Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Η παρακμή της ελληνικής κοινωνίας σε μία φωτογραφία

Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΑν κάποιος θα ήθελε να αποτυπώσει την παρακμή της ελληνικής κοινωνίας ή τουλάχιστον μέρος αυτής  αρκεί να δει την παραπάνω φωτογραφία. Ο άνθρωπος αυτός εκτέλεσε εν ψυχρώ έναν οικογενειάρχη, ο οποίος υποτίθεται ότι ανήκε στον μέσο απλό άνθρωπο που οι ομοϊδεάτες του υπερασπίζονται κατά τα λεγόμενά τους.
Για να καλύψουν το τραγικό λάθος τους βάφτισαν τον δολοφονημένο οικογενειάρχη ρουφιάνο και πίστεψαν ότι καθάρισαν με ένα απλό "λάσπωμα" στο θύμα. Αν όντως είναι έτσι γιατί δεν έχουν δώσει τα σχετικά στοιχεία που διαθέτουν για να αποκαλούν το θύμα ρουφιάνο. Τα άτομα αυτά γνωρίζουν ότι δυστυχώς υπάρχουν πολλά κορόιδα έτοιμα να τους ακολουθήσουν αρκεί να βρουν ένα ιδεολογικό "αμπαλάζ" και να έχουν έτοιμες απαντήσεις (χωρίς επιχειρήματα, σλόγκαν θέλουν να ακούνε) για ότι κάνουν.
Το μεγάλο πρόβλημα για την κοινωνία μας είναι ότι οι περισσότεροι αδιαφορούν για κινήσεις όπως η ανάρτηση αυτού του πανό που αποδεικνύει πόσο λίγο οι πολίτες σήμερα ενδιαφέρονται για την κατεύθυνση προς την οποία οδηγούμαστε. Όταν μία ομάδα ανθρώπων αναρτά ένα πανό που δοξάζει ένα δολοφόνο και οι υπόλοιποι πολίτες δεν αντιδρούν τότε κάτι δεν πάει καλά.
Από την άλλη πλευρά ο φασισμός είναι ριζοσπαστική αυταρχική εθνικιστική πολιτική ιδεολογία και μαζικό κίνημα, αν στην εθνικιστική βάλουμε διεθνιστική αυτόματα έχουμε τον ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΜΟ, ο οποίος έχει πολλούς οπαδούς στη χώρα μας και αρκετό "σπρώξιμο" από μερίδα των ΜΜΕ καθότι αναφέρονται ως "νεαροί αντιεξουσιαστές" που είναι εύηχο και όχι ως ακροαριστερούς ή αναρχοφασίστες .
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων θέλει να καταστρέψει τα έθνη κάτι που και ο αναρχοφασισμός επιδιώκει και διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πρόσκληση για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών σας προηγούμενου μήναΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡ.ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛ.ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
 Θεσσαλονίκης & Χανδρή 1
Μοσχάτο

Αποδέκτης: ΚΟΛΟΒΟΣ ΠΟΛΥΒ ΜΙΧ, Username: polyv1kol.

Αγαπητέ/ή κύριε/α,

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών στις 24/08/2012, διαπιστώθηκε ότι έχετε ληξιπρόθεσμη/ες δόση/εις οφειλών σας, βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. και σας καλούμε εντός 15 ημερών, να προβείτε στην τακτοποίηση της παραπάνω εκκρεμότητας.

Κωνσταντίνος Κανάρης (1793 – 1877)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ

Ηγετική μορφή του '21, στρατιωτικός και πολιτικός. Γεννήθηκε το 1793 ή το 1795 στα Ψαρά, στους κόλπους μιας οικογένειας με μεγάλη ναυτική παράδοση. Ο πατέρας του Μιχαήλ ή Μικές Κανάργιος ή Κανάριος διατέλεσε επανειλημμένα δημογέροντας του νησιού και από τον γάμο του με τη Μαρία απέκτησε τρία αγόρια, τον Αναγνώστη, τον Γεώργιο και τον Κωνσταντίνο.
Ο Κωνσταντής έμεινε ορφανός από μικρός και ακολούθησε το ναυτικό επάγγελμα με το επίθετο Κανάρης. Δούλεψε ως μούτσος στο μπρίκι του θείου του Δημήτρη Βουρέκα, που μετέφερε Σουλιώτες από την Πάργα στη Λευκάδα και έμαθε τα μυστικά της θάλασσας. Μετά τον θάνατο του θείου, ανέλαβε καπετάνιος του πλοίου του, με το οποίο πραγματοποίησε πολλά εμπορικά ταξίδια στη Μεσόγειο. Σε ηλικία 22 ετών παντρεύτηκε τη Δέσποινα Μανιάτη, κόρη γνωστής ναυτικής οικογένειας των Ψαρών, με την οποία απέκτησε επτά παιδιά.
Ο Κανάρης δεν φαίνεται να είχε μυηθεί στη Φιλική Εταιρεία, αλλά όταν ξέσπασε η Επανάσταση, ήταν από τους πρώτους που έλαβαν μέρος στον Αγώνα. Κατατάχθηκε ως απλός ναύτης στον ψαριανό στολίσκο, που συγκρότησε ο φίλος του Νικολής Αποστόλης. Από τις πρώτες επιχειρήσεις άρχισε να εξειδικεύεται στα πυρπολικά και να γίνεται ο φόβος και ο τρόμος του τουρκοαιγυπτιακού στόλου. Η φήμη του γρήγορα ξεπέρασε τα στενά όρια του ελληνικού χώρου και έγραψαν γι' αυτόν ο λόρδος Βύρων, ο Βίκτωρ Ουγκώ, ενώ ο άγγλος ιστορικός Γκόρντον σημείωνε «είναι ο πιο έξοχος εκπρόσωπος του ηρωισμού, που η Ελλάδα όλων των εποχών μπορεί να υπερηφανεύεται».
Ο Κανάρης κέρδισε την εκτίμηση και των συναγωνιστών του και για τη σωφροσύνη του χαρακτήρα του. Γι' αυτό ανήλθε και στα υψηλότερα αξιώματα της Πολιτείας μετά την απελευθέρωση. Το 1827 αντιπροσώπευσε τα Ψαρά στην Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας και ήταν ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος τον χρησιμοποίησε για την καταστολή των διαφόρων ανταρσιών στη Μάνη και την Ύδρα. Μετά τη δολοφονία του Κυβερνήτη, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και εγκαταστάθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου.

Από πού ήταν πραγματικά ο Χίτλερ;


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 

Για όσα χρόνια ήταν ζωντανός, ο παρανοϊκός δικτάτορας της Ναζιστικής Γερμανίας προσπαθούσε επίμονα – και εν μέρει το ....
κατάφερε – να κρύψει τον πραγματικό τόπο καταγωγής του, ώστε να διατηρήσει την εικόνα του “άριου Γερμανού”. Όσοι ήξεραν ότι δεν ήταν Γερμανός, νόμιζαν εσφαλμένα ότι ήταν Αυστριακός. Στην πραγματικότητα όμως δεν ήταν καν Αυστριακός. Ο Χίτλερ γεννήθηκε το 1889 στην τότε ενωμένη Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία, η οποία τότε περιλάμβανε τη σημερινή Αυστρία, την Ουγγαρία, την Τσεχία και Σλοβακία, καθώς και τη βόρεια είσοδο των Βαλκανίων (Κροατία, Σλοβενία, Βόρεια Βοσνία και βόρεια Σερβία). Σαν πολυεθνικό κράτος που ήταν, οι υπήκοοι της αυτοκρατορίας καλούνταν με μια λέξη “Αυστριακοί” ανεξάρτητα με το πού είχαν γεννηθεί και ποια ήταν η καταγωγή τους. Ο Χίτλερ λοιπόν, όπως πάρα πολύ λίγοι ξέρουν, ήταν Βοημός, δηλαδή από την περιοχή που σήμερα ανήκει στη δυτική Τσεχία και συνορεύει με την ανατολική Αυστρία. Μια περιοχή δηλαδή, που κατοικιόταν από Σλάβους από τον 7ο αιώνα μ.Χ., ενώ πριν από αυτούς την κατοικούσαν οι Άβαροι, ένας λαός τουρανομογγολικής καταγωγής γνωστός και από τη Βυζαντινή Ιστορία. Φυσικά, αυτό πήγαινε ενάντια στη φυλετική θεωρία που ήθελε να περάσει ο Χίτλερ, σύμφωνα με την οποία όλοι οι λαοί ανατολικά της Γερμανίας είναι είτε “υπάνθρωποι” (Untermenschen) είτε “μπασταρδέματα Γερμανών με υπανθρώπους”. Το γεγονός της πραγματικής καταγωγής του το κρατούσε κρυφό καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, και το είχε εξομολογηθεί σε πάρα πολύ λίγα άτομα, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός των SS και της Γκεστάπο Χάινριχ Χίμλερ, αλλά και ο Στρατάρχης Χίντεμπουργκ, ο οποίος λίγο πριν πεθάνει το 1934, τον έχρισε Φύρερ και καγκελάριο της Γερμανίας. Ο Χίντεμπουργκ μάλιστα, ο οποίος προσωπικά αντιπαθούσε τον Χίτλερ (όπως και οι περισσότεροι στρατηγοί της Βέρμαχτ που ήταν από αριστοκρατικές οικογένειες και τον έβλεπαν σαν παρακατιανό) συνήθιζε να αποκαλεί τον Χίτλερ “Βοημό λοχία” (Bohemische Korporal) υποτιμητικά (μιας και ο ανώτερος βαθμός που είχε αποκτήσει ο Χίτλερ στο στρατό, ήταν αυτός του λοχία, στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπό τις διαταγές του στρατηγού Λούντεντορφ, που μετά βοήθησε τον Χίτλερ να καταλάβει την εξουσία). Το ότι ο Χίτλερ δεν είχε μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν του λοχία, ο ίδιος φρόντισε να το εξαφανίσει, προβιβάζοντας τον εαυτό του σε Στρατάρχη και αργότερα σε “Generalissimus” της Ναζιστικής

Άγριος προμηνύεται ο Σεπτέμβρης - Σαμαράς: “Θα πάρω τα μέτρα κι ας πέσω”


- Οριστικοποιούνται τα μέτρα καθώς την Παρασκευή έρχεται η τρόικα που επιμένει για απολύσεις

 - Ο πόλεμος για τα ειδικά μισθολόγια και τις περικοπές

 - Νέα συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου Κουβέλη μέσα στην εβδομάδα 

- Τι εκμυστηρεύτηκε ο Α.Σαμαράς στους κοντινότερους συνεργάτες του

 - Στο Βερολίνο την Τρίτη ο Γ.Στουρνάρας για κρίσιμο τετ α τετ με τον Σόιμπλε

Με τη μάχη για τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ αρχίζει το “θερμό” φθινόπωρο για την Ελλάδα. Αυτή την εβδομάδα οριστικοποιούνται τα μέτρα, ενω την...
Παρασκευή καταφθάνουν οι επικεφαλής της τρόικας. Το πακέτο των μέτρων των 11,5 δισ. αναμένεται να να “κλειδώσει” σε νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών μέσα στην εβδομάδα ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί την Τρίτη στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει στην Αθήνα συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας. Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει αποφασισμένος να υλοποιήσει μέχρι τέλους την πολιτική που έχει επιλέξει, την οποία, σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, θεωρεί μονόδρομο για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Όπως είπε πρόσφατα σε κορυφαίο υπουργό που τον προειδοποίησε για τις αντιδράσεις που έρχονται απο την κοινωνία αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, “θα πάρω τα μέτρα, θα κάνω τις αλλαγές που έχουμε εξαγγείλει κι ας πέσω...”. Στο οικονομικό επιτελείο ετοιμάζονται για την μάχη, από την έκβαση της οποίας θα κριθεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και όλοι περιμένουν την έκθεση της τρόικας. Σύμφωνα με το Εθνος στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν ότι η τρόικα ίσως θέσει βέτο για κάποιες από τις παρεμβάσεις (ύψους 2 δισ. ευρώ), οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων σε λειτουργικές - καταναλωτικές δαπάνες, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και στη μετάθεση εξοπλιστικών πληρωμών. Σε ο,τι αφορά την εφεδρεία, η τρόικα μιλά ξεκάθαρα για απολύσεις και ίσως δεν αποδεχθεί έστω και μια νέου τύπου εφεδρεία, όταν παρόμοια απόπειρα εντός του 2011 απέτυχε παταγωδώς. Σημείο τριβής αναμένεται να αποτελέσουν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, με δεδομένο ότι, εφόσον το μέτρο έχει συμπεριληφθεί στο μνημόνιο, η υλοποίησή του αποτελεί μονόδρομο για την τρόικα. Εξάλλου στο πακέτο έχει προβλεφθεί μείωση 25% των καταναλωτικών - λειτουργικών δαπανών σε υπουργεία, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που θα αποδώσει 750 εκατ. ευρώ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι στόχοι που είχαν τεθεί στο παρελθόν για περιορισμό των λειτουργικών εξόδων δεν επιτεύχθηκαν, αλλά και πως το κονδύλι που έχει υπολογιστεί είναι ιδιαίτερα υψηλό, προκύπτει το συμπέρασμα ότι δύσκολα θα περάσει από την τρόικα. Επίσης το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων «ψαλιδίζεται» κατά 300 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που σε όλες τις μέχρι σήμερα διαβουλεύσεις τους στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε μείωση του Προγράμματος.http://ksipnistere.blogspot.gr

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 1 9 12

ΣΑΜΑΡΑΣ VS ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΝΕ

Πρόσκληση για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών σας προηγούμενου μήνα

no.reply.ypoik@gsis.gr
30 Αυγ (Πριν από3 ημέρες)

προς Εμένα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡ.ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛ.ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
Θεσσαλονίκης & Χανδρή 1
Μοσχάτο

Αποδέκτης: ΚΟΛΟΒΟΣ ΠΟΛΥΒ ΜΙΧ, Username: polyv1kol.

Αγαπητέ/ή κύριε/α,

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών στις 24/08/2012, διαπιστώθηκε ότι έχετε ληξιπρόθεσμη/ες δόση/εις οφειλών σας, βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. και σας καλούμε εντός 15 ημερών, να προβείτε στην τακτοποίηση της παραπάνω εκκρεμότητας.

Για τις συγκεκριμένες οφειλές σας, για τις οποίες σας έχει ήδη αποσταλεί ατομική ειδοποίηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/per2010/index.jsp προκειμένου να έχετε άμεση πληροφόρηση για το είδος, το ποσό και τη Δ.Ο.Υ. στην οποία έχει πραγματοποιηθεί η βεβαίωση. Σας γνωρίζουμε δε, ότι η μη συμμόρφωση ως προς την παραπάνω υποχρέωση σας, επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και λοιπών νομοθετημάτων, οι κυριότερες των οποίων είναι:
  • Προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης
  • Μη χορήγηση ΑΦΕ (Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας)
  • Μη δυνατότητα θεώρησης Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ )
  • Λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων (πχ Κατάσχεση ακινήτων, μισθού, ενοικίων κλπ).
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε άμεσα στη Δ.Ο.Υ., όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές σας, ή σε οποιαδήποτε άλλη Δ.Ο.Υ σας διευκολύνει.

Σε περίπτωση που έχετε τακτοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο τις ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα επιστολή.
Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση μας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση: For_sym@gsis.gov.gr
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΧΑΡΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Αναδιοργανώθηκε και συνεχίζει δυναμικά η Τ.Ο. Άνω ΛιοσίωνΑναδιοργανώθηκε και συνεχίζει δυναμικά η Τ.Ο. Άνω Λιοσίων
Το μυαλό όλων, μετά την δυσάρεστη εξέλιξη στην υπόθεση του συναγωνιστή Σωτήρη, είναι στην ανάκαμψη της υγείας του επικεφαλής της Τ.Ο. Συναγωνιστή Νάσου. Θυμίζουμε πως και οι δύο είχαν εμπλακεί σε διαφορετικά αυτοκινητικά ατυχήματα την περασμένη εβδομάδα...
 Λίγα λόγια για τον Σωτήρη...
Μερικές φορές νομίζεις πως αγνοώντας ένα γεγονός αυτο δεν υφίσταται. Μακάρι να ήταν έτσι, Αλλά δεν είναι...
Αγωνιζόμαστε απο την ώρα που το μάθαμε να το συνειδητοποιήσουμε. Ο συναγωνιστής μας, ο νεαρός Σωτήρης που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Αττικού Νοσοκομείου μετά το τροχαίο που έγινε την Δευτέρα το βράδυ, υπέκυψε δυστυχώς στα τραύματα του...
Ένας άδικος χαμός, ενός χρήσιμου νέου ανθρώπου, στην κοινωνία των Ελλήνων...
Σωτήρη, θα ζεις στην σκέψη όσων βοήθησες, όσων αγάπησες και σε αγάπησαν. Θα ζεις στην σκέψη όσων σε γνώρισαν. Να ξέρεις ότι οι συναγωνιστές σου συνεχίζουν την μάχη για Ελλάδα και Ελληνισμό.
Καλό ταξίδι Συναγωνιστή.
Ο αγώνας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ όμως για την ανεξαρτησία της χώρας από τους οικονομικούς και άλλους δυνάστες της, συνεχίζεται δυναμικά.
Η Τ.Ο. Άνω Λιοσίων λοιπόν, αναδιοργανώθηκε και επέστρεψε άμεσα στις δράσεις.
Έτσι είχαμε:
1) "Ξενάγηση" των μελών της Τοπικής μας σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της περιοχής μας, που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια τους κατοίκους, με επιπτώσεις στην υγεία  τους. ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΆΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Το μέρος που βρίσκουν πεδίο δράσης πολλοί Λαθρομετανάστες και ρομά κλέβοντας από το "εργοστάσιο ανακύκλωσης" υλικά, για να τα μεταπουλήσουν ως σκραπ στις μάντρες που έχουν κατακλύσει τον χώρο γύρω από την χωματερή.

Μέσα στην χωματερή, εξάλλου, έχει στηθεί ένας πόλεμος με τα ληγμένα τρόφιμα των supermarkets, ή των προϊόντων που πάνε για καταστροφή,  λόγω ακαταλληλότητας για την δημόσια υγεία. Ρομά και λαθρομετανάστες, επιλέγουν τρόφιμα, που στην συνέχεια  μεταπωλούν στις υπαίθριες αγορές, εκμεταλλευόμενοι την κακή οικονομική κατάσταση των Ελληνικών οικογενειών,  βάζοντας όμως σε τεράστιο κίνδυνο τους καταναλωτές και την ευρύτερη δημόσια υγεία.
2/ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ

Το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες πολιτών, που εφάρμοσε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν μπορεί να σταματήσει τώρα που ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι έκφραση ηθικού πολιτισμού. Και στη σημερινή δύσκολη κατάσταση, η δωρεάν διανομή βασικών τροφίμων σηματοδοτεί τη φροντίδα και την έννοια "κοινωνική παροχή"όπως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την αντιλαμβάνεται, προς στους πιο αδύναμους της κοινωνίας, που απειλούνται ιδιαίτερα. Η λίστα των οικογενειών που η Τ.Ο. είχε ελέγξει και βοηθούσε, αναθεωρήθηκε και ανάλογα με τις ανάγκες και τα μέλη που η κάθε οικογένεια περιλαμβάνει, με προτεραιότητα στις πολύτεκνες οικογένειες με παιδιά και ανήμπορους, την Πέμπτη 30/08 έγινε διανομή τροφίμων και ρουχισμού.

3/ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
Λίγο πριν την διανομή είχε προηγηθεί ενημέρωση στελεχών και μελών από τον συναγωνιστή Γιώργο Μισιάκα, ο οποίος μεταξύ άλλων, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Τ.Ο. Άνω Λιοσίων θα συνεχίσει την καλή και σωστή δουλειά που είχε κάνει έως τώρα.
4/ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ
Τις ώρες που το άρθρο αυτό συντάσσεται, συναγωνιστές και συναγωνίστριες εργάζονται πυρετωδώς κάνοντας διαλογή και τακτοποίηση ρούχων για μια μεγάλη δράση διανομής ρουχισμού σε συνεργασία με τα Κεντρικά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, θα σας ενημερώσουμε εκ νέου γι' αυτό, ενώ την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου την  Τ.Ο. θα επισκεφθεί  κλιμάκιο συναγωνιστών στο πλαίσιο τακτικής επιθεώρησης...
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
Τ.Ο. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  - ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!!!!http://www.xryshaygh.com

Δίνει εξετάσεις στους νεοσουλτάνους της Άγκυρας ο ΤσίπραςΔίνει εξετάσεις στους  νεοσουλτάνους της Άγκυρας ο Τσίπρας
Με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Δικελί της Τουρκίας στη μνήμη του γνωστού Τούρκου ποιητή, Ναζίμ Χικμέτ, ο Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να απευθύνει «μήνυμα ειρήνης» προς την Τουρκία. Στο μήνυμα γίνεται λόγος «Για ένα ειρηνικό μέλλον για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κόντρα στον μιλιταρισμό, στον εθνικισμό και στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές του διαίρει και βασίλευε», ενώ ο Τσίπρας… μαντεύει τι θα έκανε ο Χικμέτ αν ζούσε: «Αν ζούσε  σήμερα ο Ναζίμ Χικμέτ θα καλούσε  σε διαρκή εγρήγορση για την υπεράσπιση της ειρήνης στην ταραγμένη περιοχή μας, η οποία ζει έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις και δοκιμάζεται από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Θα υποστήριζε ενεργά την επανένωση της Κύπρου στη βάση της ισότιμης συνύπαρξης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων σε μια ομοσπονδιακή Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς ξένους στρατούς…». Και καταλήγει στο μήνυμά του με μια ρήση-ευχολόγιο του (Εβραίου) Αϊνστάιν: «Ο πόλεμος  δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινος, μόνο να καταργηθεί μπορεί».

Ωραία αυτά και εύπεπτα, αλλά είναι πολλά και βασικά αυτά που «ξέχασε» να γράψει ο Τσίπρας, που θεωρεί «ξένο στρατό στην Κύπρο» την ΕΚΔΥΚ. Όπως για παράδειγμα «ξέχασε» να αναφερθεί στην επιστροφή των περιουσιών των προσφύγων, την επιστροφή στις εστίες τους, στο τουρκικό casus belli για τα 12 μίλια, στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο κ.α. Το «μήνυμα» του μηνύματος Τσίπρα, είναι το εξής: μην ανησυχείτε Τουρκαλάδες, θα είμαι καλό και φρόνιμο παιδί. 

Βεβαίως, οι εκδηλώσεις για τον Χικμέτ ήταν μόνο η αφορμή, κι όχι η αιτία του μηνύματος της υποταγής του Τσίπρα στους νεοσουλτάνους της Άγκυρας. Σήμερα ο Τσίπρας είναι πλέον στην αξιωματική αντιπολίτευση, οπότε για να του επιτραπεί να ανέλθει κάποια στιγμή στην εξουσία θα πρέπει να δώσει και κάποιες «εξετάσεις» προς τους διεθνείς αφέντες. Για τον ίδιο λόγο, προ μηνός διέκοψε άρον-άρον τις διακοπές του και επέστρεψε στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο του σιωνιστικού υπερ-κράτους, Σιμόν Πέρες. Πάντως, απ’ ότι βλέπουμε μέχρι στιγμής τις περνάει τις εξετάσεις και μάλιστα με άριστα… http://www.xryshaygh.com

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ 1/6

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974 ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΖΑΠΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΥΦΑΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΛΕΝΑΣ ΛΙΒΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, ΤΗ ΡΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

"Παραμύθιασε" και τον Ευαγγελάτο ο Τζαβέντ Ασλάμ...Δείτε ποια είναι η απόφαση του Αρείου Πάγου για τις κατηγορίες που έχει εις βάρος του!!!


-Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την μη έκδοση του να δικαστεί στο Πακιστάν με τις κατηγορίες  για συμμετοχή σε παράνομη διακίνηση προσώπων επ αμοιβή...επειδή η Ελλάδα δεν έχει...
υπογράψει σύμβαση  για την έκδοση εγκληματιών με το Πακιστάν...και όχι γιατί είναι αθώος όπως ο ίδιος δηλώνει.
`
Τον Ιανουάριο του 2007 το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών είχε απορρίψει ομόφωνα το αίτημα των πακιστανικών αρχών για την έκδοση του Τζαβέντ Ασλάμ, εκτιμώντας ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία που του αποδόθηκε για συμμετοχή σε παράνομη διακίνηση προσώπων επ αμοιβή και ειδικά διακίνηση προσώπων από το Πακιστάν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος που δεν επέτρεψε την έκδοση του Τζαβέντ Ασλάμ στις πακιστανικές αρχές και έτσι η έφεση συζητήθηκε ...στον Αρειο Πάγο.

Ο κ. Μακρής πρότεινε να απορριφθεί η έφεση λόγω αμφιβολιών, καθώς κρίνει ότι δεν πρέπει να είναι βάσιμες οι κατηγορίες εις βάρος του Πακιστανού, αφού υπάρχει μάλιστα για την υπόθεση αυτή αθωωτική απόφαση από τα ελληνικά δικαστήρια.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο παρέστη ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, ενώ ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Α.Μουσιώτης και του ΚΚΕ Στ.Κόρακας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, Γ.Φελώνης και ο Ι.Σιφακάκης.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης υποστήριξαν ότι είναι πολιτική η δίωξη σε βάρος του Τζαβέντ Ασλάμ και, σε περίπτωση που εκδοθεί στο Πακιστάν, δεν θα έχει δίκαιη δίκη.

Ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν δύο Πακιστανοί...που εκτίουν ποινές κάθειρξης από έξι έως οκτώ χρόνια.

Τελικά την απόφαση, με πλειοψηφία τριών έναντι δύο, να μην εκδοθεί τελικά στο Πακιστάν έλαβε την Παρασκευή (11/5/07) το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για τον πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, Τζαβέντ Ασλάμ.

Το Ποινικό Τμήμα δέχθηκε την εισήγηση του αντεισαγγελέα Φ. Μακρή  όχι όμως για την αθώωση του... αλλά γιατί δεν έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ Ελλάδος και Πακιστάν ή άλλη διεθνής σύμβαση για την έκδοση εγκληματιών και σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας δεν μπορεί να εκδοθεί.

Τούτων δοθέντων, ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα των πακιστανικών αρχών για την έκδοση του Ασλάμ....
Να σημειωθεί πως έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου είχε συγκεντρωθεί μικρή ομάδα ατόμων της συμμαχίας «Σταματήστε τον Πόλεμο» με αρχηγό ποιον άλλον τον Π.Κωνσταντίνου..Δείτε την Φώτο.

Με αυτή λοιπόν την απόφαση στα χέρια ο Ασλάμ περιφέρετε από κανάλι σε κανάλι και από διαδήλωση σε διαδήλωση..οργανώνει τάγματα ασφαλείας κατά ομοεθνών του και απειλεί με πόλεμο τους Έλληνες....
Τέλος να ενημερώσω τον Ασλάμ και κάθε ενδιαφερόμενο πως σε περίπτωση που τελικά η Ελλάδα υπογράψει την σύμβαση με το Πακιστάν...(από όσο γνωρίζω είναι στα σκαριά με τέτοια κίνηση,όχι για τον Ασλάμ αλλά λόγω της πολυκοσμίας στις φυλακές ) και ζητηθεί να τους τον στείλουμε να δικαστεί στη χώρα του..το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή τη φορά δεν θα την γλυτώσει με κολπάκια του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας...

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ...http://www.eglimatikotita.gr

Κουκούτσης Vs Ασλάμ..."Διαιτητής" ο "αμερόληπτος" Ευαγγελάτος...(Βίντεο)

Ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση Alzheimer και Parkinson


Τι βρήκαν οι ερευνητές

Ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση Alzheimer και ParkinsonΤέσσερις δείκτες που βρίσκονται στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό μπορούν να βοηθήσουν στο διαχωρισμό ασθενών με νόσο Alzheimer από αυτούς που εμφανίζουν άλλα είδη άνοιας και ένας διαφορετικός βιοδείκτης μπορεί να διαχωρίσει ασθενείς με νόσο του Parkinson από αυτούς με παρκινσονικές διαταραχές, δήλωσαν ερευνητές.

Τα αλληλεπικαλυπτόμενα συμπτώματα, ιδιαίτερα στα αρχικά στάδια, μπορούν να καταστήσουν δύσκολο το διαχωρισμό μεταξύ της νόσου Πάρκινσον και του άτυπου Παρκινσονισμού και επίσης μεταξύ του Alzheimer και άλλων μορφών άνοιας.

Μικρές αλήθειες για την μπίραΣύμμαχος στην υγεία της καρδιάς

Ξανθιά, κόκκινη ή μελαχρινή… η μπίρα αποτελεί αγαπημένη συντροφιά ανδρών και γυναικών, προσφέροντας δροσερές, ευχάριστες και πολλές φορές, εύγευστες στιγμές κάτω από τον ήλιο ή με καλή παρέα κατά τους χειμερινούς μήνες. Πέραν της ευχάριστης γεύσης, πολλές μελέτες τα τελευταία χρόνια έρχονται να αποκαλύψουν μικρές αλήθειες για την μπίρα που συνδέουν την μέτρια κατανάλωσή της με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Σύμμαχος στην υγεία της καρδιάς
Η σχέση του αλκοόλ με την υγεία της καρδιάς για πολλά χρόνια συνδέονταν μόνο με την κατανάλωση κρασιού. Όλο και περισσότερες μελέτες την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία συσχετίζουν την μέτρια κατανάλωση γενικότερα αλκοολούχων ποτών (άρα και μπίρας και οινοπνευματωδών ποτών) με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. Πρόσφατη μετανάλυση (Costanzo S. et al, 2010) έδειξε πως η κατανάλωση 5-10 γραμμαρίων αλκοόλης την ημέρα έχει προστατευτική επίδραση σε άτομα που πάσχουν ήδη από στεφανιαία νόσο. 

Η Τ.Ο.Σαρωνικού στην λιτανεία του Αγίου Φανουρίου ΚορωπίουΗ  Τ.Ο.Σαρωνικού στην λιτανεία του Αγίου Φανουρίου Κορωπίου
Ενθουσιώδης για μία ακόμη φορά ηταν η υποδοχή του λαού του Κορωπίου στην ομάδα άνω των 50 μελών της Χρυσής Αυγής. Προσκεκλημένοι του εφημερίου του Ναού παρευρεθήκαμε στη λιτανεία και στο πανήγυρι.


Η ενημερωτική μας δράση συνεχίστηκε με μοίρασμα φυλλαδίων και τευχών της εφημερίδας μας που γινόντουσαν δεκτά με ενθουσιασμό και συγκίνηση, ενώ πολλοί κάτοικοι χειροκροτούσαν και φώναζαν ότι μόνο η Χρυσή Αυγή τους συμπαρίσταται στην υποβαθμισμένη οικονομικά και λόγω λαθρομεταναστών ευρύτερη περιοχή του Κορωπίου. Στο τέλος της δράσεως παρετέθη γεύμα από τον εφημέριο του Ιερού Ναού τονίζοντάς μας ότι είναι στο πλευρό μας και να συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά για τον Ελληνισμό και την Πατρίδα μας που πολιορκείται από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς. Για άλλη μια φορά η Χρυσή Αυγή και ειδικότερα η Τ.Ο.Σαρωνικού έδειξε ότι ο Ελληνιμός και η Ορθοδοξία βρίσκονται δίπλα δίπλα σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διάγει ο τόπος μας.

  http://www.xryshaygh.com

Μεγάλη δράση χθες στην ΝίκαιαΜεγάλη δράση χθες στην Νίκαια
Μια από τις μεγαλύτερες δράσεις πραγματοποιήθηκε χθες στη Νίκαια. Πάνω από 170 συναγωνιστές έδωσαν βροντερό παρών σε μια δράση που τα περιείχε όλα: μοτοπορεία, πεζοπορεία και διανομή εντύπου υλικού. Το "παρών" έδωσαν συναγωνιστές μας από την Τ.Ο ΠΕΙΡΑΙΑ ,Τ.Ο ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ Τ.Ο ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ. Αυτός ο αδερφικός και πάνω από όλα υγιής ανταγωνισμός μας κάνει κάθε φορά καλύτερους.


Αξίζουν συγχαρητήρια όλες οι τοπικές για την παρουσία τους στη ΝΙΚΑΙΑ οπού ακόμα μια φορά έδειξαν τι πάει να πει ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ... Η Τ.Ο ΝΙΚΑΙΑΣ εύχεται ολόψυχα καλό αγώνα σε όλες της τοπικές και Εθνική Ελευθερία!
http://www.xryshaygh.com/

Πόσα «τελευταία πακέτα» άραγε υπάρχουν;Πόσα «τελευταία πακέτα» άραγε υπάρχουν;
Το 2010 ο τότε πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου, έλεγε στο Περιστέρι: «μπορώ να εγγυηθώ: δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων και καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών, πέραν των όσων έχουμε δεσμευτεί». Από τότε περάσανε δύο χρόνια και τα πακετά μέτρων που έχουν ληφθεί είναι πραγματικά πολλά και σε καμμία περίπτωση όχι ένα.
Σήμερα εν έτει 2012 και ενώ η κυβερνητική επιτροπή συνεδριάζει «πυρετωδώς» για τα επικείμενα μέτρα των 11,5 (έχουμε προ πολλού πει ότι θα είναι τελικώς 14 ή παραπάνω) δισ. ευρώ ο πρωθυπουργός, Αντώνιος Σαμαράς, είπε ενώπιον της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ότι πρόκειται για το «τελευταίο τέτοιο πακέτο μέτρων». Βεβαίως κανείς δεν πρόκειται να κατηγορήσει για ψεύτη τον πρωθυπουργό όταν θα ληφθεί το επόμενο πακέτο μέτρων, αφού στις δηλώσεις του ήταν κατηγορηματικός. Είναι το «τελευταίο τέτοιο πακέτο μέτρων»! Για τέτοιο δεσμεύτηκε. Για «άλλο πακέτο μέτρων» δεν δεσμεύτηκε.
Άντε συντόμως και «κοινωνική» δράση της ΝΔ: Μοίρασμα δωρεάν κουτόχορτου στις τοπικές της οργανώσεις. http://www.xryshaygh.com

Τρεις «κακόμοιροι οικονομικοί μετανάστες» είχαν διαπράξει 35 κλοπές!Τρεις «κακόμοιροι οικονομικοί μετανάστες» είχαν διαπράξει 35 κλοπές!
Απτόητοι συνεχίζουν την κακοποιά δράση τους οι «κακόμοιροι οικονομικοί μετανάστες», παρά τον «Ξένιο Δία» και άλλες επικοινωνιακές πομφόλυγες- χάντρες για ιθαγενείς!

Στο Μενίδι, λοιπόν, αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις «κακόμοιροι κ.τ.λ.», έναν 28χρονο Πακιστανό και δύο Ινδούς. Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις «κακόμοιροι κ.τ.λ.» είχαν διαπράξει -ούτε λίγο ούτε πολύ- δεκαεπτά (17) κλοπές και διαρρήξεις από αποθήκες, σπίτια, εταιρείες και καταστήματα της περιοχής. Μάλιστα, ο ένας εκ των τριών, ο Πακιστανός ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος Mini Market, στο οποίο πουλούσε τα κλεμμένα (κυρίως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές)!

Επιπροσθέτως, όπως αποκαλύφθηκε από την ανάκριση, ο Πακιστανός «έμπορος» είχε διαπράξει μόνος του κι άλλες δεκαοχτώ (18) κλοπές και διαρρήξεις! Μέρος από τα ανευρεθέντα (που έμειναν… απούλητα) αναγνωρίστηκαν και παραδόθηκαν στα θύματα των κλοπών.

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Χρυσή Αυγή, για να ξεβρωμίσει ο τόπος!http://www.xryshaygh.com

Διδάγματα από την Ιστορία (ΙI)Διδάγματα από την Ιστορία (ΙI)
Στην προηγούμενη αναφορά μας είδαμε τα τεκταινόμενα γύρω από το ζήτημα της Μακεδονίας ΜΑΣ, κατά την διάρκεια του χρονικού διαστήματος λίγο μετά το τέλος της εμφύλιας σύρραξης 1946-49. Σαν «κερασάκι στην τούρτα», σ’ ό,τι αφορά εκείνη την περίοδο, αξίζει να τονιστεί το γεγονός ότι παρότι η Γιουγκοσλαβία ανάμεσα στις «ομόσπονδες δημοκρατίες», οι οποίες την αποτελούσαν, είχε και αυτή που αυτοτιτλοφορούταν «Μακεδονία», το ψευδεπίγραφο Ελληνικό Κράτος δεν είχε κανένα πρόβλημα να την αναγνωρίσει. Προφανώς οι ανάγκες των ΗΠΑ να «χαϊδεύουν» τον Τίτο, στο πλαίσιο των ενδοιμπεριαλιστικών διενέξεων με την ΕΣΣΔ, ήταν για τους κυβερνώντες-υποτελείς σημαντικότερες από τα εθνικά μας συμφέροντα και την οποιαδήποτε άρνηση αναγνώρισης του γειτονικού κράτους…
Όπως και να’ χει, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 λαμβάνει χώρα ένα συμβάν, το οποίο αλλάζει ριζικά την ροή των γεγονότων. Κάτω από τον κατακλυσμό των όσων συνέβησαν στην Ανατολική Ευρώπη, με την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων, έρχεται και το τέλος, ως κρατικής υπόστασης, της Γιουγκοσλαβίας. Ανάμεσα στις εθνότητες, οι οποίες δημιουργούν τα δικά τους κράτη, εμφανίζονται και οι Σκοπιανοί με το όνομα «Μακεδονία», σφετεριζόμενοι, για μια ακόμη φορά, την Ελληνικότητά της. Είναι πολύ πιο επικίνδυνοι, όμως, αυτήν την φορά καθώς τώρα εμφανίζονται όχι ως μια ομοσπονδία κρυμμένη μέσα σ’ ένα κράτος με μια άλλη γενική ονομασία, αλλά ως ανεξάρτητο κράτος.
Η αντίδραση της Ελλάδας (με κυβέρνηση, τότε, της ΝΔ, πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και υπουργό εξωτερικών τον Σαμαρά) ήταν υποτονική και αναφορικά με το επίπεδο σχετικής ανεξαρτησίας  που μπορεί να έχει κάθε εξαρτημένη χώρα από την Μητρόπολη (ΗΠΑ), μπορεί να χαρακτηριστεί ως τραγική. Σ’ έναν βαλκανικό χώρο, όπου ο κομμουνισμός κατέρρεε σαν ντόμινο, μια στοιχειώδης Πατριωτική Ελληνική κυβέρνηση θα φρόντιζε να ισχυροποιήσει την θέση της Χώρας μας και να ευνοήσει στο έπακρον όλα τα εθνικά μας ζητήματα, τα οποία σχετίζονταν με τις γειτονικές, πρώην κομμουνιστικές, χώρες. Και αν το 1945 υπήρχε η «δικαιολογία» ότι η Ελλάδα μπορεί να πολέμησε μεν, στο πλευρό των Συμμάχων και να δικαιούταν τα εδαφικά της κέρδη, αλλά προσέκρουσε δε, σε κράτη, τα οποία βρίσκονταν υπό την «προστασία» της ΕΣΣΔ, τώρα δεν υπάρχει, ούτε ως αστείο, αυτή η «δικαιολογία».
Τόσο στην Αλβανία και την Βουλγαρία όσο και στην (πρώην πλέον) Γιουγκοσλαβία, οι καταστάσεις ήταν κάτι παραπάνω από ιδανικές για να εξυπηρετηθούν τα εθνικά μας συμφέροντα. Ειδικά στην Αλβανία (με την παρουσία ενός πολυάριθμου πληθυσμού Βορειοηπειρωτών) και στα Σκόπια, όπου δεν υπήρχε γηγενής πληθυσμός αλλά ένα κράμα διαφόρων εθνοτήτων (Σκοπιανοί, Αλβανοί, Έλληνες κλπ.), το χαλί φαινόταν στρωμένο. Και όμως, όπως φαίνεται από την σημερινή κατάσταση, οι όποιες σπασμωδικές ενέργειες της Ελλάδας κατέληξαν σε φιάσκο. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι ευρωπαίοι εταίροι μας στην ΕΕ (τότε ΕΟΚ) έκοψαν με την μια την όρεξη στους εκπροσώπους των Αθηνών και τους έσυραν σε απανωτές διπλωματικές ήττες, οι οποίες, απ’ ότι δείχνουν σήμερα τα πράγματα, βρίσκονται πολύ κοντά στην τελική φάση της ολοκλήρωσής τους.
Η Ελλάδα, είτε ως «αμυνόμενη» την δεκαετία του ’50, είτε ως «επιτιθέμενη» την δεκαετία του ’90, βρέθηκε στην θέση του ηττημένου. Και τότε και τώρα οι δήθεν σύμμαχοί της προσπάθησαν να προσεταιρισθούν (και τα κατάφεραν) τους αντιπάλους μας, θεωρώντας ότι η Χώρα μας είναι δεδομένη στον ρόλο του υπάκουου υπηρέτη και του δειλού καρπαζοεισπράκτορα. Τότε, οι όποιες αντιδράσεις εκ μέρους μας πνίγηκαν μέσα στην «αναγκαιότητα» του αντικομμουνισμού και των συμφερόντων των ΗΠΑ. Πιο πρόσφατα (δεκαετία ’90) είχαμε τα ίδια αποτελέσματα, με την διαφορά ότι έπαψε να υπάρχει το «αντίπαλο δέος» στις ΗΠΑ.
Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, με τις εναλλασσόμενες κυβερνητικές θητείες, απέδειξαν ότι η πολιτική τους, σε καμιά περίπτωση, δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον Πατριωτισμό, άσχετα αν για μικροκομματικούς σκοπούς και πολιτικάντικες «ντρίπλες», συχνά-πυκνά φώναζαν εκ του ασφαλούς για να ξεγελάσουν τον Λαό. Ειδικά με τη ΝΔ, όταν είχε την διακυβέρνηση της Χώρας κατά την περίοδο 1990-93, θυμόμαστε την στροφή, την οποία έκανε ο Μητσοτάκης στο όλο ζήτημα. Από την «ανυποχώρητη» αρχική στάση και τα πολυπληθή συλλαλητήρια, φτάσαμε στους συνεχείς συμβιβασμούς και την περιβόητη δήλωση Μητσοτάκη ότι «σε δέκα χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το όνομα».

«Αιφνιδιαστική» επίσκεψη Σαμαρά στην Ομόνοια…«Αιφνιδιαστική» επίσκεψη Σαμαρά στην Ομόνοια…
Η οφθαλμαπάτη των «χωριών Ποτέμκιν» και της άδειας από λαθρομετανάστες Ομόνοιας

Το 1787, η αυτοκράτειρα της Ρωσσίας Αικατερίνη, επισκέφθηκε την περιοχή της Κριμαίας, με το τραίνο. Η κατάσταση εκεί ήταν απελπιστική και ο κόσμος πεινούσε. Τότε, ένας υπουργός της ρωσσικής αυτοκρατορίας, ο Γκριγκόρι Ποτέμκιν, αποφάσισε να εξαπατήσει την αυτοκράτειρα. Έδωσε, λοιπόν, εντολή να στηθούν προσόψεις σπιτιών που θα φαίνονταν από μακριά σα χωριά, καθώς και προσόψεις ολάνθιστων κήπων. Αυτά ήταν τα περιβόητα «χωριά Ποτέμκιν». Τέλος, ο Ποτέμκιν έστησε μπροστά από τα σκηνικά, και μια σειρά από στρατιώτες ντυμένους με ρούχα πολιτικά, που παρίσταναν τους ευτυχισμένους αγρότες και χαιρετούσαν το τραίνο της αυτοκράτειρας. Το κόλπο έπιασε και η αυτοκράτειρα έφυγε κατενθουσιασμένη. 

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; «Αιφνιδιαστική» επίσκεψη στην Ομόνοια έκανε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως είπαν και τα κανάλια μας, που τον ακολουθούσαν κατά πόδας, για να δείξει πως… «επανακατέλαβε τις πόλεις μας», όπως έλεγε και το προεκλογικό σύνθημα της «νέας» ΝΔ. Άρχισε το επικοινωνιακό δούλεμα των Ελλήνων, λέμε εμείς και ιδού γιατί:

Μία ώρα πριν από την «αυθόρμητη» επίσκεψη Σαμαρά, στην Πλατεία και στις γύρω περιοχές εμφανίστηκαν πάνοπλες διμοιρίες των ΜΑΤ και πλήθος αστυνομικών με περιπολικά και μηχανές. Ήταν το σύνθημα για να την κάνουν με… ελαφρά πηδηματάκια οι μόνιμα κατοικοεδρεύοντες στην περιοχή Ομονοίας λαθρομετανάστες. Αφού άδειασε η Πλατεία και οι γύρω δρόμοι, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις συνέχισαν να παραμένουν στις θέσεις τους, εμφανίστηκε ο… μεσσίας Αντώνης μετά του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ, Ν. Δένδια, ακολουθούμενοι από καμιά διακοσαριά (!!!) αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι διασκορπίστηκαν και παρίσταναν τους… περαστικούς. Έτσι, ο… σωτήρας με την πολυπληθή κουστωδία του έκαναν την τσάρκα τους ανενόχλητοι, ενώ κάποιοι πραγματικοί περαστικοί που φάνηκε να δυσανασχετούν και να… μουρμουρίζουν έγιναν

Σώστε μας από τους επαγγελματίες «οικολόγους»!Δεν είναι μόνο το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, είναι και ο υπόλοιπος ορυκτός πλούτος της χώρας που θα μπορούσε να δώσει ανάσα στην οικονομία και να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες να ξεφύγουν από την παγίδα της ύφεσης και την ανεργία που σαρώνει… Το παράδειγμα με τους «ιδιοτελείς ευαίσθητους» της Γαύδου είναι χαρακτηριστικό. Πόσο πιθανό είναι να μην ξέρουν ότι παίζουν το παιχνίδι μεγαλοεπιχειρηματιών και των συμφερόντων τους που σε άλλες περιπτώσεις παριστάνουν τους πατριώτες, αν και ως μοναδικό ιδανικό τους έχουν το χρήμα;

Μητροπολίτης Χαλκίδας: Ορίστε πόσα λεφτά παίρνω το μήνα


Με αφορμή την συζήτηση πού διεξάγεται αυτές τις ημέρες, περί της περικοπής των λεγομένων Ειδικών Μισθολογίων, στα οποία ανήκουν και οι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδας ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος δεν δίστασε να δώσει στη ...
δημοσιότητα το επίσημο εκκαθαριστικό σημείωμα της μισθοδοσίας του, μηνός Αυγούστου 2012.

Η κίνηση αυτή έγινε, όπως εξηγεί ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος σε δελτίο τύπου, επειδή πολλές ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες μεταδίδονται από διάφορα Μέσα Ενημέρωσης των Αθηνών, τα οποία κάνουν λόγο για μισθό Μητροπολιτών ύψους 4.500 ευρώ.

Όπως προκύπτει, με τρόπο αναμφισβήτητο, από το εκκαθαριστικό της μισθοδοσίας, οι συνολικές καθαρές αποδοχές του Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου είναι

Ποιός φοβάται την ΑγιαΣοφιά;

Από την πρώτη στιγμή που η Κωνσταντινούπολη έπεσε στους Οθωμανούς και ο Μωάμεθ ο Φατίχ εισήρθε καβάλα στο άσπρο άλογό του στην Αγία Σοφία, (όπου επί αρκετή ώρα, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, έμεινε ακίνητος να κοιτάζει με έκσταση τον Παντοκράτορα στον τρούλο ενώ η εντυπωσιακή αυτή σκηνή έχει αποθανατιστεί και σε μια τουρκική ιστορική κινηματογραφική ταινία), ο μεγάλος αυτός ναός της Ορθοδοξίας έγινε το επίκεντρο διαφόρων μύθων και θρύλων που κυκλοφορούσαν ανάμεσα στους κατακτητές, προκαλώντας ένα έντονο δέος για το μεγαλούργημα αυτό της Ορθοδοξίας που τώρα το είχαν περικυκλώσει  οι τέσσερις οθωμανικοί μιναρέδες.
 
     Τα τελευταία χρόνια όμως ορισμένα γεγονότα με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, έχουν δημιουργήσει στους Τούρκους ένα έντονο κλίμα καχυποψίας και φόβου για τα μελλούμενα. 
Παράλληλα επανήλθαν στην επιφάνεια όλοι εκείνοι οι θρύλοι που κατά καιρούς είχαν συγκλονίσει και είχαν προκαλέσει στους μουσουλμάνους μια χαρακτηριστική φοβία για την εκ νέου ανάδυση της ορθόδοξης χριστιανικής ταυτότητας του  ναού και τις κοσμογονικές συνέπειες αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, παρά το ότι λειτουργούσε μέχρι το 1934 σαν μουσουλμανικό τέμενος.
     Έτσι τον περασμένο  Ιανουάριο, (20/1/2012), η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, Σαμπάχ, παρουσίασε ένα πραγματικά καταπληκτικό αφιέρωμα για τα «Μυστήρια της Αγίας Σοφίας», (Ayasofya’ nın gizlemleri), όπου αποτυπώνεται -με γλαφυρό τρόπο- αυτό το κλίμα φοβίας που έχει καταβάλει τελευταία τους Τούρκους, για τα όσα υπάρχουν κρυμμένα μέσα στον Ιερό Ναό και τα όσα προμηνύονται να συμβούν τα επόμενα χρόνια.
     Το πρώτο σημαντικό στοιχείο από αυτό το αφιέρωμα, είναι μια αδιόρατη φοβία που διακρίνεται από τους Τούρκους στους κρυμμένους σταυρούς, συμβολικούς και μη, που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού, αλλά και στην κάτοψη όπως αυτή μπορεί κάποιος να την διακρίνει από ψηλά. Έτσι μεγάλο δέος παρατηρείται για τον λεγόμενο, (όπως τον αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι ), «Σταυρό του αποστόλου αγίου Ανδρέα», ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι ο ιδρυτής της εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης. 
Σύμφωνα λοιπόν με την Σαμπάχ, στην οροφή του ναού υπάρχει ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα σε διαγώνιο μορφή, ένα σημαντικό σύμβολο που όχι μόνο δεν χάθηκε στους αιώνες της οθωμανικής κατοχής αλλά δεσπόζει με όλη την συμβολική σημασία του. Παράλληλα και ο «Σταυρός του Ιουστινιανού» τρομάζει τους Τούρκους καθώς οι θρύλοι αναφέρουν για ένα πανάρχαιο κειμήλιο που βρίσκεται μυστικό στην Αγία Σοφία και μάλιστα προέρχεται από την Αίγυπτο και έχει τρομακτική δύναμη. Γενικότερα η κατασκευή του μεγάλου αυτού ορθοδόξου αρχιτεκτονικού αριστουργήματος, σύμφωνα με τις ίδιες τις τουρκικές πηγές, βασίστηκε στο χριστιανικό σύμβολο του Σταυρού και το γεγονός αυτό εμπνέει το δέος αλλά και μια αδιόρατη φοβία για την μελλοντική επάνοδο της Αγίας Σοφίας στον φυσικό της κάτοχο, δηλαδή στην Ελληνορθόδοξη λατρεία.
     Αλλά εκτός από τους σταυρούς, οι Τούρκοι αναφέρουν και άλλα μυστήρια και τρομακτικά για τους  ίδιους που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού.  Έτσι, όπως αναφέρει ο θρύλος, είναι γνωστό ότι μετά την μετατροπή του ναού σε μουσουλμανικό τέμενος κτίστηκε το γνωστό Μιχράμπ, (το μουσουλμανικό σημείο της προσευχής), που εμφανίστηκε στην ανατολική πλευρά του ναού προς την κατεύθυνση της Μέκκας. Αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με τους τουρκικούς θρύλους μπροστά από το Μιχράμπ βρίσκεται θαμμένο ένα φέρετρο κατασκευασμένο από επίχρυσο μπρούντζο. Στο φέρετρο αυτό κείτεται η σωρός της βασίλισσας Σοφίας, (προφανώς γίνεται ταύτιση με την αγία Σοφία). Αυτή η βασίλισσα Σοφία και το φέρετρό της συνδέεται, σύμφωνα με τους τουρκικούς θρύλους, με μια «εντολή» που έχει περάσει δια μέσω των αιώνων μέχρι σήμερα. Η εντολή αυτή αναφέρει  ότι  δεν πρέπει κανένας να πειράξει αυτό το φέρετρο ούτε καν να το ακουμπήσει. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε, σύμφωνα με τον θρύλο αυτό, θα προκληθεί η «έγερση» της βασίλισσας Σοφίας και τότε ένας τρομακτικός θόρυβος θα τραντάξει όλο το οικοδόμημα του ναού προκαλώντας σεισμικά εσχατολογικά γεγονότα που τρομάζουν τους Τούρκους.
     Αλλά ο θρύλος της βασίλισσας Σοφίας έχει και συνέχεια. Σύμφωνα λοιπόν με τις τουρκικές αναφορές, το φέρετρο αυτό προστατεύουν τέσσερις αρχάγγελοι που βρίσκονται πάνω στον Θόλο του ναού. Οι αρχάγγελοι αυτοί, όπως αναφέρουν και πιστεύουν οι Τούρκοι, είναι οι Τζεμπραΐλ, Μιχαήλ, Ισραφήλ και Αζραήλ. Σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, ο Τζεμπραήλ προστατεύει τους βυζαντινούς αυτοκράτορες, ο Μιχαήλ τον ναό από τις εχθρικές επιθέσεις, ενώ οι Τζεμπραήλ και Ισραφήλ ήταν οι αγγελιοφόροι των γεγονότων από τις πολεμικές επιχειρήσεις στους βυζαντινούς αυτοκράτορες. Και οι τέσσερεις αυτοί αρχάγγελοι έχουν ταχτεί -μετά την πτώση της Πόλης- να προφυλάσσουν το φέρετρο της βασίλισσας Σοφίας από τον κίνδυνο κάποιος βέβηλος να το ανοίξει και να επέλθει η Δευτέρα Παρουσία.
     Ένας άλλος σημαντικός μύθος που αναφέρουν οι μουσουλμάνοι  είναι ο θρύλος του «Κρυμμένου Πατριάρχη» που μοιάζει με τον ελληνικό θρύλο για τον κρυμμένο παπά. Όπως αναφέρει η τουρκική παράδοση, στο νότιο μέρος του ναού υπάρχει ένας στενός διάδρομος που οδηγεί σε μια παμπάλαια αραχνιασμένη και πολύ μυστήρια πύλη για την οποία ο θρύλος την αναφέρει σαν την «Κλειστή Πύλη».  Σύμφωνα με τις τουρκικές αναφορές, όταν ο Μωάμεθ ο Φατίχ μπήκε στην Κωνσταντινούπολη ο τελευταίος ελληνορθόδοξος Πατριάρχης μαζί με τους συνοδούς του τελούσε στο σημείο αυτό Θεία Λειτουργία. Μόλις οι οθωμανικές ορδές εισέβαλαν στον ναό, ο Πατριάρχης και όλη η συνοδεία του εισήλθε μέσα στην πύλη αυτή η οποία έκλεισε και από τότε χάθηκαν ενώ η πύλη έμεινε ερμητικά κλειστή και κανένας δεν τόλμησε ποτέ να την ανοίξει. Κάθε χρόνο στην Ανάσταση των ορθόδοξων χριστιανών μπροστά από την πύλη αυτή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Σαμπάχ, εμφανίζονται…. κόκκινα αυγά!!! Ο θρύλος συμπληρώνεται από την προφητεία που φοβίζει  τους Τούρκους, ότι όταν η πύλη αυτή ανοίξει, στον ναό θα ακουστούν ξανά οι χριστιανικές ελληνορθόδοξες ψαλμωδίες γι’ αυτό και τρομάζουν και μόνο στην ιδέα του ανοίγματος αυτής της μυστήριας πύλης.
     Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει και το μυστήριο του υπογείου τούνελ που υπάρχει σε κεντρικό σημείο στο εσωτερικό του ναού. Όπως αναφέρεται, από το σημείο αυτό υπάρχει μια δίοδος που οδηγεί σε ένα μεγάλο τούνελ. Το τούνελ αυτό, όπως υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα, οδηγεί μέχρι τα Πριγκηπόννησα και μάλιστα μέχρι την νήσο Πρώτη. Το μυστήριο για τους Τούρκους είναι το πώς κατασκευάστηκε αυτό το τούνελ και τι ρόλο έπαιξε στην μακρά ιστορία του ναού.
     Μυστήριο για τους Τούρκους είναι και το μεγάλο αποτύπωμα από πέλμα κάποιου μεγάλου ζώου, ίσως ελέφαντα, που υπάρχει στην νοτιοδυτική πλευρά του θόλου ενώ και εδώ έχουν διαδοθεί κάποιες εσχατολογικές ιστορίες. Σύμφωνα με τους Τούρκους το αποτύπωμα αυτό είναι από το άλογο του Μωάμεθ του Πορθητή, αλλά το ερώτημα είναι πώς το άλογο πάτησε στο σημείο αυτό που βρίσκεται ψηλά προς τον θόλο.
     Μεγάλο δέος δημιουργούν στους Τούρκους, όπως αναφέρει η Σαμπάχ και τα διάφορα μωσαϊκά που έχουν αναδυθεί με όλη την μεγαλοπρέπειά τους τις τελευταίες δεκαετίες μέσα στο ιερό ναό της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, παρά του ότι η μουσουλμανική θρησκεία θεωρεί σαν αμάρτημα την απεικόνιση πρόσωπων που σχετίζονται με θρησκευτικά γεγονότα. Ιδιαίτερο δέος τους προκαλεί το γνωστό μωσαϊκό που απεικονίζει τον Ιησού έχοντας την Παναγία και τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στα δεξιά και αριστερά Του. Οι Τούρκοι το έχουν ονομάσει χαρακτηριστικά το «Μωσαϊκό της Αποκάλυψης» και ο συμβολισμός αυτός ανάγει στην εσχατολογική σημασία του που είναι έντονη στους μουσουλμάνους Τούρκους.
     Επίσης ξεχωριστή αναφορά γίνεται και για τα μωσαϊκά που αναπαριστάνε γνωστούς βυζαντινούς αυτοκράτορες, όπως τον Ιωάννη τον Κομνηνό με τον Ιησού Χριστό και τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Μονομάχο με την αυτοκράτειρα Ζωή. 
Όλες αυτές οι απεικονίσεις προκαλούν έντονο δέος, καθώς όλη αυτή η ελληνορθόδοξη χριστιανική μεγαλοπρέπεια και η εσωτερική δύναμη που αναδύουν αυτά τα ψηφιδωτά, έχουν γεννήσει διάφορους θρύλους για τους εσχατολογικούς τους συμβολισμούς.
 Οι συμβολισμοί αυτοί σχετίζονται με τις τουρκικές φοβίες για την επάνοδο στην επιφάνεια και στην εξουσία της αγίας  Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με την ευλογία του ίδιου του Ιησού Χριστού.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος –Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/blog-post_2.html#ixzz25JObb6g8

Έρχεται η Ημέρα Χ: Ε.Ε. χωρίς ευρώ

Ἑτοιμάζονται γιὰ τὴν “Ἡμέρα Χ”: ΕΕ χωρὶς εὐρὼ

τοιμάζονται γι ΕΕ χωρς ερ

Τοῦ Γιώργου Δελαστὶκ

.             Αἴσθηση προκάλεσε ὁ κεντρικὸς πρωτοσέλιδος τίτλος τῆς «Φράνκφουρτερ Ἀλγκεμάινε», τῆς κορυφαίας ἐφημερίδας τοῦ γερμανικοῦ ἐπιχειρηματικοῦ κόσμου: «Οἱ τράπεζες ἐξοπλίζονται γιὰ τὴν Ἡμέρα Χ. Προετοιμασίες γιὰ κατάρρευση τῆς Εὐρωζώνης. Μεγάλος σκεπτικισμός…ἐξ αἰτίας τῆς Ἑλλάδας!». Ἡ Φράνκφουρτερ Ἀλγκεµάινε εἶναι φυσικὰ συντηρητικὴ ἐφηµερίδα τοῦ κατεστηµένου, ἀλλὰ σὲ καµιὰ περίπτωση δὲν εἶναι «Μπὶλντ» νὰ γράφει ἐντυπωσιοθηρικὰ κατασκευασµένα ψέµατα καὶ ἀνοησίες. Ἀπὸ τὴ στιγµὴ ποὺ γράφει κάτι τέτοιο, εἶναι βέβαιο πὼς ἡ κατάσταση εἶναι σοβαρή.

«Πήραν την Πόλη, πήραν και το ωμέγα….»Αθανάσιος Στρίκος
«Πολύ δεν θέλει ο Έλληνας να χάσει την λαλιά του
                                      Και να γενεί μισέλληνας από την αμυαλιά του» (Ν. Γκάτσος)
Α.    Ο σημερινός τίτλος έχει υπεξαιρεθεί. Από τον Παντελή Μπουκάλα και την «Καθημερινή» της Κυριακής 22.7.2012. Και στην ειρωνεία αποσκοπεί ο συντάκτης του, όσων εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το βιβλίο της Γραμματικής των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του Δημοτικού. Θα τον χαρακτήριζα δε, εκτός από κοροϊδευτικόν και καγχαστικόν, άστοχον και υπερβολικόν. Ιδιαίτερα μ΄  όσα λέει στο τέλος του κειμένου του, όπου ιδρώνει κυνηγώντας τουλάχιστον εντυπώσεις. Και γίνεται –θα το ειπώ όπως το νοιώθω-  στρατιώτης επίζηλος φανατικών και φανατισμένων εμπνεύσεων. (θανατικών το λένε οι απλοί άνθρωποι).  

ΕΥΡΩΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΟΓΛΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ....!!!

ΟΥ ΡΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ.... ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΛΕΞΕΙΣ, ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΧΘΡΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.

Η μάχης της Λευκωσίας! Ο διοικητής του ηρωϊκού 336 τάγματος θυμάται.ΒΙΝΤΕΟ


Η μάχης της Λευκωσίας! Ο διοικητής του ηρωϊκού 336 τάγματος θυμάται.ΒΙΝΤΕΟ

Η μάχη ενός ηρωϊκού τάγματος πάνω στη πράσινη γραμμή. Ενάντια στις δυνάμεις του Αττίλα,που λυσσαλέα προσπάθησαν να κάμψουν την αντίστασή τους και να καταλάβουν όλη τη Λευκωσία. 1974. Ο  Δημήτρης Αλευρομάγειρος είχε τη τιμή να ηγηθεί του ηρωϊκού 336 Τάγματος.
Η συγκλονιστική αφήγησή του στην Φαίη Μαυραγάνη καθηλώνει! 

Δείτε πως διηγείται τα συγκλονιστικά γεγονότα εκείνων των ημερών. 

Είναι πραγματικά για να απορείς με την τόση ανοχή που δείχνει ο Έλληνας ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/blog-post_2409.html#ixzz25JKuLLPK


Είναι πραγματικά για να απορείς με την τόση ανοχή που δείχνει ο Έλληνας, αυτός ο Έλληνας με το ένδοξο παρελθόν και το ζοφερό παρόν. Δε γνωρίζω πραγματικά αν αυτός ο λαός έχει καταληφθεί από το σύνδρομο της Στοχόλμης , αν τελικά τον ψεκάζουν ή αν φταίει το νερό που πίνει.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι ζει σε έναν κόσμο ψεύτικο, matrix... θα έλεγα καλύτερα γιατί δε μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά την αγόγγυστη στάση του τη στιγμή που του τα παίρνουν όλα, όλες τις βασικές και μη ανάγκες του ανθρώπου.

Τι είναι λοιπόν αυτό που φοβάται ο λαός; Υπομένει καρτερικά το κακό από φόβο μην έρθει κάτι χειρότερο; Έχει εκπαιδευτεί καλά στο να υπομένει και να

παραδέχεται ενδόμυχα πως τα πράγματα είναι έτσι και δεν αλλάζουν; Η' τελικά μήπως έχουν τόσο πωρωθεί στο ψέμα από το φόβο μήπως η αλήθεια είναι πραγματικά αλήθεια;

Πόσο όμως δύσκολο είναι να βγει αυτός ο λαός από τον matrix κόσμο... που ζει; Αντέχει να δει κατάματα την αλήθεια; Η' θα πρέπει η εξαθλίωση να πιάσει πάτο για να αποφασίσει πως όσα γίνονται δεν είναι τυχαία; Όχι δεν είναι τυχαία πως δημιούργησαν αυτή τη κατάντια στο λαό μας. Η πλέον γνωστή ,τότε ανθελληνική δήλωσή του Χένρυ Κίσινγκερ:

Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί.

Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ» , έγινε στόχος για τα ανθελληνικά κέντρα, και εν μέρει τα κατάφεραν...ροκάνισαν σιγά-σιγά την γλώσσα μας, τη θρησκεία μας το πνεύμα μας και την ιστορία μας σε τέτοιο σημείο που έπαψαν να μας ενδιαφέρουν όλα αυτά ασχέτως αν πάνω από τους μισούς Έλληνες γνωρίζουν αυτή τη δήλωση.

Άρα το μόνο που μας μένει ως λαός τουλάχιστον για να σώσουμε ότι γίνετε να σώσουμε, είναι να επιστρέψουμε σε αυτές τις αξίες, να μην επιτρέψουμε άλλο ροκάνισμα της γλώσσα μας, ας δώσουμε στη νεολαία το παράδειγμα του να μιλάμε σωστά όσο μπορούμε τη γλώσσα μας, της θρησκείας μας, ας μην επιτρέψουμε άλλο να θίγουν το θρησκευτικό μας συναίσθημα όπως πχ.με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, της ιστορίας μας, καμία ανοχή στην παραχάραξη της ιστορίας μας, πολλά και γνωστά τα παραδείγματα.

Είμαστε οικόπεδο γωνία, για αυτό και μας πλήττουν έτσι. Αν όμως τους χαλάσουμε τα σχέδια και δουν πως δε μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τους Έλληνες ίσως μας αφήσουν και πιάσουν άλλα, πιο εύκολα θύματα.

πηγή

Πλακώνει η Τουρκιά, ελέω Μπουτάρη, στη Θεσσαλονίκη


thessaloniΔεν σταματάνε κάποιοι στη Θεσσαλονίκη και θέλουν να επιβάλλουν στον κόσμο εκεί με το στανιό, την Τουρκιά. Όπως διαβάζουμε, το Μουσείο Φωτογραφίας και ο εκδοτικός οργανισμός Zaman της Τουρκίας συνδιοργανώνουν στις αποθήκες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την έκθεση «Χρόνος - Zaman - Στιγμές από την Τουρκία». Πάντα, επί των ημερών Μπουτάρη, τον οποίο φόρτωσαν στον κόσμο εκεί οι ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και Ντόρα, είναι η Τουρκία... Λες και το έχουν ο Μπουτάρης και οι πέριξ αυτού, απωθημένο. Ναι... Μας λένε πως η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματος της PhotoBiennale και του προγράμματος «Θεσσαλονίκη-Σταυροδρόμι Πολιτισμών», που φέτος έχει ως θέμα του τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Δηλαδή την Τουρκία, κατά Μπουτάρη... Μας λένε ότι η έκθεση αυτή έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα σε 11 πόλεις στην Τουρκία και στο Λονδίνο. Ε και; Όσο για το τι θα δείτε να εκτίθεται, διαβάστε ένα απόσπασμα: «Ο Γκαέλ Τουρίνε με Την Κοιλάδα των Λύκων επιχειρεί να αποτυπώσει τη μεγάλη διεισδυτικότητα και διάδοση των τουρκικών σίριαλ εντός και εκτός των τουρκικών συνόρων, καταγράφοντας σκηνές από τα γυρίσματα της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς. Ο Τουρίνε φωτογραφίζει τους ηθοποιούς και τους τεχνικούς στο κινηματογραφικό πλατό, αλλά και τους θαμώνες στα καφενεία που παρακολουθούν πιστά το κάθε επεισόδιο του σίριαλ»...
Και για να μην φωνάζουμε μόνο για τον Μπουτάρη, να πούμε ότι η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 13 Σεπτεμβρίου από τον «γαλάζιο» υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου.
πηγή

ΣΜΥΡΝΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η αφήγηση ενός πρόσφυγα


ΣΜΥΡΝΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η αφήγηση ενός πρόσφυγα
Την μαρτυρία ενός πρόσφυγα μεταφέρει ο Γάλλος δημοσιογράφος Rene Paul στο κείμενο που ακολουθεί. Όπως την κατέγραψε εκείνες τις ημέρες της μεγάλης σφαγής στη Σμύρνη και της μεγάλης φυγής του Ελληνισμού.


“Παραθέτω στη συνέχεια πλήρη την αφήγηση ενός προσωπικού μου φίλου, ανθρώπου μεγάλης μόρφωσης, με πνεύμα μετριοπαθές και ισορροπημένο, του οποίου όλες οι διαβεβαιώσεις μπορούν να γίνουν δεκτές ασυζητητί:


«Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, το πρώτο τμήμα του τουρκικού ιππικού έκανε την είσοδο του στη Σμύρνη. Οι ιππείς ξεχύθηκαν από το δρόμο του Μπουρνόβα, ενώ η ελληνική οπισθοφυλακή πορευόταν προς το ανατολικό άκρο της πόλης και κατευθυνόταν μέσα από τις κορυφογραμμές προς τη χερσόνησο της Ερυθραίας. Αυτοί οι ιππείς που δεν ανήκαν, δίχως άλλο, στον τακτικό στρατό, ίππευαν μικρόσωμα άλογα και φορούσαν παρδα λά ρούχα. Δεν είχαν τόσο τρομακτική όψη. Φωνάζοντας Κοπα»! Κόπο»! (μη φοβάστε!), προσπαθούσαν ασφαλώς να καθησυχάσουν τους περαστικούς. Αλλά μιάμιση ώρα αργότερα οι ίδιοι αυτοί ιππείς, αφήνοντας τα ζώα τους, βάλθηκαν με γυμνά σπαθιά να ληστεύουν τους περαστικούς και παραβίαζαν ακόμα και τις πόρτες των σπιτιών με τον ίδιο σκοπό.

ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Πόλεμος στην Κύπρο για το αέριο! Μπορεί να συμβεί,σύμφωνα με αμερικανική ανάλυση

Ενα αρθρο της εφημεριδας Internationa Herald Tribune αναλυει την ασταθεια της περιοχης στην νοτιο-ανατολικη Μεσογειο και αναδεικνύει τις πιθανοτητες πολεμου στην Κύπρο. "Η Κύπρος είναι το επίκεντρο μιας νέας ρήξης - τον έλεγχο του σημαντικού φυσικού πλούτου, δηλαδή του φυσικού αερίου που βρέθηκε στα τέλη του περασμένου έτους, εγείροντας το ζήτημα του κατά πόσον η ανακάλυψη θα αποτελέσει κίνητρο και για τις δύο πλευρές να συνεργαστούν ή αν θα είναι ακόμη ένα εμπόδιο για την επανένωση τους.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι το φυσικό αεριο θα είναι άλλο ένα εμποδιο πρός την επανένωση καθώς ο πλούτος είναι τόσο μεγάλος που ήδη μέσα σε λίγους μήνες οι εντάσεις έχουν αυξηθεί κάτι που θα μπορoύσε να προσελκύσει ακόμη και εξωτερικές δυνάμεις. 

Ο αγώνας για να δούμε ποιος μπορεί να αξιοποιήσει το φυσικό αέριο έχει προσθέσει ένα νέο "στρώμα" αστάθειας στο περιθώριο της νότιας Ευρώπης, όπου η κρίση του ευρώ έχει σπείρει πολιτική και οικονομική αναταραχή και όπου οι σχέσεις μεταξύ των εθνών - όπως η Ελλάδα και η Τουρκία , και η Τουρκία και το Ισραήλ - είναι ήδη τεταμένες.

Η παρακμή της ελληνικής κοινωνίας σε μία φωτογραφία

Image Η παρακμή  της ελληνικής κοινωνίας ή τουλάχιστον μέρος αυτής  αρκεί να δει την παρακάτω φωτογραφία. Ο άνθρωπος αυτός εκτέλεσε εν ψυχρώ έναν οικογενειάρχη, ο οποίος υποτίθεται ότι ανήκε στον μέσο απλό άνθρωπο που οι ομοϊδεάτες του υπερασπίζονται κατά τα λεγόμενά τους.
Για να καλύψουν το τραγικό λάθος τους βάφτισαν τον δολοφονημένο οικογενειάρχη ρουφιάνο και πίστεψαν ότι καθάρισαν με ένα απλό "λάσπωμα" στο θύμα. Αν όντως είναι έτσι γιατί δεν έχουν δώσει τα σχετικά στοιχεία που διαθέτουν για να αποκαλούν το θύμα ρουφιάνο. Τα άτομα αυτά γνωρίζουν ότι δυστυχώς υπάρχουν πολλά κορόιδα έτοιμα να τους ακολουθήσουν αρκεί να βρουν ένα ιδεολογικό "αμπαλάζ" και να έχουν έτοιμες απαντήσεις (χωρίς επιχειρήματα, σλόγκαν θέλουν να ακούνε) για ότι κάνουν. 

Τουρκία: Εφιαλτικά σενάρια περί διαμελισμού στοιχειώνουν την ηγεσία…Οι μεγαλοπρεπείς τελετές για την «Ημέρα του θριάμβου» στην Τουρκία, για ενενηκοστή φορά δεν κατόρθωσαν να κρύψουν τη βαθύτατη ανασφάλεια που αισθάνεται η ηγεσία της χώρας για το μέλλον, αφού οι απειλές είναι πλέον όχι απλώς ορατές, αλλά άμεσες και απειλούν αυτή καθαυτή την εδαφική ακεραιότητα της χώρας…
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν ήταν ίσως οι πιο χαρακτηριστικές: «Πιστεύω ότι η Τουρκία μαζί με το Έθνος της ως αδιαίρετο σύνολο θα ξεπεράσει κάθε είδους τρομοκρατία και παρόμοιες απειλές που στοχεύουν την αδελφοσύνη μας και θα φθάσει σε ένα πολύ λαμπρότερο και φωτεινό μέλλον.» Τι ήθελε να πει ο… ποιητής με αυτό το «αδιαίρετο σύνολο»;

Οι Τούρκοι γιόρτασαν τη σφαγή της Σμύρνης

Γιορτάστηκε στην Τουρκία η «Εορτή της Μεγάλης Νίκης» της 30ης Αυγούστου ως Εθνική Εορτή -είναι η γιορτή για την ελληνική ήττα στην Μικρασία το 1922. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν στην Τουρκία παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις στις οποίες τονΤούρκο Πρόεδρο Γκιούλ λόγω της νοσηλείας του, αναπληρεί ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τζεμίλ Τσιτσέκ. Το πρωί έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ, στην οποία συμμετείχε όλη η ηγεσία. Σήμερα όπως κάθε χρόνο, ήτα επίσημη αργία στην Τουρκία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Γκιούλ σε μήνυμα που εξέδωσε λόγω της ημέρας τόνισε ότι το τουρκικό Εθνος και ο Στρατός υπο την ηγεσία του Ατατούρκ στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας έδωσαν αγώνα ύπαρξης και υπενθυμίζοντας ότι κατορθώνοντας να σημειώσει μια μεγάλη νίκη μέσα σε ανέχειες έναντι στρατών πολύ ανώτερων από την ίδια , επεσήμανε πως κανένας εδώ και αιώνες δεν μπόρεσε να επιφέρει ζημία στην ενότητα και ομοψυχία του τουρκικού Εθνους και ότι θα απογοητευτούν όσοι και στο μέλλον θα αποπειραθούν κάτι τέτοιο.

Εξάλλου ο κ. Ερντογάν στο μήνυμά του για την 30η Αυγούστου που εξεδόθη από κέντρο τύπου της Πρωθυπουργίας, τόνισε ότι η 30η Αυγούστου έχει ιδιαίτερη σημασία και νόημα για το τουρκικό Εθνος και πρόσθεσε:
« Εκείνο που αναλογεί σήμερα σε μας είναι να εξυψώσουμε και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την Δημοκρατία μας που ιδρύσαμε ξεπερνώντας διάφορες δυσκολίες , ελλείψεις δυνατοτήτων και τις ανέχειες και να συνεχίσουμε σε πνεύμα αδελφοσύνης, ενότητας και ομοψυχίας. Πιστεύω ότι η Τουρκία μαζί με το Εθνος της ως αδιαίρετο σύνολο θα ξεπεράσει κάθε είδους τρομοκρατία και παρόμοιες απειλές που στοχεύουν την αδελφοσύνη μας και θα φθάσει σε ένα πολύ λαμπρότερο και φωτεινό μέλλον . Υπό την έννοια αυτή, λόγω της ημέρας, μνημονεύουμε με ευγνωμοσύνη τον Ιδρυτή της Δημοκρατίας μας Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ , όλους τους ήρωες του Πολέμου της Ανεξαρτησίας , όλους τους πεσόντες μας από τότε μέχρι σήμερα.


Κατά τον ίδιο τρόπο εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλα τα μέλη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που πραγματοποιούν μεγάλο αγώνα εντός της χώρας κατά της τρομοκρατίας καθώς και όλα τα μέλη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που αναλαμβάνουν καθήκοντα στο Εξωτερικό για την εγκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή και της παγκόσμιας ειρήνης. Συγχαίρω το Εθνος μας για την Εορτή της Μεγάλης Νίκης με την ευκαιρία της 90ης επετείου της».
Για τις αγριότητες , τις σφαγές αμάχων, τα εγκλήματα πολέμου, την καταστροφή της Σμυρνης και τον ξεριζωμό των Ελλήνων κατοίκων της Μικρασίας φυσικά τίποτα…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...