Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΤΣΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!

ΛΙΒΑΔΕΙΑ: ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΠΡΟΤΟΜΗ του ΔΙΑΚΟΥ γιατί ενοχλεί θαμώνες του «ΑΜΑΝ»Με την αιτιολογία, ότι η προτομή του Εθνικού μας ήρωα Αθανασίου Διάκου, προκαλεί όχληση στους θαμώνες του «ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ» στην πόλη της Λιβαδειάς, η ιδιοκτήτριά του ζήτησε από τη Δημοτική Κοινότητα, να αποφασίσουν την απομάκρυνσή της!
Όπως ήταν αναμενόμενο, τα μέλη αλλά και ο εκπαιδευτικός και Πρόεδρος της Δ. Κ. κ. Δημήτρης Σκαπέτης, όχι μόνον απέρριψαν το αίτημα, αλλά με την κάτωθι ανακοίνωση κατηγορούν ευθέως την αιτούσα και για Έλλειψη Ιστορικής Μνήμης:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κατά τη 13η συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012, τέθηκε υπόψη των μελών της και ακολούθησε συζήτηση επί του αιτήματος της κας Γαρυφαλλιάς Μπολοβίνη, ιδιοκτήτριας του καφετέριας «ΑΜΑΝ» που βρίσκεται επί της οδού Τροφωνίου, για τη μεταφορά της προτομής του Αθανασίου Διάκου με τη λογική ότι η ύπαρξή της πλησίον του εν λόγω καταστήματος προκαλεί όχληση στους θαμώνες.
Τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς αφού έλαβαν υπόψη τους τη σχετική γνωμοδότηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (Α.Π.:17560/21.06.2012) και κατόπιν διαλογικής συζήτησης, αποφάσισαν ομόφωνα την απόρριψη του σχετικού αιτήματος, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη δυσαρέσκεια τους καθώς και μόνο το αίτημα πληγώνει το δημόσιο αίσθημα και προσβάλει τη θυσία αυτού του σπουδαίου ήρωα της Επαναστάσεως. Υπογράμμισαν δε ότι το εν λόγω αίτημα υπολείπεται κάθε λογικής και ταυτόχρονα υποδηλώνει ότι δεν ζούμε μόνο ημέρες οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως βιώνουμε κάτι χειρότερο που ίσως είναι επικίνδυνο για την πορεία μας ως λαού και αυτή είναι η κρίση αξιών, ιδεών και έλλειψη ιστορικής μνήμης.
Για τη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Σκαπέτης
                                                             Λιβαδειά, 03-09-2012

****Σ.σ.: Άραγε, η επιλογή του ονόματος ήταν τυχαία;Ας ανατρέξουμε στις "ρίζες" του:

Ετυμολογία

αμάν < τουρκική aman ουσιαστικό (1.έλεος 2.φιλοξενία/κατάλυμα) και επιφώνημα < αραβική aman ουσιαστικό (ηρεμία, ειρήνη)  *Βικιλεξικο

Καφέ Αμάν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το Καφέ-Αμάν (όνομα που πιθανώς να προήλθε ίσως από το τούρκικο Μάνι Καβέσι), ήταν είδος λαϊκού καφενείου της προπολεμικής Ελλάδας μέσα στο οποίο δύο ή τρεις τραγουδιστές, οι επωνομαζόμενοι αμανετζήδες, αυτοσχεδίαζαν λέγοντας στίχους, συχνά στη μορφή του διαλόγου μεταξύ τους, πάντα σε ελεύθερο ρυθμό και μελωδία. Χαρακτηριστικό ήταν το επαναλαμβανόμενο επιφώνημα "αμάν, αμάν" που προσπαθούσαν με αυτό οι τραγουδιστές να κερδίσουν χρόνο για ν`αυτοσχεδιάσουν καινούργιους στίχους. Άλλη συνώνυμη ονομασία τέτοιου τύπου καφενείου ήταν και το Καφέ Σαντούρ, που ήταν συνηθέστερη στη Μικρά Ασία, και κυρίως στη Σμύρνη. Τα δε τραγούδια που άδονταν σ΄ αυτά λέγονταν αμανέδες ή μανέδες ή αμάνι.
Από τις παλιότερες μορφές αυτών των τραγουδιών ο αμανές, όπως το έλεγαν οι Ελληνες, ή "μανές", κατά τους Τούρκους, οι "αμάνι" κατά τους Μικρασιάτες, ήταν ακριβώς αυτό το ημι-αυτοσχέδιο τραγούδι που χαρακτηριζόταν από τη διασπορά ανάμεσα στους στίχους μεγάλων μελισμάτων πάνω στη λέξη αμάν και που ως επί το πλείστον ήταν καταθλιπτικού περιεχομένου.
Σε αντιδιαστολή αυτού του τύπου των καφενείων της παλιάς ελλάδας ήταν τα γνωστά πολυτελείας καφενεία Καφέ-Σαντάν όπου ακόμη και μικροί θίασοι παρουσίαζαν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Τρόμος από τους Ρομά στο ΑΤΕΙ Αιγίου για τις φοιτήτριεςΤρόμος από τους Ρομά στο ΑΤΕΙ Αιγίου για τις φοιτήτριες
Υπό το φόβο της παρενόχλησης Ρομά που κυκλοφορούν στην περιοχή, ζουν καθημερινά οι φοιτητές και κυρίως οι φοιτήτριες των δύο σχολών του ΑΤΕΙ Αιγίου, καθώς όπως καταγγέλλουν, βρίσκονται αντιμέτωποι αρκετά συχνά με ανθρώπους της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, που τους κάνουν προκλητικές χειρονομίες και βρίζουν χυδαία.
"Εκμεταλλεύονται το γεγονός πως εδώ ζούμε μόνες μας και τρομάζουμε να πάμε και να φύγουμε από τις σχολές μας" τόνισε μιλώντας στο filodimos.gr μία φοιτήτρια που διατηρεί την ανωνυμία της. "Περιμένουν απέξω και μας φωνάζουν ακατονόμαστες φράσεις, μάς κάνουν χειρονομίες προσβλητικές και είναι λογικό να νιώθουμε απειλή. Αν δεν μείνουν σε αυτά και προχωρήσουν σε κάτι άλλο; Τι θα κάνουμε; Ποιος θα μας προστατεύσει;" συμπληρώνει η 20χρονη κοπέλα.

Παράλληλα, η ίδια και οι φίλες της αναφέρουν πως προχώρησαν σε καταγγελία στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και αποτέλεσμα μέχρι τώρα δεν είδαν. "Δεν θα ενδιαφερθεί κανένας για μας και την ασφάλειά μας;" λέει μια από τις κοπέλες, που θυμάται με νοσταλγία την ημέρα που έμαθε πως πέρασε στο Αίγιο. "Είναι μια πανέμορφη πόλη και το ΤΕΙ βρίσκεται σε ένα σημείο αξιοζήλευτο, δίπλα στη θάλασσα. Όταν πρωτοήρθα ενθουσιάστηκα. Πού να ήξερα τι με περίμενε!" τονίζει. (πηγη)

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως αυτό το περιστατικό σαν Χρυσή Αυγή δεν μας εκπλήσει καθόλου, δεχόμαστε σχεδόν σε καθημερινη βάση τηλεφωνήματα απο απελπισμένους συμπολίτες μας που ζητούν τη βοήθειά μας για να αντιμετωπίσουν αυτά τα υπάνθρωπα κτήνη που απειλούν ζωές και καταστρέφουν περιουσίες. 

Εξιχνιάστηκαν ακόμα δύο υποθέσεις “ρατσιστικών” εγκλημάτωνΕξιχνιάστηκαν ακόμα δύο υποθέσεις “ρατσιστικών” εγκλημάτων
Μια ακόμη δολοφονία Έλληνα από «κακόμοιρους οικονομικούς μετανάστες» εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η δολοφονία είχε γίνει τις πρωινές ώρες της 9ης  Νοεμβρίου του 2011, όταν οι «κακόμοιροι κ.τ.λ.» λήσταρχοι εισέβαλλαν σε Ιερό Ναό στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, για να κλέψουν τα τάματα. Όμως, τους αντελήφθη ένας 57χρονος Έλληνας, ο νεωκόρος του Ναού, και προσπάθησε να τους σταματήσει. Τότε, κάποιος απ’ αυτούς τον χτύπησε με σίδερο στο κεφάλι. Ο άτυχος 57χρονος μεταφέρθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση, όπου μετά από λίγες ημέρες υπέκυψε στα τραύματά του.

Εξιχνιάστηκε απόπειρα δολοφονίας αλλοδαπής – Δράστες τρεις «κακόμοιροι οικονομικοί μετανάστες»

Δεν ξέρουμε αν το παρακάτω έγκλημα έχει καταχωρηθεί στα… 500 (!!!) «ρατσιστικά» εγκλήματα πάσης φύσεως, για τα οποία κάνουν λόγο οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές», τα ντόπια και ξένα καθεστωτικά ΜΜΕ, οι ΜΚΟ, τα κόμματα του κατεστημένου, ο Συνήγορος του Πολίτη (λαθρομετανάστη), ο Επίτροπος Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και λοιπές… αντιρατσιστικές δυνάμεις, αλλά αν αυτό ισχύει παρακαλούμε θερμά να το… διαγράψουν.

Εξιχνιάστηκε, λοιπόν, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής η γκανγκστερική απόπειρα δολοφονίας 22χρονης αλλοδαπής με παγιδευμένη χειροβομβίδα που είχε γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου 2011 σε κατάστημα ψιλικών στα Σεπόλια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δράστες είναι τρεις «κακόμοιροι οικονομικοί μετανάστες» από την Αλβανία, δυο άντρες 26 και 27 ετών αντιστοίχως και μια 22χρονη γυναίκα, οι οποίοι και συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Καλλιθέα.

Οι τρεις «κακόμοιροι κ.τ.λ.», είχαν τοποθετήσει έξω από την πόρτα του καταστήματος ψιλικών της 22χρονης αλλοδαπής, πλαστική σακούλα με παγιδευμένη χειροβομβίδα η οποία εξερράγη όταν η κοπέλα επιχείρησε να την ανοίξει. Αιτία ήταν οι προσωπικές διαφορές που είχε ο 27χρονος με την 22χρονη.
Ιδού, λοιπόν, τα πραγματικά «Τάγματα Εφόδου» των εγκληματιών λαθρομεταναστών! Αυτά ποιος θα τα συντρίψει κ. Δένδια;  http://www.xryshaygh.com

Νέο συμβάν με “ευπαθείς”, αυτήν την φορά στις φυλακές της ΚομοτηνήςΝέο συμβάν με “ευπαθείς”, αυτήν την φορά στις φυλακές της Κομοτηνής
Κυριολεκτικά παρά τρίχα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στις φυλακές της Κομοτηνής, πριν από δύο εβδομάδες, όταν σωφρονιστικός υπάλληλος, βάζοντας τους κρατούμενους στον χώρο φύλαξής τους και στην προσπάθειά του να κλείσει την πόρτα, υπέστη επίθεση από δέκα “κακόμοιρους” (λαθρο)μετανάστες κρατούμενους (ιρακινής καταγωγής…), οι οποίοι τον τράβηξαν προς το εσωτερικού του χώρου φύλαξης, άρχισαν να τον γρατζουνάν στον λαιμό, ενώ ταυτόχρονα του έσκισαν και το υπηρεσιακό του πουκάμισο, όπου ως γνωστόν φέρει το έμβλημα της ΕΛ.ΑΣ. Στην όλη διαδικασία της επίθεσης συμπεριλαμβάνονται, επίσης, οι χυδαιότατες ύβρεις που εκστόμιζαν οι “κακόμοιροι” -ωρυόμενοι- εναντίον του Χριστού, της Παναγίας, αλλά και της Πατρίδας μας, καθώς και η λυσσαλέα προσπάθειά τους να του αφαιρέσουν την αλυσίδα με την παράσταση της Θεομήτωρος… Ευτυχώς, ο σωφρονιστικός υπάλληλος, διατηρώντας την ψυχραιμία του, κατάφερε να τους απωθήσει και να κλείσει την πόρτα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αποτρέποντας έτσι τα χειρότερα!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, την επομένη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κομοτηνής αρκέσθηκε σε πειθαρχικές διώξεις μόνο δυο κρατουμένων, δεν άσκησε καμία ποινική δίωξη για το περιστατικό, ενώ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΠΡΟ-ΠΟ) ως συνήθως κώφευσε, δίχως καμία απολύτως αντίδραση. Ερωτώνται οι ανωτέρω φορείς: είναι αντιμετώπιση αυτή από το κυρίαρχο Ελληνικό Κράτος; Δηλαδή, τι έπρεπε να πάθει περισσότερο ο σωφρονιστικός υπάλληλος για να αντιδράσει δραστικά η εισαγγελία και το αρμόδιο Υπουργείο ως και οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς; Τα συμπεράσματα δικά σας για το κράτος στο οποίο ζούμε !!!
Εμείς, από την πλευρά μας, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά: να τους χαίρονται τους «λεβέντες» τους, η αριστερά, η «πρόοδος», η μασονο-κεντροδεξιά, οι ΜΚΟ, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ντόπια και ξένα και άλλες… αντιρατσιστικές δυνάμεις, που υποστηρίζουν με θέρμη πως για όλα φταίει η… Χρυσή Αυγή, ενώ οι λαθρομετανάστες είναι… αγγελούδια!
Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος !!!http://www.xryshaygh.com
 

Σεπ 22:31 Μισθός 21.000 ευρώ το μήνα ο πρόεδρος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας... Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012 22:38


Μισθός 21.000 ευρώ το μήνα ο πρόεδρος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας...
...και 15.500 ευρώ ο πρώτος αντιπρόεδρος...
Διπλή πρόκληση αποκαλύπτεται τις τελευταίες ημέρες από τις αποδοχές της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αλλά και από τα ποσά που στοίχισε στους Ελληνες φορολογούμενους η εννιάμηνη μισθοδοσία των μελών του Ταμείου Αξιοποίησης της...
Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΤΧΣ Παναγιώτης Θωμόπουλος λαμβάνει 21.000 ευρώ το μήνα και ο πρώτος αντιπρόεδρος 15.500 ευρώ.,όπως αναφέρει η ieferida.gr.Το θέμα αποκάλυψε στη Βουλή ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή Λακωνίας της Ν.Δ. Φεβρωνίας Πατριανάκου και υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση προτίθεται να επανεξετάσει τις αμοιβές των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αλλά αν οι απολαβές του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΤΧΣ είναι προκλητικές αφού είναι υπερπολλαπλάσιες ακόμη και από τις απολαβές του πρωθυπουργού τα ποσά που δόθηκαν σε μισθούς και έξοδα σε συμβούλους του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου προκαλούν ίλιγγο.

Συγκεκριμένα για εννιά μόλις μήνες, την περίοδο 2011 έως και τον Μάρτιο του 2012 οι εν λόγω αμοιβές άγγιζαν τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Τα στοιχεία αποκάλυψε ο κ. Σταϊκούρας μετά από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα διευκρινίζοντας ότι την απόφαση για το ύψος των αμοιβών είχε λάβει η Διϋπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, όταν υπουργός Οικονομικών ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Κώστας Μητρόπουλος, στενός φίλος του κ. Βενιζέλου, παραιτήθηκε από το τιμόνι του ΤΑΙΠΕΔ τον Ιούλιο του 2012, μετά τις εκλογές και την ανάδειξη νέας κυβέρνησης.

Τα απίστευτα στοιχεία

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάζει το υπουργείο Οικονομικών, την περίοδο Ιουλίου 2011-Μαρτίου 2012, το σύνολο των αμοιβών και εξόδων που καταβλήθηκαν σε συμβούλους αξιοποίησης (χρηματοοικονομικούς, νομικούς, τεχνικούς), οι οποίοι είχαν προσληφθεί από την Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων και μεταφέρθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, ανέρχεται σε 6,9 εκατομμύρια ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι «οι αμοιβές των συμβούλων είναι σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένες με την επιτυχή ολοκλήρωση αξιοποίησης του κάθε περιουσιακού στοιχείου και την είσπραξη οικονομικού ανταλλάγματος (αμοιβές επιτυχίας)». Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, την ίδια περίοδο το ΤΑΙΠΕΔ απασχόλησε 20 άτομα που το σύνολο των αμοιβών τους ανήλθε σε 285.000 ευρώ, ενώ οι δαπάνες για τα ταξίδια στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ ανήλθαν για την ίδια περίοδο σε 79.000 ευρώ.

Επιπλέον, το σύνολο των αμοιβών που καταβλήθηκαν σε χρηματοοικονομικούς, νομικούς και τεχνικούς συμβούλους για την παροχή υπηρεσιών ανά έργο αποκρατικοποίησης, μετά από απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, τη διετία Ιούνιος 2010-Ιούνιος 2012 ανέρχεται στο ποσό των 5.548.935,08 ευρώ.

Το ΤΑΙΠΕΔ ιδρύθηκε την 1η Ιουλίου 2011, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής και στόχος του είναι να θέσει την διαδικασία αποκρατικοποιήσεων εκτός πολιτικού παρεμβατισμού και να την αναπτύξει σε ένα απόλυτα επαγγελματικό πλαίσιο.

Το Ταμείο είναι μία «ανώνυμη εταιρεία», με μόνο μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο και με μετοχικό κεφάλαιο €30 εκατομμύρια. Το Ταμείο δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Δημοσίου και διέπεται από το ιδιωτικό δίκαιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να αλλάξει από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, είχε στην ίδρυσή του πέντε μέλη και απαρτιζόταν από εκπροσώπους των τριών πολιτικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) και επιχειρηματικά στελέχη. Επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο έχουν οριστεί δύο παρατηρητές, ένας από την Ευρωζώνη και ένας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει πλήρη εξουσία σχετικά με τις αποφάσεις των αποκρατικοποιήσεων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει την απόλυτη ευθύνη για τη λειτουργία του Ταμείου και εισηγείται τις αποκρατικοποιήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο για την λήψη αποφάσεων.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Σκοπός του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ταμείο) είναι να διατηρήσει τη σταθερότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, χορηγώντας ίδια κεφάλαια σε περίπτωση σημαντικής συρρίκνωσης των κεφαλαίων.

Το Ταμείο διοικείται από ένα διοικητικό συμβούλιο, αποτελούμενο από έναν επικεφαλής, έναν εκτελεστικό διευθυντή και τρεις διευθυντές που ορίζονται από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, και δύο ex officio διευθυντές που εκπροσωπούν το Υπουργείο Οικονομικών και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ όρισαν έναν παρατηρητή που συμμετέχει χωρίς δικαίωμα ψήφου στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου

Ας σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΤΧΣ Παναγιώτης Θωμόπουλος ήταν ως πρόσφατα υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ανασκαφές στα «Αστέρια» Γλυφάδας

 
Ανασκαφές στα «Αστέρια» Γλυφάδας
Σε μικρό χρονικό διάστημα αρχίζουν ανασκαφικές εργασίες στους δύο αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται στην περιοχή των τουριστικών εγκαταστάσεων «Αστέρια» στη Γλυφάδα, μετά και τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Η τοπογραφική και αεροφωτογραφική έρευνα, που θα διεξαχθεί μέσα στο 2012 υπό τη διεύθυνση της αρχαιολόγου Κωνσταντίνας Καζά και με χρηματοδότηση από τον δήμο Γλυφάδας (15.000 ευρώ), γίνεται στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος (2012-2016).

Σε έρευνες, που ξεκίνησαν το 1998 στην περιοχή Αστέρια Γλυφάδας, βρέθηκαν ένα μεγάλο πρωτοελλαδικό νεκροταφείο με πλούσια κτερίσματα, καθώς και ένας παράκτιος περίβολος της προϊστορικής εποχής (τέλος 3ης - αρχή 2ης χιλιετίας π. Χ.), που πιθανότατα σχετίζεται με εργαστηριακή χρήση επεξεργασίας μεταλλεύματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αποθέτης προσφορών, που εντοπίστηκε κοντά στους τάφους και ο οποίος περιελάμβανε -σπασμένα επί τόπου, πιθανόν για τελετουργικούς λόγους- περίπου 300 πρωτοελλαδικά αγγεία, κυκλαδικά ειδώλια, οψιδιανούς και φιαλίδια.

Πηγή zoygla.gr

Η τακτική του ΣΕΚ είναι λάθος


Η τακτική του ΣΕΚ που οδηγεί σε πορείες μεταναστών όπως η σημερινή είναι εντελώς λάθος.
Το ζήτημα δεν είναι να μαζευτούν 5.000 ή παραπάνω Πακιστανοί να διαδηλώσουν κατά της Χρυσής Αυγής. Το ξέρουν οι πάντες ότι οι Πακιστανοί είναι εναντίον της Χρυσής Αυγής, όπως και το αντίστροφο. Το ζήτημα είναι να κατέβουν Έλληνες να διαδηλώσουν κατά της Χρυσής Αυγής.

Επίσης το ζήτημα δεν είναι να εμφανιστεί ένας όχλος ο οποίος να ουρλιάζει συνθήματα θρησκευτικού φανατισμού (και μάλιστα μιας θρησκείας ξένης προς αυτήν των ντόπιων). Ακόμα και αν δεν υπήρχε κανένα απολύτως παρατράγουδο (που υπήρξαν, όπως υπήρξαν και στη Νίκαια…), πιστεύει κανείς σοβαρός άνθρωπος ότι ο οποιοσδήποτε παραέξω είδε τη σημερινή πορεία, είτε δια ζώσης, είτε σε βίντεο και φωτογραφίες (ιδιαίτερα σε βίντεο…) πλησίασε προς τις θέσεις μας; Ή πλησίασε προς τις θέσεις της Χρυσής Αυγής;

Πιστεύει κανείς σοβαρός άνθρωπος, ότι αυτοί οι λίγοι σύντροφοι που ήταν απόψε στην πορεία, θα ξανακατέβουν όλοι (και ιδιαίτερα όλες…) σε μια τέτοια πορεία; Ή μήπως κάποιοι και κάποιες μετά από αυτά που είδαν και ένιωσαν δεν πρόκειται να ξανακατέβουν;

Θα μου πείτε, οι μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν; Σαφώς και έχουν.
Δεν έχουν δικαίωμα να φωνάζουν ό,τι σύνθημα γουστάρουν, ακόμα και αν τα 9 στα 10 είναι για τον Αλλάχ; Σαφώς και έχουν.
Αλλά εδώ δεν τίθεται θέμα δικαιώματος, τίθεται θέμα τακτικής.
Εδώ έχουμε να κάνουμε πλέον με μια κατάσταση στα πρόθυρα πολέμου, και κάθε κίνηση που γίνεται πρέπει να γίνεται με κάποιο σκεπτικό και όχι απλά για εκτόνωση.
Αν οι σύντροφοι του ΣΕΚ είναι εγκληματικά αφελείς – όχι μόνο για τον χώρο τους που στις επόμενες εκλογές δε θα πάρει ούτε όσα κουκιά πήρε σε αυτές του Ιουνίου, αλλά και για όλη την αριστερά – τότε ας βρεθούν κάποιοι στοιχειωδώς σοβαροί άνθρωποι μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ να τους μαζέψουν.
Επίσης κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στην ηγεσία των μεταναστών, πολιτική και θρησκευτική, ότι τέτοιες πορείες, με τέτοιο χαρακτήρα μόνο κακή εντύπωση δίνουν. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι και οι ηγεσίες των μεταναστών παίζουν τα δικά τους εσωτερικά παιχνίδια εξουσίας και λίγο τους ενδιαφέρει τι εντύπωση δίνουν παραέξω.
Βεβαίως θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι χρειάζεται μια επίδειξη δύναμης. Επίδειξη δύναμης όμως προς ποιόν; Προς τους Χρυσαυγίτες για να τους αποτρέψει από περαιτέρω επιθέσεις; Δε νομίζω ότι πρόκειται να φοβηθούν, και αντίθετα τέτοιες εκδηλώσεις ρίχνουν νερό στο μύλο τους.
Επίδειξη δύναμης προς το κράτος ή την κυβέρνηση; Ότι τι; Ότι αν συνεχίσουν οι ξένιες «σκούπες» και οι επιθέσεις στα τζαμιά, θα εξεγερθούν; Καταρχήν δε νομίζω ότι φοβάται το πάνοπλο κράτος μερικές χιλιάδες ή και δεκάδες χιλιάδες μεταναστών, που μάλιστα βρίσκονται στο στόχαστρο της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, όταν τα τελευταία χρόνια τα έχει βγάλει πέρα με εκατοντάδες χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια, ελλήνων πολιτών, που μάλιστα είναι και ψηφοφόροι. Πέρα από αυτό όμως, άλλο που δε θέλει η κυβέρνηση, να βρει αφορμή για ακόμα περισσότερη καταστολή.
Άρα τελικά η επίδειξη δύναμης των μεταναστών γίνεται μόνο προς την ελληνική κοινωνία. Αυτήν την κοινωνία που υποτίθεται θέλουμε να κερδίσουμε οι αντιρατσιστές απέναντι στους νεοναζί.
Επίσης κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι τέτοιες διαμαρτυρίες χρειάζονται για να τονωθεί το ηθικό των μεταναστών. Να τονωθεί όμως με τι σκοπό; Να μπούνε με καλύτερο ηθικό στη σύγκρουση; Μα το ζήτημα είναι να αποφευχθεί η σύγκρουση, τουλάχιστον η σύγκρουση με συμμετοχή τους, γιατί αν αυτή συμβεί τότε κράτος και νεοναζί, με τη στήριξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας που είναι έτσι κι αλλιώς ρατσιστική θα τους λιώσουν.
Επίσης αν είναι κάθε φορά για να ανέβει το ηθικό των μεταναστών, να γίνονται πράγματα που θα δίνουν κανα-δυο ποσοστιαίες μονάδες στη Χρυσή Αυγή, τότε να λείπει το βύσσινο…
Και τι πρέπει να γίνει;
Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες. Ούτε υπάρχουν μαγικές λύσεις για το μεταναστευτικό, το ρατσισμό κ.λπ. Τα υπαρκτά προβλήματα είναι η συμπύκνωση της αντίθεσης του πλούσιου βορρά ή δύσης με τον φτωχό νότο ή ανατολή, κι εμείς απλώς έχουμε την ατυχία να βρισκόμαστε γεωγραφικά στο όριο δύο κόσμων.

Ώστε η Αναρχοαριστερά δεν "σχεδιάζει" να πάρει τα κεφάλια των Πατριωτών, ε;Γράφει ο Γιώργος ΑνεστόπουλοςΚαι  ΝΑΙ ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ έχει αρχίσει...
Αν και δεν μπορώ να θεωρήσω Έλληνα το όποιο αντεθνικό τομάρι επιτίθεται (και δη ως αγέλη) σε Πατριώτες, για να θεωρήσω με τη σειρά του και τον εν λόγω Πόλεμο ως "Εμφύλιο"....
Είμαστε για μια φορά ακόμη υποχρεωμένοι να "αναθεωρήσουμε τις ορολογίες Κοινωνικού/πολεμικού αυτοματισμού"...
ΝΑΙ, ο Πόλεμος τόσο με τους λαθροεισβολείς, όσο και με τους εγχώριους "έργω υποστηρικτές" τους ΑΡΧΙΣΕ..από την πλευρά τους τουλάχιστον...και μετράει θύματα κυρίως Έλληνες...ατέλειωτους σφαγμένους Έλληνες, λεηλατημένα φτωχόσπιτα και καμένα μαγαζιά Ελλήνων....η αντίδραση των Ελλήνων ακόμη δεν έχει εκδηλωθεί πέραν από μεμονωμένα περιστατικά...κι επ' ουδενί δεν είναι, ούτε πρόκειται να είναι ΕΜΦΥΛΙΟΣ...
Πόλεμος εναντίον ξένων Εισβολέων και των ντόπιων Εφιαλτών Συνεργατών τους είναι...κι αυτό θα συνεχίσει να είναι....
 Πολλά είναι τα "σχετικά Σημεία των Ημερών" περί τούτου. Θα σταθούμε σε δύο:
Πρώτο εξοργιστικό σημείο είναι οι επιθέσεις αναρχοαριστερών ομάδων σε Πατριώτες. Δείτε το σχετικό άρθρο στο http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=52111&Itemid=86#.UEHWCFXS50E.facebook

Φωτιά απ’ την Ανατολία θα σβήσει τα παιδιά σας...φείδου χρόνου! (4)
Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

- Πόσο ακόμη θα περιμένουμε Στρατηγέ Μουσταφά;
- Υπομονή κύριοι.
- Οι Αξιωματικοί μας έχουν αρχίσει να γίνονται νευρικοί. Κάποιου κάτι να ξεφύγει θα τιναχτούν τα πάντα στον αέρα.
- Να μην συμβεί. Κάθε τόσο να κόβετε κι από ένα «νευρικό κεφάλι» για να μην συμβεί.
- Δεν θα μπορεί να κρύβεται για πολύ όλη αυτή η γιγάντια πολεμική προετοιμασία κύριε.
- Κρύβεται μια χαρά. Η σύρραξη στην Ανατολία να είναι καλά και η αναταραχή με τη Συρία και το Ιράν.
- Τι εννοείτε Στρατηγέ;
-  Πως μπορείς να κάνεις μια γιγάντια πολεμική προετοιμασία με σκοπό να επιτεθείς στον Α χωρίς να το αντιληφθεί (ή να μπορεί να το αποδείξει) ούτε αυτός αλλά ούτε και κανείς άλλος διεθνώς; Η ιστορία έχει απαντήσει ουκ ολίγες φορές σ’ αυτό το τόσο καίριο ερώτημα Στρατηγικής κύριοι. Απλά, χρειάζεσαι άλλους πολέμους και σοβαρές διεθνείς αναταραχές με δικαιολογημένη εμπλοκή σου ως αμυνόμενος για να "αιτιολογήσεις/καμουφλάρεις" μια ανάλογη "ιδιαίτερα ογκώδη" προετοιμασία.
- Λέτε να «πιάσει»;
- Πάντα δεν έπιανε στην ιστορία; Μια άσχετη ευτυχής σύρραξη σε άλλο πεδίο μάχης δεν συγκάλυπτε πάντα με επιτυχία τις προετοιμασίες για μια πολύ πιο μεγάλη επιθετική ενέργεια που σχεδιάζονταν για κάπου αλλού;
- Γνωρίζουν και οι άλλοι όμως αυτές τις «Καταστάσεις Συγκάλυψης».
- Σαφώς. Αλλά υπ’ αυτές τις «αντικειμενικές συνθήκες εκτάκτου ανάγκης» ποιός θα τολμήσει να μας "ψέξει" ότι κάνουμε πυρετώδεις και ιδιαίτερα μεγάλες πολεμικές προετοιμασίες για να εισβάλλουμε κάπου αλλού απ’ ότι ακούγεται και φαίνεται εκ πρώτης όψεως;
- Μάλλον έχετε δίκαιο Στρατηγέ μου...σκέφτομαι από τώρα το θυμό και την αμηχανία μερικών μερικών στον ΟΗΕ κι αλλού όταν θα τους λέμε: 

"μα τι λέτε; εδώ εμείς αντιμετωπίζουμε πόλεμο στην Ανατολία και ανά πάσα στιγμή με την Συρία και καθώς φαίνεται λόγω Ισραήλ, ΗΠΑ, Ιράν θα αντιμετωπίσουμε μια εκτεταμένη αμυντική εμπλοκή μας σε μια τεράστια γεωγραφική ζώνη κι εσείς μας λέτε πως ετοιμάζουμε εισβολή στο Αρχιπέλαγος; Πως τολμάτε να μας κατηγορείτε; Παρακαλώ να καταγραφεί η επίσημη δήλωση ενόχλησης της χώρας μου...χαχαχα"

- Ακριβώς! Ήταν δώρο Θεού αυτά τα «προκύψαντα μέτωπα». Ήρθαν ακριβώς την κατάλληλη ώρα.
- Γι’ αυτό λοιπόν αφήνουμε να «ρέει» το μέτωπο στην Ανατολία και δεν το «κλείνουμε»;
- Και γι’ αυτό. Δυστυχώς είναι και τα παιγνίδια της Διεθνούς Πολιτικής των Μεγάλων στη μέση που αποφασίζουν για πολλά κι ερήμην μας. Ας πούμε ότι πρόκειται περί ενός «Μεγάλου Ανταλλάγματος» για ν’ αφήνουμε το Μέτωπο να «ρέει». Κι εμείς το «εκμεταλλευόμαστε δεόντως».
- Θεωρούμε λοιπόν επίσημα ότι χρησιμοποιούμε υπαρκτά μέτωπα για «απόκρυψη προετοιμασιών».
- Ακριβώς κύριοι. Αν και δεν χρειάζεται πια. Οι πάντες είναι σίγουροι γι’ αυτό, οι πάντες το περιμένουν, ακόμη και οι «άμεσα ενδιαφερόμενοι». Απλά δεν μπορούν να το αποδείξουν. Ούτε και να το αντιμετωπίσουν. Και κάθονται όλοι, άλλος υπ’ ατμόν και άλλος μουδιασμένος και «το αναμένουν μοιραία να εξελιχθεί». Έρμαια των εξελίξεων τις οποίες καθορίζουμε εμείς.
- Εδώ βρίσκεται ίσως ένα ανησυχητικό σημείο Στρατηγέ μου.
- Ποιό εννοείτε;
- Ο «μουδιασμένος καταπτοημένος αντίπαλος». Ακόμη είναι σε πλήρη αποδιάρθρωση και σύγχυση. Είναι εύκολα «διαχειρίσιμος ο κίνδυνος». Αν όμως ξαφνικά γίνει κάτι «απέναντι» και «ξυπνήσει πάλι αυτός ο αναθεματισμένος Αρχαίος Πολεμικός Δαίμονας»;
- Δεν πρόκειται. Πάνε από το κακό στο χειρότερο. Κάθε ώρα που περνάει απονευρώνονται όλο και περισσότερο. Διαλύονται στην κυριολεξία. Από μέρα σε μέρα θα καταστραφούν εντελώς οικονομικά. Και βεβαίως στρατιωτικά. Σε λίγο δεν θα τους έχει απομείνει σταγόνα καύσιμο. Δεν θα έχουν τρόφιμα. Ούτε ικανό επιχειρησιακά εξοπλισμό, ούτε επαρκή πυρομαχικά. Χώρια τον εμφύλιο πόλεμο στον οποίο σύντομα θα πέσουν μετά μανίας. Ένα τμήμα τους ηλιθιωδώς δεν παραδέχεται καν ότι τους απειλεί Πόλεμος. Και πολεμούν τους άλλους που το βλέπουν να’ ρχεται και ζητούν «πολεμική προετοιμασία». Και ακόμη πιο ηλιθιωδώς «ενισχύουν» αυτούς που εμείς στέλνουμε να τους χτυπήσουν πισώπλατα. Κι εμείς βεβαίως τους «ενισχύουμε» με τη σειρά μας για να συνεχίσουν το «θεάρεστο αυτοκτονικό έργο» τους. Χαχαχα....Στο τέλος θα κάνουμε περίπατο κι όχι πόλεμο μαζί τους. Να δεις που στο τέλος θα μπούμε και σαν εγγυητές της εσωτερικής ειρήνης τους...χαχαχα...
- Με όλο το σεβασμό Στρατηγέ μου αλλά η ιστορία διδάσκει ότι μαζί τους δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Ιδίως όταν στριμώχνονται πολεμικά.
- Έχουμε σαφή υπεροπλία σε όλα τα μέτωπα κύριοι. Μην ανησυχείτε. Χώρια που όλοι οι σύμμαχοι είναι ή με το μέρος μας ή θα τηρήσουν σαφή «μη ανάμειξη».
- Η Στρατηγική λέει ότι δεν στριμώχνεις ποτέ ένα πληγωμένο αγρίμι Στρατηγέ μου. Του αφήνεις πάντα μια διέξοδο.
- Μα...θα του αφήσουμε αγαπητέ. Μπορούν να μας παραδώσουν αμαχητί τα εδάφη τους ή μπορούν αν θέλουν να σηκωθούν και να φύγουν από τα εδάφη τους...χαχαχα
- Υπάρχουν όμως και Μεγάλες Δυνάμεις που μάλλον έχουν την πρόθεση να  «αναμειχθούν».
- Όχι κύριοι. Τα ανταλλάγματα που έχουν λάβει για την μη-ανάμειξή τους είναι υπεραρκετά. Τόσο από εμάς όσο και από διεθνείς παράγοντες.
- Είμαστε κοντά λοιπόν.
- Πολύ κοντά. Να είστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή.
- Κι αν ανοίξουν ξαφνικά την «κρίσιμη ώρα» τα φράγματα οι Βόρειοι και πλημμυρίσει το ποτάμι; Τα διατηρούν πάντα γεμάτα στο 90%. Για ευνόητους «απειλητικούς λόγους». Όχι μόνον θα ανακοπεί η διέλευσή μας αλλά θα πνιγεί όλη η στρατιά του Βορρά αν συμβεί την ώρα της «διέλευσης».
- Δεν πρόκειται ν’ αναμειχθούν. Εκτός του ότι δεν θα ήθελαν να εμπλακούν στον πόλεμο, έχουν λάβει κι αυτοί «ισχυρά ανταλλάγματα» για την ουδετερότητά τους. Και ουκ ολίγες «πιέσεις» από «άλλους» για να τηρήσουν τη «Μη Ανάμειξη».
- Κι αν καταστρέψουν οι ίδιοι οι «απέναντι» τα φράγματα του Βόρειου γείτονά τους για να μπλοκάρουν τη διέλευσή μας;
- Και να ρισκάρουν να τους έχουν κι αυτούς στα νώτα και τα πλευρά τους; Είναι επιθετική πολεμική ενέργεια ισοδύναμη με απρόκλητη κήρυξη πολέμου. Δεν υπάρχει περίπτωση. Άσε που για να μην έρθουν οι Βόρειοι σε «δύσκολη θέση» το πιο πιθανό είναι πως θα φροντίσουν να τα «αδειάσουν λίγο λίγο» από νωρίτερα βρίσκοντας μια «διπλωματική καλοστεκούμενη δικαιολογία». Έτσι, για να μην μπουν στον πειρασμό οι «απέναντι» να τα χτυπήσουν πάνω σε μια πιθανή απόγνωση όταν θα «στριμωχτούν» κατά την επίθεσή μας και υποχρεωθούν μετά και οι Βόρειοι να εμπλακούν στον πόλεμο.
- Το «σταδιακό άδειασμα» αυτό όμως των φραγμάτων θα είναι «σαφής ένδειξη» για τους «απέναντι» ότι «επίκειται άμεση εισβολή».

Ω ΜΑΝΑ ΤΡΑΝΗ! ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΧΑΙΡΕ!!!!!


Την είδα πρώτη φορά τεσσάρων χρονών...   

Ο παππούς μου την έδειξε , θυμάμαι τότε που φοβόμουν τα σκοτάδια σαν παιδάκι που ήμουν να μου λέει …. Σήμερα η γιαγιά θα μας στρώσει να κοιμηθούμε στην αυλή κάτω από τα πεύκα και θα δούμε τον ουρανό ,

 μου είπε ….έτσι και έγινε …. 


Θυμάμαι την πρώτη φορά που κοίταξα ψηλά και είδα το έναστρο ουρανό του 1972 κάπου στην Σαλαμίνα …τότε που δεν υπήρχε ρεύμα και τα ψυγεία μας δούλευαν με πάγο …. Αυτό που βλέπεις μου είπε παιδί μου είναι το φόρεμα της που λαμπυρίζει , είναι το φόρεμα της Ελλάδας μας , να την αγαπάς την Ελλάδα μας αγόρι μου , θυμάμαι τα λόγια του
….. εκεί την είδα , και μαγεύτηκα από το λαμπύρισμα των άστρων που ήταν κεντημένα στο όμορφο ρούχο της ….. εκεί γεννήθηκα μαζί της ….. αυτή είναι η μεγάλη μάνα μας ….. να την σέβεσαι και να την προστατεύεις μου είπε πριν χαθώ στην αγκαλιά του μορφέα …… και στην ζεστή αγκαλιά της μάνας Ελλάδας…..!
 

Την δεύτερη φορά που την είδα ήταν να περπατάει στα βουνά και στους κάμπους της Αρκαδίας και στο πέρασμα της να φυτρώνουν πολύχρωμα λουλούδια σε κάθε της βήμα …..δίπλα της οι μέλισσες , τα πουλιά , και τα ζώα του δάσους να τραγουδάνε παιάνες χορεύοντας ολόγυρα της , τα δέντρα να λυγάνε τις κορφές τους από τον ψίθυρο του ανέμου υποκλινόμενα σε αυτή την χάρη και την ομορφιά της …και αυτή να χαμογελά με αυτό το πανέμορφο χαμόγελο ….. και ο ήλιος να στεφανώνει τα κατάξανθα μαλλιά της , τα στολισμένα με γιασεμιά και με κρίνα ……!


Την τρίτη φορά που την είδα ήταν στα είκοσι μου …. Μια όμορφη παρουσία να κάθετε σκεφτηκή δίπλα σε μια πηγή του Ολύμπου και από το γόνατό της να τρέχει αίμα … με κάλεσε να την βοηθήσω ….. που χτύπησες την ρώτησα ….. γλίστρησα στην καμένη γη ,και στην αδιαφορία των ανθρώπων για αυτό τον τόπο …δεν είμαι μαθημένη να περπατώ στα κακοτράχαλα αποκαΐδια και στα σπασμένα μνήματα των ηρώων μου….! 
Τους προστάτεψα αυτούς τους ανθρώπους …. Τους έδωσα την αγάπη μου …. Τους έδωσα γνώσεις , τέχνες , πολιτισμό , προϋποθέσεις να φτάσουν ψηλά με φιλοσοφία, με ένδοξη ιστορία και νίκες σε άσπονδους εχθρούς , και αυτοί….. αυτοί …..ενα δάκρυ κύλησε από τα μάτια της και πέφτοντας στη γη φύτρωσαν μικρά ανθάκια που μετά από λίγο μαράθηκαν ….. δεν το έκαναν από κακία της είπα …ίσως από άγνοια …θέλησα να δικαιολογηθώ ! αμέσως μετά σηκώθηκε και βυθισμένη στις σκέψεις της απομακρύνθηκε κουτσαίνοντας αλλά όμορφη όπως πάντα ….. μου ήλθαν μνήμες από τα λόγια του παππού μου ,πριν χρόνια ….να την προστατεύεις την Ελλάδα μας να την σέβεσαι μου είχε πει ….χωρίς να προλάβω να της πω συγνώμη είχε χαθεί σε μια συστάδα του δάσους αφήνοντας με μόνο……. Έκτοτε δεν την ξαναείδα ….!

Γιατί να γίνουμε Αργεντινή κύριε Τσίπρα;


Του Σταμάτη Ζαχαρού
Ο Αλ. Τσίπρας ευχήθηκε προ ολίγου στο κοινοβούλιο να είχε γίνει η χώρα μας... Αργεντινή. Πιθανώς να πιστεύει ότι όλοι οι προηγούμενοι πολιτικοί θα έφευγαν με το ελικόπτερο αφήνοντάς του τη χώρα κληρονομιά για να εφαρμόσει το κομμουνιστικό πείραμα που ονειρεύεται. Όταν όμως «ζηλεύεις» κάτι, πρέπει να σκεφθείς τι περιλαμβάνει όλο το «πακέτο». Ο κ. Τσίπρας με την αφέλεια που επιτρέπει το νεαρόν της ηλικίας του, ονειρεύεται λατινοαμερικάνικού τύπου επαναστάσεις. Ξεχνά όμως τους νεκρούς που είχε σαν αποτέλεσμα η χρεοκοπία της
Αργεντινής, την πείνα που ακολούθησε, τη διάλυση του κράτους αλλά και τις προσωπικές ιστορίες καταστροφής οικογενειών που δεν έφταιγαν αλλά τους πήρε μαζί της η μπόρα της κρίσης.

Θεωρία και πράξη: Οικολογική δράση και Ιδεολογική ομιλία από την Τ.Ο. Εύβοιας - Βοιωτίας αύριοΘεωρία και πράξη: Οικολογική δράση και Ιδεολογική ομιλία από την Τ.Ο. Εύβοιας - Βοιωτίας αύριο
Η άσχημη κατάσταση στο πανέμορφο ποτάμι της Στενής χρονίζει - και χειροτερεύει συνεχώς. Κάθε είδους σκουπίδια σπιλώνουν το ειδυλλιακό τοπίο, που επισκέπτονται εκατοντάδες τουρίστες και περιηγητές κάθε Σαββατοκύριακο.  Ο Δήμος δείχνει ν' αδιαφορεί και οι κάτοικοι διστάζουν ν' αναλάβουν πρωτοβουλία. Την αναγκαία πρωτοβουλία ανέλαβε η Ομάδα Εργασίας "Για τη Γη του Λαού μας" της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
 
Την Κυριακή 9/9, στις 10πμ, βρισκόμαστε στο ποτάμι της Στενής και 
ΞΕΒΡΩΜΙΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!
Αναχώρηση από Γραφεία Χαλκίδος στις 8πμ
 
Ο Εθνικισμός δεν είναι μια απλή πολιτική ιδεολογία. Είναι μια ολοκληρωμένη βιοκεντρική κοσμοθέαση, που βρίσκεται σε αρμονία με τους νόμους της φύσηςκαι πηγάζει από την συνείδηση των ισχυρών αιμάτινων δεσμών μας, τόσο με τους ομοεθνείς μας όσο και με τη γη των προγόνων μας, την οποία θα κληροδοτήσουμε με τη σειρά μας στους απογόνους μας.
 
Ο Εθνικιστής γνωρίζει, σέβεται και αγαπά βαθιά τη γη του τόπου του, την ιστορία της, τα φυτά, τα ζώα και τους ανθρώπους της. Κατανοεί τη σπουδαιότητα των ισορροπημένων σχέσεων μεταξύ τους για την αρμονικότερη δυνατή συμβίωση και τον ευτυχή βίο όλων - και, κατ' επέκταση, του ιδίου. Αυτή την αλληλεπίδραση έθνους και γης επιδιώκει να κάνει κατανοητή και τελικά σεβαστή η παρούσα ιδεολογική ομιλία. 
 
Κυριακή 9/9, 8μμ, στα γραφεία της Χαλκίδος 
"Εθνικισμός και Περιβάλλον"
  http://www.xryshaygh.com

Να πάψει το κράτος να κάνει πλάτες σε λαθρέμπορους και λαθρομετανάστεςΝα πάψει το κράτος να κάνει πλάτες σε λαθρέμπορους και λαθρομετανάστες
Ανακοίνωση – απάντηση σε Δένδια: Καθ’ όλα νόμιμες οι ενέργειες των μελών μας
Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού για να κάνουν πλάτες σε λαθρέμπορους και λαθρομετανάστες. Στην απέλπιδα προσπάθειά τους να αιτιολογήσουν την πολύχρονη ανοχή τους στο παρεμπόριο, κατηγορούν βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής για «αντιποίηση αρχής» και «απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας». Για την ιστορία τους υπενθυμίζουμε ότι οι βουλευτές μας διενέργησαν τους ελέγχους ως απλοί Έλληνες πολίτες, που έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν αν ένα προς πώληση αγαθό είναι προϊόν λαθρεμπορίου.
Οι άσχετοι και αστοιχείωτοι αρμόδιοι του ΠΡΟ-ΠΟ, ας ξαναδιαβάσουν το άρθρο 275 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί του νομίμου δικαιώματος του πολίτη ακόμα και να προβεί σε σύλληψη δράστη για αυτόφωρο πλημμέλημα, καθώς και τον συνδυασμό των άρθρων 259 και 15 του Ποινικού Κώδικα για τις ποινικές ευθύνες των οργάνων τους στα εγκλήματα της λαθρεμπορίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Όλοι όσοι υποθάλπουν για χρόνια το έγκλημα και έχουν οδηγήσει τη χώρα σ’ αυτή την τραγική θέση είναι πρώτα απ’ όλα υπόλογοι για παράβαση καθήκοντος. Η ανοχή στην παρανομία, είναι συνενοχή. Η Χρυσή Αυγή, αφουγκραζόμενη το αίτημα χιλιάδων Ελλήνων εμπόρων και μικροπωλητών, που έχουν γονατίσει από τη μάστιγα του παρεμπορίου, αλλά και τα αιματηρά μνημονιακά μέτρα, θα συνεχίσει το διμέτωπο αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αδικία και την παρανομία.http://www.xryshaygh.com

Ωμές απειλές κατά των ενστόλων από τα παπαγαλάκια του καθεστώτος…Ωμές απειλές κατά των ενστόλων από τα παπαγαλάκια του καθεστώτος…
Τους πόνεσε η αποθέωση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής!
Τα τουρκοκανάλια της διαπλοκής και της διαφθοράς το απέκρυψαν επιμελώς, και τα «μεγάλα ειδησεογραφικά» blogs ομοίως, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν συνέβη. Αποθεώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Καλλιμάρμαρο, από τη συντριπτική πλειοψηφία αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που πήγαν εκεί για να τους συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματά τους. Γεγονός που δεν πέρασε διόλου απαρατήρητο από τους ιέρακες των καθεστωτικών ΜΜΕ, που τρόμαξαν ακόμη περισσότερο! Το κύριο, λοιπόν, άρθρο του «Βήματος», της Παρασκευής 07/09/2012, υπό τον τίτλο «Άλματα ενστόλων», ήταν αφιερωμένο στο «ανησυχητικό» αυτό φαινόμενο. Ας παρακολουθήσουμε την… αγωνία τους:
«Κατανοητή στο παρόν οικονομικό περιβάλλον η αντίδραση των πάσης φύσεως ενστόλων, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών και στρατιωτικών ακόμη, στις προαναγγελθείσες περικοπές των ειδικών μισθολογίων. 
Όλοι μπορούν να αντιληφθούν το βάρος που μεταφέρει στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς η μείωση των μισθών.
Ωστόσο απ' αυτό το σημείο μέχρι την οργανωμένη, με πολιτικούς όρους, αντίδραση στο Καλλιμάρμαρο, υπάρχει απόσταση μεγάλη. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η προαναγγελία συμπαράστασης από συγκεκριμένες εθνικιστικές και κατά δήλωσή τους αντικοινοβουλευτικές δυνάμεις συνοδεύεται από τις ιαχές και τις ζητωκραυγές της πλειονότητας των συγκεντρωμένων ενστόλων.
Κακά τα ψέματα, το πολιτικό παιγνίδι με τα σώματα ασφαλείας και τον στρατό, οι εκλεκτικές συγγένειες που τείνουν να διαμορφωθούν με συγκεκριμένες δυνάμεις, που δεν το έχουν σε τίποτε να λοιδορήσουν και να αμφισβητήσουν την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία δεν είναι ό,τι καλύτερο. 

AIXMHTV - Η Χρυσή Αυγή στη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου

Πάταξη του παρεμπορίου από την Χρυσή Αυγή στο ΜεσολόγγιΠάταξη του παρεμπορίου από την Χρυσή Αυγή στο Μεσολόγγι
Κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση επισκέφθηκε σήμερα το πρωϊ την λαϊκή αγορά Μεσολογγίου. Σε δηλώσεις του ο βουλευτής τόνισε ότι σκοπός είναι η πάταξη του παρεμπορίου. «Πολεμάμε το παρεμπόριο, ήρθαμε εδώ σήμερα να δούμε την δημοτική αστυνομία και τις αστυνομικές αρχές να κάνουν ελέγχους και αφού κωλυσιεργούσαν το κάναμε εμείς. Αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν γιατί αυτοί που πληρώνουν δεν είναι χαζοί και κάποιοι άλλοι να μην πληρώνουν. Ο κόσμος μας ενθαρρύνει και μας λέει να προχωρήσουμε».
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής περιόδευσαν στην λαϊκή και κατέστρεψαν τρεις πάγκους παράνομων μικροπωλητών, ενώ μόλις τους αντιλήφθηκαν άλλοι δύο - τρεις αλλοδαποί που ήταν παράνομοι τα μάζεψαν και έφυγαν. Στο πέρασμά τους άκουγαν ευμενή σχόλια από την πλειοψηφία του κόσμου (αλλά και των νόμιμων μικροπωλητών) για την παρουσία τους και πολλοί ήταν αυτοί που τους ζητούσαν να συνεχίσουν και να καταπολεμήσουν την μικρή παραβατικότητα. Πρέπει να σημειωθεί πως στην λαϊκή υπήρχε και κλιμάκιο δύο ατόμων της δημοτικής αστυνομίας οι οποίοι έκαναν τακτικούς ελέγχους, όπως μας ανέφεραν, ενώ ήταν εκεί αρχικά ένας αστυνομικός και αργότερα ήρθαν και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
ΠΗΓΗhttp://www.xryshaygh.com/

Η επιστροφή της ελονοσίας από τα βάθη της Ασίας – Προσβλήθηκε 7χρονη Ελληνοπούλα...Η επιστροφή της ελονοσίας από τα βάθη της Ασίας – Προσβλήθηκε 7χρονη Ελληνοπούλα...
Με ελονοσία (!!!) νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λαρίσης, 7χρονη Ελληνοπούλα, η οποίο μεταφέρθηκε στην Λάρισα σε κρίσιμη κατάσταση από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σταθερή, αλλά η νοσηλεία προβλέπεται ότι θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα ελονοσίας που καταγράφεται φέτος στην Θεσσαλία, για το οποίο έχει ήδη ενημερωθεί το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Το κοριτσάκι διαμένει μόνιμα στην Αθήνα και έκανε διακοπές στους παππούδες του στα Τρίκαλα, αλλά νωρίτερα είχε πάει στην Λακωνία, νομό στον οποίο πέρσι είχαν καταγραφεί πολλά κρούσματα ελονοσίας. Τα οποία βέβαια οφείλονται στους λαθρομετανάστες από τις χώρες της Ασίας. Αλλά, τι χρωστάνε τα παιδιά μας να κολλάνε ασθένειες που έχουν ξεχαστεί εδώ και πολλές δεκαετίες;http://www.xryshaygh.com

Δήμαρχος Σύμης καλεί Χρυσή Αυγή!Δήμαρχος Σύμης καλεί Χρυσή Αυγή!
Ο Δήμαρχος της ακριτικής Σύμης, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας ζήτησε την βοήθεια της Χρυσής Αυγής. Το νησί που απέχει μόλις 8 ναυτικά μίλια από την Τουρκία έχει ένα σκάφος του Λιμενικού χαλασμένο εδώ και 6 μήνες και παραμένουν αφύλακτα τα θαλάσσια σύνορά της περιοχής. Ο Δήμαρχος μίλησε πρόσφατα απελπισμένος στον ΒΗΜΑ FM και δήλωσε πως αφού δεν μπορεί να βγάλει άλλη άκρη θα ζητήσει βοήθεια από την Χρυσή Αυγή!
Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος από την άλλη, μιλώντας στο kontra channel, δήλωσε: "Πόσα λεφτά θέλει ο Δήμαρχος να επισκευάσει το σκάφος να του τα στείλουμε εμείς. Λεφτά έχουμε από αυτά που πήραμε από το κράτος όταν μπηκαμε στη Βουλή και τα έχουμε φυλάξει, αφού δεν τα μοιράσαμε στα...τσοντοκάναλα". Η Χρυσή Αυγή θα στέκεται πάντα στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Ελλήνων που ζητούν την βοήθειά της με οποιοδήποτε κόστος!http://www.xryshaygh.com

Ιστορίες κομμουνιστικού «πατριωτισμού»Ιστορίες κομμουνιστικού «πατριωτισμού»
Μερικές φορές αναρωτιέται κανείς, σκεπτόμενος τις τόσες και τόσες ιστορίες  που η αριστερά έδειξε το έμπρακτο της μίσος απέναντι στην Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό, το πως τώρα στην δύσκολη αυτή στιγμή του Ελληνισμού, τα τρωκτικά επιστρέφουν παριστάνοντας τους φίλους και τους επίδοξους «σωτήρες». Δεν πάει πολύ καιρός από την Μικρασιατική Καταστροφή, όταν ο «Ριζοσπάστης» όχι μόνο εξέφραζε την χαρά του για τον πόνο των Ελλήνων, αλλά τόνιζε ότι το ΚΚΕ το είχε επιδιώξει. Δεν πάει πολύς καιρός όταν η αριστερά εξαπέλυε, παρέα με τις Αλβανούς, Σκοπιανούς μια επίθεση εναντίον του Ελληνικού Λαού, που θα κατέληγε να έχει περισσότερους νεκρούς, για την Ελλάδα, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν πάει πολύς καιρός για να έχουν ξεχαστεί όλα αυτά!
Μια επιστροφή στο ιδεολογικό παρελθόν των κομμουνιστών, στους προπάτορες και τα ινδάλματα τους, αρκεί για να πείσει για τους σκοπούς τους. Όχι σχετικά με το τι κάνανε προκειμένου να εξασφαλίσουν τον Λαό τους, αυτό το βρίσκω θεμιτό, να κάνει, δηλαδή, κάποιος τα πάντα για τον Λαό του. Αυτό που πρωτίστως θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το τι κάνανε εναντίον των Λαών τους. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό, ιδιαιτέρως αν κάποιος σκεφτεί πως εκείνες τις μαύρες μέρες για τον Ελληνισμό, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι αριστεροί περιμέναν την ενίσχυση του Στάλιν, περιμέναν τα σοβιετικά τάνκς να έρθουν να τους σώσουν. Αυτό δεν είναι μια γενικόλογη διαπίστωση από τα συμφραζόμενα, αλλά η παραδοχή των ίδιων των «καπεταναίων» του αγώνα των συμμοριτών. Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο που μπορούμε να βρούμε στην ιστορία της μετασυμμοριακής Ελλάδας, είναι οι παραδοχές που υπάρχουν από κομμουνιστές για την συνεργασία τους με την σοβιετική πρεσβεία και για τον μετέπειτα «ομφάλιο λώρο» μεταξύ ΚΚΕ και Σοβιετικής Ενώσεως. Μια αγαστή συνεργασία που συνεχίστηκε και μετά τον θάνατο του Στάλιν, μέχρι το τέλος του σοβιετικού τρόμου.
Η Ιστορία που θα εξιστορηθεί σε αυτές εδώ τις γραμμές είναι πέρα για πέρα αληθινή και διασταυρώσιμη σε κάθε της σημείο, αν κάποιος το θέλει. Πρόκειται για την κρυφή πλευρά της ζωής του Στάλιν, μια Ιστορία που κανένα κανάλι στην Ελλάδα δεν πρόκειται να προβάλλει, αφού ως γνωστόν η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που ο κομμουνισμός «ζει και βασιλεύει». Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως η πλειοψηφία των δημοσιογράφων ανδρώθηκε στο ΚΚΕ ή σε άλλες, πιο ακραίες, αριστερές γκρούπες. Δεν είναι τυχαίο πως ακόμα και στην λεγόμενη «δεξιά», δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, γνωστός για την δράση του και τις αριστερές πεποιθήσεις του.
Ας ξεκινήσουμε, όμως, την εξιστόρηση των γεγονότων όπως αυτά συνέβησαν, ξεκινώντας από την προϊστορία των γεγονότων που θα αναλύσουμε στην συνέχεια. Η Γεωργιά πρωτογίνεται μέρος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας της Γεωργιανής αριστοκρατίας και Τσάρου Παύλου Ι της Ρωσίας, τον Δεκέμβριο του 1800, με σκοπό την παροχή βοήθειας απέναντι στην Τουρκική και Περσική απειλή. Η συμφωνία αυτή είχε ως αποτέλεσμα συνεχείς πολέμους μεταξύ της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εκείνη την εποχή και κατέληξε με την ανάκτηση πολλών εδαφών, που είχαν κατακτήσει οι Τούρκοι, όπως η περιοχή της Αζαρίας, που προσφάτως έγινε και πάλι σημείο διένεξης, στον τελευταίο Ρωσογεωργιανό πόλεμο.
Το 1917 ξεσπά η Οκτωβριανή επανάσταση και οι μπολσεβίκοι, υπό την ηγεσία του Εβραίου Βλάντιμιρ Λένιν, και επωφελούμενη της άσχημης για την Ρωσία τροπής που είχε λάβει, εκείνη τη στιγμή, ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος καταλαμβάνουν την εξουσία. Υπογράφεται η συμφωνία Μπρέστ – Λιτόφσκ στις 3 Μαρτίου του 1918 και η Ρωσία – πλέον Σοβιετική Ένωση – βγαίνει ηττημένη από τον πόλεμο, χάνοντας παράλληλα τον έλεγχο της Εσθονίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας και της Λευκορωσίας. Σε αυτή την χρονική, και συγκεκριμένα στις 26 Μαΐου 1918, η Γεωργία κηρύσσει με την σειρά της την ανεξαρτησία της και μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση αναλαμβάνει τις τύχες της χώρας. Σε μικρή χρονική απόσταση και συγκεκριμένα στις 2 Μαΐου του 1919 ο Ελληνικός Στρατός αποβιβάζεται στην Σμύρνη και η Οθωμανική Αυτοκρατορία φαίνεται πως περνά οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Λίγους μήνες μετά υπογράφεται η συνθήκη των Σεβρών και η Ανατολική Θράκη, όπως και μεγάλο κομμάτι της Μικράς Ασίας παραχωρούνται στην Ελλάδα.
Η συνθήκη, όμως, των Σεβρών, παρότι αναγνωρίζεται από τον Σουλτάνο, την Ελλάδα και τις, τότε, Μεγάλες Δυνάμεις, δεν γίνεται ευρέως αποδεκτή, αφού η Σοβιετική Ένωση την αρνείται, μαζί με το νεότευκτο κίνημα των Νεότουρκων, υπό την ηγεσία του Κεμάλ Ατατούρκ. Ο Κεμάλ εντός ολίγων μηνών παίρνει την εξουσία στα χέρια του και αμέσως καταφέρνει να αλλάξει τους συσχετισμούς, αφού οι συμμαχίες αλλάζουν αμέσως υπέρ του. Οι Μεγάλες Δυνάμεις και οι Σοβιετικοί ευθύς αμέσως στηρίζουν τον Κεμάλ σε όλα τα επίπεδα, και σπάνε μονομερώς την συνθήκη και αρχίζουν ολομέτωπη επίθεση κατά της Ελλάδος, οι Τούρκοι ως επιτιθέμενοι και οι «σύμμαχοι» στέλνοντας αφειδώς στρατιωτικό υλικό στον Κεμάλ. Η Ιστορία, όμως, δεν σταματά εκεί, ούτε περιορίζεται σε αυτή την περιοχή.
Επανερχόμενοι στην αρχική μας ιστορία, ας γυρίσουμε πάλι στο νεοϊδρυθέν κράτος της Γεωργίας και στην κατάσταση που εκεί επικρατούσε κατά τη διάρκεια των παραπάνω γεγονότων. Η κατάσταση, εκεί, είναι τεταμένη με την Σοβιετική Ένωση να επιτίθεται αρχικά στην Γεωργία, με την συνεπικουρία ντόπιων κομμουνιστών και του κόκκινου στρατού, που προκαλούν δολιοφθορές και απεργίες στα συναφή με τον στρατό επαγγέλματα. Η επίθεση τελικώς αποτυγχάνει, λόγω και των δυσκολιών που αντιμετώπιζε η ΕΣΣΔ στον πόλεμο με την Πολωνία. Η επίθεση είχε διαταχθεί από την κεντρική επιτροπή του Ρωσσικού Κομμουνιστικού Κόμματος και την ευθύνη της είχαν αναλάβει οι Γεωργιανοί, Grigoriy Ordzhonikidze και Iosif Vissarionovich Dzhugashvili (ή αλλιώς Στάλιν). Η αποτυχία αυτή οδήγσε στην Συμφωνία της Μόσχας, η οποία δεν τηρήθηκε, ούτε για μερικούς μήνες, αφού ο Στάλιν επέμενε πως η πατρίδα του θα έπρεπε να κατακτηθεί, και οι συμπατριώτες του να σφαγιαστούν, αφού το αντίστοιχο κομμουνιστικό κόμμα έβρισκε πολύ μικρή συμπαράσταση από τον πληθυσμό.

Για τον Πόλεμο και τους ΠολεμιστέςΓια τον Πόλεμο και τους Πολεμιστές
Κι αν δε μπορείτε να είσαστε οι άγιοι της γνώσης, τουλάχιστο γίνετε πολεμιστές. Αυτοί είναι οι σύντροφοι κι οι πρόδρομοι της τέτοιας αγιοσύνης. Βλέπω πολλούς στρατιώτες, αν μονάχα μπορούσα να δω και πολλούς πολεμιστές. Αυτά που φορούν τα λένε στολή: μακάρι κι αυτό που κρύβουν από κάτω της να μην ήταν στολίδι μόνο! Θα ‘πρεπε να ‘σασταν τέτοιοι άντρες που ν’ αποζητούν μόνο έναν εχθρό, τον δικό σας. Κι είναι μερικοί από σας που με την πρώτη ματιά προδίνουν μίσος. Θα ‘πρεπε ν’ αποζητάτε τον εχθρό σας, θα ‘πρεπε να δίνετε τον πόλεμό σας, έναν πόλεμο για τις απόψεις σας. Κι αν οι απόψεις σας νικηθούν, η τιμιότητά σας θα πρέπει ακόμη και τότε θριαμβευτικά να κραυγάζει για την ήττα! Ο πόλεμος και το θάρρος έχουν κάνει πολύ πιο σπουδαία πράγματα απ’ όσο ο οίκτος. Όχι η συμπόνοια μα η γενναιότητα σας έσωσε τους δυστυχισμένους μέχρι τώρα. «Τί είναι καλό;» ρωτάτε. Το να ‘σαι γενναίος είναι καλό. Αφήστε τα κορίτσια να λένε: «Καλό είναι ό,τι είναι όμορφο και συγκινητικό ταυτόχρονα». Σας ονομάζουν άκαρδους: αλλά η καρδιά σας είναι η αλήθεια κι εγώ αγαπώ τη σεμνότητα της εγκαρδιότητάς σας. Νιώθετε ντροπή για την ορμή σας, ενώ άλλοι νιώθουν για την δειλία τους.

… Σ’ έναν καλό πολεμιστή το «οφείλεις» αντηχεί πιο ευχάριστα από το «θέλω». Και το κάθε τι που είναι αγαπητό για σας, θα πρέπει πρώτα να σας το ‘χουν προστάξει. Αφήστε την αγάπη σας απέναντι στη ζωή να γίνει αγάπη απέναντι στην πιο ανώτερή σας ελπίδα, κι αφήστε την ανώτερή σας ελπίδα να γίνει η ανώτερη ιδέα σας για τη ζωή! Έτσι, ζείτε τη ζωή σας της υποταγής και του πολέμου!

Φρειδερίκος Νίτσε, Τάδε Έφη Ζαρατούστρα...http://www.xryshaygh.com

Το power point του ιστορικού Γιάννη Τσιλιμίγκρα που προβλήθηκε στην εκδήλωση για τα Σεπτεμβριανά


Κατάργηση 1.334 θέσεων στους ΟΤΑ Εκτύπωση E-mail 08-09-2012 00:01:16

ών Αποφάσεων (ΚΥΑ) που αφορούν δύο Περιφέρειες, εννέα δήμους και έντεκα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ΟΤΑ, σχετικά με την κατάργηση και διατήρηση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Για τις ανωτέρω αποφάσεις (κατ' εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011, όπως ισχύει) το ποσοστό κατάργησης ανέρχεται στο 68,8%, ενώ το ποσοστό διατήρησης στο 31,8%.

Το σύνολο των θέσεων που καταργούνται είναι 1.334.

Τα εν λόγω σχέδια αποφάσεων θα διαβιβαστούν άμεσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συνυπογραφή και εν συνεχεία στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, προκειμένου να προσαρμοστούν οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ στις διατάξεις του άρθρου 33 του ανωτέρω νόμου.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Goodbye "European Union"!


Είναι κάποιες εκφράσεις στα πρόσωπα των ανθρώπων που κυριολεκτικά σε μαγνητίζουν. Τι και αν ο σύγχρονος άνθρωπος έχει μυηθεί στο να αναπαράγει ένα συγκεκριμένο σύνολο εκφράσεων ανάλογα με το εξωτερικό ερέθισμα; Η ρουφιάνα η μαγεία της μητέρας φύσης έχει πάντα τον τρόπο να μας εκπλήσσει. Φαίνεται λοιπόν πως θα υπάρχουν πάντα κάποια  εξωτερικά ερεθίσματα που θα προκαλούν στα πρόσωπά μας εκφράσεις ατίθασα πρωτότυπες και αυθεντικές. Τέτοιου είδους εξωτερικό ερέθισμα είναι συνήθως η «απόλυτη έκπληξη». Τέτοιου είδους έκφραση είναι η αποτύπωση του «αυτό δεν το χωρά ο νους μου»!

Με αντάρτικο στην Β.Ελλάδα απειλεί το πολιτικό σκέλος του UCC - Εμπλοκή της Τουρκίας; Εκτύπωση E-mail 06-09-2012 18:50:41


C στο εσωτερικό της Ελλάδας απειλεί ο πρόεδρος του κινήματος για τη "Μεγάλη Αλβανία", Αλβανός Κότσο Ντανάϊ υποστηρίζοντας ότι "Η εμπόλεμη κατάσταση η οποία δεν έχει αρθεί από την Ελλάδα για την Αλβανία, δεν δημιουργεί ζημιές στην Αλβανία, αλλά, απειλεί να αποσταθεροποιήσει την ίδια την Ελλάδα.  Διατηρώντας αυτόν τον παράλογο νόμο με την Αλβανία, σε μια εποχή που η Ελλάδα και η Αλβανία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, η ελληνική πολιτική και διπλωματία δίνει τη θέση της στην αποσταθεροποίηση. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η εμπόλεμη κατάσταση που διατηρείται μεταξύ των δύο χωρών, σημαίνει τη χρήση των μέσων του πολέμου".
Όντως η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για μία σειρά λόγων, αντίθετα απ'ότι πιστεύεται, δεν έχει αρθεί, απλώς έχει υπογραφεί το 1996 μια συμφωνία φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι του σημείου να απειλεί ο κάθε εξτρεμιστής Αλβανός με αντάρτικο, η απόσταση είναι πολύ μεγάλη....

Το κίνημα που ηγείται ο Κότσο Ντανάι θεωρείται το πολιτικό σκέλος του UCC ("Απελευθωτικού Στρατού της Τσαμουριάς") που δημιουργήθηκε βασικά από πρώην στελέχη του UCK και το ότι εκδηλώνεται δημοσίως τώρα, μόνο άσχετο δεν είναι με το ότι η Ελλάδα "αιμμοραγεί": Το αίμα συγκεντρώνει "σκυλόψαρα" και δείχνει αδυναμία την οποία φυσικά οι κάθε λογής εχθροί της χώρας θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευθούν.
Χρησιμοποιώντας πάντα ακραία ρητορική το κίνημα "Μεγάλη Αλβανία" κάνει λόγο για "αποικιοκρατική προσάρτηση" της "Τσαμουριάς" (σ.σ. Νότιος Ήπειρος), και προτείνει "Η Ελλάδα να αποδεχθεί τη Τσαμουριά ως Ελεύθερη Ζώνη μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας, ως πρώτο βήμα και ως δεύτερο βήμα να αποδεχθεί τη γενοκτονία των Αλβανοτσάμηδων και να τους αποζημιώσει με 5 δισεκατομμύρια ευρώ για τις ζημίες που τους προκάλεσε"!
Με άμεση διασύνδεση με το UCC (αρκετά στελέχη των δύο οργανώσεων συναντώνται και συνομιλούν συχνά αναφέρουν πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών", η "Μεγάλη Αλβανία" φιλοδοξεί να παίξει την πολιτική πλατφόρμα του αντάρτικου μηχανισμού που στήνεται στην περιοχή του Τέτοβου στην FYROM και σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου...
Η συνέχεια της υπόθεσης αυτής θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον. Το ερώτημα είναι αν είναι μόνοι τους ή αν η Άγκυρα που έχει ιδιαίτερα στενή σχέση με τα Τίρανα, θα επιδιώξει να δημιουργήσει κάτι ανάλογο με αυτό που υφίσταται η ίδια στη Ν.Α. Τουρκία, έστω σε μιρκότερη κλίμακα, αλλά το οποίο αρκεί για να αποδιοργανώσει μια τελείως διαφορετικά δομημένη κοινωνία, όπως είναι η ελληνική...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Eπιχείρησαν να αναρτήσουν πανό στον Λευκό Πύργο


 Εκατό περίπου άτομα, που κρατούσαν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησαν πριν από λίγο να αναρτήσουν πανό στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, αλλά εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά απ΄αυτό οι διαδηλωτές αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
 

Δράση κατά του παρεμπορίου από την Χρυσή Αυγή

ImageEνεργό δράση κατά της παραοικονομίας και των "μαϊμού" προϊόντων που διακινούν κυρίως αλλοδαποί ανέλαβε ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, όταν στελέχη της απαίτησαν να απομακρυνθούν οι μαύροι πωλητές αντιγράφων προϊόντων ασφαλείας από το προαύλιο χώρο εκκλησίας σε πανηγύρι στην περιοχή της Ραφήνας.
Σημειώνεται ότι παρενέβη η ... αστυνομία και οι αλλοδαποί μικροπωλητές παρέμειναν στο χώρο, μας μεταδίδεται. Κάποια εξήγηση από τη αστυνομία;
Τμήμα ειδήσεων defenecenet

Πακιστανική φρίκη με απαγωγή και θάνατο Εκτύπωση E-mail 08-09-2012 12:10:36


Μετά από την φρίκη στην περίπτωση της 15χρονης Μυρτούς στην Πάρο που χαροπαλεύει ακόμα στο νοσοκομείο μια νέα φρικιαστική περίπτωση με πρωταγωνιστές Πακιστανούς μετανάστες έρχεται στην δημοσιότητα, με θύμα έναν ομοεθνή τους αυτή την φορά: Ένας 23χρονος Πακιστανός εργάτης είχε πέσει θύμα απαγωγής από άλλους Πακιστανούς (εξαιρετικά σύνηθες το "σπορ") στις αρχές Αυγούστου και τώρα βρέθηκε νεκρός θαμμένος στον οικισμό Παλαιός Καλαθάς στην Κεραμιδιά Πηνείας.
Οι αστυνομικοί  αναζητούσαν τον άτυχο μετανάστη  από τις 10 Αυγούστου, όταν ο ηλικιωμένος θείος του κατήγγειλε την εξαφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα Πετραλώνων στην Αθήνα και είχε επικαλεστεί τη μαρτυρία ενός  22χρονου ομοεθνούς του για την απαγωγή. Μάλιστα, είχε κατευθύνει τις έρευνες στην περιοχή της Κεραμιδιάς όπου εργαζόταν ο νεαρός, αλλά και οι φερόμενοι ως δράστες!

Πράγματι, οι Πακιστανοί απαγωγείς ζήτησαν λύτρα από τους συγγενείς του θύματος στο Πακιστάν, αλλά πριν τα παραλάβουν ο άτυχος νεαρός πέθανε από παθολογικά αίτια! Για να ξεφορτωθούν το πτώμα, οι δράστες το έθαψαν σε δύσβατη δασώδη περιοχή τον Παλαιό Καλαθά, όπου βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση. Τον αυτοσχέδιο τάφο υπέδειξε ο 22χρονος Πακιστανός που, αν και είχε πέσει και αυτός θύμα απαγωγής από τους ίδιους κακοποιούς, εντάχθηκε στην ομάδα τους! Με τα στοιχεία που έχει δώσει, αναζητούνται οι δράστες οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΕΔΟΝ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΙΔΑΝ ΤΟΝ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ...ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΩΣ! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/blog-post_7416.html#ixzz25rovYBVc

ΩΡΕΑΝ!
Μάλιστα, οι...ειδικοί της τηλεθέασης εκστασιάζονται (!!!) με την κόντρα του με το αντίστοιχο τουρκικό σήριαλ του Μέγκα, που προβάλεται την ίδια ώρα: Ο αρχισφαγέας του Αντ1 έκανε ...

"μόλις" 20% τηλεθέαση, ενώ το μογγολικό του ανταγωνιστή έφτασε πάνω από 30% δείτε τα σχετικά νούμερα:

  

Πώς σε κατάντησαν έτσι, νεοέλληνα; Να στήνεσαι κάθε βράδυ στους τηλεοπτικούς δέκτες σου και να έχεις "επιλογή" ανάμεσα στις κλαψιάρικες σαπουνόπερες και την ελεεινή προπαγάνδα των Τούρκων!

Είναι θλιβερό, τις βραδινές ώρες Η ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΕΛΛΑΔΑ να παρακολουθεί τα συγκεκριμένα σήριαλ!

Τίποτα καλύτερο δεν έχετε να κάνετε, συμπατριώτες μας; Τόσο πολύ αποβλακωθήκατε και ξεχάσατε ΤΙ ΕΣΤΙ Τούρκος; 

 

Ο Ομπάμα ως «Χριστός» στο Συνέδριο των Δημοκρατικών! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/blog-post_5037.html#ixzz25roOj1I3Πλανόδιοι πωλητές στo κέντρο της Charlotte της Βόρειας Καρολίνας πωλούν αφίσες και έργα τέχνης που απεικονίζουν τον Ομπάμα, σαν τον Ιησού Χριστό, ενώ η Εθνική Συνέλευση των Δημοκρατικών που θα γίνει εκεί, αναμένεται να διαθέτει ένα τεράστιο βιτρό.

Μια αφίσα δείχνει μια εικόνα του προέδρου Ομπάμα ενώ προσεύχεται με τον τίτλο, "Η προφητεία εκπληρώθηκε."

"Μπαράκ είναι λέξη εβραϊκής προέλευσης και η σημασία της είναι «το φως της αστραπής», σημειώνει η αφίσα που παραπέμπει σε απόσπασμα από το βιβλίο των Κριτών της Παλαιάς Διαθήκης.

Χουσεΐν, ισχυρίζονται, είναι μια βιβλική λέξη που σημαίνει "καλός και όμορφος."

«Έτσι, όπως βλέπετε, ο Μπαράκ έμελλε να είναι ένας καλός και όμορφος άντρας που θα λάμψει σαν αστραπή για να βγει νικητής σε μια μάχη ενάντια στις συντριπτικές πιθανότητες," γράφει η αφίσα.

Οι αφίσες που πωλούνται έξω από τις ζώνες ασφαλείας στη Εθνική Συνέλευση των Δημοκρατικών (DNC), η οποία δεν έκανε κάτι να τις απαγορεύσει.

Ένα ημερολόγιο με τον Ομπάμα δείχνει δύο θρησκευτικές εικόνες του προέδρου.

Στο μήνα Αύγουστο υπάρχει μια φωτογραφία του πιστοποιητικού γέννησης του Ομπάμα με τις λέξεις "Σταλμένος από τον Ουρανό."

Ο Ομπάμα γεννήθηκε στις 4 του Αυγούστου.

Περιλαμβάνει επίσης μια φωτογραφία του Ομπάμα, μαζί με ένα απόσπασμα της Αγίας Γραφής από την Καινή Διαθήκη, το γνωστό «Διότι τόσο αγάπησε τον κόσμο ο Θεός, που έδωσε τον μονογενή Υιό Του, για να μην χαθεί όποιος πιστεύει σ 'αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή», (Ιωάννης 3:16).

Ο μήνας Νοέμβριος περιλαμβάνει μια εικόνα ανθρώπων με τα χέρια τους στην πλάτη του Ομπάμα - με τις λέξεις "Ο Κύριος είναι ο ποιμένας μου, δεν θα στερηθώ."

Το Fox News πήρε επίσης μια φωτογραφία της σκηνής του DNC, με ένα γιγαντιαίο βιτρό. Είναι ασαφές για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιηθεί.

Οι συγκρίσεις του Ομπάμα με τον Ιησού Χριστό έφεραν την έντονη καταδίκη από ορισμένους ευαγγελιστές – συμπεριλαμβανομένου του Robert Jeffress, πάστορα της First Baptist Church στο Ντάλας του Τέξας.

«Αν ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο αναμενόμενος Μεσσίας, νομίζω ότι θα υπάρξουν πολλοί Χριστιανοί που θα νιώσουν βαθιά απογοητευμένοι», είπε ο Jeffress στο Fox News. «Μόνο να κοιτάξουμε στις επιδόσεις του Ομπάμα και θα καταλάβουμε ότι οπωσδήποτε, δεν είναι ο Υποσχεμένος (Μεσσίας)».

Ξεπουλάνε τα πάντα...!

ΔΩΡΕΑΝ!
Ολοκληρώνουν το ξεπούλημα της χώρας με πράξη νομοθετικού περιεχομένου! Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν θα υπάρχει ελάχιστο ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου σε ΔΕΚΟ!

Η απόφαση ήρθε μετά από υπογραφή του ...

υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να επισπευστεί η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων.

Η πράξη αφορά ειδικότερα τις εξής επιχειρήσεις: ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η εποπτεία της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων θα διασφαλιστεί από πλευράς Δημοσίου από τη λειτουργία Ρυθμιστικών Ανεξάρτητων Αρχων, που θα εγγυώνται ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων.


Ενέργεια, νερά, λιμάνια, λοιπόν, δεν θα έχουν πλέον κανένα κρατικό έλεγχο.

ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, καθώς και τους Οργανισμούς Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας θα αποκρατικοποιούνται έως και κατά 100%, δηλαδή το κράτος δεν θα έχει συμμετοχή ούτε 1 ευρώ!

Αυτό με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Γιατί δεν το πήγαν στη Βουλή;
Για τον πλούτο της χώρας μιλάμε!
Για την περιουσία των Ελλήνων πολιτών μιλάμε!
Γι αυτά που ανήκουν στα παιδιά μας μιλάμε!
Γι αυτά που δεν δικαιούνται να αγγίξουν μιλάμε!
Ακούει κανείς;...


Πηγή

Ο ΕΦΕΤ κάλεσε τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν τους χυμούς Amita Motion ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/amita-motion_7.html#ixzz25rnkNJir


Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνουν τα περιστατικά κυκλοφορίας ακατάλληλων για την δημόσια υγεία αναψυκτικών και χυμών που διακινούνται από την εταιρεία Coca Cola 3E που ελέγχει η οικογένεια του Ελληνοκύπριου Γιώργου Δαυίδ. Κι αυτό διότι για τρίτη φορά μέσα σε τρεις μήνες προϊόντα της πολυεθνικής κρίνονται ακατάλληλα προς κατανάλωση, σημειώνοντας ένα εξωφρενικό ρεκόρ.

Θάβουν την είδηση που αποκαλύπτει πως οι δοσίλογοι πολιτικάντηδες ξεπούλησαν την Ελλάδα!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/blog-post_386.html#ixzz25rnKG491Υπάρχουν ακόμη χώρες που έχουν ηγέτες και όχι πουλημένα ανδρείκελα... 
Δείτε τι έκαναν οι Σέρβοι και τρέλαναν την Ευρώπη!
Οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 
Αυτός φέρεται πως είναι και ο λόγος που παραιτήθηκε ο Dejan Soskic, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας, ενώ η θητεία του έληγε το 2016.
Στην Ευρώπη, και ειδικότερα στα Βαλκάνια, έχουμε την πρώτη πολιτική απάντηση και αντίδραση στη Τραπεζική Δικτατορία, με νόμο που ψήφισε η Σερβική Βουλή.
Η είδηση θάβεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ,... αν και το ΔΝΤ εκφράστηκε δημόσια εναντίον ενός νόμου που ψήφισε δημοκρατικά η Βουλή της Σερβίας και εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ivica Dacic.
Με τον νέο νόμο η Τράπεζα της Σερβίας υποχρεώνεται να λειτουργεί σε όφελος της εθνικής οικονομίας και των αναγκών του Σερβικού λαού και να μην τηρεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και των διεθνών κερδοσκόπων!
Πρόκειται για ενέργεια της Σερβικής Βουλής που υπερασπίζεται το σύνολο της χώρας και είναι φυσιολογική η αντίδραση της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ, αφού εκτιμούν ότι η Σερβία αναστατώνει κυριολεκτικά την διεθνή τραπεζική «σταθερότητα».
Τώρα η Σερβία, υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προλάβει νέες αποφάσεις σαν της Σερβίας από Ιταλία και Ισπανία. 
Για την Ελλάδα δεν ανησυχούν οι διεθνείς κερδοσκόποι, μιας και έχουν εγκαταστήσει μια συγκυβέρνηση δοσίλογων!

πηγή

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/blog-post_386.html#ixzz25rnGL2fc