Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥΑΘΗΝΑ 26-9-2012.

Ώρες οδύνης περνάει ένα ολόκληρο έθνος στην πιο δύσκολη φάση της ανθρωπότητας. Ο ελληνικός λαός έχει μπει στο μικροσκόπιο του κατοχικού καθεστώτος με τις υπάρξεις και τα περιουσιακά μας στοιχεία, όσα έχουν απομείνει, να αποτελούν σημείο διαπραγματεύσεως και περιοριστικού ελέγχου. Το εθνικό μας έδαφος, τα σχολεία των παιδιών μας, οι γειτονιές μας, η κοινωνική ασφάλεια, η εργασία, υπόκεινται κι εκείνα στη διάθεση των εχθρών της Ελλάδος και του Ανθρώπου. Η ελευθερία λόγου και έργου ελληνικού δεν υφίσταται ως δικαίωμα μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, την Ελλάδα Μας.

Κι όμως, κάποτε δεν κάνανε κουμάντο σ’ αυτή τη γη μικροί στο ηθικό ανάστημα και την εθνική συνείδηση παλιάνθρωποι ούτε είχαν λόγο τα νεοταξικά μικροσκόπια. Κάποτε στην Γη του Φωτός διοικούσανε Έλληνες Πατριώτες και Εθνικιστές με πνευματικό πλούτο, ψυχική δύναμη, ευθυκρισία και ατσάλινη πυγμή που κάνανε ξακουστή την Πατρίδα μας για τις αρχές, τα ιδανικά της, τα επιτεύγματα και τις κοσμοκρατορίες που εξανθρώπισαν την οικουμένη. Από το λυκαυγές κιόλας της ανθρωπότητας ο Ελληνισμός συγκρότησε Πολιτεία και Κοινωνία, μεγάλωσε και εξαπλώθηκε. Μα κι όταν επέδραμαν τα σκοτάδια ανάμεσά μας, ακόμη και τότε που μαζευτήκαμε βιαίως σε ένα καβούκι που δεν μας άξιζε, ακόμη και τότε δεν ησυχάζαμε. Πάντοτε ανήσυχοι, δεν ανεχτήκαμε την ντροπή και την υποταγή.

Ολάκερη η ανθρωπότητα λοιπόν είχε να πει πως έχει για καμάρι, διδάχο και μπροστάρη τον Ελληνισμό. Προσωπικότητες μεγάλες της Ευρώπης που τώρα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα ανάμεσα στον σιωνιστικό νεοταξισμό και το Ισλάμ αναγνωρίζανε την πηγή των επιστημών και των τεχνών στην Ελληνική Κοιτίδα. Τεχνολογία, ιατρική μα και η τέρψη της ψυχής, η ίδια η χαρά της ζωής εδώ γεννήθηκαν από τους δικούς μας τρανούς προγόνους. Πως θα μπορούσανε να είναι αλλιώς τα πράγματα αφού τα Ζωντανά Έργα γίνονται από Ζωντανούς Ανθρώπους γεμάτους όρεξη να κατακτήσουν τη ζωή και την ομορφιά της φύσης.

Μια τέτοια μεγάλη προσωπικότητα που ομολόγησε το παγκόσμιο μεγαλείο του Ελληνισμού ήταν ο Γερμανός συγγραφέας και ποιητής Σίλλερ αναγνωρίζοντας πως όλα όσα αφουγκράζεται ο λογισμός και αντικρίζει το μάτι φέρουν ελληνική ταυτότητα. Και έτσι είπε και τούτα τα λόγια: «Καταραμένε Έλληνα, όπου να γυρίσω τη σκέψη μου, όπου και να στρέψω τη ψυχή μου, μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω. Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά, πρώτος και αξεπέραστος. Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος. Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισότητα, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος και ανεπισκίαστος. Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη Γνώση. Γιατί να σε αγγίξω; Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός; Γιατί δεν μ’ αφήνεις στη δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;»

Ίσως πραγματικά να ήταν καλύτερη η ροή της ιστορίας αν όντως είχαμε αφήσει τα άλλα έθνη στην πεζή ανεμελιά και τη βαρβαρική τους δυστυχία. Να αφήσουμε εκείνους ειδικά που μας περιτριγύριζαν όταν βρισκόντουσαν ακόμη έξω από τα τείχη της Ελληνικής Καστροπολιτείας να βυθιστούν από την μικρότητα και την τελική εκμηδένιση. Όμως θα ήταν εντελώς αδύνατο για το Ελληνικό Έθνος να περιχαρακωθεί δίχως διέξοδο αναζητήσεως χώρου ζωτικού και πεδίου δράσης για εκστρατεία και πολιτισμό. Επομένως θα ήταν μάταιο να κρατήσουμε φυλακισμένες τις αχτίδες του ανατέλλοντος Ελληνικού Ήλιου που οι Πατέρες μας χαιρετούσαν με το δεξί χέρι προτεταμένο αποδίδοντας Τιμές στον Φωτοδότη Θεό που μας προίκισε γενναιόδωρα με χάρες, αρετές και δύναμη. Δεν υπήρχε άλλωστε τότε χώρος για προσβολή του Πατριωτισμού και του Εθνικισμού μας.

Η συνάντηση λοιπόν με τους άλλους λαούς ήταν αναπόφευκτη αλλά και επιθυμητή αφού ήταν κοινή η απόφαση του Ελληνισμού να χαράξει την δική του γεωπολιτική πορεία και να γεφυρώσει την απόσταση έναντι άλλων λαών με την δική του ηγεμονία μέσα από την ελληνική δημιουργία. Ήταν οι λαμπρές εκείνες περίοδοι που υψώθηκαν κτήσεις ελληνικές φτάνοντας επιστήμες, τέχνες και γλώσσα θεϊκή σε μέρη μακρινά και άγνωστα έως τότε. Ήταν το σημείο του χρόνου που διδάξαμε Ελευθερία, Θέατρο και Πολιτεία Αρίστων τι θα πει σε ανθρώπους που δεν τα ξέρανε, ακόμη και σ’ αυτούς που τα πολεμάνε, μαζί μ’ όλα τούτα και την Ελλάδα μας. Όταν ο Έλλην Φιλόσοφος και Πολεμιστής γιάτρεψε τις πληγές του κόσμου. ΄

Ποτέ όμως ο Έλληνας δεν μάζεψε τον κόσμο ολάκερο μέσα στο σπιτικό του σαν τώρα. Ποτέ του ο Έλληνας δεν κάλεσε τον εχθρό να έρθει να κλέψει τη γη του σαν τώρα. Ποτέ του ο Έλληνας δεν έδωσε το δικό του Φως για να βυθιστεί στα σκοτάδια της μικρότητας και της ανυποληψίας. Ποτέ δεν επιτρέψαμε στην προδοσία να πάρει θέση εξουσίας και στα πρακτοράκια του διεθνισμού να καίνε περιουσίες και να βρωμίζουν με τα αίσχη τους σχολικούς τοίχους. Ποτέ δεν αφήσαμε ξένη σημαία σε χώμα ελληνικό, δεν αφήσαμε να μας σκοτώνουν Έλληνες τοκογλύφοι και λαθρεπιβάτες, δεν αφήσαμε αλύτρωτους Έλληνες ξωπίσω μας.

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να χαιρετίσουμε εκ νέου τον Ελληνικό Ήλιο και να εκστρατεύσουμε πάλι. Να πάρουμε πίσω γη και ψυχές κλεμμένες. Να χτίσουμε την Μεγάλη Ελλάδα του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
  Γλίτωσαν τα ισόβια οι Αφγανοί δολοφόνοι του Μ.Καντάρη!


ImageΣε ποινές κάθειρξης 43 ετών καταδικάστηκαν οι δύο Αφγανοί που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, στο κέντρο της Αθήνας, τον Μάιο του 2011 και οπωασήποτε είναι παράδοξο ότι δεν τους επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη.
Με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου θα μπορούσαν να είναι εκτός φυλακής σε 10 χρόνια, το πολύ....

Στις 10 Μαΐου 2011, οι δύο Αφγανοί κατάφεραν αλλεπάλληλες μαχαιριές στον 44χρονο, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ' Σεπτεμβρίου, με σκοπό να του πάρουν τη βιντεοκάμερα που κρατούσε.

Ο Μ. Καντάρης, κάτοικος της περιοχής, είχε κατέβει από το σπίτι του, προκειμένου να πάρει το αυτοκίνητο για να μεταφέρει την έγκυο γυναίκα του στο μαιευτήριο, καθώς περίμεναν το δεύτερο παιδί τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΚ 90ΧΡΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ. ΤΗΝ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΛΙΠΟΘΥΜΙΑΣ ΓΙΑ 110 ΕΥΡΩ!grioula-xeria
Αντιμέτωπη με τον τρόμο βρέθηκε μέσα στον ύπνο της μια ηλικιωμένη στην Καβάλα, στο σπίτι της οποίας εισέβαλλαν δυο σκληροί κακοποιοί παραβιάζοντας την είσοδο. Οι δράστες άρχισαν να χτυπούν χωρίς έλεος την άτυχη γριούλα ζητώντας της χρήματα!
Η ανυπεράσπιστη 91χρονη έχασε τις αισθήσεις της από τα χτυπήματα που δέχθηκε και οι αδίστακτοι εισβολείς βρήκαν την ευκαιρία να ερευνήσουν ανενόχλητοι την κατοικίας της. Δεν βρήκαν, όμως, περισσότερα από 110 ευρώ, τα οποία άρπαξαν και εξαφανίστηκαν. Όταν συνήλθε η ηλικιωμένη κάλεσε συγγενείς της που την μετέφεραν στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Πιο... τυχερά ήταν δυο ηλικιωμένα αδέλφια, ένας άνδρας και μια γυναίκα, που είδαν πέντε κουκουλοφόρους να εισβάλλουν στο σπίτι τους στον κεντρικό δρόμο του οικισμού Άγιος Κωνσταντίνος στο Οροπέδιο Λασιθίου για να τους ληστέψουν. Τα παρ' ολίγον θύματα έβαλαν τις φωνές και οι δράστες το... έβαλαν στα πόδια και εξαφανίστηκαν φοβούμενοι μήπως συλληφθούν!http://makeleio.gr

Ο...ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ!!!pagalotsips
Αυτό κι αν είναι απο τα απίστευτα...Αυτό κι αν διακωμωδεί τον Μεσσήνιο και τις μεγαλεπίβολες δηλώσεις ότι θα βάλει τέλος στον ασύστολο διορισμό στο δημόσιο...Μείναμε έκπληκτοι διαβάζοντας το παρακάτω ΦΕΚ σύμφωνα με το οποίο ο "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" Θεόδωρος Πάγκαλος διορίζει.....
άλλον έναν"κοπρίτη" σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα στη βουλή ώς...πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης!!!
pagalosvoyli
Απο πότε δικαιούνται γραφείο στη Βουλή οι πρώην αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης και μάλιστα με υπαλλήλους ρε μεγάλε Αντωνάκη;http://makeleio.gr

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: "

ΝΕΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"

xrysi-avgi-edrana
ΔΡΙΜΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ" ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
"Μαύρο χρήμα, καταθέσεις στην Ελβετία, off-shore εταιρίες βουλευτών και υπουργών και απόλυτη συγκάλυψη όλων των σκανδάλων. Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα σύντομα θα καταρρεύσει υπό το βάρος της λαϊκής οργής και νέες εθνικές δυνάμεις θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της κάθαρσης και της ανασυγκρότησης της χώρας
Γραφείο Τύπου Χρυσής Αυγής"http://makeleio.gr
.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΑΥΡΙΟ!

 ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

politekni
Θέλουν να ερημώσουν την Ελλάδα, χτυπώντας τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ στις 26 Σεπτεμβρίου τ. έτους στις 10 π.μ. μπροστά στο χώρο του ΖΑΠΠΕΙΟΥκαι θα επακολουθήσει πορεία στη Βουλή και επίδοση ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Βουλής
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΜΠΑΣΧΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 40 ΒΙΛΕΣ


papoulias-perikopes-stratos
Μας πούλησε πάλι το μελόδραμα της Μάρθας Βούρτση ο κύριος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας για τις απαράδεκτες και ανερυθρίαστα προσβλητικές περικοπές που γίνονται στις Ένοπλες Δυνάμεις.
"Συμπάσχω, αντιλαμβάνομαι, σας καταλαβαίνω, δεν πρέπει..."και τα παρόμοια μας είπε ο κ.Παπούλιας με την αμύθητη περιουσία(για Έλληνας πολιτικός)προσπαθώντας να μας εγείρει το θυμικό να τον πιστέψουμε και πιθανόν να τον λυπηθούμε κιόλας. Μόνον που δεν τον πήραν τα κλάμματα.
Καλά πρόεδρε, μας έπεισες. Συμπάσχουμε κι εμείς στον καημό σου. Μόνον που για μια φορά ακόμα, δεν μπορούμε να πιστέψουμε κουβέντα για όσα λές.
Με όλον τον σεβασμό...http://makeleio.gr

Με νόμιμη εντολή από Ελλάδα καταργούνται τα ελληνικά βιβλία! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/blog-post_2395.html#ixzz27UWLWP9w


Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι Έλληνες του εξωτερικού για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του κράτους να καταργήσει τα αμιγώς ελληνικά σχολεία της ομογένειας...

Η απόφαση του ελληνικού κράτους να κλείσει τα σχολεία της ομογένειας από το επόμενο καλοκαίρι έχει προκαλέσει πανικό στους Έλληνες της διασποράς.


Ο κίνδυνος να χάσουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα την επαφή με την πατρογονική τους γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό έχει κινητοποιήσει τις ομογενειακές κοινότητες. Ανθρωποι που εργάζονται για την προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό, εναντιώνονται στις αποφάσεις του ελληνικού κράτους.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως οι δεσμοί με την Ελλάδα αποκόπτονται σε μια χρονική συγκυρία που όλο και περισσότεροι συμπατριώτες μας μεταναστεύουν με τις οικογένειές τους κυνηγημένοι από την οικονομική κρίση. Επίσης, τονίζουν ότι πρόκειται για πρωτοβουλίες που οδηγούν σε πλήρη κατάρρευση την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και ταυτόχρονα βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας καθώς αποδυναμώνουν τον ομογενειακό ελληνισμό.

Στη Γερμανία, μια χώρα όπου λειτουργούν αμιγώς ελληνικά σχολεία -στα οποία τηρείται το διδακτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας-, η αβεβαιότητα είναι έκδηλη. Τα ελληνικά λύκεια έχουν λάβει παράταση ζωής ενός έτους, ενώ οι αποσπασμένοι καθηγητές εξαναγκάζονται σε παραίτηση μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το επιμίσθιο που τους χορηγείτο, ένα χρηματικό ποσό ίσο με το 70% του ελληνικού μισθού.

Στην Αυστραλία το εκπαιδευτικό σύστημα είναι διαρθρωμένο με διαφορετικό τρόπο από ό,τι στη Γερμανία. Οπως εξηγεί ο φιλόλογος Γιάννης Μηλίδης, διευθυντής των απογευματινών ελληνικών σχολείων της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Μελβούρνης, στη χώρα δεν λειτουργούν αμιγώς ελληνικά σχολεία. Παρ' όλα αυτά, από το 1979 το ελληνικό κράτος στέλνει αποσπασμένους καθηγητές σε μονάδες όπου φοιτά σημαντικός αριθμός Ελλήνων μαθητών ούτως ώστε να διδάσκονται την ελληνική γλώσσα. Παράλληλα, επιχορηγεί τα «Σαββατιανά» ή απογευματινά ελληνικά σχολεία των κοινοτήτων με αποσπασμένους καθηγητές.

«Στη Μελβούρνη τα απογευματινά μας σχολεία έχουν 950 μαθητές και 50 εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων οι δύο είναι αποσπασμένοι», εξηγεί ο κ. Μηλίδης, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει διδάξει ελληνικά σε τρία πανεπιστήμια της Αυστραλίας.

«Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι το κράτος θα αποσύρει τους αποσπασμένους καθηγητές, άρα και τους 2 δικούς μας. Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό. Η κοινότητα θα πιεστεί και θα πληρώνει δύο επιπλέον μισθούς. Εμείς, όμως, προτιμούμε καθηγητές που έχουν ως μητρική γλώσσα την ελληνική, επειδή θεωρούμε ότι μπορούν να παράσχουν άλλη ποιότητα στη διδασκαλία και να βοηθήσουν καλύτερα τα παιδιά».

Στα ενταγμένα σχολεία οι καθηγητές φεύγοντας θα αφήσουν κενό και πολλά παιδιά δεν θα μάθουν ποτέ τη γλώσσα των προγόνων τους.

Ιταλική "τουρκοποίηση" της Κύπρου στη Λεμεσό


Περιγραφή: drasisgood

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών

ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ.

ΠΑΙΑΝΙΑΣ 5-7, ΖΩΓΡΑΦΟΥ, Τ.Κ.15773 ΤΗΛ: 2107754760

info@drasis-kes.org    http://www.drasis-kes.org/
Περιγραφή: drasisgood
 

Ιταλική "τουρκοποίηση" της Κύπρου στη Λεμεσό

Το ζήσαμε και αυτό! Το είδαν και αυτό τα μάτια μας! Ο Έλληνας της Κύπρου, ο οποίος εκδιώχθηκε με τη βία από το σπίτι του, τον μαύρο Ιούλη του 1974 από τον βάρβαρο Ασιάτη επιδρομέα και εδώ και 38 χρόνια ζει με τον πόνο της προσφυγιάς και της λησμονιάς για επιστροφή, έμελλε να ξημερώσει η μέρα που ενώ επέστρεφε στη Κύπρο, θα τον «καλωσόριζαν στην Τουρκία».

3,5 χιλιάδες έντυπα διαμοιράστηκαν στους επιβάτες του ιταλικού πλοίου οι οποίοι αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Λεμεσού, τα οποία περιείχαν ένα κείμενο καλωσορίσματος στην Τουρκία και ήταν γραμμένο στην αγγλική γλώσσα. Συγκεκριμένα το κείμενο όχι μόνο καλωσόριζε τους τουρίστες στην Τουρκία αλλά προειδοποιούσε τους επιβάτες για την "ανήσυχη ασφάλεια" της πόλης και τους καλούσε αν επιλέξουν να «ρισκάρουν» μια βόλτα στην πόλη, να είναι σε εγρήγορση και ν' αποφεύγουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣΜε εντολή Δένδια ενεργοποιείται από σήμερα ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς
Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαου Δένδια, ενεργοποιείται ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς.

"Το PKK θα χτυπήσει πόλεις της Τουρκίας"

Με τον τίτλο « Το ΡΚΚ τον χειμώνα θα χτυπήσει τις πόλεις»  η τουρκική εφημερίδα Τaraf αποδίδει το νόημα των δηλώσεων του γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου  Μεχμέτ Αλί Μπιράντ στην συνεργάτιδα της εφημερίδας Νεσέ Ντουζέλ .
Ο κ. Μπιράντ είπε συγκεκριμένα : «  Οι επιθέσεις του ΡΚΚ δεν θα λήξουν όπως άλλοτε, τον χειμώνα . Το ΡΚΚ θα έρθει στις πόλεις μέχρι να λιώσουν τα χιόνια . Υπάρχουν πολλοί στόχοι που θα χτυπήσει. Τα εμπορικά κέντρα , οι αγορές , οι πολυκατοικίες κτλ. Το ΡΚΚ με την νέα του στρατηγική θα ενοχλήσει την Τουρκία και τον χειμώνα. Ο Οτζαλάν δεν θέλησε τον επαναστατικό λαϊκό πόλεμο. Το Καντίλ τον θέλησε. Ο Οτζαλάν έφθασε στο σημείο να πει « Αντε , σκοτώστε, επιτεθείτε , να δούμε θα μπορέσετε να εξασφαλίσετε τίποτα;» . Η δουλειά πια έχει φθάσει στο σημείο που  λέει ¨να δούμε ο δικός μου τρόπος είναι σωστός ή ο δικός σου;¨

ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΑΔΙΚΑΙΩΤΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!

  8.000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΑΝΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΔ!

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εξαιτίας της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης, που επιφύλαξαν οι ελληνικές αρχές στη Γεωργιανή υπήκοο Ζανέ Μπγιλασβίλι, που συνελήφθηλ, μετά την παράνομη είσοδό της σε ελληνικό έδαφος.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΕΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!


ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 20%

Οργή, αγανάκτηση και ομαδικές έξοδοι από στελέχη, τοπικούς παράγοντες, προέδρους και μέλη ΔΣ Tοπικών Eπιτροπών της ΝΔ αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, εφόσον ο Σαμαράς περάσει από την βουλή τα μέτρα σφαγής των Ελλήνων!

Πανικός και τρόμος στη συγκυβέρνηση για τη δυναμική της Χρυσής Αυγής!Πανικός και τρόμος στη συγκυβέρνηση για τη δυναμική της Χρυσής Αυγής!
Συνεχίζεται η εκρηκτική άνοδος της Χρυσής Αυγής, συνεχίζεται και η κουβέντα μέσα στην κυβέρνηση για το αν πρέπει ή όχι να τεθεί… εκτός νόμου!  Όχι βέβαια με κριτήριο το αν κάτι τέτοιο είναι δημοκρατικό ή όχι (οι «δημοκρατικές» μάσκες έχουν πέσει προ πολλού…), αλλά το αν θα λυθεί το πρόβλημα των πολιτικάντηδων του συστήματος ή το αν φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Πάντως, το πρόβλημα δεν είναι η «παράνομη» δραστηριότης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής (το αναποδογύρισμα δυο-τριών πάγκων λαθρομεταναστών που έκαναν παρεμπόριο), αλλά όπως ομολογείται και στο δημοσίευμα-διαρροή, ο προβληματισμός έχει να κάνει με την συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής, ενώ υπάρχει έντονος φόβος πως η άνοδος αυτή θα είναι ραγδαία μετά τα οικονομικά μέτρα που θα ανακοινωθούν εντός ολίγου και μάλιστα εις βάρος της ΝΔ, λόγω του ότι πολλοί αγνοί πατριώτες που την ψήφιζαν στρέφονται προς την Χρυσή Αυγή.
Ιδού και το σχετικό άρθρο του καθεστωτικού «Βήματος», με τίτλο «Η Χρυσή Αυγή διχάζει την κυβέρνηση - Αρκετοί υπουργοί προτείνουν να τεθεί εκτός νόμου το τέταρτο κόμμα της Βουλής»:
«Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τη δράση και τον ακτιβισμό, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, που επιδεικνύει η Χρυσή Αυγή. Οι κινήσεις των βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος αλλά και του ηγέτη τους κ. Ν. Μιχαλολιάκου βρίσκονται στο μικροσκόπιο. Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μεγάλη συζήτηση και στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το αν θα πρέπει ή όχι να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο κ. Αντ. Σαμαράς φέρεται να έχει συζητήσει επί μακρόν το θέμα με στενούς συνεργάτες του αλλά και με ορισμένους  έμπιστους υπουργούς, αλλά μέχρι στιγμής εμφανίζεται αρνητικός.
Η συζήτηση έχει «ανάψει» στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και αρκετοί υπουργοί πιστεύουν ότι πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Υπάρχει και η αντίθετη άποψη όμως που εδράζεται στο σκεπτικό ότι μια πιθανή απαγόρευση θα ενισχύσει τη δύναμη του ακροδεξιού σχηματισμού, με απρόβλεπτες συνέπειες.
«Δεν είναι και τόσο εύκολο να τεθεί εκτός νόμου» αναφέρουν στο «Βήμα» ψύχραιμοι παρατηρητές και σημειώνουν ότι κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα τι είναι προτιμότερο να γίνει. «Μήπως η απαγόρευση θα μας δημιουργούσε τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα;» διερωτώνται αρκετά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και συμπληρώνουν: «Μια απόφαση να τεθεί εκτός νόμου θα την οδηγούσε σε μεγαλύτερης έντασης ακτιβισμό με απρόβλεπτες συνέπειες».
Αν και στην κυβέρνηση παραδέχονται ότι ο τρόπος δράσης της Χρυσής Αυγής δυσκολεύει την αντιμετώπισή της, εν τούτοις καταγράφεται η αποφασιστικότητα να μειωθεί η παρέμβασή της…
Ήδη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδιας, κατ' εντολήν του Πρωθυπουργού, έχει ζητήσει από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να τεθεί υπό τη στενότερη δυνατή παρακολούθηση η δράση των οργανωμένων ομάδων και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ενώ οι επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων σε όλη τη χώρα έχουν λάβει την εντολή να συλλαμβάνουν ακόμη και βουλευτή στην περίπτωση κατά την οποία τελεί αδίκημα.

ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣΑΘΗΝΑ 25-9-2012.

 

Σαν σήμερα 25 Σεπτεμβρίου 1849 έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Νικηταράς ο Τουρκοφάγος έχοντας προλάβει δυστυχώς να δει την τραγωδία του ψευτορωμέϊκου που δεν ήταν η Ελλάδα που είχε απελευθερώσει ο Εθνικός μας Ήρωας και οι συμπολεμιστές του. Μίσος, κομματισμός, διχασμός και αλληλοσπαραγμός πριν και αμέσως μετά το πέρας της Επαναστάσεως του Εικοσιένα.

 

Γεννημένος στο χωριό Τουρκολέκα Μεγαλόπολης, είχε καταφύγει στη Ζάκυνθο όπου έδρασε στα στρατεύματα Ρώσων και Γάλλων. Μυήθηκε στην Φιλική Εταιρία στα 1818 και πολέμησε μαζί με τον θείο του Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Παπαφλέσσα, παροτρύνοντας όλο και περισσότερους Έλληνες να λάβουν τα Ιερά Όπλα για την ανάσταση του Γένους. Διακρίθηκε σε πλήθος μαχών όπως στο Βαλτέτσι και την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς. Πολεμούσε με πάθος όπως έλεγε ο ίδιος για να τινάξει ο Έλληνας το ζυγό της σκλαβιάς και μηδέποτε για να αποκτήσει λάφυρα.

 

Υποστήριξε τον Ιωάννη Καποδίστρια και οδηγήθηκε στη φυλακή ως υποκινητής τάχα δράσεως συνωμοτικής ομάδος. Η περιπέτειά του έως τη στιγμή της αποφυλακίσεως επέφερε μεγάλη βλάβη στην υγεία του μέχρι του σημείου σχεδόν τυφλώσεως. Ύστερα από τα πολιτικά πάθη της περιόδου εκείνης απομονώθηκε με την οικογένειά του στον Πειραιά μέσα στη φτώχια μα με τον πλούτο της καρδιάς του. Μετά τα γεγονότα της 3ης Σεπτεμβρίου 1843 η Πολιτεία αξιώθηκε να του αποδώσει τον βαθμό του υποστρατήγου και μια τιμητική σύνταξη. Ήταν έγγαμος και απέκτησε τρία παιδιά.

 

Ο Νικήτας Σταματελόπουλος βίωνε την σχέση του Ελληνικού Έθνους με τους Τούρκους σφαγείς σε ένα διαφορετικό επίπεδο από αυτό που επιχειρεί να περάσει στην νοοτροπία του Έλληνα το σημερινό ψευτορωμέϊκο σε συνέχεια των κοτζαμπάσηδων προσκυνημένων ραγιάδων. Ο Νικηταράς είχε μείνει ονομαστός για τον φόβο και τα αμέτρητα θύματα που σκορπούσε μεταξύ των δολοφόνων του λαού του. Αγωνίστηκε για να μεγαλώσει η Ελλάς, αληθινά ανεξάρτητη και κυρίαρχη. Να διοικηθεί από αληθινούς Έλληνες Πατριώτες και να μονοιάσει το Γένος ώστε να προκόψει και να ανθίσει εκ νέου.

 

Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι σήμερα οι Έλληνες που κείνος και οι συμπολεμιστές του κατέστησαν Όρθιους και Ζωντανούς Έλληνες θα αντίκριζαν ελληνοτουρκικές «φιλίες» και τουρκικά σήριαλ σε πολιτική και τηλεόραση. Δεν μπορούσε καν να σκεφτεί ότι θα γνώριζε πόνο και οδυρμό ο λαός μας με όπλα τους κεφαλικούς φόρους και τους τόκους των ψευτοσυμμαχικών και γυρολόγων τοκογλύφων. Είδε βέβαια πάθη και μίση και κόμματα, άπαντα υποκινούμενα από τους ίδιους εχθρούς διαχρονικά. Αλλά αλίμονο, η πίκρα του Νικηταρά θα εξακοντιζόταν σήμερα σε τεράστια μεγέθη.

 

Χρέος μας σήμερα ως Έλληνες Εθνικιστές και Πατριώτες είναι να κάνουμε πράξη το Εθνικό Σχέδιο και Όραμα που διέθετε και μεταλαμπάδευσε έως τις μέρες μας ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος. Να γενούμε εμείς οι απηνείς διώκτες των εχθρών του Ελληνισμού όπου κι αν βρίσκονται και να πάρουμε στα δικά μας χέρια την πατρίδα ώστε να ολοκληρώσουμε την άνθιση της Μεγάλης Ελλάδος που κάποιοι στέρησαν από τον Τρανό μας Ήρωα.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


 

 


Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας – Πως η Goldman Sachs Παγίδευσε Την Ευρώπη


 
Το πραξικόπημα της Goldman Sachs που απέτυχε στην Αμερική έχει σχεδόν πετύχει στην Ευρώπη – μια μόνιμη, αμετάκλητη, αμετάβλητη διάσωση των τραπεζών ανειλημμένη από τους φορολογούμενους.

Τον Σεπτέμβριο του 2008 ο Henry Paulson, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 700 δις δολλαρίων για τη διάσωση των τραπεζών από το Κογκρέσο. Για να το καταφέρει, έπεσε στα γόνατα και απείλησε ότι θα καταρρεύσει ολόκληρο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ότι θα επιβληθεί στρατιωτκός νόμος. Η διάσωση ήταν να γίνει μια φορά. Η έκκληση του Paulson για ένα μόνιμο ταμείο διάσωσης – το Troubled Asset Relief Program ή TARP – καταψηφίστηκε από το Κογκρέσο και τελικά απορρίφθηκε.
Μέχρι το Δεκέμβριο του 2011, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι και πρώην αντιπρόεδρος της Goldman Sachs στην Ευρώπη, ενέκρινε ένα πακέτο διάσωσης 500 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις Ευρωπαϊκές τράπεζες χωρίς να ζητήσει την άδεια κανενός. Και τον Ιανουάριο του 2012, ένα μόνιμο χρηματοδοτικό πρόγραμμα διάσωσης, με το όνομα Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ), πέρασε μέσα σε μια νύχτα με σχεδόν ούτε μια αναφορά στον τύπο. Ο ΕΜΣ επιβάλλει ένα ανοιχτό χρέος στις κυβερνήσεις των Ευρωπαικών κρατών μελών, βάζοντας τους φορολογούμενους στο γάντζο για οποιαδήποτε απαίτηση των ευρωκρατών επιτηρητών του.
Απ’ ότι φαίνεται, το πραξικόπημα των τραπεζιτών θριάμβευσε στην Ευρώπη χωρίς καμία μάχη. Ο ΕΜΣ επευφημίζεται από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, τους πιστωτές τους, όπως και την “αγορά”, γιατί αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές θα συνεχίσουν να αγοράζουν κρατικά ομόλογα. Όλα θυσιάζονται για τις απαιτήσεις των πιστωτών, γιατί που αλλού μπορεί το χρήμα να κάνει συνεχή αναχρηματοδότηση των εξοντωτικών χρεών των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης;
Υπάρχει και μια άλλη εναλλακτική για τη δουλεία του χρέους προς τις τράπεζες. Πρώτα όμως, μια πιο προσεκτική ματιά στην αισχρή και σιωπηλή εξαγορά της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας από την Goldman Sachs και τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Στήριξης.
Η σκοτεινή πλευρά του Ευρωπαικού Μηχανισμού Σταθερότητας
Ο ΕΜΣ είναι ένας μόνιμος μηχανισμός διάσωσης, σχεδιασμένος να αντικαταστήσει το προσωρινό Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης, αμέσως μόλις επικυρωθεί από τα κράτη μέλη που αντιπροσωπεύουν το 90% των κεφαλαιουχικών δεσμεύσεων, κάτι που αναμένεται να συμβεί τον Ιούλιο του 2012. Ένα βίντεο του Δεκεμβρίου 2011 στο youtube, με τίτλο: “The shocking truth of the pending EU collapse!”, το οποίο αρχικά δημοσιεύτηκε στα γερμανικά, ρίχνει μια αποκαλυπτική ματιά στον ΕΜΣ και αξίζει να αναφερθεί εδώ με κάποια λεπτομέρεια. Αναφέρει:
“Η ΕΕ σχεδιάζει μια νέα συνθήκη που ονομάζεται Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, ή ΕΜΣ: μια συνθήκη χρέους. . . . Το εγκεκριμένο μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε ? 700 δισεκατομμύρια. Ερώτηση: γιατί 700 δισεκατομμύρια; [Πιθανή απάντηση: απλώς μιμήθηκε τα 700 δισεκατομμύρια δολλάρια που ενέκρινε το Κογκρέσο των ΗΠΑ μέσα στο 2008]. . . .
    [Άρθρο 9]: “. . . Τα μέλη του ΕΜΣ υποχρεούνται αμετάκλητα και άνευ όρων να καταβάλλουν οποιαδήποτε κλήση κεφαλαίου τους ζητηθεί. . . εντός επτά ημερών από την παραλαβή της εν λόγω απαίτησης.” . . . Εάν ο ΕΜΣ χρειάζεται χρήματα, έχουμε επτά ημέρες για να τον πληρώσουμε. . . . Αλλά τι σημαίνει “αμετάκλητα και άνευ όρων”; Τι θα συμβεί αν έχουμε ένα νέο κοινοβούλιο το οποίο δεν επιθυμεί να μεταφέρει χρήματα στον ΕΜΣ; . . . .
    [Άρθρο 10]: “Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει να αλλάξει το εγκεκριμένο κεφάλαιο και να τροποποιήσει το άρθρο 8. . . αναλόγως.” Ερώτηση:. . . 700 δισεκατομμύρια είναι μόνο η αρχή; Ο ΕΜΣ μπορεί να γεμίζει το ταμείο όσο θέλει και όποτε το θέλει; Και εμείς τότε, βάσει του άρθρου 9, θα ειμαστε αμετάκλητα και άνευ όρων υποχρεωμένοι να πληρώσουμε;
    [Άρθρο 27, 2-3]: ” Ο ΕΜΣ… θα έχει πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα… να ασκήσει νομικές διαδικασίες”. “Ο ΕΜΣ, η περιουσία, η χρηματοδότηση, και τα περιουσιακά του στοιχεία. . . χαίρουν ασυλίας από κάθε μορφή δικαστικής διαδικασίας. . .” Ερώτηση: Άρα ο ΕΜΣ μπορεί να μας μηνύσει, αλλά εμείς δεν μπορούμε να τον αμφισβητήσουμε στο δικαστήριο;
    [Άρθρο 27, 4]: “Η ιδιοκτησία, η χρηματοδότηση και τα περιουσιακά στοιχεία του ΕΜΣ θα. . . χαίρουν ασυλίας από έρευνα, επίταξη, κατάσχεση, απαλλοτρίωση, ή οποιαδήποτε άλλη μορφή κράτησης, λήψης ή αποκλεισμού από εκτελεστική, δικαστική, διοικητική ή νομοθετική δράση.” Ερώτηση: :. . . ούτε οι κυβερνήσεις μας, ούτε οι νομοθέτες μας, ούτε οι δημοκρατικοί μας νόμοι έχουν κάποια επίδραση στον ΕΜΣ; Αυτή είναι μια πολύ ισχυρή συνθήκη!
    [Άρθρο 30]: “Οι Διοικητές, Αναπληρωτές Διοικητές, Διευθυντές, αναπληρωτές Διευθυντές, ο Διευθύνων Σύμβουλος και τα μέλη του προσωπικού, θα έχουν ασυλία από νομικές διαδικασίες σχετικά με τις ενέργειές τους. . . και το απαραβίαστο όσον αφορά τα επίσημα έγγραφα και τα αρχεία τους “. Ερώτηση: Δηλαδή, ο οποιοσδήποτε που συμμετέχει στον ΕΜΣ βγαίνει.. λάδι; Δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τίποτα; . . . Η Συνθήκη καθιερώνει έναν νέο διακυβερνητικό οργανισμό στον οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε απεριόριστα περιουσιακά στοιχεία εντός επτά ημερών, εφόσον το ζητήσει, έναν οργανισμό που μπορεί να μας μηνύσει, αλλά έχει ασυλία από όλες τις μορφές δίωξης και του οποίου οι διευθυντές απολαμβάνουν την ίδια ασυλία. Δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι κριτές και η ισχύουσα νομοθεσία δεν μπορεί να εφαρμοστεί; Οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να αναλάβουν δράση εναντίον του; Οι εθνικοί προϋπολογισμοί της Ευρώπης στα χέρια ενός μη εκλεγμένου διακυβερνητικού οργανισμού; Είναι αυτό το μέλλον της Ευρώπης; Είναι αυτή η νέα ΕΕ – μια Ευρώπη χωρίς κυρίαρχες δημοκρατίες;
Το χταπόδι Goldman παγιδεύει την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα
Τον περασμένο Νοέμβριο, χωρίς τυμπανοκρουσίες και με ελάχιστες αναφορές στον τύπο, το πρώην στέλεχος της Goldman, ο Mario Draghi, αντικατέστησε τον Jean-Claude Trichet ως επικεφαλή της ΕΚΤ. Ο Draghi δεν έχασε χρόνο και έκανε στις τράπεζες αυτά που η ΕΚΤ αρνείται να κάνει στις κυβερνήσεις μέλη – να τους παρέχει άφθονο χρήμα σε πολύ χαμηλά επιτόκια.
Ο Γάλλος μπλόγκερ Simon Thorpe αναφέρει:
    “Στις 21 Δεκεμβρίου, η ΕΚΤ “δάνεισε” ? 489 δισεκατομμύρια στις ευρωπαϊκές τράπεζες με ένα εξαιρετικά γενναιόδωρο επιτόκιο, μόλις 1% για 3 χρόνια. Λέω “δάνεισε”, αλλά στην πραγματικότητα απλά δούλεψαν τα πιεστήρια. Η ΕΚΤ δεν έχει τα χρήματα για να δανείσει. Είναι Ποσοτική Χαλάρωση (Quantitative Easing) και πάλι.
    Τα χρήματα καταβροχθίστηκαν σχεδόν ακαριαία από 523 τράπεζες. Σκέτη τρέλλα. Η ΕΚΤ ελπίζει ότι οι τράπεζες θα κάνουν κάτι χρήσιμο – όπως να δανείσουν τα χρήματα στους Έλληνες, οι οποίοι πληρώνουν σήμερα 18% στις αγορές ομολόγων για να πάρουν χρήματα. Αλλά δεν υπάρχει καμία δέσμευση. Εάν οι τράπεζες αποφασίσουν να καταβάλλουν μπόνους με τα χρήματα, καλώς. Ή θα μπορούσαν απλά να μεταφέρουν όλα τα χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους.”
Με 18% επιτόκιο, το χρέος διπλασιάζεται σε τέσσερα χρόνια. Είναι αυτό το δυσβάστακτο βάρος των τόκων και όχι το ίδιο το χρέος, το οποίο παραλύει την Ελλάδα και άλλες χώρες οφειλέτες. Ο Thorpe προτείνει την προφανή λύση:
    “Γιατί να μην δανείσει τα χρήματα στην Ελληνική κυβέρνηση άμεσα; Ή στην Πορτογαλική κυβέρνηση, η οποία αυτή τη στιγμή δανείζεται με 11,9%; Ή στην Ουγγρική κυβέρνηση η οποία πληρώνει 8,53%; Ή στην Ιρλανδική κυβέρνηση, η οποία πληρώνει 8,51%; Ή στην Ιταλική κυβέρνηση, η οποία είναι υποχρεωμένη να πληρώνει με 7,06%;”
Ο αντίλογος στην εν λόγω εναλλακτική λύση είναι ότι το άρθρο 123 της Συνθήκης της Λισαβόνας απαγορεύει στην ΕΚΤ να δανείζει στις κυβερνήσεις. Αλλά ο Thorpe αιτιολογεί:
    “Η κατανόησή μου είναι ότι το άρθρο 123 είναι εκεί για να αποτρέψει τις εκλεγμένες κυβερνήσεις από το να καταχράζονται τις κεντρικές τράπεζες υποχρεώνοντάς τις να εκτυπώνουν χρήματα για να χρηματοδοτούν υπερβολικές δαπάνες. Αυτός, μας λένε, είναι ο λόγος που η ΕΚΤ πρέπει να είναι ανεξάρτητη από τις κυβερνήσεις. Εντάξει. Αλλά αυτό που έχουμε σήμερα είναι ένα εκατομμύριο φορές χειρότερο. Η ΕΚΤ είναι πλέον ολοκληρωτικά στα χέρια του τραπεζικού τομέα. Λένε, “Θέλουμε μισό δισεκατομμύριο σε καλή τιμή.” Εντάξει, κανένα πρόβλημα. Ο Mario είναι εδώ να το τακτοποιήσει. Και δεν χρειάζεται να συμβουλευτεί κανέναν. Μέχρι να γίνει η ανακοίνωση από την ΕΚΤ, τα χρήματα έχουν ήδη εξαφανιστεί.”
Τουλάχιστον αν η ΕΚΤ λειτουργούσε υπό την επίβλεψη των εκλεγμένων κυβερνήσεων, θα είχαμε κάποια επιρροή όταν εκλέγουμε αυτές τις κυβερνήσεις. Αλλά το τσούρμο που έχει τώρα τα βρώμικα χέρια του στα όργανα της εξουσίας, είναι εντελώς εκτός ελέγχου.
Η Goldman Sachs και οι οικονομικοί τεχνοκράτες έχουν αναλάβει το Ευρωπαϊκό πλοίο. Η δημοκρατία έχει πετάξει έξω από το παράθυρο, όλα εις στο όνομα της διατήρησης της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας από τις “καταχρήσεις” των κυβερνήσεων. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις είναι οι άνθρωποι – ή έτσι θα έπρεπε να είναι. Μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση εκπροσωπεί τους πολίτες. Οι Ευρωπαίοι πιάστηκαν κορόιδα και εγκατέλειψαν την αγαπημένη τους δημοκρατία για μια άτιμη λέσχη οικονομικών πειρατών και ο υπόλοιπος κόσμος δεν είναι πολύ πίσω.
Αντί να επικυρώσουν την δρακόντεια συνθήκη του ΕΜΣ, οι Ευρωπαίοι θα ήταν καλλίτερο να αντιστρέψουν το άρθρο 123 της Συνθήκης της Λισαβόνας. Τότε, η ΕΚΤ θα μπορεί να χορηγήσει πίστωση απευθείας στις κυβερνήσεις των κρατών μελών της. Εναλλακτικά, οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν την οικονομική τους κυριαρχία με την αναβίωση των κρατικών κεντρικών τραπεζών τους, χρησιμοποιώντας τις για την χορήγηση πίστωσης στο κράτος προς όφελος του κράτους, ουσιαστικά  άτοκα. Αυτό δεν είναι μια καινούρια ιδέα, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν με πολύ καλά αποτέλεσματα, π.χ. στην Αυστραλία μέσω της Commonwealth Bank of Australia και στον Καναδά, μέσω της Bank of Canada.
Σήμερα η χορήγηση χρημάτων και πίστωσης έχει γίνει το ιδιωτικό δικαίωμα κάποιων βαμπίρ εισοδηματιών, οι οποίοι το χρησιμοποιούν για να ρουφήξουν τη ζωή των οικονομιών. Το δικαίωμα αυτό θα πρέπει να επιστραφεί στις κυρίαρχες κυβερνήσεις.
Η πίστωση θα πρέπει να είναι μια υπηρεσία κοινής ωφέλειας, να διανέμεται και να ελέγχεται προς όφελος των ανθρώπων.

-- Από την Δρ. Ellen Hodgson Brown. Δικηγόρο, Πρόεδρο του Δημόσιου Τραπεζικού Ινστιτούτου, Συγγραφέα.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/goldman-sachs.html#ixzz27UVW39gr

Π. Τατσόπουλος: Και όμως αυτός ο άνθρωπος είναι μέσα στη ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ - Περαστικά μας! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/blog-post_9836.html#ixzz27UTrSmirΣτη σύλληψη για την υπόθεση του γέροντα Παΐσιου αναφέρθηκε μέσω του Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Τατσόπουλος, ο οποίος χρησιμοποίησε ειρωνικούς τόνους και προς τον γέροντα αλλά και προς αυτούς που τον πιστεύουν και τον θαυμάζουν. Άρα ο κ. Τατσόπουλος ειρωνεύεται την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, οι οποίοι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και οι οποίοι σέβονται το Γέροντα Παΐσιο. Ξέρετε κάτι όμως η ευθύνη που αυτοί οι αμόρφωτοι άνθρωποι βρίσκονται μέσα στη βουλή είναι δική μας, αφού εμείς με την ψήφο μας του εκλέξαμε και τους δώσαμε το δικαίωμα να διαγράψουν τον πολιτισμό μας και την πίστη μας. Περαστικά μας...

Ο Π. Τατσόπουλος γράφει στο status του:

«Γύρω από τον Γέροντα Παϊσιο -τι είπε, τι δεν είπε, τι εννοούσε με όσα είπε, τι εννοούσε με όσα δεν είπε- στήθηκε μια ανθηρή μακρόβια μπίζνα που άδειασε τις τσέπες πλείστων όσων αφελών, γέμισε τις τσέπες ολίγων ξετσίπωτων επιτήδειων και πυροβόλησε τη νοημοσύνη όλων. Για αυτό το πρωτοφανές μεταδικτατορικό σκάνδαλο, συγκρίσιμο μονάχα με το "Νερό του Καματερού" και την "Αθανασία του Αιγάλεω", κανένας εισαγγελέας δεν συγκινήθηκε. Τα αντανακλαστικά του Νόμου λειτούργησαν μονάχα όταν μια χιουμοριστική ιστοσελίδα κατέδειξε το μέγεθος του τσαρλατανισμού, με αποκορύφωμα την υιοθέτηση από τους τσαρλατάνους ενός "θαύματος" του Γέροντα που η ίδια η ιστοσελίδα κατασκεύασε. Με άλλα λόγια; Κάποιος τόλμησε να ξεφωνίσει τους απατεώνες και αντί να μπαγλαρώσουν τους απατεώνες, μπαγλαρώσαν εκείνον που τους ξεφώνισε».

Μας υβρίζει ο Πάγκαλος; Τιμή μας και καμάρι μας!Μας υβρίζει ο Πάγκαλος; Τιμή μας και καμάρι μας!
Μπορεί ο ελληνικός λαός να τον έχει στείλει προ πολλού στο σπίτι του (δεν τόλμησε να βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές), αλλά αυτό δε σημαίνει πως ο κύριος «μαζί τα φάγαμε» (Πάγκαλος) έπαψε να προκαλεί.
Με άρθρο του, λοιπόν, στο καθεστωτικό «Βήμα», με τίτλο «Ένα σύγχρονο κίνημα τραμπούκων», επιτίθεται αγρίως στην Χρυσή Αυγή αλλά και στους παλιούς του συντρόφους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ (για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, ο Πάγκαλος ήταν ως το 1968 στέλεχος του ΚΚΕ), τα μπερδεύει όλα αυτά στο θολωμένο του μυαλό και στο τέλος τους χαρακτηρίζει όλους μαζί «τραμπούκους»!
Ιδού τα κυριότερα σημεία του παραληρήματος και μην ξεχνάτε πως «ου γαρ έρχεται μόνον…»:
«ΠΑΠΥΡΟΣ: «Λεξικό της ελληνικής γλώσσας», Τ. 12, σελ. 11
«τραμπούκος: 1α μπράβος• εξωνημένο και ανήθικο άτομο που απειλεί, εκβιάζει αυθαίρετα και τρομοκρατεί υπηρετώντας τους ανέντιμους σκοπούς μιας πολιτικής παράταξης ή ενός πολιτικού»
2α «είδος πούρου της Αβάνας».

Το όνομα αποκτά μια σχέση με την πολιτική όταν στα συνηθισμένα τότε στη Λατινική Αμερική πραξικοπήματα (pronunciamenta) οι διοργανωτές μοίραζαν χοντροκομμένα πούρα μυτερά στις δύο άκρες για να ζητωκραυγάζουν και να αποδοκιμάζουν τους αντιπάλους. Το πούρο ονομαζόταν trabuco, ο σημερινός διάδοχος για τους μύστες λέγεται bombero.

Συνυπογράφουν επίσημα τις βλασφημίες κατά του Γέροντα Παΐσιου ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/blog-post_5101.html#ixzz27UV1N1N7


Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στηρίζει τον 27χρονο που διατηρούσε σελίδα στο Facebook η οποία σατίριζε τον Γέροντα Παΐσιο. Θέλει να τον υπερασπιστεί στο δικαστήριο. Πώς τοποθετείται η ΔΗΜΑΡ.
Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την επιθυμία να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του 27χρονου στην επικείμενη δίκη του.
«Όταν ο νόμος εξισώνει την βλασφημία με την παιδεραστία, είναι άδικος. Θέλω να παραστώ ως μάρτυρας υπεράσπισης, του 27χρόνου που συνελήφθη», γράφει χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώ συμπληρώνει γράφοντας: «Τι πιστεύει ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ Ρουπακιώτης για την ισχύουσα νομοθεσία περί βλασφημίας και την σύλληψη του 27χρονου; Γιατί σιωπά; Η Δημαρ;»
Η δήλωση της ΔΗΜΑΡ για την υπόθεση
«Μία ημέρα μετά την επερώτηση της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή προς τους Υπουργούς Παιδείας και  Δημόσιας Τάξης, με θέμα την προσβολή της μνήμης του γέροντα Παΐσιου από χρήστη του Facebook, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος -όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που απέστειλε και στο οποίο αναφέρεται ότι «συνέλαβε 27χρονο ημεδαπό για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων», διότι «διαχειριζόταν σελίδα στο Facebook με βλάσφημο και υβριστικό περιεχόμενο για το Γέροντα Παΐσιο και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό»-σχημάτισε δικογραφία εναντίον του και τον οδήγησε στην Εισαγγελία Αθηνών.
Έχουμε έτσι άλλο ένα κρούσμα δίωξης βάσει των νόμων περί βλασφημίας (υπενθυμίζουμε ότι στις 9 Ιουλίου 2012, βάσει των ίδιων νόμων συνελήφθησαν τρεις ηθοποιοί της θεατρικής παράστασης «Corpus Christi» συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Ομονοίας - ζήτημα, για το οποίο η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Γιαννακάκη κατέθεσε στις 6/9 ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης).
Πρόκειται για μια σύλληψη η οποία αφενός, στο συμβολικό επίπεδο, δείχνει ένα κράτος πρόθυμο να ανταποκριθεί τάχιστα στις επιταγές της Χρυσής Αυγής, αφετέρου αντίκειται στην ελευθερία του λόγου, όπως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την έχει ορίσει:  η ελευθερία του λόγου δεν πρέπει να περιορίζεται σε ιδέες και πληροφορίες ευρείας αποδοχής, αλλά να περιλαμβάνει και αυτές που αντιβαίνουν στις κυρίαρχες αντιλήψεις.
Συλλήψεις τέτοιου φονταμενταλιστικού χαρακτήρα -οι οποίες δεν προσιδιάζουν σε ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος, αλλά σε θεοκρατικά καθεστώτα- προσβάλλουν όχι μόνο την ελευθερία του λόγου, αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, καθώς πρόκειται για μισαλλόδοξες, μεσαιωνικές πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται επ’ ονόματί τους. Αμαυρώνουν δε την εικόνα της χώρας μας διεθνώς.
Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για την κατάργηση των αναχρονιστικών νόμων περί βλασφημίας και τον τυπικό και ουσιαστικό εναρμονισμό των κανόνων που ρυθμίζουν την ελευθερία του λόγου με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα φαινόμενα  σκοταδισμού, θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας, που πληθαίνουν στις μέρες μας, και υπενθυμίζει πως η σάτιρα γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα».
πηγή

Το αρκτικόλεκτο «ΙΧΘΥΣ» συνιστά ένα από τα αρχαιότερα χριστιανικά σύµβολα  που  συνοψίζει  παραστατικά  το  περιεχόµενο  του  κηρύγµατος  της Εκκλησίας προς τον κόσµο για  το πρόσωπο και το έργο του Ιησού Χριστού.  Η πίστη ότι ο Ιησούς σώζει διακηρύσσεται µε κάθε µέσο από τους χριστιανούς όλων των εποχών, από τις πρώτες σελίδες της Καινής ∆ιαθήκης (Ματθ. α΄ 21) µέχρι τα made-in-China φωσφορίζοντα αυτοκόλλητα στα τζάµια κάποιων αυτοκινήτων (Jesus  is  your   Saviour).   Η  πίστη  όµως  σε  κάποιον  σωτήρα προϋποθέτει αναγνώριση της ανάγκης για σωτηρία, και η αναγνώριση αυτή θέτει µε τη σειρά της το ζήτηµα της προέλευσης του κακού από το οποίο ο υποτιθέµενος  σωτήρας πρόκειται  να  σώσει  την  ανθρωπότητα.  Η  συνήθης   απάντηση των  κλασικών εγχειριδίων  ∆ογµατικής  στο ερώτηµα αυτό είναι  ότι  η  σταυρική θυσία  του Χριστού έδωσε στον άνθρωπο τη δυνατότητα της απαλλαγής από τις συνέπειες του προπατορικού 

Όμηροι του Τόμσεν εκατομμύρια Έλληνες πολίτες!

Προκειμένου να υπογράψει τη συμφωνία για τα επώδυνα μέτρα που θα οδηγήσουν σε περικοπές δαπανών 11,6 δισ. ευρώ και αυξήσεις φόρων 2 δις. ευρώ την προσεχή διετία, ο Τόμσεν απαίτησε να υπάρξει «ρήτρα αστοχίας», που σημαίνει ότι, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού, τότε θα γίνουν αυτόματα νέες περικοπές μισθών και απολύσεις στο Δημόσιο. Οι ξένοι εμπειρογνώμονες προτού αναχωρήσουν από την Αθήνα ζήτησαν να υπάρξει ένα εναλλακτικό σχέδιο με σκληρά μέτρα περικοπών που θα στοχεύουν τους μισθούς και τις συντάξεις καθώς ως την τελευταία στιγμή δεν πείστηκαν για την αποτελεσματικότητα των μέτρων - περικοπών στη δημόσια διοίκηση, στους ΟΤΑ, στην Άμυνα και στην Υγεία.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα», εκτός από τις μεγάλες οριζόντιες μειώσεις μισθών των αποδοχών στον δημόσιο τομέα, των μισθών στις ΔΕΚΟ και στους ΟΤΑ και των συντάξεων σε όλα τα Ταμεία, η τρόικα απαίτησε σειρά αλλαγών στα εργασιακά.
Οι αλλαγές που βρίσκονται προ των πυλών είναι οι παρακάτω:
- Για τις απολύσεις μείωση του χρόνου προειδοποίησης στον έναν μήνα.
- Κατάργηση της υποχρέωσης των εργοδοτών να ενημερώνουν την Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να απασχολήσουν προσωπικό υπερωριακά.
- Διεύρυνση κατά δύο ώρες την ημέρα και τα Σάββατα του ωραρίου λειτουργίας των σουπερμάρκετ.
Διπλό «μαχαίρι» στα εφάπαξ
Το τέλος των εφάπαξ προδιαγράφει το κυβερνητικό σχέδιο που θα έλθει για ψήφιση στη Βουλή. Η δραματική μείωση του ποσού των εφάπαξ βοηθημάτων και η επιβολή ειδικής εισφοράς σε όσους έλαβαν υψηλά ποσά εφάπαξ από το 1995 και εντεύθεν προβλέπονται στο προσχέδιο νόμου που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας.
Η μείωση του βοηθήματος προβλέπεται να είναι από 1,94% στον τομέα πρόνοιας των αστυνομικών του ΤΕΑΠΑΣΑ και θα φτάνει ως και το 83% στον τομέα πρόνοιας εργοληπτών δημοσίων έργων του ΕΤΑΑ.
Ενιαίος φόρος για όλες τις επιχειρήσεις
Έναν ενιαίο φόρο για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις ατομικές επιχειρήσεις, τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες αλλά και για τις ΕΠΕ και τις ανώνυμες εταιρείες σχεδιάζει να καθιερώσει από το 2013 το υπουργείο Οικονομικών.
Ο ενιαίος φόρος αναμένεται να διαμορφωθεί στο επίπεδο του 25% - 30% και με την καταβολή του εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση του επαγγελματία.
Ακόμη, υπάρχει πρόταση να αυξηθεί ο φόρος παρακράτησης στα «μπλοκάκια», δηλαδή στα δελτία παροχής υπηρεσιών, από 20% σήμερα στο 30%.
Το έχουμε πει και θα το ξανάλεμε ακόμα και αν γινόμαστε κουραστικοί! Κάποιοι θα έπρεπε να στείλουν το δικό τους μήνυμα στον Τόμσεν και την παρέα του.
Ένα μήνυμα που θα ανέφερε: «Κύριε Τόμσεν τα κόλπα σου και τις απειλές σου στην πατρίδα σου»...

newsbomb

Γ.Δελαστίκ : Ο θίασος των αρχηγών


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Μειδιάματα ειρωνικά. Σαρκαστικά σχόλια. Απαξιωτικές κρίσεις για τις κατά φαντασίαν συγκρούσεις. Οι θεατρικές παραστάσεις του θιάσου των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης δεν πάνε καθόλου καλά τελευταία. Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης να νομίζουν ότι δίνουν τα ρέστα τους από πλευράς υποκριτικών δυνατοτήτων. Ενδέχεται να πιστεύουν μάλιστα ότι συμμετέχουν σε μεγαλειώδες έπος αναμέτρησης με την τρόικα των επικυρίαρχων της πατρίδας μας. Το αποτέλεσμα του θεάτρου που παίζουν όμως τους προδίδει. Ουδέποτε υπερβαίνει το επίπεδο του κωμειδυλλίου, όπως λέγαμε παλιότερα. Ελαφρά μουσική κωμωδία με αισθηματικό περιεχόμενο. Οι δεσμοί της τρόικας εσωτερικού (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) με την τρόικα εξωτερικού (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) δεν κρύβονται.
Αυτό που λέει η τρόικα των ξένων γίνεται πάντα στο τέλος. Τώρα πια το γνωρίζουν όλοι οι Ελληνες. Το πολιτικό θέατρο των αρχηγών δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μέρος της τελετουργίας πειθαναγκασμού, παραπλάνησης και τελικά υποταγής του ελληνικού λαού στα μέτρα που τον εξαθλιώνουν.
Δεν πέφτει η κυβέρνηση σε καμιά περίπτωση από μόνη της. Δεν έχει καμιά πολιτική ή ηθική αναστολή να πάρει τα πιο απάνθρωπα μέτρα εναντίον του ελληνικού πληθυσμού. «Το υποζύγιο αντέχει, φόρτωσέ το κι άλλο» είναι το κυβερνητικό σύνθημα, όσο βλέπει τους πολίτες να μην αντιδρούν, να σκύβουν το κεφάλι και να υπομένουν στωικά τα διαρκώς και πιο εξοντωτικά μέτρα. Αυτή η πολιτική που αποσκοπεί στο να γίνονται οι Ελληνες διαρκώς φτωχότεροι δεν έχει τέλος. Οι Γερμανοί που την επιβάλλουν μέσω των γηγενών συνεργατών τους στην κυβέρνηση δεν έχουν την παραμικρή πρόθεση να τη σταματήσουν ποτέ.
Δεν φεύγει κανένα κόμμα από την κυβέρνηση, όσο σκληρή πολιτική και αν εφαρμόσει. Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης ήξεραν από πριν τι πολιτική θα ακολουθήσουν. Το γνώριζαν και το είχαν αποδεχθεί. Για να εφαρμόσουν την πολιτική που υλοποιούν μπήκαν στην κυβέρνηση. Δεν μπήκαν ούτε για να σώσουν τους Ελληνες ούτε για να τους… ελεήσουν ή να τους λυπηθούν. Το παιχνίδι ήταν πεντακάθαρο από την αρχή. Συγκυβερνούν για να εξασφαλίσουν πρωτίστως την προσωπική πολιτική τους επιβίωση. Τίποτα άλλο!
Ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός μέσω της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τρελός να την εγκαταλείψει την πρωθυπουργία. Να πάει πού; Ολους κι όλους 129 βουλευτές έβγαλε. Θεωρείται άλλωστε απίθανο να ξαναπάρει το 29,66% των ψήφων αν ξαναγίνονταν σύντομα εκλογές. Ποιος θυμάται άλλωστε τις διακηρύξεις του στο Αιγάλεω, το Σάββατο του Λαζάρου; «Το λέω ρητά και κατηγορηματικά: Απορρίπτουμε τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ! Τον Γιώργο Παπανδρέου τον διώξαμε. Τώρα θα διώξουμε και το ΠΑΣΟΚ!» υποσχόταν στους οπαδούς της ΝΔ. Ε, καλά, έλεγε και καμιά ανοησία για να περνάει η ώρα…
Και να έδιωχναν τον Βενιζέλο από την κυβέρνηση, αυτός αποκλείεται να έφευγε! Ειδικά στις σημερινές συνθήκες όπου το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση αποσύνθεσης, που είναι αμφίβολο ακόμη και το αν θα κατόρθωνε να πιάσει το 10% των ψήφων σε περίπτωση που γίνονταν εκλογές αυτούς τους μήνες. Κανείς δεν μπορεί να είναι καν σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα είχε ήδη διαλυθεί, αν δεν συγκρατούσε κάποια στελέχη και ψηφοφόρους του η συμμετοχή στην εξουσία, έστω και ως «τσόντα» της ΝΔ.
Ούτε ο «πλεονάζων» Κουβέλης -υπό το πρίσμα του ότι οι 17 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν είναι αναγκαίοι για τον σχηματισμό κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας- δεν θα έφευγε ποτέ από την κυβέρνηση Σαμαρά. Τόσο ο ίδιος όσο και η περί αυτόν ομάδα στελεχών βρήκαν μοναδική ευκαιρία να προσκολληθούν στην εξουσία, γιατί να την εγκαταλείψουν οικειοθελώς; Αφού μέχρι και οι ψηφοφόροι τους «δανεικοί» από το ΠΑΣΟΚ είναι!
Καμιά ανησυχία για τη συνοχή της κυβέρνησης δεν υπάρχει, λοιπόν, όσο δεν υπάρχουν εκτεταμένες και έντονες λαϊκές αντιδράσεις με στόχο την ανατροπή της. Μόνο τότε θα άλλαζαν τα πράγματα. Οσο διαρκεί όμως η σημερινή αδράνεια του κόσμου, μόνη πρόσθετη επιβάρυνση θα είναι κάποιες ακόμη κακόγουστες παραστάσεις πολιτικού θεάτρου από το «μπουλούκι» των αρχηγών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ…

Χαρείτε τους “δημοκράτες”Χαρείτε τους “δημοκράτες”
Τόσα χρόνια εμείς οι “ακροδεξιοί” και “σκοταδιστές”, όπως μας βάφτιζαν οι “φωταδιστές” προοδευτικοί λάτρεις της Ρεπούση και της Δραγώνα,  εκφράζαμε ανησυχίες για το τί συμβαίνει με τις ορδές των λαθρομεταναστών που κατά χιλιάδες έμπαιναν και ακόμη μπαίνουν στην χώρα χωρίς έλεγχο, χωρίς να ξέρει κανείς ούτε καν την χώρα προέλευσής τους. Αλλά η πολιτική ελίτ μοίραζε μίζες και πλέον είναι προφανές ότι στόχευε στην κοινωνική διάλυση των Ελλήνων, με εργαλείο την λαθρομετανάστευση, για να ξεπουληθεί η Ελλάδα εύκολα και φτηνά…
Ποιος είναι ο σκοπός όλων αυτών των καημένων, φτωχών μεταναστών πλέον που νοιώθουν δυνατοί; Η εικόνα τα λέει όλα: Για όσους δεν γνωρίζουν αγγλικά το πανό γράφει: “Η Δημοκρατία και η Ελευθερία θα πεθάνουν – Το Ισλάμ έρχεται”
Με λίγα λόγια ότι φωνάζουμε τόσα χρόνια! Μόλις αποκτήσουν πλειοψηφία σε οποιαδήποτε περιοχή οι μουσουλμάνοι έχουν σκοπό να επιβάλλουν ισλαμικό νόμο. Αυτή είναι η “ευνομούμενη” πολυπολιτισμική κοινωνία που ονειρεύονταν η θολοκουλτούρα της χώρας…http://www.xryshaygh.com

Μαϊμού ο πάπυρος που παρουσίαζε τον Ιησού παντρεμένο. Αντιθέτως, το εξάχρονο κοριτσάκι…

20120923-014033.jpg…που αναφέρεται στο Κοράνι ως η πλέον αγαπημένη σύζυγος του προφήτη, είναι γνησιότατη αναφορά. Πρέπει μάλιστα να ήτο παρθένος εως ότου την παντρεύτηκε και επισήμως ο προφήτης όταν έκλεισε τα 9 (εννέα). Αυτά για κάποιους αλήτες που φτιάχνουν συκοφαντικές ταινίες και παρουσιάζουν τον προφήτη ως παιδεραστή που πήγαινε με εξάχρονα.


olympia

KARDITSAS.BLOG: Περί βλακείας και ηλιθιότητας - Άλμπερτ Αϊνστάιν

KARDITSAS.BLOG: Περί βλακείας και ηλιθιότητας - Άλμπερτ Αϊνστάιν: Από τα μέσα του 2000 μέχρι σήμερα, με άρθρα μου τα οποία απευθύνω σε δεκάδες χιλιάδες λήπτες μέσω διαδυκτίου, προσπαθώ να πείσω τον ανώριμ...

Αναστήστε την Ελλάδα !!!Η Αγάπη οδηγεί προς την θέωση,

η πλάνη στο να δημιουργήσεις ισχυρή προσωπικότητα.

όλοι ηγέτη ψάχνουν.
την ώρα που αποδείχνεται πως οι ηγέτες ανάξιοι είναι, και αδίκαστοι.

πρόσωπα υπάρχουν, και δικαιοσύνη όχι.

DefenceNet - Π. Γιαννόπουλος: «Η μόνη δικαιοσύνη είναι το σπαθί»!

DefenceNet - Π. Γιαννόπουλος: «Η μόνη δικαιοσύνη είναι το σπαθί»!

Έλεος κύριοι: Τσακίστε το πριν είναι πολύ αργά…

Συσκέψεις επί συσκέψεων διεξάγονται στα αρμόδια υπουργεία και την κυβέρνηση για να αποφασιστεί τι πρέπει να κάνουν με το μείζον πρόβλημα που προέκυψε με τη διαδήλωση των μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας που είχε βίαιη εξέλιξη, μια κατάσταση η οποία πέρασε στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της γύρω περιοχής. Ελπίζουμε όπως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να μην εξαντλεί την… αγριάδα του στη Χρυσή Αυγή και αν ασχοληθεί με τον ίδιο και πολύ πιο αυστηρό τρόπο με την αντιμετώπιση του φαινομένου που βιώνει η ελληνική κοινωνία με τους μουσουλμάνους πριν είναι πολύ αργά. Κι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα για δυο λόγους:

Πωλητήριο βάζουν οι ελληνικές αρχές στο ιστορικό κτίριο του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη, στο πλαίσιο της πώλησης ακινήτων του ελληνικού δημοσίου. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Μιλιέτ», η ελληνική κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί περιουσιακά της στοιχεία λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ανάμεσα στα προς πώληση κτίρια είναι και το ιστορικό κτίριο, που βρίσκεται στη λεωφόρο «Atatürk» της Σμύρνης και στεγάζει εδώ και πολλά χρόνια το ελληνικό προξενείο.
Στο σφυρί μπαίνουν επίσης κτίρια όπου στεγάζονται τα προξενεία στο Βερολίνο καθώς και ιδιοκτησίες του ελληνικού κράτους στο Παρίσι, το Λονδίνο και την Κύπρο.

Νέο κόμμα με αρχηγό τον γιο του βασιλιά, Παύλο;

Το ρευστό πολιτικό σκηνικό τροφοδοτεί σενάρια για νέα κόμματα και σχηματισμούς σε όλο το πολιτικό φάσμα. Τέτοια περίπτωση είναι και οι πληροφορίες που μιλούν για επικείμενη ίδρυση κόμματος με πρόεδρο τον πρωτότοκο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο. Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου Μουσταΐρα στην ιστοσελίδα paratiritis-news.com οι ζυμώσεις για το νέο κόμμα έγιναν σε διαδοχικές συναντήσεις το καλοκαίρι σε «βίλα μεγαλόσχημου», στο Πορτοχέλι της Ερμιόνης.


Στις ζυμώσεις φέρεται πως συμμετείχαν προσωπικότητες του εφοπλισμού και του Τύπου, ενώ ο χώρος που θα καλύπτει το νέο κόμμα υποτίθεται πως θα είναι από τη Νέα Δημοκρατία έως τη Χρυσή Αυγή.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι για ηγέτης του νέου κόμματος προορίζεται ο πρωτότοκος γιος του τέως, Παύλος, και έχει ζητηθεί γι’ αυτό η συγκατάθεση του πατέρα του, Κωνσταντίνου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν αρνηθεί ο Παύλος υπάρχει και η σκέψη να προταθεί η ηγεσία στον αδελφό του Νικόλαο.
Ποιος είναι ο λόγος της δημιουργίας ενός νέου κόμματος με ηγέτη ένα πρόσωπο από την τέως βασιλική οικογένεια; Σύμφωνα με το άρθρο, το νέο κόμμα «θα καλύπτει το κενό αξιοπιστίας που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία και το έλλειμμα δημοκρατίας για το οποίο εγκαλείται η Χρυσή Αυγή». Όπως λέγεται τα ατού του κόμματος θα είναι η στήριξή του σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Μάλιστα, το άρθρο αναφέρει και μια φράση ενός εφοπλιστή που φέρεται να έλαβε μέρος στις συναντήσεις για το νέο κόμμα: «Δεν μπορεί κανείς, πια, να εμπιστευθεί άτομα που μόλις πιάσουν στο χέρι τους εξουσία πέφτουν να πλιατσικολογήσουν ό,τι βρουν μπροστά τους! Τους σιχάθηκε ο κόσμος, δεν πάμε πουθενά με τέτοιους…».

 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...