Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ Ο ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑΑΘΗΝΑ 13-10-2012.

Ο πρωτεργάτης του Μακεδονικού Αγώνα και ανθυπολοχαγός του πυροβολικού Παύλος Μελάς δίδει τούτες τις κρίσιμες ώρες για το Ελληνικό Έθνος ζωηρό το παρόν του με τα μηνύματα που περικλείονται στην δράση του για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας. Γόνος αστικής οικογένειας, γιος του Μιχαήλ Μελά και γαμπρός του Στέφανου Δραγούμη με καταγωγή από τη Βόρειο Ήπειρο, γαλουχήθηκε από νωρίς με τα εθνικά ιδανικά που χάραξαν την πορεία του στην ένταξη στον ένδοξο ελληνικό στρατό. Πήρε τον δύσκολο δρόμο για την ευόδωση των πόθων του ελληνισμού για την απελευθέρωση των αλύτρωτων Ελλήνων και την εθνική ολοκλήρωση του Γένους. Δεν υπολόγισε μήτε ανέμελη καριέρα μήτε την πεισιθάνατη ηρεμία του ράθυμου κράτους του καιρού του.

Ο ατυχής πόλεμος του 1897 είχε φέρει βαριά απελπισία στους αδελφούς μας της Μακεδονίας που παρέμεναν στην σκλαβιά και την αδημονία στον Παύλο Μελά ώστε να αναβιώσει ο αγώνας φέροντας αίσιο αποτέλεσμα. Ο Εθνομάρτυρας δεν συμβιβάστηκε ποτέ με εκείνη την οδυνηρή ήττα. Και φυσικά ούτε λόγος μήτε για συνομιλίες μήτε για συμβιβασμούς με τους εχθρούς μας Βούλγαρους και Τούρκους όπως κάνουνε σήμερα οι γραικύλοι πολιτικάντηδες. Ο Παύλος Μελάς είχε αποφασίσει να κληρονομήσει στα παιδιά του ένα ένδοξο όνομα κι όχι μια θέση στο καθεστώς με πλούτη και διαφθορά.

Κίνησε λοιπόν, αφού πρωτύτερα είχε μελετήσει έδαφος και συνθήκες, επικεφαλής ενός μικρού εκστρατευτικού σώματος 35 ανδρών να δώσει το σύνθημα για την επανάσταση ενάντια στους δυνάστες της μακεδονικής γης. Να διώξει και τον τελευταίο Βούλγαρο από την γη του Μεγαλέξανδρου όπως ακριβώς παρήγγειλε στους συντρόφους του λίγο πριν εκπνεύσει όταν τους παρακίνησε να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον εθνικό σκοπό. Ο Καπετάν Μίκης Ζέζας, όπως ήταν το επαναστατικό όνομα που είχε επιλέξει ο Μελάς από τα ονόματα των πολυαγαπημένων του παιδιών, ήταν από τους πρώτους που σχημάτισαν το Μακεδονικό Κομιτάτο για την εμψύχωση των Ελλήνων της Μακεδονίας Μας και ο πρώτος που έδωσε στην κυριολεξία την ψυχή του για τα πονεμένα αδέλφια μας.

Η αποστολή που είχε στο νου να διεκπεραιώσει ο Παύλος Μελάς ήταν να υψωθεί η γαλανόλευκη σημαία όχι μόνο στα εδάφη που διαθέτουμε σήμερα αλλά και στην ακόμη υπόδουλη Βόρεια Μακεδονία Μας που κατέχουν οι Σκοπιανοί διάδοχοι των Βουλγάρων Κομιτατζήδων. Κανένα όνομα και καμία γη δεν σκόπευε να αφήσει σε χέρια μαγαρισμένα όπως κάνουνε σήμερα οι γραικύλοι πολιτικάντηδες. Να μπούμε στο Μοναστήρι. Να αναπνεύσουν όλοι οι Έλληνες καθαρό αέρα ελληνικό. Αυτά ήθελε να δει να συμβαίνουν ο Παύλος Μελάς μαζί με τον Ίωνα Δραγούμη. Και έτσι εισερχόμενος στην Ιερή Μακεδονία ο Μελάς ξεκίνησε να εκκαθαρίζει τον τόπο από τους βάρβαρους απόβλητους. Οι Τούρκοι εξαπέλυσαν κυνηγητό εναντίον του με πολυάριθμο στρατό και οι κομιτατζήδες με τις συμμορίες δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το Γενναίο Παλικάρι και τους συντρόφους του.

Όμως η προδοσία η δολερή ήταν εκεί. Παραμόνευε και εν τέλει έκανε το ανόσιο και σκοτεινό της έργο. Κι έτσι στις 13 Οκτωβρίου 1904, δύο μήνες αφότου εισήλθε στη μακεδονική γη, ο Παύλος Μελάς και το εκστρατευτικό του σώμα κυκλώθηκαν στα Στάτιστα μετά από την προδοσία της βουλγάρικης συμμορίας του Μήτρου Βλάχου από ένα σώμα 150 Τούρκων στρατιωτών. Μετά από ηρωική μάχη δύο ωρών ο Παύλος Μελάς διέταξε έξοδο και αντεπίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Ήρωα. Και λίγο πριν ξεψυχήσει είπε στους συντρόφους του την περίφημη φράση του. Βούλγαρος να μη μείνει. Κατέλειπε έτσι όπλο, σταυρό και ένδοξο όνομα στα παιδιά και τη γυναίκα του. Και στην Ελλάδα φλογισμένους μαχητές τους συντρόφους του που έκαναν πράξη με σύσσωμο στρατό, λαό και κλήρο το τάμα του Αρχηγού τους για Ελεύθερη Ελληνική Μακεδονία.

Όμως οι πολιτικάντηδες του καιρού εκείνου, όμοια άθλιοι προδότες με τους σημερινούς, δεν επέτρεψαν την ενσωμάτωση της Βόρειας Μακεδονίας στην Ελλάδα. Το Μοναστήρι, η Γεγευλή, η Δοϊράνη, η Αχρίδα, τα Σκόπια ακόμη περιμένουν να δουν Ελληνική Σημαία και Στρατό. Αντί αυτού οι Σκοπιανοί αλωνίζουν στην πατρίδα μας σηκώνοντας θρασείς αλυτρωτικές βλέψεις και αξιώνοντας να κλέψουν το όνομα της Μακεδονίας Μας. Οι Τούρκοι πράττουν το ίδιο μέσα από στρατιωτικές παραβιάσεις και ελληνοτουρκικά συμβούλια. Και οι ψευτοευρωπαίοι ηγέτες του σιωνιστικού νεοταξισμού και των τόκων που κινούν τα νήματα του μισελληνισμού παρελαύνουν εμπρός μας.

Υπάρχουν όμως κι οι άλλοι Έλληνες. Είναι οι Γνήσιοι Έλληνες που πιστεύουν στο όραμα του Εθνομάρτυρα Παύλου Μελά. Πιστεύουν στην Ελλάδα, στο Έθνος, στον Ελληνικό Εθνικισμό και Πατριωτισμό, στην Μακεδονία. Είναι οι Έλληνες Εθνικιστές, ο Ελληνικός Στρατός και μαζί τους οι πονεμένοι Έλληνες που βλέπουν πως πρέπει να διώξουμε από παντού τον εχθρό. Είναι η μόνη εθνικά αρμόζουσα λύση.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ – ΓΕΥΓΕΛΗ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Όλα για τον… πολυπολιτισμό τα δίνει η Μέρκελ. Νόμος του γερμανικού κράτους η περιτομή!


Μπορεί με τους Έλληνες χριστιανούς να είναι τελείως αναίσθητη η γερμανική κυβέρνηση, αλλά με τους μουσουλμάνους και τους εβραίους συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Παρά, λοιπόν, την αρνητική απόφαση που είχε λάβει τον Ιούνιο δικαστήριο της Κολωνίας, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου (!) εγκρίθηκε νομοσχέδιο που προστατεύει την περιτομή νεαρών αγοριών (μουσουλμάνων και εβραίων) στην Γερμανία.
Το δικαστήριο της Κολωνίας είχε αποφασίσει πως η περιτομή αποτελεί «σωματική βλάβη» και την απαγόρευσε, αλλά η κυβέρνηση της Μέρκελ είχε δεσμευτεί (σε ποιους άραγε;) ότι εντός του φθινοπώρου θα κάνει νόμο του κράτους το δικαίωμα στην περιτομή και τήρησε τη δέσμευσή της, αγνοώντας τη δικαστική απόφαση. Μάλιστα, όπως ομολόγησε ο εκπρόσωπος της κυβερνήσεως Στέφαν Σάιμπερτ: «Είχαμε πάντα την πρόθεση να ανατρέψουμε αυτή την απόφαση».
Όλα, λοιπόν, υπέρ των «μειονοτήτων» τα δίνει η γερμανική κυβέρνηση, στο όνομα του… πολυπολιτισμού και δικαίως θεωρείται ο χωροφύλακας των αμερικανοσιωνιστών στην Ευρώπη.http://neadeksia.wordpress.com

1ος σε παγκόσμιο διαγωνισμό έκθεσης – Διαβάστε την ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/1.html#ixzz294kP5Wtq

«..έχε στο νου σου το παιδί – γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα» τραγούδαγε ο Παύλος Σιδηρόπουλος . Κι έτσι ένοιωσα διαβάζοντας το παρακάτω μήνυμα : «ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ»!
Μια έκθεση με “επίκαιρα” μηνύματα: “Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν αναβολικά και μίση αλλά φιλία…ειρήν稔
Έλληνας μαθητής της Β’ Γυμνασίου, από τα Γιαννιτσά ήταν....
ο νικητής του διεθνούς διαγωνισμού έκθεσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU). Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Στο διαγωνισμό πήραν μέρος πάνω από ..

Η Αριστερά ζητάει την ποινική δίωξη των Εφέδρων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στη Μέρκελ!


 (Από blog ΙΣΧΥΣ) 

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΗΜΑΡ: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ/ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑ...ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΑ ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ !

ΓΙΑ ΤΟΥΣ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: 
Α) Εθνικής Άμυνας
Β) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Γ) Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
ΘΕΜΑ: «Ιδιότυπη παρέλαση ένστολων στην Πλατεία Συντάγματος»

Κύριοι Υπουργοί, Στις 9 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της διαδήλωσης που έλαβε χώρα στην Πλατεία Συντάγματος, ομάδα ένστολων προέβηκε σε ιδιότυπη παρέλαση στην οδό Αμαλίας, φωνάζοντας συνθήματα εθνικιστικού χαρακτήρα. Μέχρι τώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν οι συμμετέχοντες αποτελούν εν ενεργεία προσωπικό του Στρατού Ξηράς ή είναι απόστρατοι, ενώ ενδέχεται μεταξύ αυτών να βρίσκονται και απλοί πολίτες. Η ιδιότυπη αυτή πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα ανησυχητική αφού θέτει υπό αμφισβήτηση την προσήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στους δημοκρατικούς θεσμούς, συμβάλλει στο γενικευμένο πλαίσιο ανομίας που επικρατεί στην χώρα, ενώ υποβαθμίζει τον ρόλο της ιεραρχίας στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, αφού το γεγονός συνέβη εν αγνοία της Στρατιωτικής Ηγεσίας και του αντίστοιχου Υπουργείου. Επιπλέον, τίθεται θέμα ποινικού αδικήματος εφόσον βάσει των σχετικών ρυθμίσεων περί «αντιποίησης στολής ή εμβλημάτων», ο στρατιωτικός που φέρει δημόσια στρατιωτική στολή, παράσημο ή άλλο διακριτικό σημείο βαθμού ή τίτλου χωρίς να έχει δικαίωμα γι’ αυτό, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Στην περίπτωση των μη εν ενεργεία στρατιωτικών και των πολιτών, επίσης υφίστανται ποινικές ευθύνες για αντιποίηση αρχής και στολής βάσει των άρθρων 175 και 176 του ποινικού κώδικα. Επιπλέον προκύπτει και ζήτημα αναφορικά με την ετοιμότητα και βούληση δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι σε τέτοια περιστατικά. Η παρέλαση ένστολων διεξήχθη σε χώρο με έντονη την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες ωστόσο δεν προέβησαν στη διερεύνηση της ταυτότητας των συμμετεχόντων και κατ’ επέκταση στη διάλυση της παρέλασης.

«Χυτήριο»: Η λαϊκή οργή, με τη συμπαράσταση 5 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ματαίωσε τη βλάσφημη «παράσταση»Περιφανή νίκη πέτυχαν χθες το βράδυ οι αγωνιζόμενοι χριστιανοί που μαζεύτηκαν έξω από το θέατρο «Χυτήριο» στην Ιερά Οδό για να διαμαρτυρηθούν για την ελεεινή και βλάσφημη παράσταση «Corpus Christi». Στο πλευρό τους βρέθηκαν 5 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι Χ. Παππάς, Η. Παναγιώταρος, Ν. Μίχος, Ι. Λαγός και Ν. Κούζηλος. Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που επικράτησε (κατόπιν αυστηρών εντολών του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ…), με τα ΜΑΤ να κάνουν συνεχείς ρίψεις δακρυγόνων, ο κόσμος δε διαλύθηκε και η «παράσταση» ματαιώθηκε.
Αργά το βράδυ κατέφτασαν στο χώρο του θεάτρου η βουλευτής Μαρία Ρεπούση, ο Νίκος Μπίστης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη της νεολαίας του κόμματος Κουβέλη, για να συμπαρασταθούν στους βλάσφημους, ενώ ζήτησαν παρέμβαση εισαγγελέα για να παιχτεί η «παράσταση», αλλά δεν τους πέρασε κι έφυγαν άπραγοι.

Ντελίριο σκοταδισμού από το Mega

Η επίσκεψη Βαρθολομαίου στη Ρώμη επιβεβαίωση της πανθρησκειακής πορείας που χάραξε η Β΄ Σύνοδος του Βατικανού; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_497.html#ixzz294imthdVΓιορτάζουν οι Παπικοί τα 50 χρόνια από τη σύγκληση της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου (1962). Στους εορτασμούς συμμετέχει, όπως έγινε σήμερα γνωστό, και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που πρόθυμα αποδέχτηκε σχετική πρόσκληση του Πάπα Βενέδικτου και μάλιστα θα μιλήσει. Τι θα πει, αναμένουμε πράγματι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Επειδή όμως κάποιοι αγνοούν ίσως τις αποφάσεις της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου και πόσο σημαντική υπήρξε αυτή για το μέλλον του Παπισμού αλλά και της παναίρεσης του Οικουμενισμού, μεταφέρουμε εδώ ένα μικρό μόνο απόσπασμα από το βιβλίο του Πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση, Διαθρησκειακές συναντήσεις, Άρνησις του Ευαγγελίου και προσβολή των Αγίων Μαρτύρων. Στο απόσπασμα αυτό μπορεί κανείς να αντιληφθεί πόσο μεγάλη ώθηση έδωσε η Β΄ Σύνοδος του Βατικανού στη διαθρηκειακή «κατανόηση» ή καλύτερα στην πανθρησκειακή ενότητα και επομένως ποιο βαθύτερο νόημα μπορεί να έχει η τωρινή συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στους εορτασμούς για τη Σύνοδο αυτή.
Το απόσπασμα από το βιβλίο του π. Θεοδώρου έχει ως εξής:

Συμπαράσταση Χρυσής Αυγής στον Μητροπολίτη Σεραφείμ στην μήνυση κατά του βλάσφημου έργου


Συμπαράσταση Χρυσής Αυγής στον Μητροπολίτη Σεραφείμ στην μήνυση κατά του βλάσφημου έργου
Κλιμάκιο βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή αποτελούμενο από τους Συναγωνιστές Χρήστο Παππά, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα παρευρέθη σήμερα το απόγευμα στο Α.Τ. Ομονοίας, συμπαριστάμενο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου "Corpus Christi" για κακόβουλη βλασφημία. Στην κατάθεση που έδωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς τόνισε όλα τα βλάσφημα στοιχεία κατά του Κυρίου Ιησού Ημών Χριστού που παρουσιάζονται στην θεατρική παράσταση και προκαλούν ανατριχίλα, αλλά και βάναυση προσβολή του ελληνορθόδοξου θρησκευτικού συναισθήματος.

Η Χρυσή Αυγή θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό δυναμικών και φωτισμένων Ιεραρχών και δεν θα επιτρέψει την προσβολή της ιστορικής μνήμης ή του θρησκευτικού συναισθήματος του Ελληνικού λαού. Θα συνεχίζουμε να δίνουμε μαχητικά τον Αγώνα ενάντια στα σχέδια των διεθνών τοκογλύφων κι των γραικύλων που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε... ελλαδιστάν. 

Δημόσιο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για συμπαράσταση στους συλληφθέντες κουκουλοφόρους


Μέχρι πρότινος, τα ορφανά του Τσαουσέσκου έκαναν πως δε… γνωρίζουν τους κουκουλοφόρους αναρχοκομμουνιστές προστατευομένους τους –που κάθε λίγο και λιγάκι καίνε την Αθήνα- και μιλούσαν υποκριτικά για «προβοκάτορες», «ασφαλίτες» κ.λπ. Τον τελευταίο καιρό, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πετάξει τις μάσκες και πλέον τους υπερασπίζεται ανοιχτά και τους καλύπτει πολιτικά και νομικά. Είναι κι αυτή μια… πρόοδος. Τουλάχιστον, να πάψουν να μας κοροϊδεύουν τόσο ξεδιάντροπα!
Στα πλαίσια, λοιπόν, αυτά ήρθε και η ανακοίνωση του Γραφείου Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας Συνασπισμού «για τους 24 συλληφθέντες της 9/10/12», που καλεί σήμερα σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου θα δικαστούν. Να το πλήρες ξεμασκάρεμα των… αλληλέγγυων του ΣΥΡΙΖΑ:

Ιδού οι «ρατσιστικές» επιθέσεις κ. Δένδια…Ιδού οι «ρατσιστικές» επιθέσεις κ. Δένδια…
Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr, τις πρώτες πρωινές σήμερα βρέθηκε σε αποθήκη σε περιοχή του Ν. Πρέβεζας άσχημα χτυπημένος ένας άντρας.
Το θύμα μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση, σε νοσοκομείο της Ηπείρου με τραύματα σε όλο του το σώμα και εμφανή σημάδια κακοποίησης.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πρόκειται για έναν Έλληνα ο οποίος κακοποιήθηκε και χτυπήθηκε από ομάδα αλλοδαπών, Πακιστανών, οι οποίοι μετά την αποτρόπαια πράξη τους, τον άφησαν αιμόφυρτο στον χώρο όπου βρέθηκε.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν κατατεθεί μηνύσεις ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, ενώ ερευνά με πολύ προσοχή την υπόθεση και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό.http://www.xryshaygh.com

Σοκ!! Όσοι λαθρομετανάστες ζητούν άσυλο μετά από 3 μήνες θα αφήνονται ελεύθεροι!!! Βίντεο!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/3_11.html#ixzz294iPmuSI

«Πρέπει να μας πει το κράτος, τι θα γίνει με αυτές τις περιπτώσεις, γιατί αλλιώς θα πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι στην πόλη ή οπουδήποτε αλλού!», τόνισε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας….

Από την κορινθιακή εφημερίδα ‘Πρωϊνή’, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 :

Σοβαρά παραμένουν τα προβλήματα στο στρατόπεδο της Κορίνθου παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι θα λυθούν σύντομα. Ταβασικότερα απ’ αυτά, σύμφωνα με τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας Χ. Αδάμ, είναι η έλλειψη της απαραίτητης αστυνομικής δύναμης για την ασφάλεια στο χώρο, αφού ακόμα μεταφέρονται δυνάμεις από άλλες περιοχές.

Το κυριότερο όμως που τόνισε είναι, ότι βάσει του νόμου, όσοι λαθρομετανάστες ζητούν άσυλο και μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους, θα πρέπει σε διάστημα από 3-6 μήνες από τη σύλληψή της να αφήνονται ελεύθεροι και να κυκλοφορούν όπου θέλουν!!

Πληροφορίες μάλιστα της ΠΡΩΝΗΣ αναφέρουν, ότι ήδη έχουν αφεθεί ελεύθεροι 100 περίπου λαθρομετανάστες που κρατούνταν σε άλλα κέντρα κράτησης και κατά τη διάρκεια που βρίσκονταν στην Κόρινθο παρήλθε το διάστημα των 3 μηνών!!

Σχετικά με τα προβλήματα των αστυνομικών ο κ. Αδάμ τόνισε: «Μετά από 1,5 μήνα συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα στο στρατόπεδο, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων. Γίνονται μεν κάποιες εργασίες σε παρακείμενους χώρους, αλλά όχι κάτι για τα θέματα που μας αφορούν άμεσα. Η έλλειψη δύναμης ακόμα δεν έχει αντιμετωπιστεί. Οι ενισχύσεις από Αθήνα πολλές φορές αναγκάζονται να επιστρέψουν, όπως χθες. Το θέμα έπρεπε ήδη να είχε λυθεί...». Για το άσυλο...

«Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους αρμοδίους, τι γίνεται με τους λαθρομετανάστες από τη στιγμή που παρέλθει το 3μηνο ή το 6μηνο από τη σύλληψή τους και έχουν κάνει αίτηση για παροχή ασύλου; Γιατί δυστυχώς, όταν περνά το 3μηνο, θα πρέπει να αφήνονται ελεύθεροι να κυκλοφορούν στην Κόρινθο, ή οπουδήποτε αλλού μπορεί να πάνε!! Πρέπει να μας πει το κράτος, τι πολιτική θα ακολουθήσει και που θα πάνε αυτοί μετά το πέρας του 3μήνου!». (από redskywarning.blogspot.gr)

Δείτε το βίντεο: 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Άλλος τα πληρώνει και άλλος τα χαίρεται!Άλλος τα πληρώνει και άλλος τα χαίρεται!
Σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό του Κράτους για το 2012 οι Έλληνες φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν μόνο και μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών μέσα στο έτος με 49 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά για να τα πάρουμε εμείς δίνουμε "Γή και Ύδωρ" με την μορφή υποθηκών και περικοπών. Μόνο και μόνο τα μέτρα μειώσεων που διαπραγματεύονται τις τελευταίες ημέρες είναι ύψους 13,5 δισ. προκειμένου να πάρουμε μια δόση των 31,5 δισ. και από αυτά να δώσουμε τα 25 δισ. (!) στις Τράπεζες.
Άλλος πληρώνει και άλλος τα χαίρεται δηλαδή.
Σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα ανεξαρτήτου ηλικίας, αντιστοιχούν μόνο για την φετινή χρονιά 4.900 ευρώ. Λεφτά τα οποία πηγαίνουν για μία ακόμα ενίσχυση των τραπεζιτών μας. Και τα προηγούμενα χρόνια έχουμε επίσης παράσχει δεκάδες άλλα δισ. στις Τράπεζες. Αυτήν την φορά ο τίτλος ευγενικής χορηγίας προς τα Φιλόπτωχα Ιδρύματα είναι «ανακεφαλαιοποίηση». Την προηγούμενη ήταν «ενίσχυση», την άλλη πάλι «εγγύηση». Για την επόμενη θα βρούμε κάποιον άλλο βαρύγδουπο τίτλο, υπάρχει πληθώρα άλλωστε επιλογών αρκεί να πέφτουν τα λεφτά. Η ιστορία φαίνεται πραγματικά πως δεν έχει αρχή και τέλος.

Παιδεία είναι η μόρφωση του Έλληνος ανθρώπου…
H  Ορθοδοξία είναι 
«Τζιβαϊρικόν πολυτίμητον»
Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΕΜΟΣ
Την διαπίστωση αυτή κάνει ο μεγάλος Γερμανός φιλόλογος Βέρνερ Γαίγκερ στο τρίτομο σύγγραμμά του με τον ελληνικότατο τίτλο «Παιδεία». Όπως γράφει ο ίδιος δεν μπόρεσε να βρει άλλη λέξη που να αποδίδει ακριβώς το νόημα που απέδιδαν οι αρχαίοι Έλληνες στην Παιδεία.
Τα λεγόμενα των αρχαίων προγόνων μας είναι τόσο σοφά και δοκιμασμένα, ώστε παρουσιάζουν μια μοναδική διαχρονικότητα. Οι σοφοί αυτοί άνδρες είχαν προβλέψει τα αποτελέσματα της καλής ή της κακής παιδείας σε ένα λαό, σε τέτοιο σημείο, ώστε, διαβάζοντας σήμερα τα λόγια αυτά, να νομίζουμε ότι γράφτηκαν για μας, τους Έλληνες του 21ου αιώνα.
Το πνεύμα της παιδείας στην αρχαία ελληνική δημοκρατία εκφράζει άριστα ο Πλάτων. Συγκεκριμένα στους «Νόμους» (κεφ. 643e – 644α) διαβάζουμε (σε μετάφραση), «…παιδεία είναι η διαπαιδαγώγηση προς την αρετή, από την παιδική ηλικία, που κάνει τον πολίτη να επιθυμεί και να αρέσκεται στο να γίνει τέλειος, να γνωρίζει δε να άρχει και να άρχεται με δικαιοσύνη…

Παναγιώτης Ηλιόπουλος στο elnewsgr: Όσο υπάρχει έστω και ένας Χρυσαυγίτης, θα υπάρχει και ΕλληνισμόςΠαναγιώτης Ηλιόπουλος στο elnewsgr: Όσο υπάρχει έστω και ένας Χρυσαυγίτης, θα υπάρχει και Ελληνισμός
Πώς έγινε η πρώτη σας επαφή με τον εθνικιστικό χώρο; Τι σας έκανε να ακολουθήσετε την Χρυσή Αυγή;
Η πρώτη μου επαφή έγινε το 1993, όταν πρωτοείδα ένα αυτοκόλλητο της Χρυσής Αυγής στο σχολείο μου. Ήταν τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας και υπήρχε έντονο το θέμα της Μακεδονίας, με τα συλλαλητήρια και τΙς εκδηλώσεις όλου του κόσμου. Δεν είχα ούτε μισή αμφιβολία ότι ο δρόμος μου θα ήταν η Χρυσή Αυγή όσο σκληρός κ αν ήταν.
Πώς αισθανθήκατε όταν συνειδητοποιήσατε ότι πλέον θα εκπροσωπείτε τον λαό; Και ποια είναι τα πρώτα σας συμπεράσματα από την μέχρι τώρα πορεία σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο;
Όταν το συνειδητοποιώ νιώθω τεράστιο άγχος και ευθύνη. Θέλω να κάνω ότι καλύτερο για την Πατρίδα μου και τους Έλληνες. Προσπαθώ να μη σκέφτομαι όμως συχνά το κοινοβούλιο, ώστε να μπορώ να δρω πιο ελεύθερα και κυρίως ως Χρυσαυγίτης. Στον τελικό απολογισμό θέλω να έχω προσφέρει έστω ένα πολύ μικρό λιθαράκι στην αλλαγή που έρχεται το επόμενο διάστημα στην μεταπολιτευτική Ιστορία της χώρας μας.
Όλα τα κόμματα και σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ σας κατηγορούν και επιμένουν ότι στα γνωστά επεισόδια με τους πάγκους των λαθρομεταναστών λειτουργήσατε σαν αστυνομικός, σας κατηγορούν για αντιποίηση Αρχής. Τελικά το μετανιώσατε; Πιστεύετε ότι αντιδράσατε λάθος;
Δεν μετανιώνω ποτέ για ό,τι κάνω, παρά μόνο για όσα δεν πρόλαβα ή φοβήθηκα να κάνω… Δεν υπάρχει καμία αντιποίηση Αρχής και θα αποδειχθεί σύντομα και στο δικαστήριο. Να σας πω όμως το όφελος της υπόθεσης; Από εκείνη την ημέρα όλα τα πανηγύρια, σε όλη τη χώρα φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οι έλεγχοι είναι αυστηρότατοι υπό τον "φόβο" επέμβασης της Χρυσής Αυγής. Οπότε μέχρι και σε αυτόν τον τομέα κάτι κάναμε.
Ποια κατάληξη πιστεύετε ότι θα έχει η κόντρα σας με τον κύριο Δένδια;
Η ποιότητά και η αξία σου φαίνεται από τον εχθρό που επιλέγεις να αντιμετωπίσεις. Αυτός μας επέλεξε για εχθρό του, εμείς δε θα πέφταμε ποτέ σε τέτοιο επίπεδο ούτε καν να ασχοληθούμε μαζί του...

ΑΙΣΧΟΣ! ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕ ΤΟΥΑΛΕΤΑ!  • Μετά τό αἶσχος μέ τήν ὑπερβλάσφημη παράσταση corpus-christi τοῦ Ἀλβανοῦ συγγραφέα, πού παρουσιάζει τόν Χριστό καί τούς μαθητές του ὡς ὁμοφυλόφιλους μέ χυδαῖες σχέσεις ἀναμεταξύ τους, 
  • μετά τόν βομβαρδισμό πού μᾶς ἔκαναν μέ gay-pride parade καί παγκόσμια gay festival τό φετινό καλοκαίρι στήν Ἑλλάδα ( Ἀθήνα, Θεσσαλονίκη, Σκιάθο ),
  • μετά τά ἀντίχριστα-μουσουλμανολαγνικά τουρκικά ( δεῖτε ἐδῶ: http://aegeanhawk.blogspot.gr/2012/10/150_812.html ) σήριαλ πού μᾶς ἔχουν χορτάσει τά κανάλια mega, antenna καί μέχρι πρότεινος καί τό κανάλι alpha,
  • τώρα προστίθεται καί τό κανάλι star στό "παιχνίδι τῆς βλασφημίας κατά τῶν Ἱερῶν καί Ὄσιων", μέ τήν έν λόγῳ σκηνή σέ "κωμική" ( ΤΡΑΓΙΚΗ ) ταινία! 
Ὁ διάολος καί τά ἄβουλα ὄργανα-μαριονέττες του, ἔχουν ἀφηνιάσει! Θεοεμπαῖχτες βεβηλώνουν τήν Ὀρθόδοξη Πίστη καί τίς Ἑλληνικές παραδόσεις! 
Τό Ὑπουργεῖο Παιδείας καί Θρησκευμάτων καί ὁ ἀρμόδιος Ὑπουργός τί κάνουν; Προστατεύουν τούς ἑτερόδοξους λαθρομετανάστες καί διαρρηγνύουν τά ἱμάτιά τους γιά τούς ἀλλόθρησκους μαθητές μονάχα, ὅπως ἐπίσης νά κόψουν τούς μισθούς στούς Ἱερεῖς καί ἄλλα παρόμοια; Ἐπίσης οἱ εἰσαγγελεῖς καί τό αὐτεπάγγελτο πού μποροῦν νά ἀσκήσουν; τί γίνεται καί μ' αὐτούς;
Μήπως πρέπει ἐπιτέλους νά γίνουν μηνύσεις στούς ὑβριστές καί νά ἐφαρμοστεῖ ὁ νόμος;
Σύμφωνα με το νόμο (Ποινικό Κώδικα): Άρθρο 198:
ΕΠΙΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, τιμωρεῖται:
1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος....
δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό.
«2. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 1, εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με κράτηση έως έξι (6) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ.»
Άρθρο 199: ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΚΑΘΥΒΡΙΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολικ

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_4339.html#ixzz294gGcq6p

Ακούει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;Ακούει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;
Δημοσιεύτηκε από το γνωστό παρακρατικό ιστότοπο του indymedia ανάληψη ευθύνης με βίντεο για την επίθεση που έγινε από ακροαριστερούς παρακρατικούς στα γραφεία της Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων. Στο εν λόγω βίντεο που παραθέτουμε παρακάτω μπορούμε να δούμε σε πρώτο χρόνο την τέλεση κακουργημάτων που αν είχαμε κράτος θα είχε κινητοποιήσει την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σημειωτέον ότι οτιδήποτε συντελείται στο εν λόγω βίντεο γίνεται απευθείας κακούργημα από το ιδιώνυμο.
Βεβαίως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν ασχολείται με κακουργήματα, αλλά είναι απασχολημένη στο να παρακολουθεί πατριωτικές σελίδες κατ’ εντολή του ίδιου του υπουργού. Θα κινητοποιηθούν, άραγε, τώρα για να να γίνει άρση απορρήτου και να φανεί ποιος είναι ο χρήστης που «ανέβασε» το βίντεο στο διαδίκτυο και ποιος έκανε την ανάρτηση στον γνωστό παρακρατικό ιστότοπο; Βάσει νόμου υποχρεούνται, αλλά δεν θα στοιχηματίζαμε στο ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε δράση.
Βεβαίως κρατικοί και παρακρατικοί εχθροί της Χρυσής Αυγής απατώνται πλάνην οικτράν, αν νομίζουν ότι το να ξεσπούν σε ντουβάρια θα πτοήσει την Χρυσή Αυγή. 
Δείτε το βίντεο εδώ                  
  http://www.xryshaygh.com

Τιμώντας τους Ήρωες του ΈθνουςΤιμώντας τους Ήρωες του Έθνους
Το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής και η Τ.Ο. Βορείων Προαστίων προσκαλεί όλους τους Έλληνες να παραβρεθούν στην εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την επέτειο θανάτου του Παύλου Μελά. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 13 Οκτωβρίου και ώρα 13:00 στην πλατεία Κεφαλαρίου Κηφισιάς. Χρέος κάθε Έλληνα να τιμήσει με την παρουσία του τον Ήρωα Μακεδονομάχο Παύλο Μελά που έπεσε μαχόμενος για είναι σήμερα η Μακεδονία μας Ελληνική και ελεύθερη.http://www.xryshaygh.com

Απίστευτα καραγκιοζιλίκια... Άλλαξαν τις δηλώσεις Νταβούτογλου στην ιστοσελίδα της βουλής!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_664.html#ixzz294fxAB8w

ΔΩΡΕΑΝ!
Σας θυμίζουμε την ιστορία: Ο πρόεδρος της βουλής έδωσε στον Νταβούτογλου ένα αναμνηστικό δώρο αντίγραφο μικρού κυκλαδίτικου καραβιού και δήλωσε "Με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζω και πάλι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και σας προσφέρω ένα αναμνηστικό δώρο που απεικονίζει ένα καράβι που μπορεί να κινείται με ελευθερία στο Αιγαίο μας".


Άρπαξε την ευκαιρία ο τούρκος ΥΠΕΞ και του απάντησε:..

"Σας ευχαριστώ και για το δώρο σας που έχει συμβολικό νόημα. Εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι πάντοτε ελεύθερο". Μετά την κατακραυγή για την απίστευτη δήλωση του Νταβούτογλου... ο κ. Μεϊμαράκης κατέβασε την πρώτη ανακοίνωση, την άλλαξε και ανέβασε καινούργια στην ιστοσελίδα της βουλής ως εξής:

"Σας ευχαριστώ και για το δώρο σας που έχει συμβολικό νόημα. Εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο ως μία θάλασσα ειρήνης και φιλίας , να είναι ανοικτό σε κάθε είδους συνεργασία."

Εξαφάνισαν δηλαδή το : "να είναι πάντοτε ελεύθερο". Δείτε το πριν και το μετά..

Η ελευθερία του λόγου στην Αρχαία ΑθήναΗ ελευθερία του λόγου στην Αρχαία Αθήνα
Η Αθήνα είναι το πιο γνωστό παράδειγμα δημοκρατίας. Κάποιες πτυχές της όμως, παραμένουν εντέχνως στο σκοτάδι, ούτως ώστε όσοι παραπέμουν σε αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης να το χρησιμοποιούν κατά βούλησιν. Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσουμε πως πολιτικά δικαιώματα είχαν ΜΟΝΟΝ όσοι προέρχονταν από Αθηναίους γονείς (και με την προϋπόθεση ότι πληρούσαν κάποια κριτήρια όπως το να στρατεύονται, να συμπεριφέρονται κοσμίως και με σεβασμό στους προγόνους τους, να μην είναι κίναιδοι κ.τ.λ), μπορούμε να εξετάσουμε ένα από τα σημαντικότερα δικαιώματα που είχαν, την ελευθερία του λόγου.
Η ελευθερία του λόγου πρέπει να διαχωριστεί στις εξής κατηγορίες:
1.      ισηγορία και παρρησία κατά την καθημερινή ζωή και
2.      ελευθερία του λόγου κατά την διάρκεια των ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ εορτών.
Όσον αφορά στην πρώτη κατηγορία, οι αρχαίοι Αθηναίοι γνώριζαν ότι για να λειτουργήσει μία δημοκρατία σωστά, πρέπει να δίνει το δικαίωμα στους πολίτες της να εκφράζουν τις ιδέες και τις απόψεις τους. Πρέπει όμως να υπάρχουν και ΟΡΙΑ, ούτως ώστε να μην καταντήσει το πολίτευμα σε αυτό που πληρέστατα έγραψε ο Ισοκράτης στον Αρεοπαγιτικό του λόγο, δηλαδή να θεωρούν κάποιοι «τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ' ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν» (μτφρ. [να μην θεωρούν] την ακολασία για δημοκρατία, την παρανομία για ελευθερία, την αμετροέπεια για ισονομία, το δε δικαίωμα του καθενός να τα πράττει αυτά ευδαιμονία, αλλά μισώντας τους [η Πολιτεία] και τιμωρώντας αυτούς, μετέτρεψε τους πολίτες σε καλύτερους και σωφρονέστερους). Για το λόγο αυτό οι Αθηναίοι είχαν τους εξής νόμους (τιθάσσευσης της ελευθερίας του λόγου), περί κακηγορίας (συκοφαντικής δυσφήμισης) :
1.      απαγόρευση της υβρίσεως νεκρού (Δημοσθένους, Κατά Λεπτίνου, 104)
2.      απαγόρευση της υβρίσεως οποιουδήποτε σε συγκεκριμένους χώρους (ναοί, Δικαστήρια, δημόσια κτίρια, και κατά την διάρκεια των Θρησκευτικών Εορτών) (Πλουτἀρχου, Σόλωνος Βίος, 21)
3.      απαγόρευση κακηγορίας μέσω της απλής αναφοράς απορρήτων λέξεων, όπως ρίψασπις, ανδροφόνος, πατραλοίας / μητραλοίας, τα συνώνυμα αυτών, και πίθανότατα κατηγορίες όπως ότι είναι δούλος ή γόνος δούλων, είναι νόθος γιος κ.τ.λ. Το έγκλημα αυτό ήταν δηλαδή τρόπον τινά ιδιώνυμο. (Δημοσθένους Λόγος 22, Κατά Ανδροτίωνος, Λυσίου Λόγος 10, Κατά Θεομνήστου)
4.      οποιαδήποτε κατηγορία που δύναται να μειώσει την τιμή και την υπόληψη του προσώπου, μπορούσε να επιφέρει βαρύτατο πρόστιμο και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ακόμη και ατιμία (Δημοσθένους Κατά Μειδίου 29-31)
5.      οποιαδήποτε περιύβριση του Αρμοδίου και του Αριστογείτονος, ηρώων της Αθηναϊκής Δημοκρατίας (Υπερείδου, Κατά Φιλιππίδου)

τΕ: Περιορίστηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ


Εκτύπωση E-mail
11-10-2012 23:15:12 ImageΗ εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τον Μηχανισμό Έκτακτης Βοήθειας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος περιορίστηκε ελαφρώς τον Σεπτέμβριο.

Όπως προκύπτει από τη μηνιαία λογιστική κατάσταση της ΤτΕ η εξάρτηση από τον μηχανισμό ΕLA περιορίστηκε το Σεπτέμβριο στα 100,6 δισ. ευρώ από 100,8 δισ. ευρώ τον Αύγουστο. Παράλληλα, ο δανεισμός του εγχώριου τραπεζικού συστήματος από την ΕΚΤ μειώθηκε στα 30,2 δισ. ευρώ από 30,9 δισ. ευρώ που ήταν τον Αύγουστο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρεζίλι έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ!


Κακοστημένη απάτη τα… βασανιστήρια που δήθεν υπέστησαν οι προστατευόμενοί του. Θυμάστε τις προηγούμενες ημέρες τις «καταγγελίες» (και με επερώτηση στη βουλή παρακαλώ…) του ΣΥΡΙΖΑ για «μεσαιωνικού τύπου»… βασανισμούς που δήθεν υπέστησαν οι κουκουλοφόροι προστατευόμενοί του, που είχαν συλληφθεί για την άνανδρη μηχανοκίνητη επιδρομή προς τρομοκράτηση των Ελλήνων κατοίκων του Α. Παντελεήμονα; Τις οποίες υιοθέτησε και η «έγκριτη» φυλλάδα του βρετανικού κατεστημένου, ο «Guardian», καθώς και τα ντόπια κανάλια των «νταβατζήδων»;
Ε, λοιπόν, όλα αποδείχτηκαν μια κακοστημένη απάτη! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr, η ιατροδικαστική έρευνα που παρήγγειλε ο ανακριτής μετά τις «καταγγελίες» των 15 αναρχοκομμουνιστών, διαπιστώνει ότι ουδέποτε υποβλήθηκαν σε ηλεκτροσόκ και σε βασανισμούς με αναπτήρες αφού δεν φέρουν κανένα έγκαυμα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές , το μόνο που καταγράφεται είναι ορισμένες εκδορές που προήλθαν από την προηγηθείσα συμπλοκή των αναρχοκομμουνιστών με τους αστυνομικούς, την ώρα που οι τελευταίοι προσπαθούσαν να τους συλλάβουν!Το Κοινοβουλευτικό έργο της Χρυσής Αυγής
Τρεις βαρυσήμαντες προτάσεις Νόμου για Ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, κατάργηση του λαθρονομοσχεδίου Ραγκούση και της χρηματοδότησης των κομμάτων.
Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή έχει να επιδείξει πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο με πάνω από 300 ερωτήσεις και επερωτήσεις. Πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι ερωτήσεις αφορούν θέματα ουσίας και όχι μικροπολιτικής. Η Χρυσή Αυγή δεν ενδιαφέρεται για τον αριθμό, αλλά για την ποιότητα των ερωτήσεων σε κρίσιμους τομείς όπως η εθνική άμυνα, η οικονομία, η εξωτερική πολιτική, η εγκληματικότητα, η λαθρομετανάστευση, η πρωτογενής παραγωγή, η παιδεία, το δημογραφικό, η δημόσια υγεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι έχουν κατατεθεί ερωτήσεις για την ανθελληνική προπαγάνδα των σκοπιανών, για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στη Θράκη, για το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα, για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, για τις αποκρατικοποιήσεις φορέων του δημοσίου και το γενικότερο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για τους Έλληνες ομολογιούχους, για την ανεργία, την πολύτεκνη οικογένεια, τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και τη διαφθορά κρατικών λειτουργών, για το παρεμπόριο, την παράνομη εκροή συναλλάγματος από την Ελλάδα προς τρίτες χώρες, για το υπέρογκο κόστος της λαθρομετανάστευσης(π.χ. δωρεάν νοσηλεία λαθρομεταναστών σε δημόσια νοσοκομεία, λειτουργία πολυτελών κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών που επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο με εκατομμύρια Ευρώ ετησίως).

Ένας στους τέσσερις που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις καταθέσεις του ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_6042.html#ixzz294fbe7J7

ΔΩΡΕΑΝ!
Έρχεται φόρος 45% για τα μη δηλωθέντα εισοδήματα 
 Αναντιστοιχία σε 13.500 περιπτώσεις εντοπίστηκαν μεταξύ εμβασμάτων στο εξωτερικό και των δηλωθέντων εισοδημάτων στην Ελλάδα, όπως δείχνουν οι πρώτοι έλεγχοι των 54.000 φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή της Μαρίνας Χρυσβελώνη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι έχε ολοκληρωθεί η πρώτη επεξεργασία της λίστας των εμβασμάτων και από τα πρώτα αποτελέσματα προκύπτει ότι σε ένα ποσοστό 25% υπάρχει αναντιστοιχία δηλώσεων και εμβασμάτων.

«Έχουμε ζητήσει από αυτούς να δικαιολογήσουν την αναντιστοιχία και σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν πρόστιμα» είπε ο υφυπουργός.

Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε και στον έλεγχο στοιχείων για την αγορά ακινήτων στο Λονδίνο από έλληνες πολίτες μέχρι την 31.12.2010. Από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκύπτει ότι έχουν ήδη προκύψει στοιχεία τα οποία ερευνώνται προκειμένου να προχωρήσουν οι καταλογισμοί φόρων.

Στο αίτημα πάντως της κας Χρυσοβελώνη να επεκταθεί η έρευνα για την αγορά ακινήτων στο Λονδίνο και πριν από το 2009, ο υφυπουργός δεν το αρνήθηκε αλλά τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι ο έλεγχος της λίστας των εμβασμάτων.


Πηγή

Ενόχλησε τους Τούρκους το "χουνέρι" Αβραμόπουλου στον Νταβούτογλου


Ενόχλησε τους Τούρκους το `χουνέρι` Αβραμόπουλου στον Νταβούτογλου
Ενόχλησε κάποιους στην Τουρκία το ''χουνέρι'' που 'εκανε ο Υπ. Εξωτερικών κ Δημ Αβραμοπουλος με την επεναφορά του πίνακα που είχε αφαιρέσει παλιότερα ο τότε υπουργός Γ.Παπανδρέου για να μην υπάρξει πρόκληση των Τούρκων και να προωθηθεί η ελληνοτουρκική προσέγγιση.

Η τουρκική εφημερίδα Turkiye προβάλλει το θέμα στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο « Η ντροπή του Έλληνα Υπουργού με τον πίνακα» και δημοσιεύει φωτογραφία των δύο Υπουργών ενώ κάθονται κάτω από τον πίνακα που απεικονίζει φάση από τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1912. Στο δημοσίευμα γράφει ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ Αβραμόπουλος ξαναέβαλε στην θέση του, πριν από την επίσκεψη Νταβούτογλου, τον πίνακα αυτό ο οποίος είχε αφαιρεθεί πριν από 13 χρόνια σε ένδειξη χειρονομίας καλής θέλησης προς την Τουρκία. Στηνσυνέχεια του  δημοσιεύματος στις εσωτερικές σελίδες υπάρχει ο τίτλος «Ντροπή με τον πίνακα στην συνάντηση κορυφής για την ειρήνη» .

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ‏
Σειρά κινούμενων σχεδίων που προσβάλουν την χριστιανική θρησκεία ετοιμάζετε να μας ταΐσει γνωστός τηλεοπτικός σταθμός


Αφού σας συγχαρώ για το σπουδαίο έργο που επιτελείτε, την ώρα που οι τηλεμαϊντανοί παπαγαλίζουν υπέρ της νέας τάξης πραγμάτων, θα ήθελα να σας επιστήσω τη προσοχή σε ένα θέμα που αφορά την ηθική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας.

Απάντηση Χρυσής Αυγής στις κατηγορίες ΚΚΕ

Στρατός Φτώχειας! Μόνο οι ανώτατοι θα έχουν μισθό πάνω από 1000 ευρώ!!! Στοιχεία-σοκ


Στρατός Φτώχειας! Μόνο οι ανώτατοι θα έχουν μισθό πάνω από 1000 ευρώ!!! Στοιχεία-σοκ
Γράφει ο Ιδομενέας   

Ενώ το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων βιώνει  καθημερινά  την βίαιη  φτωχοποίηση και εξαθλίωση του , η φυσική του ηγεσία εφησυχάζει απολαμβάνοντας τα προνόμια των βαθμών της. Η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία δεν ανησυχεί για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για το προσωπικό γιατί απλά δεν πλήττεται.
       
Το επόμενο διάστημα με τις υλοποιημένες (37%)  αλλά και τις εξαγγελθείσες (6,5% από 1ης Ιουλίου 2012+ 12,5 από 1ης Ιανουαρίου 2013) μειώσεις , με την κατάργηση των οδοιπορικών εξόδων (για το νέο έτος δεν έχουν προβλεφθεί πιστώσεις στους προϋπολογισμούς των Επιτελείων), με την πλήρη ισοπέδωση να έρχεται με την κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών , μόνο οι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί θα αμείβονται με πάνω από 1000€.
      
Η  κατάσταση δυστυχώς όμως είναι ζοφερή  και για τους ε.α. Η κατάσταση των μετοχικών   ταμείων είναι τραγική. Το μέρισμα, σε όλα τα ταμεία , μειώνεται στο μισό. Ήδη το ΜΤΣ προχωρεί σε επιπλέον μείωση 25%  και δεν υπάρχουν πιστώσεις για μερίσματα για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Το ΜΤΝ, κάποτε το καλύτερο από τα υπόλοιπα, έχει μειώσει το μέρισμα κατά 47% (το 2013 πιθανόν να προχωρήσει και σε νέα μείωση) και το ΕΚΟΕΜΝ κατά 39%. Το ΜΤΑ  έχει μειώσει το ΕΚΟΕΜΑ κατά 47%   και πιθανόν να προχωρήσει σε νέα μείωση κατά 20-25%  το 2013. Διαπιστώνουμε λοιπόν πως  τα μετοχικά ταμεία προχωρούν συνεχώς σε μειώσεις με αποτέλεσμα σε λίγο διάστημα να δίνουν μέρισμα και ΕΚΟΕΜΣ που και τα δύο δεν θα υπερβαίνουν τα 300€.
       
Η ηγεσία μας όμως εκτός από τα ευχολόγια τι κάνει; Δεν ανησυχεί; Δεν σκέπτεται τρόπους να απαγκιστρώσει το προσωπικό της που πλήττεται σε αυτό το άγνωστο πεδίο μάχης; και αν ναι γιατί δεν τους λέει;
      
Το σύνολο του λαού μας βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις , όλοι καθημερινά βάζουν νέα όρια , περιορίζουν και επανακαθορίζουν τις ανάγκες τους .Γιατί δυστυχώς ενώ οι μισθοί μειώνονται αλλά όλα τα άλλα (Τρόφιμα-φροντιστήρια-δάνεια κτλ) παραμένουν σταθερά . Ο μάγος που θα μείωνε τις τιμές και τους μισθούς ταυτόχρονα , απουσιάζει. Η θεωρία της εσωτερικής υποτίμησης απέτυχε στη πράξη.
      
Έτσι αλλάζουν χώρους , αλλάζουν τόπους , επιστρέφουν  στα χωριά τους , προσπαθούν να περιορίσουν τα έξοδα τους , προσπαθούν να επιβιώσουν , γιατί αυτοί που ευθύνονται για το ζοφερό  παρόν τους , σχεδιάζουν και το μέλλον τους πειραματιζόμενοι με τις ζωές τους.
     
Έχει όμως ο στρατιωτικός αυτή την δυνατότητα επιλογής, μπορεί να αλλάξει τόπο κατοικίας , να γυρίσει στον τόπο του και να περιορίσει τα έξοδα του ή να κάνει δεύτερη δουλεία ; Όχι. Πόσο όμως προβλήθηκε αυτό; Ποίας προστασίας έτυχε; Πως εξαιρούνται άλλες τάξεις μισθωτών ; Πώς απέφυγαν τις επιπλέον μειώσεις, για να ″αποφευχθεί μία κοινωνική έκρηξη″ , οι εφοριακοί, οι τελώνες κόκ;
     
Τι πρέπει λοιπόν να γίνει για να προβληθούν οι ιδιαιτερότητες του στρατιωτικού επαγγέλματος και ποίοι αρμόζει να το κάνουν;  Μήπως για να μας προσέξει η φυσική μας ηγεσία και να θέσει μετ επιτάσεως τα θέματα μας ...πρέπει να εισβάλουμε διαδηλώνοντας στο πεντάγωνο;
       
Η φυσική στρατιωτική ηγεσία μας και οι προεκτάσεις της ... οι δύο ΥΦΕΘΑ , είναι καιρός να αγωνισθούν για το προσωπικό τους, για να μην συνδέσουν την εποχή διοίκηση τους με την χειρότερη  ήττα σε περίοδο ειρήνης. Εκτός αν επικρατήσει η γλύκα της πρόσκαιρης εξουσίας και απαλύνει το δράμα του να διοικείς χιλιάδες προσωπικό που να μην μπορείς να κοιτάξεις στα μάτια.http://www.onalert.gr
      
  

"Αλληλεγγύη" Δ.Αβραμόπουλου στην Τουρκία! - "Αόρατα" Αγαθονήσι-Φαρμακονήσι για ΥΠΕΞ!

Πρωτοφανείς προσεγγίσεις για τις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας, σαφώς αντεθνικές τουλάχιστον βάσει των εθνικών γραμμών που είχαν χαράξει για τα ελληνοτουρκικά οι Κ.Καραμανλής και Α.Παπανδρέου, υιοθέτησε δυστυχώς σήμερα η κυβέρνηση διά του υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του νεο-οθωμανού Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Α.Νταβούτογλου. Ξεχνώντας την τουρκική εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου, τις καθημερινές προκλήσεις της Τουρκιας στο Αιγαίο με τελευταίο κρούσμα τον εμβολισμό του σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής από το τουρκικό στο Φαρμακονήσι, το γενογός ότι δεν αναγνωρίζουν την ελληνικότητα του Φαρμακονησίου και του Αγαθονησίου (με ανάρτηση στο επίσημο site του τουρκικού ΥΠΕΞ) όχι απλώς συμφώνησε για την ουδετεροποίηση του Αιγαίου, αλλά εξέφρασε και την "αλληλεγγύη" του για την συμπεριφορά της Τουρκίας στην συριακή κρίση!

"Απίστευτο δείτε γιατί το χαράτσι της ΔΕΗ το πληρώνουν μόνο τα κορόιδα!"Μία λίστα- φωτιά έδωσε στη δημοσιότητα χθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, σχετικά με την καταγγελία ότι έχει στοιχεία πως «το χαράτσι της ΔΕΗ το πληρώνουν μόνο τα κορόιδα».
Ο κ. Φωτόπουλος κατήγγειλε τον εμπαιγμό των Ελλήνων πολιτών που κλήθηκαν να καταβάλουν το δυσβάσταχτο χαράτσι, την ώρα που μεγάλες επιχειρήσεις είτε πλήρωσαν μειωμένο τέλος ακινήτων -ακόμη και σε ποσοστό 60%- είτε εξαιρέθηκαν του σχετικού μέτρου.  Τα ακίνητα που αναφέρονται στη λίστα...
Φωτόπουλου βρίσκουν «έρεισμα» σε μία παράγραφο που πέρασε «στα ψιλά» της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 16ης Δεκεμβρίου του 2011. Σύμφωνα με αυτή ο τότε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου και σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε τη δυνατότητα σε μεγάλες επιχειρήσεις να πετύχουν τεράστιες εκπτώσεις στο χαράτσι των ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ
Επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός:
Τέσσερις (4) παροχές ρεύματος 
  • Κηφισίας 1-3
  • Κηφισίας  7
  • Κηφισίας 49
  • Κηφισίας  95-97
   Πως γίνεται , τι έγινε και σε όλες μα σε όλες τις παροχές και ενώ επί χρόνια πλήρωνε ΤΑΠ  με συγκεκριμένα τετραγωνικά σε κάθε παροχή. Μόλις μπήκε το χαράτσι                                                                               
-   στην πρώτη παροχή τα τ.μ από 15.578 έγιναν 9.985 και ο επιχειρηματίας γλίτωνε 196.585 ευρω χαράτσι ;
-   Πως γίνεται τι έγινε και στη δεύτερη παροχή τα τ.μ από 33.705 έγιναν 19.981 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 446.626 χαράτσι;
-   Πως γίνεται τι έγινε και στην τρίτη παροχή τα τετραγωνικά από 20.956 έγιναν 9.728 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 310.364 ευρώ;
-   Πως γίνεται τι έγινε και στην  τέταρτη παροχή τα τετραγωνικά από 22.173 έγιναν 12. 844 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 296.891 ευρώ !!; 
ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ 

ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ > Εκκένωση των νησιών που έχουν κάτω από 150 κατοίκους διέταξαν οι αποικιοκράτες της τρόικα

Εκκένωση των νησιών που έχουν κάτω από 150 κατοίκους διέταξαν οι αποικιοκράτες της τρόικα. Είναι προφανές ότι οι τροικανοί δεν ενδιαφέρονται πόσα μέτρα θα πάρουμε, ακόμη και αν αυτοκτονούσαμε όλοι εθελουσίως, πάλι θα μας ζήταγαν νέα μέτρα. Αυτό σημαίνει δύο τινά: Δοκιμάζουν την αντοχή της ελληνικής κυβέρνησης, για να δουν πόσο "πρόθυμη" και υπάκουη είναι, ή κάποιος από τους τρεις προσπαθεί να την "κάνει" π.χ το ΔΝΤ, και ζητάει ανεδαφικά πράγματα για να προκαλέσει ολική ρήξη με την κυβέρνηση, και να διευκολυνθεί ο ενδιαφερόμενος προς αποχώρηση.

Tην εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση. Το επιχείρημα των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώπιον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε συνάντηση που είχε η Τρόικα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ζητήθηκε να εκκενώσουμε τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους, γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

«Τους απαντήσαμε άμεσα ότι δεν είναι καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Η συζήτηση επί του θέματος δεν συνεχίστηκε από τους τροϊκανούς, όμως είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους, αφού ζητούν να ερημώσουν ολόκληρες νησιωτικές περιοχές και να ξεριζωθούν χιλιάδες οικογένειες. «Πρότεινα ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά» δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους σε πηγαδάκι.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, για το θέμα ενημερώθηκαν τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης.

Αυτό δεν κρύβεται πλέον και θα πρέπει η κυβέρνηση να αρχίσει να σκέπτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να λέει απλό και σταράτο "όχι".
defencenet

ΝΑΤΟ, ΝΑΤΟ !

Aυτό είναι το top-secret διαστημόπλοιο με την... «αρχαία μυστική τεχνολογία» του Σώρρα!Ένα μη-επανδρωμένο διαστημόπλοιο της υπηρεσίας DARPA του αμερικάνικου Πενταγώνου, το X-37B, είναι το σκάφος που σύμφωνα με τον Μανώλη Λαμπράκη κρύβει το μυστικό της... αρχαίας τεχνολογίας που υποτίθεται πως πούλησε ο Αρτέμης Σώρρας στους Αμερικανούς με αντάλλαγμα τα 3 τρισ. δολάρια... της περιουσίας του.
Ουσιαστικά, το μυστικό διαστημόπλοιο που ανέφερε ο Μανώλης Λαμπράκης στην ομιλία του στις 15 Σεπτεμβρίου 2012 υπάρχει και είναι το απόρρητο project X-37Β OTV του αμερικάνικου Πενταγώνου. Όπως επίσης αληθεύει το γεγονός πως το X-37B (το δεύτερο από τα δύο πρωτότυπα σκάφη του προγράμματος) μπήκε σε τροχιά τον Μάρτιο του 2011, παρέμεινε εκεί για 15 μήνες (και όχι 17 όπως έλεγε ο κ. Λαμπράκης) κάνοντας πειράματα του αμερικανικού στρατού και επέστρεψε στη Γη στις 16 Ιουνίου.

Εκεί όμως τελειώνει η αλήθεια και αρχίζουν τα ψέματα και η παρέλαση εξωφρενικών θεωριών του κ. Λαμπράκη και της οργάνωσης END του κ. Σώρρα που «θέλει» να μας δανείσει τα 600 δισ. δολάρια για να σωθεί η Ελλάδα. Λίγες μέρες πριν την επιστροφή του στη Γη, το ρομποτικό X-37B δεν διαθέτει κάποια... άκρως απόρρητη τεχνολογία καυσίμων που του επέτρεψε να παραμείνει για τόσο μεγάλο διάστημα σε τροχιά, ούτε βέβαια τα πειράματα είχαν κάποια σχέση με συνωμοσιολογία και τεχνολογίες από την εποχή του... Απόλλωνος.

Η αλήθεια είναι πως το X-37B είναι ένα μίνι διαστημόπλοιο: έχει μήκος 8,8 μέτρα, ύψος 2,9 μέτρα, άνοιγμα φτερών 4,5 μέτρα και βάρος πέντε τόνους. Εκτοξεύθηκε στο διάστημα με έναν συνηθισμένο πύραυλο Atlas-5 τον Μάρτιο του 2011 και είχε σχεδιαστεί εξ αρχής ώστε να παραμείνει σε τροχιά τουλάχιστον 9 μήνες, προκειμένου να δοκιμαστεί η αντοχή και τα ρομποτικά συστήματά του. Όντας σε τροχιά, το X-37B όπως και το αδερφάκι του X-37A ξεδιπλώνει ηλιακά πάνελ για να φορτίζει τις μπαταρίες που του παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια. Άρα, είτε ο Λαμπράκης λέει ψέματα για την μυστική τεχνολογία που πούλησε ο Σώρρας στις ΗΠΑ ή απλώς ο αμερικάνικος στρατός δεν πρόλαβε να... αποκρυπτογραφήσει την υψηλή τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων!

Επιστρέφοντας στη σοβαρότητα, και στις δηλώσεις στην εφημερίδα Guardian του επικεφαλής του προγράμματος Συνταγματάρχης Τομ Μακ Ιντάιρ, το στρατιωτικό πρόγραμμα X-37 έχει στόχο την δοκιμή ρομποτικών διαστημικών τεχνολογιών: «Η δυνατότητα επιστροφής που έχει το σκάφος επιτρέπει στην Πολεμική Αεροπορία να δοκιμάσει νέες τεχνολογίες χωρίς το ρίσκο που έχουν αντίστοιχα προγράμματα».

Αφγανός βιντεοσκοπούσε το Στρατόπεδο στην Κάλυμνο

Συνελήφθη 25χρονος Αφγανός παράνομος μετανάστης χθες Τετάρτη 10 Οκτωβρίου απόγευμα, που βιντεοσκοπούσε την πύλη εισόδου και εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «Οικονόμου Πιζάνια» στην Κάλυμνο. Ο Αφγανός έγινε αντιληπτός από σκοπό του στρατοπέδου και άμεσα ενεργοποιήθηκε η ασφάλεια του στρατοπέδου και έγινε η σύλληψη του. Στη συνέχεια παραδόθηκε στο ΑΤ Καλύμνου, ενώ πάνω του βρέθηκαν το βίντεο με τα πλάνα που είχε τραβήξει διάρκειας περίπου 3.5 λεπτών, αλλά και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Από το ΑΤ Καλύμνου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και σήμερα Πέμπτη ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Κω για τα περαιτέρω.
Να σημειώσουμε ότι ο Αφγανός ζούσε παράνομα στην Ελλάδα από το 2008, κατά το παρελθόν διέμενε στην Κάλυμνο, στη συνέχεια μετέβη στη Ρόδο, στο Καστελόριζο και στην Αθήνα.
Ερωτηθείς για τους λόγους που βρέθηκε ξανά στην Κάλυμνο ,απάντησε ότι ήλθε για τουρισμό !!!!

kalymnos-news

Γελάνε και τα τσιμέντα με τον Τσίπρα, παίρνει τον Παπουτσή στο Σύριζα.Πλώρη για το ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη έχουν βάλει ο Χρήστος Παπουτσής (ο γνωστός πολεμάρχος ΜΑΤατζής της Κερατέας - γνωστός και ως "Τοτόμης" του ΠΑΣΟΚ) και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η άφωνη Υπουργός ή κατά άλλους το διαχρονικό πολιτικό δίδυμο, από την περίοδο της συνύπαρξής τους στις Βρυξέλλες, έχει αποφασίσει να την κάνει από το ΠΑΣΟΚ του Μπένι.
Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με τον Χρήστο Παπουτσή, προκειμένου αυτός και η ομάδα του (πχ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου) να μεταγραφούν στην Κουμουνδούρου, σύμφωνα ..με την εφημερίδα Δημοκρατία.
Ο Τσίπρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιθυμεί αυτές τις μεταγραφές για να δώσει κυβερνητικό βάθος στον... πάγκο της ομάδας του, ενώ φήμες υπάρχουν και για τη Λούκα Κατσέλη.
Αν και δεν το παραδέχονται, ακόμη, δημοσίως, αποτελεί κοινό μυστικό.
 Το θέμα, τώρα, είναι αν ο Τσίπρας, η Ρόζα και οι υπόλοιποι θα δεχτούν τη συμπόρευση με τον πλέον αποτυχημένο υπουργό Δημόσιας Τάξης της Μεταπολίτευσης. ...
Τον γίγαντα Παπουτσή!

Αυτοάμυνα και νομοθεσία... Γιατι ο Έλληνας έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΣΤΟ ΑΔΙΚΟ
Η ανωτέρω ρήση, που είναι γνωστή, ιδιαίτερα στους νομικούς και διατυπώνεται με επίφαση και σε βιβλία του γενικού Μέρους του Ποινικού Δικαίου από τους καθηγητές του Ποινικού Δικαίου, κους Γ.Α Μαγκάκη και Ν. Ανδρουλάκη δείχνει το γενικό πλαίσιο αναζήτησης της αυτοάμυνας στις πολεμικές τέχνες.

Στα πλαίσια αυτού του βιβλίου δεν είναι δυνατόν να εξαντληθούν ή έστω να εξετασθούν ενδελεχώς όλα τα θέματα της αμύνης καθόσον δεν πρόκειται για εξειδικευμένο νομικό βιβλίο ούτε οι αναγνώστες αυτού νομικοί.
Είναι βέβαιο ότι σε μια εξαιρετική περίπτωση που θα χρειαστεί να καταφύγουμε σε όσες γνώσεις έχουμε αποκομίσει από την επί μακρόν ή σε μικρότερο χρονικό διάστημα ενασχόλησή μας με τις πολεμικές τέχνες ή και ένα δυναμικό άθλημα, όπως το box, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε που καλυπτόμαστε και που όχι από το νόμο.

Πρώτα απ’ όλα καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι χτυπώντας έναν άνθρωπο στο δρόμο ή σε δημόσιο χώρο διαπράττουμε μια άδικη πράξη. Στο πλαίσιο του Ποινικού Δικαίου άδικη είναι η πράξη που υπάγεται στην ποινική υπόσταση του εγκλήματος ( Γ.Α Μαγκάκης, Γενικό Μέρος του Ποινικού Δικαίου). Υπάρχουν, όμως, επιτρεπτοί κανόνες αυτής που αίρουν τον άδικο χαρακτήρα της πράξης. Τέτοιοι λόγοι είναι γενικοί και ειδικοί, όπως καθολικοί και ατομικοί. Ο πρώτος από αυτούς είναι η άμυνα, όπως περιγράφεται στο άρθρο 22 του Π.Κ. (Ποινικού Κώδικα). Γενικά, οι λόγοι που αποκλείουν το άδικο μιας πράξης περιγράφονται στα άρθρα 20 έως 25 του Π.Κ. Ενδιαφέρουσα για τους ασχολούμενους με τις πολεμικές τέχνες είναι και η κατάσταση ανάγκης που αίρει το άδικο (άρθρο 25 Π.Κ.), οπως και η ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να συλλάβει εκείνον που διαπράττει επ’ αυτοφώρω κακούργημα ή πλημμέλημα σύμφωνα με το άρθρο 275 (παράγραφος 1, κώδικας Ποινικής Δικονομίας). Αυτά, όμως, θα μπορέσουμε να τα αναλύσουμε αργότερα.

Ο θεωρητικός λόγος της θεμελίωσης αυτής έγκειται στην έννομη προστασία μέσω της δραστηριότητας του αμυνόμενου. Δηλαδή, μπορείτε να προβάλετε άμυνα και σε άδικες πράξεις που δε συνιστούν εγκλήματα, όπως η φωτογράφηση χωρίς τη θέληση εκείνου που φωτογραφίζεται (παραπάνω Γ.Α. Μαγκάκης).

Λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι πιθανότητες για τον ασκούμενο να κάνει χρήση των τεχνικών του σε καταστάσεις που θα τύχουν στο δρόμο ή οπουδήποτε αλλού (Street Fighting ή πρακτική αυτοάμυνα). Γι’ αυτό είναι χρήσιμο να μπορεί να ανταπεξελθει σε αυτές τις καταστάσεις. Επίσης, καλό είναι οι Δάσκαλοι των πολεμικών να εμμείνουν σ’ αυτές πέρα από την καλή υγεία, την καλή φυσική κατάσταση, την εσωτερική αρμονία που είναι περιεχόμενο όλων των πολεμικών τεχνών.

Για να επικαλεσθούμε άμυνα κατά το άρθρο 22 Π.Κ. πρεπει:

Πρώτον, να δεχθούμε επίθεση: ως επίθεση εννοούμε την ανθρώπινη συμπεριφορά που εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο ένα έννομο αγαθό. Η επίθεση πρέπει να στρέφεται κατά εννόμων αγαθών που αφορούν το άτομο ή άλλο άτομο, δηλαδή προς χάριν τρίτου και αυτό είναι το δεύτερο στάδιο. Προσοχή, όμως, στη νομική κατάσταση της «συναίνεσης του παθόντος», όπου, δηλαδή, ο τρίτος συναινεί στην επίθεση που δέχεται (άρθρο 308 παρ. 2 Π.Κ.) σε απλή σωματική βλάβη και δεν προσκρούει στα χρηστά ηθη (π.χ. σύζυγος με σύζυγο, όπου η σύζυγος προς τρίτον του λέγει να μην ανακατεύεται στα οικογενειακά τους θέματα ενώ ο σύζυγος ετοιμάζεται να τη χτυπήσει προκαλώντας ελαφρά σωματική βλάβη). Τρίτον, η επίθεση πρέπει να είναι άδικη. Τέταρτον, πρέπει να είναι παρούσα (π.χ. δεν μπορείτε κάτω από τα όρια της αμύνης να επιτεθείτε –αν τον βρείτε- στον κλέφτη του κινητού σας τρεις μέρες μετά την κλοπή. Σε αυτήν την περίπτωση ή προβάλετε θεμιτή αυτοδικία (άρθρο 282 Α.Κ.) ή μηνύετε αυτόν που το έχει κλέψει).

Αυτή, λοιπόν, είναι η κατάσταση άμυνας. Στην αμυντική πράξη, δηλαδή, την αναγκαία προσβολη του επιτιθέμενου, που γίνεται, για να αποκρουστεί η επίθεση, υποκείμενο μπορεί να είναι αυτός που δέχεται την επίθεση, αλλά, και ο τρίτος. Πρέπει να αντιπροσβάλλουμε έννομο αγαθό του ιδίου του επιτιθέμενου και τότε, όμως, είναι αναγκαίο να μην υπάρχει δυσαναλογία μεταξύ άμυνας και επίθεσης, γιατί έχουμε υπέρβαση των ορίων αμύνης (άρθρο 23 Π.Κ.). Σ’ αυτή την περίπτωση, για να μην τιμωρηθεί ο αμυνόμενος, οφείλει να αποδείξει ότι υπερέβει τα όρια της άμυνας, γιατί η επίθεση του προκάλεσε φόβο ή ταραχή και δεν μπορούσε ψύχραιμα να ελέγξει τον εαυτό του. Λόγω της εκμάθησης και προπόνησης συνδυασμένων τεχνικών (γροθιά-κλωτσιά-άλλου είδους γροθιά- χτύπημα με γυμνό χέρι πλάγια ή ευθεία και χιλιάδες συνδυασμοί) από τον ασκούμενο στις πολεμικές τέχνες με αυξημένη ταχύτητα και ιδιαίτερη δύναμη είναι αναγκαίο να σταθμίζει ο ασκούμενος το πότε ο άδικος (-οι) επιτιθέμενος (-οι) εξουδετερώνεται (-ονται). Δεν είναι δυνατόν να δέρνει ανηλεώς τον αρχικά επιτιθέμενο, όταν αυτός έχει εξουδετερωθεί και να επικαλείται ότι βρισκόταν στα όρια άμυνας. Εκτός, αν λόγω της αύξησης της αδρεναλίνης δεν ελέγχει τον εαυτό του.

Ακολουθούν ορισμένες πρακτικές συμβουλές:

1) Φροντίστε να έχετε μάρτυρες της άδικης επίθεσης και της άμυνας που προβάλετε.

2) Ειδοποιήστε με μικρές κοφτές κουβέντες τον επιτιθέμενο να σταματήσει, π.χ. «σταμάτα» ή «κάνε πίσω» επιτακτικά (Κ. Wilkinson σελ. 80 περιοδ. COMBAT Μάρτιος 1999) και φροντίστε αυτό να το ακούν οι μάρτυρες που είναι παρόντες.

3) Αποφύγετε την επίθεση, αν είναι μικρή ή ασήμαντη ή αποκρούεται τουλάχιστον με ίσης, παραπλήσιας δύναμης χτύπημα (δε χρειάζεται να επιδείξετε στο μεθυσμένο το επίπεδο όλων των τεχνικών σας).

4) Χρησιμοποιείστε την κραυγή Κιαϊ ή Κία ή όποια άλλη της τέχνης σας. Σαστίζει, προκαλεί σύγχυση, γιατί-μην ξεχνάτε- ο εν αδίκω επιτιθέμενος είναι δειλός. (Κ.Wilkinson όπου παραπάνω).

Αν τώρα βρεθείτε προ μεγάλου κινδύνου και ιδίως, αν ο επιτιθέμενος είναι ιδιαίτερα μεγαλόσωμος ή γυμνασμένος ή επαγγελματίας μπράβος ή εριστικός (τσαμπουκάς, ο νταής της γειτονιάς), ακολουθείτε τα στάδια 1, 2, 4 μέχρι του επιπέδου που θα εξουδετερώσετε πλήρως τον επιτιθέμενο και θα νιώσετε ασφάλεια.

Όλα αυτά είναι απλώς ψήγματα ενός τεράστιου θέματος. Πάντως σε μια εμπλοκή σας να ξέρετε ότι ούτε αυτόματα απαλλάσσεστε ούτε όταν ηρεμήσετε, οι αρχές (αστυνομία, δικαστήριο) θα γνωρίζουν σε τι κατάσταση βρεθήκατε. Εσείς θα τους διαφωτίσετε και θα τους κάνετε να καταλάβουν ότι το δίκαιο δεν υποχωρεί στο άδικο, γιατί άλλωστε «καλύτερα να σε δικάζουν δώδεκα από το να σε κουβαλάνε έξι».(K. Wilkinson).

Κών/νος Αθανασόπουλος, Δικηγόρος Αθηνών

*Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «μονοπάτι του πολεμιστή» τεύχος 12

patriotikipolitofilaki

ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΕΑΒ: Τα «φιλέτα» της αμυντικής βιομηχανίας περνούν υπό γερμανικό έλεγχο


Υψηλό είναι το ενδιαφέρον των γερμανικών εταιρειών για να ελέγξουν απόλυτα την ελληνική αμυντική βιομηχανία, θέμα το οποίο βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της γερμανικής «ομάδας κρούσης» που έχει αναλάβει πρακτικά και την επιτροπεία της χώρας  (Φουχτελ, Ράιχενμπαχ).
Οι βασική τους στόχοι αφορούν την ΕΛΒΟ  τα ΕΑΣ, ενώ ο έλεγχος της  ΕΑΒ  αποτελεί πάντα βασικό στόχο και επιδίωξη της EADS και αυτό προκειμένου να αποβάλλει τις ΗΠΑ οριστικά από το παιχνίδι ελέγχου της Ελληνικής Αεροναυπηγικής Βιομηχανίας.
Το θέμα της αποκρατικοποιήσεων γενικότερα αλλά και της  ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ειδικότερα βρίσκεται στην κορυφή των ζητημάτων ολόκληρης  της γερμανικής ομάδας και ξεκινά από την κορυφή της "πυραμίδας" δηλαδή την ίδια την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ..  και φτάνει μέχρι τον Γιοαχίμ Φούχτελ. Αυτή άλλωστε θα είναι και η «ανταμοιβή» τους για τη «βοήθεια» που προφέρουν στην Ελλάδα. 
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος  βρίσκονται οι τρεις ανωτέρω βιομηχανίες οι οποίες συνολικά απασχολούν περί τους 2500 εργαζόμενους αλλά συγκεντρώνουν την αφρόκρεμα των Ελλήνων επιστημόνων και μηχανικών αλλά και το “know-how”  τεχνολογιών που αν και δεν είναι ευρύτατα γνωστό εντούτοις αποτελούν την αιχμή της τεχνολογίας σε πολλά προγράμματα της αμυντικής βιομηχανίας.
Πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρον για τα ΕΑΣ  και την ΕΛΒΟ δείχνουν η Rheinmetall AG και η αμαρτωλή ΜΑΝ (έχει κατηγορηθεί για σκάνδαλα στη Γερμανία),. Η Rheinmetall AG με την αγορά των ΕΑΣ ελπίζει σε προγράμματα τα οποία αφορούν τα πυρομαχικά των 120 χλστ. των αρμάτων μάχης Leopard 2HEL/A4, αλλά και τα πυρομαχικά των αυτοκινούμενων συστημάτων πυροβολικού M-109 και πιο ειδικότερα των 223  Μ109 Α3GA2  που παρέλαβε ο ΕΣ από τα γερμανικά αποθέματα το 2010.
Παράλληλα η αγορά της ΕΛΒΟ –για την οποία η  Rheinmetall AG  έχει καταθέσει επίσημη πρόταση- έχει ως «ορίζοντα» το μεγάλο πρόγραμμα των ΤΟΜΑ το οποίο εκκρεμεί –μαζί με πολλά άλλα προγράμματα είναι η αλήθεια- και αφορά πιο συγκεκριμένα το πανάκριβο TOMA PUMA το οποίο παράγεται στη Γερμανία από κοινοπραξία μεταξύ των εταιρειών Krauss-Maffei Wegmann και Rheinmetall Landsysteme.

Σε 510 δισ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ύψος του κατοχικού δανείου

Σε 510 δισ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ύψος της γερμανικής οφειλής προς την Ελλάδα, που ακόμα παραμένει ύστερα από εβδομήντα χρόνια ανεξόφλητη. Το ποσό αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», αφορά αποκλειστικά στις καταβολές που απαίτησαν και αναγκαστικά έλαβαν από το ελληνικό κρατικό ταμείο οι Γερμανοί κατακτητές την περίοδο της Κατοχής. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, όταν η Γερμανία και από πίσω της η Ιταλία κατέλαβαν την Ελλάδα την άνοιξη του 1941, οι διεθνείς Συμβάσεις της Χάγης ήδη από το 1907 προνοούσαν την εκ μέρους του κατεχόμενου κράτους καταβολή εξόδων για τη διαβίωση και συντήρηση των κατοχικών στρατευμάτων.
Αρχικά, ο Γερμανός και ο Ιταλός κατακτητής επέβαλαν αυθαίρετη μέθοδο πληρωμής αυτών των εξόδων με την κυκλοφορία των λεγόμενων «μάρκων κατοχής» και αντίστοιχα «μεσογειακών δραχμών» που, μάλιστα, τυπώνονταν κατά βούληση.

Το ΣΔΟΕ ελέγχει τον Μάκη μέχρι και για ράβδους χρυσού!

Φέρνουμε στο φως το ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ και ΑΠΟΡΡΗΤΟ έγγραφο με το οποίο το ΣΔΟΕ ξετινάζει τους λογαριασμούς του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου…Τι ψάχνει να βρει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στους λογαριασμούς του ανθρώπου που διαμόρφωσε την κοινή γνώμη για περισσότερο από μια δεκαετία; Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Και, μάλιστα, δεν τον ελέγχει απλά.
Τον κάνει φύλλο και φτερό. Με ένα «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ» και «ΑΠΟΡΡΗΤΟ» έγγραφό του –το οποίο φέρνει κατ’ αποκλειστικότητα στη δημοσιότητα, σήμερα, το newsbomb.gr- το Σώμα ζητά από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ακόμη και τις ράβδους χρυσού που –τυχόν- έχει ο (πρώην) μεγαλοδημοσιογράφος.
Το ΣΔΟΕ επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε μια πολύ συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Από 1/1/1998 έως και 31/12/2000. Προφανώς, το διάστημα δεν είναι τυχαίο. Είναι ακριβώς ο χρόνος που ο Τριανταφυλλοπουλος μεσουρανεί. Σχεδόν κάθε μέρα «αποκαλύπτει» και ένα άλλο σκάνδαλο προκαλώντας τα βασικά ένστικτα της κοινής γνώμης. Τότε, στο απόγειο της δόξας του, περνούν στα ψιλά οι –ουκ ολίγες- καταγγελίες για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί, αλλά (ίσως το σημαντικότερο) και για τα σκάνδαλα που έχει στο συρτάρι του αλλά, για τους λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, επιλέγει να αφήσει για πάντα στο σκοτάδι.
Είναι προφανές ότι το ΣΔΟΕ έχει πληροφόρηση. Ότι ερευνά κάποια πολύ συγκεκριμένη υπόθεση οικονομικού εγκλήματος στην οποία εμπλέκεται το όνομα του Τριανταφυλλόπουλου. Αλλιώς, το χρονικό διάστημα δε θα ήταν τόσο «στοχευμένο». Και, δεδομένης της τόσο ενδελεχούς έρευνας, σε συνδυασμό με τη φράση του εγγράφου ότι «τα στοιχεία που ζητούνται κρίνονται απολύτως αναγκαία για την έρευνα που διενεργεί η υπηρεσία μας» και το αίτημα να αποσταλούν και τα στοιχεία τρίτων που συναλλάσσονται με τον Τριανταφυλλόπουλο, εύλογα προκύπτει ότι πρόκειται για υπόθεση μεγατόνων. Μάλιστα, το γεγονός ότι το έγγραφο του ΣΔΟΕ εστάλη μόλις προ 5μήνου (έχει ημερομηνία 23/5/12) αποκαλύπτει ότι η υπόθεση περιήλθε πρόσφατα στην αντίληψη του Σώματος.
Αναλυτικά, το ΣΔΟΕ θέλει να ξέρει:
- Τους λογαριασμούς του Τριανταφυλλοπουλου οποιασδήποτε μορφής για όλες τις μορφές κατάθεσης (ταμιευτηρίου, προθεσμίας, όψεως) σε οποιαδήποτε τράπεζα
- Τις μετοχές που διαθέτει οι Τριανταφυλλόπουλος.
- Τα αμοιβαία κεφάλαια που έχει στο χαρτοφυλάκιό του ο Τριανταφυλλόπουλος.
- Τα παράγωγα προϊόντα σε δείκτες και μετοχές στα οποία έχει επενδύσει ο Τριανταφυλλόπουλος.
- Το συνάλλαγμα που διαθέτει ο Τριονταφυλλόπουλος.
- Την εκ μέρους του Τριανταφυλλόπουλου διακίνηση χρηματικών ποσών μεταξύ ελληνικών και ξένων τραπεζών.
- Τις πράξεις συναλλάγματος στις οποίες προέβη ο Τριανταφυλλόπουλος (μετατροπή, εισαγωγή ή εξαγωγή συναλλάγματος).
- Τις θυρίδες του Τριανταφυλλόπουλου.
- Τις αγορές ομολόγων από τον Τριανταφυλλόπουλο.
- Τις αγορές εντόκων γραμματίων από τον Τριανταφυλλόπουλο.
- Τις αγορές χρυσών λιρών από τον Τριανταφυλλόπουλο.
- Τις αγορές ράβδων χρυσού από τον Τριανταφυλλόπουλο.
- Τις πράξεις repo του Τριανταφυλλόπουλου.
- Τα ενυπόθηκα δάνεια του Τριανταφυλλόπουλου.
- Τα παραστατικά για όλες τις διατραπεζικές εγγραφές πάνω από τα 10.000 ευρώ.
- Τα στοιχεία των προσώπων που τηρούν κοινούς λογαριασμούς με τον Τριανταφυλλόπουλο.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΣΔΟΕ στο κατεπείγον έγγραφό του προς την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών «τα στοιχεία που ζητούνται κρίνονται απολύτως αναγκαία για την έρευνα που διενεργεί η υπηρεσία μας, η ολοκλήρωση της οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την άμεση συνδρομή σας».
Η κοινή γνώμη πρέπει να ξέρει!
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση υποθέσεων που απασχόλησαν την κοινή γνώμη επί χρόνια. Μάλιστα, το επίμαχο χρονικό διάστημα (κυβέρνηση Σημίτη) κρίθηκαν υποθέσεις τεράστιας εμβέλειας. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την περίοδο προετοιμασίας των Ολυμπιακών, την εποχή προ της εισόδου της χώρας στην ευρωζώνη και όταν ο πακτωλός των χρημάτων των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης έρρεε άφθονος στη χώρα. Δε μιλάμε, λοιπόν, ούτε για μια τυχαία εποχή, ούτε για έναν τυχαίο παράγοντα της δημόσιας ζωής του τόπου. Γι’ αυτό και η κοινή γνώμη δικαιούται να μάθει άμεσα: Τι ψάχνει να βρει το ΣΔΟΕ στους λογαριασμούς του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου;
Είναι βέβαιο ότι ο ίδιος θα σπεύσει να απαντήσει πως το γεγονός ότι τον ερευνούν δε σημαίνει αναγκαστικά και ότι είναι ένοχος. Ωστόσο, οι ενδείξεις μιλούν από μόνες τους: «ξεσκόνισμα» των λογαριασμών, απόλυτα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έρευνα και τρίτων προσώπων που συναλλάσσονται με τον Τριανταφυλλόπουλο. Και, όλα αυτά, για ένα πρόσωπο το οποίο οφείλει όχι μόνο να είναι, αλλά και να φαίνεται έντιμο. Γι’ αυτό και είναι ζήτημα Δημοκρατίας να ξεκαθαριστεί άμεσα η υπόθεση. Πόσο μάλλον, όταν ο Τριανταφυλλόπουλος, που βαρύνεται με μια τόσο σοβαρή έρευνα του ΣΔΟΕ, συνεχίζει να έχει δημόσιο βήμα, να εγκαλεί δεκάδες ανθρώπους για παράνομο πλουτισμό, να δημοσιοποιεί κάθε τόσο και μια καινούρια λίστα του ΣΔΟΕ με φερόμενους ως ελεγχόμενους (παρότι τα ονόματα διαψεύδονται το ένα πίσω από το άλλο), την ώρα που το μόνο σίγουρο είναι ένα: ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει τον ίδιο τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...