Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΑΘΗΝΑ 20-10-2012.

Μας κακοποιούν την πίστη και επικαλούνται την ελευθερία του λόγου. Μας κλέβουν το ψωμί των παιδιών μας και ονομάζουν την κλοπή σωτηρία της πατρίδος. Γεμίζουν τις γειτονιές μας με εγκληματίες λαθρομετανάστες που τους χαρακτηρίζουν ως «κακόμοιρους μετανάστες». Οι ψευτοσύμμαχοι και ψευτοδιασώστες των τόκων μας ζητούν να εκκενώσουμε νησιά μας και να εγκαταλείψουμε τα ναυπηγεία μας εκτελώντας τις εργασίες των πολεμικών μας σκαφών σε τουρκικά ναυπηγεία! Ονομάζουν τις συνομιλίες με την Τουρκία φιλία, συνύπαρξη και συγκυριαρχία, πατώντας στα ερείπια των σκλάβων πατρίδων μας και το ελληνικό αίμα.

Είναι η διακυβέρνηση των γραικύλων πολιτικάντηδων που έχει ρημάξει τις ζωές μας. Είναι οι ελληνόφωνοι ριψάσπιδες που θέλουν να «διασώσουν» την πατρίδα μας ξεπουλώντας την και δολοφονώντας ψυχές αφού αυτοί είναι που ευθύνονται άμεσα για τους Έλληνες που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αυτοκτονίες και τις δολοφονικές πράξεις των λαθρομεταναστών. Τα δικά τους χέρια είναι γεμάτα αθώο ελληνικό αίμα και βάζουν τις υπογραφές της υποθήκευσης της Ελληνικής Γης και της Ελληνικής Τιμής. Είναι οι ίδιοι που ξεμπροστιάζονται μεταξύ τους ως κλέφτες και σπεύδουν να χαρακτηρίσουν τους Έλληνες Εθνικιστές ως φασιστική απειλή και τον ελληνικό λαό ως συνένοχο.

Οι σάπιοι δεν διορθώνονται και η προδοσία δεν ωραιοποιείται. Οι εικόνες της Πίστεως δεν κατεβαίνουν ούτε από τους ναούς ούτε από τις καρδιές μας. Κι αν ακόμη αγγίζονται από βέβηλα χέρια, αυτά αποκόπτονται άμεσα. Η Ελλάς δεν μικραίνει και δεν παραδίδεται. Είναι Ιδέα και Οχυρό που έχει πλαστεί για να φτιάχνει πανώριους πολιτισμούς, να πολεμά και να επεκτείνεται. Και ο Έλληνας είναι ο εργάτης και ο φρουρός που πλάθει και διαφυλάττει την δημιουργία της ελληνικής καλαισθησίας συντρέχοντας πάντοτε στην ανάγκη τον εθνοφυλετικό του αδελφό και το έθνος του. Είναι από μόνος του ασπίδα και δόρυ της Ελληνικής Φυλής, Λεωνίδας και Αλέξανδρος μαζί, έτοιμος για θυσία και αυτοκρατορία, για τράνεμα ελληνικό.

Η Εθνικιστική Διακυβέρνηση έρχεται μέσα από την πηγή του καθαρού και αμόλυντου ελληνισμού διαβαίνοντας το δρόμο της φωτιάς. Είναι η εθνική συνείδηση της φυλής που διψάει να χτίσει την ανακαινισμένη Νέα Ελλάδα ρίχνοντας στο καθαρτήριο πυρ τον ακάθαρτο σπόρο της βεβήλωσης και της βαρβαρότητας. Τα γερά οικοδομήματα θέλουν γερές βάσεις και η νέα γέννα χρειάζεται υγιή οργανισμό. Ο σπόρος που πέφτει στη γη για να βλαστήσει θέλει χώμα απαλλαγμένο από αλλοτινές κακοπλασίες και αναχώματα. Αυτό ακριβώς χρειάζεται και αυτό ακριβώς θα συμβεί στην Πατρίδα μας. Απαιτείται να διενεργηθεί η πολιτική κάθαρση της Ελλάδος από όλα τα φαινόμενα και τους φορείς ανθελληνισμού. Να τιμωρηθούν οι προδοσίες και να εξαλειφθούν οριστικά οι προδότες και τα ξένα σώματα.

Υπάρχουν δύο ειδών κακοπλασίες που ενοχλούν ομοίως και εμποδίζουν με την ίδια βαρύτητα την ανάπτυξη της πατρίδος και του λαού μας. Είναι οι ελαφριές ανθρώπινες συνειδήσεις που υποσκάπτουν την εθνική προσπάθεια διχάζοντας το λαό και οδηγώντας τον μέσω της ηττοπάθειας και μοιρολατρίας στην αγκαλιά του νεοταξικού κτήνους συνειδητά. Ξέρουν που βαδίζουν και πως ο δήθεν σωτήριος μονόδρομος αποτελεί εθνικό αδιέξοδο. Το άλλο είδος κακοπλασίας είναι τα παράσιτα που έχουν φορέσει ελληνική προβιά αλλά διαθέτουν ξένη προέλευση και πίστη, ζουν ανάμεσά μας, επικαλούνται τούτο το έθνος και όταν βρισκόμαστε σε κίνδυνο, συνασπίζονται με τον εχθρό. Είναι έτοιμοι να ανοίξουν νέες κερκόπορτες, λαθρεπιβάτες της φυλής που έχουν εισρεύσει ανάμεσά μας πολλούς χρόνους πριν τη λαθρομετανάστευση.

Θα λειάνουμε το έδαφος και θα θωρακίσουμε τον ελληνισμό μας σε ένα νέο ξεκίνημα γεμάτο Πίστη και Αγάπη Θεού και Πατρίδος. Η διακυβέρνηση του Εθνικοκοινωνικού Κινήματος θα αναστήσει μια πραγματική ελληνική Ελλάδα που εξουσίες, λόγο και παρουσία θα διαθέτουν μονάχα οι Έλληνες σε αίμα και ψυχή. Εκείνοι οι πολίτες – οπλίτες που σμιλεύουν τη γνώση των παιδιών τους και την δική τους κοινωνική προσφορά προκειμένου να ξεπεταχτούν όμορφοι οι ανθοί της νέας γέννας σε ένα περιβόλι που απλώνεται πέρα από τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα που του θέσανε προβατόσχημοι γυρολόγοι λύκοι και πηλιογούσηδες.

Κοντά στην εργατικότητα θα γυρίσει η Ελληνίδα Παιδεία και Ηθική αποδιώχνοντας τους διαστροφείς και ανήθικους σε πολιτική, καλλιτεχνία και κοινωνία. Δίπλα στο ελληνικό φιλότιμο θα επιστρέψει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της διεκδίκησης ανάμεσα στους λεύτερους και τους καταπιεσμένους Έλληνες. Το ψευτορωμέϊκο θα φύγει από προσώπου γης εμπρός στην τρομερή όψη του ελληνικού σπαθιού και η Μεγάλη Ελλάδα θα ανοίξει την αγκαλιά σε όλα τα παιδιά της δίδοντας ψωμί μα και στέγη εθνική. Η ξένη στέγη και η στείρα μίμηση προτύπων ανοίκειων και πολυπολιτισμικών θα σωριαστεί όπως της αξίζει. Η παραγωγή των πλούσιων πόρων της ελληνικής γης θα μας θρέψει και θα συντηρήσει τη δυναμικότητα και το σφρίγος του λαού μας.

Αυτήν την Ελλάδα δεν θα την εμποδίσει κανείς γιατί δεν θα μείνει κανείς όρθιος ανάμεσά μας για να την εμποδίσει. Εκείνοι που βρέθηκαν δεινοί υπηρέτες του νεοταξισμού και εκείνοι που προέβησαν σε αντιποίηση εθνικού συναισθήματος θα λάβουν ηχηρή απάντηση. Η δικαιοσύνη θα εργαστεί απρόσκοπτα. Και ο Εθνικοκοινωνισμός μας θα αναστήσει την Ελλάδα των ονείρων μας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ 

Ἡ Ἑλλάδα χρησιμοποιήθηκε ὡς χωματερὴ τοῦ παγκοσμίου τοξικοῦ χρέους, καταγγέλει ὁ Μax Keiser! Ἀκοῦτε πατριῶτες; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/ax-keiser.html#ixzz29kVh2vhS


Ὁ οἰκονομικὸς ἀναλυτὴς Max Keiser ἐμφανίσθηκε στὸ κεντρικὸ δελτίο εἰδήσεων τοῦ ἐξαιρετικοῦ δορυφορικοῦ τηλεοπτικοῦ σταθμοῦ “Russia Today”, ὅπου ἀπήντησε σὲ κάποια ἐρωτήματα, ποὺ ἀφοροῦν τὶς πρόσφατες ἐξελίξεις στὴν Ἑλλάδα (Θέλουμε νὰ πιστεύουμε ἀκράδαντα, ὅτι δὲν ὑπάρχει ἀσφαλῶς οὔτε ἕνας ἀναγνώστης αὐτῆς τῆς ἰστοσελίδος, ποὺ μὲ ἀφέλεια θὰ περιμένη νὰ βρῆ αὐτὴν τὴν εἴδησι εἴτε σὲ ἐφημερίδα εἴτε σὲ τηλεοπτικὸ δελτίο, ἀφοῦ ἔχουμε τονίσει κατ’ ἐπανάληψιν, πὼς τὰ ρωσσικὰ Μ.Μ.Ε. κόβονται στὸ Ἑλλαδιστάν!). «Τὸ ἀπίστευτα δυσανάλογο χρέος τῆς Ἑλλάδος ἔχει στὴν

100 χρόνια πριν... Σαν σήμερα! Η απελευθέρωση της Έδεσσας από τρεις Έλληνες στρατιώτες και οι τρεις τελευταίοι νεκροί της πόλης... ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/100_19.html#ixzz29kUxhABm

Στις 11 το πρωί της 18ης Οκτωβρίου 1912 γίνεται η επίσημη παράδοση της πόλης από τον Τούρκο δήμαρχο Αλή Ριζά, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση ήταν απόγονος του κελ Πέτρου που προδοτικά είχε παραδώσει τη βυζαντινή Έδεσσα στους Τούρκους πριν 530 χρόνια περίπου.
Η απελευθέρωση της Έδεσσας υπήρξε αποτέλεσμα της προέλασης του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια του Α΄ Βαλκανικού πολέμου και έθεσε τέρμα στη μακρόχρονη υποδούλωσή της στην Οθωμανική κυριαρχία, η οποία κράτησε πάνω από πεντακόσια χρόνια.. Η επιβίωση του ελληνικού στοιχείου κατά τη διάρκεια της μακραίωνης αυτής δουλείας ήταν αξιοθαύμαστη δεδομένου ότι οι χριστιανοί Έλληνες όχι μόνο δεν αφομοιώθηκαν παρόλη τη μαύρη σκλαβιά και την εγκατάσταση πολλών μουσουλμάνων Τούρκων στην περιοχή αλλά αναπτύχθηκαν τόσο πνευματικά όσο και οικονομικά. 
Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα της μακραίωνης αυτής υποδούλωσης υπήρξε ο Μακεδονικός αγώνας η συμβολή του οποίου ήταν ιδιαίτερα σημαντική στη νικηφόρα έκβαση των βαλκανικών πολέμων. Οι Βούλγαροι κομιτατζήδες με σύνθημά τους την αυτονόμηση της περιοχής της Μακεδονίας παρουσιάστηκαν ως αυτόκλητοι προστάτες των καταπιεζόμενων χριστιανικών πληθυσμών. 

VPRC: Αλματώδης άνοδος της Χρυσής Αυγής – Έπιασε το 14%!


.
Μάλλον την… υγεία και την… ψυχική ισορροπία των πολιτικάντηδων του καταρρέοντος πολιτικού κατεστημένου θέλει να προστατεύσει η εταιρεία Public Issue, γι’ αυτό ενώ κάνει δημοσκοπήσεις δεν ανακοινώνει το «δια ταύτα», δηλαδή την πρόθεση ψήφου. Όμως, η VPRC δε φαίνεται να έχει τέτοιες… αναστολές και παρουσιάζει πλήρη δημοσκόπηση, στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας «Η Ελλάδα αύριο». Μια δημοσκόπηση που αναμένεται να προκαλέσει ομαδικά… εγκεφαλικά και νέους ποταμούς λυσσασμένων συκοφαντιών κατά της Χρυσής Αυγής από τους διάφορους πανικόβλητους παράγοντες και παραγοντίσκους του κατεστημένου.
Στη δημοσκόπηση, το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου διπλασιάζει (!) τις δυνάμεις του σε σχέση με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, λαμβάνοντας ποσοστό 14%, κατοχυρώνει την 3η θέση και πάει ολοταχώς για τη 2η…
Τα πλήρη αποτελέσματα της δημοσκόπησης της VPRC είναι τα κάτωθι:
ΣΥΡΙΖΑ 30,5%, ΝΔ 27%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 14%
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 7%, ΚΚΕ 6,5%, ΠΑΣΟΚ 5,5%
ΔΗΜΑΡ 5,5%, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1%, ΛΑΟΣ 0,5%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 1,5%http://neadeksia.wordpress.com

Χαμογελάει ο Νταβούτογλου και ακονίζει την χαντζάρα του ο Μπαγίς...Είμαστε άξιοι της τύχης μας και δεν μας φταίει κανείς ... Αν αύριο υποστούμε τις συμφορές σε Εθνικό επίπεδο, οι μόνοι υπεύθυνοι θα είμαστε μόνο εμείς και κανένας άλλος !

Την ώρα που ο Τούρκικος Στρατός προμηθεύεται γέφυρες για να διαβεί τον Έβρο , εμείς βάζουμε δημάρχους να στείλουν επιστολές για να σταματήσουν τα έργα της τάφρου του 'Εβρου (για δήθεν αλλοίωση του περιβάλλοντος ) που άρχισε ο Στρατηγός Φράγκος, ένας από τους πιο γνώστες τις Τούρκικης Στρατιωτικής οργάνωσης αλλά και νοοτροπίας ,σκέψεως και αποφάσεων σε Στρατιωτικό επίπεδο, Έ είμαστε άξιοι της τύχης μας !

Οι προσβολές και οι απειλές των Τούρκων εναντίον της Κύπρου και προσωπικά εναντίον του Προέδρου Χριστόφια που να σημειωθεί οτι είναι και πρόεδρος της Ε.Ε αυτή την περίοδο όχι από παρακρατικούς ή βουλευτές των Γκρίζων Λύκων ,αλλά από τον Υπουργό υπεύθυνο για τα θέματα της Ε.Ε κ. Μπαγίς δεν μας ανησυχούν;

Ενώ βρισκόμαστε σε τέτοια οικονομική θέση που να μας λοιδορούν ακόμη και υπουργοί από χώρες με ιστορία μερικών ετών που μας προμηθεύουν εκτός των άλλων και με εξαιρετικής ποιότητας πόρνες και ανεχόμαστε να μας δίνουν συμβουλές σε εμάς με μια Ιστορία χιλιάδων ετών ...

Αφού μείναμε από συμμάχους γιατί τα τόσα χρόνια με την πολιτική που ακολούθησαν αυτοί που κατέστρεψαν ότι αντιπροσώπευε αυτός ο υπερήφανος λαός και εσκεμμένα μας οδήγησαν στην καταστροφή ...δεν πιστεύει βέβαια ακόμη και σήμερα κάποιος Έλληνας ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι και τής Ευρώπης ούτε οτι θα έρθουν οι Φράγκοι και οι Βαλκάνοι να πολεμήσουν στο πλευρό μας ; ούτε βέβαια οι Ισλαμοφασίστες του φίλου μας μακαρίτη πια Καντάφι !

Αντί λοιπόν να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία της Συμμαχίας με τους Ισραηλινούς και να ενεργοποιήσουμε τον άξονα Αθήνας -Λευκωσίας- Τελ-Αβιβ κάνουμε ότι είναι δυνατόν να τον διαλύσουμε και να βρεθούμε στους απέναντι για να κλαίμε και εμείς τα πτώματα !

Ακόμη και η Τουρκία που αν και είχε 9 νεκρούς ,αν και είχε απειλήσει ο Ερντογάν να στείλει Φρεγάτες στην επόμενη αποστολή ...(Ένα καράβι για την Γάζα) έμεινε στα λόγια όταν πήρε χαμπάρι ότι οι Ισραηλινοί θα κατέβαζαν τα Τούρκικα F-16 σαν παπάκια όπως χαρακτηριστικά ελέγχθηκε!

'Όσο για τα Τούρκικα πλοία θα τα βούλιαζαν οι Ισραηλινοί χωρίς δεύτερη σκέψη! Τελευταία όμως έστειλε οκτώ (8) δημοσιογράφους στο Ισραήλ για να σπάσει τον πάγο σαν γνήσιος Ανατολίτης όταν κατάλαβε οτι δεν τον έπαιρνε ...Και αν τα βρεί με το Ισραήλ φωτιά στα πατζάκια μας!

Εμείς όμως χωρίς κανένα απολύτως λόγο ,χωρίς καμιά αιτία ''τρύπωσαν'' στο Φιλανδικό ιστιοφόρο οι δύο Βουλευτές του Σύριζα να κάνουν τι ; Χωρίς να το γνωρίζει ο Πρόεδρος του Σύριζα; Αμφιβάλω!

Τι περιμένει όμως ο Σύριζα με την ενέργεια αυτή ; Να βγάλει καμιά ανακοίνωση ο ΟΗΕ και η σύνοδος των αδεσμεύτων ;που να καταδικάζουν την ενέργεια των Ισραηλινών; (Χέστηκε η Φατμέ στο Γενή Τζαμί )...Εκτός και αν πιστεύουν κάποιοι ότι αφού θα δηλώσουν την ιδιότητα τους θα τους αφήσουν οι Ισραηλινοί να κάνουν παρέλαση στα διεθνή ΜΜΕ !

Εκτός και αν ο βουλευτής της Αργολίδας πιστεύει ότι ως άλλος Κουρουμπλής που εισέβαλε στο ΥΕΘΑ θα εισβάλει και στη Γάζα ...Κούνια που τον κούναγε!

Οι Ισραηλινοί και μάλιστα το Κομάντο SHAYETET-13! που είναι οι Ισραηλινοί Κομάντος που έχουν στο ενεργητικό τους ακόμη και δολοφονίες τρομοκρατών εκτός Ισραήλ (1973 αλλά και 2006 ) αλλά και την εκτέλεση το 2010 των εννέα (9 ) Τούρκων ακτιβιστών που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και πράκτορες της ΜΙΤ , θα τους αντιμετωπίσουν ως εισβολείς στο έδαφος του Ισραήλ και αυτά εκεί δεν περνάνε !

Η Ελλάδα όμως θα έχει υποστεί μια μεγάλη διπλωματική ήτα όποια και αν είναι η τύχη της αποστολής ...Στο Σύριζα δεν γνωρίζω πως λειτουργούν, αλλά πάντως όχι ως κόμμα εξουσίας υπεύθυνο, που έχει και όραμα να μας κυβερνήσει ...Λειτουργούν ως ερασιτέχνες και αυτά δυστυχώς σε σοβαρές χώρες δεν συγχωρούνται !

Γιατί είναι άλλο να πάνε μερικοί ονειροπόλοι τεμπέληδες των Εξαρχείων και άλλο Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και που στο κάτω κάτω της γραφής καλά οι Φινλανδοί αυτοί δεν κινδυνεύει η Χώρα τους, εμείς τι ζόρι τραβάμε; Εκτός και αν συμβαίνει κάτι άλλο και παίρνει σάρκα και οστά αυτήν εδώ την ώρα και δεν είναι ...Τυχαίο!

Μακρυγιάννης Χρήστος
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α

Για να μην σας τρώει η αγωνία για την επόμενη δόση, δείτε που πηγαίνουν τα χρήματα


Σύμφωνα με το Spiegel, η επόμενη δόση ύψους 31,5 δισ. ευρώ, που αναμένεται να καταβληθεί το αργότερο εντός του Νοεμβρίου θα μπει σε ειδικό, δεσμευμένο λογαριασμό εκτός της ελληνικής επικράτειας, έτσι ώστε να πληρώνονται από άλλους τα ληξιπρόθεσμα τοκοχρεολύσια. Με τα χρήματα του λογαριασμού θα πληρώνονται οι τόκοι και θα αποπληρώνεται το χρέος που ωριμάζει. Για αυτό το πράγμα ζητάτε τόσες θυσίες; Να ξέρουμε δηλαδή. Μιλήστε ανοιχτά επιτέλους! Θα μας πείτε επιτέλους πόσα από τα 31,5 δις θα πέσουν στην πραγματική οικονομία κι όχι στους δανειστές; (taxalia)

Toυρκικό υποβρύχιο κοντά στην Εύβοια - Παρακολουθείται από το ΠΝ (βίντεο)

Τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε από το ελληνικό σύστημα επιτήρησης να κινείται στο κεντρικό Αιγαίο στην περιοχή της Σκύρου. Πρόκειται για το Type 209/1400 (S358) Canakkale, ένα από τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού, το οποίο προβαίνει σε ασκήσεις αποκλεισμού νήσων και απαγόρευσης θαλασσίων οδών από το δυτικό προς το ανατολικό Αιγαίο. Το υποβρύχιο απέπλευσε έφυγε από τη ναυτική βάση του Gölcük στις 08:30, σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών και ακριβώς στις 11:45 εγκατέλειψε τα Δαρδανέλια και βυθίστηκε στα νερά του Αιγαίου. Ενωρίτερα είχε φορτώσει πυρομαχικά και τρόφιμα.


Το εντυπωσιακό είναι ότι όταν περνούσε το "λαιμό" των Δαρδανελίων, οι αξιωματικοί του υποβρυχίου χαιρέτισαν τη ναυτική βάση NARA στην ακτή πριν ανοιχτεί στο Αιγαίο Πέλαγος σε έναν χαιρετισμό που συνηθίζεται όταν αποπλέει ένα σκάφος σε πολεμική αποστολή. Οπότε από ελληνικής πλευράς εικάζεται ότι θα πλεύσει και αυτό προς Συρία.

Πάντως στην παρούσα φάση βρίσκεται στο Αιγαίο νότια-νοτιοανατολικά της Σκύρου, κοντά στην Εύβοια.
Το S-358 ÇANAKKALE ανήκει στην τελευταία τετράδα υποβρυχίων που το τουρκικό Ναυτικό παρέλαβε την περίοδο 2003-2007. Ανέλκει στην υπο-κλάση υποβρυχίων Type 209/1400 Mod Gur και έχει μήκος 62 μέτρα διάμετρο 6,2 μέτρα και εκτόπισμα 1586 τόνους. Μπορεί να καταδυθεί σε βάθη μέχρι 350 μέτρα.
Το σκάφος μπορεί να πλεύσει με μέγιστη ταχύτητα σε κατάδυση 21 κόμβους ενώ η εμβέλεια του με ταχύτητα 8 κόμβων φτάνει τα 8200 μίλια. Το υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με 14 βλήματα και τορπίλες ενώ διαθέτει 8 τορπιλοσωλήνες.

Ο οπλισμός του αποτελείται από βλήματα βυθού-επιφανείας UGM-84 Harpoon καθώς και τορπίλες Tigerfish Mk 24 Mod 2 και STN Atlas DM2A4. Το υποβρύχιο διαθέτει παθητικό ενεργό σόναρ τύπου CSU-83 καθώς και συρόμενη διάταξη τύπου TAS-3. Το πλήρωμα του αποτελείται από 35 άτομα εκ των οποίων οι 8 είναι αξιωματικοί.

Ακολουθεί βίντεο από τον απόπλου του τουρκικού υποβρυχίου όπως αυτή καταγράφηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ και ένα δεύτερο βίντεο από την ζωή στο υποβρύχιο Inonu το οποίο ανήκει στην ίδια κλάση με το Canakkale

defencenet

Η… επαγρύπνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για το κόψιμο ομοφυλοφιλικής σκηνής από ταινία


Νέα «περιστατικό λογοκρισίας, σκοταδισμού και ομοφοβίας» ανακαλύπτει η διαρκής… επαγρύπνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο το συνδυάζει με την… Χρυσή Αυγή και τις διαμαρτυρίες έξω από το «Χυτήριο», και το καταγγέλλει… μετά βδελυγμίας. Η «λογοκρισία» αφορά μια σκηνή από το πρώτο επεισόδιο της εισαγόμενης από την Αγγλία νέας σειράς της ΝΕΤ «Ο πύργος του Ντάουντον» (Downton Abbey), που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας και δείχνει δύο «άνδρες» να φιλιούνται περιπαθώς στο στόμα! Να και η καυστική ανακοίνωση της μονίμως άγρυπνης Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ:
Νέο περιστατικό λογοκρισίας, σκοταδισμού και ομοφοβίας
«Μετά τους χρυσαυγίτικους τραμπουκισμούς στο Corpus Christi, χτες βράδυ σημειώθηκε νέο περιστατικό λογοκρισίας, σκοταδισμού και ομοφοβίας. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο για μια δημοκρατική χώρα του 21ου αιώνα, οι ιθύνοντες της ΝΕΤ λογόκριναν τη σκηνή ενός φιλιού μεταξύ ανδρών από το σίριαλ «Ο πύργος του Ντάουντον».

Μεγάλη Αλβανία οραματίζεται ο Σ.Μπερίσα: «Να ενωθούμε όπου και αν είμαστε»

Δηλώσεις οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν ως αλυτρωτικές σε βάρος και ελληνικών εδαφών έκανε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλι Μπερίσα μιλώντας σε υπουργικό συμβούλιο. Ο Αλβανός πρωθυπουργός μίλησε για «ανάγκη εθνικής επανένωσης» των απανταχού Αλβανών τονίζοντας μάλιστα πως αυτή είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία λέγοντας πως αυτό επιβάλλεται να γίνει προς τιμή των αλβανών πεσόντων που θυσιάστηκαν για τον σκοπό αυτό.


«Να ενωθούμε ο ένας με τον άλλον, να ενωθούμε με την Ευρώπη», δήλωσε ο Μπερίσα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την φιλοξενία που του έγινε κατά την επίσκεψή του στο Κοσσυφοπέδιο και πρόσθεσε ότι πρέπει να κάνουν «τα πάντα ούτως ώστε η Αλβανία και το Κόσοβο να είναι μαζί στην Ευρώπη».

«Το όνειρό τους περιμένει να γίνει πραγματικότητα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα ούτως ώστε οι Αλβανοί να αισθάνονται καλά και να μην νιώθουν πουθενά ορφανοί και αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό, καθώς αποτελούν την εθνοτική συνεχεία, αποτελούν γεωγραφική και εθνοτική πλειοψηφία.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η ενέργεια επανένωσης του έθνους πρέπει να επικεντρωθεί στις μεγάλες αξίες του, γι’ αυτό το σύνθημα είναι να ενωθούμε μεταξύ μας, να ενωθούμε με την Ευρώπη και ελπίζω ότι με αυτό το σύνθημα οι Αλβανοί όπου και αν βρίσκονται μπορούν να οικοδομήσουν το υπέροχο μέλλον που τους αξίζει», τόνισε ο Μπερίσα.

Και πρόσθεσε πως «είναι αλήθεια ότι βρίσκονται διεσπαρμένοι στα κράτη, αλλά αυτό δεν μπορεί να τους εμποδίσει να κάνουν τα πάντα για να βιώσουν την αίσθηση της εθνικής επανένωσης». «Δεν πρέπει να αισθάνονται μόνοι και εγκαταλελειμμένοι σε οποιοδήποτε μέρος κι αν ζουν", δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας

Οι δηλώσεις αυτές δια στόματος του Αλβανού πρωθυπουργού κάθε άλλο παρά αθώες μπορούν να χαρακτηριστούν αφού το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη κινητικότητα από αλβανικής πλευράς, όπως το θέμα των "τσάμηδων" και των "περιουσιών" τους στην Ελλάδα που τέθηκε ξεκάθαρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τον Αλβανό ΥΠΕΞ στην καρδιά της Αθήνας.

Στα Σκόπια η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι με τους αλβανοσκοπιανούς να θέλουν να πάρουν το πάνω χέρι -υπενθυμίζουμε πως οι Αλβανοί των Σκοπίων αποτελούν το 50% του πληθυσμού της χώρας- απειλώντας ταυτόχρονα με αποχώρηση από την κυβερνητική συμμαχία μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέφτονται ως λύση τον διαμελισμό των Σκοπίων και την προσχώρηση ενός σημαντικού τμήματός τους στην Αλβανία.

Την ίδια ώρα υπάρχουν έντονες πιέσεις από την διεθνή κοινότητα για διαμελισμό του Κοσσόβου, πράγμα το οποία θα φέρει πολλές αντιδράσεις από αλβανικής πλευράς κι όχι μόνο, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα άνοιγε τον "ασκό του Αιόλου" στα Βαλκάνια.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός της ενδυνάμωσης της αλβανικής κοινότητας στο Μαυροβούνιο κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στις πρόσφατες εκλογές όπου εκλέχθηκαν δυο Αλβανοί βουλευτές ενώ στο παρά πέντε έμεινε "απ' έξω" κι ένας τρίτος. Όλα αυτά προκαλούν προβληματισμό και έντονη ανησυχία αφού απ' ότι φαίνεται το σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

defencenet

Σκηνές από τις Δίκες της Μόσχας στη βουλή…


Θράσος: Τα ορφανά του Στάλιν και του Τσαουσέσκου μιλάνε για… «πανανθρώπινο πολιτισμό»!  Σκηνές από τις διαβόητες Δίκες της Μόσχας, θύμισε η πρωτοφανής για προεδρεύοντα της βουλής συμπεριφορά του βο(υ)λευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των αντιπροέδρων της βουλής, Γ. Δραγασάκη. Ο αμετανόητος κομμουνιστής, νομίζοντας ότι βρίσκεται στη θέση του σταλινικού εισαγγελέα Βισίνσκι, ειρωνεύτηκε και στη συνέχεια κατακεραύνωσε την βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ε. Ζαρούλια, για το περιεχόμενο της ομιλίας της και τέλος… δημοκρατικότατα της αφαίρεσε το λόγο!

Σκόπια: Συνέλαβαν Μαυροβούνιους που ύψωσαν την ελληνική σημαία σε γήπεδο των Σκοπίων

Μαυροβούνιοι πολίτες οι οποίοι πήγαν να δουν τον αγώνα μεταξύ των ομάδων της Σερβίας και των Σκοπίων και ανύψωσαν την ελληνική σημαία στις κερκίδες, συνελήφθησαν από την αστυνομία των Σκοπίων,σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών. Η ελληνική σημαία είχε ανυψωθεί από τους Μαυροβούνιους πριν από την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο ομάδων. Ως αντίδραση οι Σλάβοι οπαδοί της ομάδας των Σκοπίων,άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους Σέρβους φιλοξενούμενους μόλις ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Σερβίας.

"Εικοσιτέσσερις Μαυροβούνιοι πολίτες συνελήφθησαν από την αστυνομία των Σκοπίων, λόγω ανάρτησης της ελληνικής σημαίας στις κερκίδες του γηπέδου «Φίλιππος Β΄» και για το αδίκημα θα ασκηθεί δίωξη εναντίον τους", γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.
--
 

Ανθρώπινα δικαιώματα στον καιρό της Pax AmericanaΑνθρώπινα δικαιώματα στον καιρό της Pax Americana
Η ομιλία του Συναγωνιστή Ηλία Σταύρου που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης.
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ PAX AMERICANA
"Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε μάρτυρες της πολεμικής που υφίσταται το Ελληνικό Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα και ο μοναδικός γνήσιος κομματικός φορέας του, ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή. Από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά όλα τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ του λαομίσητου αστικού καθεστώτος, υπεύθυνου για την σημερινή εθνική και κοινωνική εξαθλίωση, συνασπισμένα σε μία ανίερη συμμαχία με τον τίτλο «δημοκρατικές δυνάμεις» αγωνίζονται προκειμένου να ανακόψουν τη ραγδαία προέλαση των Ελλήνων Εθνικιστών στην πολιτικό χάρτη της χώρας. Αντιλαμβανόμενοι την αποδοχή που βρίσκουν στον ελληνικό Λαό τόσο οι Εθνικές Ιδέες όσο και οι κοινωνικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, έχουν πλέον αποβάλλει κάθε προσωπείο και εμφανίζονται ενωμένοι, όπως πράγματι ανέκαθεν ήταν, ενάντια σε αυτό που αποκαλούν «φασιστική απειλή». Φιλελεύθεροι και μαρξιστές, γνήσια τέκνα του Διαφωτισμού, αγωνίζονται δεκαετίες μετά την πρώτη τους επίσημη συμμαχία, υπό τη σκέπη των πατρώνων τους. Κι αν οι δεύτεροι ορφάνεψαν εδώ και είκοσι χρόνια, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να «υιοθετηθούν» από τον "Θείο Σαμ" και να αποτελούν την αιχμή του δόρατος των επιδιώξεών του. Πολλά είναι τα σημεία στα οποία εστιάζουν δεξιοί και αριστεροί προκειμένου να χτυπήσουν τη Χρυσή Αυγή. Οι μεν μας αποκαλούν από πατριδοκάπηλους μέχρι και κομμουνιστές, οι δε μας αποκαλούν μαντρόσκυλα του συστήματος. Η ίδια η πραγματικότητα, βέβαια, τους διαψεύδει. Καθώς, αν πράγματι ήμασταν πατριδοκάπηλοι θα ανήκαμε στην παράταξή τους, ενώ αν ήμασταν κομμουνιστές δεν θα είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα μαζί μας οι δεξιοί της σφαλιάρας. Από την άλλη αν ήμασταν μαντρόσκυλα του συστήματος, θα ήμασταν «σύντροφοι» των αριστερών που καταφέρνουν να συνδυάζουν «αντιρατσισμό» με «αντιπαγκοσμιοποίηση». Η κάθε πλευρά, λοιπόν, πολεμά με διαφορετικά όπλα, τον ίδιο πάντα εχθρό. Τον Εθνικισμό. Και ενώ ακόμη και στα επιχειρήματά τους φαίνονται διαφορετικοί-διαίρει και βασίλευε, γαρ..-εμμένουν αμφότεροι σε έναν κοινό σημείο αναφοράς που, «τυχαία», αποτελεί βασικό στοιχείο της πολεμικής που δεχόμαστε σε διεθνές επίπεδο. Τα «ανθρώπινα δικαιώματα»!
Είναι γνωστό το παιχνίδι που κάνουν με τις λέξεις οι εχθροί μας, οι εχθροί της Ελλάδας. Αποκαλούν «φασισμό» την επιθυμία του Έθνους να φυλακιστούν οι κλέφτες πολιτικοί, να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία των ανθελλήνων σε κάθε επίπεδο, να αρχίσει η Ελλάδα να φέρεται με την ηθική του Κυρίου και όχι του δούλου στα εθνικά της θέματα, να καθαρίσει η ποτισμένη με το Αίμα του Γη από τα φυλετικά και κοινωνικά παράσιτα που τη μιαίνουν και να αποκτήσει μια στιβαρή Εθνική Ηγεσία σε ένα Δίκαιο και Ατσάλινο Κράτος. Κάνουν, έτσι, τον μέσο Έλληνα που αισθάνεται όλα τα παραπάνω να νιώθει «ένοχος» για την ίδια του τη σκέψη και να φοβάται να την εκφράσει-κανείς δε θέλει, σήμερα, να χαρακτηριστεί φασίστας. Του αφαιρούν, δηλαδή, το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή του πολιτικού του αυτοπροσδιορισμού. Με λίγα λόγια του ασκούν  ψυχολογική πολιτική τρομοκρατία. Σας φαίνεται παράξενο για κάποιον «υπέρμαχο» και «αγωνιστή» των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων»; Δεν θα έπρεπε.

Τα συνταγματικά πραξικοπήματα και η τραγωδία της χώρας

Γράφει ο Δαμωνίδης - Η Χώρα διανύει την πλέον μελανή σελίδα του ελεύθερου βίου της… Η «Πέμπτη Φάλαγγα» άνοιξε εκ των ένδον τις Κερκόπορτες με τα αλλεπάλληλα Συνταγματικά Πραξικοπήματα, υπό την πλήρη ανοχή των «Φρουρών» της Συνταγματικής Τάξης! Και εκ των υστέρων οι «Φρουροί» εκχέουν υποκριτικώς («επιλαθείη η γλώττα το λάρυγγί μου αν σε απαρνηθώ, ω Σιών, Σιών…») «κροκοδείλια δάκρυα» για την εκχώρηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και την υπαγωγή της Χώρας και του Λαού της σε Προτεκτοράτο του Γερμανικού Δόγματος: «Drang nach Osten» (= πορεία προς Ανατολάς)!


Αλλά «ενός κακού δοθέντος, μύρια έπονται…»!

Ο Πρώτος τη τάξει «Φρουρός της Συνταγματικής Τάξης» κατά την εκχώρηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας κατέφυγε στην τακτική των παλαιών Αρσακειάδων: «Η σιωπή μου προς απάντησή σας…»!

Ο Δεύτερος τη τάξει, ο ανεκδιήγητος και ανελλήνιστος, ο μοιραίος ΓΑΠ, ανεπιστρεπτί καταδικασμένος στην Εθνική Συνείδηση, ομού μετά του Τρίτου στην Πολιτειακή Τάξη, του «κηπουρού» του, Φίλιππου Πετσάλνικου, απολαμβάνουν τα επίχειρα των ενεργειών τους…

Ο μεν πρώτος ως περιοδεύων, κατ’ απονομή «καθηγητής» του Χάρβαρντ, ο δε δεύτερος επαναπαυόμενος στην παράνομη βίλα του στην Κοζάνη!

Ω της καταισχύνης…

Και ήλθε η «Νέα Τάξη πραγμάτων». Ο Πρώτος τη Τάξει «Φρουρός της Συνταγματικής Τάξης» συνεχίζει την τακτική της «δακρυρροούσης Νιόβης». Ο Δεύτερος, μετά τα απειράριθμα «Ζάππεια», την «ώρα που ενδίδει και πηγαίνει για τα Σούσα, για σατραπείες και τέτοια», καθ’ ομολογία του, «ουδείς αναμάρτητος», προσφέρει τα προσκυνήματά του στην εκπρόσωπο των Νιμπελούγκεν…

Και ο αδάμαστος Λαός διαγιγνώσκει: «Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον…».

Ο Τρίτος στην Πολιτειακή Τάξη διακηρύσσει τις σεξουαλικές ικανότητές του στον δυστυχή καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο, στερούμενος της «έξωθεν καλής μαρτυρίας», ανάγει σε υπέρτατους Δικαιοκριτές τον υπόδικο Ι. Καπελέρη και τον αμφιβόλου αξιοπιστίας Ι. Διώτη και, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, επανέρχεται στην έδρα του Πραιτωρίου!

«Λαέ μου, καλέ και ηγαπημένε, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε…», αναφωνεί στο διάβα των 187 χρόνων ο Εθνικός μας Ποιητής Διονύσιος Σολωμός.

Η ανιστόρητη «ηγεσία» αυτού του δύσμοιρου Τόπου ας εγκύψει, τούτες τις κρίσιμες στιγμές, στα θυμόσοφα λόγια εκείνων που κράτησαν γιαταγάνι για τη λευτεριά της δόλιας της Πατρίδας:

«Τούτη την πατρίδα την έχουμε όλοι μαζί, και σοφοί και αμαθείς, και πλούσιοι και φτωχοί, και πολιτικοί και στρατιωτικοί, και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Όσοι αγωνιστήκαμε, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσομεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμε όλοι μαζί να τη φυλάμε, κι όλοι μαζί και να μη λέγει ούτε ο δυνατός “εγώ” ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς “εγώ”; Όταν αγωνιστεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει, να λέγει “εγώ”. Όταν όμως αγωνίζονται πολλοί να φκιάνουν, τότε να λέμε “εμείς”. Είμαστε στο “εμείς” κι όχι στο “εγώ”…».
(Γιάννης Μακρυγιάννης: «Απομνημονεύματα»)

Το θλιβερό θέαμα του Μεταπρατικού Κεφαλαίου -ενίων, μάλιστα, επιγόνων των Μαυραγοριτών της Γερμανικής Κατοχής (1941-1944)- να δίνει προχθές «αναφορά» στην εκπρόσωπο των Νιμπελούγκεν, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, αναξέει στη μνήμη μας τις πλέον μελανές σελίδες της Νεοελληνικής Ιστορίας.

Ένα εράνισμα από τη διεξοδική και απολύτως τεκμηριωμένη μελέτη του ιστορικού Δημοσθένη Κούκουνα: «Η Ελληνική Οικονομία κατά την Κατοχή», Εκδόσεις Ερωδιός, σκιαγραφεί το πορτρέτο των Μαυραγοριτών του χθες και του Σήμερα:

«Γεγονός είναι ότι παράπλευρα σε εκείνους που εκούσια περιόρισαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα (σ.σ.: κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής), κυρίως για λόγους αρχών, κάποιοι άλλοι αναζήτησαν ευκαιρίες υπέρμετρου πλουτισμού. Τρεις κύριες κατηγορίες επαγγελματιών θησαύρισαν: α) οι εργολήπτες οχυρωματικών, λιμενικών και άλλων κατασκευαστικών έργων, β) οι προμηθευτές των αρχών κατοχής, κατά κανόνα με ανάθεση, και γ) οι συντεταγμένοι ή ασύντακτοι μαυραγορίτες. Θα πρέπει να αναφερθεί ειδικά για τους τελευταίους, οι οποίοι ευθύνονται κατά ένα σημαντικό μέρος για την πείνα και τις στερήσεις στη διάρκεια της Κατοχής, ότι στην πραγματικότητα δεν τιμωρήθηκαν. Παρά τις κατά καιρούς απόπειρες ποινικοποίησης της δράσης τους… τελικά βγήκαν αλώβητοι και με καλά φυλαγμένους τους θησαυρούς που συγκέντρωσαν…».

Κάθε ομοιότητα με τις σημερινές καταστάσεις οφείλεται απλώς σε σύμπτωση…

Η ανιστόρητη «πολιτική ελίτ», και δη ο κομψευόμενος υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος, δεν ευδόκησε να εγχειρίσει στην «υψηλή φιλοξενούμενη», την Άνγκελα Μέρκελ, το από 7 Ιουνίου 1941 τηλεγράφημα του «κυνηγού θησαυρών» της Βέρμαχτ προς το Βερολίνο, Κίνσμπεργκ, στο οποίο αποκαλύπτεται η λεηλασία από τις Γερμανικές αρχές Κατοχής στο Ηράκλειο της Κρήτης, από το εκεί υποκατάστημα της Τραπέζης της Ελλάδος, ενός τμήματος του Χρυσού της Ελλάδος.

«…Ενώ διαρκούσε η έρευνα για τα κρατικά αρχεία, η Ειδική Μονάδα του υπουργείου Εξωτερικών ανακάλυψε στις 5 Ιουνίου στο Ηράκλειο, στο θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος, 91,502 κιλά χρυσού και 127,075 κιλά αργύρου σε νομίσματα, καθώς και ένα μεγάλο και πέντε μικρά κιβώτια γεμάτα χρυσό, άργυρο και κοσμήματα, από τα αποθέματα που προορίζονταν για τις ελληνικές αμυντικές δαπάνες. Παραδόθηκαν προς φύλαξη στον στρατιωτικό διοικητή, ταγματάρχη Τρέεκ, μαζί με το κλειδί του θησαυροφυλακίου. Προτείνω ο πληρεξούσιος του Ράιχ για την Ελλάδα να παραλάβει με αντιπρόσωπό του τα ευγενή αυτά μέταλλα».
Ο θησαυρός αυτός ουδέποτε επεστράφη στη Χώρα μας. Και αυτός ο λεηλατηθείς από τους Γερμανούς Ναζί θησαυρός δεν συνυπολογίζεται στο κατοχικό Δάνειο και στη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Χώρας μας.

Αλλά πού η λεβεντιά του Μπαρμπα-Γιάννη Μακρυγιάννη στη σημερινή εθελόδουλη «πολιτική ελίτ»:

«…Όταν μου πειράζουν την Πατρίδα μου… θα μιλήσω, θα ‘νεργήσω κι ό,τι θέλουν ας μου κάμουν…».
paron.gr


olympia

Δαμασκός: Ισχυρή έκρηξη κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών


Εκτύπωση E-mail
ImageΈκρηξη σημειώθηκε σήμερα στο συριακό υπουργείο Εσωτερικών στη Δαμασκό, χωρίς να προκληθούν θύματα, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τα εκρηκτικά πυροδότησε ένας άνδρας που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, δήλωσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η επίθεση σημειώθηκε στη συνοικία Κφαρ Σούσα, στη δυτική Δαμασκό, 300 μέτρα από το υπουργείο, και είχε στόχο την έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας. Από την πλευρά της η ίδια πηγή κάνει λόγο για απροσδιόριστο προς το παρόν αριθμό θυμάτων.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καθολική αντιρρητικήΣτο έργο του «Η έννοια του πολιτικού», ο Γερμανός φιλόσοφος Καρλ Σμιτ, με τον πλέον σαφή τρόπο έχει ορίσει τι εννοούμε όταν αναφερόμαστε στο «Πολιτικόν», γράφοντας ότι: «το κριτήριο του Πολιτικού είναι η διάκριση μεταξύ Φίλου και Εχθρού».
Και ως Εχθρός ορίζεται ο ξένος, ο υπερπροσωπικός άλλος, ο υπαρξιακά ξένος. Η διάκριση αυτή δεν εδράζεται μόνο στο αλλόθρησκο, στο αλλόφυλο, στο αλλοεθνές ή το ταξικά διάφορο. Ξένος δύναται να είναι ο συμπατριώτης μου, ακόμη κι ο αδερφός μου. Είναι μια καθαρά οντολογική διάκριση, από την οποία προκύπτουν οι σφοδρότερες συγκρούσεις.
Ο τρόπος όμως, με τον οποίο γίνεται αντιληπτός και παρουσιάζεται ο Εχθρός, είναι μεγίστης σημασίας, μιας και αναφερόμενος κάποιος στον Εχθρό, εκφράζει το πώς αντιλαμβάνεται τα πράγματα κι ομιλεί ταυτοχρόνως και για τον εαυτό του. Σαν να λέμε δηλαδή: «δείξε μου τον Εχθρό σου, να σου πω ποιος είσαι».
Το να πολεμάς τον Εχθρό, διότι απειλεί τα συμφέροντά σου, είναι απολύτως φυσιολογικό. Να τον παρουσιάζεις όμως ως άδικο, επιζήμιο, άσχημο, βρωμερό, ελεεινό, εγκληματικό, μπάσταρδο, σκοτεινό, κακόβουλο και δαιμονικό ταυτόχρονα, είναι εντελώς άλλο πράγμα. Όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει ο Κώστας Ζουράρις στο βιβλίο του* για τον Μακρυγιάννη: Η διαφορά είναι αβυσσαλέα: άλλο να σκοτώνεις εν πεποιθήσει δικαίου και άλλο να σκοτώνεις εν πεποιθήσει -όχι αδίκου, αλλά- του μικτού. Σκοτώνω τον άλλο διότι θέλω να φάω τα λεφτά του, ναι, τις γυναίκες του, τα ποίμνιά του, τα χρυσάφια του, τους πίνακές του - δεν τον σκοτώνω εν πεποιθήσει δικαίου. Σκοτώνω, διότι είμαι παιδί του αμμίξας (σ.σ. καλός και κακός μαζί σύμφωνα με τον ομηρικό μύθο με τα δώρα του Δία) κι έχω μέσα μου και τον Άγγελο και τον Σκοτωμό. Δεν σκοτώνω επειδή είμαι το Σωστό και το Δίκαιο ... εγώ ...
Στην εναντίωσή του στην Χρυσή Αυγή, το Σύστημα μιλάει ιδιαιτέρως εύγλωττα για τον εαυτό του. Δεν είναι τυχαίο ότι κόμματα και ιδεολογικοί «χώροι» απ' όλη την «γεωγραφία» του πολιτικού φάσματος, δηλαδή, από την συντηρητική παράταξη και τα ψευτοπατριωτικά της τέκνα, μέχρι την ακροαριστερά και τους αναρχικούς, όλοι τους εχθρεύονται την Χρυσή Αυγή.
Ο τρόπος που μας εχθρεύονται επίσης, μιλάει εξίσου εύγλωττα. Δεν έχουν τίποτα θετικό να μας προσάψουν, παρά μόνο αρνητικά. Είμαστε άσχημοι, «δεν μου αρέσουν οι φάτσες τους», δήλωσε ο ηθοποιός κ. Απόστολος Γκλέτσος. Είμαστε «ζόμπι» και «βρυκόλακες» κατά τον κ. Καρατζαφέρη. Η Χρυσή Αυγή είναι «αντιτουριστική και οικονομικά επιζήμια», όπως αναφέρει το καθεστωτικό «Βήμα». Η Χρυσή Αυγή «είναι το απόλυτο κακό», όπως χαρακτηριστικά διεμήνυσε ο κ. Ν. Μπίστης σε τηλεοπτική εκπομπή προ ημερών, μας έχουν αποκαλέσει εγκληματίες, σατανιστές, αποκρυφιστές και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Ως υπαίτιους για την τρύπα του όζοντος δεν μας έχουν κατηγορήσει ... ακόμα!

Τα «πειράζει» με e- mail τελικά τα εργασιακά η …κυβέρνηση

Τις δικές του αντιπροτάσεις πάνω στα εργασιακά απέστειλε με e-mail ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην Τρόικα, καθώς η διαπραγμάτευση, έστω και με αυτό τον τρόπο παραμένει συνεχής. Το υπουργείο θεωρεί αναγκαίο να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Έτσι, αποδέχεται, κατ’ αρχήν, την ανάγκη για μείωση του ύψους των αποζημιώσεων, επισημαίνοντας πως είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, αλλά θέτει ως «κόκκινη γραμμή» την εξαίρεση των παλαιότερων εργαζομένων.
Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με το ΑΜΠΕ, τα στελέχη του υπουργείου εκτιμούν ότι, αν γίνει δεκτή στην παρούσα φάση η απαίτηση της Τρόικας για δραστική μείωση των αποζημιώσεων, που θα αφορά όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους, θα προκαλέσει εκτίναξη της ήδη υψηλής ανεργίας, εφόσον η αγορά εργασίας θα στραφεί προς την αντικατάσταση των παλαιών «ακριβών» εργαζομένων με νέους, «φθηνότερους» εργαζόμενους.
Η εξέλιξη αυτή θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για τα κρατικά έσοδα και τη βιωσιμότητα των Ταμείων, εξαιτίας της μεγάλης απώλειας φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και της αύξησης των επιδομάτων ανεργίας. Για τους εργαζομένους που θα προσληφθούν μετά την ψήφιση του νόμου, που θα επικυρώνει τη νέα συμφωνία, θα προβλέπονται, σύμφωνα με τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, αποζημιώσεις, το ύψος των οποίων θα κινείται πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Επί της ουσίας, η αντιπρόταση του υπουργείου Εργασίας είναι μέχρι τα 16 χρόνια προϋπηρεσίας ο εργαζόμενος, όταν απολύεται, να παίρνει 12 μισθούς, όπως είναι και σήμερα.
Από τα 16 χρόνια όμως και πάνω να δίνονται έως έξι επιπλέον αποζημιώσεις, ανάλογα με τα επιπλέον χρόνια που έχει ο εργαζόμενος και με βάση ένα πλαφόν τουλάχιστον 2.000 ευρώ και όχι με βάση τα 586 ευρώ, όπως ζητάει η Τρόικα. Για τους νεοπροσλαμβανόμενους προτείνεται από εδώ και πέρα να ισχύσουν ως ανώτατο όριο αποζημίωσης οι 12 μηνιαίοι μισθοί μέχρι τα 16 χρόνια προϋπηρεσίας.
Σε ό,τι αφορά τις τριετίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν στην κατάργησή τους και θεωρούν ότι το θέμα έχει νομοθετηθεί από το δεύτερο Μνημόνιο και, κατά συνέπεια, έχει κλείσει, η δε επαναφορά του θέματος συνιστά στην ουσία αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Το υπουργείο Εργασίας, από την άλλη, ζητά οι τριετίες να διατηρηθούν και να παραμείνουν ως αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η θέση του υπουργείου Εργασίας είναι πως οι τριετίες έχουν ένα ιδιαίτερα έντονο πολιτικό, κοινωνικό συμβολισμό και γι’ αυτό πρέπει να διατηρηθούν.
newsbomb.gr

Και η Αυστρία υπέρ της συνέχισης της βοήθειας προς την Ελλάδα

Εκτύπωση E-mail ImageΟ καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν τάσσεται υπέρ της συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς, όπως τονίζει σε δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», αν πολλοί δεν θεωρούν σημαντική την αλληλεγγύη, τότε θα πρέπει να έχουν να κάνουν με όλες τις οικονομικές συνέπειες.

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο της εφημερίδας, αυτή η θέση του Β. Φάιμαν επιβεβαιώνεται από μια νέα έρευνα του γερμανικού «Ιδρύματος Μπέρτελσμαν», για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με την οποία, μια τέτοια έξοδος θα μπορούσε να προκαλέσει «πυρκαγιά μεγάλης έκτασης» που θα περιλάμβανε όχι μόνον την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά την παγκόσμια οικονομία. Σε μια τέτοια περίπτωση, η πλούσια Γερμανία θα πρέπει να αντιμετωπίσει κατόπιν, μέχρι το 2020, ζημίες ύψους 137 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στο άρθρο επισημαίνεται επίσης ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Αυστριακός καγκελάριος θα ταχθεί υπέρ των κοινών εγγυήσεων του χρέους και υπέρ της Τραπεζικής Ένωσης, προτάσεις που υποστηρίζονται από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Μπαρόζο, τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μ. Ντράγκι και τον επικεφαλής του Γιουρογκρούπ Ζ.-Κ. Γιούνκερ, αλλά ο κ. Φάιμαν θεωρεί πως η εφαρμογή της ευρωπαϊκής εποπτείας των τραπεζών θα διαρκέσει περισσότερο από δύο μήνες.

Επανειλημμένα, τις τελευταίες εβδομάδες, ο καγκελάριος έχει υποστηρίξει την ανάγκη παράτασης του χρόνου υλοποίησης της δημοσιονομικής εξυγίανσης από την Ελλάδα, διακηρύσσοντας χαρακτηριστικά ότι στους Έλληνες πρέπει να δοθεί «ανάσα», ενώ πρόσφατα, σε συνδιάσκεψη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, τάχτηκε δυναμικά κατά ενός ενδεχόμενου αποκλεισμού της Ελλάδας από την ευρωζώνη και κατήγγειλε, χωρίς να τους κατονομάσει, πως είναι «τσαρλατάνοι», εκείνοι που ζητούν μια έξοδο της Ελλάδας.

Ο Β. Φάιμαν υπονοούσε τα δύο ακροδεξιά κόμματα της αυστριακής αντιπολίτευσης -το Κόμμα των Ελευθέρων και το κόμμα «Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας»- αλλά, προφανώς και τον εταίρο του στον κυβερνητικό συνασπισμό, τον αντικαγκελάριο, υπουργό Εξωτερικών και αρχηγό του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Η.Παναγιώταρος: «Κανένας εμφύλιος δεν υπάρχει στην Ελλάδα… αυτά είναι κινδυνολογίες του συστήματος»


ImageΣε παρερμηνεία των δηλώσεων του αποδίδει τα "περί εμφυλίου στην Ελλάδα" ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής δήλωσε στο BBC ότι, «Στη χώρα έχουν επιβάλλει συνθήκες πολέμου τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών και κυρίως οι εγκληματίες αλλοδαποί, μαζί με τους γνωστούς-αγνώστους κουκουλοφόρους,  που βιαιοπραγούν καθημερινά εις βάρος του ελληνικού λαού». 
Σύμφωνα με τον βουλευτή αυτά που είπε δυστυχώς παραφράστηκαν κατά το δοκούν. Όπως ανέφερε ο Ηλίας Παναγιώταρος «Είπα επίσης και κάτι άλλο – που κόπηκε εξ΄ ολοκλήρου - όταν ρωτήθηκα για τους λόγους που η Ευρώπη… φοβάται την Χρυσή Αυγή. Είπα ότι «η υγιής Ευρώπη των εθνών – και όχι τα αφεντικά που καταδυναστεύουν την Ευρώπη και την Ελλάδα -  δεν έχει τίποτα να φοβάται από
την Χρυσή Αυγή, που είναι πολύ πιο δημοκρατικό κόμμα, από όλους τους δήθεν δημοκράτες».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ν. Δένδιας: «Θα μηνύσουμε το Guardian για τα υποτιθέμενα βασανιστήρια της ΕΛΑΣ»


Εκτύπωση E-mailImageΣτην αντεπίθεση περνά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ανακοινώνοντας στην Βουλή ότι η Ελλάδα θα υποβάλει μήνυση κατά του Guardian σχετικά με δημοσίευμα που ανέφερε ότι συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας βασανίστηκαν κατά την κράτησή τους στη ΓΑΔΑ.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την μηχανοκίνητη πορεία που πραγματοποίησαν οι γνωστοί άγνωστοι στο κέντρο της Αθήνας που είχε ως κατάληξη την σύγκρουση των ατόμων αυτών με πολίτες και μέλη της Χρυσής Αυγής, τον τραυματισμό αρκετών ατόμων αφού οι «επιδρομείς» ήταν κατάλληλα εξοπλισμένοι και ήθελαν να προκαλέσουν όσο το δυνατό περισσότερες απώλειες.  
Η Αστυνομία κλήθηκε να παρέμβει και οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα η σύγκρουση να γενικευτεί και να γίνουν προσαγωγές. Στη ΓΑΔΑ προσήχθησαν 15 άτομα εκ των οποίων
κανένα δεν υπέβαλε μήνυση ή καταγγελία ότι υπέστη βασανισμό. Οκτώ από αυτούς, όταν μεταφέρθηκαν την επομένη στον ανακριτή, διατύπωσαν προφορικώς παράπονα πως τους κακομεταχειρίστηκαν με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να ζητήσει αμέσως ιατροδικαστική έρευνα.

Οι συλληφθέντες κατήγγειλαν  στην βρετανική εφημερίδα Guardian την συμπεριφορά των Αστυνομικών την οποία την παρομοίασαν με αυτή των Αμερικανών δεσμοφυλάκων στις φυλακές του Abu Graib. Φυσικά ο δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας δεν ασχολήθηκε με τις πράξεις των ατόμων αυτών και για τον λόγο για τον οποίο προσήχθησαν.
Οπως ξεκαθάρισε στην Βουλή ο Ν. Δένδιας σχετικά με το δημοσίευμα του Guardian: «Σας το λέω ευθέως ότι θα τον ενάγω, όχι εγώ, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Θα τον ενάγουμε. Δεν μπορεί έτσι να βλάπτεται ηθικά η ελληνική δημοκρατία. Καίμε τους κρατουμένους με αναπτήρα; Υιοθετούνται αυτά τα πράγματα χωρίς να έχουμε στέρεες αποδείξεις; Εγκαταλείψτε την αριστερίστικη λογική της δεκαετίας του ’70».
Την ίδια στιγμή τα ίδια άτομα μετέφεραν τις εμπειρίες τους σε ένα άλλο Βρετανό δημοσιογράφο του BBC
ο οποίος στην ανταπόκριση του παρουσιάζει μόνο την άποψη των "γνωστών-αγνώστων" οι
οποίοι αν και έχουν προσαχθεί στην Αστυνομία και είναι γνωστοί στις αρχές αρνούνται να δείξουν τα πρόσωπα τους.

Στην ανταπόκριση του ο Βρετανός δημοσιογράφος Paul Mason αναφέρεται στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα στην αδυναμία του κράτους να ελέγξει την κατάσταση στην χώρα σχετικά με αυτό το θέμα και την διάψευση της Αστυνομίας για  τις καταγγελίες των γνωστών αγνώστων νεαρών που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα της αστυνομικής βαρβαρότητας.
Φυσικά ο δημοσιογράφος αν και προβάλει τους αναρχικούς στην πορεία που έκαναν να κρατούν στειλιάρι δεν αναρωτήθηκε για τον αληθινό στόχο αυτής της μηχανοκίνητης πορείας.
Επιπλέον ο Βρετανός δημοσιογράφος  δεν ανέφερε το πόρισμα του ιατριδικαστή που εξέτασε τα άτομα που έκαναν τις καταγγελίες. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα που παρήγγειλε ο ανακριτής μετά την
προσαγωγή των 15 αντιεξουσιαστών, διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε υποβλήθηκαν σε ηλεκτροσόκ και σε βασανισμούς με αναπτήρες αφού δεν φέρουν κανένα έγκαυμα.

Το μόνο που καταγράφηκε είναι ορισμένες εκδορές προερχόμενες από την προηγηθείσα συμπλοκή των αντιεξουσιαστών με τις αστυνομικές δυνάμεις, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν και αστυνομικοί.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ζαρούλια: «Οι μετανάστες είναι τρισάθλιοι υπάνθρωποι»!

Πιο σκληρή ακόμα και από τον σύζυγο της Νίκο Μιχαλολιάκο εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια η οποία χαρακτήρισε τους λαθρομετανάστες τρισάθλιους και υπάνθρωπους που κουβαλάνε κάθε λογής αρρώστιες.

Αφορμή γι' αυτό το παραλήρημα ήταν η επίκαιρη ερώτησή της για την ψήφο των ομογενών.

Οι πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Γιάννη Δραγασακη που ήταν στην έδρα ο οποίος ζήτησε τα πρακτικά με τα όσα είπε η κ.Ζαρούλια να πανε στη διάσκεψη των προέδρων προκειμένου η βουλή να πάρει αποφάσεις.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης φώναξε από τα έδρανα «αυτό θέλουμε να κρατηθούν όλες οι φράσεις στα πρακτικά» ενώ η κ.Ζαρούλια επιτέθηκε και κατά του Γιώργου Παπανδρέου κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση Τζέφρι» που ανοιξε το δρόμο για τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.

Ο Ευριπιδης Στυλιανιδης στον οποίον απευθύνονταν η ερώτηση Ζαρούλια δεν θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά και ανέφερε οτι οι απόψεις της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες, και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχθούμε τη λογική των διακρίσεων.

Αίγυπτος: Επειδή δεν φορούσαν μαντίλα, κουρέφθηκαν δύο μαθήτριες από τη δασκάλα τουςImageΑπολύθηκε μία αιγύπτια δασκάλα δεδομένου ότι έκοψε τα μαλλιά δύο 12χρονων μαθητριών της επειδή δεν φορούσαν την ισλαμική μαντίλα. Η Ιμαμ Αμπού Μπακρ Κιλάνι, η οποία διδάσκει φυσική σε σχολείο στη πόλη Κούρνα στην επαρχία του Λούξορ, στα νότια της χώρας, είπε ότι την απέλυσαν από το σχολείο μετά από καταγγελίες από τους γονείς των δύο κοριτσιών.

«Αρχικά ξεκίνησε σαν αστείο με τα κορίτσια, καθώς τους είπα ότι θα κόψω τα μαλλιά τους, αν δεν φορούν μαντίλα», δήλωσε η δασκάλα που, όπως λέει, έχει πάντα καλυμμένο το πρόσωπό της με ένα πέπλο. «Την περασμένη Τετάρτη, ένας από τους μαθητές μου φρόντισε να μου το υπενθυμίσει και μου έδωσε ένα ψαλίδι μέσα από την σχολική του τσάντα. Το πήρα και έκοψα μικρές τούφες από τα μαλλιά των δύο κοριτσιών που δεν υπερέβαιναν τα δυο εκατοστά σε μήκος», τονίζει η Κιλάνι που κατηγορείται επίσης από τις σχολικές αρχές πως ανάγκασε τις δυο μαθήτριες να κάτσουν ακίνητες για δυο ώρες με τα χέρια στο κεφάλι τους.

Την σχετική καταγγελία έκανε ο πατέρας ενός εκ των δύο κοριτσιών, ο οποίος υποστήριξε ότι η δασκάλα ανάγκασε τα κορίτσια να σταθούν όρθια επί δύο ώρες, με τα χέρια πάνω από το κεφάλι και έπειτα τους έκοψε τα μαλλιά.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας του Λούξορ χαρακτήρισε «επαίσχυντη» την πράξη της δασκάλας και δήλωσε ότι έχει ήδη μετατεθεί σε άλλο σχολείο. Οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι η επιτυχία ομάδων όπως της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και των υπερσυντηρητικών  Σαλαφιστών στις κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές δίνει ολοένα και περισσότερο θάρρος στους πλέον συντηρητικούς μουσουλμάνους να προσπαθούν να επιβάλλουν τα πρότυπά τους στους υπόλοιπους Αιγύπτιους.

Το συμβάν αποτελεί έναν ακόμη κρίκο της αλυσίδας μιας σειράς ολοένα αυξανόμενων περιστατικών που συχνά καταλήγουν σε δίκες εναντίον Αιγυπτίων, κυρίων χριστιανών, οι οποίοι κατηγορούνται για βλασφημία. Παράλληλα, έρχεται να προστεθεί σε έναν ήδη φορτισμένο δημόσιο διάλογο σχετικά με το πώς θα ορίζεται ο ρόλος της θρησκείας στο νέο, υπό διαμόρφωση, Σύνταγμα της Αιγύπτου.

Η υπεροχή των ισλαμιστών στην συνταγματική επιτροπή αποτελεί γεγονός που έχει θορυβήσει τόσο φιλελεύθερους όσο και θρησκευτικές μειονότητες.

Ειδικοί δηλώνουν ότι το περιστατικό προκαλεί ανησυχία, αλλά όχι ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς όπως φαίνεται, εντός και εκτός σχολείων το γενικά αίσθημα προστάζει ότι οποιαδήποτε κακομεταχείριση είναι ανεκτή, εάν γίνεται στο όνομα της «προστασίας του Ισλάμ».

Πριν από ένα μήνα, η παραδοσιακή ισλαμική μαντίλα επέστρεψε στη δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου, μετα από δεκαετίες απαγορεύσεων. Η παρουσιάστρια Φατμά Ναμπίλ παρουσίασε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του πρώτου καναλιού της κρατικής τηλεόρασης έχοντας καλυμμένο το κεφάλι και το λαιμό της με ένα μαντίλι και σκούρα ρούχα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συνέλαβαν τη Σέρβα που είχε δραπετεύσει από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού Εκτύπωση E-mail 18-10-2012 15:39:16

 Στα χέρια της αστυνομίας, μαζί με τρεις ακόμα ομοεθνείς της, έπεσε η 40χρονη γυναίκα από τη Σερβία, η οποία είχε αποδράσει τον περασμένο Ιούλιο από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Οι τέσσερις συλληφθέντες ανήκουν στην εγκληματική οργάνωση «Ροζ Πάνθηρες» και συμμετείχαν στη χτεσινή ληστεία σε βάρος κοσμηματοπωλείου στην Αργυρούπολη.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους και κατάφεραν να τους εντοπίσουν σε Αργυρούπολη και Ελληνικό.

Υπενθυμίζεται πως η απόδραση της Σέρβας έγινε στις 12 Ιουλίου του 2012. Η κρατούμενη έπεισε τις γυναίκες-δεσμοφύλακες ότι περιμένει ένα φίλο της να της φέρει χρώματα, προκειμένου να βάψει η ίδια τα γραφεία των φυλακών.

Γυναίκα δεσμοφύλακας, όταν χτύπησε το κουδούνι της εξώπορτας της κεντρικής πύλης των φυλακών, άνοιξε την πόρτα, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά σε άγνωστο άνδρα, ο οποίος με την απειλή όπλου την ακινητοποίησε, άρπαξε την κρατούμενη, επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα και εξαφανίστηκαν.

Η οργάνωση «Ροζ Πάνθηρες» ξεκίνησε τη δράση της από το 2002 λίγο μετά τη λήξη του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.

Είναι πολυμελής ομάδα κακοποιών, άριστα εκπαιδευμένη αφού τα βασικά της στελέχη και οι αρχηγοί τους προέρχονται κυρίως από τις παραστρατιωτικές ομάδες των μισθοφόρων του ΑΡΚΑΝ που δρούσαν παράλληλα με τις σερβικές ένοπλες δυνάμεις.

Στόχος τους είναι κυρίως κοσμηματοπωλεία και γκαλερί με έργα τέχνης ή πολύτιμα χαλιά.

Οι «Ροζ Πάνθηρες» άρχισαν να δρουν στη χώρα μας από το 2005 όταν πέτυχαν να ληστέψουν το καλοκαίρι εκείνου του χρόνου περισσότερα από δέκα κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα, τον Πειραιά και τα προάστια.

Την ονομασία τους την πήραν όταν ξεκίνησαν τη δράση τους το 2001 και αφού έκλεψαν από κοσμηματοπωλείο στο Λονδίνο ένα μεγάλο διαμάντι που έφερε την ονομασία «Ροζ Πάνθηρας».

Η δράση τους έχει πλέον απλωθεί σε όλες τις ηπείρους με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί και μικρότερες ομάδες Σέρβων, στις οποίες συμμετέχουν ακόμα και Αλβανοί κακοποιοί.

Επιπλέον η κύρια ομάδα των «Ροζ Πανθήρων» διαθέτει και μέλη, τα οποία προηγούνται εκείνων που θα κάνουν την ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλεία και και τα οποία εξετάζουν το χώρο ενώ σχεδιάζουν όλη την επιχείρηση με πολλή προσοχή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Οι "σομόν-μεζονέτες" του Στρατού!

 Ποιος αποφάσισε ανακαίνιση μονοκατοικιών στο Άλσος Στρατού!


Την ίδια ώρα που αναζητούνταν πειστικά ισοδύναμα για την τρόϊκα, ώστε να υπάρξει και πειστική επιχειρηματολογία για να μην περάσουν οι νέες μειώσεις μισθών το ΓΕΣ συνέχιζε και συνεχίζει κανονικά την ανακαίνιση μεζονετών στο Άλσος Στρατού.!!!

Είναι οι …σομόν μεζονέτες που βλέπετε στην φωτογραφία. Πρόκειται για έξι μονοκατοικίες που βρίσκονται μέσα στο Άλσος Στρατού στο Γουδή. Παλιά πετρόχτιστα σπίτια έχουν υποστεί σημαντικές εργασίες ανακαίνισης και προορίζονται για να χρησιμοποιηθούν από στελέχη των ΕΔ που θα έρχονται στην Αθήνα για υπηρεσιακούς ή ιατρικούς λόγους.

Γιατί καμμία ἀπεργία δέν ἔχει ἀποτέλεσμα;

Γιατὶ χρησιμοποιεῖται ἐν τελῶς γιὰ ἐκτόνωσιν κι ὄχι γιὰ νὰ ἐπιφέρῃ κάποιον ἀποτέλεσμα!
Ναί, δέν τό γνωρίζαμε; Καί γιατί αὐτοί πού δέν ἔχουν κανέναν φραγμό τό γνωρίζουν;
Ὅταν πρὸ μερικῶν ἐτῶν, σὲ παρέα φίλων φιλ-ἀπεργῶν, ἔθεσα τὸ συγκεκριμένον ἐρώτημα, μὲ περιγελοῦσαν.
Τοὺς ἐξουγοῦσα πὼς μία ἀπεργία γιὰ νὰ ἀποδόσῳη πρέπει νὰ ἔχῃ συνέχεια καὶ κατ’ ἐπέκτασιν συνέπεια.
Κι ἐκείνοι παρέμεναν στὰ μονοήμερα καφεδάκια τοῦ Συντάγματος.
Σήμερα, ποὺ ἔχουμε δεῖ ὅλες τὶς μορφὲς τῶν μονοημέρων ἀποχῶν, ἀπεργιῶν, περιπάτων, ξαναρωτῶ.
Θά ἐπιτύχῃ τίποτα ἐτοῦτο τό σύστημα; Μά δέν ἔχει ἀποδείξει σέ ὅλους μας πώς ἔτσι, μέ αὐτόν τόν τρόπο, δέν ἐπιτυγχάνεται κάτι; Πόσες πιά κλωτσιές πρέπει νά φᾶμε γιά νά συνειδητοποιήσουμε πώς μέ αὐτόν τόν τρόπο, τῶν συνδικαλιστῶν, δέν γίνεται;
Φιλονόη.
Υ.Γ. Οἱ συνδικαλιστὲς τὸ γνωρίζουν. Ἄλλως τέ, ὅταν παίξουν καλὰ τοὺς ῥόλους τους, πάντα τοὺς περιμένει μία ἀναπαυτικὴ θεσοῦλα στὰ ἕδρανα τῆς βο(υ)λῆς. Λέτε νά μήν ἔχῃ κάποιαν δόσιν ἀνταλλακτικότητος ὅλο αὐτό; Μήπως ἔφθασε ὁ καιρός νά πᾶνε μονίμως πρός …ἀνάπαυσιν; 

Όλο το παρασκήνιο με την κρίση του Estelle και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Η κρίση με το ιστιοφόρο Estelle και την επιβίβαση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώθηκε χθες, αλλά στην πραγματικότητα έχει ξεκινήσει από το βράδυ της Δευτέρας.

Το Onalert αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο του χειρισμού της κρίσης που ενδέχεται να κλιμακωθεί.

Το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, βρισκόταν στη Μεγάλη Βρετάνια, για την εκδήλωση του International Herald Tribune. Μαζί του και οι υπουργοί Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Λίγο μετά τις 21.00 , ο Παναγιωτόπουλος δέχτηκε τηλεφώνημα από τον επικεφαλής της γενικής γραμματείας της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο. Τον ενημέρωσε ότι ελληνικό μισθωμένο σκάφος βρίσκεται στο Καστέλι της Κρήτης, έτοιμο να αποπλεύσει για τη Γάζα , μεταφέροντας και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, ο οποίος με τη σειρά του επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μπαλτάκο. Αμέσως μετά έδωσε εντολή στον Παναγιωτόπουλο να μεταβεί στο ΥΕΘΑ και στον Δένδια να πάει στο γραφείο του Τ.Μπαλτάκου στη Βουλή. Και βέβαια να ενεργοποιηθεί και το υπουργείο Ναυτιλίας.

Το σχέδιο που καταστρώθηκε στα γρήγορα είχε δύο στόχους:
  • O πρώτος να μην επιτραπεί σε καμία περίπτωση στο σκάφος Estelle ,το οποίο ήδη παρακολουθείτο , να “δέσει” σε λιμάνι της ελληνικής επικράτειας.
  • O δεύτερος να αποτραπεί οποιοδήποτε σκάφος με ελληνική σημαία να ταξιδέψει προς τη Γάζα.
Για την επίτευξη και των δύο στόχων ενεργοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα.

Στο Καστέλι ο καπετάνιος του σκάφους ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να αποπλεύσει μέχρι νεοτέρας. Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο απόπλους θα απαγορευόταν οριστικά. Γι΄ αυτό και αποβιβάστηκαν χωρίς από κει και πέρα να είναι γνωστό τι έκαναν και πως τελικά βρέθηκαν στο Estelle,το οποίο μέχρι και χθες το μεσημέρι παρέμενε σχεδόν ακινητοποιημένο στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Το πιθανότερο είναι ότι έφθασαν εκεί με άλλο ταχύπλοο σκάφος.Το σκάφος που είχαν μισθώσει απέπλευσε το μεσημέρι από το Καστέλι για τη Κω ,παρακολουθούμενο από το Λιμενικό.

Η επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι επιβαίνουν στο Estelle, έγινε  το μεσημέρι και από εκείνη την ώρα η υπόθεση παρακολουθείται στενά, από την τετράδα Παναγιωτόπουλου-Δένδια-Μουσουρούλη και Μπαλτάκου.

OI AΝΑΡΧΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑ, ΕΙΝΑΙ... ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ (Τ)ΣΥΡΙΖΑ!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/oi.html#ixzz29efhlDkA


Σταθάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Οι αναρχικοί δεν είναι άκρα, δέχονται την ελευθερία του λόγου!

Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν το κρύβουν πως είναι κατ΄ουσίαν οι προστάτες των αντιεξουσιαστών - αναρχικών και των λοιπών μπαχαλάκηδων. Κι όλα αυτά στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης και του λόγου βεβαίως. Τρανές αποδείξεις τα χθεσινά λεγόμενα δυο εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεόραση.

Αρχικά, ο Γιώργος Σταθάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στην εκπομπή «Ανατροπή» στο Mega: «Το άκρο είναι ένα. Διότι όλο το άλλο σύστημα, περιλαμβάνω και τους αναρχικούς, αποδέχονται -μέχρι και τους αναρχικούς- δύο κανόνες οι οποίοι αποτελούν τον συνδετικό ιστό της κοινωνίας μας: την ελευθερία της τέχνης πάνω από όλα, αδιαπραγμάτευτη και του λόγου, αδιαπραγμάτευτη! Αυτό το οποίο συνδέει την κοινωνία μας είναι οι πολιτικές ελευθερίες.»

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε στην χθεσινή εκπομπή NETWEEK ότι η Αστυνομία στα πρόσφατα επεισόδια στο Σύνταγμα παγιδεύει τους "κοινωνικούς αγωνιστές", φορτώνοντας τους στα σακίδια πέτρες και μολότωφ. Να σημειωθεί ότι την επόμενη μέρα στα δικαστήρια αυτοί που προσέγγιζαν τους κατηγορούμενους, δηλώνοντας τους να μην φοβούνται για καταδίκη ήταν (ποιοι άλλοι;) οι γνωστοί δικηγόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Προκαλούν το γέλιο οι... υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου, οι οποίοι είναι αυτοί που πρωτοστατούν (ανεπιτυχώς) σε κάθε αντισυγκέντρωση και προσπάθεια μπλοκαρίσματος κάθε νόμιμης πολιτικής δράσης της Χρυσής Αυγής. xryshaygh

stoxos.gr

ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ - ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝΑρμενία: Στρατιωτική άσκηση με νόημα


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defence-point.gr

«Καμπανάκι» για το Αζερμπαϊτζάν αποτέλεσε μία από τις τελευταίες ασκήσεις του Αρμενικού Στρατού. Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ανώτατος αξιωματικός της Αρμενίας, η άσκηση προσομοίωνε επίθεση στις εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε περίπτωση πολέμου.
Η άσκηση είχε διάρκεια 13 ημερών, έλαβε χώρα σε διάφορες περιοχές της Αρμενίας και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, κυρίως σε επίπεδο επιτελικού σχεδιασμού και περιελάμβανε κινητοποίηση 40.000 στελεχών και πολύ μεγάλου αριθμού εφέδρων.