Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ – ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ – ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΟΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑΑΘΗΝΑ 22-10-2012.

Βυσσοδομήστε εχθροί της Ελλάδος, από τη γη των ηρώων έως την αλαζονική προσωρινή υπερδύναμη και από την πολιτική και πνευματική τάχα ηγεσία έως τους προσωρινούς μας γείτονες. Κάντε το διότι είναι η τελευταία σας ευκαιρία πριν τη συντριβή των ονείρων σας. Πολιτικάντηδες γραικύλοι, συνδικαλιστές, ψευτοκαθηγητές και άλλοι ακόμη αντιρατσιστές και «αντιφασίστες», κεκαλυμμένοι δηλαδή ανθέλληνες, από την μια ωρύονται για την εντυπωσιακή άνοδο του ελληνικού εθνικισμού και από την άλλη μεριάζουν μπροστά στον διεθνιστικό νεοταξισμό και τα τσιράκια του που χιμούν να μας πάρουν τη γη κάτω από τα πόδια μας. Πατρίδα, εθνική περιουσία και Τιμή.

Οι ψεύτικοι διασώστες λένε στην ψεύτικη ελληνόφωνη εξουσία να μην βάλει χέρι στις πολυαγαπημένες τους τράπεζες, τους ναούς της παγκόσμιας εξουσιαστικής συμμορίας, αλλά να αντισταθμίσουν την θυσιαστική προσφορά στον νεοταξικό μινώταυρο με νέους αιμάτινους φόρους από τον ελληνικό λαό. Η Τουρκία συνεχίζει τις κατακτητικές υπουργικές της επισκέψεις έως την πρωτεύουσα του κατειλημμένου προτεκτοράτου που τελεί άνευ εθνικής κυριαρχίας, μιλώντας άνευ ουδεμίας κυβερνητικής και καθεστωτικής αντιστάσεως για μοιρασιά του γεωφυσικού μας πλούτου. Μοιρασιά που οι δωσίλογοι των Αθηνών έχουν δρομολογήσει προ καιρού. Και στις ΗΠΑ των ατιμώρητων εισβολών εναντίον ελεύθερων εθνών είδαμε να αναδύεται πνευματική και αριστερή αντίσταση ενάντια στον «κακό» ελληνικό εθνικισμό.

Λοιπόν, τα ψέματα τελείωσαν. Το πρόσωπο του εχθρού των Ελλήνων φωτίστηκε πλήρως. Ο πρώτος μας εχθρός είναι ο εσωτερικός. Είναι εκείνοι οι σφετεριστές της ελληνικής εξουσίας που επέτρεψαν την εισβολή του ανθελληνισμού αδυνατίζοντας τις γραμμές αμύνης και τα γεωπολιτικά μας πλεονεκτήματα από τη μέσα γραμμή των συνόρων. Από τον εισβολέα άλλωστε δεν ζητάς ποτέ ευθύνες. Απλώς τον πολεμάς, τον νικάς και γίνεσαι εσύ ισχυρός καταλαμβάνοντας τη δική του θέση. Από την δική σου εξουσία όμως απαιτείς μια πολιτική συμπεριφορά προασπίσεως των λαϊκών δικαίων και διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής. Απαιτείς ένα πολιτικό σχεδιασμό για την διαφύλαξη της ενότητος και της εθνοφυλετικής φυσιογνωμίας του λαού παράλληλα με την επέκταση κι όχι τη συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας.

Κυρίαρχο ζητούμενο σήμερα καθίσταται η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας των Ελλήνων και η σύμπτυξη ενιαίου αρραγούς μετώπου. Το άμεσα σταμάτημα της σπατάλης των δυνάμεων του ελληνικού έθνους στη στείρα και πλαστή αντιπαράθεση αντιπολιτευτικών τάχα γραμμών προάσπισης πατρίδος και λαού. Η πατρίδα και ο λαός έχουν ανάγκη από την γόνιμη εργασία επάνω σε ένα σταθερό πρόγραμμα ανάπτυξης και προόδου που θα έχει σφραγίδα ελληνική τόσο στην έμπνευση όσο και στην πράξη. Η Ελλάς δεν υπηρετείται από αντιπαραθέσεις αλλά από συνθέσεις γεμάτες πατριωτικό παλμό και εθνικό φιλότιμο. Το Έθνος έχει ανάγκη και αποστολή μέγιστη να υπερασπιστεί την μοναδικότητα και την εθνική του αυτοτέλεια στηριζόμενο στα δικά του γεννήματα με σκοπό την αδιατάρακτη πορεία ανόδου δυνάμεως και πολιτικής επιρροής.

Το Εθνικοκοινωνικό Κίνημα κινείται με σταθερό προσανατολισμό και προσήλωση στην κατεύθυνση του δόγματος ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ, ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ, ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΟΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Το Έθνος ορίζεται σαφώς ως την υπέρτατη πολιτική οντότητα της φυλής που σχεδιάζει και εργάζεται ως ένα σώμα για την επίτευξη του κοινού στόχου με βάση τις αποφάσεις που έχουν παρθεί ανά τομέα πολιτικής δραστηριοποίησης. Οι αποφάσεις αυτές είναι το αποτέλεσμα της υποδείξεως της λαϊκής κοινότητας που απαρτίζεται από τους πολίτες με βάση την εθνοφυλετική καθαρότητα αίματος, σκέψεως και πίστης στις παρακαταθήκες του Ελληνισμού. Το Ελληνικό Έθνος χρειάζεται ταυτόχρονα ελληνικό αίμα, καρδιά, ψυχή και νου. Αυτός είναι ο ολοκληρωμένος Έλληνας του Εθνικοκοινωνικού Κινήματος που δύναται να απαρτίζει τη βάση ελέγχου και ανάδειξης της εθνικολαϊκής εξουσίας.

Οι δημοκρατικές τάχα επιφάσεις φιμώσεως της πολυφωνίας ως κατηγορία ενάντια στον εθνικισμό μας δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά μονάχα την πρόφαση για την κάλυψη των αμαρτιών όσων αντιστρατεύονται την ισχυροποίηση της Ελλάδος. Η υποτιθέμενη πολυφωνία είναι το οχυρό των δειλών και των προδοτών που δεν έχουν την ανδρεία να σηκώσουν εθνικό ανάστημα είτε γιατί δεν το διαθέτουν καν είτε γιατί εργάζονται για συμφέροντα ξένα. Πως είναι όμως δυνατόν να πορευτεί μια οικογένεια αν το κάθε μέλος ακολουθεί τη δική του γνώμη για το ίδιο ζήτημα που απασχολεί το μέλλον ολόκληρης της οικογένειας και με την πρώτη ευκαιρία τίθεται στο πλευρό εκείνων που ορέγονται να της πάρουν το σπίτι; Αυτό είναι παντελώς αδύνατον. Ή τα μέλη της οικογένειας θα λάβουν τα καλύτερα στοιχεία βγάζοντας στο τέλος μια πάγια γνώμη ή οι αιρετικές γνώμες θα πνίξουν την οικογένεια.

Η Ελλάς είναι μια ενιαία και αδιαίρετη Εθνική Ενότητα και Ιδέα. Είναι Δεσμός Αίματος και φυλετικό άβατο. Δεν προσφέρεται μήτε σε εφιάλτες μήτε σε αλλοφύλους. Δεν παραδίδεται ποτέ μήτε σε τόκους μήτε σε λόγχες. Έχει μια συγκεκριμένη αποστολή. Να διαφυλάξει την κοινωνία και τον πολιτισμό της και να ανοίξει νέες οδούς διελεύσεως για το λαό της. Να διατηρήσει τους μηχανισμούς βούλησης και επιλογών στη διάθεση των Πιστών Πολεμιστών του Φυλετικού Άβατου. Να εργαστεί σαν ένα Σώμα και μια Ψυχή ενάντια σε σάπιους διεθνιστές και εξουσίες. Μεγάλη Ελλάδα, Ελεύθεροι Έλληνες και Ελληνική Εξουσία με μπροστάρη τον Εθνικοκοινωνισμό.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


    

 
 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ SPETSNAZ KAI GRU ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΥΚΑΣΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝΣφαγή ισλαμιστών στον ρωσικό Καύκασο - Spetznaz και GRU σε δράση (vid)


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.gr

         
Σε σφαγή ισλαμιστών τρομοκρατών από ρωσικές ειδικές δυνάμεις Spetznaz και ομάδων GRU, εξελίχθηκε η επιχείρηση εκκαθάρισης που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις ασφαλείας σε περιοχές του βόρειου Καυκάσου.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή (ΝΑΚ) της Ρωσίας 49 ισλαμιστές τρομοκράτες μεταξύ των οποίων και τρία ηγετικά στελέχη μαζί με το επιτελείο του σκοτώθηκαν σήμερα στην επιχείρηση που ξεκίνησε μέσα στην νύχτα και στην οποία συμμετείχανσ συνολικά 450 μέλη των ειδικών μονάδων.
"Η συντονισμένη επιχείρηση επέτρεψε να τεθεί τέρμα στη δράση αρκετών αρχηγών συμμοριών, μελών συμμοριών και των συνεργών τους, πλήττοντας σημαντικά το σύστημα στο οποίο επιχειρούσαν", σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής. Στην επιχείρηση έλαβε μέρος προσωπικό από διάφορες μονάδες όπως το 431 Τάγμα της δύναμης VMF (Spetznaz) που έχουν έχουν μεγάλη πολεμική εμπειρία σε επιχειρήσεις κατά των ανταρτών.

Πάγκαλος: Να πάμε όλοι με τον Σαμαρά (και μετά να πάτε όλοι στον αγύριστο!)


Η μόνη διέξοδος είναι η στήριξη στη κυβέρνηση και στον Αντώνη Σαμαρά τονίζει ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος χαρακτηρίζει «έκπληξη» την εικόνα που έχει παρουσιάσει ο πρωθυπουργός ενώ επιτίθεται για ακόμα μια φορά στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον ως «συγκυριακό προϊόν». Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφέρει ότι η μέχρι τώρα πορεία του πρωθυπουργού «είναι έκπληξη. Διότι και για λόγους πολιτικής προέλευσης και με βάση τι είχε προηγηθεί πίστευα ότι θα δυσκολευθεί πολύ να διαμορφώσει ένα συναινετικό κλίμα των κομμάτων που τον στηρίζουν. Μέχρι στιγμής ωστόσο δημιουργεί ελάχιστες αφορμές για κριτική. Με βάση λοιπόν το έργο που βλέπω ως τώρα θα έλεγα «όλοι μαζί με τον Σαμαρά, διότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος».
Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι είναι απαραίτητο να γίνουν ριζικές αλλαγές για να μην γίνει η χωρα το πειραματόζωο της Ευρώπης: «Εμείς δεν εφαρμόσαμε ποτέ όσα μας ζητήθηκαν γιατί είμαστε ανίκανοι και γιατί συνεχίζει να υπάρχει το φαυλοκρατικό πελατειακό κράτος. Μπορούμε να απολύσουμε μερικές δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους; Να κλείσουμε τους άχρηστους οργανισμούς; Να απελευθερώσουμε τα κλειστά επαγγέλματα αδιαφορώντας για τις πιέσεις των συντεχνιών;»
Τονίζει μάλιστα ότι είναι απαισιόδοξος για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ – ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΤΟ ΔΝΤ ! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_8684.html#ixzz29v8eKATU


Η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να καταγγείλει τους ομογενείς με τα 600 δις ομόλογα, όταν οι
δανειστές μας επί 2 χρόνια μάς δίνουν… αέρα κοπανιστό

Για μια ακόμη φορά οι πολιτικοί μας ταγοί παίζουν άσχημο παιχνίδι στις πλάτες του λαού. Κρύβουν την αλήθεια από τον κόσμο και συνεχίζουν να συνομιλούν με την τρόικα-φούσκα, υποκύπτοντας στις εξωφρενικές απαιτήσεις της. Το παιχνίδι είναι σικέ και προδιαγράφει την καταστροφή της χώρας.Η ελληνική κυβέρνηση σέρνεται πίσω από τις εκβιαστικές απαιτήσεις των τροϊκανών, οι οποίες διαλύουν την κοινωνία και τη χώρα.

Το έγκλημα έγκειται στο ότι οι συνομιλίες διεξάγονται με το ΔΝΤ και τον σκληρό εκπρόσωπό του Τόμσεν, την ώρα που το ΔΝΤ είναι χωρίς φράγκο! Είναι ένας χρεοκοπημένος οργανισμός ο οποίος πήρε παράταση ζωής από την ημέρα που ο Γ. Παπανδρέου έμπασε το Ταμείο στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδος! Η κίνηση Παπανδρέου να αναγορεύσει σε σωτήρα της χώρας μας ένα …μαγαζάκι λίγο πριν αυτό βάλει λουκέτο, πρόσφερε παράταση ζωής στο ΔΝΤ, όχι όμως και στην Ελλάδα.

Η αλήθεια είναι ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να διασωθεί από την δική του χρεωκοπία, παρά το όποιο…οξυγόνο του παρέχει η μικρή χώρα μας. Έτσι, σήμερα το Διεθνές Ταμείο, πρακτικά είναι ένας ημιθανής οργανισμός και αυτό η ελληνική κυβέρνηση ενώ το γνωρίζει, το αποκρύπτει παντελώς από τον λαό. Το ΔΝΤ, δεν έχει φράγκο και επειδή από την δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα, θα κληθεί να καταβάλει τα 10 δις όπως ορίζει η συμφωνία, χρήματα τα οποία δεν έχει, έχει αναλάβει για λογαριασμό του ρόλο, ο σκληρός Τόμσεν! Ναι, ο κ. Τόμσεν εμφανίζεται ολοένα πιο απαιτητικός, αδιάλλακτος, παίζοντας συγκεκριμένο παιχνίδι-μπλόφα: θέλει να κερδίσει χρόνο για το Διεθνές Ταμείο αλλά και για την Αμερική. Ας θυμηθούμε τι έχει πει ο Ομπάμα: «Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ μέχρι τις αμερικάνικες εκλογές». Παράλληλα, ο κ. Τόμσεν ζητεί διαρκώς και εκβιαστικά, νέα απίστευτα μέτρα, όχι μόνο για να αρπάξει ό,τι μπορεί περισσότερο αλλά και για να βρει μια αφορμή να τα.. σπάσει μια ώρα αρχύτερα και να την.. «κάνει» από τον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδος. Απλά τραβάει τον χρόνο προς τις αμερικάνικες εκλογές, για να βγει Πρόεδρος των ΗΠΑ, να συρθεί η χώρα μας πίσω από τους νέους παραλογισμούς του και να πάει σιγά-σιγά η …βαλίτσα μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Η Ελλάδα, μέσω αυτής της τακτικής, είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να πάρει τη δόση των 31,5 δις ευρώ, ενώ είναι αμφίβολο εάν θα την πάρει, ακόμη και στις αρχές Δεκεμβρίου. Ήδη ο κ. Στουρνάρας, δήλωσε ότι «εάν δεν πάρουμε την δόση, θα πεθάνουμε από ασφυξία»! Η χώρα επί τόσους μήνες ζει με τα δικά της αποθέματα. Οι τροϊκανοί με απειλές και εκβιασμούς, στοχεύουν να πάρουν τα πάντα από την Ελλάδα, και όλα αυτά χωρίς να έχουν φράγκο, προσφέροντας… αέρα κοπανιστό! Υποτίθεται ότι θα δώσουν στη χώρα μας 31,5 δις ευρώ, τα οποία τελικά δεν θα δοθούν μονομιάς, όπως διαβεβαιώνουν -και πάλι ψευδώς- οι πολιτικοί μας, αλλά με το σταγονόμετρο, για να επιστραφούν άμεσα, με το γνωστό τρόπο, στους ίδιους τους δανειστές!

Πριν από 15 μέρες είχαν κάνει την εμφάνισή τους οι ομογενείς της END που δήλωναν ότι θα εξαγοράσουν το χρέος της χώρας με 600 δις δολάρια, κατατεθειμένα σε ομόλογα σε Τράπεζα του Καναδά. Το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος δακτυλόδειξε τους συγκεκριμένους ως απατεώνες που υπόσχονταν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Επί τρία χρόνια όμως, αέρα κοπανιστό μάς πουλάνε με τα δήθεν δάνειά τους οι της τρόικας και του ΔΝΤ. Και ενώ το πολιτικό σύστημα και η σημερινή κυβέρνηση, γνωρίζει σε ποια λαμόγια έχει μπλέξει τον ελληνικό λαό, συνεχίζει να τον εμπαίζει και να μην λέει την αλήθεια. Κρύβει από τους Έλληνες πολίτες ότι το ΔΝΤ είναι μια χρεωκοπημένη περίπτωση που δεν έχει φράγκο στα ταμεία του και δεν δίνει χρήμα για την διάσωση της χώρας!

Ο οικονομολόγος Γιώργος Αδαλής έχει ήδη αποκαλύψει τον ρόλο των δανειστών της Ελλάδος: «Από τα 120 δις ευρώ που υποτίθεται πήραμε και αυτά που παίρνουμε, δεν είναι χρήματα πραγματικά, δεν υπάρχουν πουθενά. Και το λέω ευθαρσώς. Όταν υπάρχει μια δανειοδότηση-μαμούθ, υπάρχουν κάποια κεφάλαια που είτε λέγονται δυνατά κεφάλαια είτε λέγονται ισχνά κι αναιμικά. Διότι αυτός που θα σου δώσει 120 δις , επί της ουσίας έχει κάποια κεφάλαια αλλά υπολογίζει από κάποια άλλα που λιμνάζουν και τις αποδόσεις τους. Για την περίπτωση της Ελλάδας δεν υπήρξε ούτε ένα ευρώ πραγματικό χρήμα που να βρισκόταν κατατεθειμένο σε έναν λογαριασμό Τράπεζας, αλλά όλα ήταν λογιστικές αλχημείες ποσών που δεν υπήρχαν αλλά τα εμφανίζανε να υπάρχουν σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Αυτοί δηλαδή παίρνανε «αέρα» και το εμφανίζανε σε συγκεκριμένες στιγμές ως χρήμα! Και αυτό τον «αέρα» έπρεπε κάποιος να πάει να τον πληρώσει. Ποιος θα τον πλήρωνε; Ο κρατικός προϋπολογισμός της Ελλάδας. Πληρώνουμε για χρήματα που δεν έχουμε πάρει ποτέ. Για αέρα κοπανιστό»!

ΚΑΖΑΚΗΣ: «ΠΛΑΣΤΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ»
Ο οικονομολόγος κ. Καζάκης επισημαίνει για την μπλόφα του ΔΝΤ: «Το ΔΝΤ δεν έχει τίποτε δικό του εκτός από αποθεματικά χρυσού, τα οποία τα έχει αντιστοιχίσει σε SDR, σε ειδικά τραβηχτικά δικαιώματα. Δηλαδή είναι πλαστό το χρήμα, δεν υπάρχει»!


ΤΟΜΠΡΑΣ: «ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟ»
Ο οικονομολόγος κ. Τόμπρας, είπε για το ΔΝΤ: «Το ΔΝΤ ήταν ήδη χρεωκοπημένο πριν μπει στον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδος. Δεν έχει χρήματα. Δανείζεται και δανείζει. Ο Παπανδρέου του πρόσφερε βοήθεια όταν το έβαλε στην τρόικα».


Με αυτή την πολιτική απάτη θέλουν οι πολιτικοί μας ταγοί για να σώσουν την Ελλάδα; Οι οικονομολόγοι και αναλυτές μίλησαν, εμείς όμως οι αδαείς ρωτάμε: σε τι διαφέρει το ΔΝΤ από τους ομογενείς της END; Αέρα κοπανιστό μας δίνει το ΔΝΤ και παίρνει πίσω χρήματα του ελληνικού λαού, χρεόγραφα, συναλλαγματικές 600 δις δολαρίων είχαν στα χέρια τους οι ομογενείς της END! Οι πολιτικοί μας ταγοί όμως προτίμησαν το ΔΝΤ, τον μακρύ βραχίονα της Αμερικής ώστε να βάλουν χέρι στην χώρα μας και να αρπάξουν τον πλούτο της, παραμυθιάζοντας τον λαό ότι θα μας σώσουν!!!

του Μάκη Βραχιολίδη

Πηγή

Χρήστος Παππάς: “Η Ιστορία θα μας κρίνει”Χρήστος Παππάς: “Η Ιστορία θα μας κρίνει”
Συνέντευξη του Συναγωνιστή και κοινοβουλυετικού Εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά στην εφημερίδα "ΧΡΗΜΑ PLUS", Σάββατο 20 Οκτωβρίου.
του Μάκη Τουμάση
Κύριε Παππά, την παρελθούσα εβδομάδα πρωταγωνιστήσατε σε επεισόδια που είχαν σχέση με το θεατρικό έργο που πρόσφατα "ανέβασε" Αλβανός σκηνοθέτης στο θέατρο "ΧΥΤΗΡΙΟ". Η εθνικότητα ήταν αυτή που πυροδότησε την οργή σας και για το Θέατρο ως Τέχνη αυτό το στοιχείο είναι ελέγξιμο και κολάσιμο;
Προσκληθήκαμε από οργανώσεις συμπατριωτών μας, Ελλήνων Χριστιανών Ορθοδόξων, οι οποίοι, δικαίως, διαμαρτύρονταν για το περιεχόμενο της παράστασης. Είναι πάγια θέση της Χρυσής Αυγής ότι καμία από τις αναγνωρισμένες στη χώρα μας θρησκείες δεν πρέπει να καθυβρίζεται. Αυτό είναι διαχρονικά το ήθος των Ελλήνων. Όμως ως Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι, πρώτον, και ως βουλευτές εκλεγμένοι από τον Ελληνικό λαό, δεν μπορούμε να καθόμαστε άπραγοι όταν κάποιοι θεωρούν ότι κάνουν τέχνη παραχαράσσοντας και προσβάλλοντας το πρόσωπο του Θεανθρώπου και της Πίστεώς μας. Έχουμε λοιπόν καθήκον να προασπίσουμε την Πίστη μας, την Πίστη των γονέων μας, και την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας. Εάν κάποιοι θεωρούν ότι με τον μανδύα της τέχνης μπορούν να διαδίδουν τις ιδεοληψίες τους, θα πρέπει να συμμορφωθούν με τα όσα οι νόμοι του κράτους επιτάσσουν, δηλαδή το σεβασμό στην κρατούσα θρησκεία που είναι η Ελληνική Ορθόδοξη πίστη μας.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά τη Τρόικα και τις απορρέουσες υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα μας, πώς αξιολογείτε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης και τη προοπτική της χώρας μας στα επόμενα χρόνια;
Για ποιες πρωτοβουλίες μιλάτε; Η τρικομματική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εκτελεί όσα διατάσσουν οι δανειστές των κομμάτων της. Οι δανειστές δεν δάνειζαν, κύριε Τουμάση, τον Ελληνικό λαό. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι αυτό. Δάνειζαν τα κόμματα για να πλουτίζουν τα κομματικά τους στελέχη, για να καλοπληρώνονται οι μεγαλοεργολάβοι και για να εξαγοράζονται οι ψήφοι του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ποιες πρωτοβουλίες πήραν υπέρ του Ελληνικού λαού; Την μετατροπή των μισθών και των συντάξεων σε φιλανθρωπικά επιδόματα;

Φωτογραφικό αφιέρωμα στη 12η Γιορτή Ελληνικής Νεολαίας

Στιγμιότυπα από τη φετινή συγκλονιστική εκδήλωση του Μετώπου Νεολαίας με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από την κήρυξη των νικηφόρων Βαλκανικών Πολέμων.

Εθνικιστικό Βιβλιοπωλείο

Άφιξη Αρχηγού Χρυσής Αυγής

10.000 Έλληνες παρόντες

Η Σημαία μας


Ομιλία εκπροσώπου Τύπου, Η. Κασιδιάρη

Ομιλία Γενικού Γραμματέα Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου


Εθνικός ύμνος..http://www.xryshaygh.com
 

Λίβανος: Δολοφόνησαν το αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών

Η έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο αρχηγός ασφαλείας Βασάμ Ελ Χασάν, να σκοτωθούν άλλα οκτώ άτομα και να τραυματιστούν πάνω από εβδομήντα. Η βομβιστική επίθεση έγινε στην περιοχή Eşrefiyeόπου είναι το κέντρο του κόμματος των αντι-φαλαγγιτών. Στόχος ήταν ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Λιβάνου. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Την επίθεση καταδίκασε η οργάνωση «Χεζμπολάχ».

--
 

Δελτίο Τύπου για τις δηλώσεις του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη ΣιατίστηςΣε απάντηση των δηλώσεων του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Σιατίστης, τον ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το πολιτικό μας πρόγραμμα, το οποίο εκδόθηκε το 1992: "η Χρυσή Αυγή στηρίζει την Ορθοδοξία σαν απαραίτητο συστατικό του Έθνους μας και στοχεύει στην ανάδειξη του εθνικού χαρακτήρα της Εκκλησίας και στην αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης με Ελληνορθόδοξες αρχές και ιδανικά".
Επίσης τον πληροφορούμε ότι η Χρυσή Αυγή ουδέποτε έκανε πολιτική, πραγματοποιώντας "χριστεμπόριο", όπως πλείστοι πολιτικοί με φωτογραφίες σε λιτανείες κλπ. Η παρουσία μας στη συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατόπιν προσκλήσεως των οργανωτών της διαμαρτυρίας. Μας αδικεί με όσα είπε και μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας Ιεράρχης πολιτικολογεί εναντίον συγκεκριμένου κόμματος, ενώ δε λέει λέξη για κόμματα και πολιτικούς που δηλώνουν ευθέως άθεοι, βλάσφημοι και ανήκουν σε σκοτεινές λέσχες, μυστικές εταιρείες και δόγματα.
Τελειώνοντας δηλώνουμε ότι η Χρυσή Αυγή στηρίζει την Ορθοδοξία σαν συστατικό της εθνικής μας ταυτότητος και το ποιος πιστεύει ή όχι δεν θα το κρίνει κανένας σ' αυτόν τον κόσμο, αλλά ο Θεός. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις όποιες απειλές δηλώνουν ότι δέχονται οι άνθρωποι της Μητροπόλεως Κοζάνης, με τις οποίες φυσικά δεν έχουμε καμία σχέση.
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου,,..http://www.xryshaygh.com

Στο λιμάνι του Ασντοτ το Estelle! - Ισραηλινοί κομάντος το κατέλαβαν και συνέλαβαν τους ακτιβιστές

- Ισραηλινοί κομάντος ανέβηκαν στο σκάφος, 31 μίλια από τις ακτές της Γάζας
- "Δεν έγινε χρήση βίας ", σύμφωνα με εκπρόσωπο των ισραηλινών αρχών
- Χάθηκε η επικοινωνία - Δείτε τι έγραψαν νωρίτερα στο twitter ακτιβιστές μέσα απο το πλοίο
- Ανάμεσα στους επιβαίνοντες 5 Ελληνες μεταξύ των οποίων δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
- Δείτε φωτογραφιες

Το φινλανδικό πλοίο Estelle, στο οποίο επιβαίνουν φιλο-παλαιστίνιοι ακτιβιστές που προσπάθησαν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, αναχαιτίστηκε σήμερα το πρωί χωρίς τη χρήση βίας από το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό, όπως ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ.

"Το πλοίο αναχαιτίστηκε σήμερα το πρωί χωρίς να υπάρξουν βίαια επεισόδια", επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ


Συναγωνιστές, Συναγωνίστριες.
Η λυσσαλέα επίθεση που δέχεται το Εθνικιστικό Κίνημα της Χρυσής Αυγής μόνο με τις διώξεις του Στάλιν μπορεί να συγκριθεί και μην πλανάσθαι ότι αν η συστηματική Αριστερά είχε τα μέσα προκειμένου να επιτύχει και την φυσική μας εξόντωση δεν θα το έπραττε.
Η «Συστημική Αριστερά» με ένθερμη προμετωπίδα το κόμμα του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και των εγκληματικών συνιστωσών του δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να προκαλεί το αίσθημα των Ελλήνων Εθνικιστών και όχι μόνο, προκειμένου να μπορέσει να διαλύσει κάθε ίχνος εθνικής ταυτότητας.
Για αυτό και είναι πάντα στη πρώτη Γραμμή σε οτιδήποτε έχει να κάνει προς αυτή την κατεύθυνση είτε με πρόσχημα υβριστικές για τα θεία παραστάσεις, είτε παρέχοντας υποστήριξη σε κάθε είδους εγκληματία είτε αυτός προέρχεται από τους λαθρομετανάστες, είτε ακόμα και από το Κοινό Ποινικό Δίκαιο . Δεν μιλάμε βέβαια για την ανοχή και σε πολλές περιπτώσεις, υποστήριξη στις κάθε λογής εγκληματικές Τρομοκρατικές Οργανώσεις, Βαπτίζοντας τες «Κοινωνικούς Αγωνιστές». Χαρακτηρίζουν την Χρυσή Αυγή ως «εγκληματική οργάνωση» γιατί το μόνο «έγκλημα» της είναι ότι προέρχεται από  Έλληνες και απευθύνεται σε Έλληνες.

Σε μία πρόσφατη δημοσκόπηση της Public issue, αναφέρεται ότι το επίπεδο (το μορφωτικό και κοινωνικό), των υποστηριζόντων της Χρυσής Αυγής είναι κατώτερο. Συγκεκριμένα λέει ότι οι «αμόρφωτοι κι οι άνεργοι» αποτελούν την πλειοψηφία των ψηφοφόρων .Ω! Ποια  Τιμή!! Ναι είναι πραγματική τιμή γιατί κατά τα δικά τους ιστορικά ντοκιμαντέρ» (ΣΚΑΙ 1821) , ενώ όλος ο κόσμος ζούσε καλά επί οθωμανικής αυτοκρατορίας , με ειρήνη και αγάπη μεταξύ Χριστιανών και Οθωμανών, (Την έχουμε ζήσει αυτή την «Αγάπη»!!!) βρέθηκαν κάτι «αμόρφωτοι και ξεβράκωτοι», (αυτό το είπε ο προγάστωρ Πάγκαλος), που ξεσήκωσαν τον Έλληνα κατά του αγαθού δυνάστη . Αν δεν αποτελεί αυτό Τιμή δεν ξέρουμε τι άλλο θα μπορούσε να αποτελέσει.
Αν το Εθνικιστικό Κίνημα της Χρυσής Αυγής μπορέσει στο ελάχιστο να αγγίζει τα δυσθεώρητα εκείνα Αναστήματα των Επαναστατημένων Ελλήνων τότε το Έθνος θα αναγεννηθεί και θα Δημιουργήσει μία νέα Ελεύθερη Ελλάδα. Και μάλιστα με την παραπάνω δημοσκόπηση αυτό πού έκαναν , επί της ουσίας είναι να επικυρώσουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα γνήσιο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα.

Αεροσκάφη της Turkish Airlines αλωνίζουν σε ελληνικά αεροδρόμια

Η Turkish Airlines στρέφει το βλέμμα στα Ιωάννινα. Οι τουρκικές αερογραμμές μελετούν τη διεύρυνση της παρουσίας τους στη χώρα μας και στο πλαίσιο αυτό στελέχη της εταιρείας επισκέφθηκαν πρόσφατα την πόλη των Ιωαννίνων όπου είχαν επαφές με τοπικούς παράγοντες. Πιο συγκεκριμένα στην επίσκεψη συμμετείχαν η Γενική Διευθύντρια της Turkish airlines στην Ελλάδα Gulay Ozturk, η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της εταιρείας Ipek Cobanoglu κι o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Active Media που έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις της Άκης Τσόλης.

Η εταιρεία δεν κρύβει το ενδιαφέρον της για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στη χώρα μας καθώς τον τελευταίο χρόνο έχει αυξήσει τις πτήσεις της προς την Ελλάδα, ενώ η Κωνσταντινούπολη συνδέεται πλέον με τη Θεσσαλονίκη σε καθημερινή βάση. Εκτιμάται ότι το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία προς τη χώρα μας ενισχύθηκε κατά 20%.
Η Turkish Airlines εξυπηρετεί 163 διεθνείς προορισμούς, καθώς και 41 πόλεις στο εσωτερικό της χώρας. Το 2010 μετέφερε 29 εκατ. επιβάτες έναντι 17 εκατ. το 2006, ενώ τα έσοδά της ανήλθαν το 2010 στα 5,6 δισ. δολάρια.

Νέα μείωση στο μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου ΣτρατούΚατατέθηκε σχετική ερώτηση από τον Συναγωνιστή Πολύβιο Ζησιμόπουλο.
Προς τον
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
3) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ»
Με την από 21-9-2012 απόφαση της Διοίκησης του Μετοχικού Ταμείου Στρατού επεβλήθη εκ νέου περικοπή κατά 25% του χορηγουμένου στους μετοχομερισματούχους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μερίσματος (από 7,619 ευρώ σε 5,7142 ευρώ). Μάλιστα, η περικοπή αυτή έχει αναδρομικό χαρακτήρα καθώς ο χρόνος εφαρμογής της ανατρέχει στην 1-1-2012. Δεδομένης και της προηγούμενης μείωσης που είχε εφαρμοστεί από την 1-1-2011 και ήταν ανάλογου ποσοστού, το μέρισμα μειώθηκε κατά 50% μέσα δύο μόλις χρόνια. Η μείωση αυτή, συνδυαζόμενη με τις αλλεπάλληλες οριζόντιες περικοπές στο σύνολο των αποδοχών των αποστράτων, ωθεί τους απόστρατους στην οικονομική εξαθλίωση και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ίδια τους την επιβίωση. Υπενθυμίζουμε, εξάλλου, πως οι μετοχομερισματούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας διαθέτουν το χαμηλότερο βαθμό αναπλήρωσης στις επικουρικές τους συντάξεις (έως 6%),  ενώ το ΜΤΣ λόγω του επικουρικού του χαρακτήρα δεν χρηματοδοτείται από το κράτος παρά μόνο από τις εισφορές των ασφαλισμένων.

Θυσιάζουν την υγεία μας στο βωμό των ξένων συμφερόντων!

Τρόικα και Μέρκελ οδηγούν στο εκτελεστικό απόσπασμα την υγεία…Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η χρονική περίοδος που διανύουμε αφού στο επίκεντρο των συζητήσεων Τρόικας – Κυβέρνησης βρίσκεται εκτός από τα εργασιακά και το θέμα της Υγείας. Κάποιοι μάταια πασχίζουν να περάσουν το θέμα στα ψιλά…Νομίζουν πως θα τους αφήσουμε να θυσιάσουν την υγεία των παιδιών μας για να εξυπηρετηθούν τα δικά τους συμφέρονται! Πλανώνται πλάνην οικτράν… Θα μας βρουν απέναντί τους!


Η κα Μέρκελ, μέσω των Τροϊκανών, επιχειρεί να ασκήσει ασφυκτική πίεση στην ελληνική κυβέρνηση αναγκάζοντάς την να δεχθεί άνευ όρων όλες τις απαιτήσεις των ξένων «φίλων» μας…

Οι πολυεθνικές όπως είναι φυσικό, στο άκουσμα αυτής της είδησης τρίβουν τα χέρια τους αφού ήδη βλέπουν μπροστά τους τα εκατομμύρια που θα εισρεύσουν στα ταμεία τους!

Τι απαιτούν όμως οι Τροϊκανοί;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η τρόικα επιμένει στην συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας χωρίς επωνυμία φαρμάκου παρά το γεγονός ότι:

1. Όλοι οι φορείς (γιατροί, φαρμακοποιοί, υπουργείο) αντιτίθενται σε μία τέτοια κίνηση

2. Ο στόχος για περικοπή της δαπάνης στο φάρμακο έχει ήδη επιτευχθεί με τη δραματική της μείωση

3. Δεν υπάρχει κανένα αντεπιχείρημα

Θα μας «ταΐζουν» με το φθηνότερο φάρμακο χωρίς να ενδιαφέρονται για την ποιότητά του. Με τον τρόπο αυτό πετούν έξω από τα φαρμακεία το ελληνικό, επώνυμο και ποιοτικό φάρμακο…

Ο ασθενής θα προμηθεύεται φάρμακα από το Μπαγκλαντές, αμφιβόλου ποιότητας!

Εκτός όμως από την υγεία μας τίθεται και ένα άλλο ζήτημα. Με αυτό το απάνθρωπο μέτρο που προωθούν οι ξένοι δυνάστες μας οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες ετοιμάζουν τα λουκέτα!

Χιλιάδες άνθρωποι θα πεταχτούν στο δρόμο, χωρίς ένα πιάτο φαγητό, χωρίς να μπορούν να εξασφαλίζουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα…

Το ερώτημα που τίθεται είναι ένα: Που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση;

Όταν, λοιπόν, οι πολυεθνικές θα έχουν απαλλαγεί από τον «βραχνά» της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και θα λειτουργούν ως μονοπώλιο στην Ελλάδα, τότε θα αυξήσουν σε τερατώδη ποσά τις τιμές των προϊόντων τους προκειμένου να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη!

Επομένως αποτελεί ιερή υποχρέωσή μας να μην αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο! Οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη για την υγεία, για τα παιδιά μας και για τον Έλληνα εργαζόμενο!

Μία μάχη που μόνο αν είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά μπορεί να μας οδηγήσει στη νίκη!

Πηγή: newsbomb.gr

Τι λέει η συνείδησή σου; «πρέπει να γίνεις ο άνθρωπος που είσαι»Σ΄ ένα λιτό δωμάτιο στο Σίλς – Μαρία της Ελβετίας  κάποτε ένας πτωχός και ασθενικός διανοούμενος καθηγητής έγραφε : « Τι λέει η συνείδηση σου; Πρέπει να γίνεις ο άνθρωπος πού είσαι.». Κάπου στο βιβλίο « Η Χαρούμενη γνώση » ορθώνεται και ακτινοβολεί αυτή η ανεξάρτητη  πρόταση – παράγραφος, η 270. Μόνη της, χωρίς εισαγωγικό πρόλογο, χωρίς ανάλυση χωρίς επιβεβαιωτικό επίλογο. Μία φαινομενικά προφανής πρόταση για τον επιπόλαιο αναγνώστη. Πόσο διαφορετική είναι όμως η πραγματικότητα για τον αληθινό, τον τραγικό αναγνώστη;  Μέσα στις λιγοστές λέξεις αυτής της διαπίστωσης, μιας λακωνικής κατάφασης της διαχρονικής αλήθειας, κρύβονται, πέρα από την αθάνατη και αξεπέραστη ομορφιά του απλού, πράγματα φοβερά! Αιώνες απατηλών στοχασμών, ολέθριες για τον ανθρώπινο είδος πράξεις, κίβδηλες απολαύσεις. Κρύβονται οι καταστροφές πολιτισμών, οι πολλαπλές εκμηδενίσεις τού αριστοκρατικού πνεύματος. Κρύβεται η νομιμοποίηση της ασχημοσύνης, ο καθαγιασμός του ευτελούς, η επικράτηση  του αφύσικου. Κρύβεται όμως και η προοπτική της ελπίδας, ο σπόρος για τον άνθρωπο πού έρχεται, ή ορθότερα γι αυτόν πού πρέπει να έλθει. Μέσα στη φράση αυτή συνυπάρχουν ο Έρωτας και ο Θάνατος, η Φιλότης και το Νείκος, το τραγικό και το ωραίο αδελφώνονται με σκοπό να εξακολουθεί να ρέει το κοσμικό γίγνεσθαι.
Αυτή η ξεχωριστή ικανότητα των πραγματικά μεγάλων στοχαστών οφείλεται κατά την ταπεινή μου άποψη σε δύο βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους. Πρώτα απ όλα σε μία σύμφυτη οξύνοια και δεύτερον σε μία ξεχωριστή ευγένεια ψυχής. Αν το πρώτο είναι τόσο εύκολο να γίνει αντιληπτό σε σημείο πού καθίσταται αυτονόητο, με το δεύτερο δεν εννοώ μόνο την συνειδητή τους επιλογή να αφιερώσουν την ζωή τους στην υπηρεσία της επιστήμης και κατ επέκταση του ανθρώπου. Η ξεχωριστή ευγένεια ψυχής είναι η ιδιότητα πού τους καθιστά ικανούς να υποφέρουν την διαφορετικά αβάσταχτη βαρύτητα των ανακαλύψεων τους πνευματικά και ηθικά. Αναφέρομαι σ’ εκείνη την αρχαιοελληνική δύναμη ψυχής πού καταστρέφει με βαθύτατη οδύνη τα κρατούντα ιερά, όχι για να ωφεληθεί ο άμεσα ενεργών, ο καταστρέφων, αλλά για να έχει ζωτικό χώρο ο δημιουργός πού έρχεται, ο φυσικός απόγονος του. Είναι η σπάνια ιδιότητα του να θαυμάζεις με δέος όλη σου τη ζωή το Θεό αλλά με το δικό σου τρόπο, απελπιστικά μόνος, χωρίς αναγνώριση, κατανόηση, συμπάθεια από τον πλησίον αντίθετα με χλεύη και μίσος και μετά να κάθεσαι σ ένα λιτό ξύλινο τραπέζι σε ένα φτωχικό δωμάτιο στο Σίλς – Μαρία, ακατάπαυστα βασανισμένος από μία αδίστακτη συμμορία ασθενειών και να γράφεις μία εξίσωση πού να ερμηνεύει όλες τις φυσικές επιστήμες, μία πρόταση πού να περιγράφει το Θεό. Πώς μπόρεσαν και χώρεσαν τόσα βιβλία σε ένα μικρό τραπέζι, πώς χώρεσε μία τέτοια κοσμική θεώρηση σε μία πρόταση;

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ: Σενάρια διαμελισμού της χώρας – Με σκοτεινά σχέδια στήνουν νέο Κόσοβο

Αν κατά την αρχαιότητα την Αίγυπτο τη «χτύπησαν» οι «Επτά πληγές του Φαραώ», στη σύγχρονη Ελλάδα δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιμένουν να δημιουργήσουν τις «Τέσσερις πληγές του διαμελισμού», καθώς από την εποχή που σχηματίστηκε σε κράτος δεν χάνουν ευκαιρία να τις… πετσοκόψουν την εδαφική της ακεραιότητα είτε με «σχέδια επί χάρτου» είτε με μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στο διαμελισμό της. Και μπορεί στην καθημερινότητα των Ελλήνων να μην έχουν σχηματιστεί τέτοιου είδους «απειλές», εντούτοις, αν σκύψουμε με προσοχή στα επιμέρους εθνικά μας προβλήματα, θα δούμε να κρέμονται απειλητικά πάνω από το κεφάλι μας τα… κεφάλια της ΛερναίαςΎδρας, που το καθένα θέλει να κατασπαράξει τη Θράκη, τη Μακεδονία, την ‘Ηπειρο, την Κρήτη, όπως και μερικά νησιά ακόμη. Και μπορεί, επίσης, όλα αυτά να προέρχονται από τη «βουλιμία» ξένων παραγόντων, αλλά είμαστε πια σε θέση να μετρήσουμε κι εμείς σύγχρονους Εφιάλτες που συνηγορούν, για τη δική τους σκοπιμότητα, στο διαμελισμό των εδαφών της πατρίδας μας.

Και μπορεί κατά το παρελθόν να έχουν υποστηριχτεί αποσπάσεις ελληνικών εδαφών πριν καν αυτές περιέλθουν στην κυριαρχία της Ελλάδας, όπως η δημιουργία της Μεγάλης Βουλγαρίας, ως επακόλουθο της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου το 1878. η οποία και δεν εφαρμόστηκε ποτέ. καθώς διήρκεσε μόνο 120 ημέρες, προκάλεσε όμως επίσημα τη «βουλιμία» των Βουλγάρων, με αποτέλεσμα τις βιαιότητες σε βάρος του ελληνικού στοιχείου της Μακεδονίας και της Θράκης.

Και αν η λήξη του Μακεδονικού Αγώνα, το 1908, αποτέλεσε και το τέλος αυτής της επί 30 χρόνια γενοκτονίας του ελληνικού στοιχείου, η εμμονή των Βουλγάρων για κατάκτηση των ελληνικών εδαφών συνεχίστηκε και με την κατοχή τμημάτωντης Μακεδονίας και της Θράκης, ως επακόλουθο της «συμμαχίας» τους με τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, αλλά ως «απώτερη επιδίωξη» τερματίστηκε οριστικά πριν από λίγα χρόνια με την επίσημη ανακοίνωση από τη βουλγαρική πλευρά πως δεν συντρέχει πλέον λόγος επιβουλής ελληνικών εδαφών.

Την περίοδο της Κατοχής

89 χρονος Γερμανός παραπέμπεται σε δίκη για όσα διέπραξε στη Κεφαλονιά το 1943


στρατιωτική εισαγγελία της Ρώμης παραπέμπει σε δίκη τον 89χρονο Γερμανό πρώην στρατιώτη, Άλφρεντ Στορκ, για την σφαγή Ιταλών αξιωματικών που έγινε στην Κεφαλονιά, το 1943.

Οπως ανακοινώθηκε η  πρώτη δικάσιμος ορίσθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου, στην Ρώμη, ενω εκετιμάται ως πολύ πιθανό ότι ο Γερμανός δεν θα παραστεί,

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο ο Γερμανός στρατιωτης ανήκε στην μονάδα των ορεινών δυνάμεων  «Κυνηγών του βουνού» του γερμανικού στρατού και πήρε μέρος πριν 69 χρόνια στην εκτέλεση τουλάχιστον 117 Ιταλών αξιωματικών, μελών  της μεραρχίας Άκουϊ,  που κανονικά  έπρεπε να θεωρηθούν αιχμάλωτοι πολέμου.

Ο Στόρκ, κατά την διάρκεια κατάθεσης που είχε κάνει σε γερμανικό δικαστήριο στο παρελθόν, ομολόγησε τη συμμετοχή του στο εκτελεστικό απόσπασμα, που στις 24 Σεπτεμβρίου του 1943, στην Κεφαλονιά, εξετέλεσε μέρος των Ιταλών αξιωματικών, που βρίσκονταν στο νησί του Ιονίου.

Δείτε εδώ χάλια...Εκατοντάδες λαθραίοι παραέμποροι έξω από ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδος, τα έχουν κάνει λίμπα και το Κράτος τους κοιτάει...

Δείτε εδώ χάλια...Εκατοντάδες λαθραίοι παραέμποροι έξω από ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδος, τα έχουν κάνει λίμπα και το Κράτος τους κοιτάει τρέχοντας μη φάει καμία φάπα από τους εισβολείς αυτούς... Ούτε στην Τανγκανίκα ούτε στην Παπούα δεν συμβαίνουν αυτά...Το άσυλο "ζει και βασιλεύει" και καλύπτει λαθρομετανάστες που διενεργούν παρεμπόριο! Και μετά τους φταίει η Χρυσή Αυγή που εφαρμόζει το Νόμο ενώ εκείνοι παίζουν το πουλάκι τους και τα κάνουν πάνω τους από το φόβο τους...

Τους φταίει επίσης η Χρυσή Αυγή που "εκμεταλλεύεται καταστάσεις", όταν εκείνοι εδώ και δεκαετίες αδιαφορούν, είναι παντελώς απόντες και χέστηδες και στην ουσία υποθάλπουν τους λαθραίους εγκληματίες που ρήμαξαν τον τόπο μας...

Άλλη μία μεγάλη επιτυχία του "Ξένιου Δία". Το αίσθημα ασφάλειας έχει εμπεδωθεί εξ' ολοκλήρου στους Έλληνες πολίτες των Αθηνών. Μόνο ακραίες φωνές και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δεν αντιλαμβάνονται την τεράστια προσφορά του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ...

Εκτεταμένα επεισόδια είχαμε και σήμερα Παρασκευή στην οδό Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ. Αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τους αφρικανούς λαθρομετανάστες που κάνουν παρεμπόριο, αυτοί μάζεψαν τα… σεντόνια τους, μπήκαν μέσα στο πανεπιστημιακό «άσυλο» (το οποίο θεωρητικά και μόνον έχει καταργηθεί…) κι από 'κει αντεπιτέθηκαν με μανία, εκτοξεύοντας κάθε λογής αντικείμενο στους αστυνομικούς που –κατόπιν «άνωθεν εντολών»- δεν μπήκαν στο «άσυλο» και για μία φορά ακόμα αποχώρησαν άπραγοι.

Ενδιαφέρον έχει ο τρόπος παρουσίασης της είδησης από τις καθεστωτικές ιστοσελίδες, που δεν είπαν κουβέντα για την εθνικότητα των «μικροπωλητών» (αφήνοντας τυχόν ανύποπτους αναγνώστες να νομίζουν πως μπορεί να επρόκειτο και για Έλληνες):

Ένταση στην ΑΣΟΕΕ μεταξύ αστυνομίας και μικροπωλητών

«Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην Πατησίων στο ύψος της ΑΣΟΕΕ, μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για απομάκρυνση των μικροπωλητών. Οι μικροπωλητές στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή και βρήκαν καταφύγιο στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Πέταξαν, μάλιστα, ξύλα και καδρόνια κατά των αστυνομικών. Για λίγη ώρα έκλεισε η Πατησίων».


ygro-pyr

Μέσα σε λίγα λεπτά τελείωσε η επιχείρηση κατάληψης του Estelle. Φωτογραφίες


Κομάντος των Ειδικών Δυνάμεων κατέλαβαν το σκάφος Estelle, 31μίλια από τις ακτές της Γάζας , με μία γρήγορη και συντονισμένη επιχείρηση.Η φωτογραφία είναι από το κατάστρωμα του Estelle ,αφού η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί.

Το Ισραήλ «αγοράζει» Ελλάδα

Iσχυρό ενδιαφέρον για αποκρατικοποιήσεις, τουρισμό, τρόφιμα, απορρίμματα. Ισχυρό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα εκδηλώνουν τόσο η κυβέρνηση του Ισραήλ, όσο και ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα από τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Γ.Γ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου, Παναγιώτη Μίχαλου στο Τελ Αβίβ. Το ισραηλινό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο….πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη στη χώρα μας, καθώς και στον κλάδο του τουρισμού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Μίχαλος είχε συναντήσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ντ. Αγιαλόν, τον αναπληρωτή γραμματέα της κυβέρνησης, Γκ. Γκολάν, με τους ομολόγους του στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, Ιρίτ Μπεν Αμπά και Έλι Λεβ, καθώς και με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας Mashav, πρέσβη Ντ. Καρμόν, το γενικό διευθυντή του υπουργείου Υποδομών, Σ. Καρνι, και τον Επίτροπο Πετρελαίου του υπουργείου Ενεργείας και Υδατίνων Πόρων, Αλ. Βαρσάφσκι.

Κατά τη διάρκεια των επαφών με τον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Μίχαλος παρουσίασε τις ευκαιρίες που διανοίγονται στους τομείς των αποκρατικοποιήσεων και του τουρισμού, ενώ επιβεβαιώθηκε και το ενδιαφέρον συνεργασιών με ελληνικές επιχειρήσεις και σε άλλους τομείς, όπως στη διαχείριση απορριμμάτων, τη βιομηχανία τροφίμων, τη γεωργία και την υψηλή τεχνολογία παραγωγής.

Υποβρύχια 209 ...γιοκ! Έχουν μείνει από μπαταρίες!
Τελειώνει η ζωή των μπαταριών των υποβρυχίων τύπου 209, αλλά φαίνεται ότι αυτό κανένα δεν ανησυχεί στο ΥΕΘΑ. Ή για να είμαστε και δίκαιοι , μπορεί να ανησυχεί αλλά δεν…υπάρχει μία.

Αυτό όμως πλέον δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για όλα. Ειδικά όταν πρόκειται για θέματα που πλέον απειλούν την ασφάλεια και τη ζωή του προσωπικού των υποβρυχίων. Για να μην το πάμε παρακάτω και αναφέρουμε το αυτονόητο: ότι τα υποβρύχια πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή ετοιμοπόλεμα.

Συνεπώς όσοι έχουν εμπλοκή με το θέμα -που σημειωτέον τραβάει χρόνια τώρα- πρέπει να κουνηθούν και να βρουν λύση.

Οι μπαταρίες υποβρυχίων 209 έχουν προ πολλών ετών φθάσει στα όριά τους, τα έχουν ξεπεράσει και πλέον η πιθανότητα ατυχήματος από τη χρήση τους δεν αποτελεί  κινδυνολογία.

Και  δεν πρόκειται στη πραγματικότητα για πρόβλημα κόστους, αλλά για πρόβλημα απάθειας, που στην Ελλάδα, δυστυχώς πάντα περισσεύει. http://www.onalert.gr

12η Γιορτή Ελληνικής Νεολαίας - Ομιλίες

“Θα είχα ρίξει καπνογόνα στα Ίμια”


Την τραγωδία της Κύπρου και το δήθεν πραξικόπημα σχολιάζει ο Φραγκούλης Φράγκος Ολέθριο χαρακτηρίζει το πραξικόπημα στην Κύπρο, ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος τονίζοντας ότι «η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε όταν ο τέως βασιλιάς επιχείρησε ανεπιτυχώς το κίνημα της 13ης Δεκεμβρίου του 1967. Τότε άμεσα έπρεπε να προχωρήσουν σε πολιτική λύση και αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας. Ήταν η στιγμή…» Σε ό,τι αφορά το θέμα των Ιμίων ο κ. Φράγκος αναφέρει σε συνέντευξή του στην Real News, ότι ο ελληνικός στόλος εκείνη την ημέρα είχε στριμώξει το τμήμα του τουρκικού στόλου που βρισκόταν εκεί και κάθε πλοίο ήταν λοκαρισμένο. «Ο Χόλμπρουκ ενημέρωσε τους Τούρκους ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και έδωσε προθεσμία έως τις 5 το πρωί να τα βρούνε.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ Η ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ ΤΗΣ..

Μετά το τόσο..."πετυχημένο" ταξιδάκι αναψυχής της υπουργάρας του τουρισμού και της κουστωδίας της στη Νέα Υόρκη που μας κόστισε μόλις...23.000 ευρώ, η όμορφη Όλγα είπε να...ξεσκάσει και πάλι αυτή τη φορά στο μαγευτικό Βερολίνο και όπως πάντα παίρνει μαζί της και μεγάλη παρέα!!!


Δείτε μαζί μας τα επίσημα έγγραφα για την...αυτοκράτειρα όλγα και τη συνοδεία της και θα καταλάβετε...
Κλικ στις εικόνες

Μέχρι εδώ θα μπορούσε να πει κανείς όλα καλά...Πάει η υπουργός στο εξωτερικό για...σοβαρές συναντήσεις μαζί με τον σύμβουλο της...όμως όπως έχουμε ξαναπεί το Ολγάκι δεν παέι πουθενά χωρίς τον σωματοφύλακα της και έτσι πάνε...αλα μπρατσέτα και στο Βερολίνο!!! Προσθέστε κι ενα σύμβουλο ακόμα, τα κοροϊδα οι Έλληνες πληρώνουν θα σκέφτεται βεβαίως η υπουργός...
Και για να κλείσει η ομάδα, αφού λεφτά βεβαίως υπάρχουν προσθέστε και εναν...εξωτερικό συνεργάτη και έτσι η παρεούλα είναι έτοιμη για τη Γερμανική πρωτεύουσα...

Τελικό κόστος για το ταξιδάκι της παρεούλας στο Βερολίνο; 7000 ευρώ για την χουβαρντού με δικά μας χρήματα Όλγα Κεφαλογιάννη!!!

Αντωνάκη τα βλέπεις και ακόμη την αφήνεις στη θέση της να σε εκθέτει ή έχεις χάσει εντελώς τη μπάλα;
ΠΗ

Oι BRICS με πρόταση Β.Πούτιν φτιάχνουν την μεγαλύτερη αμυντική αγορά του πλανήτη!Μια τεράστια ενιαία αγορά στο χώρο της άμυνας γεννιέται με την ευφυή κίνηση του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν να αποκτήσει η οικονομική συμμαχία των«BRICS» (Βραζιλία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) με την συμμετοχή και του Βιετνάμ, στενές σχέσεις στρατιωτικής και.....
αμυντικής βιομηχανικής συνεργασίας, ενώ παράλληλα να επεξεργαστούν και μία πλατφόρμα για μια ειδική συμμαχική σχέση. 

Στις 17 Οκτωβρίου, όπως διέρρευσε σήμερα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε κλειστό συνέδριο  με τους  αντιπροσώπους της ομάδας χωρών BRICS ζήτησε την δημιουργία "στρατιωτικού σκέλους" της ένωσης με ίδρυση ειδικού οργανισμού ο οποίος θα έχει ως αντικείμενο της αύξηση της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας με τις χώρες εταίρους σε ένα νέο επίπεδο, κάτι που έγινε αποδεκτό από τους λοιπούς!

"Εμείς θα αναπτύξουμε την συνεργασία  με τους εταίρους μας από την Ομάδα BRICS και με το Βιετνάμ" δήλωσε ο Πούτιν σε συνεδρίαση της Επιτροπής για Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου.

«Δεδομένης της αυξανόμενης τεχνολογικής, βιομηχανικής ανάπτυξης  και του επιστημονικού δυναμικού των χωρών αυτών η στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία με αυτές τις χώρες  μπορεί και πρέπει να αυξηθεί σε ένα ποιοτικά νέο επίπεδο», δήλωσε ο πρόεδρος.

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΙΧΑΜΕΡΟΙ ''ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ'' ; ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΜΕΝΑ ; TA ANΗΘΙΚΑ ; TA KTHNH ;‏


Αὐτά τά κουδουνισμένα; Τά ἀνήθικα; Τά κτήνη;
Αύτά τά σούργελα πού θεωροῦν τήν χώρα τσιφλίκι τους;
Πού δέν σέβονται οὔτε τά τυπικά; Τά πολύ τυπικά; Πού δέν βγάζουν τόν σκασμό ὅταν πρέπει καί
ὁμιλοῦν ὅταν δέν χρειάζεται ἤ ὅταν δέν πρέπει;
Σὰν τὰ κοκόρια μαλώνουν… Τσιφλίκι τους ἡ ζωή μας, τσιφλίκι τους ἡ βο(υ)λή, τσιφλίκι τους ἡ χώρα…
Ἤθελαν νὰ καπνίσουν τὰ σούργελα καὶ τὸ ἔκαναν μέσα στὸ κΥνοβούλιον, αὐθαδιάζοντας μεταξύ τους καὶ λέγοντας πὼς θὰ ἐφαρμόζουν τὸν νόμο ὅποτε θέλουν, ὅταν θέλουν κι ὅποτε θέλουν! Κι ἀπὸ τὴν ἄλλην, μετὰ ἰσχυρίζονται πὼς δὲν ἦταν ἔτσι, ἀλλὰ ἀλλοιῶς…
Ποιοί; Οἱ υἱοὶ Ψυχάρηδες, μὲ τὸ «δημοσιοκαφρικό» ἐπιτελεῖο ποὺ τοὺς στηρίζει, οἱ λοιποὶ «ἐθνοπατέρες» καὶ οἱ λοιπὲς ἐθνομητέρες….
Καί θέλουν ἀπό ἐπάνω νά μᾶς σώσουν;Ποιοί; Αὐτά τά κτήνη; Αὐτά τά κατά λᾶθος ἀνθρώπινα ὄντα;
Δὐο ἐκδοχὲς τοῦ αὐτοῦ ἐπεισοδίου. Δύο παρατάξεις ποὺ ἄλλα λέει ἡ μία κι ἄλλα λέει ἡ ἄλλη.
Ὁ υἱὸς Ψυχάρης ποὺ ἰσχυρίζεται πὼς τὸν ἔφτυσαν καὶ οἱ ἄλλοι κοκορόμυαλοι ποὺ ἰσχυρίζονται πὼς τοὺς προσέβαλαν…
Κι ἐπεὶ δὴ ἔχουν μαζευτεῖ πολλοὶ κοκορόμυαλοι, ποὺ ὁ καθεῖς ἰσχυρίζεται τὸ μακρύ του καὶ τὸ κοντό του, θὰ ἐρωτήσω τὸ ἁπλούστερον:
μέ ποίου τά χρήματα βρέ ῥεμάλια καί μέ ποίου τίς πλᾶτες στέκεστε ἐκεῖ μέσα; Σέ ποιόν ἀπευθύνεστε ὅταν πιάνεστε μαλλί μέ μαλλί; Σέ ἐμάς; Γιατί; Γιά νά σᾶς χωρίσουμε; Γιά νά σᾶς ἐκτιμήσουμε; Ἤ μήπως γιά νά σᾶς σεβαστοῦμε;
Καλὰ νὰ πάθουμε… Τέτοια ὑπανθρωπάρια ἐκλέξαμε…
Τέτοια «νομοθετοῦν»…
Καὶ τέτοια θὰ πρέπῃ νὰ …σεβόμαστε… Νά τά πληρώνουμε; Νά τά ἀνεχόμαστε; Νά τά …τιμοῦμε;
Μήπως νά τούς κάνουμε μίαν ἰδιαιτέρα τιμή; Νά ἀνοίξουμε γιά χάριν τους μίαν εἰδική χωματερή μήπως καί τελειώνουμε ἐπί τέλους;
Ἀλλά….
Μήπως κι ἐμεῖς εἴμαστε μικρά τους ἀντίγραφα;
Διότι ἐγὼ γνώριζα πὼς κάθε λαὸς ἔχει τοὺς ἡγέτες ποὺ τοῦ ἀξίζουν!
Φιλονόη.
Υ.Γ.1. Δέν βρέθηκε κάποιος νά τῆς μιλήσῃ τῆς «μανδάμ» στήν γλῶσσα της λέγοντάς της: «τί λές μωρή»;
Υ.Γ.2. Γνωρίζω κι ἄλλην μία τσαμπουκαλοῦ… Αὐτή ποῦ ἀκριβῶς βόσκει; Ἤ μήπως στήν ἴδιαν παρέα ἦταν;
Υ.Γ.3. Γιά ποιό ἀνυπόγραφον ἄρθρον συζητοῦν; Ἐγὼ εἶδα καὶ ὄνομα καὶ ἐπίσημον ἀνάρτησιν. Τὸ ἐὰν φυσικὰ ὁ Ψυχάρης εἶπε τὴν ἀλήθεια, αὐτὸ εἶναι ἄλλο….
Βουλευτής: «Θα εφαρμόζω τον νόμο όποτε γουστάρω»
Επεισόδιο στη Βουλή – «Θα καπνίζω όπου θέλω» απάντησε σε συνάδελφό της
Όχι μόνο κάπνιζαν μέσα στο Κοινοβούλιο, αλλά έβγαλαν και… γλώσσα, όταν τους έγινε παρατήρηση.

Ο λόγος για τρεις βουλευτές, οι οποίοι «συνελήφθησαν» από συνάδελφό τους να καπνίζουν έξω από την αίθουσα της Γερουσίας. «Θα εφαρμόζω όποιο νόμο θέλω, όπως θέλω και όποτε γουστάρω», φέρεται να είπε η μία εκ των τριών στον βουλευτή της ΝΔ κ.Ανδρέα Ψυχάρη.
Το γεγονός ότι ο αντικαπνιστικός νόμος καταστρατηγείται είναι αδιαμφισβήτητο. Το ίδιο βέβαια, ισχύει για πολλούς νόμους. Στο χώρο όμως του Κοινοβουλίου, εκεί όπου «γεννιούνται» οι νόμοι, θα έπρεπε να τηρούνται.
Η συμπεριφορά των τριών βουλευτών προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Κατά του Καπνίσματος, καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη, ο οποίος απηύθυνε την Τετάρτη ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής.
Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμε κ. πρόεδρε,
Οδυνηρή έκπληξη προκάλεσε στον κάθε Έλληνα πολίτη το γεγονός, ότι τρία μέλη του Κοινοβουλίου εντοπίσθηκαν να καπνίζουν στο διάδρομο της Βουλής, ακριβώς έξω από την αίθουσα της Γερουσίας.
Και το ακόμη χειρότερο είναι, ότι όταν τους έγινε παρατήρηση από τον βουλευτή κ. Ανδρέα Ψυχάρη, ότι αυτό ήταν παράνομο, μια εξ αυτών (γυναίκα και ιατρός μάλιστα) φέρεται, κατά το σχετικό δημοσίευμα στο διαδίκτυο να είπε “θα εφαρμόζω όποιο νόμο θέλω, όπως θέλω και όποτε γουστάρω”.
Μια σύντομη προσέγγιση του συμβάντος οδηγεί σε απογοητευτικές διαπιστώσεις:
1.Συνειδητή παραβατική συμπεριφορά από ανθρώπους που έχουν δώσει όρκο στην τήρηση του Νόμου.
2.Έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού στο χώρο του Κοινοβουλίου από τα ίδια τα μέλη του.
3.Επίδειξη πρωτοφανούς θρασύτητας στην υπόδειξη του λάθους.
4.Έλλειψη ιατρικού ήθους.
Είναι βέβαιον, κύριε Πρόεδρε, ότι δεν ευλογείτε τα παραπάνω.
Η προσδοκία, όμως όλων μας, είναι να κάνετε κάτι, δεδομένου ότι, το παθητικό κάπνισμα είναι η πιο διαδεδομένη μορφή σκληρής βίας στη σημερινή κοινωνία».
βῆμα
Καὶ ἡ ἀπάντησις παρακαλῶ:
Απάντηση από την Όλγα Γεροβασίλη και άλλους βουλευτές,στον γιο του Ψυχάρη και τον Μπόμπολα
(Ὁ Μπόμπολας ποῦ κολλᾶ ἐδῶ γύρω; Βγῆκαν καί τά δικά του παπαγαλάκια νά ἀναπαράξουν τήν εἴδησιν;)
Υπέπεσε στην αντίληψή μας πως τις τελευταίες 2 ημέρες «βρήκε το δρόμο της» προς το διαδίκτυο και την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» του κου Μπόμπολα μια παραποιημένη και εντέχνως διαστρεβλωμένη εικόνα ενός επεισοδίου που ο βουλευτής Α΄ Αθηνών κος Ανδρέας Ψυχάρης (Ν. Δ.) προξένησε στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης και όχι το βράδυ της Δευτέρας, όπως εσφαλμένα (;) δημοσίευσε το «ΕΘΝΟΣ» το πρωί της Τετάρτης.Είναι μια εικόνα που περιγράφεται, αλλά δεν υπογράφεται. Κυκλοφορεί, δίκην παραπολιτικού σχολίου, ως αληθινή, πλην όμως στερείται (;) συντάκτη, ο οποίος θα έφερε και την ευθύνη της υπογραφής του.Αυτή η χρήση ανυπόγραφων διαστρεβλωμένων «ειδήσεων» και οι υπηρεσίες που προσφέρουν στον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας, κυρίως αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο στιγμές, πρέπει να σταματήσει οριστικά.Η συνεισφορά μας σε αυτό είναι η υπεύθυνη ενυπόγραφη παρουσίαση της αλήθειας:Δίπλα στην αίθουσα της Γερουσίας (και όχι στον προθάλαμο αυτής ή έξω απ’ αυτήν, όπως κατά περίπτωση αναπαράγεται) υπάρχει κλειστός χώρος, ο οποίος είθισται να χρησιμοποιείται από βουλευτές στα διαλείμματα των Επιτροπών ως χώρος καπνίσματος. Σ’ αυτόν βρισκόταν ο βουλευτής Λέσβου κος Παύλος Βογιατζής (Ν. Δ.) ο οποίος συνομιλούσε με την βουλευτή Άρτας κα Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ) και λίγο πιο πέρα οι βουλευτίνες των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ.κ. Χρυσούλα – Μαρία Γιαταγάνα (Α΄ Θεσσαλονίκης) και Μαρίνα Χρυσοβελώνη (Μαγνησίας), οι οποίες συνομιλούσαν με μία συνεργάτιδα του βουλευτού Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τέρενς – Σπένσερ – Νικολάου Κουίκ.Ο κος Ψυχάρης περνώντας έξω από τον συγκεκριμένο χώρο, είδε από την ανοιχτή πόρτα τέσσερις από τους πέντε, καθώς η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δεν κάπνιζε και ούτε καπνίζει, να συζητούν καπνίζοντας. Εισήλθε στο χώρο και στόχευσε την συνεργάτιδα του κου Κουίκ, τονίζοντάς της με έντονο ύφος πως καπνίζει εκεί, χωρίς μάλιστα να έχει καν τη βουλευτική ιδιότητα. Όταν αυτή αντέδρασε, λέγοντάς του πως το μνημόνιο που αυτός στηρίζει δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ το ότι η ίδια καπνίζει στον συγκεκριμένο χώρο, ο βουλευτής εξεμάνη και της επιτέθηκε φραστικά, χρησιμοποιώντας υποτιμητικούς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς (άντε από εδώ ρε τσόλι, τσόκαρο κ.ά.). Η κα Γεροβασίλη προσέτρεξε προς υπεράσπισή της, λέγοντάς του σε έντονο ύφος πως είναι ενοχλητικά προκλητικός, του ζήτησε να αποχωρήσει από τον χώρο για να λήξει το συμβάν και μεταξύ τους ακολούθησε έντονος φραστικός διαπληκτισμός.Κατά τη διάρκεια των λεκτικών διαξιφισμών, η βουλευτής Άρτας είπε: «Δεν είσαι εσύ αυτός που θα μου πει εάν θα εφαρμόσω το νόμο, πού και πότε. Το γνωρίζω και το κάνω από μόνη μου. Πάντως, το μνημόνιό σου που καταλύει το σύνταγμα δεν πρόκειται να το εφαρμόσω. Θα το ανατρέψω».Αυτή η φράση, όπως και το σύνολο του επεισοδίου, διαστρεβλώθηκε και πανομοιότυπα αναπαράχθηκε από συγκεκριμένα μέσα, παίρνοντας δυσανάλογες διαστάσεις. Αυτές τις εποχές που η χώρα κλυδωνίζεται και ο λαός μας υποφέρει, τέτοια επεισόδια δεν είναι λογικό να αποτελούν είδηση.Μας δίνεται λοιπόν όλο το δικαίωμα να συμπεράνουμε πως η παραποίηση και η χρήση του παραπάνω γεγονότος εξυπηρετεί σκοπούς παραπληροφόρησης, αποπροσανατολισμού, προπαγάνδας και συκοφάντησης, τουλάχιστον.
Οι υπογράφοντες
Όλγα Β. Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ
Χρυσούλα – Μαρία Θ. Γιαταγάνα, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Μαρίνα Γ. Χρυσοβελώνη, βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Παύλος Γ. Βογιατζής, βουλευτής Λέσβου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
πηγή
Κοπρίιιιιιιιιιιιιτεεεεεεεεεεεεεεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς!!!!!!!!!!!!!!!
Ἔχετε βάλει τὴν χώρα νὰ ἀσχολεῖται μαζύ σας, πιστεύοντας πὼς μαζεύετε ψηφαλάκια…
Καὶ ἴσως νὰ τὰ μαζεύετε, ἐὰν ἀναλογιστοῦμε πὼς κάποιοι θὰ ἀκούσουν τὰ ὀνόματά σας καὶ θὰ στηθοῦν ὅλο χαρὰ στὴν οὐρά…
Ἀλλὰ τὸ μόνον ποὺ δὲν καταλάβατε εἶναι πὼς εἶστε γιὰ τὰ μπᾶζα…. Ὅλοι σας!
Κοπρίιιιιιιιιιιιιτεεεεεεεεεεεεεεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς!!!!!!!!!!!!!!!
Κάντε Click Εδώ'>Samsung Ultrabook για να μη σε σταμα

18 Οκτωβρίου 1981. Μια αποφράδα ήταν κι' αυτή.!

Η ημέρα αυτή, έχει καταδικαστεί αμετάκλητα, τρεις δεκαετίες μετά, στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων. 
Η «Αλλαγή» του Ανδρέα Παπανδρέου, της Μιμής, του Μένιου Κουτσόγιωργα, του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Κώστα Λαλιώτη, του Κάρολου Παπούλια, του Γιώργου Παπανδρέου και άλλων πολλών που οι περισσότεροι δεν θέλουμε σήμερα να θυμόμαστε, συσσώρευσε απίστευτα δεινά στη χώρα μας, τη γύρισε πολύ πίσω.

Ο κατάλογος των καταστροφών που επέφερε το ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας, είναι πραγματικά... ατελείωτος. Όμως, το χειρότερο είναι η αλλοίωση του DNA μας, του γενετικού μας κώδικα. Μιλάω φυσικά μεταφορικά, αναφερόμενος στη θεσμοθέτηση της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας, του κομματισμού και του ρουσφετιού, στο μπόλιασμα του μέσου Έλληνα με λογικές αλλότριες, που απέχουν πολύ από το διαχρονικό αξιακό μας πλαίσιο και στην ουσία, το κατέλυσαν.

Επί ΠΑΣΟΚ, όλα ισοπεδώθηκαν προς τα κάτω. Καταργήθηκαν η αξιολόγηση και η λογοδοσία σε κάθε τομέα της δημόσιας διοίκησης, εμπεδώθηκε η ατιμωρησία, ενώ ο συντεχνιακός εκβιασμός και η βία των οργανωμένων ομάδων, κατέλυσαν τα πάντα και υπονόμευσαν & εμπόδισαν εμπράκτως κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Την ίδια ώρα, ο ακατάσχετος δικαιωματισμός, κατακερμάτισε την κοινωνία. Είναι, άρα, υποκριτικό, να αναρωτιούνται κάποιοι σήμερα, γιατί φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Γιατί το ΠΑΣΟΚ, έμαθε στον κόσμο να εξατομικεύει τις προτεραιότητές του, να κοιτά την πάρτη του και όχι το σύνολο. Ας θυμηθούμε λοιπόν όλοι μαζί τα πρωτοσέλιδα της εποχής, που αν μη τι άλλο, αποτελούν ντοκουμέντα της σύγχρονης ιστορίας μας.

Νίκος Χιδίρογλου

Εγκαταλείπουν το σχολείο λόγω κρίσης – 10% των Ελλήνων δεν έχει βγάλει το Δημοτικό


Σοκαριστικά είναι τα ποσοστά των αναλφάβητων στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία ένας στους δέκα Έλληνες δεν έχει τελειώσει ούτε το δημοτικό σχολείο. Ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι πολλές οικογένειες ζουν στα όρια της φτώχειας και τα παιδιά αναγκάζονται απο νωρίς να αφήσουν τις σπουδές και να.....
ψάξουν για μεροκάματο.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα του Χρήστου Κατσίκα, περίπου 5.000 με 7.000 παιδιά εγκαταλείπουν κάθε χρόνο το σχολείο τους, και ενώ οι πτυχιούχοι στην Ελλάδα ανέρχονται σε 1.265.168, ο αριθμός εκείνων που εγκαταλείπουν το σχολείο χωρίς να πάρουν απολυτήριο γυμνασίου ή δημοτικού φτάνει τα 3,8 εκατομμύρια!

Τα υψηλότερα ποσοστά παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείο εμφανίζονται στις περιοχές των Νομών Ροδόπης και Ευρυτανίας με 67,4% και 64,6% αντίστοιχα, ενώ μεγάλα ποσοστά εμφανίζονται και στον Νομό Ρεθύμνου, όπου το ποσοστό των ατόμων μεταξύ 15-29 ετών που έχουν μόνο απολυτήριο γυμνασίου ή ούτε καν δημοτικού, φτάνει το 43,5%
Επίσης ένας από τους πέντε Νομούς με τα υψηλότερα ποσοστά κατοίκων που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, είναι ο Νομός Καρδίτσας, ο οποίος ωστόσο παρουσιάζει μία ιδιομορφία: Παρόλο που ως αγροτικός νομός με πολλές δυσκολίες πρόσβασης των παιδιών στα σχολεία παρουσιάζει μεγάλα ποσοστά εγκατάλειψης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, παρουσιάζει επίσης και πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις όπου κατέλαβε την τρίτη θέση Πανελλαδικά, και τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας προέρχονται από την Θετική κατεύθυνση.
Μεγάλο ρόλο στην αύξηση των ποσοστών εγκατάλειψης του σχολείου παίζει η κρίση, χωρίς ωστόσο να ευθύνεται αποκλειστικά, αλλά και το γεγονός ότι οι σπουδαστές και οι πτυχιούχοι δε βλέπουν τους κόπους τους να ανταμείβονται. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η γραμματέας της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Δήμητρα Ντρέκη «Είναι λάθος να κρίνουμε την εκπαίδευση ανάλογα με το αν ένα παιδί με απολυτήριο και πτυχία βρίσκει δουλειά. Το σχολείο προετοιμάζει πρωτίστως τους μαθητές να γίνουν καλοί πολίτες»
Δεν είναι όμως μόνο η Ελλάδα που αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό, αφού όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, σύμφωνα με σχετικά στοιχεία της Eurostat, είμαστε μόλις 8οι στις 27 χώρες της Ευρώπης που παρουσιάζουν το φαινόμενο εγκατάλειψης του σχολείου. Την πρωτιά κατέχει η Μάλτα όπου 4 στους 10 μαθητές εγκατέλειψαν το σχολείο το 2010 και ακολουθούν η Πορτογαλία και η Ισπανία αντίστοιχα με ποσοστό 28,7% και 28,4% αντίστοιχα, ενώ μεγάλα ποσοστά παρουσιάζει και η Ιταλία με 2 στους 10 μαθητές να αφήνουν τα θρανία. Το μικρότερο ποσοστό «διαρροής» μαθητών ωστόσο το κατέχει Σλοβακία με μόνο 4,7%
Παρολαυτά είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι αρκετοί από εκείνους που αναγκάστηκαν ή επέλεξαν να εγκαταλείψουν το σχολείο, έχουν μία δεύτερη ευκαιρία, αφού με το θεσμό των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας δύο ετών και να αποκτήσουν ένα απολυτήριο αντίστοιχο του γυμνασίου.

http://www.inprecor.gr

Ἀπό τό 1912 γνώριζαν γιά τήν γενοκτονία;

Ναί, γιατί ὄχι;
Ἔτσι κι ἀλλοιῶς τὸ πρόβλημά τους δὲν ἦταν ἡ ὑπαρξις τοῦ Ἑλληνικοῦ στοιχείου στὴν Μικρὰ Ἀσία ἀλλὰ ἡ ἀνακοπὴ τῆς ὅποιας πορείας του.
Δῆλα δή, οὐδόλως ἐνδιαφέρονταν γιὰ μερικὰ ἐκατομμύρια νεκρούς… Τὸ μόνον ποὺ τοὺς ἐνδιέφερε, κι ἀπεδείχθῃ ἀπὸ τὶς ἱστορικὲς καταγραφές, ἦταν νὰ μὴν ἐνοχληθοῦν οἱ κρατοῦσες δυνάμεις τῆς περιοχῆς, καθῶς ἐπίσης καὶ οἱ ὅποιες ἰσορροπίες, κατ’ αὐτοὺς ἦταν χρήσιμες κι ἀποδοτικές.
Τί; Θά τούς ἐνοχλοῦσαν μερικά ἐκατομμύρια νεκρῶν;

Δημοσιεύματα του 1912 στην Αυστραλία είχαν προβλέψει τη γενοκτονία των Μικρασιατών

Από το Νοέμβριο του 1912 Αυστραλοί δημοσιογράφοι είχαν προβλέψει τον ξεριζωμό του χριστιανικού πληθυσμού από την Μικρά Ασία.
Αυτό προκύπτει από δημοσιεύματα παλιών αυστραλιανών εφημερίδων που παρουσίασε σε διάλεξή του, ο ομογενής πανεπιστημιακός, Παναγιώτης Διαμαντής.
Θέμα της διάλεξης ήταν πως κάλυψε ο αυστραλιανός τύπος της εποχής την απελευθέρωση της Μακεδονίας.
Ο Δρ. Διαμαντής παρουσίασε αποκόμματα της επαρχιακής εφημερίδας Clarence and Richmond Examiner (από την επαρχιακή πόλη του Grafton στην βόρεια Nέα Νότια Ουαλία) του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου του 1912 που μεταξύ άλλων έγραφε:
«Τα πλέον ανησυχητικά νέα είναι ότι οι Τούρκοι έχουν κηρύξει ιερό πόλεμο σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας. Αυτό, ουσιαστικά, σημαίνει πως έχει δοθεί άγραφη εντολή ξεριζωμού των χριστιανών.
Ουσιαστικά δόθηκε εντολή σφαγιασμού τους. Καλούνται οι Τούρκοι να επιδείξουν θάρρος και να αδιαφορήσουν για τις συνέπειες. Αν αυτές οι πληροφορίες επαληθευτούν εκφράζονται φόβοι ότι θα ακολουθήσει γενοκτονία των Χριστιανών της περιοχής».
πηγή
Ἐὰν πάλι ἀνατρέξουμε σὲ πιὸ πρόσφατα γεγονότα, θὰ διαπιστώσουμε πὼς ἀκόμη καὶ τώρα ἔτσι συμπεριφέρονται.
Γνώριζαν γιὰ τὴν Κύπρο καὶ γιὰ τὴν εἰσβολή. Κάποιοι φιλέλληνες πάσχισαν νὰ ἐνημερώσουν.
Τὸν δὲ Ἰωαννίδη τὸν προειδοποίησαν ἀρκετὲς φορές, ἀκόμη καὶ μέσα ἀπὸ τὴν ἀμερικανικὴ πρεσβεία.
Ἀλλὰ ἀπὸ τὴν μία εἴχαμε νὰ κάνουμε μὲ κάποιον ἠλίθιον κι ἀπὸ τὴν ἄλλην μὲ ἕναν ὁλόκληρον μηχανισμὸ ποὺ δὲν θὰ σταματοῦσε παρὰ μόνον στὴν ὁλοκληρωτική μας παράδοσιν.
Ἄλλως τὲ ἡ «Κύπρος κεῖται» μακρὰν γιὰ ἕναν ἐκ τῶν πρωτεργατῶν τῆς καταστροφῆς.
Σωστά;
Φιλονόη.  

Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚΣοβαρός προβληματισμός επικρατεί στην Ιπποκράτους καθώς η ψήφιση των επώδυνων μέτρων θα αποτελέσει ένα κρίσιμο crash test. Κι αυτό γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι οι βουλευτές που έχουν διαμηνύσει ότι σκέφτονται να μην ψηφίσουν τα μέτρα και δεν συμφωνούν με τα εργασιακά.

Σύμφωνα με το MEGA, αυτό που....
τονίζουν οι βουλευτές είναι ότι η τελική συμφωνία τόσο για τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις όσο και για τα εργασιακά απέχει πάρα πολύ από την προγραμματική συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων, αλλά και από τα 7 σημεία που είχε θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος πριν από ένα μήνα για πείσει τους βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...