Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣΑΘΗΝΑ 27-10-2012.

Οι πύλες της κολάσεως έχουν ανοίξει με αποκλειστική ευθύνη των δωσίλογων του ντόπιου νεοταξισμού. Πουλήσατε τα πάντα και θα αντισταθούμε υπέρ πάντων. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και η εθνική αντίσταση το μόνο χρέος των Ελλήνων. Καταργήσατε το αφορολόγητο και δώσατε στις τράπεζες τον αέρα της εισόδου σε απόρρητα φορολογικά και άλλου είδους ιδιωτικά δεδομένα. Οδηγείτε τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στα ύψη προς δόξαν των παγκόσμιων και ντόπιων τραπεζιτικών συμφερόντων. Μονιμοποιείται τα χαράτσια που θα ήταν τάχα προσωρινά μειώνοντας ακόμη κι από αυτά την ασπίδα του αφορολόγητου ορίου. Αυξάνονται μάλιστα όπως μαθαίνουμε γενικότερα οι συντελεστές που αφορούν την εισφορά «αλληλεγγύης» προς τοκογλύφους!

Μας λένε ψευδώς πολιτικάντηδες και καθεστωτικά ΜΜΕ ότι τα μέτρα που έρχονται είναι η μόνη λύση που θα μας βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο που μας έφεραν οι ίδιοι με τις αρπακτικές πολιτικές και τις νεοταξικές εντολές. Διαψεύδονται όμως από τους ίδιους τους φίλους τους και εντολείς τους, όπως το ΔΝΤ που αναφέρει ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος θα αυξηθεί σταδιακά φτάνοντας το 2011 στο 170,6% του ΑΕΠ κονιορτοποιώντας κάθε υποτιθέμενο αρχικό στόχο!

Είναι προφανές ότι όταν φτωχοποιείς τον μόνο αιμοδότη της ελληνικής οικονομίας που είναι ο ελληνικός λαός δεν μπορείς να εισπράξεις τίποτα εκ του μηδενός. Εμείς τροφοδοτούμε το κράτος μας με τους φόρους κι όχι όπως λένε κάποιοι ψευδώς τα δάνεια που μας καταστρέφουν. Τα δάνεια και τα μνημόνια έχουν μόνο δύο στόχους. Τη συσσώρευση πλούτου στις τράπεζες και την πώληση της Ελλάδος αντί πινακίου φακής.

Όμως η Ελλάς δεν πουλιέται ούτε για όλο το χρυσάφι της γης. Οι Έλληνες πολεμούν για να κρατήσουν δική τους την πατρογονική γη. Φαίνεται όμως πως κάποιοι το ξεχνούν αυτό. Επιδιώκουν τη λήθη με το άγος της αυξήσεως των δεινών μας. Γι’ αυτό το λόγο παραδίδουν το μηχανισμό διαμόρφωσης των μισθών στους υποταγμένους πολιτικάντηδες και δια αυτών στους τοκογλύφους, διαλύουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θέσπισε με το εργατικό του δίκαιο ο Εθνάρχης Μεταξάς, καταργούν το επίδομα γάμου, κάνουν την τεκνοποίηση τεκμήριο φόρου, μειώνουν το χρόνο και τις αποζημιώσεις των απολύσεων, πωλούν τους ενεργειακούς φορείς και τα λιμάνια, μειώνουν μισθούς και συντάξεις περαιτέρω, φορτώνουν φόρους στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Διαλύουν τα πάντα όταν συμπατριώτες μας αφήνουν άταφους νεκρούς λόγω της ανέχειας. Εκεί φτάσαμε.

Όμως το «ελληνικό» κράτος πληρώνει ακόμη συντάξεις σε αλλοδαπούς που εργάζονται μόλις ένα χρόνο στην πατρίδα μας έχοντας ολόκληρη την προϋπηρεσία τους στις χώρες καταγωγής τους. Οι πολιτικάντηδες και το σύστημα κάνουν πλάτες σε όσους έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό χάνοντας τάχα το αποδεικτικό υλικό σαν τη λίστα Λαγκάρντ. Και ενώ κάνουν τάχα πως αντιστέκονται, υποθηκεύουν το ελληνικό πετρέλαιο, αέριο και χρυσό σε διεθνή τραπεζικό λογαριασμό που θα διαχειρίζονται οι ίδιοι οι τοκογλύφοι του νεοταξισμού. Τα δε χρήματα του δανείου ομοίως οδεύουν σε διεθνή λογαριασμό και από εκεί όπως πάντα στις γνωστές θυρίδες.

Οτιδήποτε παράγει η Ελλάς και θα βγάλει η ελληνική γη έχουν ήδη εκχωρηθεί στους ψευτοσυμμάχους. Τίποτα δεν μας ανήκει τούτη την ώρα. Την ίδια στιγμή το προδοτικό καθεστώς των γραικύλων παραχωρεί το περιστύλιο του Ζαππείου το οποίο μισθώθηκε από την τουρκική πρεσβεία για να γίνει η δεξίωση για την 89η επέτειο από την ανακήρυξη της τουρκικής «δημοκρατίας» που υπήρξε το απεχθές αποτέλεσμα της τουρκικής κατάκτησης ελληνικών εδαφών και της δολοφονίας Ελλήνων από τον αρχισφαγέα Κεμάλ και το αιμοσταγές τουρκικό κράτος! Μ’ αυτήν την πράξη το ελληνόφωνο καθεστώς νομιμοποιεί και αναγνωρίζει πάσα κατάκτηση και τις σφαγές διαπράττοντας ξεκάθαρα εσχάτη προδοσία.

Από την άλλη πλευρά μια τουρκική ναυπηγική εταιρία, βλέποντας πως έχει να κάνει με απογόνους του Εφιάλτη στο πολιτικό μας σύστημα, υιοθέτησε ως έμβλημά της το θυρεό του ελληνικού πολεμικού ναυτικού! Και στην Ελεύθερη Θράκη Μας ο Έλληνας Πομάκος Ιμάμης του χωριού Σώστης κατήγγειλε ότι του ασκήθηκε τρομοκρατία και κοινωνικός αποκλεισμός από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και τους εγκαθέτους του ώστε να οδηγηθεί σε παραίτηση. Η κοσσοβοποίηση της Θράκης Μας συνεχίζεται και οι ελληνόφωνες αρχές ανησυχούν μην χαλάσουν οι διακρατικές επαφές και επομένως η ζητηθείσα από τους αμερικανοσιωνιστές συγκυριαρχία. Παράλληλα μαθαίνουμε ότι το φυσικό αέριο στην Κύπρο θα ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια  κυβικά μέτρα.

Η Ελλάς ωστόσο πουλάει τον μοναδικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο που διαθέτει από κοινού με την Κύπρο και κλείνει για οικονομικούς λόγους διπλωματικές υπηρεσίες της στο εξωτερικό πουλώντας ταυτόχρονα τα περιουσιακά τους στοιχεία. Πράττει δε πάντα ταύτα όταν οι Βρυξέλλες και οι ΗΠΑ πιέζουν τη χώρα μας να αποδεχτεί την είσοδο των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ άνευ επιλύσεως του ζητήματος σφετερισμού της Μακεδονίας μας στην ονομασία τους. Στο Δομοκό όπως και σε άλλες περιοχές μας ανοίγει αλβανικό σχολείο όταν η αλβανική προπαγάνδα διδάσκει σε βάρος μας αλυτρωτισμό και η Βόρειος Ήπειρος παραμένει σκλαβωμένη.

Το ελληνόφωνο κράτος βιάζεται να ξεπουλήσει όταν η Ρωσία τίθεται σε σφοδρή αντιπαράθεση με Τουρκία και ΝΑΤΟ. Οι δε προπαγανδιστές εντός και εκτός συνόρων διαβλέπουν μια νέα Βαϊμάρη στην Ελλάδα, βλέπουν τάχα βιαιότητα ενάντια στους λαθρομετανάστες και τρέμουν κυριολεκτικά από την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Αλλά δεν τρέμουν από την πραγματική λαθρομεταναστευτική εγκληματικότητα ούτε από τις απειλές των προστατών ακροαριστερών και των προστατευόμενων κάτω από σπίτια Ελλήνων που έχουν στο μπαλκόνι ελληνική σημαία.

Όμως η Ελλάς θα απελευθερωθεί, η ελληνική παραγωγή θα κινηθεί και η πατρίδα μας θα αποδοθεί μεγάλη και υγιής στους Έλληνες μαζί με τον πλούτο της και την αναδιάρθρωση συμμαχιών. Θα φροντίσει για όλα τούτα το Εθνικοκοινωνικό Κίνημα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
          


Τα «Τάγματα Εφόδου» του Τσίπρα προαναγγέλλουν επεισόδια στην παρέλαση της Θες/νίκης!


Δένδια τα βλέπεις αυτά; Επώνυμο άρθρο περί παρελάσεων με τον τίτλο «Θεσσαλονίκη, 28η Οκτωβρίου 2012» δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 25.10.2012 στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο προαναγγέλλονται επεισόδια υβρίζονται οι απόγονοι των μακεδονομάχων (προφανώς γιατί χάλασαν τα κομμουνιστικά σχέδια βουλγαροποίησης της Μακεδονίας μας), οι βατραχάνθρωποι και οι Ευέλπιδες. Ακόμα και τον σύντροφο Παπούλια ειρωνεύεται ο νοσταλγός του Τσαουσέσκου, αλλά αυτό δε μας ενδιαφέρει, ας τα βρούνε «συντροφικά» μεταξύ τους.
Ιδού το κατάπτυστο κείμενο:

«Μαχαίρι» στα επιδόματα ανεργίας από το 2013

Μειώνεται, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» η διάρκεια καταβολής των επιδομάτων ανεργίας από την 1-1-2013, με εγκύκλιο-βόμβα του ΟΑΕΔ. Από τη νέα χρονιά, η διάρκεια καταβολής του επιδόματας θα είναι ανάλογη με τους μήνες ή μέρες που επιδοτήθηκε ένας άνεργος κατά το παρελθόν με όριο τις 450 ημέρες επιδότησης μέσα στο διάστημα από 1-1-2009 μέχρι 1-1-2013. Η αλλαγή αυτή περιλαμβάνεται στο νόμο 3986/2011 και ενεργοποιήθηκε χθες από τον ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η βασική αλλαγή είναι ότι ενώ μέχρι σήμερα ένας άνεργος δικαιούται για 300 ημέρες ή 12 μήνες το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ, τώρα θα πάρει ολόκληρο το επίδομα μόνο εάν δεν είχε αναμείνει άνεργος. Σε αντίθετη περίπτωση θα ληφθεί υπόψη ο χρόνος που επιδοτήθηκε από την 1-1-2009 και αυτός ο χρόνος θα αφαιρεθεί από τις 450 ημέρες επιδότησης.


Ετσι, αν ένας εργαζόμενος έμεινε άνεργος το 2010 και επιδοτήθηκε για 200 ημέρες, τώρα αν τύχει να ξανακάνει αίτηση στον ΟΑΕΔ δε θα πάρει επίδομα για 300 ημέρες, αλλά για 250 ημέρες. Σύμφωνα με την επίμαχη διάταξη του νόμου από 1-1-2013, τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότεροι των 450.


Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των 450 ημερησίων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερησίων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 450 ημερησίων επιδομάτων. Από 1-1-2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην 4ετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.


Η εγκύκλιος και ο ίδιος ο νόμος είναι, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ίσως από τα πιο σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ, καθώς δεν είναι μόνο ότι στην ουσία κόβονται επιδόματα ανεργίας, αλλά ότι ψαλιδίζονται από φέτος και τα δώρα καθώς αλλάζει ο τρόπος που θα υπολογίζονται, και μάλιστα αναδρομικά από 1-7-2012.Πηγή 

26 Οκτωβρίου: 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης26 Οκτωβρίου: 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης
Στις 26 Οκτωβρίου 1912, ανήμερα της μεγάλης χριστιανικής γιορτής του Αγίου Δημητρίου, ο Τούρκος Χασάν Ταξίν πασάς αποδέχθηκε το τελεσίγραφο του Διαδόχου Κωνσταντίνου, αρχιστράτηγου του Ελληνικού στρατού καταθέτοντας τα όπλα και παραδίδοντας την Θεσσαλονίκη στον Ελληνικό στρατό. Ολόκληρη η δύναμη της Τουρκικής φρουράς (24.000 άνδρες και 1.000 αξιωματικοί θα θεωρούνταν αιχμάλωτοι, ενώ η πόλη περνούσε υπό την Ελληνική κυριαρχία. Η απελευθέρωση της πόλης ολοκληρώθηκε την επόμενη ημέρα (27 Οκτωβρίου) όταν μπήκε και παρήλασε στην πόλη το απόσπασμα Κωνσταντινόπουλου και η 8η μεραρχία.
Μεταφέρουμε από το βιβλίο του Σπύρου Κουζινόπουλου «Το Μεγάλο άλμα, η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης», ένα απόσπασμα από μια πολύτιμη μαρτυρία του παλιού πολεμιστή Χαρίλαου Χαρίση από τις πρώτες ώρες του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη.
«Προηγούντο περί τους είκοσι σαλπιγκτάς και έπετο ο αξιωματικός σημαιοφόρος με αναπεπταμένην την σημαίαν και τους παραστάτας εφ’ όπλου λόγχην. Ηκολούθει έφιππος ο συντ/ρχης Κωνσταντινόπουλος και αυτόν ηκολούθουν οι λόχοι. Όλοι με γυμνά τα ξίφη των με πρόσωπα ηλιοκαμένα και λάμποντα απο ψυχικήν χαράν...»

Ἡμέρες κατοχῆς!


πηγή
Ξέρετε τί παρετήρησα στήν παραπάνω φωτογραφία;
Τότε, ἄν καὶ κατοχή, οἱ ἄνθρωποι ἔμεναν κοντὰ ὁ ἕνας στὸν ἄλλον.
Τώρα εἶναι μόνοι τους…
Αὐτὸ γιὰ ἐμέναν εἶναι καὶ τὸ μεγαλύτερον πρόβλημα ποὺ ἔχουμε νὰ ἀντιμετωπίσουμε!
Κι ἀκριβῶς αὐτὸ εἶναι ποὺ δὲν μποροῦμε νὰ δοῦμε!  

Φιλονόη.  
 Υ.Γ. Ναί, κάποιοι τὸ ἔχουν ἀντιληφθεῖ. Ἀρκετοί. Ὅμως οἱ περισσότερ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ: "ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ'!


xrysh-aygh-eryuromayri
...εν όψει των εορτασμών της 28ης στη Βόρειο Ήπειρο.
Σε σημερινή ανακοίνωση ο εκπρόσωπος τύπου της Αλβανικής εθνικιστικής οργάνωσης, Augent Xhaferaj, κατήγγειλε την κυβέρνηση Μπερίσα ότι επιτρέπει σε Έλληνες νεοναζί να γιορτάσουν την "28η Οκτωβρίου" στην Κλεισούρα.
Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι, "η αλβανική κυβέρνηση κάνει παζάρια με τους Έλληνες νεοναζί, οι οποίοι έχουν αναγγείλει ότι θα γιορτάσουν την απελευθέρωση της Ελλάδας στην Κλεισούρα. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για ακτιβιστές της εξτρεμιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η οποία μόλις χθες απείλησε ότι θα απαγορεύσει στα παιδιά των Αλβανών μεταναστών να μάθουν την Αλβανική τους γλώσσα στην Ελλάδα."
Και συνεχίζουν χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη την εκδήλωση, λέγοντας ότι "Κλεισούρα και Πρεμετή είναι Αλβανικές περιοχές και δεν γίνεται να επιτραπεί σε Έλληνες νεοναζί να γιορτάσουν, προκαλώντας έτσι τους Αλβανούς... ..Το Σάββατο αναμένεται να φτάσει στην Πρεμετή αντιπροσωπία οργανώσεων που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση του Νότου της Αλβανίας, στο όνομα της απελευθέρωσης της Βορείου Ηπείρου, όπως λένε. Οι οργανώσεις αυτές καθώς και πολλοί άλλοι αναμένεται να γιορτάσουν ισχυριζόμενοι ότι η Πρεμετή και η Κλεισούρα είναι Ελληνική γη και σύμφωνα μ' αυτούς η κοιτίδα της Βορείου Ηπείρου, η οποία πρέπει να ενωθεί με την Ελλάδα."
Κλείνοντας η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία τονίζει και απειλεί:
"Ζητάμε την άμεση εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας στο Ελληνοαλβανικό σύνορο για τους Έλληνες νεοναζιστές και κάθε πολιτικό εκπρόσωπο που υποκινεί το μίσος και τις εθνικές συγκρούσεις, μέχρι η Ελλάδα να επιτρέψει την είσοδο στους Αλβανούς πολίτες με τόπο γέννησης την Τσαμουριά. Αν η κρατικές αρχές δεν σταματήσουν στα σύνορα τους Έλληνες νεοναζί τότε θα τους σταματήσουμε εμείς τα "ερυθρόμαυρα σύνορα".
Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η εκδήλωση στην οποία αναφέρονται οι Αλβανοί νεοναζί τελείτε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου Αργυροκάστρου σε συνεργασία με την Επαρχία Ανω Δρόπολης και όχι από την Χρυσή Αυγή (δείτε εδώ αναλυτικά). Στις εκδηλώσεις αυτές ανά καιρούς αρκετοί βουλευτές Ελληνικών πολιτικών κομμάτων δίνουν το παρών, δεν γνωρίζουμε αν θα παρευρεθεί και η Χρυσή Αυγή, αλλά το θεωρούμε πολύ πιθανό.
borioipirotika.blogspot.gr

Γαλανόλευκες στα μπαλκόνια


28 Οκτωβρίου 1940. Είπαμε ΟΧΙ στην εισβολή. Αρνηθήκαμε την ταπείνωση. Αντισταθήκαμε στην υπερδύναμη Ιταλία. Προκαλέσαμε τον Αξονα και τη μοίρα μας ταυτόχρονα. Ενωθήκαμε σαν μια γροθιά. Νικήσαμε. Γράψαμε Ιστορία με το σπαθί και το αίμα μας. 28 Οκτωβρίου 2012. Ταπεινωμένοι. Συκοφαντημένοι. Διεθνείς επαίτες. Επιτηρούμενοι ιθαγενείς. «Εταίροι» της συμφοράς. Παγκόσμιο πρόβλημα! Η στόφα του λαού μας δεν είναι έτσι. Ούτε η διαδρομή μας στον χρόνο είναι συναφής με όλα τούτα τα υποτιμητικά που μας επέβαλε η προδοτική κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία μας οδήγησε στη συμφορά του Μνημονίου.

Η καλύτερη δυνατή αντίσταση που μπορούμε να προβάλλουμε στον αόρατο εχθρό της διεθνούς τοκογλυφίας και των εγχώριων συνεργατών τους είναι οι αναπεπταμένες σημαίες στα μπαλκόνια και το θέριεμα του πατριωτισμού στις ψυχές μας. Μόνο αυτά μπορούν να τρομοκρατήσουν αληθινά τον ανθελληνικό εσμό που απεργάζεται την πλήρη υποδούλωση και τον τελικό αφανισμό μας.

Τα πιο θανατηφόρα βόλια που μπορούμε να εκτοξεύσουμε εναντίον εκείνων που θέλουν να μας σβήσουν από τον χάρτη είναι η εθνική ενότητα, η κοινωνική αλληλεγγύη και η επιμονή στην Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Η ιερή στιγμή της παρέλασης, όταν θα περνούν από μπροστά μας, ίσως για τελευταία φορά, οι βετεράνοι του άγιου αγώνα της πατρίδας δεν ενδείκνυται για φωνές, αποδοκιμασίες, ασχήμιες. Αντίθετα, σε τούτη η μοναδική στιγμή πρέπει το χειροκρότημα, η επευφημία στο εθνικό σύμβολό μας, στους μαχητές των βουνών της Βορείου Ηπείρου, στα παιδιά του ΟΧΙ που στοίβαξαν χρόνους πάνω στις ατσάλινες πλάτες τους.

Στη Θεσσαλονίκη για τους εορτασμούς το υποβρύχιο Παπανικολής


Στη Θεσσαλονίκη για τους εορτασμούς το υποβρύχιο Παπανικολής
Το υποβρύχιο S120 «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Επίσης, τα πολεμικά πλοία Α/Γ «ΛΕΣΒΟΣ», Α/Γ «ΡΟΔΟΣ», και ΤΠΚ «ΔΑΝΙΟΛΟΣ» θα καταπλεύσουν στον λιμένα της πόλης και στη διάρκεια της παραμονής τους, θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να επισκεφτεί τα πολεμικά πλοία ως εξής:
Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, από 10:00 έως 13:00 και από 15:00 έως 18:30.
Σάββατο 27 Οκτωβρίου, από 10:00 έως 13:00 και από 15:00 έως 18:30.
Κυριακή 28 Οκτωβρίου (μόνο Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ), από 10:00 έως 13:00 και από 15:00 έως 17:30.

Για την εγκληματικότητα των «ευπαθών» ομάδων…


Ούτε μια μέρα δεν περνάει χωρίς να σημειωθούν περιστατικά παραβατικότητας από τα μέλη της γνωστής «ευπαθούς» ομάδας που μας επιβάλλουν να αποκαλούμε «Ρομά». Από την άλλη μεριά, υπάρχουν κάποιοι που λένε πως «δεν είναι όλοι ίδιοι» και μιλάνε για τους λίγους «παραβατικούς» και τους πολλούς που είναι «νομοταγείς», «καλοκάγαθοι άνθρωποι», αλλά είναι «αποκλεισμένοι», «περιθωριοποιημένοι» κ.τ.λ. Διαβάστε την παρακάτω είδηση και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για το αν είναι ή όχι όλοι ίδιοι:

Ιερόσυλοι βεβήλωσαν το Ελληνικό Κοιμητήριο στην Τρίπολη της Λιβύης


Ιερόσυλοι βεβήλωσαν το Ελληνικό Κοιμητήριο στην Τρίπολη της Λιβύης
Ιερόσυλοι εισήλθαν εις τον  χώρο του Ελληνικού Κοιμητηρίου στην πόλη της Τριπόλεως και προέβησαν σε βανδαλισμούς ,έσπασαν πολλά εκ των μνημάτων των Ελλήνων ομογενών.
Γκρέμισαν και κατέστρεψαν εντελώς το κιόσκι που βρισκόταν πάνω από το μνήμα των πεσόντων Ελλήνων εις την Λιβύη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των Δυνάμεων του Άξονος, ενώ τέλος πυρπόλησαν και τον Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου που βρίσκεται εντός του Κοιμητηρίου.

Μέσα σε κλοιό «προσκεκλημένων» και αστυνομικών με πολιτικά…Σαμαράς: Σε… δέκα (10) χρόνια θα είμαστε καλύτερα (Ξέρουμε, τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα).  Υπό πρωτοφανή για τα ελληνικά και τα παγκόσμια δεδομένα έγινε η δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, του προέδρου της δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένου, του δημάρχου της πόλης, Ι. Μπουτάρη και των βουλευτών Θεσσαλονίκης των κατεστημένων κομμάτων.
Η πρόσβαση στον Ιερό Ναό είχε απαγορευθεί (!!!) στους πιστούς που έμειναν πίσω από σιδερένια φράγματα σε απόσταση 150 μέτρων από τον Ναό! Μέσα στην Εκκλησία μπήκαν μόνο αυτοί που είχαν πρόσκληση από την Περιφέρεια, δηλαδή οι συγγενείς και φίλοι των πολιτικάντηδων, καθώς και πολλοί αστυνομικοί με πολιτικά. Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο κόσμος (που όπως είπαμε βρισκόταν πίσω από τα φράγματα σε απόσταση 150 μέτρων) αποδοκίμασε τους «εκλεκτούς του λαού», με συνθήματα όπως «κλέφτες» κ.τ.λ. Και δεν επρόκειτο για κάποιο οργανωμένο μπλοκ αλλά για απλό κόσμο, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένων.

Αποκάλυψη > H λίστα Λαγκάρντ και το ταξίδι θρίλερ του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στις ΗΠΑ

Από την Ιόλη Πιερίδη - Όταν βγήκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η είδηση για το ταξίδι του κ. Βενιζέλου στις ΗΠΑ ανέφερε απλά ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του Ινστιτούτου Brookings για να μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, η περίπτωση της Ελλάδας και ο ρόλος των ΗΠΑ». Κάποιοι συμπλήρωναν ότι με την ευκαιρία ο πρόεδρος θα συναντηθεί με την κόρη του η οποία σπουδάζει στο Georgetown μαζί με τον γιο του Κώστα Σκανδαλίδη.

Αίφνης σήμερα διαβάζουμε πως ο κ. Βενιζέλος πρόκειται να συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα.
Επίσης θα έχει επαφές με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Λαέλ Μπρέιναρντ και τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Κρίστοφερ Σμαρτ.

Ένα σχεδόν ιδιωτικό ταξίδι μέσα σε 24 ώρες μετατρέπεται σε επίσημο και γίνεται ενδιαφέρον για πολλές αναγνώσεις.
Στο πλάνο των συναντήσεων του κ. Βενιζέλου με τα στελέχη του ΙΜF δεν προβλέπεται συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ κάτι που θα έδινε ειδικό βάρος στο ταξίδι του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Και η μη συνάντηση όμως έχει το βάρος της! Η άρνηση της κ. Λαγκάρντ να δει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και έναν από τους 3 της συγκυβέρνησης δεν είναι άσχετη από τους χειρισμούς του-όσο και του Παπακωνσταντίνου-στην υπόθεση της περίφημης λίστας που η ίδια η σημερινή επικεφαλής του ταμείου απέστειλε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών κι εκείνος την έχασε λες και επρόκειτο για κλειδιά του σπιτιού του.
Προφανώς η Λαγκάρντ δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστούς τους δύο πρώην υπουργούς Οικονομικών. Κι αν εκείνη εκδηλώνει με αυτό τον τρόπο την απαξίωσή της δεν θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο και τα υπόλοιπα στελέχη του Ταμείου μια και η υπόθεση τους αφορά κατα κάποιο τρόπο. Τι εννοούμε; Όταν το Ταμείο έχει δώσει ήδη 40 δις στην Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί ότι οι αρμόδιοι Έλληνες υπουργοί έχουν χάσει το CD με τους 2.000 Έλληνες φοροφυγάδες. Πρόκειται για δικαιολογίες που δεν τολμούσε να εκστομίσει ούτε κλεφτρόνι στο Ντιτρόιτ μπροστά στον σερίφη που το έκανε τσακωτό σε ώρα δράσης. Ο λόγος λοιπόν που τόσο τα στελέχη του ΔΝΤ, όσο και τα χαμηλόβαθμα του αμερικανικού υπ. Οικονομικών απαίτησαν από τον κ. Βενιζέλο να συναντηθεί μαζί τους είναι για να τον "ανακρίνουν"! Κι όχι μόνο για την ξεφτίλα με την λίστα Λαγκάρντ αλλά και για τα κολλητιλίκια της συγκυβέρνησης των 3 φραπεδιάρηδων με τους Γερμανούς. Το ταξίδι αυτό του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τόσο ιδιωτικό όσο εκείνος θα ήθελε, ούτε τόσο αναψυχής. Εκτός αν εννοούμε την αναψυχή που θα προσφέρει στους δασκαλεμένους Αμερικανούς αξιωματούχους καθώς θα τον υποβάλουν στο μαρτύριο των ερωτήσεων...kourdistoportocali

gianniotis: Χαβούζα "Το Χυτήριο"

gianniotis: Χαβούζα "Το Χυτήριο"

H ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε αρχαιολογικούς χώρους απαγορεύεται από το 1981!Οι περισσότεροι θυμόσαστε το πρόσφατο γεγονός με την κοπέλα που συνελήφθη στην Ακρόπολη γιατί έβγαλε Ελληνική σημαία με την οποία φωτογραφήθηκε με φόντο τον Παρθενώνα... Δυστυχώς ανέκαθεν, η προδοσία καλά κρατούσε (και κρατεί). Η ανάρτηση (όχι μόνο σε ιστό) Ελληνικής σημαίας σε οποιονδήποτε αρχαιολογικό χώρο είναι απαγορευμένη με νόμο από το 1981 !!!
Και ενημερωτικά, όπως σας έχω ξαναγράψει, κανένας μεγάλος αρχαιολογικός χώρος δεν μας ανήκει. Εμείς απλά έχουμε την υποχρέωση της φυλάξεως και το δικαίωμα κοπής των εισητηρίων.. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Υπενθυμιστικά:
- Στην UNESCO ανήκουν η Ακρόπολη και η Δήλος
- Στην Αμερικανική αρχαιολογική αποστολή ανήκουν
        Αρχαία αγορά (περιλαμβανομένου και του τάφου του Θησέως τον οποίο ονομάζουν σήμερα ναό του Υφαίστου και της Αθηνάς)
         -  Νεμέα (Συγχρηματοδότηση Πανεπιστημίου Berkley και Casino Λουτρακίου)
         -  Ναός επικούριου Απόλλωνα (φαίνεται σαν εταιρία συνεργαζόμενη με την UNESCO)
         -  Ιθάκη (όλα τα διάσπαρτα αρχαία, συμπεριλαμβανομένης της Σχολής του Ομήρου)
         -  Ακροκόρινθος, Αρχαία Κόρινθος
- Στην Γαλλική αρχαιολογική αποστολή ανήκουν οι Δελφοί
- Στην Γερμανική αρχαιολογική αποστολή ανήκουν η Ολυμπία και ο Ναός Αφαίας (Αίγινα - με το σπίτι του εκάστοτε επικεφαλής μέσα στον αρχαιολογικό χώρο)
   Για τα υπόλοιπα, ή δεν ξέρω ή δεν θυμάμαι ...         (Ι.Π)

ΥΓ Δεν ξέρω από που ξεκίνησε η όλη ιστορία (που προφανώς προκειται για διακρατική συμφωνία), αλλά όλοι υποψιαζόμαστε... έτσι δεν είναι; Αν υπήρχαν σημαίες δίπλα στα αρχαία, οι περισσότεροι δεν θα έβλεπαν ποτέ το εθνικό τους σύμβολο πράγμα που θα υπενθύμιζε διαχρονικά σ΄αυτούς και θα έδειχνε στα παιδιά τους, πόσο απίστευτα μικροί είναι.....

H ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε αρχαιολογικούς χώρους απαγορεύεται από το 1981

Πρόκειται για μια απίστευτη και όμως αληθινή διάταξη του κανονισμού λειτουργίας των μνημείων της εθνικής μας κληρονομιάς που ισχύει τα τελευταία 30 χρόνια, προκαλώντας εύλογες απορίες για τη χρησιμότητα της στις παρούσες συνθήκες.

Η απαγόρευση της ανάρτησης του εθνικού μας συμβόλου σε όλους τους χώρους πολιτισμικής αναφοράς του Ελληνισμού είναι νόμος του κράτους από το 1981, αποτελώντας οδηγό για τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού όλο αυτό το διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, όποιος πολίτης βρεθεί να κρατήσει τη σημαία της πατρίδας του με φόντο τα μνημεία των προγόνων του ή να επιχειρήσει να φωτογραφηθεί με τη γαλανόλευκη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη.

Η τέλεση της ανωτέρω πράξης επισύρει ποινικές κυρώσεις αφού προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως τρεις μήνες χωρίς τη δυνατότητα μετατροπής της σε χρηματική.

Η τροποποίηση του νόμου το 1984 οδήγησε στην περαιτέρω αυστηροποίηση των κυρώσεων, με την ποινή φυλάκισης να φτάνει το ένα έτος για ανάλογες πράξεις, ενώ από το 2001 η απαγόρευση κυματισμού του εθνικού συμβόλου από επισκέπτες αρχαιολογικών χώρων αποδίδεται από υπαλλήλους του υπουργείου στον νόμο περί υπαίθριας διαφήμισης.

Από τη σημερινή στενωπό στη λεωφόρο του ΜέλλοντοςΑπό τη σημερινή στενωπό στη λεωφόρο του Μέλλοντος
«Ο Λαϊκός Εθνικισμός είναι πια η μόνη λύση. Όλα τα άλλα έχουν δοκιμασθεί στην πράξη και έχουν αποτύχει»
Η σημερινή κρίση δεν είναι απλώς και μόνο μια κρίση οικονομική. Είναι πρωτίστως κρίση Αξιών, από την οποία πηγάζουν όλες οι επί μέρους εκφάνσεις της: κρίση πνευματική, κρίση ηθική, κρίση κοινωνική, κρίση πολιτική, κρίση οικονομική, κρίση οικολογική, κρίση ιδεολογική, κρίση πολιτισμική, κρίση φυλετική, κρίση εθνική. Όλες μαζί αποτελούν ένα γόρδιο δεσμό, που η λύση του αποτελεί μια μεγάληπρόκληση για το ελληνικό Έθνος σήμερα.
Η δυσκολία είναι αφάνταστη. Έτσι που το Έθνος μας σήμερα μοιάζει να διέρχεται από μια δύσβατη στενωπό. Καλούμαστε εμείς σήμερα να βρούμε και να εφαρμόσουμε καινοφανείς αντιλήψεις σε όλα τα πεδία, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Έτσι ο Λαϊκός Εθνικισμός σήμερα προβάλλει σαν μια εντελώς νέα λύση του γόρδιου δεσμού. Και τούτο δεν είναι απλώς μια πολυτέλεια σήμερα, αλλά αδήριτος ανάγκη. Για  να μπορέσουμε, πρωτίστως σαν Έθνος, να διαβούμε αυτή τη στενωπό χωρίς να εξαφανιστούμε και να εισέλθουμε κατ’ αυτό τον τρόπο στη λεωφόρο του Μέλλοντος. Προς το σκοπό αυτό ο Λαϊκός Εθνικισμός είναι πια η μόνη λύση. Όλα τα άλλα έχουν δοκιμασθεί στην πράξη και έχουν αποτύχει. Για να μη βρεθούμε τελικά εν μέσω ερειπίων, είμαστε πλέον αναγκασμένοι να δοκιμάσουμε αυτή την τελευταία λύση. Έτσι η ραγδαία άνοδος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που για τους περισσότερους προκαλεί ακόμα τρόμο, προβάλλει σήμερα σαν ιστορική αναγκαιότητα και μια νέα Ελπίδα.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ. Του Nigel Farage. Ευρωβουλευτή και Προέδρου του UKIP

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν ψηφίζει νόμους και δεν ανακαλεί νόμους. Οι νόμοι, με την μορφή οδηγιών, κανονισμών κλπ., που ήδη έχουν φθάσει τους 30.000, (!) αποφασίζονται από μη εκλεγμένους αξιωματούχους (οι οποίοι μαζί με τους υπαλλήλους φθάνουν τους 30.000 περίπου), με πλήρη μυστικότητα και αδιαφάνεια μετά από παρασκηνιακές πιέσεις και διαπραγματεύσεις, για τις οποίες κανείς δεν είναι υπόλογος.


Οι υπουργοί των χωρών-μελών υποχρεώνονται να αποδεχθούν τις προ- κανονισμένες αποφάσεις των μονίμων αντιπροσώπων, και πολλές φορές το «ανακοινωθέν» γίνεται δεκτό πριν (!)… την «συζήτηση» των Υπουργών, η οποία λαμβάνει χώρα μόνο για προσχηματικούς λόγους.

Οι Δημοσιογράφοι που επικρίνουν αυτήν την κατάσταση απομακρύνονται έντεχνα από τις Βρυξέλλες, και παραμένουν όσοι συμφωνούν με το σύστημα…

Όταν οι ευρωβουλευτές καλούνται να ψηφίσουν, πληροφορούνται στις 8 τοπρωί για την ημερήσια διάταξη ψηφοφορίας επί εκατοντάδων θεμάτων, πουδιεξάγεται στις 12.00 με πατήματα κουμπιών ”ναι”, ”όχι”,”αποχή”. Αλλά οι φάκελοι των θεμάτων έχουν χιλιάδες σελίδες στην Γαλλική γλώσσα, και κανείς Ευρωβουλευτής δεν προλαβαίνει να τους μελετήσει.

Έτσι, οι ευρωβουλευτές λαμβάνουν από τα ευρωπαϊκά κόμματα, στα οποία ανήκουν, μια μεγάλη «λίστα» με το τι πρέπει να ψηφίσουν μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας!!!»

Δηλαδή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μόνο μία μεγάλη φάρσαεξαπατήσεως των Ευρωπαϊκών λαών.

Το «Ευρωπαϊκό Σχέδιο» οδηγεί σε ένα ενιαίο ομοσπονδιακό κράτος βάσειτου Γάλλο-Γερμανικού άξονα, το οποίο συντρίβει την διαφορετικότητα και τις εθνικές παραδόσεις των λαών των χωρών-μελών χωρίς να τουςενημερώσει ή να τους ρωτήσει.

Όποιος διαφωνήσει στο μέλλον, θα έχει να αντιμετωπίσει την ενιαίαευρωπαϊκή «ταυτότητα», την ευρωπαϊκή αστυνομία, την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη και τον ευρωπαϊκό στρατό.

Ας αναλογιστούμε τις συνέπειες αυτού του αντιδημοκρατικού πειράματος που πλήττει την κοινοβουλευτική Δημοκρατία και το εθνικό κράτος. Η κοινωνική δυσαρμονία, η ανελευθερία και η πίεση που θα δεχθούν οιλαοί της Ευρώπης θα έχουν δύο πιθανά αποτελέσματα:

Ή θα οδηγήσουν σε μεγάλη ανάπτυξη της άκρας δεξιάς και άκρας αριστεράς με απρόβλεπτα αποτελέσματα, ή θα οδηγήσουν σε εμφύλιο ευρωπαϊκό πόλεμο.

Η Ελλάς οφείλει να αντιδράσει στα τερατώδη ψεύδη, στην απίστευτη γραφειοκρατία, στην ουσιαστική αντιδημοκρατικότητα και ανελευθερία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ώστε οι Ευρωπαϊκοί λαοί να διατηρήσουν την εθνική και δημοκρατική τους ταυτότητα σε ένα πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας και συνεννοήσεως.

Τους προηγούμενους μήνες, έγινε εμφανές από τις προτάσεις που προωθήθηκαν από την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με υποστήριξη από την Γαλλία, την Γερμανία και άλλα κράτη, ότι θα σηματοδοτήσει ένα περαιτέρω αποφασιστικό βήμα προς την συγκόλληση των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως σε ένα κράτος με την δική του κεντρική κυβέρνηση, νόμισμα, φορολόγηση, ένοπλες δυνάμεις και νομικό σύστημα.

Τρία πράγματα κτυπούν το καμπανάκι, για τον τρόπο που το νέο σύστημα διακυβερνήσεως θα επιβληθεί στα έθνη της Ευρώπης.

Το πρώτο είναι το πόσο λίγο οι Ευρωπαϊκοί λαοί, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού, όντως γνωρίζουν ακριβώς σε τι σύστημα διακυβερνήσεως θα βρεθούν να ζουν.

Το δεύτερο, είναι το πόσο εξαιρετικά αντιδημοκρατικό είναι αυτό το σύστημα.

Οι περισσότεροι νόμοι και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εγκρίνονται από μη εκλεγμένους αξιωματούχους πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς να δίνουν λόγο στα κοινοβούλια.

Έχει λεχθεί ότι οι μόνες χώρες του κόσμου, των οποίων οι νομοθετικές διαδικασίες είναι τόσο αποκρυπτικές, όπως της Ευρωπαϊκής Ενώσεως,είναι η Κούβα και η Βόρειος Κορέα.

Ο τρίτος και σημαντικότερος λόγος γιατί πρέπει όλοι μας να φοβόμαστε αυτό το σύστημα διακυβερνήσεως της Ε.Ε. είναι απλά ότι στην πράξη το σύστημα δεν δουλεύει.

Οπουδήποτε να κοιτάξεις στις πρακτικές λειτουργίες της, είτε είναι οι πολιτικές της στην απασχόληση, στην γεωργία, στην αλιεία, στον ανταγωνισμό, στην διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια, και σε οτιδήποτε άλλο, ανακαλύπτεις ότι η Ε.Ε. δεν επιτυγχάνει τους διακηρυγμένους στόχους της.

Όποια πλευρά πολιτικής και αν εξετάσει κανείς, βρίσκει να συμβαίνει το ίδιο.

Πάντα ξεκινούν με ευγενείς σκοπούς και ωραίες υποσχέσεις για το πόσουπέροχα θα πάνε όλα.

Τότε ανακαλύπτεις ότι αυτό οδηγεί σε ένα βουνό γραφειοκρατίας μεγέθους Ολύμπου, σε μια πλήρη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα,σε μνημειώδη αναποτελεσματικότητα και κακή διαχείριση ανακατεμένη με διαφθορά, έως ότου, τελικώς, βλέπεις ότι κανένας από εκείνους τους γενναίους στόχους δεν επιτυγχάνεται στην πραγματικότητα.

Καταλαβαίνουμε γιατί οι Βρυξέλλες επιθυμούν τώρα απεγνωσμένα η Ελλάς να εισέλθει στο ενιαίο νόμισμα, δηλαδή για τους δικούς τους προπαγανδιστικούς λόγους.

Αλλά φοβόμαστε, ότι αν τον εντάξουν σ’ αυτό πείραμα, ο Ελληνικός λαός θα το μετανιώσει.

Το πραγματικό πρόβλημα με το αντιδημοκρατικό όνειρο της Ε.Ε., είναι ότι βασίζεται σε μια κολοσσιαία πράξη ευσεβούς πόθου. Ήδη αρχίζουμε να διαπιστώνουμε ότι η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με αυτήν την κατασκευασμένη πίστη.

Μια ημέρα όλοι οι λαοί της Ευρώπης θα καταλάβουν ότι οφείλουν ναπληρώσουν ένα τρομερό τίμημα.


Nigel Farage

Ευρωβουλευτής και Προέδρος του UKIP

(Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου)

Η “επιχειρηματική βελτίωση” της ΕλλάδαςΑνακοινώθηκε πρόσφατα (Τρίτη 23/10/12) από την Παγκόσμια Τράπεζα  ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας βελτιώθηκε σε σχέση με πέρυσι έτσι ώστε η θέση μας στην παγκόσμια κατάταξη να ανεβεί κατά 22 θέσεις. Με έπαρση λοιπόν η κυβέρνηση δια μέσου του υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη έσπευσε να πανηγυρίσει αυτό το «θετικό» γεγονός («κατόρθωμα»). Δεχθήκαμε ακόμα τα συγχαρητήρια του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης κ. Ράιχενμπαχ, που μάλιστα μας ευχήθηκε του χρόνου να έχουμε ανέβη στην ... 1η θέση! Ασφαλώς όλοι τους μας εμπαίζουν. Η Οικονομία μας μας λένε έγινε πιο ανταγωνιστική κατ’ αυτόν τον τρόπο. Και εννοούν βέβαια πρωτίστως τη μείωση του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων. Έτσι, μας λένε, οι επιχειρήσεις έγιναν πιο ανταγωνιστικές. Όμως αυτό είναι μεγάλο ψέμα γιατί η μείωση του μισθολογικού κόστους δεν ακολουθήθηκε, όπως θα έπρεπε, από την αντίστοιχη μείωση των τιμών. Έτσι το προκύπτον «κέρδος» το ιδιοποιούνται οι ίδιοι οι επιχειρηματίες. Επομένως πώς να μη γίνεται έτσι πιο ελκυστική η Ελλάδα για τους, κυρίως, ξένους επενδυτές; Μια όμως κατ’ αυτό τον τρόπο ελκυστική Ελλάδα βασίζει αυτή την «πρόοδό» της στην εξαθλίωση του εργατικού δυναμικού. Δεν γίνεται λοιπόν αποδεκτή γιατί στηρίζεται στην αδικία και την τοιουτοτρόπως επί πλέον «κινεζοποίηση» του Λαού μας. Λες και για το Έθνος μας θα ήταν ευχής έργο να φθάσει στο επίπεδο της Κίνας και της Ινδίας! Αν τώρα αναλύσει κανείς πιο προσεκτικά αυτή την κατάσταση θα εστιάσει στο πώς προέκυψε αυτή η μείωση του μισθολογικού κόστους.

Θρίαμβος του διαδικτύου! Για πρώτη φορά με τά από χρόνια, το ΥΠΕΞ καλεί τον Τούρκο πρέ σβη για διάβημα!

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΥΠΕΞ στο θέμα που ανέδειξε το makeleio.gr πριν από δύο μέρες και για το οποίο δεν θα σταματήσει να γράφει πριν απελαθεί από την Ελλάδα ο Τούρκος πράκτορας-πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτήνη. Συγκεκριμένα για το θέμα με τον ιμάμη και τις απειλές και την τρομοκρατία που του ασκεί το βδελυρό προξενείο της Κομοτηνής, το ΥΠΕΞ, εξέδοσε ανακοίνωση:


“Όταν ένας Ιμάμης διορισμένος σύμφωνα με το νόμο της Ελληνικής Πολιτείας από το Μουφτή της Κομοτηνής, δηλώνει δημόσια ότι απειλείται και συκοφαντείται από συντοπίτες του, καταγγέλλει το συμβάν με γραπτή αναφορά, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, προς τον Υπουργό Εξωτερικών και επιλέγει τη νομική οδό για να αντιμετωπίσει τις απειλές και τη διαπόμπευσή του, ως «εγκάθετου της Ελλάδας και προδότη» από συνεργάτη του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, υπάρχει ζήτημα και πρέπει να ξεκαθαρισθεί άμεσα. Ειδικότερα και από το γεγονός, ότι καταγγέλλεται για ανάμειξη και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

Το Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, προς τον οποίο θα επιδοθεί επίσημο διάβημα της ελληνικής κυβέρνησης, για τον καταγγελλόμενο ρόλο του Τούρκου Γενικού Προξένου στην Κομοτηνή.

Δεν είναι δυνατόν, όπως καταγγέλλεται, ενέργειες του εκπροσώπου της Τουρκίας στην Κομοτηνή καθ’ υπέρβαση των προξενικών του καθηκόντων, θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης, να προκαλούν τριβές και εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, ειδικότερα την παραμονή της επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα και την επικείμενη συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας”.

Το θέμα που αναδείξαμε εδώ:

olympia

Υποκλίνεται στον Νταβουτόγλειο νεοθωμανισμό το υπουργείο ΠολιτισμούΑπόλυτα εναρμονισμένο με την πολιτική υποτέλειας της μνημονιακής συγκυβέρνησης φαίνεται πως είναι και το υπουργείο Πολιτισμού. Ειδικότερα, απαντώντας στην με αριθ. πρωτ. 228/18-07-2012 ερώτηση της Συναγωνίστριας και Βουλευτού Β΄Αθηνών Ελένης Ζαρούλια με θέμα «Σπατάλη δημόσιου χρήματος για συντήρηση τζαμιού στη Ρόδο», ο Αναπληρωτής Υπουργός Κωνσταντίνος Τζαβάρας δήλωσε ότι θεωρεί «τα οθωμανικά μνημεία μέρος της πολιτιστικής κληρονομίας της χώρας μας» και επιφυλάσσει σε αυτά «ισότιμη μεταχείριση» με τα αρχαιοελληνικά!
Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι το Υπουργείο δεν αντιμετωπίζει τη διάσωση και ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς ως μέσο για την πνευματική αναγέννηση του λαού μας και την γενικότερη αναγέννηση του Έθνους μας. Ενδιαφέρεται μόνο για την μηχανική εφαρμογή άχρωμων νομοθετικών ρυθμίσεων που περιέχονται σε διεθνείς(-υπερεθνικές) συμβάσεις. Αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως διαχειριστή κονδυλίων του ΕΣΠΑ με γενικό και αόριστο σκοπό την οικοδομική αναστήλωση των «πολιτιστικών μνημείων-ερειπίων» μίας ανώνυμης και απρόσωπης «χώρας» που δεν διαθέτει εθνική ταυτότητα.

Ο Καπελέρης στέλνει στο ειδικό δικαστήριο των Παπακωνσταντίνου: Του έδωσα τα ονόματα 10 υπόπτων και τα …κράτησε!

«Δεν παρέλαβα ποτέ το cd. Σε συνάντησή μου με τον κ. Παπακωσταντίνου τέλη του 2010, ή αρχές του 2011, μου παρέδωσε έγγραφο με δέκα ονόματα και μου έδωσε προφορική εντολή, να διασταυρώσω τα στοιχεία. Από την ανεπίσημη ερευνά μου διαπίστωσα ότι από τα εισοδήματα που δήλωναν, δεν δικαιολογούνταν οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Λίγες ημέρες μετά ενημέρωσα τον κ. Παπακωσταντίνου παραδίδοντάς του τα ευρήματα της άτυπης έρευνας μου και το έγγραφο που μου είχε παραδώσει με τα δέκα ονόματα. Όμως δεν έλαβα καμία εντολή από τον κ. Παπακωσταντίνου για περαιτέρω έλεγχο.
Και ουδέποτε έλαβα υπηρεσιακά επίσημο έγγραφο από το Υπουργείο Οικονομικών, για να διενεργήσει η υπηρεσία μου ενδελεχή έλεγχο για αυτές τις δέκα περιπτώσεις», αναμένεται να αναφέρει μεταξύ άλλων στο συμπληρωματικό του υπόμνημα ο κ. Καπελέρης.”

Καταλαβαίνετε τι μας λέει ο κύριος Καπελέρης; Αφήνουμε τα περί λίστας που δεν παρέλαβε κλπ.

Μας λέει ότι ο Παπακωνσταντίνου του έδωσε 10 συγκεκριμένα ονόματα, ΜΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, τον ενημέρωσε ότι όντως υπάρχει θέμα και με τα 10, αλλά δεν πήρε εντολή για έλεγχο!!!

Δηλαδή ο Παπακωνσταντίνου κράτησε τα ονόματα 10 πιθανών φοροφυγάδων για δική του χρήση! Άγνωστο βεβαίως ποιά θα ήταν αυτή.

Το γεγονός όμως ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ που έχει ο υπουργός στα χέρια του, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος κακόπιστος για να το χαρακτηρίσει φαυλότητα πρώτου μεγέθους.

Το κράτος έχει την επίσημη συναλλαγή με τους ελεγχόμενους, μέσω των οργάνων ελέγχου, των πρωτοκόλλων και των διαδικασιών.

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΣΧΕΣΗ, είναι ΜΑΥΡΗ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ με ότι αυτό συνεπάγεται.

olympia

Απλήρωτη εργαζόμενη του ΠΑΣΟΚ πούλησε την εγκυκλοπαίδειά της για να ζήσει!


Ένα κείμενο, στο οποίο αποτυπώνεται με το πιο γλαφυρό τρόπο, το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και αρκετούς μήνες δημοσίευσε στο Διαδίκτυο η εργαζόμενη στο κόμμα, Ουρανία Καργούδη.
Η κυρία Καργούδη περιγράφει με δραματικούς τόνους την οικονομική της κατάσταση, αποκαλύπτοντας πως αναγκάστηκε να πουλήσει είκοσι τόμους της αυθεντικής εγκυκλοπαίδειας «Ήλιος», την οποία χαρακτηρίζει συλλεκτικό κομμάτι, έναντι μόλις 200 ευρώ.
Η δημοσιογράφος, που εργάζεται στην Ιπποκράτους από το 2005, επισημαίνει ότι από τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν και καταβλήθηκε κανονικά ο μισθός για τελευταία φορά, έχουν πληρωθεί μόνο τα δώρα και υποστηρίζει πως τον τελευταίο χρόνο βιώνει έναν «Γολγοθά».
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενό της κυρίας Καργούδη:..

«Μόλις πούλησα την εγκυκλοπαίδεια Ήλιος, την πλήρη σειρά, την αυθεντική, δηλ την έκδοση του '60, 20 τόμοι. Στην αγορά εκτιμάται ως συλλεκτικό κομμάτι.
Στα 200 ευρώ, αφού εκτός από μερικές βλάβες στο δέσιμο, η κατάσταση της εγκυκλοπαίδειας μου ήταν άριστη.
Υποθέτω πως πολλοί άλλοι έχουν αναγκασθεί – τα τελευταία δυόμισι χρόνια – να αποχωρίζονται αγαπημένα αντικείμενα, δεν θέλω δηλαδή να σας αφηγηθώ το προσωπικό μου δράμα, ας μην υπερβάλλουμε.

Άλλωστε, η αιτία είναι κοινή για όλους που αναγκάσθηκαν σε τέτοιους αποχωρισμούς, ο εξής ένας, δεν βγαίνουν οικονομικά.

Εγώ ανήκω στην κατηγορία των μακροχρόνια απλήρωτων, ο τελευταίος μισθός που μου καταβλήθηκε στην ώρα του ήταν τον Σεπτέμβριο του 2011.

Έκτοτε πήρα:

- τον Δεκέμβριο του 2011, μισθό και δώρο, η καταβολή του δώρου και λίγο force κίνηση από την εργοδοσία , πάει αυτόφωρο όπως είναι γνωστό.

- στις 18 Μαρτίου του 2012 άλλαξε η διοίκηση της επιχείρησης. Αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική από την προηγούμενη και χάριν μιάς συγκεκριμένης ρύθμισης αποδέσμευσε μέρος της επιχορήγησης που λαμβάνει η επιχείρηση. Έτσι, εξοφλήθηκε το 2011.

Το κατάντημα της… ανανεωτικής αριστεράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει πολιτικά αναρχοκομμουνιστές χούλιγκανς


Σε «οπαδούς του Παναθηναϊκού» μεταμορφώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης οι γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι αναρχοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ και δημιούργησαν εκτεταμένα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ιταλικής Λάτσιο! Κι αυτό επειδή οι οπαδοί της Λάτσιο θεωρούνται «φασίστες». Αφού, λοιπόν, οι αναρχοκομμουνιστικές κοτάρες του Τσίπρα δεν μπορούν να διανοηθούν καν να επιτεθούν στους Χρυσαυγίτες, επιτέθηκαν στους οπαδούς της Λάτσιο για να’ χουν να λένε πως χτύπησαν «φασίστες»!
Μόλις, λοιπόν, έφτασαν στο ΟΑΚΑ οι περίπου 200 οπαδοί της Λάτσιο δέχτηκαν επίθεση από τους αναρχοκομμουνιστές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις απ’ αυτούς, καθώς και δύο υπάλληλοι του σταδίου. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα οι αναρχοκομμουνιστές χούλιγκανς δημιουργούσαν συνεχώς επεισόδια, προσπαθώντας να επιτεθούν εκ νέου στους οπαδούς της Λάτσιο.
Και να υπήρχε κάποια αμφιβολία για το ποιοι ήταν οι μασκαρεμένοι σε «οπαδοί του Παναθηναϊκού» που δημιούργησαν τα επεισόδια, το παρακάτω αποκαλυπτικό  δημοσίευμα της επίσημης ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ, που καλύπτει πολιτικά τους χούλιγκανς, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης:
Οπαδοί του Παναθηναϊκού επιτέθηκαν σε φασίστες οπαδούς της Λάτσιο

Η Αγιά Σοφία να μετατραπεί σε τζαμί απαιτούν Τούρκοι εθνικιστές

Στις 25 Οκτωβρίου  σύμφωνα με   το Τούρκικο πρακτορείο Doğan περίπου 100 μέλη της  οργάνωσης "ALPEREN Ocakları",   ομάδα νέων του υπερ-εθνικιστικού Κόμματος Μεγάλης Ένωσης (BBP), συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί μπροστά από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη και πραγματοποίησαν την προσευχή Eid, ζητώντας τη μετατροπή του μουσείου σε τζαμί σύμφωνα με το  Πρακτορείο .
Η αστυνομία έλαβε μέτρα ασφαλείας για τον έλεγχο της συγκέντρωσης.
Κατά την διάρκεια αυτής της εκδήλωσης φώναζαν "Σπάστε τα δεσμά, ας γίνει η  Αγία Σοφία Τζαμί ανοικτό» και «Ο Θεός είναι μεγάλος»,
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΣΟΚ: Για οικονομικούς λόγους κρεμάστηκε φαρμακέμπορος στο Λαύριο!aftoktoniaΤα οικονομικά προβλήματα έβαλαν τη θηλιά στο λαιμό ενός 66χρονου φαρμακέμπορου στο Λαύριο!
Συγκεκριμένα το απόγευμα  βρέθηκε κρεμασμένος από δοκάρι της αποθήκης του σπιτιού του, στην περιοχή Λιμάνι Πασά Λαυρίου, ο άνδρας έχοντας δύο σημειώματα στις τσέπες του στα οποία εξηγούσε ότι η οικονομική κατάσταση τον οδήγησε στο απονενοημένο.
Τη μακάβρια ανακάλυψη έκαναν συγγενικά πρόσωπά του και αμέσως επικοινώνησαν με την αστυνομία, άνδρες της οποίας κατέφθασαν στο σημείο και απλά διαπίστωσαν το θάνατο του φαρμακέμπορου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του diktionews.gr ο 66χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα...
που τον είχαν οδηγήσει σε κατάθλιψη με αποτέλεσμα να δώσει τέλος στη ζωή του με αυτόν τον τρόπο.
Πρόκειται για ένα ακόμη θύμα στον μακρύ κατάλογο των αυτοχείρων των τελευταίων τριών ετών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.

ο θράσος του Παπακωνσταντίνου να μιλά για "συγκάλυψη" και "φυλακή"


«Δεν είχα ποτέ καμία διάθεση συγκάλυψης […] Θα ήθελα πάρα πολύ να δω νωρίτερα ανθρώπους να οδηγηθούν στην φυλακή. Και το προσπάθησα»: τάδε έφη χθες Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργός Οικονομικών της μοιραίας κυβέρνησης που έθεσε την Ελλάδα υπό το διεθνή οικονομικό έλεγχο. Αυτής του Γ. Παπανδρέου που δεν δεχόταν να δανειστεί από τις «αγορές» γιατί λέει της φαίνονταν υψηλά τα επιτόκια και έθεσε τη χώρα υπό το Μνημόνιο, όπου, πλην όλων των άλλων, τα επιτόκια ήταν και κατά πολύ υψηλότερα!...
Χθες λοιπόν, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει ούτε καν που βρίσκεται το αυθεντικό υλικό. Τό 'δωσε λέει, αλλά που δεν λέει, τι απέγινε δεν ξέρει, δεν άκουσε, δεν είδε… Και αφού είπε όλα αυτά τα αδιανόητα, στα οποία περιλαμβάνει και μία αναφορά σύμφωνα με την οποία και ο Παπανδρέου ήταν ενήμερος για τη λίστα, έβγαλε και τον πιο πάνω δεκάρικο περί «φυλακής»!
Δηλαδή, ο άνθρωπος που πέρασε από τα χέρια του και «χάθηκε» επί δύο και πλέον χρόνια ένα τέτοιο υλικό – βόμβα που του έχει παραδοθεί από τη γαλλική κυβέρνηση, την ώρα που η Ελλάδα κατέρρεε μέσα στα δικά του χέρια, θεωρεί εαυτόν κατάλληλο να μιλά για… φυλακές: ε, αν μη τι άλλο, είναι εντυπωσιακό
Φυσικά, ουδείς μπαίνει στον κόπο να αναρωτηθεί τι θα είχε συμβεί αν μια τέτοια αδιανόητη συγκάλυψη υλικού είχε γίνει σε μία άλλη δυτική χώρα: στις ΗΠΑ, στην Αγγλία, στη Γαλλία κοκ: δεν θα υπήρχε τρύπα να μπει μέσα και να κρυφτεί ο αντίστοιχος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που, μαζί με τον Παπανδρέου, γυρνούσαν τον κόσμο για να εξηγήσουν πόσο διεφθαρμένη είναι αυτή η χώρα που κυβερνούσαν. Όμως εδώ, μπορεί και τα λέει αυτά τα «ξέχασα», και τα «δεν ξέρω» επί τέτοιου ζητήματος, χωρίς (ακόμα τουλάχιστον) συνέπειες. Τι να πει κανείς;
Το μόνο που έχει να πει, είναι ότι όσο κι αν το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ γεννά πολύ μεγάλα ερωτηματικά, ασφαλώς σε πολιτικό και, ενδεχομένως, και σε ποινικό επίπεδο, υπάρχει κάτι ακόμα χειρότερο: η αίσθηση ότι ένας τέτοιος άνθρωπος, κατ ουσίαν και κατά δήλωση του πλέον ακατάλληλος, ήταν που μας οδήγησε ως εδώ.
Αυτός ο άνθρωπος, που περίπου ξεπήδησε από το πουθενά στο δημόσιο βίο και έγινε, λόγω της παρέας του με τον Παπανδρέου, «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας στην πιο δύσκολη στιγμή του τόπου, που πολιτεύτηκε με την πιο απόλυτη υπεροψία και που επί των ημερών του η χώρα οδηγήθηκε στην καταστροφή, είναι ένας άνθρωπος που δεν θυμάται που έχει βάλει μια τέτοια λίστα. Είναι απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: στα χέρια αυτού του ανθρώπου που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του η λίστα χάθηκε όπως χάθηκε, αφέθηκε η Ελλάδα.
Αν όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν όχι υπουργός αλλά τμηματάρχης σε οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση και «έχανε» τα ίχνη όχι μιας τέτοιας λίστας (αν απλώς τα έχασε όπως λέει, αν αυτό είναι το θέμα κι όχι άλλο…), αλλά κάτι εκατό φορές πιο ασήμαντο από αυτήν, θα είχε απολυθεί το επόμενο λεπτό που θα τον έπαιρνε χαμπάρι ο ιδιοκτήτης. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν ήθελε δήθεν να μας κάνει σοβαρό κράτος! Αλλά, δυστυχώς, ο «ιδιοκτήτης» των υπουργών, κοιμάται ακόμα του καλού καιρού…
[Του Γεώργιου Π. Μαλούχου από tovima.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δολοφονήθηκε ορθόδοξος ιερέας στη Συρία, πιθανόν από ακραίους ισλαμιστέςΜετά την πληροφορία ότι δολοφονήθηκε ένας ιερέας του Πατριαρχείου Αντιοχείας, αναβρασμός επικρατεί στην Ορθόδοξη κοινότητα της Συρίας. Ο 43χρονος ιερέας Σωτήρη Χαντάντ, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε νεκρός έξω από την Δαμασκό και ενώ αγνοούνταν η τύχη του επί μια τουλάχιστον εβδομάδα. Όλα ξεκίνησαν πριν από δέκα ημέρες όταν άγνωστοι απήγαγαν έναν 35χρονο γιατρό μέλος της Ορθόδοξης Κοινότητας. Τότε άγνωστοι τηλεφώνησαν στην οικογένειά του και ζήτησαν λύτρα για να τον αφήσουν ελεύθερο. Τα χρήματα ανέλαβαν να μεταφέρουν ο ιερέας και ο θείος του γιατρού, όμως και αυτοί στην συνέχεια, έπεσαν θύματα απαγωγής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σήμερα, Πέμπτη, το πρωί οι επιτελείς του Πατριαρχείου Αντιοχείας...

Home » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ο Ν.Μιχαλολιάκος στον ΣΚΑΪ: Συνέντευξη ή προσβολή φιλοξενούμενου; Ο Ν.Μιχαλολιάκος στον ΣΚΑΪ: Συνέντευξη ή προσβολή φιλοξενούμενου;


Mάλλον ο δημοσιογράφος που "φιλοξενούσε" χθες τον γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ένιωθε ότι κάπου έδινε εξετάσεις ή ίσως πίστευε ότι όφειλε να είναι προσβλητικός έναντι του φιλοξενούμενου του.
Αυτή δεν ήταν συνέντευξη. Ήταν μία διαρκή ανοίκεια επίθεση σε έναν αρχηγό κόμματος και μάλιστα ενός κόμματος που συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά, άρα ήταν προσβλητικός και απέναντι στους πολίτες που τον ψήφισαν. Άλλο δημοσιογράφος με συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και απόψεις και άλλο αγενής επαγγελματίας.
Το ότι γίναμε αποδέκτες διαμαρτυριών και ενστάσεων στο defencenet.gr από ανθρώπους που δεν θα ψήφιζαν "ούτε στην άλλη ζωή" την Χρυσή Αυγή, νομίζουμε ότι κάτι λέει για την ποιότητα της "συνέντευξης".
Aπό την οποία μόνο ο Ν.Μιχαλολιάκος δεν έχασε, αφού κατάφερε και έγινε συμπαθής σε ανθρώπους που απλά "ούτε θέλουν να τον μυρίσουν" κατά την λαϊκή έκφραση. Κρίμα για τον ΣΚΑΪ που έχει φέρει φρέσκο άρωμα στα ραδιοτηλεοπτικά δρώμενα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ..ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΡΗΝΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΙΜ ΓΙΟΝΚ ΙΛ.


Ο Kιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να δήλωσε ότι "δεν πρέπει να βρεθεί ούτε τρίχα από τα μαλλιά του"!Ο Kιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να δήλωσε ότι "δεν πρέπει να βρεθεί ούτε τρίχα από τα μαλλιά του"! Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας έχασε τη ζωή του επειδή τόλμησε να καταναλώσει αλκοόλ κατά τη διάρκεια των 100 ημερών που είχε κηρυχθεί πένθος για το θάνατο του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ! Σύμφωνα με πληροφορίες

Αὐτοὶ εἶναι οἱ πολέμιοι τοῦ Ναζισμοῦ!!!

Eίναι αυτοί που μιλάνε στην βουλή για Ναζιστές και φιλοχιτλερικούς και είναι οι ίδιοι που είχαν κάνει συμφωνίες με την Γκεστάπο για αλληλοβοήθεια! Προστασία από ποιούς όμως,υπόσχονταν ο ένας στον άλλον;;


Σεμέλη
Η ηγεσία του ΚΚΕ είχε συμφωνήσει με τους Γερμανούς να τους ενημερώνουν για μπλόκα, ενώ θα κάνουν σαμποτάζ εκεί που θα τους υποδεικνύουν οι Γερμανοί. Ιδού το κείμενο.
«Ύστερα από διαπραγματεύσεις με τη Γερμανική Διοίκηση καταλήξαμε μαζί της σε συμφωνίες που θα πρέπη στο μέλλον να τις εφαρμόσουμε πιστά γιατί αυτό επιβάλλουν τα κομματικά μας συμφέροντα.
Σύμφωνα μ αυτές κάθε «σαμποτάζ» ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μας ενάντια οπλιτών ή βαθμοφόρων του Στρατού Κατοχής θα γίνεται υστέρα από σχετικές υποδείξεις του αρχηγού της Γκεστάπο. Δόστε επομένως εντολή στις Αχτίδες να πάψουν στο εξής οι ξεκάρφωτες ενέργειες. Οπλισμός μας εξασφαλίστηκε αρκετός.
Σαν υπεύθυνο για τη δουλειά αυτή ή Γερμανική Διοίκηση όρισε τον Ταγματάρχη Όττο του Β’ Γραφείου. Ακόμα ανάλαβαν την υποχρέωση να μας ειδοποιούν για τα μπλόκα και τις συλλήψεις ώστε κανείς να μην υπάρχη κίνδυνος για τα μέλη της οργανώσεως μας.
Παράλληλη υποχρέωση αναλάβαμε και μεις για την περίπτωση της αναχώρησης τους από την Ελλάδα. Κανένας δεν πρέπει να ενοχληθή.ΑΘΗΝΑ 13/8/44Ι. ΣΙΑΝΤΟΣ»
πηγη

Τρέξε, Μέρκελ, τρέξε!
Τρέξε, Μέρκελ, τρέξε!

του Σταύρου Θεοδωράκη

·      
 Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λάθος. H Άνκελα Μέρκελ δεν έρχεται στην Ελλάδα για να επιθεωρήσει το οικόπεδο που θα αγοράσει φτηνά (όπως λένε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες). Οι χάρτες πλέον στο Google είναι τόσο πειστικοί που δεν είναι ανάγκη να τραβολογιέσαι στα αεροδρόμια. Ούτε έρχεται για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά (που λένε στον ΣΥΡΙΖΑ). Θα  μπορούσε να την στηρίξει άλλωστε με μια δημόσια δήλωση από το Βερολίνο. Και βέβαια δεν την ενδιαφέρει να διασώσει την ελληνική πλουτοκρατία (που λέει το ΚΚΕ). Ούτε έρχεται για να περιφρουρήσει τα γερμανικά κεφάλαια (που λέει η Χρυσή Αυγή). Άσε που μαθαίνω ότι πλέον τα λεφτά μεταφέρονται μέσω τραπεζών και δεν υπάρχουν καμιόνια για να περιφρουρήσεις.
Ο λόγος που η Μέρκελ επισκέπτεται αιφνιδίως την Αθήνα είναι άλλος και σας τον αποκαλύπτω. Οι δανειστές μας έχουν θορυβηθεί από τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι δύο ελληνοαμερικανοί ετοιμάζονται να αγοράσουν όλο το χρέος της Ελλάδας και να μας δώσουν και 200-300 δισεκατομμύρια επιπλέον για να περνάμε καλά. Ο κίνδυνος για το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, αν αποδεχτούμε την πρόταση σωτηρίας των ομογενών, είναι φανερός. Η Ελλάδα θα μπορεί αμέσως να ξεχρεώσει το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους δανειστές της, γεγονός που θα σημάνει ότι οι Γερμανοί και όλοι οι άλλοι θα χάσουν τους τόκους που προσδοκούν να πάρουν τα επόμενα τριάντα χρόνια από τους Έλληνες. Επίσης αν οι Έλληνες πάρουμε τα 600 δις των ομογενών Μανόλη Λαμπράκη και Αρτέμη Σώρρα, δεν θα έχουμε πλέον κανένα λόγο να ενδώσουμε στις επενδυτικές προτάσεις των Γερμανών και των άλλων βορείων μεγαλοεπιχειρηματιών. Τέρμα λοιπόν οι επενδύσεις τους στον γαλανό ουρανό. Θα πρέπει να σταματήσουν να σκέφτονται την Ελλάδα και να πάνε σε καμιά τριτοκοσμική χώρα που έχει γραφειοκρατία, μίζες, αναποτελεσματική διοίκηση, χαοτικό σύστημα δικαιοσύνης. Ποιος θέλει να πάει σε μια τέτοια χώρα; Κανείς βέβαια γι’ αυτό όλοι στριμώχνονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Αυτοί είναι οι λόγοι λοιπόν που η Μέρκελ έρχεται τρέχοντας στην Ελλάδα. Και –προσοχή – οι πληροφορίες την θέλουν αποφασισμένη να μας δώσει ακόμη και επιμήκυνση αρκεί να δεχτούμε να μας σώσει αυτή και όχι τα αδέλφια μας οι ομογενείς. Υπάρχει όμως και ένας επιπλέον λόγος που η Καγκελάριος τρέμει στην ιδέα ότι θα μας σώσουν οι δικοί μας άνθρωποι. Η διάσωση μας, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για αντίστοιχες διασώσεις της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας. Ο ελπιδοφόρος ιός της διάσωσης θα μεταδοθεί σε όλο τον υπερχρεωμένο νότο μέχρι να πούμε «αψού». Γιατί μπορεί εμείς να έχουμε τους πλουσιότερους και πατριωτικότερους  ομογενείς αλλά όλο και θα βρεθούν σε κοτζάμ Αμερική δύο Ιταλοί που θα δώσουν μερικές εκατοντάδες δις για την διάσωση της Ιταλίας. Και δύο Ισπανοί που θα διασώσουν την Ισπανία. Για την Πορτογαλία υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες αν και στο πορτογαλικό ίντερνετ κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες η πληροφορία ότι θέλει να τους σώσει ένας κύριος Μουράτος, συγγενής προφανώς του Μουρίνιο (όπως ακριβώς δηλαδή και ο δικός μας Σώρρας είναι συγγενής προφανώς του πολύδισεκατομμυριούχου Σόρου). Σκεφθείτε λοιπόν αν οι ομογενείς του κάθε προβληματικού κράτους αποφασίσουν να σώσουν, οι ίδιοι, τα κράτη τους; Οι διεθνείς τοκογλύφοι, τι θα κάνουν; Κοινοί κλέφτες θα γίνουν; Γιαυτό σας λέω. Το «παγκόσμιο σύστημα εξουσίας» παίζει το τελευταίο του χαρτί την Τρίτη στην Αθήνα. Θα τους αφήσουμε; Και πιο συγκεκριμένα θα επιτρέψουμε στην Μέκρελ να μας πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής και να μας σαγηνέψει χάνοντας για πάντα τα λεφτά των ομογενών μας όπως χάσαμε τις λίρες που είναι ακόμη θαμμένες και αζήτητες στις πλαγιές της Πίνδου, τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, τις πολεμικές αποζημιώσεις (και του 1821 και του 1940), τα πετροδολάρια του Ιουνίου του Σαρωνικού, του Θερμαϊκού,  του Κρητικού; Για να μην σας πω για το Ουράνιο. Θα την αφήσουμε;


Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΖΑΜΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ!AGIA-SOFIA
Σύμφωνα με το Τούρκικο πρακτορείο Doğan περίπου 100 μέλη της οργάνωσης "ALPEREN Ocakları", ομάδα νέων του υπερ-εθνικιστικού Κόμματος Μεγάλης Ένωσης (BBP),
συγκεντρώθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί μπροστά από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη και πραγματοποίησαν την προσευχή Eid, ζητώντας τη μετατροπή του μουσείου σε τζαμί σύμφωνα με το Πρακτορείο .
Η αστυνομία έλαβε μέτρα ασφαλείας για τον έλεγχο της συγκέντρωσης.
Κατά την διάρκεια αυτής της εκδήλωσης φώναζαν "Σπάστε τα δεσμά, ας γίνει η Αγία Σοφία Τζαμί ανοικτό» και «Ο Θεός είναι μεγάλος».
defencenet.gr

Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΙΑΣ - ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ - ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!! ΚΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ 1947 !!!!


  
Αρχές του 1947 η αγγλική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει στις ΗΠΑ πως αδυνατούσε πλέον να συνεχίσει τον ρόλο που είχε αναλάβει, δηλαδή τον ρόλο της ενίσχυσης της ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα της κατά της κομμουνιστικής επικράτησης στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν προκειμένου να έχει ιδία άποψη για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα στέλνει το πρώτο τρίμηνο του 1947 τον Paul A. Porter ως επικεφαλής αμερικανικής αποστολής.

Στις 14 Φεβρουαρίου 1947 , μετά από έναν περίπου μήνα παραμονής στην Ελλάδα ο Paul A. Porter στέλνει επιστολή προς τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ W.L. Clayton με τις πρώτες εντυπώσεις του, γράφοντας μεταξύ των άλλων:

"Εδώ δεν υπάρχει κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Αντ' αυτού
υπάρχει μία χαλαρή ιεραρχία ατομιστών πολιτικών, μερικοί από τους οποίους είναι χειρότεροι από άλλους, που είναι τόσο απασχολημένοι με τον προσωπικό τους αγώνα για εξουσία, ώστε δεν έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν οικονομική πολιτική, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι είχαν την ικανότητα».

«Σε ολόκληρη τη χώρα, από τη μία άκρη στην άλλη, κυριαρχεί μία γκρίζα ανυπεράσπιστη, βαθιά έλλειψη πίστης για το μέλλον - μία έλλειψη πίστης που οδηγεί σε πλήρη απραξία στο παρόν. Οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχες δεν αποθηκεύουν προμήθειες
».

Και συνεχίζει: «Η δημόσια διοίκηση είναι υπερβολικά εκτεταμένη?[??]?. Οι χαμηλοί μισθοί προσαυξάνονται βάσει ενός εντελώς συγκεχυμένου συστήματος επιδομάτων, χάρη στα οποία μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν μέχρι και τέσσερις φορές περισσότερο από τον βασικό μισθό τους».


Για το ίδιο θέμα αναφέρει: «Ποτέ άλλοτε δεν έχω δει διοικητική δομή που να είναι τόσο απαράδεκτη. Απλούστατα, δεν είναι δυνατόν να βασιστεί κάνεις ότι η δημόσια διοίκηση θα φέρει εις πέρας ακόμη και τις πιο απλές λειτουργίες μίας κυβέρνησης - την είσπραξη των φόρων, την εφαρμογή οικονομικών κανόνων, την επισκευή δρόμων.

Συνεπώς η δραστική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης αποτελεί συνθήκη εκ των ουκ άνευ για την επίτευξη οποιουδήποτε άλλου αποτελέσματος στην Ελλάδα».

Για την εκτελεστική εξουσία : «Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη πολιτική εκτός από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος... [.......]?στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια ως μέσο για τη διαιώνιση των προνομιών μίας μικρής κλίκας που αποτελεί την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα».

Για τα οικονομικά συμφέροντα: «Τα ναυτιλιακά συμφέροντα βρίσκονται σε ιδιαιτέρα σκανδαλώδη θέση. Σήμερα η ελληνική εμπορική ναυτιλία βρίσκεται σε άνθηση και οι εφοπλιστές καρπώνονται τα κέρδη. Όμως  η χρεοκοπημένη ελληνική κυβέρνηση δεν απολαμβάνει κανένα όφελος από όλο αυτό τον πλούτο. Οι αποδοχές των ναυτικών εξακολουθούν να εισρέουν στη χώρα, αλλά τα κέρδη των πλοιοκτητών παραμένουν, στην πλειονότητά τους, στο εξωτερικό».

Για την ντόπια νομενκλατούρα: «Η ομάδα πίεσης της καλής κοινωνίας - οι κομψοί κοσμοπολίτες που έχουν την έδρα τους στις Κάννες, στο Σαιν Μόριτς και στην αθηναϊκή πλατεία Κολωνακίου - θα ενεργοποιηθεί. Πολλοί από αυτούς είναι γοητευτικοί άνθρωποι που μιλούν εξαιρετικά αγγλικά και αδημονούν ειλικρινά να παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στην αμερικανική αποστολή. Εντούτοις θα αποπειραθούν να προσεταιριστούν την αποστολή και να τη μετατρέψουν σε ένα εργαλείο διασφάλισης των προνομιών τους».

Για την αίτηση βοηθείας: «Αίσθησή μου είναι ότι το ελληνικό κράτος έχοντας υποβάλει αίτηση βοήθειας και εποπτείας, έχει θέσει, στο μέτρο αυτό, όρια στην ίδια του την εθνική κυριαρχία». 


Στην Αυστραλία τα παιδιά θα διδάσκονται ότι τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια δεν είναι ο «κανόνας»!!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_5448.html#ixzz2AQKvUlxI
H πολιτική ορθότητα στο απόγειό της; Η μία επιτυχημένη εκστρατεία του αριστερού λόμπι και του λόμπι των ομοφυλόφιλων; 

Οι μαθητές των σχολείων της Αυστραλίας αναμένεται να διδαχθούν ότι η ετεροφυλοφιλία δεν αποτελεί τον «κανόνα», σύμφωνα με ότι προβλέπει νέο πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ονομασία Proud Schools” («Περήφανα Σχολεία»). 
Μετά τον σεξισμό οι υπέρμαχοι της άνευ όρων και ορίων πολιτικής ορθότητας εφηύραν τον «ετεροσεξισμό». Ο «ετεροσεξισμός» είναι ένα από τα «φαινόμενα» που το πρόγραμμα Proud Schools επιθυμεί να αντιμετωπίσει μαζί με τα φαινόμενα ομοφοβίας και τρανσφοβίας (σ.σ. pentapostagma.gr αν είναι δυνατόν!!!)..
Σύμφωνα με πρακτικά της επιτροπής λειτουργίας του συγκεκριμένου προγράμματος από τις 22 Μαρτίου του 2011, το πρόγραμμα θα εστιάσει στην αναστροφή της κυριαρχίας του «ετεροσεξισμού»...
Το πρόγραμμα ορίζει τον «ετεροσεξισμό» ως την πρακτική της τοποθέτησης της «ετεροφυλοφιλίας ως κανονιστική πρακτική για τις ανθρώπινες σχέσεις. «Περιλαμβάνει την άγνοια, τη διάκριση και τη περιθωριοποίηση των μη-ετεροφυλόφυλων ανθρώπων, των σχέσεων τους και των ενδιαφερόντων τους. Ο ετεροσεξισμός δίνει αφορμή για τα φαινόμενα πρόκλησης ομοφοβίας» .
 Η επιτροπή πρότεινε στους δασκάλους να παρακολουθούν τα παιδιά καθώς παίζουν στην αυλή του σχολείου ώστε να διακρίνεται και να καταπολεμάται η «ετεροσεξιστική» γλώσσα μεταξύ των παιδιών σε ώρες εκτός σχολικών μαθημάτων!!! 
Το υπουργείο παιδείας έχει χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα με 250.000 δολάρια, το οποίο ήδη λειτουργεί σε 12 δημόσια σχολεία...
Βέβαια, όλα αυτά δεν είναι απλώς πολιτική ορθότητα, και πολιτισμικός καθωσπρεπισμός. Εδώ στο pentapostagma.gr, πιστεύουμε ότι είναι μία ολοφάνερη προώθηση της ομοφυλοφιλίας, και του εμποτισμού των μικρών παιδιών με αμφιβολίες για το ποιά είναι η πραγματική φύση των προσωπικών σχέσεων των ανθρώπων..
Το πρόγραμμα Proud Schools προτείνει τη χρήση ειδικών μαθημάτων Προσωπικής Ανάπτυξης, Υγείας και Φυσικής Εκπαίδευσης από την ηλικία των 12 ετών ώστε να ενσωματωθεί η μάθηση σχετικά με την έλξη των ατόμων ίδιου φύλου και τη σεξουαλική διαφορετικότητα (!!!!!!!).
pentapostagma.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...