρα των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, δείνοντας την αίσθηση ότι άνδρες του τουρκικού στρατού δεν είναι ασφαλείς ούτε στις βάσεις τους.

Παντού στην περιοχή άντρες του ΡΚΚ έχουν στήσει μπλόκα στους δρόμους όπου πραγματοποιούν ελέγχους και μάλιστα έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι ότι η περιοχή ελέγχεται από το ΡΚΚ το οποίο είναι η "νόμιμη αρχή"!

Οι βομβαρδισμοί των Τούρκων έχουν προκαλέσει μεγάλες φωτιές στα δάση, και κύμα προσφύγων που τρέχουν να γλυτώσουν τις ζωές τους, αλλά παραδόξως οι Human Rights Watch δεν μίλησαν, την στιγμή που στην Συράι είναι λαλίστατοι.

Το ΡΚΚ εξαπέλυσε επιθέσεις καικατέστρεψε φυλάκια του Στρατού και της Στρατοχωροφυλακής στην περιοχή της Beresela κοντά στα χωριά Bağlar και Tütünlü, στο όρος Goman και στις αγροτικές περιοχές των χωριών Rüzgarlı (Rubunus), Yiğitler (Nérkule) και Bağlar(Nehri). Ακολούθησε σφοδρός βομβαρδισμός από τουρκικά μαχητικά F-4 2020 που εξόρμησαν από το Ικόνιο και από επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-1W. 

Ο τουρκικός στρατός είχε ισχυριστεί την Δευτέρα ότι οι επιχειρήσεις του είχαν τερματισθεί "επιτυχώς", αλλά το ΡΚΚ φαίνεται έχει είχε διαφορετική γνώμη.

Αλλο σοβαρό σημείο που αποκρύβεται από τουςτούρκους πολίτεςείναι το γιατί το ΡΚΚ επιμένει να στήνει μπλόκα και ελέγχους στους αυτοκινητόδρομους κάτι το οποίο φανερώνει προσπάθεια δημιουργείας κρατικών δομών ελέγχου για το ποιός μπαίνει και βγαίνει από την "χώρα". Κάτι σαν τελωνείο δηλαδή.

Οσο για την επιμονή στην πόλη Şemdinli (Şemzinan) ας θυμηθούμε το παράδειγμα της Κόνιτσας κατά τη διάρκεια του "συμμοριτοπολέμου", το '46-'49 στην Ελλάδα, όταν o κομμουνιστικός Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (ΔΣΕ) επιχείρησε να καταλάβει την Κόνιτσα, προκειμένου να στηθεί γύρω από αυτό "το κράτος του Γράμμου".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλικ εδώ για να είστε οι πι

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/08/semdinli.html#ixzz23tFsVedX

Η ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!


Το 1957 δημιουργήθηκε από τον μεγάλο Έλληνα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝΑΣΗ η μεγάλη εταιρεία Ο.Α (ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ) Κάθε χρόνο μεγάλωνε βήμα-βήμα αποκτώντας  νέα  και σύγχρονα αεροσκάφη και ανοίγοντας τα φτερά της σε νέες γραμμές εσωτερικού και εξωτερικού…
Ήταν η Ο.Α των 5 ηπείρων , το καμάρι της ΕΛΛΑΔΟΣ  , με τα ασφαλέστερα αεροσκάφη, τους καλύτερους πιλότους , και την μεγαλύτερη και καλύτερη τεχνική υποστήριξη με το ποιο εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό σε όλη την Ευρώπη.
Όσο ήταν στην κατοχή του Ωνάση  η εταιρεία μεγαλουργούσε και ήταν υπόδειγμα σε ασφάλεια και εξυπηρέτηση, και πετούσε στους αιθέρες με καμάρι. Ό επιβάτης που ταξίδευε με τα φτερά της αισθανόταν την Ελλάδα , ακόμα και οι Έλληνες της διασποράς την θεωρούσαν δικό τους σπίτι .

Το σήμα με τους 5 χρωματιστούς κύκλους αφ’ ενός σήμαινε τις 5 ηπείρους που πετούσε και κατά δεύτερο θύμιζε τους κύκλους των Ολυμπιακών αγώνων .
Πάντα ήταν το καμάρι της Ελλάδος μας.
Κατόπιν μερικών δραματικών γεγονότων που συνέβησαν , και με την μεταπολίτευση αναγκάστηκε ο Ωνάσης να δώσει την εταιρεία στο κράτος. Τότε πρωθυπουργός ήταν ο Κ. Καραμανλής …Από τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι . Μέχρι τότε οι προσλήψεις γινόντουσαν μέσω εξετάσεων.. Αν πετύχαινε ο υποψήφιος προσλαμβανόταν , μετά άρχισαν οι προσλήψεις με πελατειακές σχέσεις .( πολιτικό μέσο).
Όταν ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία άρχισε σιγά-σιγά η κατρακύλα , προσλήψεις πρασινοφρουρών προαγωγές και άλλα . ‘Αρχισε μία σπατάλη άνευ προηγουμένου .
Η αίγλη της εταιρείας είχε κεκτημένη ταχύτητα και το προσωπικό της πρώτης γραμμής έδινε πάντα τον καλύτερο του εαυτό διότι την πονούσε την εταιρεία αυτή…., υπήρχαν φυσικά και οι παραφωνίες…
Όμως είχε μπει και αυτή στο σχέδιο καταστροφής μιας και ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ΕΛΛΑΔΑ μας , όπως και άλλες μεγάλες και υγιείς  εταιρείες της χώρας μας .
Με μεθοδευμένο σχέδιο τα κομματόσκυλα οι συνδικαλιστές άρχισαν να βάζουν το χεράκι τους (με το αζημίωτο)
Συνδικαλιστές από όλες τις παρατάξεις … που αντί να κοιτούν το συμφέρον των εργαζομένων ,για τα προβλήματα που υπήρχαν , όχι μόνο χωρίς να εργάζονται αμείβονταν αλλά και συνέπρατταν με τις εκάστοτε διοικήσεις έχοντας γνώμη για τα πάντα...  Από το 1977 – μέχρι το 2004 είχαν αλλάξει 29 διοικήσεις.. Ό κομματισμός είχε μπει για τα καλά στην εταιρεία. Άξιοι υπάλληλοι μεγαλόβαθμοι  λόγω πολιτικής διαφοράς παραγκωνίζονταν ,(έμπαιναν στο ψυγείο ).

Ή σπατάλη σε περιόδους εκλογών ήταν απύθμενη , τα κόμματα …  με …έξοδα δικά τους  μετέφεραν τους ψηφοφόρους (Ψ.Π) – ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ ήταν στο εισιτήριο των η (Ψ ΝΔ) το άλλο , ενοικίαζαν αεροσκάφη για την ….εξυπηρέτηση των γενικώς ο κακός χαμός……!!!! Οι εκπρόσωποι της βουλής ταξίδευαν δωρεάν και Α’ θέση παρακαλώ….. και πάντα V.I.P
Σιγά-σιγά με την πάροδο των χρόνων με γκεμπελικές μεθόδους άρχισαν να διαβάλουν τους εργαζόμενους , λέγοντας πως τζάμπα παίρνουν αυτούς τους μισθούς , είναι αργόμισθοι και ότι τα χρήματα αυτά βγαίνουν από την τσέπη του φορολογούμενου πολίτη , αγνοώντας τις συνθήκες εργασίας , βάρδιες, νυχτερινά, Κυριακές και αργίες , συν το ανθυγιεινό περιβάλλον , θόρυβος καιρικές συνθήκες ραντάρ αεροσκαφών κλπ

Τα ΜΜΕ έπαιξαν και αυτά τον δικό τους ρόλο (καθοδηγούμενο) ..Η εταιρεία διαβάλλετο ψευδώς και κατά περίεργο τρόπο δεν αντιδρούσε κανείς  ειδήμων καθόλου..Παρ’ όλα αυτά οι υπάλληλοι της α΄ γραμμής ( αεροδρόμιο ) με συνείδηση  έδιναν πάντα τον καλύτερο τους εαυτό για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, αγνοώντας το τι λέγεται. Ακόμη έβγαιναν στα ΜΜΕ ιδιοκτήτες μεγάλων τουριστικών γραφείων οι οποίοι με την σειρά τους διέβαλαν τους εργαζόμενους  λέγοντας πως δεν έχουν τρόπους γι’ αυτό και η εταιρεία δεν πάει καλά… , (άσχετα και αν και αυτοί χρωστούσαν τα εισιτήρια που διέθεταν για την εταιρεία) , και αγνοώντας τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοι στην καθημερινότητα στην  επαφή με τον κόσμο. ΟΙ διαστρεβλώσεις  καθώς  και οι ψευδείς αναφορές και ειδήσεις  έτρεχαν με ταχύς ρυθμούς .Πχ απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας έφταιγε η Ο.Α , για καθυστερήσεις λόγω καιρού , έφταιγε η Ο.Α , ακόμη και σε θέματα ασφαλείας ανίδεοι δημοσιογράφοι ( ηθελημένα ) λανθασμένα είχαν γνώμη…

Ένα από τα σημαντικά κομμάτια αυτής της κατάστασης είναι και το εξής.. Η εταιρία όπως προαναφέραμε διέθετε την καλύτερη τεχνική βάση της Ευρώπης , με άριστα καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό .  Το 1978 ένα βροχερό πρωινό ένα αεροσκάφος τύπου   τζάμπο μιας εταιρείας CGO .δεν πρόλαβε να προσγειωθεί από την αρχή του διαδρόμου.. με αποτέλεσμα να κτυπήσει το ριναίο του στο  GOLF της Γλυφάδος …Το έβαλαν στα υπόστεγα και σε διάστημα 1 μηνός και με ζέση για εργασία οι μηχανικοί της εταιρείας το έκαναν ικανό για να πετάξει ( ίσως καλύτερα από ότι ήταν). Οί ιθύνοντες της BOEING έμειναν πολύ ευχαριστημένοι , προτείνοντας όλα τα αεροσκάφη που πετούν στην Ευρώπη και χρίζουν τεχνικής υποστήριξης θα έρχονται στο Ελληνικό.., φανταστείτε τι εισροή χρήματος θα γινόταν. Όμως σύμφωνα με το σχέδιο καταστροφής οι πράσινοι συνδικαλιστές είχαν άλλη γνώμη. Κατέβασαν τους τεχνικούς σε 45ημερη απεργία με πρόσχημα την αύξηση των αποδοχών . Η ζημιά έγινε διότι και χρήματα δεν πήραν και απεμπολήθηκε το δικαίωμα της επισκευής των ξένων αεροσκαφών , και στον αντίποδα μετά την κατρακύλα ούτε και τα δικά μας με σοβαρή βλάβη δεν έφτιαχναν και τα έστελναν έξω με σχετικό ακριβό κόστος.
Οι κυβερνήσεις άλλαζαν ,όμως η πολιτική της καταστροφής η ίδια, με πρόσχημα αρχικά την πετρελαϊκή κρίση λόγω πολέμου στον κόλπο ( αύξηση τιμής καυσίμων κλπ ) την τελευταία 15ετία έγιναν 3-4 εξυγιάνσεις φέροντας ξένες εταιρείες …για να βοηθήσουν… με σχέδια… Απορία όλων αυτών ήταν   1ον ήταν να συνταξιοδοτηθούν άτομα έμπειρα με σχετικό κόστος δίνοντας μπόνους… 2ον ήταν πού έχασαν οι εργαζόμενοι εν έτη 1998 να χάσουν 100.000- 180000 δρχ (στο βωμό της εξυγίανσης).
Σας θυμίζει κάτι αυτό ;;; κάτι σαν από αυτό που βιώνουμε τώρα….(Δ.Ν.Τ) ΚΛΠ
Επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη  γινόταν μεγάλες σπατάλες .. (αλλαγή Β727 σε V.I P ) το οποίο στη συνέχεια ….χάλασε… Τα κομματικά στελέχη έκαναν μεγάλες ατασθαλίες … Το αυτό συνεχίσθηκε και επί Σημίτη..., πάντοτε όμως στο στόχαστρο το υπαλληλικό προσωπικό ( έστρεφαν τον κόσμο εναντίον του) . Οι υπουργοί …και βουλευτές.. ταξίδευαν δωρεάν και συνέχιζαν να χρεώνουν την εταιρεία.. . Πραγματοποιούντο δρομολόγια υπουργικά, πρωθυπουργικά.. ( με μεγάλο κόστος ) που ήταν εκτός προγράμματος Η ασυδοσία στο μεγαλείο της .
Επίσης επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη εδόθησαν άδειες για ιδιωτικές εταιρείες ( ημέτεροι ) για να σπάσουν.. το μονοπώλιο της Ο.Α ( σιγά-σιγά το κουβάρι ξεφτούσε ) . Ο γνωστός μας σε όλους …..κος …..Πάγκαλος με κυνισμό και ευχαρίστηση είπε σε εποχή εορτών πως ¨το Πάσχα δεν θα πετά η Ο.Α , για να δημιουργήσει περαιτέρω πρόβλημα στην εταιρεία και να προωθήσει του …φίλου του ….Βασιλάκη (AEGEAN). Σημειωτέον πολλές έκλεισαν μη γνωρίζοντας το αντικείμενο καλά . Το μόνο που ενδιέφερε ήταν πως θα καταστρέψουν την Ο.Α.
To 2001 έφθασε η στιγμή που το αεροδρόμιο θα μεταφερόταν στα ΣΠΑΤΑ … (άλλο μεγάλο φαγοπότι) –  Λαλιώτης . Άλλο μεγάλο φαγοπότι και εκεί… πολλές ρεμούλες , άλλο μεγάλο κεφάλαιο αυτό……..
Οι συνδικαλιστές το χαβά τους προσπαθούσαν να σώσουν το τομάρι τους , καθ ‘ όσον (μηδενός εξαιρουμένου) , μόλις έβγαιναν στην σύνταξη από τα κόμματα έπαιρναν βασικές θέσεις κλειδιά σε μεγάλους οργανισμούς. Και την σύνταξη έπαιρναν και τον παχυλό μισθό του οργανισμού έπαιρναν… .Ξεπουλούσαν τις γραμμές τη μία πίσω από την άλλη.. ( κερδοφόρες και μη)… Ώσπου κάποια στιγμή έφθασε και το πλήρωμα του χρόνου..εν έτη 2010 όπου ο πολύς κος Κ. Χατζηδάκης έκανε το μεγάλο ..deal …δίδοντας έναντι πινακίου φακής στον Κο Βγαινόπουλο.., μετονομάσθηκε OLYMPIC AIR….μέ νέο στόλο επίγειο και αεροσκάφη με νέο προσωπικό , με πολύ μικρότερες απολαβές ( ανάλογα του επαγγέλματος ), και με δικαίωμα απολύσεως χωρίς αποζημίωση ..άνευ λόγου και αιτίας.
Το δε παλαιό προσωπικό δίδοντας του καλή αποζημίωση και σύνταξη , έφευγε νωρίτερα από το κανονικό . Αλόγιστη συστηματοποιημένη  οικονομία .. δήθεν  του κράτους
Το δε εφ’ άπαξ πού δικαιούνται   πήραν το 30 % , το δε υπόλοιπο σε ομόλογο κουτσουρεμένο πού λήγει το 2040. Άλλη μία οικονομική σπατάλη είναι αυτή που το επίγειο υλικό της εταιρείας , το λέω μετά λύπης σαπίζει στο παλιό Δυτικό αερολιμένα . Και μην πάμε μακριά μόλις πριν λίγο καιρό 4 καινούργια αεροσκάφη ΑΒ-340 10ετίας (μακρινών αποστάσεων ) επωλήθησαν μόλις 40εκατ ε τα 4 μετά από ακινησία και διαβουλεύσεων 2ετίας .
Η τεχνική βάση της Ο.Α που είχε μεταφερθεί και αυτή στο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ τελικά  υπολειτουργούσε. Άλλο ένα θλιβερό τέλος , εφ’ όσον υπήρχε σχέδιο και γι’ αυτό είναι ενώ υφίστατο η εταιρεία έκοψαν υπερατλαντικά ταξίδια όπως το κυριότερο της ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ , της οποίας τους επιβάτες τους πήρε η DELTA AIR LINES .Τώρα τελευταίως  σταμάτησε και αυτή με την σειρά της το δρομολόγιο αυτό … κρατηθείτε … ποιος ανέλαβε τελικά την γραμμή αυτή …… Η TURK HAVA από ΚΩΝ/ΛΗ- ΑΘΗΝΑ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ και το χειρότερο με ελληνικά πληρώματα ..!!
Ελπίζω να έκανα μία σύντομη ενημέρωση, και ένα σύντομο οδοιπορικό , για να καταλάβει ο Ελληνικός λαός πώς τον κορόιδεψαν για να κλείσει ή ΜΕΓΑΛΗ εταιρεία της πατρίδος μας ( όπως και πολλές άλλες για να μην υπάρξει ανάπτυξη) και δεν έχει πλέον τον δικό του αερομεταφορέα.
Την μεγάλη Ο.Α  των 5 Ηπείρων την κατάντησαν μία μικρή εταιρεία , που πετά μόνο εσωτερικό , και 3-4 γραμμές Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Και αυτό γιατί έτσι ήθελαν να την ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ , και δυστυχώς όλοι έβαλαν το χεράκι τους . Όπως προσπαθούν να πουλήσουν έναντι πινακίου φακής και όλο τον δημόσιο πλούτο της πατρίδος μας……..!!!!!!!                                                           

ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ>>          

Αλβανία: Ο Σπαχίου ισχυρίζεται ότι έχει στήριξη ‘δυτικού παράγοντα’ για τα θαλάσσια σύνορα της χώρας

Ο ηγέτης της Συμμαχίας Κούκεζι, Κρέσνικ Σπαχίου, δήλησε στο ORA news ότι η ‘Συμμαχία’ στη μάχη για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα, έχει έναν ισχυρό παράγοντα υποστήριξης,κυρίως, από σημαντικά κράτη. Σύμφωνα με τον Σπαχίου, κάποιοι μεγάλοι φίλοι του πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, έκαναν την εμφάνισή τους επιχειρούμενοι να πωλήσουν τα αλβανικά θαλάσσια σύνορα, πριμοδοτώντας στην αποσταθεροποίηση της περιοχής περιορίζοντας τα πολιτικά συμφέροντα. Ο Σπαχίου δεν διευκρίνισε ποιες χώρες υποστηρίζουν τη θέση του, αλλά άφησε να υπονοηθεί ότι οι δυτικές πολιτείες είναι μέρος του ΝΑΤΟ.

Πρόσφατα η αλβανική κυβέρνηση έφερε το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας με την Ελλάδα για τη θάλασσα και η Συμμαχία Κούκεζι δήλωσε ότι θα αντιταχθεί, ακόμη, και δια της βίας, αν αγγίξουν τα αλβανικά σύνορα.
--