Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΑΘΗΝΑ 19-10-2012.

Η υπόθεση της εθνικής αυτοσυντήρησης αποτελεί μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε ο διεθνιστικός νεοταξισμός το κύριο ζητούμενο που καλείται να διασφαλίσει η Ελλάς. Οι μεθοδεύσεις που ακολουθούνται μέσα από τις δυσανάλογες ως προς τις αντοχές του λαού πιέσεις των μέτρων φτωχοποίησης και εργασιακής ανεπάρκειας σε συνδυασμό με την εμβάθυνση της εξάρτησης του εθνικού κράτους από τους διεθνείς τοκογλύφους οδηγούν το έθνος σε διαλυτικά μονοπάτια. Οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι της παγκόσμιας διακυβέρνησης μαζί με τα τοπικά πολιτικά τους υποπόδια απεργάζονται την διάλυση του κοινωνικού ιστού και την δημιουργία οικονομικών ζωνών εντός της εθνικής κοινότητας στα χέρια του ξένου παράγοντα.

Τούτες τις κρίσιμες ώρες που τα ευρωπαϊκά έθνη βρίσκονται ενώπιον των αποσχιστικών τάσεων μεγάλων γεωγραφικών τους περιφερειών, οι γραικύλοι πολιτικάντηδες με τις ενέργειές τους δίδουν κυριολεκτικά γη και ύδωρ στους εχθρούς της πατρίδος μας. Οι ψευτοσύμμαχοι και δήθεν διασώστες των τόκων δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά από τους γειτονικούς μας ανθέλληνες. Συνιστούν την ίδια απειλή και διαθέτουν κοινή πορεία πολιτικής πλεύσης. Περιοδεύουν ανά την Ελλάδα, τρομοκρατούν και γυρεύουν να βάλουν στο χέρι τη γη μας. Σ’ αυτήν ακριβώς τη χρονική συγκυρία αυξάνονται οι ήδη υπερφορτωμένοι κεφαλικοί φόροι στα σπίτια μας, βυθίζονται οι αποδοχές των Ελλήνων και ζητείται η είσοδος ακόμη και της τουρκικής γλώσσας στα σχολεία των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης.

Το αίσθημα του φόβου έχει απλωθεί από το ένα έως το άλλο άκρο της χώρας. Δεν είναι εκείνο το απαραίτητο συναίσθημα του φόβου που φυλάει τα έρμα προκειμένου να απομακρυνθεί η απειλή αλλά το συναίσθημα του μουδιάσματος και της παραλυσίας που θέλουν να μας επιβάλλουν οι κατοχικές αρχές ώστε να μας οδηγήσουν στην αυτοδιάλυση. Δεν είναι διόλου τυχαίες οι επισημάνσεις διαφόρων «ειδικών» πως η Ελλάδα οδεύει ελλείψει εθνικής παραγωγής και ανάπτυξης στην οικονομική ασφυξία και στο ξεπούλημα του γεωφυσικού πλούτου. Πρόκειται άλλωστε για μια ασφυξία και μια παραγωγική αδράνεια που προκάλεσαν οι ίδιοι οι καθεστωτικοί υπόδουλοι της χρηματοπιστωτικής εξάρτησης αποσυνδέοντας την οικονομία από την εργασία.

Όμως οι ίδιοι ειδήμονες μας λένε και κάτι άλλο. Κάτι που τους τσούζει και τους ανησυχεί. Η εξαθλίωση του λαού θα τον στρέψει σε λύσεις επιβίωσης και διατήρησης της εθνικής του ταυτότητας και υπόστασης. Οι πολίτες θα προασπίσουν με νύχια και με δόντια τη γη των πατέρων τους και το ψωμί των παιδιών τους. Ο πατριωτισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη της εθνοφυλετικής λαϊκής κοινότητας θα συμπτυχθούν νομοτελειακά και θα υψώσουν ισχυρό προστατευτικό τείχος φέροντας στην εξουσία του κράτους το Εθνικοκοινωνικό Κίνημα. Ο Λαϊκός Εθνικισμός θα καταστεί διακυβέρνηση του Νέου Εθνικού Κράτους που πλέον θα περάσει στην αντεπίθεση με πολιτικό προγραμματικό πλαίσιο την αύξηση των ορίων του έθνους και της λαϊκής κυριαρχίας.

Απέναντι στην τρομοκρατία του σιωνιστικού νεοταξισμού και την επιδίωξη της εθνικής αυτοδιάλυσης έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο το πάθος και η ορμή της φυλετικής ψυχής που προτάσσει την επιβλητική όψη του δημιουργικού φόβου για την αυτοσυντήρηση και την ενδυνάμωση του Έθνους. Άλλωστε τα δυνατά έθνη που αξίζουν πραγματικά και εξασφαλίζουν το δικαίωμα στη ζωή είναι αυτά που τα σέβονται οι άλλοι από φόβο κι όχι εκείνα που τα λυπούνται τάχα και τους κουνάνε επιδεικτικά το δάκτυλο.

Στην πολιτική όπως ακριβώς και σε κάθε κοινωνική εκδήλωση είναι καλύτερα να σε φοβούνται παρά να σε λυπούνται. Να σε φοβούνται οι εξωτερικοί εχθροί γνωρίζοντας πως θα στηριχθείς στην ενότητα του λαού σου και τα δικά σου γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα επιτυγχάνοντας αδιατάρακτη εθνική ανεξαρτησία και γεωπολιτική ισχύ. Και να σε φοβούνται επιπλέον οι εσωτερικοί εχθροί που επιδιώκουν ψεύτικες προστασίες, κοινωνικές διασπάσεις, πολυπολιτισμικές συνυπάρξεις και απομείωση της ιστορίας και των εθνικών παραδόσεων.

Ο φόβος του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού θα σκορπίσει τη χαρά της δημιουργίας και της ασφάλειας στους μαχητές του ελληνικού μόχθου συντρίβοντας παράλληλα και διασκορπίζοντας πάσα απειλή, εντός και εκτός συνόρων. Δυναμική και διεκδικητική εξωτερική πολιτική με στρατηγικό βάθος για την εθνική ολοκλήρωση και την ανάληψη ηγετικών πρωτοβουλιών στη γειτονιά μας και την Ευρώπη των Εθνών. Και από την άλλη πλευρά εργατικότητα, κοινωνική συνοχή, πατριωτική ευθύνη και σιδερένια πειθαρχία.

Στο εσωτερικό της χώρας η εργασιακή επάρκεια και η κοινωνική ομαλότητα θα επιστρέψουν σε μια κοινωνία που θα έχει εκκαθαριστεί από τη διεθνιστική και καπιταλιστική λαίλαπα εξουσίας και παραεξουσίας. Τοκογλυφικοί και λαθρομεταναστευτικοί στρατοί κατοχής θα εξαφανιστούν. Ούτε καψίματα της Ιερής Ελληνικής Σημαίας ούτε κατεδαφίσεις των κρατικών μας υποδομών. Οι μηχανισμοί ασφάλειας θα υπηρετήσουν τον ελληνικό λαό. Τα δε στρατόπεδα θα γίνουν εκ νέου τα ζυμωτήρια εθνικού παλμού και οι βάσεις εξόρμησης της Μεγάλης και Ελεύθερης Ελλάδας. Οι έννοιες Φυλετική Θωράκιση, Κοινωνική Ανάπτυξη και Εθνική Επέκταση θα επιβληθούν δια του λόγου, του έργου και της λόγχης ακόμη της φοβερής στρατιωτικής μας μηχανής.

Φοβούνται λοιπόν οι εχθροί μας την άνοδο του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού στην εξουσία. Αλλά ο ελληνικός λαός επιζητά την Ελλάδα που φροντίζει τα παιδιά της. Είναι η Εθνικοκοινωνική Ελλάς που έρχεται σκορπίζοντας τα ανθελληνικά σκοτάδια με το επιβλητικό ελληνικό φως.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑΜια συνοπτική παρουσίαση προφητειών και προρρήσεων αγίων, γερόντων και άλλων για το τι περιμένουμε να γίνει προσεχώς...


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.pentapostagma.gr

Τουρκική πρόκληση
π. Παΐσιος: «Όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε: «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς». «Θα γίνει σύγκρουση στο Αιγαίο. Εμείς δεν θα πάθουμε μεγάλο κακό».
π. Σίμων Αρβανίτης: «Καί ή πρώτη, η πρώτη Ελλάς αυτήν πού θά υποστεί από τους Τούρκους μια μικρή, μια μικρή αυτήν όπως είπωμεν προσβολή».
π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «θα αναγκάσουν τους Τούρκους να έρθουν εδώ, στην Ελλάδα, για να ξεκινήσουν τη δουλειά τους. Και η Ελλάδα, παρόλο που τυπικά έχει κυβέρνηση, δεν έχει στην πραγματικότητα κυβέρνηση. Της λείπει η δύναμη, και οι Τούρκοι θα έρθουν εδώ».
Μοναχός Γεννάδιος: «Οι Τούρκοι θα μας επιτεθούν, θα περάσουν τον Έβρο ποταμό, προκαλούντες παντός είδους καταστροφάς. Θα φτάσουν ως τα Εξαμίλια».
Κυριάκος Τσίτσικας:« Όταν δεις και κάτσουν οι Τούρκοι μες την εθνοσυνέλευση τους και τραβήξουν πιστόλια να ξέρεις κοντεύει η ώρα. Η Κύπρος θα πιαστεί (καταληφθεί) από τους Τούρκους. Θα κηρυχθεί Ελληνοτουρκικός πόλεμος και η Τουρκία θα μπει στην Ελλάδα».
Εξαμίλια
Κοσμάς ο Αιτωλός: «Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια».
π. Παΐσιος: «Εξαμιλια είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Τουρκίας. Το ίδιο και από τη δική μας πλευρά. Κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές μας, από οποιεσδήποτε νησιωτικές η χερσαίες ακτές, είναι τα Εξαμίλια. Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει κατά της Ελλάδος και φτάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβά τους στο ζωνάρι τους».
Συνέπειες: 2 νησάκια καταλαμβάνονται
Ολιγόμηνη πείνα στην Ελλάδα
π. Παΐσιος: «το πολύ κάνα - δυο νησιά να πειράξουν οι τούρκοι», «εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι».
π. Σίμων Αρβανίτης: «μια άλλη φορά μου είπε, ότι θα έρθει τέτοια πεινά, που η πείνα του 1941 δεν είναι τίποτα, μπροστά σε αυτή που έρχεται»
π. Αμβρόσιος Λάζαρης: «θα έρθουν χρόνια δύσκολα, αλλά μη φοβάστε. τα παιδιά του ο Θεός δεν τα εγκαταλείπει. Θα τα φυλαει σκανδαλωδώς. "δηλαδή γέροντα; τι δηλαδή; να, άμα δεν θα έχεις να φας, θα ξυπνάς το πρωί, θα βρίσκεις μια φραντζόλα ψωμί πάνω στο τραπέζι και θα λες: αυτό από που ήρθε;»
π. Γεννάδιος: «Και εδώ στην Κρήτη θα έλθουν οι Τούρκοι».
Παρέμβαση Ρώσων
Τάφος Μ. Κωνσταντίνου: «Η ξανθιά φυλή μαζί με τους πράκτορες τους θα κατατροπώσουν ολόκληρο τον Ισμαήλ και θα πάρουν την Επτάλοφο μαζί με τα άλλα προνόμια»
Αγ. Ανδρέας Σαλός: «Εγώ όμως πιστεύω ότι θα εισορμήσει και το ξανθό γένος, του οποίου η ονομασία αρχίζει από το δέκατο έβδομο γράμμα της αλφαβήτου (Ρ). Θα μπει λοιπόν και θα κατακόψει, και θα στρώσει τους αμαρτωλούς στο έδαφος».
π. Παΐσιος: «Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του αγίου Κοσμά.»
π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «Η δε Ρωσία ξαφνικά εισβάλλει στην Τουρκία.», «η Ρωσία θα μετακινήσει τις δυνάμεις της επίσης, για να αναγκάσει τους Τούρκους σε υποχώρηση».
Κυριάκος Τσίτσικας: «'Ένα ξανθό γένος θα έλθει προς βοήθεια του χριστιανισμού».
Μοναχός Γεννάδιος: «Έπειτα θα τους αντεπιτεθούμε, θα μας βοηθήσουν και άλλοι λαοί, (πιθανόν οι Ρώσοι ή οι Γάλλοι)».
Καταστροφή Τούρκων (διάλυση στα τρία)
Αγ. Κοσμάς Αιτωλός: Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά».
π. Παΐσιος: «Η Τουρκία θα διαλυθεί, και μάλιστα θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι», «Θα σβήσουν ως έθνος και η έκταση ολόκληρης της Τουρκίας θα είναι μία αχανής έρημος, στην οποία, για να συναντήσει κανείς άνθρωπο, θα πρέπει να περπατάει εφτά (7) ώρες!»
π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «Τότε ομού θα ηττηθεί και η δόλιος Τουρκία γιατί θα πράξη πονηρά μεγάλη προδοσία».
π. Γεννάδιος: «Οι Τούρκοι θα πάθουν μεγάλες καταστροφές, και θα καταδιωχθούν μέχρι την Κόκκινη Μηλιά (κάπου στη Μέκκα, πρωτεύουσα της Αραβίας).Από τον πόλεμο το ένα τρίτο του Τουρκικού πληθυσμού θα φονευθεί, το άλλο τρίτο θα καταδιωχθεί μέχρι την Κόκκινη Μηλιά, και το υπόλοιπον ένα τρίτο θα βαπτισθεί και θα γίνουν χριστιανοί.»

Συναγερμός στο ΥΠΕΞ... Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μας πάνε για κρίση με το Ισραήλ!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_9719.html#ixzz29edIg4YG


Σε συναγερμό βρίσκονται κυβέρνηση και υπουργείο Εξωτερικών μετά την ενημέρωση που είχαν για την παρουσία δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε πλοίο που απέπλευσε από την Κρήτη με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας.Το πλοίο έχει σκοπό να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κρήτη έκαναν στάση δύο πλοία που είχαν προορισμό τη Γάζα. Ένα φιλανδικό, το Estelle, και ένα ελληνικό. Στο ελληνικό πλοίο δεν επετράπη ο απόπλους από τη Κρήτη καθώς υπάρχει σχετική υπουργική απόφαση μετά το αιματηρό επεισόδιο με τουρκικό πλοίο.

Απέπλευσε μόνο το φινλανδικό πλοίο, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, η ελληνική κυβέρνηση πληροφορήθηκε ότι στο φινλανδικό πλοίο επιβαίνουν δύο Έλληνες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Διαμαντόπουλο , βουλευτή Καστοριάς και Δημήτρη Κοδέλα βουλευτή Αργολίδας.

Στο σκάφος επιβαίνουν 17 ακτιβιστές από Καναδά, Ισραήλ, Νορβηγία, Σουηδία και ΗΠΑ. Οι ισραηλινές αρχές είναι συνεχής και οι Ισραηλινοί ξεκαθαρίζουν ότι ανεξάρτητα με τους επιβαίνοντες, αν το πλοίο ακολουθήσει την πορεία του «Μαβί Μαρμαρά», αυτό αποτελεί πολεμική πράξη.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια διάσπασης του αποκλεισμού της Γάζας από το σκάφος Estelle και ότι Έλληνες πολίτες προτίθενται να συμμετάσχουν, το Υπουργείο Εξωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του ΟΗΕ περί ανάγκης διοχέτευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μέσω επισήμων διαύλων, τη δεδηλωμένη πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να μην επιτρέψει την προσέγγιση πλωτών μέσων στις ακτές της Γάζας και τους άμεσους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια που συνεπάγεται η συμμετοχή στο εν λόγω εγχείρημα, ιδίως υπό το φως των γεγονότων του 2010, προτρέπει τους Έλληνες πολίτες να μη συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του σκάφους Estelle. Οι θέσεις της Ελλάδας για την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού της Γάζας και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή είναι γνωστές. Εξίσου γνωστή είναι η θέση αρχής της Ελλάδας για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και την αποφυγή χρήσης βίας. Τις θέσεις αυτές τις έχουμε καταστήσει σαφείς σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

Πέραν της προτροπής προς τους Έλληνες πολίτες για μη συμμετοχή στο εν λόγω εγχείρημα, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ, Πρέσβης Β. Κασκαρέλης, στο πλαίσιο της μέριμνας του Υπουργείου για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό, κατ΄ εντολήν του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, κάλεσε σήμερα τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Άριε Μέκελ, προς τον οποίο επανέλαβε τις γνωστές ελληνικές θέσεις και τόνισε το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι Αρχές του Ισραήλ θα διασφαλίσουν την προστασία της ζωής και της ασφάλειας Ελλήνων πολιτών, που κατά πληροφορίες θα συμμετάσχουν στην απόπειρα διάσπασης του αποκλεισμού της Γάζας.

Σημειώνεται ότι το σκάφος Estelle δεν έχει εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

trikalagr

ΕΚΤΑΚΤΟ. Πανε τον ΓΑΠ για Εσχάτη Προδοσία. Ζητείται Αρση της Βουλευτικής Ασυλίας

Η μήνυση της Ντόρας Κρητικοπούλου κατά Γ.Παπανδρεου και Γ.Παπακωνσταντίνου για τα εγκλήματα της εσχάτης προδοσιας και εξαπάτησης εκλογέων,και την οποία συνυπέγραψαν 283 Ελληνες και Ελληνίδες, διαβιβάστηκε με επιτυχία από τον Αρειο Πάγο στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Παράλληλα ζητείται και η άρση της βουλευτικής ασυλίας του ΓΑΠ προκειμένου να δικασθεί από τα Ποινικά Δικαστήρια για το έγκλημα της εξαπάτησης εκλογέων. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ
Στη συνέχεια,όλα θα κριθούν από το αν υπάρξει πρόταση 30 βουλευτών για να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία στη Βουλή και αν θα υπάρξει στη συνέχεια ο αριθμός των 151 βουλευτών που απαιτείται για να σταλούν οι προδότες στο Ειδικό Δικαστήριο.
Δειτε ΕΔΩ- το Δελτίο Τύπου για την εξέλιξη της μήνυσης απο τη Ντόρα Κρητικοπούλου.
ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ: Κρατάτε επαφή με το site και διαδίδετε συνέχεια τις εξελίξεις γιατί, το πιο κρίσιμο σημείο είναι η μυστική ψηφοφορία που απαιτεί 151 ψήφους στη βουλή για να στείλουν τους προδότες στο ειδικό δικαστήριο και, εάν το θάψουν εκεί θα σημαίνει ότι ολόκληρη η βουλή αποτελείται από προδότες.

28 ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ρ.Κ.Κ.Ρέει το αίμα των νεο-οθωμανών: 28 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στις μάχες με το ΡΚΚ


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.gr

                     
Την επομένη των δηλώσεων του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Μουράτ Καραγιλάν περί μαζικής επίθεσης του ΡΚΚ στην Τουρκία σε περίπτωση που η Τουρκία εισβάλλει στην Συρία, το ΡΚΚ πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή επίθεση με βαρέα όπλα σε φυλάκια του τουρκικού Στρατού στην πόλη Çukurca με αποτέλεσμα των θάνατο τριών Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων δύο!
Η επίθεση έγινε ταυτοχρόνως και στα τρία φυλάκια με όλμους των 88 χλστ. και ρουκέτες RPG-7 και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά για τους Τούρκους. Περιγράφεται μία περίπτωση περιμετρικής θέσης επιτήρηςη με δύο στρατιώτες οι οποίοι δέχθηκαν απ'ευθείας βολή από ένα RPG-& και βέβαια σκοτώθηκαν και οι δύο.
Η βελτίωση των τρόπων επίθεσης τυ ΡΚΚ με ταυτόχρονη χρήση, τόσο όπλων βαλλιστικής (όλμων) όσο και ευθυτενούς (RPG-7) τροχιάς, συνιστά νέα μέθοδο για το ΡΚΚ, όπως και το γεγονός ότι χρησιμοποιούν βλήματα στα RPG-7 κατά προσωπικού που μέχρι σήμερα δεν είχε στην διάθεσή του το ΡΚΚ.

Κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν σε όλα... Εμάς μας ρώτησαν;; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_2867.html#ixzz29ecrkvkb

ΔΩΡΕΑΝ!
Ο καλύτερος τρόπος επιβεβαίωσης της λαϊκής παροιμίας, "δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα", επιβεβαιώθηκε με την ανακοίνωση του ΔΝΤ πως η Ελληνική κυβέρνηση (της τριανδρίας Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη) συμφώνησε σε όλα με την τρόικα, η οποία ολοκλήρωσε το έργο της στην Ελλάδα! 

Βέβαια, η συμφωνία έγινε χωρίς να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός, αλλά αυτό και για τα δύο μέρη (τρόικα και κυβέρνηση) προφανώς δεν αποτελεί λόγο άξιο αναφοράς, αφού οι μέχρι τώρα ανακοινωθείσες συμφωνίες τους έχουν μετατρέψει τον Έλληνα σε ανδράποδο το οποίο υποχρεούται να αφιερώσει τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών του προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες των "δάνειων δυνάμεων", των "συμμάχων", των "εταίρων" και των φίλων, αλλά και προκειμένου οι διασώστες του να απολαύσουν την αίσθηση της απόλυτης καταστροφής - γενοκτονίας ενός λαού...

Στην ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σημειώνεται ότι «οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχουν ολοκληρώσει την επίσκεψή τους στην Ελλάδα για να συζητήσουν με τις ελληνικές αρχές το σύνολο των πολιτικών που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βάση για την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας»

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τρόικα και οι ελληνικές αρχές είχαν περιεκτικές και παραγωγικές συζητήσεις σχετικά με τις πολιτικές που απαιτούνται για την ανάκαμψη της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας, για την διατήρηση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας με ένα κοινωνικά ισορροπημένο τρόπο, και για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΔΝΤ, η οποία καταλήγει ως εξής:

"Οι ελληνικές αρχές και η τρόικα συμφωνήσαν στα περισσότερα από τα βασικά μέτρα που απαιτούνται για να αποκατασταθεί η δυναμική των μεταρρυθμίσεων και για να ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του προγράμματος. Οι συζητήσεις για τα ζητήματα που εκκρεμούν θα συνεχιστούν από τις αντίστοιχες έδρες και μέσω τεχνικών κλιμακίων, με στόχο να επιτευχθεί πλήρης συμφωνία τις προσεχείς ημέρες. Επιπλέον, τα θέματα χρηματοδότησης θα συζητηθούν μεταξύ των επίσημων δανειστών και της Ελλάδας.

Έκλεισαν όλες οι συμφωνίες λοιπόν, για τον λαό, χωρίς τον λαό... Γιατί σε όλο αυτό το "σκηνικό" κάτι μου θυμίζει συμφωνία κλεφτών με τους κλεπταποδόχους;

kostasxan.blogspot.gr

Τσίπρας και εργατοπατέρες οδήγησαν στην απαξίωση των διαδηλώσεωνΤσίπρας και εργατοπατέρες οδήγησαν στην απαξίωση των διαδηλώσεων
Το κομματικό καπέλωμα των αντιμνημονιακών συγκεντρώσεων από τον Τσίπρα και τους χρυσοπληρωμένους εργατοπατέρες, έδιωξε τον κόσμο από την πλατεία Συντάγματος. Λίγες χιλιάδες αριστεριστές, λαθρομετανάστες και αναρχικοί - με γραφικότητες και επεισόδια -ανάγκασαν τους αγανακτισμένους Έλληνες πολίτες να απέχουν από κάθε κινητοποίηση. Η Χρυσή Αυγή επιμένει στη γραμμή των μαζικών διαδηλώσεων χωρίς κομματικές, αλλά μόνο με ελληνικές σημαίες.
http://www.xryshaygh.com

Ο Βενιζέλος, οι εβραίοι και στο βάθος… Τσίπρας


Όπως έγινε γνωστό, την προηγούμενη βδομάδα, κατά τη συνεδρίαση Επιτροπής της βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ –μέσα στη λογοδιάρροια που τον διακρίνει- είπε ότι είδε ονόματα εβραίων να φιγουράρουν πρώτα στη λίστα των φοροφυγάδων (πιο γνωστή ως «λίστα Λανγκάρντ»). Πως του ’ρθε και το’ πε είναι απορίας άξιον. Σίγουρα θα το’ χει μετανιώσει πικρά, αλλά όπως φαίνεται είναι μάλλον αργά. Κι ούτε φαίνεται να τον σώζουν οι προηγούμενες σχέσεις του με τους εκπροσώπους του σιωνισμού. Στους σιωνιστές ισχύει απόλυτα ότι έστω κι αν τους έχεις κάνει χίλια καλά κι ένα στραβό, το στραβό είναι που μένει. Λάθος ασυγχώρητο, λοιπόν, έκανε ο Βενιζέλος και θα το πληρώσει ακριβά. Έτσι κι αλλιώς, δεν τον έχουν ανάγκη οι σιωνιστές, αυτός τους έχει ανάγκη. Κι από «καλογέρους», το «μοναστήρι» να’ ναι καλά. Ξέρετε πόσοι περιμένουν στην ουρά;
Χτύπησαν, λοιπόν, τα πρώτα καμπανάκια για τον Ευ. Βενιζέλο. Η πρώτη «προειδοποιητική βολή» ήρθε από το «Βήμα», με άρθρο του Ιακώβ Σιμπή, με τίτλο «Ο Ευ. Βενιζέλος και οι Εβραίοι». Το φαινομενικά πολύ περίεργο είναι ότι το άρθρο αναδημοσιεύθηκε αμέσως -και μάλιστα σε περίοπτη θέση- στο επίσημο διαδικτυακό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται πως εκείνη η θερινή συνάντηση Τσίπρα-Πέρες μόνο τυχαία δεν ήτανε κι ότι εκτός από τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει από το ετοιμοθάνατο ΠΑΣΟΚ και τους παραδοσιακούς του προστάτες…
Ιδού και το άρθρο:
«Η παρατήρηση του κ. Βενιζέλου για τους Εβραίους που διέκρινε στην λίστα των φοροφυγάδων δεν με εξέπληξε, όμως με προβλημάτισε. Ούτε με εξέπληξαν οι παρατηρήσεις στενού συνεργάτη του (σε απαντητική επιστολή προς τον κ. Κοέν), όπως για παράδειγμα ότι ο κ. Βενιζέλος έχει Εβραίους φίλους, άρα δεν μπορεί να είναι αντισημίτης. Πολλοί χρησιμοποιούν αυτό το ανόητο επιχείρημα και όσον αφορά εάν ο κ. Βενιζέλος είναι ή όχι αντισημίτης αυτό το αφήνω στην κρίση εκείνων που έχουν κάποιες ευαισθησίες.
Όλα αυτά δεν με εξέπληξαν, διότι ο διαχωρισμός ανάμεσα στους Έλληνες Εβραίους και τους Έλληνες Χριστιανούς γινόταν ήδη από την ένταξη των Νέων Χωρών και της Θεσσαλονίκης. Μετά την πυρκαγιά του Αυγούστου 1917, που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος των εβραϊκών συνοικιών της πόλης, το ελληνικό κράτος δεν επέτρεψε στους Εβραίους να επιστρέψουν στα σπίτια τους και τους εγκατέστησε στα προάστια της πόλης.
Αυτό βέβαια κάποιοι συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας, συνονόματου του κ. Βενιζέλου, το δικαιολόγησαν με διάφορους τρόπους, δεν παύει όμως να αποτελεί γεγονός. Όπως και μια ολόκληρη σειρά αντιεβραϊκών νόμων που ελήφθησαν αργότερα για την ομογενοποίηση της πόλης και τη συρρίκνωση του εβραϊκού πληθυσμού. Όπως και η εγκατάσταση στην πόλη μεγάλου αριθμού προσφύγων για την συνειδητή ανατροπή των δημογραφικών δεδομένων. Όπως και η υποστήριξη αμέσως μετά «πατριωτικών» οργανώσεων που κατέληξαν το 1931 στο πογκρόμ και τον πυρπολισμό της εβραϊκής συνοικίας Κάμπελ, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 10.000 Εβραίοι να εγκαταλείψουν την πόλη.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν !! «Moving Forward»... Με εξαφάνιση νησιών και γεωγραφική «κακοποίηση» της Ελλάδας...!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/moving-forward.html#ixzz29ecXIFBF


Χθές ολοκηρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου"Greece: Investment Forum "Moving Forward".Το Συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε από την International Herald Tribune και την εφημερίδα Καθημερινή, διεξήχθη στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία κατά το διήμερο 15-16 Οκτωβρίου 2012.

Στο συνέδριο μίλησαν όπως ήταν αναμενόμενο μίλησαν αρκετές "προσωπικότητες" του πολιτικού και οικονομικού χώρου. Ο κ. Σαμαράς ήταν εκεί και μίλησε, ομοίως και ο κ. Βενιζέλος.. Μέχρι εδώ όλα καλά...

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν, πως μας "περιποιήθηκε" η International Herald Tribune σε συνεργασία με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, σε ότι αφορά την απεικόνιση της χώρας μας, σε μια τεράστια αφίσα που ήταν ακριβώς πίσω από το έδρανο των ομιλητών.Απαράδεκτος χάρτης με συμπιεσμένη-παραμορφωμένη την Ελλάδα, τα μισά νησιά και αυτά που υπήρχαν (τα μεγάλα) ήταν διπλά... Δείτε την Πελοπόννησο, την Χαλκιδική, τα νησιά που δεν υπάρχουν..

Θα μου πείτε σιγά το θέμα ρε φίλε... Όχι αγαπητοί μου δεν είναι έτσι και δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.. Αυτές οι εικόνες και τα βίντεο με αυτό τον χάρτη τερατούργημα της Ελλάδας έκαναν τον γύρο του κόσμου..

Τίποτα δεν είναι τυχάιο αγαπητοί μου ιδιαίτερα αυτή την περίοδο... Είναι δυνατόν να μην είδε κανείς αυτό το τερατούργημα; Είναι δυνατόν να μιλάει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας σε συνέδριο επενδύσεων και πίσω του να προβάλλεται μια "αλλοιωμένη" και κουτσουρεμένη Ελλάδα; 
 

Απίστευτο και όμως… ραγιαδικό: Μαθητές που κατέβασαν τουρκική σημαία στη Λεμεσό κινδύνευσαν με αποβολή
Μαθητές του 7ου Λυκείου Πολεμιδιών στη Λεμεσό Κύπρου αντίκρισαν νωρίς το πρωί… την τουρκική σημαία έξω από τον σύλλογο καθηγητών του σχολείου τους. Xωρίς δεύτερη σκέψη, οι μαθητές κατέβασαν τη σημαία προκαλώντας όμως την… οργή των καθηγητών τους οι οποίοι τους προειδοποίησαν πως αν δεν την επιστρέψουν θα αποβληθούν από το σχολείο.
Ο λόγος φυσικά δεν ήταν άλλος από ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει το σχολείο, στα πλαίσια του οποίου γίνεται συνεργασία σχολείων από την Τουρκία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Λιθουανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Εσθονία, την Τσεχία, την Κύπρο και την Βουλγαρία.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και καθηγητές οι οποίοι ταξιδεύουν με μαθητές στις παραπάνω χώρες. Ωστόσο η τουρκική αποστολή αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Κύπρο, επικαλούμενη πολιτικούς λόγους.
iefimerida.gr

Καθηγητές αντέδρασαν γιατί κατέβηκε η τουρκική σημαία!

Απιστευτο περιστατικό έγινε στο 7ο Λύκειο Πολεμιδιών, όταν καθηγητές αντέδρασαν στο κατέβασμα από τους μαθητές της τουρκικής σημαίας (!) η οποία βρισκόταν έξω από τον καθηγητικό σύλλογο και ανέβηκε στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Project Comenius. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά την συνεργασία σχολείων από την Τουρκία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Λιθουανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Εσθονία, την Τσεχία, την Κύπρο και την Βουλγαρία. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και καθηγητές οι οποίοι ταξιδεύουν με μαθητές στις χώρες που προαναφέραμε.


Το περιστατικό έγινε την Δευτέρα το πρωί, όταν μαθητές, έκπληκτοι αντίκρυσαν μεταξύ άλλων σημαιών την τουρκική, έξω από τον καθηγητικό σύλλογο του σχολείου τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρκική αποστολή αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Κύπρο, επικαλούμενη πολιτικούς λόγους, δείχνοντας έμπρακτα για άλλη μια φορά, ότι δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε σε αυτό το επίπεδο.
Μαθητές, μη μπορώντας να βλέπουν (και ορθώς) την τουρκική σημαία στο σχολείο τους, την αφαίρεσαν.
Λίγο αργότερα, δέχθηκαν απειλές από καθηγητές, ότι θα αποβληθούν αν δεν επιστρέψουν τη σημαία. Σημειώνεται ότι οι καθηγητές του σχολείου υποστήριξαν ότι ανέβασαν τη σημαία προκειμένου να θίξουν την τουρκική αποστολή η οποία αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Κύπρο.
Πάντως για να τους θίξουν όπως ισχυρίζονται, υπάρχουν και άλλοι τρόποι πιο αποτελεσματικοί μάλλιστα, απλά τους αγνοείς παντελώς.
defencenet

Ο Κάστρο ανοίγει τα σύνορα της Κούβας – Τελειώνει ο κομμουνισμός ή έχει γενέθλια και θέλει να γιορτάσει… μόνος;


Σε… επαναστατικές αλλαγές προχωράει η κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο στην Κούβα. Στα πλαίσια μεταρρύθμισης της νομοθεσίας περί μετανάστευσης, από τις 14 Ιανουαρίου του 2013 καταργείται η άδεια εξόδου από τη χώρα (η οποία δινόταν μόνο σε υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη και υποχρεωτικά στους αθλητές που εκπροσωπούσαν τη χώρα σε διεθνείς αγώνες – πολύ πρόσφατα τρεις Κουβανοί ποδοσφαιριστές ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα που έπαιζε η ομάδα τους-, κι έτσι οι Κουβανοί που επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα θα χρειάζονται πλέον μόνο το διαβατήριό τους!
Επίσης, η διάρκεια της παραμονής στο εξωτερικό παρατείνεται από 11 σε 24 μήνες, σύμφωνα με τον νέο νόμο, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ 90 ημέρες μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας.
Εδώ δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή η Κούβα αλλάζει αργά αλλά σταθερά και πολύ γρήγορα ο κομμουνισμός θα γίνει παρελθόν, ή ισχύει και στην περίπτωση του Κάστρο το ανέκδοτο που έλεγαν για τον Χόνεκερ (ο Χόνεκερ άνοιξε τα σύνορα γιατί έχει γενέθλια και θέλει να τα γιορτάσει… μόνος).
Αμαλία Κουτσαβίτη..http://neadeksia.wordpress.com
About these ads

Τρόικα-Ολοκληρώσαμε την αποστολή μας στην Ελλάδα

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, σύμφωνα με το Reuters...Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει πως ολοκλήρωσε την αποστολή της στην Ελλάδα, εξέδωσε η τρόικα. Όπως μεταδίδει το Reuters, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η τρόικα έχει συμφωνήσει με την Ελλάδα στα περισσότερα από τα βασικά μέτρα, ενώ αναφέρεται πως οι συζητήσεις για τα εναπομήναντα θέματα θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με τα τεχνικά κλιμάκια...

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/10/blog-post_807.html

Εορτασμός για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Νάουσας με παρουσία της Χρυσής ΑυγήςΕορτασμός για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Νάουσας με παρουσία της Χρυσής Αυγής
Παρά την λύσσα που έπιασε τις τελευταίες μέρες τα ορφανά του Μαρξ με το ενδεχόμενο να συμμετέχει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Νάουσας από τον τουρκικό ζυγό, η Τ.Ο. Ημαθίας της Χρυσής Αυγής έδωσε το δυναμικό παρόν μαζί με κλιμάκιο της περιφερειακής διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και Συναγωνιστές από τον Νομό Πέλλας.
Το τελετουργικό της εκδήλωσης ξεκίνησε στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης με δοξολογίες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, όπου παραβρέθηκε  και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστής Βασίλειος Τσιούλης.
Το γεγονός αυτό και μόνο φαίνεται πως ενόχλησε τα τοπικά παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Την ίδια ώρα, οι υπόλοιποι Συναγωνιστές προσήλθαν συντεταγμένα στον χώρο του μνημείου των Ηρώων. Στον χώρο των επισήμων κλήθηκαν και παραβρέθηκαν ο γραμματέας της Ν.Ε. Ημαθίας Συναγωνιστής Βασίλειος Τσιούλης καθώς και ο υπεύθυνος της περιφερειακής διοίκησης κεντρικής Μακεδονίας, Συναγωνιστής Μιχάλης Τσακίρης.

Εκ μέρους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στεφάνι κατέθεσε ο Συναγωνιστής Βασίλειος Τσιούλης, αναφωνώντας "ΑΘΑΝΑΤΟΙ", ακολουθούμενος από όλους τους Συναγωνιστές.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το σημείο όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μακεδονομάχου Αντώνιου Μίγγα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απόλυτη πειθαρχία και τάξη, διαψεύδοντας οικτρά διάφορες φωνές που ήθελαν να δουν επεισόδια.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα εντείνει τις δράσεις της σε όλα τα επίπεδα, διαψεύδοντας τους συκοφάντεςτης    http://www.xryshaygh.com

Μητροπολίτης Γόρτυνος Ἰερεμίας: «Εὖγε ...στόν διαμαρτυρηθέντα μέ δυναμισμό εὐσεβῆ λαό κατά τοῦ αἰσχροῦ ἔργου Corpus Christi»

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ

Σόδομα και Γόμορρα

Ἐπισκόπου Ἰερεμία Μητροπολίτου Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως
1. Εἶμαι καί ἐγώ, ὅπως ὅλοι οἱ Ἀρχιερεῖς, οἱ Ἱερεῖς καί οἱ Μοναχοί καί ὅπως ὅλοι οἱ πιστοί Ὀρθόδοξοι χριστιανοί τῆς πατρίδος μας, εἶμαι, λέγω, κατάπικρος καί ἐγώ γιά τήν προβολή τοῦ βλασφήμου καί αἰσχροῦ ἔργου Corpus Christi. Καθένας βέβαια ἔχει τό δικαίωμα νά νομίζει καί νά ἐκφράζεται ὅπως θέλει, δέν πρέπει ὅμως νά ἐπιτρέπουμε σέ κανένα νά προσβάλλει δημόσια καί προγραμματισμένα τήν πίστη μας.
Ἀσφαλῶς, μία τέτοια προσβολή τῆς ἀμωμήτου πίστεώς μας ἔπρεπε νά δημιουργήσει τήν ἀγανάκτηση καί τήν διαμαρτυρία ὅλων μας, ὅπως καί τήν ἐξέφρασαν οἱ γενναῖοι ἐκεῖνοι χριστιανοί καί ὁμολογητές, οἱ ὁποῖοι, μέ κίνδυνο νά κακοπάθουν, διαμαρτυρήθηκαν γιά τήν προβολή τοῦ ἀσεβεστάτου καί βλασφήμου αὐτοῦ ἔργου.

Πολιτισμός: ο σκοπός του έθνουςΠολιτισμός: ο σκοπός του έθνους
Ακουμπώντας στο έθνος μου να γίνω πιο άνθρωπος. Δεν μπορεί κανείς να είναι άνθρωπος ξεχνώντας την καταγωγή του. Να θυμάται κανείς από πού βγήκε, πού μεγάλωσε, ποιο έθνος τον ανέθρεψε. Μου αρέσει να βλέπει κανείς τους δεσμούς του. Αυτό θα πει ελευθερία. [...]

Ποιος είναι ο τελικός των εθνών, πες τον προορισμό, πες τον αποστολή; Ο πολιτισμός! Να ένα έργο άξιο για τα έθνη, έργο αληθινά ανθρώπινο. Να η δικαιολογία των εθνών. Να πως τα έθνη είναι χρήσιμα στην ανθρωπότητα και να πού έσφαλε ο Μαρξ πολεμώντας τα έθνη. Πολιτισμούς γεννούν τα έθνη και αυτά μονάχα. Δεν φθάνει όμως να είναι ένα έθνος πολιτισμένο, πρέπει να είναι πολιτισμένο και από δικό του πολιτισμό. Σε αυτό λοιπόν χρησιμεύουν τα έθνη. Οι πολιτισμοί γεννιούνται ο καθένας σε κάποια πατρίδα, σε κάποια εποχή και σε κάποιο έθνος. Έξω από αυτά δεν μπορεί να σταθεί πολιτισμός.

Ίων Δραγούμης...
http://www.xryshaygh.com

Δαρδανέλια: «Υποβρύχιο πέρασε τα στενά και ανοίχτηκε στο Αιγαίο»

«Από τη βάση της Ναυτικής Διοίκησης στο Gölcük το υποβρύχιο «Canakkale» μπήκε στα Δαρδανέλια και ανοίχτηκε στο Αιγαίο στις11:45». Το υποβρύχιο «Canakkale» έφυγε από τη ναυτική βάση του Gölcük στις 08:30 για να ανοιχτεί στο Αιγαίο Πέλαγος διασχίζοντας τα Δαρδανέλια και τη θάλασσα του Μαρμαρά. Αφού βγήκε από τη βάση του Gölcük, το υποβρύχιο ήρθε στα Δαρδανέλια, στις 10:00 προκειμένου να προμηθευτεί πυρομαχικά και τρόφιμα λόγω των ‘πολεμικών δραστηριοτήτων’.


Κατόπιν όταν περνούσε το ‘λαιμό’ των Δαρδανελίων, οι αξιωματικοί του υποβρυχίου χαιρέτισαν τη ναυτική βάση NARA στην ακτή πριν ανοιχτεί στο Αιγαίο πέλαγος.
--
 
 

Η λατρεία του “κενού”


Σήμερα θα γίνουμε ολίγον από μεσημεριανάδικο. Όχι δεν τρελάθηκα, ούτε άρχισα να δουλεύω για το Ciao. Το ζήτημα είναι εθνικό, πολύπλευρο και άκρως σημαντικό. Όχι δεν μιλάω για το διαζύγιο της Εθνικής Ξανθιάς. Αποψινό μας θέμα είναι το πέρασμα από την ηρωολατρεία στην λατρεία του "κενού", όπως αυτή εκφράζεται από τον μέσο τηλεμαϊντανό της συντόμως χρεοκοπούσης «ελληνικής» τηλεόρασης και ραδιοφωνίας. Πρόκειται για μια ακόμα μάχη στον αέναο πόλεμο ανάμεσα στον Ελληνισμό και τον Υλισμό. Μόνο που σε αυτή τη μάχη ο Υλισμός έχει έναν ακόμα σύμμαχο μέσα στο σπίτι μας. Αυτός ο σύμμαχος λέγεται τηλεόραση. Η τηλεόραση, όπως το ραδιόφωνο και γενικότερα όλα τα επιτεύγματα της τεχνολογίας δεν ευθύνονται από μόνα τους για την χρήση που λαμβάνουν. Η τηλεόραση, συγκεκριμένα, θα μπορούσε να είναι ένα θαυμάσιο μέσο για την γρήγορη και άμεση διάδοση των πραγματικών νέων, της τέχνης και του πολιτισμού. Θα μπορούσε να είναι ένας σύμμαχος στην διαπαιδαγώγηση μικρών και μεγάλων. Θα μπορούσε να είναι ο θρίαμβος του ανθρώπου και του Πνεύματος, αλλά αντί για αυτό έγινε η εκατόμβη της Ψυχής. Και το χειρότερο, από όλα, δεν είναι ότι σκοτώνει μόνο τον δικό μας ψυχισμό (των ενηλίκων) αλλά ότι σκοτώνει την Ελληνική νεολαία. Η διαπαιδαγώγηση των νέων επηρεάζεται, διαχρονικά, από πολλούς φορείς σε συνάρτηση βέβαια με τις έμφυτες ιδιότητες του που ορίζουν τα γονίδια του. Ας δούμε σε αυτό το άρθρο την επίδραση της τηλεόρασης - κυρίως - και άλλων φορέων - όσο μπορέσουμε - στην διαμόρφωση των νέων και της κοινωνίας γενικά.
Επιχείρηση Αποβλάκωση
Τα πρότυπα έχουν ένα διπλό ρόλο στην κοινωνία μας. Πρώτον δίνουν στα παιδιά ένα στόχο, ένα όραμα, το οποίο πρέπει να προσεγγίσουν για να ζήσουν και αυτά την κοινωνική καταξίωση που βλέπουν να απολαμβάνουν αυτά τα πρότυπα. Ο δεύτερος ρόλος των προτύπων σε μία κοινωνία είναι τα μηνύματα που στέλνονται στους ίδιους τους γονείς. Το ένστικτο του γονέα είναι να δώσει στο παιδί του τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσει, αυτό, να επιβιώσει και ενδεχομένως να καταξιωθεί στην κοινωνία. Αυτό που έχει αλλάξει ριζικά στην εποχή μας, μέσω κυρίως του καπιταλισμού και των υπηρετών του, είναι ο ίδιος ο ορισμός της επιτυχίας και της κοινωνικής καταξίωσης. Και παλιά ο καταδότης είχε περισσότερα υλικά αγαθά, αλλά ήταν κατάπτυστος από ολόκληρη την κοινωνία. Σήμερα ο ρουφιάνος - ψευδομάρτυρας γίνεται μέλος "αντιρατσιστικής" Μ.Κ.Ο και τα κανάλια τον προβάλλουν ολημερίς και ολονυχτίς τονίζοντας το "ανθρωπιστικό" του έργο. Η κατρακύλα της τέχνης και των γραμμάτων μας είναι παραπάνω από εμφανής. Η κατεύθυνση της κατρακύλας αυτής δεν είναι μόνο ποιοτική αλλά και ξεδιάντροπα υλιστική. Ξεπέσαμε από τον Παλαμά και τον Καζαντζάκη στους διάφορους μηδενικούς και γενικά από τους Γλύπτες πέσαμε στους γλείφτες. Οι πνευματικοί άνθρωποι σατιρίζονται ως γραφικοί ενώ το κενό γίνεται Θεός. Ο λόγος για όλα αυτά είναι η δημιουργία παντελώς σύγχυσης στο μυαλό των ανθρώπων έτσι ώστε να μην ξέρουν προς τα που κινούνται και τι αισθάνονται. Η αποβλάκωση του κόσμου είναι η ιδανική και αναγκαία συνθήκη για να μπορέσει να περάσει το παράλογο για λογικό και το επιζήμιο για προσοδοφόρο. Μία ένδειξη αυτής της αποβλάκωσης είναι η ευκολία με την οποία μπορούν οι πολιτικοί μας και οι ψευτοακαδημαϊκοί να παραφράζουν και να παραχαράττουν αρχαία γραπτά και ιστορικά γεγονότα κατά το δοκούν. Μία άλλη ένδειξη είναι η ευκολία με την οποία παρουσιάζουν την "προσφορά" των μεταναστών στον πολιτισμό μας(!!!!!) και στην οικονομία μας (!!!!!). Χρειάζεται να είναι κάποιος τρομερά αποβλακωμένος για να μην καταλάβει το ψέμα μέσα σε τέτοιες δηλώσεις, αλλά δυστυχώς οι απλές αυτονόητες αλήθειες χρειάζονται εξηγήσεις επί εξηγήσεων στην σημερινή αποβλακωμένη κοινωνία.
Επιχείρηση Εκφοβισμός
Συνοδοιπόρος της αποβλάκωσης είναι ο φόβος. Πάντα ήταν αδέλφια και πορευόντουσαν μαζί στην Ιστορία και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι βαρώνοι των Μ.Μ.Ε και τα αφεντικά τους. Ένα από τα πρώτα βήματα της αποβλάκωσης και του φόβου ήταν η απογύμνωση της πνευματικής μας ζωής από τους ήρωες και αργότερα από τα σύμβολα. Οποιαδήποτε εποχή του Ελληνισμού και αν κοιτάξουμε θα δούμε ασυμβίβαστους ήρωες Έλληνες και Ελληνίδες. Ατρόμητους, φιλαλήθεις και φιλοσόφους. Η ασιατική ορδή στις Θερμοπύλες αντιμετώπισε και ήρωες και σύμβολα. Πίσω από μία σειρά από "Λ" βρήκε τριακόσιους Έλληνες έτοιμους να πεθάνουν για την Ελλάδα. Το 1821 οι Μογγόλοι Κατακτητές βρήκαν τα σύμβολα του Αγώνα απέναντι τους και κάτω από τα λάβαρα Έλληνες έτοιμους να πεθάνουν για να διατρανώσουν μια και μόνη Αλήθεια. Ότι εδώ είναι Ελλάδα και η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Σήμερα η δημοκρατική λαίλαπα παρά τις μακρόχρονες προετοιμασίας εισβολής πάλι βρίσκει Έλληνες έτοιμους να πεθάνουν για να διατρανώσουν αυτή τη διαχρονική αλήθεια. Το "Λ" των Θερμοπυλών και ο Σταυρός του 1821 γίνανε Μαίανδρος και η μάχη συνεχίζεται. Κοινά συστατικά σε όλους τους Αγώνες των Ελλήνων πάντα ήταν οι ήρωες και τα σύμβολα. Όχι μόνο οι ζωντανοί ήρωες που πολεμούσαν εκείνη την στιγμή, αλλά κυρίως οι ήρωες που το είχαν κάνει πριν από αυτούς. Τα Μ.Μ.Ε ακόμα προσπαθούν μαζί με την παιδεία και τις εκάστοτε κυβερνήσεις να κάμψουν την αντίσταση των Ελλήνων. Σταδιακά αφαιρούνται τα Ελληνικά σύμβολα και οι γιορτές ηρωολατρείας από την ζωή μας. Στα σχολεία τα παιδιά μαθαίνουν περισσότερα για την Άννα Φράνκ παρά για το οχυρό Ρούπελ. Στην ίδια ακριβώς χρονική στιγμή πληθαίνουν οι προβολές των καπιταλιστικών συμβόλων και των καπιταλιστικών - καταναλωτικών προτύπων. Ένα νέο παιδί κοιτώντας τηλεόραση θα έχει ως πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο το CK κάποιου μεταμοντέρνου μπαλωματή παρά την Ελληνική Σημαία. Πιο μεγάλη προβολή έχει ο κάθε πρόεδρος ομοφυλοφίλων, που όλοι στην τηλεόραση του μιλάνε με σεβασμό, παρά ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, που άκουσα να τον αποκαλούν μέχρι και ομοφυλόφιλο μερικοί κατάπτυστοι. Έτσι αφαιρόντας τους ήρωες, τα σύμβολα και φυσικά, μέσω της αθεΐας, την θεολογική -μυστικιστική παράδοση, που έκανε πάντα τους Έλληνες να θεωρούν τον Θάνατο ως μία ακόμα ευκαιρία για να αποδείξουν το μεγαλείο τους, δημιουργούνε και προωθούν τον υλιστικό άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που η πιο συνηθισμένη του φράση είναι το "ωχ αδελφέ" και η μόνη του σκέψη η επιβίωση με κάθε τρόπο. Σε αυτό τον τυχοδιωκτικό άνθρωπο τα μηνύματα της σύγχρονης εποχής περνάνε πιο εύκολα.
Παραδείγματα: "Μην μιλάς, κοίτα την πάρτη σου", "Και τι σημασία έχει που κλέβουν οι πολιτικοί; Ο γιος σου θα πάρει καλή μετάθεση στον στρατό". "Μην επαναστατείς, γιατί οι ρουφιάνοι φακελώνουν και δεν θα βρίσκεις δουλειά". "Και εγώ διαφωνούσα με το Κόμμα, αλλά μόνο έτσι περνιέται το μάθημα". "Τώρα με την οικονομική κρίση θα διακινδυνεύσεις την θέση σου;" "Κοίτα μην μπλέξεις!"
Επιχείρηση Σφουγγάρισμα

Οι Πολιτικοί που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό.


Η "νέα λίστα" που κυκλοφόρησε με τους πολιτικούς που έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό!


Το γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια λίστα με ονόματα εν ενεργεία πολιτικών που φέρονται να έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.

Στην αμφιλεγόμενη αυτή λίστα φιγουράρουν πολλοί υπουργοί και δεκάδες βουλευτές του ελληνικού

κοινοβουλίου αλλά και αρχηγοί κομμάτων.

Πάντα με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης λίστας οι πολιτικοί που εμφανίζονται σε αυτήν – αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα – φέρονται να έχουν βγάλει στο εξωτερικό χρήματα που κυμαίνονται από αρκετές δεκάδες χιλιάδες έως άνω του εκατομμυρίου ευρώ.


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η λίστα αυτή φέρεται να έχει καταρτιστεί με βάση στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, αν και – όπως προκύπτει μετά από έρευνα του protothema.gr – ο άγνωστος συντάκτης της έχει συλλέξει και παρουσιάζει το σύνολο των καταθέσεων των πολιτικών σε τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού, καταθέσεις πάντως που έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες τους.


Ο Πρωθυπουργός έφερε πίσω στην Ελλάδα τα χρήματά του εν μέσω κρίσης

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της λίστας, το πρωθυπουργικό γραφείο ενημέρωσε πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έφερε πίσω στην χώρα μας και δη εν μέσω κρίσης, τα χρήματα που διατηρούσε σε τράπεζα του εξωτερικού από την εποχή που ήταν ευρωβουλευτής.Ιδού η λίστα με τα ονόματα: ''Ένα ολόκληρο κράτος καλύπτει το Indymedia''

ΟΣΜΙΟ: TO AΠΟΛΥΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟ και ο «κρυφός πόλεμος» εναντίον της ΕΛΛΑΔΑΣ για την κατοχή του

Το ιρίδιο, το όσμιο και ο κόκκινος υδράργυρος, μέταλλα στοιχεία, χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία των πυρηνικών για τις χημικές ιδιότητές τους. Τα έτη 1992-1994, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, άνθησε το εμπόριο του κόκκινου υδράργυρου, ουσίας με εκρηκτικές ιδιότητες. Κάπου 300.000 λίρες Αγγλίας ή 400.000 δολάρια ΗΠΑ το κιλό. Υπόθεση – μυστήριο με λαθρεμπόρους πυρηνικών απασχόλησε τις διωκτικές αρχές της χώρας μας τον Νοέμβριο του 1991, οπότε και έλαβε χώρα η σύλληψη Ούγγρου στην Ελλάδα που επιχειρούσε να πουλήσει κόκκινο υδράργυρο στην Αθήνα.

Για παρόμοια υπόθεση, έξι χρόνια αργότερα, κατηγορείται και ο Σαλιόνικ: ότι μετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κόκκινο υδράργυρο.

Στα μέσα Νοεμβρίου 1995 οι αρχές των Σκοπίων κατέσχεσαν ποσότητα οσμίου πολύ κοντά στα σύνορά μας με τη χώρα αυτή. Η αξία του οσμίου στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 150.000 δολάρια ανά γραμμάριο, ενώ στην Ευρώπη στα 100.000 δολάρια ανά γραμμάριο. Στα Βαλκάνια η τιμή του είναι πιο χαμηλή (43.000 δολάρια ανά γραμμάριο). Η αξία του οσμίου είναι υψηλή γιατί είναι δυσεύρετο στη φύση, ενώ είναι γνωστό ότι μεταλλουργία οσμίου υπήρχε εδώ και χρόνια στην τέως Σοβιετική Ενωση.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...!!! Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΥΠΕΞ...!!!

Η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, απορρίπτει την υπογραφή Μνημονίου με την ΠΓΔΜ, δηλώνοντας ότι κατανοεί τον διπλωματικό ελιγμό του υπουργείου Εξωτερικών, ωστόσο, δεν αποδέχεται το κείμενο, κάνοντας λόγο για «τραγικές παγίδες».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΤΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ»
Στην πρόσφατη πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ της Ελλάδας, για συνυπογραφή «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ» επί συγκεκριμένου κειμένου, που πρότεινε ο κ. Αβραμόπουλος στον ομόλογό του των Σκοπίων, η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, έχει να παρατηρήσει εξής:

Τρέμουν για ολοκαύτωμα!


Εφιαλτικά σενάρια για χτύπημα του Ισραήλ«Η ειρήνη και η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή» αποτελεί πλέον φράση-ανέκδοτο, ενώ όλα συντείνουν προς την κατεύθυνση μιας γενικευμένης σύρραξης στην ευρύτερη περιοχή, με απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρο τον πλανήτη, αν κάποιος ηγέτης αποφασίσει ξαφνικά να... απολέσει την ψυχραιμία του.

Τα σενάρια των ξένων αναλυτών δίνουν ...

και παίρνουν καθημερινά, σαν να διαγωνίζονται το ένα το άλλο για το ποιο είναι το πιο εφιαλτικό. 

Ενα από αυτά αφορά το ενδεχόμενο τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη να πλήξουν στόχους στο ιρανικό έδαφος, αποσκοπώντας στην καταστροφή του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης. 

Αν συμβεί όμως κάτι τέτοιο, τότε θεωρείται περίπου βέβαιο ότι χιλιάδες πύραυλοι θα εκτοξευτούν προς το Ισραήλ, με στόχο την εκδίκηση, σκορπώντας βέβαια τον θάνατο.

«Η Χεζμπολάχ είχε 10.000 ρουκέτες, ενώ τώρα υπολογίζεται ότι διαθέτει τουλάχιστον 50.000» δήλωσε στην «Daily Telegraph» ο Ανταμ Μπλουμ, ο οποίος ζει μαζί με την οικογένειά του στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου. 

Μάρτυρας και ο ίδιος πολλών επιθέσεων της Χεζμπολάχ προς τα ισραηλινά εδάφη, φοβάται τώρα για την ασφάλεια των δικών του ανθρώπων.

 Το ίδιο νιώθουν και χιλιάδες άλλοι Ισραηλινοί, που κάνουν λόγο ακόμη και για ένα νέο Ολοκαύτωμα. Ολόκληρη η χώρα ανησυχεί για το γεγονός ότι το Ιράν διαθέτει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, με τους οποίους μπορεί εύκολα να πλήξει στόχους στο Τελ Αβίβ και στη Χάιφα, ως αντίποινα. 

Την ίδια στιγμή δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Τεχεράνη έχει εξοπλίσει με πυραύλους Scud και άλλα, ανάλογα όπλα τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Ο Ελληνοβουλγαρικός Πόλεμος του 1925Ο στρατηγός Νίδερ και αριστερά του ο συνταγματάρχης Θ. Πάγκαλος, σε παρατηρητήριο κοντά στο Στρυμόνα.

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.sansimera.gr

Προκλήθηκε με αφορμή ένα μικρό συνοριακό επεισόδιο. Είχε διάρκεια μιας εβδομάδας και μικρές απώλειες (50 άνδρες).
Οι ελληνοβουλγαρικές σχέσεις, οι οποίες μετά τον Β' Βαλκανικό Πόλεμο γνώρισαν ελάχιστα διαλείμματα βελτίωσης, είχαν ενταθεί λόγω της δράσης των κομιτατζήδων σε ελληνικά εδάφη, με την ενθάρρυνση της βουλγαρικής κυβέρνησης και απώτερο σκοπό την αυτονόμηση της ελληνικής Μακεδονίας.
Στις 18 Οκτωβρίου 1925 ένας έλληνας στρατιώτης που υπηρετούσε σε συνοριακό φυλάκιο στη θέση Δεμίρ Καπού, κοντά στο Μπέλες, κυνηγώντας τον σκύλο του πέρασε τη συνοριακή γραμμή και σκοτώθηκε από τα πυρά ενός βούλγαρου σκοπού. Στη συνέχεια, από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ανδρών των δύο φυλακίων, έχασαν τη ζωή τους δύο έλληνες στρατιώτες και ο λοχαγός - διοικητής τους.
Μέσα στο ασταθές πολιτικό κλίμα της εποχής, ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος διέταξε την εισβολή ελληνικών δυνάμεων στη Βουλγαρία, παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις ελλήνων και ξένων διπλωματών. Ο δικτάτορας πίστεψε ότι το συνοριακό επεισόδιο αποτελούσε μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου εισβολής. Έδωσε εντολή στο Γ' Σώμα Στρατού να εισβάλει στο βουλγαρικό έδαφος και να καταλάβει το Πετρίτσι, κέντρο δράσεως των κομιτατζήδων. Όντως, οι Ελληνικές δυνάμεις εισέβαλαν και έκαψαν μερικά βουλγαρικά χωριά. Παράλληλα, επιδόθηκε στη βουλγαρική κυβέρνηση ελληνική διαμαρτυρία με την απαίτηση: α) να ζητήσει η Βουλγαρία από την Ελλάδα συγγνώμη, β) να τιμωρηθούν οι ένοχοι, γ) να καταβληθεί στην Ελλάδα αποζημίωση 2 εκατομμυρίων γαλλικών φράγκων.
Η Βουλγαρία, από την πλευρά της, προσέφυγε στην Κοινωνία των Εθνών, τον ΟΗΕ της εποχής, και κατάφερε ώστε το Συμβούλιο να ζητήσει άμεση διακοπή των εχθροπραξιών και την αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τα βουλγαρικά εδάφη.
Ενόψει ενός γενικευμένου πολέμου, το Γενικό Επιτελείο συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχαν πυρομαχικά και εξοπλισμός, καθώς σχεδόν το σύνολο του βαρέως εξοπλισμού και των πυρομαχικών του ελληνικού Στρατού είχε εγκαταλειφθεί στη Μικρά Ασία. Ζητήθηκε εσπευσμένα η βοήθεια της Σερβίας, η οποία σε αντάλλαγμα πήρε την Ελεύθερη Ζώνη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κι ένα «διάδρομο» με τη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης - Γευγελής. Λίγο αργότερα, ο Πάγκαλος ανετράπη και η νέα κυβέρνηση επαναδιαπραγματεύθηκε τη συμφωνία, με αποτέλεσμα οι Σέρβοι να πάρουν τελικά μόνο την Ελεύθερη Ζώνη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Η Κοινωνία των Εθνών συγκρότησε διεθνή ανακριτική επιτροπή υπό τον άγγλο διπλωμάτη σερ Χόρας Ράμπολντ για να εξετάσει τις ευθύνες των δύο κρατών και να αποφασίσει σχετικά. Στις 28 Νοεμβρίου η επιτροπή Ράμπολντ υπέβαλε το πόρισμά της, το οποίο υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο. Σύμφωνα με αυτό, η ευθύνη βάρυνε τελικά την Ελλάδα, η οποία όφειλε να καταβάλει στη Βουλγαρία αποζημίωση 45.000 αγγλικών λιρών, ενώ η Βουλγαρία υποχρεώθηκε να αποζημιώσει την οικογένεια του έλληνα λοχαγού Χαράλαμπου Βασιλειάδη, που σκοτώθηκε από τα πυρά των βούλγαρων συνοριακών φρουρών. Μάλιστα, η Αγγλία απείλησε ότι εάν η Ελλάδα δεν αποδεχόταν την απόφαση δεν θα δίσταζε να χρησιμοποιήσει το στόλο εναντίον της.
Η Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε για την ανισότητα της μεταχείρισης, σε σχέση με εκείνη της Ιταλίας, όταν δυνάμεις της κατέλαβαν για λίγο την Κέρκυρα, το 1923, ως αντίποινα για το φόνο του ιταλού στρατηγού Ενρίκο Τελλίνι, ο οποίος επιθεωρούσε τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Όμως, μεγάλη ήταν η ευθύνη του δικτάτορα Πάγκαλου, ο οποίος δεν κατανόησε τις διεθνείς εξελίξεις και τις μεθόδους της διπλωματίας.

Ὁ περίεργος Χάρτης στὸ τουρκικὸ σήριαλ.

Στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια έχει επικρατήσει το ΣοσιαλοΚομμουνιστικό μοντέλο του προλετάριου και του διεθνισμού, δηλαδή αγάπες και αλλυλεγγύες με τους Τούρκους. Για να δούμε όμως ποιες είναι οι θέσεις των Τούρκων επι του θέματος:
Ο παρακάτω χάρτης δείχνει την Ελλάδα με πράσινο χρώμα όπως την Τουρκία όπως και άλλες μουσουλμανικές χώρες, ο χάρτης αυτός απεικονίζει την Οθωμανική αυτοκρατορία (αποδείξεις ΕΔΩ). Την στιγμή που στην Ελλάδα επικρατεί μια ΣοσιαλοΚομμουνιστική ιδέα της ψευτο-ειρήνης με ψευτο-αγάπες και ψευτο-αλληλεγγύες με τους Τούρκους, οι Τούρκοι με περίσσιο θράσος προβάλουν τον χάρτη αυτόν μέσα στα σπίτια μας!
Αναρωτιέστε που υπάρχει αυτός ο χάρτης; ιδού:
Είναι στο Τούρκικο σήριαλ που παίζεται στην Ελλάδα! μέσα στα μάτια μας δηλαδή!
Αν θέλετε να το τσεκάρετε ιδίοις όμμασι κάντε κλικ ΕΔΩ και μετακινήστε το slider στο 6:45
Ας θυμηθούμε τις θέσεις των κομμουνιστών, δείτε τον Ριζοσπάστη του 1935 κάνοντας κλικ ΕΔΩ, να λέει ότι όχι μόνο δεν στεναχωρήθηκαν (οι κομμουνιστές) γι αυτό που έγινε στην Μικρά Ασία, μα και το ΕΠΙΔΙΩΞΑΝΕ!!!
ας θυμηθούμε επίσης τις θέσεις τους για το μνημόσυνο του Χρυσοστόμου Σμύρνης, που αποκάλεσαν τους παριστάμενους “σκυλολόι” κάνοντας κλικ ΕΔΩ
                 ₪₪₪₪₪ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟN ₪₪₪₪₪
σ.σ Όχι,αυτοί δεν έχουν κανένα θράσος!
Απεναντίας κάνουν θαυμάσια την προπαγάνδα τους! Αν την αγορἀζουμε όλη εμείς….δικό μας πρόβλημα!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...