Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ


Αφορμή για το παρόν άρθρο, αποτέλεσε η, συνεχιζόμενη και στερούμενη επιχειρημάτων, προσπάθεια που γίνεται από έντυπα, ραδιόφωνα, τηλεοπτικά κανάλια και ηλεκτρονικά μέσα, να αποδείξουν ότι υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στο Πολιτικό Κόμμα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και στους Έλληνες Αστυνομικούς. Στα πλαίσια της πολεμικής που δέχεται η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν και την Ελληνική Αστυνομία, αφού το θέμα «πουλάει», όπως λένε στη γλώσσα τους, κάνοντας λόγο, ούτε λίγο ούτε πολύ, για την ύπαρξη ενός «βαθέος κράτους» στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., τύπου τουρκικής «ergenekon», με υπόγειες σχέσεις με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, από το οποίο κινδυνεύει… η Δημοκρατία στην Ελλάδα! Οι δημιουργοί τέτοιων θεωριών συνωμοσίας, αδιαφορούν αν με τα μυθεύματά τους στοχοποιούν τους Αστυνομικούς και ιδίως όσους Υπηρετούν στην ΥΑΤ και την ΥΜΕΤ (αποκαλώντας τες ακόμα ΜΑΤ, προσκολλημένοι σε παρελθόντες χρόνους), αφού κυρίως εναντίον μας κατευθύνονται αυτές οι επιθέσεις. Τα περισσότερα από αυτά τα μυθεύματα κινούνται στο τετράπτυχο: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΜΑΤ. Μια πρώτη απάντηση σε τέτοιου είδους μυθεύματα, έδωσα στο άρθρο μου «ΧΡΥΣΗ… ΛΑΣΠΗ» (http://paschaellas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_4705.html). Το άρθρο που διαβάζετε, αποτελεί ακόμα μία απάντηση και θα ακολουθήσουν όσες χρειαστεί, μέχρι να γκρεμιστούν όλα τα μυθεύματα αυτού του είδους και να σταματήσουν οι «κυνηγοί φαντασμάτων» επιτέλους το «έργο» τους.
Προχωρώντας λοιπόν, θα προσπαθήσω να καταρρίψω, ένα - ένα, τα συνήθη «επιχειρήματα» που χρησιμοποιούνται, και τα οποία είναι σχεδόν όμοια σε όλες τις περιπτώσεις, με τα οποία προσπαθούν να μας πείσουν για τις «σχέσεις» ανάμεσα σε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΕΛ.ΑΣ.
Ένα από αυτά τα «επιχειρήματα», είναι η αναδρομή στο βιβλίο του Χρήστου Μπρατάκου, «ΜΑΤ ΟΙ ΚΡΑΝΟΦΟΡΟΙ», το οποίο γράφτηκε το 1982, ενώ ο ίδιος ο συγγραφέας παραιτήθηκε από την Αστυνομία το 1981. Έχοντας διαβάσει το βιβλίο, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, πως μόνο ένα πράγμα δεν έχει αλλάξει από τότε και αυτό είναι η Αντισυναδελφικές νοοτροπίες και συμπεριφορές, κάποιων ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ εις βάρος των Συναδέλφων μας. Ακόμα και οι «ανταμοιβές» των ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ήταν και είναι οι ίδιες. Ρεπό όποτε θέλουν, για τις «υπηρεσίες» τους προς τη Διοίκηση, και ευνοϊκή μεταχείριση, σε βάρος των Συναδέλφων. Όσο για όλα τα άλλα, όπως τα αντικομμουνιστικά κηρύγματα των Αξιωματικών προς τους άνδρες των Διμοιριών ή την πώρωση πριν από τις πορείες, αυτά σε όλους εμάς που υπηρετούμε σε ΥΑΤ και ΥΜΕΤ, εν έτει 2012, μοιάζουν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία των Συναδέλφων σ’ αυτές τις Υπηρεσίες δεν είχαν καν γεννηθεί το 1981… ο γράφων τότε ήταν 3 χρονών…

Ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική; Για ξανασκεφτείτε το Εκτύπωση E-mail 19-09-2012 17:22:43

H Aμερική σύμφωνα πάντα με την επίσημη άποψη ανακαλύφθηκε το 1492 από τον Χριστόφορο Κολόμβο,φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Πολυετείς έρευνες και ανακάλυψη ευρημάτων από ερευνητές και επιστήμονες, δείχνουν ότι υπήρχε έντονη η παρουσία του Ελληνικού στοιχείου, καθώς και επηρεασμού της τέχνης των κατοίκων από την Ελληνική τεχνοτροπία.


Το πλήθος Αρχαιολογικών και γλωσσολογικών ευρημάτων είχε σαν αποτέλεσμα την επίσημη αποστολή ομάδας από το Ε. Μ. Πολυτεχνείο Αθηνών στο Περού , προκειμένου να μελετήσουν την ομοιότητα των ευρημάτων με τα αντίστοιχα Ελληνικά.

Οι περιοχές βρίθουν από Ελλάδα, και ευρήματα με κλασικά θέματα, όπως κεφάλια μέδουσας, οικοδομήματα με Μυκηναϊκή τεχνοτροπία, μαιάνδρους, τον Ηρακλή με ρόπαλο και λεοντή, ελληνικά αγγεία και αμφορείς που έχουν βρεθεί σε πολλά μέρη της Αμερικανικής ηπείρου και στο Περού.

Ο ΑΝΤΙΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥΑΘΗΝΑ 19-9-2012.

Το πολίτευμα μιας χώρας αποτελεί υπό φυσιολογικές συνθήκες το σύστημα των κανόνων και των θεσμών πολιτικής διοικήσεως προς την κατεύθυνση της εξασφαλίσεως του εθνικού συμφέροντος και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία οφείλουν να διασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία μέσα από την αξιοποίηση των γεωπολιτικών πλεονεκτημάτων και των λαϊκών ικανοτήτων επ’ ωφελεία ισχυροποιήσεως της εθνικής κοινότητας κατά αποκλειστικότητα. Παράλληλα οφείλουν να επανδρώνουν τους θεσμούς του κράτους με τους πλέον έντιμους, εργατικούς και πατριώτες εκ των πολιτών παρέχοντας με τα ίδια ακριβώς κριτήρια στο λαό παιδεία, υγεία, εργασία, ασφάλεια και διαφύλαξη της εθνοφυλετικής συνοχής.

Το συγκεκριμένο πρότυπο Ελληνικής Πολιτείας δύναται να επικαλείται την εθνική της συνείδηση και τη λαϊκή νομιμοποίηση. Η αποδοχή ενός πολιτεύματος από την λαϊκή κοινότητα ως νόμιμο και βέλτιστο δεν επιτυγχάνεται με την προβολή ή και το πρόσχημα της παροχής ψήφου ως δείγμα τάχα εκφράσεως των πολιτών και σεβασμού ρητορικού της πλειοψηφίας. Το ιδανικό πολίτευμα είναι εκείνο που οι φορείς και οι θεσμοί του πηγάζουν άμεσα από το λαό, αφουγκράζονται σε όλη τη διάρκεια του πολιτικού βίου τα αισθήματα και τα αιτήματά του, ενώ παράλληλα υπηρετεί το έθνος επιζητώντας διαρκώς τη βελτίωση της θέσης του μεταξύ των ισχυρών.

Υπό αυτές τις ιδεατές συνθήκες για τον Έλληνα Εθνικοκοινωνιστή το σύστημα της πολιτικής διοίκησης είναι το Σώμα των Αρίστων Πολιτών της Φυλής και το ύπατο κοινοβούλιο, το ανώτατο όργανο που βούλεται προς το κοινό καλό είναι το σύνολο του ελληνικού λαού. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται και τα μέτρα που εφαρμόζονται για την επίτευξη του κοινού σκοπού ακολουθούνται από το σύνολο του λαού δίχως διασπαστικές κινήσεις σε βάρος του έθνους και διχαστικές τάσεις σε βάρος του λαού. Ουδεμία διαπραγμάτευση τελείται με προδοτικές κινήσεις και ξένα συμφέροντα.

Αν παρατηρηθεί η παραμικρή παρασπονδία ή παρέκκλιση εκ των αρχών και κατευθύνσεων της Ιδεατής Ελληνικής Πολιτείας, τότε ο Εθνικιστής υποχρεούται εκ του Ιερού Όρκου ενώπιον Θεού και Ελλάδος να πολιτευτεί ενώπιον του βλαβερού πολιτεύματος με αποκλειστικό σκοπό την αντικατάσταση αυτού και την επιβολή της Ελληνικής Ιδέας. Το δικό μας πολιτικό σύστημα δεν φκιασιδώνεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν προικοδοτείται με άδηλους χρηματικούς πόρους και δεν κλειδώνει τον λαό κάθε κυβερνητική θητεία σε μια κάλπη για να λεηλατηθεί η πατρίδα από ξένους εντολείς και ξενόδουλα δουλικά. Τα ΜΜΕ, οι μίζες και οι νεοταξικές εντολές είναι για την κοινοβουλευτική δημοκρατία του ψευτορωμέϊκου. Ο Έλληνας Εθνικιστής είτε βρίσκεται εκτός είτε βρίσκεται εντός του κοινοβουλίου είναι αντικοινοβουλευτικός και κατακτητής της εξουσίας χάριν του κυρίαρχου ελληνικού λαού και μόνον.

Είναι μάταιο να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το κοινοβούλιο και είναι παντελώς αδύνατον να μεταβάλλει αυτό εμάς. Το χρήμα, ο διαμεσολαβητής και οι διαχειριστές του κοινοβουλευτικού συστήματος θα εξακολουθήσουν να δίδουν αναφορά στην κεντρική εξουσία που βρίσκεται εκτός των συνόρων διατηρώντας στην πατρίδα μας μονάχα ένα ψωραλέο και πειθήνιο υποκατάστημα της παγκόσμιας εξουσίας. Τα κάλλη και τα χαρίσματα της Ελλάδος θα γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των προσωρινών ισχυρών και ο λαός θα εξακολουθήσει να βιώνει τη ζωή του δήθεν ελεύθερου ραγιά, αποστεωμένος και ξένος μες στην ίδια την πατρίδα του. Αυτήν την ψεύτικη Ελλάδα θα την αλλάξουμε επιβάλλοντας τη θέληση των Ελλήνων και την αποστολή της Ελλάδος ακόμη και μέσα από τον «ναό της δημοκρατίας» αποδίδοντας τις βουλές της Φυλής στην ίδια τη Φυλή.

Ο Επαναστάτης και Αντικοινοβουλευτικός Έλληνας Εθνικοκοινωνιστής θα υποτάξει το χρήμα αφαιρώντας τη δύναμη επηρεασμού της εξουσίας από τους υπηρέτες του κατοχικού καθεστώτος και τους εμποράκους του διεθνιστικού νεοταξισμού. Στη θέση των δοτών εξαρτήσεων θα παραχθεί έργο για την ανόρθωση ενός δυνατού κράτους ικανού να θρέψει το λαό δια των δικών του χεριών και να σταθεί διεθνώς ανταγωνιστικό επικρατώντας πολιτισμικά και γεωπολιτικά.

Αντί της υπάρξεως διαμεσολαβητών η νομοθετική εξουσία θα στερεώσει θεσμικά και θα οχυρώσει νομικά το κράτος δικαίου και εθνικής ανεξαρτησίας στα χέρια των έντιμων και πατριωτών Ελλήνων μέσα από την εκκαθάριση της σήψης των υποστηρικτών πάσης μορφής διεθνισμού και την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας. Και στη θέση των κατευθυνόμενων διαχειριστών η εθνικιστική εκτελεστική εξουσία των Αρίστων Ελλήνων θα μετουσιώσει την εντολή απευθείας από τον ελληνικό λαό για τον σχηματισμό μιας Εθνικής και Λαϊκής Πολιτείας αρχόντων και αρχόμενων που θα δίδουν αναφορά μονάχα σε σημαία ελληνική.

Ο Έλλην Εθνικιστής δεν διαθέτει την παραμικρή ανοχή στους πράκτορες των ανθελληνικών συμφερόντων που γυροφέρνουν την οικονομική ή την στρατιωτική ασφάλεια του ελληνικού έθνους. Δεν συνδιαλέγεται με τους αρνητές του πατριωτισμού των Ελλήνων και δεν στρέφεται εναντίον Ελλήνων όπως πράττουν οι κοινοβουλευτικοί λούστροι του σιωνιστικού νεοταξισμού. Στην δική μας Εθνικοκοινωνική Πολιτεία το Πολίτευμα της Εθνικιστικής Αριστοκρατίας στήνει στα έξι βήματα όποιον γυρέψει κυριαρχία και όποιον απειλήσει την ασφάλεια του λαού ξεκινώντας από τον προδότη και καταλήγοντας στον εισβολέα.

Τα δικά μας Συμβουλευτικά Σώματα εκλέγονται αμέσως από τις τοπικές κοινωνίες και ο Ελληνικός Στρατός κατέχει κορυφαία πολιτειακή θέση. Παραμένουμε αντικοινοβουλευτικοί γιατί είμαστε ταγμένοι στο δικό μας «κοινοβούλιο», την Φυλή και την Μεγάλη Ελλάδα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

    
ΠΩΣ Η CIA ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ‏

Την ιστορία τη γράφουν πάντα οι νικητές και συνήθως αποδίδουν στον εαυτό τους, τους πιο βαρύγδουπους τίτλους, για να μπορούν να τις ταιριάζουν. Σωτήρες, πατριώτες, ηθικοί και τις περισσότερες φορές ήρωες με αυταπάρνηση. Αρκούν όμως μερικά χαρτιά, για να αποδειχθεί πως η ιστορία δεν ήταν παρά φωνή πάνω από τα συντρίμμια που δεν είχε αντίλογο.
Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που η νίκη τον καθιέρωσε ως Εθνάρχη της Ελλάδας, είναι το άβατο της νεοελληνικής ιστορίας. Η 12τομη βιογραφία του, είναι γεμάτη από «έργα και επιτεύγματα». Τον πραγματικό Καραμανλή όμως, δεν αποδίδουν ούτε οι βιογράφοι του Ινστιτούτου Καραμανλής, ούτε τα εικονίσματα που έφτιαξαν όσοι επέλεγαν να γεμίζουν με πίστη όσα αμφισβητούσε η λογική. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν ήταν ο φιλόδοξος επαρχιώτης που κατάφερε με πείσμα να γίνει πρωθυπουργός. Ήταν το αποτέλεσμα της παρασκηνιακής δράσης μυστικών υπηρεσιών και εξωτερικών παραγόντων. Η CIA ήταν ίσως ο κυριότερος από αυτούς.
Διαβάστε όλη την αλήθεια στο HOT DOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη 20/09/2012.
http://www.koutipandoras.gr/?p=25546

''Ο κύκλος της χαζοχαρούμενης δεξιάς έκλεισε''

Επιχείρηση σκούπα κατά του παρεμπορίου στην Κρήτη ImageΜε άνωθεν εντολές, επιχείρηση σκούπα ξεκινάει στην Κρήτη για την πάταξη του παρεμπορίου και μάλιστα σε καθημερινή βάση.

Μερικές ώρες μετά την «επίσημη πρώτη» του νέου συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες στο νησί, που θα σηκώσουν το βάρος των επιχειρησιακών ελέγχων, ενημερώθηκαν για το πλάνο, το σχέδιο αλλά και τις στοχευμένες δράσεις των κλιμακίων.

Οι εντολές είναι σαφείς και δίνουν το σύνθημα για «μάχη» με το φαινόμενο του παρεμπορίου που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, προκαλώντας τεράστιες ζημιές όχι μόνο στην επιχειρηματικότητα, αλλά και στα δημόσια έσοδα.

Έτσι λοιπόν, το ΣΔΟΕ Κρήτης, η τοπική ΕΛΑΣ, οι αρμόδιες υπηρεσίες την περιφέρειας και των μεγάλων δήμων του νησιού αλλά και όλοι οι επαγγελματικοί φορείς έχουν ενημερωθεί για τη διαρκή επιχείρηση- σκούπα κατά του παρεμπορίου που ξεκινάει το υπουργείο Ανάπτυξης, σε Αθήνα και περιφέρεια.

Το επόμενο βήμα είναι να περάσει από τη Βουλή νόμος για τη συνολική αναθεώρηση του πλανόδιου εμπορίου, ωστόσο μέχρι τότε μικτά κλιμάκια ελεγκτικών και διωκτικών αρχών θα βρίσκονται στους δρόμους.

Χθες εγκαινιάστηκε το συντονιστικό κέντρο αντιμετώπισης του παρεμπορίου στην Πλατεία Κάνιγγος, με επικεφαλής τον πρώην αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μπουλούκο.

Παράλληλα, οι καταναλωτές που διαπιστώνουν παραβάσεις, μπορούν να καταγγέλλουν φαινόμενα παρεμπορίου στη γραμμή 1520.

Πηγή: prismanews.gr

Ο ΡΕΣΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 31 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ...ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ...ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!!


Σε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή εμπλέκεται ο γνωστός εφοπλιστής και άνθρωπος των ΜΜΕ Βίκτωρ Ρέστης.

Είναι ο ίδιος που τον περασμένο Ιούνιο είχε δηλώσει στο διεθνές πρακτορείο Bloomberg, προκαλώντας την κοινή γνώμη, ότι αν η Πολιτεία φορολογήσει τους πλοιοκτήτες, θα πρέπει πρώτα να τον βρει, αφού θα εγκαταλείψει την Ελλάδα…


«Δεν μπορείς να λες στους πλοιοκτήτες που έχουν ένα βαθμό φορολογικής ασυλίας σε όλο τον κόσμο "θα σε φορολογήσω". Ναι, σίγουρα. Βρες με πρώτα". («You cannot squeeze and tackle a person that is in international shipping trade and finance and say, 'I will tax you,' The answer is 'sure, tax me. Find me.'»).

Οι πολίτες αυτής της χώρας θα έλεγαν... «στο καλό και να μας γράφεις», στον κύριο Ρέστη, αν πρώτα δεν έπρεπε να τακτοποιήσει κάποιες σοβαρές δοσοληψίες που έχει, τόσο με το ελληνικό δημόσιο όσο και με τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα επίσημα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του directNEWS.gr, η ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά έχει επιβάλλει στην εταιρεία συμφερόντων του "ΦΑΝΤΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", με την υπ' αριθ. 409/6-12-2011 απόφαση, συνολικό πρόστιμο 31.455.950,74 ευρώ.


Το πρόστιμο επιβλήθηκε για εικονικά συμβόλαια που είχαν συνταχθεί για την αγορά δύο μεγάλων ακινήτων, από την εταιρεία, τον Μάιο και τον Οκτώβριο του 2008, στη Γλυφάδα (επί των οδών Ζησιμοπούλου 6 το ένα και Κύπρου 68 το δεύτερο).

Σημειώνεται ότι ως μέτοχος της εταιρείας ΦΑΝΤΟΜ ΑΤΕ φέρεται η κυπριακή off shore εταιρεία "CELLTEK HOLDINGS Ltd", ενώ ως μέτοχος της τελευταίας φέρεται η επίσης κυπριακή off shore με την επωνυμία "HAKKASAN Ltd".

Μέχρι το 2008, αφανείς μέτοχοι της HAKKASAN ήταν ο κατασκευαστής Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και ο αδελφός του, με ποσοστό περίπου 39% και ο Βίκτωρ Ρέστης, με ποσοστό 61%.

Ωστόσο, το 2009, ο Ρέστης αγόρασε και το υπόλοιπο ποσοστό και μέχρι σήμερα είναι ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας.

Οι πληροφορίες του directNEWS.gr αναφέρουν ότι ο εφοπλιστής αρνείται μέχρι σήμερα να εκπληρώσει τις οφειλές του προς το δημόσιο και επιχειρεί, με διάφορες περίεργες μεθοδεύσεις, να γλιτώσει την καταβολή των 31,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν επέτρεψε την είσοδο του Γ.Νταλάρα στην Τουρκία το τουρκικό ΥΠΕΞ

Δεν επέτρεψε την είσοδο του Γ.Νταλάρα στην Τουρκία το τουρκικό ΥΠΕΞ Εκτύπωση E-mail
19-09-2012 15:17:26

14

ImageΔύο συναυλίες, σε Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη, επρόκειτο να δώσει στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Νταλάρας μαζί με τον Τούρκο συνάδελφό του, Ζουλφί Λιβανελί, με στόχο την ενίσχυση της τουρκικής υποψηφιότητας για τους Special Olympics το 2023.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», αιφνιδιαστικά χτες οι δύο καλλιτέχνες ανακοίνωσαν πως οι συναυλίες με τίτλο «Ege’ ye serenade» αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας, αν και είχαν ήδη κυκλοφορήσει οι αφίσες.

Φήμες που κυκλοφορούν στα παρασκήνια αναφέρουν ότι ο πραγματικός λόγος της αναβολής είναι πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έδωσε βίζα στον Έλληνα ερμηνευτή, λόγω παλαιότερων δηλώσεων που είχε κάνει κατά της Τουρκίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο Ξέρξης δεν έδωσε βίζα στον εφιάλτη. Ούτε ο Σουλτάνος στον Πήλιο Γούση. Υπάρχουν παραδόσεις που δεν σπάνε στον χρόνο…


Ο Νταλάρας σε τουρκικές περιπέτειες!

Προκλήσεων συνέχεια από τον Γιώργο Νταλάρα. Ο Ελληνας ερμηνευτής, μετά τα γιουρτώματα και τα γιουχαΐσματα κατά τη διάρκεια των συναυλιών αλληλεγγύης που έδωσε τον περασμένο Μάρτιο σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, αποφάσισε να αναζητήσει…


παρηγοριά στη γειτονική χώρα, επιδιδόμενος στις γνωστές και αμφιλεγόμενες «αγαθοεργίες» του. Ο… ασεβής προς την Ιστορία της Ελλάδας τραγουδιστής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, τις ημέρες που όλος ο ελληνισμός πενθεί για τα 90 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης, επρόκειτο να δώσει δύο συναυλίες στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, με στόχο την ενίσχυση της τουρκικής υποψηφιότητας για τους Special Olympics του 2013!

Μάλιστα, θα εμφανιζόταν μαζί με τον Τούρκο συνάδελφό του -γνωστό στο ελληνικό κοινό από τη συχνή παρουσία του στην Ελλάδα- Ζουλφί Λιβανελί. Και λέμε θα εμφανιζόταν, διότι χθες ανακοινώθηκε αιφνιδίως ότι οι συναυλίες με τίτλο «Serenade to the Aegean», που επρόκειτο να δώσουν από κοινού ο Ελληνας και ο Τούρκος καλλιτέχνης για τους σκοπούς της Επιτροπής των Special Olympics Τουρκίας, αναβάλλονται (μέχρι νεωτέρας), κατόπιν αποφάσεως των δύο καλλιτεχνών. Μάλιστα, για τη συναυλία είχε ήδη κυκλοφορήσει και αφίσα!

Φυσικά το θέμα δεν πέρασε απαρατήρητο από τον τουρκικό Τύπο, που σχολίασε με καυστικό τρόπο την… αλλαγή σχεδίων, υποστηρίζοντας ότι οι συναυλίες δεν θα γίνουν διότι ο Νταλάρας «έφαγε πόρτα» από την τουρκική κυβέρνηση.

Αιχμές άφησε σε χθεσινό εκτενές δημοσίευμά της η εφημερίδα «Milliyet», με τον τίτλο: «Μήπως η συναυλία σκάλωσε στη θεώρηση;» Μέσα από αυτό ο συντάκτης αναφέρει ότι οι φήμες που κυκλοφορούν στα παρασκήνια είναι ότι ο πραγματικός λόγος της αναβολής των δύο συναυλιών είναι πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έδωσε βίζα στον ερμηνευτή, λόγω παλιότερων δηλώσεών του κατά της χώρας.


Πάντως στο προφίλ του τραγουδιστή σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ως επίσημη δικαιολογία για την ακύρωση των συναυλιών αναφέρεται ότι η επιτροπή των Special Olympics Τουρκίας ήταν εκείνη που ανήγγειλε την αλλαγή των ημερομηνιών των συναυλιών του Γιώργου Νταλάρα και του Ζουλφού Λιβανέλι, καθώς το «τουρκικό κοινό πενθεί για τις τραγικές απώλειες δεκάδων ατόμων του προσωπικού ασφαλείας σε διαδοχικά ατυχήματα και συγκρούσεις τις τελευταίες ημέρες», ενώ η ανακοίνωση κλείνει με την υπόσχεση ότι οι νέες ημερομηνίες θα οριστούν σύντομα. Και μάλιστα δεν έκανε λόγο για οριστική ματαίωση, αλλά για αλλαγή ημερομηνιών. Λες και αυτό ήταν το πρόβλημα…

http://olympia.gr/

ώροι φιλοξενίας μεταναστών θα γίνουν τα στρατόπεδα που κλείνουν Εκτύπωση E-mail 19-09-2012 19:12:11

 
ImageΩς χώροι φιλοξενίας μεταναστών θα χρησιμοποιηθούν τα στρατόπεδα που κλείνουν, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Ο λόγος επίσκεψη του υπουργού στη ΓΑΔΑ ήταν για να ευχαριστήσει τις γυναίκες και τους άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σύλληψη της σπείρας των ληστών με τα καλάσνικοφ, και να συγχαρεί επιπλέον την ομάδα ΔΙΑΣ και την Οικονομική Αστυνομία για τις επιτυχίες, που έχουν καταγράψει.

Ο Ν. Δένδιας επισήμανε ότι, όχι όλα, αλλά κάποια από τα 45 ενεργά στρατόπεδα, που αποφάσισε να κλείσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «θα καταλήξουν στην Ελληνική Αστυνομία και θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι φιλοξενίας μεταναστών».

«Υπάρχει μια πολύ καλή και στενή συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όχι μόνο στο επίπεδο της παραχώρησης στρατοπέδων, αλλά και στο επίπεδο των επισκευών των στρατοπέδων, της συντήρησής τους», υπογράμμισε. Ο Ν. Δένδιας παρατήρησε ότι το πρόβλημα ύπαρξης λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας  έχει βελτιωθεί θεαματικά τονίζοντας, ωστόσο ότι «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί μέσα σε 30, 40, 50 μέρες να λυθούν προβλήματα δεκαετιών, νομίζω ότι ζει σε έναν άλλο κόσμο και εν πάση περιπτώσει εγώ μάγος δεν είμαι, ούτε η Ελληνική Αστυνομία ειδικεύεται στα μαγικά».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι Βούλγαροι σκότωσαν τον Τουργκούτ Οζάλ;


Ο Εισαγγελέας της Άγκυρας διέταξε την εκταφή των οστών του τέως πρωθυπουργού της Τουρκίας, Τουργκούτ Οζάλ, προκειμένου να διεξαχθεί αυτοψία για τα ακριβή αίτια του θανάτου του…

Αρκετοί είναι αυτοί, μεταξύ των οποίων και η σύζυγός του, ότι ο Τ. Οζάλ πέθανε από καρδιακή προσβολή που προήλθε από δηλητηριασμένη λεμονάδα, την οποία ήπιε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πρεσβείας της Βουλγαρίας στην Άγκυρα.

Τα Σκόπια απομονώθηκαν. Όχι η Ελλάδα!


Του Κωνσταντίνου Χολέβα. Η γνωστή μειοψηφία των γκρινιάρηδων και ηττοπαθών στα εθνικά μας θέματα είχε προφητεύσει ότι στο θέμα των Σκοπίων αν δεν υποχωρήσουμε θα απομονωθούμε. Τελικά, όπως φαίνεται και από την πρόσφατη ειδησεογραφία, το γειτονικό μας κράτος της ΦΥΡΟΜ είναι εκείνο που δέχεται ραπίσματα πανταχόθεν και εκείνο απομονώνεται. Δεν ισχυρίζομαι ότι τα....
πράγματα είναι ρόδινα για τα ελληνικά δίκαια, αλλά δεν είναι και τόσο άσχημα.

Άλλωστε και εμείς ευθυνόμαστε διότι δεν κρατήσαμε από την αρχή μία ξεκάθαρη θέση, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τα συλλαλητήρια των Πανελλήνων στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Ομογένεια και από το Συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών τον Απρίλιο 1992. Η μία ιστορικώς, νομικώς, και διπλωματικώς τεκμηριωμένη θέση είναι ότι δεν παραχωρούμε το όνομα ούτε με σύνθετη ονομασία ούτε με παράγωγο κ.λπ. Οι καλόπιστες υποχωρήσεις μας απεδείχθη ότι δεν ωφέλησαν.

ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΥΛΟ


Ο 26χρονος έβαλε στόχο τον ιερό ναό Προφήτη Ηλία στην Ανάβρα Λοκρίδας. Έτσι, τα ξημερώματα της Πέμπτης ανέβηκε στον τρούλο της εκκλησίας και σπάζοντας ένα παράθυρο προσπάθησε να μπει στην εκκλησία.

Ο ιερόσυλος, όμως, έχασε την...
ισορροπία του και έπεσε μέσα στο ναό από ύψος 20 περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο 26χρονος άρχισε να καλεί σε βοήθεια και έπειτα από αρκετές ώρες τον άκουσε κάποιος κάτοικος του χωριού και ενημέρωσε τον ιερέα και τον επίτροπο.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τον 26χρονο Αλβανό, που προσωρινά διαμένει στο Πολύδροσο Φωκίδας, παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μαζί με την αστυνομία, για τη διακομιδή του στο νοσοκομείο Λαμίας.

agioritikovima.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΦΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ 63ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΦΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ


ΑΣ ΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΟΙ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ" ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ. ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

Το πόρισμα της ιατροδικαστική εξέτασης της ιατροδικαστού
ΠειραιώςΧριστίνας Τσάκωνα στα πτώματα του 63χρονου Αιγυπτιώτη
και της 60χρονης συντρόφου του που βρέθηκαν μαχαιρωμένοι
στις 15.25 το μεσημέρι της Πέμπτης στον δεύτερο και στον τρίτο όροφο....

της μικροαστικής πολυκατοικίας, σοκάρει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 63χρονος άνδρας βρισκόταν σκοτωμένος
παραπάνω από 21 ώρες μέσα σε ποτάμι αίματος
στον δεύτερο όροφο του άδειου διαμερίσματος που είχε ενοικιαστήριο.
Θύμα και θύτης(ή θύτες εάν οι επισκέπτες θανάτου ήταν δύο)πρέπει να συνομίλησαν.

Κάποια στιγμή ο δράστης έβγαλε ένα κουζινομάχαιρο
και κάρφωσε τον 63χρονο στο στόμα. Φέρει βαθύ τραύμα στην στοματική κοιλότητα.
Η μαχαιριά του έκοψε τη γλώσσα. Το χτύπημα στο συγκεκριμένο σημείο,
ήταν εσκεμμένο.
Ο συνταξιούχος ξεμάτωσε από ακατάσχετη αιμορραγία.
Φέρει επίσης μια επιφανειακή μαχαιριά στο θώρακα η οποία δεν ήταν θανατηφόρα.

Η 60χρονη σύντροφός του μαρτύρησε στον τρίτο όροφο. Φέρει 7-9 μαχαιριές.
Στο πρόσωπο, στο λαιμό,(δεξιά και αριστερά)στον ώμο(αυχένας)και στην κοιλιά.
Ο δολοφόνος σήκωνε το χέρι και χτυπούσε ασταμάτητα. Με μανία.

http://makeleio.gr/index.php?option=com

Εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αρ. φύλλου 791Εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αρ. φύλλου 791
Kυκλοφόρησε σήμερα όπως κάθε Τετάρτη, το νέο φύλλο της Λαϊκής Εθνικιστικής Εφημερίδας «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Ζητήστε την στα περίπτερα και τα πρακτορεία τύπου όλης της χώρας. Εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Η Φωνή των Ελλήνων Εθνικιστών ενάντια στην χούντα της παραπληροφόρησης. Στο νέο μας φύλλο διαβάστε:

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Τα μέλη μας εισήλθαν καταχειροκροτούμενα στον χώρο σε πλήρη παράταξη και με απόλυτη πειθαρχία.Μαζί τους, σχεδόν η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΝ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ΘΕΛΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Δύο δημοσκοπήσεις, οι οποίες δημοσιεύθηκαν και πολλές άλλες, οι οποίες παραμένουν κρυφές,προκάλεσαν πανικό στο πολιτικό σύστημα!

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ, ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΑΘΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Ποιοι θέλουν νέους Μελιγαλάδες;

Προκαλεί ο Τούρκος βουλευτής: “Υψώθηκε Ελληνική σημαία σε νησί μας!”

Καραβιές λαθρομεταναστών αποβιβάζονται καθημερινά στα νησιά του Αιγαίου
Θα λάβει μέτρα, λέει η συγκυβέρνηση. Την ΔΗΜΑΡ τη ρώτησαν;

Τουρκικές κρατικές δομές στην Θράκη
Οργανώνουν λαϊκή πολιτοφυλακή, σύστημα υγείας και νομιμοποιούν έγγραφα των ψευδο-μουφτήδων

Η τραπεζοκρατία του μνημονίου ολοκληρώνει την πλήρη οικονομική κατοχή της Ελλάδος

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ

ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ

Η Χρυσή Αυγή και οι “δημοκράτες” το κύριο άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Και πολλά ακόμα θέματα για την πολιτική επικαιρότητα και όχι μόνο. Διαβάστε όσα σας κρύβουν τα ΜΜΕ. Η Χρυσή Αυγή είναι η Φωνή της Ελλάδας, η δική σου Φωνή!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΣΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ!!!


Η πατρίδα μας βρίσκεται σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.
Αυτή τη στιγμή διέρχεται τη μεγαλύτερη ΠΡΟΔΟΣΙΑαπό τον χειρότερο ΕΓΧΩΡΙΟ Δούρειο Ιππο που δεν είναι άλλος από την πλειοψηφία των πολιτικάντηδωναυτο…ύ του τόπου, οι οποίοι ενώ έδωσαν όρκο να προστατεύουν και να φυλάττουν το Σύνταγμα και τη Πατρίδα, ΤΟ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ χωρίς ντροπή και χωρίς τη δική μας συγκατάθεση και επέτρεψαν να ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ η πατρίδα ΕΡΜΑΙΟ στα χέρια ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

Η Ελλάδα είναι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ, ΜΕ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Δυστυχώς, όλοι οι φυσικοί πόροι έχουν δρομολογηθεί ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

H Δύση ενοχλείται από τη ρωσική Ορθοδοξία!


Νέα προβλήματα προκαλούν εντάσεις στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία. Το «μέτωπο» εντοπίζεται στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα τρία ανατολικά σλαβικά κράτη: Τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία. Οι ρήξεις ευνοούνται από τις μεγάλες Πολιτισμικές διαφορές.Η Δύση εδώ και πολύ καιρό ζει στο Μεταχριστιανικό κόσμο, ενώ η Ρωσία επιχειρεί να εξελιχθεί στο πνεύμα του Νεοχριστιανισμού. Και στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται άραγε για Πόλεμο Πολιτισμών;

Χωρίζει άβυσσος την Ευρώπη και τη Ρωσία;

Ορειβατική Εξόρμηση Μετώπου Νεολαίας‏Ορειβατική Εξόρμηση Μετώπου Νεολαίας‏


http://www.xryshaygh.com

Απώλεια επιρροής των ΗΠΑ στον κόσμο προβλέπει το ινστιτούτο IISS

 
Οι πολιτικές εναλλαγές που προκάλεσε η αραβική άνοιξη μετατοπίζουν τον άξονα της παγκόσμιας ισχύος κατά τέτοιο τρόπο, που οδηγεί σε συρρίκνωση της επιρροής των ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση του έγκριτου ινστιτούτου ερευνών International Institute for Strategic Studies.

Η έκθεση, που δημοσιοποιήθηκε πριν τις αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο μετά την προσβλητική προς τον Μωάμεθ ταινία, προειδοποιεί ότι η αισιοδοξία των επαναστάσεων της αραβικής άνοιξης, έδωσε τη θέση της στην απογοήτευση λόγω της επικράτησης ισλαμικών κομμάτων.

Το ινστιτούτο εκτιμά ότι οι περιφερειακές δυνάμεις δεν θα είναι από εδώ και στο εξής τόσο πρόθυμες να αναζητήσουν καθοδήγηση από την Ουάσιγκτον, λόγω των περικοπών στα αμερικανικά κρατικά κονδύλια και τα διδάγματα που αποκόμισε ο αραβικός κόσμος από τον πόλεμο στο Ιράκ.


Η έκθεση προβλέπει επίσης πολιτική αναταραχή στη Ρωσία, όπου οι προσπάθειες του προέδρου Πούτιν για πρόκληση ρήγματος στην αντιπολίτευση δεν θα στεφθούν με επιτυχία, όπως έδειξαν και οι μεγάλες διαδηλώσεις της μεσαίας τάξης εναντίον του.


Πηγή

Η ΔΗΜΑΡ στον κόσμο της ζητά συνεργασία με τους Τούρκους για τους... λαθρομετανάστες!


 

psarianosΔια στόματος του βουλευτή της Γρηγόρη Ψαριανού
Ο τύπος λοιπόν αυτός μας λέει πως 150.000 Σύριοι πρόσφυγες έχουν φτάσει στα μικρασιατικά παράλια και ψάχνουν τρόπο να περάσουν στην Ευρώπη, δηλαδή στην Ελλάδα. Και ζητά... «συνέργειες» με την Τουρκία, που ετοιμάζεται να μας στείλει εδώ μερικές ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστών. Διαβάστε την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ και του Γρηγόρη Ψαριανού:

«Πάγια θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν και παραμένει, πως το σύνολο των προβλημάτων με τους μετανάστες, χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, και τους πρόσφυγες μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με συνέργειες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και μάλιστα σε ενέργειες που να λαμβάνουν υπόψη πολύ σοβαρά το σύνολο των παραμέτρων που συνθέτουν τα προβλήματα της αναγκαστικής μετανάστευσης. Για τη περίπτωση της Συρίας μιλάμε για αναγκαστική προσφυγιά, εξαιτίας ενός ακήρυχτου και ανεξέλεγκτου πολέμου. Τους τελευταίους μήνες έχουν μπει στην Τουρκία περισσότεροι από 400.000 Σύριοι πρόσφυγες, προσπαθώντας να αποφύγουν τα δεινά του πολέμου και 150.000 από τους οποίους βρίσκονται ήδη στα παράλια της Μ. Ασίας προσπαθώντας με κάθε τρόπο να περάσουν στην Ευρώπη δηλαδή στην Ελλάδα. Οι Τούρκοι που αναγκαστικά δέχονται το κύμα αυτών των προσφύγων κατασκευάζουν στη περιοχή της Σμύρνης ένα Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών. Στη πρόσφατή μας επίσκεψη με τη συνάδελφο Νίκη Φούντα, στη Σμύρνη συναντηθήκαμε με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος , συγκεκριμένα με τους Hamza Dag και Ali Aslik, μεταξύ των άλλων που συζητήθηκαν περί τα Ελληνοτουρκικά τέθηκε από την πλευρά μας και το θέμα της λαθραίας διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα και η ανάγκη να αντιμετωπιστεί και με διμερή συνεργασία το θέμα αυτό. Μάλιστα από τους παραπάνω Τούρκους βουλευτές ετέθη ανοιχτά και χωρίς περιστροφές το ζήτημα της βοήθειάς μας για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη δύσκολη αυτή κατάσταση. Η Δημοκρατική Αριστερά, προτείνει άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες, ούτως ώστε σε συνεργασία με τη γειτονική χώρα να επιδιώξουμε από κοινού την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των Σύριων και όχι μόνο προσφύγων, βασισμένοι στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου για τους πρόσφυγες. Και αυτό πρέπει να γίνει πρακτικά τώρα και όχι να αρχίσουμε και πάλι την ανάπτυξη φιλολογίας για το πολύ δύσκολο αυτό θέμα. Δηλαδή φιλολογίας για τις ζωές των άλλων».

Πηγή

Μόνο η Χρυσή Αυγή κατέθεσε στεφάνι στην ΚαρδίτσαΜόνο η Χρυσή Αυγή κατέθεσε στεφάνι στην Καρδίτσα
Μνήμη Μικρασιατικής Καταστροφής, Σεπτέμβριος 1922: Ενενήντα χρόνια μετά η Βουλή των Ελλήνων καθιέρωσε την 14η Σεπτεμβρίου ως ημέρα Εθνικής Μνήμης αλλά οι εκπρόσωποι της σημερινής "Δημοκρατίας" ήταν απόντες . Παρόν τες μόνο στις φωτογραφίες μέσα στον Ιερό Ναό, αλλά απόντες στην κατάθεση στεφάνων. Από τα πολιτικά κόμματα ΜΟΝΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κατέθεσε στεφάνι. Μαζί με τις συντάξεις, τους μισθούς και τα επιδόματα ανεργίας φαίνεται ότι κόπηκαν και οι επιχορηγήσεις των δάφνινων στεφάνων...
http://www.xryshaygh.com

Ξεσηκώνονται και οι Μουσουλμάνοι στην Αθήνα - Δίνουν την Παρασκευή συνέντευξη τύπου


Με σκοπό να βρεθεί ο λόγος για τον οποίο βάλλεται η πίστη 1,8 δις. ανθρώπων, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή από τις 11.00 έως τη 13.00, από μουσουλμάνους που διαμένουν στην Ελλάδα, με φόντο την ταινία «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων», όπως ανακοίνωσε η Μουσουλμανική Ένωση. Σύμφωνα με την Ένωση, «η προσβλητική αυτή ταινία δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να προσβάλει τον μουσουλμανικό κόσμο», με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σωρηδόν περιστατικά βίας και αιματηρές επιθέσεις από φανατικούς Ισλαμιστές.

Ομιλητές έχουν προγραμματιστεί να είναι οι κ: Αλέξανδρος Καριώτογλου, καθηγητής Θεολογίας, η συγγραφέας Πέρσα Κουμούτση, ο δημοσιογράφος Νασίμ Αλάτρας, η δρ. Κοινωνιολογίας Τατιάνα Παπαναστασίου καθώς και ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ.

ΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ...(Ίμια, Θράκη, Έβρος, όλα στον "άξονα"


Από Αναγνώστη/(Ίμια, Θράκη, Έβρος, όλα στον "άξονα".)


Πριν από λίγο, δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στο ιστολόγιό μας με τίτλο: Ο ποιητής Ισίδωρος Πόσδαγλης γνώριζε το μέλλον της Ελλάδας από το 1952 ! και πραγματικά συγκλονίστηκα καθώς το διάβαζα. Τον συγκεκριμένο Οικονομολόγο, ποιητή και Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ομολογώ - ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟ - οτι δεν τον γνώριζα ούτε τον είχα ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου. Και σήμερα έμαθα τόσα πολλά γι αυτόν, που πραγματικά βουίζει το κεφάλι μου…

Διαβάζοντας όμως το άρθρο ως το τέλος, διαπιστώνω ότι μιλούσε για έναν πίνακα, στην εξής παράγραφο:

"Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα γιατί θαναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με το χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους.Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους."

Πίνακας ή χάρτης όμως δεν υπήρχε πουθενά! Και μάλιστα το άρθρο καταλήγει με ερώτηση (Σε ποιο χάρτη αναφέρεται αυτός ο μεγάλος και ξεχασμένος αγωνιστής;) και με μια υποσχετική (Ίσως τα πούμε σε ένα άλλο άρθρο!)

Από κείνη την ώρα, δεν είχα ησυχασμό! Κι αυτό διότι, η μελέτη, το πόνημα δηλαδή, του πραγματικά μεγάλου αυτού Έλληνα, όχι μόνο με είχε βάλει σε τρομερές σκέψεις, αλλά και κάτι χειρότερο! Ότι τελικά, είμαστε ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ενός ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ μιας απίστευτης ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡ, οι οποίοι είχαν βάλει σκοπό να μας εξολοθρευσουν εδώ και πάνω από μισό αιώνα!

Καλύτερα όμως να τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους για να βάλουμε σε κάποια τάξη τις σκέψεις αλλά και.το θυμό μας. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Ο Ισίδωρος Πόσδαγλης, δε χωράει αμφιβολία οτι υπήρξε, εκτός από ήρωας, κι ένας διακεκριμένος επιστήμονας. Το βιογραφικό του τα λέει από μόνο του. Ο μεγάλος του πατριωτισμός, τον έσπρωχνε να θέσει την πραγματικά προχωρημένη του σκέψη στην υπηρεσία της πατρίδας και γι αυτό από τα 15 του χρόνια, από μικρό παιδί σχετικά, το 1922, είχε ενταχθεί στον "Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης" κι άρχισε να διαμορφώνει την πατριωτική του οικονομική θεωρία. Δεν είχε καλά-καλά τελειώσει το Γυμνάσιο δηλαδή και το μυαλό του έτρεχε με ιλιγγιώδεις ταχύτητες! Και για το καλό της πατρίδας του! Το πόσο σπάνιο είναι κάτι τέτοιο, το ξέρουμε από τους νέους του σήμερα. Καμμία σχέση. Αρα, το πρώτο λοιπόν συμπέρασμα που ανάγουμε μέχρις εδώ, είναι οτι επρόκειτο για ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ.

Προχωράμε.

Στα 18 του, σαν ήρθε δηλαδή ο καιρός για να σπουδάσει την αγαπημένη του επιστήμη, τα οικονομικά, έφυγε για τη Σοβιετική Ένωση, όπου και σπούδασε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας -το γνωστό μετονομασθέν σε Λομονόσοφ - και στη συνέχεια εργάστηκε μαζί με μερικά από τα πιο κορυφαία μυαλά της εποχής του σε ορισμένα από τα πιο προχωρημένα και άκρως απόρρητα οικονομικά σχέδια -προγράμματα της τότε Σοβιετίας.

Δεύτερο συμπέρασμα που ανάγεται, είναι το γεγονός ότι ο Πόσδαγλης εθεωρείτο ήδη από τους Σοβιετικούς ως διάνοια! Και γι αυτό, τον βάζουν να συνεργαστεί - αν και φοιτητής ακόμη - με τους πλέον κορυφαίους οικονομολόγους της Ρωσίας πάνω σε άκρως απόρρητα προγράμματα! Οι Ρώσοι λοιπόν, εκμεταλλεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τις γνώσεις και τις ιδέες του και τον εντάσσουν στην ελίτ των κορυφαίων επιστημόνων...

της τότε Σοβιετικής Ένωσης!

Πάμε παρακάτω.

Ξεσπάει ο πόλεμος, η Ελλάδα μπαίνει κι αυτή αντιστεκόμενη στον Άξονα και ο Πόσδαγλης γυρνάει πίσω για να ενταχθεί στον αγώνα. Μετά την εισβολή και κατοχή από τους Γερμανούς, μπαίνει στην Εθνική Αντίσταση και μέσα από κεί, αρχίζει και περνάει διάφορα μηνύματα στους συντρόφους του στο ΕΑΜ, που όπως φαίνεται, δεν άρεσαν καθόλου στους "φίλους" και "συμμάχους" Άγγλους, οι οποίοι και μετά το τέλος του πολέμου τον συλλαμβάνουν και τον παραδίδουν στη Χωροφυλακή! Γιατί τον συνέλαβαν και μάλιστα έτσι, απροκάλυπτα, χωρίς σοβαρή αιτία; Μήπως επειδή τον θεωρούσαν ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ; Ναί, αλλά άκρως επικίνδυνο ως πρός τί; Τι θα μπορούσε να ξέρει ένας άνθρωπος, που έλειπε από την Ελλάδα τόσα χρόνια, που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για τη χώρα του αλλά και γι αυτούς;

Για να διαπιστώσω του λόγου το αληθές, έκανα άνω κάτω το διαδίκτυο αλλά δε κατόρθωσα να ανακαλύψω απολύτως τίποτε, πέραν ορισμένων άρθρων που γράφτηκαν γι αυτόν και που ήταν περίπου σαν αυτό που δημοσιεύτηκε και στο παρόν ιστολόγιο.

Απολύτως τίποτε;

Οχι ακριβώς.

Μπορεί να μην ανακάλυψα γιατί τον συνέλαβαν οι Αγγλοι τότε με τέτοια πρεμούρα και τον παρέδωσαν άρον-άρον στους χωροφύλακες, αλλά έπεσα πάνω σε κάτι πολύ πιο σημαντικό. Σε έναν πίνακα. Εναν πίνακα που φαίνεται να είναι ο "χάρτης" στον οποίο αναφέρεται και ο συντάκτης του προηγούμενου κειμένου κι αν είναι όντως αυτός, τότε μιλάμε για τη μεγαλύτερη βόμβα στα θεμέλια του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος που μας κυβερνάει εδώ και.μισό αιώνα!

Συνεχίζω.

Παρά λοιπόν το γεγονός της "μυστηριώδους" συλλήψεως και κρατήσεως του, ο Πόσδαγλης δεν πτοείται. Και μέσα στη φυλακή, κατορθώνει και ολοκληρώνει ένα όνειρο που το επεξεργάζεται από τα 15 του χρόνια, ένα οικονομικό σχέδιο για την πατρίδα του που έχει τον τίτλο "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική", και που φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από τον εκδοτικό οίκο "των ολίγων και εκλεκτών", τον εκδοτικό οίκο "Μπιστιρλή". Ενα κείμενο, που προκαλεί πάταγο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης, μιας και αναλύει το κατ΄εξοχήν Πατριωτικό Οικονομικό μοντέλο, που θα μπορούσε να εφαρμοστεί εκτός από την Ελλάδα και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα!

Ως εδώ εντάξει.

Όμως ο Πόσδαγλης δεν σταματάει εδώ. Μέσα στο βιβλίο του αναλύει και τεκμηριώνει θεωρίες που ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ χρηματοοικονομικό οργανισμό και στις συνεργαζόμενες με αυτούς κυβερνήσεις! Ο Πόσδαγλης με άλλα λόγια, ξεμπροστιάζει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ που απεργάζονταν οικονομικά σχέδια εξόντωσης λαών μέσω του χρέους καθώς στην ουσία του, ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να το κάνουν!

Ο Πόσδαγλης λοιπόν, γράφει στη σελίδα 17 του βιβλίου του και στο κεφάλαιο με τίτλο "Εθνικό Χρέος και Εθνικό Έλλειμμα" τα εξής:

"Όταν τα δανεισμένα κεφάλαια του διεθνούς καπιταλισμού βρεθούν στο όριο της απόδοσής τους τότε ακολουθεί μια απομείωση του Εθνικού Χρέους, που επιβάλλουν δια της βίας. Τότε θα επικαλεστούν την ανάγκη πλέριας συμμετοχής όλων των δανειστών, εννοώντας μ΄ αυτά τα λόγια ότι πρέπει να πληρώσουν οι αποταμιεύσεις των εργατών, των αγροτών και του λαού. Κυλάνε έτσι το χρέος τους από το Κράτος που στέρεψε από απόδοση στο γόνιμο χωράφι του αγρότη για να πάρουν κι από εκεί κέρδη."

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ....


Παραδομένοι  στον υπερκαταναλωτισμο της υποκουλτούρας, πορωμένοι με τις δακρύβρεχτες σαπουνόπερες,απορροφημένοι  στο πρόσκαιρο βλαχομπαροκ των επιδοτήσεων,των mercedes των βοσκό-γιάπηδων και των estee lauder καλλυντικών των λατερνο-νεανίδων,λαικοφρικουλες βυθισμένοι στο όνειρο του δυτικού καπιταλισμού και εκμοντερνισμού των αξιών, με το ένα μάτι στο Παρίσι και το αλλο στην TV και στα ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ που περιγραφούν τον βιασμό των παππούδων μας…

με ρομαντικές ατάκες μέσα σε παλάτια από χρυσό, αλληθωρίσαμε και χάσαμε την αρχή την μέση και το τέλος μας.


Η ΕΛΛΑΣ ΕΆΛΩ και πλέον πατριώτης και ΕΛΛΗΝΑΣ δεν είναι αυτός που παραμένει στον πολυπολιτισμικό χυλό της αλλοτριωμένης πρώην πατρίδας, αυτός που επιμένει να συνδιαλέγεται με τα υπερκαταναλωτικά νεοραγιαδικα ζόμπι που μόλις πριν δυο μήνες έδωσαν εξουσία στους πρωταιτίους της καταστροφής και τους προδότες, αυτός που ματαιοπονεί και ελπίζει στην επιστροφή των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ,με οποιο τιμημα, για να βγει και να πανηγυρίσει , αλλά αυτός που φεύγει παίρνοντας στην καρδιά και στο μυαλό του εικόνες , αξίες και πνεύμα  απο την πραγματική ΕΛΛΑΔΑ,την Ελλάδα που αφήσαμε να χαθεί μετα απο χιλιετηρίδες ταξιδιού στους ωκεανούς του χρόνου και όνειρο του ειναι να την ξανά γεννήσει μακρυά απο τον ρημαγμένο, αμετανόητο, διεστραμμένο όχλο/χυλό που θα εξεγερθεί μόνο άμα του κόψουν τα τούρκικα σήριαλ οι "εθνικοί ευεργέτες" μας...


πηγηhttp://ellhnopsyxoi.blogspot.gr

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!


ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ, Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΕΙ,Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ!ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. 

http://ygro-pyr.blogspot.gr

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΣΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ!!!


Η πατρίδα μας βρίσκεται σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.
Αυτή τη στιγμή διέρχεται τη μεγαλύτερη ΠΡΟΔΟΣΙΑαπό τον χειρότερο ΕΓΧΩΡΙΟ Δούρειο Ιππο που δεν είναι άλλος από την πλειοψηφία των πολιτικάντηδωναυτο…ύ του τόπου, οι οποίοι ενώ έδωσαν όρκο να προστατεύουν και να φυλάττουν το Σύνταγμα και τη Πατρίδα, ΤΟ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ χωρίς ντροπή και χωρίς τη δική μας συγκατάθεση και επέτρεψαν να ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ η πατρίδα ΕΡΜΑΙΟ στα χέρια ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

Η Ελλάδα είναι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ, ΜΕ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Δυστυχώς, όλοι οι φυσικοί πόροι έχουν δρομολογηθεί ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Οσο για τους πανέξυπνους και πολυμήχανους Ελληνες, τους γιούς του Οδυσσέα, μας αποδυνάμωσαν με τον πιο ύπουλο τρόπο. Μας έκαναν «ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ» όταν η κρατική γραφειοκρατία και η υψηλή φορολογία -το πρώτο και τελευταίο γρανάζι της επιχειρηματικόητας- αποτρέπει κάθε είδους όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Μας έμαθαν να παρακαλάμε τον καθένα βουλευτή για μια βαρετή θέση στο πολυκομματικό Δημόσιο για ένα «σίγουρο» μισθό, περιορίζοντας το μυαλό μας μέσα στους τέσσερις τοίχους.
ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΑΥΤΗ τη στιγμή βιώνουμε μία ΑΛΩΣΗ εκ των έσω.
Αντί να μεγαλώνουμε σαν Εθνος και να διαπρέπουμε παντού με τον Οικουμενικό Ελληνισμό μας και να υποστηρίζουμε δυνατά την ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ, ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΜΑΣΤΕ! Η Θράκη, το Αιγαίο, η Μακεδονία, η Κρήτη, η Κύπρος είναι στο μάτι του κυκλώνα!
Η άλλη και χειρότερη ΑΛΩΣΗ που βιώνουμε είναι απο τις εκατοντάδες χιλιάδες των ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ που αφέθηκαν να εισέλθουν ελεύθεροι στη Πατρίδα μας χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο και σε πολλούς απ’αυτούς να δωθεί με συνοπτικές διαδικασίες το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για ψηφοθηρικούς λόγους και μόνο.
Για να συμπληρωθεί η εσωτερική Αλωση, οι εγχώριοι ανέλαβαν την ΑΝΕΓΕΡΣΗ τζαμιού στο Βοτανικό, στη καρδιά της Αθήνας που θα πληρώσει ο ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ από το υστέρημά του, κάτι για το οποίο θα έτριζαν τα κόκκαλα όλων των Ελλήνων Ηρώων. (Την ανεκτικότητα και την αλληλεγγύη που θέλουν να μας πείσουν οι μουσουλμάνοι και οι ΜΚΟ που τους υποστηρίζουν ότι πρέπει να έχουμε, ας τις εφαρμόσουν πρώτα στις δικές τους οικογένειες και στις χώρες καταγωγής τους.)

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ τον Τέκτονα Δένδια…Τον “τρόφιμο” των στοών! (φωτό)Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ o βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Καισιδιάρης, είπε αυτό που γνωρίζουν όλοι…

Ότι ο Δένδιας είναι τέκτονας, δικηγόρος των “περιούσιων” νεοαταξιτών Rothscild και εκπρόσωπος των εβραίων στην Ελλάδα..
Ο Υπουργός Δένδιας έσπευσε μέσω twitter να διευκρινίσει πως:

“Δεν είμαι Τέκτονας…”

Τελικά έλεγε αλήθεια..;

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ τον “τρόφιμο” των Στοών και εκλεκτό μασoνων και “περιούσιων” Δένδια…
Αρχικά ας δούμε τι γράφει ο Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρας για τα 50 χρόνια λειτουργίας τους..
(σ.σ.Ρόταρυ=Μασωνία=Σιωνισμός..Τα ντοκουμέντα ΕΔΩ)

Θα πει κάποιος…”Ε, δε λέει και και κάτι που έστειλε μια επιστολή”..
Ας συνεχίσουμε λοιπόν:
Θα ήταν δυνατόν ποτέ ένας μασωνικός όμιλος να κάνει “αγιογραφία” κάποιον πολιτικό αν δεν ήταν μέλος του…;
Για να δείτε λοιπόν τι γράφει φυλλάδιο του 2008 των Ελληνικών Ροταριανών Ομίλων για τον Δένδια..
ΟΛΟΣΕΛΙΔΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον Δένδια
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται για το αφιέρωμα είναι από prive συγκέντρωση μασώνων του Ιουνίου και της Δυτικής Ελλάδας..Αλλά θα τα πούμε στη συνέχεια.
Θα πει και πάλι κάποιος..”Ε, έτει είναι οι μασώνοι..μπορεί να θέλουν να τον καλοπιάσουν και του έκαναν το αφιέρωμα”
Ας δούμε και άλλα στοιχεία…
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΡΟΤΑΡΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ(Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς και Ιωαννίνων)

ΞΥΠΝΗΣΤΕ...ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ > Οι Τούρκοι στήνουν και πολιτοφυλακή στην Θράκη! > Αυτά δεν είναι τάγματα ασφαλείας κύριε Δένδια;


Αυτά δεν είναι τάγματα ασφαλείας κύριε Δένδια;
Ή μήπως η Θράκη έχει παραγραφεί από τα κυβερνητικά σας καθήκοντα;
Νόμος της φύσης, απαράβατος, ορίζει πως όταν δημιουργείται ένα κενό, τότε αυτό συμπληρώνεται αυτομάτως. Στην περίπτωση της Θράκης, η απομάκρυνση του κράτους οδηγεί στη σταδιακή αντικατάστασή του από το τουρκικό προξενείο, το οποίο δεν αφήνει τίποτε να “πέσει κάτω” και εκμεταλλεύεται ένα προς ένα όλα τα “δώρα” από την ελληνόφωνη κυβέρνηση των Αθηνών. Έτσι, μετά τα λουκέτα σε αστυνομικά τμήματα λόγω Μνημονίου, οι τουρκοπράκτορες αξιοποιούν το κενό και φτιάχνουν την δική τους αστυνομία (να σημειώσουμε πως ο “Καλλικράτης” -νόμος του Ελληνικού κράτους και δημιούργημ του υπουργείου Εσωτερικών επί υπουργίας Ραγκούση- δίνει το δικαίωμα ίδρυσης αστυνομίας στις τοπικές αυτοδιοικήσεις…).


Λαϊκή πολιτοφυλακή στήνει το τουρκικό προξενείο στη Θράκη. Tον τελευταίο καιρό και μετά τα λουκέτα που βάζει το Ελληνικό Δημόσιο σε αστυνομικά τμήματα μειονοτικών περιοχών εξαιτίας του Μνημονίου, οι προξενικές αρχές αξιοποιούν το κενό εξουσίας και αναθέτουν -άγνωστο με ποιο αντάλλαγμα- την τήρηση της δημόσιας τάξης σε μειονοτικούς πολιτοφύλακες…

Τόσο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου αντιπροέδρου Μποσντάγ όσο και στην παλαιότερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νταβούτογλου, έκαναν την εμφάνισή τους στο πλευρό των κυβερνητικών αξιωματούχων άνδρες με κίτρινες στολές, παρόμοιες με αυτές που φορούν οι άνδρες της τουρκικής αστυνομίας.

Με περιβραχιόνια
Οι μειονοτικοί αυτοί φορούσαν στο δεξί τους χέ¬ρι ένα περιβραχιόνιο με ειδικά διακριτικά. Η λέξη «GOREVLI», όπως φαίνεται καθαρά και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», σημαίνει στα τουρκικά «υπεύθυνος ασφαλείας» και υποδηλοί ότι αυτοί που φορούν το περιβραχιόνιο διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής. Το ενδιαφέρον είναι ότι ποτέ, ούτε στο παρελθόν ούτε και σήμερα, οι μειονοτικοί αυτοί δεν ζή¬τησαν ειδική άδεια από την Ελληνική Αστυνομία, έστω για τα μάτια του κόσμου, όπως υποχρεώνονται και κάνουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης. Αντιθέτως μάλιστα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, προκειμένου να δείξουν ότι καταλύουν με προκλητικότητα τη δημόσια τάξη.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα από το χωριό Εχίνος της Ξάνθης, το οποίο επισκέφθηκε ο Τούρκος αντιπρόεδρος κατά την πρόσφατη περιοδεία του στη Θράκη, φαίνεται ξεκά¬θαρα ότι οι «GOREVLI» έχουν πάρει στα χέρια τους τον νόμο και την τάξη σε απόσταση αναπνοής από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και μπροστά από το κτίριο που φιλοξενεί το τάγμα Εθνοφυλακής στην περιοχή. Η ελληνική σημαία κυματίζει μπροστά τους.

Η φωτογραφία ελήφθη λίγη ώρα πριν από τη διεξαγωγή μιας θρησκευτικής εκδήλωσης των μουσουλμάνων, η οποία αποκαλείται «Χατίν» και αφορά την ανάγνωση του Κορανίου. Επειδή η συμμετοχή ήταν μαζική κλήθηκαν πάλι οι «GOREVLI» για να επιβάλουν την τάξη. Τα φαινόμενα αυτά συνδέονται με την αύξηση της έντασης στη μειονοτική περιοχή του Κενταύ¬ρου, όπου το προξενείο έχει δημιουργήσει έναν ισχυρό θύλακα σκληροπυρηνικών εξτρεμιστών που αρνούνται κάθε φορά, όταν βρίσκουν ευκαι¬ρία και αφορμή, να πει¬θαρχήσουν στην ισχύ του ελληνικού κράτους. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στον ορεινό όγκο της Ροδόπης, τον οποίο επισκέπτεται τακτικά και ο νέος Τούρκος πρόξενος Σενέρ (ο οποίος λέγεται ότι είναι ζωόφιλος και ότι μαζεύει στην κατοικία του τα αδέσποτα της περιοχής), με την ανοχή της Πολιτείας -η οποία ευτυχώς στο τέλος αντέδρασε- λειτουργούν κατά παράβαση του νόμου δίγλωσσα τουρκικά νηπιαγωγεία που υπάγονται στον έλεγχο του προξενείου.

Στον Κένταυρο μάλιστα σε σύνολο 36 μαθητών οι 12 επέλεξαν τα ελληνόγλωσσα νηπιαγωγεία, ενώ οι 24 προτίμησαν τα τουρκικά.

Εκτός όμως από την παιδεία, τη δημόσια τάξη και τη θρησκεία -είναι χαρακτηριστικές οι αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το κρυφό σχολειό του Ισλάμ που λειτουργεί μυστικά μέσα σε δεκάδες μειονοτικά σπίτια-, έμφαση δίνεται στο δίκτυο των μειονοτικών δήμων.

Η ηγεσία του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ανέλυσε εγκαίρως τη νέα διοικητική πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη με τη μεταβίβαση εξουσιών από το κεντρικό κράτος τόσο προς υπερεθνικούς οργανισμούς όσο και προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συνεννοήσεις
Γι’ αυτό και στις μυστικές συνεννοήσεις που έκαναν οι βουλευτές της μειονότητας και το προξενείο με το ΠΑΣΟΚ το 2010 απαίτησαν, με αντάλλαγμα τη στήριξη στις εθνικές κάλπες, να τους δοθούν δύο μειονοτικοί δήμοι στη Ροδόπη και ένας στην Ξάνθη για να επιβάλουν την εξουσία τους σε τοπικό επίπεδο.

Προσάρτησαν έτσι στον χριστιανικό Δήμο Ιάσμου το μειονοτικό χωριό Σώστης και ο δήμος, μετά την αλλαγή συσχετισμών, πέρασε σε μειονοτικά χέρια. Ήδη μάλιστα παρατηρούνται εκεί τα πρώτα προβλήματα και η Χρυσή Αυγή έκανε την εμφάνισή της στο χωριό με σημαίες του Βυζαντίου. Προσάρτησαν επίσης τις πομακικές κοινότητες της Ροδόπης Οργάνη και Κέχρο στον τουρκογενή Δήμο των Αρριανών που αποτελεί τη γενέτειρα του βουλευτή του Ερντογάν, Μουεζίνογλου. Τώρα η Ελληνική Δημοκρατία εισπράττει τα επίχειρα με την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της.

Για την ιστορία θυμίζω ότι ο μόνος νομός στον οποίο το ΠΑΣΟΚ ήρθε με άνεση πρώτο κόμμα στις πρώτες εκλογές του Μαΐου ήταν ο Νομός Ροδόπης. Το «deal» λειτούργησε.
(ΚΥΡ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
makeleio.gr

"Δεν θα επιτρέψουμε να διαλυθούν οι E.Δ.. Υπάρχουν και στρατοδικεία και αποτάξεις"...

"Εκτιμώ ότι υπερέβησαν τα εσκαμμένα και πλέον είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε μέτρα και μάλιστα αποφασιστικά μέτρα". Με αυτά τα λόγια ανώτατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων περιέγραψε στο defencenet.gr την αντίδραση της στρατιωτικής ηγεσίας στην ανακοίνωση των ενεργεία στελεχών των ΕΔ της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ και φαίνεται ότι "τα μέτρα" για τα εν ενεργεία στελέχη που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση αυτή δεν θα είναι απλές επιπλήξεις. Η ανακοίνωση της συγκεκριμένης επιτροπής [μέλη της οι: Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ),Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΑ), Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΑ/ΣΜΥΝ), Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΑΣ), Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας (ΣΑΣΥΔΑ), Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού
(ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ), Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ), Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)] φαίνεται ότι ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».


Στελέχη της στρατιωτικής ηγεσίας τονίζουν ότι "εδώ και αρκετό καιρό ήταν κάτι παραπάνω από σαφές ότι οι ενεργεία στρατιωτικοί που συμμετείχαν στις συνδικαλιστικές δραστηριότητες των παραπάνω συνδέσμων είχαν παραβιάσει το σύνολο του στρατιωτικού κώδικα δημόσιας συμπεριφοράς των εν ενεργεία στελεχών, φτάνοντας στο σημείο να «καταγγείλουν» (!) το ίδιο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την ανακοίνωσή τους".

Μια ανακοίνωση που κατέδειξε ότι τα πράγματα είχαν προχωρήσει σε επίπεδα εντελώς παράνομα από υπηρεσιακής άποψης (και αυτό μετράει στις ΕΔ). Και που δεν άφηναν κανένα περιθώριο "μη αντίδρασης" στην στρατιωτική ηγεσία η οποία πλέον υποστηρίζει ότι είναι διατεθειμένη να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα: Αναγκαστική και αυτεπάγγελτη εφαρμογή του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα με παραπομπή των πρωταιτίων στο στρατοδικείο και εν συνεχεία, αν βρεθούν ένοχοι, άμεση απόταξη.

Η απόφαση της ηγεσίας των ΕΔ φαίνεται ότι είναι ειλημμένη και έχει και συγκεκριμένο σκεπτικό: «Αν επιτρέψουμε τέτοιες συμπεριφορές σήμερα σε αυτούς, αύριο κάποιοι άλλοι στρατιωτικοί, που ίσως είναι και πολλοί περισσότεροι από αυτούς, αισθανθούν την ανάγκη να φτιάξουν και αυτοί οργάνωση. Μόνο που αυτοί δεν θα πάνε στο Πρωτοδικείο για να συνδικαλιστούν, αλλά θα φτιάξουν μια εσωτερική οργάνωση στο στράτευμα με όλα τα παρεπόμενα και τα αποτελέσματα μιας μυστικής οργάνωσης. Στην δεκαετία του ’60 είχαμε τον αριστερό ΑΣΠΙΔΑ και ως αντιστάθμισμα τον ακροδεξιό ΙΔΕΑ και φτάσαμε στο 1967 και στο πραξικόπημα. Ε, αυτό δεν θα το επιτρέψουμε τώρα».

Για την πρόθεσή της στρατιωτικής ηγεσίας να αποτρέψει διαλυτικές καταστάσεις στις ΕΔ, έχει ενημερωθεί και η πολιτική ηγεσία, όχι απλά του υπουργείου, αλλά αρκετά υψηλότερα και η απάντηση ήταν: "Ότι προβλέπει ο νόμος και ο στρατιωτικός ποινικός κώδικας".
Σε συνδυασμό
με τις εξελίξεις στην Πορτογαλία, όπου ο εκεί σύνδεσμος των στελεχών ενόπλων δυνάμεων (καμία σχέση με ΣΥΣΜΕΔ κλπ, αφού εντάσσονται σχεδόν όλα τα στελέχη των πορτογαλικών ΕΔ), απείλησε ευθέως με κίνημα σε περίπτωση που δεν πάψει η πολιτική εξαθλίωσης και δεν … μεταναστεύσει ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, νομίζουμε ότι πλέον εισερχόμαστε στην τελική φάση του δράματος για όλους…


defencenet

Διακόπηκαν οι εργασίες του Φάρου στη Ζουράφα … με τους Τούρκους σε απόσταση αναπνοής


Διακόπηκαν προσωρινά οι εργασίες επανατοποθέτησης του Φάρου στη Λαδόξερα(Ζουράφα) λόγω έντονου κυματισμού που δυσκόλευε το έργο του συνεργείου κατασκευής. Το συνεργείο κατασκευής παραμένει στη Σαμοθράκη περιμένοντας καλύτερες καιρικές συνθήκες για να ολοκληρώσει το έργο του. Παραθέτουμε Φωτογραφίες από το στάδιο της κατασκευής.
Οι Τούρκοι παρακολουθούν σε απόσταση αναπνοής … και απο ότι φαίνεται εντός των Χωρικών Υδάτων της Ελλάδος !! Τα σκάφη του Λιμενικού είναι δίπλα απο το Τούρκικο οπως φαίνετια στις φωτογραφίες.

%25CE%259B%25CE%2591%25CE%2594%25CE%259F%25CE%259E%25CE%2595%25CE%25A1%25CE%259115-9+1.JPG

%25CE%259B%25CE%2591%25CE%2594%25CE%259F%25CE%259E%25CE%2595%25CE%25A1%25CE%259115-9.JPG

Αναρτήθηκε από Βετεράνος

ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ...

ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ...: Αγιορείτες Γέροντες, λένε πως ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς είναι ο Άγιος Ιωάννης Δούκας Βατάτζης ο Ελεήμων, ο Αυτοκράτορας δηλαδή Νικαίας, ο οπο...

Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες


Χρυσώνει το χάπι της λαϊκής οργής η δήλωση «συμπάθειας» της Γερμανίδας καγκελαρίου και δίνει το στίγμα όσων έρχονται…
 
«… Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες,
αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος
κι αφ’ ετέρου να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων,
η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών,
όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά».

Αριστοτέλους, Πολιτικά
 

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Δεν πείθουν τα κροκοδείλια δάκρυα του προσώπου που εκφράζει το στυγνό διευθυντήριο των διεθνών τοκογλύφων που λυμαίνονται τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου στο όνομα της δήθεν δημοσιονομικής πειθαρχίας, μιας κοινότητας πολλών ταχυτήτων και μιας πολιτικής.
Η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ είχε το θράσος να μιλήσει στη Μπούντεσνταγκ για την Ελλάδα με προσποιητή κατανόηση.
«Ματώνει η καρδιά μου όταν βλέπω πως πολλοί άνθρωποι με μικρό εισόδημα πλήττονται και δεν μπορούν να κάνουν αλλοιώς. Κι ότι πολλοί πλούσιοι που έχουν ζήσει στην Ελλάδα μαζί με τα λεφτά τους έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και δεν συνεισφέρουν το μερίδιό τους για τη χώρα τους», δήλωσε επί λέξει. Πού να κρατήσουν τόσο δάκρυ τόσα χαρτομάντηλα…
Η αλήθεια βρίσκεται πίσω από τις ωραιοποιημένες λέξεις της κ. Μέρκελ. Τα αόρατα πρόσωπα που διαμορφώνουν τη Νέα Τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη και προσδοκούν ένα νέο παγκοσμιοποιημένο σκηνικό, προσαρμοσμένο σε μια άμορφη μάζα ψυχών δέσμια του μαζισμού, κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Ακόμα και μια δήλωση συμπάθειας, ως «Ψυχολογική Επιχείρηση» μέσω των ΜΜΕ μπορεί να αλλάξει τις τάσεις και την εικόνα της κοινής γνώμης. Είναι το χάπι που χρυσώνουν οι απρόσωποι υπηρέτες των ιμπεριαλιστικών αφεντικών τους, το βαφτίζουν «πολιτική απόφαση» και το σερβίρουν όσο πιο απλά κι εύληπτα σε κοινωνίες που θέλουν να κονιορτοποιήσουν, μετατρέποντάς τις σε άμορφες μάζες.
Τι σχεδιάζει η τυραννία
Κι αυτό δεν είναι κάτι νέο. Αποτελεί πανάρχαια πρακτική δεσποτικών καθεστώτων που στηρίζουν την εξουσία τους στην καταδυνάστευση της κοινωνίας.
Όπως γράφει ο Αριστοτέλης στα «Πολιτικά»: «… Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πρωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος κι αφ’ ετέρου να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές».
Αυτό συμβαίνει συχνά στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας. Όποτε καλλιεργείται η ψευδαίσθηση της ευημερίας, ακολουθεί η κρίση, η πτώχευση, ο πόλεμος και η αιχμαλωσία της κοινωνίας από πολιτικές εξουσίες στερημένες από υπερηφάνεια και πυγμή.
Παραδείγματα υπάρχουν από τη μεταπολίτευση του 1862, όταν εκδιώχθηκε ο βασιλιάς Όθων Α’ για να εγκατασταθεί ο Γεώργιος Α’ και να ενταχθεί το νεοσυσταθέν κράτος-έθνος στη σφαίρα επιρροής μιας εκ των «προστατιδών Δυνάμεων». Όσο κι αν προσπάθησε ο Χαρίλαος Τρικούπης, ίσως ο μόνος σοβαρός εκσυγχρονιστής πρωθυπουργός της νεώτερης Ελλάδος, η έλλειψη σοβαρότητας από το πολιτικό σύστημα της εποχής και ο εγκλωβισμός στις βουλές ξένων πατρώνων θα οδηγούσε και τελικώς οδήγησε σε χρεωκοπία. Κι η χρεωκοπία δεν διαθέτει μόνο οικονομική υφή, αλλά είναι πολιτική, ηθική, κοινωνική και κυρίως θεσμική.
Ο αντιλαϊκός μονοδρόμος
Οι πραιτοριανοί του συστήματος μπορεί να μην έχουν μελετήσει τα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη αλλά ακολουθούν πάντοτε τον ίδιο αντιλαϊκό μονόδρομο: Πολιτική αύξησης των φόρων, περιστολή των δαπανών και διαπραγματεύσεις για συμβιβασμούς. Κι αυτά δεν γίνονται για τον κοσμάκη αλλά για τους πλούσιους που θα γίνουν πλουσιότεροι, καθώς και για τις τράπεζες που θα τους εξυπηρετήσουν.
Παράδειγμα από την πρώτη χρεωκοπία της Ελλάδας: Από τις 14 Οκτωβρίου 1890 έως 18 Φεβρουαρίου 1892, η κυβέρνηση του Θεόδωρου Δηλιγιάννη θα εγκαταλείψει την θέση της για συμβιβασμό με τους ξένους δανειστές, θα υποστηρίξει «την εις το ακέραιον εκτέλεσιν των υποχρεώσεων του Έθνους» και θα ακολουθήσει ακόμη και πανομοιότυπες «δημοσιονομικές πρακτικές» μ’ αυτές του Χαριλάου Τρικούπη. Σας θυμίζει κάτι η συγκριμένη αναφορά; Τι λέει ο Αριστοτέλης ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά συνήθως ως φάρσα;
Δείτε και τη συνέχεια: Ο Δηλιγιάννης χρησιμοποίησε δάνεια για αλλότριους σκοπούς σε σχέση με τη σύναψή τους. Η οικονομική όμως κατάσταση επιδεινώθηκε γρήγορα καθώς η τιμή του συναλλάγματος σκαρφάλωσε στο ζενίθ.
Ο βασιλιάς Γεώργιος ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης μετά τη σφοδρή σύγκρουσή της με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και τα πλήγματα της ισχυρής ομάδας κεφαλαιοκρατών Συγγρού, Βλαστού και Γάλλων κεφαλαιούχων. Η τράπεζα και οι κεφαλαιούχο ήθελα να συσταθεί «Τράπεζας του Κράτους», κάτι σαν τα σημερινά ταμεία εγγυήσεων που συστάθηκαν στη χώρα από το 2009 και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης που στήθηκαν από τους «δανειστές». Σε πολιτικό επίπεδο, τόσο η τράπεζα, όσο και οι εκφραστές της οικονομικής νομενκλατούρας απαιτούσαν την ανάδειξη και την κυριαρχία μιας τρίτης πολιτικής δύναμης. Κι άλλη σύμπτωση;
Πορεία αναταραχών
Η χρεωκοπία του 1893 και η ντροπή από τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 με ευθύνη του ντόπιου σαθρού πολιτικού συστήματος και των ξένων πατρώνων αποτελούν ένα παράδειγμα που δεν πρέπει να παραβλέπουμε διότι η σημερινή συγκυρία ταυτίζεται, ειδικά με τη στάση των ξένων που «ματώνει» η καρδιά τους.
Ο Αριστοτέλης γράφει ότι για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές το καθεστώς σχεδιάζει την επιβολή μεγάλων φόρων, την απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και την κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά.
Η ιστορία διδάσκει ωστόσο ότι κοινωνία που μαστίζεται από φτώχεια και καταπίεση αντιδρά. Για παράδειγμα, η χρεωκοπία του 1893 και οι πληγές από τον εξευτελισμό του 1897 λειτούργησαν ως θρυαλλίδες κοινωνικών ανακατατάξεων. Τότε δρομολογήθηκαν ζυμώσεις, ενέργειες και δυναμικές που οδήγησαν σε γεγονότα όπως ήταν η δράση του Στρατιωτικού Συνδέσμου υπό τον αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) Νικόλαο Ζορμπά που οδήγησε στο Κίνημα του Γουδιού, το οποίο εξερράγη στις 15 Αυγούστου 1909. Υπήρξαν και πιο δυναμικές εξεγέρσεις όπως αυτή των αγροτών στο Κιλελέρ, στις 6 Μαρτίου 1910.
Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ιρλανδία
Τώρα, το «ευρωπαϊκό διευθυντήριο» προσπαθεί με δόλιους τρόπους να αλλάξει τα δεδομένα στην Ελλάδα, αλλά όχι μόνο σ’ αυτήν. Κοινή είναι η πορεία για την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.
Στην περίπτωση της Ελλάδας όμως υπάρχει μια διαφορά. Εκτός από τη μήτρα που γέννησε τον πολιτισμό, τη Δημοκρατία ή τον πατέρα της πολιτικής επιστήμης, τον Αριστοτέλη, είναι η μοναδική που έδειξε απείθαρχη και με αυτόνομη πορεία μετά το άλλο όνειδος της Μικρασιατικής Καταστροφής έως την εμπλοκή της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δείτε τι έκαναν οι άλλες χώρες: Η Ιταλία ήταν συνοδοιπόρος της Γερμανίας στους παρανοϊκής εμπνεύσεως ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για τη διαμόρφωση Νέας Τάξης με Άρειους πατρίκιους και υπόδουλους πληβείους. Στην Ισπανία του Φράνκο, ο εμφύλιος κρίθηκε από το καίριο κτύπημα της γερμανικής Λουφτβάφε εναντίον των αγωνιστών στην Γκουέρνικα και ακολουθήθηκε ο δρόμος της ουδετερότητος. Ουδέτερη στάση τήρησε και η Πορτογαλία ενώ η Ιρλανδία δεν προσεβλήθη από τους Ούννους του Γ’ Ράιχ.
Η Ελλάδα έχασε το 10% του πληθυσμού της, όταν η γιγαντιαία Σοβιετική Ένωση έχασε μόλις το 2,8%. Οι επίγονοι των εταίρων ρήμαξαν και λεηλάτησαν ό,τι βρέθηκε μπροστά τους για να πτωχεύσει το γένος των Ελλήνων και να μείνει υπόδουλο για μια ζωή. Η Κοκκινιά, το Δίστομο και η Καισαριανή πλημμύρισαν με αίμα αθώων για να έρχεται σήμερα η κ. Άνγκελα Μέρκελ και να ισχυρίζεται πως «ματώνει η καρδιά της».
Η Ελλάδα της ανόρθωσης
Η καρδιά των πατριωτών που έχουν απομείνει σ’ αυτή τη χώρα τι κάνει όταν διαβάζει στατιστικές του ΟΗΕ που λένε ότι η Γερμανία είχε υποστεί σε σχέση με το ετήσιο εισόδημά της ζημιές από τον πόλεμο της τάξεως του 135% και η Ελλάδα της τάξεως του 170%. Η ηττημένη Γερμανία βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση από τη χώρα μας μόλις τελείωσε ο πόλεμος, ενώ πάλι οι «πραστάτιδες δυνάμεις» βρήκαν πεδίο να κάνουν τα δικά τους διχάζοντας τον λαό με έναν άδικο και παράλογο Εμφύλιο πόλεμο.
Κι όμως αυτή η πατρίδα στάθηκε στα πόδια της με τις δικές της δυνάμεις για να ξαναμπεί από το φθινόπωρο του 2008 στο τούνελ μιας κρίσης που θέλει να σβήσει τον Ελληνισμό, να υποδουλώσει τον ευρωπαϊκό Νότο και να μετατρέψει την πολιτική από τέχνη του εφικτού σε καταδίκη για το ανέφικτο.
Στο χέρι του λαού είναι να δείξει το δρόμο και να τον επιβάλλει στην πολιτική ηγεσία.
Ο πατέρας της πολιτικής επιστήμης, ο Αριστοτέλης μάς δίνει ένα μάθημα ακόμα. Λέει: «οι μη οργιζόμενοι εφ’ οις δει ηλίθιοι δοκούντες είναι», δηλαδή όσοι δεν οργίζονται γι’ αυτά που πρέπει μάλλον είναι ηλίθιοι.
Για σκεφτείτε το.

Locations of Site Visitors
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...