Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Ένας στους τρεις εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος


Ένας στους τρεις εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος
Ανασφάλιστο βρήκαν έναν στους τρεις εργαζόμενους οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κατά το πρώτο επτάμηνο του 2012, με το 57,2% των ανασφάλιστων να είναι Έλληνες και το 42,8% αλλοδαποί.
 Τα στοιχεία διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης, προς απάντηση ερώτησης που είχε απευθύνει στο υπουργείο ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, στην οποία διατύπωνε την ανησυχία του για την έκταση του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας.

Οι Αλβανοί επέστεψαν πλούσιοι στην πατρίδα τουςΟι Αλβανοί επέστεψαν πλούσιοι στην πατρίδα τους
Μυθικά τα ποσά που έβγαλαν στην Αλβανία επί 20 χρόνια. Τώρα, στην πατρίδα τους είναι πλούσιοι, με δικές τους επιχειρήσεις και ακόμη και μικρά ξενοδοχεία!
Τουλάχιστον το 60% των Αλβανών που επί χρόνια διέμεναν στη Ρόδο, επέστρεψαν στην πατρίδα τους, λόγω της οικονομικής κρίσης. Το κύμα φυγής συνεχίζεται και στο τέλος θα μείνουν μόνο όσοι έχουν αποκτήσει δικό τους σπίτι και δική τους δουλειά, καθώς και εκείνοι που έχουν παιδιά, τα οποία γεννήθηκαν εδώ πήγαν σε ελληνικά σχολεία, σπούδασαν και δεν γνωρίζουν την Αλβανική γλώσσα.
Αυτό το κομμάτι των νέων Αλβανών είναι πλήρως ενσωματωμένο στη ροδιακή κοινωνία και γενικά στην ελληνική κουλτούρα. Όπως δε οι ίδιοι λένε στην Αλβανία δεν έχουν πάει ούτε μια φορά και δεν προτίθενται να το κάνουν, παρά μόνο για διακοπές ή να δουν τους συγγενείς τους.  Όμως οι Αλβανοί δεν έφυγαν από τη Ρόδο με άδεια χέρια. Από στοιχεία των τραπεζών προκύπτει ότι πήραν μαζί τους συνολικά ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, «πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ», σύμφωνα με υπολογισμούς. Το ακριβές ποσό δεν έγινε γνωστό, αλλά τραπεζικά στελέχη κάνουν λόγο για τεράστια ποσά. 

Α, ρε ΓΛΕΝΤΙΑ !

ΆΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ!

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗΑΘΗΝΑ 3-10-2012.

Ο Ελληνισμός είναι Εθνότητα και Ιδέα ταυτόχρονα, ένα μοναδικό φαινόμενο που απεικονίζει η αδιατάρακτη ενότητα Αίματος και Συστήματος Αξιών. Είναι ένας καθαγιασμένος ναός του οποίου οι πιστοί υπηρετούν την ευπρέπεια, την καθαρότητα, τη συνοχή και το μεγαλείο του. Και εντός αυτού του ναού, σε θέση περίοπτη με γνώμονα τον πατριωτισμό και την εθνική ωφέλεια, υπάρχει ένα ιερό βήμα που προορίζεται για λίγους και εκλεκτούς.

Το άβατο αυτού του ιερού βήματος το προασπίζουν οι πολίτες μέσα από την τήρηση πανάρχαιων κανόνων της Ελληνικής Φυλής. Εκεί συντελείται η ιεροπρεπής ελληνική μυσταγωγία και η υπέρβαση του Έλληνα με την προσέγγιση του Θείου Παράγοντα.

Κάποτε η ιερή πράξη ετελείτο στους αρχαίους ελληνικούς ναούς μέσα από τα ιερά μυστήρια στη Σαμοθράκη, στους Δελφούς, στην Ελευσίνα και αλλού. Το Γένος μας στη συνέχεια διέβη το κατώφλι της Ορθοδοξίας συνεχίζοντας ανάμεσα στις μεταφυσικές και τις καθημερινές του ανησυχίες να αναζητεί την ευστάθεια του ελληνικού έθνους και την προσέγγιση του Θείου Όντος.

Η ανύψωση του πολίτη στην ηθική τελειότητα, η προσήλωση του νου στα καθήκοντα εντός της εθνικής κοινότητος και η ενδυνάμωση του κράτους είναι αναπόσπαστο τμήμα της Ελληνικής Σκέψης και Φιλοσοφίας. Η δε επαφή του Έλληνα με τον υπέρτατο ναό που σχηματοποιεί η ίδια η ιεροπρεπής ελληνική φύση με την αύρα και τον μαγνητισμό που πέμπει έως τα κατάβαθα της ψυχής είτε βρεθείς σε έναν αρχαίο ναό είτε σε ένα μοναστήρι είναι μια μεγαλειώδης στιγμή αποκλειστικά για καθαρές ελληνικές συνειδήσεις.

Φαντάζουν απόμακρες αυτές οι στιγμές μέσα στην μικρότητα της ύλης και της εξαχρειώσεως των ηθών όταν ορισμένοι αχρείοι δωσίλογοι δολοφονούν ιδέες και ψυχές. Όμως η άκαρπη μεμψιμοιρία και η στασιμότητα στα κελεύσματα της παρακμής και της υποταγής δεν ωφελούν. Θα μας οδηγήσουν στην άβυσσο που έχουν ανοίξει οι ελληνόφωνες θεραπαινίδες του σιωνιστικού νεοταξισμού. Ο Έλληνας είναι γεννημένος για να γεφυρώνει χάσματα και να γκρεμίζει τα εμπόδια που ορθώνονται εμπρός του. Να αναζητάει την τελειότητα και να βρίσκει νέους δρόμους για το Έθνος παίρνοντας δύναμη από τα Νάματα και την Ενέργεια της Φυλής.

Στις πρώτες γραμμές της αναζήτησης και του αγώνα για την ορθή πορεία και την νίκη της εθνικής κοινότητας βρίσκονται οι εκλεκτοί του Ελληνικού Γένους που έχουν ανοικτά τα μάτια του νου και της καρδιάς. Είναι οι Στρατιώτες Φιλόσοφοι και Μυσταγωγοί που αντικρίζουν την Ελλάδα ως το περιβόλι του Θεού που πρέπει να το φροντίσουν και να το ψηλώσουν.

Καθήκον του Έλληνα είναι να μην απαρνηθεί την αποστολή του που είναι να θωρακίσει τον εθνοφυλετικό του αδελφό και να καταυγάσει τα σκοτάδια της ανθρωπότητος. Να πάρει στην αγκάλη του την πατρίδα, να νοιώσει μέσα του το αντάμωμα ένδοξων καιρών και το τωρινό Θείο Κάλεσμα για την Ανάσταση της Ελληνικής Ιδέας, να τσακίσει τους βέβηλους και να σηκώσει καλύτερο και αξεπέραστο τον σύγχρονο ναό που απαρτίζει η Νέα Ελλάδα του Ελληνικού Εθνικισμού.

Φτάνει πια η απομόνωση του πολίτη από τη φυλετική ψυχή και τα μυστηριακά μονοπάτια του έθνους μας. Καταρρέει η ψευδαίσθηση και το ανοσιούργημα πως τάχα είμαστε μια αμελητέα ποσότητα μες στην απεραντοσύνη δίχως αποκούμπι και στήριξη να βαδίσουμε μπροστά, χωρίς τάχα πεπρωμένο. Αυτή η κατάρρευση είναι δικό μας έργο και θα το πάμε έως το τέρμα του. Αρκεί να βρεθούμε σε έναν χώρο που έδρασε, μυήθηκε και μεγαλούργησε ο αλλοτινός ελληνισμός, καταπιεσμένος σήμερα από κοντά αναστήματα, να αφήσουμε τον νου να περιπλανηθεί μέσα στους άγιους τόπους μας και να αισθανθούμε με μιας τις θύμησες και τις ιερές μορφές να βηματίζουν στο πλευρό μας.

Είναι η Φωνή της Ελλάδος πως δεν είσαι αδύνατος Έλληνα. Λάβε το νέο το χρησμό, την νέα ευλογία. Είσαι ο ίδιος υπερβατικός μαχητής δικαίου και ηγεμονίας ελληνικής. Δράξε το σθένος του Μύστη της Ελληνικής Φυλής και το ξίφος του σιδερόφρακτου μαχητή. Άναψε και πάλι τους βωμούς να λάμψει η δόξα της Ελλάδος που τώρα θα αποκτήσει το δικό σου ανεξίτηλο ίχνος.

Σήκωσε το βλέμμα, εισέρρευσε στον Ναό της Πατρίδος σου, λάβε φώτιση και εντολή ιερή και εξεστράτευσε. Να ηχήσουν και πάλι οι σάλπιγγες οι βροντερές και να πάει το μήνυμα πέρα έως πέρα. Να σπάσουνε οι αλυσίδες της σκλαβιάς και να σκορπίσουνε οι έφοδοι αλλογενών και αλλοθρήσκων, τοκογλύφων και λαθρεπιβατών σε σπίτια και γη ελληνική. Να ξεκουμπιστούν οι επίδοξοι εισβολείς από την γειτονιά των Ελλήνων Ηρώων και Μαρτύρων. Να ισοπεδωθούν μαζί τους και οι βέβηλοι που πουλάνε ιερά κειμήλια και παραδόσεις και την Ελλάδα ολάκερη.

Θέλει πίστη ακλόνητη και ορμή ασυγκράτητη η εθνική μας υπόθεση. Ο ψεύτικος ναός του χρήματος των νεοταξιτών θα συντριφτεί από το Εθνικοκοινωνικό Καθεστώς ελληνικού δικαίου και πυγμής που θα οικοδομήσουν οι μύστες της Ελληνικής Ιδέας. Αποτελεί ξεκάθαρη ιεροπρεπής στάση η παροχή νέου οράματος και η αναστύλωση μιας Νέας και Μεγάλης Ελλάδος κάνοντας στην πράξη την υπέρβαση και πραγματώνοντας την μυσταγωγία της Φυλής από Έλληνες αποφασισμένους να εγείρουν τον Ναό της Πατρίδος πιο αστραφτερό και αυτοκρατορικό από άλλοτε, ολότελα δικό τους.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


Χρυσή Αυγή: Απάντηση στις προκλήσεις

ΠΕΡΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΩΣΤον  τελευταίο καιρό η χώρα έχει μπει  σε μεγάλες  περιπέτειες  από το συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης , το οποίο έχει πολλές παραμέτρους και κατ ‘ επέκταση με άσχημα αποτελέσματα.
Η  πρωταρχική και βασική γενεσιουργός αιτία του προβλήματος της εισροής του κάθε είδους εισβολέα  είναι α) Ο παράνομος πλουτισμός μερίδας ελλήνων ( ανθελλήνων) οι οποίοι στο βωμό του χρήματος δεν τους ενδιαφέρει και δεν υπολογίζουν το πρόβλημα και οι συνέπειες της καταστροφής που γίνεται στη χώρα μας από αυτές τις καταστάσεις , τάζοντας τους μια ονειρεμένη ζωή έναντι αδρά αμοιβής σε μία χώρα που οι  ίδιοι οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν τεράστιο οικονομικό  πρόβλημα και όχι μόνο αλλά και πρόβλημα στην πρωτοβάθμια υγεία …..
Αυτοί έρχονται , αποκτούν τεράστια δικαιώματα  καταπατώντας αυτά των ελλήνων με απύθμενο θράσος .
Οι καταγγελίες των Ελλήνων πολιτών  πληθαίνουν , από το παράνομο εμπόριο  που γίνεται , έχουν αγανακτήσει , άλλωστε όλο το πανελλήνιο είδε στις οθόνες των τηλεοράσεων  τα χάλια που δημιουργήθηκαν με θύματα τους Έλληνες και τους αλλοδαπούς με περίσσιο θράσος .
Το κέρδος από το παράνομο αυτό εμπόριο το οποίο σαν ρευστό  φεύγει για την χώρα τους μη φυσικά φορολογούμενο . Οι διωκτικές αρχές έχουν πιάσει και κλείσει μερικές αποθήκες παράνομου εμπορίου που διοχετεύουν το παράνομο αυτό εμπόρευμα . Και όλα αυτά φυσικά με τις …. Ευλογίες του Δημάρχου … ΑΘΗΝΑΙΩΝ..!
Τα αποτελέσματα  οδυνηρά . Περιοχές της Αθήνας που παλαιότερα  ήταν κοσμοπολίτικες τώρα  έχουν  κατακλεισθεί από μαύρους και λαθραίους κάθε είδους τα καταστήματα πού πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στα διάφορα ταμεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο , και με πολλές αυτοκτονίες συμπολιτών μας λόγω της οικονομικής ανέχειας που έχουν περιέλθει .
Άλλο μέγα πρόβλημα είναι και αυτό των γύφτων που δυστυχώς πολλοί εξ ‘ ημών μη σκεπτόμενοι ελληνικά πωλούν ενοικιάζουν κομμάτι από τις περιουσίες τους σε αλλοδαπούς με  άσχημα αποτελέσματα και προβλήματα , πρώτον από απόψεως υγιεινής και δεύτερο από απόψεως βρωμιάς . Συγκεκριμένα μία συμπολίτης στα Καλύβια  πώλησε το κτήμα της σε γύφτους όπου έχουν στρατοπεδεύσει δεκάδες.
Το άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι αυτό της ασφάλειας των πολιτών , από κάθε είδους λαθρομετανάστες , γύφτους  ρωμά  κλπ  . Η εγκληματικότητα έχει φθάσει στα ύψη . Από στατιστικές μελέτες που έχουν γίνει και έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναδεικνύουν  την πρωτιά στους λαθρομετανάστες . Ο κόσμος και ιδίως η  Τρίτη ηλικία όπου έχουν μάθει στα παλαιότερα χρόνια να ζουν ελεύθεροι ήσυχα  και ειρηνικά έχουν γίνει  έρμαια στις επιθέσεις για κλεψιές και την χυδαιότητα , επειδή είναι ανήμποροι να αντιμετωπίσουν αυτή την  μορφή βίας και σωματικής και ψυχικής . Παράδειγμα ηλικιωμένος κάτοικος Παλ. Φαλήρου συνήθιζε να κάθετε στο μπαλκονάκι του όπου μία μέρα εισήλθαν γύφτοι τον τρομοκράτησαν με χυδαιότητα  με αποτέλεσμα να κλείνεται μέσα και να μην μπορεί να απολαύσει αυτό που είχε πριν.
Η αιδώς και ξεδιαντροπιά στο έπακρο….!!!!
Με όλα αυτά δημιουργούνται πάρα μα πάρα πολλά εύλογα ερωτήματα , που είναι το κράτος , η αστυνομία να προστατεύσει τον Έλληνα πολίτη από την λαίλαπα που έρχεται ; Γιατί τόση μεγάλη ευαισθησία από τους φερόμενους προοδευτικούς για τους λαθρομετανάστες ; και δεν δείχνουν την ανάλογη ευαισθησία στον  Έλληνα δοκιμαζόμενο πολίτη ο οποίος έχει γίνει έρμαιο σε κάθε είδους εισβολέα ; Πού είναι η ευαισθησία των ΜΜΕ που για το  15/χρονο κοριτσάκι έχουν σωπάσει καμία αναφορά σ’ αυτό το περιστατικό .! , παρά μόνο υπάρχει ευαισθησία σε αλλοδαπούς κάθε χρώματος , που … δηλώνουν  πως είναι έλληνες ζουν μια η δύο δεκαετίες εδώ  αγαπούν λέει την Ελλάδα .. , και έτυχε λόγω χρώματος συνεπλάκη με αγανακτισμένους όπου ισχυρίζεται πως τον έδειραν μέλη της Χ.Α για να την στοχοποιήσουν,  χωρίς να ξέρουμε τους τα σοβαρά αίτια , τους παρουσίασαν σαν φουκαράδες . Συγκεκριμένα στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΧΤRA 3  ο δημοσιογράφος  ΣΤΕΦ . ΧΙΟΣ ανέδειξε το θέμα σαν μείζον και πως τα λέει από όλες τις πλευρές , λέγοντας πως δεν θα ανεχόταν να έλεγε έλληνας σε κάποιο διαφορετικού χρώματος « σκυλάραπα» και πως θα τον έδερνε ….. Θα ήθελε οι κάθε λογής εισβολείς και αμφιβόλου υφής που λέγονται και Έλληνες  να κακοποιούσαν το παιδί του , παρ’ όλο που σε προηγούμενη εκπομπή έλεγε άλλα
Όσο αφορά αυτοί που λένε πως είναι έλληνες ποιος τους έδωσε την ελληνική ιθαγένεια και με τι κριτήρια ; και κατά την γνώμη του γράφοντος έστω και να γεννήθηκε στην χώρα μας να τρέφει πατριωτικά αισθήματα , και να αγαπά την πατρίδα σαν δική του , καθ’ όσον οι γονείς του ήρθαν και αυτοί λαθραίοι ( κανείς δεν τους κάλεσε ) κρατώντας φυσικά τα ήθη και έθιμα των και δη της ΑΦΡΙΚΗΣ.
Ευτυχώς υπάρχουν ομάδες φορείς και φωνές που αντιδρούν όμως εσκεμμένα προσπαθούν να τους φιμώσουν με την γνωστή καραμέλα του ρατσιστή και φασίστα προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να βγουν στο περιθώριο επειδή τους χαλούν τα σχέδια.
Δυστυχώς το πρόβλημα ξεκίνησε εδώ και μερικές δεκαετίες όπου και γινόταν η μεγάλη και ανεξέλεγκτη  εισροή κάθε είδους βαρβάρων με πρώτους και καλύτερους τους Αλβανούς , έφθασαν στην πατρίδα μας και ο κάθε ένας καπηλεύεται την ιστορία και  εκμεταλλεύεται την χώρα και όπως είπαμε το κακό έχει τις ρίζες του βαθειά  ριζωμένες .
Στην πατρίδα μας είχαμε και έχουμε πολλούς εχθρούς που μας μισούν διότι έχουμε μεγάλη ιστορία , φιλοσόφους , παιδεία  και τα φώτα του πολιτισμού τα έχουμε  δώσει εμείς   σε όλο τον κόσμο , όμως ο τωρινός εχθρός είναι εκ των έσω .
Χρειάζονται ριζικές αποφάσεις και αλλαγές για να ξαναέρθει  η πατρίδα μας στην παλαιά της μορφή με όλες τις ηθικές αξίες της και τα ιδανικά της , με την ασφάλεια των πολιτών που οφείλει να έχει μια σύγχρονη και ευνομούμενη χώρα , καθώς και η επαγρύπνηση καθ’ ότι ο εχθρός είναι προ των πυλών για σύρραξη . Η εποχή μυρίζει μπαρούτι και η χώρα είναι σαν μια βραδυφλεγής βόμβα.
Ο αγώνας μας θα πρέπει να είναι συνεχής , δεν θα πάψουμε να τα λέμε και να τα γράφουμε για να ξυπνήσει ο Έλλην από τον λήθαργο , που τον έχουν φέρει (εσκεμμένα ) και να ξυπνήσουμε εθνικές συνειδήσεις για το καλό ΟΛΩΝ ΜΑΣ ..!!
 ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ποιος μπορεί να εξηγήσει αυτές τις συμπτώσεις της αμερικανικής ιστορίας;Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το 1846.
Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το 1946....
Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε Πρόεδρος το 1860.
Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε Πρόεδρος το 1960.
Και οι δύο ασχολήθηκαν κυρίως με τα δικαιώματα του πολίτη.
Και των δύο οι γυναίκες έχασαν παιδιά κατά τη διάρκεια που ζούσαν στον Λευκό Οίκο.
Και οι δύο Πρόεδροι... πυροβολήθηκαν ημέρα Παρασκευή.
Και οι δύο πυροβολήθηκαν στο κεφάλι.
Τώρα γίνεται πραγματικά πολύ περίεργο...
Η γραμματέας του Lincoln ονομαζόταν Kennedy.
Του Kennedy η γραμματέας ονομαζόταν Lincoln.
Και οι δύο δολοφονήθηκαν από Νοτίους.
Και τους δύο διαδέχθηκαν Νότιοι που ονομάζονταν Johnson.
Ο Andrew Johnson, που διαδέχθηκε τον Lincoln, γεννήθηκε το 1808.
Ο Lyndon Johnson, που διαδέχθηκε τον Kennedy, γεννήθηκε το 1908.
Ο John Wilkes Booth, που δολοφόνησε τον Lincoln, γεννήθηκε το 1839.
Ο Lee Harvey Oswald, που δολοφόνησε τον Kennedy, γεννήθηκε το1939.
Και οι δύο δολοφονημένοι Πρόεδροι έμειναν γνωστοί με τα τρία ονόματά τους.
Και τα δύο ονόματα αποτελούνται από 15 γράμματα.
Τώρα κρατηθείτε.. έρχεται το καλύτερο.
Ο Lincoln πυροβολήθηκε σε ένα θέατρο που ονομαζόταν 'Ford.'
Ο Kennedy πυροβολήθηκε σ'ένα αμάξι που ονομαζόταν 'Lincoln' της 'Ford.'
Ο Lincoln πυροβολήθηκε στο θέατρο και ο δολοφόνος του έτρεξε και κρύφτηκε σε μια αποθήκη.
Ο Kennedy πυροβολήθηκε σε μια αποθήκη και ο δολοφόνος έτρεξε και κρύφτηκε σε ένα θέατρο.
Και οι δύο, Βooth και ο Oswald δολοφονήθηκαν πριν από τη δίκη τους.
Και το κερασάκι στην τούρτα:
Ο Lincoln μια εβδομάδα πριν δολοφονηθεί ήταν... στο Monroe, στο Maryland.
Ο Kennedy μια εβδομάδα πριν δολοφονηθεί ήταν... στην Marilyn Monroe!!!

Μας υβρίζει η Ρεπούση. Τιμή μας!Μας υβρίζει η Ρεπούση. Τιμή μας!
Βαθυστόχαστο άρθρο, στο οποίο εξηγεί τους λόγους της συνεχούς ανόδου της Χρυσής Αυγής και τελειώνει με… κατάρες, αφορισμούς και… ολίγον Μπρεχτ, έγραψε και η γνωστή στο Πανελλήνιο Ρεπούση (του… συνωστισμού στην προκυμαία της Σμύρνης). Πριν παραθέσουμε –ως γνήσιοι δημοκράτες που δε φοβούνται την αντίθετη άποψη, ακόμη και την πιο… υστερική-  ολόκληρο τον λίβελλο εναντίον του κινήματος της εθνικής αντιπολίτευσης, θα συμφωνήσουμε και σε κάτι με την αρθρογράφο του… συνωστισμού! Πράγματι, «η Χρυσή Αυγή είναι η εγγύηση για το χειρότερο σενάριο», όπως γράφει. Ναι, είμαστε το χειρότερο σενάριο για το σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς της κλεπτοκρατίας, της ξενοκρατίας και εσχάτως της μνημονιοκρατίας. Αλλά, είπαμε ήδη πολλά. Σας αφήνουμε να απολαύσετε τον πανικό, την απόγνωση και την απελπισία για τον επικείμενο ερχομό της Χρυσής Αυγής του Ελληνισμού, μιας εξέχουσας προσωπικότητας του καταρρέοντος συστήματος:ης
Το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή», εκτός από αποδοκιμασία, χρειάζεται ερμηνεία. Διαφορετικά δεν αντιμετωπίζεται. Μια ερμηνευτική ατραπός είναι αυτή που συνδέει την άνοδο της Χρυσής Αυγής, με την οικονομική κρίση και τις ανατροπές που αυτή φέρνει στη ζωή των πολιτών. Προσωπικοί και οικογενειακοί σχεδιασμοί ανατρέπονται άρδην και μεγάλα στρώματα του πληθυσμού αντιμετωπίζουν πια πολύ σοβαρά ενδεχόμενα που δεν υπήρχαν ούτε στα χειρότερα όνειρά τους. Η εκτροπή αυτή οδηγεί σε ακραίες επιλογές. Και η κατεξοχήν ακραία, είναι αυτή της Χρυσής Αυγής. Αφού καταστρέφεις τη ζωή μου, σκέπτεται ο πολίτης, «γαία πυρί μιχθήτω». Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για ν’ αναμειχθεί το χώμα με τη φωτιά, από την εδραίωση της Χρυσής Αυγής. Η Δημοκρατία μας, όπως και κάθε Δημοκρατία, δοκιμάζεται σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Και τραυματίζεται. Αυτός ο τραυματισμός είναι πολύ επικίνδυνος, αν κακοφορμίσει. Η Χρυσή Αυγή είναι η εγγύηση για το χειρότερο σενάριο.
Μια άλλη πορεία ερμηνευτικής πλεύσης, αποδίδει την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην απουσία του κράτους από τον έλεγχο της μετανάστευσης και της εγκληματικότητας, στο σοβαρό έλλειμμα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών. Πράγματι, το κράτος απουσιάζει από πολλές γειτονιές και η Χρυσή Αυγή τρυπώνει εκεί που απουσιάζει το κράτος. Γίνεται μ’ αυτόν τον τρόπο απαραίτητη στους πολίτες, που αισθάνονται ανασφαλείς είτε διότι απειλούνται, είτε διότι αισθάνονται ότι απειλούνται, είτε διότι χρησιμοποιούν την απειλή ως τροφή για το ρατσισμό τους. Η Χρυσή Αυγή είναι για κάποιους κάτι σαν τα κανάλια της προηγούμενης δεκαετίας. Πολύ πιο σοβαρό βέβαια. Θα φωνάξουμε τα κανάλια, απειλούσαν οι αδικημένοι του κόσμου αυτού όταν αισθάνονταν ότι η δικαίωσή τους συναντούσε εμπόδια. Η απειλή των καναλιών και η συγκάλυψή της από τμήμα των ΜΜΕ, αποτέλεσε συστατικό στοιχείο ενός από τους βασικούς αντιπάλους της δημοκρατίας, του λαϊκισμού. Τώρα, η προσφυγή στην προστασία της Χρυσής Αυγής εκτρέφει τον κατεξοχήν αντίπαλο του δημοκρατικού πολιτεύματος, τον εκφασισμό. Η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί τη δύναμη που αντλεί από τους πολίτες, για να πλήξει τους δημοκρατικούς θεσμούς και να τους εθίσει σε ακραίες φασιστικές νοοτροπίες και συμπεριφορές. Αναμφίβολα λοιπόν η απουσία του κράτους είναι μια βασική ερμηνεία για να εξηγήσουμε και να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο που λέγεται Χρυσή Αυγή.

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τα κέντρα υποδοχής και κράτησης μεταναστών. Σε σύνολο...
262 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 149 βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατά 99 από το ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες , τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ ενώ 14 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν «παρών» και απουσίαζαν οι υπόλοιποι τρεις.

Την ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή.

Kοντά στα 50, άνεργος, με έμφραγμα & ανήλικα παιδιά: Πεθαίνουμε ή...μας σκοτώνουν;


γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Ο Ταξίαρχος Χ. πλησίασε με σκοτεινό πρόσωπο τον προσωπικό γραμματέα του πολιτικού του προϊσταμένου.
- Διάβασε αυτό, του είπε κοφτά.
- Τι έγινε; άλλη μια απειλητική επιστολή;
- Περίπου.
- Καλά, άστην.
- Θες να την δώσω κατ’ ευθείαν στον Υπουργό;
- Σου είπα, άστην κι αφού την διαβάσω θα την δώσω εγώ.
Ο Ταξίαρχος παρέμεινε ακίνητος και συνέχισε να τον κοιτάζει επίμονα.
- Ωχουου, καλά, καλά. Θα την δω τώρα...Μια μανία που έχετε εσείς οι ένστολοι να μεγαλοποιείτε τα πάντα ρε παιδί μου.
Ο Ταξίαρχος το άφησε ασχολίαστο. Έκατσε βαριά σε μια πολυθρόνα και περίμενε να τελειώσει το διάβασμα ο γραμματέας.
Μια Επιστολή προς το Άγνωστο....
«...Είμαι ήδη κοντά στα 50...Έκτη μέρα χωρίς τίποτα στο ψυγείο...ούτε καν γάλα για τα παιδιά...Η «Χαρά» δε μένει πια εδώ...το σπίτι, το περιβάλλον των παιδιών θυμίζει νεκροταφείο...Η διασκέδαση έχει κοπεί εδώ και πολλά χρόνια στην οικογένεια...Τα λίγα ψευτομεροκάματα που βγάζω που και που δεν αρκούν για τίποτα...Είμαστε άρρωστοι κι εγώ και η γυναίκα μου...Πλέον, το ίδιο και τα παιδιά...Δεν έχουμε όμως περίθαλψη...Ούτε λεφτά για γιατρούς...Στο σπίτι επικρατεί γκρίνια και κατάθλιψη...Θυμός, ουρλιαχτά και μιζέρια όλη μέρα...Πάει να μας στρίψει...Τα παιδιά έχουν επηρεαστεί ως τα βάθη της ψυχούλας τους...
Έχουν πέσει κι αυτά στα νύχια της κατάθλιψης...Τα χαράματα τα βρήκα να κάθονται πάλι μπροστά στο άδειο ψυγείο...Είναι μικρά, ανήλικα, τι να καταλάβουν;...Το στομαχάκι τους που γουργουρίζει πεινασμένο ακούνε μόνο...ακόμη και μέσα στον ανήσυχο λιγοστό ύπνο τους...Πόση υπομονή να κάνεις;..Πόσο κουράγιο;..Πουλήσαμε τα λίγα γαμήλια κοσμήματα που είχαμε...Ρεύμα δεν υπάρχει πια στο σπίτι...Χτες ο Νικόλας από δίπλα προσπάθησε να το συνδέσει μόνος του...Κάηκε σαν λαμπάδα...Άφησε δυό παιδιά ορφανά...Εμείς δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια...Μας έχουν ήδη αφαιρέσει ολόκληρο το ρολόι...Παράνομη επανασύνδεση είπανε...Και σαββατοκύριακο στο κρατητήριο, στο αυτόφωρο πριν ένα μήνα...Θέρμανση δεν έχουμε από πέρυσι κιόλας...Όλο το χειμώνα κι εμείς και τα παιδιά ήμασταν διαρκώς άρρωστοι με τα βροχικά μας...Κουτσά στραβά αντέξαμε...Φέτος όμως;..Ο χειμώνας έρχεται...Και είμαστε πια τόσο αποδυναμωμένοι όλοι μας...Πως θ’ αντέξουν τα παιδιά γαμώτο άλλον έναν κρύο χειμώνα;..Πως θ’ αντέξει η ασθενική καρδιά μου και μένα και της γυναίκας μου άλλον έναν κρύο χειμώνα χωρίς θέρμανση;...Το λιγοστό φαγητό πια έρχεται από τους άρρωστους γέρους γονείς μου...Από την φτωχική τους σύνταξη...Πετσοκομμένη κι αυτή...300 ευρώ σύνταξη ΟΓΑ η κατάκοιτη μάνα μου...Και της έκοψαν τα 30 ευρώ...700 ο χειρουργημένος στην καρδιά παππούς των παιδιών...του έκοψαν τα 100...προνομιούχος προφανώς...
 Τολμάνε μόνο οι εγκληματίες να λένε ότι δεν πειράζουν τις χαμηλές συντάξεις...Ψεύτες!..Αδίστακτοι εγκληματίες...Δεν ξέρω πόσο θα ζήσω ακόμη...Δεκαπέντε χρόνια έβγαλα με σοβαρή ανεπάρκεια στην καρδιά...Πλέον δεν κάνω τις τακτικές εξετάσεις...Πως να τις κάνω;...Με ποιά ασφάλιση;...Με τι λεφτά;...Μέχρι και τα χάπια πλέον αδυνατώ να τ’ αγοράσω...Ούτε λόγος για την απαραίτητη επέμβαση...Και τα παιδιά είναι μικρά ακόμη...Η γυναίκα, τη βλέπω...Καταρρέει η υγεία της μέρα τη μέρα...Τι θα κάνουν χωρίς εμάς;...Και φως δεν βλέπω μπροστά...Ποιός να μας πάρει στην δούλεψή του σε τέτοια ηλικία και με τέτοια υγεία;...Ελπίδα καμία...Βλέπω την καταστροφή να έρχεται...Ο νους μου θολώνει όλο και πιο συχνά πλέον από το θυμό...Την οργή...Εκατό φορές τη μέρα φοβάμαι ότι δεν θ’ αντέξω άλλο και θα κάνω καμία τρέλα...Η σκέψη των παιδιών και μόνο με κρατάει...Για πόσο όμως;...Το μόνο που σκέπτομαι όλο και πιο συχνά είναι να πάρω την καραμπίνα και να φάω όσο περισσότερα λαμόγια  μπορέσω πριν με φάνε...Αλλά πως να τους πλησιάσεις;...Τους φυλάνε καλά τους μπάσταρδους...Ξεσκίζοντας εμάς, την φτωχολογιά, πληρώνουν απέραντες φρουρές να τους φυλάνε για να συνεχίζουν να μας ξεσκίζουν...Να μας σκοτώνουν...
Μετά σκέπτομαι τους παρακάτω τους...Γραμματείς και φαρισαίους, παρατρεχάμενους και σύμβουλους, τους μπιστικούς τους...Αλλά κι αυτά τα τομάρια φυλάσσονται καλά...Και μετά σκέπτομαι τους πιο κάτω...Μεγαλοδιευθυντάδες και γενικούς....Ή την φρουρά των Μεγάλων...Ποιός τους είπε να  δουλεύουν γι’ αυτούς;...Ποιός τους είπε να φυλάνε τα καθάρματα;...Μετά σκέπτομαι ότι όλοι τους αυτοί οι τελευταίοι είναι εγκλωβισμένοι σ’ ένα λαβύρινθο διαταγών και υποχρεώσεων προς το Κράτος...Πως κι αυτοί είναι ίσως ο τελευταίος τροχός της αμάξης...Είναι έτσι άραγε;...Άλλωστε, την υπογραφή για να μας κόψουν το ρεύμα, κάποιος «μικρός» την έβαλε...Αυτός μας σκοτώνει τώρα...Απ’ την άλλη, ούτε εγώ είμαι εγκληματίας...Δεν είναι εύκολο να πάρεις τ’ όπλο και να ρίξεις σ’ έναν άνθρωπο...Και νά’ ταν «στόχος» ο «άμεσα υπεύθυνος» θα ήταν πιο εύκολο...Ανεβοκατεβαίνω ασταμάτητα από το «ένα άκρο στο άλλο»...Μανιοκατάθλιψη-Διπολική διαταραχή το είπε κάποιος πριν καιρό...Υπονοούσε προφανώς ότι έχω άδικο να οργίζομαι και να επαναστατώ μέσα μου με τον αργό θάνατό μας....Αμέσως μετά παίρνω ένα από τα τελευταία lexotanyl που μας απέμειναν και ηρεμώ κάπως...Η «πραγματική θεραπεία» κοστίζει και λεφτά δεν υπάρχουν...Ποιά θεραπεία δηλαδή; Απλώς τα φάρμακα θα με πακτώνανε σε μια κατάσταση ζόμπι...έτσι, για να μην γίνομαι «επικίνδυνος» μάλλον ...Γαληνεύει ο νους μου για λίγο, ξαναβρίσκω την ψυχραιμία μου...Κοιτάζω τα μάτια των στερημένων ασθενικών παιδιών μου και δακρύζω...Σκέπτομαι ότι με το να αυτοκτονήσω – έστω και «παίρνοντας κάποιους μαζί» μου – τα παιδιά δεν θα κερδίσουν τίποτα...Αντιθέτως, θα χάσουν το μοναδικό τους στήριγμα μέσα στην φτώχεια και τη δυστυχία τους...
Οφείλω ν’ αντέξω, οφείλω, έστω αυτό το λίγο που θα ζήσω ακόμη να σταθώ δίπλα τους...Οφείλω να σφίξω τα δόντια και να διατηρήσω την ψυχραιμία μου...Να βρω μια λύση...Να παρέχω γύρω τους μια όσο το δυνατόν πιο καλή αίσθηση ασφάλειας...Ποιόν κοροϊδεύω γαμώτο; Και πως θα το κάνω αυτό χωρίς καμία βοήθεια; Τι θα απογίνουν μόλις πεθάνω;...Η γυναίκα μου δεν θ’ αντέξει μόνη της...Καταρρέει κι αυτή μέρα τη μέρα...Η υγεία της έχει κλονιστεί άσχημα...Γράφω προσπαθώντας να τα βγάλω από μέσα μου μπας και ηρεμήσω...Μπας και ισορροπήσω...Μπας και βρω μια λύση που πιθανόν να μην την βλέπω μέσα στην θολούρα της μιζέριας, των στερήσεων και της οργής...Αλλά δεν βρίσκω καμία λύση...Σε λίγο δεν θα υπάρχουν ούτε αυτά τα λίγα ψευτομεροκάματα...Τι θα γίνει;.. Πόσο θ’ αντέξω ακόμη; ...Πόσο θ’ αντέξουμε ακόμη;... Πόσο κοντά είμαι άραγε στην τρέλα;...Η καρδιά μου χτυπάει πλέον τόσο άστατα που ξέρω ότι ξαφνικά κάποια στιγμή απλά θα σταματήσει να χτυπάει...Όπως πέρυσι....σ’ εκείνο το έμφραγμα που παρά τρίχα με πρόλαβαν, όπως είπαν...Η χαλασμένη κωλοβαλβίδα δεν θ’ αντέξει για πολύ ακόμη...Ίσως δεν έχει νόημα να είμαι πλέον «ψύχραιμος»...Αφού θα με χάσουν που θα με χάσουν τα παιδιά μου και η γυναίκα μου, τουλάχιστον να φανώ σε κάτι χρήσιμος με τον θάνατό μου...Που ξέρεις;...Ίσως αν φάω μερικά τομάρια, οι υπόλοιποι να συμμορφωθούν...Έτσι, έστω και με τον χαμό μου θα κάνω καλό στα παιδιά μου...αλλά και στην υπόλοιπη φτωχολογιά που υποφέρει...γαμώτο, πάλι «με κυριεύει η Οργή και ο Θάνατος»...μάλλον πρέπει να πάρω το τελευταίο lexotanyl...Αύριο όμως που δεν θα έχω ούτε αυτό το χάπι, τι θα γίνει;...Μήπως αύριο θα είναι η D-Day
*** *** *** *** *** ***
- Τι είναι αυτό πάλι κύριε Ταξίαρχε;
- Δεν κατάλαβες;
- Που το βρήκατε;
- Η Ασφάλεια το εντόπισε στο διαδίκτυο. Μεταξύ «πολλών άλλων».....
- Τον συλλάβατε;
- Το εννοείς αυτό που ρωτάς;
- Φυσικά και το εννοώ. Ο....«Ξανθόπουλος» απο δω, μέσα από μπόλικη κλάψα είναι έτοιμος να κάνει έγκλημα. Είναι έτοιμος να σκοτώσει κανέναν πολιτικό. Ή να μπουκάρει σε καμία εφορία ή ΔΕΗ και να σκοτώσει όποιον βρει μπροστά του.
- Υπάρχει κάποιος λόγος ν’ ανησυχείς; Έκανε αδιόρατα εύθυμα ο Ταξίαρχος.
- Άσε τις εξυπνάδες και πες μου αν το χειρίζεστε.
- Ξαναθέτω αλλιώς το ερώτημα: θα δώσει διαταγή ο Υπουργός να κάνει η Αστυνομία «Δίκην προθέσεων» και να συλλάβει κάποιον που «ίσως» προτίθεται να προβεί σε εγκληματική ενέργεια; Έχουμε μπει μήπως σε τίποτα φουτουριστικές διαδικασίες τύπου minority report; Θέλω «σαφή απάντηση» και όχι «αοριστίες» που απλά «θα πετάξουν έξυπνα το μπαλάκι σ’ εμάς χωρίς σαφή εντολή»....Είμαι «σαφής» τώρα;
- ΟΚ, ΟΚ...τον παρακολουθείτε τουλάχιστον; Αυτός χρειάζεται εγκλεισμό σε ψυχιατρείο, το λιγότερο.
- Όσον αφορά στο δεύτερο, σου θυμίζω ότι του έχετε κόψει την περίθαλψη. Ως προς το πρώτο, θα μπορούσαμε, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, αλλά....
- Τι εννοείς «αλλά»....

Wikileaks: "H αντικατάσταση του Πατριάρχη Ειρηναίου από τον Θεόφιλο ήταν αποτέλεσμα άφθονης πίεσης...

Μαζί με το Άγιο Πνεύμα έβαλε το χέρι του και ο… θείος Σαμ στην εκλογή –και κυρίως στην αναγνώριση– του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου, σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν από τον ιστότοπο WikiLeaks. Πλούσιο παρασκήνιο, που θα το ζήλευε κάθε σοβαρός σεναριογράφος του Χόλιγουντ, αποκάλυψαν τα απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που έφερε στη δημοσιότητα το WikiLeaks. Σύμφωνα με το σημείωμα του τότε αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τσαρλς Ρις, με το οποίο ενημέρωνε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η αντικατάσταση του Πατριάρχη Ειρηναίου από τον νυν Πατριάρχη Θεόφιλο ήταν αποτέλεσμα άφθονης πίεσης, διπλωματικών συμφωνιών και περίεργων συμμαχιών και στόχος ήταν να αναχαιτιστεί η… προέλαση της Ρωσικής Εκκλησίας στην καυτή περιοχή.


Ο Τσαρλς Ρις είχε προσκληθεί, λένε τα έγγραφα του Wiki- Leaks, από τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών –κατ' εντολήν της τότε υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη– για να πιεστεί ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα (ένθερμος φίλος των ΗΠΑ) και να υπογράψει την αναγνώριση του Πατριάρχη Θεόφιλου και να πιεστεί και η κυβέρνηση του Ισραήλ να τον αναγνωρίσει.

Για όσους δεν γνωρίζουν, δεν αρκεί η εκλογή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων από τους ιεράρχες. Λόγω της ευαισθησίας της περιοχής, πρέπει να έχει τρεις υπογραφές: της Ιορδανίας, του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής. «Ο Ροκανάς ζητούσε τη βοήθεια των ΗΠΑ εξαιτίας της πρόσβασης που πίστευαν ότι είχαμε στον βασιλιά. Επιπροσθέτως, οι Έλληνες κατάλαβαν ότι η πρεσβεία μας στο Αμμάν είχε ειδική πρόσβαση στον αρχηγό πληροφοριών της Ιορδανίας Dhahabi. Οι Έλληνες δεν ζητούσαν από εμάς να εξασφαλίσουμε σε αυτούς ή στον Θεόφιλο ακρόαση από τον βασιλιά», έγραφε στο σημείωμά του προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο αμερικανός πρέσβης. «Περισσότερο ήθελαν από εμάς να συζητήσουμε την κατάσταση με τον βασιλιά σιωπηλά.

Ζήτησαν επίσης από εμάς να συζητήσουμε με τους Ισραηλινούς την αποτυχία τους να αναγνωρίσουν τον Θεόφιλο. Το μόνιμο επιχείρημα για την εμπλοκή των ΗΠΑ ήταν ότι με την αναγνώριση του Θεόφιλου θα αναχαιτιζόταν η αυξανόμενη τάση της Ρωσικής Εκκλησίας για ηγεμονία στην περιοχή του Πατριαρχείου και θα έμενε έξω από τη διαμορφούμενη κατάσταση η Χαμάς».

Το σίγουρο είναι πως η «μετάβαση» από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο (που παραμένει έγκλειστος σε ένα δωμάτιο του Πατριαρχείου τα τελευταία τέσσερα χρόνια!) στον Θεόφιλο μόνο… αγγελικά πλασμένη δεν είναι.

Ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας το δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας «Haaretz», σύμφωνα με το οποίο ο Ειρηναίος σε καταγγελία του αναφέρει ότι η αναγνώριση του Θεόφιλου το 2007 έγινε στο πλαίσιο «συμφωνίας δωροδοκίας».

Ο Θεόφιλος, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα, υποσχέθηκε στον βοηθό του τότε αρμόδιου υπουργού για τα εκκλησιαστικά θέματα Ραφί Εϊτάν ότι θα πληρώσει 13 εκατ. δολάρια από κεφάλαια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για να αναγνωριστεί από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος διαδέχτηκε στον θρόνο των Ιεροσολύμων τον Ειρηναίο μετά την καθαίρεση του τελευταίου τον Ιούνιο του 2005. Η εκλογή του Θεόφιλου έγινε τον Αύγουστο του 2005, ενώ η αναγνώρισή του από την κυβέρνηση του Ισραήλ ήρθε στις 16 Δεκεμβρίου 2007. Το Ισραήλ έως τότε συνέχιζε να αναγνωρίζει ως νόμιμο προκαθήμενο της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων τον Ειρηναίο, κρατώντας για δυόμισι χρόνια σφραγισμένες τις οικονομικές υπηρεσίες του Πατριαρχείου.


Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2012/07/wikileaks-h.html#ixzz28504CCSf

Oι Μουσουλμάνοι εξισλαμίζουν Έλληνες στην Κορυτσά

 ImageΟι Μουσουλμάνοι εξισλαμίζουν Έλληνες στην Κορυτσά, θυμίζοντας εποχές Τουρκοκρατίας. Και το κάνουν μέσω των σχολείων, γεγονός που δείχνει την επικινδυνότητα του εγχειρήματος. Οι Ελληνορθόδοξοι της Κορυτσάς καταγγέλλουν τις πρακτικές εξισλαμισμού του ορθόδοξου πληθυσμού, που χρησιμοποιεί το μουσουλμανικό λύκειο «Μεντρεσέ».

Όπως τονίζεται στην καταγγελία, «μέσω φυλλαδίων και ανθρώπων με μοντέρνα εμφάνιση και ρητορική, εξαπατούν κατά την ώρα της διδασκαλίας και του διαλείμματος τους μαθητές άλλων σχολείων. Αυτά τα άτομα διαφημίζουν ένα δήθεν λαϊκό και μοντέρνο σχολείο, ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι το σχολείο αυτό είναι θρησκευτικό και στο οποίο μπορεί να πάει κάθε πιστός μουσουλμάνος με την ελεύθερη του βούληση. Αλλά δεν επιτρέπεται να εξαπατάς μαθητές με όνειρα και απληροφόρητους των άλλων θρησκειών, προσφέροντας τους «γη και ύδωρ» και καταπατώντας ξεκάθαρα τα δικαιώματα του ανθρώπου, ο οποίος επιλέγει ελεύθερα να πιστεύει εκεί που θέλει».


Οι Ελληνορθόδοξοι της Κορυτσάς προχωρούν και σε συγκεκριμένες αναφορές: «Καταγγέλλουμε όλες τις κρατικές υποδομές, διεύθυνση Εκπαίδευσης Κορυτσάς, την περιφέρεια, το υπουργείο Παιδείας, και όλες όσες από τις δημόσιες υπηρεσίες εμπλέκονται με την εκπαίδευση και δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν τα προβλήματα αυτά, που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Μήπως δεν τα ξέρουν; Η τα γνωρίζουν και κλείνουν τα μάτια μπροστά στα λεφτά των Τούρκων και των Αράβων;

Ακόμη καταγγέλλουμε την λεκτική βία  που ασκήθηκε στον ψάλτη (τ’ όνομα τους δεν το γράφουμε για ευνόητους λόγους) του καθεδρικού ναού Κορυτσάς, τον οποίο δύο άτομα από κάποια αδελφότητα «Βάσα» τον σταμάτησαν μετά τον εσπερινό και αφού του έκαναν παρατήρηση για τους ψαλμούς και τα τροπάρια, που είπε ελληνικά (ο ίδιος ξέρει να διαβάσει ελάχιστα αλβανικά) τον «συμβούλεψαν» να μην το επαναλάβει, γιατί θα το μετανιώσει». Και προσθέτουν: «Τώρα πια πέρασε πολύς καιρός που εμείς οι ορθόδοξοι διωκόμαστε και χτυπιόμαστε με όλους τους τρόπους. Τόσο πολύ, που σχεδόν όλοι φοβούνται να μιλήσουν». (katoci)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Καταγγέλλουμε τους συκοφάντες:

Η Χρυσή Αυγή Ρεθύμνου για τα γεγονότα στο Πολυκλαδικό


Καταγγέλλουμε τους συκοφάντες: Η Χρυσή Αυγή Ρεθύμνου για τα γεγονότα στο Πολυκλαδικό
Τις τελευταίες ημέρες στην πόλη του Ρεθύμνου έχει αναπτυχθεί μια τεράστια παραφιλολογία για το Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή. Από τη μεριά μας ξεκαθαρίζουμε πως είμαστε ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα που στις τελευταίες εκλογές έλαβε στήριξη από περίπου 2000 Ρεθεμνιώτες. Όπως φαίνεται η δυναμική που έχει αναπτυχθεί στην πόλη μας και η ευρείας κλίμακας αποδοχή των θέσεών μας από την τοπική κοινωνία έχει θορυβήσει ιδιαίτερα κάποιες θλιβερές μειοψηφίες νοσταλγών του Στάλιν, του Μάο και λοιπών κόκκινων χασάπηδων. Οι συκοφαντίες από πλευράς τους είναι καθημερινό φαινόμενο, μια και είναι το μοναδικό όπλο που έχουν έναντι των κρυστάλλινων ιδεολογικών αρχών μας.

TEODORIDIS: Macedonia has the right to choose its constitutional name

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το «δίκιο των Μακεδόνων» (Σκοπιανών) και υπόσχεται εκχώρηση του ονόματοςΟ ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το «δίκιο των Μακεδόνων» (Σκοπιανών) και υπόσχεται εκχώρηση του ονόματος
Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα τις γνωρίζουμε όλοι (τάσσεται αναφανδόν κατά του ελληνικού εθνικισμού, αλλά υπέρ του τουρκικού, του σκοπιανού, του βουλγαρικού κ.λπ.), αλλά τον τελευταίο καιρό οι Συριζαίοι αποφεύγουν να αναφερθούν σε τέτοια θέματα για να μην προκαλέσουν τον κόσμο και χάσουν την κουτάλα της επικείμενης (;) εξουσίας.
Την εξαίρεση έκανε ο Νάσος Θεοδωρίδης, υπεύθυνος «μειονοτήτων» του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έδωσε μια -αποκαλυπτικότατη για τις θέσεις του κόμματός του και τις κυβερνητικές του προθέσεις για το σκοπιανό ζήτημα- συνέντευξη σε κανάλι των Σκοπίων. Πιο συγκεκριμένα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς πιστό στη διαβόητη απόφαση της 5ης Ολομέλειας της Κ.Ε. του (τότε ενιαίου) ΚΚΕ (Ιανουάριος 1949), συμφώνησε με το «δίκιο των Μακεδόνων» (όπου Μακεδόνες εννοεί τους Σκοπιανούς), δήλωσε πως υποστηρίζει την «μακεδονική μειονότητα», τονίζοντας πως έχει κάνει και επερώτηση στη βουλή για να τους επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα (πρόκειται για κάποιους συμμορίτες του ΔΣΕ, γεννημένους στην Μακεδονία μας που μετά τον συμμοριτοπόλεμο δήλωσαν «Μακεδόνες» και εγκαταστάθηκαν στην Γιουγκοσλαβία του Τίτο, η Ελλάδα τους θεωρεί ανεπιθύμητα πρόσωπα και τους απαγορεύει την είσοδο στη χώρα) και τέλος υποσχέθηκε ότι «όταν ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός θα αλλάξει η ατμόσφαιρα και θα βρεθεί λύση μακριά από Εθνικισμούς». Εννοεί προφανώς για «λύση μακριά από τον ελληνικό εθνικισμό», καθότι ο σκοπιανός δεν ενοχλεί διόλου τα ορφανά του Τσαουσέσκου, δηλαδή για εκχώρηση του ονόματος –ίσως και όχι μόνον…- της Μακεδονίας μας!
Αυτοί είναι οι αριστεροί: Μια φορά προδότες – Για πάντα προδότες!http://www.xryshaygh.com

Όπου κι αν πάει ο Τόμσεν, αφήνει πίσω του καμμένη γη…


Ο Πολ Ματίας Τόμσεν εκτελεί με ψυχρό τρόπο τις χώρες που αναλαμβάνει να «βοηθήσει» και τις φέρνει στο χείλος της αβύσσου. Ενίοτε, ανάλογα με τις εντολές που λαμβάνει, φροντίζει να τους δίνει και μια σπρωξιά στην πλάτη, όπως έκανε με … τη Γιουγκοσλαβία, η οποία μετά το πέρασμα του Τόμσεν από το Βελιγράδι, απλά… εξαφανίστηκε κι έδωσε τη θέση της σε μια σειρά από αδύναμα κράτη.
Γεννημένος σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη στη χερσόνησο της Γιουτλάνδης το 1955 αλλά μεγαλωμένος στην Κοπεγχάγη, ο
προέρχεται από δεξιά οικογένεια.
Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο της δανικής πρωτεύουσας, όπου και έπιασε δουλειά αφού τελείωσε το μεταπτυχιακό του. Ήταν 1979 και ο Τόμσεν μόλις 24 ετών.
Το 1982, το νεοφιλελεύθερο ζιζάνιο από τη Δανία μεταφυτεύθηκε στο ιδανικό έδαφος για να ανθήσει, το ΔΝΤ.
Όπως αναφέρει το Έθνος, πέρασαν περίπου πέντε χρόνια μαθητείας για να ανατεθεί στον Τόμσεν συγκεκριμένο πεδίο εργασίας. Ήταν η Γιουγκοσλαβία, η οποία μέχρι το τέλος της ενασχόλησής του με αυτήν είχε μεταμορφωθεί σε πεδίο μαχών, σφαγών και βομβαρδισμών.
Ήταν 1987, η ίδια χρονιά που ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς αναδείχθηκε στην προεδρία του σερβικού Κ.Κ.
Μεταξύ 1990 και 1991 μέχρι το ξέσπασμα του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου ο Τόμσεν διετέλεσε επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του Ταμείου στο Βελιγράδι, όπου και ανέλαβε να ολοκληρώσει ένα προμελετημένο έγκλημα, την αποσταθεροποίηση της Γιουγκοσλαβίας.
Το 1981 το εξωτερικό χρέος της Γιουγκοσλαβίας είχε αγγίξει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Από το 1982 το ΔΝΤ ανέλαβε τη στενή επιτήρηση της οικονομίας της χώρας, μέχρι που αυτή οδηγήθηκε στη διάσπαση.
Κάνοντας μια ανασκόπηση στην καριέρα του Τόμσεν και τους σταθμούς του σε άλλες χώρες της παλιάς γιουσκοσλαβικής επικράτειας, τη Ρουμανία, τη Ρωσία αλλά και την Ισλανδία, μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι πρόκειται για ένα είδος σύγχρονου Ιμπραήμ που αφήνει πίσω του καμένη γη.
Από τα παραπάνω κράτη, μόνο η Ρωσία και η Ισλανδία αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το μέλλον καθώς μπόρεσαν να απαλλαγούν γρήγορα από τον Τόμσεν.
Για τον Πολ Τόμσεν υπήρξαν κατά καιρούς πολλές φήμες. Ότι ο ελληνικός τρόπος ζωής τον «άγγιξε», ότι του άρεσε το πολυτελές lifestyle κι ότι σε μια-δυο βραδινές εξόδους του ξέφυγε από το πρωτόκολλο.
Η πιο επίμονη φήμη ωστόσο λέει ότι έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση, εδώ και δύο χρόνια με γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο, κάτι που δεν έχει ωστόσο επιβεβαιωθεί.
http://nonews-news.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7824.html

Δείτε που ήταν ο Φραγκούλης, όταν... αποκάλυπταν την εμπλοκή του με πραξικόπημα Βίντεο

Δείτε που ήταν ο Φραγκούλης, όταν... αποκάλυπταν την εμπλοκή του με πραξικόπημα Βίντεο

ΤΟΥΣ ΕΚΡΑΞΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ
Στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου, βρίσκονταν συγκεντρωμένοι περίπου 50 διαδηλωτές ΑμεΑ που αποδοκίμασαν τους επικεφαλής των δανειστών, με συνθήματα κατά του κεφαλαίου, του καπιταλισμού, της τρόικας, της κυβέρνησης και την Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι τροϊκανοί συναντώνται αυτή την ώρα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Νωρίτερα έφθασε στο υπουργείο Εργασίας ο πρέσβης των ΗΠΑ Ντάνιελ Σμιθ, ο οποίος είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Βρούτση.http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr

Παρανέστι και λαθρομετανάστες.

Όταν ο Σπηλιωτόπουλος εγκαινίαζε το Κέντρο Νεοσυλλέκτων

Παρανέστι και λαθρομετανάστες.Όταν ο Σπηλιωτόπουλος εγκαινίαζε το Κέντρο Νεοσυλλέκτων

Περιμένοντας το «τυχαίο γεγονός»…Η κατάσταση στην Ελλάδα «μυρίζει» πλέον μπαρούτι… Η τακτική μίας κυβέρνησης, πλήρως υποταγμένης σε εντολές της τρόικα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δύο νομοτελειακά γεγονότα: στην απόλυτη εξαθλίωση των πολιτών και στην εκκωφαντική έκρηξη της κοινωνίας που δεν θα μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει και τα αποτελέσματα της οποίας δεν είναι δυνατόν να υπολογιστούν.

Η αδιαφορία των πολιτικών προς τον λαό (όσο και αν προσπαθούν οι συγκυβερνώντες να το κρύψουν, δεν μπορούν) οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μία άνευ προηγουμένου κοινωνική οργή, αφού η ευθύνη της δημιουργίας αυτού του κλίματος βαραίνει το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Ταυτόχρονα, η δημιουργία ακραίων στοιχείων, συντείνει (όσο παράλογο και αν ακούγεται) στην ταύτισή τους με τα δημοκρατικά ιδεώδη. Και η δημιουργία αυτών των άκρων είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ικανής διακυβέρνησης της χώρας, που θα έπρεπε να έχει κύριο μέλημα τους πολίτες και όχι τους τραπεζίτες.
Αυτά τα ακραία περίτεχνα δημιουργηθέντα αντίθετα μέρη έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν τις «αναγνωριστικές» τους μάχες σε ολόκληρη την επικράτεια. Έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό σκηνικό, το οποίο ευτυχώς η κοινωνία μέχρι στιγμής αρνείται να παρακολουθήσει.
Όμως, στο σημείο αυτό γεννιέται το μεγάλο ερωτηματικό: ποιες είναι οι αντοχές της κοινωνίας; Και γιατί η κοινωνία οφείλει να φανεί σοφότερη από όλους εκείνους που υποτίθεται πως θα πρέπει να μεριμνούν για την εσωτερική ειρήνη, την ασφάλεια, αλλά και για την απομάκρυνση κάθε πιθανού κινδύνου που δύναται να διαταράξει το πολίτευμα ή και να εκθέσει σε πλείστους όσους κινδύνους το σύνολο της χώρας;
Με δεδομένη την συσσωρευμένη οργή των πολιτών, η οποία αυξάνεται συνεχώς, είναι προφανές πως η επιτηδευμένη ανικανότητα των κυβερνώντων είναι αυτή που αποτελεί τον κυρίαρχο κίνδυνο της ίδιας της χώρας.
Σήμερα, όλα κρέμονται κυριολεκτικά από μία κλωστή. Την κλωστή της υπομονής ή από εκείνο το νήμα που κρατούν ξένα κέντρα τα οποία επιθυμούν την απόλυτη διασάλευση στο εσωτερικό της χώρας, αλλά κυρίως του πολιτεύματος, το οποίο με τη σειρά του αργά αλλά σταθερά αλλοιώνεται, μεταβάλλεται, μετασχηματίζεται και απομακρύνεται με γοργούς ρυθμούς από όσα ρητά αναγράφονται στο Σύνταγμα της χώρας.
Οι «αντίπαλοι» έχουν πλέον προσδιορισθεί, έχουν ήδη τοποθετηθεί ο ένας απέναντι στον άλλο και γίνονται εκείνες οι τελικές διεργασίες που σκοπό έχουν να συμπαρασύρουν ολόκληρο τον λαό σε ένα καταστροφικό «χτύπημα» κατά όλων εκείνων που συνήργησαν για να τον καταστρέψουν. Κι αυτό επειδή ήρθε η ώρα της αλλαγής στην σκυτάλη της εξουσίας. Οι αντίπαλες πλευρές έχουν ήδη οργανωθεί και έντεχνα πολώνουν εκείνα τα μέρη της κοινωνίας που μπορούν να επηρεάσουν, προσφέροντας τεράστιες δόσεις οργής, η οποία στρέφεται κατά του συστήματος, κατά των «ιδεολογικών» αντιπάλων, αλλά κυρίως κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Οι ψυχροί παρατηρητές διαπιστώνουν πως τα συστατικά του εκρηκτικού μίγματος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για το σύνολο της χώρας. Δυστυχώς οι προειδοποιητικές κραυγές τους δεν μπορούν να επαναφέρουν στην τάξη ούτε την κυβέρνηση, αλλά ούτε και τους «ορκισμένους» εχθρούς των δύο αντίπαλων πλευρών.
Δυστυχώς, βρισκόμαστε στο μη παρέκει και στο σημείο εκείνο το οποίο μπορεί μέσα από μία «τυχαία» ενέργεια, να πυροδοτηθεί η έναρξη γεγονότων που θα μας οδηγήσουν στα χειρότερα.
Άραγε, αυτό επιθυμεί η κυβέρνηση;
Αυτό επιθυμούν οι πολιτικοί ταγοί και άρχοντες που νομοθετούν εις βάρος της χώρας και του λαού, προφασιζόμενοι πως όλα αυτά γίνονται για να διασωθεί η χώρα;
Γιατί, άραγε, αυτοί οι «εκλεκτοί» δεν μπορούν να κατανοήσουν πως ακόμη και εάν κατορθώσουν να διασώσουν την χώρα, αυτή δεν θα είναι ποτέ ίδια (κυρίως λόγω της ταπείνωσης που έχει δεχθεί), επειδή δεν θα υπάρχει Ελληνικός λαός; Ή μήπως έχουν βρεθεί ήδη οι αντικαταστάτες των Ελλήνων, οι οποίοι θα διαιωνίσουν στην εξουσία την πολιτική «ελίτ»;
Τέλος, είναι προφανές πως (για άγνωστους λόγους;) οι υπεύθυνοι για την επικείμενη έκρηξη πολιτικοί, δεν προσπαθούν ούτε την ύστατη στιγμή να αλλάξουν την πολιτική τους στάση, ενώ ευελπιστούν πως θα διαφύγουν των εγκληματικών ευθυνών τους, αγνοώντας(;) ταυτόχρονα πως όταν συμβεί η κοινωνική έκρηξη δεν θα δώσει ούτε καν τα χρονικά περιθώρια που απαιτούνται για την απομάκρυνσή τους…
Είναι τραγικό αλλά, αναμένοντας ένα «τυχαίο» (αλλά απολύτως βέβαιο πως θα συμβεί) γεγονός, βαδίζουμε προς μία ανόητη και άκρως επικίνδυνη εθνικά εσωτερική σύγκρουση, επειδή κάποιοι «έξυπνοι» έχουν συναινέσει εκούσια ή ακούσια στην καταστροφή της χώρας.

ΞΥΠΝΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ!

Συγκινήθηκα πολύ προχτές όταν είδα ένα παλικάρι με δάκρυα στα μάτια να σταματάει για λίγο έξω απ'το εκκλησάκι του νοσοκομείου. Έσκυψε το κεφάλι, μάλλον προσευχήθηκε, έκανε το σταυρό του και ανέβηκε στην αριστερή πτέρυγα του νοσοκομείου.
Ποιος ξέρει τι δυσκολίες θα'χε. Αλλά αυτό μου θύμισε πως όλοι έχουμε προβλήματα. Όλοι βασανιζόμαστε λίγο ή πολύ. Αλλά να θυμάσαι, αδερφή/έ μου, ότι είμαστε όλοι μαζί! Ο πόνος μάς ενώνει. Η θλίψη σου είναι και θλίψη μου. Το δάκρυ σου είναι δάκρυ μου. Θα'θελα να τρέξουν στο δικό μου μάγουλο λίγα απ'τα δάκρυά σου. Αγωνιζόμαστε μαζί, πονάμε μαζί, προσευχόμαστε μαζί.

BBC: "Οργή και μίσος απειλούν την χώρα" - Παρέμβαση Β.Μαρκεζίνη
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.gr

Συσσωρευμένη "οργή" από τα οικονομικά μέτρα, ύφεση με νέα μέτρα μέχρι και το 2014 και εσωτερική αναταραχή, "βλέπει" το BBC σε ρεπορτάζ που μεταδίδει από την Ελλάδα την στιγμή που ο ακαδημαϊκός Βασίλης Μαρκεζίνης σπάσει την σιωπή του εδώ μετά από αρκετούς μήνες και μιλάει για "νέο εθνικό διχασμό χειρότερο από αυτούς του 1915 και του 1945".

"Οι περικοπές το μόνο που θα καταφέρουν είναι να υπάρξει περισσότερη οργή, καθώς σχεδόν ένας στους τέσσερις Έλληνες είναι σήμερα άνεργος», υποστηρίζει ο απεσταλμένος του BBC στην Αθήνα και υποστηρίζει ότι θα υπάρξουν και νέες περικοπές, το 2013 για το 2014", σύμφωνα με πληροφορίες που έχει από το υπουργείο Οικονομικών. Την ίδια στιγμή ο ακαδημαϊκός Βασίλης Μαρκεζίνης σε μία δήλωση εξαιρετικής σημασίας και ουσίας εκφράζει την αγωνία του για το που οδηγείται ο τόπος:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...