Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΓΕΡΣΙΣΑΘΗΝΑ 23-10-2012.

Τα όρια της επιβαλλόμενης εθνικής αντιδράσεως στα διαδοχικά πλήγματα που δεχόμαστε έχουν προ πολλού παραβιαστεί. Ο ανθελληνισμός έχει μπει σε ελληνικό έδαφος κι αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Η ρήση του Περικλή Γιαννόπουλου που μας προτρέπει να εγκαταλείψουμε την μεμψιμοιρία και να βγάλουμε τους λύκους από τη μάντρα του ελληνισμού μας καθίσταται πιο καίρια από πότε. Γιατί είναι απολύτως απαραίτητο να νικήσουμε σε μια στιγμή μέσα, δίχως την παραμικρή καθυστέρηση, τον κακό μας εαυτό και την προδοτική ηγεσία. Να μεταστρέψουμε δηλαδή τον χειρότερό μας εχθρό στον πλέον φυσικό και ισχυρό μας σύμμαχο και να αποβάλλουμε τους ελληνόφωνους υπαλλήλους του νεοταξισμού.
                                                                     
Οφείλουμε άμεσα να στραφούμε στον ίδιο μας τον εαυτό και να του υπενθυμίσουμε ότι δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μια μονάδα ξεκομμένη από τον Όλο Ελληνισμό. Δεν έχουμε μονάχα δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Δεν είμαστε καν αναπολόγητοι. Θα κληθούμε αναλόγως των έργων μας να δώσουμε λόγο σκληρό και απολογία αμείλικτη στο φοβερό βήμα Θεού και Ελλάδος. Θα μας δικάσουν οπωσδήποτε κριτές αμείλικτοι οι προηγούμενες και οι μέλλουσες γενιές Ελλήνων, οι ηρωικοί νεκροί μας και οι αγέννητοι. Η Ελλάς δεν θα πάψει να υπάρχει γιατί έχει Θεία Αποστολή να επιτελέσει και γιατί αποτελεί Ιδέα Ζωής και Δημιουργικής Κυριαρχίας. Και οι Ιδέες δεν πεθαίνουν. Όχι αν δεν βρεθούν αξιοκαταφρόνητοι ραγιάδες για να τις εγκαταλείψουν.

Δεν θα βρεθούμε λοιπόν εμείς μοιραίοι και πεισιθάνατοι μαζί για να σπάσουμε την ιστορική αλυσίδα και να εγκαταλείψουμε τα Ιερά και τα Όσια της Ελληνικής Φυλής στους λυσσασμένους νεοταξικούς σκύλους που αλυχτούν και ζητούν τον θάνατό μας. Δεν θα σβήσει ο Ελληνισμός όσο υπάρχει έστω κι ένας από εμάς που πιστεύουμε σε Έθνος, Φυλή, Πατρίδα και Λαό Ελληνικό. Ούτε θα γίνουμε λαός άπιστων νεκροζώντανων υπάρξεων.

Δεν θα παρακολουθήσουμε άλλο αδρανείς την επέλαση λαθρομεταναστών και τοκογλύφων, δεν θα ανεχθούμε άλλο το άνοιγμα της πύλης του κάστρου της Φυλής σε Τούρκους και ψευτοσυμμάχους, δεν θα μείνουν περαιτέρω στην Γη των Ηρώων οι Εφιάλτες που παίρνουν το ψωμί των παιδιών μας μέσα από το πιάτο και την χαρά της εργασίας από τα χέρια μας για να μας σώσουν, δηλαδή να μας αποτελειώσουν.

Θα κάνουμε αυτό που κάνανε πάντα οι Έλληνες όταν είχαν να αντιπαλέψουν φουρτούνες και κατοχές. Θα πράξουμε σαν αληθινή γέννα αυτοκρατορικού έθνους που ξέρει ότι η θέση του δυνατού είναι μονάχα για έναν και η θέση του αδυνάτου αντιστοιχεί μονάχα στο μηδέν και το τίποτα. Θα πολεμήσουμε και θα δράξουμε μονάχοι μας το δίκαιο με χέρια ελληνικά. Από επαίτες που μας θέλουν οι πολιτικοί πράκτορες του νεοταξισμού θα γίνουμε ελευθερωτές και απαιτητές. Θα κάνουμε την επιβαλλόμενη Έγερση, μια διαδικασία που θέλει γενναία καρδιά, τόλμη ασύνορη και πάθος ασίγαστο.

Όταν οι εχθροί μας μαζί με τους ελληνόφωνους ριψάσπιδες θέλουν μας μικρύνουν, η απάντηση είναι το μεγάλωμα του έθνους. Όταν μας ζητούν συρρίκνωση, εμείς απαιτούμε επέκταση. Όταν μας λένε να τα δώσουμε όλα γιατί αλλιώς θα αφανιστούμε, τότε εμείς λέμε απλά στους ανθέλληνες και τον σιωνιστικό νεοταξισμό ότι θα σας τα πάρουμε όλα και θα σας αφανίσουμε. Όταν εισέρχονται για να συλήσουν τα ιερά μας βήματα, τα βρωμερά πόδια αποκόπτονται.

Ο σκοπός της Έγερσης Ελλήνων υπάρχει και είναι επιτακτικός. Εθνικό χρέος και ανάσα ζωής μαζί. Η Έγερση των Ελλήνων είναι Λαϊκή και Εθνικιστική. Είναι αγώνας για να στήσουμε όρθια εθνική κυβέρνηση και αδιαπέραστα στρατιωτικά τείχη στα σύνορα. Να καταστήσουμε αφέντη και κυρίαρχο του Ελληνικού Κράτους αποκλειστικό τον Έλληνα. Και την Ελλάδα πανέτοιμη να απλώσει σύνορα μεγαλύτερα ισοπεδώνοντας θρασείς και «δυνατούς».

Έγερση λοιπόν για να σπάσουμε τα δεσμά που μας κρατούν δεμένους καταγής και εξαρτώμενους μικρών και αθλίων. Έγερση για να μπορούν να έχουν στα χείλη λόγο υπερηφάνειας για εμάς τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας. Έγερση για να τολμούμε να επικαλούμαστε τον Αχιλλέα, τον Λεωνίδα, τον Αλέξανδρο, τον Παλαιολόγο, τον Κολοκοτρώνη και τον Μεταξά. Έγερση για να ορίσουμε εμείς τον τόπο μας, την εργασία μας, το τι είναι δυνατό και τι αδύνατο για τον Έλληνα. Και το αδύνατο για τον Έλληνα είναι μονάχα αυτό που αρνείται να πράξει. Ενώ το δυνατό είναι αυτό που υπηρετεί το Ελληνικό Έθνος και τους Έλληνες μακράν συμβατικών ορίων.

Για την Νέα Εθνικοκοινωνική Ελλάδα, για τον Νέο Ελληνικό Πολιτισμό, για την Μεγαλοσύνη της Φυλής και το Χαμόγελο των Παιδιών της Ελλάδος λοιπόν ΈΓΕΡΣΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
Η δήθεν… «απελευθέρωση» της Λαμίας από τις ορδές του Άρη ΒελουχιώτηΗ δήθεν… «απελευθέρωση» της Λαμίας από τις ορδές του Άρη Βελουχιώτη
Τυχαίως και με καθυστέρηση τριών ημερών διάβασα το παρακάτω κάλεσμα:
«Εκδήλωση τιμής και μνήμης οργανώνουν η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Φθιώτιδας της ΠΕΑΕΑ, την Πέμπτη 18 Νοέμβρη, ώρα 11.30 πμ, στην Πλ. Λαού, μπροστά στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της Λαμίας (18-10-1944) από τον ΕΛΑΣ».
Πράγματι, όπως διάβασα σε άλλο, κατοπινό δημοσίευμα, έγινε η παραπάνω εκδήλωση από το ΚΚΕ, συν μία ξεχωριστή από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο ίδιο μέρος (μπροστά από το άγαλμα του Βελουχιώτη), αλλά κάποια άλλη ώρα.
Όμως, ποια «επέτειο απελευθέρωσης της Λαμίας από τον ΕΛΑΣ» εορτάζουν τα ορφανά του Στάλιν και του Τσαουσέσκου; Η αλήθεια είναι η εξής: στις 12 Οκτωβρίου 1944, τα τελευταία γερμανικά στρατεύματα αποχώρησαν από την Αθήνα και κατευθύνθηκαν προς Βορράν, σε τακτική υποχώρηση από την Ελλάδα. Τις πρωινές ώρες της 18ης Οκτωβρίου, ενώθηκε με τα υποχωρούντα στρατεύματα και η φρουρά της Λαμίας. Έτσι απελευθερώθηκε η πόλις. Χωρίς να πέσει ούτε μία τουφεκιά! Μέχρι την ώρα που αποχώρησε και ο τελευταίος Γερμανός στρατιώτης, δεν είχαν εμφανισθεί πουθενά οι… μπαρουτοκαπνισμένοι κατσαπλιάδες του κομμουνιστοσυμμοριτισμού. Ούτε κατά το υπόλοιπον της ημέρας ενεφανίσθησαν. Ήθελαν να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει ούτε δείγμα Γερμανού στην πόλη. Τακτική τους ήταν να μην παρενοχλούν τα αποχωρούντα γερμανικά στρατεύματα, παρά το ότι ήταν υποχρέωσή τους, απορρέουσα από τις σχετικές εντολές του Συμμαχικού Στρατηγείου, εις το οποίο υπαγόταν ο ΕΛΑΣ. Είχαν άλλη «δουλειά» οι ΕΛΑΣίτες: να καταλαμβάνουν τις πόλεις από τις οποίες αποχωρούσαν οι Γερμανοί και να μην «σπαταλούν» δυνάμεις γιατί θα τους χρειάζονταν στο άμεσο μέλλον, προς εξόντωση των Ελλήνων εθνικιστών.
Την επομένη, λοιπόν, 19η Οκτωβρίου, εισήλθαν στην πόλη ατσαλάκωτοι οι… «απελευθερωταί» της, έχοντας ως επικεφαλή τους τον αιμοσταγή σφαγέα Ελλήνων Άρη Βελουχιώτη, άρτι αφιχθέντα εκ Πελοποννήσου, όπου αιματοκύλισε τον τόπο (Πηγάδα του Μελιγαλά κ.α.). Μάλιστα, ο ειδεχθής αυτός εγκληματίας εξεφώνησε και λόγο στην Κεντρική Πλατεία της Λαμίας, έχοντας στο πλαϊ του τον πατέρα ενός εκ των καταστροφέων του ελληνισμού των ημερών μας, Κ. Σημίτη.
Τέλος, επειδή η κουκουεδία προκαλεί, ας τους θυμίσουμε την αποκήρυξη-διαγραφή από το κόμμα ως «δειλού», «τυχοδιώκτη», «υπόπτου», «προδότη» κ.τ.λ., του σημερινού των ινδάλματος, με το κουκουέδικο σύνθημα «ούτε ψωμί ούτε νερό στον Μιζέρια»:

ΒΟΜΒΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ: Μπορεί να παραιτηθούμε όλοι για να πάμε σε εκλογές! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_1616.html#ixzz2A1Yrr25vΣτα σενάρια που θέλουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραιτούνται προκειμένου να οδηγηθούμε σε επαναληπτικές εκλογές, απάντησε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, μέσα από τηλεοπτική του εμφάνιση την Πέμπτη στο Kontra Channel…
«Αυτό δεν το αποκλείουμε.
Θα είναι σε όλες τις περιφέρειες, θα είναι σε μία περιφέρεια, δεν το αποκλείουμε.
Το σίγουρο είναι ότι θα καταψηφίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ στην επισήμανση ότι πιθανές παραιτήσεις θα είχαν ως αποτέλεσμα τη διεξαγωγή νέων εκλογών στις περιφέρειες που θα μείνουν κενές οι βουλευτικές έδρες ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε:

«Αν μας ανοίξουν την όρεξη να τους κάνουμε κανένα καψόνι γιατί όχι;»

ΠΗΓΗ

Πάει ο πρώτος: Διαγραφή του βουλευτού Ν. Σταυρογιάννη από την ΝΔ


Σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει την έκφραση «έφυγε νύχτα». Η λαϊκή έκφραση βρήκε πλήρη εφαρμογή στην περίπτωση του βουλευτού Φθιωτιδος της ΝΔ, Νίκου Σταυρογιάννη. Ο βουλευτής διαγράφηκε («ετέθη εκτός Κ.Ο.») χθες τη νύχτα και παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Ο διαγραφής βουλευτής είχε δηλώσει νωρίτερα στην Real News: «Η δική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω μέτρα που εξαθλιώνουν τους πλέον αδύναμους οικονομικά, φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους αυτής της χώρας, δηλαδή χωρίς να υπάρχει προοπτική ότι έστω με αυτά τα άδικα και σκληρά μέτρα μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την οικονομία και να ανατάξουμε την πορεία καταστροφής της χώρας». Έπονται κι άλλοι; Ίδωμεν…http://neadeksia.wordpress.com

Επιστολή διαμαρτυρίας των αλβανών της διασποράς για το θέμα των τσάμηδων... Μέσα σ'όλα απαιτούν να τους ζητήσουμε και συγνώμη!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_4428.html#ixzz2A1YOyq52


Η παν-αλβανική ένωση «Vëllazërimi Ynë» που έχει την έδρα της στη Βέρνη της Ελβετίας έγραψε επιστολή διαμαρτυρίας για την επίλυση του ζητήματος των τσάμηδων, ως μέρος της συνολικής διευθέτησης του αλβανικού ζητήματος στα Βαλκάνια.

Η Ένωση, σε επιστολή διαμαρτυρίας της, προσπαθεί να δώσει έμφαση ( «να δημιουργήσει ήχο», γράφει το κείμενο) για το ζήτημα των τσάμηδων και αυτή η διαμαρτυρία θα υποβληθεί στον επικεφαλής επιτετραμμένο της ελληνικής Πρεσβείας στη Βέρνη και στη συνέχεια, θα επιδοθεί προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και στη Βουλή της Ελλήνων, στα φιλικά με την Αλβανία κράτη, στις πρεσβείες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Τουρκίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας κλπ. Καθώς και σε διεθνείς διπλωματικές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη, τη Γενεύη και τις Βρυξέλλες.
Τα αιτήματα της Ένωσης είναι:
1, «Η ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί επίσημα το συντομότερο δυνατόν τη γενοκτονία του πληθυσμών των τσάμ κατά την περίοδο 1944-45 που σκοτώθηκαν ή έφυγαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις (μόνο στην Αλβανία ζούνε 30 χιλιάδες) από τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της περιοχής και ο τόπος κατοικήθηκε από άποικους.
2. Το ελληνικό κράτος με μια δημόσια δήλωση να ζητήσει συγνώμη εκ μέρους του ελληνικού λαού καθώς οι Αλβανοί τον θεωρούν ως ένα φιλικό έθνος».
3. «Επίσης, να αναγνωρίσει τις περιουσίες προς τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους και να διευκολύνει την οργανωμένη επιστροφή τους στη γη, μέσω των διεθνών οργανισμών, όπως του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, του Διεθνούς Οργανισμού για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και άλλους οργανισμούς που αναπτύσσουν δραστηριότητες για τον άνθρωπο στα Ηνωμένα Έθνη».
Το κείμενο της ‘Ένωσης’ τελειώνει ζητώντας η διεθνής κοινότητα να ευαισθητοποιηθεί στο ζήτημα αυτό με την ευκαιρία της 100ης επετείου της ανεξαρτησίας του αλβανικού κράτους.

“Κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών” στην… Κατεχάκη (σε εγκαταστάσεις της ΕΡΤ!)


Η απόφαση να παραχωρηθεί οικόπεδο από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν ελήφθη ακόμα από το Δ.Σ. της ΕΡΤ λόγω των μεγάλων αντιδράσεων.
Στην κυβέρνηση, ωστόσο, συνεχίζουν να σχεδιάζουν την εγκατάσταση των υπηρεσιών ασύλου για τους μετανάστες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα, συνεργείο από το υπουργείο ανέβηκε πάλι στην Κατεχάκη και έκανε μετρήσεις στον χώρο. Όπως προκύπτει από τον σχεδιασμό που γίνεται, θέλουν να πάρουν από την ΕΡΤ ολόκληρο το Β’ κτίριο, όπου βρίσκεται το μεγάλο στούντιο Α’, με ψηφιακά μηχανήματα για μεγάλα γυρίσματα.
Σχεδιάζουν δε, να χτιστεί ένας μαντρότοιχος στη μέση του οικοπέδου, που θα διαχωρίζει τα κτίρια του “στρατοπέδου μεταναστών” από τα εναπομείναντα κτίρια της ΕΡΤ.
Πηγή: Το Παρόν

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας – Ποια η διαδικασία εξόφλησης τους ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_4506.html#ixzz2A1Y28BBi 
- Τέλος Οκτωβρίου θα έχουν “ανέβει” στο taxinet
- Άλλος ένας...φορολογικός λογαριασμός για εκατομμύρια πολίτες
- Δεν θα προμηθευόμαστε το σήμα αλλά μόνο μια απόδειξη
- Τι πρέπει να κάνουμε και πόσο θα μας κοστίσουν φέτος τα τέλη

 Μέχρι το τέλος του μήνα θα «φορτωθούν» στο taxisnet τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για το 2013. Πρόκειται για ένα ακόμη φορολογικό λογαριασμό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μαζί με τις δόσεις του φόρου εισοδήματος και του χαρατσιού στα ακίνητα.

Επιχειρηματίες “καταγγέλλουν” ότι η Χρυσή Αυγή τους πιέζει να απολύσουν μετανάστες και να προσλάβουν στη θέση τους Έλληνες ανέργους


“Επισκέψεις” μελών της Χρυσής Αυγής, δέχονται επιχειρηματίες και πιέζονται, όπως καταγγέλλουν, να απολύσουν τους «τριτοκοσμικούς αλλοδαπούς» και να προσλάβουν Έλληνες ανέργους, που έχουν εγγραφεί στις λίστες ανεργίας της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τα Νέα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης έδωσε εντολή στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ να ελέγξει τις καταγγελίες και να διαπιστώσει σε ποιες περιπτώσεις μέλη της Χρυσής Αυγής πέρασαν από τις «νουθεσίες» στις απειλές. Το Σαββατοκύριακο κλιμάκια της Χρυσής Αυγής συνέχισαν τις «επισκέψεις» σε επιχειρήσεις στη Βοιωτία και την Εύβοια. «Συναντούμε πλήρη αδιαφορία για την ανεργία των Ελλήνων μόνο σε επιχειρήσεις όπου υπάρχουν εργοδότες ή συνδικαλιστές διεθνιστικών αντιλήψεων, όπου και συνήθως η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι τριτοκοσμικοί αλλοδαποί», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.http://neadeksia.wordpress.com

Φράγκος: «Απάντησαν οι ίδιοι για το "πραξικόπημα"»

Για το δήθεν πραξικόπημα, και για θέματα που σημάδεψαν την νεότερη ελληνική ιστορία μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Real News και πιο συγκεκριμένα στον Γιώργο Λιάνη, ο στρατηγός και πρώην υποργός Φραγκούλης Φράγκος. Ολέθριο χαρακτηρίζει το πραξικόπημα στην Κύπρο, ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος τονίζοντας ότι «η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε όταν ο τέως βασιλιάς επιχείρησε ανεπιτυχώς το κίνημα της 13ης Δεκεμβρίου του 1967. Τότε άμεσα έπρεπε να προχωρήσουν σε πολιτική λύση και αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας. Ήταν η στιγμή…»


Σε ό,τι αφορά το θέμα των Ιμίων ο κ. Φράγκος αναφέρει ότι ο ελληνικός στόλος εκείνη την ημέρα είχε στριμώξει το τμήμα του τουρκικού στόλου που βρισκόταν εκεί και κάθε πλοίο ήταν λοκαρισμένο. «Ο Χόλμπρουκ ενημέρωσε τους Τούρκους ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και έδωσε προθεσμία έως τις 5 το πρωί να τα βρούνε.
Εγώ πάντως στη βραχονησίδα θα είχα ρίξει τρία-τέσσερα καπνογόνα και με πρόσχημα ότι έχει πάρει φωτιά θα έστελνα τα Καναντέρ να σβήσουν τη φωτιά. Δεν ξέρω τι θα γινόταν με τους Τούρκους κομάντος. Πάντως δεν θα καταλάμβαναν τη βραχονησίδα» δηλώνει ο κ. Φράγκος.Όσο για το γεγονός ότι παρουσιάστηκε ως ο εγκέφαλος ενός πραξικοπήματος που θα κατέλυε την ελληνική δημοκρατία, στην ερώτηση γιατί δεν απάντησε στο δημοσίευμα, απαντά... «Δεν χρειαζόταν. Απάντησαν οι πρωταγωνιστές αντί για μένα. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Πάνος Μπεγλίτης και ο αρχηγός της ΕΥΠ. Είπαν ότι δεν είχαν ιδέα για το δήθεν πραξικόπημα. Δεν έχω λόγο να ταράξω κι άλλο τους Έλληνες».

defencenet

Απάντηση στους άθλιους προπαγανδιστέςΑπάντηση στους άθλιους προπαγανδιστές
Σε μείζον θέμα έχουν αναδείξει τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και οι άθλιοι προπαγανδιστές τον δήθεν "ναζιστικό" χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου κατά την ομιλία του στην Γιορτή Ελληνικής Νεολαίας. Τα γνωστά φερέφωνα για ακόμη μία φορά έκοψαν κι έραψαν κατά το δοκούν τις δηλώσεις του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, θέλοντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις και προκαλώντας τις αντιδράσεις σύσσωμου του σάπιου πολιτικού κατεστημένου.
Παραθέτουμε το πλήρες επίμαχο απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την ομιλία του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής: "Το είπαμε με όλους τους τόνους και το επαναλαμβάνουμε, είμαστε Έλληνες Εθνικιστές, ας μας λένε όπως θέλουν, δεν  μας ενδιαφέρει! Αυτού που είναι σίγουρο, είναι πως δεν διαθέτουμε δηλώσεις μετανοίας, δεν μετανοούμε γιατί πάντα για αυτές τις Σημαίες αγωνιζόμασταν, για Ελλάδα, Πατρίδα, Τιμή, Πίστη για τίποτε άλλο!
Κανένας Χρυσαυγίτης, καμμία Χρυσαυγίτισσα δεν περιέχεται στις λίστες της ντροπής, στις λίστες των απατεώνων, δεν περιέχεται στα σκάνδαλά τους, δεν έχει καμμία σχέση με αυτά που γίνονται εις βάρος του Έθνους! Ναι, το είπα και το σχολίασαν, στην ομιλία την οποία έκανα στους συναγωνιστές μου της Χρυσής Αυγής, στην Κ.Ο., στην αίθουσα της Γερουσίας, ότι μας είπανε ναζί μία, δύο, δέκα... Δεν μας είπαν όμως κλέφτες. Αυτά τα χέρια, μπορεί καμμιά φορά να χαιρετάνε έτσι, αλλά είναι καθαρά χέρια, δεν είναι βρώμικα, δεν έχουν κλέψει..."http://www.xryshaygh.com

20 λεπτά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου,υπό το φόβο επεισοδίων και με φήμες για "στρατό" στους δρόμους

Το νέο “σήριαλ” στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ΕΔ είναι η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ,την ερχόμενη Κυριακή, που αν πιστεψουμε όσα διαρέει η κυβέρνηση θα έχει 20λεπτη διάρκεια.! Τα όσα έγιναν πέρυσι στη Θεσσαλονίκη, έριξαν μια κυβέρνηση και αποτέλεσαν την αφορμή για αλλαγή όλης της στρατιωτικής ηγεσίας. Το επιτελείο Σαμαρά δεν θέλει να ρισκάρει σε καμία περίπτωση να πάθει τα ίδια και γι΄ αυτό προετοιμάζει μια “παρέλαση” δυνάμεων ασφαλείας, γύρω από τη παρέλαση.

Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις θα περιφρουρήσουν τους επίσημους που θα έχουν την …επικίνδυνη αποστολή να την παρακολουθήσουν και η εντολή που έχει δοθεί από τα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης είναι ότι “πάση θυσία η παρέλαση πρέπει να γίνει”. Το πόσο θα διαρκέσει είναι ένα θέμα! Οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι περίπου …20 λεπτά!

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι φήμες για χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων σε αποστολές “αστυνομικού χαρακτήρα”, δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ημέρες. Οι μαζικές μετακινήσεις στρατιωτικού προσωπικού που έχουν προγραμματιστεί για τη Θεσσαλονίκη λόγω των εκδηλώσεων που θα γίνουν για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης αλλά και την 28η Οκτωβρίου, έχουν δώσει στους γνωστούς ύποπτους πλέον κύκλους να μιλούν για “χρησιμοποίηση δυνάμεων της 71ης Ταξιαρχίας σε ρόλο ασφάλειας” και άλλα σχετικά. Εκτός απ΄ ότι έχουν καταντήσει την 71η Ταξιαρχία μια δύναμη …που πάει με όλα , οι πληροφορίες αυτές διαχέονται μ΄ ένα τρόπο που κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι στόχος είναι να προκληθεί ένταση για την παρέλαση, ακόμη κι αν δεν υπάρχει τέτοια διάθεση. Και αυτό είναι το πιο ύποπτο.

Εννοείται ότι κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι αυτά τα σενάρια έχουν έστω και ψήγμα αλήθειας!

Είναι όμως πλέον ανησυχητική η επιμονή κάποιων “διαδρομιστών” να “βγάζουν” κάθε λίγο και λιγάκι το στρατό στο δρόμο.


onalert

Ανοικτή επιστολή προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιατίστης κ.κ. ΠαύλοΣεβασμιώτατε,
Με μεγάλη έκπληξη παρακολούθησα την τηλεοπτική σας συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση, το πρωί του Σαββάτου της 20ης  Οκτωβρίου 2012, όπου για πρώτη φορά στα Ελληνικά χρονικά, Έλληνας Ιεράρχης πήρε θέση ανοικτά εναντίον νόμιμα εκλεγμένου πολιτικού κόμματος της πατρίδος μας, αποδίδοντας προς αυτό βαρύτατους χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα. Κανένα Χριστό δεν πήγαν να προστατεύσουν (όπως ισχυριστήκατε στη συνέντευξη) τα στελέχη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Σεβασμιώτατε, στο Θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ. Με την πράξη συμπαράστασης προς τους διαμαρτυρόμενους συμπολίτες μας, των οποίων το θρησκευτικό αίσθημα πλήττεται βάναυσα από τέτοιου είδους «καλλιτεχνικές παραστάσεις», απλώς θέλησαν να ασκήσουν πίεση προς την πολιτεία για την εφαρμογή των νόμων και της κοινής λογικής
Επομένως η πράξη των στελεχών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, δεν ήταν μια ενέργεια θρησκευτικού ακτιβισμού για την προστασία της θρησκείας, αλλά μια ενέργεια πολιτικού ακτιβισμού για την εφαρμογή των νόμων. Λυπάμαι ειλικρινά που αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την Πατρίδα μας, αφήσατε το ποιμαντορικό και φιλανθρωπικό σας έργο για να ασχοληθείτε με πολιτικά κόμματα.
Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για την εκκλησία και την Ορθοδοξία αποδίδεται από τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη: «Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί. Και βγήκαν ακόμη να’ ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται. Και είπαν λόγια άπρεπα δια τους παπάδες. Εμείς, με σκιάν μας τον Τίμιον Σταυρόν, επολεμήσαμεν ολούθε, σε κάστρα, σε ντερβένια, σε μπογάζια και σε ταμπούργια. Και αυτός ο Σταυρός μας έσωσε. Μας έδωσε την νίκη και έχασε (οδήγησε σε ήττα) τον άπιστον Τούρκον. Τόση μικρότητα στον Σταυρό, τον σωτήρα μας! Και βρίζουν οι πουλημένοι εις τους ξένους και τους παπάδες μας, τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους. Εμείς τους παπάδες τους είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον δια να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας σαν λεοντάρια. Ντροπή Έλληνες»!
Δυστυχώς όμως Σεβασμιώτατε, όπως λέει και ο λαός, τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Έτσι η Ορθοδοξία «έβγαλε παπάδες» σαν αυτούς που ανέφερε ο Μακρυγιάννης, αλλά έβγαλε και παπάδες σαν αυτούς της Μονής Βλατάδων της Θεσσαλονίκης. Για τους οποίους ο έγκυρος ιστορικός της Μακεδονίας Απ. Βακαλόπουλος στον μνημειώδη τόμο του "Ιστορία της Μακεδονίας". σελ. 92, λέει. "Στην Ελληνική παράδοση διεσώθη μέχρι τα χρόνια μας ότι η Θεσσαλονίκη έπεσε στα χέρια των Τούρκων στα 1430 με προδοσία της Μονής Βλατάδων, και αυτό σ' ανταπόδοση, ότι δεν θα θίξει τα μοναστηριακά κτήματα της Μονής".
Το έχει η μοίρα αυτού του τόπου φαίνεται, από αρχαιοτάτων χρόνων να βγάζει «Λεωνίδες», αλλά να βγάζει και «Εφιάλτες». Δείτε την αντιδιαστολή που αποπνέεται ανάμεσα στη μήνυση που κατέθεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ Σεραφείμ, εναντίον των συντελεστών της εν λόγω «θεατρικής παράστασης» (τον οποίο κανένα κανάλι δεν το κάλεσε να εξηγήσει τις θέσεις του) και στα όσα εσείς διατυπώσατε για το θέμα, τα οποία έτυχαν της «θερμότατης» υποδοχής και προβολής των «συστημικών» ΜΜΕ. Ευτυχώς όμως, όλοι πια έχουν καταλάβει. Για αυτό και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει τέτοια μαζική απήχηση στο Λαό μας.
Δεν γνωρίζω Σεβασμιώτατε αν «οι άθρησκοι», όπως λέει ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, κατάφεραν τελικά «να’ ποτάξουν την Εκκλησίαν», τουλάχιστον ολοκληρωτικά, ούτε γνωρίζω αν κάποιοι ιεράρχες είναι τέκτονες (προσωπικά πιστεύω ότι κάποιοι είναι) και οι ενέργειές τους κατευθύνονται από τον τεκτονισμό. Αυτό που γνωρίζω όμως είναι, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, οι οποίες προωθούν τη συνταγματική, νομοθετική και θεσμική κατοχύρωση του θρησκευτικού αποχρωματισμού των Ελλήνων στο όνομα μιας δήθεν δημοκρατίας, ενός δήθεν ανθρωπισμού και μιας δήθεν κοινωνίας δικαίου και οι ταγοί της Ορθοδοξίας (πλην εξαιρέσεων) να «σφυρίζουν αδιάφορα» και να «θυμιατίζουν.»

Έκλεισαν τον εθνικό μας αερομεταφορέα (ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ), για να φέρουν την Turkish Airlines!

Συνάντηση Σπ. Βούγια με τη διευθύντρια της Turkish Airlines
Τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρο Βούγια επισκέφθηκε σήμερα η Gulay Ozturk, Γενική Διευθύντρια Ελλάδος της Turkish Airlines, εν όψει της έναρξης των απευθείας πτήσεων της εταιρείας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, από και προς την Κωνσταντινούπολη, στο τέλος Μαΐου του 2011. Όπως ανακοινώθηκε, στη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βέλτιστη λειτουργία της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο πόλεων.
 
Επίσης, επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η υποστήριξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η οποία θα προσδώσει οφέλη, τόσο στην προώθηση του τουρισμού, όσο και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας της πόλης της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας.

ΠΗΓΗ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ

Κονδυλοφόρος εν δράσει!Κονδυλοφόρος εν δράσει!
Για μια ακόμη φορά το MeGALO κανάλι επιδόθηκε στην εμετική προπαγάνδα κατά της χρυσής Αυγής. Ο πανικός τους είναι εμφανής. Ο Μegalos δημοσιογράφος Τσίμας, ο πρώην δημοσιογράφος του Σταλινικού "ριζοσπάστη" και τώρα γνήσιος κονδυλοφόρος της Τρόικας, προσπάθησε να ικανοποιήσει τα αφεντικά του. Άλλωστε ξένα αφεντικά υπηρετούσε και τότε την Ε.Σ.Σ.Δ. ξένα αφεντικά υπηρετεί και τώρα με την γραφίδα  του και με τις τηλεοπτικές του εκπομπές και σχόλια.
Τα ψέμματα αρκετά όπως είναι και αρκετά τα χρήματα που τσεπώνει για να παρουσιάζει το άσπρο, μαύρο. Δεν είδαμε ποτέ τον Τσίμα και τους όμοιούς του κονδυλοφόρους πρώην στσταλινόπληκτους και νυν οσφυοκάμπτες της Τρόικας να παρουσιάσουνε την ρατσιστική βία της ανθελληνικής αριστεράς και των τριτοκοσμικών εναντίον των Ελλήνων.

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα αλβανικά σχολεία στην Ελλάδα – Το Υπ. Παιδείας το ξέρει; (βίντεο)

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα αλβανικά σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα έτσι μετά το περίφημο αλβανικό σχολείο που ιδρύθηκε στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας πριν από μερικά χρόνια την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε η τότε υπουργός Παιδείας Γιαννάκου και του αλβανικού σχολείου του Βόλου το οποίο εγκαινιάστηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Αλβανίας και τον Δήμαρχο της πόλης ένα τρίτο αλβανικό σχολείο εγκαινιάστηκε στο Δομοκό.

Πρόκειται για ένα σχολείο το οποίο υποστηρίχτηκε από τον τοπικό Δήμο και λειτουργεί, σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος με εθελοντές δασκάλους. Στην ειδική τελετή για το νέο αλβανικό σχολείο παρευρέθη και ο πρέσβης της Αλβανίας ο οποίος έκανε και δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ. Οι παραπάνω πρωτοβουλίες όσο και αθώες και αν είναι προκαλούν σειρά ερωτηματικών τα οποία πρωτίστως θα πρέπει να τα απαντήσει η πολιτεία και μετά οι τοπικοί άρχοντες.

Πρώτα από όλα τα σχολεία αυτά διαθέτουν άδεια από το υπουργείο Παιδείας, και αν ναι με ποιό περιεχόμενο διδασκαλίας με ποια βιβλία και πιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διότι τουλάχιστον στην περίπτωση του αλβανικού σχολείο στο Βόλο όπως ισχυρίζονται τα αλβανικά ΜΜΕ θα πραγματοποιείται και διδασκαλία της αλβανικής ιστορίας με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την διαφύλαξη της ασφάλειας και της ειρήνης της τοπικής κοινωνίας.

Αν δε τα σχολεία αυτά λειτουργούν χωρίς την άδεια του υπουργείου Παιδείας ποιος είχε τελικά την πρωτοβουλία για την ίδρυση του και ποιες οι ευθύνες αυτών για την ίδρυση και λειτουργία ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που δεν έχει την άδεια του ελληνικού κράτους.

Επιπλέον για ποιο λόγο επιλέχτηκαν οι πόλεις αυτές για την ίδρυση των εν λόγω σχολείων και ποιος χρηματοδοτεί και επιβλέπει την λειτουργία των ιδρυμάτων αυτών ιδιαίτερα δε όταν δεν πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία (βλ. φροντιστήριο ξένων γλωσσών) αλλά για το αποτέλεσμα της απόφαση της τοπικής αρχής η οποία συνεργάζεται με την κυβέρνηση άλλης χώρας.

Τέλος αν αποδειχτεί ότι τα σχολεία αυτά δεν έχουν άδεια από την ελληνική πολιτεία, γιατί το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ήδη τοποθετηθεί για το ζήτημα αυτό. Μπορεί ο κάθε τοπικός άρχοντας στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις άλλων κρατών να ιδρύουν εκπαιδευτικά ιδρύματα εν αγνοία του ελληνικού κράτους την στιγμή δε που δεν υπάρχει διακρατική συμφωνία π.χ μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, για την ίδρυση αλβανικών σχολείων στην Ελλάδα.

Ποιος διασφαλίζει ότι τα σχολεία αυτά δεν θα αποτελέσουν στο μέλλον κέντρα προπαγάνδας και επηρεασμού των Αλβανών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα εις βάρος της κοινωνικής ειρήνης και εθνικής ασφάλειας, δεδομένης της ραγδαίας ανόδου του κινήματος του ακραίου και αναθεωρητικού εθνικισμού στην Αλβανία, βλέπε ακραίο εθνικιστικό κόμμα Ερυθρόμαυρη Συμμαχία και κόμμα των Τσάμιδων (PDIU) κόμματα που διεκδικούν τμήματα της Ελλάδας.

Για όλα αυτά αν τελικά τα σχολεία αυτά εξελιχτούν σε πυρήνες αυτών των κομμάτων στην Ελλάδα ποίοι θα λογοδοτήσουν μήπως αυτοί που τα ίδρυσαν ή αυτοί που δεν πήραν «χαμπάρι» την ύπαρξη τους;

Τουρκία:"Tα άρματα μας,χαλάνε στις στρατιωτικές παρελάσεις"     ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
      Μπορεί η Τουρκία να κάνει «νταϊλίκια» στη Συρία στέλνοντας άρματα μάχης στα σύνορα, όμως πολλά από τα άρματα μάχης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση κυρίως τα Μ48.
       Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν περίπου 3500 άρματα μάχης. Απ’αυτά τα 1900 είναι Μ48. Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Ζaman “κυρίως τα άρματα μάχης M48 παρουσιάζουν προβλήματα ακόμη και στις στρατιωτικές παρελάσεις»!
      Βέβαια σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα η Άγκυρα κάνει λάθος επενδύσεις ξοδεύονταν τεράτια ποσά για την κατασκευή του άρματος Αltay. Όπως γράφει τουρκική εφημερίδα “στα νέα πεδία πολέμου γίνεται η χρήση διαστημικής τεχνολογίας, εναέριων μέσων και ηλεκτρονικού πολένμου και δεν είναι λογική η επένδυση στα μέσα ξηράς»http://www.onalert.gr

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ: Βίντεο σοκ!! Τράγκας σε Παναγιώταρο: "Κακώς αντιδρ...

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ: Βίντεο σοκ!! Τράγκας σε Παναγιώταρο: "Κακώς αντιδρ...: Τελικά το καθεστώς έχει πολλά πονηρά όπλα... Δεν μας προκάλεσε έκπληξη ότι ο κύριος Τράγκας πήγαινε "δημοκρατικά" την κουβέντα εκεί πο...

Φοβούνται «έκρηξη» πολιτών στην παρέλαση της 28ης!

Τα περσινά παρατράγουδα ανήμερα του εορτασμού των εθνικών επετείων έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των πολιτικών και της ΕΛ.ΑΣ, καθώς από τώρα χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου πρόκλησης επεισοδίων. Φέτος για λόγους ασφαλείας η παρέλαση αναμένεται να διαρκέσει 40 λεπτά αντί για 80, προκειμένου να πραγματοποιηθεί χωρίς έκτροπα.


Την ίδια στιγμή, στο έργο της ομαλής διεξαγωγής της παρέλασης θα αναλάβουν περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας «αποστειρωμένος χώρος» περιμετρικά της εξέδρας των επισήμων, μέσα στον οποίο θα βρίσκονται μόνο οι επίσημοι και οι δημοσιογράφοι.

Να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη οδήγησαν στην απομάκρυνση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια από την παρέλαση.

newsbomb.gr

Η ΜΙΤ αποκτά δικό της πλοίο υποκλοπών!
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     Oı τουρκικές Μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ), θα αποκτήσουν δικό τους σκάφος υποκλοπών. Αυτή την απόφαση έλαβε η ΜΙΤ σε συνεργασία με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Vatan το νέο πλοίο «θα ανήκει στη ΜΙΤ αλλά θα ενταχθεί στον στόλο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.»
       Το συγκεκριμένο πλοίο θα περιπολεί στις θάλασσες και κοντά στις ακτές για να συλλέγει πληροφορίες και θα υποκλέπτει οτιδήποτε μπορεί. Το επόμενο μήνα η γενική γραμματεία εξοπλισμών θα ξεκινήσει τη διαδικασία του διαγωνισμού.
       Η ΜΙΤ ζητά αυτό το πλοίο καθώς θεωρεί πως τα υπάρχοντα συστήματα που διαθέτει το τουρκικό Ναυτικό δεν επαρκούν. Στο πλοίο σχεδιάζεται να τοποθετηθούν ραντάρ και συστήματα υποκλοπών τελευταίας τεχνολογίας πολλά από τα οποία θα είναι τουρκικής κατασκευής.
       Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα συμβεί αν αυτό το πλοίο, όταν κατασκευαστεί, αρχίσει περιπολίες στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου.http://www.onalert.gr

Φοβούνται να ψηφίσουν τα μέτρα πριν τις παρελάσεις

Αρχικά είχε κυκλοφορήσει ότι τα επώδυνα μέτρα θα ψηφίζονταν στις 24 Οκτωβρίου. Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες πληροφορίες, τα μέτρα θα ψηφιστούν στις αρχές Νοεμβρίου.

Σχετικά με αυτή την αναβολή οι φήμες οργιάζουν ότι έγινε για να περάσουν πρώτα....

οι εκδηλώσεις και οι παρελάσεις της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου που ανακαλούν στις μνήμες το έπος του 1940 και την γερμανική κατοχή στην Ελλάδα.

Όπως όλοι ενθυμούμαστε, πέρυσι 26 Οκτωβρίου ο κ. Παπανδρέου επέστρεψε από τις Βρυξέλλες δήθεν θριαμβευτής, που συμφώνησε το PSI και το δεύτερο εξαθλιωτικό μνημόνιο και δύο ημέρες αργότερα οι πολίτες έτρεπαν σε άτακτη φυγή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Αυτό προφανώς η εσωτερική τρόϊκα των Σαμαρά, Βενιζέλου Κουβέλη, θέλει να το αποφύγει. Θα πάμε ήσυχα στις παρελάσεις με τα καλά λόγια των ευρωπαίων τοκογλύφων και μετά θα έρθει ο καταιγισμός της εξαθλίωσης στη Βουλή.
hassa

Σε ετοιμότητα 5 λεπτών τα τουρκικά F 16 στο Ιντσιρλίκ


Σε ετοιμότητα 5 λεπτών ,με τα συστήματα  ανοικτά και έτοιμα για απογείωση και τους πιλότους εντός του κόκπιτ βρίσκοντα ιεπι 24ωρου βάσεως δύο F-16 στην βάση του Ιντσιρλίκ της ΝΑ Τουρκίας.

Αυτό αναφέρει ο επικεφαλής της εφημερίδας Milliyet στην Αγκυρα Φικρέτ Μπιλά σε άρθρο του στην πρώτη σελίδα με τίτλο «Θερμή αναμονή στο Ιντσιρλίκ>>.

Ενώ συνεχίζονται, όπως αναφέρει,  οι επιθέσεις του συριακού στρατού σε κατοικημένες περιοχές κοντά στα τουρκικά σύνορα , εφαρμόστηκε ειδική τάξη στην βάση του Ιντσιρλίκ . Στο πλαίσιο αυτό 2 F-16 περιμένουν σε θέση ''scramble alarm'' επι 24ωρου βάσεως . Τα αεροσκάφη σε περίπτωση που λάβουν εντολή μπορούν να απογειωθούν εντός 5 λεπτών . Ενώ οι δύο πιλότοι βρίσκονται στα κόκπιτ των F-16 οι άλλοι πιλότοι περιμένουν στο κτήριο scramble με την στολή απογείωσης σε 15λεπτη ετοιμότητα .

Σε περίπτωση που αεροπορικά στοιχεία της Συρίας προσεγγίσουν περισσότερο από 2 μίλια τα σύνορα , γίνεται κατεπείγουσα απογείωση.
  http://www.onalert.gr/

Έτσι χαιρετούσαν οι νέοι της ΕΟΝ που έγραψαν το Έπος του ’40!Έτσι χαιρετούσαν οι νέοι της ΕΟΝ που έγραψαν το Έπος του ’40!

Περί του «ναζιστικού» χαιρετισμού…
Είχα σκοπό να αναφερθώ εκτενώς εις τον ελληνικό, ελληνικότατο επίσημο χαιρετισμό της νεολαίας του Ι. Μεταξά, της θρυλικής ΕΟΝ, σε επετειακό αφιέρωμα στο ηρωικό «ΟΧΙ», αλλά με… επρόλαβαν οι διάφορες παλιοπατσαβούρες του συστήματος του αντιηρωικού «Ναι σε όλα», που χαλούν τον κόσμο για τον «ναζιστικό» χαιρετισμό του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου.
Συμφώνως, λοιπόν, με το Άρθρο 30 των Γενικών Διατάξεων του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΕΟΝ: «Ο χαιρετισμός αποδίδεται δια ζωηράς προτάσεως της δεξιάς χειρός τεταμένης με δακτύλους ηνωμένους και την παλάμην εις το ύψος του δεξιού οφθαλμού, κατά το πρότυπον του καθαρώς Αρχαίου Ελληνικού χαιρετισμού».

Σας χαιρετώ παρομοίως
Γ. Δημητρακόπουλος
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Π. Φάληρο – Αθήναι.http://www.xryshaygh.com

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ..........!!!!!‏

Τί σχέση μπορεί να έχει το μόντελινγκ με την πολιτική; Μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς ότι το πρώτο αποτέλεσε ένα μέσο για να μπορέσει να ολοκληρώσει τις σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες, η 26χρονη καλλονή, συνεργάτιδα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλένα Μπαϊραμπά.


Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" και του δημοσιογράφου Φρίξου Δρακοντίδη, η επιστημονική συνεργάτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σπούδασε σε βρετανικό πανεπιστήμιο και η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Από πέρυσι το Φεβρουάριο, η Μαριλένα Μπαϊραμπά είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Νομικής, ενώ την ίδια περιόδο ήρθε σε επαφή με υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και εντάχθηκε στον επιστημονικό επιτελείο του κόμματος με αντικείμενο ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η επιλογή των ατόμων για...
τη συγκεκριμένη ομάδα έγινε κατόπιν προσεκτικής μελέτης δεκάδων βιογραφικών, μεταξύ των οποίων και το δικό της.

Την κέρδισε η πολιτική

Η Μαριλένα Μπαϊραμπά εργάστηκε ως φωτομοντέλο σχεδόν από την εφηβεία της και έφτασε να γίνει εξώφυλλο σε μεγάλα περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Με την ολοκλήρωση, όμως, των σπουδών της και την απόφαση της να αφοσιωθεί στην πολιτική, άφησε πίσω της το λαμπερό χώρο του μόντελινγκ.

Επέστρεψε στην Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Ιωάννινα, το 2009 και άρχισε να ασχολείται με θέματα τοπικά ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην κορυφή των ενδιαφερόντων είναι η οικολογία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Μαριλένα Μπαϊραμπά στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.
Κάντε Click Εδώ'>Samsung Ultrabook για να μη σε σταματάει

Θα είμαστε εμείς η γενιά της ηλεκτρονικής ταυτότητα; ΌΧΙ εμείς είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!

Θα είμαστε εμείς η γενιά της ηλεκτρονικής ταυτότητα; ΌΧΙ εμείς είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!

Αποκαλυπτικό βίντεο από την αντιρατσιστική πορεία στον Άγιο Παντελεήμονα - Αράπηδες απειλούν και πετάνε αντικείμενα σε σπίτια κατοίκων!!!

Αποκαλυπτικό βίντεο από την αντιρατσιστική πορεία στον Άγιο Παντελεήμονα - Αράπηδες απειλούν και πετάνε αντικείμενα σε σπίτια κατοίκων!!!

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ "ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ" > ΦΩΤΟ


Σάλος από τη δήλωση του ‘’εθνικοφιλελεύθερου’’ Βορίδη… Τάχθηκε υπέρ του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας!!
Απίστευτη τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη. Υπέρ των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας για την αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ! Σε τοποθέτησή του, αναφορικά με την απαίτηση της Τρόικας για το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών ο κ. Βορίδης είπε ότι κάποια στιγμή πρέπει να ληφθούν ξεκάθαρα μέτρα, για να αποπληρωθούν οι οφειλές των πολιτών προς τις τράπεζες, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, που αντιτίθενται στο θέμα.Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, σημείωσε: «Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο θέμα, δεν ξέρω ποια είναι η πρόθεση της κυβέρνησης, αλλά, να το πω διαφορετικά, είναι σαφές ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσει εκεί μια διαδικασία αποπληρωμής οφειλών, επομένως πρέπει σιγά-σιγά να μπαίνουμε σε κάποιου είδους ρυθμό... Τώρα αν θα το κάνουμε σε ένα χρόνο, ή θα το κάνουμε σε έξι μήνες, θα το κάνουμε σε 18 μήνες, αλλά κάποια ώρα πρέπει να γίνει».

Χρωστάς σε τράπεζες;Λάθος!Δεν χρωστάς τίποτα!!!

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ!!
Τα κακά νέα: χρωστάτε –πολλά ή λίγα-, αλλιώς δεν θα διαβάζατε αυτό το άρθρο, όπως ποτέ δεν θα διαβάζατε τα τασιενεργά του απορρυπαντικού σας.
Τα καλά νέα: Κατά πάσα πιθανότητα, δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Στην πραγματικότητα... σας χρωστάνε, σας κλέβουν ανελέητα, χρόνια τώρα, και πρέπει να κάνετε κάτι γι αυτό. Αμέσως.
Και εξηγούμαι. Τι κάνουν οι τράπεζες; Δανείζουν χρήματα με σκοπό το κέρδος. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι και κανείς δεν.....αμφισβητεί τη χρησιμότητα του δανεισμού όταν αυτός γίνεται με σκοπό την ανάπτυξη. Κανένας επίσης δεν αμφισβητεί ότι το τραπεζικό μας σύστημα μας κλέβει ανελέητα, παράνομα και καταχρηστικά επί σειρά ετών. Οι Ελληνικές τράπεζες και ο Μπάμπης ο τοκογλύφος καμία διαφορά δεν έχουν. Εκτός από ότι από το Μπάμπη δεν γλιτώνεις, από τις τράπεζες όμως,ναι.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΚ! Κινδυνεύει να βγει στο σφυρί η πρώτη κατοικία του Μάκη Βορίδη!Ο Μάκης Βορίδης προκάλεσε κύμα αγανάκτησης με την δήλωσή του περί της επέκτασης των πλειστηριασμών ΚΑΙ για την πρώτη κατοικία. Λίγοι όμως γνωρίζουν το δράμα που παίζεται πίσω από τα λαμπερά φώτα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!!! Πηγή: http://kinitronews.blogspot.com/2012/08/blog-post_4857.html#ixzz29woAcZ9C


ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΑΝΗ

Είναι η γυναίκα που μέσω Τηλέμαχου Χυτήρη παντρεύτηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Για να την παντρευτεί ο ΄κύριος έξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ΄ έδωσε περισσότερα από 120 εκατ. δραχμές στη Μαργαρίτα, τη μαμά του μπούλη για να πάρει διαζύγιο...
Σαν μέτρο σύγκρισης αρκεί να πούμε ότι ένα καλό διαμέρισμα 100 τ.μ. στη Κηφισιά κόστιζε εκείνη την εποχή 14 εκατ. δραχμές.

 Η φορολογική δήλωση του γαμπρού δεν ξεπερνούσε τα 10 εκ. δραχμές.

Λίγο καιρό αργότερα έκανε δώρο στη μπέμπα - Λιάνη μία βίλα στην Εκάλη αναφέροντας στο Πόθεν ΄Εσχες ότι τα χρήματα του τα έδωσαν φίλοι.Μεταξύ αυτών αναφέρει και τον πασίγνωστο έμπορο όπλων Κασόγκι : είναι ο άνθρωπος που ως μεσάζοντας πουλούσε όπλα στην Ελλάδα θησαυρίζοντας αυτός αλλά και το κύκλωμα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σε αντίθεση με τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, το Πασόκ δεν έκανε άμεσες διαπραγματεύσεις με τις βιομηχανίες όπλων αλλά χρησιμοποιούσε μεσάζοντες όπως τον Κασόγκι ή τον Λούβαρη (τον γνωστό αγωνιστή και ιδεολόγο Λούβαρη, που επένδυσε στο Πασόκ για να γίνει σε χρόνο ρεκόρ ο ιδιοκτήτης των περισσότερων Goody's στην Αττική, ο γνωστός ιδεολόγος που ο Παπανδρέου έκανε μεσάζοντα για να πουλάει όπλα στην Ελλάδα, εκείνος που το 1990 φορούσε 'κολάρο΄ - μαϊμού για να μην προφυλακιστεί, εκείνος που τον έκρυψαν πίσω από το όνομα του Ολυμπιακού για να αποφύγει τις δίκες και να μην μιλήσει).

Αποτέλεσμα η Ελλάδα (ΕΜΕΙΣ) να αγοράζει (ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ) τον εξοπλισμό πάντα ακριβότερα : τα μιράζ κόστισαν 5 φορές παραπάνω από ότι στην Τουρκία η οποία έκανε απευθείας διαπραγματεύσεις χωρίς μεσάζοντες, τα άρματα λέοπαρντ 7 φορές.

Την ίδια εποχή μέσω των μεσαζόντων (ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΒΑΡΗ) η Ελλάδα πούλησε κρυφά όπλα στο Ιράκ στον πόλεμο με το Ιράν (Ιανουάριος 1987) . Η ΄υπογραφή΄ της ΠΥΡΚΑΛ (που την έκανε προβληματική το Πασόκ για να βάλει δική του διοίκηση και να πουλάει όπλα) βρέθηκε σε όλμους στο πεδίο της μάχης.

Τα χρήματα από την πώληση των όπλων ΠΟΤΕ δεν ήρθαν στα ταμεία του κράτους.

Για να μην μαθευτεί η ποσότητα των όπλων και των πυρομαχικών που πουλήθηκαν και φυσικά πόσα χρήματα μπήκανε σε Ελβετικούς λογαριασμούς, έβαλαν φωτιά στο στρατόπεδο στη Μαλακάσα (Δεκέμβριος 1987).

Νεκρός ένας αξιωματικός και 4 σοβαρά τραυματισμένοι
Arnitsi Bitsi


Πηγή: www.oparlapipas.com

Πηγή: http://kinitronews.blogspot.com/2012/08/blog-post_4857.html#ixzz29wo1oWwj

Μαρκόπουλος:Εύγε Βορίδη
Μέσω twitter, απάντησε ο Κώστας Μαρκόπουλος στον Μάκη Βορίδη, ο οποίος δήλωσε το Σάββατο, στον Real Fm, στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή, ότι είναι θετικός στον πλειστηριασμό ακόμα και των πρώτων κατοικιών, για την αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες....


''Εύγε Βορίδη που μας θύμισες ότι ο νεοφιλελευθερισμός ζει και μέσα από πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών όσων δυστύχησαν από τα μνημόνια'', έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.http://www.gkourou.com

20 και 21 Οκτωβρίου 1912. Η Μάχη της Νικόπολης και η Απελευθέρωση της Πρέβεζας! Πηγή: http://kinitronews.blogspot.com/2012/10/20-21-1912.html#ixzz29wnCmAnK

21 Οκτωβρίου 1912. Απελευθέρωση της Πρέβεζας. 
Το Ελληνικό Πυροβολικό, εισερχόμενο στo φρούριο του Αγίου Γεωργίου, επωνομαζόμενο Γενή Καλέ (νέο κάστρο), από τους Τούρκους, μετά την κατάληψη της πόλης.
Η Μάχη της Νικόπολης.
Η Νικόπολη ας θυμήσουμε ότι κτίστηκε από τον ρωμαίο αυτοκράτορα Αύγουστο, σε ανάμνηση της ναυμαχίας του Ακτίου που έγινε στις 2/9 του 31 π.Χ. μεταξύ του Γαΐου Οκταβιανού (μετέπειτα Καίσαρα Αυγούστου) και του ΜάρκουΑντωνίου και τη Κλεοπάτρα, που μετά τη δολοφονία του Καίσαρα διεκδικούσαν το θρόνο της απέραντης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Το κύριο σώμα αμύνης οι Τούρκοι το είχαν τοποθετήσει έξω από τη Νικόπολη και σε ένα πλάτος 700 μέτρων, όπου διασχίζεται από αρχαίες τάφρους που τα χρησιμοποίησαν σαν χαρακώματα. Για να προκαλέσουν σύγχηση στους έλληνες που έκαναν επιθέσεις, μπροστά από τα χαρακώματα τοποθέτησαν πέντε μοντέρνα πεδινά πυροβόλα. Η φρουρά της Πρέβεζας είχε μια δύναμη 600 ανδρών, ενισχυμένη από τουρκαλβανούς τσάμηδες, και από Οθωμανούς της Πρέβεζας που είχαν το δικαίωμα να έχουν όπλα, αυτοί οπλίστηκαν από την αποθήκη πολεμικού υλικού των Τούρκων στην Πρέβεζα. Τελικά η συνολική δύναμη των τούρκων στην Πρέβεζα ήταν περίπου 1000 άνδρες. Στον κόλπο της Πρέβεζας ήταν και το αντιτορπιλικό «Αττάλεια» με δύο ατμακάτους σε ασφαλές σημείο αγκυροβολημένα.

Παμψηφεί Ένοχος.
Δεν μας τα λες καλά κυρ-Σαμαρά.
 Δεν είσαι μοιρολογίστρα εκ Μάνης να (ψευτο)οδύρεσαι.
Μήτε παπάς για να μας θάψεις.
Δεν είσαι παρθενογεννημένος σωτήρ, τελευταίας ευκαιρίας.
Ούτε ο αναμάρτητος που βάζει τον Λίθο.
Εργολάβος Εκτελεστής είσαι κι εσύ.
Του Σχεδίου που λέγεται "Εξαθλίωση των Ελλήνων/
Ξεπούλημα της Ελλάδας"....

Μπαγάσας είσαι κυρ-Σαμαρά.
Μπαγάσας και Ψεύτης.
Από το "η συνταγή είναι λάθος" που έλεγες όταν
τόπαιζες αντιμνημονιακός, κατέληξες στην ίδια συνταγή,
στα ίδια "επώδυνα αλλά αναγκαία" μέτρα,
στα ίδια απροστάτευτα Θύματα.

Ζούμε στα χρόνια του αντίχριστου.Πολύ καλή πλύση εγκεφάλου,είναι ότι κυκλοφορεί παιχνίδι με τον αντίχριστο 6 χρονών και βίαιο...ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ! ΒΙΝΤΕΟ (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ) ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/6_20.html#ixzz29wmKaDCIΓιατί άραγε όλοι οι χριστιανομάχοι έχουν πρόβλημα με τον Χριστό;;; Αναρωτηθήκατε ποτε;Γιατί τρελαίνονται στο όνομα του Χριστού και της παναγίας;

Όταν ο πρωταγωνιστής ενός παιχνιδιού είναι ένα 6χρονο αγόρι που εξολοθρεύει τα πάντα στο πέρασμά του, είναι ένα σημείο που πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αν κάπου πρέπει να τραβηχτεί και μία γραμμή λογικής.

Μέσα στο παιχνίδι σε βάζουν να απαρνιέσαι τον Χριστό και όπου βλέπεις σταυρό τον γυρνάς ανάποδα!

Είδες τι έξυπνα στο φέρνει να απαρνιέσαι τον Χριστό;;;
Για φαντάσου να το παίζει ένας πιτσιρικάς και να νομίζει ότι κάνει και το σωστό!Σφουγγάρι είναι το μυαλό των παιδιών και ρουφάνε τα πάντα...όπως το μήνυμα του ανάποδου σταυρού!

Θα μου πείς ότι το παιχνίδι είναι για πάνω απο 18.Είσαι πολύ σίγουρος όμως ότι το παιδί σου δεν θα το παίξει;;;

Πάει σε ένα ιντερνετ καφέ και το παίζει ή πολύ απλά το κατεβάζει και εσύ δεν έχεις ιδέα...
Φυσικά το πρόβλημα είναι να είσαι άνω των 18 και εν γνώση να παίζεις το συγκεκριμένο παιχνίδι!


Είναι πολύ πονηροί οι νεοταξίτες αντίχριστοι και σε προπαγανδίζουν με την τεχνολογία απο παντού..

Ο παίκτης αναγκάζεται να χειριστεί ένα μικρό παιδί και να το οδηγήσει σε τρομερά εγκλήματα, αλλά και να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κρύψει την ενοχή του και ότι τρόποι υπάρχουν για να αρνηθείς τον Χριστό....

Τώρα,άμα εσείς θέλετε να γίνετε ένας μικρός αντίχριστος και να το παίξετε το συγκεκριμένο παιχνίδι,είναι στην δικιά σας κρίση και ηθική...

Η ζωή και η βούληση είναι καθαρά δικιά σας και εσείς είστε υπεύθυνοι για τις πράξεις σας...

Εγώ θα σας πω,μακρία απο τα σπίτια μας και την οικογένεια μας τέτοιου είδους προπαγάνδες και ηθικές. Υπάρχουν εκατομμύρια παιχνίδια να παίξετε!
Δείτε επίσης
:
ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!
Ο Χριστός μαζί σας!

Πηγή

Το ΔΝΤ έπεσε έξω σε όλαΠέσαμε έξω στους υπολογισμούς μας αναφορικά και με τους νομισματικούς πολλαπλασιαστές λέει το ΔΝΤ και επαναλαμβάνουν επίσης κατόπιν εορτής και αφότου η ζημιά έχει ήδη γίνει, εγχώριοι τραπεζικοί οργανισμοί, προβάλλοντας επιδεικτικά τις αναδρομικές μελέτες τους. Η ύφεση που προκλήθηκε από τις περικοπές ήταν πολύ μεγαλύτερη της αρχικώς εκτιμώμενης.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο νομισματικός πολλαπλασιαστής αναφέρεται στην επίπτωση που έχει στο ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) η διοχέτευση ρευστότητας στην οικονομία ή αντιστρόφως όπως στην δική μας περίπτωση η απορρόφησή ή η στέρησή της από την οικονομική δραστηριότητα της χώρας.
Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία του ΔΝΤ οι αρχικές μελέτες έδειχναν ότι για κάθε 1 ευρώ μείωσης των κρατικών δαπανών, το ΑΕΠ θα συρρικνωνόταν κατά 0,5 ευρώ. Στην πραγματικότητα ο πολλαπλασιαστής αυτός έχει κινηθεί μεταξύ 0,9 και 1,7 ανάλογα με την πηγή των περικοπών. Με άλλα λόγια οι μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και άλλες δαπάνες του δημοσίου επιφέρουν όχι μόνο πολύ μεγαλύτερη ζημία από την αρχικώς υπολογιζόμενη αλλά και ανώτερη των δαπανών που περικόπτονται. Το μονοσήμαντο στράγγισμα της οικονομίας από την παροχή χρήματος στο σκέλος των δαπανών, με την παράλληλη αύξηση της φορολογίας στο σκέλος των κρατικών εσόδων προβάλλεται συνεχώς από το 2010 ως απαραίτητο προαπαιτούμενο, ώστε η εγχώρια ρευστότητα να διοχετευθεί στην αποπληρωμή εξωτερικών χρεών και να επιτευχθεί η ισοσκέλιση του κρατικού προϋπολογισμού (και το υπεκφεύγον πρωτογενές πλεόνασμα).
Ούτε όμως τα συνολικά μας χρέη είδαμε να μειώνονται παρά το κούρεμα (PSI), ούτε ο προϋπολογισμός να ισοσκελίζεται, ούτε και πρωτογενές πλεόνασμα να επιτυγχάνεται. Αντιθέτως, είδαμε τα αποτελέσματα της δραματικής συρρίκνωση της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας στην χώρα που για το 2013 αναμένεται να επιστρέψει σε επίπεδα του έτους 2004. Μια δεκαετία πίσω γυρίζουμε λοιπόν στο ονομαστικό ΑΕΠ, μόνο που τότε δεν είχαμε 1,5 εκατ. άνεργους Έλληνες. Αυτό πως ακριβώς το εκφράζεται με τους πολλαπλασιαστές σας; Αν βεβαίως σας απασχόλησε ποτέ το θέμα. Θα έπρεπε να είναι φανερό από την αρχή ότι σε μια έντονα υφεσιακή περίοδο του γενικότερου οικονομικού κύκλου και σε μια οικονομία σαν αυτή της Ελλάδος «η ύφεση με μαθηματική ακρίβεια θα γεννήσει και θα πολλαπλασιάσει περεταίρω την ύφεση». Κάθε κίνηση περιστολής δαπανών έχει τουλάχιστον το ισόποσο αρνητικό αποτέλεσμα στο ΑΕΠ ή και μεγαλύτερο όσο η ύφεση βαθαίνει.

ΧΟΝΤΡΟ ΠΕΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΡΔΗ... «ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΣ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»...;; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_8872.html#ixzz29wlhTeeA
Τελικά έχει δεν έχει ο...ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ καταφέρνει κα'εθε μέρα να "παίζει" στην επικαιρότητα έστω και αν τρώει απο παντού...καρεκλιές....Ακόμα και ο γνωστός τραγουδιστής Αντώνης Βαρδής δείχνει να απορεί πώς κατάφερε ένας τέτοιος τύπος να ψηφιστεί απο πολίτες και να μπεί στη βουλή...


To ΡΚΚ ανατίναξε τον κύριο αγωγό αερίου στη ΝΑ Τουρκία!Συνεχίζεται μα αμείωτη ένταση το αντάρτικο του ΡΚΚ στην Τουρκία με την διενέρεια σαμποτάζ στον αγωγό που μετέφερε φυσικό αέριο από το Ιράν στην Τουρκία. «Τρομοκράτες προχώρησαν χθες Σάββατο σε δολιοφθορές στον αγωγό....
Ντογκουμπαγιαζίτ-Βαν (…) προκαλώντας προβλήματα στη ροή» του φυσικού αερίου, ανακοίνωσαν οι αρχές της επαρχίας Αγκρί.

Μην απορείτε, ο Βορίδης, ο Αδωνις, η Ρεπούση και το Indymedia είναι ομοϊδεάτες…!«… κι όποιος φωνή φοβάται ν’ ακούει απ’ το λαόσ’ έρημο τόπο ζει και βασιλεύει, το φόβο έχει φυλαχτό, κάστρο φυλάει ερημικό …»
Ι.Καμπανέλη
netakias
Ο κ.Βορίδης είναι “ρεαλιστής”, είπε το αυτονόητο, πρέπει όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια τους, να βγούν στο δρόμο γιατί είναι άδικο, γι αυτούς που πληρώνουν. Πήραν σπίτια, που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν, οι Τράπεζες δεν είναι φιλόπτωχα ταμεία, πρέπει να τηρούμε τον Νόμο.
Είναι όμως έτσι;
Ρεαλισμός! Ω! Τι ύπουλη λέξη, τι σκοταδιστική έννοια!
Αν το ανθρώπινο είδος (και πόσο μάλλον οι Ελληνες!) ήταν “ρεαλιστικό” θα ζούσαμε ακόμη στις σπηλιές!
Παραδείγματα ανθρώπων “Ρεαλιστών” άπειρα!
Οπώς ο Λυκίδης (σας προκαλώ ψάξτε Ηροδότου «ΙΣΤΟΡΙΑΙ», Εκδόσεις Γεωργιάδη)!
Οπως ο Λόρδος Κέλβιν, μεγάλος “ρεαλιστής” φυσικός, ειχε πεί  ότι «τίποτα βαρύτερο από τον αέρα δεν μπορεί να πετάξει» ΟΧΤΩ (8) ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ Wright! Ενώ πάλι ως “ρεαλιστής” κι επιστήμονας είχε πει ότι «όλα έχουν ανακαλυφθεί στην Φυσική» και μερικά χρόνια αργότερα ο Αλβέρτος διατύπωσε τη θεωρία της σχετικότητας !

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΕΝΑΣ ΑΘΕΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.pentapostagma.gr

του Αντώνη Τενέδιου
Σκαλοχώρι
Η παρακάτω ιστορία συνέβη εδώ και αρκετά χρόνια. Την ιστορία αυτή μού τη διηγήθηκε ο καλός μου φίλος πατήρ Δημήτριος εφημέριος του ναού του Αγίου Βασιλείου στο Πειραιά στην οδό Σαχτούρη. Παραθέτω την ιστορία αυτή όπως μου τη διηγήθηκε όπως την έζησε ο ίδιος:
Ένα πρωί μετά τη θεία Λειτουργία πήγα στο Γραφείο του Ναού. Εκεί ήρθε να με δει ένας κύριος περίπου 50 ετών. Δεν τον ήξερα. Ούτε και τον είχα ξαναδεί στην εκκλησία. Μού μίλησε για ένα άνθρωπο 42 ετών που νοσηλευόταν σε Πειραϊκό Νοσοκομείο. Είχε τη παλιό αρρώστια!
Ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση και έφθασε ως τον εγκέφαλο του. Οι γιατροί τον είχαν ξεγράψει.
Τα φάρμακα τα έπαιρνε με τη «χούφτα» μα δεν του έδιναν την υγεία.
Ο άνθρωπος αυτός ήταν στενός συγγενής του αρρώστου. Μου ζήτησε να πάω να κοινωνήσω τον άρρωστο.
Πράγματι! Πήγα στο Νοσοκομείο κρατώντας ευλαβικά την Άγια Κοινωνία.
Όταν πήγα στο θάλαμο που νοσηλευόταν ο ασθενής πράγματι βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Όπως με ενημέρωσε άλλο στενό συγγενικό του πρόσωπο ο καρκίνος με ραγδαίες μεταστάσεις είχε προσβάλει και τον εγκέφαλο. Δεν είχε πια ζωή. Οι μέρες του ήταν μετρημένες.
Ήταν μόνος στο θάλαμο. Το διπλανό κρεβάτι ήταν άδειο. Σε μια στιγμή συνήλθε από το κώμα. Άνοιξε τα μάτια του.
Με είδε και άρχισε να μου μιλάει με κάποια δυσκολία. Μου είπε λοιπόν τα ακόλουθα: Οι δικοί μου με έφεραν εδώ στο θεραπευτήριο πριν από 35 μέρες. Δίπλα μου νοσηλευόταν ένας άλλος ασθενής που ήταν περίπου 80 ετών. Αυτός ο άρρωστος είχε προσβληθεί από καρκίνο των οστών. Ο καημένος είχε και αυτός φοβερούς πόνους. Παρά τους πόνους του αναφωνούσε συνεχώς: «Δόξα σοι ο Θεός! Δόξα σοι ο Θεός!». Κατόπιν έλεγε διάφορες προσευχές. Εγώ ήμουν άθεος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...