Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝΑΘΗΝΑ 16-9-2012.

Στην διαχρονική διαπάλη των εθνών για γεωπολιτική ισχύ, διεθνή έλεγχο της οικονομίας και διευρυμένη εξουσία το χρήμα ήταν ο διακαής πόθος του εισβολέα και το θυσιαστικό αίμα ήταν η απάντηση του αμυνόμενου. Όμως το χρήμα πήρε γρήγορα άνομο χαρακτήρα και βρώμικη υπόσταση όταν η οικονομία και η εξουσία έφτασαν στα χέρια του σιωνιστικού νεοταξισμού που θέλησε να καταστρέψει τα οικονομικά συστήματα των ελεύθερων εθνών και να υποτάξει τις πολιτικές τους διοικήσεις κάτω από το λάβαρο της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Αυτή η συνομωσία πήρε πολλούς χρόνους και έδωσε πολλούς πόνους μέχρι να φτάσουμε στον απότοκο της συμφοράς που ζούμε στην πατρίδα μας. Διέβη μέσα από πολέμους, εμφυλίους, εγκατάσταση διεφθαρμένων ταγών, κρυφές από τους λαούς οικονομικές συνδιαλλαγές, οικονομικές λεηλασίες τόκων και δανείων, αγοραπωλησίες και ακρωτηριασμούς εθνών, μαζικές φτωχοποιήσεις. Στην Ελλάδα έχουμε βιώσει όλα τα στάδια της διαστροφής των ηθών στα πολιτικά, οικονομικά και εθνικά ζητήματα. Κι ο λόγος είναι ότι εμείς είμαστε ανέκαθεν οι φορείς του Τίμιου Φυλετικού Αίματος και ο πραγματικός κίνδυνος του μολυσματικού νεοταξικού χρήματος.

Φτάνουμε λοιπόν πλέον στο πεδίο της ανοικτής σύγκρουσης. Τα σκουπίδια του συστήματος που περιβάλλουν το περιβόλι του Ελληνισμού έχουν σηκώσει υπερβολικό μπόι και οι πληγές του έθνους παίρνουν να κακοφορμίζουν. Οι δε εχθροί που μας ζώνουν, τέκνα του ίδιου παγκόσμιου κτήνους, κρούουν τις πύλες του Ελληνικού Κάστρου. Τα κόκκινα χαλιά που έχουν στρώσει οι γελωτοποιοί και επιστάτες του παγκόσμιου δυνάστη, οι αυτοαποκαλούμενοι κι ως πολιτικοί ηγέτες της χώρας με τα κόμματα που επιδιώκουν να μας οδηγήσουν σε εθνικό κώμα, έχουν στρώσει το έδαφος στους κατακτητές του νεοταξικού χρήματος. Οι τοκογλύφοι εμπρός και ξωπίσω οι λόγχες των τοποτηρητών.

Θαρρούν οι λυμεώνες της ηρωοτόκου γης μας πως με τα τελεσίγραφα του μεγάλου ξεπουλήματος και τις κραυγές των εποικιστικών τους στρατών θα ανοίξουμε τα συρτάρια της ψυχής και τα σεντούκια της πατρίδος μας στη διάθεσή τους. Πιστεύουν τα κοράκια του μισελληνισμού ότι μετά από χιλιάδες χρόνια αγώνων και αιμάτων θα τους δώσουμε γη και ύδωρ, όσα ζήτησαν και δεν τους δόθηκαν μήτε από τον Λεωνίδα μήτε από τον Μεταξά μήτε από κανέναν ανδρειωμένο Έλληνα. Εμείς όμως ως Έλληνες καθαρόαιμοι ως τα κατάβαθα του υποσυνείδητου έχουμε να τους μηνύσουμε ότι οι συμμορίες του χρήματος θα συναντήσουν τις φάλαγγες του ελληνικού αίματος.

Το Εθνικοκοινωνικό Κίνημα είναι ο αυθεντικός εκφραστής της Ελληνικής Ιδέας. Η κορωνίδα λοιπόν της δικής μας κοσμοθεωρίας είναι ότι το αίμα είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να συντρίψει το χρήμα. Καιρός να το πληροφορηθούν και εκείνοι που κάνουν πως το ξέχασαν. Όταν αυτοί αγοράζουν θωριά επίπλαστη και μολύνουν την πλάση με την ασχήμια τους, οι Έλληνες ορθώνουν το φυσικό ανάστημα τρανής γέννας και πολεμούν με πάθος για να αποκαταστήσουν την ομορφιά και τη δικαιοσύνη που φέρουν γαλανόλευκο εκτυφλωτικό ένδυμα και θείο ελληνικό λόγο. Η δική μας δύναμη δεν αφαιρείται και δεν μεταλλάσσεται γιατί είμαστε ποτισμένοι μ’ αυτήν ως τα έσχατα κύτταρα. Είναι η επιθυμία να μείνουμε Έλληνες ως την τελευταία ανάσα μας, ο όρκος να βαδίσουμε στα χνάρια των γεννητόρων μας, ο έρωτας για την γη μας, η απόφαση να την μεγαλώσουμε.

Ο Έλληνας Εθνικιστής δεν είναι μια αμελητέα ποσότητα στην απεραντοσύνη μέσα σε μια και μόνη χρονική συγκυρία. Δεν είναι ένα άτομο στείρο από αρχές και σκοπούς. Είναι μια προσωπικότητα που εργάζεται για την προκοπή του κοινωνικού συνόλου. Ο Έλληνας είναι ο Στρατιώτης της Φυλής που μάχεται για να τη βλέπει καθαρή και ζωηρή να γυρεύει τα πρωτεία και τα σκήπτρα της οικουμένης. Είναι ο Πατέρας και ο Εργάτης του Έθνους που στάζει το αίμα της καρδιάς του και τον ιδρώτα του προσώπου του για να είναι ανέγγιχτο από πειρασμούς και γιομάτο από χαμόγελο ευτυχίας το παιδί του. Και την ίδια ακριβώς στιγμής ανακατώνεται με τη λαχτάρα της λεύτερης ύπαρξης μέσα στα χώματα της πατρίδος για να κάνει το περιβόλι ακόμη πιο ανθηρό, ακόμη πιο ψηλό.

Τούτες τις ιστορικές στιγμές ο πλούτος της Ελληνικής Φυλής γίνεται πανοπλία και ξίφος μαζί στον υπέρτατο αγώνα. Ο Θεός, ο Λαός και η Γη μας ενώνονται σε μια σταυροφορία εθνικής αντεπίθεσης. Το Ελληνικό Έθνος τραβάει πορεία προς τα εμπρός προκειμένου να ισοπεδώσει την λαίλαπα από τα ιερά και τα όσια του Γένους των Αετών, να κατακρημνίσει από τα τείχη της Πολιτείας τους πραματευτάδες της ζωής μας και να κτίσει κραταιά και ακμάζουσα την Μεγάλη Ελλάδα του Ήθους, της Τιμής και της Ισχύος.

Το Έθνος του Φωτός θα τσακίσει τον σιχαμερό εσμό του σκότους. Οι Ήρωες σαν άλλοτε θα κλειδώσουν στη λησμονιά για πάντα τον γυρολόγο τσαρλατάνο. Και ο Έλλην βασιλεύς της Πίστεως θα πάρει τα κλειδιά του Ελληνισμού και της Οικουμένης από τον σιωνιστή πιστωτή και τον αγαρηνό επιστάτη του. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος αγαπημένε λαέ έξω από τη Λευκή Φυλή και το Αίμα το Ελληνικό. Αυτή είναι η Ελλάδα του Εθνικοκοινωνισμού για την οποία αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική Νίκη.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣΣάλος στην Αλβανία με τις «καυτές» φωτογραφίες της Γενικής Εισαγγελέως της Αλβανίας... [ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ]

Αναστατώνουν την Αλβανία, οι καυτές φωτογραφίες της Γενικής Εισαγγελέως της χώρας Ιna Rama, που την απαθανατίζουν σε στιγμές χαλάρωσης στην παραλία, μιας και έως σήμερα οι Αλβανοί είχαν συνηθίσει να την βλέπουν ντυμένη με μοντέρνο πλην αυστηρό ύφος, όπως αρμόζει εξάλλου στη θέση της.

Οι hot φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα "Panorama", κάνουν ήδη το γύρω των αλβανικών media και ανάβουν... φωτιές. Είναι γενικά παραδεκτό, πως η "σιδηρά κυρία" της αλβανικής δικαιοσύνης, διατηρείται σε άψογη φόρμα. Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες...

Κοινός συκοφάντης ο ΤσίπραςΟ Τσίπρας να αφήσει τα παραμύθια και τη λάσπη κατά της Χρυσής Αυγής. Όποιος διαθέτει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μας να το καταθέσει άμεσα στις Αρχές, ειδάλλως είναι ένας κοινός συκοφάντης. Η Χρυσή Αυγή δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση είχε με τον βομβιστή της Σπάρτης.Ο Σύριζα να ασχοληθεί με τις ανομίες του οίκου του, τον φονιά οπαδό του στην τράπεζα της Πάρου και τα τέκνα των στελεχών του που καταδικάζονται για ληστείες ή γλιτώνουν τη σύλληψη κατόπιν επεμβάσεως βουλευτών.
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου...http://www.xryshaygh.com

Παναγιώταρος: Η επέτειος του Μελιγαλά θα γίνει εθνική εορτή!


Επτά βουλευτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη παραβρέθηκαν στην επέτειο της μάχης του Μελιγαλά. "Τιμή στους χίτες και ταγματασφαλίτες" φώναζαν εκατοντάδες μέλη και οπαδοί του κόμματος...
Οι Χρυσαυγίτες με ελληνικές σημαίες και σημαίες του κόμματός τους, παρατεταγμένοι σαν στρατός, όπως γράφει το eleftheriaonline.g φώναξαν συνθήματα, όπως "αλήτες – φονιάδες – κομμουνιστές’’, "τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινα σκυλιά’’, "ο λαός δεν ξεχνά τους προδότες τους κρεμά’’, "Αίμα – τιμή – Χρυσή Αυγή’’.

Τι συμβαίνει στους Έλληνες την ίδια ώρα που ο Δένδιας “κυνηγάει” Χρυσαυγίτες;
Τι συμβαίνει στους Έλληνες την ίδια ώρα που ο Δένδιας “κυνηγάει” Χρυσαυγίτες;
Την ίδια ώρα που το πανελλήνιο "σείεται" από τις... "φασιστικές" επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε έναν πάγκο, δυο καρέκλες και μια τέντα (!), την ίδια ώρα που κυβέρνηση και αντιπολίτευση στηρίζουν ευθέως τους λαθρομετανάστες λαθοπωλητές και λαθρεμπόρους, εις βάρος των νομίμων Ελλήνων εμπόρων τους οποίους "ξεζουμίζει" το κράτος, oι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες που δραστηριοποιούνται στους χώρους των λαϊκών αγορών (και όχι μόνο), αγωνιούν για το μέλλον τους και το κράτος τους αγνοεί προκλητικά. Από τον ίδιο τον πρόεδρο των παραγωγών Λαϊκών αγορών Κρήτης, έφτασε στα χέρια μου η επιστολή που υπογράφεται από όλες τις ομοσπονδίες της χώρας προς τον υπουργό οικονομικών, ζητώντας από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να βοηθήσει στο πρόβλημα τους αφού ο υπουργός... αδιαφόρησε. Οι άνθρωποι αυτοί φορολογούνται για δυο... επαγγέλματα! Σαν να λέμε ότι ο φούρναρης θα φορολογείται ως παραγωγός αλλά και ως... έμπορος λες και δεν είναι αλυσιδωτή εμπορική δραστηριότητα. Το ίδιο και ο ζαχαροπλάστης που παράγει και πουλάει!  Φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε γιατί συμβαίνει αυτό, γιατί χτυπούν τις λαϊκές αγορές και ειδικά τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ και ποιοι θα ωφεληθούν από αυτό. Σας θυμίζω τα λεμόνια Τουρκίας και τις πατάτες Αιγύπτου... Σας μεταφέρω το περιεχόμενο της επιστολής:
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΑΘΗΝΑ 06/09/2012
Αρ.Πρωτ.: 2826
ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα,Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη
ΘΕΜΑ: Ταμειακές μηχανές στους παραγωγούς των λαϊκών αγορών
Κύριε Υπουργέ,
παρά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις όλων των συναδέλφων παραγωγών,με συντονισμένες και δυναμικές προσπάθειες,την παράδοση των αδειών μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εδώ και δύο χρόνια ένα και μοναδικό αίτημά μας είναι Η ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΙΔΙΩΤΗΤΑΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ,που επί 25 έτη,δηλαδή από το 1986 μας είχε αναγνωρισθεί και λειτουργούμε με την Α.Υ.Ο.Π 693/6477-10-1986.
Πρέπει να σας κάνουμε γνωστό οτι για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε πληρώνουμε ΦΠΑ 13% (π.χ. σπόροι)και 23%(π.χ. νάυλον,λιπάσματα,ψυκτικά).Το κόστος παραγωγής μέσα σε ένα χρόνο μόνο για την αύξηση συντελεστών ΦΠΑ έχει ανέβει 4% και από την αύξηση του ειδικού φόρου καυσίμων και με την φορολόγηση 13% επί του τζίρου στους αγρότες που πωλούν οι ίδιοι τα προϊόντα τους (θεωρώντας ότι ασκούν εμπορική δραστηριότητα).
Θεωρείται βέβαιο ότι η επιβίωση των παραγωγών των λαϊκών αγορών έχει φτάσει στα όριά της. Η επιβολή ΦΠΑ θα πλήξει τους καταναλωτές και τον θεσμό των λαϊκών αγορών,που είναι πηγή τροφοδότησης των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.

"Ο Μωάμεθ ήταν νεκρόφιλος, ομοφυλόφιλος και παιδεραστής"
Οι δημιουργοί της αμερικανικής ταινίας, η οποία θεωρήθηκε προσβλητική προς τον προφήτη Μωάμεθ, είχαν επηρεαστεί από έναν Αιγύπτιο κόπτη ιερέα και ιεροκήρυκα, ο οποίος ζει στη νότια Καλιφόρνια και συνηθίζει να προσβάλλει τον Μωάμεθ, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Los Angeles Times.Η εφημερίδα γράφει ότι ο άνθρωπος αυτός ονομάζεται Ζακαρία Μπότρος και κηρύττει ότι ο Μωάμεθ ήταν νεκρόφιλος, ομοφυλόφιλος και παιδεραστής.
Ο ίδιος ο Μπότρος δεν συνδέεται άμεσα με την ταινία “Innocence of Muslims”, αλλά οι τρεις δημιουργοί της ήταν οπαδοί του, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ο Στιβ Κλάιν, χριστιανός που επεξεργάστηκε το σενάριο, δήλωσε ότι ο Μπότρος ήταν "στενός φίλος" και τον συνέκρινε με τον αμερικανό υπέρμαχο των πολιτικών δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Για τα γεγονότα στην Ανθήλη  Για τα γεγονότα στην Ανθήλη
Η Τ.Ο. Λαμίας, όσον αφορά τα γεγονότα στην Ανθήλη το βράδυ της 12/9/2012, έχει να πει τα εξής: 

1. Η παρουσία μας εκεί αφορούσε πρόσκληση του φορέα των κατοίκων που το διοργάνωσε και έγινε κατόπιν διαβεβαιώσεων περί προσκλήσεως όλων των φορέων που εμπλέκονται, πολιτικών και δημοσίων. 
2. Σαν φιλοξενούμενοι καμία δικαιοδοσία δεν είχαμε, ούτε και διεκδικήσαμε, για το ποιοί θα έπαιρναν μέρος στη συνέλευση. 
3. Ακριβώς γι'αυτό το λόγο, ουδεμία ανάμειξη είχαμε στη συμπλοκή ανάμεσα σε κατοίκους και ρομά. 
4. Είχαμε την υποψία ότι θα δημιουργούταν εσκεμμένα ένταση, ώστε αυτοί που έπρεπε να εξηγήσουν τα πεπραγμένα τους να κρυφτούν πίσω από αυτό, όπως και έγινε. Δυστυχώς κάποιοι, με τη διασπορά ανυπόστατων και αστείων φημών ("στρατιές χρυσαυγιτών που έρχονται... λεγεώνες ρομά που εφορμούν.."), συνεχίζουν να πυροδοτούν την ένταση, αδιαφορώντας για τις συνέπειες . 
5. Η λεκτική αντιπαράθεση με την διευθύντρια του σχολείου αφορούσε στον υβριστικό και απαξιωτικό τρόπο που αρνήθηκε να μας απαντήσει στην ερώτηση και των κατοίκων όσων αφορά τα ιατρικά πιστοποιητικά που χρειάζονται για την εγγραφή νέων μαθητών ρομά και πως το χειρίστηκε σαν υπεύθυνη δημόσια λειτουργός. Σε ένα καίριο ζήτημα που αφορά την υγεία παιδιών(κατοίκων και ρομά) η απάντησή της ήταν "σε εσάς δεν απαντώ"... 

Κίνηση ανθρωπιάς από ομογενείς της Αμερικής


Ως μάννα εξ ουρανού περιμένουν τα...
νοσοκομεία της Κρήτης τη βοήθεια από την... Αμερική. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα φτάσουν στο νησί τα κοντέινερ που περιλαμβάνουν τόνους υγειονομικού υλικού για την ενίσχυση της λειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νησιού.

Πρόκειται για μία συνεργασία της Παγκρήτιας Ένωσης Αμερικής, η οποία σε συνενόηση με τις τοπικές υγειονομικές αρχές αποστέλει σημαντική βοήθεια με αναλώσιμα υλικά, όπως σύριγγες, βαμβάκι, μέχρι και εργαλεία που χρησιμοποιούνται στα επείγοντα περιστατικά (στην υγειονομική βοήθεια περιλαμβάνονται 2,5 χιλιάδες κωδικοί) η αξία των οποίων αγγίζει τις 300 χιλιάδες ευρώ.

Η συγκεκριμένη βοήθεια είναι πολύ σημαντική για τη λειτουργία των νοσοκομείων επισημαίνει στο prismanews.gr ο υποδιοικητής της υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης, Γιώργος Φραγκιαδάκης. Εμείς μπορεί να συνεχίζουμε τις παραγγελίες σε αναλώσιμα, ωστόσο η ενίσχυση από τους ομογενείς θα βοηθήσει τα νοσοκομεία να εξοικονομήσουν χρήματα αλλά και να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Τα κοντέινερ αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες και αφού φτάσουν στην Κρήτη, η ΔΥΠΕ θα αποφασίσει για την καλύτερη διανομή τους με βάση τις ανάγκες των νοσοκομείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία ανήκει στους ίδιους τους ομογενείς οι οποίοι αναζήτησαν τρόπους βοήθειας της τοπικής κοινωνίας και συμφώνησαν στην ενίσχυση των υγειονομικών υπηρεσιών. Μέλη της ένωσης των Κρητικών ομογενών της αμερικής ήρθαν σε επαφή με τοπικούς φορείς και εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν.

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΤΟΠΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥΑΘΗΝΑ 16-9-2012.

Έχουν περάσει 68 χρόνια από τον μαύρο Σεπτέμβρη του 1944 όταν οι ορδές του αρχισφαγέα και αρχικομμουνιστή Βελουχιώτη σφαγιάσανε στον Μελιγαλά χιλιάδες Έλληνες Πατριώτες γιατί θέλησαν να παραμείνουν εδραίοι στην εθνική τους ταυτότητα. Έλληνες υπερασπιστές της γης των πατέρων τους. Ειπώθηκαν πολλά στο διάβα της ιστορίας από διάφορους σχετικούς και άσχετους. Η μαρξιστική χούντα που λυμαίνεται πνευματικά και ιδεολογικά τον τόπο είπε πως οι εκτελεσθέντες ήταν τάχα προδότες του ελληνικού λαού και πως ό,τι συνέβη ήταν απλώς αντίποινα.

Ξεράσματα και εμέσματα τα λεγόμενα των προδοτών και δωσίλογων της Αριστεράς που δολοφονούσαν Έλληνες με κονσερβοκούτια και λόγχες, με βιασμούς και στραγγαλισμούς, με πετάγματα στον ομαδικό τάφο της Πηγάδας του μεγάλου σπαραγμού ακόμη και ζωντανών ή ημιθανών συμπατριωτών μας, που ξεκοιλιάζανε ακόμη και εγκύους. Σφαγιάστηκαν ακόμη και τραυματίες που ευρίσκοντο στο νοσοκομείο της περιοχής. Οι προδότες κατέβασαν την ελληνική σημαία και έβαλαν στη θέση της το κόκκινο πανί τους. Οι κομμουνιστοσυμμορίτες θέλανε μια Ελλάδα δίχως Έλληνες.

Τα Τάγματα Εθνικής Ασφαλείας και οι μαχητές της Βασιλικής Χωροφυλακής στον αντίποδα όπως και οι αντιστασιακοί της Εθνικής Οργάνωσης Χ υπήρξαν Πατριώτες και Εθνικιστές Έλληνες που πολέμησαν στο πλευρό των Γνήσιων και Γενναίων Ελλήνων, απλού, καθημερινού και μαχόμενου λαού, για να αποτραπεί το ανθελληνικό σχέδιο εξανδραποδισμού της ελληνικής ενδοχώρας και της υπαίθρου όταν στα βόρεια επιχειρείτο αντιστοίχως ο εθνικός μας ακρωτηριασμός. Το σχέδιο συνεχίζεται έως τις μέρες μας με μοντέρνους τρόπους από τοκογλύφους, πολιτικάντηδες και επίγονους των κομμουνιστοσυμμοριτών τάχα λαϊκών προστατών, άπαντες τέκνα του διεθνιστικού νεοταξισμού.

Εμείς παραμένουμε ισοβίως Εθνικοκοινωνιστές, Φυλετιστές και Φρουροί της Εθνικής Ασφαλείας του Ελληνικού Έθνους. Νοιαζόμαστε αποκλειστικώς για Ελεύθερους Έλληνες και Μεγάλη Ελλάδα. Αποδίδουμε Φόρο Τιμής στους Εθνομάρτυρες του Μελιγαλά κλίνοντας ευλαβικά γόνυ και Σημαίες της Φυλής μας και υποσχόμεθα πως αυτή η Γη Μαρτύρων και Ηρώων θα γίνει εκ νέου αληθινά ελληνική με τις ενέργειες του Εθνικοκοινωνικού Κινήματος γιατί το Τίμιο Αίμα των Ηρώων κατευθύνει το νου και τις πράξεις μας. Ενάντια σ’ ένα ψευτορωμέϊκο που από το 1974 και εντεύθεν απουσιάζει από την απόδοση Τιμών συναγελαζόμενο με τους εχθρούς Πατρίδος και Λαού.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΚΡΙΣΗΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΜΕ ΕΡΓΑΤΕΣ - ΣΚΛΑΒΟΥΣ


Κοίτα ποιος μιλάει...
Η κινηματογραφική ταινία της δεκαετίας του '80 "Κοίτα ποιος μιλάει ("Look who talks"), συνάδει απόλυτα με την οικονομική κατάσταση της Γερμανίας, η οποία όχι απλώς είνια πολύ λιγότερο ανθηρή απ'ότι περιγραφόταν, αλλά σύμφωνα μετα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πριν λίγες ώρες, ενώ πέρσι για μία ακόμα φορά η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας έφτασε το 3%, εν τούτοις το ποσοστό του χρέους επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) έφτασε το 83% (!), τη στιγμή που η Συνθήκη της Λισαβόνας προβλέπει ως ανώτατο όριο το 60% και στο τέλος του 2012 θα έχει αυξηθεί κατά 8% περίπου!Σύμφωνα με αυτό, το δημόσιο χρέος της Γερμανίας υπερβαίνει τα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ. Το ακριβές νούμερο ήταν 2.025.400.000.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικής «Destatis». Το χρέος αντιστοιχεί σε ποσό 24.771 ευρώ για κάθε Γερμανό πολίτη.

Το χρέος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού χρέους και ανέρχεται στα 1,28 τρισεκατομμύρια ευρώ. Το υπόλοιπο βαραίνει τις κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων που προσθέτουν 2,5% στο χρέος και άλλο ένα 4,9% από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Για το 2012 οι προβλέψεις μιλούν ότι το χρέος θα ξεπεράσει τα 2,2 τρισεκατομμύρια ευρώ, βάσει μελέτης του Ινστιτούτου Παγκόσμιων Οικονομικών του Κιέλου.

Βέβαια σε σχέση με το χάλι της λοιπής ευρωζώνης η Γερμανία θα μπορούσαμε να πούμε ότι "στέκεται καλύτερα". Είναι όμως έτσι: Με τις εξαγωγές να πέφτουν λόγω μείωσης κατανάλωσης στην ευρωζώνη, αλλά και στην Κίνα, ένα κράτος που εξαρτάται σχεδόν αποκελιστικά στις εξαγωγές του (στερείται φυσικών πόρων σχεδόν ολοκληρωτικά πλην του άνθρακα) τα πράγματα απέχουν από το να είναι ελπιδοφόρα.

Που οφείλόταν η γερμανική αντοχή μέχρι σήμερα; Αφενός μεν στη διατήρηση χαμηλών μισθών (μισθολογικό dumping), αφετέρου στη μαζική προώθηση των εξαγωγών, με τη βοήθεια των τραπεζών της. Όπως φαίνεται δε από μία παρουσίαση του ΟΟΣΑ, οι μισθοί στη Γερμανία διατηρήθηκαν σχεδόν σταθεροί τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ αυτοί αρκετών άλλων χωρών αυξήθηκαν μεταξύ 20% (Γαλλία) και 30% (Ελλάδα).

Με απλά λόγα οι εργαζόμενοι στην Γερμανία δεν εισέπραξαν τίποτα από τις επιτυχίες και τα πλεονάσματα των τελευταίων ετών, τα οποία οδηγήθηκαν αποκλειστικά και μόνο στις πολυεθνικές επιχειρήσεις και στις τράπεζες. Για πόσο τα ζώα" θα συνεχίσουν να τραβάνε το κάρι, χωρίς να τρώνε αρκετά;

Απλούστερα το δήθεν γερμανικό θαύμα, δεν στηρίζεται σε μία έξυπνη αύξηση της παραγωγικότητας, όπως στις ΗΠΑ ή στην Ιαπωνία, αλλά σε ένα κοινωνικά άδικο μισθολογικό dumping.

Οι αγορές ομολόγων φαίνεται πλέον να κατανοούν τα παραπάνω - ιδιαίτερα εκείνες, οι οποίες συνήθως προηγούνται των υπολοίπων, όπως για παράδειγμα οι αγορές των CDS. Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται από το ότι, το ύψος των ασφαλίστρων κινδύνου της Γερμανίας (CDS) έχει σχεδόν δεκαπλασιαστεί, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και παρά τις χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων - τα επιτόκια των οποίων θα έπρεπε να είναι διπλάσια των σημερινών.

ΓΙΑ ΠΟΊΟΥΣ ΤΟΎΡΚΟΥΣ ΜΙΛAΜΕ ΌΤΑΝ Ο ΠΑΠΟΎΛΙΑΣ ΠΡΌΔΩΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΈΔΩΣΕ ΑΜΑΧΗΤΊ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛAΔΑ;;
ΕΛΛΑΔΟΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ; ΤΡΙΑ ΜΙΛΙΑ ΔΥΤΙΚΩΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 1930 ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΑΡΤΕΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, ΤΟ "ΝΑΤΟ" ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1974 (ΟΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ "ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ") ΑΝΕΘΕΤΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟ (ΕΝΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟ). ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΜΥΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΗ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ , ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ "ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΛΜΑΖ- ΠΑΠΟΥΛΙΑ", ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ"Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (ΕΘΝΙΚΟ) ΧΩΡΟ, ΟΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΜΙΑ ΞΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΒΛΑΒΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ". (ΜΕ ΤΟ "ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΛΜΑΖ -ΠΑΠΟΥΛΙΑ") ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΥΘΗ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΣΠΑΣΘΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΥΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΣΗΛΘΕΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟΝ ΩΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΟΣ". ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΣΙΑΠΚΑΡΑ: " Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , ΟΠΩΣ ΔΙΕΜΟΡΦΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ , ΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΩΣ ΜΟΝΟΚΡΑΤΩΡ (ΔΙΚΤΑΤΩΡ). ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑΝ ΕΝΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ: ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΩΝ (ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΙΖΩΝΤΑ ΕΒΡΑΙΟΓΕΝΗ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΥΠ/ΕΞ ΤΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΙ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ) ΔΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ("ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ" ΚΑ "ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ" , ΠΟΙΝ.ΚΩΔ. 134 ΕΩΣ 152 , ΜΕ ΘΑΝΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ)"

ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ , Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΙΝ.ΚΩΔ. 134 ΕΩΣ 152, ΜΕ ΘΑΝΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ) ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ [ΣΗΜΕΡΑ "ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΟΣΙΑ ΤΟΥ , ΔΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΚΑΙ ΩΜΟΛΟΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΓΕΝΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΠΕΝΑΚΗ -ΨΑΡΟΥΔΑ (ΕΒΡΑΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΜΠΕΝ-ΧΙΡΑΜ η ΜΠΕΝΑΚΗ - ΧΩΡΕΜΗ ΝΗΣΟΥ ΧΙΟΥ) ΟΤΙ "ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ , ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ -ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ- ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ (ΤΗΣ Β.Α.Σ.Τ.Ρ. ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ -ΑΛΒΑΝΙΑΣ- ΣΚΟΠΙΩΝ- ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ) ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ , ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ"]

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΓΕΙΤΩΝΙΑΣ" "ΠΑΤΗΣΕ" ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙ :

Α) ΤΟ 1997 ΣΤΟ "ΝΑΤΟ" ΟΤΙ Η ΛΗΜΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.


Β) ΤΟ 1999 ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΝΟΤΑΜ Α240" ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ "FIR"
ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ.


Γ) ΤΟ 2001 ΜΕ ΝΟΜΟ (24611) ΟΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΕΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΕΩΣ.


Δ)ΤΟ 2004 , ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ "ICAO"ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΧΙΟΥ ΩΣ "ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΝΗΣΩΝ" (ΜΕ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΥΠ./ΣΥΓΚ.ΜΕΤ. ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΙΑΠΗ, ΑΛΒΑΝΟΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ" ΚΑΡΑ ΑΜΑΝ ΑΛΙ ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΕΒΡΑΙΟΥ ΚΟΛΟΖΩΦ , ΤΟΥ ΠΟΛΩΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΕΒΡΑΙΟΥ ΜΙΝΕΙΚΟ-ΤΣΑΝΤ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ "ΣΥΝ" ΛΕΒΙ η ΑΛΑΒΑΝΟΥ).


Ε) ΤΟ 2004 ΣΤΗΝ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ "ICAO", ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΡΕΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΕΩΣ ΤΗΣ Ν.ΛΗΜΝΟΥ.

ΣΤ) ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2005 ΣΤΟΝ "ΔΙΕΘΝΗ" ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΡΕΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΕΩΣ (COSPASSARSAT)ΟΤΙ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ.

Ζ) ΕΙΔΙΚΩΣ ΔΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2004 ΣΤΗΝ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ "ICAO" (ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ), ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ (ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ) ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΙΑΠΗ ΥΠ/ΣΥΓΚ.ΜΕΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ FIR ΑΘΗΝΩΝ, ΕΞ' ΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ>>
(ΤΕΛΟΣ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΣΠ.ΖΟΥΡΝΑΤΖΗ ΣΤΟΝ "ΕΛΕΥΘ.ΚΟΣΜΟ)

Βρίσκουν… αντιτουριστική την Χρυσή Αυγή!Βρίσκουν… αντιτουριστική την Χρυσή Αυγή!
Έχουν τρελαθεί τα καθεστωτικά ΜΜΕ…
Πολλά τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται τις τελευταίες ημέρες στα καθεστωτικά ΜΜΕ για την Χρυσή Αυγή (εναντίον φυσικά!), τόσα που δεν τα προλαβαίνουμε για να σας ενημερώσουμε. Και βέβαια, οι κατηγορίες κατά του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών που εξαπολύονται από τα εντεταλμένα παπαγαλάκια του καταρρέοντος μεταπολιτευτικού καθεστώτος ξεπερνούν κάθε φαντασία! Μέχρι και για σαμποτάζ του… τουρισμού κατηγορούν την Χρυσή Αυγή, διότι όπως λένε αποτρέπει τους αλλόθρησκους, Ασιάτες, Αφρικανούς και λοιπούς τριτοκοσμικούς… τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα, άρα η δράση του κινήματος είναι… «οικονομικά βλαπτική» για τη χώρα! Κι αν δε μας πιστεύεται και νομίζετε ότι το’  χουμε ρίξει στην… πλάκα, ιδού το πλήρες κείμενο του άρθρου που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα», με τίτλο «Ο πολιτισμός της ανοχής στον ξένο»:
«Στους αιώνες των αιώνων η ελληνική επικράτεια έχει διακριθεί για την ανοχή της προς τον ξένο, απ' όπου κι αν προερχόταν, ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος ή γλώσσας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι έννοιες της φιλοξενίας και του ασύλου ακόμη γεννήθηκαν εδώ. Το τελευταίο διάστημα αυτή ακριβώς η έννοια της ανοχής προς του ξένους τείνει να αμφισβητηθεί από λαϊκιστικές ακροδεξιές δυνάμεις, οι οποίες επενδύουν στον φόβο και στην ανασφάλεια που η κρίση γεννά. Το πρόβλημα δεν είναι αμελητέο, όσο κι αν προσπερνιέται από ορισμένους ανεγκέφαλους.
Ήδη η ρατσιστική δράση της ελληνικής ακροδεξιάς, όσο μεμονωμένη και θρασύδειλη κι αν είναι, συζητείται διεθνώς, μεγεθύνεται και βεβαίως αξιολογείται αναλόγως. Θίγει την ανθρωπιστική πλευρά της κοινωνίας μας, πλήττει τον ουμανιστικό χαρακτήρα της και παραβιάζει τα ήθη της.
Αλλά και πέραν αυτών είναι και οικονομικά βλαπτική. Ποιος άραγε θα ταξιδέψει σε μια χώρα που δεν σέβεται αλλόθρησκους και αντιμετωπίζει εχθρικά όσους έτυχε να έχουν γεννηθεί στην Ασία ή στην Αφρική; Πολύ περισσότερο γιατί να επενδύσει στην Ελλάδα ένας Ασιάτης ή ένας Άραβας που νιώθει απέναντί του πρόσωπα εχθρικά και επιθετικά;
Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι απλό. Τα ήθη που εισάγουν οι ακροδεξιές ομάδες είναι πρωτοφανή για την χώρα μας. Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ έτσι, ούτε επιτρέπεται να μεταβληθεί σε χώρα απολίτιστων βαρβάρων.

Χιλιάδες Έλληνες Εθνικιστές και Πατριώτες στον Μελιγαλά ΜεσσηνίαςΧιλιάδες Έλληνες Εθνικιστές και Πατριώτες στον Μελιγαλά Μεσσηνίας


Λαμπρή ήταν η τελετή Μνήμης στον Μελιγαλά Μεσσηνίας για τους χιλιάδες υπό των κομμουνιστών σφαγιασθέντες τον Σεπτέμβριο του 1944. Από τότε έχουν περάσει 68 χρόνια, αλλά η μνήμη των εγκλημάτων παραμένει άσβεστη. Χιλιάδες ήταν οι εθνικιστές και οι πατριώτες που τίμησαν την μνήμη αυτών που γνώρισαν την κομμουνιστική θηριωδία στην πράξη της. Μαζικότατη ήταν η προσέλευση των μελών της Χρυσής Αυγής από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, αλλά και από άλλα σημεία της Ελλάδος, αριθμώντας περισσότερα από χίλια άτομα. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής καταχειροκροτήθηκαν κατά την προσέλευση τους στην εκδήλωση, αλλά και κατά το πέρασμα τους από το κέντρο του Μελιγαλά, από τον Λαό που πλέον δείχνει να αφυπνίζεται και να αντιλαμβάνεται το «τις πταίει» της μεταπολίτευσης
Εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, κατατέθηκε το πρώτο στεφάνι της εκδήλωσης από τον Βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά. Συγκλονιστική ήταν η ομιλία του Συναγωνιστή, Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα των κομμουνιστικών εγκλημάτων στο χθες και στο σήμερα, επικαιροποιώντας ένα ζήτημα που δεν έληξε ποτέ. Στην συνέχεια τα μέλη της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν οδικώς προς την Κυπαρισσία για τα εγκαίνια του νέου γραφείου της Χρυσής Αυγής στην περιοχή. Αναλυτική παρουσίαση και περισσότερες φωτογραφίες μέσω του Xagr.net τις επόμενες ώρες.
  http://www.xryshaygh.com

Υπόθεση δολοφονίας «Ιρακινού» - Ιδού οι συκοφάντες μας! (3)Υπόθεση δολοφονίας «Ιρακινού» - Ιδού οι συκοφάντες μας! (3)
(Η περίπτωση Καμίνη).

Με… μήνυση απειλεί το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών ο δήμαρχος Αθηναίων (αριστερών και λαθρομεταναστών), Γ. Καμίνης, όπως βεβαιώνει το καθεστωτικό «Βήμα». Διαβάσαμε πολλές φορές το κείμενο, αλλά δεν καταλάβαμε τη συγκεκριμένη… κατηγορία που θα μας απευθύνει. Διαβάστε κι εσείς κι όποιος την ανακαλύψει κερδίζει… λουκούμι:
“Αυτοί με τα ξυρισμένα κεφάλια, τα «λεβεντόπαιδα με τα μαύρα μπλουζάκια» της Χρυσής Αυγής που κλιμακώνουν τη δράση τους, δηλαδή τους ξυλοδαρμούς και το κυνήγι ανύποπτων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, τη στιγμή που υπάρχει σαφής βελτίωση σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, εξόργισαν τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, που χαρακτήρισε, σε συνέντευξη Τύπου, την Χρυσή Αυγή ως «οργάνωση που, σε όλες τις εκδηλώσεις της, δείχνει ότι δρα εναντίον της Δημοκρατίας».
Ο κ. Καμίνης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο, όπως είπε, να κινηθεί και δικαστικά εναντίον της Χρυσής Αυγής, επειδή, ανάφερε «δεν θέλουν οι Χρυσαυγίτες να λυθεί το μεταναστευτικό ζήτημα με νόμιμο τρόπο», σημειώνοντας ότι «η ανομία εκτρέφει την Χρυσή Αυγή».
Αφορμή για το ξέσπασμα του Δημάρχου δεν στάθηκε, όπως εξήγησε η κλιμάκωση της έκνομης δράσης της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και η εθελοντική αιμοδοσία και διανομή τροφίμων που οργάνωσαν τα «μαύρα μπλουζάκια» στον Άγιο Παντελεήμονα. Ακόμα και με τα τρόφιμα που διατυμπάνιζαν ότι τα διέθεταν δωρεάν, τα εκμεταλλεύτηκαν για να εφαρμόσουν την πάγια τακτική τους περί... φυλετικής καθαρότητας…”.
Βέβαια, παραπάνω διαβάζουμε κάτι περί «κυνηγιού ανύποπτων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας» κι αυτό μας υποχρεώνει να θυμίσουμε μια οργισμένη δήλωση που είχε κάνει ο σύντροφος Καμίνης στις 16 Αυγούστου 2012, με αφορμή την «ρατσιστική» δολοφονία ενός Ιρακινού στην οδό Αλκαμένους από πέντε μοτοσικλετιστές με μαύρες μπλούζες, όπως έλεγαν τότε οι πάντες (από τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ μέχρι τους επαγγελματίες «αντιρατσιστές». Μόνο που αποδείχθηκε πως ο «Ιρακινός» ήταν Μαροκινός, τα κίνητρα της δολοφονίας ήταν το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και ο δολοφόνος –προς μεγάλη απογοήτευση των «προοδευτικών»- ήταν «κακόμοιρος οικονομικός μετανάστης». Ιδού οι τότε σχετικές δηλώσεις του προπέτη δημάρχου (πάλι από το «Βήμα») και τα συμπεράσματα δικά σας :

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην σύγχρονη “Δημοκρατία”Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην σύγχρονη “Δημοκρατία”
Άρση της ασυλίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής: Ναι- Άρση του απορρήτου των ελβετικών καταθέσεων για απατεώνες φοροφυγάδες βουλευτές: Όχι!
Το σύστημα, το ένοχο πολιτικό σύστημα ρίχνει τα προσωπεία του και καταρρέει μέσα στα κρίματά του στα μάτια του ελληνικού λαού. Έκρυβαν τόσον καιρό την άρνηση των Ελβετών να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα των βουλευτών που έχουν βγάλει λεφτά παράνομα στις ελβετικές τράπεζες. Θυμόμαστε όλοι την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας,-αυτής της πρώην μεγάλης παράταξης που ήθελε να ξαναϊδρύσει το κράτος, που κάνει μαγικά οικονομικά πειράματα με τα Ζάππειο 1 , Ζάππειο 2, Ζάππειο 3 και πάει λέγοντας, την παράταξη που έχει φλομώσει στα ψέματα τον ελληνικό λαό και τον ρίχνει στη φτώχεια και την δυστυχία-, να συνυπογράψει την αίτηση για άρση του απορρήτου.

Μελιγαλάς 1944 – Το χρονικό της μεγάλης σφαγήςΜελιγαλάς 1944 – Το χρονικό της μεγάλης σφαγής
Είναι Σεπτέμβριος του 1944. Στις 4 του μηνός, τα γερμανικά στρατεύματα αποχωρούν από την Μεσσηνία και τους γειτονικούς νομούς Λακωνίας και Ηλείας, με κατεύθυνση την Τρίπολη και την Κόρινθο. Την πόλη των Καλαμών υπεράσπιζε δύναμις 600 ανδρών των Ταγμάτων Ασφαλείας και 200 της Ε.Β. Χωροφυλακής, υπό την διοίκηση του Νομάρχου Δημητρίου Περρωτή. Την επομένη ημέρα, οι κομμουνισταί ζώνουν την πόλη. Επικεφαλής τους είναι ο απεσταλμένος του κόμματος από την Αθήνα, Νίκος Μπελογιάννης, που ζητά επιτακτικά την παράδοση της πόλεως. Ο Νομάρχης, με την συναίνεση των υπολοίπων τοπικών παραγόντων, αρνήθηκε ρητά και κατηγορηματικά. Έτσι, τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου, τα κόκκινα θηρία χίμηξαν στην Καλαμάτα. Η υπεροχή τους σε έμψυχο υλικό, σε πυροβολικό και σε βαρέα όπλα ήταν συντριπτική. Μοιραία, λοιπόν, μέχρι το βράδυ τα περισσότερα φυλάκια και οι συνοικίες της πόλεως έπεσαν στα χέρια του εχθρού. Ως τα μεσάνυχτα είχε μείνει απόρθητη η περιοχή του κέντρου της Καλαμάτας, όπου ευρισκόταν η Διοίκηση Χωροφυλακής. Εκεί, λοιπόν, είχαν συγκεντρωθεί οι αρχές, οι εναπομείναντες μαχητές και πολλοί τρομοκρατημένοι πολίτες. Ο κλοιός έσφιγγε συνεχώς γύρω τους. Οι ώρες ήταν κρίσιμες και οι αποφάσεις δεν είχαν την πολυτέλεια να περιμένουν. Μετά από σύσκεψη, αποφασίστηκε ομοφώνως η απελπισμένη έξοδος των δυνάμεων προς τον σιδηροδρομικό σταθμό και από κει η αναχώρηση προς τον ελεύθερο Μελιγαλά. Πράγματι, μετά από λίγο έγινε η έξοδος και περίπου 1.000 εθνικισταί κατάφεραν να φθάσουν στον Μελιγαλά. Εκεί θα δινόταν η κρίσιμη μάχη!
Η μάχη άρχισε στις 13 Σεπτεμβρίου, με μια μανιασμένη μαζική επίθεση των ορδών του Άρη Βελουχιώτη. Η άμυνα του ηρωικού Μελιγαλά ήταν πολύ καλά οργανωμένη. Περίπου 700 μαχητές ήταν κατανεμημένοι σε διάφορα οχυρά σημεία και αμύνονταν με τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο. Επικεφαλής των εθνικών δυνάμεων ήταν ο ταγματάρχης Δ. Παπαδόπουλος. Ο απολογισμός της πρώτης ημέρας της μάχης, ήταν αρνητικός για τους συμμορίτες, εφόσον όχι μόνον αποκρούστηκε η επίθεσή τους, αλλά ετράπησαν και σε άτακτη φυγή μετά από την αντεπίθεση των εθνικιστών, ενώ κυριεύθησαν 12 οπλοπολυβόλα τους.
Την επομένη, ανήμερα του Σταυρού, οι συμμορίτες πραγματοποιούν νέα επίθεση, ενισχυμένοι με βολές πυροβολικού και όλμους. Ωστόσο, η άμυνα του Μελιγαλά καλά κρατεί. Αλλά, με σημαντικές απώλειες: 9 νεκροί και 23 τραυματίες. Το βράδυ της ιδίας, γίνεται ένας πρόχειρος απολογισμός και διαπιστώνεται ότι τα πυρομαχικά εξαντλούνται. Είναι φανερό, πως οι επόμενες ώρες αναπόφευκτα θα είναι οι τελευταίες για την άμυνα της κωμοπόλεως. Ωστόσο, κανείς δεν δειλιάζει και δεν κουνιέται από τη θέση του. Τηρώντας πιστά την πανάρχαια ελληνική πολεμική παράδοση, οι εθνικιστές είναι αποφασισμένοι να πέσουν μέχρι ενός!

Από της Πτώσεως της Πόλεως, Μοιρολογάτε ΕθνικώςΑπό της Πτώσεως της Πόλεως, Μοιρολογάτε Εθνικώς
ΕΛΛΗΝΑΔΕΣ Μπακαλευόμενοι παντού της Γης, αν δεν ξαναβρεθείτε γρήγορα σε ανάλογη υψηλή με τη Βυζαντινή θέση: ΕΙΣΘΕ ΧΑΜΕΝΟΙ. Δεν είναι στο χέρι σας να εκλέξετε τίποτα. Ή θα είστε στην πρώτη γραμμή του Πολιτισμού ή στον Πάτο της Οικουμένης κι ο κάθε Βούλγαρος θα καββαλικεύει τον Έλληνα για να κάνει το δρόμο του σα γαϊδουράκι για περίπατο. [...]
Από της Πτώσεως της Πόλεως, Μοιρολογάτε Εθνικώς και κάνετε τις δουλίτσες σας περίφημα Ατομικώς. Από δε της Ελευθερώσεως της Ελλαδούλας, εφορτώσατε τα πάντα στο Χάρτινο Κοκοράκι και πάλι κάνετε τις δουλίτσες Σας. Δηλαδή και πάλι και μόνο ΜΠΑΚΑΛΕΥΕΣΘΕ.
Περικλής Γιαννάπουλος, Έκκλησις Προς το Πανελλήνιον Κοινό
Μολονότι, Απολλώνιος ο Λόγος του Περικλή Γιαννόπουλου, δεν αφήνει περιθώριο για αμφισημίες, ως οι χρησμοί των Δελφών. Ως νέος Ισοκράτης, Οραματιστής της Δυνάμεως του Ελληνισμού, διατυπώνει ξεκάθαρα στους Έλληνες τι πρέπει να κάνουν και τι πρέπει να σταματήσουν να κάνουν.
Είναι τραγική ειρωνία που σχεδόν διακόσια χρόνια έπειτα, οι Έλληνες εξακολουθούν να μπακαλεύονται περίφημα ατομικώς και να αγνοούν  το Εθνικό Συμφέρον. Είναι τραγική ειρωνία που η γενιά των Ελλήνων που ευθύνεται για την οικονομική καταστροφή και υποδούλωση της Πατρίδας μας είχε το χρήμα σε τόση υψηλή θέση στο αξιακό της σύστημα.
Μια καλή δουλίτσα. Εύκολο χρήμα: τζόγος ή δάνεια. Ησυχία...να σπουδάσουν τα παιδιά για να βρουν μια καλή δουλειά σε καμιά «μεγάλη εταιρεία» ή ακόμα καλύτερα στο Δημόσιο. Ένα σπιτάκι και δυο τρία αμαξάκια...ήταν το νεοελληνικό όνειρο που μετατρέπεται σιγά-σιγά σε εφιάλτη.
Η Ελλάς, Πύλη της Ευρώπης, σταυροδρόμι λόγω γεωγραφικής θέσεως σε πέντε θάλασσες και τρεις Ηπείρους, σήμερα έχει καταντήσει να μην κερδίζει από το εμπόριο και να μην παράγει τίποτα. Δεν έχει οδικό δίκτυο. Δεν έχει σιδεροδρομικό δίκτυο για τη μεταφορά μεγάλων φορτίων. Δεν έχει ναυσιπλοΐα. Δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ!
Ή μάλλον έχει! Έχει δύο εκατομμύρια Έλληνες ανέργους και τρία εκατομμύρια αλλοδαπούς (αναλογία σχεδόν 1-1) που είτε θα κλέβουν τις δουλειές είτε τα σπίτια των Ελλήνων.  Αντί λοιπόν να ανθεί το εμπόριο και ο Πολιτισμός στην Ελλάδα, ανθεί το έγκλημα από τις κρατικές (βλέπε διαφθαρμένους πολιτικούς, δικαστικούς και άλλους ανώτερους αξιωματούχους) και παρακρατικές συμμορίες που δρουν σε πόλεις και χωριά κι όπου μιλιέται ακόμα η ελληνική γλώσσα!  Έσπευσαν οι δικαστικοί και η κυβέρνηση να υπερασπιστούν τις περιουσίες που αποτελούν ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ και που δήθεν πολεμούν δαπανώντας ένα σκασμό λεφτά ακόμα και για διαφημίσεις στην τηλεόραση!
Εν κατακλείδι: Η οικονομία και η πολιτική είναι αλληλένδετα. Δεν γίνεται να υπάρξει οικονομική ευημερία στο Λαό αν υπάρχουν σάπιοι πολιτικοί  και το αντίστροφο.
Οδυσσέας Θαλασσινός- Αετομάχος

Πειραιάς-Κηφισιά: Μια ιστορική σιδηροδρομική γραμμή

10
Image
Ο Αστικός Σιδηρόδρομος Πειραιά - Κηφισιάς, γνωστός ως «Ηλεκτρικός», μετράει  σχεδόν ενάμισι αιώνα ζωής. Ατμοκίνητος αρχικά και ηλεκτροκίνητος αργότερα, ο  σιδηρόδρομος συνέδεσε το 1869 την Αθήνα με τον Πειραιά, που μέχρι τότε οι άμαξες  και τα παμφορεία ήταν το μόνο μέσο συγκοινωνίας μεταξύ τους.
Η πρώτη ιδέα για τη δημιουργία του τέθηκε από τον Φρειδερίκο Φεράλδη το 1835, ένα χρόνο αφότου η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, αλλά απορρίφθηκε από την τότε κυβέρνηση. Οκτώ χρόνια αργότερα, το 1843, ο Αλέξανδρος Ραγκαβής επαναλαμβάνει δημόσια την πρόταση, αλλά και πάλι δεν υπήρξε ανταπόκριση.
Το 1855 ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών, Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, καταθέτει το πρώτο νομοσχέδιο για την ίδρυση σιδηροδρόμου Αθήνας - Πειραιά. Είναι ο Νόμος ΤΖ «περί συστάσεως σιδηροδρόμου Απ' Αθηνών εις Πειραιά», ο οποίος δίνει το δικαίωμα εκμετάλλευσης στην εταιρία που θ' αναλάμβανε το έργο για 55 χρόνια. Το 1857 το δικαίωμα αυτό αυξάνεται σε 75 χρόνια.
Έπειτα από ανεπιτυχείς προσπάθειες ανάθεσης του έργου, το 1867 κατακυρώνεται στον άγγλο επιχειρηματία Εδουάρδο Πίκερινγκ, ο οποίος το Νοέμβριο του ίδιου έτους αρχίζει να κατασκευάζει το έργο. Ένα χρόνο μετά, το 1868, ο Πίκερινγκ μεταβιβάζει τις υποχρεώσεις του στην ιδρυθείσα από όμιλο Ανώνυμη Εταιρία του «Απ' Αθηνών εις Πειραιά Σιδηροδρόμου» - Σ.Α.Π. Α.Ε.
Στις 17 Φεβρουαρίου του 1869 η εταιρία έχει τελειώσει το έργο και γίνεται η πρώτη δοκιμή της διαδρομής. Τα επίσημα εγκαίνια γίνονται μέσα σε ατμόσφαιρα γενικής χαράς, στις 27 Φεβρουαρίου 1869, με επιβάτες στο πρώτο δρομολόγιο τη Βασίλισσα Όλγα, τον Πρωθυπουργό Ζαΐμη, υπουργούς, στρατιωτικούς, διπλωμάτες και άλλους επισήμους. Επιτέλους, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Η ατμομηχανή με 6 βαγόνια καλύπτει τη διαδρομή των 8 χιλιομέτρων από το Θησείο στον Πειραιά περίπου σε 19 λεπτά. Οι δύο πόλεις, Αθήνα και Πειραιάς, έχουν πλέον συνδεθεί με σιδερένιες γραμμές.
Τα σχόλια του τύπου της εποχής πολλά και καλά. Στις 3 Μαρτίου του 1869 ο «Αιών» γράφει: «Ο σιδηρόδρομος ήρξατο τακτικώς εργαζόμενος από της τελευταίας Παρασκευής. Η συρροή των επιβατών είναι μεγίστη. Οι πάντες δ' ομολογούσι τας μεγίστας ωφελείας, ας η κάταρξις του έργου τούτου υπισχνείται. Ευχόμεθα και αύθις, ίνα η μικρά αύτη γραμμή υπάρξει η αρχή του καθ' όλην την επικράτειαν συμπλέγματος σιδηροδρόμων».
Από το πρώτο επίσημο δρομολόγιο, το 1869, έως τις 16 Σεπτεμβρίου του 1904 οπότε πραγματοποιήθηκε η ηλεκτροδότηση του σιδηροδρόμου, μεσολάβησαν η στρώση διπλής γραμμής και η έναρξη κατασκευής σήραγγας το 1889 από το Θησείο μέχρι την Ομόνοια(Λυκούργου και Αθηνάς), όπου δημιουργήθηκε και ο παλιός σταθμός της Ομόνοιας, ο οποίος εγκαινιάστηκε στις 17 Μαΐου του 1895.
Η υπόγεια σήραγγα και η ηλεκτροδότηση προκάλεσε πάλι πολλά και ποικίλα σχόλια του Τύπου της εποχής. Αξίζει να αναφερθούν μερικά που καταδεικνύουν την αντίδραση του κόσμου της εποχής εκείνης σε κάθε καινοτομία. «Τι να σου πω, αδελφέ, λέγει κάποιος εκ των προσκεκλημένων. Νομίζω ότι πρόκειται να μας κλείσουν «κατά βαρβάρων» με τον Υπόγειον. Και κύψας εις το αυτί του πλησίον του ισταμένου ηρώτησε σοβαρώς:
- Έκαμες την διαθήκην σου;
- Όχι.
- Εξωμολογήθης τουλάχιστον;
- Ούτε.
- Εγώ δεν είχα το θάρρος να έλθω απροετοίμαστος. Αυτή η σήραγξ μου φαίνεται σαν καρμανιόλα.»

Σε άλλο δημοσίευμα, στις 18 Σεπτεμβρίου του 1904, ο χρονογράφος των «Καιρών» με το ψευδώνυμο «Φαληριώτης», γράφει για τον ηλεκτρικό, πλέον, σιδηρόδρομο:
- Ένα δια το Φάληρον πρώτης.
- Μετ' επιστροφής;
- Απλούν, απλούν. Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος αν θα φθάσω ζωντανός...

Το 1926 οι ΣΑΠ (Σιδηρόδρομοι Αττικής) που εκμεταλλεύονται το «Θηρίο» της Κηφισιάς, δηλαδή τη Γραμμή από Πλατεία Αττικής μέχρι Κηφισιά, με διακλάδωση από Ν. Ηράκλειο μέχρι Λαύριο, και οι «Τροχιόδρομοι Αθηνών - Πειραιώς» που εκμεταλλεύονται τα Τραμ, συνεργάζονται με τον αγγλικό όμιλο «Πάουερ». Από τη συνεργασία αυτή προκύπτουν δύο Εταιρίες: Η «Ηλεκτρική Εταιρία Μεταφορών» (ΗΕΜ) που αναλαμβάνει την εκμετάλλευση των Τραμ και της Γραμμής της Κηφισιάς και οι «Ελληνικοί Ηλεκτρικοί Σιδηρόδρομοι» (ΕΗΣ).
Οι ΕΗΣ αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις της πρώην ΣΑΠ και ταυτόχρονα τη δέσμευση να βελτιώσουν την υπάρχουσα γραμμή και να επεκτείνουν την υπόγεια σήραγγα ως το σταθμό «Αττική» με διπλή γραμμή για να ενωθεί ο Ηλεκτρικός με την Κηφισιά, με υπόγειο σταθμό κάτω από την «Ομόνοια». Τα έργα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 1928 και στις 21 Ιουλίου του 1930 εγκαινιάζεται από τον Ελευθέριο Βενιζέλο ο υπόγειος σταθμός «Ομόνοια». Αργότερα, το 1948 και το 1949 εγκαινιάζονται αντίστοιχα οι σταθμοί «Βικτώρια» και «Αττική».
Το 1937 η ΗΕΜ αναλαμβάνει την Ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου Κηφισιάς και το 1938 καταργεί το Θηρίο για την πραγματοποίηση του έργου. Τα έργα, όμως, λόγω της κρίσιμης περιόδου, δεν ολοκληρώνονται και φτάνουμε έτσι στο 1950, οπότε παραχωρείται από την ΗΕΜ στην ΕΗΣ η ολοκλήρωση του έργου Ηλεκτροκίνησης και η εκμετάλλευση του σιδηροδρόμου Αθηνών - Κηφισιάς. Οι ΕΗΣ συνεχίζουν τα έργα που καταλήγουν σταδιακά το 1957 με τη λειτουργία του σταθμού της Κηφισιάς. Έτσι, η συγκοινωνία από Πειραιά μέχρι Κηφισιά με τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο είναι πλέον πραγματικότητα.
Την 1η Ιανουαρίου του 1976 οι ΕΗΣ περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο και μετονομάζονται σε ΗΣΑΠ. Α.Ε. (Ηλεκτρικοί Σιδηρόδρομοι Αθηνών - Πειραιώς).
Σε όλη αυτή τη διαδρομή του, από το 1869 έως σήμερα, ο σιδηρόδρομος έζησε στιγμές μεγαλείου και συμφορές. Μετέφερε βασιλείς, υψηλούς επισκέπτες, έδωσε το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, μετέφερε στρατιώτες του πολέμου 1912 - 1913. Βομβαρδίστηκε και επέζησε, πραγματοποιώντας εκατομμύρια δρομολόγια, που εξυπηρέτησαν δισεκατομμύρια επιβάτες.
[Aναδημοσίευση από sansimera.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κόντρα Κασιδιάρη - Αντωνοπούλου για την "δουλειά" των φαναριών (vid) Εκτύπωση E-mail 14-09-2012 18:58:39

 Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, "life" εκτυλίχθηκε ο παρακάτω διάλογος όπως φαίνεται στο βίντεο μεταξύ των παρουσιαστών της εκπομπής και του εκπρόσωπου τύπου της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη.

Με την θεματολογία για το αν οι αλλοδαποί οικονομικοί μετανάστες "κλέβουν" τις δουλείες των Ελλήνων, η παρουσιάστρια της εκπομπής ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι Έλληνες δεν θα δούλευαν ποτέ σε "δουλειές στα φανάρια" για να λάβει την αντίστοιχη απάντηση του Η. Κασιδιάρη.

Ασφαλώς αυτό που εννοούσε η παρουσιάστρια είναι και αυτό που οι περισσότεροι Έλληνες ομολογούν μεταξύ τους, ότι δηλαδή πολλές από τις εργασίες στις οποίες απασχολούνται οι οικονομικοί μετανάστες, οι "ντόπιοι" δεν καταδέχονται να τις αναλάβουν.

Ομως πολλοί Ελληνες δεν καταδεχόντουσαν να κάνουν κάποιες εργασίες γιατί υπήρχαν οι λαθρομετανάστες.

Εντολή προς ΕΛΑΣ: "Να συλλαμβάνετε και βουλευτές"!


ην εντολή να συλλαμβάνουν ακόμα και βουλευτή στην περίπτωση κατά την οποία τελεί αδίκημα έχουν στα χέρια τους οι επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων σε ολόκληρη την επικράτεια. Πρόκειται σαφώς για ένα μέτρο το οποίο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να λάβει μετά τις τελευταίες δράσεις που έγιναν με πρωταγωνιστές βουλευτές και οπαδούς της Χρυσής Αυγής.
Πάντως καλό επικοινωνιακά, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να συλλαμβάνου οι αστυνομικοί βουλευτές, ξεκαθαρισμένα πράγματα από το Σύνταγμα.
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής το σχέδιο του Ν. Δένδια μεταξύ άλλων προβλέπει:

• Εμπλοκή της κρατικής ασφάλειας

Θα αναλαμβάνουν να παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των μελών του "ακροδεξιού" χώρου γενικότερα.

• Αποστολή οδηγιών σε όλα τα τμήματα

Στις οδηγίες εντάσσεται και η σύσταση να μην εξαιρούνται ακόμη και οι βουλευτές, όταν αυτοί παραβιάζουν τον νόμο. Την τελική απόφαση βέβαια θα την λαμβάνουν οι εισαγγελικές αρχές.

• Στενή συνεργασία με την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος

Ο επικεφαλής Μ. Σφακιανάκης θα παρακολουθεί ηλεκτρονικές σελίδες που διακινούν υλικό και πληροφορίες σχετικά με την κινήσεις "ακροδεξιών οργανώσεων" στην χώρα.

• Αστυνομική παρουσία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει εντολή η ΕΛ.ΑΣ να κάνει αισθητή την παρουσία της, όπως συνέβη με την εγκατάσταση δύναμης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αλλά να μην δοθεί η εικόνα αστυνομοκρατούμενων πόλεων. Μήπως θα ήταν καλύτερο να τους στείλει να συλλάβουν λαθρομετανάστες; Οι Χρυσαυγίτες όλοι ξέρουν που βρίσκονται, δεν χάνονται...

• Αυστηροποίηση των διατάξεων για την ρατσιστική βία

Ο Νίκος Δένδιας είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος προωθεί ρυθμίσεις για την αυστηροποίηση την ποινικής μεταχείρισης στις περιπτώσεις ρατσιστικής βίας, με τιμωρία η οποία θα υπερβαίνει τα 3 χρόνια και θα περιορίζει τη δυνατότητα αναστολής ή μετατροπής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grΒενιζέλος: "Νέο Σύνταγμα που να προβλέπει τον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας"

Γράφει ο Δημ. Αντωνίου, ιατρός 

Η Ανωτάτη Αρχή Δικαίου στην Δημοκρατία είναι το Δημόσιο Συμφέρον του Λαού (Συντ. 1 και 106 παρ.3). Συνεπώς, σε καταστάσεις οικονομικών δυσχεριών και αδυναμίας του κράτους για την ταυτόχρονη αποπληρωμή και των εξωτερικών δανείων και των εσωτερικών του υποχρεώσεων, το κάθε κράτος είναι υποχρεωμένο κατά ΑΠΟΛΥΤΗ προτεραιότητα να καλύψει τις δεύτερες και να αρνηθεί μονομερών να εξοφλήσει τους ξένους δανειστές (μονομερής διαγραφή του χρέους) (βλ. άρθρο μου «Το δόγμα του Calvo «Το δόγμα του Calvo: H Μονομερής διαγραφή του εξωτερικού χρέους στο Ελληνικό και Διεθνές Δίκαιο (δικό μου άρθρο, γράφει ο Δημ. Αντωνίου http://www.elzoni.gr/html/ent/817/ent.14817.asp)

Το δικαίωμα και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ αυτή της κάθε ανεξάρτητης και κυρίαρχης χώρας προβλέπεται και στο Διεθνές Δίκαιο και συνιστά την ουσιαστικότερη και πρωταρχική έκφραση της Εθνικής Κυριαρχίας των Κρατών (συνθ. Βερσαλλιών 1919), η οποία είναι η Υψίστη μορφή Εθνικού Συμφέροντος. Το δικαίωμα αυτό έχουν ασκήσει ΟΛΕΣ οι υπερχρεωμένες χώρες, με πρώτη την Γερμανία δύο φορές των 20ο αιώνα, εκτός μιας… της Ελλάδος…

Επειδή η παραπάνω υποχρεωτική κι απαράβατη ιεραρχία των προτεραιοτήτων, έχει Παράνομα, Πρωτοφανώς και Προδοτικά, παραβιαστεί από τις τρείς τελευταίες κυβερνήσεις της Ελλάδος υπέρ των ξένων κατακτητών της χώρας μας, οι οποίες (κυβερνήσεις) δίνουν απόλυτη προτεραιότητα στην εξόφληση των εξωτερικών δανείων εις βάρος του Εθνικού Συμφέροντος του Λαού, γεγονός που –εκτός της εκχώρησης της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας υπέρ των ξένων δυνάμεων της Τρόικας που προβλέπετει ρητά και στις δύο Δανειακές Συμβάσεις του 2010 και 2012-συνιστά και στοιχείο της Εσχάτης Προδοσίας κατά του Έθνους (και σε αυτό το θέμα έχει στηριχθεί η μήνυσή μου, που το έκανε δεκτό ο εισαγγελέας του ΑΠ), προσπαθούν οι προδότες υπάλληλοι της Τρόικας να αλλάξουν το Σύνταγμα στα παραπάνω άρθρα του (Συν 1 και 106 παρ.3) και να νομοθετήσουν την «προτεραιότητα εξόφλησης των ξένων τοκογλύφων σε σχέση –και εις βάρος – του ελληνικού Λαού»!. Από που προκύπτει αυτό;
  1. Αυτό προβλέπεται ρητά στο άρθρο 15 της 2ης Δανειακής Σύμβασης του Μαρτίου του 2012 με την Τρόικα!, στο οποίο προβλέπεται ρητά η σύσταση ενός Ταμείου Δημοσίων Εσόδων της Ελλάδος, με έδρα το Λοτξεμβούργο (και υποκείμενο στο δίκαιο του κράτους αυτού), στο οποίος (Ταμείο) κατατίθενται ήδη όλα τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου (από τις ΔΕΚΟ, εφορία, τελωνεία, εισιτήρια αρχαιολογικών χώρων κλπ), από αυτά θα εξοφλούνται ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ οι εκάστοτε δόσεις του εξωτερικού μας δημόσιου χρέους κι ότι απομένει-που δεν θα απομένει ποτέ τίποτα διότι έχουνε ακόμα δημοσιονομικά ελλείμματα-θα καλύπτουν στοιχειώδεις εσωτερικές μας ανάγκες. Η εφαρμογή του άρθρου αυτού της 2ης Δανειακής Σύμβασης, έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται!
  2. Και μια έκπληξη: Αυτό το ετοίμαζε ο σχιζοδισυπόστατος Ευ. Βενιζέλος από το 2011, όταν ήταν υπουργός Άμυνας.
ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΑΥΤΌ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (το οποίο τώρα εξαφανίστηκε από το defence.gr!, αλλά κατατέθηκε στην μήνυσή μου για την Εσχάτη Προδοσία από το site). 

E.Βενιζέλος: "Νέο Σύνταγμα που να προβλέπει τον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας"! (διαβάστε με προσοχή τις παραγράφους Ια και Ιβ). 03-01-2011 15:25:47.

Σχόλιο δημοσιογράφου: «Το Μνημόνιο ως "επιβεβλημένο" και "αυτονόητο" πρέπει να προηγηθεί του Συντάγματος της χώρας και το δεύτερο πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες περιορισμού της Εθνικής Κυριαρχίας, δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς, σε άρθρο του στο διαδίκτυο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος! Επίσης τάσσεται υπερ της διατήρησης του σταυρού προτίμησης στις εκλογές, προτείνει την "κομματική αναστύλωση", τον έλεγχο των δαπανών των κομμάτων από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τάσσεται υπέρ της αποσύνδεσης της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την αναγκαστική προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση μη συγκέντρωσης του αριθμού των 180 ψήφων στην Βουλή. Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση ανησυχεί για το ενδεχόμενο χαρακτηρισμού ως "αντισυνταγματικής" από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ολόκληρης της πολιτικής μεθόδευσης και τους αποτελέσματος (Μνημόνιο) που εχει ξεκινήσει από τον περασμένο χρόνο. Το άρθρο αυτό, κινείται προς την κατεύθυνση της "προκρούστειας" λογικής των συνταγματικών δικαιωμάτων που υπερβαίνουν το Μνημόνιο. Όποιο δικαίωμα και όποια πρόβλεψη εθνικής κυριαρχίας υπερβαίνει αυτά που προβλέπει το Μνημόνιο, απλά κόβεται. Πρακτικά πρόκειται για μία άποψη "δημοκρατικής" κατάργησης της Εθνικής Κυριαρχίας. Με απλά λόγια προτείνεται ένα "δημοκρατικό πραξικόπημα" για την μείωση της Εθνικής Κυριαρχίας.
Ας δούμε ολόκληρο το άρθρο του Ευ. Βενιζέλου»:

Ια. Το Σύνταγμα υπό συνθήκες κρίσης

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αλλά και ελπιδοφόρο, να συζητάς για αναθεώρηση του Συντάγματος υπό συνθήκες βαθιάς και γενικευμένης κρίσης. Κρίσης δημοσιονομικής, αναπτυξιακής, κοινωνικής, ηθικής, πολιτικής. Το βασικό ερώτημα είναι: αντέχει το Σύνταγμα υπό συνθήκες κρίσης; Η αλήθεια είναι ότι υφιστάμεθα σημαντικούς περιορισμούς σε όλες τις όψεις της εθνικής κυριαρχίας -άρα και στη συνταγματική μας κυριαρχία. Αλλάζει η αντίληψη περί γενικού συμφέροντος, περί της εθνικής οικονομίας και των αναγκών της. Ο νομοθέτης, ο δικαστής, η κοινωνία, ο επιστήμονας, βρίσκονται όλοι αντιμέτωποι με μια νέα αξιολόγηση των πραγματικών δεδομένων. Πράγματα τα οποία θεωρούντο αδιανόητα, τώρα λόγω κρίσης θεωρούνται επιβεβλημένα και αυτονόητα. Το Σύνταγμα πρέπει, συνεπώς, να «υποδεχθεί» ένα νέο φαινόμενο.

Ιβ. Σύνταγμα και μνημόνιο 

Η συζήτηση για το μνημόνιο και τη συνταγματικότητά του, στην πραγματικότητα είναι συζήτηση για το πώς η έννοια του γενικού συμφέροντος, δηλαδή η έννοια του συμφέροντος της εθνικής οικονομίας, διαχέεται μέσα στο Σύνταγμα και επηρεάζει όλες τις σχετικές διατάξεις: τη συλλογική αυτονομία, τη νομοθετική διαδικασία, τις διατάξεις για την άσκηση των ατομικών δικαιωμάτων, την έννοια του κοινωνικού κεκτημένου.
Ένα βασικό θέμα που αντιμετώπισε η αναθεώρηση του 2001 είναι πως πρόβλεψε ρητά ότι το άρθρο 28 είναι το συνταγματικό θεμέλιο για την ακώλυτη συμμετοχή της Ελλάδας στις διαδικασίες ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ποιάς ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όμως; Μιας Ευρώπης που παραπαίει, αμήχανης, χωρίς επαρκή ηγεσία, χωρίς το αναγκαίο πολιτικό προσωπικό, που δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις απολύτως αναγκαίες για θέματα νομισματικής πολιτικής, ευρωπαϊκού δημόσιου χρέους και ανάπτυξης: Αυτά είναι μερικά από τα θεμελιώδη προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε την περίοδο από τώρα έως το 2013, οπότε και επιτρέπεται να κινηθεί και πάλι η διαδικασία αναθεώρησης.

ΙΙα. Τρεις μείζονες προτεραιότητες

Πρώτον, είναι απολύτως κρίσιμο και αναγκαίο να μη θίξουμε το δικαιοκρατικό, κοινωνικό, συμμετοχικό, οικολογικό κεκτημένο του 2001. Το άρθρο 25, όπως έχει, είναι κορυφαία διάταξη στην ευρωπαϊκή συνταγματική τάξη: Η αρχή της αναλογικότητας, η τριτενέργεια, η ρητή κατοχύρωση του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτος, η υποχρέωση όλων των οργάνων της Πολιτείας να συμβάλουν στην πραγμάτωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Τα κοιτάσματα του άρθρου 25 είναι τεράστια και αναξιοποίητα. Τα αξιοποιεί σταδιακά η νομολογία, αλλά πρόκειται για «στάγδην» αξιοποίηση. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε:

  • θέματα ασφάλειας χωρίς να θίξουμε το κράτος δικαίου
  • θέματα ανάπτυξης χωρίς να θίξουμε το οικολογικό κεκτημένο
  • τη δημοσιονομική κρίση χωρίς να θίξουμε την συνταγματική κατοχύρωση των κοινωνικών δικαιωμάτων.
ΙΙβ. Η «αναθεώρηση» των κομμάτων προηγείται

Δεύτερο μεγάλο θέμα είναι να βάλουμε το δάχτυλό μας εις τον τύπον των ήλων του προβλήματος διακυβέρνησης: δεν φταίει το Σύνταγμα, φταίνε τα κόμματα. Πιο κρίσιμο ζήτημα είναι η αναθεώρηση των κομμάτων από την αναθεώρηση του Συντάγματος για την ποιότητα του δημοσίου βίου. Το ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα, το συλλογικό, το αποκεντρωμένο, το κόμμα που έχει θεσμική λειτουργία και συνείδηση των θεσμικών πολιτειακών υποχρεώσεών του, είναι η Λυδία Λίθος για τα πάντα: για τη σύγχρονη και ολοκληρωμένη λειτουργία της Βουλής και των επιτροπών της, για τη σχέση Βουλής και Κοινωνίας των Πολιτών, για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την αποκέντρωση –δεν μπορείς να έχεις αποκέντρωση του κράτους αν δεν έχεις αποκέντρωση του κόμματος. Και βέβαια, μέσα σ΄ αυτό το σύστημα σκέψης, θα δούμε και το θέμα του εκλογικού συστήματος στη Βουλή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν δεν έχεις λειτουργία του κόμματος, οργανωμένη, ελεγχόμενη, θεσμική, μπορείς να πας στην κατάργηση του σταυρού προτίμησης ή σε μονοεδρικές περιφέρειες; Και μπορείς να έχεις μονοεδρική περιφέρεια για τον βουλευτή με 45.000 εκλογείς, αλλά να εκλέγεται ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, στην περιφέρεια του νομαρχιακού διαμερίσματος, ή να παίρνει έναν σταυρό ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων από όλο τον Δήμο Αθηναίων, δηλαδή από μία εκλογική περιφέρεια παλαιού τύπου. Αυτά όλα έχουν απόλυτη συνάφεια, χρειάζεται αρμονία και πίσω απ’ όλα αυτά βρίσκεται το κόμμα. Πίσω από το μοντέλο διακυβέρνησης, από τη λειτουργία της κυβέρνησης, από τον τρόπο διαχείρισης του δημοσιονομικού προβλήματος, από τις μεγάλες αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης για τη δημοσιονομική πολιτική, για το δημόσιο χρέος και το δημοσιονομικό έλλειμμα, υπάρχει το πρόβλημα του κόμματος. Ο τρόπος λειτουργίας του κόμματος αντανακλά στον τρόπο λειτουργίας της Βουλής και στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης. Και έτσι θα μιλήσουμε και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν χρειαζόμαστε κάτι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι το κύρος του, όχι τις αρμοδιότητές του. Χρειαζόμαστε το λόγο του, το συμβολισμό του. Εμείς προτείναμε από το 1996 να αποσυνδεθεί η διαδικασία εκλογής του Προέδρου από την απειλή διάλυσης της Βουλής. Και υπάρχουν τρόποι. Τους είχαμε προτείνει και ευχαρίστως να επανέλθουμε.

ΙΙγ. Η ηθική αναστύλωση της πολιτικής

Τρίτο ζήτημα είναι η ηθική αναστύλωση της πολιτικής. Αλλά ηθική αναστύλωση της πολιτικής, επίσης σημαίνει ηθική αναστύλωση των κομμάτων, τα οποία είναι στο τελευταίο επίπεδο αξιολόγησης από την κοινή γνώμη. Ο στόχος αυτός συνδέεται με τις οικονομικές λειτουργίες του κράτους, τις δημόσιες συμβάσεις, το πόθεν έσχες, το λεγόμενο πολιτικό χρήμα. Όλα αυτά πρέπει να τα πούμε με ειλικρίνεια. Εγώ πιστεύω ότι αν δεν καθιερωθεί η αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων -με μικρές ονομαστικές εισφορές μελών και φίλων μόνο και μέχρι ενός πολύ μικρού επιπέδου, ας πούμε της τάξεως των 100 ευρώ το χρόνο μέσω τραπεζών- δεν μπορεί να εξυγιανθεί το σύστημα. Και επειδή πρόκειται για δημόσιο χρήμα πρέπει να υπάρχει και απόλυτος δημόσιος έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως συμβαίνει με όλες τις διαχειρίσεις του δημοσίου χρήματος".

Σχόλιο δικό μου: Επιχειρούν δηλ. να θεσμοθετήσουν ένα Σύνταγμα Προδοτικό, το οποίο να καθιστά ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ….ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΙ, ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ή ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ;
Δεν είναι Οργουελικά Σενάρια. Η Προδοσία της Χώρας είναι σε εξέλιξη και οι Προδότες αγωνιωδώς αναζητούν οδούς διαφυγής, αφότου του ανακαλύψαμε. Και η αντιπολίτευση τι κάνει;... άστους… ασχολούνται με «Μαύρες Γαζέλλες»…

Στο μέλλον θα διαχωρίζουν τα άτομα ανάλογα με τη «δυνητική επικινδυνότητα» ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/blog-post_9633.html#ixzz26cu4cN2a

ΔΩΡΕΑΝ!
Η σάρωση της ίριδας των ματιών και η ανάγνωση των μικροτσίπ των διαβατηρίων αναμένεται να αρχίσει να εφαρμόζεται προσεχώς στα αεροδρόμια, καθώς η αεροπορική βιομηχανία αναζητεί να μειώσει δραστικά το χρόνο αναμονής και την ταλαιπωρία των επιβατών κατά τον έλεγχο τους πριν την επιβίβαση.

Η ΙΑΤΑ επέδειξε πρόσφατα στη Σιγκαπούρη το «σημείο ελέγχου του μέλλοντος», όπου οι επιβάτες θα διασχίζουν ένα τούνελ μήκους έξι μέτρων, το οποίο θα σαρώνει παπούτσια και αποσκευές χειρός και θα μπορεί να αναγνωρίζει υγρά και εκρηκτικά.

«Οι επιβάτες θα προσεγγίζουν την πύλη επιβίβασης με αξιοπρέπεια», είπε ο Γενικός Διευθυντής της ΙΑΤΑ Giovanni Bisignani. «Όλα θα γίνονται χωρίς να χρειάζεται να σταματήσουν, να γδυθούν, να ανοίγουν τις αποσκευές τους και σίγουρα χωρίς να υφίστανται ψηλάφηση».


Ο διευθυντής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Μεταφορών (TSA) John Pistole, θεωρεί το νέο σύστημα ασφαλείας της ΙΑΤΑ πολύ καλή ιδέα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να υλοποιηθεί εντός των επόμενων πέντε ετών.


Η TSA εργάζεται προς την κατεύθυνση εξέλιξης ενός συστήματος διαχωρισμού των επιβατών σύμφωνα με την δυνητική επικινδυνότητα που μπορεί να τον χαρακτηρίζει.

«Ένας τρόπος δεν ταιριάζει για όλους», είπε ο Pistole.

Η TSA σκοπεύει να ξεκινήσει ήδη από φέτος ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε επιλεγμένα αμερικανικά αεροδρόμια, το οποίο θα επιτρέπει σε συχνούς ταξιδιώτες ή όποιον έχει καθαρό μητρώο να υφίστανται περιορισμένο έλεγχο.


Στο σύστημα της ΙΑΤΑ, οι επιβάτες θα κατηγοριοποιούνται σύμφωνα με μια κρατική αξιολόγηση επικινδυνότητας η οποία θα εγγράφεται στο διαβατήριο ή την ηλεκτρονική ταυτότητα των επιβατών. Παράλληλα η σάρωση ίριδας θα επιβεβαιώνει την ταυτότητα του επιβάτη.

 

Επιβάτες χαμηλού ρίσκου θα περνάνε από το τούνελ κρατώντας τις αποσκευές χειρός σε μία διαδικασία που θα διαρκεί συνολικά ελάχιστα λεπτά σε αντίθεση με την τρέχουσα συνήθη διαδικασία που διαρκεί 35 λεπτά. Αντιθέτως οι επιβάτες υψηλότερου ρίσκου θα κατευθύνονται σε τούνελ που θα πραγματοποιεί πλήρη σωματική σάρωση το οποίο θα αναζητεί ταυτόχρονα επικίνδυνα αντικείμενα όπως εκρηκτικά.

«Χρειάζεται να συνδυάσουμε τις διαθέσιμες πληροφορίες για τους επιβάτες με τις νέες τεχνολογίες», είπε ο Bisignani. «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μεταβούμε από ένα σύστημα που ψάχνει κακά αντικείμενα, σε ένα σύστημα που εντοπίζει κακούς ανθρώπους».


Ωστόσο, ένα σημαντικό εμπόδιο ενδέχεται να είναι η απροθυμία ορισμένων κυβερνήσεων να αποκαλύπτουν πληροφορίες για τους πολίτες τους, είπε ο Ron Noble, γενικός γραμματέας της Interpol.


«Τα περισσότερα κράτη δεν θέλουν οι άλλες χώρες να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα των πολιτών τους», συμπλήρωσε ο Noble.


Εντούτοις, εκπρόσωποι αεροπορικών εταιρειών, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την υπερβολική εξάρτηση από την τεχνολογία σε βάρος του ανθρώπινου παράγοντα.


«Σκέτη η τεχνολογία, δεν είναι λύση», είπε ο Elyezer Shkedy, Γενικός Διευθυντής της El Al Ισραηλιτικών Αερογραμμών. «Χρειάζεται να αλλάζεις διαρκώς την άμυνά σου. Διαφορετικά οι τρομοκράτες θα εντοπίσουν τα αδύνατά σου σημεία». (Του Alex Kennedy, The Canadian Presss)


Πρέπει να παραδεχτείτε ότι όλο αυτό το "ξεψάχνισμα" της προσωπικότητας αλλά και η κατηγοριοποίηση σε πολίτη Α,Β,Γ,Δ......Ω, θα είναι το λιγότερο άβολο. Και φυσικά όλα θα γίνονται για το καλό μας.Είναι ωραίο να αποφασίζουν άλλοι για εμάς, τόσο ξεκούραστο η πεμπτουσία του προβάτου εε...του καταναλωτή.


Απορία 1η: Όλες αυτές οι ακτινοβολίες σκαναρίσματος προκαλούν προβλήματα στην υγεία μας ή θα το μάθουμε στο μέλλον;


Απορία 2η: Πως θα ορίζεται ο "κακός" ή ακόμη και ''επικίνδυνος'' άνθρωπος; Με ποιά κριτήρια;


ΠΗΓΗ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...