Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Αλβανός Δολοφονησε Και Βιασε 11 χρονη Βουλγαρα !

Επιτέλους υπάρχει κανένας πατριώτης εισαγγελέας ή πολιτικός να κάνει κάτι για αυτά τα στοιχεία που προσβάλουν τους Έλληνες πολίτες > Τουρκόφωνη εφημερίδα της Θράκης εορτάζει την σφαγή των Ελλήνων το 1922Απίστευτη πρόκληση συνιστά η δημοσίευση από την εφημερίδα Μπιρλίκ η οποία διατηρεί στενούς δεσμούς με το τουρκικό προξενείο, άρθρου για την επέτειο της νίκης των Κεμαλικών στρατευμάτων έναντι των Ελλήνων το 1922 μαζί με την δημοσίευση της επίσημης αφίσας του τουρκικού Γενικού Επιτελείου για αυτή την επέτειο. Ως αν πρόκειται για εφημερίδα η οποία κυκλοφορεί στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας Ιλχάν Ταχσίν ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του με την προκλητική δημοσίευση άρθρου για την 90η επέτειο της νίκης των Τούρκων επί των Ελλήνων στην Μ. Ασία η οποία ταυτίζεται με τη μεγάλη εθνική μας τραγωδία της καταστροφής και του ξεριζώματος του Μικρασιατικού Ελληνισμού.. 

Κύπρος: Τα κατάφερε με το δάνειο από τη Ρωσία!Όλα δείχνουν ότι οι Κύπριοι θα καταφέρουν να περιορίσουν στο ελάχιστο τη δανειοδότησή τους από τους μηχανισμούς της Τρόικας (Διεθνές Νομισματικό ταμείο κυρίως) και θα στηριχτούν στο δάνειο ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που φέρεται η χώρα τους να εξασφάλισε από τη Μόσχα.
Την είδηση δημοσιεύει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» με τη διευκρίνιση ότι η αποδοχή της δανειοδότησης θα γίνει μετά από συνεννοήσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ώστε να μη δοθεί η εντύπωση ότι στόχος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν να αποφύγει το να προβεί σε αλλαγές στην οικονομία της με σκοπό την εξασφάλιση της ανάπτυξης και της βιωσιμότητάς της.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΜΑΓράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
Η παραπάνω φράση μεταφραζόμενη στην καθομιλουμένη σημαίνει «ο φιλόξενος Δίας» και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα στην εκστρατεία που θα έκανε η Ελλάδα για την τουριστική της προβολή ανά την υφήλιο όπως, «ελάτε στην πατρίδα του Ξένιου Δία», αλλά να την χρησιμοποιείς για τίτλο μιας επιχείρησης που σκοπό έχει, όπως προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση, να διώξει ή να περιορίσει την είσοδο λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, δείχνει εκ των προτέρων την αποτυχία της.
Κατά την διάρκεια των δύο προεκλογικών περιόδων, τα πολιτικά κόμματα είχαν σε υψηλό σημείο των προεκλογικών τους εξαγγελιών, το θέμα λαθρομετανάστευση, συναισθανόμενα ίσως το οριακό σημείο που έχει φθάσει η ελληνική κοινωνία η οποία υφίσταται τις συνέπειες της.

Το συγκλονιστικό αφιέρωμα στις αποκαλύψεις του Ολυμπία για τους δοσίλογους και τα παιδιά τους.

Αφύπνιση Συνείδησης: Τρώμε ανθρώπινα εμβρυϊκά κύτταρα. Και αρουραίων! Π...

Αφύπνιση Συνείδησης: Τρώμε ανθρώπινα εμβρυϊκά κύτταρα. Και αρουραίων! Π...: Τρώμε ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα, κύτταρα αρουραίων.. ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. [Βίντεο] HEK 293 = human embryonic kid...

Έκτακτο Παράρτημα: Ο Ρόλος Των Εβραίων Στην Επανάσταση Του 1821

Έκτακτο Παράρτημα: Ο Ρόλος Των Εβραίων Στην Επανάσταση Του 1821: Διαβάστε και φρίξτε Διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο συγκρατήστε την οργή σας και θυμηθείτε, ότι αν θέλουμε να λεγόμαστε Χριστιανοί, ΔΕ...

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Επίκαιρη για υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Πάρου

Κατέρρευσε ακόμα ένα “ρατσιστικό” έγκλημαΚατέρρευσε ακόμα ένα “ρατσιστικό” έγκλημα
Στις αρχές Αυγούστου άγνωστοι στο Ρέθυμνο είχαν επιτεθεί και τραυματίσει με μαχαίρι Ινδούς εργάτες, ενώ εκείνοι περίμεναν το λεωφορείο για να μεταβούν στην εργασία τους. Τότε τα ΜΜΕ είχαν αναφερθεί σε ρατσιστική επίθεση επιδιώκοντας να ενοχοποιήσουν περεταίρω τον ήδη ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό.
Τελικά  σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες είναι πέντε νεαροί από το Ρέθυμνο ηλικίας 15 με 19 ετών. Ο νεαρός που τραυμάτισε τους Ινδούς με μαχαίρι ομολόγησε ότι τραυμάτισε τους αλλοδαπούς διότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.  
Όπως υποστήριξε ο νεαρός ένας από τους μετανάστες παρεμπόδισε σκοπίμως με την παρουσία του τη διέλευση του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και η παρέα του, και έτσι ακολούθησε η συμπλοκή. Ο θύτης ξεκαθάρισε ότι δεν διακατέχεται από ρατσισμό έναντι των Ινδών αλλά ότι έπραξε οφείλεται στο υπερβολικό αλκοόλ που είχε καταναλώσει.
Δυστυχώς όμως για την Ελλάδα τα ΜΜΕ κατάφεραν να περάσουν στην κοινή γνώμη το συγκεκριμένο περιστατικό ως ρατσιστική επίθεση, γεγονός το οποίο αναπαράχθηκε και από ξένα ΜΜΕ με συνέπεια την δημιουργία μίας αρνητικής εικόνας για την χώρα την στιγμή που ολόκληρος ο ελληνικός λαός πλην μερικών πλουσίων και ΜΚΟ αγωνίζεται για να επιβιώσει!
ΠΗΓΗhttp://www.xryshaygh.com

Το Ε.ΛΑ.Μ. και η παρακολούθησή του από την ΑστυνομίαΤο Ε.ΛΑ.Μ. και η παρακολούθησή του από την Αστυνομία
Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά παρακολουθήσεων, φωτογραφήσεων και κινηματογραφήσεων των αιγοπροβατοτρόφων έξω από το προεδρικό, εκδίδουμε το παρόν Δελτίο Τύπου.  Σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έχουμε γίνει, από την πρώτη μέρα ίδρυσης μας, δέκτες μίας ανορθόδοξης πολεμικής, ασκούμενης από κρατικούς μηχανισμούς που δρούσαν και εξακολουθούν να δρουν πέραν των καθηκόντων τους.  Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι απευθείας υπόλογη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έχει σαν αποστολή της, την ασφάλεια του Κράτους. Το κράτος  αμφιβάλλουμε αν κινδυνεύει από τους αιγοπροβατοτρόφους αλλά και από εμάς, δηλαδή τα μέλη, τα στελέχη τουΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και από το ίδιο το κίνημα σαν κόμμα με στόχους, αποστολή και όραμα.
 
'Ομως βρέθηκε να είναι ο Νο. 1 κρατικός κίνδυνος για την κρατική Ασφάλεια! 1η Οκτωβρίου 2008: Στην στρατιωτική παρέλαση για την ανεξαρτησία της Κύπρου προσήχθησαν άνευ ουσίας... μέλη του  Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) που διένειμαν έντυπο υλικό αντιομοσπονδιακού χαρακτήρα. Φυσικά καμία κατηγορία δεν απαγγέλθηκε στα μέλη του κινήματος μας, αφού δεν είχε διαπραχθεί κανένα έγκλημα.  Αυτή όμως ήταν η αρχή για ένα κύκλο παρακολουθήσεων μελών και στελεχών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), από τα γνωστά λευκά αυτοκίνητα της Κ.Υ.Π. στις οικίες τους, σε χώρους ψυχαγωγίας, στα κατά τόπους γραφεία μας και στις διάφορες εκδηλώσεις και πορείες μας. Καραγκιόζηδες σε ρόλο πραιτοριανών σκαρφάλωναν σε ταράτσες και σαν αιλουροειδή κρυβόντουσαν σε δέντρα, για να καταφέρουν να στηθούν καλά με τις κάμερες τους και να αρχειοθετήσουν τα μέλη του  Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.).
 
Δυστυχώς εδώ είχαμε ένα παράδοξο. Αντί τα κόμματα με την παρουσία τους στην πολιτική σκηνή και την δράση τους να ενισχύουν την λειτουργία του κράτους, τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες του αντιθέτου. Δηλαδή το κράτος με τις υπηρεσίες του να ενισχύει τα κόμματα, χρησιμοποιούμενο από αυτά, με προεξάρχον το κυβερνών.  Αυτή η σχέση είναι πολυεπίπεδη, από την προσπάθεια ΑΚΕΛοποίησης του δημοσίου τομέα στην ενίσχυση, μέσω επιρροής και όχι μόνο, επιχειρήσεων και σωματείων σχετιζόμενων με το ΑΚΕΛ. Από την επανασύσταση του Δ τμήματος της ΚΥΠ και στην αλλαγή της πλειονότητας του προσωπικού της στις παράνομες παρακολουθήσεις και τηλεφωνικές υποκλοπές για να μένουν τα οργανωτικά του ΑΚΕΛ up-to-date. Οι προσωπικοί φάκελοι που υπάρχουν στην Παπανικολή με τον καθέναν και την καθεμία από όλους τους Κύπριους πολίτες δεν έγιναν μόνο μέσω της κομματικής δράσης της «Επαγρύπνησης» αλλά και με την αμέριστη βοήθεια συντρόφων που μετατέθηκαν αναξιοκρατικά στην ΚΥΠ με σκοπό να την μετατρέψουν σε ΣΤΑΖΙ.
Πέρσι μετά την δολοφονική έκρηξη στο Μαρί, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης»

Το αδιαχώρητο στα γραφεία της Τ.Ο. ΝίκαιαςΤο αδιαχώρητο στα γραφεία της Τ.Ο. Νίκαιας
Το αδιαχώρητο έγινε στα γραφεία της Τοπικής Οργανώσεως Νίκαιας στις 2 Σεπτεμβρίου επί της παρουσίας στα γραφεία μας των Βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Πολύβιου Ζησιμόπουλου και Νικόλαου Κούζηλου. Πραγματοποιήθηκαν ιδεολογικές ομιλίες από Συναγωνιστές μέλη της Τοπικής Οργανώσεως μας και στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κεντρικός ομιλητής της βραδιάς, Πολύβιος Ζησιμόπουλος.

Ακολούθησε συζήτηση επί παντώς του επιστητού με απορίες και ερωτήσεις του κοινού προς τον ομιλητή. Η Τ.Ο. Νίκαιας ευχαριστεί θερμώς τους βουλευτές του Κινήματος μας που συνεχώς αποδεικνύουν πως δεν έχουν καμμία σχέση με την έννοια του "βουλευτή", όπως αυτή καθιερώθηκε μεταπολιτευτικά, αλλά βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του Λαού.
http://www.xryshaygh.com

Κυνική ομολογία από Υ.ΕΘ.Α: Δεν μπορεί να επισκευαστεί το zubr!Κυνική ομολογία από Υ.ΕΘ.Α: Δεν μπορεί να επισκευαστεί το zubr!
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ομολογεί ότι δεν έχει χρήματα να επισκευάσει το zubr και δεν έχει υπογράψει συμφωνία τεχνικής υποστήριξης. Την 30/07/2012 συνετελέσθη, ως γνωστόν, ένα πραγματικό έγκλημα κατά της εθνικής μας άμυνας. Αναφερόμεθα βεβαίως στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Πλωτό Ταχείας Μεταφοράς «ΚΕΡΚΥΡΑ» (πρόκειται για αερόστρωμνο αποβατικό τύπου Zubr)ενώ αυτό ναυλοχούσε στον ναύσταθμο Αμφιάλης. Από την πυρκαγιά αυτή προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο πλοίο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά εγείρουν εύλογες και ισχυρότατες υποψίες για εσκεμμένη δολιοφθορά.
Σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης, Συναγωνιστή Πολύβιου Ζησιμόπουλου, η οποία έλαβε αριθμό 677/36/02-08-2012, ετίθεντο τα κάτωθι ερωτήματα: «…Ερωτάται ο κ.  Υπουργός: 1) Ποια είναι η οικονομική αποτίμηση της ζημιάς που προκλήθηκε στο ΠΤΜ «Κέρκυρα»;
2) Προτίθεται να διαθέσει άμεσα τα κονδύλια που απαιτούνται για την επισκευή;
3) Σε πόσο καιρό θα ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής του πλοίου, ώστε να επανέλθει σε επιχειρησιακή κατάσταση;
4) Αληθεύει ότι στην επιφάνεια του πλοίου είχαν τοποθετηθεί ειδικά υφασμάτινα επικαλύμματα, τα οποία όμως δεν ήταν άφλεκτα;
5) Ποιος είναι ο λόγος που το έτερο πλοίο ταχείας μεταφοράς που διαθέτει η χώρα μας και στο οποίο παρουσιάστηκε βλάβη προ δύο-τριών ετών, δεν έχει επισκευαστεί ακόμα;
6) Έχει υπογραφεί με τη Ρωσία ή άλλη χώρα συμφωνία τεχνικής υποστήριξης των Πλοίων Ταχείας Μεταφοράς που διαθέτει η Χώρα μας; Αν ναι, τότε να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα.»
Επί της ερωτήσεως αυτής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απέστειλε την από 27 Αυγούστου 2012 απάντησή του στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι«…Το υψηλό κόστος παροχής υπηρεσιών κι ανταλλακτικών μη υποστηριζόμενο από το λειτουργικό προϋπολογισμό, δεδομένης της τρέχουσας δημοσιονομικής κατάστασης και των περιορισμένων διαθεσίμων πιστώσεων, καθιστά δυσχερή την άμεση ικανοποίηση των επισκευαστικών αναγκών των συγκεκριμένων πλοίων…Τέλος, κατά το χρόνο παραλαβής των ΠΤΜ (μέχρι το 2004), δεν υπεγράφη διακρατική συμφωνία τεχνικής υποστήριξης με τη Ρωσία ή με άλλες χώρες, ενώ οι παρούσες οικονομικές συγκυρίες δεν επιτρέπουν τη σύναψη τέτοιας συμφωνίας στην προκειμένη χρονική στιγμή.»

Αθανάσιος Διάκος: Ο Άγιος της Ελληνικής ΕπαναστάσεωςΑθανάσιος Διάκος: Ο Άγιος της Ελληνικής Επαναστάσεως
Πρώιμα χρόνια - Πριν την Επανάσταση
 
Ο Αθανάσιος Διάκος γεννήθηκε γύρω στα 1788 στην επαρχία Παρνασσίδος, στη Ρούμελη. Τόπος καταγωγής του σύμφωνα με την παράδοση είναι το χωριό Άνω Μουσουνίτσα της Παρνασσίδος, τον διεκδικεί όμως και το χωριό Αρτοτίνα της Δωρίδος. Σύμφωνα πάλι με τις παλιές παραδόσεις της περιοχής, ο παππούς του ήταν Κλέφτης στο σώμα του οπλαρχηγού Κωνσταντάρα και το όνομά του ήταν Θανάσης Γραμματικός. Σαν παιδί ήταν όμορφος, φιλομαθής και σεμνός. Από την οικογένειά του προοριζόταν να ακολουθήσει το δρόμο της ιεροσύνης. Αρχικά έγινε καλογεροπαίδι και στα 1805, δεκαεπτά χρονών πια, χειροτονήθηκε διάκος στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου της Αρτοτίνας.
 
Το πώς έγινε Κλέφτης δεν είναι ξεκαθαρισμένο. Κατέληξε Κλέφτης στο σώμα του καπετάν-Καλόγερου με οπλαρχηγούς τον Σκαλτσά και τον Γούλα. Εκεί έδειξε περίσσια αντρειοσύνη και φάνηκαν οι αρετές του, τόσο στην παλικαριά όσο και στο νου. Γρήγορα ξεχώρισε, έγινε πρωτοπαλίκαρο, και δεν άργησε να συγκροτήσει δικό του κλέφτικο σώμα.
 
Στα 1816 ο Οδυσσέας Ανδρούτσος διορίστηκε από τον Αλή Πασά στου οποίου ήταν τη δούλεψη, Δερβέναγας στην Ανατολική Ελλάδα με την εντολή να εξοντώσει τους ανυπότακτους Κλέφτες. Ο Οδυσσέας δεν χάλασε τον Διάκο αλλά αφού ήρθε σε συνεννόηση μαζί του τον παρουσίασε στον ίδιο τον Αλή Πασά, πείθοντάς τον ότι τέτοια παλικάριά σαν αυτή που είχε ο Διάκος θα του ήταν χρήσιμη. Έτσι λοιπόν για ένα διάστημα βρίσκουμε τον Αθανάσιο Διάκο Τσοχαντάρη στη φρουρά του Αλή Πασά, θητεύοντας κι αυτός στο άτυπο στρατιωτικό σχολείο του Αλή όπως τόσοι και τόσοι αγωνιστές της Επανάστασης του 1821.
 
Το περιβάλλον της φρουράς του Αλή ήταν για τον Διάκο ασφυκτικό. Έτσι, σύμφωνα με την επιθυμία του έφυγε μαζί με τον Ανδρούτσο στο Δερβενελίκι της Ανατολικής Ελλάδος με έδρα την Λειβαδιά. Ήταν δραστήριος και σαν πρωτοπαλίκαρο του Οδυσσέα τον αντικαθιστούσε πολλές φορές στην αρχηγία του αρματωλίτικου σώματος. Διέφερε ουσιαστικά με τον Οδυσσέα με τον οποίο δεν άργησε να έρθει σε ρήξη. Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, βίαιος και πολεμοχαρής δημιουργούσε εύκολα έχθρες και αντιπάθειες, ενώ ο Διάκος διακρίνονταν για τα αισθήματα δικαιοσύνης και αντίθετα με τον Οδυσσέα για τις ήπιες τιμωρίες που επέβαλε στα διάφορα αδικήματα. Έτσι λοιπόν έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στον τοπικό πληθυσμό τόσο στους Έλληνες όσο και στους κατακτητές Τούρκους.
 

Σύμη: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες

Σύμη: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες
Περίπου 20 παράνομοι μετανάστες αποβιβάζονται από τα καΐκια των δουλεμπόρων κάθε ημέρα στη Σύμη, πολλές φορές ακόμη και στο λιμάνι, κατήγγειλε ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5.

Ο δήμαρχος Σύμης μίλησε για ανεξέλεγκτη κατάσταση και ζήτησε βοήθεια από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Παπακαλοδούκας ανέφερε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, σημειώνοντας ότι μόνο σήμερα έφθασαν στο νησί 37 παράνομοι μετανάστες.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί στο Αγαθονήσι και τη Λέρο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σύμης. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Σύμη διαθέτει μόνο ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού, το οποίο αυτήν την περίοδο επισκευάζεται.

Ο κ. Παπακαλοδούκας ζήτησε το συντονισμό αστυνομίας, λιμενικού και στρατού, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, που όπως φαίνεται οφείλεται στο γεγονός ότι μετά τον αποκλεισμό του Έβρου, οι δουλέμποροι έχουν επιστρέψει στις θαλάσσιες οδούς του Αιγαίου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ, ΤΟ ΧΑΡΕΜΙ ΚΑΙ Η ΗΛΙΘΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝΓράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Την θλιβερή επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής και της φρικτής σφαγής της Σμύρνης, καθώς και των τραγικών Σεπτεμβριανών του 1955 όπου ξεκληρίστηκε με τον γνωστό τρόπο η ελληνική ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, διάλεξαν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Νεοέλληνες καναλάρχες για να αρχίσουν την προβολή της γνωστής τηλεοπτικής σειράς, «Σουλεϊμάν», του Μεγαλοπρεπή, στην τουρκικά, «Muhteşem Yüzyıl», δηλαδή ο «Μεγαλοπρεπής Αιώνας» της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Έτσι οι Νεοέλληνες του 2012, πικραμένοι και εξαθλιωμένοι από την οικονομική κρίση, από τους πολιτικούς τους που σφυρίζουν αδιάφορα στο θλιβερό τους κατάντημα αφού τους εξαπάτησαν με τον χειρότερο τρόπο, τώρα θα «σωθούν» αγαλιαζόμενοι στην νέα τουρκική τηλεοπτική σειρά με τα χαρέμια, τις ετέρες «γκιαούρικης» καταγωγής, τα οθωμανικά φλάμπουρα που θα κυματίζουν πάνω από τα πτώματα των χριστιανών της Ρωμιοσύνης και από τους φανταχτερούς σαρικοφόρους, το νέο ίνδαλμα της νεοελληνικής κουλτούρας και εθνοκτόνου αποχαύνωσης. Δόξα στους καναλάρχες, επιδέξιους αποχαυνωτές του νεοελληνικού «ποιμνίου –προβάτων».

Σταϊκούρας: "Οι τράπεζες χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο 555 εκ.ευρώ"

   «Το ποσόν των 50 δισ. θα συμβάλλει στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, αλλά δεν είναι αυτό που θα διοχετευτεί στην πραγματική οικονομία. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έχει ως κύριο στόχο να θωρακίσει την φερεγγυότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και όχι τη ρευστότητα» ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Χρήστος Γκόρτσος, εμφανιζόμενος ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Στην ίδια συνεδρίαση, ο υφυπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, ανέφερε πως οι τράπεζες χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο 555 εκ. ευρώ, από την υποχρέωση που είχαν αναλάβει επί υπουργίας Γ. Αλογοσκούφη, να επιστρέψουν σε ρευστό, το 10% των εγγυήσεων ύψους 28 δισ. που είχαν λάβει. «Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για τη διευθέτηση του ζητήματος» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κουρέματος των δανείων των ελληνικών νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν πραγματική αδυναμία αποπληρωμής τους, ο γ.γ. της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών υπήρξε αρνητικός, τονίζοντας πως «όποια διαγραφή χρεών γίνει απ' τον ιδιωτικό τομέα, θα επιβαρύνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, και άρα το ελληνικό Δημόσιο. Θα δημιουργήσει περαιτέρω απαιτήσεις χρηματοδότησης», γράφει το ΑΜΠΕ.

Ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ι. Παπαδάκης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας ενίσχυσης του τραπεζικού συστήματος, καθώς «δεν μπορείς να εγγυηθείς πότε θα είναι επαρκής η ρευστότητα. Αυτό που μπορείς να εξασφαλίσεις, είναι «να ξαναγίνουν τράπεζες οι τράπεζες», να μην στηρίζονται με δεκανίκια και να στηρίζουν τις πλέον αποδοτικές χρήσεις. Και θα συμβεί αυτό όταν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και φέρει αποτελέσματα αυτή η φοβερή προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική οικονομία».

Ερωτηθείς σχετικά με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα και του Γ. Προβόπουλου ότι αποτελεί «μη βιώσιμο» τραπεζικό ίδρυμα, ο κος Παπαδάκης διευκρίνισε πως σε μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος για όλες τις ελληνικές τράπεζες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παρουσίασε «σαφή υστέρηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό, στην πλειονότητα των κριτηρίων (παραγωγικότητα, μελλοντική κερδοφορία, ανάγκες ρευστότητας, ευαισθησία στους κινδύνους κ.ά.). Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανταποκρίθηκε μόνον σε 3 από τα 12 εποπτικά κριτήρια και σε 4 από τα 12 επιχειρηματικά, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι κεφαλαιακές απαιτήσεις που προέκυψαν από το PSI» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Για θράσος και αλαζονεία κατηγορεί η Χ.Α.τον Στουρνάρα και θεωρεί βέβαιη την κοινωνική έκρηξη


 Για θράσος και αλαζονεία κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, η Χρυσή Αυγή.

"Το θράσος και η αλαζονεία του διορισμένου υπουργού οικονομικών ήταν πρωτοφανή κατά τις συνομιλίες του με τους ενστόλους. Μακάρι να αντιμετώπιζε με ανάλογο ύφος και τον Σόιμπλε, όμως εκεί φόρεσε το γλοιώδες χαμόγελο του υποτακτικού. Διπρόσωπος για μία ακόμη φορά ο άλλοτε εκλεκτός του Σημίτη και νυν ακόλουθος του Σαμαρά", αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Για τις περικοπές στους μισθούς, αναφέρει:

"Την ίδια ώρα που τσακίζονται οι μισθοί των μάχιμων, παραμένουν σε ύψη θεόρατα - παρά τις μειώσεις - οι μισθοί βουλευτών, ειδικών συμβούλων και λοιπών αργόσχολων του δημοσίου. Αυτή η κατάφωρη αδικία θα προκαλέσει με μαθηματική ακρίβεια κοινωνική έκρηξη".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πήρε το ρωσικό δάνειο των 5 δισ. ευρώ η Κύπρος!

  Η Ρωσία συμφώνησε να δώσει στην Κύπρο το δάνειο των 5 δισ. ευρώ προκειμένου αλλά αυτό θα γίνει τυπικά σε δαβούλευση με το ΔΝΤ του οποίου η Ρωσία είναι μέλος και μάλιστα εσχάτως ισχυροποιημένο μετά την καταβολή 20 δισ. ευρώ στο ταμείο του Ταμείου! 
 
Mέχρι στιγμής o υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Βάσος Σιαρλή δεν έχει καμμία ενημέρωση αναφορικά με την εξέλιξη στο αίτημα για παροχή δανείου από τη Ρωσία προς την Κύπρο ύψους πέντε δισ. ευρώ, δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός.

Ο κ. Σιαρλή, σχολίαζε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», σύμφωνα με το οποίο λήφθηκε απόφαση σε πολιτικό επίπεδο στη Μόσχα για παροχή του δανείου.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι η Μόσχα θα δώσει τα χρήματα σε διαβούλευση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Επίσης, ότι το κυπριακό υπουργείο Οικονομικών παρέχει τις πληροφορίες και τα στοιχεία που ζητούνται από τη Μόσχα.

Ο κ. Σιαρλή επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να έχει υποβάλει προσχέδιο μνημονίου με τα μέτρα, τα οποία πρέπει να ληφθούν προκειμένου να παραχωρηθεί η βοήθεια από τον μηχανισμό στήριξης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Για 1 εκατ. ευρώ η Ελλάδα χάνει την μεγαλύτερη γεωπολιτική ευκαιρία των τελευταίων ετών


Ένα απίστευτο γεγονός το οποίο αποδεικνύει την ανευθυνότητα κάποιων που στερούν από την Ελλάδα ένα τεράστιο γεωπολιτικό πλεονέκτημα φέρνει στην επιφάνεια το defencenet.gr. Πρόκειται για την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το λιμάνι του Μπουργκάς η οποία παρακάμπτοντας τα στενά του Βοσπόρου δίνει μία εναλλακτική λύση για την μεταφορά κοντέινερ από και προς την περιοχή της Μαύρης θάλασσας.

Το απίστευτο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τα δύο λιμάνια υπάρχει εδώ και δεκαετίας και μάλιστα το βουλγαρικό της τμήμα αναβαθμίζεται με κοινοτικά κονδύλια, αλλά για 300 μέτρα η σύνδεση του δικτύου του ΟΣΕ με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ανεξάρτητη Θράκη ζητάνε οι Γερμανοί ! Είδηση βόμβα ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/blog-post_173.html#ixzz25UM0UqHz


"Οι δηλώσεις Σουλτς, δείχνουν την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση της Ελλάδας στην ΕΕ.Έχει ανοίξει η όρεξη όλων ανεξαιρέτως και μάλιστα χωρίς στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση και σεβασμό προς τους Έλληνες.
Ο κ.Σουλτς εδειξε το δρόμο για ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες) που θα ελέγχονται απόλυτα και αποκλειστικά από τους Ευρωπαίους και θα στηρίζονται σε ευρωπαϊκά χρήματα. Θέλουν ανεξάρτητες διοικητικές και οικονομικές εκτάσεις με.....

μοναδικά προνόμια.
Αν η αρχή γίνει στην Θράκη, τότε μπαίνει ο σπόρος του ιδιότυπου καθεστώτος. Να, γιατί ο Τούρκος πρόξενος είναι πρωταγωνιστής στις προετοιμασίες στο πλευρό της κ.Καραγιάννη, του συνεργάτη της Deutsche Bank. "H κυβέρνηση είναι ή απρόσεκτη ή συνένοχη. Η συνέχεια θα δείξει"

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα δημιουργήθηκε από τις Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/blog-post_9354.html#ixzz25ULWPdR3


Ο Δρ John Coleman*, πρώην Βρετανός πράκτορας μυστικών υπηρεσιών ... αναφέρει στην έκθεσή του για την ισλαμική επανάσταση του Ιράν ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα δημιουργήθηκε από «τα μεγάλα ονόματα της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών της Μέσης Ανατολής» ... και ότι η αποστολή τους ήταν να "κρατήσουν τη Μέση Ανατολή προς τα πίσω, έτσι ώστε οι φυσικοί της πόροι, το πετρέλαιο, να μπορούσε να συνεχίσει να λεηλατείται ... "

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι μια δημιουργία του Λονδίνου, πλαστή ως η σημαιοφόρος μιας αρχαίας, αντι-θρησκευτικής (ειδωλολατρικής) αίρεσης που μαστίζει το Ισλάμ από την ίδρυση της ισλαμικής κοινότητας (Ούμα) από τον Προφήτη Μωάμεθ στον έβδομο αιώνα. Εκπροσωπώντας τον οργανωμένο ισλαμικό φονταμενταλισμό, η οργάνωση με την ονομασία Μουσουλμανική Αδελφότητα (Ikhwan al-Muslimum στα αραβικά) ιδρύθηκε επίσημα στην Αίγυπτο, το 1929, από τον Βρετανό πράκτορα Χασάν αλ-Μπάνα, ένας Σούφι μυστικιστή. Σήμερα, η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι η ομπρέλα κάτω από την οποία ένα πλήθος από φανατικούς Σούφι, σουνίτες και φανατικές σιιτικές αδελφότητες και εταιρίες ακμάζουν.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι ένα εργαλείο των Βρετανών παγκοσμιοποιητών των οποίων ο κύριος στόχος είναι η ανατροπή της υπάρχουσας παγκόσμιας τάξης και η δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου συστήματος παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Χωρίς τους Βρετανούς, το «ριζοσπαστικό Ισλάμ θα παρέμενε ένα νόθο, κατασταλτικό μειονοτικό κίνημα όπως ήταν ανέκαθεν, και η Μέση Ανατολή θα είχε παραμείνει σταθερή και ευημερούσα."

Οι πραγματικοί Αδελφοί Μουσουλμάνοι είναι ... οι μυστικοπαθείς τραπεζίτες και χρηματιστές που στέκονται πίσω από την κουρτίνα, τα μέλη των παλαιών Αραβικών, Τουρκικών, ή Περσικών οικογενειών των οποίων η γενεαλογία τους τοποθετείται στην ολιγαρχική ελίτ, με ήπιες επιχειρηματικές σχέσεις καθώς και σχέσεις μυστικών υπηρεσιών με την μαύρη Ευρωπαϊκή αριστοκρατία και, κυρίως, με τη βρετανική ολιγαρχία.
Κατασκευάζοντας ένα ψεύτικο πόλεμο μεταξύ του ισλαμικού φονταμενταλισμού και της Δύσης, οι παγκοσμιοποιητές είναι σε θέση να επιτεθούν στον πραγματικό εχθρό τους, την ανθρωπότητα. Κινώντας τα νήματα, θα διασφαλίσουν ότι τόσο τα δυτικά όσο και τα μουσουλμανικά κράτη θα είναι υποβαθμισμένα και τελικά εντελώς υποταγμένα στην απεχθή διακυβέρνησή τους.

Οι παγκοσμιοποίησης εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιούν τους πολέμους για να ανατρέψουν, να διαφθείρουν και να καταστρέψουν το δυτικό πολιτισμό.

Σχεδιάζουν ένα νέο σύστημα φεουδαρχίας που θα εξαθλιώσουν τις μεσαίες τάξεις, θα μειώσουν τον πληθυσμό και θα υποδουλώσουν τις μάζες, αφήνοντας μόνο τους  πλούσιους να υπηρετούνται από μια τεχνοκρατία. Όλος ο κόσμος θα μοιάζει με μια καταπιεστική τριτοκοσμική χώρα που θα διοικείται από το ΔΝΤ, τον ΟΗΕ και τη Παγκόσμια Τράπεζα.

Οι παγκοσμιοποιητές έχουν έδρα το Λονδίνο και επίκεντρο την, υπό κυριαρχία των Rothschild, Τράπεζα της Αγγλίας, την MI-6 και την μυστικοπαθή εταιρία της Στρογγυλής Τράπεζας, η οποία γέννησε το Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων (Royal Institute of International Affairs).
* Αναφορές για τον Δρ. John Coleman στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ έχουν γίνει εδώ και εδώ

Δεν υπάρχει ελπίδα όσο υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι...

Δεν υπάρχει ελπίδα όσο υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι...

Κυβέρνηση-Τροϊκα εφαρμόζουν το σχέδιο Δημευσεων των Κεμαλοναζί! Varlik Vergisi !


Γράφει ο netakias
Όσοι καταγόμαστε από την Κωνσταντινούπολη, οι περισσότεροι έχουμε ακούσει από τους παλαιότερους για το Varlik Vergisi,  όμως στο πλαίσιο της Ελληνοτουρκικής φιλίας και της τηλεοπτικής αηδίας κυριαρχεί η ιδεοληψία του «αιγαίου που ανήκει στα ψάρια» με το…αζημίωτο βέβαια για την ελίτ, που εξάγει τα κρασιά της και τα CD της.
Τι είναι ο Varlik Vergisi (Βαρλικ Βεργκισί);

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ" ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟΤο ψήφισμα υπέβαλλε ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Σαγιάς και εγκρίθηκε ομοφώνως από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων στις 27 Αυγούστου 2012:
Αρρωστημένη απόπειρα εξευτελισμού του εθνομάρτυρα ήρωα Αθανασίου Διάκου έγινε από κάποια συγγραφέα ονόματι Λένα Κιτσοπούλου, με την θετική στάση του Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Γιώργου Λούκου. Η κυρία Κιτσοπούλου συνέγραψε το απαράδεκτο θεατρικό έργο με τίτλο: «Αθανάσιος Διάκος: Η Επιστροφή» το όποιο εγκρίθηκε από τον κ. Λούκο και παίχτηκε στο προαναφερθέν Φεστιβάλ.

Ισραήλ: Σαμποτάζ στις Ολυμπιακές φιλοδοξίες της Τουρκίας!Σε χλωρό κλαρί δεν αφήνουν οι Ισραηλινοί τους Τούρκους, είτε σε επίσημο είτε σε ανεπίσημο επίπεδο! Βουλευτές της Ισραηλινής βουλής, της Κνέσετ, ανακοίνωσαν πως αρχίζουν καμπάνια ενάντια στην υποψηφιότητα της Τουρκίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020!
Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Γεντιότ Αχρονότ» που κάνει σε δημοσίευμά της λόγο για «εκδίκηση», αναφέρει πως η πρωτοβουλία θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα στην Τουρκία. Η εφημερίδα αναφέρει πως ομάδα βουλευτών της Κνέσετ μαζί με Αμερικανούς και Ευρωπαίους συναδέλφους τους, άρχισαν καμπάνια για να καταστρέψουν την προοπτική διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στην Κωνσταντινούπολη.

Οργανωτική Συνάντηση για την Τ.Ο. ΓρεβενώνΟργανωτική Συνάντηση για την Τ.Ο. Γρεβενών
Στα πλαίσια της καλύτερης οργάνωσης και του συντονισμού των Τοπικών Οργανώσεων της Χρυσής Αυγής στη Δυτική Μακεδονία, την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά συνάντηση στελεχών του κινήματος μας με μέλη και φίλους της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να στελεχωθεί και να λειτουργήσει η νεοσύστατη Τ.Ο. Γρεβενών.
Παρών στην εκδήλωση ήταν το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, Τσακίρης Μιχαήλ, ο υπεύθυνος της Τ.Ο. Κοζάνης Λορίδας Φαίδων και ο υπεύθυνος Νεολαίας της Τ.Ο. Κοζάνης, Τριανταφυλλίδης Ιωάνννης.
Στη συνάντηση με τα δεκάδες μέλη και τους φίλους του κινήματος μας στα Γρεβενά, έγινε μια διεξοδική συζήτηση σχετικά με οργανωτικά θέματα, την ανάγκη στελέχωσης και συντονισμένης δράσης της Τ.Ο. Γρεβενών, το άνοιγμα γραφείων, το άνοιγμα τράπεζας αίματος "Πράσινη Πτέρυγα" στο Νοσοκομείο Γρεβενών καθώς και η όσο το δυνατόν καλύτερη και πληρέστερη προβολή της δράσης και των πολιτικών θέσεων του κινήματος μας στο Νομό Γρεβενών.
Η συζήτηση έγινε σε άριστο κλίμα, η συμμετοχή των συναγωνιστών του Νομού Γρεβενών ήταν ιδιαίτερα θερμή και όλοι συμφώνησαν ότι η Τ.Ο. Γρεβενών πρέπει να οργανωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα έτσι ώστε η φωνή του Ελληνικού Εθνικιστικού Κινήματος να ακούγεται δυνατή και μαχητική και σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας. Έγινε προκαταρκτικός καταμερισμός των υπευθύνων κάθε τομέα και δράσης και σύντομα θα ανοίξουν και γραφεία στην πόλη των Γρεβενών.
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΑΝΤΟΥ ! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ !http://www.xryshaygh.com

Προχειρότητα στους σχεδιασμούς για την πώληση νησιών;

;

Μείζονα ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης για την εμπορική αξιοποίηση μικρών ακατοίκητων νησιών μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης σε ιδιώτες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε ένα πρώτο κατάλογο μετά από έρευνα 585 νησιών και νησίδων, τα οποία εξετάστηκαν με κριτήρια εθνικής ασφάλειας, εμπορικότητας, δυνατότητας διασύνδεσης και απόστασης από το κοντινότερο σημείο με υποδομές και άλλες παραμέτρους που μπορεί να τα καταστήσουν ελκυστικά για επενδυτές.
Στον παραπάνω κατάλογο ωστόσο, η ελληνική γραφειοκρατία που υποτίθεται έλαβε υπόψη της τα κριτήρια “εθνικής ασφάλειας”, συμπεριέλαβε και τη νησίδα Φλέβες απέναντι από τη Βουλιαγμένη, η οποία ως γνωστόν ανήκει στην ιδιοκτησία του Πολεμικού Ναυτικού και αποτελεί το μοναδικό μόνιμο πεδίο ασκήσεων της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Οι αρμόδιοι οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις για να μην επαναληφθούν τραγελαφικές καταστάσεις αντίστοιχες με την απομάκρυνση της ΜΥΑ του Λιμενικού Σώματος από τις παραθάλασσιες εγκαταστάσεις της στο Άγιο Κοσμά.

Για την ιστορία, o ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει τις …οικολογικές του ευαισθησίες για τη νησίδα Φλέβες με την ακόλουθη κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Αττικής, Θανάση Λεβέντη προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας το Μάιο του 2010:

«Η νήσος Φλέβες αποτελεί ναυτικό οχυρό, σύμφωνα με το Β.Δ. 373/1968, ανήκει δε στην πλήρη κυριότητα του Ταμείου Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και αποτελεί το μοναδικό χώρο για την εκτέλεση προχωρημένων ασκήσεων ανορθόδοξου πολέμου από ανάλογες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι και οι φορείς της πόλης εκτός των άλλων καταστρέφεται ανεπανόρθωτα ο ενάλιος πλούτος της περιοχής, διαταράσσεται το οικοσύστημα και κινδυνεύει άμεσα η περιοχή Λίμνη Βουλιαγμένης με τα σπήλαια που έχουν χαρακτηρισθεί ως σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο και μνημείο της φύσης με το Π.Δ. 51.ΦΕΚ/Δ/4.2.2003.

Επειδή η χρησιμοποίηση της νήσου Φλέβες ως πεδίου βολής του Πολεμικού Ναυτικού προκαλεί προβλήματα ηχορύπανσης και φόβου στους κατοίκους και διαταράσσει το ευαίσθητο οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής,

Ερωτάται ο υπουργός:

• Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να διακοπεί η χρήση εκρηκτικών και η άσκηση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού στη νήσο Φλέβες ώστε να προστατευθεί η υγεία των κατοίκων της Βουλιαγμένης και το ευαίσθητο οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής;».strategyreports

Σκληραίνουν τη στάση τους οι Εισαγγελείς αντιδρώντας στις περικοπές

Σειρά κινητοποιήσεων αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή τις πληροφορίες για περικοπές στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων, σε έκτακτη συνεδρίαση του χθες, αποφάσισε να προτείνει στα μέλη της Ένωσης, την συμμετοχή τους στην Πανελλήνια Πανδικαστική Συγκέντρωση την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου έξω από τον Άρειο Πάγο καθώς και στις πανδικαστικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 17 Σεπτεμβρίου 2012, την πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους.

Σταμάτησαν οι Γερμανοί και άρχισαν οι Αμερικανοί την κινδυνολογία για την δραχμή

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το πρώτο θέμα των New York Times βάσει του οποίου οι αμερικανικές επιχειρήσεις αλλάζουν στρατηγική και προετοιμάζονται για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Το δημοσίευμα περιγράφει μάλιστα σενάρια που αντιστοιχούν μάλλον σε πολεμικές σκηνές με τη Merrill Lynch να γεμίζει φορτηγά με μετρητά προκειμένου να τα στείλει στα ελληνικά σύνορα, ώστε να εξασφαλίσει ρευστότητα για τους πελάτες της στην Ελλάδα. Οι New York Times αναφέρουν επίσης και τη Ford, η οποία φέρεται να έχει προχωρήσει σε λογισμικές μετατροπές του συστήματός της ώστε να μπορεί άμεσα να διαχειριστεί ένα διαφορετικό νόμισμα για τη χώρα μας.


Καταθέτει επίσης ότι η JPMorgan Chase έχει ήδη δημιουργήσει νέους λογαριασμούς για διάφορες εταιρείες ώστε να μπορεί άμεσα να γίνει χρήση τους αν αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα.
Σε γενικές γραμμές, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αμερικανικές τράπεζες, για λογαριασμό πελατών τους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα -τους οποίους δεν κατονομάζει- προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή. «Είναι ασφαλές να πούμε ότι οι περισσότερες εταιρείες προετοιμάζονται», λέει χαρακτηριστικά ο Paul Dennis, διευθυντής του τμήματος λογισμικού προγραμματισμού της συμβουλευτικής εταιρείας Corporate Executive Board.
Επίσης, η PricewaterhouseCoopers εκτιμά ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η έξοδος να γίνει βράδυ Παρασκευής, όταν οι αγορές θα είναι κλειστές ή εν μέσω αργίας. Σε έρευνά της, καταλήγει ότι το 80% των πελατών της αναμένει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ το ένα πέμπτο θεωρεί ότι μπορεί και άλλες χώρες να ακολουθήσουν. «Πριν από 15 μήνες, όταν αρχίσαμε να εξετάζουμε αυτό το θέμα, όλοι θεωρούσαν ότι είναι αδιανόητο» δήλωσε ο Heiner Leisten, της Boston Consulting Group, και συμπλήρωσε: «Τώρα δεν είναι ούτε αδύνατο, ούτε αδιανόητο».
«Είχαμε συζητήσεις με δεκάδες επιχειρήσεις και κάνουμε ανάλογη εργασία για πολλές από αυτές» δήλωσε ο Peter Frank, της PricewaterhouseCoopers και συμπλήρωσε: «Σχεδόν όλες προέκυψαν τις τελευταίες 90 ημέρες».
http://www.nytimes.com/
http://www.euro2day.gr/

Κι άλλο άθλιο δημοσίευμα: Πτώχευση την Παρασκευή βλέπουν οι N.Y. Times

υποστηρίζει ότι αμερικανικές επιχειρήσεις στέλνουν δολάρια στα παραρτήματά τους για να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους από την «Παρασκευή που ξαφνικά θα πτωχεύσει η Ελλάδα». Το ρεπορτάζ έχει τίτλο... “Οι Αμερικανικές Εταιρίες προετοιμάζονται για την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ” και σκορπά πανικό στην αγορά το αμερικανικό δημοσίευμα που περιγράφει σκηνές απείρου κάλλους με την αμερικανική τράπεζα Merrill Lynch να γεμίζει φορτηγά με μετρητά προκειμένου να τα στείλει στα ελληνικά σύνορα σε περίπτωση Grexit.


Εκτιμά δε ότι η πιο πιθανή ώρα της εξόδου από την Ευρωζώνη είναι το βράδυ της Παρασκευής που τα χρηματιστήρια κλείνουν για Σαββατοκύριακο
Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο των ΝΥ Times:

«Ακόμη και η Ελλάδα προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει τη χρεοκοπία, οι αμερικανικές εταιρείες προετοιμάζονται για αυτό που ήταν κάποτε αδιανόητο: για το ότι η Ελλάδα θα μπορούσε σύντομα να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ.

Η Τράπεζα Merrill Lynch, έχει ήδη εξετάσει το ενδεχόμενο να γεμίσει φορτηγά με μετρητά και να τα στείλει πάνω από τα ελληνικά σύνορα, ώστε οι πελάτες της να μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν τους εργαζόμενους στις τοπικές επιχειρήσεις της και τους προμηθευτές σε περίπτωση που τα χρήματα δεν είναι πια διαθέσιμα στη χώρα. Η Ford έχει ρυθμίσει ήδη τα συστήματα υπολογιστών της, έτσι ώστε να είναι σε θέση να χειριστεί άμεσα ένα νέο ελληνικό νόμισμα.
Κανείς δεν ξέρει ακριβώς μέχρι πού θα φτάσουν τα κύματα του σοκ από μια ελληνική έξοδο από το ευρώ, αλλά μεγάλες αμερικανικές τράπεζες και εταιρείες παροχής συμβουλών έχουν προβεί σε μια βιαστική επιχείρηση ενημέρωσης των πελατών του σχετικά με το πώς να προετοιμαστούν για μια διάσπαση της ζώνης του ευρώ.
Όλα αυτά έρχονται σε εντυπωσιακή αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους πολιτικούς ότι η κρίση είναι διαχειρίσιμη και ότι η νομισματική ένωση μπορεί να παραμείνει ισχυρή. Την Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εξετάσει τα μέτρα που θα μετριάσουν την πίεση στις πεινασμένες για μετρητά χώρες της Ευρώπης.

Η JPMorgan Chase, ωστόσο, δεν το ρισκάρει. Έχει ήδη δημιουργήσει νέους λογαριασμούς για τη μια χούφτα των αμερικανικών κολοσσών που ετοιμάζονται για μια νέα δραχμή στην Ελλάδα ή οποιοδήποτε νόμισμα θα μπορούσε να αντικαταστήσει το ευρώ σε άλλες χώρες.
Τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο έχουν βασιστεί αυτό το καλοκαίρι στην ελπίδα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα λύσουν τα προβλήματα χρέους της ηπείρου, αλλά η επιτάχυνση των ρυθμών με τους οποίους μεγάλες επιχειρήσεις προετοιμάζονται για μια πιθανή ελληνική έξοδο αυτό το καλοκαίρι υποδηλώνει ότι οι επενδυτές μπορεί να είναι απλά υπερβολικά αισιόδοξοι. Πολλά στελέχη είναι βαθιά δύσπιστοι ότι η Ελλάδα θα προσχωρήσει στις αυστηρές δημοσιονομικές πολιτικές που απαιτούνται από την Ευρώπη σε αντάλλαγμα για την οικονομική της βοήθεια.
Μια πιθανή εγκατάλειψη του ευρώ από την Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές, οι οποίες έχουν βιώσει περιοδικά sell-offs, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δυόμιση χρόνων που τα προβλήματα χρέους της Ευρώπης έχουν φουντώσει. Θα αυξήσει επίσης την πίεση στην Ιταλία και την Ισπανία, όπου πολύ μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις παλεύουν με τα δικά της προβλήματα χρέους.

«Είναι ασφαλές να πούμε ότι οι περισσότερες εταιρείες ετοιμάζονται», δήλωσε ο Paul Dennis, ένας διευθυντής ιδιωτικής συμβουλευτικής εταιρείας.
Σε μια έρευνα αυτό το καλοκαίρι, η εταιρεία διαπίστωσε ότι το 80 τοις εκατό των πελατών που ρωτήθηκαν απάντησαν ότι πιστεύουν πως η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, και το ένα πέμπτο αυτών εκτιμούν ότι περισσότερες χώρες θα ακολουθήσουν.
«Δεκαπέντε μήνες πριν, όταν αρχίσαμε αυτή την έρευνα, είπαμε ότι αυτό το σενάριο ήταν αδιανόητο», δηλώνει ο Heiner Leisten, συνεργάτης της Boston Consulting Group στην Κολωνία της Γερμανίας. «Δεν είναι αδύνατο ή αδιανόητο τώρα».
Η εταιρεία του, καθώς και η PricewaterhouseCoopers, έχει ήδη σκεφτεί τη χρονική στιγμή της ελληνικής απόσυρσης από την Ευρωζώνη – για παράδειγμα, η είδηση θα μπορούσε να «χτυπήσει» την Παρασκευή το βράδυ, όταν είναι κλειστές οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές.
Θα μπορούσε να ακολουθήσει γρήγορα η κατάρρευση των τραπεζών, με το χρηματιστήριο και τα περισσότερα τοπικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να κλείνουν, ενώ οι νέοι έλεγχοι κεφαλαίου θα καθιστούν δύσκολο να μετακινήσετε τα χρήματα μέσα και έξω από τη χώρα.
«Είχαμε συζητήσεις με αρκετές δωδεκάδες εταιρειών και κάνουμε εισηγήσεις σε μια σειρά από αυτές», λέει ο Peter Frank, ο οποίος συμβουλεύει εταιρείες ως διευθυντής της Pricewaterhouse. «Σχεδόν όλα αυτές έχουν έρθει τις τελευταίες 90 ημέρες. Οι εταιρείες θέτουν πολύ καίρια ερωτήματα, όπως: Αν ένα δελτίο Τύπου ανακοινώσει μια Παρασκευή βράδυ ότι η Ελλάδα βγαίνει έξω από το ευρώ, τι κάνουμε;». Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εταιρείες διαθέτουν σχέδια έκτακτης ανάγκης , όπως το να υπάρχει κάποιος ο οποίος θα πάρει το τρένο για την Αθήνα με 50.000 ευρώ στην τσέπη για την πληρωμή των εργαζομένων του».

Το πρόσφατο κύμα των προετοιμασιών από αμερικανικές εταιρείες για μια ελληνική έξοδο από το ευρώ σηματοδοτεί μια έντονη στροφή από τη στάση που είχαν κατά το παρελθόν, δήλωσε ο Carole Berndt, επικεφαλής των παγκόσμιων υπηρεσιών συναλλαγών στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική για τη Merrill Lynch.
«Όταν ξεκινήσαμε την παροχή συμβουλών, έρχονταν για τους δωρεάν σάντουιτς και τα μπισκότα σοκολάτας», είπε χαριτολογώντας. «Τώρα αυτό έχει αλλάξει, και ο σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης εστιάζεται σε τρία βασικά σενάρια: η έξοδος από το ευρώ μιας χώρας, η έξοδος πολλών χωρών και η διάλυση της ευρωζώνης στο σύνολό της».
Τράπεζες και εταιρείες παροχής συμβουλών είναι απρόθυμες να αναφέρουμε τους πελάτες τους, και πολλές μεγάλες εταιρείες, επίσης, αρνήθηκαν να συζητήσει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης μαζί μας, φοβούμενοι πως θα εξόργιζαν τους πελάτες τους στην Ευρώπη αν γινόταν γνωστό ότι προετοιμάζονταν για τον ενδεχόμενο θάνατο του ευρώ.
Οι κεντρικές τράπεζες, καθώς και το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, έχουν επίσης λάβει υπόψη τους τις επιπτώσεις από μια ελληνική έξοδο από το ευρώ, αλλά ήταν ακόμη πιο μυστικοπαθείς σχετικά με συγκεκριμένα σχέδια που έχουν κάνει.
Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες έχουν αρχίσει να διαδίδουν ότι θα είναι έτοιμες αν η Ελλάδα ή ακόμη και άλλες χώρες εγκαταλείψουν τη ζώνη του ευρώ, έχοντας εξασφαλίσει ότι τα συστήματά τους θα μπορέσουν να χειριστούν μια γρήγορη μετάβαση σε ένα νέο νόμισμα.
Στην Ευρώπη, η μητρική εταιρεία για την Iberia Airlines και η British Airways έχουν παραδεχτεί ότι ετοιμάζουν σχέδια σε περίπτωση εξόδου της Ισπανίας από το ευρώ.
«Κοιτάξαμε πολλά σενάρια, ακόμη και το ενδεχόμενο μία ή περισσότερες χώρες αποφασίσουν να επαναπροσδιοριστούν», δήλωσε ο Roger Griffith, ο οποίος επιβλέπει παγκοσμίως το ρίσκο των πελατών για τη MasterCard. Σε μια ανακοίνωση, η Visaυποστήριξε ότι θα είναι επίσης σε θέση να κάνει «μια ταχεία μετάβαση σε ένα νέο νόμισμα, με την ελάχιστη δυνατή διατάραξη των καταναλωτών της».
Η Juniper Networks, πάροχος της τεχνολογίας δικτύων με έδρα την Καλιφόρνια, δημιούργησε ένα «Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για την αξιολόγηση της κρίσης στην Ευρωζώνη», το οποίο στελέχη της εταιρείας παρομοιάζουν με το είδος των σχεδίων ετοιμότητας μιας επιχείρησης σε περίπτωση ενός σεισμού.
«Όλα γίνονται για να μια συνειδητοποίηση της κατάστασης έναντι της ανάγκης να την αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή», δήλωσε η Κάθριν Portman, αντιπρόεδρος της Juniper. Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τη πιο συχνή διακίνηση των κεφαλαίων από τράπεζες της ζώνης του ευρώ σε άλλους λογαριασμούς, ενώ φροντίζει να διαθέτει επαρκή ρευστότητα χρήματος έτσι ώστε οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές να πληρώνονται χωρίς διακοπή ό,τι και αν συμβεί.
H FMC, ένας κολοσσός που βασίζεται στη Φιλαδέλφεια, ζητά από κάποιους Έλληνες πελάτες της να πληρώσουν προκαταβολικά, αντί να ρισκάρει με το να πουλήσει τώρα και να μην πληρωθεί αργότερα. Επίσης, έχει αρχίσει να αποφεύγει τη διατήρηση τυχόν πλεονάσματος σε μετρητά σε ελληνικούς, ισπανικούς ή ιταλικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ παρακολουθεί προσεκτικά την πιστοληπτική ικανότητα των πελατών σε αυτές τις χώρες.
«Έχει γίνει ένα πολύ καυτό θέμα», δήλωσε ο Thomas C. Deas Jr της FMC ο οποίος είναι και πρόεδρος της National Association of Corporate Treasurers. Τα μέλη της εταιρείας του, συζήτησαν το θέμα σε σύσκεψη της περασμένης Τρίτης, πρόσθεσε.
Αμερικανικές εταιρείες έχουν όντως γίνει πιο επιθετικές στην αναζήτηση συμβουλών, σε σχέση με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους, σύμφωνα με τον John Gibbons τηςJPMorgan Chase.
Ο κ. Γκίμπονς είπε μια χούφτα από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες είχαν ζητήσει ρύθμιση των ειδικών λογαριασμών τους σε ένα νόμισμα που δεν υπάρχει ακόμα.
«Σχεδιάζουμε τη στρατηγική μας για το ακραίο σενάριο», είπε. «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα κάνοντάς το αυτό»…».

Σβήνουν καταδίκες και χαρίζουν ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπούς εγκληματίες

Η αγκαλιά της ελληνικής κοινωνίας είναι ανοιχτή ως φαίνεται για να υποδεχτεί τους αλλοδαπούς και να τους χαρίσει την ελληνική ιθαγένεια, παρά τα όσα βήματα λαμβάνονται για την πάταξη της παράνομης εισροής μεταναστών στη χώρα μας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", η βιομηχανία απονομών χάριτος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σε αλλοδαπούς που έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα ώστε να γίνουν Έλληνες προκαλεί προβληματισμό σε μια εποχή που για την κυβέρνηση η λαθρομετανάστευση αποτελεί, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, τον σοβαρότερο κίνδυνο για τη χώρα.

Οι δεκάδες απονομές χάριτος που υπογράφτηκαν επί Χάρη Καστανίδη και Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, αφορούν αλλοδαπούς που υπέβαλλαν αίτημα απονομής χάριτος ώστε να γίνουν Έλληνες, αλλά και Έλληνες πολίτες που ζήτησαν χάρη για να αποκτήσουν λευκό ποινικό μητρώο για να διοριστούν στο δημόσιο, ακόμη και να εργαστούν σε σχολεία.
Οι δεκάδες απονομές χάριτος ωστόσο που απονέμονται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, έπειτα όμως από προτάσεις του Συμβουλίου Χαρίτων και του αρμόδιου υπουργού, εντείνουν ερωτήματα γύρω από τα κριτήρια χρήσης του μέτρου.
Καταδίκες για ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών, μεταφορά λαθρομεταναστών, κλοπές, πλαστογραφία, μαστροπεία, λιποταξία, εκβίαση, δωροδοκία δεν φαίνεται να αποτέλεσαν εμπόδιο για την επαγγελματική αποκατάσταση στον δημόσιο τομέα.
Βασική προϋπόθεση κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας είναι να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα οι για αδίκημα που τέλεσαν εκ δόλου οι αλλοδαποί και "κατά την τελευταία 10ετία πριν από την υποβολή της αίτησης πλαστογράφησης, σε ποινή στερητική της ελευθερίας τουλάχιστον ενός έτους ή έξι μηνών και ανεξαρτήτως χρόνου έκδοσης της καταδικαστικής απόφασης".
Παρ' όλα αυτά, απονέμεται χάρη στο Τ.Μ. ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 5 μηνών "για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και χρήση πλαστών εγγράφων", προκειμένου να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Στο ίδιο πλαίσιο, ελληνική ιθαγένεια απέκτησε και ο F.P. καταδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2005 σε φυλάκιση λίγων μηνών για φθορά και διατάραξη της κοινής ειρήνης.
Ο Α.Κ. με 4 καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του, συνολικής φυλάκισης 14 μηνών, για κλοπή αντικειμένου μεγάλης αξίας, παράνομη οπλοφορία και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών πήρε ελληνική ιθαγένεια.
Ιθαγένεια πήρε και ο R.S. με καταδίκη για μεταφορά και προώθηση στο εσωτερικό της χώρας αλλοδαπών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος κατά συρροή.
Όσον αφορά σε Έλληνες πολίτες, η Πολιτεία φαίνεται να είναι εξίσου γαλαντόμα. Άφεση αμαρτιών έλαβε και ο Ν.Σ. προκειμένου να διοριστεί ως καθηγητής σε Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αν και έχει καταδικαστεί από το 2004 σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για άμεση συνεργεία σε απάτη και πλαστογραφία.
Το αδίκημα της ληστείας κατά συρροή και της παράνομης οπλοφορίας, που τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 2 ετών και 7 μηνών, δεν αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του Η.Π. στη ΔΕΗ.
Να σημειωθεί ότι τα Σώματα Ασφαλείας έχουν την τιμητική τους στις απονομές χάριτος.

Yψωσαν σημαίες του PKK στα οχήματα του τουρκικού στρατού!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - Οι Κούρδοι κρέμασαν σημαίες του PKK τα οχήματα του τουρκικού στρατού, με τους τούρκους στρατιώτες να μην μπορούν να αντιδράσουν και να παρακολουθούν ανήμποροι τις εξελίξεις μέσα σ τα τεθωρακισμένα οχήματα τους! Το γεγονός συνέβη στην πόλη Μπεγτουσεμπάπ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου το πρωί της Δευτέρας στις μάχες ανάμεσα στους αντάρτες και του τούρκους στρατιώ τες είχαν σκοτωθεί δέκα στρατιώτες και τρεις αντάρτες.
Οι κούρδοι ζήτησαν να παραλάβουν τις σορούς των ανταρτών για να τους κηδεύσουν όμως ο τουρκικός στρατός αρνήθηκε. Οι κάτοικοι της περιοχής επιτέθηκαν με πέτρες και ρόπαλα στα τεθωρακισμένα οχήματα και στα φυλάκια. Αργότερα άρχισαν να κρεμούν σημαίες του PKK πάνω στα οχήματα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι στρατιώτες δεν μπορούσαν να αντιδράσουν καθώς φοβόταν μεγαλύτερες αντιδράσεις και παρακολουθούσαν τους Κούρδους να κάνουν ότι θέλουν. Τα επεισόδια έληξαν μετά από πολλές ώρες.

Ανασφάλιστοι σχεδόν οι μισοί αλλοδαποί εργαζόμενοι!

Σύμφωνα με στοιχεία που έφτασαν στο Υπουργείο Εργασίας. Στο 47,4% ανέρχεται το ποσοστό των ανασφάλιστων αλλοδαπών εργαζομένων, όπως διαπιστώθηκε κατά τους ελέγχους του υπουργείου Εργασίας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού, τα μεικτά συνεργεία ελέγχου της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ και του ΣΕΠΕ, το 2011 έκαναν 8.458 ελέγχους σε επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια, μεταξύ των οποίων και σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε βιομηχανικές ζώνες.


Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν ήταν 30.102, ενώ σε σύνολο 9.456 αλλοδαπών εργαζομένων διαπιστώθηκε ότι το 39,8% ήταν ανασφάλιστοι.

Για τους ελέγχους αυτούς επιβλήθηκαν 4.095 πρόστιμα με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στο ποσό των 5.453.500 ευρώ.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2012 πραγματοποιήθηκαν 10.047 έλεγχοι. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν στο διάστημα αυτό, ήταν 29.560, ενώ σε σύνολο 9.491 αλλοδαπών εργαζομένων, το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζόμενων αυξήθηκε στο 47,4%. Το ίδιο διάστημα έχουν επιβληθεί 4.538 πρόστιμα συνολικού ύψους 5.647.500 ευρώ.

Tελεσίγραφο απο τον Στουρνάρα στους ένστολους… 7 % το 2012 και 13% το 2013

Τελεσίγραφο από τον Στουρνάρα σε συνάντηση ενστόλων που απλά διάρκεσε 15 λεπτά …Αυτά είναι τέρμα δήλωσε ο Ινδιάνος …Για τα χαρακώματα ετοιμάζονται οι Στρατιωτικοί που είναι πλέον στα όριά τους. Μαύρος Σεπτέμβρης για την Κυβέρνηση ! (φώτο και αυτοί δικοί σου ειναι Πάνο ; Μπά.. αα..) Οι περικοπές που τους ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών ανέρχονται στο 6,5% – 7% εφέτος και 12% το 2013. Ωστόσο,οι εκπρόσωποι των ένστολων κάνουν λόγο για περικοπές που φτάνουν στο 20%.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αντιδρώντας στις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, προανήγγειλαν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών, μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα.
Η συνάντηση διήρκεσε μόλις 15 λεπτά και όπως ανέφεραν αμέσως μετά οι εκπρόσωποι των ένστολων, ο υπουργός τούς παρουσίασε ένα προαποφασισμένο σχέδιο, για περικοπές της τάξεως του 6,5% – 7% εφέτος και 12% το 2013. Όμως, σύμφωνα με τους ίδιους, οι περικοπές υπερβαίνουν το 20%, εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι «παγώνουν» οι προαγωγές και κατ’ επέκταση η μισθολογική εξέλιξη. Κάλεσαν δε, τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, να «βάλουν φρένο στα σχέδια για περικοπές».


olympia

Οι προηγμένες επιστημονικές γνώσεις της Αρχαίας Ελλάδας Τετάρτη, 29 Αύγουστος 2012 15:04 E-mail Εκτύπωση PDF 1 2 3 4 5 ( 1 Αξιολόγηση ) Share Εμφανίσεις: 300 Μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίζουμε ένα σημαντικό μέρος των επιστημονικών γνώσεων της Αρχαίας Ελλάδας, που ο Αριστοτέλης θεωρεί δεδομένο ότι πρέπει να γνωρίζουν οι επιστήμονες τις εποχής του! Το βιβλίο του Αριστοτέλη «Μετεωρολογικά» ξεκινάει με έναν άκρως εντυπωσιακό πρόλογο, από τον οποίο θα μπορούσαμε να εξάγουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα, ως προς το επίπεδο των επιστημονικών γνώσεων των προγόνων μας. Σήμερα λοιπόν, μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίζουμε ένα σημαντικό μέρος των επιστημονικών γνώσεων της Αρχαίας Ελλάδας, που ο Αριστοτέλης θεωρεί δεδομένο ότι πρέπει να γνωρίζουν οι επιστήμονες τις εποχής του! Περὶ μὲν οὖν τῶν πρώτων αἰτίων τῆς φύσεως καὶ περὶ πάσης κινήσεως φυσικῆς, ἔτι δὲ περὶ τῶν κατὰ τὴν ἄνω φορὰν διακεκοσμημένων ἄστρων καὶ περὶ τῶν στοιχείων τῶν σωματικῶν, πόσα τε καὶ ποῖα, καὶ τῆς εἰς ἄλληλα μεταβολῆς, καὶ περὶ γενέσεως καὶ φθορᾶς τῆς κοινῆς εἴρηται πρότερον. Σε ό,τι αφορά στα φυσικά πρώτα αίτια, όπως και κάθε κίνηση που συμβαίνει στην φύση, επιπλέον σε ό,τι αφορά στην ουράνια πορεία των άστρων που στολίζουν το Σύμπαν, όπως επίσης και σε ό,τι αφορά στα υλικά στοιχεία των άστρων, δηλαδή από πόσα στοιχεία αποτελούνται και ποια είναι αυτά, αλλά και τον τρόπο της μεταξύ τους μεταβολής, (από ύλη σε ενέργεια) και περί της κοινής τους γέννησης και της κοινής καταστροφής τους που θα επέλθει, όλα αυτά τα εξετάσαμε προηγουμένως. λοιπὸν δ' ἐστὶ μέρος τῆς μεθόδου ταύτης ἔτι θεωρητέον, Ό,τι υπολείπεται, στο οποίο δεν έχουμε αναφερθεί, ας το εξετάσουμε τώρα καθότι θα αποτελεί και αυτό μέρος της ίδιας μεθόδου που χρησιμοποιήσαμε για να εξετάσουμε τα προηγούμενα, ὃ πάντες οἱ πρότεροι μετεωρολογίαν ἐκάλουν· Δηλαδή αυτό που όλοι οι προηγούμενοι φυσικοί φιλόσοφοι ονόμαζαν «Μετεωρολογία». ταῦτα [338b.20] δ' ἐστὶν ὅσα συμβαίνει κατὰ φύσιν μέν, Αυτά λοιπόν που συμβαίνουν στον ουρανό, αφενός μεν σε ό,τι αφορά στην φύση τους, ἀτακτοτέραν μέντοι τῆς τοῦ πρώτου στοιχείου τῶν σωμάτων, παρόλο που η φύση τους είναι πιο πολύπλοκη της αρχικής υπόστασης των στοιχείων από τα οποία προήλθαν,Όπως είναι γνωστό, τα ουράνια σώματα ξεκίνησαν από απλά χημικά στοιχεία και στην συνέχεια, μέσω των μεταξύ τους χημικών ενώσεων, δημιούργησαν άπειρα πολύπλοκα στοιχεία. περὶ τὸν γειτνιῶντα μάλιστα τόπον τῇ φορᾷ τῇ τῶν ἄστρων, όσον αφορά στην ουράνια περιοχή που γειτονεύει με τον πλανήτη Γη και περιέχει τις τροχιές των αστρικών σωμάτων, οἷον περί τε γάλακτος καὶ κομητῶν όπως για παράδειγμα, τις τροχιές των αστέρων του γαλαξία μας, αλλά και τις τροχιές των κομητών (του ηλιακού μας συστήματος)Από την στιγμή που αναφέρεται στις τροχιές των κομητών, υπαινίσσεται το Ηλιακό μας σύστημα, διότι οι τροχιές των κομητών που γνωρίζουμε ανήκουν στο δικό μας Ηλιακό σύστημα και μόνο. καὶ τῶν ἐκπυρουμένων καὶ κινουμένων φασμάτων, και τις εκρήξεις των υπερκαινοφανών αστέρων και τα κινούμενα νεφελώματα.Είναι πραγματικά απίστευτο να βλέπουμε ότι ο Αριστοτέλης όχι μόνο γνωρίζει, αλλά και πρόκειται να αναλύσει Συμπαντικά φαινόμενα που σχετίζονται με τις εκρήξεις των υπερκαινοφανών αστέρων, γνωστών σήμερα ως super nova. Είναι πραγματικά απίστευτο ότι γνωρίζει τα νεφελώματα και μάλιστα ότι κινούνται, όπως για παράδειγμα το Νεφέλωμα του Ωρίωνα, την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γνωρίζει κάτι τέτοιο χωρίς την χρήση ενός τηλεσκοπίου και μάλιστα ισχυρού. Τέλος είναι πραγματικά απίστευτο, ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν όλα αυτά τα κείμενα, όπως τα «Μετεωρολογικά», το «Περί Ουρανού», ή τα «Μετά τα Φυσικά» που αποδεικνύουν τις τεράστιες γνώσεις που διαθέτουν οι Αρχαίοι Έλληνες ως προς την δημιουργία και την λειτουργία του Σύμπαντος, εμείς ακόμη και σήμερα εξακολουθούμε να μαθαίνουμε στα σχολεία ότι το βασική γνώση του αρχαίου κόσμου ήταν ότι δεν γνώριζαν καν τον Ηλιοκεντρισμό και θεωρούσαν ότι η Γη αποτελούσε το «Κέντρο του Κόσμου». ὅσα τε θείημεν ἂν ἀέρος εἶναι κοινὰ πάθη καὶ ὕδατος, Όσα νεφελώματα λοιπόν θεωρούμε ότι αποτελούνται από αέρια στοιχεία καθώς και από υδρατμούς, ἔτι δὲ γῆς ὅσα μέρη καὶ εἴδη καὶ πάθη τῶν μερῶν, Επιπλέον δε, σε ό,τι αφορά στην δική μας Γη, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε τα στρώματα από τα οποία αποτελείται η Γη και τα στοιχεία από τα οποία αποτελούνται τα στρώματα αυτά και τις επιμέρους λειτουργίες των φαινομένων αυτών. ἐξ ὧν περί τε πνευμάτων καὶ σεισμῶν θεωρήσαιμεν Όπως για παράδειγμα τον τρόπο που από αυτές τις λειτουργίες, προκαλούνται οι σεισμοί αλλά και αέρια φαινόμενα, ἂν τὰς αἰτίας [339a] καὶ περὶ πάντων τῶν γιγνομένων κατὰ τὰς κινήσεις τὰς τούτων· εφόσον γνωρίσουμε τα αίτια που προκαλούν τα φαινόμενα αυτά, δηλαδή τις κινήσεις των στρωμάτων της Γης και τις κινήσεις αυτών των αερίων μαζών. Πράγματι σήμερα γνωρίζουμε ότι η δημιουργία των ανεμοστρόβιλων, σχετίζεται απολύτως με τα ισχυρά μαγνητικά πεδία που προκαλούνται από την τριβή των στρωμάτων της Γης. Αυτό σημαίνει ότι αν γνωρίζουμε τον τρόπο της λειτουργίας του εσωτερικού της Γης και τον τρόπο λειτουργίας της ατμόσφαιρας που περιβάλει την Γη, θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε την παρουσία φαινομένων ανεμοστρόβιλων, αλλά και να εξηγήσουμε επίσης και τον τρόπο που γίνονται οι σεισμοί. Επίσης, λόγω της σύνδεσης του Μικρόκοσμου με τον Μακρόκοσμο, κατά ανάλογο τρόπο, ό,τι συμβαίνει στην περίπτωση της Γης, θα μπορούσε να συμβαίνει και σε μεγαλύτερο μέγεθος, να αφορά δηλαδή ολόκληρο τον Γαλαξία μας. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους στρόβιλοι, δημιουργούνται και μέσα στα κινούμενα νεφελώματα. ἐν οἷς τὰ μὲν ἀποροῦμεν, τῶν δὲ ἐφαπτόμεθά τινα τρόπον· Γι αυτά τα φαινόμενα αφενός μεν έχουμε πολλές απορίες, αφετέρου όμως υπάρχουν εμπειρίες από ανθρώπους που τα έχουν υποστεί. ἔτι δὲ περὶ κεραυνῶν πτώσεως καὶ τυφώνων καὶ πρηστήρων καὶ τῶν ἄλλων τῶν ἐγκυκλίων, Επιπλέον, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε την αιτία της πτώσης των κεραυνών και της δημιουργίας των τυφώνων και τις θύελλες κατά την διάρκεια των οποίων πέφτουν κεραυνοί, αλλά και άλλων φυσικών φαινομένων που εμφανίζουν κυκλική συμπεριφορά.Τέτοια φυσικά φαινόμενα θα μπορούσαν να είναι οι ανεμοστρόβιλοι, οι κυκλώνες, οι τυφώνες, οι ρουφήχτρες κοκ. ὅσα διὰ πῆξιν συμβαίνει πάθη τῶν αὐτῶν σωμάτων τούτων. Και όσες λειτουργίες αυτών των σωμάτων που προκαλούνται από την ισχυρή συμπύκνωση ορισμένων στοιχείων.Όπως είναι γνωστό, η συμπύκνωση νεφών δημιουργεί έναν κυκλώνα. διελθόντες δὲ περὶ τούτων, θεωρήσωμεν εἴ τι δυνάμεθα κατὰ τὸν ὑφηγημένον τρόπον ἀποδοῦναι περὶ ζῴων καὶ φυτῶν, καθόλου τε καὶ χωρίς· Εφόσον εξετάσουμε όλα αυτά, θα μπορούμε τότε να θεωρήσουμε αν έχουμε την δύναμη να υπονοήσουμε με ποιον τρόπο επηρεάζονται από αυτά τα φαινόμενα τόσο τα ζώα όσο και τα φυτά στο σύνολό τους ή και μεμονωμένα το κάθε ζώο και το κάθε φυτό. σχεδὸν γὰρ τούτων ῥηθέντων τέλος ἂν εἴη γεγονὸς τῆς ἐξ ἀρχῆς ἡμῖν προαιρέσεως πάσης. Αν μπορέσουμε να εξηγήσουμε όλα αυτά, τότε μπορούμε να πούμε ότι έχουμε φτάσει στην τελική κατάληξη των αναζητήσεών μας. Πηγή: ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Σύνδεσμος στην Πηγή... Νεότερα άρθρα: 02/09/2012 12:01 - Τα πρωτα παγωτα στην Ελλαδα του Όθωνα! Παλαιότερα άρθρα: 10/08/2012 11:02 - Απλά μαθήματα ευτυχίας από τον Επίκουρο 30/07/2012 08:00 - Μία ιστορία για τη Νίκη της Σαμοθράκης 23/07/2012 21:00 - Ἂθως, ἀπὸ τὴν ἀρχαία λατρεία στὰ σημερινὰ μοναστήρια... Επόμενη σελίδα >> Αναζήτηση Σχόλια (0) Για την ανάρτηση σχολίων πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Ιστοχώρου. Τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη κάντε απλά την Είσοδο σας στον Ιστοχώρο. Για την σωστή αναγραφή του πλήρους ονόματος σας επεξεργαστείτε το Προφίλ Χρήστη. Τα σχόλια θα εξετάζονται από τον διαχειριστή πριν την δημοσίευση τους ως προς την τήρηση των Όρων Λειτουργίας του Ιστοχώρου. Share 0 comments < Προηγούμενο Επόμενο > Τελευταίες Συζητήσεις στο Βουλευτήριο "ΠΝΥΞ" ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 31-08-2012 13:51:11 pitago99 Ησυχαστήρια νομοθεσία-Νομοθεσία περί της ηχορρύπανσης 30-08-2012 10:27:27 ΑΝΤΙΟΧΟΣ Τί προβλέπει η ΘΕΩΡΙΑ ΠΑΙΓΝΙΩΝ για τους Έλληνες 29-08-2012 12:24:20 pitago99 ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ–ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ– Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΣ 29-08-2012 00:58:32 ΕΥΡΥΜΑΧΟΣ ΨΑΧΝΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ; 28-08-2012 13:12:55 pitago99 ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ – ΕΥΓΕ ΤΟΥΣ!!! 20-08-2012 13:28:10 ΕΥΡΥΜΑΧΟΣ Απ:Ελληνικά αντισεισμικά συστήματα δικά μου Γνώμη Άποψη 17-08-2012 10:44:46 seismic Απ:Ελληνικά αντισεισμικά συστήματα δικά μου Γνώμη Άποψη 17-08-2012 10:43:56 seismic Απ:Ελληνικά αντισεισμικά συστήματα δικά μου Γνώμη Άποψη 17-08-2012 10:41:14 seismic Απ:Ελληνικά αντισεισμικά συστήματα δικά μου Γνώμη Άποψη 17-08-2012 10:40:33 seismic ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ – ΗΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΗΣ 11 ΚΑΙ 14/8 15-08-2012 00:32:21 ΕΥΡΥΜΑΧΟΣ ΘΕΩΡΙΑ ΠΑΙΓΝΙΩΝ (πώς η nea taksi μας διασπά έντεχνα ) 09-08-2012 12:59:04 pitago99 ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ – ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΣ 08-08-2012 21:35:26 ΕΥΡΥΜΑΧΟΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΛΗΨΕΩΣ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 31-07-2012 19:59:16 ΕΥΡΥΜΑΧΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ( απο Φίλους της Πατρώας Θρησκείας ) 28-07-2012 12:34:44 pitago99 Περισσότερες Συζητήσεις... Ετικέτες Ανά αναγνωσιμότητα Ανά δημοτικότητα άμεση δημοκρατία αγγλία αιγαίο αμερική ανθέλληνες αποστάτες αρχαία αρχαία ελλάδα αρχαία τεχνολογία αρχαιολογία βελόπουλος βωμός 12 θεών ελέους γερμανία γλώσσα δημοκρατία διαδίκτυο εκκλησία ελλάδα ελληνική θρησκεία εμβόλια ενέργεια επιστήμες ευρώπη εφευρέσεις ιερά ιστορία κοσμοθέαση κράτος κυβέρνηση κύπρος μακεδονία μετανάστες μουσουλμανισμός μυθολογία νάγος οικονομία παγκοσμιοποίηση παιδεία πασοκ πατριώτες πολίτες πολιτική πολιτισμός στρατός συνεχής ουσία τεχνολογία τουρκία φιλοσοφία φύση χριστιανισμός Δωρεά Ιστοχώρου και TV Στηρίξτε τον Ιστοχώρο και Τηλεόραση schizas.com. Η δική σας ενίσχυση είναι απαραίτητη. (Εμφανίζεται στο Paypal σαν YRNet) Δωρίστε: Μηνιαία Μηνιαία Νόμισμα EUR Ποσό Διαφημίσεις Η Ελλάδα στο Φως Άμεση Πρόσβαση από... SignIn Here Καλλιτεχνήματα anc-greek-01 anc-greek-01 Image Detail Κύκλοι Ιστοχώρων (Rings) Ιστολόγοι Σύνδεσμοι Συλλογές Υπογραφών proxeneio-stop-20100522.jpg salamina-250x250.jpg Υπογράψτε... Διάσωση Σαλαμίνας Photo Thumb Photo Thumb Photo Thumb Photo Thumb Photo Thumb Photo Thumb Photo Thumb Photo Thumb Φυλλάδια Ενημέρωσης Download Φυλλάδια Ημερολόγιο Απεργιών Δείτε ολόκληρο το Ημερολόγιο Απεργιών! Συνδρομή σε Newsletters Κατάλογοι Ενημέρωσης με email: Schizas.com Περιοδική Ενημέρωση Schizas.com Εβδομαδιαία Ενημέρωση Τα στοιχεία που δίνετε είναι για αποκλειστική χρήση του schizas.com και δεν δίνονται σε κανέναν άλλο φορέα ή πρόσωπο. Translate to 43 Languages English French German Greek Italian Portuguese Russian Spanish Κοινωνική Δικτύωση Κοινωνικά Δίκτυα Ακολουθήστε με στο Twitter Το προφίλ μου στο Facebook Το προφίλ μου στο Linked In Το προφίλ μου στο Stumble Upon Η σελίδα μου στο Google Διαβάστε τα άρθρα μέσα από ροές RSS [NetworkedBlogs] Follow this blog Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=47060:oi-proigmenes-epistimonikes-gnoseis-tis-arhaias-elladas&catid=50:mathaino-tin-ellada&Itemid=337#ixzz25TwshmCU

Εμφανίσεις: 300


Μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίζουμε ένα σημαντικό μέρος των επιστημονικών γνώσεων της Αρχαίας Ελλάδας, που ο Αριστοτέλης θεωρεί δεδομένο ότι πρέπει να γνωρίζουν οι επιστήμονες τις εποχής του!

Το βιβλίο του Αριστοτέλη «Μετεωρολογικά» ξεκινάει με έναν άκρως εντυπωσιακό πρόλογο, από τον οποίο θα μπορούσαμε να εξάγουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα, ως προς το επίπεδο των επιστημονικών γνώσεων των προγόνων μας.
Σήμερα λοιπόν, μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίζουμε ένα σημαντικό μέρος των επιστημονικών γνώσεων της Αρχαίας Ελλάδας, που ο Αριστοτέλης θεωρεί δεδομένο ότι πρέπει να γνωρίζουν οι επιστήμονες τις εποχής του!
Πηγή: ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Σύνδεσμος στην Πηγή...

Η απίστευτη αλήθεια για τα τουρκικά σίριαλ!

Εμφανίσεις: 324
Η απίστευτη αλήθεια για τα τουρκικά σίριαλ!

Τελικά δεν είναι όλα ακούμε αστικοί μύθοι ή θεωρίες που κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας. Σε ένα πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα που μας εστάλη και συγκεκριμένα από τον άγνωστο σε εμάς ιστοχώρο «queen.gr» αναφέρονται τα ακόλουθα άκρως αποκαλυπτικά: Συγκεκριμένα, είχε ακουστεί στο παρελθόν ότι οι τουρκικές εταιρίες παραγωγής, απαγόρευαν στα ελληνικά κανάλια που έπαιζαν τα σίριαλ, να κάνουν ελληνική μεταγλώττιση. Η είδηση έμοιαζε υπερβολική για να είναι αληθινή. Κι όμως. Όπως μας επιβεβαίωσε στέλεχος καναλιού, που παίζει τουρκική σειρά σε ζώνη μεγάλης τηλεθέασης οι τουρκικές εταιρίες παραγωγής, που πουλάνε στην Ελλάδα τα εν λόγω σίριαλ, δεν έχουν καμία άλλη απαίτηση, εκτός από το να μην μεταγλωττίζονται τα σίριαλ τους, επειδή θέλουν να ακούγεται η τουρκική γλώσσα. Αυτός είναι ο μοναδικός όρος που θέτουν και όπως φαίνεται μέχρι σήμερα τα κανάλια δεν έχουν καμία αντίρρηση.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι Έλληνες τηλεθεατές, ασχέτως τι ακούγεται, τα προτιμούν και οι σειρές βρίσκονται καθημερινά στο top 10 των προγραμμάτων με την υψηλότερη τηλεθέαση και μάλιστα στις πρώτες θέσεις. Τα δε κανάλια τους έχουν μεγάλη αδυναμία, γιατί εκτός της υψηλής τηλεθέασης, είναι φτηνά, μια και κοστίζουν μόλις 1.500 ευρώ το επεισόδιο, ποσό που είναι πολύ μικρότερο από οποιαδήποτε ελληνική παραγωγή.

Πηγή...
.-

Fwd: Fw: Φτογραφίες από τα ελληνικά νησιά που προορίζονται για πώληση (όπως αναφέρονται στα ΜΜΕ της Τουρκίας) Εισερχόμενα x

SAHİBİNDEN SATILIK YUNAN ADALARI

5 milyon euroya 5 ada

Yunanistan'da kamuya ait bazı adaların kiralanması için atılan adımlarla birlikte, şahıslara ait satılık adalar da yine gündeme geldi. Fiyatları 1.5 milyon eurodan başlayan bu adalar arasında 5 milyon euroya satılık beş parçadan oluşan bir takım ada da bulunuyor.

Bölgede, Yunanistan'a ait irili ufaklı 6 bine yakın ada bulunurken, bunlardan küçük bir kısmının mülkiyeti de özel şahısların elinde bulunuyor. Girişimciler, fiyatları büyüklüklerine göre 150 milyon euroya kadar çıkan bu adalara lüks otel ve villa yatırımları yapabiliyor.

 ADnet Reklamları Reklam vermek için tıklayınız    
Lineatabs Diyet Solisitan
Dr.Gürkan Kubilay tavsiyesi
Ücretsiz ve Hızlı Kargo + Hediyeli
kingpim.sanalpazar.com
TAM BAŞINIZA GÖRE
Başınıza Gelecekleri Biliyor Musunuz?
Mutlaka Deneyin. 0216 4052526
www.hairforceturkiye.com
Lucky Lady ile büyülenin!
GameTwist'e ücretsiz kaydolun,
birçok oyunu keşfedin ve kazanın!
www.gametwist.net
İnternetten Para Kazanın
Yatırım Yaparak Para Kazanmanın
En Kolay Yolu. Bilgi İçin Tıkla
www.gcmforex.com
TAM BAŞINIZA GÖRE
Başınıza Gelecekleri Biliyor Musunuz?
Mutlaka Deneyin. 0216 4052526
www.hairforceturkiye.com
Lucky Lady ile büyülenin!
GameTwist'e ücretsiz kaydolun,
birçok oyunu keşfedin ve kazanın!
www.gametwist.net