Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Εβραϊκή παρέμβασηΕβραϊκή παρέμβαση
Προσβλήθηκαν και οι Εβραίοι της Anti – Defamation League από την παρουσία της Ελένης Ζαρούλια σε επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης και έβγαλαν ανακοίνωση  ζητώντας επισήμως την αποπομπή της βουλευτού της Χρυσής Αυγής από την εν λόγω επιτροπή. Βεβαίως κανείς «δημοκράτης», εν Ευρώπας ή εν Ελλάδι, δεν προσβλήθηκε από αυτή την ευθεία παρέμβαση στις εσωτερικές διεργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητώντας την αποπομπή μέλους επιτροπής. Ας δούμε, όμως, την είδηση όπως αυτή δημοσιεύτηκε στα «Νέα»:
Εβραϊκή παρέμβαση
Σε μεγάλη ανησυχία για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή βρίσκονται οι εβραϊκές οργανώσεις. Εξού και μία από τις σημαντικότερες με έδρα στις ΗΠΑ, η Anti-Defamation League (ADL), έμαθε ότι η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια την 1η Οκτωβρίου έγινε μέλος της Επιτροπής Ισότητας και κατά των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η οργάνωση καταγγέλλει τη "νεοναζιστική ιδεολογία" της Χρυσής Αυγής, ενώ μιλά για την "αντισημιτική και ρατσιστική ιδεολογία της που αρνείται το Ολοκαύτωμα".
Θυμίζει παράλληλα ότι μέλη της έχουν στοχοποιήσει μετανάστες και καταλήγει ότι είναι "ύβρεις" για την Επιτροπή να έχει στις τάξεις της τη Ζαρούλια. Συνεπώς, δεν μου κάνει εντύπωση ότι σε επιστολή στην αρμόδια πρόεδρο η ADL ζητά την αποπομπή της βουλευτού -και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου- από την Επιτροπή.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΑΘΗΝΑ 10-10-2012.

Η κατάργηση του παραδοσιακού εθνικού κράτους με την πληθυσμιακή ομοιογένεια και την ανεξάρτητη πολιτική οντότητα αποτελεί διακαή πόθο του διαβόητου σιωνιστικού νεοταξισμού. Οι εμπνευστές της παγκόσμιας ολοκληρωτικής διακυβέρνησης επιδιώκουν την αναγκαστική συνένωση των εθνών μεθοδεύοντας πίσω από την χαλάρωση των οικονομικών συνόρων την κατάρρευση και των αντίστοιχων πολιτικών.

Ήδη έχουν υποθηκεύσει τον πλούτο μέσω των κατά τόπους κυβερνητικών ανδρείκελων και των μεθοδευμένων χρεοκοπιών που στήσανε με τις δοσοληψίες τους έναντι του δικού τους οργάνου, των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Η εξαθλίωση των λαϊκών μαζών με τα δημοσιονομικά μέτρα της ψεύτικης οικονομικής διάσωσης αποτελεί την νάρκη με την οποία το Σύστημα θέλει να καθυποτάξει τις αναμενόμενες αντιδράσεις των πολιτών, να δράξει τα ενεργειακά αποθέματα και να οδηγήσει το εθνικό κράτος στην προσχεδιασμένα αποτυχημένη αντιμετώπιση της «κρίσης».

Ο σχηματισμός της παγκόσμιας διακυβέρνησης θέλει απεγνωσμένα την αλλοίωση της ταυτότητας και της συνοχής των εθνών. Έχει ήδη εντοπίσει την γεωπολιτική βάση στην οποία θα στηρίξει το ανόσιο οικοδόμημα στην Ευρώπη και προχωράει στην κατακρήμνιση των αξιών της. Πρόκειται για αξίες καθάρια ελληνικές που σε συνδυασμό με την καίρια γεωστρατηγική θέση της πατρίδος μας την έχουν προσδιορίσει ως καθοριστικό στόχο κατεδάφισης από τον βρωμερό νεοταξισμό.

Τα δομικά στοιχεία που επιχειρεί να μας αλλοιώσει ο εχθρός είναι η εθνοφυλετική ομοιομορφία, η πολιτισμική αυτοτέλεια, η θρησκευτική συνοχή. Ενοχλούνται πολύ οι μισητές Ελλάδος και Ευρώπης επειδή εδώ μένουν Λευκοί, Χριστιανοί και γεννήτορες πάσης ανώτερης πολιτισμικής και φιλοσοφικής ιδέας. Έχουν στήσει στο παρελθόν κι άλλες οικονομικές κρίσεις και πολέμους. Το επαναλαμβάνουν στον παρόντα ιστορικό χρόνο έχοντας αφαιμάξει εθνικά ταμεία με την ενέργεια και την ενοχική συνέργεια μαρξιστών και καπιταλιστών. Οι διάσπαρτες πολεμικές εστίες που έχουν ανάψει στην υφήλιο έχουν ως εστιακό χώρο όλες τους ενεργειακούς δρόμους. Το ανίερο σχέδιο προχωρά.

Η οικονομική κρίση βοηθήθηκε εξόχως από την διασύνδεση των οικονομιών μέσω του ευρώ που πολύ γρήγορα έγινε ο καλός αγωγός που ταξίδεψε το πρόβλημα σε κάθε άκρη της Ευρώπης. Το κοινό νόμισμα έγινε ο κοινός αναπνευστήρας όλων των ευρωπαϊκών κρατών που ο διεθνιστικός νεοταξισμός έφραξε την είσοδο την κατάλληλη γι’ αυτόν στιγμή.

Η Ευρώπη των Εθνών έγινε Ευρώπη των τραπεζιτών. Η δέσμευση του χρήματος ακολουθείται ήδη από την είσοδο του λεγομένου πλαστικού χρήματος. Η οικονομική εξάρτηση σφίγγει. Η συρρίκνωση παραγωγής και εργασίας δεσμεύει δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες. Και έτσι το Σύστημα συζητάει πλέον ανοικτά την τραπεζική ένωση που χρειάζεται όμως απαραίτητα την πολιτική ένωση, την δημιουργία μιας κεντρικής εξουσίας και ενός υπερκράτους!

Όμως η οικονομία από μόνη της δεν αρκεί. Υπάρχουν η ιστορία, οι παραδόσεις, η πίστη, το αίμα, οι αγώνες για την ελευθερία, το δικαίωμα του έθνους να αναπτυχθεί και να κυριαρχήσει. Υπάρχει η Ελλάς που έχει μετατραπεί σε αδύναμο κρίκο και πειραματόζωο αλλά παραμένει ο αιώνιος φάρος ελευθερίας και κυριαρχίας με το πλέον πλούσιο υπόβαθρο της Ιδέας που υποτάσσει την Ύλη. Οι εχθροί μας βέβαια βλέπουν μονάχα τον πλούτο της γης μας. Μετά λοιπόν από την πολυεθνική πλημμυρίδα και τις κοινοτικές επιδοτήσεις που διέλυσαν την παραγωγή εισέβαλλε η λαθραία πολυπολιτισμική πλημμυρίδα με στόχο την πληθυσμιακή νόθευση, την ισλαμοποίηση, την βάρβαρη κατάλυση του πολιτισμού, την εγκληματικότητα, την εμβάθυνση της γηγενούς υπογεννητικότητας, την στήριξη των νεοταξικών επιδιώξεων.

Όποιοι αμφιβάλλουν μπορούν να δουν την φρικτή πραγματικότητα με την αλλοίωση της φυσιογνωμίας στη γειτονιά τους, τα αστυνομικά δελτία και τις φυλακές, τις περίεργες πολυεθνικές μαζώξεις, το εφεύρημα του αντιρατσισμού και της ψεύτικης ενοχής του ντόπιου πληθυσμού, τις απειλές των λαθροεισβολέων σε βάρος της κοινωνίας, τις σθεναρές στηρίξεις του νοσηρού φαινομένου από ολάκερο τον ντόπιο νεοταξισμό. Η έξαρση μάλιστα που παρατηρείται εδώ αποδεικνύει την τοποθέτηση της Ελλάδος στο επίκεντρο της ολισθηρής διαδρομής έως την παγκόσμια διακυβέρνηση.

Η δε συκοφάντηση και λοιδορία του χριστιανισμού αποτελεί την προσπάθεια να αμβλυνθεί ο δεσμός Πίστης και Πατρίδος. Να βγάλουν τον Θεό από τη ζωή μας ως πηγή ελπίδας και ενδυνάμωσης ώστε να μας οδηγήσουν στην εγκατάλειψη αντιστάσεων. Είναι μια λυσσώδης ενέργεια που ακολουθεί τη μεθόδευση να απαρνηθούμε την πατρίδα, τις θυσίες των προγόνων μας, την φιλοσοφία του ηρωικού τρόπου ζωής, την πολιτισμική μας καλαισθησία, την αποστολή μας ως έθνος. Και η κυριότερη αποστολή των Ελλήνων Εθνικιστών είναι να αποδώσουμε ελληνική διακυβέρνηση και να επιτύχουμε την πολιτική ένωση των Ελλήνων, να δώσουμε εθνική αυτογνωσία και έργο στο λαό και τα παιδιά μας, να σκεφτόμαστε και να πράττουμε ελληνικά. Να φτιάξουμε την καλύτερη και την μεγαλύτερη Ελλάδα από ποτέ άλλοτε πειθόμενοι τοις κείνων ρήμασι.

Το Εθνικοκοινωνικό Κίνημα είναι προσηλωμένο στην αναγέννηση της Ελλάδος. Στην εξαφάνιση από προσώπου γης πάσης τωρινής ασχήμιας. Θα επαναφέρουμε την Πίστη, την Καλαισθησία και τον Πολεμιστή της Φυλετικής Τιμής στο επίκεντρο της εθνικής μας ζωής. Η δική μας πολιτική διοίκηση και τάξη πραγμάτων είναι αποκλειστικά ελληνική. Η γη και η ψυχή μας θα μείνουν απάτητες και αμόλυντες. Τα νάματα των Σοφών και των Αγίων θα αποτελέσουν τον βατήρα απελευθέρωσης και ανασύνθεσης της Μεγάλης Ελλάδος μας.       
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Αργολίδα: Σταμάτησε η δωρεάν μεταφορά μαθητών από το ΚΤΕΛ

ImageΤο ΚΤΕΛ Αργολίδας σταμάτησε από σήμερα το πρωί τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών, διαμαρτυρόμενο για τις συνεχείς περικοπές που ζητά το υπουργείο, σε δεδουλευμένα που τους οφείλονται, αλλά και για την καθυστέρηση των οφειλομένων από την περσινή σχολική χρονιά.

Το πρόβλημα είναι έντονο για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, ενώ οι λεωφορειούχοι δηλώνουν ότι δεν αντέχουν περαιτέρω μείωση 17%, επισημαίνοντας ότι το ΚΤΕΛ Αργολίδας έχει ήδη κάνει μεγάλες εκπτώσεις συγκριτικά με άλλα ΚΤΕΛ στην επικράτεια.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.

Απάντηση στις ανυπόστατες λασπολογίες κατά της Χρυσής ΑυγήςΑπάντηση στις ανυπόστατες λασπολογίες κατά της Χρυσής Αυγής
Τα άτομα με αναπηρία στηρίζουν στην πράξη το κίνημα της Χρυσής Αυγής...!! Αφού εδώ και 38 χρόνια η "Δημοκρατία" μας είναι ανάπηρη...
Η ενορχηστρωμένη επικοινωνιακή επίθεση κατά του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος καλά κρατεί. Τον τελευταίο καιρό έχει κυκλοφορήσει ένα εμετικό δημοσίευμα πως οι Έλληνες Εθνικιστές υποστηρίζουν τον αφανισμό των ΑΜΕΑ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε πρόσφατα κι ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΨΕ Νίκος Τζαβάρας που τόνισε μεταξύ άλλων ότι "ολοένα και περισσότερο η ψυχιατρική στη χώρα μας εμπλέκεται με ζητήματα μεταναστών. Όταν αρχίζει να εξαπλώνεται το στερεότυπο των ρατσιστικών διακρίσεων, θα περιλάβει και τους ψυχικώς πάσχοντες, καθώς δεν μπορεί να είσαι υπέρ των ρατσιστικών διακρίσεων χωρίς να εναντιώνεσαι στους "άχρηστους", ενώ ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχιατρικής Παιδιού και Εφήβου Δημήτρης Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι (άκουσον - άκουσον): "η βία τείνει να γίνει καθολικά αποδεκτό φαινόμενο στη χώρα μας, ανάγεται σε μονόδρομο με την εξορία του διαλόγου και η κοινωνία μετατρέπεται σε ζούγκλα. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής στους εφήβους είναι χαρακτηριστική. Η βία γίνεται life – style, υπάρχει μία προπαγάνδα που κάνει αποδεκτή τη βία. Πρόκειται για φαινόμενα άμεσα συνδεδεμένα με την ψυχοπαθολογία, γιατί φέρνουν στο προσκήνιο όλους εκείνους οι οποίοι δεν μπορούν να διαχειρισθούν τις επιθετικές τους ενορμήσεις".

«Κέντρο του σκότους» ονομάζουν την κοιτίδα του Φωτός τα αδηφάγα κτήνη… ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_1604.html#ixzz28nJN1dvM20121007-140621.jpgΓράφει ο Μαγια-- 9 Οκτωβρίου 1944, πριν από 68 χρόνια. Οι Ναζί βομβαρδίζουν την Αθήνα (6 νεκροί και 22 τραυματίες) και στο Κορωπί της Αττικής εκτελούν 44 πατριώτες! 9 Οκτωβρίου 2012, η ηγέτιδα και καθοδηγήτρια της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας στην Ευρώπη, Α.Μέρκελ, επισκέπτεται την Ελλάδα για να δώσει φιλί της ζωής στην καταρρέουσα τριανδρία των πολιτικών ανδρεικέλων, ώστε να μην …λοξοδρομήσει η πολιτική της υποτέλειας της χώρας και εξαθλίωσης του λαού.
 
 «Ταξίδι στο κέντρο του σκότους», ήταν ο τίτλος της ιστοσελίδας της γερμανικής έκδοσης 
των “Financial Times” για την επίσκεψη της καγκελαρίου Α.Μέρκελ.
Διευκρινίζουμε: Σκότος βαθύ για τη χώρα και τον λαό, αλλά άπλετο φως για τις κατοχικές (δάνειες επισήμως) δυνάμεις, οι οποίες ετοιμάζονται να καταβροχθίσουν το ελκυστικότητο φιλέτο, που λέγεται Ελλάδα!
Ενδεικτική του ραγιαδισμού της μνημονιακής συγκυβέρνησης, είναι η δήλωση του εκπροσώπου της, Σίμου Κεδίκογλου: «Είναι κρίμα, που ο κ. Τσίπρας δεν καταλαβαίνει ότι υβρίζοντας τη Γερμανίδα Καγκελάριο, σε αυτή την κρίσιμη ώρα, προκαλεί τεράστια ζημιά στα συμφέροντα της χώρας».
Οι ευτελισμένοι εκπρόσωποι του σάπιου πελατειακού πολιτικού συστήματος, με την μακρόχρονη θητεία στη διαφθορά και τη διαπλοκή, που στης δυστυχίας τον καιρό δεν έχουν στερηθεί και πεινάσει ποτέ, που εκτελούν πειθήνια τις εντολές της Τρόικας και μένουν πάσχοντες δίχως φάρμακα και παιδιά δίχως φαΐ, που τρομοκρατούν με την παραπληροφόρηση τον λαό, δεν μπορούν να συλλάβουν το μέγεθος του εγκλήματος, στο οποίο συμπράττουν.
Την Τρίτη, οι πολίτες έχουμε χρέος, να δείξουμε στη Μέρκελ, το πρόσωπο της πραγματικής Ελλάδας, της αξιοπρέπειας και της αντίστασης!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ: ΕΞΩ Ο ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΝΕΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥΕΞΩ Ο ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΝΕΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ!

 Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΛΤΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΤΗΝ ΙΜΒΡΟ,  ΤΗΝ ΤΕΝΕΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ.

ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΜΑΣ.

Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ, ΠΡΑΣΦΑΤΩΣ ΟΜΙΛΗΣΕ ΠΕΡΙ ΛΑΘΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ (!!!) ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ.

ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΤΟΤΕ ΝΙΚΗ, ΤΩΡΑ ΥΠΟΤΑΓΗΑΘΗΝΑ 9-10-2012.

Επίσκεψη Μέρκελ. Η απόλυτη ξεφτίλα, το πλήρες επικοινωνιακό θέατρο. Η Μέρκελ ελπίζει και εύχεται λέει να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Το ευρώ ξέρουμε μέχρι πότε θα υπάρχει; Η παγκόσμια διακυβέρνηση ξέρει. Ο Πρωθυπουργός Σαμαράς αποτέλεσε τον ξεναγό της σπουδαίας τάχα Ευρωπαίας ηγέτιδος μέχρι το προεδρικό μέγαρο και οι υπουργοί του οι μαζορέτες της υποδοχής, με το χαμόγελο του βαστάζου στα χείλη. Μάλιστα, το ζήσαμε κι αυτό με τους ευζώνους να υποχρεώνονται όπως ανεχθούν την «σπουδαία ηγέτιδα». Τον καλύτερο ταχυδρόμο του νεοταξισμού, ένα επιχρυσωμένο ανδρείκελο πίσω από τη ματαιοδοξία του οποίου κρύβεται η παγκόσμια εξουσιαστική συμμορία για να επιβάλει την παγκόσμια τυραννία στα δήθεν ελεύθερα έθνη που τώρα επιχειρούν να καταργήσουν.

Και ενώ ο ελληνικός λαός υποβάλλεται στην εμβάθυνση των ακόμη πιο αιματηρών μέτρων, όλων των μέτρων αφού τα περίφημα ισοδύναμα είναι ένα μέγα ψέμα, οι συζητήσεις προχωράνε παρασκηνιακά στην ουσία της υπόθεσης. Η οικονομική ασφυξία που δημιουργήσανε από κοινού γραικύλοι πολιτικάντηδες και τοκογλύφοι δανειστές, ψευτοηγέτες και ψευτοδιασώστες, βαθαίνει με τα μνημόνια να έχουν πετύχει πλήρως στο σχεδιασμό τους. Λουκέτα μαγαζιών, ανεργία, αυτοκτονίες, φυγή νεοταξικών εταιριών και κεφαλαίων στο εξωτερικό ελλείψει εγχώριας παραγωγής, χάος. Η φερόμενη δημοκρατία καταστρέφει τη χώρα και τότε μοιράζουν τον γεωφυσικό πλούτο της γης μας. Τα διεθνή παπαγαλάκια ήδη έχουν ρίξει το σχετικό ζήτημα στο τραπέζι.

Τι συνέβη όμως όταν δεν υπήρχε όπως λένε δημοκρατία στην Ελλάδα επί Ιωάννη Μεταξά; Είχαμε πάλι δάνειο κληροδότημα από μια άλλη δημοκρατία και μας ζητούσαν πάλι εξαθλίωση του λαού και ξεπούλημα του γεωφυσικού πλούτου. Όμως ο Μεταξάς δεν αποδέχτηκε το χρέος διότι προτίμησε να επιβιώσει ο ελληνικός λαός κι όχι οι τοκογλύφοι. Επέλεξε να μείνει όρθια η Ελλάς αντί να χαρίσει γη και ύδωρ όπως κάνουν σήμερα οι δωσίλογοι. Κι όταν αργότερα ο μέγας εθνάρχης και εθνικοσοσιαλιστής Μεταξάς άκουσε από ξένους ομόφρονες να του ζητούν να περάσουν τα στρατεύματα από την Ελλάδα δεν χαιρέτησε με τον δωρικό χαιρετισμό της δεξιάς προτεταμένης χειρός του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου τον θρασύ εισβολέα παρά μονάχα τους συναγωνιστές του λέγοντας το τρανό Όχι. Κέρδισε στο διεθνές δικαστήριο την απεμπλοκή εκ του χρέους και στην συνέχεια στον πόλεμο πριν τον δολοφονήσουν άνανδρα.

Πως άραγε επικράτησε ο μεγάλος ηγέτης; Διότι ακολούθησε τον πηγαίο πατριωτισμό του, τη γενναία καρδιά του Έλληνα Στρατιωτικού και τον οδικό χάρτη του μόνου γνήσιου εθνικοσοσιαλισμού που γεννήθηκε εδώ και είναι αυθεντικά ελληνικός. Είναι η ιδεολογία που περιλαμβάνει το όμαιμο και ομόφυλο του Ηροδότου, το Πόλεμος πατήρ των πάντων του Ηράκλειτου και το άρχειν κατά βαρβάρων του Ισοκράτους. Φυλετισμός, ροή της ιστορίας και εκφυλισμός του εχθρού, επικράτηση του ηγεμονικού ελληνισμού. Σε καμία περίπτωση δεν αρνούμεθα την ιστορία, τις ιδέες και την αποστολή μας. Δεν αρνούμεθα την Λακεδαίμονα Πολιτεία και το κοσμοκρατορικό μας παρελθόν. Βαστούμε τις ιδέες μας και δημιουργούμε λεύτερη, μεγάλη και ηγεμονική Ελλάδα. Βαστούμε και την Ελλάδα μας και τον Εθνικοσοσιαλισμό μας, αυτόν που άλλως αποκαλώ εθνικοκοινωνισμό.
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΑΣΣΕΙ ΠΑΣΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Βρέθηκε ὁ τάφος τῆς οἰκογενείας τοῦ Ἀλεξάνδρου;

Λέτε;; 
Ὅπως κι ἐὰν εἶναι συζητᾶμε γιὰ μίαν πολὺ σπουδαία ἀνακάλυψιν.
Ἀνεξαρτήτως τοῦ ἐὰν εἶναι ἤ ὄχι ὁ τάφος τῆς οἰκογενείας τοῦ Ἀλεξάνδρου, σίγουρα ἔχει μεγάλο ἀρχαιολογικὸν καὶ ἱστορικὸν ἐνδιαφέρον.

Περίβολος τύμβου ήρθε στο φως στην Αμφίπολη

Πιθανολογείται ότι είναι τάφος της συζύγου και του υού του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Στιγμιότυπο από παλαιότερες ανασκαφές στην Αμφίπολη
Κυκλικός περίβολος, ύψους τριών μέτρων, με περίμετρο που υπολογίζεται στα 500 μέτρα περιβάλλει την τούμπα (τον τύμβο δηλαδή), που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή πλησίον της Αμφίπολης Σερρών, όπως δηλώνει η προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων κυρία Κατερίνα Περιστέρη.Η τούμπα Καστά, όπως ονομάζεται είναι γνωστή από το 1965 αλλά τώρα για πρώτη φορά αποφασίστηκε η ανασκαφή της, χωρίς να έχουν εξασφαλισθεί όμως τα κονδύλια, με αποτέλεσμα να έχει αποκαλυφθεί ένα τμήμα μόνον του εντυπωσιακού όντως, περιβόλου. Πόσω μάλλον δηλαδή, να φθάσει κανείς στο βάθος της για να διαπιστώσει την ύπαρξη τάφων, να ερευνήσει και να αναζητήσει αποδεικτικά στοιχεία σε ποιους ανήκουν.
Στην Αμφίπολη όμως, φαίνεται ότι «τρέχουν» τόσο η Εφορεία Αρχαιοτήτων όσο και οι τοπικοί άρχοντες προεξοφλώντας ότι ανήκει σε γνωστά πρόσωπα, την Ρωξάνη σύζυγο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το γιο τους Αλέξανδρο Δ΄.Σύμφωνα με την ιστορία πράγματι η Ρωξάνη πήγε στη Μακεδονία μετά το θάνατο του Αλέξανδρου, όπου και δολοφονήθηκε αυτή και ο δωδεκάχρονος γιος της αλλά αν έχουν ταφεί στην Αμφίπολη, όπου κατά μία παράδοση υποτίθεται ότι είχαν εξοριστεί, αυτό πια ανήκει στη σφαίρα του μύθου και όχι της επιστήμης.

«Πρόκειται για έναν περίβολο μοναδικό στο είδος του, καθώς ούτε στη Βεργίνα ούτε αλλού στον ελλαδικό χώρο έχει εντοπιστεί κάτι ανάλογο», 
δήλωσε η κυρία Περιστέρη και κανείς δεν αμφιβάλλει γι΄αυτό. Αλλά η σπουδή της ταύτισης με ιστορικά πρόσωπα, καθώς και το γεγονός, ότι η συγκεκριμένη ανασκαφή δεν έχει ορατό μέλλον αυτή την δύσκολη οικονομικά εποχή, μπορεί να χαρακτηρισθούν έως και αντιεπιστημονικά.

διαβάστηκαν περισσότερο

Κακοποίηση και ληστεία σε βάρος 94χρονης από την αλλοδαπή οικιακή βοηθό της


Διάβαζα πριν από λίγο καιρό σ’ ένα έντυο μια «αντιρατσιστική» έκκληση του ΣΥΡΙΖΑ, που αναρωτιόταν: «αν φύγουν οι ξένοι ποιός θα μαζεύει τα αγροτικά μας προϊόντα, ποιος θα φυλάει τους ηλικιωμένους…»
Να, λοιπόν, πως «φυλάνε» οι ξένοι τους ηλικιωμένους μας:
«Η 94χρονη Κ.Ε. κάτοικος Χολαργού, έπεσε θύμα ληστείας από την Γεωργιανή οικιακή βοηθό της και μία ακόμη γυναίκα από τη Γεωργία. Οι δύο γυναίκες ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη, τη φίμωσαν και της πήραν την σύνταξη και διάφορα αντικείμενα αξίας. Μάλιστα, όπως είπε το θύμα στους δημοσιογράφους, προσπάθησαν να της βγάλουν από το χέρι το δαχτυλίδι και επειδή δεν έβγαινε, λίγο έλειψε να της το κόψουν. Η οικιακή βοηθός είχε το κλειδί του σπιτιού, καθώς εργαζόταν στο σπίτι της για αρκετά χρόνια. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους».
Θα φταίει τώρα η 94χρονη Ελληνίδα να βρει τον συντάκτη του εντύπου και να του ρίξει –τουλάχιστον- ένα δυνατό… χαστούκι στα μούτρα;
Αμαλία Κουτσαβίτη..http://neadeksia.wordpress.com

Το «βιολί βιολάκι» ο Μπουτάρης: «Το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ και τα τζαμιά θα φέρουν Τούρκους τουρίστες»!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_4928.html#ixzz28nHso4DC


Μπουτάρης με βλέμμα στο μέλλον.. Έχει βάλει σκοπό να αναστηλώσει κτίρια,τζαμιά,αγάλματα από την Οθωμανική αυτοκρατορία για "τουριστικούς λόγους"..Θα κάνει μόδα στην Θεσσαλονίκη τις μπούργκες και τον ναργιλέ.

Άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, για να αυξήσει τον αριθμό των Τούρκων τουριστών, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ottoman Heritage Tour». Ο Μπουτάρης σχεδιάζει επίσης, σε συνεργασία με άλλους δήμους, να ανακαινίσει οθωμανικά τζαμιά και κτήρια και να οργανώσει ξενάγηση οθωμανικής κληρονομιάς.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε πως παλιότερα ποτέ δεν είχε η πόλη τη φιλοσοφία μιας «τουριστικής πόλης» και δήλωσε: «Η αύξηση του αριθμού των Τούρκων τουριστών που ήρθαν στην πόλη μάς ενθουσίασε και μας ώθησε σε αυτό το βήμα. Η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων προέρχεται από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Εδώ υπάρχουν οθωμανικά μνημεία. Εμείς λοιπόν συζητήσαμε με τους γύρω δήμους και αποφασίσαμε να προβάλλουμε την οθωμανική κληρονομιά»...

Πηγή

ΓΣΕΒΕΕ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑΠερισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν καταστραφεί περίπου 500.000 θέσεις απασχόλησης, ενώ το δίχτυ κοινωνικής προστασίας είναι ανύπαρκτο με αποτέλεσμα η οικονομική κρίση να έχει μετατραπεί...
και σε κρίση ανθρωπιστική, επισημαίνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) σε ανακοίνωσή της με αφορμή της επίσκεψη της Αγκελας Μέρκελ στην Αθήνα.

Επιπλέον η ΓΣΕΒΕΕ διαπιστώνει ανεπάρκεια των διαρθρωτικών αλλαγών, ιδιαίτερα εκείνων που αναφέρονται στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος των αγορών προϊόντων κυριαρχείται από επιχειρήσεις ολιγοπωλιακού χαρακτήρα, μια χρόνια στρέβλωση, η οποία επηρεάζει αρνητικά τη διαμόρφωση των τιμών.

Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι σε περίοδο ύφεσης και πιστωτικής ασφυξίας, το μόνο εργαλείο που μπορεί να οδηγήσει σε ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι οι δημόσιες επενδύσεις, οι οποίες όμως μειώνονται δραματικά κάθε χρόνο σύμφωνα με τη διαδικασία μείωσης του ελλείμματος, ενώ θα έπρεπε να έχουν εξαιρεθεί.

Τέλος, παρατηρεί ότι οι όποιοι στόχοι για αναπτυξιακές πολιτικές εξουδετερώνονται από την ίδια την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης.

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για τη χυδαία και βλάσφημη παράσταση Corpus Christi ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/corpus-christi.html#ixzz28nH8s4qE


ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18 μ.μ.
 
Ο επικεφαλής αξιωματικός των αστυνομικών δυνάμεων διαβεβαίωσε πως οι παραστάσεις προσωρινά ματαιώθηκαν και ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν στις 11 Οκτωβρίου! Ωστόσο, αναρτημένο πανό στην είσοδο του θεάτρου ανέφερε ως ημερομηνία έναρξης την 4 Οκτωβρίου. Οι συγκεντρωθέντες αρχικά ζήτησαν ευγενικά να ζητήσει από τους ιθύνοντες του θεάτρου να κατεβάσουν το πανό. Εκείνοι αρχικά αρνήθηκαν. Κάποιοι χριστιανοί επιχείρησαν να το κατεβάσουν και προς στιγμή απειλήθηκαν επεισόδια, μ’ αποτέλεσμα οι ιθύνοντες με την παρέμβαση της αστυνομίας να πεισθούν τελικά να το κατεβάσουν. Μέχρι αργά το βράδυ πάντως Χριστιανοί στεκόντουσαν μπροστά στο θέατρο και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 11 Οκτωβρίου 2012.

Όλα τα… πουρά της άκρας αριστεράς στην πίστα του «αντιρατσιστικού φεστιβάλ» ΚαλαμάταςΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δίκτυο, ΑΝΤΑΡ-CIA… Μέχρι πρότινος, ξέραμε πως στα «αντιρατσιστικά φεστιβάλ» συμμετείχαν νεαροί αναρχοκομμουνιστές, με παρδαλές κομμώσεις και «φρικουλέ» εμφάνιση. Πάνε αυτά που ξέραμε! Τώρα, στα «αντιρατσιστικά φεστιβάλ» συμμετέχουν ελάχιστοι νέοι (γιατί οι περισσότεροι έχουν πάει στη Χρυσή Αυγή), και πολλοί… ασπρομάλληδες, της «γενιάς του πολυτεχνείου» (αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα…)
Στην Καλαμάτα, λοιπόν, μια πόλη με παραδοσιακά ισχυρό εθνικιστικό στοιχείο, η ευρύτερη άκρα αριστερά (που τσακώνεται για… ψύλλου πήδημα), ενώθηκε σε μία… γροθιά κατά της Χρυσής Αυγής. Στο «αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό» φεστιβάλ που έγινε το σαββατοκύριακο στην πόλη, με τη συμμετοχή καμιά διακοσαριά –το πολύ- «συντρόφων», αρκετοί εκ των οποίων ήταν «φερτοί» από την Αθήνα και την Πάτρα, είχε λίγο απ’ όλα: και το «τιμημένο ΚΚΕ» με επικεφαλή του τον σύντροφο Α. Κατσά, συνήθη υποψήφιο βουλευτή του κόμματος, και ο ΣΥΡΙΖΑ, η τοπική οργάνωση του οποίου έκανε δημόσιο κάλεσμα στήριξης – συμμετοχής στο φεστιβάλ, και ο υστερικός «αλλαχουακμπάρης» (εκ του «Αλλάχ Άκμπαρ» – «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», που κραυγάζουν οι μουσουλμάνοι στα συλλ-αλητήρια της ΑΝΤΑΡ-CIA), σύντροφος Κωνσταντίνου και η συντρόφισσα Κούρτοβικ (του «Δικτύου») και… λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, υπό την υψηλή δημοσιογραφική κάλυψη  της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερίας», του επονομαζόμενου «Λαμπράκη της Μεσσηνίας» («Λαμπράκη» όχι εκ του παλιού βουλευτή, αλλά εκ του Λαμπράκη του ΔΟΛ…) Ν. Πλεμμένου.
Ο οποίος «Λαμπράκης της Μεσσηνίας», προαναγγέλλει συνέχιση της ενότητας των αμερικανο-σταλινο-κομμουνιστών, υπό το φόβο της Χρυσής Αυγής: «Το φεστιβάλ αυτό, όπως τονίστηκε πολλές φορές, θα αποτελέσει την αρχή, το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας αντιφασιστικής κίνησης στην Καλαμάτα, η οποία θα συγκεντρώσει όλες τις αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές δυνάμεις».
Αυτό θέλουμε κι εμείς: Ενωθείτε για να μετρηθούμε!

Τ.Ο. Ημαθίας - Τ.Ο. Πέλλας: Κοινή δράση αλληλεγγύης ΕλλήνωνΤ.Ο. Ημαθίας - Τ.Ο. Πέλλας: Κοινή δράση αλληλεγγύης Ελλήνων
Το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, από νωρίς το πρωί, στα πλαίσια της κοινωνικής Αλληλεγγύης Ελλήνων, ξεκίνησε η διανομή τροφίμων και ρουχισμού σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Κλιμάκιο Συναγωνιστών της Τ.Ο. Πέλλας, με επικεφαλή τον Συναγωνιστή Ιωάννη Σαχινίδη, μετέβη στις πόλεις Σκύδρας Γιαννιστών και Εδέσσης.
Ταυτόχρονα, κλιμάκιο της Τ.Ο. Ημαθίας, με επικεφαλή τον Συναγωνιστή Τσιούλη Βασίλειο, μετέβη στην πόλη της Βέροιας, στον Τρίλοφο Βέροιας και στην πόλη της Νάουσας. Ο κόσμος τους υποδέχθηκε με θέρμη και συγκίνηση για το φιλανθρωπικό πρόσωπο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Αργά το απόγευμα τα κλιμάκια επέστρεψαν στα γραφεία της Κρύας Βρύσης.
Τα γραφεία για ακόμα μια φορά ήταν κατάμεστα από κόσμο, όπου τους έγινε ενημέρωση από τον Συναγωνιστή Ιωάννη Σαχινίδη για τις θέσεις του κινήματος καθώς και για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν σε Πέλλα και Ημαθία.
Τ.Ο. Ημαθίας - Τ.Ο. Πέλλας

ΚΟΙΤΑ ΔΕΝΔΙΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΡΟΔΟΣ... ΔΕΙΤΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ...!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_9576.html#ixzz28nFjTRYN

Υποκλιθείτε στο εθνικό φρόνημα του νησιού!!Πηγή

Πορεία διαμαρτυρίας της Τ.Ο. Σάμου για το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστώνΠορεία διαμαρτυρίας της Τ.Ο. Σάμου για το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών
 Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πορεία διαμαρτυρίας που έγινε σήμερα 7-9-2012 από μέλη μας στο Βαθύ της Σάμου λόγω της επαναλειτουργίας του κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών. Παρά την προσπάθεια κάποιων να προκαλέσουν , βρίζοντας χυδαία και γιουχάροντας την ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού μας Ύμνου , ο κόσμος είδε και έκρινε. Είδε ποιοι είναι οι αληθινοί Έλληνες Εθνικιστές και ποιοί είναι οι πολέμιοι και οι λασπολόγοι τους. Είδε ποιοί ενδιαφέρονται πραγματικά για την πρόοδο αυτού του τόπου και ποιοί επιζητούν την αναρχία και το χάος.
Καλούμε όλους τους Έλληνες Σάμιους να έρθουν κοντά μας και να μας συμπαρασταθούν στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για το νησί μας. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους παρευρέθηκαν, αλλά και όσους νοερά, εξαιτίας των ύβρεων και της λάσπης που εξαπολύονται από όλους σε εμάς, ήταν με το μέρος μας.
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Τ.Ο. ΣΑΜΟΥ

«Οι Γερμανοί είναι πιόνια και Μαριονέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης» ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_9881.html#ixzz28nFDdq44                 
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Σαμαράς δήλωσε,
«Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», τα ίδια δήλωναν οι δοσίλογοι και προδότες στη Γερμανική κατοχή, στο Β! Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ οι Γερμανοί έκαιγαν την Ελλάδα, και σκότωναν-δολοφονούσαν τους Έλληνες πατριώτες. Καταλαβαίνετε τώρα, Ω! Έλληνες πατριώτες τι πρωθυπουργό έχουμε;;;
Εμείς λέμε, «Οι Γερμανοί είναι εχθροί μας». Να γιατί,
Ιδού πως εκμεταλλεύονται την Ελλάδα, με τοκογλυφία, σκάνδαλα, (SIEMENS κ.λ.π.), δόλιο δανεισμό, και Ελεύθερες οικονομικές ζώνες, (Ε.Ο.Ζ.), όπου Γερμανοί επενδυτές θα καταστρατηγούν κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας, εργατικού δικαίου, και όχι μόνο. Ιδού πως χρεοκόπησαν, εξαθλίωσαν και πτώχευσαν τους Έλληνες, εκτελώντας εντολές των  Επικυρίαρχων της Γης. Οι διεθνείς Σιωνιστικές τράπεζες και ταμεία, δάνεισαν την Ελλάδα με δόλιο δανεισμό, με σκοπό να μας οδηγήσουν στη χρεοκοπία, και αυτό πρέπει να τονισθεί από τους «Έλληνες» δοσίλογους αρμοδίους πολιτικούς στη κυρία Μέρκελ. Οι Γερμανοί αρνούνται να μας επιστρέψουν το κατοχικό δάνειο, με τις αποζημιώσεις-επανορθώσεις λόγω καταστροφών που έκαναν στις βασικές υποδομές της χώρας, κατά τη Γερμανική κατοχή , εφαρμόζοντας το νόμο της Ζούγκλας. Οι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα αποικία και προτεκτοράτο, με ότι αυτό συνεπάγεται……
Οι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα  ακρωτηριασμένη, και καρατομημένη, με τη Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς, και τη Θράκη μας, με το Αιγαίο και τα νησιά στους Τούρκους.
Οι Γερμανοί πρώτοι αναγνώρισαν τα Σκόπια, ως Μακεδονία!!
Μετά τη Μέρκελ, έρχεται εδώ ο κουτοπόνηρος Νταβούτογλου,
για να πάρει και αυτός ότι υπόλοιπα αφήσουν οι Γερμανοί!!!
Οι Γερμανοί θέλουν να αρπάξουν τον ορυκτό μας πλούτο, και η τρικομματική κυβέρνηση δεν αντιδρά σε όλα αυτά.
Η εσωτερική τρόϊκα τηρεί σιγήν ιχθύος, εφαρμόζει τη πολιτική του «πέρα βρέχει», αντί να προβεί άμεσα σε μονομερή ΔΙΑΓΡΑΦΗ  ΤΟΥ  ΔΟΛΙΟΥ  ΧΡΕΟΥΣ.
Μη περιμένουν ελεημοσύνη από τους διεθνείς δολοφόνους των λαών. Οι Γερμανοί με τους Αμερικανούς, διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία, κατόπιν εντολών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Οι Γερμανοί είναι πιόνια και Μαριονέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης, και ενεργούν κατόπιν εντολών των κ.κ. Rothschild & Rockefellers, ως παγκόσμιων αρχόντων.  Ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς προεκλογικά υπεσχέθη οριοθέτηση και διακήρυξη της Α.Ο.Ζ. όπου κείνται τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, ο πλούτος της Ελλάδος, τα οποία φυλάει για τα μεγάλα αφεντικά του, και για τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς, τα οποία σήμερα θα παραδώσει στα χέρια της κυρίας Καγκελαρίου. Ο Σαμαράς με τη τρικομματική του κυβέρνηση, οφείλει να απειλήσει τη κ. Μέρκελ, με μονομερή διαγραφή του δόλιου χρέους, εάν δεν γίνουν σεβαστά τα εθνικά μας αιτήματα.  Η κυρία Μέρκελ έρχεται εδώ για να πάρει το φυσικό αέριο……
Οι Γερμανοί αρχαιολόγοι κάνουν λαθρανασκαφές ανά την επικράτεια, για ανακάλυψη αρχαιολογικών θησαυρών, και προώθηση αυτών στη πατρίδα τους. Τα Γερμανικά μουσεία, γέμουν Ελληνικών Αρχαιοτήτων, όπως σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Ο Σαμαράς, αντί για Α.Ο.Ζ. που υπεσχέθη, μας έφερε τις Ε.Ο.Ζ. μέσα στις οποίες θα αλωνίζουν οι Γερμανοί του Φούχτελ.
Ο Πρωθυπουργός Σαμαράς δήλωσε, «Η Ελλάς δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», όμως την έκανε ξέφραγο αμπέλι με τους Γερμανούς Γκαουλάϊτερ  Ράϊχενμπαχ, και Φούχτελ, και τα λογιστάκια της Τρόϊκα, να κυβερνούν την Ελλάδα.
Την έκανε ξέφραγο αμπέλι με τους Τούρκους να μπαινοβγαίνουν με αεροπλάνα και βαπόρια, ότι ώρα θέλουν.
Την έκανε ξέφραγο αμπέλι, με τους Ισλαμοφασίστες Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες να έχουν κάνει κατάληψη της χώρας, με τους προέδρους αυτών να αποφασίζουν!!!
Την έκανε ξέφραγο αμπέλι εκτελώντας εντολές των μεγάλων αφεντικών του της παγκόσμιας Διακυβέρνησης.
Την έκανε ξέφραγο αμπέλι, αφού ο λαός λέει, τι Σαμαράς, τι Ντόρα, τι Jeffrey!!! Και οι τρείς στο ίδιο τσουβάλι για φούντο.
Η κυρία Μέρκελ καγκελάριος της Γερμανίας, είναι μια μαριονέτα στα χέρια της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυριαρχίας,
Αυτήν φοβούνται και υπολογίζουν οι δοσίλογοι πολιτικοί μας, δοξάστε τους, και ξαναψηφίστε τους!!!
Οι Γερμανοί με τους δορυφόρους τους, έκαναν την Ε.Ε.
«Μπάτε σκύλοι αλέστε», για τις μικρές αδύναμες χώρες.
Οι Γερμανοί έκαναν την Ε.Ε. «ο κλέψας του κλέψαντος».
Οι Γερμανοί διέλυσαν και λεηλάτησαν την Ε.Ε.
Οι Γερμανοί κατήργησαν την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και εφαρμόζουν την εκμετάλλευση του ισχυρού προς τους αδυνάτους.
Οι Γερμανοί εφάρμοσαν το νόμο της Ζούγκλας μέσα στην Ε.Ε.    
Σε αντίθεση με την Ε.Ε. δείτε τι συμβαίνει στις Η.Π.Α. Τουλάχιστον δύο πολιτείες (STATES) των ΗΠΑ, δεν πάνε καλά στα οικονομικά τους, ήτοι έχουν χρεοκοπήσει, (όπως στην Ε.Ε.
η Ελλάδα, Ισπανία, κλπ).
Αυτές οι πολιτείες είναι το IDAHO & ALABAMA.
Κατόπιν αυτού, πρέπει η κεντρική ομοσπονδιακή διοίκηση των ΗΠΑ, να πετάξει έξω από τις ΗΠΑ τις δύο αυτές περιφέρειες-πολιτείες;;;;
Αυτό κάνετε εσείς τώρα κυρία Μέρκελ, στην Ε.Ε. επειδή η Ελλάς χρεοκόπησε, (φροντίσατε και εσείς οι Γερμανοί να μας χρεοκοπήσετε), κοιτάζετε πώς να μας πετάξετε έξω, εκτελώντας εντολές των μεγάλων αφεντικών σας.
Αν ήταν έτσι τα πράγματα, τότε οι ΗΠΑ θα διαλύονταν.
Μήπως αυτό προσπαθείτε να κάνετε στην Ε.Ε.;;;
Όταν μια χώρα-πολιτεία χρεοκοπεί, σπεύδουν οι άλλες πολιτείες να τη στηρίξουν, ώστε να μη διαλυθεί το οικοδόμημα.
Αυτό σημαίνει αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών-πολιτειών. Αυτό ισχύει στις Η.Π.Α.
Κυρία Μέρκελ, δυστυχώς καταντήσατε την Ε.Ε. πιόνι στα χέρια της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης.
Δυστυχώς για σας κυρία Μέρκελ, δεν είσθε ένας καλός και ικανός ηγέτης της Ε.Ε. και πρέπει γρήγορα να σας αλλάξουν, ή να διαλυθεί η Ε.Ε. αφού με τέτοιες ενέργειες και κινήσεις, μόνο ζημιά κάνετε στα κράτη-μέλη.
Κυρία Μέρκελ, σας κατηγορούμε ότι φέρατε τη χρεοκοπία στα κράτη – μέλη της Ε.Ε. με σκοπούς άνομους, για να μας εκμεταλλευθείτε!!! Είσθε ανεπαρκής σαν ηγέτης της Ε.Ε. Προσπαθείτε να μοιάσετε στην κυρία Θάτσερ, μιμείσθε τη κ. Θάτσερ. Δυστυχώς δεν μοιάσατε των Καγκελαρίων, Αντενάουερ, Έρχαρντ, Κολ, Σμιτ, κ.λ.π.
Οδηγείτε την Ε.Ε. στη διάλυση, παίζετε το παιχνίδι της παγκόσμιας Σιωνιστικής Επικυριαρχίας του πλανήτη.
Κυρία Μέρκελ, υπάρχει πρόβλημα διοίκησης στην Ε.Ε. αφού τα ανώτατα εκτελεστικά όργανα αυτής δεν εξελέγησαν με δημοκρατικές διαδικασίες από τους Ευρωπαϊκούς λαούς, αλλά διορίστηκαν στις θέσεις-κλειδιά, από τα μεγάλα αφεντικά της Γης. Οι κ.κ. Ρομπάϊ, Μπαρόζο, η κυρία Άστον ΥΠ.ΕΞ, κ.λ.π. δεν εξελέγησαν από τους λαούς, αλλά διορίστηκαν.
Στρατός της Ε.Ε. δεν υπάρχει, αλλά κάνει ότι θέλει το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ!!! Εξωτερική πολιτική δεν υπάρχει, αλλά κάνουν ότι θέλουν οι Κοσμοκράτορες, Επικυρίαρχοι, και Παντοκράτορες της Γης. Δυστυχώς η Ε.Ε. δεν έχει ηγεσία!!!
Με τέτοια δεδομένα κυρία Μέρκελ, δεν είσθε ηγέτης, αλλά υπάλληλος, και εκτελεστικό όργανο!!!
                               ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                               Διεθνολόγος.-
                               E-mail: ant.grypaios@gmail.comΤο πακέτο των 31,5 δισ. ευρώ και η επόμενη μέραΤο πακέτο των 31,5 δισ. ευρώ και η επόμενη μέρα
Ο εκπρόσωπός της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ δηλώνει ότι πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» της γερμανίδας Καγκελαρίου την Τρίτη 9/10/2012, στην διάρκεια της οποίας τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι «η κατάσταση στην Ελλάδα, η κατάσταση στην ευρωζώνη, διεθνή θέματα και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών». Ένα ταξίδι, δηλαδή, ρουτίνας σε συνέχεια της πρόσκλησης Σαμαρά που εκκρεμεί από τον Αύγουστο.
 
Λαμβάνουμε υπ΄ όψη τα εξής:
 
Α')  Η  ΕΚΤ απέρριψε  οποιοδήποτε κούρεμα στα Ελληνικά ομόλογα που κατέχει. Θεωρεί ότι το κούρεμα της ΕΚΤ είναι αντίστοιχο με κρατική χρηματοδότηση και συμπληρώνει ότι χρειάζεται πρώτα να δει την έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του χρέους, προτού αποφασίσει για την μετακύλιση. Ακόμη και η πρόταση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, όπως γίνεται για  την Ισπανία, η οποία πραγματοποιείται απευθείας μέσω του ESM και δεν επιβαρύνει το χρέος δεν συζητείται από τους τοκογλύφους.  Αλλά για ποια μετακύλιση μιλάμε;
“Στην Ελλάδα δεν μπορεί να δοθεί περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της το οποίο διακρατεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)”, δήλωσε από τη Φραγκφούρτη ο Μάριο Ντράγκι. Σύμφωνα με  τον διοικητή της ΕΚΤ το να γίνει δεκτό ένα πιο μακροπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που έχει στην κατοχή του ο θεσμός "θα ισοδυναμούσε με νομισματική χρηματοδότηση, κάτι το οποίο απαγορεύεται από τις συνθήκες της ΕΕ. (Νομικά αδύνατη)”. Απευθυνόμενος στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ο Ντράγκι απηύθυνε έκκληση να μη σταματήσουν τις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική προσαρμογή.
 
Β') Η μετακύλιση εξαρτάται από την έκθεση της τρόικας. Οι καουμπόηδες όμως βλέπουν έλλειμμα στον προϋπολογισμό περίπου 20 δισ. ευρώ προκειμένου να αντεπεξέλθει η Ελλάδα στους όρους για έκτακτη βοήθεια, σχεδόν διπλάσιο ποσό σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Dow Jones Newswires, η Ελλάδα μπορεί να λάβει την επόμενη δόση βοήθειας από τους πιστωτές, μόνο όταν κλείσει το έλλειμμα. Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης παραδέχονται ότι το σχέδιο διάσωσης των 173 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε με την Αθήνα το Μάρτιο είναι ήδη κατά πολύ εκτός στόχων...
 
Γ') Και μετακύλιση να γίνει,  θα εκτοξεύσει περαιτέρω το δημόσιο χρέος.

Δ') Η ανεργία  ήδη είναι στο 25% με την μεγαλύτερη στους νέους σε όλη την ευρωζώνη, η ύφεση το 2013 θα είναι στο 7%, οι μισθοί κατρακύλησαν μέχρι σήμερα κατά  30%, ο πληθωρισμός  είναι ο μεγαλύτερος της ευρωζώνης και σήμερα όντως στην Ελλάδα 4 στους 10 είναι στο όριο της απόλυτης φτώχειας.
 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ

Αξιότιμη Κυρία Ράπτη,
με αφορμή μια είδηση στο διαδίκτυο με θέμα την επίσκεψη στην Ελλάδα ομάδας ευρωβουλευτών, στην οποία μετέχετε και σεις, «αναφορικά με την αύξηση του ρατσισμού, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας στη χώρα μας, προκειμένου να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση του φαινομένου» (in.gr, 1/10/2012), θα ήθελα να μου επιτρέψετε να θέσω υπόψη σας τα εξής.
Εμείς οι Έλληνες δεν ήρθαμε από το πουθενά και δεν είμαστε άνθρωποι «αγνώστων λοιπών στοιχείων». Γεννηθήκαμε και ζούμε στην πατρίδα μας και δεν έχουμε να απολογηθούμε για τίποτα και σε κανέναν. Δεν είμαστε ούτε ρατσιστές ούτε ξενόφοβοι. Απορρίπτουμε, απλώς, τη «φάμπρικα» της μαζικής εισβολής λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας. Επιπλέον, αρνούμαστε να κλείσουμε τα μάτια μας μπροστά στην κραυγαλέα πραγματικότητα, δηλαδή στο ότι η πατρίδα μας έχει στην ουσία καταληφθεί από έναν ιδιότυπο «στρατό κατοχής» και στενάζει κάτω από το πέλμα του. Ο ιδιότυπος αυτός «στρατός κατοχής» διαθέτει μάλιστα στη χώρα μας τη δική του «πέμπτη φάλαγγα» (πληροφοριοδότες, καθοδηγητές και υποστηρικτές), τους δικούς του «Κουίσλινγκ» και τους δικούς του «κουκουλοφόρους». Χρειάζονται μήπως διευκρινίσεις ;…

“Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες”“Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες”
Η θλιβερή ελλαδική ηγεσία δεν τόλμησε να απαιτήσει τα αυτονόητα από την τοκογλύφο Μέρκελ, δηλαδή: συμμετοχή της Ε.Κ.Τ. στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και απαλλαγή του κράτους μας από το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Η πολιτική υποταγής της συγκυβέρνησης θα οδηγήσει σε νέο μνημόνιο και οριστική εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.http://www.xryshaygh.com

Το μνημόνιο μας οδηγεί σε εθνική γενοκτονίαΤο μνημόνιο μας οδηγεί σε εθνική γενοκτονία
Η εξευτελιστική πολιτική που ασκεί η συγκυβέρνηση και οι επιταγές των ξένων τοκογλύφων έχουν δημιουργήσει πληθώρα από Ελληνόπουλα να βιώνουν συνθήκες κατώτερες των ορίων της φτώχιας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, βρισκόμαστε στο σημείο να ζούμε μια νέα εθνική γενοκτονία, καθώς τα νέα μέτρα δεν αφήνουν ανέγγιχτη την πιο «ευαίσθητη» ομάδα του Ελληνισμού, αυτή που πρόκειται να συνεχίσει και να διαιωνίσει τον πολιτισμό μας. Συνεπώς, σύμφωνα με τα τελευταία κοινωνικά δεδομένα της Eurostat το 25% των παιδιών είναι φτωχά και οι οικογένειες τους κωλύονται να τους παρέχουν επαρκή τρόφιμα, θέρμανση για τον χειμώνα, κατάλληλη ενδυμασία, ακόμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

H διαδικασία της εγκαθίδρυσης ενός ...δημοκρατικού πολιτεύματος

ΔΩΡΕΑΝ!

Είναι πράγματι εντυπωσιακή η πορεία της εγκαθίδρυσης ενός ...δημοκρατικού πολιτεύματος! Πρώτα ο γιατρός εντοπίζει το πρόβλημα των κατοίκων του άρρωστου έθνους (θρησκεία, γλώσσα, πολιτισμός, κοινή λογική, αρχές). Κατόπιν κάνει τη λεπτομερή διάγνωση της ασθένειας (τεμπέληδες, απατεώνες, διεφθαρμένοι). Έπειτα ανακαλύπτεται η κατάλληλη θεραπεία (…..γύψος) ή άλλη αντίστοιχη εξειδικευμένη συνταγή, η οποία παρέχεται σε όλο και υψηλότερες δόσεις, για να είναι αποτελεσματική.
Στην τιτάνια προσπάθεια των ευεργετών εθνοσωτήρων είτε καλούνται είτε συνήθως καταφθάνουν απρόσκλητοι, διεθνούς κύρους επιστήμονες χειρουργοί και με την τεράστια πείρα τους επεμβαίνουν χειρουργικά στο σώμα των ασθενών που ενώ κατά την εγχείρηση παραμένουν στωικοί, πειθήνιοι και απαθείς, στο τέλος συνήθως αποβιώνουν επιβεβαιώνοντας την βαριά τους ασθένεια που κανένας γιατρός δεν θα μπορούσε να γιατρέψει αποδεικνύοντας πόσο ανεπίδεκτοι θεραπείας ήταν!
Κατά ένα περίεργο όμως τρόπο κάποιοι αγνώμονες και συνήθως ανώριμοι ασθενείς δεν αντιλαμβάνονται ούτε την τραγική κατάσταση της υγείας τους ούτε την αναγκαιότητα της θεραπείας τους. Τότε υποχρεώνονται οι ειδικευμένοι, υπεύθυνοι και σωτήρες γιατροί, να τους μεταχειριστούν με σκληρότητα, αναλγησία και αυταρχισμό αφού σχεδόν ποτέ οι ίδιοι δεν αντιλαμβάνονται τα χάλια τους!
Και στο τέλος επειδή αποδεικνύονται άσκοπες όλες οι προηγούμενες θεραπείες, οι γιατροί αναγκάζονται να επιβάλουν την ...απαγόρευση της συνάθροισης ως έσχατο μέτρο για τη σωτηρία των πολιτών αφού οι απροσάρμοστοι αυτοί ασθενείς συνηθίζουν να συναγελάζονται και να συνωμοτούν κατά των γιατρών τους αποκλειστικά σε ....υπαίθριους χώρους!
Δημήτρης

Όταν η Μέρκελ επισκέφθηκε τον Καραμανλή και την Νατάσσα στην Ραφήνα

Όταν η Μέρκελ επισκέφθηκε τον Καραμανλή και την Νατάσσα στην Ραφήνα

Τον Ιούλιο το 2007, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε επισκεφθεί την Αθήνα και είχε συναντήσει επίσημα και με κάθε εθιμοτυπία τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Οι επαφές των δύο ηγετών δεν είχαν περιοριστεί στα τυπικά. Η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε δεχτεί με πολύ μεγάλη χαρά την πρόσκληση του Κώστα Καραμανλή να επισκεφθεί το σπίτι του στη Ραφήνα και να γευματίσουν. Ποιος, εξάλλου, μπορεί να αρνηθεί ένα καλοκαιρινό απόγευμα ή ένα θερινό βράδυ με θέα την ελληνική θάλασσα;


Όσοι θυμούνται εκείνη την επίσημη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στη χώρα μας, εκείνο δηλαδή το ήσυχο ταξίδι, υπενθυμίζουν ότι «τότε οι σχέσεις των δύο χωρών ήταν καλές» και ότι «στην Ελλάδα κυλούσαν όλα ομαλά».
Το Periodista διαφωνεί με το περιεχόμενο αυτής της υπενθύμισης.

Από εκείνο το ελληνικό καλοκαίρι της Γερμανίδας Καγκελαρίου, η χώρα εισήλθε σε τροχιά αποσταθεροποίησης, η οποία ως διαδικασία έγινε ακόμη πιο ταχεία μετά την είσοδο της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης και την ψήφιση των μνημονίων. Εξάλλου, λίγο μετά από εκείνη την επίσημη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην ελληνική πρωτεύουσα, η ίδια η υπόσταση του κυβερνητικού σχήματος υπό τον Κώστα Καραμανλή απειλήθηκε. Ο ίδιος κινδύνευσε να χάσει την εξουσία, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τις συνέπειες και τις τρομακτικές επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών, οι οποίες είχαν ξεσπάσει σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, αλλά κυρίως στην Πελοπόννησο, αφήνοντας πίσω τους δεκάδες νεκρούς, καμένες δασικές εκτάσεις και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές.

Το έτος 2007, ωστόσο, είχε φτάσει στην κορύφωσή της η διαδικασία της ελληνορωσικής προσέγγισης, όπως επίσης και ο Γερμανο – ρωσικός ανταγωνισμός, με επίκεντρο το φυσικό αέριο και την εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Ρωσία, και τον ρόλο της Ουκρανίας, την οποία σε κάθε αντιπαράθεση η Μόσχα εκβίαζε απειλώντας ότι θα κλείσει τις στρόφιγγες. Όμως, όπως είναι γνωστό, η Γερμανία προμηθεύεται το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας, επομένως κάθε εκβιασμός ήταν έμμεσος και για την Γερμανία.Ο γερμανικός πολιτικός παράγοντας είχε τρομοκρατηθεί, τόσο πολύ από το ενδεχόμενο η Ρωσία να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου, ώστε τον χειμώνα του 2008 η Άνγκελα Μέρκελ είχε σπεύσει άρον – άρον στη Μόσχα, προκειμένου να συνομιλήσει με τους Πούτιν και Μεντβέντεφ.

Το μενού των συζητήσεων με τον Καραμανλή 
Τον Ιούλιο του 2007 η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Όμως, το ζουμί το είχαν οι συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και το μενού περιείχε τα εξοπλιστικά προγράμματα (για τα οποία με κάθε τρόπο πιέζουν οι Γερμανοί ακόμη και σήμερα), το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, το θέμα του Κοσόβου και εκείνο των τουρκικών εκλογών. Όλα αυτά αφορούσαν στην επίσημη ενημέρωση, διότι συζητήθηκαν και άλλα πράγματα. Βέβαια, τότε η Ελλάδα, έστω και αν στη Αθήνα γνώριζαν ότι αργά ή γρήγορα το μέγεθος του χρέους θα κατάπινε τη χώρα, δεν είχε ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης, όπως έγινε αργότερα όταν πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου.

Επομένως ήταν δυνατόν τότε, σε εκείνη τη χρονική και ιστορική συγκυρία, να έχει τεθεί κάποιο δίλημμα περί εξόδου ή όχι της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η οικονομία δεν βρισκόταν στο επίκεντρο εκείνων των συζητήσεων, τουλάχιστον στο βαθμό που βρίσκεται σήμερα. Το Βερολίνο ανησυχούσε, όμως, πολύ για την προσέγγιση της Αθήνας με τη Μόσχα (ίσως πιο πολύ και από τους Αμερικανού), και ακόμη περισσότερο για το ενδεχόμενο να προκύψουν σημαντικές συμφωνίες στον τομέα των εξοπλισμών, να υπονομευτεί ο ρόλος του δραστήριου γερμανικού πολιτικού παράγοντα στο Κυπριακό, να απειληθεί η παρουσία των γερμανικών επιχειρηματικών συμφερόντων στη Θράκη, όπου η διείσδυση του ρωσικού στοιχείο, ακόμη και σήμερα, είναι ιδιαίτερα μεγάλη, όπως επίσης ανησυχούσε για την ισχυροποίηση της ρωσικής ενεργειακής πολιτικής.

Το γερμανικό ενδιαφέρον ή η γερμανική δραστηριότητα στα Βαλκάνια είναι έντονη, όπως έντονη ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ. Αργότερα ένα εμπιστευτικό έγγραφο της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Βερολίνο, με ημερομηνία 23 Απριλίου 2008, το οποίο ήρθε στο φως ανέφερε ότι η Γερμανία συμμεριζόταν την απογοήτευση των ΗΠΑ, όταν πλανητάρχης ήταν ο Τζορτζ Μπους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δεν ήταν ευέλικτη στο θέμα του χειρισμού του ζητήματος της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Μάλιστα το αμερικανικό έγγραφο ανέφερε τότε ότι η Γερμανία, όπως και οι ΗΠΑ εξάλλου, ήταν απογοητευμένη για την άσκηση του δικαιώματος της αρνησικυρίας (αυτό που έμεινε δηλαδή ως «άσκηση βέτο») από την πλευρά της κυβέρνησης Καραμανλή για την ένταξη των Σκοπίων στην βορειοατλαντική Συμμαχία στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, όπου επίσης σημαντικό ρόλο στις τότε εξελίξεις είχε διαδραματίσει ο ρωσικός πολιτικός παράγοντας. Άρα μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί τι μεγέθους πιέσεις είχαν ασκηθεί από τον γερμανικό πολιτικό παράγοντα προς την ελληνική κυβέρνηση όλη εκείνη την περίοδο στο παρασκήνιο. Και όπως είναι γνωστό η ίδια η Γερμανική Καγκελαρία, στη συνέχεια, τα επόμενα δηλαδή χρόνια, όταν ανέλαβε κυβέρνηση της χώρας μας το ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν παρείχαν καμία βοήθεια, παρά μόνο πιέσεις, όπως θα κάνει και τώρα, που η Άνγκελα Μέρκελ, έρχεται στην Αθήνα, προσκεκλημένη του διοικητή της χώρας Αντώνη Σαμαρά, για να επιθεωρήσει την κατάσταση της αποικίας. Η Γερμανία δεν πρόσφερε ποτέ καμία βοήθεια προς την Ελλάδα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι μέσα στη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι υποστηρίζουν, ακόμη και σήμερα, ότι ο Κώστας Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία συνετρίβησαν εκλογικά το 2009, εξαιτίας της στάσης που είχαν τηρήσει στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008. Μέχρι και αμφιλεγόμενα σχέδια δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού ήρθαν στην επιφάνεια, ώστε να στρωθεί κατάλληλα το έδαφος για την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού, όταν ευνοήσουν οι συνθήκες, κατά τα πρότυπα του θείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σε αυτή τη βάση ο Κώστας Καραμανλής, λέγεται σήμερα, ότι υπολογίζει πάρα πολύ σε αυτό που κάποιοι κύκλοι αναδεικνύουν ως αναγκαιότητα … δηλαδή τη νέα μεταπολίτευση. Δεν ήταν, όμως, η στάση της Γερμανίας μόνο στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, ούτε βέβαια η βαλκανική πολιτική του Βερολίνου, που συμπεριλήφθησαν στο μενού των συζητήσεων την τελευταία που η Άνγκελα Μέρκελ πάτησε σε ελληνικό έδαφος.

Γράψαμε παραπάνω ότι εκείνο το καλοκαίρι, το καλοκαίρι του 2007, λίγο πριν ολοκληρώσει τη θητεία του ο Κώστας Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου, σε εκείνη τη συγκυρία που ο πρώην πρωθυπουργός ήταν θεωρητικά ισχυρός, η Γερμανία ζητούσε γη και ύδωρ, αυτά δηλαδή που παραχώρησαν στη συνέχεια η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και ακόμη περισσότερο η δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου και με πιο κραυγαλέο και σκληρό για τον ελληνικό λαό τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα. Φυσικά η κυβέρνηση Καραμανλή δεν είναι άμοιρη ευθυνών, κάθε άλλο. Οι «πύλες» εισόδου, για την γενικότερη εφόρμηση και των γερμανικών συμφερόντων και την κατάκτηση των παραγωγικών τομέων στη χώρα μας, είχε ξεκινήσει αρχικά από τον γερμανοτραφή και άξιο εκπρόσωπο του «Ιερατείου της Φρανκφούρτης» πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη το 1996.

Το 2004, λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για εκείνη την περίοδο, το Βερολίνο είχε δείξει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για την άνοδο του Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία. Ήταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον δε, που όπως ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές, τα κανάλια επικοινωνίας είχαν ανοίξει πριν από την εκλογική μάχη της 7ης Μαρτίου 2004. Όπως επίσης υποστηρίζουν, στα τέλη του καλοκαιριού του 2007, ο Κώστας Καραμανλής ενώ βρισκόταν σε πλήρες αδιέξοδο, θεωρώντας ότι οι πυρκαγιές εντάσσονταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της ελληνικής κυβέρνησης, απευθύνθηκε ο ίδιος προσωπικά στην Άνγκελα Μέρκελ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση, η οποία βέβαια είχε ζητήσει και την πολύτιμη συνδρομή της Μόσχας στην κατάσβεση των πυρκαγιών, ζήτησε επίσης οικονομική συνδρομή από το Βερολίνο για να αντιμετωπίσει εκείνη την κρίση που είχε ξεσπάσει και απειλούσε με αποσταθεροποίηση την πολιτική ζωή του τόπου. Πολλά ειπώθηκαν για εκείνες τις πυρκαγιές και πολλά συνέβησαν στη συνέχεια, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Ας μην ξεχνά κανείς ότι ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έβραζε από οργή, αλλά παρόλα αυτά ο Κώστας Καραμανλής τον Σεπτέμβριο εκείνου του έτους επανεξελέγη πανηγυρικά για να ξεκινήσει μία κυβερνητική διετία σκανδάλων. Πάντως οι αποζημιώσεις που είχαν δοθεί εκείνη την περίοδο στους πυρόπληκτους αντιστοιχούσαν σε μεγάλα χρηματικά ποσά και δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι διερωτώνται σήμερα «που βρέθηκαν».

Η εφόρμηση του Βερολίνου 
Το 2008, είχε ήδη αρχίσει να διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δεν θα είχε πολύ μέλλον. Το πλιάτσικο από τους Γερμανούς μόλις είχε ξεκινήσει. Λίγο πριν μπει το καλοκαίρι του 2008 η τότε ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή η κυβέρνηση Καραμανλή με πρώτο βιολί τον Γιώργο Αλογοσκούφη ξεπουλά τον ΟΤΕ στην γερμανική Deutsche Telekom. Την ίδια περίοδο διεξάγονται διαρκείς συζητήσεις για την πώληση των σιδηροδρόμων που αλλού … μα σε γερμανικές εταιρείες φυσικά, ενώ ξεσπά με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση το σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της SIEMENS, η εμπλοκή πολιτικο – δημοσιογραφικών κύκλων στο οποίο είναι μεγαλύτερης έκτασης από ότι φαίνεται. Εκτός βέβαια από τον γερμανικό κολοσσό SIEMENS, υπήρχε και η Γερμανική MAN, ενώ κάποιοι λένε ότι η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ είναι εκείνη, η οποία ζητούσε από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να σημειωθεί επίσπευση των διαδικασιών στο θέμα της ανάληψης της δημοπρασίας που αφορούσε στην αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων από την γερμανική Hochtief. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση Καραμανλή και μάλιστα την περίοδο πριν από την ολοκληρωτική της κατάρρευση, όταν γνώριζαν πολύ καλά και στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Οικονομικών ότι η τα πράγματα στην ελληνική οικονομία δεν είναι καθόλου καλά, διέφυγαν στο εξωτερικό, σχεδόν ανενόχλητοι, οι βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση του σκανδάλου με τα μαύρα ταμεία της SIEMENS Καραβέλας και Χριστοφοράκος.

Στην παρούσα συγκυρία, τα πράγματα είναι χειρότερα από τότε. Φυσικά ισχύει αυτό, το οποίο πολύ πρόσφατα, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ότι δηλαδή «Η Μέρκελ έρχεται να στηρίξει την καταρρέουσα κυβέρνηση Σαμαρά». Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά δίνει μάχη οπισθοφυλακής για τα γερμανικά συμφέροντα. Επιστρέφοντας πίσω στην εποχή της διακυβέρνησης Καραμανλή, πρέπει να επισημανθεί ότι όλη η αλήθεια βρίσκεται σε κάποια τηλεφωνήματα που είχαν πραγματοποιηθεί, άτυπα εννοείται, τις παραμονές των εκλογών του Μαρτίου του 2004. Οι Γερμανοί ήθελαν να είναι βέβαιοι ότι δεν θα διαταραχθεί η άξονας Αθήνας – Βερολίνου, που είχε δημιουργηθεί επί των ημερών του Κώστα Σημίτη στην πρωθυπουργία, από το χρονικό διάστημα του 1996 – 2004. Εξάλλου ο Σοσιαλδημοκράτης Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο Καγκελάριος της εισόδου της Ελλάδας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση βρισκόταν ακόμη στην εξουσία μέχρι το 2005, χρονιά κατά την οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της στην Καγκελαρία η Άνγκελα Μέρκελ. Ο πολιτικά συγγενής προς την κα Μέρκελ Κώστας Καραμανλής, «κούμπωνε» στη διαδικασία συνέχισης της εφόρμησης των γερμανικών συμφερόντων στη χώρα μας, στο πλαίσιο ενός είδους "συνέχειας των κρατικών σχέσεων". Από κοντά και τα δομημένα συμφέροντα, στα οποία είχε ασκήσει μεγάλη κριτική ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κώστας Καραμανλής, αλλά μετά τις αναφορές στον Μπαϊρακτάρη, υποχώρησε σταδιακά. Εξάλλου τα θέματα ήταν πολλά: Εξοπλιστικά προγράμματα, SIEMENS, MAN, OTE, σιδηρόδρομοι και πόσα άλλα. Θα κλείσει άραγε αυτός ο κύκλος, που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. Ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν δείχνει διατεθειμένος να τον κλείσει. Εξάλλου στρώνει κόκκινο χαλί για τον ερχομό της νέο – αποικιοκράτισσας Μέρκελ στην αποικία.


kourdistoportocali

Ιράν προς Ισραήλ:"Αν μας επιτεθείτε θα χάσετε 10.000 πολίτες σας"!

Ιράν προς Ισραήλ:`Αν μας επιτεθείτε θα χάσετε 10.000 πολίτες σας`!
Πραγματικότητα ή Ψυχολογικός πόλεμος.;  Την απειλή ότι  σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ θα σκοτωθούν τουλάχιστον 10.000 Ισραηλινοί, εκτόξευσε ο πρώην διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ένας από τους συμβούλους του αγιατολλά Αλί Χαμενεΐ στρατηγός Μουχσέν Ρεζαγί.

Συμμετέχοντας σε επικοινωνία μέσω βίντεο με Ιρανούς φοιτητές, που σπουδάζουν στο Λονδίνο ο στρατηγός Μουχσέν Ρεζαγί είπε: «Εάν μας επιτεθούν (σ.σ. το Ισραήλ), οι δυνάμεις Αμεσης Αντίδρασης θα τους καταφέρουν ένα εξαιρετικά οδυνηρό χτύπημα. Ο αριθμός των θυμάτων θα είναι κατ’ ελάχιστον 10.000 άνθρωποι και τότε θα τη διακόψουν», σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ. 

Η λάσπη ως τέχνη...Η λάσπη ως τέχνη...
Όπως ο ναρκομανής δεν μπορεί πολύ καιρό χωρίς να πάρει την δόση του, έτσι και το καθεστώς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δείχνει την εξάρτηση μίσους που έχει προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Δημιουργώντας διάφορες αφορμές, φροντίζει να τροφοδοτεί συνεχώς αυτό το μίσος, διαμέσου των διαφόρων πολιτικών, κοινωνικών και δημοσιογραφικών φερεφώνων του.  Τα γνωστά «φουσκωμένα» περιστατικά στην Ραφήνα και το Μεσολόγγι έδωσαν, συν τοις άλλοις, την ευκαιρία να «ξεσπαθώσουν» κάποιοι και εντός κοινοβουλίου, εις βάρος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ένας απ’ αυτούς τους κάποιους είναι και ο μέχρι πρότινος παντελώς άγνωστος, έξω από τα γεωγραφικά όρια της εκλογικής του περιφέρειας, βο(υ)λευτής της ΝΔ στον Νομό Δράμας, Κυριαζίδης, ο οποίος επιτέθηκε στο Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, λέγοντας ότι τα Μέλη και οι Βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ καπηλεύονται τα εθνικά μας σύμβολα και χρησιμοποιούν την Ελληνική Σημαία ως… σφουγγαρόπανο. Αν μη τι άλλο, αυτό που χαρακτηρίζει τον Κυριαζίδη, πέραν της αναίδειας, του θράσους και της ψευδολογίας, είναι η επιλεκτική μνήμη. Τώρα θυμήθηκε να «ευαισθητοποιηθεί» για την Ελληνική Σημαία; Τώρα «θίχτηκε» ο Πατριωτισμός του; Πού ήταν, άραγε, πριν από λίγα χρόνια όταν ο συνάδελφος του, βο(υ)λευτής και αυτός της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υποστήριζε ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να καίει την Ελληνική Σημαία»; Πού ήταν, όταν η ΝΔ ως κυβέρνηση έδινε διαταγή να είναι μεσίστιες οι Σημαίες σε Στρατόπεδα μετά τον θάνατο του Φλωράκη, ο οποίος ως «καπετάν-Γιώτης» πολεμούσε τον Ελληνικό Στρατό την περίοδο 1946-49; Πού ήταν όταν το κόμμα, στο οποίο ανήκει, μοίραζε τις Ελληνικές Σημαίες σε πακιστανούς κι άλλους αλλοεθνείς ή μετά το τέλος των κομματικών συγκεντρώσεων πέταγε αυτές τις Σημαίες στα σκουπίδια; Ρητορικό, εννοείται, το ερώτημα καθώς είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο πως όταν οι φιλελεύθεροι (και όχι μόνον) στριμώχνονται και διακινδυνεύουν τα συντηρητικά τους συμφέροντα, τότε θυμούνται τον Πατριωτισμό, τα Εθνικά μας Σύμβολα και όλα τα υπόλοιπα «παρελκόμενα».
Την σκυτάλη, εκ μέρους της «μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης» πήρε ο Σπύρος (Άδωνις) Γεωργιάδης, με τις γνωστές ανούσιες θεωρίες περί άκρων, όπως και απόψεις νηπιακού επιπέδου περί δεξιάς και αριστεράς. Έβγαινε, μάλιστα, τηλεοπτικώς στις εισαγωγές των εκπομπών, όπου παρουσιάζεται ως βιβλιοπώλης, και δείχνοντας κάποιες φωτοτυπίες από το 1987 (και όχι από το 1990, Σπύρο, οι «ρουφιάνοι» σου δεν σε πληροφόρησαν σωστά) ψέλλιζε διάφορα.  Το 1987 ήταν η ίδια περίπου εποχή, όταν ο «συνέταιρός» του στην βουλή και στη ΝΔ, Μάκης Βορίδης, κράδαινε αυτοσχέδια «τσεκούρια», ως πρόεδρος της Νεολαίας ΕΠΕΝ τότε, προκειμένου να αμυνθεί από τις επιθέσεις των αναρχικών και των ακροαριστερών… Εμείς, σ’ ό,τι αφορά στον ίδιο τον Γεωργιάδη, δεν πρόκειται να πάμε τόσο πίσω, χρονικά. Μας αρκεί να γυρίσουμε τον χρόνο (και την μνήμη μας) λίγους μήνες πίσω, όταν ακόμη δεν είχε «αποστατήσει» από τον προηγούμενο πολιτικό φορέα που τον ανέδειξε, έτσι ώστε να θυμηθούμε -ορισμένα μόνο- απ’ όσα έλεγε για το νέο (πλέον) πολιτικό του σπίτι. Μιλούσε, λοιπόν, για «ΠΑΣΟΚ- ΝΔ  Α.Ε.», για την ανικανότητα της ΝΔ να κυβερνήσει και ότι θα πρέπει να είναι τρελοί όσοι θεωρούν ότι υπάρχει περίπτωση να αφήσει το (τότε) κόμμα του για να συνταχθεί με τη ΝΔ και τον Σαμαρά. Και, φυσικά, την κορυφαία του ατάκα, ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο χειρότερος υπουργός εσωτερικών που πέρασε ποτέ από την χώρα (και συμφωνώ απολύτως μαζί του). Μια ατάκα, την οποία συνόδευσε με χαχανίσματα. Την κατάληξη, βεβαίως, την ξέρουμε όλοι: δημόσια συγγνώμη του Γεωργιάδη προς τον Πάκη, μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, με τον δεύτερο κυριολεκτικά να το απολαμβάνει και τον Ελληνικό Λαό να κουνά περιφρονητικά το κεφάλι του…

ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΝΩ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!


ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Μετανάστες από γειτονικές χώρες, με λίγους μόνο μήνες ασφάλισης στην Ελλάδα και οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας, μπορούν να πάρουν την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ ύψους 716 ευρώ, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ...Βουλγάρα 60 ετών η οποία έχει δουλέψει μόνο έναν χρόνο στην Ελλάδα, κατοικεί στη χώρα και παίρνει από το ΙΚΑ σύνταξη του ΕΚΑΣ 716 ευρώ. Όχι, δεν είναι το τελευταίο σύντομο ρατσιστικό ανέκδοτο, αλλά η νέα ασφαλιστική καταιγίδα που θα μεγαλώσει αναπόφευκτα τη «μαύρη τρύπα» του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας μας.

Η "άλωση" του Αιγαίου από τη Τουρκία και η ελληνική σιωπή

Μεθοδική, συνεχής και χωρίς καμία απάντηση “άλωση” του Αιγαίου συντελείται κάθε μέρα με τις πτήσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, ειδικά στο ανατολικό Αιγαίο. Η φαινομενική “ηρεμία” που αποτυπώνεται στους αριθμούς των παραβιάσεων των τουρκικών αεροσκαφών δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα όσα πραγματικά επιδιώκει η Άγκυρα και τα οποία θα πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά την ελληνική κυβέρνηση η οποία ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σ΄ ένα άρθρο της στον Επενδύτη η Κύρα Αδάμ αναλύει την τακτική της Άγκυρας στο Αιγαίο επισημαίνοντας την σιωπή της Αθήνας.

Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ
Στις 10 Οκτωβρίου, εκτός απρόοπτου λόγω της κατάστασης στη Συρία, αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ύστερα από πρόσκληση του Δ. Αβραμόπουλου, με σκοπό να επιβεβαιωθεί ότι ο πολιτικός δίαυλος Αθήνας-Αγκύρας παραμένει ανοιχτός και να δοθεί «νέα ώθηση» στις πολυετείς, ατέρμονες και πολύπαθες διερευνητικές επαφές, το περιεχόμενο των οποίων παραμένει επισήμως άγνωστο.
Η επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου, αν και δεν έχει οριστεί ακόμα η ατζέντα, αναμένεται να ενεργοποιήσει τη συνάντηση «υψηλού επίπεδου» και ενδεχομένως να προαναγγείλει επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στην Αγκυρα. Την ίδια ώρα, όμως, η Τουρκία εξακολουθεί να παραβιάζει κατάφωρα την ελληνική κυριαρχία των νήσων του Αν. Αιγαίου, με την ελληνική κυβέρνηση να σιωπά, αποδεχόμενη πλέον την επιθετική πολιτική της Αγκυρας.
Στις 180 ημέρες πτήσεων από τις αρχές του 2012, δηλαδή μέσα σε εννέα μήνες, πέταξαν στο Αιγαίο 1.150 τουρκικά αεροσκάφη. Κατά τις πτήσεις αυτές προέβηκαν σε 3.500 παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου. Στους τουρκικούς σχηματισμούς των 4,6,8 και 12 τουρκικών F-16, τα δύο ή τα τέσσερα από αυτά ήταν οπλισμένα, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι τουρκικές πτήσεις στο Αιγαίο δεν είναι εκπαιδευτικές, αλλά πτήσεις ειδικού πολιτικού πλαισίου σε βάρος της Ελλάδας. Το ίδιο χρονικό διάστημα τα τουρκικά αεροσκάφη προέβηκαν σε ι.ιςο παραβάσεις κανόνων του ICAO, διότι* δεν κατέθεσαν σχέδια πτήσης στην ΥΠΑ, που είναι η μόνη αρμόδια Αρχή για την εναέρια κυκλοφορία, για την ασφάλεια πτήσεων και τη συνέγερ-ση της έρευνας και διάσωσης στο FIR Αθηνών. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν για τις τουρκικές πτήσεις στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Υπενθυμίζεται ακόμα ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ(;) το διευρυμένο χρονικώς μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ για τις πτήσεις κατά τη διάρκεια του θέρους.
Ωστόσο, οι ελληνικές αναχαιτίσεις είναι από μόνες τους αναποτελεσματικές, διότι δεν συνοδεύονται από πολιτικές και διπλωματικές ενέργειες προς τους αρμοδίους διεθνείς οργανισμούς. Τα πάμπολλα ελληνικά διαβήματα προς την Αγκυρα και μόνον καταλήγουν πάντα στο τουρκικό καλάθι των αχρήστων.

Διά του λόγου το αληθές, ο «Ε» παρουσιάζει έναν χάρτη της πτητικής δραστηριότητας στο Αιγαίο, μιας τυχαίας ημέρας (25-9-2012), από τα στοιχεία της Συμμαχικής Αεροπορικής Διοίκησης (Allied Air Command) του NATO στη Σμύρνη. Την ημέρα αυτή, τέσσερα τουρκικά F-16, εκ των οποίων τα δύο ήταν οπλισμένα με βλήματα αέρος αέρος (σ.σ. δηλαδή η πτήση δεν ήταν εκπαιδευτική), απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Μπαντίρμα για εκτέλεση ειδικής αποστολής στο Αιγαίο, ενώ τυπικώς και μόνον ίσχυαν ακόμα οι περιορισμοί του μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ. Τα τουρκικά F-16 κατέθεσαν κανονικά σχέδια πτήσης στην ΥΠΑ της Κωνσταντινούπολης με κωδικό LTBB, αλλά μόνον για το FIR Κωνσταντινούπολης και όχι στην ΥΠΑ Ελλάδας για την πτήση τους μέσα στο FIR Αθηνών.Παράλληλα, στα σχέδια πτήσης προς την ΥΠΑ Κωνσταντινούπολης καταγράφηκαν τα αεροδρόμια του Balikeshir και του Cili ως αεροδρόμια ανάγκης και το Canakale και το Cokceada ως ραντάρ συνεργασίας, καθώς επίσης και το δρομολόγιο της πτήσης, για να το γνωρίζουν τα τουρκικά μέσα έρευνας και διάσωσης. Η σχεδίαση αυτής της «τυχαίας» πτήσης έχει γίνει σε πολιτικό πλαίσιο του τουρκικού ΥΠΕΞ, προκειμένου να αμφισβητηθούν για μία ακόμα φορά πλείστα ελληνικά δικαιώματα στο Αιγαίο, που εκδηλώνονται με την εκτέλεση της πτήσης.
Λίγο πριν εισέλθουν στο FIR Αθηνών τα τουρκικά F-16, απογειώθηκαν από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λήμνου δύο ελληνικά F-16, προκειμένου να αναγνωρίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία ήταν άγνωστα ίχνη, δεδομένου ότι δεν είχαν καταθέσει σχέδια πτήσης στην ελληνική ΥΠΑ.
Τα ελληνικά F-16 αναγνώρισαν τα τουρκικά, τα οποία προχώρησαν σε 24 παραβιάσεις σε έξι ελληνικά νησιά, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία τους. Τα ελληνικά F-16 παρακολούθησαν τα τουρκικά, χωρίς ωστόσο μετά την πρώτη παραβίαση να τα προσεγγίσουν σε απόσταση βολής πυροβόλων όπλων, όπως προβλέπει η αναχαίτιση. Τα τουρκικά F-16 πέταξαν μέχρι τον 25 μεσημβρινό (μέση - διχοτόμηση του Αιγαίου) και μετά από 32 λεπτά πτήσης εξήλθαν του FIR Αθηνών.
Με την «τυχαία» αυτή πτήση μιας «τυχαίας ημέρας» στο Αιγαίο, τα τουρκικά F-16 υλοποιούν την πολιτική του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε πολλά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου και κατά συνέπεια θέτει όρους διεκδίκησης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, εφαρμόζει πολιτική διχοτόμησης του Αιγαίου για σκοπούς έρευνας και διάσωσης, στο πλαίσιο του ICAO καιτου ΙΜΟ, καθώς επίσης και τον έλεγχο του μισού Αιγαίου για σκοπούς αεροπορικού ελέγχου στο πλαίσιο του NATO και της ασφάλειας πτήσεων.

H διαταγή του ΝΑΤΟ(2006) και ο ραγιαδισμός των ελληνικών κυβερνήσεων

Τέτοιες πτήσεις, όπως αυτή στις 25.9.2012 γίνονται σε καθημερινή βάση, με μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση. Μέσα στην τελευταία εξαετία έχουν γίνει πάνω από 20 επισκέψεις Τούρκων πολιτικών στην Ελλάδα και Ελλήνων στην Τουρκία, καθώς και πλήθος νατοϊκών αξιωματούχων στην Ελλάδα και αντίστοιχες Σύνοδοι Κορυφής Εξωτερικών και Άμυνας του NATO, εκτός από τις περίπου 40 ελληνοτουρκικές διερευνητικές συζητήσεις. Ωστόσο, καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να θέσει θέμα άρσης της διαταγής του NATO του 2θθ6, με βάση καιτην οποία η Άγκυρα έχει παγιώσει τη συμπεριφορά διχοτόμησης του Αιγαίου:

Τον Αύγουστο του 2006, το Ανώτατο Στρατηγείο Ευρώπης του NATO στο Βέλγιο εξέδωσε διαταγή (Aegean Islands Policy Guidance, 21.8.2006), με την οποία ουσιαστικώς απαγορεύει στα ελληνικά στρατιωτικά αεροσκάφη να προσεγγίζουν εγγύτερα των 6 ν.μ. τα νησιά του Αν. Αιγαίου, να πετούν πάνω από αυτά και να προσγειώνονται σ' αυτά. Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Σικάγο 1944. για να επιβληθεί αυτή η απαγόρευση πτήσεων, πρέπει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (μέση Αιγαίου και ανατολικά) να μην είναι ελληνικά. Με άλλα λόγια, με τη διαταγή αυτή το NATO θεωρεί ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν είναι ελληνικά και γι' αυτό απαγορεύει στα ελληνικά μαχητικά να πετούν σ' αυτά. Με τη διαταγή αυτή, που είναι προϊόν τουρκικής πολιτικής, διασπάται η ελληνική κυριαρχία και μια δίκαιη οριοθέτηση της ΑΟΖ στην περιοχή καθίσταται πολύ δύσκολη , αν όχι αδύνατη, αφού η ελληνική ΑΟΖ τίθεται πλέον υπό διαπραγμάτευση, δεδομένου ότι το θέμα μετατρέπεται σε πολιτικό.
Οι τότε ΥΕΘΑ δεν επέλυσαν το πρόβλημα, μετέ-θεσαντην επίλυση του για τους μετέπειτα υπουργούς και κυβερνήσεις, οι μετέπειτα... στους μετέπειτα και έτσι το πρόβλημα σε βάρος της χώρας παραμένει άλυτο...

Ο προκλητικός κ. Νταβούτογλου

Οταν το 2010 ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επισκέφτηκε επίσημα την Αθήνα, τα τουρκικά F-16 αλώνιζαν στο Αιγαίο χωρίς ελληνική αντίδραση. Ο κ. Νταβούτογλου, μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου, δεν δίστασε να δηλώσει ότι τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη είναι αυτά που προέβησαν σε 4.500 παραβιάσεις στο Αιγαίο, εννοώντας έτσι ότι πολλά ελληνικά νησιά στο Αιγαίο δεν είναι ελληνικά.
Όταν αναχώρησε από την Αθήνα ο κ. Νταβούτογλου, τα τουρκικά F-16 μετέτρεψαν σε σουρωτήρι το Αιγαίο. Λίγες, μάλιστα, ημέρες πριν από την επίσκεψη Παπανδρέου στην Τουρκία, έφτασαν στο σημείο να δηλώσουν ότι το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι δεν είναι ελληνικά νησιά. Δηλαδή, κάθε επίσκεψη ένθεν και ένθεν αποτελεί, λόγω της διαχρονικής αδράνειας της ελληνικής πλευράς, τορπίλη στην ελληνική κυριαρχία και στα ελληνικά οικονομικά δικαιώματα στο Αιγαίο.

Δεν θα είναι παράξενο, επομένως, αν ο κ. Νταβούτογλου κατά την επικείμενη επίσκεψη του στην Αθήνα προσθέσει και άλλες τέτοιες δηλώσεις στο ενεργητικό του. Βεβαίως, οι αρμόδιοι υπουργοί αναμένεται να δηλώσουν εκ νέου ότι και αυτές οι συζητήσεις διεξήχθησαν «σε πολύ καλό κλίμα». Μόνον, το «κλίμα» του Αιγαίου το τρώει για την ώρα ο τουρκικός γάιδαρος και αν συνεχιστεί η ελληνική αδράνεια θα το ξεριζώσει εντελώς...onalertΣύνοδος ΝΑΤΟ: Αφγανιστάν ,Συρία τα θέματα συζήτησης


Σύνοδος ΝΑΤΟ: Αφγανιστάν ,Συρία τα θέματα συζήτησης
Οι υπουργοί Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο για να συζητήσουν σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν, ωστόσο αναμένεται επίσης να θίξουν και το ζήτημα της Συρίας, λίγες ημέρες μετά την κατακόρυφη αύξηση της έντασης στα τουρκικά σύνορα.
 
 Η Συρία δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη ατζέντα της εξαμηνιαίας αυτής συνόδου, αλλά "το ζήτημα είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια των συναντήσεων μεταξύ των υπουργών, στο περιθώριο των προγραμματισμένων συνόδων", δήλωσε ανώτερος δυτικός διπλωμάτης.
  
Το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε έκτακτη σύνοδο την Τετάρτη για να καταδικάσει "σθεναρά" το θάνατο πέντε Τούρκων πολιτών που σκοτώθηκαν από όλμο που εκτοξεύτηκε από τη Συρία, και κάλεσε τη Δαμασκό "να σταματήσει τις κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου".
  
Το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να επέμβει στη Συρία, όπου μια ένοπλη εξέγερση προσπαθεί να ανατρέψει την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, και συνεχίζει να καλεί για μια "πολιτική λύση", υπενθύμισε σήμερα ένας αξιωματούχος.
 
 Ένα άλλο επίκαιρο θέμα, η προτεινόμενη συγχώνευση ομίλων κατασκευής αμυντικού εξοπλισμού--του ευρωπαϊκού EADS και του βρετανικού BAE Systems--ενδέχεται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια των διμερών συναντήσεων που προβλέπονται μεταξύ των Υπουργών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, οι οποίοι αναμένεται επίσης να έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Λίον Πανέτα.
 
 Οι διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία ενός Ευρωπαίου "πρωταθλητή" της άμυνας είναι σε μια κρίσιμη φάση καθώς η προθεσμία έχει καθοριστεί μέχρι την Τετάρτη για να ενημερωθεί η ρυθμιστική αρχή των αγορών στο Λονδίνο.
  
Αυτό το σχέδιο συγχώνευσης δεν είναι αυστηρά θέμα συζήτησης για το ΝΑΤΟ, αλλά παρεμβαίνει καθώς η Ατλαντική Συμμαχία ανησυχεί περισσότερο για τις επιπτώσεις της μείωσης των αμυντικών προϋπολογισμών, θυμάτων της λιτότητας. Μόνο τέσσερις από τις 28 χώρες-μέλη δαπανούν 2% ή περισσότερο στις στρατιωτικές τους δαπάνες, και 19 έχουν περάσει κάτω από το όριο του 1,5%.
  
Ο επιχειρησιακός στόχος της Συμμαχίας είναι περισσότερο από ποτέ το Αφγανιστάν, όπου "η μετάβαση παραμένει σε καλό δρόμο", επανέλαβε σήμερα ένας ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.
  

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...