Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Ο κόσμος δεν θέλει τους λαθρομετανάστες – Ένταση και επεισόδια στο Παρανέστι ΔράμαςΟ κόσμος δεν θέλει τους λαθρομετανάστες – Ένταση και επεισόδια στο Παρανέστι Δράμας
Σοβαρά επεισόδια έγιναν σήμερα έξω από το πρώην στρατόπεδο και νυν ξενώνα φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Παρανέστι της Δράμας. Πρόκειται για έναν νέο χώρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, τον οποίο παραχώρησε επί τούτου το υπουργείο Εθνικής Αμύνης στο υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ. Οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν εκεί τα τελευταία 24ωρα, υπό απόλυτη μυστικότητα από τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς.

Η Κύπρος γιορτάζει την ανεξαρτησίατης.


Η Κύπρος γιορτάζει την ανεξαρτησία της.ΒΙΝΤΕΟ
Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα που γιορτάζεται η Ανεξαρτησία της Κύπρου,αν και στη πραγματικότητα η Κύπρος ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη δημοκρατία, στις 16 Αυγούστου 1960 έχοντας ως εγγυήτριες δυνάμεις την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με τις συνθήκες της Ζυρίχης-Λονδίνου, η Βρετανία διατηρούσε δύο βάσεις στο νησί, ενώ η πληθυσμιακή αναλογία Ελλήνων - Τούρκων καθόριζε τη συμμετοχή στα κοινά.

Η ανεξαρτησία της Κύπρου ήρθε μετά από σκληρό, ένοπλο αγώνα απέναντι στους αποικιοκράτες Βρετανούς. Σε ρόλο πρωταγωνιστή η ΕΟΚΑ, η οργάνωση που υποστηρίχτηκε από την ελληνική κυβέρνηση και στόχευε στην ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Η δράση της δυναμική: ενέδρες σε βρετανικά οχήματα, επιθέσεις σε κυβερνητικά κτήρια, αστυνομικά τμήματα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις,.
Αρχηγός της Εθνικής Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών ήταν ο στρατηγός Γεώργιος Γρίβας (1897 - 1974), γνωστός με το ψευδώνυμο «Διγενής». Η δράση της ΕΟΚΑ ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1955 και τερματίστηκε το Δεκέμβριο του 1959. Κατά τη διάρκεια του ένοπλου αγώνα, αρκετοί κύπριοι αγωνιστές πιάστηκαν από τους Βρετανούς και βασανίστηκαν ή και εκτελέστηκαν.
Ωστόσο, η ανεξαρτησία δεν εξασφάλισε ταυτόχρονα και την ευημερία στο νησί της Αφροδίτης, το οποίο περιήλθε σε νέα δίνη αναταραχών, εθνικών αντιπαραθέσεων και αιματηρών συγκρούσεων, με αποκορύφωμα την εισβολή τουρκικών στρατευμάτων το 1974.

Eurostat: Μείωση μισθών σημειώνεται μόνο στην Ελλάδα!!

Αύξηση σημειώθηκε στους μισθούς ανά ώρα εργασίας σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. στο β' τρίμηνο του 2012 πλην της Ελλάδος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Eurostat.
 
Ακόμη και χώρες με οικονομικά προβλήματα όπως η Ισπανία και η Ιταλία, δεν έχουν εμφανίσει σχεδόν καμία μισθολογική μείωση κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ Πορτογαλία και Ιρλανδία έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις, έπειτα από μικρού μεγέθους μειώσεις σε προηγούμενα τρίμηνα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΑΘΗΝΑ 1-10-2012.

Ο πόλεμος αγριεύει. Οι φλόγες σηκώνονται ψηλά. Η αμυντική στάση και τα κλάματα γίνονται πλέον εθνοκτόνες στάσεις παθητικής μοιρολατρίας. Όχι, δεν ωφελούν πια όλα τούτα. Ας το καταλάβουμε άπαντες, δεν γίνεται να σώσουμε τμήμα της πατρίδας μας και τμήμα του σπιτιού μας. Θα σώσουμε την ολότητα του Ελληνισμού μας ή θα αφανιστούμε ολοσχερώς. Η επίθεση που δεχόμαστε έρχεται κατευθείαν από τα βαθύτερα σκοτάδια της παγκόσμιας διακυβέρνησης και το φαινόμενο της εκρήξεως των πολυεθνικών οικονομιών και των αναταραχών σε χρόνο παράλληλο είναι το δικό της μακρύ χέρι.

Μας θέλουν ξεψυχισμένους για να έρθουν στη συνέχεια τα εκστρατευτικά σώματα του διεθνιστικού νεοταξισμού να λεηλατήσουν ό,τι τυχόν έχει μείνει όρθιο. Δεν θέλουν τους Έλληνες. Και αφού αυτή είναι η απόφαση των εχθρών μας, δεν θέλουμε κι εμείς να αφήσουμε τη φωτιά να διαβεί. Δεν θέλουμε τους δολοφόνους του λαού μας και θα τους συντρίψουμε. Θαρρούν πως θα τους παραδώσουμε τα παιδιά μας και τα υπάρχοντα που μας εμπιστεύτηκαν οι πατεράδες μας με τον οικονομικό στραγγαλισμό που ονομάζουν περιπαικτικά μέτρα διάσωσης. Θαρρούν ακόμη πως θα λιγοψυχήσουμε από τα λαθρομεταναστευτικά τάγματα εφόδου που επιτίθενται στους Έλληνες μες στις κατοχικές γειτονιές και τις κεντρικότερες ακόμη περιοχές της Αθήνας.

Σατανάδες, πόσο πολύ λίγο ξέρετε τους Έλληνες! Πόσο λανθασμένη αλήθεια εντύπωση σας έχουμε δώσει για το Έθνος και το λαό μας! Ο Έλληνας δεν είναι το σκουπίδι που καίει τη σημαία του και πουλάει τη γη του. Δεν είναι εκείνος που αδιαφορεί για τον πόνο του εθνοφυλετικού αδελφού του ούτε αυτός που πιστεύει πως θα τα καταφέρει τάχα έτσι και περιχαρακωθεί στο μίζερο εγώ και το ατομικό του καβούκι. Ο Έλληνας δεν πιστεύει στο τυχαίο χτύπημα της μοίρας που ήρθε να τον βρει τάχα από το πουθενά ή γιατί φέρει πάνω του όλες τις αμαρτίες του κόσμου.

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι το πολυεθνικό ανακάτωμα οικονομίας και κοινωνίας είναι η ουσιαστική απόβαση και η κυριότερη επίθεση που εξαπολύεται από την παγκόσμια εξουσιαστική συμμορία. Είναι η πρώτη άλωση πριν την τελική, όπως ακριβώς συνέβη στην άλωση που υπέστη η βυζαντινή αυτοκρατορία μας από τους δυτικούς «σταυροφόρους» πριν την άλωση που επέφεραν οι Τούρκοι το 1453. Όμοια κτήνη και τα δύο που αναβιώνουν στις μέρες μας. Η εξουθένωση πριν το μακελειό.

Οι σύγχρονοι «σταυροφόροι» είναι οι έμποροι των τόκων και των εθνών. Οι Τούρκοι μας έρχονται ξανά σε δύο σκέλη. Με τους εγκληματίες λαθρομετανάστες που αποτελούν ταυτόχρονα τις περιπόλους του διεθνισμού και με την ίδια τη σύγχρονη Τουρκία που εγείρει δικαιώματα σε νησιά και Θράκη, ενώ παράλληλα γυρεύει εκτουρκισμό Ελλήνων όταν οι Έλληνες που έχουν απομείνει στις απέναντι κατεχόμενες ελληνικές ακτές ζουν πάντα κάτω από καθεστώς φόβου.

Στρώνουν λοιπόν οι εχθροί μας το πλέγμα του οικονομικού και του κοινωνικού τρόμου για να μας δείξουν ότι δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής. Παράλληλα έχουν έτοιμο το σχέδιο που καταστρώνεται πάντοτε σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Την οικονομική κρίση τη διαδέχεται ένας πόλεμος που φέρνει βολικές λύσεις και νεκρούς που τους θέλει το Παγκόσμιο Σύστημα. Το σχέδιο αυτό είναι διεθνές, ωστόσο εξυφαίνεται πολύ κοντά στην αυλή μας και υπό τις συγκεκριμένες δυσχερείς περιστάσεις. Ήδη οι δυνάμεις που τρώγονται δείχνουν στην Τουρκία με τον τρόπο τους την εξυπηρετική για τα συμφέροντά τους διέξοδο διαφυγής στην Ελλάδα της κρίσης εντός του παγκόσμιου τεχνητού οικονομικού αδιεξόδου.

Σας γελάσανε ανθρώπινα μισελληνικά παράσιτα όταν σας περιγράψανε τον αληθινό Έλληνα ως ραγιά τελειωμένο από καιρό. Σας ενημέρωσαν λανθασμένα όταν σας είπαν ότι δεν θυμάται την καταγωγή του και δεν αγαπάει την πατρίδα του. Ο Έλληνας λατρεύει την ράτσα του και την νοιώθει να πάλλεται σαν ποτάμι λάβας μέσα στο αίμα του. Αγαπάει παθιασμένα την πατρίδα του και βαστάει ωσάν εικόνισμα την ελληνική σημαία. Όταν χάνεται μια ψυχή στο φρικτό άγγελμα της απώλειας της δουλειάς του τινάζεται όρθιος από οργή και κοιτάζει με πολεμική βουλιμία αντεπίθεσης τον κατάλογο του θρήνου.

Και όσον αφορά λίγα οικονομικά κολλυβογράμματα, μην ανησυχείτε προσωρινοί αφεντάδες της κατεστραμμένης οικουμένης των χεριών σας, τα γνωρίζουμε. Ξέρουμε πως αν είχαμε τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ που ταιριάζουν τόσο στον πλούτο της γης και της θάλασσάς μας όσο και στον πλούτο της ελληνικής ψυχής και δύναμης δεν θα μπαίναμε σε κανένα παζάρι. Γιατί πολύ απλά δεν σας χρωστάμε. Εσείς μας χρωστάτε τόσο από την πώληση των εμπορευμάτων σας και την καταστροφή της δικής μας παραγωγής όσο και από την γνώση την ελληνική που έχετε πάρει ώστε να μάθετε να βαδίζετε ως άνθρωποι.

Αλλά μην ανησυχείτε ούτε για την ηγεσία μας. Βρέθηκε ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ. Είναι το ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ. Εμείς θα ξεριζώσουμε τους λαθρεπιβάτες πολιτοφύλακες του σιωνιστικού νεοταξισμού. Θα ξεριζώσουμε πωλητές και εμποράκους και όλους όσους μισούν τη σημαία και απειλούν ή εκτουρκίζουν Έλληνες. Άμεσα και ολοκληρωτικά. Στρατός, λαός και εθνικισμός μια αγκαλιά στις επάλξεις. Θα πάρουμε στα χέρια μας παραγωγή και άμυνα. Η Ελλάς θα ζήσει και θα ανθίσει.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
Μια απάντηση στα παπαγαλάκια του “Βήματος”Μια απάντηση στα παπαγαλάκια του “Βήματος”
Έγραψε σήμερα το vima.gr: "Στην Τρίπολη, κακήν κακώς, βρίζοντας και χειρονομώντας, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, έπειτα από τις αποδοκιμασίες του κόσμου ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη γιορτή της πόλης ".
Να ενημερώσουμε τους έγκυρους δημοσιογράφους πως στην εκδήλωση για την Άλωση της Τριπολιτσάς οι συναγωνιστές Παναγιώταρος και Μίχος αποχώρησαν όταν έλαβε τέλος η επετειακή εκδήλωση κι όχι νωρίτερα. Όσο για το φραστικό επεισόδιο με μια χούφτα επαγγελματίες "αντιφασίστες", τα σχόλια περιττεύουν, καθώς πρόκειται για μερικούς γραφικούς μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού. Τέλος, σχετικά με την αποδοχή και την απήχηση της Χρυσής Αυγής στην Αρκαδία είναι ήδη μεγάλη και θα καταγραφεί ακόμα καλύτερα - όπως και σ' όλη την Ελληνική επικράτεια- στις επόμενες εκλογές.http://www.xryshaygh.com

Ποιοι θα «φτιάξουν» ρεύμα από κοπριά


Ποιοι θα "φτιάξουν" ρεύμα από κοπριά
Ρεύμα από το βιοαέριο και το μεθάνιο της κοπριάς που παράγεται σε μια από τις μεγαλύτερες γαλακτοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, τον Πεντάλοφο του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, θα παρέχει μονάδα που θα κατασκευαστεί στην περιοχή.


Η επένδυση αναμένεται να απορροφά περίπου εκατό χιλιάδες τόνους κοπριάς το χρόνο, γεγονός που εκτιμάται ότι θα δώσει λύση σε ένα μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα του τόπου, εκείνο της όχλησης από τα απόβλητα των κτηνοτροφικών μονάδων. 
Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης έδωσε σήμερα θετική γνωμοδότηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της εγκατάστασης που είναι η δεύτερη με αδειοδότηση στο νομό Θεσσαλονίκης. Αντίστοιχες μονάδες λειτουργούν στο Σχηματάρι και τη Βέροια ενώ η τοπική κοινωνία του Ωραιοκάστρου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Δημήτρη Σαραμάντο, τάσσεται υπέρ του έργου.
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΟΙ ΕΠΙΔΡΟΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΧΘΕΣΉθελαν νεκρούς οι επιδρομείς στον Αγ.Παντελεήμονα


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.gr

Νεώτερες πληροφορίες για το χτεσινό περιστατικό της ρατσιστικής επίθεσης αναρχοφασιστών και αλλοδαπών σε Έλληνες πολίτες στον Αγ. Παντελεήμονα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα των αναρχοφασιστών από τα Εξάρχεια αποτελείτο από 130 μηχανές επί των οποίων επέβαιναν δύο άτομα.

Θρασύδειλη επίθεση με μολότοφ στα γραφεία της Τ.Ο. ΚοζάνηςΘρασύδειλη επίθεση με μολότοφ στα γραφεία της Τ.Ο. Κοζάνης
Σήμερα το πρωί στις 7:00 άγνωστοι πέταξαν στα γραφεία μας 2 βόμβες μολότοφ. Δεν υπήρξαν ούτε ζημιές ούτε κάτι άλλο σοβαρό πέραν του ότι τα γραφεία μας στεγάζονται σε οικοδομή όπου υπάρχουν διαμερίσματα που διαμένουν οικογένειες και ούτω κινδύνευσαν εν δυνάμει ανθρώπινες ζωές.
Η Τ.Ο. Κοζάνης της Χρυσής Αυγής καταδικάζει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αυτής της ενέργειας η οποία θίγει πρωτίστως ανθρώπινες ζωές. Οι αυτουργοί είναι κατάπτυστοι τρομοκράτες και θα βρισκόμαστε συνέχεια εναντίον τους. Δεν θα σταματήσουμε μπροστά σε τίποτα μέχρι να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη οι φυσικοί αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της θρασύδειλης ενέργειας.
Τ.Ο. Κοζάνης, Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή..http://www.xryshaygh.com

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ συχνότητας αεροψεκασμοί «σκέπασαν» την Πάτρα!!! 30/9/2012Πάτρα, Κυριακή 30 Σεπτεμβίου 2012.  Χιλιάδες κόσμου μαζεμένοι στο κέντρο της πόλης να απολαύσουν την ηλιόλουστη μέρα και το μοναδικό γεγονός, τον αγώνα στο κέντρο της πόλης. Κι ενώ τα βλέματα όλων είναι...

 

καρφωμένα σε σκηνές σαν αυτή...


τι γίνεται λίγο πάνω από τα κεφάλια τους;


ΧΑΜΟΣ!!!!

Ας δούμε λίγο τις προβλέψεις του καιρού για σήμερα

Το Poseidon δε δείχνει ίχνος συννεφιάς πουθενά.


Το ίδιο μας λέει και το sat24Ομως.. η πραγματικότητα είναι διαφορετική!

Κυριολεκτικά, δεκάδες αεροσκάφη, από διάφορες κατευθύνσεις όπως θα δείτε και στις φώτο, φρόντισαν να καλύψουν τον ουρανό δημιουργώντας τα τεχνητά νέφη που θα δείτε στις φώτο.

Τα αεροσκάφη, πολλές φορές ανά δύο,  πραγματοποιούσαν συνεχώμενους ασταμάτητους αεροψεκασμούς που ξεκινούσαν και σταματούσαν στα όρια της πόλης. 

Άραγε μόνο πάνω απο την πόλη υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασιές;Προσέξτε πόσες δεκάδες γραμμές υπάρχουν στο βάθος!!!

Πάνω από το κέντρο της πόλης
Δείτε το φαινόμενο chembow (χημικό ουράνιο τόξο)

Αναρωτιέμαι πότε κανένα απο τα ΜΜΕ θα αναφερθεί στο θέμα..

Το μεγάλο μαγείρεμα των στατιστικών στοιχείων της ΕΛ.ΑΣ. για τους λαθρομετανάστεςΤην μισή αλήθεια λέει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με τις ευλογίες προσωπικά του αρχηγού της - κατάλοιπο της υπουργείας Παπουτσή (του πιο άχρηστου υπουργού στην ιστορία). Έβγαλαν, πριν λίγο, πανηγυρική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία απελάθηκαν 2.153 λαθρομετανάστες. Δείτε, λοιπόν, τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, πόσοι λαθρομετανάστε έχουν συλληφθεί το.....

α' εξάμηνο του 2012 και βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα. Τα στοιχεία είναι εφιαλτικά....

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πριν από λίγο το Αρχηγείο, κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης επέστρεψαν στις πατρίδες τους συνολικά 2.135 αλλοδαποί.

Εξ αυτών 1.259 επέστρεψαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι περισσότερες επαναπροωθήσεις έγιναν με προορισμό το Πακιστάν (459 άτομα), το Μπαγκλαντές (272 άτομα) και την Αλβανία (187 άτομα).

Όμως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. το πρώτο 8μηνο του 2012, συνολικά 61.846 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν σε όλη την Ελλάδα, είτε κατα τη διάρκεια των επιχειρήσεων "Ξένιος Ζευς" είτε στα σύνορα, με τις δυνάμεις FRONTEX. Μιλάμε για 3.956 περισσότερες συλλήψεις σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011!

Ιδού τα επίσημα στοιχεία:
planet-greece ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΛΑΣ


Κι όμως, οι 2.135 απελάσεις λαθρομεταναστών δε φτάνουν ούτε κατά διάνοια τον αριθμό ακόμη και των επιπλέων παρανόμων που συνελήφθησαν το πρώτο 8μηνο φέτος!

Δεδομένου ότι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης δε κρατούνται πάνω από 6.000 λαθρομετανάστες, οι υπόλοιποι παράνομοι, που βρίσκονται κύριε Νικόλαε Παπαγιαννόπουλε, αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ.;
http://planet-greece.blogspot.com

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012 ΔΝΤ: "Γερμανοί εφοριακοί στην Ελλάδα"!

ακούς προκειμένου να οικοδομηθεί ένα λειτουργικό φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα, αναφέρει η εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche. "Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να οικοδομήσει ένα λειτουργικό χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θέλει να κινητοποιήσει και Γερμανούς συνταξιούχους", σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας που μεταδίδει η Deutsche Welle.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να δημιουργήσει μια "εσωτερική δεξαμενή ειδικών", αναζητά Γερμανούς εμπειρογνώμονες με μακροχρόνια εμπειρία στο πεδίο της φορολογίας".

"Ήδη από τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους περίπου 170 εμπειρογνώμονες επί των φορολογικών από γερμανικές οικονομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να ενισχύσουν τις ελληνικές φορολογικές αρχές.

Κατά τον υφυπουργό Οικονομικών Χάρτμουτ Κόσικ ωστόσο, μόλις επτά Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι χρησιμοποιήθηκαν στην Αθήνα.

Σε διήμερα ή τριήμερα workshops εκπαίδευσαν Έλληνες υπαλλήλους στα πεδία της εφαρμογής, του εξωτερικού ελέγχου αλλά και του τρόπου αντιμετώπισης των μεγάλων επιχειρήσεων και των πλουσίων πολιτών".
defencenet

Πατριάρχης Μόσχας: ''Οι στενοί δεσμοί Κράτους - Εκκλησίας ωφελούν την κοινωνία''

O Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος απέρριψε τις επικρίσεις που μιλούν για μία ισχυρή σχέση ανάμεσα στην Εκκλησία και τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας πως αυτοί οι στενοί δεσμοί λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας. Ομάδες της αντιπολίτευσης έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τους στενούς δεσμούς της Εκκλησίας με το κράτος. Ο Πατριάρχης Κύριλλος, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της εκκλησίας και του κράτους και επέκρινε όσους ζητούν ένα εντελώς κοσμικό κράτος.

"Ο θεσμός της εξουσίας εμφανίστηκε στον κόσμο, σε μια κοινωνία επιρρεπή στην αμαρτία, για να μπορέσει να διασφαλιστεί πως σε αυτή την κοινωνία οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν μαζί», είπε ο Πατριάρχης σε ομιλία του στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ της Μόσχας στο οποίο αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας,
"Η υποστήριξη από την Ορθόδοξη Εκκλησία στο θεσμό του κράτους δεν ισοδυναμεί με την στήριξη του ενός ή του άλλου πολιτικού σχήματος».
"Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι η προστασία του θεσμού της εξουσίας συνιστά εγγύηση για μια ακμάζουσα κοινωνία", πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Κύριλλος.
romfea

ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣΗΓΑΓΑΝ ΣΕ ΨΕΥΔΟΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΠΑΧΘΕΝΤΕΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣΕνώπιον ψευδοδικαστηρίου οι 3 απαχθέντες αστυνομικοί!


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.gr

Ενώπιον ψευδοδικαστηρίου στην κατεχόμενη Λευκωσία προσήχθησαν το πρωί οι τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λευκωσίας, οι οποίοι απήχθησαν χθες το μεσημέρι από τις κατοχικές δυνάμεις, ενώ καταδίωκαν ημιφορτηγό με πινακίδες του ψευδοκράτους, σε περιοχή της Λουρουτζίνας, στη νεκρή ζώνη.
Ενώπιον του ψευδοδικαστηρίου παρατέθηκαν τα γεγονότα και αποφασίστηκε η παραπομπή των τριών αστυνομικών αύριο σε ψευτοστρατοδικείο.
Σε κινητοποίηση έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές και το υπουργείο Άμυνας, ενώ η κυβέρνηση προβαίνει σε ενέργειες προς τα Ηνωμένα Έθνη για απελευθέρωση των τριών αστυνομικών.

«Είμαστε Ακρίτες του Ελληνισμού»: Συνέντευξη με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Ορθοδόξου Κόμματος του Λιβάνου


Είμαστε εδώ υπερήφανοι για την Ελληνική καταγωγή μας. Να μην ξεχνάτε ότι έχετε Έλληνες αδελφούς ςδώ, στην ανατολή... και σας αγαπάμε...
Συνέντευξη με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Ορθοδόξου Κόμματος του Λιβάνου, Ροντρίγκ (Δημήτρη) Ελ Χούρι
με την Αντωνία Πατσίδου
1) Η Ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα του Λιβάνου,απαριθμεί 3.000 Έλληνες εξ Ελλάδος. Οι ελληνόφωνες περιοχές της χώρας συγκεντρώνονται κυρίως στην πρωτεύουσα Βηρυτό, και στην Τρίπολη, στο Βόρειο Λίβανο. Δώστε μας περισσότερες λεπτομέρειες για την Ελληνική κοινότητα του Λιβάνου.

Αλβανική εκπαιδευτική προέλαση στη Θεσσαλία ...μετά το Βόλο σειρά έχουν τα ΤρίκαλαΜετά το Βόλο σειρά έχουν τα Τρίκαλα .. Αλβανική εκπαιδευτική προέλαση στη Θεσσαλία με επικεφαλής τον πρεσβευτή της Αλβανίας   Dashnor Dervishi ...

Η ίδρυση του ΕΑΜ «για την υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης»Η ίδρυση του ΕΑΜ «για την υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης»
Συμπληρώθηκαν αυτές τις ημέρες 71 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ (27/09/1941) και ευκαιρίας δοθείσης ξεσπάθωσε το κομμουνισταριό. Για την «καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στη συντριβή του χιτλεροφασισμού» μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ, για την «συμβολή της Ελλάδας για τη νίκη στην Ευρώπη δίπλα στον ηρωικό τιμημένο κόκκινο στρατό που ύψωσε τη νικηφόρα για τους λαούς κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ» μίλησε το ΚΚΕ, στα επετειακά μηνύματά τους για την ίδρυση του ΕΑΜ.
Τι σχέση είχε το ΕΑΜ με την Σοβιετική Ένωση και τον «τιμημένο κόκκινο στρατό»; Μεγάλη! Έως την 22α Ιουνίου 1941, που έγινε η γερμανική επίθεση στον… παράδεισο των Σοβιέτ, ίσχυε το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ και οι ανά τον κόσμο κομμουνιστές δεν ήσαν καθόλου μα καθόλου… αντιστασιακοί. Μάλιστα, στην Ελλάδα είχε ήδη συμβεί η πρώτη πράξις συνεργασίας του ΚΚΕ με τις δυνάμεις κατοχής. Επρόκειτο για την απελευθέρωση από την Ακροναυπλία 25 κρατουμένων κομμουνιστών, κατ’ απαίτησιν της βουλγαρικής πρεσβείας, εφόσον οι 25 εδήλωσαν «Βούλγαροι». Για καλή τύχη των εν Ελλάδι κομμουνιστών (καθότι η συνεργασία θα προχωρούσε περαιτέρω και θα εκτίθονταν περισσότερο…) η γερμανική επίθεση κατά της ΕΣΣΔ δεν άργησε κι έτσι εν μία νυκτί μεταμορφώθηκαν σε «αντιστασιακούς» και «πατριώτες», ένεκα της ανάγκης.
Λίγες ημέρες μετά την γερμανική επίθεση, η Μόσχα έδωσε εντολή στα κατά τόπους όργανά της, να οργανώσουν ανταρτικά κινήματα, για να υποχρεώνονται οι Γερμανοί να διατηρούν επαρκή στρατεύματα στις κατεχόμενες χώρες, στρατεύματα τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα αποστέλλονταν στο ανατολικό μέτωπο.
Υπ’ αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, συνεκλήθη η 6η Ολομέλεια του ΚΚΕ, προκειμένου να ρυθμίσει την άμεση εκτέλεση της σοβιετικής εντολής. Ιδού η απόφαση ιδρύσεως του ΕΑΜ: «Η υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης, η υποστήριξη της νίκης της με όλα τα μέσα είναι ύψιστο καθήκον κάθε κομμουνιστή, κάθε εργαζόμενου, κάθε ανθρώπου που θέλει τη λευτεριά της χώρας του από τον φασιστικό ζυγό. Οι κομμουνιστές ποτέ δεν ξεχνάνε, πως σε τελευταία ανάλυση η Σοβιετική Ένωση είναι ο κοινός εχθρός όλων των ιμπεριαλιστών. Όμως, οι κομμουνιστές οφείλουν να δουν, ότι στο σημερινό στάδιο της αντισοβιετικής επίθεσης, ο φασισμός είναι ο κύριος εχθρός όχι μόνο του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους, αλλά και κάθε δημοκρατικής κατάκτησης του λαού. Γι’ αυτό πρέπει να υποστηρίζουν κάθε προσπάθεια που θα τείνει στην συντριβή του φασισμού και στην υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης». Μια παρατήρηση με μεγάλη σημασία: η απόφαση αρχίζει και τελειώνει με την ίδια φράση «υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης». Αυτός ήταν ο αποκλειστικός σκοπός του ΚΚΕ και του δημιουργήματός του, του ΕΑΜ!

Αίμα και νεκροί στην Αθήνα…Θα ζήσετε 3 μήνες κολασμένους -Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο-…..Η κυβέρνηση θα καταρρεύσει..

Από την Ιόλη Πιερίδη - O Tim κάτω από το εφηβικό χαμόγελο κρύβει έναν πολύ σκληρό και πειθαρχημένο χαρακτήρα. Όταν γκρεμίζονταν η Lehman Brothers ο Geithner, ήταν από εκείνους που έβαλαν πλάτη για να σωθεί το οικοδόμημα των ΗΠΑ.
Αυτό τουλάχιστον οφείλεις να το γνωρίζεις…
Στο living room του σπιτιού του Έλληνα υπουργού οι δύο άνδρες μιλούσαν χαμηλόφωνα, με τα κινητά αφημένα στο τραπέζι του κήπου. Οι μπαταρίες τους είχαν αφαιρεθεί.
Στην είσοδο, Έλληνες και Αμερικανοί συνοδοί ασφάλειας έκαναν έναν μορφασμό δυσφορίας κάθε φορά που τα φώτα διερχόμενου αυτοκινήτου έπεφταν πάνω τους και καθώς ο οδηγός περνούσε από μπροστά τους τον παρατηρούσαν εξονυχιστικά.


Ο Αμερικανός επισκέπτης είχε φτάσει αργά το απόγευμα από την Ουάσιγκτον και ο Έλληνας συνομιλητής του ήταν ο πρώτος στην λίστα των 7 που έπρεπε να συναντήσει. Παλιά καραβάνα της αμερικάνικης διπλωματίας, γνώριζε την Αθήνα καλύτερα από το μενού των McDonald’s, εδώ όπου συνήθιζε να γευματίζει καταναλώνοντας 1,5 λίτρο κόκα κόλας.

Στο πρόσωπο ήταν φτυστός ο παλιός ηθοποιός Τζακ Πάλανς-αυτό ήταν το παρατσούκλι του-λίγο πιο κοντός από τον διάσημο σταρ και με μια κοιλιά Έλληνα ταβερνιάρη στην Αστόρια. Το αντίθετο από τον τρελαμένο με τα σπορ Τim, ο οποίος ακόμη κι όταν κατέρρεε η Lehman φορούσε το σορτσάκι του και έτρεχε σαν παλαβός στους δρόμους της Ουάσιγκτον. Στον «Τζακ» δεν άρεσαν τα σπορ που απαιτούσαν φυσική κόπωση.

Μπορούσε όμως να αντέξει τρία μερόνυχτα ξύπνιος ώσπου ο συνομιλητής του να υποταχθεί ολοκληρωτικά στο έλεός του.

Ο Τζακ βρέθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα τον χειμώνα του 1975, έφηβος ακόμη, όταν η «17 Νοέμβρη» είχε εκτελέσει τον Ρίτσαρντ Γουελς. Η οικογένειά του και η οικογένεια του σταθμάρχη Γουέλς μοιραζόντουσαν τα καλοκαίρια τα διπλανά εξοχικά σε συγκρότημα του Long Island και ο Τζακ ήταν φίλος με την κόρη του Μόλυ.

Στην Αθήνα ο Τζακ είχε κάποιους πολύ καλούς φίλους, δυο τρεις παλιές οικογένειες επιχειρηματιών, οι οποίες είχαν μεσουρανήσει στην κοινωνική ζωή της πόλης στη δεκαετία του 1970. Στη συνέχεια, τρομαγμένες από την επέλαση του νεοπλουτισμού και τα κουμπούρια που είχαν πάρει φωτιά, κράτησαν χαμηλούς τόνους κλείνοντας ακόμη και τις επιχειρήσεις τους.

Μιλώντας μαζί τους ο Αμερικανός είχε όλο το παζλ της εγχώριας πολιτικής ζωής. Όσο για τους αριθμούς οι οποίοι συχνά αποτελούν τον αδιάψευστο μάρτυρα ο Τζάκ τους είχε όλους. Τις δύο προηγούμενες φορές βρέθηκε στην Αθήνα σαν μέλος της αποστολής που συνόδευε τα στελέχη της νομικής φίρμας Debevoice & Plimpton αλλά και της BlackRock που ακολούθησε. Οι αριθμοί που είχε ο Τζακ στην κατοχή του ήταν τα ποσά με τα οποία είχαν λαδωθεί από την Siemens οι συγκεκριμένοι (πολλοί) Έλληνες πολιτικοί. Ήταν επίσης τα ποσά που είχαν βγάλει στο εξωτερικό πολιτικοί, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες τα τελευταία χρόνια-κάπου κοντά στα 70 δις. Από σε στιγμή θα έφτανε στα χέρια του και η λίστα με τις offshore που είχαν στήσει σε 47 χώρες του κόσμου «επιφανείς» συμπολίτες μας.

Οι γνώσεις του Τζακ δεν επέτρεπαν στον συνομιλητή του να ψελλίσει καν λέξεις όπως ηθική, πατρίδα, ιδανικά.

-Είστε ένα μάτσο σκατά, γαμιόληδες, πουλάτε και την μάνα σας, φτάσατε ως εδώ ληστεύοντας τους προγόνους σας και λεηλατώντας το μέλλον των παιδιών σας…

Το στόμα του ξερνούσε ακατάπαυστα μπινελίκια για την σκατοφάρα των Ελλήνων.

Αφού ο υπουργός άκουσε όλο το πρελούδιο ο Αμερικανός μπήκε στο ψητό:

O Tim και ο Barack πιστεύουν πως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα δει την Άνοιξη. Θα ζήσετε 3 μήνες κολασμένους -Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο- με τον κόσμο στους δρόμους και με νεκρούς. Θα χυθεί αίμα στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση θα καταρρεύσει και το περιβάλλον θα είναι τόσο εκρηκτικό που δεν θα τολμάτε να οδηγηθείτε σε εκλογές. Αλλά ακόμη κι αν παίξετε, μετά από τόσο αίμα, το χαρτί των εκλογών η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι ο νικητής, δεν θα αντέξει πάνω από δύο μήνες. Εγώ βρίσκομαι εδώ για να επιλέξω τον κορμό της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας-έτσι θα ονομαστεί-η οποία θα αναλάβει τον Ιούλιο του 2013.

Θέλω να είσαι μέσα στους 7. Για τον ρόλο σου και την θέση σου θα τα πούμε στο επόμενο ταξίδι μου. Το υπολογίζω στα μέσα του Φεβρουαρίου κι ενώ στην Αθήνα θα κηδεύετε τους νεκρούς από την εξέγερση.

Τότε αναγκαστικά θα βγουν από το καβούκι τους κάποιοι δικοί σας που σήμερα λουφάζουν. Ως τότε, αφού μιλήσω με όλους σας, θέλω να σχηματισθεί μια άτυπη «Κυβέρνηση του Βουνού», όπως είχατε στον εμφύλιο και να έχετε τακτικές συναντήσεις παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις για να μην διαρρεύουν ονόματα και καεί το εγχείρημα. Είναι ο μόνος τρόπος για να γλιτώσετε τον εμφύλιο και τον διαμελισμό. Οι Τούρκοι καραδοκούν σαν κοράκια για να κερδίσουν την μισή Θράκη και το μισό Αιγαίο στα Διεθνή Δικαστήρια. Αυτή τη φορά δεν θα χρειασθεί να ρίξουν ούτε μια σφαίρα. Τόσο μαλάκες είστε…

.Θεωρείς ξοφλημένη την κυβέρνησή Σαμαρά;, τόλμησε να ρωτήσει ο Έλληνας υπουργός.

-Σκατά. Είναι κιόλας νεκρή…

. Τζακ, εγώ είμαι μέσα…Θα κάνω ότι μου πεις…

ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΕ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΜΙΚΡΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...

ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΑ!


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ...

Ένα παιδί σκοτώθηκε και ακόμη τρία τραυματίστηκαν σοβαρά σε επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε εκκλησία στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Τα παιδιά παρακολουθούσαν τα.....
σχολικά μαθήματα που γίνονται την Κυριακή στην εκκλησία, "όταν μια χειροβομβίδα ερρίφθη στο εσωτερικό του ναού του Αγίου Πολυκάρπου στην οδό Τζούτζα. Κάποιοι πέταξαν χειροβομβίδα μέσα στην εκκλησία", ανακοίνωσε η αστυνομία.

ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ: ΠΟΛΙΟΡΚΗΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΠΕΤΡΕΣ. ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ-ΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ: ΠΟΛΙΟΡΚΗΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΠΕΤΡΕΣ. ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ-ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Kράτος κι αστυνομία για κλάματα ή για κλωτσιές??? Αφήνουν τους εγκληματίες ελεύθερους...ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.


Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά πάνω από 30 παράνομοι μετανάστες απέδρασαν τα μεσάνυχτα από τα κρατητήρια της αστυνομίας , στην περιοχή του παλιού λιμανιού της Ηγουμενίτσας......

ΧΧΙΙΙ (23ης) Ταξιαρχία Τ/Θ Δείτε το σε μεγάλη οθόνη και με τα ηχεία στο full. Θα δακρύσετε...

ΧΧΙΙΙ (23ης) Ταξιαρχία Τ/Θ Δείτε το σε μεγάλη οθόνη και με τα ηχεία στο full. Θα δακρύσετε...

Το κούρεμα και ο ρόλος του ΠαπαδήμουΔεν ξέρω αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πιο…κυνικό από τους Γερμανούς δανειστές-δυνάστες, το βέβαιο είναι όμως, ότι αντιμετωπίζει τα πράγματα με περισσότερο ρεαλισμό. Όταν το 2010 μας έλεγε να κουρέψουμε το χρέος, η κυβέρνηση Παπανδρέου, σφύριζε αδιάφορα και ο Γιωργάκης Παπακωσταντίνου, αδαής και ανυποψίαστος(για να μην υποθέσουμε τίποτα άλλο…) έκανε ότι δεν άκουγε.
Όταν στις αρχές του 2012, πάλι το ΔΝΤ πίεζε την κυβέρνηση Παπαδήμου να απαιτήσει «κούρεμα» και των ελληνικών ομολόγων που είχε στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο τότε πρωθυπουργός, αυτός ο…λαμπρός τραπεζίτης με τις διεθνείς διασυνδέσεις και το παγκόσμιο κύρος (σ.σ. σαφώς υποψιασμένος), προτίμησε να προστατεύσει το παλιό του «μαγαζί» και να συνομολογήσει από κοινού με τον Ντράγκι την εξαίρεση της ΕΚΤ από το PSI με τρόπο σκανδαλώδη και ανήθικο, που στηλιτεύτηκε ακόμη και από τους Φαινάνσιαλ Ταιμς.
Σήμερα, κι ενώ έχει φτάσει πλέον ο κόμπος στο χτένι, το ΔΝΤ της κυρίας Λαγκάρντ, διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση το απολύτως αυτονόητο: Ότι με την υφιστάμενη συνταγή «δημοσιονομικής προσαρμογής» το ελληνικό δημόσιο χρέος θα παραμείνει μη βιώσιμο, αν δεν υπάρξει νέο κούρεμα.
Κι επειδή το πρώτο κούρεμα έχει γίνει στον ιδιωτικό τομέα και τα νέα ομόλογα είναι νομικά θωρακισμένα από δέκα πλευρές καθώς όπως έχω επισημάνει, πολλές φορές, δεν επιδέχονται νέας απομείωσης, το νέο κούρεμα αναγκαστικά θα αφορά το λεγόμενο θεσμικό ή «επίσημο» χρέος, ή (και) τα ομόλογα της ΕΚΤ.
Αυτό το πολύ απλό, λέει σήμερα το ΔΝΤ, που υφίσταται τρομαχτικές πιέσεις στο εσωτερικό του για διακοπή της ελληνικής δανειοδότησης, αλλά δεσμεύεται επιπλέον ρητά από το καταστατικό του να μην χρηματοδοτεί…κλινικές περιπτώσεις που δεν έχουν καμία ελπίδα ανάταξης.
Δυστυχώς η μεν Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διά των εκπροσώπων της, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν διανοείται να «κουρέψει» τα ελληνικά ομόλογα, επειδή, τάχα μου-τάχα μου, αυτό θα συνιστά έμμεση χρηματοδοτική ενίσχυση κράτους-μέλους που επίσης απαγορεύεται από το καταστατικό της. Και το Βερολίνο, χωρίς νομικίστικες περικοκλάδες, διαμηνύει στην Ουάσιγκτον ότι από το να «κουρευτούν» τα διακρατικά δάνεια προς την Ελλάδα, επιβαρύνοντας τη τσέπη του Γερμανού φορολογούμενου, προτιμά να… «τραβήξει μια και καλή τη πρίζα από την Ελλάδα και να απαλλαγεί οριστικά από την αφαίμαξη».
Σε αυτή την τελευταία περίπτωση βέβαια, η ελληνική οικονομία οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο και οι δανειστές κινδυνεύουν να χάσουν τα κονδύλια που έχουν ήδη εκταμιεύσει, μέσα από μια άτακτη χρεοκοπία, τύπου Αργεντινής.
Μικρό το κακό για τους Γερμανούς, δεδομένου ότι τα ποσά του ελληνικού δανεισμού είναι σχετικά μικρά και επιπλέον θα μπορούν στο μέλλον να διεκδικήσουν νομικά τα χρωστούμενα, αφού ο σοφός κύριος Παπαδήμος, φρόντισε να τους εξασφαλίσει, αποδεχόμενος στην «συναλλαγή» το αγγλικό δίκαιο…
Έτσι είναι λοιπόν τα πράγματα και η ελληνική υπόθεση από εκεί που φάνηκε να τροχοδρομεί σε μια προοπτική διεξόδου από το τέλμα, οδηγείται εκ νέου στις μυλόπετρες της γερμανικής ιδεοληψίας και του ωμού ρεαλισμού του ΔΝΤ που γνωμάτευσε πλέον τελεσίδικα ότι το χρέος της Αθήνας είναι μία «χαμένη υπόθεση».
Τώρα η κυβέρνηση, περιμένει απλώς από τους δανειστές, μήπως συγκινηθούν με το δράμα του ελληνικού λαού που κορυφώνεται με το πρωτοφανές πακέτο περικοπών και φορο-αφαίμαξης των 10.5 δις, ώστε να αναστείλουν την ποινή της εκτέλεσης…Και σωστά επιμένει, έστω και των εκ των υστέρων, να διασυνδεθεί η ψήφιση των μέτρων με την εγγύησης καταβολής ολόκληρης της δόσης των 31,5 δις.
Η πιθανότητα να μας…λυπηθούν οι έξω, είναι πράγματι υπαρκτή, απλά και μόνο επειδή οι Γερμανοί χασάπηδες φοβούνται μήπως πιτσιλιστούν από το αίμα του πτώματος, την ώρα που θα το πετάνε από το τραίνο. Στο Βερολίνο όμως, ενισχύονται ξανά οι φωνές που λένε πώς είναι προτιμότερο να λεκιαστεί η ποδιά, παρά η μπόχα της σήψης να πλημμυρίσει το πεντακάθαρο, βαυβαρικό κρεοπωλείο…
Τύπος της Κυριακής

OI ΗΡΩΙΚΩΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΓΚΥΡΑ..
Η τιτανια προσπαθεια του Ελληνικου Στρατου, η οποια ξεκινησε την 1η Αυγουστου 1921 με αντκειμενικο σκοπο την ριζικη καταστροφη της σιδηροδρομικης γραμμης και την καταστροφη των υπολλειματων του τουρκικου στρατου οπως απο κακη εκτιμηση , ηταν η πεπιθηση της πολιτικης ηγεσιας και της Ανωτατης Διοικησης της στρατιας, στοιχισε ποταμους αιματος, κοπων και θυσιων .Ο στρατος μας αναγκαστηκε να βαδισει επι 10 συνεχεις ημερες δια μεσου της Αλμυρας ερημου, κατω απο θερμοκρασιες 48-50 βαθμων κελσιου, σερνοντας μαζι του πυροβολα, εξοπλισμο, πυρομαχικα, ζωοτροφες . με ελαχιστες ποσοτητες ποσιμου νερου...Η καταπονηση των στρατιωτων και αξιωματικων ηταν απεριγραπτη. Το ηρωικο μηχανικο της στρατιας κατορθωσε, κατω απο το συνεχες παρενοχλητικο πυρ των τουρκικων μοναδων να στησει επι του ποταμου Σαγγαριου 7 λεμβοζευκτα γεφυρια προκειμενου να γινει δυνατη η διαβαση τους απο τις 9 μεραρχιες που θα ανελαμβαναν την επιθεση. Οι μοναδες μας επιτεθηκαν σαν λαιλαπα εναντιον των φυσει και θεσει οχυρων θεσεων της τουρκικης αμυνης, αψηφωντας την κουραση, το λιγοστο εως ανυπαρκτο σισσυτιο, τον καυτο ηλιο και πανω απ ολα το θεριστικο πυρ των τουρκικων πολυβολων που καλυπταν τα οχυρωματικα εργα . Οι απωλειες ηταν τεραστιες τοσο σε νεκρους , οσο και σε τραυματιες των οποιων η θεση ηταν απειρως χειροτερη . Παρ ολες τις αντιξοοτητες η ελληνικη ξιφολογχη εθριαμβευσε επι 22 συνεχεις μερες και νυχτες καταλαμβανοντας την μια οχυρη θεση των τουρκων μετα την αλλη. Το βαθος ομως της τουρκικης αμυνης, το ορεινο δυσβατο εδαφος που απο μονο του συνιστουσε ανυπερβλητο εμποδιο, οι αβελτηριες της ελληνικης διοικησης, η παντελης ελλειψη τροφων και πολλες φορες πυρομαχικων προς τα μαχομενα τμηματα, οι συνεχεις απωλειες που ξεκληρισαν  το ανθος του ΕΣ, εφεραν μοιραια τον καματο. Ο αρχιστρατηγος αποφασισε την οπισθοχωρηση των μοναδων , 60 μολις χλμ πριν την καταληψη της αγκυρας, φοβουμενος την μετατροπη του αγωνα σε μαχη χαρακωματων και συνυπολογιζοντας οτι ο στρατος σε λιγο θα ειχε να αντιμετωπισει ισχυρα καιρικα φαινομενα, πιθανη περικυκλωση του και ολικη καταστροφη..Στις μαχες ανατολικα του ΣΑΓΓΑΡΙΟΥ επεσαν ηρωικως μαχομενοι 217 αξιωματικοι και 3565 οπλιτες που εστησαν με το αιμα τους στα βραχια των βουνων της αγκυρας μνημεια δοξης και αρετης..Οι τραυματιες ξεπερασαν τους 18500  !!  Τα ονοματα των ηρωικων αξιωματικων μνημονευονται στους πινακες ...ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...