Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΩΝ ΓΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΗΑΘΗΝΑ 11-10-2012.

Στην κατεχόμενη Ελλάδα των κομισάριων του νεοταξισμού ο λαός μας δίδει καθημερινή μάχη για επιβίωση σε μια πατρίδα που έχει φύγει τελείως από τα χέρια του. Διοικείται από ξενοκίνητους και ελέγχεται από ξένους στρατούς κατοχής. Το ταμείο της ελληνικής οικογένειας και οι ελληνικοί δρόμοι έχουν αλλοτριωθεί. Τα εθνικά μας ζητήματα υπόκεινται πλήρως στη διάθεση των ψευτοσυμμάχων και των επίδοξων εισβολέων. Οι στρατοί κατοχής ενισχύονται με νέους λαθροεισβολείς. Και τα ελληνόφωνα γεράκια που έχουν σφετεριστεί την πολιτική εξουσία της χώρας χύνουν καθημερινά χολή και δηλητήριο σε βάρος του ελληνικού στρατού και του ελληνικού εθνικισμού.

Η Ελληνική Σημαία διώκεται και καίγεται διαρκώς είτε απευθείας είτε δια της προσβολής του εθνικού μας συναισθήματος. Η Ελληνική Φυλή λοιδορείται, διώκεται και απειλείται με μαρασμό και αφανισμό. Η εθνική ασφάλεια και η ελληνική ζωή διατρέχουν άμεσο κίνδυνο. Το δικαίωμα στην άμυνα, την αντεπίθεση και την επικράτηση είναι πλήρως διασφαλισμένο για τους Έλληνες όπως για κάθε ελεύθερο λαό και δεν πρόκειται να μας το στερήσει κανείς. Πολύ περισσότερο μάλιστα μέσα στην ίδια μας την πατρίδα όπου απόλυτοι κυρίαρχοι είμαστε εμείς και ουδείς άλλος.

Ο Αγών του Εθνικιστικού Κινήματος δίδεται για Σημαία και Φυλή ελληνική, κυρίαρχη και δυνατή. Δεν είναι απλός ρητορικός λόγος ούτε σχετίζεται με τα κούφια συνθήματα των γραικύλων και δωσίλογων πολιτικάντηδων. Είναι Ιερός Όρκος προς το Θεό, την Πατρίδα και το Λαό. Είναι πίστη αταλάντευτη και ιδεολογικός άξονας για την προάσπιση των αξιών μας και την ενδυνάμωση της πατρίδος. Πολιτική απόφαση και μάχη καθημερινότητας που έχει κεφαλή και μπροστάρη την τιμημένη ελληνική σημαία. Και φυσικά φρουρό ακοίμητο τον Στρατό μας. Για τους λόγους αυτούς όχι μόνο δεν θα υποχωρήσουμε αλλά και θα νικήσουμε στον πόλεμο που δεχόμαστε.

Βγήκανε οι ρέμπελοι για τους οποίους έκανε λόγο ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός για τα καλά στους δρόμους. Παρακρατικοί μαρξιστές και λαθρομετανάστες κίνησαν να πληγώσουν τον Ελληνισμό μας. Από τις απειλές περί τζιχάντ και την εγκληματικότητα στις ευθείες επιθέσεις για λόγους τάχα αντεκδίκησης εξαιτίας ενός υποτιθέμενου ρατσιστικού μίσους. Έτσι ονομάζουν μαζί με τις διεθνιστικές τους παρέες οι λαθρέποικοι την άμυνα των Ελλήνων υπέρ της ζωής και των παιδιών τους και ενάντια στην πορνεία και τα ναρκωτικά. Από κοντά ακολουθούν ως ενορχηστρωτές του κακού οι σκοτεινοί τύποι που βγάζουν αφρούς από το στόμα όταν βλέπουν ελληνική σημαία ακόμη και σε μια μπλούζα και βάζουν σαν άλλοτε φωτιές στα αστυνομικά τμήματα.

Τελικά η οικονομική κρίση δεν θα είναι αυτή που θα δώσει το έναυσμα για την νέα ελληνική επανάσταση. Δεν θα ανάψει το φιτίλι από το συρρικνωμένο ελληνικό τραπέζι και τα λουκέτα στα μαγαζιά. Όχι πως δεν πληγώνει η ανεργία. Ούτε πως μας αφήνουν αδιάφορους τα συσσίτια και οι αυτοκτονίες των συμπατριωτών μας. Κάθε άλλο, εξοργιζόμαστε γιατί αγαπούμε με πάθος τη ζωή και τα εθνοφυλετικά μας αδέλφια. Όμως ο χορός των λύκων μπροστά στα μάτια μας είναι αυτός που θα εξάψει το καταλαγιασμένο πάθος και θα ταράξει τα νερά ξεσηκώνοντας κύματα οργής. Το θράσος των βαρβάρων είναι που ξυπνάει συνειδήσεις πως εδώ είναι το Κάστρο της Φυλής μας και πως η μόνη κίνηση που επιτρέπεται είναι το ξεδίπλωμα της Σημαίας και η εκστρατεία κάθαρσης και επιβολής του Ελληνικού Έθνους.

Οι Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές είναι παρόντες στο ζωογόνο σάλεμα της ελληνικής κοινωνίας. Οι πυρσοί της ελληνικής αναγέννησης έχουν ήδη ανάψει και φωτίζουν εκεί που έχουν έως σήμερα επικρατήσει τα σκοτάδια του παρασιτικού νεοταξισμού. Το ξέρουν οι εχθροί μας και κάνουν τις δικές τους κινήσεις. Από τη μια πλευρά συνασπίζονται ακόμα και μέσα από τις ψεύτικες διαφορές τους έναντι της οικονομικής λαίλαπας των παγκόσμιων τοκογλύφων. Και από την άλλη στις απέναντι τουρκοπατημένες ελληνικές ακτές χιλιάδες λαθραίοι σύγχρονοι μήδοι ετοιμάζονται να κατακλύσουν νησιά, πόλεις και χωριά. Και τα πολιτικά ποντίκια που έχουν εισβάλλει χρόνους ασήκωτους στις ζωές μας ξορκίζουν λένε ένα πραξικόπημα που κίνησε για να έρθει και το προλάβανε οι φωστήρες και διασώστες της μαύρης καταχνιάς!

Πάψτε πια λούστροι και υποπόδια της σιωνιστικής παγκόσμιας διακυβέρνησης. Εδώ είναι Ελλάς! Κουμάντο κάνει η Γαλανόλευκη Σημαία και υπέρτατη αξία είναι η Νίκη της Ελληνικής Φυλής που θα σας σαρώσει όλους πέρα έως πέρα. Λύκοι τώρα είμαστε εμείς, τρανών προγόνων ιχνηλάτες, παιδιά σπουδαίων Ελλήνων κατακτητών που θα κατασπαράξουμε όσους μολύνουν τη φυλετική μας ψυχή και τα σύμβολά μας. Τυμβωρύχοι, πράκτορες και αλλογενείς εισπράκτορες το πανηγύρι σας έλαβε τέλος. Ο θησαυρός της ψυχής μας είναι η πατρίδα και τα γεννήματά μας. Και την ευλογία για να φυλάττουμε τις Πύλες του δικού μας κόσμου την έχουμε πάρει από πολύ ψηλά. Δεν φτάνει το μπόι σας ίσαμε το Θεό.

Ορθά τα λάβαρα Έλληνες! Ψηλά το κεφάλι. Αγριωπό και σπινθηροβόλο το βλέμμα. Ξιφουλκούμε και παίρνουμε πίσω την Πατρίδα μας. Τα μολυσμένα τουρκικά σκυλιά περιμένουν κι αυτά να βρεθούμε σε αδυναμία για να εισβάλλουν. Όμως ο Ελληνικός Στρατός είναι πανέτοιμος. Και το Εθνικοκοινωνικό Κίνημα μπροστά με τον ελληνικό λαό λευτερώνουν εθνική αξιοπρέπεια και οδούς.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
      

Η ομιλία του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα Εκτύπωση E-mail 10-10-2012 09:36:26


ImageΑποτελεί την πνευματική παρακαταθήκη του Γέρου του Μωριά προς τη νέα γενιά. Εκφωνήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1838 στην Πνύκα και  πρωτοδημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 1838 στην αθηναϊκή εφημερίδα «Αιών», που εξέδιδε ο ιστορικός Ιωάννης Φιλήμων.
Στις 7 Οκτωβρίου 1838 ο γηραιός στρατηγός και εν ενεργεία Σύμβουλος Επικρατείας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης επισκέφθηκε το Βασιλικό Γυμνάσιο της Αθήνας (νυν 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας) για να παρακολουθήσει τη διδασκαλία του γυμνασιάρχη Γεωργίου Γενναδίου (1784-1854) για τον Θουκυδίδη. Τόσο εντυπωσιάστηκε από την «παράδοσιν του πεπαιδευμένου γυμνασιάρχου και από την θέαν τοσούτων μαθητών», ώστε εξέφρασε την επιθυμία να μιλήσει και ο ίδιος προς τους μαθητές. Την πρότασή του απεδέχθη ο Γεννάδιος και λόγω της στενότητας του χώρου και του πλήθους των μαθητών η ομιλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ορίσθηκε για τις 10 το πρωί της 8ης Οκτωβρίου 1838 στην Πνύκα.
Το γεγονός μαθεύτηκε στη μικρά τότε Αθήνα και εκτός από τους μαθητές, πλήθος ανθρώπων «διαφόρων επαγγελμάτων και τάξεων» συνέρρευσε στην Πνύκα το πρωί της 8ης Οκτωβρίου για να ακούσει τον ηγέτη της Επανάστασης του '21. Ξαφνικά, στον χώρο της ομιλίας εμφανίσθηκε «σμήνος χωροφυλακής», αποφασισμένο να διαλύσει τη συγκέντρωση, επειδή προφανώς, ως βασιλικότερο του βασιλέως Όθωνα, τη θεώρησε αντικαθεστωτική. Όμως, μετά τη διαβεβαίωση του γυμνασιάρχη και των καθηγητών για το «αθώο της πράξεως», οι χωροφύλακες αποχώρησαν και η ομιλία έγινε κανονικά. Άλλωστε, ο Κολοκοτρώνης δεν αποτελούσε κίνδυνο για τη δυναστεία, αφού τα είχε βρει με τον Όθωνα και κατείχε μάλιστα το αξίωμα του Συμβούλου της Επικρατείας, δηλαδή του πολιτικού συμβούλου του βασιλιά. (Το Συμβούλιο της Επικρατείας εκείνης της εποχής, που ήταν πολιτικό σώμα, δεν πρέπει να συγχέεται με το σημερινό Συμβούλιο της Επικρατείας, που είναι δικαστικός σχηματισμός.)

Η oμιλία

Παιδιά μου!
Εις τον τόπο τούτο, οπού εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημηγορούσαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί, και άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φθάσω τα ίχνη των. Εγώ επιθυμούσα να σας ιδώ, παιδιά μου, εις την μεγάλη δόξα των προπατόρων μας, και έρχομαι να σας ειπώ, όσα εις τον καιρό του αγώνος και προ αυτού και ύστερα απ' αυτόν ο ίδιος επαρατήρησα, και απ' αυτά να κάμωμε συμπερασμούς και δια την μέλλουσαν ευτυχίαν σας, μολονότι ο Θεός μόνος ηξεύρει τα μέλλοντα. Και δια τους παλαιούς Έλληνας, οποίας γνώσεις είχαν και ποία δόξα και τιμήν έχαιραν κοντά εις τα άλλα έθνη του καιρού των, οποίους ήρωας, στρατηγούς, πολιτικούς είχαν, δια ταύτα σας λέγουν καθ' ημέραν οι διδάσκαλοί σας και οι πεπαιδευμένοι μας. Εγώ δεν είμαι αρκετός. Σας λέγω μόνον πως ήταν σοφοί, και από εδώ επήραν και εδανείσθησαν τα άλλα έθνη την σοφίαν των.
Εις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί Έλληνες, από τους οποίους και ημείς καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομα τούτο. Αυτοί διέφεραν από ημάς εις την θρησκείαν, διότι επροσκυνούσαν τες πέτρες και τα ξύλα. Αφού ύστερα ήλθε στον κόσμο ο Χριστός, οι λαοί όλοι επίστευσαν εις το Ευαγγέλιό του, και έπαυσαν να λατρεύουν τα είδωλα. Δεν επήρε μαζί του ούτε σοφούς ούτε προκομμένους, αλλ' απλούς ανθρώπους, χωρικούς καί ψαράδες, και με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος έμαθαν όλες τες γλώσσες του κόσμου, οι οποίοι, μολονότι όπου και αν έβρισκαν εναντιότητες και οι βασιλείς και οι τύραννοι τους κατέτρεχαν, δεν ημπόρεσε κανένας να τους κάμη τίποτα. Αυτοί εστερέωσαν την πίστιν.
Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι καί τους υπόταξαν. Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι ημπορούσαν, δια να αλλάξη ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλ' εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν. Τον ένα έκοπταν, ο άλλος το σταυρό του έκαμε. Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ [αντιβασιλέα], έναν πατριάρχη, καί του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος. Ύστερον έγιναν οι κοτζαμπάσηδες [προεστοί] εις όλα τα μέρη.
Η τρίτη τάξη, οι έμποροι και οι προκομμένοι, το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέρνοντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, και αυτή αύξαινε κάθε ήμερα χειρότερα· διότι, αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση, τον ελάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, ή εσύρετο από τον έμπορο της Ευρώπης ως βοηθός του ή εγίνετο γραμματικός του προεστού. Και μερικοί μην υποφέροντες την τυραννίαν του Τούρκου και βλέποντας τες δόξες και τες ηδονές οπού ανελάμβαναν αυτοί, άφηναν την πίστη τους και εγίνοντο Μουσουλμάνοι. Καί τοιουτοτρόπως κάθε ήμερα ο λαός ελίγνευε καί επτώχαινε.
Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετάφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία, και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς οπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποίους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε. Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι. Και έτσι έγινε και επροόδευσεν η Εταιρεία.
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.
Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα. Άλλά δεν εβάσταξε!
Ήλθαν μερικοί και ηθέλησαν να γένουν μπαρμπέρηδες εις του κασίδη το κεφάλι. Μας πονούσε το μπαρμπέρισμά τους. Μα τι να κάμομε; Είχαμε και αυτουνών την ανάγκη. Από τότε ήρχισεν η διχόνοια και εχάθη η πρώτη προθυμία και ομόνοια. Και όταν έλεγες τον Κώστα να δώσει χρήματα διά τας ανάγκας του έθνους ή να υπάγει εις τον πόλεμο, τούτος επρόβαλλε τον Γιάννη. Και μ' αυτόν τον τρόπο κανείς δεν ήθελε ούτε να συνδράμει ούτε να πολεμήσει. Και τούτο εγίνετο, επειδή δεν είχαμε ένα αρχηγό και μίαν κεφαλή. Άλλά ένας έμπαινε πρόεδρος έξι μήνες, εσηκώνετο ο άλλος και τον έριχνε και εκάθετο αυτός άλλους τόσους, και έτσι ο ένας ήθελε τούτο και ο άλλος το άλλο. Ισως όλοι ηθέλαμε το καλό, πλην καθένας κατά την γνώμη του.
Όταν προστάζουνε πολλοί, ποτέ το σπίτι δεν χτίζεται ούτε τελειώνει. Ο ένας λέγει ότι η πόρτα πρέπει να βλέπει εις το ανατολικό μέρος, ο άλλος εις το αντικρινό και ο άλλος εις τον Βορέα, σαν να ήτον το σπίτι εις τον αραμπά και να γυρίζει, καθώς λέγει ο καθένας. Με τούτο τον τρόπο δεν κτίζεται ποτέ το σπίτι, αλλά πρέπει να είναι ένας αρχιτέκτων, οπού να προστάζει πως θα γενεί. Παρομοίως και ημείς εχρειαζόμεθα έναν αρχηγό και έναν αρχιτέκτονα, όστις να προστάζει και οι άλλοι να υπακούουν και να ακολουθούν. Αλλ' επειδή είμεθα εις τέτοια κατάσταση, εξ αιτίας της διχόνοιας, μας έπεσε η Τουρκιά επάνω μας και κοντέψαμε να χαθούμε, και εις τους στερνούς επτά χρόνους δεν κατορθώσαμε μεγάλα πράγματα.
Εις αυτή την κατάσταση έρχεται ο βασιλεύς, τα πράγματα ησυχάζουν και το εμπόριο και ή γεωργία και οι τέχνες αρχίζουν να προοδεύουν και μάλιστα ή παιδεία. Αυτή η μάθησις θα μας αυξήσει και θα μας ευτυχήσει. Αλλά διά να αυξήσομεν, χρειάζεται και η στερέωσις της πολιτείας μας, η όποία γίνεται με την καλλιέργεια και με την υποστήριξη του Θρόνου. Ο βασιλεύς μας είναι νέος και συμμορφώνεται με τον τόπο μας, δεν είναι προσωρινός, αλλ' η βασιλεία του είναι διαδοχική και θα περάσει εις τα παιδιά των παιδιών του, και με αυτόν κι εσείς και τα παιδιά σας θα ζήσετε. Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος. Όλα τα έθνη του κόσμου έχουν και φυλάττουν μια Θρησκεία. Και αυτοί, οι Εβραίοι, οι όποίοι κατατρέχοντο και μισούντο και από όλα τα έθνη, μένουν σταθεροί εις την πίστη τους.
Εγώ, παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξ αιτίας των περιστάσεων, έμεινα αγράμματος και δια τούτο σας ζητώ συγχώρηση, διότι δεν ομιλώ καθώς οι δάσκαλοι σας. Σας είπα όσα ο ίδιος είδα, ήκουσα και εγνώρισα, δια να ωφεληθήτε από τα απερασμένα και από τα κακά αποτελέσματα της διχονοίας, την οποίαν να αποστρέφεσθε, και να έχετε ομόνοια. Εμάς μη μας τηράτε πλέον. Το έργο μας και ο καιρός μας επέρασε. Και αι ημέραι της γενεάς, η οποία σας άνοιξε το δρόμο, θέλουν μετ' ολίγον περάσει. Την ημέρα της ζωής μας θέλει διαδεχθή η νύκτα του θανάτου μας, καθώς την ημέραν των Αγίων Ασωμάτων θέλει διαδεχθή η νύκτα και η αυριανή ήμερα. Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε· και, δια να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του Θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία.
Τελειώνω το λόγο μου. Ζήτω ο Βασιλεύς μας Όθων! Ζήτω οι σοφοί διδάσκαλοι! Ζήτω η Ελληνική Νεολαία!

[Αναδημοσίευση από sansimera.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι…

…ή, το κυνήγι του χαμένου δισκοπότηρου

του Κώστα Καββαθά

Δημοσιεύθηκε στο “1ο ΘΕΜΑ” στις 07.10.12
Ακούγοντας τους κάθε λογής αναρμόδιους να μιλάνε για ανάπτυξη φέρνω στο νου τις προσπάθειες ενός τμήματος της δικής μου γενιάς να «κάνει κάτι στην Ελλάδα». Αν και καταγεγραμμένες με κάθε λεπτομέρεια, στα ιστολόγια που περιέχουν τα άρθρα και τα ρεπορτάζ που έχω κάνει απ’ το 1958 μέχρι …χτες, θα προσπαθήσω να αναφέρω μερικές απ’ αυτές για να δείτε πως, ένα παχύδερμο, αυτοεξυπηρετούμενο, πελατειακό και κομματικό «κράτος», τις έστειλε στον Κάλαθο Αχρήστων που παραμονεύει πίσω απ’ το γραφείο του κάθε λογής (αν)αρμόδιου.
Θα ξεκινήσω απ’ την δεκαετία του ’50 που, καμιά εκατοστή Αθηναίοι, Εδεσσαίοι και Θεσσαλονικείς νέοι (και νέες), μάθαιναν να σχεδιάζουν και κατασκευάζουν ανεμόπτερα και μονοθέσια πειραματικά αεροπλάνα.

Τι θέλεις ρε κορίτσι μου;


«Veni, vidi, vici» που σημαίνει «ήρθα, είδα, νίκησα». Το είπε ο Ιούλιος Καίσαρας νικώντας τον βασιλιά Φαρνάκη του Πόντου το 47 π.Χ.  Πρέπει να το είπε στον εαυτό της και η Άγκελα Μέρκελ όταν θα απογειωνόταν χθες το απόγευμα από την Αθήνα. Κατά τα λοιπά, η Γερμανίδα καγκελάριος το μόνο που είπε σε μας και καταγράφηκε σαν είδηση από τα παγκόσμια media είναι πως «εύχεται και ελπίζει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ». Δηλαδή, για να κάνω και το μεταφραστή, «χαιρέτα μου τον πλάτανο»!
Με βάση τα όσα ακούσαμε – αν υπάρχουν πράγματα που δεν ακούσαμε, ας μας τα πουν – μπορούμε να κάνουμε πέντε βασικές διαπιστώσεις.
Διαπίστωση πρώτη: Η  Ελλάδα σε καμιά περίπτωση δεν πιστώνεται καμιά επιτυχία από αυτή την επίσκεψη. Οι τόσο χλιαρές δηλώσεις ευχής και ελπίδας  μοιάζουν με τα παρηγορητικά λόγια που ανταλλάσουν οι συγγενείς με τους ασθενείς στην εντατική. Συνήθως εκεί κοντά βρίσκεται και κάποιο executive «κοράκι» από παρακείμενο γραφείο τελετών μοιράζοντας καρτούλες «για ώρα ανάγκης».
Για τον Αντώνη Σαμαρά λοιπόν πρέπει να έχει καταστεί σαφές πως δεν έχει και πολλά να περιμένει απ’ έξω. Πράγμα που σημαίνει πως από δω και πέρα το παιχνίδι είναι αποκλειστικά στα δικά του χέρια και ό,τι κάνει μόνος του. Μπορεί να συγκυβερνά με άλλα δυο κόμματα,  αλλά οι εξελίξεις τον καθιστούν απόλυτα κυρίαρχο πρωθυπουργό. Αν βγάλει τη χώρα από την κρίση θα τον γράψει η ιστορία, αν σκάσει η χώρα θα είναι στα δικά του χέρια.
Διαπίστωση δεύτερη: Όπως έγραψα επανειλημμένως η κ. Μέρκελ έκανε αυτή την επίσκεψη μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους και με το βλέμμα της στραμμένο στις γερμανικές εκλογές του επόμενου χρόνου.
Με το να μην έχει κλείσει το θέμα της δόσης στην Ελλάδα μετά την τελευταία σύνοδο του  Eurogroup,  ήξερε πως θα γινόταν πανευρωπαϊκός χαμός  μέχρι την επικείμενη σύνοδο κορυφής. Ο χαμός αυτός θα μπορούσε να οδηγήσει σε «ατυχήματα»,  με ανυπολόγιστο οικονομικό αλλά και πολιτικό κόστος.  Η Γερμανική απροθυμία για πραγματική βοήθεια και στήριξη του ευρωπαϊκού νότου επιχειρήθηκε να καλυφθεί με μια επικοινωνιακή επίσκεψη και μένουν όλα ανοιχτά για τη Σύνοδο Κορυφής.

''Όχι στην εξαθλίωση των συνταξιούχων''

O Φραγκούλης Φράγκος γράφει : «Ποιά Τουρκία; Ποιοί Τούρκοι;»O Φραγκούλης Φράγκος γράφει : «Ποιά Τουρκία; Ποιοί Τούρκοι;»
Μία πραγματικά ριζοσπαστική θεώρηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και της γενικότερης ύπαρξης του τουρκικού κράτους στην περιοχή περιλαμβάνεται στο βιβλίο  με τίτλο ''Ποιά Τουρκία; Ποιοί Τούρκοι;'' του στρατηγού και επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου.
«Όλα αυτά τα στοιχεία αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης των μειονοτήτων στην Τουρκία μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όλοι οι παλιοί και αλλοτριωμένοι κάτοικοι της Μικράς Ασίας αναμένουν και αναζητούν το φως στο Φανάρι και στην Ορθοδοξία για να επανασυστήσουν το δικό τους ΝΕΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, μαζί με τους συνειδητοποιημένους, πλέον, Οθωμανούς. Αυτοί οι λαοί, οι οποίοι είναι λαοί της Μικράς Ασίας και σε καμία περίπτωση δεν είναι Τούρκοι, έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστούν, εθνικά και θρησκευτικά, όπως οι ίδιοι επιθυμούν»!
Πάει για ... εγκεφαλικό ο Νταβούτογλου, σίγουρα!
Ας δούμε και την αφήγηση των προσωπικών στιγμών και βιωμάτων που οδήγησαν στην συγγραφή του βιβλίου:
«Ήταν μια χειμωνιάτικη μέρα του Νοεμβρίου του 1991, όταν, νεαρός αντισυνταγματάρχης, έφτασα στην Άγκυρα με την ιδιότητα του Στρατιωτικού Ακολούθου της Ελληνικής Πρεσβείας»  διηγείται ο στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος, πρώην Αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Αμυνας . «Ο πατέρας μου, Στέργιος, γεννημένος το 1914 στη Χαριούπολη της Ανατολικής Θράκης, από πατέρα Σφακιανό και μάνα Ανατολικοθρακιώτισσα, μου περιέγραφε στα παραμύθια του έναν τόπο λατρευτό και ευλογημένο· αλλά, έξω από τον κόσμο του παιδικού ονείρου, αιωρούνταν ερωτηματικά εάν θα πρέπει να συνεχίσω κι εγώ να τον αγαπώ. Ήθελα να διαπιστώσω ο ίδιος αν, μετά τον ξεριζωμό της Μικρασιατικής Καταστροφής, υπήρχαν ακόμα ψήγματα των Ελλήνων και των λαών της Μικράς Ασίας ή αν είχαν απομείνει μόνο τα σπασμένα μάρμαρα. Έμεινα τρία χρόνια και, το καλοκαίρι του 1998, επανήλθα στην Άγκυρα ως Ακόλουθος Άμυνας, έχοντας πλέον στις αποσκευές μου όχι τα παιδικά μου παραμύθια, αλλά γνώση της σύγχρονης Τουρκίας και τη βεβαιότητα ότι γύρω μου υπήρχαν και υπάρχουν όλοι οι λαοί που κατοικούν για πολλές χιλιάδες χρόνια αυτό τον τόπο. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να προσεγγίσω το θέμα πιο αναλυτικά, ξεκινώντας από τη μάχη του Μαντζικέρτ (1071) μέχρι και σήμερα, , και να ενδυναμώσω την αγάπη μου για τον κάτοικο της σημερινής Τουρκίας, αλλά με ερωτηματικά για τον ανερχόμενο νεο-οθωμανισμό, που διακατέχει αυτούς που συνεχίζουν να αμφισβητούν φιλίες, αξίες και γειτνίαση".΄
Στην  μελέτη αυτή ο συγγραφέας αναζήτησε έγγραφα, αρχεία, στοιχεία και βιβλιογραφία από διάφορες πηγές, ώστε να διεμβολίσει την ιστορική πραγματικότητα της Μικράς Ασίας, ξεκινώντας με γεγονότα που συνέβησαν πριν από μια περίπου χιλιετία και αφορούν τη μετάλλαξη των ντόπιων χριστιανών σε «Τούρκους» και «μουσουλμάνους» (με αποκορύφωμα τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την καταγωγή πολλών κορυφαίων αξιωματούχων και πολιτικών της Τουρκίας, όπως ο Ερντογάν, ο ίδιος ο Κεμάλ, ακόμα και ο Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής).

Κ. Παπούλιας: Ο ελληνικός λαός έχει σχεδόν εξαντλήσει την αντοχή του ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_621.html#ixzz28srLDEZ0Από τη συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με την Γερμανία Καγκελάριο:
K.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Θέλω να σας υποδεχθώ εγκάρδια.  H επίσκεψή σας είναι μία πολύ σημαντική επίσκεψη σε μια στιγμή, θα το ζήσατε και εσείς, που ο ελληνικός λαός περνάει δύσκολες στιγμές.  Σχεδόν έχει εξαντλήσει την αντοχή του.
Και βέβαια πρέπει να σκεφτούμε μέτρα που θα δώσουν ελπίδες σε αυτόν τον λαό που υποφέρει.  Και μιλάω ιδιαίτερα για αναπτυξιακά μέτρα. Να καταπολεμήσουμε την ανεργία των νέων, που είμαστε πλέον πρωταγωνιστές, μπροστά από την Ισπανία, και βέβαια και την ανεργία των γυναικών.
Δεν έχω τίποτα άλλο να σας πω, θα τα πούμε στη συνέχεια, κυρία Πρωθυπουργέ, αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα για την επίσκεψή σας.


A.MERKELΕυχαριστώ πολύ.  Και για μένα είναι μεγάλη τιμή που μου δίνεται η ευκαιρία να σας συναντήσω.  Γνωρίζω ότι αυτή η πορεία για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ήρθα εδώ υπό την ιδιότητά μου – πράγμα που τόνισα και προς τον Πρωθυπουργό – ως εταίρος και ως φίλη της Ελλάδας. Οπουδήποτε μπορούμε, θέλουμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε στην επίλυση των προβλημάτων.  Ευχαριστώ που μου δίνεται η ευκαιρία να βρεθώ εδώ, κύριε Πρόεδρε.-
πηγή

Η επίσκεψη Νταβούτογλου «βρωμάει» πολύ…


Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό. Αμέσως μετά το «ήλθα, είδα, επέβαλα και απήλθα» της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ και για την ακρίβεια, την επόμενη ημέρα, στην Ελλάδα ήρθε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, για συζητήσεις εφ’ όλης της ύλης, όπως δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Κατά την επίσκεψή του στην γερμανοκρατούμενη λαθρο-αποικία (γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;) ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον φερόμενο ως πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά. Και αυτές οι συναντήσεις όχι μόνο δείχνουν αλλά και είναι αρκετά ύποπτες ως προς τον χρόνο που γίνονται, αλλά και πρόκειται να λειτουργήσουν ως πυλώνες πολλών και σοβαρών εξελίξεων για την χώρα μας στο άμεσο μέλλον.
Τι έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας;
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Επειδή αυτές οι συναντήσεις – συζητήσεις μεταξύ δύο υπουργών δεν γίνονται χωρίς προεργασία κι επειδή πριν από την συνάντηση δύο (οποιονδήποτε) υπουργών διάφορες επιτροπές από τις δύο (οποιεσδήποτε) χώρες συναντιούνται και συζητούν επί ειδικών θεμάτων, προετοιμάζοντας σειρά συμφωνιών, πιστεύουμε πως και στην συγκεκριμένη συνάντηση ακολουθήθηκε η διεθνής οδός και υλοποιήθηκαν επαφές ειδικών επιτροπών, που ασχολήθηκαν με συγκεκριμένα θέματα και κατέληξαν σε μία σειρά από συμφωνίες οι οποίες και θα οριστικοποιηθούν στην επίσκεψη Νταβούτογλου (εκτός και εάν υπήρξαν κάποιες μικρο-διαφορές, για να λυθούν στη συνάντηση κορυφής των δύο υπουργών).
Το ζητούμενο είναι, τι συζητήθηκε και τι έχει προσυμφωνηθεί από τις επιτροπές αυτές. Η εφ’ όλης της ύλης συζήτηση -είτε μας αρέσει είτε όχι- δυστυχώς ή ευτυχώς συμπεριλαμβάνει σειρά από ζητήματα μείζονος ενδιαφέροντος για την Ελλάδα (και την Τουρκία φυσικά), όπως είναι η «τουρκική μειονότητα» της Θράκης, ο ρόλος της Άγκυρας (μέσω του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής) στην περιοχή, η υφαλοκρηπίδα, η ΑΟΖ, το θέμα γκρίζων ζωνών – περιοχών – νησιών του Ανατολικού (και όχι μόνο) Αιγαίου, το θέμα του Καστελλόριζου (που επιπλέει σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του τούρκου υπουργών Εξωτερικών), καθώς και ένας μεγάλος αριθμός νησίδων του Αιγαίου (αλλά και της Γαύδου) των οποίων η Ελληνικότητα αμφισβητείται επισήμως από την τουρκική πλευρά.

Λαμβανομένων υπόψιν των συγκεκριμένων δεδομένων, αλλά και της πάγιας διεθνούς ακολουθούμενης τακτικής στον χώρο της διπλωματίας, μπορεί ο κ. Αβραμόπουλος να δημοσιοποιήσει τα (ηχητικά) πρακτικά της ιδιαίτερης συνάντησής του με τον τούρκο ομόλογό του; Επειδή είναι προφανές πως “για λόγους εθνικής σκοπιμότητας”, αλλά και για λόγους που εμπίπτουν στο «άκρως απόρρητο» των συζητήσεων αυτών, ο κ. Αβραμόπουλος δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει ούτε μία αλήθεια από αυτή την συνάντηση, εμείς θα τον παραπέμψουμε ως πιθανό συνένοχο διαμοιρασμού του Αιγαίου, απώλειας της εθνικής κυριαρχίας σε σειρά νησίδων και βραχονησίδων του ανατολικού Αιγαίου, σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της περιοχής νοτίως του Καστελλόριζου, σε σιωπηλή αποδοχή της παρεμβατικής εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας στην Θράκη και σε αποδοχή των τουρκικών θέσεων για την Ελληνική ΑΟΖ…
Η παράξενη συνάντηση με τον Σαμαρά
Όμως, εάν είναι φυσιολογικό ότι ο κ. Νταβούτογλου συνάντησε τον Έλληνα ομόλογό του, απολύτως παράδοξο αποτελεί η συνάντησή του με τον φερόμενο ως πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά. Κι αυτό, επειδή η συνάντηση αυτή δεν μπορούσε να περιέχει καμία ανταλλαγή απόψεων –πέραν του πόσο καλό είναι το Ελληνικό τσάι-, επειδή δεν υπάρχει ομοτιμία μεταξύ των θεσμικών ρόλων των δύο ανδρών.
Αυτή η συνάντηση -αν δεν πρόκειται για γκάφα ολκής της Ελληνικής διπλωματίας ή εάν δεν έγινε κατόπιν άνωθεν (βλ. Ομπάμα και Μέρκελ) πιέσεων- αποτελεί κόλαφο για τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φαίνεται να συζητά με έναν κατώτερό του στην πολιτική ηγεσία… και ως εκ τούτου ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός αυτό-υποβιβάστηκε, για άγνωστους σε όλους εμάς λόγους.
Και το θέμα είναι: γιατί δέχθηκε αυτή τη συνάντηση ο κ. Σαμαράς; Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας με έναν μη ομόλογό του; Τι ήταν αυτό το τόσο επείγον που δεν μπορούσε να κάνει τον Αχμέτ Νταβούτογλου (ή τον Αντώνη Σαμαρά) να περιμένει; Το θέμα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο δημοσιοποιήθηκε πως συζητήθηκε, το χειρίζεται ο κ. Δένδιας. Δεν μπορούσε ο κ. Σαμαράς να ρωτήσει τον υπουργό του και συναντήθηκε με τον κ. Νταβούτογλου για να ενημερωθεί; Μήπως ήθελε να μειώσει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο; Είναι προφανές, πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Είναι σαφές πως η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών περιείχε κάποιο άλλο, σοβαρότερο θέμα, το οποίο ίσως θα μάθουμε μετά από πολύ καιρό, όταν δηλαδή θεωρηθεί πολιτικά ασφαλές να μάθουν οι Έλληνες την αλήθεια (ή όπως συνήθως συμβαίνει ένα μέρος της αλήθειας…)

Ιστορική πρόταση Νόμου της Χρυσής Αυγής για την Ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖΙστορική πρόταση Νόμου της Χρυσής Αυγής για την Ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ
Πάγια θέση του ΛΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ότι η Ελλάς πρέπει να ασκεί τα νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα που της παρέχει το Διεθνές Δίκαιο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί σαφές μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι το Ελληνικό Κράτος είναι αποφασισμένο να περιφρουρήσει την ανεξαρτησίκα του και τα νόμιμα δικαιώματά του με κάθε τρόπο και μέσο. Για το λόγο αυτό, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματός μας, τηρώντας μία από τις κεντρικές προεκλογικές εξαγγελίες για την ανάγκη αξιοποίησης του ενεργειακού πλούτου της χώρας μας το συντομότερο δυνατόν, κατέθεσε την Δευτέρα στη Βουλή μία ιστορική πρόταση νόμου, την πρώτη από την ίδρυση του νεώτερου ελληνικού κράτους, για την ανακήρυξη της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και (προ)καλεί άπαντες τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να την στηρίξουν και να την ψηφίσουν!

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
Για την «Ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από την Ελληνική Δημοκρατία»
Άρθρο 1
«Σκοπός και πεδίο εφαρμογής»
Σκοπός του παρόντος νόμου είναι η άσκηση των δικαιωμάτων που προβλέπονται από το Μέρος V της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 και συγκεκριμένα από τα άρθρα 55επ. σχετικά με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Άρθρο 2
«Ορισμοί»
1.Για την εφαρμογή του παρόντος νόμου οι όροι που χρησιμοποιούνται στις διατάξεις αυτού έχουν την ακόλουθη έννοια:
α) «Σύμβαση»: η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία κυρώθηκε από τον Ν. 2321/1995.
β) «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη»: η πέραν και παρακείμενη της χωρικής θάλασσας της Ελληνικής Δημοκρατίας περιοχή, τα όρια της οποίας καθορίζονται στο άρθρο 3 και η οποία υπάγεται στο ειδικό νομικό καθεστώς που καθιερώνεται στο Μέρος V της Σύμβασης, δυνάμει του οποίου τα δικαιώματα και οι δικαιοδοσίες της Ελληνικής Δημοκρατίας ως παράκτιου Κράτους και τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των άλλων κρατών διέπονται από τις σχετικές διατάξεις της Σύμβασης.  
γ) «Ζωντανοί πόροι»: περιλαμβάνουν ψάρια και οποιασδήποτε άλλης μορφής υδρόβια ζωή, εκτός των καθιστικών ειδών, όπως αυτά καθορίζονται στο άρθρο 77 της Σύμβασης.
γ) «Μη ζωντανοί πόροι»: οι διάφοροι μεταλλευτικοί και άλλοι μη ζώντες πόροι που κατά κανόνα βρίσκονται στο βυθό της θάλασσας ή κάτω απ’ αυτόν. 
δ) «Ναυτικό μίλι»: απόσταση χιλίων οκτακοσίων πενήντα δύο μέτρων.
2. Ορισμοί οι οποίοι δεν έχουν διαφορετικά ερμηνευθεί στο παρόν άρθρο θα έχουν την έννοια που δίδει σ’ αυτούς η Σύμβαση και σε περίπτωση αντίθεσης μεταξύ του παρόντος Νόμου και της Σύμβασης, υπερισχύει η ερμηνεία της Σύμβασης. 
 
Άρθρο 3
«Κήρυξη και καθορισμός ορίων της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» 
1.Κηρύσσεται Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, το εξωτερικό όριο της οποίας εκτείνεται μέχρι την απόσταση των 200 ναυτικών μιλίων από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης.
2.Ελλείψει συμφωνίας οριοθέτησης με γειτονικά κράτη των οποίων οι ακτές είναι παρακείμενες ή αντικείμενες με τις ελληνικές ακτές, το εξωτερικό όριο της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης είναι η μέση γραμμή, κάθε σημείο της οποίας απέχει ίση απόσταση από τα εγγύτερα σημεία των γραμμών βάσης (τόσο ηπειρωτικών όσο και νησιωτικών) από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης.
3.Τα ακριβή όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα γνωστοποιούνται εκάστοτε με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, που θα δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως τα όρια αυτά διαμορφώνονται ανάλογα με τις συγκεκριμένες περιοχές και με τις ενδεχόμενες συμφωνίες οριοθέτησης σύμφωνα με τις πρόνοιες των παραγράφων 1 και 2. 
 
Άρθρο 4  
«Δικαιώματα, δικαιοδοσία και υποχρεώσεις της Ελλάδος στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη»
1. Στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η Ελληνική Δημοκρατία ασκεί:
α) κυριαρχικά δικαιώματα που αποσκοπούν στην εξερεύνηση, εκμετάλλευση, διατήρηση και διαχείριση των φυσικών πόρων, ζωντανών ή μη, των υπερκείμενων του βυθού της θάλασσας υδάτων, του βυθού της θάλασσας και του υπεδάφους αυτού, ως επίσης και με άλλες δραστηριότητες για την οικονομική εκμετάλλευση και εξερεύνηση της ζώνης, όπως η παραγωγή ενέργειας από τα ύδατα, τα ρεύματα και τους ανέμους. 
β) δικαιοδοσία, όπως προβλέπεται στα σχετικά άρθρα της Σύμβασης σχετικά με:
i) την εγκατάσταση και χρησιμοποίηση τεχνητών νήσων, εγκαταστάσεων και κατασκευών.
ii) τη θαλάσσια επιστημονική έρευνα.
iii) την προστασία και διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. 
γ) άλλα δικαιώματα και υποχρεώσεις που προβλέπονται από την Σύμβαση.
2. Η Ελληνική Δημοκρατία, κατά την ενάσκηση των δικαιωμάτων της και την εκτέλεση των υποχρεώσεών της, σύμφωνα με τον παρόντα Νόμο και τις διατάξεις της Σύμβασης, στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, λαμβάνει υπόψη της τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των άλλων Κρατών και ενεργεί κατά τρόπο συνάδοντα με τις διατάξεις της Σύμβασης.
 
3) Τα δικαιώματα που αναφέρονται στο παρόν άρθρο αναφορικά με το βυθό της θάλασσας και το υπέδαφος θα ασκούνται σύμφωνα με το Μέρος VI της Σύμβασης-Διατάξεις περί Υφαλοκρηπίδας. 
Άρθρο 5 
«Δικαιώματα και υποχρεώσεις των άλλων κρατών στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη»
Στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελληνικής Δημοκρατίας, τα άλλα Κράτη απολαμβάνουν τα δικαιώματα και υπόκεινται στις υποχρεώσεις που προβλέπει η Σύμβαση. Κατά την άσκηση των δικαιωμάτων και την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους αυτών, λαμβάνουν δεόντως υπόψη τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και συμμορφώνονται με τους νόμους και τους Κανονισμούς που υιοθετούνται απ’ αυτήν σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, στην έκταση που αυτοί δεν είναι αντίθετοι με το σχετικό μέρος της Σύμβασης. 
 Άρθρο 6
«Διατήρηση των ζωντανών πόρων»
Με κοινή απόφαση των Υπουργών: α) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και β) Ναυτιλίας και Αιγαίου που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζεται ο επιτρεπτός όγκος και τα είδη αλιεύματος των ζωντανών πόρων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Άρθρο 7
«Εξερεύνηση και εκμετάλλευση των ζωντανών ή μη πόρων»   
1.Κανένα πρόσωπο δεν προβαίνει μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σε αναζήτηση, έρευνα ή εκμετάλλευση των ζωντανών ή μη πόρων, χωρίς να έχει λάβει άδεια σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 
2. α) Σε περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο παραβαίνει τις διατάξεις της πρώτης παραγράφου του παρόντος άρθρου, τότε εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις των παραγράφων 7,8,9 και 10 του άρθρου 12Α Νόμου 2289/1995 όπως ισχύουν σήμερα. 
Άρθρο 8
 «Έναρξη της ισχύος»
Η ισχύς του νόμου αυτού αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεω

Εβδομαδιαίες περιοδείες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην ΚρήτηΕβδομαδιαίες περιοδείες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην Κρήτη
Συνεχίζονται οι περιοδείες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην Κρήτη, χθες κλιμάκιο βρέθηκε στο Μάλεμε όπου πραγματοποίησε ομιλία και ανάπτυξη των θέσεων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ομιλητής στην συγκέντρωση εκατοντάδων Ελλήνων ήταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης της Χρυσής Αυγής, Σταύρος Καρεφυλλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα τοπικά, αλλά και τα εθνικά ζητήματα, παρουσιάζοντας εκτενώς της θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή για ανάταση της Ελλάδας, ενάντια σε αυτούς που επιβουλεύονται την Πατρίδα μας και την Αξιοπρέπεια του Λαού μας. http://www.xryshaygh.com

Του ‘φυγε η Μαγκιά του Μεϊμαράκη μπροστά στο Νταβούτογλου


netakias
Ολες τις προηγούμενες μέρες, ακούγαμε χυδαίες εκφράσεις, για τα προσόντα του κ.Μεϊμαράκη, για τις πράξεις και τον Ανδρισμό του, για όσα αφορούσαν τις αποκαλύψεις της RealNEWS.
Η χυδαιολογία όμως και το χαμηλό επίπεδο πολιτικής, όταν μάλιστα είναι λόγια του Αέρα, επιστρέφονται….
Σήμερα ο Νταβούτογλου συνάντησε τον κ.Μεϊμαράκη ως Προεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον δεύτερο κατά σειρά στην Ιεραρχία της χώρας και συγκεκριμένα, λαμβάνοντας από τον Βαγγέλη Μειμαράκη αντίγραφο μικρού κυκλαδίτικου σκάφους, ο τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε χαρακτηριστικά

“εμείς πάντα επιθυμούμε το Αιγαίο να είναι θάλασσα φιλίας και συνεργασίας, καθώς και να είναι πάντα ελεύθερο”.

Εκεί που περιμέναμε απάντηση….
ακούσαμε την βροντερή…σιωπή…
H διαφορά “πολιτικού” αναστήματος… ιλιγγιώδης
Διατελώ Υμέτερος,
Netakias

Εκκρεμής οφειλή των τελών κυκλοφορίας θα μπλοκάρει την υποβολή φορολογικής δήλωσης ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_4856.html#ixzz28sqwfofb

ΔΩΡΕΑΝ!
Τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2013 θα βγουν στο taxisnet για όσους έχουν εγγραφεί στο σύστημα.

Επίσης, από τη νέα χρονιά, το σήμα που επικολλάται στο παρμπρίζ θα καταργηθεί και αποδεικτικό θα είναι η απόδειξη πληρωμής.

Ωστόσο, παρότι οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα κληθούν για ακόμη μία χρονιά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, το 2013, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, εάν δεν πληρωθούν τα τέλη, θα... μπλοκάρεται η υποβολή της φορολογικής δήλωσης, καθώς όταν θα συμπληρώνει τον αριθμό κυκλοφορίας το σύστημα, αυτόματα, θα εμφανίζει την οφειλή που εκκρεμεί.

Στην περίπτωση που το τέλος κυκλοφορίας δεν εξοφληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου θα διπλασιαστεί.

Για όσους δεν έχουν πιστοποιηθεί στο taxisnet το ειδοποιητήριο θα εκτυπωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά.


Τι θα πληρώσουν τη νέα χρονιά οι ιδιοκτήτες ΙΧ:

- από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε. 22 ευρώ

- από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε 55 ευρώ

- από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε. 120 ευρώ

- από 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε. 135 ευρώ

- από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε. 240 ευρώ

- από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε. 265 ευρώ

- από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε. 300 ευρώ

- από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε. 660 ευρώ

- από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε. 880 ευρώ

- από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε. 1.100 ευρώ

- από 4001 κ.ε. και άνω 1.320 ευρώ

«Άρωμα» προβοκάτσιας – Αμερικανικής κατασκευής ο όλμος που έπεσε στην Τουρκία


Εκτύπωση E-mailΝέες πληροφορίες ότι ο βομβαρδισμός της τουρκικής πόλης Akçakale στις 3 Οκτωβρίου ήταν κατευθυνόμενο κτύπημα από τους αντάρτες της Συρίας προκειμένου να δώσουν στην Άγκυρα την αφορμή για στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία  έρχονται σταδιακά στο φως της δημοσιότητας.
Από την επίθεση στην τουρκική πόλη είχαν σκοτωθεί πέντε άτομα ενώ έγιναν η αιτία για ανταλλαγές πυρών πυροβολικού μεταξύ Τουρκίας και Συρίας που κρατούν ακόμη και μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yurt οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όλμος ήταν τελικά αμερικανικός που είχε προμηθευτεί ο τουρκικός Στρατός και στη συνέχεια τον έδωσε ως βοήθεια στους ισλαμιστές αντάρτες. 
Αρχικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει πως επρόκειτο για βλήμα D30 πυροβολικού των 122 χλστ. που είχε πέσει στην τουρκική πόλη.
Ο Merdan Yanardag όμως αρχισυντάκτης όμως της τουρκικής εφημερίδας Yurt επικαλούμενος «πληροφορίες από αξιόπιστη πηγή» ισχυρίζεται ότι ο όλμος δόθηκε στους αντάρτες από τον τουρκικό Στρατό και είναι αμερικανικής κατασκευής, εμ αποτέλεσμα για εφτά συνεχείς ημέρες να υπάρχουν ανταλλαγές πυροβολικού μεταξύ τουρκικού και συριακού Στρατού.
Ο Abayomi Azikiwe,  αρχισυντάκτης στο πρακτορείο Pan-African news wire δήλωσε στο ρωσικό δίκτυο RT ότι δεδομένης της σχέσης της Άγκυρας με το ΝΑΤΟ «δε θα ήταν καθόλου έκπληξη κάτι τέτοιο να έχει συμβεί», αφήνοντας να εννοηθεί πως ενδέχεται ακόμη και το ΝΑΤΟ να γνωρίζει ότι το βλήμα του όλμου να έφυγε από χέρια ανταρτών!
«Η Άγκυρα δεν αναλαμβάνει καμία στρατιωτική πρωτοβουλία εάν πρώτα δεν έχει εξασφαλίσει την πλήρη συνεργασία του ΝΑΤΟ» συμπλήρωσε.
Όπως αναφέρθηκε σήμερα  γ.γ. του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen αποκάλυψε σήμερα πως  το ΝΑΤΟ έχει έτοιμα σχέδια για να προστατέψει την Τουρκία σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση από τη Συρία.
Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι: «Έχουμε καταστρώσει όλα τα απαραίτητα σχέδια έτσι ώστε να προστατέψουμε και να υπερασπιστούμε την Τουρκία εάν παραστεί ανάγκη» συμπλήρωσε όμως πως «ας ελπίσουμε πως οι δύο χώρες θα βρουν ένα τρόπο για να σταματήσουν την ένταση μεταξύ τους».

Επεισόδια στο Σύνταγμα - Με χημικά απάντησε η ΕΛ.ΑΣ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_1317.html#ixzz28sqKOCzQΕπεισόδια στο Σύνταγμα - Με χημικά απάντησε η ΕΛ.ΑΣ 
Επεισόδια σημειώθηκαν στη πλατεία Συντάγματος, με πετροπόλεμο και χρήση χημικών, ενώ ένταση υπήρξε νωρίτερα στο φράχτη που έχει τοποθετηθεί μπροστά στη Βουλή. Σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, ενώ οι διαδηλωτές έχουν αρχίσει να αποχωρούν από το Σύνταγμα. 

Η ένταση επικεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από τα μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, όπου ξεκίνησε «πετροπόλεμος» και εκταταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία.

Ομάδα περίπου 100 ατόμων με κουκούλες, στην πλατεία Συντάγματος επιτίθενται με πέτρες και ξύλα εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται επί της οδού Βασ. Σοφίας, μπροστά στο ξενοδοχείο Μ. Βρετάνια. Η αστυνομία απαντά με χημικά και βομβίδες κρότου- λάμψης.

Μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, η συγκέντρωση της πλατείας διαλύθηκε και αποχώρησαν σχεδόν όλοι οι διαδηλωτές.

Το ΠΑΜΕ αποχώρησε μέσω της οδού Πανεπιστημίου, ενώ μέχρι αυτή την ώρα, γίνονται μικροεπεισόδια στους γύρω δρόμους και η αστυνομία διενεργεί προσαγωγές.
Επεισόδια στο Σύνταγμα - Με χημικά απάντησε η ΕΛ.ΑΣ
Στη διάρκεια των επεισοδίων, ασθενοφόρο και δύο μοτοσικλέτες του ΕΚΑΒ εισήλθαν στην πλατεία Συντάγματος, παρείχαν πρώτες βοήθειες σε άτομα που βρίσκονταν στο κέντρο της πλατείας, ενώ παρέλαβαν τουλάχιστον έναν τραυματία.
Η ένταση ξεκίνησε νωρίτερα, όταν ομάδες συγκεντρωμένων, που επιχείρησαν να «σπάσουν» τα κιγκλιδώματα του κοινοβουλίου και απωθήθηκαν προς την οδό Πανεπιστημίου από αστυνομικούς, άρχισαν να εξφενδονίζουν πέτρες. Με χρήση χημικών, απάντησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.
Επεισόδια στο Σύνταγμα - Με χημικά απάντησε η ΕΛ.ΑΣ
Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές, ατόμων, οι οποίες ξεπερνούν τις 80, ενώ έχουν συλληφθεί άλλα δύο άτομα, από το κέντρο της Αθήνας. Από τους προσαχθέντες οι μισοί ήταν μαθητές που βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος και προσήχθησαν προκειμένου να ελεγχθούν τα σακίδια που έφεραν.

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ένας αντρας που είχε πλησιάσει το κτίριο της γερμανικής πρεσβείας κρατώντας πλακάτ με την εικόνα της καγκελαρίου Μέρκελ και του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, όπως αυτό εμφανιζόταν στο γνωστό πρωτοσέλιδο του περιοδικού Focus.
Επεισόδια στο Σύνταγμα - Με χημικά απάντησε η ΕΛ.ΑΣ

 Πηγή

Μήνυμα του Εθνικιστή συνταγματάρχη Χουάν Περόν για τον θάνατο του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Όταν ο Τσε Γκεβάρα υπερασπιζόταν τους Ελληνοκύπριους το 1963-64

Μας υβρίζει η σιωνιστοκινούμενη ΑΧΕΠΑ. Τιμή μας και καμάρι μας!Μας υβρίζει η σιωνιστοκινούμενη ΑΧΕΠΑ. Τιμή μας και καμάρι μας!
Ανακοίνωση κατά του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών, εξέδωσε και η γνωστή ΑΧΕΠΑ («Αμερικανική Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση»), η οποία την προηγούμενη εβδομάδα, στην Αστόρια της Νέας Υόρκης συνδιοργάνωσε συγκέντρωση κατά της Χρυσής Αυγής με αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις, ραβίνους κ.λπ. Ιδού:
«Η ΑΧΕΠΑ  η οποία ιδρύθηκε πριν από 90 χρόνια στις ΗΠΑ για να προστατεύσει τους Έλληνες μετανάστες από το ρατσισμό και τις διακρίσεις που γίνονταν σε βάρος τους, ανησυχεί ιδιαιτέρως για την άνοδο του εθνικιστικού εξτρεμισμού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις αναφορές των ελληνικών μέσων ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες. Η άνοδος του εξτρεμισμού έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον της ειδικής συντονίστριας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ναβί Πιλάι, η οποία εξέφρασε την ανησυχία της για τις βίαιες ξενοφοβικές επιθέσεις που δέχονται μετανάστες, πρόσφυγες και άτομα που αναζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Ο φασισμός δεν έχει καμία θέση στις ΗΠΑ, των οποίων οι πολίτες, ανάμεσά τους πολλοί Έλληνες και μέλη της ΑΧΕΠΑ πολέμησαν και θυσίασαν την ζωή τους για την ήττα των ναζιστικών στρατευμάτων που είχαν καταλάβει την Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο εξτρεμισμός και οι ακραίες συμπεριφορές δεν αποτελούν λύση. Δεν είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα σε αυτή τη στιγμή, όταν μάλιστα ζητά την βοήθεια της διεθνούς κοινότητας και όταν η κοινωνία πρέπει να είναι ενωμένη για να αντιμετωπίσει ίσως τις χειρότερες προκλήσεις στην σύγχρονη ιστορία της».
 Η ΑΧΕΠΑ, λοιπόν. Η οποία ΑΧΕΠΑ δεν έβγαλε άχνα όταν συνελήφθη ο Σταύρος Λάλας, για «κατασκοπεία» υπέρ της Ελλάδος. Αλλά έσπευσε να καταδικάσει αμέσως τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, όταν το 2011 στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega" αποκάλυψε πως διεθνείς σιωνιστές τραπεζίτες-τοκογλύφοι δημιούργησαν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο αυτών που τη διοικούν:
«Καταδικάζουμε έντονα τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε ο μητροπολίτης Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, τις οποίες θεωρούμε απαράδεκτες, αβάσιμες, φανατικές και στερούμενες κάθε αξίας που θα επέτρεπε την συμμετοχή τους σε δημόσιο διάλογο. Επιπλέον, οι δηλώσεις αυτές είναι ανεύθυνες επειδή προήλθαν από παράγοντα με τόσο υψηλό αξίωμα στην Ιεραρχία της Εκκλησίας. Σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσε η ΑΧΕΠΑ στην Ουάσιγκτον, τον περασμένο Οκτώβριο, είχαν επισημανθεί οι σημαντικοί δεσμοί ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ και είχε αναγνωριστεί η ανεκτίμητη παρουσία της εβραϊκής κοινότητας στην Ελλάδα διαμέσου των αιώνων».

Le Monde: Η τρόικα οδηγεί την Ελλάδα στην χρεοκοπία; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/le-monde.html#ixzz28spjVPDKΗ γαλλική εφημερίδα Le Monde, σε άρθρο της στην ηλεκτρονική της σελίδα αναλύει τον ρόλο που παίζει η τρόικα στην χώρα μας, εν όψει και της καθοριστικής για το μέλλον της Ελλάδας έκθεσης που αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου.

Le Monde: Η τρόικα οδηγεί την Ελλάδα στην χρεοκοπία;«Τρεις σειρές ανωτάτων υπαλλήλων επιβάλουν καθημερινά στην Ελλάδα τους όρους του ελληνικού προγράμματος λιτότητας», γράφει η γαλλική εφημερίδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει «μια εσωτερική διαμάχη που βγαίνει με όλο και μεγαλύτερη σαφήνεια προς τα έξω».
Η εφημερίδα προσάπτει στην Ευρώπη «έλλειψη θάρρους και υπευθυνότητας», τονίζοντας πως «η προσέγγιση της τρόικας είναι τεχνοκρατική και η τρόικα έχει μηχανιστικό ρόλο: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού και το χρέος και δεν πλαισιώνεται πολιτικά. Αυτό θα μπορούμε να οδηγήσει στην χρεοκοπία της Ελλάδας».
Παράλληλα, αναφέρει πως η διαπραγμάτευση εκτυλίσσεται σε άθλιο κλίμα και παρομοιάζει την τρόικα με «Λερναία Ύδρα που τραβάει την Ελλάδα προς τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις».
πηγή

Τα δικαιώματα του Λιμένος Λέσβου, τα ανέλαβε Τουρκική Εταιρεία!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_5537.html#ixzz28spMIyD6

ΔΩΡΕΑΝ!
Για την ιστορία, τα δικαιώματα του Λιμένος Λέσβου, που ήδη παραχωρήθηκαν με τη διαδικασία αυτή, τα ανέλαβε Τουρκική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ελληνικών συμφερόντων Follie Follie!!!

Λίγες μέρες πριν αλλάξει ο τόπος κυβέρνηση, οι προηγούμενοι κυβερνώντες στο ΦΕΚ (Εφημερίδα της Κυβέρνησης) με αριθμό 2501 και ημερομηνία 04/11/2011 ανακοίνωσαν ότι η ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ με την Αριθμό απόφασης 193/27.10.2011 και Αριθμό απόφασης 195/27.10.2011 μεταφέρει στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου»:

- 92.510.000 μετοχές της εταιρίας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε. (ΟΠΑΠ), κυριότητας του Δημοσίου, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 29% επί του μετοχικού της κεφαλαίου

Οργανώσεις-σφραγίδες…Οργανώσεις-σφραγίδες…
Οι τελευταίοι θύλακες του συστήματος κατά της Χρυσής Αυγής.
Το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα καταρρέει υπό το βάρος των σκανδάλων, της μίζας, της διαφθοράς, της λεηλασίας του δημοσίου χρήματος, της λαθρομετανάστευσης, της εγκατάλειψης των εθνικών μας θεμάτων κ.τ.λ., στα οποία τα τελευταία χρόνια προστέθηκε η μεγίστη προδοσία, η παράδοση της Ελλάδος στα νύχια των διεθνών τοκογλύφων που επέφερε την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι τελευταίοι (βολεμένοι) θύλακες του συστήματος, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, που έχουν πάρει «εργολαβία» τη δυσφήμιση της Χρυσής Αυγής. Διαβάσαμε, λοιπόν, στην ναυαρχίδα του μεταπολιτευτικού καθεστωτισμού, το «Βήμα», μια χολερική ανακοίνωση κατά της Χρυσής Αυγής και υπέρ της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευτης και της… αρμονικής συμβίωσης με τους Τουρκαλάδες του Αττίλα, από κάποιους ( δυο-τρία άτομα) που υπογράφουν για λογαριασμό της «Ελληνικής Κοινότητας Σβέτζινγεν Γερμανίας», υπό τον τίτλο «Ντροπή».
Τα «συντρόφια» αυτά (πιθανότατα πρόκειται για ξεχασμένα ορφανά του Στάλιν) νιώθουν ντροπή γιατί υπάρχει η Χρυσή Αυγή και γιατί επεκτείνει την επιρροή της στην ελληνική κοινωνία. Δε νιώθουν όμως ντροπή για το Μνημόνιο που κατάντησε τον άλλοτε υπερήφανο λαό μας ζητιάνο, για τους διεθνείς τοκογλύφους που μας ρουφάνε το αίμα με το καλαμάκι, για τον εθνικό μας πλούτο (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) που μένει θαμμένος στη γη και που θα ξεπουληθεί έναντι πινακίου φακής στις αιματορουφήχτρες των λαών, για το ότι καθημερινά οι λαθρομετανάστες δολοφονούν, ληστεύουν, κλέβουν και βιάζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, για τα συνεχή σκάνδαλα του παλιού πολιτικού κόσμου και των ημετέρων, για το μοναδικό παγκοσμίως αίσχος της βουλευτικής ασυλίας-ασυδοσίας και για τόσα άλλα που κάνουν τους απανταχού Έλληνες να ντρέπονται και να λυπούνται. Παρακάτω δημοσιεύουμε ολόκληρο το παραλήρημά τους και τους παραδίδουμε στην αλάνθαστη κρίση σας:
Παρακολουθούμε καθημερινά τα γεγονότα στην Ελλάδα, από τα διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης  και παρ όλο που βρισκόμαστε μακριά από τον χώρο αυτόν που ζουν οι συμπατριώτες μας, αισθανόμαστε το ίδιο δέος ,την ίδια απορία και   αβεβαιότητα για την πορεία της πατρίδας μας.
Είμαστε Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας, πολλοί από μας από το 1961. Φύγαμε από την Ελλάδα λόγω των  οικονομικών και πολιτικών γεγονότων και ήρθαμε σε έναν άγνωστο για μας τόπο.
Το μέλλον μας αβέβαιο, και μια κοινωνία πολύ πιο διαφορετική από την δική μας. Βρεθήκαμε σε μια χώρα την οποία πριν λίγα χρόνια πολεμούσαμε, με ανθρώπους τους οποίους θεωρούσαμε χρόνια εχθρούς μας και με άλλους που γνωρίσαμε μόνο μέσα από τα βιβλία. Άλλες εθνικότητες, άλλος πολιτισμός, άλλη γλώσσα, άλλες θρησκείες, με λίγα λόγια μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Όλοι μας και ο καθένας με τον τρόπο του, ακολουθούσαμε το ίδιο όνειρο. Μια καλύτερη ζωή.
Ήμασταν υπόδειγμα σαν Έλληνες στους άλλους, διότι κάθε λίγο και λιγάκι ακούγαμε σχεδόν από κάθε ξένη φυλή να διηγούνται με σεβασμό και πάθος την ιστορία μας και για την αρχαία Ελλάδα. Αισθανόμασταν πραγματικά υπερήφανοι για τους προγόνους  μας και τόπο προέλευσης μας.
Σήμερα, με την σημερινή οικονομική κρίση που μαστιγώνει  παγκόσμια τους λαούς αυτού του πλανήτη, η  Ελλάδα  βρίσκεται στο επίκεντρο. Η τεχνητή αυτή κρίση ξαναμοίρασε τον πλούτο ζωής. Οι λίγοι καρπώνονται τα πολλά και οι πολλοί τα λίγα. Αυτό είναι κατανοητό και εξηγήσιμο. Κατανοητό είναι επίσης, ότι σε τέτοιες καταστάσεις υποφέρει πάντα αυτός που έχει τα λίγα, άσχετα τι πιστεύει, και τι χρώμα επιδερμίδας έχει. Είναι γνωστό ότι σε περιόδους τέτοιους εμφανίζεται και το χειρότερο έκτρωμα του φασισμού, το οποίο σήμερα στην Ελλάδα  ονομάζεται ¨χρυσή αυγή¨.

Η Μ. Ρεπούση ζητά από την Πολιτεία να υποκύψει στον εκβιασμό του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_6888.html#ixzz28sovAhwh

«Με στόχο την ευκολότερη ένταξη και προσαρμογή των παιδιών της μειονότητας στο Δημοτικό Σχολείο, εξετάζεται η προοπτική στελέχωσης των υφιστάμενων δημόσιων νηπιαγωγείων με εκπαιδευτικούς που να κατέχουν τη μητρική γλώσσα των παιδιών της μειονότητας ή και της ίδρυσης μειονοτικών νηπιαγωγείων με δίγλωσσο εκπαιδευτικό πρόγραμμα;»

Με αυτή την ερώτησή της προς τον αρμόδιο υπουργό, η Μαρία Ρεπούση της κυβερνητικής ΔΗΜΑΡ, συντάσσεται με τους κύκλους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, που ζητούν δίγλωσσα μειονοτικά νηπιαγωγεία.

Η βουλευτής της Α’ Πειραιά, η οποία τονίζει πως «η Πολιτεία δεν πρέπει να ασκεί τιμωρητική πολιτική απέναντι στα παιδιά της μειονότητας παρά την ενδεχόμενη, σε κάποιες περιπτώσεις, ευθύνη των γονιών τους» (έτσι αποκαλεί την ταύτιση κάποιων μουσουλμάνων με το προξενείο της Κομοτηνής), ρωτά να μάθει και «αν προγραμματίζεται η έκδοση συγκεκριμένης εγκυκλίου ή η προώθηση άλλης νομοθετικής ρύθμισης που να δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα».

Με λίγα λόγια, ζητά από την Πολιτεία να υποκύψει στον εκβιασμό του προξενείου!!!

Πηγή

Κατά της Δεξιάς!Κατά της Δεξιάς!
Η ιδεολογική τρομοκρατία η οποία εφαρμόστηκε από τις δυνάμεις της Αριστεράς, κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές, ευθύς μετά την εγκαθίδρυση του Μεταπολιτευτικού Καθεστώτος και για τέσσερις περίπου δεκαετίες, υπήρξε εν μέρει μόνον αποτέλεσμα της αποτελεσματικής τους προπαγανδιστικής τακτικής. Στηρίχτηκε αφ’ ενός στην αβανταδόρικη στάση των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης, μιας και η πλειοψηφία των πληρωμένων κονδυλοφόρων και ρουφιάνων ήταν ενταγμένη σε ακροαριστερές οργανώσεις, και αφ’ ετέρου στην ανοχή και την υποχωρητικότητα της Δεξιάς. Κι αν σήμερα κατηγορούμε μια φορά τους στρατευμένους μεγαλοδημοσιογράφους και εκδότες, τότε θα πρέπει να κατηγορήσουμε στο εκατονταπλάσιο τη δειλή Δεξιά, η οποία άνοιξε το δρόμο στη μαρξιστική άλωση του κρατικού μηχανισμού.
Τις συνέπειες των επιλογών της Δεξιάς τις βλέπουμε ξεκάθαρα σήμερα: ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται ένα βήμα προ της κατάρρευσης. Το γεγονός τούτο από μόνο του βέβαια θα ήταν για μας, τους Εθνικιστές, ευχής έργον. Ναι, ευχόμαστε την κατάρρευση αυτού του ανθελληνικού Κράτους της Μεταπολίτευσης και αγωνιζόμαστε γι’ αυτήν! Από τη στιγμή όμως, κατά την οποία τίθενται υπό αμφισβήτηση τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, ξεπουλιέται η εθνική περιουσία έναντι πινακίου φακής και οδηγείται στην εξαθλίωση ο Λαός μας, έχουμε χρέος να αναλάβουμε το δύσκολο έργο της Εθνικής Αντίστασης, όχι για να περισώσουμε το Κράτος της ανομίας και της διαφθοράς, μα για οικοδομήσουμε το Νέο Εθνικό Κράτος. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αποτελεί πρώτιστη υποχρέωσή μας, να καταδείξουμε στον Ελληνικό Λαό, τους πραγματικούς ενόχους της μεταπολιτευτικής Προδοσίας και να δεσμευτούμε για την υποδειγματική τους τιμωρία.
Οι προδότες του Λαού και της Πατρίδος είναι, από κοινού και σε συνεργασία, τα κόμματα της Αριστεράς και η παράταξη της Δεξιάς! Ξεπερνά κάθε επιτρεπτό όριο, το θράσος της ηγεσίας της "μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης" να ισχυρίζεται πως είναι πατριωτική. Δεν επιθυμούμε να αναλάβουμε το ρόλο του μπάτσου του πατριωτικού -λεγόμενου- χώρου, μήτε να μοιράσουμε πιστοποιητικά πατριωτισμού. Όταν όμως η ηγεσία της παρατάξεως των προδοτών κατηγορεί τα μέλη του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος ως "συνεργάτες των ναζί"(!), τότε οφείλουμε να απαντήσουμε με στοιχεία και ντοκουμέντα, όχι υπό μορφήν απολογίας στα ψοφίμια της Δεξιάς, αλλά προς ενημέρωση των συμπατριωτών μας.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ, ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_7986.html#ixzz28sobMMla

ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΡΟΜΠΑΪ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! «Η Τουρκία και η FRONTEX υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στις 28 Μαϊου 2012, που προβλέπει την παρουσία Τούρκων αξιωματικών στα σύνορά μας για-δήθεν-έλεγχο της λαθρομετανάστευσης». Και η Ελλάς δεν έβγαλε άχνα!

Τη συγκεκριμένη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας χαιρέτησε επισήμως η κ. Μάλστρεμ, η Κοινοτική Επίτροπος αρμόδια για το άσυλο και τη μετανάστευση , η οποία μάλιστα επαίνεσε την συμφωνία! Έτσι λοιπόν, με την βούλα της ΕΕ θα αλωνίζουν τα ελληνικά σύνορα Τούρκοι αξιωματικοί, με το πρόσχημα του ελέγχου των λαθρομεταναστών!

Τα σύνορα της Ελλάδος λοιπόν, με την σιωπηρή ανοχή των πολιτικών ηγετών του βεληνεκούς Σαμαρά, είναι ανοιχτά στους Τούρκους αξιωματικούς! Και μάλιστα σε μια ευαίσθητη περιοχή, στον Έβρο όπου όλοι γνωρίζουν τι γίνεται και τι κίνδυνοι υπάρχουν για την ασφάλεια της χώρας!

Κατά τα άλλα, οι δηλώσεις Σαμαρά προς τον κ. Ρομπάι πριν από λίγο, ήταν...μπούρδες και για το θεαθήναι! Σημειώνουμε ότι ο Πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ζητώντας από τον πρόεδρο της ΕΕ να πιέσει τις χώρες προέλευσης των μεταναστών να δέχονται πίσω όσους συλλαμβάνονται να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα!

«Τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ευρώπης» τόνισε χαρακτηριστικά. Μήπως είναι και...τουρκικά τα σύνορά μας κύριε Σαμαρά;

ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΚΤΟ ΥΕΘΑ.

 Εφ΄ όπλου λόγχη,Μ 113 και ασθενοφόρο στο πεδίο μάχης της Μεσογείων
Ουδείς μπορεί να υποστηρίξει ότι το ΥΕΘΑ δεν πρέπει να φυλάσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κανείς δεν μπορεί να επιδοκιμάσει την εισβολή πολιτών -αγανακτισμένων και εξαθλιωμένων από τη ανέχεια έστω- στο στρατόπεδο μέσα στο οποίο βρίσκονται τα Γενικά Επιτελεία και το ΥΕΘΑ.

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα μέτρα ασφαλείας σ΄ ένα τέτοιο χώρο δεν πρέπει να είναι “δρακόντεια”.

Όλα αυτά δεν μπορούν να αποτελούν θέμα συζήτησης και προβληματισμού.

Από την άλλη όμως οι υπερβολές που σήμερα έγιναν στο ΥΕΘΑ δεν μπορούν να περάσουν ούτε απαρατήρητες,ούτε να μην αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρού προβληματισμού. Κι αυτό γιατί τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το πρωί στο ΥΕΘΑ αποτελούν περισσότερο ένα μήνυμα προς ολόκληρη τη κοινωνία, παρά μέρος ενός σχεδίου ασφαλείας του ΥΕΘΑ.

Τεθωρακισμένα Μ113, με τα πολυβόλα γεμάτα, υδροφόρες, στρατιώτες με …εφ΄όπλου λόγχη στις πύλες και βέβαια οι διμοιρίες των “χακί ΜΑΤ” της 71ης Ταξιαρχίας οι οποίοι από το πρωί περιμένουν …μάταια μια ομάδα εργαζομένων-διαδηλωτών από τα ΕΑΣ Κύμης! Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι έχουν αναβάλει τη κινητοποίησή τους, οι στρατιωτικές δυνάμεις παραμένουν σε κατάσταση ετοιμότητας στο ΥΕΘΑ, αναμένοντας τους διαδηλωτές!

Στο ΥΕΘΑ παντού περιπολούν ένοπλοι στρατιώτες και υπάρχει έτοιμο κι ένα ασθενοφόρο!

Όλα αυτά προϋποθέτουν -ελπίζουμε- κι ένα ευρύτερο σχέδιο το οποίο -ελπίζουμε- θα προβλέπει και κάποιους “κανόνες εμπλοκής”. Δηλαδή σε περίπτωση που διαδηλωτές επιχειρήσουν να εισβάλουν στο ΥΕΘΑ -που μ΄ όλο αυτό το θόρυβο που έγινε είναι πια…στόχος- εκτός από τα “χακί-ΜΑΤ” της 71ης Ταξιαρχίας, οι υπόλοιποι τι ακριβώς θα κάνουν;
 

Το Μνημόνιο Δίχασε την”Γενιά”του Πολυτεχνείου! Ο Χατζησωκράτης Σημιτικός

Η (ΔΗΘΕΝ*) ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ-ΜΙΜΗΣ-ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ

ΚΙ Ο ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ (aka ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΚΙ)

…ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 4ου Ραϊχ !

netakiasΌταν ο γερμανικός τύπος αντιγράφει τo defencenet.gr


Εκτύπωση E-mail

1
 Τον τίτλο και την ανάλυση του defencenet.gr για τα μέτρα ασφαλείας κατά την άφιξη και παραμονή της Γερμανίδας καγκελάριου Α.Μέρκλε, "έκλεψε" ο γερμανικός τύπος και μιλάει για "Μέτρα ασφαλείας που θύμιζαν την επίσκεψη της Μέρκελ στο Αφγανιστάν".
Σε εκτενή αναφορά στα μέτρα ασφαλείας η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, επισημαίνει ότι "τα ασφυκτικά μέτρα ασφαλείας θύμισαν... Αφγανιστάν".

«Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την υποδοχή της καγκελαρίου Μέρκελ θυμίζουν περισσότερο επίσκεψη στο Αφγανιστάν παρά σε χώρα της Ευρωπαικής Ενωσης. Ο Αντενάουερ είχε ευκολότερη αποστολή το 1954 με τον Β'Π.Π. να απέχει μόλις εννέα χρόνια», παρατηρεί στο ρεπορτάζ της η γερμανική εφημερίδα.

Αποκάλυψη: Το μασονικό δαχτυλίδι του Ομπάμα!

Henry Makow / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Το παρακάτω είναι μεταφρασμένο από τα ισπανικά, από τις 19 Ιουλίου 2010, από την ιστοσελίδα Xfiles.

Φαίνεται σαφώς ότι ο Ομπάμα ήταν μέρος της μασονικής συνωμοσίας από νεαρή ηλικία, και δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού.

Η φωτογραφία με τα χέρια του Ομπάμα*, η οποία δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Newsweek, στις 24 Μαΐου 2008, αποκάλυψε ένα μασονικό έμβλημα στο δαχτυλίδι που φορούσε στο δεξί του χέρι.

Εδώ είναι η φωτογραφία του νεαρού Ομπάμα στην αποφοίτησή του από τη Σχολή Punahou στη Χαβάη. Οι έμπειροι παρατηρητές επιβεβαιώνουν ότι είναι μια μασονική χειραψία. Παρατηρήστε πώς το χέρι του Ομπάμα είναι σχεδόν οριζόντιο, όταν κανονικά, θα έπρεπε να είναι κατακόρυφο.

Είναι οριζόντιο, έτσι ώστε ο δάσκαλός του να μπορεί να τοποθετήσει τον αντίχειρα σύμφωνα με το μασονικό στυλ. Και περιέργως, ένα γράμμα G εμφανίζεται στο φόντο της εικόνας.

Εδώ είναι η γυναίκα του Μπαράκ Ομπάμα, η κυρία Μισέλ Ομπάμα, η οποία φοράει ένα τυπικό σύμβολο της "ειρήνης", το οποίο οι χίπις συνήθιζαν να φοράνε τη δεκαετία του '60 και του '70, και το οποίο συνεχίζει να χρησιμοποιείται από τους απατεώνες της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.

Αν και κάποιος θα μπορούσε να το δει ως ένα "αθώο" μπρελόκ της Πρώτης Κυρίας, εντούτοις το σύμβολο αυτό στην πραγματικότητα είναι ένα έμβλημα σατανικό**, επειδή αντιπροσωπεύει έναν Χριστό που σταυρώθηκε ανάποδα (ή για άλλους δείχνει έναν σπασμένο σταυρό).

Σχόλια ΚΟ: 
Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι το μαύρο χέρι δεν είναι του Ομπάμα, αλλά κάποιου… άλλου. Ποιου; Το άρθρο στο περιοδικό (λέγεται ‘A Memo to Senator Obama’ του Evan Thomasεδώ) προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι με την εκλογή Ομπάμα οι Αμερικάνοι μπήκανε για τα καλά, στην εποχή της «φυλετικής ισότητας». Οπότε έχει συμβολική σημασία η φωτογραφία με τα δύο μαύρα χέρια (του Ομπάμα, του πρώτου μαύρου προέδρου) να τοποθετούν το σήμα του προέδρου των ΗΠΑ. Αλλά ακόμα και αν - για κάποιον ‘καχύποπτο’ - δεχτούμε ότι δεν προκύπτει ότι είναι τα χέρια του Ομπάμα, τίθεται το ερώτημα : πως επιλέχτηκε «τυχαία» κάποιος άλλος μαύρος (υπάλληλος του λευκού Οίκου;), ο οποίος φορούσε μασονικό δαχτυλίδι; Δεν το αντιλήφθηκε ο φωτογράφος; Δύσκολο μου φαίνεται για τέτοιο περιοδικό και τέτοιο άρθρο. Μήπως το επιδίωξε; Μήπως ήθελε να περάσει κάποιο μήνυμα; Σε όσους είναι προσεκτικοί; Ή "μυημένοι";
  
 
   
** Αν και το γνωστό σύμβολο της ειρήνης συνδέεται από κάποιους αμερικάνους ευαγγελικούς χριστιανούς με σατανικό συμβολο, (βλέπε εδώ και εδώ) μου φαίνεται κάπως "τραβηγμένο" να βγάζουμε το συμπέρασμα ότι όποιος το φοράει, δηλώνει "σατανιστής". Τα περί "μασονικής χειραψίας" ίσως έχουν κάποια βάση.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...