Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Αντί να στηρίζουμε τους Έλληνες, υποστηρίζουμε την Τουρκία και τους…μουσουλμάνους 

Του Σάββα Καλεντερίδη.

Το ελληνικό ενδιαφέρον θα πρέπει να επικεντρωθεί σε δυο σενάρια, σε σχέση πάντα με τις εξελίξεις στη Συρία και την εμπλοκή της Τουρκίας σ’ αυτήν. Κι αυτό γιατί από τις εξελίξεις αυτές και από την κατάληξή τους θα κριθεί στην κυριολεξία το μέλλον του Ελληνισμού.
Να εξηγήσουμε το γιατί.
Ξεκινούμε από το καλό -πάντα για τα συμφέροντα του Ελληνισμού- σενάριο.
Σύμφωνα μ’ αυτό, η κρίση τερματίζεται και με τη συναίνεση ΗΠΑ, Ρωσίας, Γαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου εγκαθιδρύεται στη χώρα ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό του Λιβάνου, που εξασφαλίζει τη σταθερότητα αλλά και τα συμφέροντα των θρησκευτικών και των εθνικών ομάδων που απαρτίζουν τον πληθυσμό της Συρίας.

Στα πλαίσια της λύσης αυτής διασφαλίζονται τα συμφέροντα των Χριστιανών της Συρίας, που αποτελούν ζωντανό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς, και με τον τρόπο αυτόν εξασφαλίζονται και τα -με την ευρεία έννοια- ελληνικά συμφέροντα, μια που το Πατριαρχείο Αντιοχείας είναι συνυφασμένο με την ελληνική ιστορία αλλά και τα συμφέροντα του Ελληνισμού στην περιοχή της αρμοδιότητάς του.

Πάντα με βάση το ίδιο σενάριο, οι Κούρδοι της Συρίας αποκτούν τη Δημοκρατική τους Αυτονομία και δημιουργούνται συνθήκες για την ανάπτυξη στενότερων δεσμών με τους Κούρδους του αυτόνομου κουρδικού κράτους, που λειτουργεί ντε φάκτο από το 1991 στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ).
Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την απόκτηση καθεστώτος Δημοκρατικής Αυτονομίας από τους Κούρδους του Βορείου Κουρδιστάν (ΝΑ Τουρκία), μια που η Τουρκία, που υπερηφανεύεται ότι φιλοξενεί και εξοπλίζει τις συμμορίες που δρουν και σκοτώνουν αδιακρίτως στη Συρία, με υποτιθέμενο σκοπό τον εκδημοκρατισμό της γειτονικής χώρας, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξηγήσει στους Κούρδους αλλά και στη διεθνή κοινότητα, γιατί δεν παραχωρεί τουλάχιστον τα ίδια δικαιώματα και στους Κούρδους που κατοικούν στη δική της …δημοκρατική επικράτεια.

Με αυτό σενάριο εξασφαλίζονται τα συμφέροντα των Χριστιανών, των Κούρδων και των άλλων μειονοτήτων, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση που θα προκύπτει κάθε φορά, είναι περίπου αδύνατον να ελέγχεται από το καθεστώς της Άγκυρας.

Άρα, οι μελλοντικές κυβερνήσεις της Δαμασκού θα σέβονται το διεθνές δίκαιο των Θαλασσών, κάτι που αρνείται να πράξει η Άγκυρα.

Να δούμε τώρα το κακό σενάριο.

ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝΑΘΗΝΑ 18-10-2012.

Η σκοτεινιά της νεοταξικής κατοχής απειλεί να σβήσει μαζί με το χαμόγελο των Ελλήνων πάσα ελπίδα για το χάραμα της Φυλής μας. Ένας ανελέητος βομβαρδισμός φόβου και ψυχολογικής καταπίεσης εξαπολύεται προκειμένου να παραμείνει η εθνική μας συνείδηση αποκαμωμένη και αποκοιμισμένη. Οι γραικύλοι πολιτικάντηδες επιδιώκουν να μετατρέψουν το λαό μας πέραν από ραγιάδες και σε συνένοχους της απόλεμης γενοκτονίας μας. Εμφανίζουν το ένα χτύπημα μετά το άλλο υλοποιώντας τις βρωμερές εντολές του νεοταξισμού την ίδια στιγμή που επιχειρούν να αποκρύψουν τα επιπλέον χειρότερα.

Ο σπουδαίος πατέρας του ελληνισμού και του εθνικισμού μας Ηράκλειτος είχε πει ότι οι κοιμισμένοι είναι εργάτες και συνεργοί σε όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Τα δε αντανακλαστικά απενεργοποιούνται σκοπίμως στην περίπτωση που διενεργούνται από τους ολετήρες της ζωής μας οι χειρότεροι εφιάλτες. Διότι τα σπουδαία και αληθινά ελληνικά έργα συντελούνται μονάχα στο άπλετο φως μέσα από τις δικές μας ενέργειες και για τους δικούς μας σκοπούς εξύψωσης του ελληνικού έθνους. Όταν όμως εμείς εγκαταλείπουμε το εργαστήρι της ζωής και το μετερίζι του πολέμου, τότε το κενό που σχηματίζεται και το οποίο απεχθάνεται η φύση θα το καλύψει ο εχθρός μας.

Τα δεινά λοιπόν εισρέουν από την ξεκλείδωτη πύλη της φυλής μας. Δώσαμε πάρα πολύ χώρο στον ανθελληνισμό και τώρα εκείνος θέλει να μας πάρει ανάσα και ψυχή θεωρώντας πως έχουμε πέσει σε ύπνο θανάτου πνιγερό. Χορεύει ο διάβολος μέσα στο σπίτι μας που θέλει να μας το πάρει μετατρέποντας μας σε ενοικιαστές και δουλοπάροικους της πατρογονικής μας περιουσίας. Μας γεμίζουν κεφαλικούς φόρους και ετοιμάζουν το τουρκικό κτήνος για να μας πάρει μερτικό οικονομικό ή το κεφάλι όταν βλέπει και ανακοινώνει τουρκικές τάχα πως είναι οι γιομάτες πλούτο και ιστορία ελληνικές θάλασσες. Και μας καλούν να κάνουμε παράλληλα πολυπολιτισμικό τεκέ την πατρίδα μας δουλεύοντας μάλιστα για ξεροκόμματο.

Όλα αυτά συμβαίνουν για να πάρουμε λένε τάχα χρήμα και δανεική ζωή. Να βρούμε τη γαλήνη του δειλού και του πειθήνιου δουλικού στη δούλεψη του κάθε βάρβαρου αγύρτη. Κι ύστερα τι θα γενεί με τη φυλή; Θα την αφήσουμε να σβήσει ρίχνοντας αιώνια τις ευθύνες στους άλλους, τους ξένους; Μα ο ξένος δεν θέλει να ξυπνήσουμε γιατί τότε θα δούμε την αλήθεια και θα χιμήξουμε να πάρουμε πάλι την πρώτη θέση της αλλοτινής δόξας μας αποδιώκοντας τον εισβολέα μαζί με τον λαθρεπιβάτη ελληνόφωνο και μη. Όμως όσο το κεφάλι σκύβει, τόσο πιο πολύ συνηθίζει να ακουμπά στο χώμα σαν το σκουλήκι. Κι όσο μετατρέπεται σε σκουλήκι, τόσο πιο κοντά έρχεται στην στιγμή που θα το πατήσουν. Γιατί αυτή η μοίρα αξίζει στους ηττημένους που αποδέχονται το κακό ριζικό.

Ο Έλληνας δεν είναι μήτε σκουλήκι για πάτημα μήτε εργάτης στη δούλεψη κατώτερων υπάρξεων. Ο Έλληνας είναι ο εξανθρωπιστής και εκπολιτιστής της οικουμένης. Ο εργάτης της ελληνικής γης και ο πολεμιστής της ελληνικής φυλής. Πρώτος στη δύναμη του νου και των χεριών αντάμα. Γράφει την ιστορία του Έθνους με το μελάνι μα και το αίμα του μαζί. Κατακτά και δεν κατακτιέται. Προχωρεί ίσια εμπρός και δεν ρίχνει βλέμμα πίσω παρά μονάχα για να βεβαιωθεί για την ασφάλεια των αγαπημένων του προσώπων και των ιερών τόπων. Ο Έλληνας είναι ένα διαρκές και ασίγαστο ξυπνητήρι εθνικών συνειδήσεων για τον εθνοφυλετικό του αδελφό που τον διεγείρει σε ετοιμότητα για τη νέα μάχη, την νέα εθνική αντίσταση, την νέα κατάκτηση.

Όταν οι πρόγονοί μας θεμελίωσαν το τρανό γένος των Ελλήνων έθεσαν κανόνες και σκοπούς ζωής απαράγραπτους. Να τρανώσουμε την Ελληνική Φυλή, να καλλιεργήσουμε τέχνες, γράμματα και ελληνική γλώσσα, να φροντίσουμε το πατριωτικό φρόνημα και τη δύναμη του ελληνικού ατσαλιού. Να κρατήσουμε καθαρό το Κάστρο του Ελληνισμού από ξένες επιρροές και να εμπεδώσουμε στα παιδιά μας βαθιά συνείδηση πως την Ελλάδα που θα παραλάβουνε πρέπει να την καταστήσουνε επιβλητικότερη ξεπερνώντας σε επίδοση τους γεννήτορές τους.

Πως μπορούμε λοιπόν τώρα εμείς να αφήσουμε να ξεχαστεί ο αληθινός και φυσικός, ο μόνος παραδεκτός και γνήσιος ηγεμονικός Ελληνισμός; Δεν γίνεται και δεν θα συμβεί. Το ξυπνητήρι του Ελληνισμού ηχεί σαν πρώτα και ακόμη δυνατότερα. Είναι η ώρα να γίνουμε άρχοντες του τόπου και εργάτες της θείας του αποστολής για ανώτερη σκέψη και νέους ζωτικούς χώρους. Να αφυπνιστούμε και να αφυπνίσουμε. Να βελτιώσουμε τις ατομικές μας επιδόσεις και να πάρουμε πατρίδα και λαό στα χέρια μας. Είναι καιρός να ανακαινίσουμε τον Έλληνα και την Ελλάδα. Και για να συμβεί αυτό πρέπει να εγερθούν οι εθνικές συνειδήσεις και να επαναστατήσουμε. Να νιώσουμε πως τα όρια που μας ζώνουν είναι ασφυκτικά και ξένα ώστε να λευτερώσουμε υπάρξεις και να μεγαλώσουμε την πατρίδα μας.

Το Εθνικοκοινωνικό Κίνημα έχει σημάνει εθνικό συναγερμό. Έχουμε πόλεμο και η απάντηση δίνεται μονάχα με πόλεμο. Το είπε και ο Ηράκλειτος. Πόλεμος πατήρ των πάντων. Για να αποκοπεί η σαπίλα της προδοσίας και να εκφυλιστεί ο εχθρός ώστε να συνεχιστεί η ροή της ιστορίας με την επικράτηση της αλήθειας του Εθνικισμού και του Ηγεμονικού Ελληνισμού.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Το θέατρο των «διαφωνιών» και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου


Παρακολουθήσαμε όλοι χθες, με έκδηλη αγωνία, τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ντόπιας τρόικας με την ξένη τρόικα. Κι ακούσαμε περί «ναυαγίου των διαπραγματεύσεων», ότι «η τρόικα ζητάει τη μάνα της και τον πατέρα της» κι άλλα εξίσου συγκινητικά και εξόχως ηρωικά. Μετά τη «δραματική» συνάντηση των τριών αρχηγών της τρόικας εσωτερικού, ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ δήλωσε υπερήφανα πως το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα αφού οι αξιώσεις της ξεπερνούν τις αντοχές της κοινωνίας. Λίγο αργότερα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στις «παράλογες» αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά και τόνισε ότι τον Φεβρουάριο του 2012 με τα μέτρα που ελήφθησαν φτάσαμε στο «ακραίο σημείο» για τα εργασιακά, ενώ ζήτησε «πολιτική λύση» από την κυβέρνηση (στην οποία μετέχει κι ο ίδιος).

"Ελληνόψυχος" πύρινος λόγος κατά Γερμανίας από τον ... Σέρβο πρωθυπουργό!

τιτς που θα διαβάσετε εν συνεχεία, κανονικά θα έπρεπε να είχε βγει από το στόμα και την ψυχή Έλληνα πολιτικού, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι η κοινωνία στη χώρα έχει σταματήσει να αναδεικνύει ψυχωμένους ηγέτες. Ο πρωθυπουργός της Σερβίας παρευρέθηκε χθες σε τελετή μνήμης στο χωριό Ντράγκινατς για τα 3.000 θύματα που εκτελέστηκαν που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς το 1941. Ιδού, λοιπόν, τι είπε με αφορμή τα εμπόδια που θέτουν στην Σερβία οι Γερμανία, Βρετανία κλπ για να ενταχθεί στην ΕΕ, επειδή αρνείται να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος.


«Λησμονήθηκαν τα θύματα της Σερβίας, η ιστορία διαστρεβλώθηκε και οι ηττημένες δυνάμεις έγιναν σημαντικότερες για τα Βαλκάνια απ’ ότι η Σερβία. Εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους εδώ, ήταν αθώα θύματα, έδωσαν τις ζωές τους για τη νέα Ευρώπη και την ΕΕ, όπου τώρα μας συμβουλεύουν πως για να προσχωρήσουμε σε αυτή πρέπει να επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί ό,τι άρχισε στον Α’ και στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κι αυτό είναι η Σερβία να γίνει όσο το δυνατόν μικρότερη.

Σήμερα, μετά τις γενοκτονίες από τις οποίες επιβιώσαμε στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, επειδή ήμασταν στο πλευρό της σωστής πλευράς της διεθνούς κοινότητας, η Σερβία δεν αξίζει να έχει άδικη αντιμετώπιση, επειδή ήταν πάντα στην πλευρά που αγωνιζόταν κατά του φασισμού. Οι ηττημένοι του Β' Παγκόσμιου Πολέμου πολεμάνε και εκδικούνται στην Σερβία (σ.σ.: Θα μπορούσαμε να βάλουμε την λέξη "Ελλάδα" αντί για "Σερβία" και τίποτα δεν θα άλλαζε).

Η Σερβία στη μάχη για τις ανθρώπινες και ευρωπαϊκές αξίες έδωσε πολλά περισσότερα από άλλες χώρες που έγιναν πολύ πιο εύκολα μέλη τη της ΕΕ και οι οποίες σήμερα λένε ότι η Σερβία δεν έχει θέση στην ΕΕ. Κάθε μέρα μας απειλούν, τονίζουν ότι η Σερβία πρέπει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου και ότι πρέπει και πάλι να επαναφέρουν για μας τις θεωρήσεις εισόδου στην ΕΕ.

Πρέπει να συγχωρήσουμε εκείνους που διέπραξαν το έγκλημα, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, ούτε να παραδεχθούμε ότι τα θύματά τους ήταν πιο πολύτιμα από τα δικά μας. Είναι σημαντικό να είναι γνωστό ποιός ήταν με ποιά πλευρά.

Εμείς ήμασταν με την πλευρά της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Αναμένουμε εκείνοι στο πλευρό των οποίων ήμασταν και σήμερα να είναι με την πλευρά της αλήθειας και της δικαιοσύνης όσον αφορά τη Σερβία».

Και κατέληξε ο Ι.Ντάτσιτς: «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εμποδιστούν νέοι πόλεμοι, αλλά και η παραχάραξη της ιστορίας. Η Σερβία με τον αγώνα της κατά του φασισμού και τα θύματα που είχε, αξίζει να είναι τμήμα της Ευρώπης, αλλά δεν την αφήνουν να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκείνοι που ηττήθηκαν και μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισαν να οικοδομούν τη νέα Ευρώπη».
Πόσο θα θέλαμε να ακούσουμε μια τέτοια ομιλία από έναν Έλληνα πρωθυπουργό. Υπερήφανη, ελληνική και πέρα από πάθη και μίση. Απλά αληθινή. Ως πότε οι μετριότητες της πολιτικής ελίτ θα κυβερνούν αυτή την χώρα;

defencenet

Πάλι στη γύρα βγήκαν οι σπαγκοραμμένοι του Περισσού


ΚΚΕ: Ελεήστε τον αόμματο! Κλαίγεται το ΚΚΕ για την έλλειψη χρημάτων (παύση εμπορίου…) που υπάρχει τελευταία (λόγω της δραματικής μείωσης της… πελατείας) και έχει βγει στη γύρα για φράγκα:  
«Το ΚΚΕ βίωσε ήδη βαρύ οικονομικό πλήγμα τόσο από την καπιταλιστική κρίση όσο και από την πολιτική επίθεση που δέχτηκε η περιορισμένη οικονομική δραστηριότητά του, προκειμένου να εκδίδει τα έντυπά του, το «Ριζοσπάστη», το πολιτικό βιβλίο μέσω της «Τυποεκδοτικής», να διατηρεί το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του «902». Η κρίση δυσκολεύει και τις δραστηριότητες του ΚΚΕ, παρά τις περικοπές που υποχρεωθήκαμε να κάνουμε, όπως το κλείσιμο της τηλεόρασης του 902. Οι ανάγκες είναι μεγάλες. Τα έσοδα έχουν περιοριστεί αρκετά».
Και καταλήγει η ζητουλίστικη ανακοίνωση του ΚΚΕ στην ανακοίνωση της συνήθους οικονομικής εξόρμησης- ελεήστε τον αόμματο: «… ώστε να γίνει πιο δυνατή η φωνή του αγώνα, η φωνή του εργατικού και λαϊκού κινήματος, η πάλη για τη λαϊκή νίκη».
Αναρωτιέμαι, λοιπόν: από τη μία μεριά, το ΚΚΕ εισπράττει εδώ και 38 χρόνια πλουσιοπάροχη κρατική χρηματοδότηση, μέχρι το 1990 έπαιρνε χοντρά λεφτά από τη Μόσχα, τα οποία και επένδυε σε κομματικές επιχειρήσεις (που λειτουργούν με ακραία καπιταλιστικά πρότυπα), τεράστια περιουσία έχει από δωρεές και κληρονομιές, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι οι «ΕΠΟΝίτες που έγιναν βαρόνοι» δίνουν τακτικά τον οβολό τους στο κόμμα (σε ανάμνηση των νεανικών τους αγώνων και για τις… ψυχές των κομμουνιστών πατεράδων τους, κι από την άλλη μεριά, φράγκο δε δίνει σε φτωχούς και ανήμπορους. Πως δε βγαίνει; Και πως βγαίνει (κι έχει και περίσσευμα!) η Χρυσή Αυγή που δεν παίρνει φράγκο από άλλες «πηγές» κι έχει πάρει μόνο μία κρατική χρηματοδότηση, την οποία μοιράζει στη φτωχολογιά;
Αμαλία Κουτσαβίτη..http://neadeksia.wordpress.com

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ > "Θέλουμε τη δόση άμεσα, αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία"

Την παραπάνω δήλωση έκανε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στέλνοντας μήνυμα σε υψηλούς τόνους. Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας είπε χαρακτηριστικά στους βουλευτές πως αν κοιτάξουν σήμερα τον διεθνή Τύπο, θα δουν ότι η Ισπανία είναι έτοιμη να ζητήσει βοήθεια. Αυτό σημαίνει, συμπλήρωσε, ότι τα χρήματα που προορίζονται για εμάς, τα θέλουν και άλλοι. Αν δεν τα πάρουμε τώρα, θα πεθάνουμε από ασφυξία.


Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η Ελλάδα έχει να λαμβάνει ακόμη 90 δισ. ευρώ από τα 240 δισ. των δύο δανειακών συμβάσεων. Τα χρήματα αυτά, είπε, θα μας φτάσουν, αν όλα εξελιχθούν ομαλά. Αν όχι, δεν μας φτάνει τίποτε.
Ακόμη, είπε ότι τα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση με την τρόικα, με την προϋπόθεση και της επιμήκυνσης, ανέρχονται σε 13,5 δισ. για τη διετία 2013-2014. Χωρίς την επιμήνκυνση φτάνουν τα 18 δισ. ευρώ. Αν όλα πάνε καλά, επανέλαβε, τότε δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα. Αν όχι θα πρέπει να ληφθούν και άλλα.
Λίγη ώρα πριν είχε εμφανιστεί νέα εμπλοκή στις συνομιλίες του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με την τρόικα για τα εργασιακά. Στη συνάντηση, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί, υπήρξε ένταση, υψώθηκαν οι τόνοι, και ο κ. Τόμσεν βγήκε δύο φορές από την αίθουσα για να μιλήσει στο κινητό του.
Τελικώς, γύρω στη 1 η συζήτηση διακόπηκε για να συνομιλήσει ο κ. Τόμσεν με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Η συνάντηση θα συνειχστεί στις 3.Μας υβρίζει ο Πάγκαλος. Τιμή μας και καμάρι μας!Μας υβρίζει ο Πάγκαλος. Τιμή μας και καμάρι μας!
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΔΟΛ (Βήμα fm) –οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται- έδωσε το πρωί της Τρίτης ο συνταξιούχος πολιτικάντης Πάγκαλος (ή αλλιώς ο κύριος «όλοι μαζί τα φάγαμε»…). Κι αφού για μια ακόμα φορά μίλησε με περιφρόνηση για τους Έλληνες (που τον έστειλαν σε αναγκαστική σύνταξη) λέγοντας πως «ο σύγχρονος Έλληνας ακολουθεί τη λογική ότι ξοδεύω το μέλλον αφειδώς, διότι δεν το πληρώνω»», ζήτησε την άμεση κήρυξη  εκτός νόμου της Χρυσής Αυγής και την απόλυση (!!!) όσων αστυνομικών ψήφισαν Χρυσή Αυγή:
«Πιστεύω στην άμεση κήρυξη εκτός νόμου της Χρυσής Αυγής και όλων όσων αμφισβητούν με πράξεις το πολίτευμα. Να απολυθεί η Αστυνομία που τα’ χει ''τατσι-μιτσι-κοτσι''! Να απολυθούν 1.000, 2.000, 10.000 αστυφύλακες! Όσοι είναι φασίστες στην Αστυνομία, να απολυθούν. Και ο Χίτλερ εκλεγμένος ήταν πριν κάνει το καθεστώς του. Αν τον είχαν απαγορεύσει τότε, αν είχαν τη δύναμη να τον απαγορεύσουν, γιατί τους είχε ξεφύγει πια, θα είχε ξεφύγει και η Γερμανία και η ανθρωπότητα ολόκληρη».

Αιφνιδιαστική άσκηση ταχείας αντίδρασης υπεράσπισης στρατηγικών υποδομώνΜε εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τις πρωινές ώρες της 17 Οκτωβρίου, στα πλαίσια άσκησης ¨Πυρπολητής 9¨, ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βορείου Τομέα με σκοπό την άμεση εξουδετέρωση εχθρικών ενόπλων τμημάτων ανορθόδοξου πολέμου εντός κατοικημένου τόπου. Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή Αξιούπολης, Πολυκάστρου, υπό τον έλεγχο της 1ης Στρατιάς. Πιο ειδικά η άσκηση προσομοίωνε διείσδυση ειδικών δυνάμεων του εχθρού σε περιοχές με στρατηγικές υποδομές αλλά και επιχειρήσεις αστικού περιβάλλοντος στο οποίο το “τοπικό στοιχείο” δεν “διάκειται εχθρικά” στον αντίπαλο.
Να σημειωθεί πως στην Αξιούπολη έχουν την έδρα τους και οι πύραυλοι ATACMS του ΕΣ των συστημάτων MLRS

Με τίνος «πλάτες» τα Αλβανικά λεωφορεία αλωνίζουν την Ελλάδα; Αυτή ήταν η “απελευθέρωση”;

Και η παραμικρή ελπίδα που είχαν τα ελληνικά ΚΤΕΛ για να εφαρμοστεί από το υπουργείο ο Νόμος που θα έθετε τέρμα στην παράνομη δράση των αλβανικών λεωφορείων, χάθηκε χθες!
Αν και κανονικά θα έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή ο Νόμος, που έχει ψηφιστεί από τον Απρίλιο και καθορίζει το πώς θα γίνονται τα δρομολόγια, μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, τελικά άγνωστο πώς, οι Αλβανοί μεταφορείς κατάφεραν και πήραν παράταση έως και τις 30 Ιουνίου 2013! Η ημερομηνία αυτή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε έγγραφο που εστάλη χθες προς τα Τελωνεία της Ηπείρου και αποδεικνύει, ότι κάποιοι στο υπουργείο Ανάπτυξης, Μεταφορών και Υποδομών είχαν… έτοιμη την παράταση, πριν καν εκπνεύσει η προθεσμία και εφαρμοστεί ο Νόμος! Πώς αλλιώς να εξηγηθεί, ότι το έγγραφο εστάλη ακριβώς την πρώτη ημέρα εφαρμογής του σχετικού Νόμου, ο οποίος πλέον μπαίνει και πάλι στο συρτάρι;


Απλός θεατής…

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί πολλά ερωτηματικά και έρχεται μια μέρα μετά την αποστολή υπομνήματος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και στον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Γιατί, όμως ο Γιαννιώτης αναπλ. Υπουργός Ανάπτυξης, Μεταφορών και Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης μένει …απλός θεατής στο καυτό αυτό θέμα, αν και το γνωρίζει πολύ καλά;

Γιατί, ουσιαστικά, επιτρέπει να συνεχίζεται η παρανομία των Αλβανικών λεωφορείων, τα οποία δεν κόβουν εισιτήρια, με αποτέλεσμα να χάνει πολλά εκατομμύρια το κράτος κάθε χρόνο, ενώ συχνά πυκνά μεταφέρουν ναρκωτικά και λαθρομετανάστες;

Και ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Νίκου Σταθόπουλου, ο οποίος …κόπτεται για τα αλβανικά λεωφορεία, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αξιολογήσει ότι ο σχετικός Νόμος, αλλά και η υπουργική απόφαση που τον συνοδεύει είναι πολύ αυστηρή ως προς τα αλβανικά λεωφορεία;

Το έγγραφο…

Όπως έγινε γνωστό, χθες στην Κακαβιά οι υπάλληλοι στο Τελωνείο ξεκίνησαν να εφαρμόζουν κατά γράμμα το Νόμο, όμως προς το μεσημέρι ενημερώθηκαν για την παράταση, μέσα από έγγραφο που εστάλη από το υπουργείο.

Μεταξύ άλλων, σε αυτό αναφέρεται ότι διατηρούνται έως τις 30 Ιουνίου 2013, όλες οι υφιστάμενες τακτικές γραμμές που συνδέουν την Ελλάδα με χώρες που δεν είναι μέλη της Ε.Ε. «Επιτρέπεται η εξακολούθηση της λειτουργίας των Ελλήνων και αλλοδαπών μεταφορέων που κατέχουν τις προαναφερθείσες άδειες έως την 30/6/2013, αλλά και αυτών των μεταφορέων που κατέχουν άδειες με ημερομηνία λήξης μετά την 10/10/2012 έως την ημερομηνία λήξης τους» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Αγανάκτηση…

Όπως είναι λογικό, μετά και τις χθεσινές ανατρεπτικές εξελίξεις, στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων επικρατεί αγανάκτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΚΤΕΛ και ο ίδιος ο Πρόεδρός του Γρηγόρης Γκίκας –που έχει δώσει μεγάλο αγώνα για την τήρηση της νομιμότητας στο συγκεκριμένο θέμα- δεν θα αρκεστούν στο απλό υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό, αλλά θα επιδιώξουν το συντομότερο δυνατόν συνάντηση μαζί του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στα γραφεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων μεταξύ της διοίκησης και των νομικών συνεργατών της έγινε χθες σύσκεψη, αφού πρόθεση του υπεραστικού ΚΤΕΛ είναι να ακολουθήσει την δικαστική οδό, μιας και πλέον πιστεύουν, ότι δεν βγαίνει κανένα αποτέλεσμα με το να «κρούουν θύρες».

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με τη στάση κάποιων στο υπουργείο Ανάπτυξης, Μεταφορών και Υποδομών, αφού –άγνωστο γιατί-, δίνουν παράταση σε μια παρανομία, που στερεί από το ελληνικό Κράτος πολύτιμα χρήματα (την ώρα που εναγωνίως ψάχνει για αυτά!), ενώ θέτει σε άμεσο κίνδυνο και τη λειτουργία πολλών υπεραστικών ΚΤΕΛ, όπως των Ιωαννίνων, τα οποία κάθε μήνα καταβάλλουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους.

Υπενθυμίζεται, ότι το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων δίνει ψωμί σε πάνω από 600 οικογένειες (οι μέτοχοι, μαζί με τους εργαζόμενους κ.α.) και πρόκειται για μια επιχείρηση, η οποία κάθε μήνα πληρώνει υπέρογκα ποσά σε μισθούς, φόρους κ.α. ενώ χρειάζεται 500.000 ευρώ το μήνα μόνο για καύσιμα, την ώρα που τα Αλβανικά λεωφορεία ανεφοδιάζονται από το κατάστημα αφορολογήτων στην Κακαβιά![proinoslogos.gr]

Διαβάστε επίσης

ΙΣΧΥΣ: Πρόσφατο Ιστορικό Χρονολόγιο της Σιωνιστικής/Σαταν...

ΙΣΧΥΣ: Πρόσφατο Ιστορικό Χρονολόγιο της Σιωνιστικής/Σαταν...: ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΗΣΣΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ Π...

The Secret Real Truth: Οι Αργυραμοιβοι (Μέρος 1-2)

The Secret Real Truth: Οι Αργυραμοιβοι (Μέρος 1-2): ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ Δημιουργώντας και ελέγχοντας το χρηματικό απόθεμα, οι αποκαλούμενοι "Αρ...

Η Πρόβλεψη του Τόμας Τζέφερσον για τις τράπεζες

Η Πρόβλεψη του Τόμας Τζέφερσον για τις τράπεζες

Νέα επιχείρηση τρομοκράτησης του Λαού:... Εμφύλιος πόλεμος!Νέα επιχείρηση τρομοκράτησης του Λαού:... Εμφύλιος πόλεμος!
Μετά την παύση πληρωμών μισθών και συντάξεων, ιδού το νέο παραμύθι των καθεστωτικών: «ή εμείς ή εμφύλιος πόλεμος»!
Τον τελευταίο καιρό, παρακολουθούμε πως κάποιοι πολιτικάντηδες (κυρίως της ΝΔ) καθώς επίσης και τα παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης του Μνημονίου, έχουν ρίξει το σύνθημα περί «μαχών μεταξύ των δύο άκρων», που μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε «εμφύλιο πόλεμο». Αυτό είναι το νέο παραμύθι, ο νέος μπαμπούλας, που λανσάρει το υπό κατάρρευση μεταπολιτευτικό καθεστώς για να τρομάξει τον κοσμάκη, μετά από το «ευρώ ή δραχμή;», «ή εμείς ή το χάος» κ.τ.λ.
Τώρα το δίλημμα έχει ως κύριους στόχους τους λεγόμενους «νοικοκυραίους», δηλαδή τον φιλήσυχο μέσο Έλληνα οικογενειάρχη, αλλά και τους συνταξιούχους, τους μεγάλους σε ηλικία, που είτε βίωσαν προσωπικά τον συμμοριτοπόλεμο (αυτόν που μετά το 1974 ονομάζουν «εμφύλιο»), είτε βίωσαν τις συνέπειές του (μια χώρα κατεστραμμένη, με φτώχεια, με μεγάλη ανεργία κ.τ.λ.). Το νέο δίλημμα διαμορφώνεται χοντρικά ως εξής: «τι δουλειά έχετε εσείς μ’ αυτούς τους αλήτες που τσακώνονται στους δρόμους; Αυτοί αύριο θα βγάλουν και πιστόλια και θα σκοτώνονται. Θα ξαναφέρουν τον εμφύλιο πόλεμο. Ελάτε στις (μνημονιακές) παρατάξεις της σταθερότητας, της ασφάλειας και της κοινωνικής γαλήνης. Τώρα περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά κάντε λίγη υπομονή, να αποφύγουμε τα χειρότερα και θα έρθει η ανάπτυξη κι όλα θα γίνουν όπως πρώτα». Επιγραμματικά το δίλημμα μπορεί να περιγραφεί ως εξής: «ή εμείς ή τα άκρα και ο εμφύλιος πόλεμος».
Και βέβαια, για να έχει βάση το δίλημμα, πρέπει να υπάρχουν κάποια απτά δείγματα ότι βρισκόμαστε σε… προεμφυλιακή περίοδο. Έτσι, κυρίως στην χαώδη Αθήνα και σε περιοχές που η αριστερά είναι ισχυρή ή υπάρχει πανεπιστημιακή σχολή, νόμιμες δημόσιες εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής (του ενός «άκρου») παρενοχλούνται από παράνομες αντισυγκεντρώσεις

Η νέα, ύποπτη απεργία της ΕΣΗΕΑ…

Σοβαρό προβληματισμό προκαλεί η απόφαση που ελήφθη από το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων της Αθήνας, την ΕΣΗΕΑ, για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο και μεθαύριο.
Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, όσοι τη βλέπουν πολύ καχύποπτα.
- Την ώρα που βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από την ανακοίνωση της τελικής μορφής την οποία θα λάβει το σκληρότερο πακέτο μέτρων που θα επιβληθεί στον ελληνικό λαό από αρχής της οικονομικής κρίσεως,
- Την ώρα που φαίνεται ότι και πάλι θα την πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης,
- Την ώρα που η Μέρκελ επιμένει να περάσουν απάνθρωπα μέτρα, που θα περικόψουν τις ζωές μας για να θησαυρίζουν οι γερμανικές φαρμακοβιομηχανίες,
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ;

Είναι δυνατόν να στερούν τον ελληνικό λαό από το υπέρτατο αγαθό της ενημέρωσης; Είναι δυνατόν, ουσιαστικά, να ρίχνουν ένα πέπλο σιωπής πάνω από τα όσα σχεδιάζουν Μέρκελ, τρόικα και κυβέρνηση για μας χωρίς εμάς;
Και, τελικά, ποιον εξυπηρετεί αυτή η απεργία; Εξυπηρετεί τον ελληνικό λαό; Όχι, βέβαια, αφού τον αφήνει στο σκοτάδι, ανίκανο να αντιδράσει στα αναίσχυντα σχέδια δρομολογούνται εις βάρος του. Ο μόνος κερδισμένος είναι η Μέρκελ, η τρόικα και η κυβέρνηση που θα διευκολυνθούν να περάσουν στα μουλωχτά, μέτρα τα οποία ισοδυναμούν με τη θανατική καταδίκη ολόκληρων τμημάτων του ελληνικού λαού.
Υ.Γ. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΣΗΕΑ επιλέγει να απεργήσει τη στιγμή ακριβώς που κρίνεται το μέλλον των παιδιών μας, με τα νέα πακέτα σκληρότατων μέτρων. Υποτίθεται, μάλιστα, ότι το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων είχε αποφασίσει και δεσμευθεί –για τους λόγους ακριβώς που προαναφέραμε- να απεργεί σε άλλες, όχι κρίσιμες για τον τόπο στιγμές.
Αυτή ακριβώς η αλλαγή πλεύσης είναι που προκαλεί τη μεγαλύτερη καχυποψία…

«Ουρές στην Ελβετία…» έχουν όλοι πλην Χρυσής Αυγής!«Ουρές στην Ελβετία…» έχουν όλοι πλην Χρυσής Αυγής!
Ηχηρά ονόματα προκύπτουν από τη λίστα του… εξαγόμενου χρήματος που κυκλοφορεί πλέον και στο διαδίκτυο. Η λίστα δεν απαρτίζεται μόνο από πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, για τους οποίους ήδη γνωρίζαμε ότι είναι βαθύπλουτοι, αλλά και από μορφές όλων των υπολοίπων αστικών και… «επαναστατικών» κομμάτων:
Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς από τους βο(υ)λευτές και στελέχη των συνιστωσών του πολιτικού κατεστημένου:
ΝΔ: Μπακογιάννη Ντόρα (πάνω από 2.200.000 ευρώ!)
ΠΑΣΟΚ: Βενιζέλος Βαγγέλης (πάνω από 2.700.000 ευρώ!)
ΣΥΡΙΖΑ (το κόμμα των αναρχικών): Κουράκης, Λαφαζάνης, Κουρουμπλής, Μουρουλόπουλος, Παπαδημούλης…
ΚΚΕ (το κόμμα της εργατιάς): Γαρυφαλλιά Κανέλη (Λιάνα της Εκάλης), Βαρβάρα Νικολαΐδου
«Ανεξάρτητοι» Έλληνες: Μιχαήλ Γιαννάκης, Ιωάννης Δημαράς, Χρήστος Ζώης, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Παναγιώτης Μελάς
ΔΗΜΑΡ: Φώτης Κουβέλης (πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ!)
Παρά τις επιταγές των ξένων τοκογλύφων, οι πολιτικάντηδες συνεχίζουν να γεμίζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ενώ οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει τα κατώτερα όρια της φτώχειας.  
Δείτε την λίστα εδώ.http://www.xryshaygh.com

Σαμαράς Τσίπρας Πάγκαλος κατά ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Έντονος είναι ο φόβος εντός της κυβέρνησης για έναν γενικευμένο ξεσηκωμό των πολιτών εν όψει των νέου πακέτου των μέτρων

Έντονος είναι ο φόβος εντός της κυβέρνησης για έναν γενικευμένο ξεσηκωμό των πολιτών εν όψει των νέου πακέτου των μέτρων. Πλήθος βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού μάλιστα, χρησιμοποιούν φράσεις που δίνουν και παίρνουν στο καφενείο της Βουλής, όπως …«θα μας πάρουν με τις πέτρες», …«δε θα τολμήσουμε να ξαναπατήσουμε στην περιφέρεια μας», …«ποιος ήρωας θα παρευρεθεί στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου» …και άλλα πολλά σχόλια αυτού του είδους!

Εμείς στο Newsbomb.gr αποφασίσαμε να ρωτήσουμε τους ίδιους τους πολίτες για το πως βλέπουν τα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση και στην πλειοψηφία τους όχι μόνο μας περιγράφουν την απελπιστική κατάσταση που έχει περιέλθει η αγορά, αλλά και ότι δεν τους μένει τίποτε άλλο από την …λαϊκή επανάσταση!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που το είπαν και σίγουρα δεν είναι λίγοι αυτοί που το περιμένουν να συμβεί αυτό, εάν τα μέτρα αυτά που επιβάλει η Τρόικα, τα επιβάλει με τη σειρά της και η κυβέρνηση στον λαό! …Το επίσης σίγουρο είναι, ότι σε μία τέτοια περίπτωση η δανειστές μας είναι …αδιανόητο να πιστεύουν, ότι μετά θα πάρουν πίσω έστω και ένα λεπτό του ευρώ, όσο εξίσου αδιανόητο είναι να πιστεύουν στον κυβερνητικό συνασπισμό , ότι ο κόσμος θα ανεχτεί έτσι απλά …τον αργό του θάνατο, δίχως να αντιδράσει καθόλου!

Το μέγα ερώτημα, όμως που και οι πιο απλοί πολίτες απευθύνουν, είναι σε μία τέτοια περίπτωση ….ποιος θα ήταν ο κερδισμένος; …και γιατί να φέρνουν τον κόσμο σε αυτό το σημείο απελπισίας και αγανάκτησης; …Μοιραία είναι ένα ύστατο ερώτημα που το απευθύνουμε και εμείς στους πολιτικούς μας ….μήπως και το ακούσουν!

EKΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε  από την εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ και από τους ΑΝΕΝΕΤΑΧΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  λαμπρή  και μεγαλοπρεπής εκδήλωση  μνήμης έξω από  το σπίτι του στην Κηφισιά  απ’ όπου ξεκίνησε ο Ήρωας  Μακεδονομάχος ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ .
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μέλη της  Μ.Κ.Ο   Ε. ΚΕ. ΕΛ. (ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ) 
Ήταν μέρα που κατόπιν προδοσίας και δίνοντας σπουδαία μάχη , ο Ήρωας ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ  έχοντας στο πλευρό του άξιους συμπαραστάτες αξιωματικούς , βαριά τραυματισμένος έπεσε ηρωικώς στο πεδίο της μάχης  . Ο θάνατος του έγινε εφαλτήριο ηρωισμού και ανδραγαθίας ούτως ώστε να δώσει ο Ελληνικός στρατός να δώσει καίριο πλήγμα στους βάρβαρους κομιτατζίδες  και  η Μακεδονία να ενωθεί με την υπόλοιπο Ελλάδα .
Το πρώτο που θέμα  πού τόνισαν οι ομιλητές ήταν αυτό της κατοικίας του ήρωα όπου μετά από αγώνες των συνελλήνων της εφημερίδας ΣΤΟΧΟΣ  ήταν να μπορέσουν αρχικά να μην καταστραφεί το σπίτι αυτό και στη συνέχεια να γίνει μουσείο ούτως ώστε να μπορούν οι νεότεροι να βλέπουν και να μαθαίνουν τους ηρωισμούς  των ενδόξων προγόνων τους .
Κατόπιν όλοι οι ομιλητές εξήραν τον ηρωισμό του ανδρός και τόνισαν την αναγκαιότητα να μιμηθούμε την ανδρεία και τον ηρωισμό του ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ και αυτή η ιδέα να μεταλαμπαδευτεί στους νεότερους και σε όλους μας τους Ελληνόψυχους  που αγαπάμε την Πατρίδα να μπορέσουμε να αλλάξουμε την σάπια και σαθρή κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας , με φάρο τον ηρωισμό του ήρωα  για να έχουμε το επιθυμητό  αποτέλεσμα , την ΝΙΚΗ .
Εκ μέρους του ΕΘΝ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ απεύθυνε  αγωνιστικό χαιρετισμό ο Γεν . Γραμματέας της οργάνωσης ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
Επίσης  παρευρέθησαν  και ο πρόεδρος  και αντιπρόεδρος της νεολαίας ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ και ΣΤΑΘΗΣ ΜΠΕΛΕΚΟΥΚΙΑΣ .
Στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των πατριωτικών οργανώσεων .
Η τελετή έληξε  με την ανάκρουση του ΕΘΝΙΚΟΥ μας ΥΜΝΟΥ


Και τα ορφανά της Στάζι και του τείχους του Αίσχους κατά της Χρυσής ΑυγήςΕπίσκεψη στην Ελλάδα του Μνημονίου πραγματοποίησε αυτές τις ημέρες η Ευρωπαία Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και εν ενεργεία βουλευτής του ακροαριστερού κόμματος Die Linke της Γερμανίας, Ανέτε Γκροτ. Τώρα, πως γίνεται να είναι Επίτροπος και μάλιστα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια νοσταλγός του Τείχους του Αίσχους και της Στάζι (που είχε αποστερήσει από τους Ανατολικογερμανούς κάθε ανθρώπινο δικαίωμα…), αυτό είναι ενδεικτικό του τι γίνεται στην Ε.Ε. και από ποιες σκοτεινές δυνάμεις καθοδηγείται. Και εξηγεί πως τέτοιοι οργανισμοί «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» βγάζουν συνεχώς αποφάσεις κατά του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών, έχοντας ως πηγή «πληροφόρησης» ντόπιους σεσημασμένους σταλινοτσολιάδες.
Το απολίθωμα αυτό του καθεστώτος Χόνεκερ και Στάζι, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα των απολιθωμάτων του Τσαουσέσκου και της Σεκιουριτάτε (της πρώην φοβερής μυστικής αστυνομίας της Ρουμανίας), την «Αυγή», στην οποία εξέφρασε τον πανικό και τον τρόμο της για την εθνικιστική αφύπνιση στην Ελλάδα, με πρωτοπόρα την Χρυσή Αυγή και παρομοίασε την κατάσταση στη χώρα με την Βαϊμάρη. Αυτά, μας τα’ παν κι άλλοι…
Ιδού τα επίμαχα σημεία της συνέντευξης της πολιτικής απογόνου του Στάλιν:
Η κυβέρνηση πριν τις εκλογές υιοθέτησε την ατζέντα της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής, μιλούσε για εισβολείς και για την ανάγκη "να επανακαταλάβουμε τις πόλεις μας". Υπάρχει ανάλογη ρητορική στη Γερμανία;
Σαφέστατα, έχουμε αρκετούς νεοναζί και στη Γερμανία, βέβαια δεν τους έχουμε δώσει έδρες στο Κοινοβούλιο. Τους έχουμε δώσει όμως έδρες σε τοπικό επίπεδο, πράγμα που με ανησυχεί ιδιαίτερα όπως με ανησυχεί και η άνοδος της Ακροδεξιάς, όπου και να σημειώνεται, είτε είναι στην Ελλάδα είτε στη Γερμανία είτε στην Ουγγαρία που κυβερνάται από μια υπερδεξιά κυβέρνηση. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ατζέντα έχει επίσης μετατοπιστεί.
Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις ελευθερίες μας και τις δημοκρατικές και ανθρωπιστικές αρχές μας, τότε θα πρέπει να αποβάλουμε την Ουγγαρία από την Ε.Ε. Η ελληνική κυβέρνηση έχει υπογράψει συνθήκες, καλά θα κάνει να τις εφαρμόσει, όπως αυτήν της Γενεύης. Σε περιόδους που η φτώχεια αυξάνεται, ο κόσμος ψάχνει απεγνωσμένα για αποδιοπομπαίο τράγο, συνέβη και στην αρχές του '30, ο κόσμος χρειαζόταν να κατηγορήσει κάποιον για τη δυστυχία του. Ζούμε σε επικίνδυνους καιρούς, στη συνάντησή μας με τον Αλέξη Τσίπρα τόνισα την αναγκαιότητα να παλέψουμε με κάθε μέσο τον φασισμό. Τώρα επιτίθενται στην πιο ευάλωτη μερίδα του πληθυσμού, στους μετανάστες, αύριο θα επιτίθενται στους διαφορετικούς, μετά στους αριστερούς, τους κομμουνιστές κ.ο.κ. Πρέπει να μορφώσουμε τον κόσμο, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να παγιδευτούν στην εθνικιστική ρητορική πως "μας κλέβουν τις δουλειές και το φαγητό".
Είναι η Ελλάδα η νέα Βαϊμάρη;

Καμαρώστε την αξιοπιστία των τσαρλατάνων της τρόικας…

Δείτε το πόσο έξω έχει πέσει η τρόικα σε ένα από τους πιο σημαντικούς δείκτες, την πραγματική ανάπτυξη σε ποσοστό (%) επί του ΑΕΠ. Δείτε τι προέβλεπαν με το 1ο μνημόνιο στην 1η αναθεώρηση του 2010 και στην 5η που έγινε τον Μάρτιο του 2012 !!!
Δεν έχουν πέσει, εκτός του 2010, πουθενά μα πουθενά μέσα….
Απίστευτοι τσαρλατάνοι…
Δείτε αναλυτικά τους πίνακες…1η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010

2010
2011
2012
2013
2014
2015
Πραγματική Ανάπτυξη (GDP
%)
-4 -2,6 1,1 2,1 2,1 2,7

5η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΑΡΤΙΟΣ 2012

2010
2011
2012
2013
2014
2015
Πραγματική Ανάπτυξη (GDP
%)
-3,5 -6,8 -4,8 0 2,5 3,1


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010


ΜΑΡΤΙΟΣ 2012


 
Καμαρώστε τους αγύρτες, τους παπατζήδες, τους άσχετους και τους τσαρλατάνους που μας κυβερνούν και καθορίζουν την ζωή και την τύχη μας…

Καμαρώστε και τα δικά μας τα ζώα τους πολιτικούς που τους ανέχονται και δεν τους πετάνε έξω….

Και να σκεφτείτε ότι για αυτές τις π@π@ριές τους πληρώνουμε 400 εκατ. ευρώ !!!

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-10-2012Όλοι οι κληρικοί κατεβαίνουν την Κυριακή στην πορεία κατά των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.pentapostagma.gr

                  
Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.) ο οποίος εκπροσωπεί τις χιλιάδες κληρικών της Πατρίδος μας, ενημέρωσε την Πανελλήνια Κληρικολαϊκή Επιτροπή Αγώνος κατά της κάρτας του πολίτη – ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, ότι θα συμμετέχει στην μεγαλειώδη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 στις 3:00 απογευματινή στο Πεδίον του Άρεως, με πορεία προς την Βουλή των Ελλήνων για επίδοση ψηφίσματος.

Μοναδικό ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ για ο,τι παίζεται στη Θράκη!!! ο ΑΘΛΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ!!!

Ἀποκάλυψη τώρα! > Χρόνια τώρα γράφουµε στόν «Ἀντιφωνητή» γιά τήν ἀνάγκη νά ξηλωθεῖ τό τουρκικό Προξενεῖο ἀπό τήν Κοµοτηνή, ὡς µηχανισµός ἐκτουρκισµοῦ τῆς µειονότητας, ὑπονόµευσης τῆς ἑλληνικῆς κυριαρχίας καί ἀποσταθεροποίησης τῆς περιοχῆς γενικότερα. Σήµερα φέρνουµε στό φῶς ἕνα φοβερό γεγονός πού ἀποδεικνύει ὅλα τοῦτα, χάρη στήν ἀπίστευτη τόλµη καί γενναιότητα ἑνός Ποµάκου ἰµάµη. Ἕνας ἄνθρωπος πού στάθηκε ἐµπόδιο στά σχέδια τῆς Ἄγκυρας καί τῶν πρακτόρων της καί ἔµεινε ὄρθιος µέχρι τέλους, περιφρονώντας ἀπειλές, κινδύνους καί τό ὅποιο κόστος.

Γράφω αὐτές τίς ἀράδες µέ ἀπέραντο σεβασµό γιά τόν ἄνθρωπο αὐτόν. Γιά ἕναν ἔντιµο Ἄνθρωπο, µέ ἄλφα κεφαλαῖο, πού ἄν εἴχαµε 10 τέτοιους στή Θράκη, πέντε στήν χριστιανική καί πέντε στήν µουσουλµανική κοινωνία, ὅλα θά ἦταν πολύ διαφορετικά. Δυστυχῶς δέν ὑπάρχουν σέ καµµία ἀπό τίς δύο πλευρές, ἐξ οὗ καί τό χάλι µας. Προσέξτε λοιπόν τήν κάτωθι ἐξωφρενική ἱστορία πού βρίσκεται ἀκόµη κι αὐτή τή στιγµή σέ ἐξέλιξη.
Ὁ 32χρονος ἰµάµης ἀπό τήν Πάχνη τῆς Ξάνθης εἶχε διοριστεῖ στόν Σώστη τῆς Ροδόπης πρίν 8 χρόνια ἀπό τόν νόµιµο µουφτἠ Μέτσο Τζεµαλή. Μάλιστα δέν πάει χρόνος πού οἱ κάτοικοι τόν ἐπανεξέλεξαν ὁµόφωνα ἰµάµη τους, ἀναγνωρίζοντας τήν ἐπάρκεια καί τίς ἀρετές του. Ἔλα ὅµως πού οἱ κατ’ ἐπάγγελµα Τοῦρκοι τῆς περιοχῆς τόν ἔβλεπαν ὡς πρόβληµα! Γιατί δέν προσκυνάει στό Προξενεῖο γιά καµµιά χάρη, γιατί δέν πάει µέ τό µέρος τοῦ τουρκοµουφτῆ Ἰµπράµ Σερήφ, γιατί δέν δηµιουργεῖ κανένα πρόβληµα γενικῶς στό κράτος ὅπου ζεῖ… Ἔτσι, τήν περασµένη ἄνοιξη ἄρχισε τόν πόλεµο ἐναντίον του ἕνας συγκεκριµένος κάτοικος τοῦ χωριοῦ, ὁ Μπαϊράµ Χαµπίλ, ἐγκαλώντας τον δηµοσίως γιά ὅλα τοῦτα καί χαρακτηρίζοντάς τον «πουληµένο», «ἑλληνογραµµένο», «ἀνεπιθύµητο» καί «πράκτορα τῆς Ἑλλάδας»! Στίς ἀπειλές του πώς θά τόν ἐκδιώξει, θά τόν κανονίσει καί ἄλλα τέτοια, ὁ Μπιλάλ ἀπαντοῦσε πάντα ἤπια, λέγοντας πώς βρίσκεται στόν Σώστη γιατί τό θέλουν οἱ ἴδιοι οἱ κάτοικοι καί ὅλα τοῦτα µέ τά προξενεῖα, Τουρκίες κτλ εἶναι πολιτική, δηλαδή ἄσχετα µέ τό δικό του ἔργο πού εἶναι θρησκευτικό. Ἀπτόητος ὁ ἄλλος, συνέχιζε τό βιολί του. Φυσικά, µετά ἀπό ὅλα αὐτά ὁ Μπιλάλ ἔκανε ὅ,τι θά ἔκανε κάθε ἀξιοπρεπής καί νοµιµόφρων πολίτης τῆς χώρας: κατέθεσε µήνυση καί ἀγωγή ἐναντίον τοῦ Μπαϊράµ, πυροδοτώντας ὅµως ἔτσι ἀπίστευτες ἐξελίξεις.
Μέ τό πού ἔµαθε ὁ Μπαϊράµ (ὁ γιός τοῦ ὁποίου εἶναι ὑπάλληλος τοῦ τουρκικοῦ Προξενείου στή Ρόδο) τίς νοµικές ἐνέργειες τοῦ ἰµάµη, ποιόν σύµµαχο βρῆκε; Τόν Πρόξενο Ἰλχάν Σενέρ, πού κάλεσε τόν Μπιλάλ στό γραφεῖο του τῆς ὁδοῦ Ἰώνων. Ἐκεῖ, παρόντος τοῦ γνωστοῦ τριπλοχαφιέ, τοῦ ζήτησε νά ἀνακαλέσει τά πάντα, µέ ἀνταλλάγµατα γιά τόν ἴδιον καί τά παιδιά του. Ὁ Μπιλάλ καί πάλι ἔµεινε σταθερός στήν ἄποψή του, ἐπιµένοντας ὅτι µένει στή θέση του γιά ὅσο τόν θέλουν οἱ συγχωριανοί του καί δέν χρειάζεται χάρες καί τά παρόµοια. Τό ἀποκορύφωµα τῶν πιέσεων ὅµως ἦρθε στίς 8 Ὀκτωβρίου, ὅταν ὁ Πρόξενος δέν ντράπηκε ο ντεμέκ διπλωμάτης νά πάει στό τέµενος τοῦ χωριοῦ µέ τήν κουστωδία τῶν ρουφιάνων του καί µετά τήν προσευχή νά στριµώξουν στόν παρακείµενο τοῦ τζαµιοῦ χῶρο τόν Μπιλάλ, πιέζοντάς τον νά ὑποχωρήσει, αὐτή τή φορά µάλιστα καί µέ συµµάχους τούς δύο µουτεβελήδες (ἐπιτρόπους) τοῦ τεµένους, µέχρι πρότινος µάρτυρες ὑπέρ τοῦ Μπιλάλ! Τί νά κάνουµε, δέν εἶναι ὅλοι οἱ ἄνθρωποι γιά ἥρωες…
Μετά ἀπό τό ἐφιαλτικό ἐκεῖνο βράδυ, µέ Ἰλχάν, Ντεντέ, Μπαϊράµ καί ὅλους τούς ἄλλους ἀπέναντί του, ὁ Μπιλάλ πῆρε τήν ἀπόφαση νά παραιτηθεῖ µέν ἀπό τό τέµενος τοῦ χωριοῦ, ὅµως νά ἐπιµείνει στά ἔνδικα µέσα. Συντάσσει λοιπόν µιά ἐπιστολή παραίτησης – καταπέλτη κατά τοῦ Προξενείου καί τῶν µαφιόζικων µηχανισµῶν του (θά τήν ἀναρτήσουµε αὔριο) καί τήν πάει στόν µουφτή. Νέα ἔκπληξη ὅµως τόν περιµένει ἐκεῖ, ἀφοῦ κι ὁ Τζεµαλή, πού κινεῖται περίεργα τελευταίως, δέν παραλαµβάνει τήν παραίτηση καί τοῦ ζητᾶ πρῶτα νά ἀποσύρει τήν µήνυση! Τελικά ὁ Μπιλάλ τοῦ ἔστειλε τήν παραίτηση µέ δικαστικό ἐπιµελητή, κι ἀναζητᾶ πλέον θέση στήν Ξάνθη.
Προσθέστε στά ἀνωτέρω τό ὅλο κλῖµα καί τόν κοινωνικό περίγυρο: ἕνας νέος ἄνθρωπος σέ ξένο µέρος, µέ τή γυναίκα του φοβισµένη νά κλαίει, τήν πλειονοτική κοινωνία – ἀκόµα καί στόν Σώστη – σέ ἄλλο σῦµπαν, µόνος µέ τόν δικηγόρο του δίπλα του (µεγάλο µά µοναχικό τό ἔργο τοῦ Στέργιου Γιαλάογλου), ξεµπρόστιασε προξένους καί τουρκοχαφιέδες. Μιά ἱστορία κοινότατη γιά τή Θράκη, ὅπου τό Προξενεῖο τῆς Κοµοτηνῆς καί οἱ µηχανισµοί του ἐπί δεκαετίες τροµοκρατοῦν καί ἐξαγοράζουν τούς πάντες – ἡ ἱστορία τοῦ Μπιλάλ πανοµοιότυπη µέ τόῦ ἰµάµη στή Δροσία πρίν 2-3 χρόνια, τοὐ ἰµάµη τῆς Φωλιᾶς καί τόσων ἄλλων. Μοναδική καί καίρια διαφορά, ὅτι τώρα ὁ παθών τά βγάζει ὅλα στή φόρα! Ποιός θά σταθεῖ δίπλα του, καί ποιός θά στείλει στό διάολο τό Προξενεῖο καί ὅλα τά µαντρόσκυλα τοῦ παρακρατικοῦ του µηχανισµοῦ;

Από τον Αντιφωνητή

Σενάριο συνένωσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να αποφύγουν τη συντριβή


Πολλά είναι τα σενάρια για την «επόμενη μέρα» στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και σήμερα θα σας παρουσιάσουμε άλλο ένα, το οποίο διαρρέει ο δημοσιογράφος του Βήματος Αντώνης Καρακούσης:
Η επόμενη ημέρα στην πολιτική σκηνή
«Ο Πρωθυπουργός αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κ. Ευ. Βενιζέλος και θεωρεί αξιέπαινη τη στάση του κ. Φ. Κουβέλη… Ανεξαρτήτως πάντως των όποιων σχολίων, δεν κρύβει ότι όλη η διαδικασία διάσωσης της οικονομίας θα επιδράσει καταλυτικά στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ο ίδιος, όπως μεταφέρουν όσοι συνομιλούν μαζί του, πιστεύει ότι το πολιτικό σύστημα θα επηρεασθεί κάθετα και οριζόντια. Και ότι την επόμενη ημέρα ο πολιτικός χάρτης θα είναι εντελώς διαφορετικός από τον σημερινό. Και προφανώς έχει τα σχέδιά του, τα οποία δεν συζητεί επί του παρόντος.

Συνεργασία: Η νομική διάσταση του βλάσφημου έργουΣυνεργασία: Η νομική διάσταση του βλάσφημου έργου
Άρθρο 198 Ποινικού Κώδικα: 1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό. 2. Όποιος εκτός από την περίπτωση της παρ. 1. εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών”. Προστατευόμενο έννομο αγαθό είναι το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών, το οποίο προσβάλλεται με την καθύβριση του Θεού και η προστασία του οποίου είναι απαραίτητη για την αρμονική συμβίωση των πολιτών. (Δημήριος Καρανίκας, Τα εγκλήματα κατά της θρησκείας, 1955 σελ. 224). Η διάταξη του άρθρου αυτού θεωρείται αναγκαία, διότι με την περιύβριση προκαλούνται τόσο ισχυρά πάθη, ώστε η πολιτεία να έχει μέγιστο συμφέρον να άρει την αιτία πολλών αδικημάτων. (Γάφος, σε Ποινικά Χρονικά, Η΄ 516).
Με την διάταξη αυτή προστατεύεται το έννομο αγαθό της θρησκευτικής ειρήνης, ένα αγαθό που κανονικά αποτελεί επιμέρους έκφραση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας τάξης. (Μανωλεδάκης. Ι. Ποινικό δίκαιοΕιδικό μέρος, 1989, σελ. 28). Με τον όρο “Θεός” νοείται το υπέρτατο ον όλων των μονοθεϊστικών θρησκειών, ενώ κατά την άποψη της νομολογίας συγκαταλέγεται στην παραπάνω έννοια οτιδήποτε θεωρείται από κάποια αναγνωρισμένη θρησκεία. (Φίλιππος Ανδρέου, Ποινικός Κώδικας, Κατ΄ άρθρο εμρηνεία, νομολογία, βιβλιογραφία, 2005, άρ. 198, σελ. 262).  Ως Θεός νοείται και ο Χριστός και το Άγιο Πνεύμα. (Μιχαήλ Μαργαρίτη, Ποινικός Κώδικας, Ερμηνεία κατ' άρθρο, σελ. 475). Αυτό διότι κάθε θρησκεία ορίζει μόνη της τον Θεό της που για την Ορθόδοξη Ανατολική του Χριστού Εκκλησία ο Θεός είναι τριαδικός. (άρ. 1, 2, 8 του Συμβόλου ΝικαίαςΚωσταντινούπουλης).

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΝΑ ΤΡΥΠΑΕΙ Τ’ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΨΕΥΤΟΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΤΩΝ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΝΑ ΤΡΥΠΑΕΙ Τ’ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΨΕΥΤΟΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΤΩΝ

Άρση Ασυλίας Κ.Μπαρμπαρούση

ΜΑΓΚΙΕΣ ΦΑΝΟΥΡΗ. ΝΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ. ΕΑΝ ΤΟΛΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΜΥΤΟΥΣΗ ΡΙΞΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

fanouris-kounelis
Τζάμπα μάγκας.
Είδε στις δημοσκοπήσεις ότι καταποντίζεται και κάνει το λιοντάρι ο μπαρμπα-Κουνέλης. Παλιό το κόλπο. Τα' κανε και ο Παπαδήμος αυτά. Και οι προηγούμενοι ραγιάδες που έσκυψαν το κεφάλι και μας έστειλαν στο στόμα του λύκου. Μπλόφες και σπέκουλα στο λαό για να του ρίξουν στάχτη στα μάτια, να τους κοροιδέψουν άλλη μια φορά, να τους υπνωτίσουν(να σας υπνωτίσουν)και να περάσουν πάλι αναίμακτα τα μέτρα. Πίσω από τις αρνήσεις και τα παραμυθάκια για δήθεν μη συννενόηση, κρύβεται το πρακτορίστικο σχέδιο της τρόικας να ξεσκίσουν το λαό σε ένα βρώμικο παιχνίδι προσυννενόησης και σικέ καυγά για να μην τους φάει ο κόσμος στις 28 Οκτωβρίου.
Και τα καθεστωτικά μέσα σιγοντάρουν κάνοντας λόγο για "δραματικές διαβουλεύσεις".
"Δεν θα ψηφίσω τα μέτρα", είπε ο κυρ-Φώτης. Δεν πείθεις σκληρό αγόρι. Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε η τρόικα. Δεν στο' πανε τα πρακτόρια με τα οποία συνδιαλλέγεστε και κάνετε παρέα;
Η παρουσία του είναι τραγική. Σαν στρατηγός χωρίς φαντάρους.http://makeleio.gr

Αυτή είναι η Ελλάδα: Έχουμε πετρέλαιο σαν το Ιράν, χρυσάφι σαν την Αφρική και αέριο σαν τη Ρωσία

Μόνο υψηλές προσδοκίες γεννούν τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου για την υπό σχεδιασμό εκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων, η οποία μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της υπερχρεωμένης Ελλάδας....Λίγοι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι η ταλαιπωρημένη Ελλάδα είναι παραγωγός πετρελαίου. Μικρή μεν – με μόνο 2.000 βαρέλια την ημέρα, που αντιστοιχούν στο 0,5% των αναγκών της – αλλά με μέλλον, επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, η οποία σημειώνει επίσης ότι η αδιάφορη μέχρι σήμερα Αθήνα έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Τους τελευταίους μήνες, η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για την έρευνα και εκμετάλλευση τριών περιοχών, όπου είχαν διεξαχθεί σεισμικές μελέτες κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1990, στα Ιωάννινα, στη βορειοδυτική περιοχή της Ηπείρου κοντά στα αλβανικά σύνορα, όπως και στο Ιόνιο.

Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες δεν έχουν δείξει να βιάζονται να «θέσουν υποψηφιότητα» για την εξόρυξη των εν λόγω κοιτασμάτων – τα οποία υπολογίζονται μεταξύ 50 και 100 εκ. βαρελιών. Παρ' όλα αυτά, μετά την ανακάλυψη κοιτασμάτων αερίου στο Ισραήλ και την Κύπρο, υψηλές προσδοκίες τρέφονται για την αχανή έκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων κοντά στην Κρήτη.

Νορβηγική εταιρεία με την ονομασία Petroleum Geo-Services (PGS) επελέγη προσφάτως για τη διεξαγωγή υποθαλάσσιων σεισμικών μελετών σε μία περιοχή 220.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, οι οποίες θα διαρκέσουν 18 μήνες.

Από την άλλη μεριά, η εξίσου γαλλική εφημερίδα La Tribune κάνει λόγο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μέλλει να διαδραματίσει η υπερχρεωμένη Ελλάδα στην εξόρυξη χρυσού, προσθέτοντας πως εκτός από πλούσια κοιτάσματα βωξίτη και περλίτη, μέχρι το 2016 η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η πρώτη παραγωγός χρυσού της Ευρώπης, ξεπερνώντας ακόμη και τη Φινλανδία η οποία κατέχει την 40η θέση στην παγκόσμια κατάταξη προμηθευτών χρυσού.

Επιταχύνοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες παροχής αδειών εξόρυξης και ξεπερνώντας τη νοοτροπία πελατειακού κράτους, η οποία έθετε ανυπέρβλητα εμπόδια, τα σχέδια που έχουν προταθεί από δύο ξένες εταιρείες εξόρυξης – την καναδική Eldorado Gold και την αυστραλιανή Glory Resources – αναμένεται να δώσουν σημαντική ώθηση στην παραγωγή χρυσού, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ... από τον ΣΟΥΡΗ (1853-1919)


Κ Α Τ Α Ρ Γ Η Σ Ι Σ
Επειδή καιρούς το Έθνος δυστυχίας διατρέχει,
επειδή ελπίς καμία δεν υπάρχει κατ' αυτάς,
επειδή και το Ταμείον εις δαπάνας δεν αντέχει
καταργούμεν τας πρεσβείας και αυτούς τους πρεσβευτάς.
Διατάσσομεν αμέσως εις Αθήνας να' λθουν όλοι,
και αφήνομεν μονάχα τον εν Κωνσταντινοπόλει.
Επειδή ο κόσμος όλος από φόρους εφορτώθη,
επειδή δεν τους σηκώνει και η ράχη των Ελλήνων,
επειδή και ο Τρικούπης κι η πατρίς εχαντακώθη
με τους φόρους των ελαίων, των τσιγάρων και των οίνων,
κι επειδή εφυγαδεύθη εκ της τσέπης μας το χρήμα,
καταργούμεν τους εμμέσους και αμέσους παραχρήμα....

Επειδή στας θέσεις όλας απαιτούνται και προσόντα,
καταργούμεν και τας θέσεις τας μικράς και ανωτέρας,
και προστάζομεν καθέναν βουλευτήν αποτυχόντα,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...