Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Η Εθνική μας αναξιοπρέπεια στη Θράκη! ΒΙΝΤΕΟΗ Εθνική μας αναξιοπρέπεια στη Θράκη! ΒΙΝΤΕΟΠΟΣΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ;

Τό ἐρώτημα ΔΕΝ εἶναι ρητορικό καί ἀπευθύνεται στόν ὑπουργό (καί τούς λειτουργούς) τῆς Δικαιοσύνης. Μπορεῖ ἕνας Ἕλληνας πολίτης νά γιορτάζει μέ τήν ἀνωτέρω ἀφίσα τή νίκη τοῦ Κεμάλ τό 1922 καί τόν ὄλεθρο τοῦ ἔθνους μας στήν Μικρασία; Δικαιοῦται νά γράφει, ὅπως ὁ Ἰλχάν Ταχσίν (30-8-12)

“Ἐκφράζουμε ὡς οἰκογένεια τῆς ἐφημερίδας Μπιρλίκ τίς πιό ἐγκάρδιες εὐχές καί συγκινημένοι συγχαίρουμε τό Τουρκικό Ἔθνος γιά τή Γιορτή τῆς Νίκης τῆς 30ης Αὐγούστου πού κερδήθηκε ὑπό τήν ἡγεσία τοῦ μεγάλου Μουσταφά Κεμάλ Ἀτατούρκ μέ τούς συμπολεμιστές του καί τούς ἅγιους μάρτυρές μας πού κατέγραψαν ἕναν θρῦλο”; Κι ἄν ναί, τί ἐμποδίζει κάποιον ἀπό τό νά ὀργανώσει καί μία ἑορταστική ἐκδήλωση στή Θράκη γιά τήν κατάληψη τῆς Σμύρνης, ἀνήμερα τοῦ ἐθνικοῦ μας μνημόσυνου; Τό νά δηλώνει κανείς Τοῦρκος σημαίνει ὅτι δικαιοῦται καί νά συμπεριφέρεται σάν νά μήν ζεῖ στήν Ἑλλάδα ἀλλά στήν Τουρκία; Ἐδῶ μιλᾶμε γιά τόν ὁρισμό τοῦ ἀδικήματος προσβολῆς μνήμης καί πρόκλησης διχόνοιας – ἤ ὄχι;

Κλίμα Ιμίων από τη Τουρκία! Στο προσκήνιο οι γκρίζες ζώνες!


Κλίμα Ιμίων από τη Τουρκία! Στο προσκήνιο οι γκρίζες ζώνες!Ερώτηση με την οποία κάνει λόγο για «ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά» στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και το Κρητικό Πέλαγος κατέθεσε στο προεδρείο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ζητώντας να απαντηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) Μπουλέντ Τεζτζάν.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου ΑΝΚΑ (που ειδικεύεται κυρίως στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ) ο βουλευτής αναφέρει πως «προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι έχει υψωθεί η ελληνική σημαία» σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπως Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στα νησιά Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Ψέριμος, Γυαλί, Λέβιθα, Κίναρος και στο Κρητικό Πέλαγος στα νησιά Γαύδος, Δία, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι.

Ο βουλευτής αναφέρει ότι «το υπουργείο Εξωτερικών ενώ εδώ και λίγο καιρό αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, σιωπά απέναντι σε αυτή την εξέλιξη» και διατυπώνει τα ερωτήματα: 

ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ... ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝΣύμφωνα με πηγές των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών, η κυβέρνηση της Συρίας μετέφερε πριν μερικές ημέρες τα χημικά όπλα που βρίσκονταν σε αποθήκες κοντά στη Δαμασκό, σε άλλες κοντά στο λιμάνι της Ταρτούς. 

Σε μία περιοχή που κατοικείται από Αλεβίτες οι οποίοι είναι φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση, αλλά κυρίως για να προστατεύονται (και ελέγχονται...) από τις ρωσικές μονάδες πεζοναυτών , αλλά και την μομαδα της GRU που έχουν αποβιβαστεί από τα συριακά αποβατικά σκάφη πριν από ένα μήνα, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το

ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Έτσι μπορεί να εξελιχθεί τουρκική επίθεση στον Έβρο


Οι επιχειρήσεις ζεύξεις υδατίνων κωλυμάτων και ταυτόχρονης διάσπασης οργανωμένων γραμμών άμυνας, αναλαμβάνονται συνήθως τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν η ορατότητα του αντιπάλου περιορίζεται από το σκοτάδι της νύκτας που ακόμη επικρατεί. Οι ειδικοί λόχοι μηχανικού εξοπλισμένοι με τα πλωτά μέσα ζεύξης, διατίθενται ανά ένας σε τεθωρακισμένες ή μηχανοκίνητες ταξιαρχίες που αναλαμβάνουν το εγχείρημα.

Ο αριθμός των οχημάτων – φορέων σχεδίων εφόδου, τύπου SAMUR (4 Χ 12 οχήματα συν 4 εκπαιδευτικά), που προμηθεύεται ο τουρκικός στρατός, «δείχνει» ότι προορίζονται για τον εξοπλισμό τεσσάρων ειδικών λόχων γεφύρωσης. Η εκτίμηση μας είναι αυτοί οι λόχοι θα ανήκουν ανά δύο, στα δύο τάγματα πλωτών γεφυρών των δύο τουρκικών σωμάτων στρατού που βρίσκονται στην Ανατολική Θράκη.

Πάφος: Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017


Η Πάφος θα αποτελέσει την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017, έπειτα από απόφαση της αρμόδιας ευρωπαϊκής επιτροπής.

Το πλήρες άρθρο για το ζήτημα προέρχεται από το Sigma Live Κύπρου.


Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017 η Πάφος
Η ανακοίνωση του αποτελέσματος έγινε το απόγευμα, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μετά από σχετική απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπής επιλογής για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017.
Το χρίσμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας διεκδικούσε και η Λευκωσία, ενώ στον πρώτο γύρο της διαδικασίας συμμετείχε και η Λεμεσός, η οποία ωστόσο αποκλείστηκε μετά από απόφαση της επιτροπής επιλογής.

Σέρρες: Νέο κρούσμα ανθελληνικού μένους εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012 - 17:34
Σέρρες: Νέο κρούσμα ανθελληνικού μένους εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ
Η Αφροδίτη Σταμπουλή, αλλά και άλλα στελέχη του σύριζα ζήτησε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών να ματαιωθεί η αιμοδοσία των μελών του Λαϊκού Συνδέσμου - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την Παρασκευή, 14-9-2012, διότι αποτελεί σύμφωνα με την αρρωστημένη τους φαντασία εκδήλωση με ρατσιστικό περιεχόμενο, δεδομένου ότι υπάρχει η δήλωση της τράπεζας αίματος "¨ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΤΕΡΥΓΑ" της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ότι το αίμα προορίζεται μόνο για Έλληνες που το έχουν ανάγκη.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών, προς τιμήν της, απήντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι στο παρελθόν, αν και είχε κάνει εκκλήσεις για την διενέργεια αιμοδοσίας προς τις νεολαίες άλλων πολιτικών κομμάτων, εισέπραξε την άρνηση αυτών, και είναι αδιανόητο να αρνηθεί την προσφορά μελών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που αυτοβούλως προσήλθαν για εθελοντική αιμοδοσία.
Περιφερειακή Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίαςhttp://www.xryshaygh.com

Θα καταργηθεί το αφορολόγητο


Μεγάλες επιβαρύνσεις θα φέρει σε εκατομμύρια νοικοκυριά η ενδεχόμενη πλήρης κατάργηση του ήδη πολύ χαμηλού αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, καθώς μισθωτοί και συνταξιούχοι μέσω της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος θα πληρώσουν επιπλέον φόρο 10% ή 18% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους.

Αν τελικώς η κυβέρνηση υιοθετήσει αυτό το σενάριο, τότε εξετάζεται να εκπίπτουν από το εισόδημα σε ποσοστό 100% οι δαπάνες με αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», το μέτρο εκτιμάται ότι θα απαλύνει την έξτρα φορολογική επιβάρυνση που θα υποστούν οι φορολογούμενοι από τυχόν πλήρη κατάργηση του αφορολογήτου ορίου, καθώς με την έκπτωση κατά 100% οι πολίτες θα έχουν ένα «νέου τύπου» αφορολόγητο, αφού οι αποδείξεις που θα συγκεντρώνουν εκτιμάται ότι θα περιορίζουν το τελικό ύψος του εισοδήματος που θα φορολογείται.

Η πρόταση του ΔΝΤ προς την κυβέρνηση για μία συνολική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος προβλέπει μείωση των φορολογικών κλιμακίων σε τρία ή τέσσερα.

Ειδικότερα:
- Από 0-22.000 ευρώ συντελεστής 18%
- 22.001-45.000 ευρώ συντελεστής 35%
- 45.001-100.000 ευρώ συντελεστής 40%
- Πάνω από 100.001 ευρώ συντελεστής 45%.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έχουμε αντιληφθεί τη δύναμη της Ελλάδας


Image
Την ώρα που η γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή μας (Ιράν, Συρία, ισλαμική έξαρση…) φουντώνει με γεωμετρική πρόοδο, η Ελλάδα, όπως άλλωστε και μια σειρά από χώρες της ευρωζώνης, κατρακυλά βαθύτερα στην ύφεση και την εσωτερική αποσύνθεση  - στην Ιταλία υπολογίστηκε ότι το ΑΕΠ της χώρας κινείται με τάσεις χειρότερες από εκείνες των παραμονών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Όμως, η Ελλάδα, που διατρέχει και τον πιο άμεσο, οξύ κίνδυνο, έχει πολύ μεγάλη, μοναδική σημασία: είναι ένα «σύνορο» του δυτικού κόσμου. Εκεί ακριβώς όμως βρίσκεται και η δύναμή της.

Ο Ν.Μιχαλολιάκος καθιστά υπεύθυνο τον Δένδια για οτιδήποτε συμβεί στους βουλευτές του.


Ο  πρόεδρος του κόμματος της Χρυσής Αυγής, κ. Ν. Μιχαλιολάκος, σύμφωνα με τη Real News, καθιστά υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί στους βουλευτές του κόμματός του, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια, ενώ τόνισε ότι  ''είναι γνωστό ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποτελούν στόχο τρομοκρατικών ενεργειών''.
Δηλώνει  πως δεν υπήρξαν έφοδοι από τα στελέχη του και προσθέτει: ''Όλη αυτή η δαιμονολογία που υπάρχει εναντίον μας ότι κάναμε εφόδους και ότι κάνουμε αντιποίηση Αρχής είναι για τα πανηγύρια''.
Ο κ. Μιχαλολιάκος χαρακτηρίζει επίσης ως αυθόρμητες ενέργειες όσα έγιναν ενώ σε ερώτηση αν τα καταδικάζει αναφέρει: '''Ούτε τα καταδικάζω, ούτε τα υπερασπίζομαι, ούτε τίποτα. Αποτελούν μέρος της πολιτικής ζωής και συνέβαιναν πάντοτε''.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τα Σκόπια απομονώθηκαν. Όχι η Ελλάδα!


Του Κωνσταντίνου Χολέβα. Η γνωστή μειοψηφία των γκρινιάρηδων και ηττοπαθών στα εθνικά μας θέματα είχε προφητεύσει ότι στο θέμα των Σκοπίων αν δεν υποχωρήσουμε θα απομονωθούμε. Τελικά, όπως φαίνεται και από την πρόσφατη ειδησεογραφία, το γειτονικό μας κράτος της ΦΥΡΟΜ είναι εκείνο που δέχεται ραπίσματα πανταχόθεν και εκείνο απομονώνεται. Δεν ισχυρίζομαι ότι τα....
πράγματα είναι ρόδινα για τα ελληνικά δίκαια, αλλά δεν είναι και τόσο άσχημα.

Άλλωστε και εμείς ευθυνόμαστε διότι δεν κρατήσαμε από την αρχή μία ξεκάθαρη θέση, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τα συλλαλητήρια των Πανελλήνων στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Ομογένεια και από το Συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών τον Απρίλιο 1992. Η μία ιστορικώς, νομικώς, και διπλωματικώς τεκμηριωμένη θέση είναι ότι δεν παραχωρούμε το όνομα ούτε με σύνθετη ονομασία ούτε με παράγωγο κ.λπ. Οι καλόπιστες υποχωρήσεις μας απεδείχθη ότι δεν ωφέλησαν.

Ευτυχώς μέχρι σήμερα μας βοηθεί η αδιαλλαξία των Σκοπίων, η οποία ενοχλεί διεθνώς. Θυμίζω ορισμένα γεγονότα της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου. Πρώτον. Τα Σκόπια βρήκαν πάλι κλειστή πόρτα στο ΝΑΤΟ. Ο Γεν. Γραμματέας κ. Ράσμουσεν τούς είπε να λύσουν πρώτα τις εκκρεμότητες με την Ελλάδα και κυρίως το όνομα και μετά να ξανακάνουν αίτηση. Δεύτερον αντίστοιχη απάντηση έλαβαν και από υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρ. Ένωσης. Η ένταξη της χώρας μας στη λέσχη των ισχυρών της Ευρώπης μας εξασφαλίζει τα κλειδιά για την ένταξη προβληματικών χωρών όπως η Τουρκία και η ΦΥΡΟΜ. Είτε μας συμπαθούν οι εταίροι μας είτε όχι, η ουσία είναι ότι εμάς ακούν στο Σκοπιανό και όχι τον Γκρούεφσκι και τους οπαδούς του τεχνητού «μακεδονικού» έθνους. Τρίτον και λίαν ενδιαφέρον. Ο Βούλγαρος Υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μλαντένοφ έστειλε αυστηρό και σαφές μήνυμα προς την ηγεσία της ΦΥΡΟΜ ότι αν θέλουν να ενταχθούν στην Ευρ. Ένωση οφείλουν να παύσουν να διαστρεβλώνουν και να σφετερίζονται τη βουλγαρική ιστορία. Άρα από εδώ και στο εξής τα Σκόπια δεν θα αντιμετωπίζουν μόνο το δικό μας ΒΕΤΟ και τη δική μας διαμαρτυρία για τις ιστορικές αλχημείες τους. Θα έχουμε και τη στήριξη της Βουλγαρίας, μέλους πλέον της Ε.Ε., η οποία και άλλες φορές έχει εκφράσει ενόχληση για τις αυθαιρεσίες των ψευδομακεδόνων.

Ας μην ξεχνούμε ότι η Βουλγαρία από το 1991 αναγνωρίζει το κράτος ως «Μακεδονία», αλλά δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη έθνους μακεδονικού ούτε γλώσσας «μακεδονικής». Το 1992 η επίσημη άποψη της Βουλγαρίας, η οποία κατετέθη στη ΔΑΣΕ, σημερινό ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη) ήταν η εξής: Στο κράτος των Σκοπίων κατοικεί μία πλειοψηφία Βουλγάρων και μία ελληνική μειονότητα 200.000 ανθρώπων!

ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΥΛΟ


Ο 26χρονος έβαλε στόχο τον ιερό ναό Προφήτη Ηλία στην Ανάβρα Λοκρίδας. Έτσι, τα ξημερώματα της Πέμπτης ανέβηκε στον τρούλο της εκκλησίας και σπάζοντας ένα παράθυρο προσπάθησε να μπει στην εκκλησία.

Ο ιερόσυλος, όμως, έχασε την...
ισορροπία του και έπεσε μέσα στο ναό από ύψος 20 περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο 26χρονος άρχισε να καλεί σε βοήθεια και έπειτα από αρκετές ώρες τον άκουσε κάποιος κάτοικος του χωριού και ενημέρωσε τον ιερέα και τον επίτροπο.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τον 26χρονο Αλβανό, που προσωρινά διαμένει στο Πολύδροσο Φωκίδας, παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μαζί με την αστυνομία, για τη διακομιδή του στο νοσοκομείο Λαμίας.

agioritikovima.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΦΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ 63ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΦΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ


ΑΣ ΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΟΙ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ" ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ. ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

Το πόρισμα της ιατροδικαστική εξέτασης της ιατροδικαστού
ΠειραιώςΧριστίνας Τσάκωνα στα πτώματα του 63χρονου Αιγυπτιώτη
και της 60χρονης συντρόφου του που βρέθηκαν μαχαιρωμένοι
στις 15.25 το μεσημέρι της Πέμπτης στον δεύτερο και στον τρίτο όροφο....

της μικροαστικής πολυκατοικίας, σοκάρει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 63χρονος άνδρας βρισκόταν σκοτωμένος
παραπάνω από 21 ώρες μέσα σε ποτάμι αίματος
στον δεύτερο όροφο του άδειου διαμερίσματος που είχε ενοικιαστήριο.
Θύμα και θύτης(ή θύτες εάν οι επισκέπτες θανάτου ήταν δύο)πρέπει να συνομίλησαν.

Κάποια στιγμή ο δράστης έβγαλε ένα κουζινομάχαιρο
και κάρφωσε τον 63χρονο στο στόμα. Φέρει βαθύ τραύμα στην στοματική κοιλότητα.
Η μαχαιριά του έκοψε τη γλώσσα. Το χτύπημα στο συγκεκριμένο σημείο,
ήταν εσκεμμένο.
Ο συνταξιούχος ξεμάτωσε από ακατάσχετη αιμορραγία.
Φέρει επίσης μια επιφανειακή μαχαιριά στο θώρακα η οποία δεν ήταν θανατηφόρα.

Η 60χρονη σύντροφός του μαρτύρησε στον τρίτο όροφο. Φέρει 7-9 μαχαιριές.
Στο πρόσωπο, στο λαιμό,(δεξιά και αριστερά)στον ώμο(αυχένας)και στην κοιλιά.
Ο δολοφόνος σήκωνε το χέρι και χτυπούσε ασταμάτητα. Με μανία.

http://makeleio.gr/index.php?option=com

Προκλητικοί γύφτοι πήγαν σε μαγαζί και βούτηξαν τη σούβλα με το γύρο!


Οι ίδιοι είχαν κάνει λογαριασμό 200 ευρώ δυο μέρες πριν και σηκώθηκαν και έφυγαν..χωρίς να πληρώσουν

Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά ομαδικών επιθέσεων σε καταστήματα και πολίτες στο Αγρίνιο, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι όλων αυτών….

Πριν από δυο 24ωρα περίπου ομάδα ατόμων μπήκε σε οβελιστήριο-εστιατόριο και πήρε ολόκληρο το γύρο που είχε βάλει ο ιδιοκτήτης να ψηθεί!

Όπως γράφει το agriniopress.gr, φόρτωσαν το λάφυρο σε αμάξι αγροτικού τύπου και έφυγαν πετώντας στο έδαφος και μερικές καρέκλες. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό έγινε σαν συνέχεια άλλου περιστατικού στο συγκεκριμένο μαγαζί όπου η ίδια ομάδα, αφού έφαγε και πήρε και για το σπίτι τρόφιμα αξίας πάνω από 200 ευρώ, έφυγε αφήνοντας προκλητικά το λογαριασμό απλήρωτο.

Ισλαμοφασισμός: Πολύ σύντομα και στη γειτονιά σας...


Το φυτίλι στον ισλαμικό δυναμίτη ποτέ δεν έσβησε, αλλά όπως όλα δείχνουν, κανείς ή ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν τη διάθεση και τη νηφαλιότητα να αφουγκραστούν αυτό που πραγματικά συμβαίνει

  • Σήμαντρα κινδύνου ηχούν στην Ελλάδα, με τον ισλαμοφασισμό να αφυπνίζεται επικίνδυνα

  • Του Κ. Κυριακόπουλου

    Βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος…

Τα γεγονότα στη Λιβύη, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, και η ταινία που προσέβαλε το θρησκευτικό αίσθημα των φανατικών ισλαμιστών, δεν ήταν παρά το πρόσχημα που βόλεψε δυνάμεις που δεν βρίσκονται εν υπνώσει, αλλά σε θέση αναμονής περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο «εφιάλτης».

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά…

Και για να το κάνουμε οφείλουμε να πούμε αλήθειες. Αλήθειες που οφείλουμε να μη τους επιτρέψουμε να δηλητηριαστούν από την ανεξέλεγκτη ακροδεξιά εμπάθεια που περιδιαβαίνει αβασάνιστα στα άδεια κεφάλια των αφελών που την κουβαλούν, αλλά ούτε φυσικά και από την «προοδευτική» καρικατούρα σκέψης, που φιλοδοξεί να έχει για όλα μια απάντηση, αρκεί και μόνο να διαιωνίζεται το πρόβλημα και ουδέποτε να προσεγγίζεται με τρόπο νηφάλιο η λύση.

Στη Λιβύη ο πόλεμος δεν τελείωσε ποτέ…

Και δεν τελείωσε ποτέ, γιατί ουδέποτε ολοκληρώθηκε η νομή του πραγματικού της (ενεργειακού και φυσικού) πλούτου και των πετρελαίων, που απετέλεσαν το διαχρονικό περιζήτητο φιλέτο για τις συμμορίες των πλιατσικολόγων που αβαντάρισαν τον «Ανοιξιάτικο ξεσηκωμό».

Οι κερδισμένοι από το μεγάλο πλιάτσικο «τα βρήκαν» με τους Αμερικανούς «εγγυητές» της ομαλής μετάβασης στη «δημοκρατία»…

Οι ριγμένοι απλώς ανασυντάσσονται και οργανώνουν τη δολοφονική τους αντεπίθεση, προκειμένου να βάλουν στο χέρι το κομμάτι της πίτας που τους στέρησαν οι λυκοσυμμαχίες και τα …εταιρικά προσύμφωνα των προηγούμενων μηνών, ανάμεσα στις ντόπιες συμμορίες φυλάρχων και τις ξένες συμμορίες των «επενδυτών».

Κλίμα Ιμίων από τη Τουρκία! Στο προσκήνιο οι γκρίζες ζώνες!

Ερώτηση με την οποία κάνει λόγο για «ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά» στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και το Κρητικό Πέλαγος κατέθεσε στο προεδρείο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ζητώντας να απαντηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) Μπουλέντ Τεζτζάν…

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου ΑΝΚΑ (που ειδικεύεται κυρίως στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ) ο βουλευτής αναφέρει πως «προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι έχει υψωθεί η ελληνική σημαία» σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπως Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στα νησιά Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Ψέριμος, Γυαλί, Λέβιθα, Κίναρος και στο Κρητικό Πέλαγος στα νησιά Γαύδος, Δία, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι.

Ο βουλευτής αναφέρει ότι «το υπουργείο Εξωτερικών ενώ εδώ και λίγο καιρό αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, σιωπά απέναντι σε αυτή την εξέλιξη» και διατυπώνει τα ερωτήματα:

«Αληθεύει ότι επιδείχθηκε εθελοτυφλία στην κατοχή των νησιών του Αιγαίου; Για ποιο λόγο επιτράπηκε να υψωθεί η ελληνική σημαία στο Αγαθονήσι; Τι σχεδιάζει να κάνει το υπουργείο σας απέναντι στη ντε φάκτο κατοχή;»

Παρόμοιο περιεχόμενο είχαν ανακοινώσεις του Δημοκρατικού Κόμματος πριν από ένα μήνα.

Τα περί «κατοχής» είχε ισχυριστεί και τον Μάιο του 2011 ο τότε πρόεδρος του εν λόγω κόμματος Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ, θέτοντας θέμα «ελληνικής κατοχής» στα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, από το 2004.

Είχε ακολουθήσει ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Χουριέτ» στις 13 Μαΐου 2011. Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είχε γράψει ότι «η θέση της Τουρκίας για το Αιγαίο δεν έχει αλλάξει. Τα ζητήματα αυτά εξετάζονται, στο πλαίσιο όλων των προβλημάτων του Αιγαίου, στις διερευνητικές επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Η φάση αυτή δεν είναι η ενδεδειγμένη για ανακοίνωση σχετικά με το νομικό καθεστώς των εν λόγω νησιών».ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΠΕΛΛΑΣΒίντεο από την Πέλλα: Μας ψεκάζουν !


Αναρτήθηκε στο taxalia.blogspot.com

Το παρακάτω βίντεο με τίτλο Αεροψεκασμός στο Ν.Πέλλας (13-09-2012) αποτελεί ένα προιόν της έντονης παρατηρητικότητας του πρώην Νομαρχιακού συμβούλου Πέλλας Χρήστου Τσιρανίδη, ο οποίος και μας παραχώρησε κατ΄αποκλειστικότητα τα πλάνα του βίντεο, μαζί μια δήλωση για το όλο θέμα.
Συγκεκριμένα μας δήλωσε: "Ασχολούμαι με τους αεροψεκασμούς, εδώ και ένα χρόνο και έχω στην συλλογή μου πληθώρα βιντεοσκοπήσεων με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Όταν πρωτοάκουσα για τους αεροψεκασμούς, η αντίδραση μου ήταν κοροϊδευτική. Ωστόσο, όταν άρχισα να δίνω βάση στην θεωρία αυτή και να παρατηρώ τον ουρανό, διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε λογική σ΄αυτό που αντίκρυζα στον ουρανό, καθ΄ότι είμαι και τεχνικός αερίων καυσίμων“ και γνωρίζοντας από καυσαέρια, διαπίστωσα ότι αυτές οι ουρές που αφήνουν τα αεροπλάνα στον ουρανό δεν είναι τα καυσαέρια. Μετά από αυτό το γεγονός, άρχισα να ασχολούμαι πιο εντατικά κάνοντας έρευνες και βλέποντας ενημερωτικά ντοκιμαντέρ, εξαιρετικά τεκμηριωμένα από πολύ καλούς επιστήμονες της Αμερικής.
Ύστερα από αυτήν την ενασχόληση, καταλήγουμε στα εξής:
1ον. Εντολές για τους αεροψεκασμούς δίνονται από τον ΟΗΕ (μέσα από το πρόγραμμα ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ),
2ον. Τα αεροπλάνα που ψεκάζουν είναι ΝΑΤΟικά και ψεκάζουν κυρίως στις χώρες του ΝΑΤΟ
και 3ον. Το ψεκαστικό υγρό αποτελείται κυρίως από μέταλλα, όπως Αλουμίνιο, Βάριο, Στρόντιο και άλλα.
Οπότε, απ΄ ότι συμπεραίνεται από τα προαναφερόμενα, δεν είναι τόσο αθώοι οι αεροψεκασμοί και θα πρέπει όλοι οι πολίτες να αρχίσουν να ασχολούνται με αυτό το θέμα, ώστε να πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας και ν΄αναγκάσουμε αυτούς που ψεκάζουν, να σταματήσουν επιτέλους να μας ψεκάζουν.
Το βίντεο που τράβηξα και σας παραχώρησα, είναι το πρώτο όπου φαίνεται ότι αεροπλάνο που ψεκάζει σταματάει για λίγα δευτερόλεπτα τον ψεκασμό και συνεχίζει και πάλι. Σημειωτέον ότι έχω στην κατοχή μου περίπου εκατο (100) βίντεο και το συγκεκριμένο είναι το μοναδικό που διακόπτεται ο ψεκασμός και γι΄ αυτό δημοσιεύεται. “


Σημ.: Το βίντεο τραβήχτηκε από τον πρώην Νομαρχιακό σύμβουλο Πέλλας Χρήστο Τσιρανίδη, στις 13-09-2012, με κάμερα κινητού τηλ. ακριβώς πάνω από το καμπαναριό του Ι.Ν. Αγίων Πέτρου και Παύλου Μαυροβουνίου του Δ.Σκύδρας.

Οι Τούρκοι στήνουν παράλληλο κράτος στη Θράκη


Πιστοποιητικά και αιτήσεις που συντάσσονται μέσα στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, καθ’ υπαγόρευσιν, καταθέτουν μουσουλμάνοι γονείς στη Θράκη προκειμένου να εγγράψουν τα παιδιά τους στην Α’ Δημοτικού των μειονοτικών σχολείων του υπουργείου Παιδείας στην περιοχή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», τις τελευταίες ημέρες, με τη συμμετοχή τοπικών μειονοτικών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, πολιτικών κομμάτων στην Αθήνα αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, έχει στηθεί στην πλάτη των παιδιών της μειονότητας ένα πολιτικό παιχνίδι, που τελικό στόχο έχει την de facto νομιμοποίηση του δικτύου παρα-εκπαίδευσης που δημιουργεί με μεθοδικότητα η Άγκυρα στην περιοχή.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι Αρχές του προξενείου, οι οποίες υπονομεύουν από το 2006 το νόμο Γιαννάκου για τη μειονοτική εκπαίδευση, κορυφώνουν φέτος τις προκλήσεις τους, προκειμένου να αποτρέψουν την εφαρμογή της ρύθμισης που προβλέπει ότι τα παιδιά της μειονότητας θα εγγράφονται στην Α΄ Δημοτικού μόνο εφόσον έχουν τελειώσει ελληνικό δημόσιο νηπιαγωγείο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Επίκαιρων», ο λόγος που υπονομεύεται η εφαρμογή του νόμου αυτού, είναι ότι η Τουρκία δια του προξενείου, απαιτεί τα δημόσια μειονοτικά νηπιαγωγεία να είναι δίγλωσσα και να διδάσκεται σε αυτά παράλληλα με την ελληνική και η τουρκική γλώσσα.
Ο στόχος της είναι διπλός: Να αποδείξει δια της υποχρεωτικής διδασκαλίας της τουρκικής και με τον αποκλεισμό των υπολοίπων, της καταγεγραμμένης πομακικής ότι η μειονότητα είναι εθνοτικά αμιγώς «τουρκική», αλλά και να παρεμποδίσει τα παιδιά της μειονότητας να μαθαίνουν να μιλούν από πολύ νωρίς άπταιστα την ελληνική.
Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το προξενείο δείχνουν μεγάλη διαρροή των παιδιών της μειονότητας τόσο προς τα χριστιανικά γυμνάσια-λύκεια όσο και προς τα ελληνικά πανεπιστήμια κατά την προηγούμενη δεκαετία κι αυτό αποδίδεται στην αλλαγή πολιτικής της ελληνικής Πολιτείας απέναντι στα παιδιά των μουσουλμάνων από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο.
Δεκάδες νέοι επίσης εγκατέλειψαν τα μειονοτικά γυμνάσια, όπως το Τζελάλ Μπαγιάρ, για να φοιτήσουν σε ελληνόγλωσσα γυμνάσια και λύκεια, στα οποία μετά τα δεκατρία διδάσκεται προαιρετικά η τουρκική ως δεύτερη γλώσσα- εναλλακτικά με τα αγγλικά ή τα γαλλικά.

Ενημερωτική Περιοδεία στο Νομό ΙωαννίνωνΕνημερωτική Περιοδεία στο Νομό Ιωαννίνων
Ο πυρήνας Ιωαννίνων εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα πραγματοποιεί ενημερωτικές εξορμήσεις για τις θέσεις μας και τι πρεσβεύει το Λαϊκό εθνικιστικό κίνημα  Χρυσή Αυγή. Στις 13/9/2012 Ανατολικά της πόλης μετά από πρόσκληση των κατοίκων της περιοχής πραγματοποιήσαμε ανοιχτή ομιλία.με θέμα τα πολιτικά δρώμενα της χώρας καθώς και τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων
Μετεβη κλιμάκιο της συντονιστικής επιτροπής του πυρήνα Ιωαννίνων με τους συναγωνιστές Ιωάννη Μέμο επικεφαλής της κίνησης , τον Νίκο Μουγγό υπεύθυνο τύπου και τον Χρυσοβαλάντη Μημή υπεύθυνου ταμείου.
Αναλύσαμε τις θέσεις του κινήματος μας και εγινε ενημέρωση για το κοινωνικό έργο που πραγματοποιεί ο πυρήνας στην τοπική κοινωνία της πόλης των Ιωαννίνων . Μέτα το πέρας τον ομιλιών οι κάτοικοι της περιοχής έθεσαν ερωτήματα για τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή πέρνοντας καθαρές και σαφείς απαντήσεις.
Λειτούργησε γραμματεία για τις εγγραφές υποστηρικτών όπου είχε μεγάλη απήχηση και  κλείνοντας  την εκδήλωση,οι συναγωνιστές μαζί με τους  παρευρισκόμενους έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο!!!
Θρασύδειλοι άγνωστοι προσπάθησαν να εκτονώσουν το μένος τους εναντίον αψύχων αντικειμένων, τρυπώντας λάστιχα σε Ι.Χ. που ανήκουν σε συναγωνιστές δείχνοντας έτσι την χαμηλή ηθική και πνευματική τους στάθμη. Έγιναν αντιληπτοί από μελή του Πυρήνα,που τους έτρεψαν σε άτακτη φυγή.http://www.xryshaygh.com

Νέο άρθρο της γερμανικής Die Zeit κατά της Χρυσής ΑυγήςΝέο άρθρο της γερμανικής Die Zeit κατά της Χρυσής Αυγής
Μανιώδεις επιθέσεις κατά της Χρυσής Αυγής κάνουν επί καθημερινής βάσεως ντόπια και ξένα καθεστωτικά ΜΜΕ. Πάντως, τη μεγαλύτερη χολή ρίχνουν τα γερμανικά (με ή χωρίς εισαγωγικά, γιατί δεν ξέρουμε ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες τους…) ΜΜΕ.
Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη της λασπολογίας κατά του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών πήρε η γερμανική (με ή χωρίς εισαγωγικά…) εφημερίδα Die Zeit. Στο άρθρο της γίνεται λόγος για τη δυσκολία παροχής ασύλου στους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα (και γιατί δεν παίρνουν τους λαθρομετανάστες στη Γερμανία να του δώσουν άσυλο;), που αποδίδονται  (οι δυσκολίες) στο ότι πολλοί αστυνομικοί είναι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, ενώ δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στις «ρατσιστικές» επιθέσεις (όχι βέβαια των «κακόμοιρων οικονομικών μεταναστών» κατά των Ελλήνων), παίρνοντας συνέντευξη από κάποιον Αιγύπτιο ψαρά που υποστήριξε ότι δέχτηκε επίθεση από άνδρες της Χρυσής Αυγής, αλλά και στα συσσίτια που διοργανώνει το κόμμα μας, αποκλείοντας τους αλλοδαπούς. Πάρτε μια γεύση και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Μας βρίζουν τα παπαγαλάκια του Σαμαρά. Τιμή μας!Μας βρίζουν τα παπαγαλάκια του Σαμαρά. Τιμή μας!
Είμαστε στην ευχάριστη θέση αγαπητοί Χρυσαυγίτες να μας υβρίζουν τα παπαγαλάκια του Σαμαρά (άρα και του Μνημονίου της δυστυχίας μας…), μέσα από την ημιεπίσημη ιστοσελίδα τους, που τη λένε αμερικανιστί antinews. Τους ευχαριστούμε που μας κάνουν την τιμή να ασχολούνται διαρκώς μαζί μας, πράγμα το οποίο αποδεικνύει ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο κι ότι ανεβαίνουμε επικίνδυνα και απειλούμε την κυριαρχία του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος.

Συνεχίζοντας, λοιπόν, την… παράδοση της ιστοσελίδας μας, δημοσιεύουμε αυτούσιο άρθρο της αγαπημένης ιστοσελίδας του αρχηγού Antony, συμμαθητού και αξίου συνεχιστού (στην κατεδάφιση της χώρας) του αλήστου πολιτικής μνήμης Jeffrey, διότι εμείς είμαστε οι μόνοι πραγματικοί δημοκράτες σ’ αυτόν τον τόπο, που δε φοβόμαστε την αντίθετη άποψη. Το υπογράφει (ξανά αμερικανιστί, γιατί άραγε τόση ξενομανία;) κάποιος “factorx”, ο οποίος όπως φαίνεται έχει πάρει… εργολαβία τις επιθέσεις κατά του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών, καθώς υπογράφει όλα τα σχετικά με την Χρυσή Αυγή καταγέλαστα άρθρα, με τίτλους του τύπου «Η Χρυσή Αυγή εξωθεί σε αιματοκύλισμα», «Η Χρυσή Αυγή φταίει για όλα» κ.τ.λ. Ιδού το πιο πρόσφατο… κατόρθωμά του:   

Μας βρίζουν οι φασίστες. Τιμή μας

Είμαστε στην ευχάριστη θέση αγαπητοί συνοδοιπόροι στο antinews να μας βρίζει η Χρυσή Αυγή μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της. Το άρθρο που γράψαμε προ ημερών ότι δεν είναι δυνατόν να μας ζητάει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων η Χρυσή Αυγή  κινητοποίησε τους αγράμματους Γκαίμπελς της νεοναζιστικής οργάνωσης του Μιχαλολιάκου. Γι’ αυτό και άρχισε να μας υβρίζει, γιατί τολμήσαμε να γράψουμε για το τι είναι στην πραγματικότητα αυτοί που το παίζουν πατριώτες.

Παπαγαλάκια του Σαμαρά μας λέει, ξεφωνημένα ορφανά του Στάλιν και του Τσαουσέσκου, παπαγαλάκια της τριμερούς συγκυβέρνησης και του γενικού ξεπουλήματος. Και παραθέτουν όλο το άρθρο λέγοντας στους αναγνώστες της ιστοσελίδας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους διότι είναι… σκεπτόμενοι άνθρωποι κι όχι αγράμματοι όπως του χαρακτηρίσαμε στο άρθρο. Οφείλουμε κι εμείς λοιπόν να τους δώσουμε μια απάντηση, διότι όταν τα κατακάθια ανεβαίνουν στον καφέ αυτός γίνεται πικρός και πρέπει να τον πετάμε στο νεροχύτη.

1. Κατ’ αρχάς είναι τιμή μας να μας βρίζουν οι φασίστες. Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε καλά. Και είναι ακόμα μεγαλύτερη η τιμή επειδή προηγήθηκαν οι ακροαριστεροί φασίστες, οι «κουκουλοφόροι» του διαδικτύου και τα λοιπά αριστερά γκρουπούσκουλα. Διότι εμείς δε θα σταματήσουμε να κάνουμε κριτική για την κατάντια αυτής της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία. Δόθηκαν αγώνες και χύθηκε πολύ αίμα για να απομονωθούν οι υμνητές του Χίτλερ, της Χούντας και των κάθε λογής ακροδεξιών και ακροαριστερών συνοθυλευμάτων.

Στην Καλαμάτα 12χρονος «ευπαθής» λήστεψε ανυπεράσπιστο 88χρονοΣτην Καλαμάτα 12χρονος «ευπαθής» λήστεψε ανυπεράσπιστο 88χρονο
Από… κούνια μπαίνουν στην εγκληματικότητα τα μέλη των «ευπαθών» ομάδων, εκμεταλλευόμενα την ανοχή του μνημονιακού ψευδοκράτους στην ασυδοσία τους!

Στην πόλη της Καλαμάτας, λοιπόν, 12χρονος ρομά που είχε πάρει τους δρόμους τάχα για να πουλήσει σεντόνια και πλαστικά, επιτέθηκε μέσα στη μέση του δρόμου σε ανύποπτο κι ανυπεράσπιστο 88χρονο, τον έσπρωξε, τον έριξε κάτω και του άρπαξε όσα χρήματα είχε στην τσέπη του. Στη συνέχεια εγκατέλειψε τον ηλικιωμένο και το… εμπόρευμα που δήθεν είχε βγει για να πουλήσει και τράπηκε σε φυγή. Ο δε 88χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης για τα… περαιτέρω.

Αυτά συμβαίνουν και μετά απορούν τάχα οι «αντιρατσιστές» που ο κοσμάκης παίρνει το νόμο στα χέρια του για να αντιμετωπίσει αυτές τις εγκληματικές συμμορίες. Αλλά, έπρεπε ο 88χρονος να ήταν πατέρας ή παππούς τους, και θα βλέπαμε μετά τι θα ’λεγαν! http://www.xryshaygh.com

Υπόθεση δολοφονίας «Ιρακινού» - Ιδού οι συκοφάντες μας! (2)Υπόθεση δολοφονίας «Ιρακινού» - Ιδού οι συκοφάντες μας! (2)
Όπως σας είναι γνωστό από προηγούμενα σχετικά δημοσιεύματα, αποκαλύφθηκε όλη η αλήθεια για τη δολοφονία του «Ιρακινού», που έγινε στις 11 Αυγούστου στην οδό Αλκαμένους. Τελικά, ο «Ιρακινός» αποδείχτηκε Μαροκινός και ο δράστης της δολοφονίας του ήταν «κακόμοιρος οικονομικός μετανάστης» κι όχι «κακοί μοτοσικλετιστές- ρατσιστές με μαύρες μπλούζες», τα «Τάγματα Εφόδου» της Χρυσής Αυγής, όπως μας βεβαίωναν οι «αντιρατσιστές». Να θυμίσουμε επίσης, πως αυτή η δολοφονία ήταν το έναυσμα για το «κυνήγι των μαγισσών» που εξακολουθεί μέχρι τις ημέρες μας, για τα «Τάγματα Εφόδου που δολοφονούν» κ.τ.λ.

Εμείς είμαστε από την πρώτη στιγμή σιγουρότατοι για το είχε συμβεί, γι’ αυτό κρατήσαμε και σας παρουσιάζουμε ολόκληρες τις… οργισμένες ανακοινώσεις των διαφόρων κομμάτων για το δήθεν «ρατσιστικό» έγκλημα. Δείτε, λοιπόν, την απύθμενη ξευτίλα τους: 

Ανακοίνωση ορφανών του Στάλιν (ΚΚΕ): «Παράλληλα με το πογκρόμ που οργανώνει η κυβέρνηση, τον 'Ξένιο Δία' τον εφαρμόζουν και συμμορίες φασιστοειδών που ξυλοκοπούν και μαχαιρώνουν τα θύματα των πολέμων, των δουλεμπόρων και της εκμετάλλευσης. Ο νεαρός Ιρακινός που δολοφονήθηκε άγρια και άνανδρα στο κέντρο της Αθήνας είναι μόνο ένα από τα θύματά τους. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί την απάνθρωπη βία κατά των μεταναστών. Αυτοί που την ασκούν επιδιώκουν να κρύψουν τις αιτίες που δημιουργούν τη μετανάστευση, αξιοποιούν το πρόβλημα για να προωθήσουν τα αντιδραστικά τους σχέδια. Στόχος τους είναι να τσακίσουν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού».

Ανακοίνωση ορφανών του Τσαουσέσκου (Νο 1 - ΣΥΡΙΖΑ): «Τα εγκλήματα  ρατσιστικής βίας  και φυλετικού μίσους  πυκνώνουν με το γενικότερο πολιτικό κλίμα στοχοποίησης της μετανάστευσης, ως της αιτίας όλων των δεινών της χώρας, να ενισχύει τέτοιου είδους φαινόμενα. Το πρόβλημα της εγκληματικότητας, που δεν μπορεί να ταυτίζεται με τους μετανάστες, αλλά  και το ζήτημα της μετανάστευσης απαιτούν ολοκληρωμένη, υπεύθυνη και συνολική αντιμετώπιση.  Δεν μπορεί η κυβέρνηση με τον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα να καλλιεργεί ένα κλίμα μισαλλοδοξίας και να «κλείνει τα μάτια» σε αυτές τις επιθέσεις ρατσιστικής βίας και μίσους.  Αλλοίμονο για την κοινωνία αν επικρατήσει η αντίληψη περί συμψηφισμού και συλλογικής ευθύνης και αν ο κύκλος βίας συνεχισθεί . Το έγκλημα είναι το ίδιο αποτρόπαιο όποιος και αν το διαπράττει».

«Η Ελλάδα ή θα είναι μια Μεγάλη και Κυρίαρχη Δύναμη ή δεν θα είναι καθόλου Ελλάδα!»«Η Ελλάδα ή θα είναι μια Μεγάλη και Κυρίαρχη Δύναμη ή δεν θα είναι καθόλου Ελλάδα!»
Σύμφωνα με την επιστήμη της γεωπολιτικής ισχύουν τα παρακάτω:
H ύπαρξη ενός κράτους προσδιορίζεται απαραίτητα από τρία συστατικά στοιχεία: α)Τον Χώρο β)Τον Λαό και γ)Την Κυριαρχία.
Εφ' όσον λείπει το τρίτο στοιχείο, υφίσταται μεν τυπικά Κράτος, χωρίς όμως κυρίαρχη εξουσία, μερικά ή ολότελα υποταγμένο σε ένα άλλο Κράτος. Οι άλλες δύο παράμετροι της ύπαρξης του Κράτους, είναι αναγκαίες και «πυρηνικές» για την κρατική υπόσταση. Ο Χώρος και ο Λαός, είναι αντίστοιχα για το Κράτος ότι το σώμα και η ψυχή για κάθε έμβιο όν. Το νεώτερο Ελληνικό κράτος από την πρώτη στιγμή της υπάρξεώς του είχε προβλήματα βασικά και στις τρεις Γεωπολιτικές Παραμέτρους, που συνιστούν την ύπαρξή του. Πρώτα από όλα στο ζήτημα του «Χώρου» γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι το κράτος που προέκυψε μετά την Επανάσταση του 1821 εάν μη τι άλλο, γεωστρατηγικά δεν ήταν βιώσιμο και βρισκότανε στην πραγματικότητα στο έλεος τόσο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όσο και της κυρίαρχης στις θάλασσες Αγγλικής Αυτοκρατορίας.
Όσο για την παράμετρο «ΛΑΟΣ», επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι μέσα στα όρια του «ελεύθερου» Ελληνικού κράτους στα 1830 ζούσε μονάχα μία μειοψηφία των Ελλήνων. Ας μη αναφερθούμε στο ζήτημα της κυριαρχίας. Αρκεί να θυμηθούμε τον ναυτικό αποκλεισμό της χώρας μας στα μέσα του 19ου αιώνος εξ αφορμής ενός Εβραίου απατεώνα, του γνωστού Πατσίφικο, ναυτικό αποκλεισμό που ανάγκασε την Ελλάδα να ταπεινωθεί, αφού πρώτα μέτρησε αρκετούς νεκρούς από πείνα. Δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από πείνα γνώρισε και έναν αιώνα αργότερα. Πάλι από τον ναυτικό αποκλεισμό των ιδίων δυνάμεων.

Η ίδρυση του νεωτέρου Ελληνικού κράτους μετά την Επανάσταση του 1821 ήταν αποτέλεσμα της εθνικής συνειδήσεως των Ελλήνων, πράξη υπερόχου ηρωισμού του Γένους μας, αλλά και έργο των μεγάλων δυνάμεων, που ήθελαν, όμως, την Ελλάδα κατ' ουσίαν προτεκτοράτο.Βεβαίως, η ορμή του Έθνους μας και η Μεγάλη Ιδέα διέψευσαν τις προσδοκίες των δήθεν συμμάχων μας και παρ' ολίγον η Ελλάς να καταστεί μεγάλη δύναμις, ρυθμιστής και κυρίαρχος του κρίσιμου και ζωτικού γεωπολιτικού χώρου της Ανατολικής Μεσογείου!
Η Μικρασιατική καταστροφή έφερε στην επιφάνεια την θεωρία της «μικράς και εντίμου Ελλάδος», μία θεωρία πέρα για πέρα αντίθετη προς τους νόμους της γεωπολιτικής. Στη θέση που βρίσκεται η Ελλάδα, στην κρίσιμη γεωστρατηγικά αυτή θέση, πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κανένα μικρό και. έντιμο κράτος. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Μονακό, ούτε Λιχνενστάιν, ούτε καν Δανία ή Λουξεμβούργο.
Η Ελλάδα ή θα είναι μεγάλη και κυρίαρχη ή δεν θα είναι καθόλου Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν στην θέση που βρίσκεται η Ελλάς γεωστρατηγικά να υπάρχει ένα «μικρό», κυρίαρχο κράτος.
Λέει σχετικώς η επιστήμη της γεωπολιτικής:
«Οι μικρές χώρες όπου κι αν γυρίσουν, βρίσκουν εμπόδια στον δρόμο τους. Το αεροπλάνο και οι ραδιοεπικοινωνίες τις κρατούν υπό την θέληση των ισχυρότερων γειτόνων τους. Τα σχέδιά τους κι οι ελπίδες τους εξατμίζονται σε όνειρα ή συμπυκνώνονται σε συμπλέγματα ικανοποίησης, σε τέτοιο βαθμό προσαρμοσμένα στην πολιτική ισχύος των γειτόνων τους, ώστε φαίνεται να μην υπάρχει χώρος για δική τους πολιτική. Τότε οι μικρές χώρες δεν έχουν πια το δικαίωμα να υπάρχουν. Γιατί κάθε χώρα όχι μόνο πρέπει να ξέρει πως ενεργεί μία Δύναμη, αλλά και να θέλει να ενεργεί σαν Δύναμη».

Φτάνει μια ιδέα να στο πη, μια ιδέα να σ’ το προστάξηΦτάνει μια ιδέα να στο πη, μια ιδέα να σ’ το προστάξη
«…Γίνε οργοτόμος, φυτευτής, διαφεντευτής. Κι αν είναι
κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα
για τίποτ’ άλλο δε φελούν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθής το χαλασμό. Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα,
ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι κόφ’ το,
και χτίσε κάστρο απάνου του και ταμπουρώσου μέσα,
για πάλαιμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα,
π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθη,
κι όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων.
Φτάνει μια ιδέα να στο πη, μια ιδέα να σ’ το προστάξη,
Κορώνα ιδέα, ιδέα σπαθί, που θα είν’ απάνου απ’ όλα».
ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ – «ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ»

Προβλέπουν εκρηκτική άνοδο στην τιμή του πετρελαίου


Διατήρηση των τιμών του πετρελαίου στα σημερινά υψηλά επίπεδα για τρία χρόνια ακόμη και εκρηκτική άνοδό τους από το 2015 και μετά προβλέπουν οικονομικοί αναλυτές… 

παρά τη συνεχή αύξηση της παραγωγής εκ μέρους του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών ΟΠΕΚ , αλλά και τη στροφή ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομικών στο φυσικό αέριο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Σε έκθεσή της η Bernstein Research εκτιμά ότι η μέση τιμή του «μαύρου χρυσού» θα υπερβεί τα 150 δολάρια το βαρέλι έως το 2020. Συγκεκριμένα η μέση τιμή του μπρεντ αναμένεται να διαμορφωθεί στα 113 δολάρια το 2015 και να εκτιναχθεί στα 158 δολάρια το 2020, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού αναμένεται να ανέλθει στα 108 δολάρια σε τρία χρόνια και στα 153 δολάρια το 2020. 

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση της Bernstein η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου προβλέπεται να φτάσει τα 100 εκατ. βαρέλια ημερησίως σε οχτώ χρόνια, από 90 εκατ. βαρέλια σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι οι πετρελαιοπαραγωγοί χώρες θα πρέπει να αυξήσουν σημαντικά την προσφορά. Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο ΟΠΕΚ ανέφερε ότι τον Αύγουστο αύξησε την παραγωγή του κατά 254.000 ημερησίως, ενώ σημείωσε ότι η παγκόσμια αγορά είναι επαρκώς εφοδιασμένη. 


πηγή

Η αποκάλυψη της απάτης του μνημονίου και του PSI: Πληρώθηκε το ομόλογο του ΟΣΕ για να ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!!! 4 Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του pentapostagma.gr: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ! Μας έχουν δέσει χειροπόδαρα με το έγκλημα του μνημονίου που γύρισε “ομολογίες” σε ενυπόθηκα δάνεια. Δεν είναι απλά προδότες, είναι γελοίοι προδότες και όσοι τους στήριξαν συνένοχοι. Μα βεβαίως και όσοι τους καλύψουν στην εξεταστική. Στην πληρωμή εγγυημένου από το Ελληνικό Δημόσιο ομολόγου του ΟΣΕ θα προχωρήσει σήμερα η Κυβέρνηση. Το ομόλογο ύψους 200 εκατ. ευρώ περίπου συγκαταλέγεται στα ομόλογα των 6,4 δισ. ευρώ που δεν κουρεύτηκαν στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI), καθώς οι κάτοχοί του δεν είχαν συναινέσει στο κούρεμα των τίτλων. Ο φόβος νέου πιστωτικού γεγονότος, αλλά και των κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό, ανάγκασε το Ελληνικό Δημόσιο να αποπληρώσει το «ακούρευτο» ομόλογο όπως έκανε και τον Μάιο με το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ. Έτσι, διευρύνεται το ζήτημα αξιοπιστίας για το PSI και ανοίγει νέος κύκλος δικαστικών προσφυγών από θεσμικούς και ιδιώτες που αποδέχτηκαν το haircut. Το υπουργείο Οικονομικών είχε προ τριμήνου δηλώσει ότι η πληρωμή του ομολόγου των 435 εκατ. ευρώ δεν αποτελεί «δεδικασμένο» και για την πληρωμή των υπολοίπων αντίστοιχων δανείων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της ελληνικής στάσης μετά τις εκλογές. Ωστόσο, και η Κυβέρνηση Σαμαρά επέλεξε να προχωρήσει στην πληρωμή ακούρευτου ομολόγου. Πληροφορίες αναφέρουν πως το ομόλογο του ΟΣΕ διακρατείται από ολλανδούς επενδυτές. Πηγή Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλικ εδώ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου! 4 PrintPrint Get a PDF version of this webpage PDF Αναρτήθηκε από contributor on 9/15/2012 08:00:00 π.μ.. Filed under εθνικά, ροή . Παρακολούθησε όλα τα σχόλια της ανάρτησης αυτής με RSS 2.0 0 σχόλια for �Η αποκάλυψη της απάτης του μνημονίου και του PSI: Πληρώθηκε το ομόλογο του ΟΣΕ για να ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!!!� Σχολιάστε με το Facebook λογαριασμό σας ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα ΤΕΛ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/psi.html#ixzz26WjIY9zP

Μας έχουν δέσει χειροπόδαρα με το έγκλημα του μνημονίου που γύρισε “ομολογίες” σε ενυπόθηκα δάνεια. Δεν είναι απλά προδότες, είναι γελοίοι προδότες και όσοι τους στήριξαν συνένοχοι. Μα βεβαίως και όσοι τους καλύψουν στην εξεταστική. 

Στην πληρωμή εγγυημένου από το Ελληνικό Δημόσιο ομολόγου του ΟΣΕ θα προχωρήσει σήμερα η Κυβέρνηση. Το ομόλογο ύψους 200 εκατ. ευρώ περίπου συγκαταλέγεται στα ομόλογα των 6,4 δισ. ευρώ που δεν κουρεύτηκαν στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI), καθώς οι κάτοχοί του δεν είχαν συναινέσει στο κούρεμα των τίτλων.

Ο φόβος νέου πιστωτικού γεγονότος, αλλά και των κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό, ανάγκασε το Ελληνικό Δημόσιο να αποπληρώσει το «ακούρευτο» ομόλογο όπως έκανε και τον Μάιο με το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ.

Έτσι, διευρύνεται το ζήτημα αξιοπιστίας για το PSI και ανοίγει νέος κύκλος δικαστικών προσφυγών από θεσμικούς και ιδιώτες που αποδέχτηκαν το haircut.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε προ τριμήνου δηλώσει ότι η πληρωμή του ομολόγου των 435 εκατ. ευρώ δεν αποτελεί «δεδικασμένο» και για την πληρωμή των υπολοίπων αντίστοιχων δανείων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της ελληνικής στάσης μετά τις εκλογές. Ωστόσο, και η Κυβέρνηση Σαμαρά επέλεξε να προχωρήσει στην πληρωμή ακούρευτου ομολόγου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ομόλογο του ΟΣΕ διακρατείται από ολλανδούς επενδυτές. 

Πηγή

Και πάλι λεφτά υπάρχουν, αλλά μόνο για αλλοδαπούς! (Μέσω ΜΚΟ φυσικά) ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/blog-post_9554.html#ixzz26WipoFEs

ΔΩΡΕΑΝ!
Πακτωλός χρημάτων που θα έδιναν προσωρινή οικονομική ανακούφιση σε εκατοντάδες ελληνικά νοικοκυριά θα διατεθεί και φέτος για την εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών, μέσω ειδικών προγραμμάτων. 

Ως πρόσχημα προβάλλεται η καταπολέμηση της σχολικής αποτυχίας των αλλογενών, προκειμένου να εξασφαλιστεί...η κατά το δυνατόν ισότιμη εκπαίδευση των ομάδων αυτών με γηγενείς μαθητές καθώς και η κοινωνική τους ένταξη (απόσπασμα από την υπ' αριθμ. Πρωτ. 49270/02-05-2015) απόφαση του υπουργείου Παιδείας. «Γηγενείς», λοιπόν οι Έλληνες μαθητές. Κάτι η παραπομπή στους ινδιάνους των ΗΠΟΑ, λίγο πριν σφαχτούν από τους αποίκους και αποβράσματα του ομοσπονδιακού στρατού.

Το εξοργιστικό μεταξύ άλλων είναι ότι αποκλείονται οι Έλληνες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο εποπτεύει γνωστή ΜΚΟ.


Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας θα αξιοποιηθούν δίγλωσσοι εκπαιδευτικοί. Αλήθεια, ποιος Έλληνας δάσκαλος γνωρίζει άπταιστα αλβανικά ή αραβικά;


Επομένως πρόκειται για φωτογραφική απόφαση για την πρόσληψη αλλοδαπών εκπαιδευτικών. Τι άλλο θα δούμε;

Η ώρα των Ελλήνων, γιατί ο εμφύλιος ...'Έρχεται ! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/blog-post_485.html#ixzz26WgovbC6Του Χρήστου Μακρυγιάννη
Πόσο κοντά είμαστε σε ένα νέο εμφύλιο ; Πόσο κοντά είμαστε πριν την καταστροφή μας ;
Πολλές φορές αναρωτήθηκα γιατί εμείς οι νέα γενιά των Ελλήνων να έχουμε τόσο μίσος μεταξύ μας ;
Τι μας χωρίζει και πόσα μας ενώνουν; Που το πάμε σήμερα ; Τι ετοιμάζουμε και τι αφήνουμε στα παιδιά μας ;
Όταν έγραφα ότι μετά τον Καντάφι είναι η σειρά του Άσαντ της Συρίας ,κάποιοι γέλασαν ειρωνικά ...

Ψήφισμα κατά Σκοπίων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Σε αντίθεση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Σλοβακίας και της Αυστρίας, οι οποίοι απαίτησαν για έναρξη των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια για την ένταξή τους στο εγγύς μέλλον, η ελληνική διπλωματία ακολούθησε μια διαφορετική στρατηγική. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε ότι τα Σκόπια δεν μπορούν να μπουν στην ημερήσια διάταξη των Βρυξελλών". Η Ελλάδα αντιτίθεται στην έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χωρίς να επιλυθεί το πρόβλημα του ονόματος.

Η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά πρότεινε ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να εμποδίζουν την τελική διευθέτηση των διμερών ζητημάτων μεταξύ των χωρών.

«Αυτό συμπεριλαμβάνεται στην παράγραφο 11 του νέου ψηφίσματος, αλλά δεν υπάρχει καμία αναφορά στη χώρα μας, ούτε στη διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος που να έχει ένα διμερές πρόβλημα. Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί ως μια προσπάθεια της Ελλάδας να αφαιρέσει την πίεση της ΕΕ από πάνω της, στο ζήτημα της ονομασίας, διότι η πολιτική αυτή που ακολουθεί με το ψήφισμα, εφαρμόζεται, ήδη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το έγγραφο περιέχει γενικές κατευθυντήριες γραμμές για τη διαδικασία της διεύρυνσης αλλά και σε νέους κανόνες της ΕΕ. Τα κριτήρια της Κοπεγχάγης παραμένουν το κλειδί για τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες.
Τα Σκόπια στο έγγραφο αναφέρονται μόνο μία φορά στο πλαίσιο του υψηλού προσβάσιμου διαλόγου που θα οδηγήσει τη χώρα στην Ένωση.

Βρετανός ζήτησε να αφαιρεθεί η αναφορά ‘FYROM’

Σημειώνεται ότι στις τροπολογίες που προτάθηκαν ήταν και η παρέμβαση του Βρετανού ευρωβουλευτή της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, Andrew Duff, που ζήτησε ανεπιτυχώς να αντικατασταθεί η αναφορά «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» με την ονομασία «Μακεδονικό Κράτος», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--

© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

ΕΥΓΕ Ρουπακιώτη! Το Κολωνάκι ετοιμάζεται για ατέλειωτα rave parties με κοκορετσάκι αφράτο για αντίδοτο στην κρίση και την απαισιοδοξία!

Χαράς ευαγγελία στους επιχειρηματίες, πολιτικούς και άλλους παράγοντες που έχουν έφεση στο πουδράρισμα μύτης. Τώρα μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα στα επικά πάρτι που εισήγαγε ο εκσυγχρονισμός στην Ελλάδα. Ακόμα και αν μπουκάρει η αστυνομία την ώρα που οι καλεσμένοι απολαμβάνουν 40g φρεσκοκομμένο κοκορέτσι, no problem. Έγινε… Πταίσμα! Για την χρήση κατ’ οίκον λέμε.

Την ίδια στιγμη τα αρρωστάκια του δρόμου θα πηγαίνουν για πλημμέλημα.
Χαράς Ευαγγελία λοιπόν για την ελληνόφωνη νομενκλατούρα.
Πως μεταδόθηκε η είδηση;
“Δεν αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών”!!!
Ε ρε Μάο που σας χρειάζεται…

Προβοκάτσια Τούρκων! Μπλέκουν την Ελλάδα στη βομβιστική επίθεση στη Κωνσταντινούπολη

Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ - Με νέα προβοκάτσια επιχειρούν κύκλοι της Άγκυρας να πλήξουν την Ελλάδα κάνοντας διαρροές περί δήθεν εκπαίδευσης του βομβιστή αυτοκτονίας της Κωνσταντινούπολης, στο Λαύριο. H εφημερίδα Sabah με τον τίτλο «Εκπαιδεύτηκε [πώς να φτιάχνει βόμβες] στο Λαύριο», αναφέρει ότι έγινε γνωστό ότι ο Ιμπραχίμ Τσουχαντίρ, μέλος της οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο) που πραγματοποίησε τη βομβιστική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα στο Σουλτανγκαζί έχει εκπαιδευτεί στο ...στρατόπεδο Λαυρίου.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι από τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν προκύπτει ότι ο Τσουχαντίρ είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 1999 και αποφυλακίστηκε το 2003. Συνελήφθη ξανά το 2007 και έμεινε φυλακισμένος οκτώ μήνες, ενώ το 2010 εξαφανίστηκε και πήγε στην Ελλάδα. Εν τω μεταξύ η Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας μοίρασε στα αστυνομικά τμήματα τις φωτογραφίες 10 μελών της DHKP-C που θα μπορούσαν να προβούν σε ένοπλες και βομβιστικές ενέργειες. Έγινε επίσης γνωστό ότι εξακολουθεί να είναι κρίσιμη η κατάσταση του Σουλεϊμάν Κιουτούκ που είχε τραυματιστεί βαριά στο Σουλτανγκαζί, ενώ πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείου επτά άλλοι τραυματισμένοι εκ των οποίων οι 5 αστυνομικοί.
Με την συστηματική διαρροή από τους ανθελληνικούς''κύκλους'' της ΄'Αγκυρας η ''είδηση'' δημοσιεύεται σε άλλες 5 εφημερίδες με τις ίδιες πληροφορίες και τους παρακάτω τίτλους :

-Vatan : «Εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα, εξερράγη στην Τουρκία!»
-Posta : «Η ‘ζωντανή βόμβα’ ήταν απ’ την Ελλάδα» (δημοσιεύει και ‘θολωμένες’ τις φωτογραφίες των άλλων υπόπτων που καταζητούνται)
- Sozcu’ : «Ο βομβιστής ήρθε απ’ την Ελλάδα»
-Yeni Safak: «Εκπαιδεύτηκε στο στρατόπεδο του ΡΚΚ [στο Λαύριο]»
-Milliyet : «Ιδού που εκπαιδεύτηκε η ζωντανή βόμβα».
Και ποιός μας λέει 'οτι το ''βαθύ κράτος'' της Τουρκίας δεν '' στρατολόγησε και δεν εκπα'ιδευσε'' τον βομβιστή 'οταν τον είχε συλλάβει κάνοντάς τον τυφλό εξάρτημα, στέλνοντάς μας μάλιστα και στην Ελλάδα - αν αληθεύει, βέβαια - για να έχει ...άλλοθι; ΠΟΛΥ ΜΥΡΊΖΕΙ Η ΠΡΟΒΟΚΆΤΣ

Πάνος Παναγιωτόπουλος > Oι Γερμανοί κατακτητές θέλουν να διαλύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις!

Εδώ και εβδομάδες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος αντιδρά με κάθε ευκαιρία στο σενάριο της περαιτέρω μείωσης των μισθών των στρατιωτικών. Την Πέμπτη όμως, από το βήμα της Βουλής, ο κ. Παναγιωτόπουλος βρήκε ένα διαφορετικό τρόπο να εκφράσει την άποψή του ότι δεν θα πρέπει να ξαναμπει μαχαίρι στις αποδοχές των αξιωματικών και υπαξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων. «Ο Γερμανός κατακτητής, όταν πάτησε το πόδι στη χώρα, το πρώτο που φρόντισε να κάνει ήταν να διαλύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί ακριβώς αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της κρατικής οντότητας και της εθνικής κυριαρχίας», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο νοών νοείτω.


Θέλουν κάποιοι να διαλύσουν τις ένοπλες δυνάμεις; Είναι οι Γερμανοί πάλι, αυτή τη φορά ως δανειστές που θέλουν να καταστρέψουν τη δομή του ελληνικού στρατού; Τι ακριβώς εννοεί ο κ. Παναγιωτόπουλος; Πώς ακριβώς θα αντιδράσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την στιγμή που η κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση να περικόψει κατά 7% τους βασικούς μισθούς όλων των στρατιωτικών χωρίς διαχωρισμούς σε μάχιμους και μη μάχιμους (σσ.επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως δεν θα θιγούν τα 6επιδόματα των πιο μάχιμων κατηγοριών των ενστόλων); Έχει αποφασίσει ο κ.Παναγιωτόπουλος να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού αν επισημοποιηθεί το κούρεμα των μισθών των στρατιωτικών κατά 7%;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν όταν έγινε γνωστή η δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλου περί Γερμανών κατακτητών και απώλειας της εθνικής κυριαρχίας.

Επισημαίνεται ότι το πρωί της Πέμπτης ο κ. Παναγιωτόπουλος επέλεξε να απαντήσει στην άποψη του υπουργείου Οικονομικών ότι τα ισοδύναμα μέτρα του Πενταγώνου απορρίφθηκαν από την τρόικα, με ένα σχόλιο που αποδίδεται σε «κύκλους» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Σε ό, τι αφορά το θέμα των ισοδύναμων μέτρων, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε αναλυτική κατάσταση ισοδύναμων μέτρων, τα οποία επεξεργάστηκαν προηγουμένως οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και οι επιτελείς τους. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται δραστικές μειώσεις λειτουργικών εξόδων kαθώς επίσης και μεγάλες μειώσεις εξοπλιστικών δαπανών, που αφορούν σε κατάργηση εξοπλιστικών προγραμμάτων και σε τροποποιήσεις, προς τα κάτω, του ύψους υφισταμένων συμβάσεων. Οι μεγάλες αυτές μειώσεις σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν μετάθεση ή μετακύληση του χρόνου πληρωμής των συγκεκριμένων ποσών, αλλά αποτελούν δραστικές και πραγματικές περικοπές», υποστηρίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει κάνει σχόλιο γι' αυτή την τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.


http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=223126

Οι αιτούντες άσυλο Αλβανοί τρομάζουν την Ευρώπη…

Το Κοσσυφοπέδιο θα παραδώσει την Παρασκευή στο Συμβούλιο των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την πρώτη αξιολόγηση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά την εκπλήρωση των 95 κριτηρίων που αναφέρονται στον οδικό χάρτη για την ελευθέρωση των θεωρήσεων. Η έκθεση αυτή φέρεται να υποβλήθηκε στις Βρυξέλλες την 1η Σεπτεμβρίου από την Υπουργό για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση του Κοσσυφοπεδίου, Vlora Çitaku, αλλά η Πρίστινα είχε την ευχέρεια να δώσει τις τελικές αλλαγές στην έκθεση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.


Ωστόσο η αναλυτής της Πρωτοβουλίας Ευρωπαϊκής Σταθερότητας, Aleksandra Shtigel, δήλωσε ότι η ΕΕ «έχει κάψει τα δάκτυλά της» από την άμβλυνση του καθεστώτος βίζας για τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο, το Κοσσυφοπέδιο, τη Σερβία, την Αλβανία και τη Βοσνία.
 
Ένας αριθμός των πολιτών αυτών των χωρών είχε ζητήσει άσυλο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, είχε, ακόμη, τη δυνατότητα να ταξιδέψει χωρίς βίζα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Οι φόβου των ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων είναι η αύξηση του αριθμού των αιτούντων άσυλο από το Κοσσυφοπέδιο και σύμφωνα με την ίδια, η ΕΕ έχει σκληρύνει τα κριτήρια προς την κυβέρνηση της Πρίστινα.
 
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία για το 2001, ο αριθμός των αλλοδαπών που είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφθασε το 4,3 τοις εκατό για τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, 1,3 τοις εκατό για τους Βόσνιους, 0,7για τους Σκοπιανούς και ένα ποσοστό 1,5 τοις εκατό για τους προερχόμενους από τη Σερβία.
--

Αντώνης Ρουπακιώτης: Οι δανειστές απαιτούν αίμα

Τις απαιτήσεις της τρόικας από την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό σχολίασε με ιδιαίτερα επικριτικό τρόπο ο υπουργός Δικαιοσύνης, από τα Χανιά, όπου απηύθυνε χαιρετισμό στην Ολομέλεια των προέδρων δικηγορικών συλλόγων της χώρας. «Σήμερα μιλάμε για δανειστές, οι οποίοι δανειστές απαιτούν πολλά. Απαιτούν μεγάλες θυσίες από τον ελληνικό λαό. Μας βλέπουν ως οφειλέτες, όχι ως εταίρους. Οι δανειστές μας σήμερα απαιτούν πολλές θυσίες και με την έννοια των πολλών και μεγάλων θυσιών, απαιτούν αίμα», υποστήριξε, μεταξύ άλλων ο Αντώνης Ρουπακιώτης.


«Αυτό είναι το μοιραίο για τον ελληνικό λαό, για την ελληνική κοινωνία. Δεν υπάρχει συναντίληψη, δεν υπάρχει η αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών», πρόσθεσε.

Ο
υπουργός Δικαιοσύνης έκανε μάλιστα ειδική μνεία στις απαιτήσεις της τρόικας από τον νομικό κόσμο, κάνοντας λόγο για προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων του κλάδου. «Απαιτούν και από τους δικηγόρους. Και το ζήτημα είναι εμείς τι κάνουμε. Εμείς προβάλουμε μια θεσμική, μια πολιτισμική, μια κοινωνική εναντίωση. Αυτή η θεσμική εναντίωση μέχρι τώρα έχει φέρει αποτελέσματα», τόνισε.

«Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Μέχρι πότε θα έχουμε συμμάχους και συμπαραστάτες στην ελληνική κυβέρνηση, στην ελληνική κοινωνία, στην οργάνωση του ελληνικού κράτους, ώστε να φέρουμε αποτέλεσμα σε αυτή την εναντίωση», συμπλήρωσε ο κ.
Ρουπακιώτης.

Μνημόσυνο για μια μοιραία αποστολή δασοπυρόσβεσης το 1994

14 Σεπτεμβρίου 1994: Λεπτά μετά την λήψη της φωτογραφίας, το χαμόγελο των παιδιών αυτών θα μείνει αποκλειστικά στις αναμνήσεις των δικών τους ανθρώπων. Ελικόπτερο, πλήρωμα και επιβαίνοντες, θα συντριβούν πάνω σε μια πλαγιά. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου είχε ολοκληρώσει νωρίτερα με επιτυχία μια αποστολή δασοπυρόσβεσης. Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί το μνημόσυνο για τους άνδρες που έπεσαν κατά την διάρκεια της αποστολής τους.

Η επαφή με το ελικόπτερο UH-1H της Αεροπορίας Στρατού, χάθηκε στις 20:38 την 14η Σεπτεμβρίου 1994, στις 1:01 π.μ, ξημερώματα της 15ης Σεπτεμβρίου βρέθηκαν νεκροί επτά Δασοκομάντος, ο Κυβερνήτης, ο Συγκυβερνήτης και ο Μηχανοσυνθέτης του ελικοπτέρου: Λοχαγός Θεόκλειτος Καλφόπουλος ετών 37, Αρχιλοχίας Δημήτριος Σκούντας ετών 30, Επιλοχίας Δημήτριος Κωστόπουλος ετών 27, ο Δασοπόνος Αντώνιος Σφυνιάς ετών 28, ο Δασοφύλακας Εμμανουήλ Λιάπης ετών 32 και οι Δασοκομμάντος Γεώργιος Τζιαγκίδης ετών 28, Ευάγγελος Κουτσογιώργης ετών 27, Εμμανουήλ Κεσικιάδης ετών 26, Γρηγόριος Αδάμος ετών 23 και Χρήστος Κρικόπουλος ετών 22.

fox2magazine

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...