Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Η ώρα των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών ήρθε...


Οι επιδιώξεις της Άγκυρας, η Ε.Υ.Π. και ο κίνδυνος διπλής κατοχής για την Ελλάδα

Του Μενέλαου Τασιόπουλου

Το Newsbomb.gr έκανε αυτό που έπρεπε. Άνοιξε στις σωστές παραμέτρους το ζήτημα της πυρκαγιάς στα Μαστιχόδενδρα της Χίου, τις ξαφνικές φλόγες στο Ναύπλιο και αλλού, σε ολόκληρη την Ελλάδα, την καταστροφή του « Zubr» μέσα στο ναύσταθμο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Ο αρμόδιος υπουργός Ασφαλείας, Ν. Δένδιας, έκανε αυτό που έπρεπε. Με επίσημο τρόπο ανακοίνωσε το αίτημα για συνδρομή της ΕΥΠ, ειδικά στις έρευνες για την πυρκαγιά στη Χίο και το Ναύπλιο.Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Η κατάσταση χρεοκοπίας της δεν αναστρέφεται. Πολύ περισσότερο με την κρίση στην Ευρώπη, να βαθαίνει αντί να αποκλιμακώνεται. Παράλληλα το μέτωπο της Συρίας, ανοίγει με ραγδαίους ρυθμούς το ζήτημα αλλαγής των συνόρων στην Εγγύς Ανατολή. Η Τουρκία επιχειρεί με τις μυστικές υπηρεσίες της, αυτό που σε πρώτη φάση έδειξε διατεθειμένη να επιχειρήσει με στρατιωτικές δυνάμεις. Να δημιουργήσει μια προκεχωρημένη ζώνη-προκάλυμα, εντός του εδάφους της Συρίας. Όταν αυτό δεν της επετράπη από τον διεθνή παράγοντα και τον διεθνή συσχετισμό επίσημα , συνέχισε τον σχεδιασμό της με τις μυστικές υπηρεσίες της. Σωρεία δημοσιευμάτων, αλλά και πληροφοριών φέρουν ως βεβαία τουρκική διείσδυση, εντός των αντικαθεστωτικών της Συρίας, μέσα από πυρήνες φανατικών ισλαμιστών, ακόμη και οργανώσεων του δικτύου της Αλ Κάιντα, που φιλοδοξούν να μπουν στην Δαμασκό, μόλις το καθεστώς του Άσαντ καταρρεύσει.

Η Τουρκία φοβάται την Αραβική Άνοιξη και προσπαθεί με διπλωματικό τρόπο, αλλά και στο επίπεδο των «μαύρων επιχειρήσεων», που θα ωφελούσαν ταυτόχρονα σχέδια των ΗΠΑ ή και του Ισραήλ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων, να χειραγωγήσει τις εξελίξεις, τουλάχιστον σε σχέση με τον «κλειστό πυρήνα» των συμφερόντων της. Που σημαίνει προσπάθεια αποτροπής με κάθε κόστος της αλλαγής συνόρων, που θα επιτρέψουν την ίδρυση Κουρδικού Ανεξάρτητου κράτους, στο Κιρκούκ και την Μοσούλη. Ή στις πηγές του Τίγρη και του Ευφράτη, που ποτίζουν όλη την Μέση Ανατολή. Η Τουρκία στο επίπεδο αυτό παίζει με τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, προσφέροντας στρατόπεδα, δίκτυα και ειδικευμένο προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών και των ειδικών δυνάμεων του στρατού της. Η Σαουδική Αραβία από την άλλη πλευρά κεφάλαια, ιερείς και σεχταρισμό. Το Σουλτανάτο και το Χαλιφάτο των Αλ Σαούντ, έχουν κάθε λόγο να κρατήσουν διχασμένους τους μουσουλμάνους σε σουνίτες και σιΐτες και την Δύση μακριά, από τις βόμβες και τους καμικάζι του Ισλάμ, να προσπαθεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της μόνον μέσω Άγκυρας και Ριάντ. Οι σαλαφιστές, που ξεκινούν και πάλι από την Τύνιδα, όπως άλλοτε οι Σεχταριστές της Αλ Κάιντα, σε αυτό κατατείνουν.

Στην αντίπερα όχθη της Μεσογείου την Δυτική, όπου βρίσκονται τα ελληνικά σύνορα και νησιά, η Τουρκία παίζει με απολύτως διαφορετικό τρόπο. Σαν δυτική και μάλλον ευρωπαϊκή δύναμη, που έχοντας ανακτήσει την κεφαλαιακή της βάση και πετύχει οικονομική ανασυγκρότηση την τελευταία δεκαετία, όταν κατόρθωσε να διώξει από το έδαφός της το ΔΝΤ, δείχνει ενδιαφέρον για τις μελλούμενες ιδιωτικοποιήσεις στην χρεοκοπημένη και εγκλωβισμένη στο ευρώ, Ελλάδα. Με εταιρείες όπως η Global, που δεν είναι όμως αμιγώς τουρκικών συμφερόντων, αλλά βρίσκονται και ελληνικά-διεθνή συμφέροντα εμπλεκόμενα επιζητά τους λιμένες του Αιγαίου. Με τράπεζες και παρατράπεζες προσπαθεί να χρηματοδοτήσει την φτώχεια στην Θράκη, όχι μόνον σε σχέση με τους μουσουλμάνους και τους υπηρετούντες το Τουρκικό προξενείο, αλλά και Πομάκους και Έλληνες. Η Τουρκία με τις μυστικές της υπηρεσίες, πίσω από την «βιτρίνα» καθ' όλα νόμιμων τουρκικών επιχειρήσεων και fund, που δραστηριοποιούνται εντός των ελληνικών συνόρων, έφθασε στο σημείο να επιχειρήσει τον εγκλωβισμό Ελλήνων, εν ενεργεία αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, με χαμηλότοκα, σχεδόν χαριστικά δάνεια που τους πρότεινε, στις περιοχές της Θράκης, κατά κύριο λόγο . Κάποιοι μάλιστα δεν δίστασαν να κάνουν χρήση της ευκαιρίας, μέχρι που επενέβη η Ελληνική Αντικατασκοπία και απεκατέστησε σε κάποιο βαθμό την τάξη.

Στην παρούσα φάση η παραγωγή της μαστίχας καταστράφηκε, στο μεγαλύτερο μέρος της. Η Ελληνική κυβέρνηση θα δυσκολευθεί με τις αποζημιώσεις. Η αγανάκτηση με το «κράτος των Αθηνών» θα περσέψει για μια ακόμη φορά. Οι Τούρκοι όμως θα είναι και πάλι εκεί. Ταυτόχρονα μέσα στους επόμενους μήνες, αναμένεται να υπάρξει κρίση στην Ακτοπλοΐα. Πολλά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων, όπως και το Καστελόριζο, θα νοιώσουν αποκομμένα από τον ελληνικό κορμό. Η Άγκυρα θα επιχειρήσει να ενισχύσει τους δεσμούς, τις επικοινωνίες και το εμπόριο με την Τουρκική Μικρασία. Οι Έλληνες των νησιών να νοιώσουν πιο κοντά στην Τουρκία, παρά στην Ελλάδα Άλλωστε κάθε απόγευμα, μέχρι αργά το βράδυ, όλο τον χειμώνα θα γεμίζουν τις ώρες τους παρακολουθώντας τουρκικά σίριαλ, στα χρεοκοπημένα και τόσο ανεύθυνα «ελληνικά» ιδιωτικά κανάλια. Πολλοί όχι μόνον στα νησιά, αλλά και στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα, μαθαίνουν τούρκικα για να παρακολουθούν καλύτερα τα σίριαλ. Άλλοι πολύ χειρότεροι αξιοποιούν τουρκικά κεφάλαια για «επενδύσεις» στην Ελλάδα.

Ο Παπανδρέου πούλησε την Ελλάδα και επισήμως στο Σουλτανάτο, στο Ερζερούμ. Συμφώνησε, χωρίς όρους όπως είναι φυσικό, στην γεωπολιτική παράδοση, συμπληρώνοντας το έργο προηγούμενων πρωθυπουργών από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και μετά, που είχαν προετοιμάσει τη διαδρομή. Το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, θέλει να απεθνικοποιήσει τις εκκλησίες των επονομαζόμενων «Νέων Χωρών», από τη Θεσσαλία μέχρι τη Θράκη, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά, προτρέποντας τους Μητροπολίτες να πάρουν την τουρκική υπηκοότητα, ώστε να βρεθούν και υπό την ουσιαστική διοίκηση του. Οι περισσότεροι Μητροπολίτες το έχουν ήδη κάνει, νομίζοντας ότι κάποια μέρα θα γίνουν Οικουμενικοί Πατριάρχες ή «αυλοκόλακες» στο Φανάρι.

ΧΙΟΣ: ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ - ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ, ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΕΔΑΦΟΣ & ΔΕΔΟΜΕΝΑ METEO


H χθεσινή απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια να εμπλέξει την ΕΥΠ και την αστυνομία σε ότι αφορά την αναζήτηση των ενόχων της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Χίο, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, απλά επιβεβαίωσε αυτό που γνώριζαν οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας εδώ και αρκετό καιρό: Οτι επίκειτο "ασύμμετρο" κτύπημα κατά της χώρας από την Ανατολή.Να σημειώσουμε ότι η Χίος για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες γίνεται πεδίο δράσης των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών: Η υπόθεση της θαλαμηγού με τους Ουκρανούς που ναυάγησε στα Πρασονήσια, μεταξύ Χίου και Οινουσσών, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, για την ακρίβεια επάνω σε ελληνικό έδαφος και κάλεσε την ... τουρκική ακτοφυλακή από το τηλέφωνο του σκάφους η οποία έκανε κανονική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εντός ΕΧΥ και επί ελληνικού εδάφους, διακριβώθηκε ότι ήταν κλασική περίπτωση προβοκάτσιας.

Ερευνώντας το παρελθόν των Ουκρανών, διακριβώθηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σε ότι αφορά τις σχέσεις τους με την Τουρκία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η θαλαμηγός πριν ... "προσαράξει" στα Πρασονήσια, είχε αποπλεύσει από την Κωνσταντινούπολη. Δηλαδή ήταν μια στημένη υπόθεση η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε επεισόδιο με άγνωστες συνέπειες, αν δεν υπήρχαν αυστηρές εντολές από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας "να μην απαντώνται οι τουρκικές προκλήσεις όσο ακραίες και αν είναι".
Οι πυρκαγιές της Χίου είναι αναμφίβολα έργο εμπρηστών: Βρέθηκαν μπουκάλια με εύφλεκτα υλικά καθώς και αλουμινόχαρτο με εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στα δάση. Για τον μύθο των "οικοπεδοφάγων" που κυριάρχησε στην μεταπολιτευτική ζωή της χώρας, ούτε λόγος: Ποιος να "επενδύσει" οικόπεδα μέσα σε μια κατακαμμένη περιοχήστο βουνό μακριά από την θάλασσα;

Σαφώς και υπήρχαν ισχυροί άνεμοι, αλλά αυτό σημαίνει ότι κάποιος είχε ακριβή μετεωρολογικά δεδομένα όταν προκλήθηκαν οι πρώτες εστίες σε εξαιρετικά δύσβατες περιοχές.

Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Μπορεί να απαγορευθούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τα «σταυρουδάκια» και στην Ελλάδα!
Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία θα καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απαγόρευσης να φορούν οι εργαζόμενοι σταυρουδάκια, που αποφασίστηκε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ρώσοι ιερείς και νομικοί θα καταθέσουν υπέρ των δύο Βρετανίδων που απολύθηκαν πρόσφατα από την εργασία τους διότι φορούσαν σταυρουδάκια και αρνήθηκαν να τα αφαιρέσουν, παρά τις συστάσεις που τους έγιναν.Οι Έιντα και Τσάπλιν προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου (ΕΔΑΔ), θεωρώντας πως στην περίπτωσή τους παραβιάστηκε η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης. Προηγουμένως οι δύο γυναίκες επιχείρησαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στα βρετανικά δικαστήρια. Οι βρετανικές αρχές όμως ενέκριναν σχέδιο νόμου που επιτρέπει στους εργοδότες να απολύουν εργαζόμενους που δεν κρύβουν πως είναι χριστιανοί.

«Μερικές φορές μοιάζει λες και οι ουδετερόθρησκες αρχές της Ευρώπης προσπαθούν να εξαλείψουν εντελώς τον χριστιανισμό από την Ευρώπη. Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία δεν μπορεί απλά να παρατηρεί κάτι τέτοιο αδιαμαρτύρητα». Η απόφαση του ΕΔΑΔ θα ισχύει για όλα τα κράτη-μέλη του COE, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας και της Μολδαβίας, κρατών δηλαδή όπου η ορθοδοξία είναι η επικρατούσα θρησκεία», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Η ετήσια τελετή στο Πεδίο των Ηρώων (τηλέφωνα επικοινωνίας για κρατήσεις)Η ετήσια τελετή στο Πεδίο των Ηρώων (τηλέφωνα επικοινωνίας για κρατήσεις)
Και φέτος, οι λίγοι Όρθιοι σε έναν κόσμο προσκυνημένων ακούμε το Κάλεσμα της αρχέγονης φωνής της Τιμής και του Αίματος. Το κάλεσμα των Μεγάλων Πεσόντων να ανανεώσουμε τον Όρκο Πίστης και Αγώνα, στο καθαγιασμένο απ' το Αίμα τους Πεδίο. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ! Όσοι Έλληνες Ζωντανοί...
Στην εποχή των Δειλών και των Προσκυνημένων, φαντάζει ίσως παράξενο στη φυλή των Εφήμερων ανθρώπων να Τιμάς τους Προγόνους σου. Να Τιμάς με ευσέβεια τους Μεγάλους Νεκρούς που στάθηκαν Όρθιοι και Ανυπότακτοι και κοίταξαν κατάματα τον Θάνατο με το χαμόγελο της Αθανασίας στα χείλη.
Η Τελετή στις Θερμοπύλες δεν είναι μια συνάντηση προγονόπληκτων χλαμυδοφόρων... Είναι το Κάλεσμα της αρχέγονης Φωνής της Τιμής και του Αίματος, ώστε όλοι Εμείς να τραγουδήσουμε τον δικό μας Παιάνα στην Ιερά Σκιά του Μεγάλου Λεωνίδα: "Τρανών Προγόνων Ιχνηλάτες, Λαμπρών Αγωνιστών Παιδιά... Οι νέοι είμαστε Σπαρτιάτες, με τη Γενναία μας Καρδιά!"
Τηλέφωνα επικοινωνίας για κρατήσεις θέσεων: 
Αθήνα: 2155303112-114 Τρίτη - Τετάρτη - Σάββατο 7-9μ.μ. 
Θεσσαλονίκη: Καθημερινά από 10:00 - 13:00 και Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, απόγευμα από 18:00 - 21:00 στα τηλέφωνα 2310521842 και 6970138893.
Νίκαια: 6992332017 ή στο xryshayghnikaia@yahoo.gr
Άνω Λιόσια: 6971591201
ΧΑΛΚΙΔΑ τηλ. 6993955634
ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ τηλ. 6944154445
Κόρινθος: 6947163043 και 6979402514
Νομός Πέλλας - Ημαθίας: 6972226025
Καλαμάτα: 6946089496
Βόλος και Αλμυρός: 6972802167 και 2422026016
Καρδίτσα: 6972865725
Πειραιάς: 6936313077
Δυτική Αττική: 6985916607...http://www.xryshaygh.com

Ερώτηση για το κέρδος 2 δις ευρώ της ΕΚΤ εις βάρος του ελληνικού λαούΠρος τον Κύριο Υπουργό: Οικονομικών
Θέμα: Στα 2 δις ευρώ το κέρδος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε βάρος του ελληνικού λαού από την αποπληρωμή του ομολόγου των 3,2 δις ευρώ
Σύμφωνα με πληροφορίες του τύπου, το Ελληνικό Δημόσιο δανείστηκε εκτάκτως την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 4 δις ευρώ με τρίμηνα έντοκα γραμμάτια προκειμένου να αποπληρώσει ένα ομόλογο ονομαστικής αξίας 3,2 δις ευρώ, που κατείχε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) με ημερομηνία λήξης 20.08.2012
Η αγορά ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά από την ΕΚΤ έλαβε χώρα σε τιμές πολύ χαμηλότερες από την ονομαστική τους αξία, ίσως 30% έως 40% δεδομένης της απαξίωσης τους στην αγορά και του μεγάλου ενδιαφέροντος των ιδιωτών επενδυτών να τα ξεφορτωθούν ενόψει του κουρέματος τους με το PSI+.
Εντούτοις, τα ελληνικά ομόλογα που κατείχε στο χαρτοφυλάκιο της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξαιρέθηκαν του υποχρεωτικού κουρέματος, που έλαβε χώρα, με αποτέλεσμα η ΕΚΤ και ως εκ τούτου όλες οι Κεντρικές Τράπεζες των χωρών μελών της να κερδοσκοπούν συστηματικά και να αποκομίζουν υπερκέρδη σε βάρος του σκληρά δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού απαιτώντας την αποπληρωμή των ομολόγων από το Ελληνικό Δημόσιο στην ονομαστική τους αξία, έχοντας πληρώσει κάτω του ημίσεως της αξίας τους στη δευτερογενή αγορά.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Προτίθεται η τωρινή Κυβέρνηση να αρνηθεί να πληρώνει ομόλογα της ΕΚΤ στην ονομαστική τους αξίας λαμβανομένης υπόψη της πραγματικής τιμής αγοράς τους;
2. Βάσει ποιων διατάξεων του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου επιτρέπεται να υπάρχει αδικαιολόγητος πλουτισμός σε βάρος του ελληνικού λαού από τους Ευρωπαίους «εταίρους»;
3. Θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για την απόφαση εξαίρεσης της ΕΚΤ από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων;
Αθήνα, 22.08.2012
Ηλίας Κασιδιάρης
Βουλευτής Αττικής.http://www.xryshaygh.com

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΠΡΩΤΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ - ΜΕΤΑ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΠΡΩΤΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ - ΜΕΤΑ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ http://24wro.blogspot.com/2012/08/blog-post_6055.html#ixzz24IsyLbLF


Aυτό που είπε σήμερα η Μέρκελ επανέλαβε...
ο Γιούνκερ στις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο μετά την συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Α. Σαμαρά. Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και ότι η επιμήκυνση θα εξαρτηθεί σε...
πολύ μεγάλο βαθμό από την έκθεση της Τρόικας. Ο Γιούνκερ στις δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος με την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ.

Χρυσή Αυγή: Στην Αλβανία για να τιμήσουν τον 35χρονο που δολοφονήθηκε!Χρυσή Αυγή: Στην Αλβανία για να τιμήσουν τον 35χρονο που δολοφονήθηκε!
Mέχρι την Αλβανία έφτασαν μέλη της Χρυσής Αυγής...
Κρατώντας χρυσαυγίτικες σημαίες, έβγαλαν "πύρινους" λόγους στη Χειμάρρα!
Ειδικότερα, αντιπροσωπεία τους, με επικεφαλής τον Ηπειρώτη βουλευτή Επικρατείας Χρήστο Παππά, παραβρέθηκε στο διετές μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα, ο οποίος δολοφονήθηκε, επειδή μιλούσε ελληνικά!
Ο κ. Παππάς στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως δεν υπάρχει βόρειος και νότιος Ήπειρος, αλλά μία και ενιαία, και εκφράζοντας την αγανάκτηση του για τον τρόπο που η ελληνική πολιτεία αντιμετωπίζει αυτό το κομμάτι του ελληνισμού.
Το χρονικό της υπόθεσης:
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι τρεις Αλβανοί -κάτοικοι Αυλώνας- πλησίασαν σε ανύποπτη στιγμή τον άτυχο 35χρονο Έλληνα και του ζήτησαν να σταματήσει να μιλάει ελληνικά. Ο 35χρονος αρνήθηκε και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν με αποτέλεσμα οι άνδρες να λογομαχήσουν και να πιαστούν στα χέρια. Λίγη ώρα αργότερα, ο 35χρονος έφυγε με το μηχανάκι από το σημείο, προκειμένου να κρυφθεί και να γλιτώσει από τη μανία των τριών δραστών. Οι τρεις Αλβανοί, όμως, αποφάσισαν ότι η «βεντέτα» δεν είχε τελειώσει και άρχισαν να τον ακολουθούν. Κοντά στο σπίτι του τον καταπλάκωσαν με το αυτοκίνητό τους. Οι δράστες, από την άλλη, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις αρχές υποστήριξαν ότι δεν τον δολοφόνησαν και πως ο θάνατος του 35χρονου οφείλεται σε ατύχημα.

Ενημέρωση ή βιασμός κατά συρροή της κοινής λογικής;Ενημέρωση ή βιασμός κατά συρροή της κοινής λογικής;
Το πρωί της Τετάρτης 8 Αυγ 2012 από την ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Πρώτη Γραμμή» προβλήθηκε ένα ρεπορτάζ του συγκεκριμένου σταθμού, που αφορούσε στην άφιξη του γνωστού πακιστανού στον Πειραιά, ο οποίος όπως ο ίδιος ομολόγησε στον ανακριτή της Σύρου, είναι αυτός που επιτέθηκε στη 15χρονη κοπέλα στην Πάρο, προκαλώντας της βαρύτατες σωματικές βλάβες. Στο ρεπορτάζ αυτό προβλήθηκε για μερικά δευτερόλεπτα, η προσπάθεια μιας μικρής ομάδας Χρυσαυγιτών να προσεγγίσουν την «κλούβα» της αστυνομίας, με την οποία εκτελούνταν η μεταγωγή, με προφανή σκοπό να αποδοκιμάσουν από κοντά το δράστη.
Η σημειολογία της πράξης προφανής: Οι Έλληνες, όσα δεινά κι αν τους φόρτωσε ο πολιτικός κόσμος της χώρας, υπό την καθοδήγηση του αγγλο-αμερικανο-σιωνιστικού κτήνους, δεν αποκαρδιώνονται, δε μετατρέπονται σε φοβισμένα ανθρωπάκια, δε βάζουν «την ουρά στα σκέλια». Το αντίθετο, γίνονται πιο μαχητικοί και πιο ενεργοί πολίτες. Συνεπείς στην πολιτισμική παρακαταθήκη των προγόνων τους να μετέχουν στο κοινωνικό «γίγνεσθαι», στην «Αγορά», να έχουν άποψη, να αφήνουν την «ασφάλεια» του σπιτιού τους θέτοντας το «εμείς», πάνω από το «εγώ». Όχι όλοι βέβαια οι Έλληνες, μόνο εκείνοι που αποτελούν τη «μαγιά», όπως είπε και ο στρατηγός Μακρυγιάννης, τη «μαγιά» που δημιουργεί το πρόπλασμα κάθε επερχόμενου πολιτισμού.
Άλλωστε, πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις ειδεχθών εγκλημάτων, στο «ρωμαίϊκο» συνηθίζεται η λαϊκή οργή να εκφράζεται με μαζικές κινητοποιήσεις Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι επιχειρούν να προβούν κατά κάποιο τρόπο σε μια μορφή αυτοδικίας, με την ενεργό έκφραση της αγανάκτησης του κόσμου. Ίσως η ύπαρξη τέτοιων ζωτικών δεσμών συναλληλίας και η διατήρηση αυτής της κοινωνικής ευαισθησίας των Ελλήνων, να έχει εμποδίσει την εμφάνιση φαινομένων μαζικών δολοφονιών  στον Ελλαδικό χώρο, κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ, της Αγγλίας, της πολυπολιτισμικής μεταπολεμικής Γερμανίας και  γενικά της πολιτισμένης Δύσης, που θέλει να εκπολιτίσει και εμάς. Είναι πραγματικά τόσες πολλές οι περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια, που παρακολουθήσαμε τέτοια περιστατικά ξεχειλίσματος της λαϊκής οργής (κυριολεκτικά δεκάδες), ώστε να μην έχει κανένα νόημα η απαρίθμηση ή η υπενθύμισή τους.
Έχει όμως μεγάλο νόημα να εστιάσουμε στον τρόπο με τον οποίο το συγκεκριμένο κανάλι και η συγκεκριμένη εκπομπή παρουσίασε το θέμα. Κατ’ αρχάς να επισημάνουμε  ότι υπάρχουν τα εξής δυο στοιχεία που διαφοροποιούν ουσιαστικά το συγκεκριμένο περιστατικό αποδοκιμασίας του εν λόγω δράστη, από όλες τις άλλες παρόμοιες περιπτώσεις:
- Πρώτον, οι αντιδράσεις των πολιτών τις προηγούμενες φορές ήταν πραγματικά βίαιες και πάντως πολύ βιαιότερες από αυτές των Χρυσαυγιτών στην περίπτωση του πακιστανού.
- Δεύτερον, στις προηγούμενες περιπτώσεις δεν υπήρξαν αρνητικά σχόλια από τους τηλεοπτικούς σταθμούς γενικά, κατά της αυθόρμητης λαϊκής αντίδρασης. Μάλλον δικαιολογούσαν, παρά κατέκριναν την αντίδραση των πολιτών. Ωστόσο, ο παρουσιαστής της εκπομπής του ΣΚΑΪ, «Πρώτη Γραμμή», κ. Βασίλης Λυριτζής, σχολιάζοντας το συγκεκριμένο ρεπορτάζ του σταθμού του, είπε σε γενικές γραμμές τα εξής:
-Δεν μπορώ παρά να κατακρίνω συμπεριφορές αυτοδικίας, όταν υπάρχουν θεσμοί της πολιτείας, επιφορτισμένοι με την αρμοδιότητα επίλυσης παρόμοιων ζητημάτων.
-Νομίζω ότι η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων παραβίασε ιδιωτικό χώρο και αυτό ίσως θα πρέπει επισύρει την ποινική τους δίωξη.

Δεύτερη νύχτα κινητοποιήσεων στην ΠάροΔεύτερη νύχτα κινητοποιήσεων στην Πάρο
Δεύτερη νύχτα κινητοποιήσεων από τους κατοίκους της Πάρου ενάντια στην λαθρομετανάστευση. Η κατάσταση στο νησί είναι αφόρητη και τα δύο τελευταία περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι η κορυφή του παγόβουνου σε έναν κυκεώνα εγκληματικότητας που προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από λαθρομετανάστες.
Οι κάτοικοι γνωρίζοντας την πρακτική των εταιριών να δίνουν εισιτήρια άνευ ελέγχου χαρτιών σε λαθρομετανάστες κατέβηκαν για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ στο λιμάνι και έθεσαν τις τοπικές αρμόδιες αρχές προ των ευθυνών τους σχετικά με αυτό το φλέγον, για το νησί, ζήτημα.http://www.xryshaygh.com

Επιμνημόσυνη δέηση για τους Ήρωες Ισαάκ και Σολωμό στα Βίλλια ΑττικήςΕπιμνημόσυνη δέηση για τους Ήρωες Ισαάκ και Σολωμό στα Βίλλια Αττικής
Στις 18 Αυγούστου 2012 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Βίλλιων Αττικής τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στους πεσόντες Ήρωες Τάσο Ισσαάκ και Σολωμό Σολωμού, που έπεσαν από τούρκους φονιάδες στην Κύπρο μας, ιερουργούντος του αιδεσιμολογιώτατου Ιερέα Γαβριήλ Ηλιοπούλου. Το παρόν έδωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής και πλήθος πιστών.
“Όλα έμεναν άκαρπα χωρίς τον Ήρωα. Χρειάσθηκε ο θάνατος ενός παλικαριού για να δώσει πνοή στις πρώτες εκείνες ενέργειες και σ’ όλα τα σχέδια. Τα λόγια των Ελλήνων έμεναν λόγια ώσπου να έλθει ο θάνατος να τα ζωντανέψει. Ο Θάνατος δεν είναι λόγια, είναι αλήθεια. Ο Θάνατος είναι ζωή.”
Ίων Δραγούμης – “Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα”
ΙΣΑΑΚ ΣΟΛΩΜΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ!http://www.xryshaygh.com

Αυτοί βάζουν τις φωτιές στην Ελλάδα!


Ένα ρεπορτάζ τις itabloid.gr που τσακίζει κόκκαλα.

Έχει προκαλέσει σοκ η δήλωση του Νίκου Δένδια, σύμφωνα με την οποία η ΕΥΠ ερευνά τις “σοβαρές ενδείξεις” ότι πίσω από τις 282 πυρκαγιές που ξέσπασαν στη χώρα το τελευταίο τριήμερο, κρύβονται εμπρηστές. Και γιατί το....
ερευνά η ΕΥΠ; Για να ανακαλύψει αυτό που όλοι ξέρουμε: Ότι ξένοι πράκτορες έχουν βαλθεί να κατακάψουν τη χώρα.
Η iTabloid είχε αποκαλύψει πρόσφατα το γεγονός ότι η ΕΥΠ έχει στα χέρια της “ενδείξεις” και “προειδοποιήσεις” για τη δράση πρακτόρων μυστικών υπηρεσιών στη χώρα μας, με σκοπό να ανάβουν καταστροφικές πυρκαγιές. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, απλά επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της iTabloid. Καιρός λοιπόν, να αναφερθούμε και σε ονόματα. Αρκεί βέβαια, κάποιος εισαγγελέας να φροντίσει να εκδοθούν εντάλματα σύλληψής τους. Γιατί, αν δεν κάνουμε λάθος, είναι ύποπτοι (εκτός των άλλων) τέλεσης ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΩΝ κατ’ εξακολούθηση.
Είχαμε αναφερθεί σε έκθεση του αμερικανικού ινστιτούτου TCS, η οποία αναφέρει ότι διάφορες χώρες (δεν προσδιορίζει ποιες, αλλά έχει ενημερώσει την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα) χρηματοδοτούν λαθρομετανάστες με σκοπό να δρουν ως πράκτορές τους και να ξεκινήσουν “ανορθόδοξο” πόλεμο, προκαλώντας πολλαπλές δασικές πυρκαγιές -μεταξύ άλλων.
Στην έκθεση επισημαίνεται ο ρόλος της ΜΙΤ, των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, που “στρατολογεί” λαθρομετανάστες και τους αποστέλλει στην Ελλάδα. Και σιγά το καινούριο θα πείτε… Γιατί και αυτό το ξέραμε, καιρό τώρα. Εδώ ολόκληρος Τούρκος πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η ΜΙΤ έβαζε φωτιές στην Ελλάδα (κάποιες από αυτές που κατονομάστηκαν είχαν και νεκρούς), αλλά στη χώρα μας δεν κουνήθηκε φύλλο. Δηλαδή, ποιος θέλουν να τους το πει για να διεκδικήσουν τουλάχιστον αποζημιώσεις (αυτό το κάνουν κάποιοι δήμοι, χωρίς όμως την επίσημη στήριξη του κράτους, οπότε… τρέχα γύρευε); Άλλωστε και την περίοδο που ο Αμπντουλάχ Γκιουλ είπε ότι οι πράκτορες της ΜΙΤ “έσπερναν” φωτιές στην Ελλάδα, ο (τότε) υπουργός Βύρων Πολύδωρας είχε μιλήσει για “ασύμμετρες απειλές”. Όλοι τον χλευάζαμε τότε. Πόσο δίκιο είχε…

Οι Σκοπιανοι

Ένα άκρως εμπιστευτικό έγγραφο, με τα επτά ονόματα των μελών της οργανωτικής ομάδας Σκοπιανών πρακτόρων με αλβανικά διαβατήρια, οι οποίοι ευθύνονταν για τις πυρκαγιές του 2007 στην Πελοπόννησο, διαβιβάστηκε από την Διακλαδική Διεύθυνση Πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Ε.Μεϊμαράκη και από εκεί προωθήθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, Π. Χηνοφώτη. Αυτό αποκαλύπτει σήμερα, με καθυστέρηση 4,5 ετών βέβαια ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρωνας Πολύδωρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατία».
«Ένα πληροφοριακό σημείωμα των υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο εδόθη στις 17 Νοεμβρίου 2007 στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεΐμαράκη οι πυρκαγιές του θέρους 2007 σε σημαντικό αριθμό είναι έργο εξτρεμιστών Σκοπιανών, σε συνεργασία με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων». Μεταξύ της επταμελούς ομάδας που οργάνωσαν τις εγκληματικές αυτές πυρκαγιές είναι και κάποιοι αξιωματούχοι, επιχειρηματίες, αλλά και άνθρωποι που εμπλέκονται σε κυκλώματα ναρκωτικών. «Στόχος των επιχειρήσεων ήταν η αποσταθεροποίηση και η αποδυνάμωση της πολιτικής της Ελλάδας και η δημιουργία πολιτικής αστάθειας εν όψει των εξελίξεων για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ», υποστηρίζεται στο ίδιο άρθρο. Σημειώνεται, ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007 είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 63 άνθρωποι.

Οι Τούρκοι πράκτορες

Ο (επίσημος) χορός των αποκαλύψεων άνοιξε από την κυνική ομολογία του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ότι από τα μυστικά κονδύλια της Τουρκίας χρηματοδοτούνταν εμπρηστικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας. Κι όμως. Ήταν γνωστό ότι πίσω από συγκεκριμένες πυρκαγιές σε δασικές και κατοικημένες περιοχές, βρίσκονταν Τούρκοι πράκτορες και παρακρατικοί που χρηματοδοτούνταν από την “μητέρα Τουρκία”.
Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες το γνώριζαν αυτό, εδώ και χρόνια. Και μάλιστα, το πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, Σάββας Καλεντερίδης, είχε…
προτείνει να σταλεί στην Τουρκία Έλληνας εισαγγελέας για να ανακρίνει συγκεκριμένο Τούρκο που είχε ομολογήσει για τις δασικές πυρκαγιές, ή να ζητηθεί η έκδοσή του. Όμως, δεν κουνήθηκε φύλλο. Και, για να μη λέμε αερολογίες ότι οι κυβερνήσεις Σημίτη και Παπανδρέου “έψαξαν και δεν βρήκαν στοιχεία” (όχι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε κάτι παραπάνω) παραθέτουμε εμείς τα αδιάσειστα στοιχεία του ρεπορτάζ. Για να δούμε: Θα τολμήσει κάποιος εισαγγελέας να ανοίξει την έρευνα; Η ελληνική Δικαιοσύνη, με την ιστορία του Εφραίμ, αφού δεν κάμφθηκε από τις πιέσεις, απέδειξε ότι μπορεί. Ας δούμε λοιπόν δύο από τα πρόσωπα:
Γιασάρ Οζ: Ο Γιασάρ Οζ, ήταν μέλος τουρκικής παρακρατικής οργάνωσης, η οποία κατευθυνόταν από τη ΜΙΤ και είχε σχέσεις με τη μαφία. Ουσιαστικά, ο Οζ, ήταν το “δεξί χέρι” του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων, Αμπντουλάχ Κατλί που σκοτώθηκε στο δυστύχημα του Σουσουρλούκ, το 1996. Μέσω του Κατλί, ο Οζ, είχε γνωρίσει τον Μεχμέτ Αγκάρ, πρώην βουλευτή και, τότε, αρχηγό της Αστυνομίας της Τουρκίας. Η οργάνωση που κατηύθυναν, έκανε εμπόριο σκληρών ναρκωτικών, διακίνηση λαθρομεταναστών και άλλες “βρώμικες δουλειές”. Οι περισσότεροι που θα μπορούσαν να μιλήσουν, σκοτώθηκαν σε περίεργα ατυχήματα. Ο Οζ, όμως, τη γλίτωσε. Και όταν συνελήφθη με 10 κιλά ηρωίνη, “κελάηδησε”. Όταν τον πήγαιναν στη φυλακή, ήταν συγκεντρωμένα τηλεοπτικά συνεργεία. Τότε ο Οζ, έριξε τη “βόμβα”, ελπίζοντας ότι θα εκδοθεί στην Ελλάδα για να δικαστεί και θα γλιτώσει τη δολοφονία του στις τουρκικές φυλακές: “Όταν έβαζα φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός! Και τώρα, με κλείνετε στη φυλακή”; Ο Οζ, ήταν αποφασισμένος να το τραβήξει. Σε κατάθεσή του μάλιστα, υποστήριξε πως ο Αγκάρ μίλαγε συνέχεια με την τότε πρωθυπουργό, Τανσού Τσιλέρ. Σε μια από αυτές τις συνομιλίες, ο Οζ βρισκόταν μαζί με τον Αγκάρ, όταν αυτός μίλαγε με την Τσιλέρ στο τηλέφωνο: “Έχω δίπλα μου τον ήρωα”, της είπε.
Προφανώς και ο Αγκάρ αναφερόταν στις μεγάλες πυρκαγιές στο ανατολικό Αιγαίο και τη Μακεδονία. Ο Σάββας Καλεντερίδης πρότεινε τότε να ζητήσει η Ελλάδα την έκδοση του Οζ στη χώρα μας, ή να μεταβεί εισαγγελέας εκεί να τον ανακρίνει. Περιέργως, τίποτα δεν έγινε. Οι άνδρες της ΕΥΠ θεωρούσαν τότε ότι πιθανότατα ο Οζ ήταν ο δράστης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ικαρία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα. Πέρασε από το μυαλό σας ότι δεν ήταν ικανός για φόνους; Ο Οζ εκτίει ποινή σε τουρκικές φυλακές, επειδή ο κύριος ρόλος του, ήταν οι δολιοφθορές και οι δολοφονίες Κούρδων.

Αμπντουλάχ Τσατλί: Το “ομορφόπαιδο” των Γκρίζων Λύκων, ανασύρθηκε νεκρό από τα συντρίμμια της μαύρης Mercedes στο δυστύχημα του Σουσουρλούκ. Ο Τσατλί, ψυχρός εκτελεστής, ουσιαστικά αποδείχθηκε πως δούλευε για το τουρκικό κράτος. Οι συνεργάτες του, παραδέχθηκαν πως (και) ο ίδιος έβαζε φωτιές σε ελληνικά δάση (κυρίως της νησιωτικής χώρας) “για το καλό της μητέρας πατρίδας”. Φέρεται μάλιστα ότι υπάρχει και ηχογραφημένη ομολογία του Τσατλί, πριν σκοτωθεί. Όπως είναι φυσικό, η τουρκική Δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε με αυτή την πτυχή και έκανε δεκτό τον ισχυρισμό ότι οι φωτιές έμπαιναν ως “αντίποινα” σε πυρκαγιές στο τουρκικό έδαφος. Όμως για τις φωτιές στην Τουρκία δεν υπάρχει καν… υποψία ελληνικής ανάμιξης, ενώ για αυτές στην Ελλάδα, υπάρχουν ομολογίες!
Τα στοιχεία για τη δράση του Τσατλί αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνα της CIA και, ακόμα και οι πιο σκληροί πράκτορες έπαθαν σοκ με αυτά που βρήκαν. Ο Τσατλί, συνδέεται με τη σκοτεινότερη ίσως πτυχή του ΝΑΤΟ: Το δίκτυο “Gladio”, το οποίο ευθύνεται για τη “Σφαγή της Πρωτομαγιάς” το 1977 στην Κωνσταντινούπολη, την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα και εκατοντάδες (μετριοπαθώς) δολοφονίες Κούρδων και Αρμενίων. Ο Τσατλί ήταν επίσης ηγετικό μέλος του “Δικτύου Ειδικού Πολέμου” των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που οργάνωσε το Πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης, το 1955 και ίδρυσε την ένοπλη οργάνωση των Τουρκοκυπρίων ΤΜΤ, το 1957. Θέλετε κι άλλα;
Οι πυρκαγιές του 2007: Στις πυρκαγιές του 2007, μια από τις μεγαλύτερες σύγχρονες τραγωδίες της χώρας, ο Βύρων Πολύδωρας είχε μιλήσει για “ασύμμετρη απειλή”. Τότε, ο υπουργός είχε δεχθεί άγριο κράξιμο. Μπορεί να είχε δίκιο; Ο Σάββας Καλεντερίδης, έχει δηλώσει πως ναι. Και, προφανώς, ο κ. Πολύδωρας το είχε πει αυτό (παρότι αναγκάστηκε να το γυρίσει στον “στρατηγό άνεμο”) με τα στοιχεία που είχε από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Το προηγούμενο, άλλωστε, υπήρχε. Οι ελληνικές Αρχές γνώριζαν ότι οι Τούρκοι έβαζαν φωτιές σε ελληνικά δάση. Όμως αυτό, δεν ήταν αρκετό για να οδηγήσει προς ένα τέτοιο (έστω και αυθαίρετο) συμπέρασμα. Ούτε και οι πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα που έδειχναν συντονισμένο σχέδιο εμπρηστών. Ας δεχτούμε ότι οι οικοπεδοφάγοι έβαλαν όλες αυτές τις φωτιές. Υπάρχει ένα άλλο στοιχείο που έχει αποκαλύψει ο Σάββας Καλεντερίδης: Η αποδόμηση της Πυροσβεστικής. Τις ημέρες της πυρκαγιάς, η Πυροσβεστική δεχόταν τηλεφωνήματα από “απεγνωσμένους πολίτες” που κατήγγειλαν πυρκαγιές σε διάφορα σημεία. Οι πυροσβέστες με τα οχήματα έσπευδαν στα σημεία και διαπίστωναν ότι δεν υπήρχε φωτιά. Το πλέον περίεργο είναι ότι για τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα έγινε ανάκριση και έρευνα στην οποία ενεπλάκη και η ΕΥΠ. Όμως δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί το από πού έγιναν. Εσείς, τώρα, πιστεύετε ότι αν κάποιος ήθελε να κάνει φάρσα, θα μπορούσε να κρυφτεί και από την… ΕΥΠ;

Ο Δένδιας

Η ιστορία, βέβαια, επαναλαμβάνεται. Γι’ αυτό και ο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κατά στην επίσκεψή του στο Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, έκανε λόγο για σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού στα πύρινα μέτωπα της Χίου και της Ζακύνθου που εξακολουθούν να μαίνονται .
«Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, εμπρησμού εκ προθέσεως» είπε , επισημαίνοντας ότι για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί η βοήθεια των ειδικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προστατέψουμε τη ζωή και την προστασία των Ελλήνων πολιτών», τόνισε.
Ο υπουργός ευχαρίστησε, επίσης, τους πυροσβέστες για τις υπεράνθρωπες, όπως είπε, προσπάθειες που καταβάλλουν για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Πυροσβεστική: 282 πυρκαγιές το τελευταίο τριήμερο

«Τιτάνιο» χαρακτήρισε νωρίτερα το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Νίκος Τσόγκας, καθώς -όπως είπε – μόνο το τελευταίο τριήμερο εκδηλώθηκαν συνολικά 282 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ οι πολύ ισχυροί άνεμοι καθιστούν απαγορευτική την από αέρος επιχείρηση.

Ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή το έργο των πυροσβεστών επικεντρώνεται στη Χίο, όπου η φωτιά καίει σε δύο μέτωπα, στην Τροιζηνία, όπου έχουν υποστεί ζημιές δύο σπίτια και στη Ζάκυνθο, όπου μαίνονται τέσσερις πυρκαγιές ταυτόχρονα. ενώ υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές σε Αγρίνιο, Γύθειο και Κορινθία.
Καταλήγοντας ο κ. Τσόγκας επισήμανε ότι τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής προβληματίζει το γεγονός ότι οι 4 φωτιές στη Ζάκυνθο εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, όπως και η ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς στη Χίο.
Βιβλική είναι η καταστροφή στη Χίο έπειτα από την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων, ενώ έχει αφανίσει και περίπου τα μισά μαστιχόδεντρα του νησιού.
Οι θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι δεν κόπασαν ούτε χθες, προκάλεσαν για ακόμα μία ημέρα ανυπέρβλητες δυσκολίες στον σχεδιασμό της πυροσβεστικής. Τα εναέρια μέσα, εννέα αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα, έμειναν καθηλωμένα για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή χρειάστηκε να απομακρυνθούν σε πιο απάνεμες περιοχές για να ανεφοδιαστούν με νερό καθυστερώντας σημαντικά το έργο της πυρόσβεσης.
Αλλά και οι επίγειες δυνάμεις, οι οποίες υπερβαίνουν τα 300 άτομα, έχασαν μεγάλο μέρος από τη δύναμη πυρός τους, καθώς ήταν υποχρεωμένες να επιχειρήσουν σε εξαιρετικά δύσβατες δασικές περιοχές με αντίπαλο τη συνεχώς εναλλασσόμενη φορά του ανέμου.
Τεράστια αναμένεται να είναι η ζημιά για τους παραγωγούς της μαστίχας Χίου σε μία περίοδο μάλιστα στην οποία η οικονομία της χώρας χρειάζεται όσο τίποτα άλλο έσοδα από τις εξαγωγές υψηλής ποιότητας αγροτικών προϊόντων.
Μόνο η κατάσβεση της φωτιάς θα αποκαλύψει την έκταση της καταστροφής, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απώλεια του 30% – 50% των μαστιχόδεντρων που υπάρχουν στη Χίο. Ακόμα κι αν οι ζημιές μείνουν σε αυτά τα επίπεδα, υπολογίζεται ότι οι οικονομικές απώλειες θα είναι της τάξης των τεσσάρων ή και πέντε εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο αφού η αγορά της μαστίχας φέρνει στο νησί έσοδα της τάξης των 12 εκατομμυρίων ετησίως.
Τα υπόλοιπα μέτωπα
Σε πλήρη εξέλιξη είναι και η φωτιά στην Τροιζήνα όπου επιχειρούν αυτή την ώρα δύο καναντέρ κι ένα ελικόπτερο καθώς και στον Σολομό Κορινθίας.
Υπό έλεγχο είναι η φωτιά στα Πηγάδια Ταϋγέτου και υπό μερικό έλεγχο στον Πύρριχο της Μάνης, όπου τις νυχτερινές ώρες ενώθηκε με την άλλη φωτιά που έκαιγε στην περιοχή του Δρύαλου.
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στο Σκουτάρι Γυθείου που μαίνεται για τρίτη ημέρα κι έχει κάνει στάχτη αρκετά στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης με ελιές.
Στο μεταξύ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις Ρίζες Τεγέας, λίγα χιλιόμετρα από την Τρίπολη, όπου οι υπεράνθρωπες ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστών, αλλά και των κατοίκων της περιοχής με ψεκαστικά μηχανήματα και υδροφόρες κατόρθωσαν να προστατεύσουν το παρθένο πευκοδάσος της περιοχής και να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.
Παράλληλα, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην περιοχή Λιανού κοντά στο Βαλτέτσι Αρκαδίας, που εκδηλώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί. Επίσης υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στο Μονόπετρο Μαγνησίας, και στην περιοχή Κοχυλού, στην Άνδρο.

Προσφέρουν γην και ύδωρ στη Μέρκελ, περιμένοντας την …ελεημοσύνη της!


Γράφει ο Αίας

Την ώρα, που εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες δίνουν τη μάχη της επιβίωσης, με την ανεργία να καλπάζει ασταμάτητα (οι μισοί νέοι χωρίς δουλειά) και πλήθος κόσμου να μην μπορεί να πληρώσει τα φορολογικά χαράτσια και ακόμα πιο άμεσες υποχρεώσεις, τα «γλοιώδη, δουλόφρονα αλλά ταυτόχρονα αδίστακτα ανθρωπάκια, τα οποία συναπαρτίζουν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη», προσπαθούν...
απεγνωσμένα να ανταποκριθούν στις άγριες απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων, υλοποιώντας πιστά τη μνημονιακή πατέντα καταστροφής.
Στα 13,5 δισ. από 11,5 δισ. ευρώ θα ανέλθουν τελικά τα μέτρα για τη διετία 2013-2014, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.
Προσφέρουν γην και ύδωρ στη Μέρκελ, περιμένοντας την …ελεημοσύνη της! Tα μέτρα των 11,5 δισ. ήδη έχουν γίνει 14, χωρίς κανείς να γνωρίζει πού θα φτάσει ο τελικός λογαριασμός. Μιλάμε για σφαγή!
Σε μια κοινωνία τρελαμένη από τα μέτρα σκληρότητας και αγριεμένη από την πολιτική βαρβαρότητας κανένας δεν πρέπει να την προκαλεί. Ούτε το τσιράκι των τροικανών, ο Στουρνάρας, που αν δεν πάρει τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα, και τα οποία θα έχουν τραγικές συνέπειες για την οικονομία, για εκατομμύρια πολίτες και για τη χώρα …«κινδυνεύει με κρεμάλα»! Είναι τόσο αναίσθητος, που δεν βλέπει τις χιλιάδες κρεμάλες στις οποίες οδηγεί τους αθώους η πολιτική του; Είναι τόσο κυνικός ώστε να αγνοεί τη δυστυχία, την απόγνωση και την ερήμωση, που σπέρνει με τις επιλογές της η κυβέρνησή του;
Το δυστύχημα είναι ότι, σε αυτή την κρίσιμη και οριακή για την πατρίδα συγκυρία, πάλι κυβερνούν οι διαχρονικά υπεύθυνοι της κατάρρευσης της χώρας, εκείνοι που κατεδάφισαν το κοινωνικό κράτος, υποθήκευσαν την εθνική περιουσία, ταπείνωσαν την αξιοπρέπεια του λαού μας, γονάτισαν τους έμπορους και τους επαγγελματίες και καταδίκασαν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΥΘΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ


Αμύθητος αρχαιολογικός θησαυρός βρέθηκε στη Μεσσηνία-Άνω του ενός δισ. ευρώ εκτιμάται μόνο η αξία των.....
χρυσών κτερισμάτων!!! Η πύλη του Άδη στην Ιθώμη και το μεγάλο μυστικό!!! Ναι όσο απίστευτο και να φαίνεται, βρέθηκε ο θολωτός τάφος του θρυλικού Βασιλιά της Αρχαίας Μεσσήνης, Αριστόδημου, ο οποίος για αιώνες τώρα ήταν βασική επιδίωξη της αρχαιολογικής υπηρεσίας και εκατοντάδων επίδοξων θησαυροκυνηγών, οι υποίοι είχαν κυριολεκτικά ανασκάψει την ανατολική πλευρά του ιερού όρους της Μεσσηνίας, Ιθώμη, όπου κατά τον Παυσανία είχε ταφεί ο εν λόγω βασιλιάς. Πολλοί πίστευαν από τα παλαιότερα χρόνια, ότι ο τάφος του Αριστόδημου ο οποίος είχε θυσιάσει την κόρη του,σύμφωνα με χρισμό του μαντείου των Δελφών, προκειμένου να απελευθερωθεί η Μεσσηνία από τους Σπαρτιάτες, ότι βρίσκεται κοντά στο χωριό Αριστοδήμειο της Ιθώμης και για το λόγο αυτό έδωσαν στο χωριό αυτό το όνομα του θρυλικού βασιλιά. Νεότερες μελέτες ιστορικών είχαν αποφανθεί ότι ο περιβόητος τάφος με τους αμύθητους θησαυρούς, βρίσκεται κοντά στο αρχαίο φράγμα του ποταμού ”Βαλύρα”, όπου κατά την ιστορία διάβηκε ο λυράρης της αρχαιότητας Θάμυρις και συνέβη το γνωστό περιστατικό της ρίψης της λύρας στο νερό μετά της τύφλωσή του από τις εννέα Μούσες. Έκτοτε η περιοχή αυτή οργώνονταν κατά καιρούς από λαθροανασκαφείς, οι οποίοι εφοδιασμένοι με ανιχνευτές μετάλλων προσπαθούσαν τις νύχτες να εντοπίσουν τον θησαυρό που θα τους έκανε βαθύπλουτους. Εις μάτην όμως, γιατί παρά τις δεκάδες τρύπες που δημιούργησαν σκάβοντας, ο θησαυρός ήταν αδύνατον να εντοπιστεί.Όμως όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος, όπως λέει και ο σοφός λαός. Και η στιγμή που ήρθε ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μια ομάδα ανθρώπων της περιοχής που αγαπούν την πολιτιστική παράδοση της περιοχής τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την προστατεύσουν και να την προβάλουν. Η πύλη του Άδη στην Ιθώμη και το μεγάλο μυστικό!!! Η ομάδα αυτή των ανθρώπων του πολιτισμού της Ιθώμης, αξιοποιώντας αρχαίες γραφές σύμφωνα με τις οποίες, κοντά στο αρχαίο φράγμα του ποταμού΄΄Βαλύρα” ή κατά την σύγχρονη ονομασία ”Μαυροζούμενα”, υπάρχει η πύλη του Άδη, εκεί που δηλαδή περνούσαν οι ψυχές των αποθανόντων για τον άλλο κόσμο στην αρχαιότητα, την εντόπισαν έχοντας ο βοηθό τους την σύγχρονη τεχνολογία GPS και έφθασαν μετά από πολύ κόπο στο επίμαχο σημείο, καθώς ήταν καλυμμένο από οργιώδη βλάστηση και μια πέτρινη πλάκα η οποία είχε ελαφρώς μετακινηθεί στο διάβα των αιώνων. Η είσοδος στην φερόμενη ως πύλη του Άδη άφησε την ερευνητική ομάδα εμβρόντητη καθώς βρέθηκαν σε μια φυσική σπηλιά,διαστάσεων εδάφους 7,63 Χ 8,45 m , η οποία περίτεχνα είχε μετατραπεί σε υπόγειο θολωτό τάφο. Στο βορινό μέρος υπάρχει μαρμάρινος τάφος με την επιγραφή ”Αριστοδήμω Μεσσηνίων Βασιλεί” , ο οποίος είναι ανέγγιχτος και τριγύρω διάφορα ειδώλια από ατόφιο χρυσάφι, λήκυθοι οι οποίες περιέχουν χρυσαφένια ομοιώματα κλώνων ελιάς, χρυσαφένια κτερίσματα και χρυσοελεφάντινο αγαλματίδιο του Ιθωμάτα Διός. Αμέσως η ομάδα ενημέρωσε τις αρχές ασφαλείας του νομού,τον καθηγητή αρχαιολογίας κ.Πέτρο Θέμελη οποίος κατέφθασε αμέσως από την Αρχαία Μεσσήνη, τον υπουργό Πολιτισμού και τις δικαστικές αρχές, προκειμένου να προστατευθεί πάση θυσία ο μεγάλος και ανεκτίμητος αυτός θησαυρός. Σύμφωνα με μεταλλειολόγο που συμμετείχε στην ομάδα, η αξία σε χρυσό των ευρημάτων εκτιμάται σε περίπου ένα δισ. ευρω, ενώ συμπεριλαμβανομένης της αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής τους αξίας, κατά τον κ.Θέμελη, τούτη ανέρχεται στο 100/πλάσιο!!! Το περιστατικό αυτό που συνέβη λίγο πριν το μεσημέρι εχθές Σάββατο,

H αντίσταση των Ελλήνων


Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Αυτήν την περίοδο δοκιμάζεται κάθε μέρα η αντίσταση των Ελλήνων. Οι οικονομικές πιέσεις προκαλούν δυσκολίες, στις οποίες .........
πρέπει να ανταπεξέλθουμε ως λαός. Όμως όταν έχουμε δικούς μας που συνεχώς μας κατηγορούν και προβάλλουν μια αρνητική εικόνα στο εξωτερικό, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Επιπλέον, πρέπει να βασιστούμε σε αυτές τις αντοχές, για να προλάβουμε να βοηθήσουμε το λαό μας με το άνοιγμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Υπάρχει λοιπόν ένα χρονικό διάστημα που πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε. Διότι ακόμα και οι Έλληνες δεν έχουν άπειρες αντοχές. Κι αν η Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ, δεν είναι ανάγκη να αφήσουμε μερικούς να προσπαθήσουν να τη σκοτώσουν. Στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε ανάπτυξη σε όλους, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και τη σημερινή κατάσταση που αντιπροσωπεύει ένα εμπόδιο για τους περισσότερους, για να αντιληφθούν πως μπορούμε ν’ αλλάξουμε το μέλλον. Η υψηλή στρατηγική είναι πάντα σημαντική για ένα έθνος, αλλά είναι επιθυμητό να προκαλεί όσο λιγότερα θύματα γίνεται ακόμα και με έμμεσο τρόπο. Δεν μπορείς να ζητήσεις από κάθε πολίτη να είναι αγωνιστής και από κάθε αγωνιστή να είναι ήρωας, ακόμα και αν είναι Έλληνες. Διότι είναι άδικο. Ο καθένας μας δεν έχει τις ίδιες αντοχές. Αυτό που έχει σημασία, είναι να σκεφτούμε τον καθένα που καταπιέζεται μέσα στην καθημερινότητα και να του δείξουμε ότι με το όραμα της ελληνικής ΑΟΖ μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας. Πρέπει λοιπόν να πιέσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται όλους τους παράγοντες, για να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται η θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ. Η πολιτική ωριμότητα υπάρχει και στο υψηλότερο επίπεδο της ελληνικής δημοκρατίας και ξέρουμε ότι υπάρχει και πολιτική θέληση και σε αρχηγούς κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων. Έχουμε μελετήσει κάθε λεπτομέρεια της διαδικασίας και ξέρουμε ότι οι αντιστάσεις που υπάρχουν είναι μόνο και μόνο τοπικές, λόγω άγνοιας και αδράνειας τις περισσότερες φορές, αν και υπάρχει σκοπιμότητα κάποιες φορές. Κατά συνέπεια, πρέπει να προχωρήσουμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά, έτσι ώστε αυτή η Βουλή να είναι η Βουλή της ελληνικής ΑΟΖ, για να δώσουμε ένα σημάδι στον ελληνικό λαό ότι τα πράγματα αλλάζουν και ότι μπορούμε ν’ αλλάξουμε αυτά που οι άλλοι θεωρούν δεδομένα. Δεν πρέπει να υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ μας πάνω σε αυτό το θέμα. Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στον αγώνα της ελληνικής ΑΟΖ μ’ έναν άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Το σημαντικό είναι να μπορεί ο καθένας μας να πει, όταν θα θεσπίσουμε την ΑΟΖ, ότι κι αυτός ήταν σε αυτήν την προσπάθεια, επειδή πίστεψε στον αγώνας μας, επειδή ανήκει στους Έλληνες που εδώ και αιώνες δεν το βάζουν κάτω ακόμα και μέσα στις χειρότερες δυσκολίες, επειδή ανήκουμε στον ελληνισμό που αποτελεί μια προσφορά στην Ανθρωπότητα, και είναι ένα διαχρονικό παράδειγμα αντίστασης, επειδή το χρωστάμε στους

Καταστρέφεται η αρχαία βασιλική της Αγίας Τριάδος στην κατεχόμενη Καρπασία


Ντροπή προκαλεί, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις», η ....
κατάσταση στην αρχαία βασιλική του 5ου μ. Χ αιώνα της Αγίας Τριάδας, στο ομώνυμο χωριό στην κατεχόμενη Καρπασία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν και ο χώρος συμπεριλαμβάνεται στα αρχαιολογικά μνημεία, δεν υπάρχει καθόλου προστασία και συντήρηση, καθώς τα εναπομείναντα ψηφιδωτά της βασιλικής της Αγίας Τριάδος, έχουν αρχίσει να ξεκολλούν από το έδαφος.http://ksipnistere.blogspot.gr

Θεσπρωτία: «Μπλόκο» σε 650 κιλά χασίς


«Μάχη» με πέντε δράστες, τρεις Έλληνες και δύο Αλβανούς, έδωσε τα ξημερώματα η ...
αστυνομία στη Θεσπρωτία, προκειμένου να κατασχέσει μία τεράστια ποσότητα χασίς, βάρους 650 κιλών και 537 γραμμαρίων. Οι δράστες αποβίβασαν τα ναρκωτικά στο λιμανάκι της Πλαταριάς, όπου κλούβα περίμενε να φορτωθούν τοποθετημένα σε δέματα. Την ώρα της φόρτωσης όμως, οι δράστες αντιλήφθηκαν την παρουσία της αστυνομίας και προσπάθησαν να διαφύγουν άρον - άρον. Εκτός από την κλούβα, υπήρχαν και δύο οχήματα που λειτουργούσαν ως προπομποί. Ακολούθησε άγρια καταδίωξη, αποτέλεσμα της οποίας όμως ήταν να συλληφθούν και οι πέντε δράστες. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.http://ksipnistere.blogspot.gr

Καταγγέλλουν ότι η Χρυσή Αυγή στήνει «Τάγματα Ασφαλείας»


Καταγγέλλουν ότι η Χρυσή Αυγή στήνει «Τάγματα Ασφαλείας»Ομάδες περιφρούρησης «Ελλήνων στην καταγωγή» κατά της εγκληματικότητας του «λαθραίου αλλοδαπού εισβολέα» φέρεται να έχει συγκροτήσει η Χρυσή Αυγή στη ....
Μεσσηνία, προκαλώντας την αντίδραση του αστυνομικού διευθυντή του νομού, ο οποίος δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υποκαταστήσει την Αστυνομία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής έχει συγκροτήσει «συντονιστική Επιτροπή Αλληλεγγύης των Ελλήνων την καταγωγή» στην περιφέρεια του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας στην οποία πρωτοστατεί πρώην αστυνομικός και υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στο νομό. Μάλιστα, αναφέρει το ρεπορτάζ, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου έστειλε ανακοίνωση στον τοπικό Τύπο με την οποία καλεί τους νέους «από 15 έως… 70 ετών σε αφύπνιση και επιστράτευση»! Η ανακοίνωση της οργάνωσης, μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι τα σύγχρονα «Τάγματα Ασφαλείας» της Χρυσής Αυγής θα ασχοληθούν με τους «αλλοδαπούς εισβολείς εγκληματίες» που θεωρεί ότι ευθύνονται για την εγκληματικότητα της περιοχής. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκληματικότητα στη Μεσσηνία «προέρχεται κυρίως από την εγκληματική δράση των αλλοδαπών εισβολέων εγκληματιών, κατοχής της χώρας μας, από τους θρασείς και υπότροπους εγκληματίες, γύφτους-τσιγγάνους, μάστιγα εγκληματικότητος κατά των Ελλήνων». Η Χρυσή Αυγή καταφέρεται και εναντίον των αστυνομικών του Τμήματος Μελιγαλά για τους οποίους ζητά να μετατεθούν και τους χαρακτηρίζει «φοβισμένα ανθρωπάκια». «Να μετατεθούν από το ανεπαρκές υπάρχον στα χαρτιά Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, όσοι αστυνομικοί είναι ανεπαρκείς, φοβισμένα ανθρωπάκια και

«Ο πρωθυπουργός να πάψει να παριστάνει τον επαίτη»


«Ο πρωθυπουργός να πάψει να παριστάνει τον επαίτη»Για πολιτικούς άνδρες ικανούς να αντισταθούν στους τοκογλύφους τονίζει η Χρυσή Αυγή ότι ....
χρειάζεται η Ελλάδα σε σημερινή ανακοίνωσή της. «Η Ελλάς δεν χρειάζεται μόνο χρόνο. Χρειάζεται πολιτικούς άνδρες ικανούς να αντισταθούν στην πολεμική των τοκογλύφων. Ο πρωθυπουργός να πάψει να παριστάνει τον επαίτη και να αντιμετωπίσει με σθένος όσους κερδοσκοπούν εις βάρος της χώρας» αναφέρει η ανακοίνωση.http://ksipnistere.blogspot.gr

Μαρκόπουλος: Στη δημοσιότητα ο φάκελος χορήγησης ασύλου στον Πακιστανό «δράκο»


Μαρκόπουλος: Στη δημοσιότητα ο φάκελος χορήγησης ασύλου στον Πακιστανό «δράκο»Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τους ....
υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνη Ρουπακιώτη και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τον φάκελο παροχής ασύλου και τη σύλληψη του Πακιστανού Αχμέτ Βακάς, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και ανθρωποκτονίας 15χρονης κοπέλας στην Πάρο. Ο κ. Μαρκόπουλος αναπτύσσοντας την ερώτησή του τονίζει ότι η αποκάλυψη των στοιχείων της υπόθεσης, προκάλεσαν το περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού και έφεραν στο επίκεντρο της επικαιρότητας το δυσεπίλυτο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. «Με λύπη μας διαπιστώσαμε την παροχή εκ μέρους των Αρχών ειδικής μεταχείρισης στον πακιστανό υπήκοο, με το αστυνομικό & δικαστικό σώμα να επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο για την ασφάλεια του και την προστασία της εν γένει προσωπικότητας του. Επιπλέον και σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό κράτος παρείχε άσυλο – εξπρές στον πακιστανό εγκληματία, ενισχύοντας έμμεσα την λειτουργία ενός αέναου δουλεμπορικού παρακράτους.» Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ρωτά τους υπουργούς Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη για το αν επιβεβαιώνονται οι προαναφερθείσες

WSJ: Η Ελλάδα «πονοκέφαλος» και πάλι για τη Μέρκελ


WSJ: Η Ελλάδα «πονοκέφαλος» και πάλι για τη Μέρκελ Μετά την καλοκαιρινή ραστώνη, η Ελλάδα είναι ξανά ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» της Μέρκελ αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ....
η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί «πρόσθετη χρηματοδότηση αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ για να αποφύγει τη χρεοκοπία», λόγω της ύφεσης που έχει οδηγήσει την οικονομία στην κόψη του ξυραφιού. Εάν η Ελλάδα δεν πάρει τα χρήματα αυτά, υποστηρίζει το δημοσίευμα, «μπορεί να αναγκαστεί να φύγει από το ευρώ, ένα αποτέλεσμα που θα διέλυε την επίφοβη εμπιστοσύνη των αγορών σε άλλες ευάλωτες οικονομίες του Νότου, όπως η Ισπανία και η Ιταλία». Η κυβέρνηση της Μέρκελ δείχνει «αδαμάντινη αντίθεση» στην επέκταση του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, τονίζεται στο άρθρο, και ιδιαίτερα από τα μικρότερα κόμματα που την στηρίζουν και τα οποία απειλούν ότι θα αποσύρουν την στήριξη τους. Ή θα της αφαιρέσουν, σχολιάζει ειρωνικά, ένα ευχάριστο τρόπο για να δικαιολογήσει την άρνησή της να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα. «Είναι ένα από τα δυσκολότερα διλήμματα που αντιμετωπίζει ως καγκελάριος», φέρεται να λέει ένας σύμβουλος της κ. Μέρκελ που θα συναντήσει την Πέμπτη τον γάλλο Πρόεδρο

Ι ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΑΙ ΤΟ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» ;


Η Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, «Άξιον Εστί», βρίσκεται στο ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους, θεωρούμενη ως ...«κοινή εφέστιος προστάτις» εικόνα όλων των Αγιορείτικων Μονών, φέρουσα στο πλαίσιο της, τις σφραγίδες και των 20 Μονών.Παλιά η εικόνα βρισκόταν σε ένα παντοκρατορινό κελί στην τοποθεσία τη λεγόμενη «κοιλάδα του Άδειν» κοντά και κάτω από τη σκήτη του Αγίου Ανδρέα.

Την 11 Ιουνίου 980 ο γέροντας έλειπε από το κελί, καθώς είχε πάει σε μια αγρυπνία στις Καρυές, αφήνοντας μόνο τον υποτακτικό του. Ο υποτακτικός τη νύχτα έκανε κανονικά τον κανόνα του. Ακούει σε μια στιγμή να του χτυπάνε την πόρτα, ανοίγει και βλέπει έναν περαστικό να του ζητάει να τον φιλοξενήσει, πράγμα που γίνεται. Συνεχίζει ο μοναχός τον κανόνα του μέχρι που φτάνει στην 9η ωδή «Την τιμιωτέρα των Χερουβείμ...». Τότε τον διακόπτει ο φιλοξενούμενος και του λέει: «Όχι, πρώτα θα πεις: Άξιον Εστί ως αληθώς...» ως συμπλήρωμα του υπό του Κοσμά Μαϊουμά Μεγαλυνάριου της Θεοτόκου.
Ο μοναχός ενθουσιασμένος ζητάει να του γράψει ο νέος τον ύμνο. Ο νέος, που έγραψε τον ύμνο και εξαφανίστηκε, κατά την παράδοση ήταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ.
Όταν επέστρεψε ο γέροντας του είπε ο υποτακτικός τα γεγονότα και αφού ενημερώθηκε η Ιερά Κοινότητα μεταφέρθηκε η εικόνα στο Πρωτάτο, όπου και συνεχίζει να θαυματουργεί μέχρι σήμερα, ενώ και το κελί που τιμήθηκε από την Αρχαγγελική επίσκεψη φέρει επίσης το όνομα «Άξιον εστί».

Έτσι, το Μεγαλυνάριο αυτό της Θεοτόκου που συνέθεσε ο Κοσμάς (ο επίσκοπος Μαϊουμά) σήμερα ονομάζεται «Άξιον Εστί», εκ των δύο πρώτων λέξεων του Θεομητορικού αυτού Ύμνου που έχει ως εξής:
Άξιον εστίν ως αληθώς μακαρίζειν σε την Θεοτόκον, την αειμακάριστον και παναμώμητον και μητέρα του Θεού ημών. Την τιμιωτέραν των Χερουβείμ και ενδοξοτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ την αδιαφθόρως Θεόν Λόγον τεκούσαν, την όντως Θεοτόκον, Σε μεγαλύνομεν.


epea.com.gr

Ξεπουλάνε και στρατιωτικά αεροδρόμια!


Στο σφυρί ακόμη και στρατιωτικά αεροδρόμια. Η κυβέρνηση δεν βάζει φρένο πουθενά και δεν φαίνεται διατεθειμένη να πει όχι σε καμία από τις απαιτήσεις της τρόϊκας.Τι γίνεται με τα στρατιτωτικά αεροδρόμια κα πως θα πουληθούν; Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;Η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ, μ΄ ένα δισέλιδο ρεπορτάζ της στην εφημερίδα Επενδυτής εξηγεί την …

βιασύνη της κυβέρνησης να δώσει σε ιδιώτες την εκμετάλλευση 37 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας ,αλλά επισημαίνει και τα πολλά “αγκάθια” που θα αντιμετωπίσει στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Γράφει η Κύρα Αδάμ:


“Η δέσμευση αυτή περιλαμβάνεται ρητά στο Μνημόνιο το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «..από τον Μάρτιο του 2012 έως τον Δεκέμβριο η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στη διαδικασία για την παραχώρηση των κρατικών αερολιμένων που βρίσκονται στα στρατιωτικά αεροδρόμια ,(σσ. της Πολεμικής Αεροπορίας)..»

Τα στρατιωτικά αεροδρόμια είναι αυτά της Σούδας (Χανίων), της Καρπάθου, της Λήμνου, της Σκύρου, του Βόλου, της Καλαμάτας, του Αράξου και του Ακτίου. Τα στρατιωτικά αυτά αεροδρόμια παρέχουν προσωπικό και μέσα για την εξυπηρέτηση της εναέριας κυκλοφορίας των πολιτικών αεροσκαφών ( προσέγγιση, προσγείωση- απογείωση, αναχώρηση) πυροσβεστικά μέσα, διασωστικα μέσα τηλεπικοινωνίες, ΔΕΗ, ύδρευση, καθαριότητα κλπ). Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Πολεμική Αεροπορία «προσφέρει» στο Δημόσιο περί τα 40 εκατομ ευρω ετησίως, ποσό που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να παρέχει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Παράλληλα το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας παρέχει υπηρεσίες προσέγγισης – αναχώρησης στα αεροδρόμια Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, τα οποία από το Μάιο ως τον Σεπτέμβριο λειτουργούν επί 24ωρης βάσης και έτσι το ωραριο αυτό επιβάλλεται και στην Ανδραβιδα.

Επίσης η Σούδα λειτουργεί επί 24ωρης βάσης όλο τον χρόνο λόγω των πολιτικών αεροπλάνων, με αποτέλεσμα η ΠΑ να πληρώνει μόνο για τη ΔΕΗ 2 εκατ ευρώ.

Στα αεροδρόμια της ΠΑ διακινούνται, σύμφωνα με τους τρέχοντες υπολογισμούς περί τα 3 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, για τους οποίους οι αεροπορικές εταιρείες πληρώνουν στο ελληνικό δημόσιο 18 ευρω κατά μέσο όρο ανά επιβάτη( 12 ευρω γι επιβάτη εσωτερικού και 24 ευρω ανά επιβάτη εξωτερικού,) ως Τέλος Εκσυγχρονισμού Ανάπτυξης Αεροδρομίων (ΤΕΑΑ), ητοι 54 εκατομ ευρω ετησίως. Πληρώνουν επίσης περίπου 2 εκατομ ευρώ ετησίως για Τέλη Χρήσης Αεροδρομίων (ΤΧΑ).

Έτσι,στην περίπτωση παραχώρησης των στρατιωτικών αεροδρομίων σε ιδιώτες, τα 40 εκατ. ευρώ από την παροχή των υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας, τα 54 εκατ. ευρώ από το ΤΕΑΑ και τα 2 εκατ. ευρω από τα ΤΧΑ, δηλαδή συνολικά γύρω στα 100 εκατ ευρώ ετησίως θα πηγαίνουν στην τσέπη του ιδιώτη. Στο ελληνικό κράτος παραμένουν τα τέλη υπέρπτησης των αεροσκαφών.

Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας – Αλβανίας


ΤΟ αλβανικό ΥΠΕΞ αντέδρασε σε απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα του Μαρίν Μέμα, δημοσιογράφου. Όπως μεταδίδεται από την Αλβανία, χθες κλήθηκε στο ΥΠΕΞ εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα, ο οποίος συναντήθηκε για 40 περίπου λεπτά με τον ΓΓ του Υπουργείου, Γκασμέν Τουρντίου. Μετά τη συνάντηση, σε ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του αναφέρεται ότι το ΥΠΕΞ παρακολούθησε με ιδιαίτερη ανησυχία το περιστατικό της Κυριακής, όταν στον δημοσιογράφο του Τop Channel, Μαρίν Μέμα, δεν επιτράπηκε η είσοδος στο έδαφος της Ελληνικής Δημοκρατίας από τις Αρχές της συνοριακής αστυνομίας στο σημείο διέλευσης «Μαυρομάτη».Σχετικά με το περιστατικό, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο ΓΓ του ΥΠΕΞ, Γκασμέν Τουρντίου, συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πρεσβείας. Το ΥΠΕΞ θεωρεί, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι τα εμπόδια στην ελεύθερη κυκλοφορία δεν αντικατοπτρίζουν την εκφρασθείσα βούληση των δύο πλευρών, ούτε το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, στέλνοντας ένα αρνητικό μήνυμα.

Ο κ. Τουρντίου, ζήτησε από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πρεσβείας να πληροφορηθεί τους λόγους της άρνησης εισόδου στην Ελλάδα του Μαρίν Μέμα, ο οποίος καταχωρήθηκε ως «ανεπιθύμητο πρόσωπο» στον Εθνικό Κατάλογο της Ελλάδας.

Οι Αλβανοί ισχυρίζονται ότι η πράξη αυτή έχει καθαρά εκδικητικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι ο δημοσιογράφος Μαρίν Μέμα στην εβδομαδιαία εκπομπή «Η άλλη Αλβανία» έχει κατά το παρελθόν παρουσιάσει ρεπορτάζ για την κληρονομιά των τσάμηδων στην Ηγουμενίτσα, τους Φιλιάτες κ.ά.philenews.com

Οι τελευταιες στιγμές της Γιαπωνεζας δημοσιογράφου.ΒΙΝΤΕΟ.Συνάδελφοι της Γιαπωνέζας δημοσιογράφου που σκοτώθηκε χθες στη Συρια, εχουν κυκλοφορήσει το τελευταιο της βίντεο. Το βίντεο δείχνει την κ. Yamamoto να ακολουθεί μια περίπολο ανταρτών. Στις τελευταίες στιγμές του βίντεο, ακούγονται πυροβολισμοί. Αυτό ήταν μάλλον και το τελευταίο πλάνο της δημοσιογράφου.  

δείτε το βίντεο>>

Σε βαριά κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται η 15χρονη της Πάρου 22 Αυγούστου 2012 | 15:31. Πολιτική


paros mpatsosΣε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Αττικό νοσοκομείο η 15χρονη Μυρτώ που κακοποιήθηκε βάναυσα από 21χρονο Πακιστανό στη Χρυσή Ακτή της Πάρου στις 23 Ιουλίου.
''Η κοπέλα βρίσκεται σε σταθερά βαριά κατάσταση και υποστηρίζεται από μηχανήματα. Στις επόμενες μέρες θα προκαλέσουμε διάφορα ερεθίσματα προκειμένου να διαπιστώσουμε αν ο εγκέφαλός της είναι λειτουργικός.Προς το παρόν, δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποια πρόβλεψη για την εξέλιξη της υγείας της'' δήλωσε στο metrogreece.gr ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος του Αττικού νοσοκομείου Γιώργος Δημόπουλος.

Ο 21χρονος Πακιστανός κρατείται στις φυλακές Αυλώνα όπου οι ομοεθνείς του τον αποδοκίμασαν κατά την άφιξή του ενώ ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ. ζητά την παραδειγματική τιμωρία του δράστη'' Η Πακιστανική Κοινότητα της Ελλάδας καταδικάζει κάθε εγκληματία. Εφόσον οι έρευνες αποδείξουν ότι ο συγκεκριμένος 21χρονος προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό της κοπέλας, ζητάμε την παραδειγματική του τιμωρία''

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα κέντρα μεταναστών 22 Αυγούστου 2012 | 16:11. Πολιτική

Πολιτική
vouliΑρχίζει στις 5 το απόγευμα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχέδιου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής, εγκατάστασης και φύλαξης παράνομων μεταναστών.

Το νομοσχέδιο έχει δεχθεί τα βέλη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ θα βρίσκεται και στο επίκεντρο της συνεδρίασης του κοινοβουλευτικού τομέα του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν αρχίσει η επεξεργασία του στην Επιτροπή.

Στο μεταξύ, αντίθετος στη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών εντός του αστικού ιστού της Αθήνας, δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Δένδια.

Εκαψαν τον Κεμαλ!Πιθανός αποκλεισμος Σπαρτακ Μοσχας!Εκαψαν τον Κεμαλ!Πιθανός αποκλεισμος Σπαρτακ Μοσχας!
 Σύμφωνα με την εφημεριδα Χουριέτ, οι οπαδοί της Σπαρτάκ Μόσχας έκαιγαν αφίσες του Κεμάλ Ατατούρκ, κατά τη διάρκεια του χθεσινού προκριματικού αγώνα Champions League με την Φενέρμπαχτσε.

Ένας παρατηρητης της UEFA σημείωσε οτι οι οπαδοί της Ρωσικής ομάδας εκαιγαν και τουρκικές σημαίες.

Αντιρατσιστική υστερία από ΣΥΡΙΖΑ για την τράπεζα αίματος της Χρυσής ΑυγήςΑντιρατσιστική υστερία από ΣΥΡΙΖΑ για την τράπεζα αίματος της Χρυσής Αυγής
Σύνδρομο αντιρατσιστικής υστερίας κατέλαβε τα συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ (ορφανά του Τσαουσέσκου) με αφορμή την ίδρυση τράπεζας αίματος και αιμοπεταλίων στον Νομό Πιερίας.
Διαβάστε και θαυμάστε τι γράφτηκε στο τοπικό blog "Λευτεριά" της Πιερίας:
 
Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ : Είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ...; Ζεις... ~ Δεν είσαι...; Πεθαίνεις...
Αφορμή γι' αυτά που θα ειπωθούν παρακάτω στάθηκε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Blog ΛΕΥΤΕΡΙΑ...
Ο λόγος είναι η αποδοχή της πρότασης της Χρυσής Αυγής από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, σχετικά με τη δημιουργία τράπεζας αίματος "ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ"... 
Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι τίθεται θέμα Διαχωρισμού της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΑΣ λόγω εθνικότητας.
Η αποδοχή όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, επισκιάζει την πρόταση. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει την οποιαδήποτε πρόταση. Δεν έχει όμως δικαίωμα αυτός που καλείται να την αποδεχτεί ή να την απορρίψει, να παίρνει αποφάσεις τόσο απερίσκεπτα εις βάρος ανθρωπίνων ζωών.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Στην περίπτωση ενός τροχαίου ατυχήματος που ένας ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ μας "διαφορετικής εθνικότητας" χρειαζόταν άμεσα αίμα και το μόνο "διαθέσιμο" ήταν της τράπεζας αίματος "ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ", πώς θα ενεργούσε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης;;;
Θα καταδίκαζε αυτόν τον άνθρωπο σε θάνατο επειδή δεν ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ;;; Ένας εξοργισμένος πολίτης της Πιερίας...
 
Σε ανακοίνωση προέβη και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πιερίας:
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ «ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Με μεγάλη αγανάκτηση διαβάσαμε στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο ανακοίνωση της χρυσής αυγής για την δημιουργία τράπεζας αίματος «μόνο για Έλληνες « στο Νοσοκομείο Κατερίνης. Θέλουμε για άλλη μια φορά να καταγγείλουμε τις ρατσιστικές και φασιστικές ενέργειες της χρυσής αυγής αλλά και την στάση του διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης που δέχτηκε την δημιουργία τράπεζας αίματος «μόνο για Έλληνες». Οι άνθρωποι ΔΕΝ έχουν χρώμα και φυλή. Το αίμα είναι για όλους, ανεξάρτητα αν είναι Έλληνες ή όχι. Η ενέργεια αυτή είναι αντιεπιστημονική, παράνομη και ρατσιστική.
Θέτουμε τον κ. Φαρμάκη προ των ευθυνών του και τον καλούμε να την καταγγείλει και να την ακυρώσει ΑΜΕΣΑ σταματώντας να καλύπτει φασιστικές ενέργειες. Καλούμε τους συλλόγους εργαζομένων του νοσοκομείου Κατερίνης, τον ιατρικό κλπ συλλόγους επαγγελματιών υγείας αλλά και τον πιερικό λαό να καταδικάσει τις ενέργειες αυτές που σπέρνουν το μίσος και το ρατσισμό. Εμπιστευόμαστε τους αγώνες και την βαθειά δημοκρατική συνείδηση του λαού της Πιερίας για την απομόνωση αντίστοιχων      πρακτικών.
ΣΥ.ΡΙΖ.Α –Ε.Κ.Μ ΠΙΕΡΙΑΣ
 
Σε απάντηση όλων των ανωτέρω, παραθέτουμε την άμεση απάντηση του πολιτευτή Πιερίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Γ. Παπαδημητρίου, στο ίδιο blog:
 
Ο Λαϊκός σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή κάνοντας πράξη τις προεκλογικές του εξαγγελίες, προβαίνει σε όλη την ελληνική επικράτεια σε πράξεις ανακούφισης του χειμαζόμενου ελληνικού λαού, προσφέροντας δωρεάν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, τράπεζες αίματος κτλ.
Αποφασίσαμε λοιπόν,να δημιουργήσουμε και στην Κατερίνη μια τράπεζα αίματος ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, έτσι ώστε εάν και όποτε χρειαστεί κάποιος συμπατριώτης μας αίμα, να ξέρει ότι υπάρχει διαθέσιμο γιαυτόν και την οικογένειά του. Για το καθαρά διαδικαστικό να αναφέρουμε ότι όποιος εθελοντής αιμοδότης δίνει αίμα, ταυτοχρόνως ανοίγει έναν "λογαριασμό" ας τον ονομάσουμε, επ'ονόματι του στον οποίον κάθε φορά που επισκέπτεται την αιμοδοσία,"πιστώνονται" οι αντίστοιχες φιάλες αίματος. Το αίμα αυτό, ο "λογαριασμός" δηλαδή, είναι δικός του και τον διαχειρίζεται κατά το δοκούν. Έτσι, υπάρχουν ιδιώτες αιμοδότες που δίνουν αίμα για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, όπως επίσης και διάφοροι σύλλογοι (πολιτιστικοί, αθλητικοί κτλ) που συγκεντρώνουν αίμα για τα μέλη τους. Με την αυθαίρετη λογική του ΣΥΡΙΖΑ όλοι αυτοί είναι ρατσιστές και φασίστες και το Νοσοκομείο Κατερίνης, εν προκειμένω, ΔΕΝ θα έπρεπε να δεχτεί το άνοιγμα ενός τέτοιου "λογαριασμού"!!!

Ινδία: Πογκρόμ κατά των γηγενών από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες από το ΜπαγκλαντέςΙνδία: Πογκρόμ κατά των γηγενών από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες από το Μπαγκλαντές
Στην Ελλάδα μας, οι «κακόμοιροι οικονομικοί μετανάστες» από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, κατηγορούν την… Χρυσή Αυγή ότι τους διώκει, τους δέρνει, τους τρομοκρατεί και ότι τους απειλεί με… πογκρόμ.
Αλλού όμως συμβαίνουν τα πραγματικά πογκρόμ, κι αυτά τα κάνουν οι «κακόμοιροι οικονομικοί μετανάστες» από το Μπαγκλαντές! Στην Ινδία, λοιπόν, 400.000 (!) Ινδοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, στην επαρχία Ασάμ, στα βορειοανατολικά της χώρας, μετά από συγκρούσεις που ξέσπασαν εκεί μεταξύ των ντόπιων Ινδουϊστών και των μουσουλμάνων «κακόμοιρων οικονομικών μεταναστών» από το γειτονικό Μπαγκλαντές, που με το έτσι θέλω έχουν εισβάλλει στις Ινδίες και θέλουν να επιβάλλουν τον μουσουλμανισμό στους Ινδούς! Μάλιστα, στα επεισόδια που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, έχουν σκοτωθεί 75 άτομα!
Κι όλα αυτά συμβαίνουν παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού της Ινδίας, Μανμοχάν Σινγκ, ο οποίος προσπάθησε να καθησυχάσει τους Ινδούς που φεύγουν άρον- άρον από την περιοχή τους, για το φόβο των τζιχαντιστών: «Είναι σε κίνδυνο η ενότητα της χώρας μας και η κοινωνική αρμονία. Σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνω τα πάντα ώστε οι φίλοι, τα παιδιά μας και οι πολίτες μας από τα βορειοανατολικά να νιώθουν ασφαλείς σε κάθε τμήμα της χώρας». Πόσο μας θυμίζουν οι δηλώσεις αυτές παρόμοιες καθησυχαστικές δηλώσεις των διαφόρων εγχωρίων πολιτικάντηδων!
Πάντως, στις απατηλές –όπως αποδεικνύεται- διαβεβαιώσεις του Ινδού πρωθυπουργού, απήντησε το κύριο κόμμα της αντιπολιτεύσεως, το ινδουιστικό Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP), υποστηρίζοντας ότι «για τις αναταραχές στο Ασάμ ευθύνεται η ανεξέλεγκτη μετανάστευση Μουσουλμάνων από το Μπαγκλαντές, η οποία πρέπει να σταματήσει».

Ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», οι «συνήθεις ύποπτοι» και το θράσος των τρομοκρατώνΟ «τοξοβόλος του Συντάγματος», οι «συνήθεις ύποπτοι» και το θράσος των τρομοκρατών
Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, με αφορμή τις συλλήψεις του Γιάννη Σερίφη και άλλων γνωστών αστέρων της άκρας αριστεράς για υποθέσεις τρομοκρατίας, η «αλληλέγγυα» αριστερά με προεξάρχουσα την αλήστου μνήμης «Ελευθεροτυπία», υποστήριζε ότι η αστυνομία συλλαμβάνει τους «συνήθεις υπόπτους», ότι δηλαδή τα άτομα αυτά ήταν γνωστά και εύκολα αναγνωρίσιμα, είχαν δημόσια πολιτική δράση, άρα εξ’ ορισμού ήταν αδύνατον να συμμετέχουν σε τρομοκρατικές ενέργειες. Με το κόλπο αυτό τη γλύτωσαν πολλοί!

Τώρα, μετά τη σύλληψη του αναρχικού Θεοφίλου, για την ληστεία μετά φόνου στην Πάρο, οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένας εκ των συνεργών του ήταν ο 23χρονος Ιωάννης Μ. (δεν δίνουν το όνομά του στη δημοσιότητα!), ο οποίος είναι ο διαβόητος «τοξοβόλος του Συντάγματος»!

Να θυμίσουμε εν τάχει περί τίνος πρόκειται. Τον Φεβρουάριο του 2011, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πλατεία Συντάγματος, έκπληκτοι αστυνομικοί και διαδηλωτές είδαν ένα νεαρό άτομο να κρατάει ένα τόξο και να επιχειρεί να ρίξει βέλος κατά αστυνομικών των ΜΑΤ. Ο θρασύτατος αυτός τύπος είχε συλληφθεί τότε, του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή και αφέθηκε… ελεύθερος!
Αφού, λοιπόν, αφέθηκε ελεύθερος, έκανε δηλώσεις μέσω διαδικτύου (Indymedia) ότι η ενέργεια να εκτοξεύσει βέλη «δεν ήταν συμβολική» και έστελνε στους ομοϊδεάτες του το ακόλουθο μήνυμα-επαναστατικό μανιφέστο: «Ο αγώνας για την καταστροφή κάθε μορφής εξουσίας δεν μπορεί παρά να είναι και βίαιος. Μία από τις συνέπειες του απελευθερωτικού πολέμου είναι και η αιχμαλωσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όσο και αν διαρκεί. Σε αυτούς που μπορεί να βρεθούν στη θέση μου, λέω μη μασήσετε, μην υποταχθείτε, μην παίξετε το παιχνίδι τους. Τώρα είμαι έξω, δυνατός, με κάποιες παραπάνω εμπειρίες, έτοιμος να ριχτώ ξανά στη μάχη με όλο μου το πάθος. Αδέρφια υπομονή, η ώρα πλησιάζει. Ο πόλεμος συνεχίζεται αδιάκοπα».

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος «σύντροφος» είχε πλουσιότατη δράση και πριν από τον Φεβρουάριο του 2011. Είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές, το 2006 και το 2007, για συμμετοχή σε επεισόδια (στο κέντρο των Αθηνών και έξω από το Μον Παρνές) και κατά… διαβολική σύμπτωση είχε αθωωθεί και τις δύο φορές!

Εδώ, λοιπόν, προκύπτει αβίαστα το εξής ερώτημα: πως αναρχικοί που είναι γνωστοί κι έχουν απασχολήσει τις αρχές εμπλέκονται και σε ληστο-τρομοκρατική δράση;

Για τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή 19/8/12

Μνημόσυνο για τα 90 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής με έντονη την παρουσία της Χρυσής Αυγής


Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 - 12:36
Μνημόσυνο για τα 90 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής με έντονη την παρουσία της Χρυσής Αυγής
Την  Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 στον Ιερό Ναό της Θεομάνας στη Νέα Κίο του δήμου Άργους Μυκηνών, οι τοπικοί φορείς διοργάνωσαν μνημόσυνο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή. Η εκδήλωση είχε έντονη παρουσία της Χρυσής Αυγής, αφού το Κίνημα εκπροσώπησε η Τ.Ο. Αργολίδας, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως η Χρυσή Αυγή δεν παραγράφει την Ιστορία αυτού του τόπου, ούτε αποδέχεται τους παραποιητές της. http://www.xryshaygh.com

Εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αρ. φύλλου 787Εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αρ. φύλλου 787
Kυκλοφόρησε σήμερα όπως κάθε Τετάρτη, το νέο φύλλο της Λαϊκής Εθνικιστικής Εφημερίδας «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Ζητήστε την στα περίπτερα και τα πρακτορεία τύπου όλης της χώρας. Εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Η Φωνή των Ελλήνων Εθνικιστών ενάντια στην χούντα της παραπληροφόρησης. Στο νέο μας φύλλο διαβάστε:

ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ
Συναντήθηκαν κοινοβουλευτική και τρομοκρατική αριστερά

Στάχτη στα μάτια του λαού τα δήθεν “ρατσιστικά” εγκλήματα
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΧΩΡΙΣ... ΣΥΝΟΡΑ!

ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
ΓΚΡΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ... ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ!

Αχμαντινετζάντ εναντίον όλων...
“ΚΑΡΚΙΝΙΚΟΣ ΟΓΚΟΣ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ”

Η προτεσταντική ηθική, η Μέρκελ και η Ελλάδα του Μνημονίου
το κύριο άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Olympic Games 2004:
«Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα» και για τους λαθρομετανάστες

Δεν θέλουμε να γίνει "μόδα" ο Εθνικισμός...
Χρειάζεται να γίνει ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Ποιοι έκαψαν τα δάση μας;
Πριν από έναν μήνα μόλις ο υπουργός Προ.Πο., Ν. Δένδιας δήλωνε με αφοπλιστικό τρόπο ότι "Τα μέσα πυρόσβεσης που διαθέτουμε δεν επαρκούν".

Άλλα κόλπα... “Διεθνής Ελεγκτική Εταιρεία”

Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ ΤΗΣ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑΣ
ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ

Οι Εθνικιστές δεν λυγίζουν από τις παρακρατικές επιθέσεις

Και πολλά ακόμα θέματα για την πολιτική επικαιρότητα και όχι μόνο. Διαβάστε όσα σας κρύβουν τα ΜΜΕ. Η Χρυσή Αυγή είναι η Φωνή της Ελλάδας, η δική σου Φωνή!http://www.xryshaygh.comΑπό καιρό τους περιμέναμε τους λαθρομετανάστες από την Συρία και να που ήρθαν! Στη Μυτιλήνη, λοιπόν, κατελήφθησαν από το Λιμενικό οι 15 πρώτοι Σύριοι λαθρομετανάστες, άρτι αποβιβασθέντες με φουσκωτό σκάφος από την Τουρκία. Την ίδια ώρα, δεύτερο φουσκωτό που εντοπίστηκε να έρχεται στο νησί από την Τουρκία καταδιώχθηκε και «συνελήφθησαν» άλλοι 10 Σύριοι και ο (Τούρκος) δουλέμπορος που τους κουβάλησε.

Πρόκειται για το πρώτο κύμα που μας στέλνουν «πεσκέσι» οι «φίλοι» μας οι Τούρκοι. Και έπονται πολλά ακόμη, καθότι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία έχουν καταφύγει σε πανάθλιους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Τουρκία και αδημονούν να έρθουν στον ελληνικό «παράδεισο»! Κι όπως καταλαβαίνετε, οι λαθρομετανάστες αυτοί μας έρχονται κατάλληλα δασκαλεμένοι και –σε αντίθεση με τους υπόλοιπους λαθρομετανάστες που δεν φέρουν πάνω τους έγγραφα- αυτοί σίγουρα θα έχουν έγγραφα που να πιστοποιούν ότι είναι από την Συρία, έτσι ώστε να κάνουν αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο με τα σημερινά δεδομένα θα τους δοθεί στα σίγουρα, εφόσον στην πατρίδα τους γίνεται εμφύλιος πόλεμος! Και βέβαια, θα παραμείνουν στην Ελλάδα επ’ άπειρον!

Μόνη λύση το άμεσο σφράγισμα των συνόρων και η άμεση απέλαση όσων έρχονται! Να δηλώσει αδυναμία η Ελλάς να εφαρμόσει τον νόμο για τους πρόσφυγες –και υπάρχουν χίλιοι λόγοι που μπορεί να επικαλεστεί γι’ αυτό. Αλλιώς, χαθήκαμε! Άσυλο να τους δώσουν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα (ΗΠΑ) κι αυτοί που το συντηρούν (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία κ.λπ.). Για να νιώσουν και τη… γλύκα! http://www.xryshaygh.com

Ο Λεωνίδας και οι σημερινοί ΈλληνεςΟ Λεωνίδας και οι σημερινοί Έλληνες
Πείτε το παραξενιά ή οτιδήποτε άλλο θέλετε, αλλά όταν σκέφτομαι κάποιον από τους ήρωες του παρελθόντος ή και του παρόντος μου έρχεται άμεσα στο μυαλό η απορία σχετικά με το τι θα σκεφτόταν αν ζούσε τις καταστάσεις που ζούμε σήμερα. Αν περπατούσε ανάμεσα στους απογόνους του. Ίσως σκέφτομαι έτσι γιατί κριτές μας θα είναι οι νεκροί και οι αγέννητοι. Δεδομένου αυτού και λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι οι αναγνώστες μου κάνουν ό,τι κάνουν για τους αγέννητους το μόνο που απομένει για τους νεκρούς είναι να σκεφτόμαστε και να οδηγούμαστε από το παράδειγμα τους. Να σκεφτόμαστε δηλαδή “τι θα έκανε σε αυτή την περίπτωση ο Λεωνίδας;”. Αυτή ακριβώς η ερώτηση είναι νομίζω ο ζωντανός παλμός της Ιστορίας, αυτό ακριβώς που έχει σημασία σε αυτήν, αυτό δηλαδή που οι διάφοροι “εθνικόφρονες” αστοί δημοκράτες πετάνε στον κάλαθο τον αχρήστων και φτάνουν να γίνονται εντελώς γελοίοι όταν επικαλούνται τον Πλάτωνα για να δικαιολογήσουν το ότι είναι δουλοπάροικοι των τοκογλύφων, όταν επικαλούνται τον “πατριωτισμό” για να μας πουν ότι θα πρέπει να τους ευχαριστούμε που πληρώνονται μισθοί και συντάξεις. Αυτού του είδους ο “πατριωτισμός” θα πρέπει να καταπολεμηθεί άμεσα, να ποδοπατηθεί μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή πάνω σε ένα αντίγραφο από το μνημόνιο, μέχρις ότου βυθιστεί για πάντα στην λήθη. Η μελέτη της αρχαίας ψυχής δεν έχει παντελώς κανένα νόημα αν δεν συνδυάζεται με προσπάθεια ανασκαφής της, αποκάλυψης της, αφού ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη, όπως λέει και ο Κωστής Παλαμάς. Στην αναζήτηση πορείας για τον Γ' Ελληνικό Πολιτισμό κάποιοι θα δείξουν προς τα πίσω. Πρέπει να τους χλευάσουμε και να τους θυμίσουμε ότι η Ιστορία κινείται μεν σε κύκλους, όμως όχι στον ίδιο κύκλο, αλλά σε ομόκεντρους. Κάποιοι άλλοι θα δείξουν προς τα μπροστά. Πρέπει να τους συνετίσουμε, με το καλό ή το κακό, και να τους πούμε ότι ένα Έθνος, όπως το Ελληνικό, οφείλει να προχωράει μπροστά με πυξίδα του το παρελθόν. Σε όλους αυτούς θα πούμε ακριβώς αυτό. Ότι κοιτάμε την Ιστορία ως πρότυπο και όχι ως ένα στείρο παρελθόν γραμμένο σε σελίδες κίτρινες που μυρίζουν νεκροταφείο. Νιώθουμε μέσα στο Αίμα μας να πάλλεται ο Λεωνίδας, δεν είναι για μας μια Ιστορία απλά είναι ένα παράδειγμα. Για όλα αυτά τα παραπάνω δεν πιστεύω στα μνημόσυνα. Ταιριάζουν ίσως στους μικρούς και τους ασήμαντους, όμως όχι σε Άνδρες, όπως ήταν ο Λεωνίδας. Σε αυτούς ταιριάζουν οι Τελετές Ηρωολατρείας, οι ανανεώσεις του Όρκου Τιμής που δίνουν οι νεώτεροι ενώπιον του Ήρωα, ένας Όρκος που δεσμεύει τον νεώτερο να ζει με γνώμονα το πρότυπο του Ήρωα!
 
Μια μικρή ιστορική αναδρομή, κυρίως για να γίνει η σύνδεση του άρθρου με την Ιστορία, είναι απαραίτητη, παρά το γεγονός ότι κάθε ένας από εμάς οφείλει να γνωρίζει την Ιστορία του Λεωνίδα και της Μάχης των Θερμοπυλών, αλλιώς πραγματικά κάτι πάει στραβά. Θα κοιτάξω να κρατήσω αυτή την ιστορική αναδρομή όσο το δυνατόν μικρότερη, επειδή ακριβώς θεωρώ πως όλοι γνωρίζουμε τα περί της Μάχης. Βρισκόμαστε, λοιπόν, στο 480 π.Χ και ο εξηντάχρονος πλέον Λεωνίδας, Βασιλέας της Σπάρτης εδώ και τριάντα χρόνια, λαμβάνει τον χρησμό των Δελφών που λέει ότι η Σπάρτη είτε θα πεθάνει είτε θα θρηνήσει τον βασιλιά της. Από την στιγμή του Χρησμού ο Λεωνίδας έχει αποφασίσει τι πρέπει να γίνει. Η Σπάρτη πρέπει να θρηνήσει τον βασιλιά της, είναι για αυτόν μονόδρομος οπότε το να πάει και να συγκρουστεί με τους Πέρσες που έρχονται. Πρέπει να πάει να συγκρουστεί και να πεθάνει. Ξεκινάει λοιπόν με λίγους εκλεκτούς Ομοίους και Συναγωνιστές για την περιοχή που θα διεξαχθεί η Μάχη. Μόνος στόχος ο Θάνατος, με τον Σπαρτιατικό Τρόπο, με τον Ηρωικό Τρόπο Ζωής. Ένας Θάνατος εκρηκτικός που θα μείνει γραμμένος στην Ιστορία για πάντα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...