Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

ΣΔΟΕ: «Όταν θα δείτε τις διώξεις και τα ονόματα θα καταλάβετε γιατί την… έχασαν»


Οι πρώτες εκτιμήσεις απ’ την ανάλυση της λίστας, εφ’ όσον είναι γνήσια, οδηγούν στο πιο μεγάλο σκάνδαλο συγκάλυψης και διαπλοκής. Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, οι πράξεις και οι παραλείψεις των πολιτικών και όσων αξιωματούχων συμμετείχαν στην απόκρυψη της λίστας θεωρείται βέβαιο ότι θα ελεγχθούν από την Βουλή και την τακτική δικαιοσύνη…. Μεταξύ των 2.059 ονομάτων περιλαμβάνονται τα ονόματα: Νικόλαος Παπανδρέου, Αικατερίνη Πελέκη, Σταυρούλα Κουράκου (το ίδιο όνομα έχει η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου), μεγάλων επιχειρηματιών, εφοπλιστών, τραπεζιτών, δικηγόρων, ιατρών, μηχανικών, δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικών, φοιτητών αλλά και πολλές νοικοκυρές.
Αυτή την ώρα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσων διερευνούν την ακρίβεια και τα στοιχεία της λίστας, εφ’ όσον είναι γνήσια, εστιάζεται στα ερωτήματα: Ποιος είναι ο Νίκος Παπανδρέου που περιλαμβάνεται στη λίστα, αν η Σταυρούλα Κουράκου είναι η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, εάν υφίστανται, έχουν δηλωθεί και δικαιολογούνται τα ποσά των τέκνων του μεγαλοεκδότη Γιώργου Μπόμπολα και άλλων προσώπων με πολιτικό και μιντιακό ρόλο για τους οποίους θα μπορούσε να έχει υπάρξει συγκάλυψη με πολιτική παρέμβαση.
Στους λογαριασμούς των μελών μιας μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας έχει βρεθεί το ποσό των 300 εκατ.ευρώ που είναι αμφίβολο αν μπορεί να δικαιολογηθεί.
Στην εγγραφή με αριθμό 919 αναφέρεται το όνομα: «Kourakou Stavroula Businesswoman».Ουδείς μπορεί να διαπιστώσει -επί του παρόντος- αν το όνομα αυτό είναι της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.
Σύγχυση δημιουργείται και από το όνομα Νίκος Παπανδρέου. Στη λίστα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Hot Doc», το όνομα περιλαμβάνεται δύο φορές. Στην εγγραφή 1580 αναφέρεται «Papandreou Nikolaos» και στην εγγραφή 2012 όπου υπάρχει το όνομα «Papandreou Nikolaos Chairman».
Αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές αν πρόκειται για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Συμμορία 23 «ευπαθών» εξαπατούσε, έκλεβε και κακοποιούσε ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους!


Το είπαμε χθες, το είπαμε προχθές, το λέμε και σήμερα και θα το επαναλαμβάνουμε καθημερινά: η εγκληματικότητα των μελών των λεγόμενων «ευπαθών» ομάδων έχει ξεπεράσει κάθε όριο και πρέπει κάτι να γίνει ΤΩΡΑ.
Πολυμελής σπείρα, λοιπόν, που διέπραττε ληστείες, κλοπές και απάτες σε βάρος ανυπεράσπιστων ηλικιωμένων, στις περιοχές Ιλίου, Πετρούπολης, Καματερού, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Βριλησσίων, Παπάγου, Πετραλώνων, Κορυδαλλού, Αμπελόκηπων και Ηρακλείου, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ > Ανθρώπινο οδόφραγμα στην Κλεισούρα

Στις 27 Οκτωβρίου σύμφωνα με άρθρο και φωτογραφίες στην Αλβανική εφημερίδα « Shekulli» Αλβανοί του κόμματος Aleancës Kuq e Zi, (ερυθρό- μαύρο) έχουν στήσει οδόφραγμα στην γέφυρα Dragoti κρατώντας αλβανικές σημαίες με σκοπό να αποκόψουν την είσοδο των μελών της «χρυσής αυγής» προκειμένου αυτοί να παραστούν στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου στην περιοχή της Κλεισούρας. Οι αλβανοί του εθνικιστικού κόμματος αυτού έχουν μπλοκάρει συγκεκριμένα το δρόμο που οδηγεί στο κοιμητήριο των ελλήνων πεσόντων κατά την περίοδο του ιταλοαλβανικού πολέμου.

Το Αλβανικό κόμμα Aleancës Kuq e Zi προειδοποίησε από την Παρασκευή για την στάση που θα τηρήσει την Αλβανική κυβέρνηση τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει την άφιξη ελλήνων «νεοναζί» να πάνε στους τάφους των Ελλήνων στρατιωτών στην κλεισούρα.
Για το θέμα αυτό μάλιστα οι Αλβανοί είχαν προειδοποιήσει τις αλβανικές αρχές, για την δυναμική αντιμετώπιση που έδιναν τα μέλη του εν λόγω κόμματος.
Επίσης από την άλλη πλευρά ο αλβανικός τύπος αναφέρει ότι 5 πόλεις της Αλβανίας , όπως Αργυρόκαστρο, Κορυτσά, Χειμάρρα, Αγίοι Σαράντα και Πρεμετή θα αποτελέσουν μέρος των εορτασμών της 28 Οκτωβρίου.
Υπό την αιγίδα του ελληνικού γενικού προξενείου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε Αργυρόκαστρο, Βουλιαράτες και Κλεισούρα, σε συνεργασία με την επαρχία της δερόπολης.

defencenet

Βάναυση προσβολή των ηρώων του ’40 από τον ΣΥΡΙΖΑ!


Βάναυση προσβολή των πολεμιστών του ’40 και των ηρώων που έπεσαν για να μη γίνουμε σκλάβοι, κάνει αναιδώς από την εφημερίδα «Αυγή» στέλεχος του κόμματος των ελληνοφώνων γραικύλων, του ΣΥΡΙΖΑ! Ο νοσταλγός του Ζαχαριάδη και των πιο εθνοπροδοτικών παραδόσεων του ΚΚΕ («εμείς όχι μόνο χαρήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία, μα και την επιδιώξαμε»), υποστηρίζει πως «η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί», προφανώς λέγοντας ο Ι. Μεταξάς «ναι» αντί «ΟΧΙ» στις απαιτήσεις του Μουσολίνι! Μάλιστα, προκειμένου να τεκμηριώσει την άποψή του αυτή το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει πως το όλο πρόβλημα ήταν «η απλή διέλευση» των Ιταλών από την Ελλάδα (κι όχι η κατάληψή της!), οπότε τι ψυχή έχει μια «απλή διέλευση»; Επίσης, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως η νίκη δεν ήταν αποτέλεσμα του ηρωικού αγώνα των προγόνων μας, αλλά ότι επετεύχθη λόγω της… «μορφολογίας του εδάφους», της «βεβιασμένης ιταλικής επίθεσης», τις δυσκολίες του ανεφοδιασμού (εννοεί των Ιταλών) από τα ακατάλληλα λιμάνια της Αλβανίας». Επίσης, ο συριζαίος υποστηρίζει πως οι στρατιώτες μας δεν ήθελαν να πολεμήσουν και πως τους πήγαιναν στην πρώτη γραμμή με το ζόρι (τότε, το ΚΚΕ ζητούσε «συναδέλφωση» των Ελλήνων στρατιωτών με τους Ιταλούς!).
Ωστόσο, το κατάπτυστο άρθρο περιέχει και κάποιες απαγορευμένες αλήθειες! Όπως, ότι «ο ελληνικός στρατός ήταν προετοιμασμένος γι’ αυτή τη σύγκρουση», «από την άνοιξη του 1939 το ΓΕΣ είχε καταστρώσει ανάλογα σχέδια κι από τον Ιούνη του ’40 ο ελληνικός στρατός βρισκόταν ουσιαστικά σε κατάσταση μυστικής επιστράτευσης». Τέλος, υπάρχει η αλήθεια –που αποκρύπτεται από τους υπόλοιπους μαρξιστές- για τις εκτελέσεις των κομμουνιστών που λιποτακτούσαν για να μην πολεμήσουν τον εχθρό, εφαρμόζοντας την επίσημη γραμμή του κόμματος (μην ξεχνάμε πως ήταν τότε εν ισχύ το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ). Βέβαια, για λόγους προφανείς, οι αρχές δεν είχαν ανακοινώσει τότε πως υπήρχαν και κάποιοι (κομμουνιστές) που αρνούνταν να πολεμήσουν κι έσπερναν στους υπόλοιπους στρατιώτες το φόβο και την ηττοπάθεια και πως εκτελούνταν, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν συνέβησαν τέτοια περιστατικά.
Για να δουν και να κρίνουν οι αναγνώστες το πραγματικό πιστεύω και τις θέσεις της 5ης φάλαγγας του ΣΥΡΙΖΑ, σας παραθέτουμε ολόκληρο το άρθρο-παραλήρημα γραικυλισμού:
28η Οκτωβρίου: Ο πόλεμος που τελικά δεν ήταν “τρικούβερτο γλέντι”
Του Νάσου Θεοδωρίδη*

Οι βουλευτές που απειλούν να καταψηφίσουν τα μέτρα

Τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζουν το πακέτο μέτρων καταστροφικό και δηλώνουν ότι θα το καταψηφίσουν. Πρόκειται για τους Θόδωρο Παραστατίδη και Μιχάλη Κασσή από το ΠΑΣΟΚ και Πάρι Μουτσινά και Οδυσσέα Βουδούρη από τη ΔΗΜΑΡ. Στους αναποφάσιστους, όπως αναφέρει η Real News περιλαμβάνονται οι Νικήτας Κακλαμάνης από τη ΝΔ και οι Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Δριβελέγκας από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ανεξάρτητος πλέον Γιάννης Μιχελογιάννης δηλώνει ότι φλερτάρει σοβαρά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντωνάκης Σαμαράς και ο «ποιητής της σταλινοσύνης»


Ευθέως διχαστική ομιλία –με χυδαία επίθεση στην Χρυσή Αυγή- πραγματοποίησε εχθές στην Θεσσαλονίκη ο Αντωνάκης Σαμαράς (αποδεικνύοντας και στον πλέον κακόπιστο ότι η Χρυσή Αυγή είναι ο φόβος και ο τρόμος του κατεστημένου). Όμως, άλλο είναι το θέμα. Ο πρωθυπουργός διάλεξε να ολοκληρώσει τον λόγο του με Ρίτσο. Αμ πως, με Παλαμά θα τελείωνε; Ιδού:  «Κι όπως συμπλήρωσε ο Γιάννης Ρίτσος: «Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαίς, εκεί που πάει να σκύψει…. Να τη πετιέται από ξαρχής κι αντριεύει και θεριεύει…» Αυτό το «να τη πετιέται…» αποδείχθηκε εδώ στη Θεσσαλονίκη πριν εκατό ακριβώς χρόνια. Αυτό το «να τη πετιέται…» θα αποδειχθεί ξανά».

Οι τουρκόφρονες της Θράκης ευχαριστούν την Ρεπούση!

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Τούρκων» Δυτικής Θράκης (ABTTF), έστειλε επιστολή στην βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) Μαρία Ρεπούση. Στην επιστολή, με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2011, ο πρόεδρoς της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου ευχαρίστησε την Μαρία Ρεπούση για την επερώτηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας, σχετικά… με την εκπαίδευση της «Τουρκικής» Μειονότητας Δυτικής Θράκη. Η Μ. Ρεπούση ως γνωστόν τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας δίγλωσσων νηπιαγωγείων, όπως ακριβώς ζητά η Άγκυρα εδώ και πολύ καιρό.
 
Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τις Συνθήκες, και η Μ. Ρεπούση προφανώς το γνωρίζει. Όπως γνωρίζει, ότι αν γίνουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία -με ελληνικά και τουρκικά- θα υποχρεωθούν οι Πομάκοι και οι Ρομά να εκπαιδεύονται στα τούρκικα.

Στην ουσία δηλαδή, με τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία που ζητά η Μ. Ρεπούση, υποβοηθείται η πολιτική της Άγκυρας για εκτουρκισμό όλων των μουσουλμάνων. Γι’ αυτό και οι τουρκόψυχοι της Θράκης, την ευχαριστούν.

Τα σκοτεινά παρασκήνια της ιταλικής επιθέσεως κατά της ΕλλάδοςΤα σκοτεινά παρασκήνια της ιταλικής επιθέσεως κατά της Ελλάδος
Αν κι έχουν περάσει 67 ολόκληρα χρόνια από την λήξη του Β΄Π.Π., υπάρχουν πολλά μυστικά που δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα. Μεταξύ των άλλων, είναι και το ποιοι προκάλεσαν τον ελληνοϊταλικό πόλεμο ή μάλλον ποιοί ώθησαν τον υπερφίαλο Μουσσολίνι να επιτεθεί στην Ελλάδα. Εδώ βεβαίως, οφείλουμε να πούμε πως ο απαίσιος Μουσσολίνι είχε ως τελικό του σκοπό την ανασύσταση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και την κυριαρχία στην Μεσόγειο θάλασσα (το λεγόμενον «mare nostrum», η δική μας θάλασσα), οπότε είχε έτσι κι αλλιώς σκοπό να καταλάβει κάποια στιγμή την Ελλάδα. Όμως, άλλο πράγμα είναι τα μακροπρόθεσμα σχέδια του καθενός, κι άλλο η δυνατότητά του να τα επιτύχει. Εδώ θα εξετάσουμε το ποιοι έπεισαν τον Μουσσολίνι το 1940, ότι ήλθε η κατάλληλη στιγμή να σκλαβώσει την Ελλάδα. Σήμερα, λοιπόν, θα σηκώσουμε το σκοτεινό πέπλο του μυστηρίου και θα δούμε το ένοχο μυστικό που μας κρύβουν οι διεθνείς επικυρίαρχοι, που έχουν συγγράψει την Ιστορία στα μέτρα τους.
Τι προηγήθηκε, λοιπόν, της ιταλικής επιθέσεως; Ποιο ήταν το παρασκήνιο της αποφάσεως για εισβολή στην Ελλάδα; Κατ’ αρχάς θα βασιστούμε στο γνωστό αστυνομικό ερώτημα: Cui prodest? (ποιος ωφελείται;). Ποιος, λοιπόν, ωφελήθηκε από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο; Μήπως ο Χίτλερ και η Γερμανία; Οι Γερμανοί νικούσαν σ’ όλα τα μέτωπα και προετοιμάζονταν ήδη για την μεγάλη εκστρατεία τους προς ανατολάς. Το μόνο που δεν ήθελαν εκείνη τη στιγμή, ήταν το άνοιγμα ενός νέου μετώπου στα Βαλκάνια, ή οπουδήποτε αλλού, που θα καθυστερούσε την εκστρατεία τους. Είναι, λοιπόν, ιστορικά επιβεβαιωμένο απ’ όλες τις πηγές, ότι ο Χίτλερ δεν συμφωνούσε με την ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδος, κι ούτε γνώριζε τίποτα γι’ αυτήν.
Είχε δηλώσει μάλιστα, πως «αν είχα ειδοποιηθεί θα μετέβαινα αεροπορικώς στη Ρώμη για να εμποδίσω αυτή την εκστρατεία» (πηγή: «Η Ιταλία στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», Πέτρο Μπαντόλιο, Αρχηγός Ιταλικού Επιτελείου).  Στην δε πολιτική του διαθήκη, την οποία υπαγόρευσε σε πιστούς συνεργάτες του λίγο πριν το τέλος, ο Χίτλερ ανέφερε τα εξής: «Είναι ολοφάνερο πως η συμμαχία με τους Ιταλούς εξυπηρέτησε περισσότερο τους εχθρούς, παρά εμάς τους ίδιους. Η καλύτερη υπηρεσία που θα μπορούσε να μας προσφέρει η Ιταλία θα ήταν να είχε μείνει μακριά απ’ αυτή τη σύγκρουση. Οι Ιταλοί είχαν το θράσος να ριχτούν, χωρίς να ζητήσουν την συμβουλή μας και χωρίς να μας δώσουν προηγούμενη προειδοποίηση για τους σκοπούς τους σε μια άσκοπη εκστρατεία στην Ελλάδα. Οι ντροπιαστικές ήττες που έπαθαν έκαναν μερικά βαλκανικά κράτη να μας βλέπουν με οργή και περιφρόνηση. Εδώ, και πουθενά αλλού βρίσκονται οι αιτίες της σκλήρυνσης της στάσης της Γιουγκοσλαβίας και της μεταστροφής της την άνοιξη του 1941. Αυτό μας υποχρέωσε, αντίθετα με όλα τα σχέδιά μας, να επέμβουμε στα Βαλκάνια κι αυτό με την σειρά του οδήγησε σε μια καταστρεπτική καθυστέρηση στην εξαπόλυση της επίθεσής μας εναντίον της Ρωσίας. Υποχρεωθήκαμε να στείλουμε εκεί μερικές από τις καλύτερες μεραρχίες μας. Και σαν καθαρό αποτέλεσμα, υποχρεωθήκαμε τότε να καταλάβουμε μεγάλες περιοχές όπου, αν δεν ήταν η ανόητη αυτή επίδειξη, η παρουσία των στρατευμάτων μας θα ήταν απολύτως περιττή. Τα Βαλκανικά κράτη θα ήταν απολύτως ικανοποιημένα, αν τους επιτρεπόταν, να διατηρήσουν στάση ευνοϊκής ουδετερότητας απέναντί μας. Όσο για τους αλεξιπτωτιστές μας, θα προτιμούσα να τους είχα εξαπολύσει εναντίον του Γιβραλτάρ, παρά εναντίον της Κορίνθου ή της Κρήτης».

Πολιτικό θέατρο για να καλυφθεί και το αριστερό πρόσημο του μνημονίου

Εννοείται ότι δεν υπάρχει πια κανείς αφελής Έλληνας που να πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή δεν παίζεται ένα συντονισμένο πολιτικό θέατρο δήθεν ενδοκυβερνητικής κρίσης, προκειμένου αφενός να αποπροσανατολιστεί ο λαός από τη σκλαβιά που του επιβάλουν και αφετέρου να διατηρήσει την εκλογική του «πελατεία» το αριστερό πρόσημο του μνημονίου (ΔΗΜΑΡ).
Όλα είναι προφανώς συμφωνημένα, εξάλλου όλα έχουν ψηφιστεί πριν τις…. πρώτες εκλογές του Μαϊου, ακόμα και ο Ειδικός Λογαριασμός, με τον οποίο η χώρα μπαίνει σε Διεθνή Έλεγχο και στην ουσία στον απόλυτο έλεγχο της Γερμανίας.
Απλά περιμένουν να περάσουν οι παρελάσεις αύριο για να ψηφιστούν τα μέτρα και οι αμερινκανικές εκλογές για να εκταμιευτούν τα 31,5 δις ευρώ. Το όλο πολιτικό θέατρο, που εύστοχα στο σημείο αυτό καταγγέλλει και ο ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται από την “καθ’ ύλη αρμόδια” ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να διασωθούν τα προσχήματα.

Επιπλέον, εννοείται ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κυβερνητική κρίση. Αν η συγκυβέρνηση έπεφτε και πηγαίναμε σε εκλογές, είναι απόλυτα βέβαιο ότι Σαμαράς, Κουβέλης και Βενιζέλος θα εξαφανίζονταν από το πολιτικό στερέωμα μαζί με τους ανθρώπους τους που επανδρώνουν τον κρατικό μηχανισμό και αποκαλούνται κόμματα.

Ειλικρινά ελπίζουμε να διαψευστούμε για να ανασάνει η Ελλάδα, αλλά μάλλον αυτές είναι φρούδες ελπίδες. Την κυβέρνηση αυτή θα την ρίξει η ίδια η εφαρμογή των μέτρων, ο δε λαός θα έχει καλύτερη τύχη μόνο αν αφυπνιστεί και αποτινάξει αυτό το ολοκληρωτικό πολίτευμα που τον οδηγεί στα διεθνή σκλαβοπάζαρα.

Πέτρος Χασάπης

Μύθοι και αλήθειες για την 28η ΟκτωβρίουΜύθοι και αλήθειες για την 28η Οκτωβρίου
«Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές»  (Διονύσιος Σολωμός)
Η εφετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ξεχωριστή. Επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια σήψεως και παρακμής, ένα εθνικιστικό κίνημα εισήλθε δυναμικά στα πολιτικά πράγματα της πατρίδος μας και είναι αποφασισμένο να σπάσει τις κατεστημένες αντιλήψεις και να τα αλλάξει όλα. Και πρώτα-πρώτα να αποκαταστήσει στο βάθρο της την πραγματική Ιστορία αυτού του τόπου, που τόσο έχει κακοποιηθεί και διαστρεβλωθεί από τους μαρξιστές και τους συνοδοιπόρους τους, υπό την ανοχή της… «χαζοχαρούμενης ελαφροδεξιάς», όπως ευφυώς  την αποκάλεσε ο βουλευτής μας κ. Χ. Παππάς.
Προς την κατεύθυνση αυτή να κάνουμε σήμερα ένα βήμα και να αναφερθούμε στους μύθους και τις αλήθειες για την 28η Οκτωβρίου. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
Μύθος 1ος: Το «ΟΧΙ» το είπε ο λαός κι όχι ο «φασίστας», «γερμανόφιλος» κ.τ.λ. Ι. Μεταξάς. Υπάρχει και μια παραλλαγή του μύθου: Ναι μεν ο Ι. Μεταξάς είπε το «ΟΧΙ», όχι όμως γιατί το ήθελε, αλλά γιατί… αναγκάσθηκε. Αλλιώς, θα τον ανέτρεπε ο λαός!
Η αλήθεια: Ο μύθος αυτός είναι γελοίος, η δε παραλλαγή του ακόμα πιο γελοία. Ασφαλώς το «ΟΧΙ» το είπε πρώτα ο Ι. Μεταξάς και εν συνεχεία το είπε και ο ελληνικός λαός. Αν ο Ι. Μεταξάς είχε πει «ναι» και μέχρι που να καταλάβουν οι Έλληνες τι ακριβώς συμβαίνει, οι Ιταλοί θα είχαν πλημμυρίσει την χώρα. Η αλήθεια είναι ότι χωρίς το καθεστώς της 4ης Αυγούστου και τον Εθνικό Κυβερνήτη Ι. Μεταξά, δεν θα υφίστατο 28η Οκτωβρίου και το Έπος του ’40 δεν θα γραφόταν ποτέ!
Μύθος 2ος: Ο ελληνικός λαός πολέμησε κατά του φασισμού.
Η αλήθεια: Εάν κανείς ερωτήσει αυτούς που διαδίδουν τον μύθο για την φύση του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, σίγουρα θα απαντήσουν ανεπιφυλάκτως: «ήταν ένα φασιστικό καθεστώς». Πως, λοιπόν, επολέμησε ο ελληνικός λαός κατά του φασισμού, ενώ εκυβερνάτο από ένα επίσης φασιστικό καθεστώς; Με την ίδια λογική (του παραλόγου) κάποιοι Ιταλοί μπορούν να ισχυρισθούν ότι και ο ιταλικός λαός πολέμησε κατά του… φασισμού (του ελληνικού). Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες πολέμησαν υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ πατρίδος, κι όχι κατά του οποιουδήποτε πολιτεύματος.
Μύθος 3ος: Η Ελλάς ήτο στρατιωτικώς απροετοίμαστη για πόλεμο.
Η αλήθεια: Η Ελλάς ήτο πλήρως προετοιμασμένη για πόλεμο, και στρατιωτικώς και ηθικώς, καίτοι ο Ι. Μεταξάς είχε σκοπό να τηρήσει πάση θυσία αυστηρή ουδετερότητα. Το 1936, ο Ι. Μεταξάς είδε την βουλγαρική απειλή και ξεκίνησε την κατασκευή μεγάλων οχυρωματικών έργων, της περίφημης «Γραμμής Μεταξά», που κάλυπτε όλη την μεθόριο με την Βουλγαρία. Η κατασκευή της «Γραμμής Μεταξά» αποπερατώθηκε  το 1939. Με την Ιταλία δεν είχαμε βεβαίως κοινά σύνορα –τα αποκτήσαμε το 1939, μετά την αιφνίδια κατάληψη της Αλβανίας από τους Ιταλούς- οπότε ήταν αργά για να κατασκευασθεί κι εκεί μια ανάλογη «Γραμμή Μεταξά». «Εντός δύο και ημίσεος ετών κατορθώσαμεν να δαπανήσωμεν δια την πολεμικήν μας παρασκευήν 9 ½ δισεκατομμύρια δραχμών δια να οπλίσωμεν την Ελλάδα κατά ξηράν, θάλασσαν και αέραν, κατά τρόπον, ώστε υπερήφανα πλέον να δύναται να υπερασπίσει την ακεραιότητάν της και την τιμήν της», διακήρυττε το 1939 ο Ι. Μεταξάς. Έναν χρόνο αργότερα τα λόγια του εκείνα δικαιώθηκαν στα βορειοηπειρωτικά βουνά.       

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΑΞΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ > Ηλεκτρονικό φακέλωμα του Έλληνα πολίτη επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Ένωση επικαλούμενη το πρόσχημα εξάλειψης της λαθρομετανάστευσης

Ηλεκτρονικό φακέλωμα του Έλληνα πολίτη επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Ένωση επικαλούμενη το πρόσχημα εξάλειψης της λαθρομετανάστευσης που αποτελεί μάστιγα για τη χώρα και όχι μόνο. Η Ε.Ε έθεσε το ζήτημα της εγκυρότητας των ελληνικών ταυτοτήτων με αφορμή τις χιλιάδες πλαστές ελληνικές ταυτότητες που βρίσκονται στα χέρια μεταναστών που προέρχονται από οικονομικά εξαθλιωμένες χώρες. Για το λόγο αυτό υποδείχθηκε στην ελληνική πλευρά η αλλαγή των στοιχείων αλλά και της μορφής του σημερινού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, ώστε να καθίσταται αδύνατη η πλαστογράφησή της.
 
Συγκεκριμένα, ζήτησαν να είναι αναγνωριστικό στοιχείο ενός Έλληνα πολίτη, εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα που έχει καταργηθεί, η ίριδα του ματιού του. Επίσης, σε αυτή θα προστεθεί μία ηλεκτρονική πλακέτα (τσιπ) που θα είναι συμβατή με τα ψηφιακά συστήματα των αστυνομιών της ΕΕ.
Κοινοτικοί αξιωματούχοι απαίτησαν από τους Έλληνες ομολόγους τους να εκδώσουν νέες ταυτότητες που θα θυμίζουν πιστωτικές κάρτες, στις οποίες θα καταχωρούνται: το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, η ίριδα των ματιών, τα δακτυλικά αποτυπώματα, η οικογενειακή κατάσταση, το επάγγελμα, ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, η ομάδα αίματος και ο τόπος κατοικίας.
Η Ευρωπαική ένωση ζήτησε ακόμη τη «χαρτογράφηση» όλων των αλλοδαπών που εισέρχονται νόμιμα ή παράνομα στη χώρα μας και τη δημιουργία μιας κεντρικής βάσης δεδομένων, όπου θα καταχωρούνται τα στοιχεία τους, προκειμένου να εντοπισθούν άτομα που ανήκουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις .

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα δύσκολο εγχείρημα, αφού δεν είναι λίγοι οι μετανάστες που στερούνται ακόμη και των επίσημων εγγράφων (διαβατήριο, πιστοποιητικό γέννησης κ.α.) που να πιστοποιούν την ταυτότητά τους.
Οι περισσότεροι δε, δηλώνουν Παλαιστίνιοι ή Αφγανοί, ενώ προέρχονται από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές ή τις χώρες του Μαγκρέμπ. Σύντομα μάλιστα, θα μεγαλώσει ο «μεταναστευτικός» πονοκέφαλος για τις αρμόδιες αρχές, καθώς η Ελλάδα πρόκειται να δεχθεί τουλάχιστον 20.000 Σύριους πρόσφυγες. Οι τελευταίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι σαλαφιστές, ένα από τα πιο ακραία κινήματα του Ισλάμ, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την εθνική ασφάλεια, ειδικά όταν υπάρχει ήδη στη χώρα άγνωστος αριθμός εξτρεμιστών και εν υπνώσει ακραίων πυρήνων αποτελούμενοι από φονταμενταλιστές ισλαμιστές.

Γιορτάζουν την απελευθέρωση από τους τούρκους με τούρκους ομιλητές!Γιορτάζουν την απελευθέρωση από τους τούρκους με τούρκους ομιλητές!
Για μία ακόμη φορά οι Αρχές αυτού του κράτους αποδεικνύουν τον ανθελληνισμό και την αδιαφορία τους απέναντι στα ιερά και τα όσια της Φυλής. Πως αλλιώς, εξάλλου, εκτός από ανθέλληνες και εθνικά επικίνδυνοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εκείνοι που σε εκδήλωση για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τον οθωμανικό ζυγό ορίζουν ως ομιλητές Τούρκους ιστορικούς;
Ως γνωστόν το ηρωικό νησί της Λέσβου απελευθερώθηκε από τον οθωμανικό ζυγό στις 8 Νοεμβρίου 1912. Την ημέρα εκείνη και έπειτα από ακριβώς 450 χρόνια σκλαβιάς, σφαγών και υποτέλειας (η κατάληψη του νησιού από τους Τούρκους είχε ολοκληρωθεί την 17η Σεπτεμβρίου 1462), ο ελληνικός στόλος με επικεφαλή τον  Ήρωα Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη και αιχμή του δόρατός της ισχύος του το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ», αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Μυτιλήνης φέρνοντας μαζί του το φως της Λευτεριάς για τους πολύπαθους Έλληνες του νησιού. Κάθε χρόνο, λοιπόν, οι κάτοικοι του νησιού πραγματοποιούν εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Λέσβου από τους Τούρκους, τα γνωστά «Ελευθέρια».

Στρατιωτικός σε Παπούλια: Με τι τσίπα θα μας κοιτάξεις στα μάτια;

Επιλοχίας του Ελληνικού Στρατού που αύριο θα παρελάσει στην Θεσσαλονίκη απέστειλε μια συγκλονιστική επιστολή η οποία δείχνει το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι μια επιστολή που δημοσιεύθηκε στο Onalert μέσω του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων. Ο επιλοχίας απευθύνεται προς τον Πρώτο Πολίτη της χώρας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του μεταφέρει τις σκέψεις που θα έχει ο ίδιος και οι περισσότεροι συνάδελφοί του ,όταν αύριο θα περάσουν από μπροστά του.

«Καλημέρα σας. Είμαι Επιλοχίας και είμαι ένας από αυτούς που θα παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη την 28 Οκτωβρίου. Τελευταία διαβάζω κάποια μέτρα της πολιτείας τα οποία περιορίζουν τους συμπολίτες μας σε συγκεκριμένο χώρο να δουν την παρέλαση καθώς επίσης διαβάζω ότι η εξέδρα που θα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι απομονωμένη από τον κόσμο και απλησίαστη (κάτι που θυμίζει εγωιστή μονάρχη νομίζω και όχι πρόεδρο Δημοκρατίας).
Όσοι θα παρελάσουμε θα παρελάσουμε για την τιμή των προγόνων μας και για τον απλό κόσμο.
Όχι για τους κυρίους στην εξέδρα…
Τελευταία ανακοίνωσαν πρόσθετα μέτρα περικοπών των μισθών μας. Εγώ κοιτώντας τον Πρόεδρο στην εξέδρα της παρελάσεως όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μου θα είναι σαν να βλέπω έναν πατέρα που παρόλο που κακοποιεί τα παιδιά του βγαίνει έξω στην παιδική χαρά και τα καμαρώνει, παρόλο που όταν γυρίσουν σπίτι θα τα χτυπήσει. Έτσι και εμείς. Μας φτάνει τον μισθό σε επίπεδα εξαθλίωσης και μετά θα ανέβει σε μία εξέδρα να μας καμαρώσει και το χειρότερο θέλει να έχουμε και ηθικό . Ηθικό από τι;
Ηθικό από το ότι σκεφτόμαστε τα χρέη μας;
Ηθικό από το ότι στερούμαστε βασικά είδη διατροφής οικογενειακά προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των παιδιών μας;
Προσωπικά είμαι περίεργος το τι σκέψεις θα περνούν από το μυαλό του Προέδρου όταν τα τμήματα θα παρελάσουν μπροστά του.
Με τι τσίπα θα μας κοιτάξει στα μάτια; Παρόλα αυτά έχοντας διαφορετικό μισθό και έχοντας διαφορετική ζωή δεν πρόκειται να μας καταλάβει. Θα παρελάσει μπροστά του ένας «θίασος» όχι ένας στρατός. Θα δείχνουμε ηθικό το οποίο δεν υπάρχει και αυτός θα έχει την ψευδαίσθηση σαν πρόεδρος ότι με όσα έχει συμβάλλει (υπογράφοντας) περνάει μπροστά του ένας στρατός με ηθικό (μέρος της παράστασης και αυτό). Λυπάμαι ειλικρινά κύριε πρόεδρε που είσθε και εσείς μέτοχος της εξαθλίωσης μας.»
Μία επιστολή – κατάθεση ψυχής από τον Έλληνα στρατιωτικό…

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο ΑγρίνιοΚατατέθηκε σχετική ερώτηση από τον Συναγωνιστή Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ :
1) ΥΓΕΙΑΣ
2) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
3) ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
4) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
5) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ : «ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»
Στο Δήμο Αγρινίου και συγκεκριμένα στο κέντρο της πόλης, επί των οδών Σουλίου, Παναγοπούλου και Μανδηλαρά, είναι εγκατεστημένος σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας COSMOTE A.E. Με κοινή υπουργική απόφαση με θέμα τα μέτρα προφύλαξης του κοινού από τη λειτουργία κεραιών εγκατεστημένων στην ξηρά (ΦΕΚ Αρ. 1105, Τεύχος Β’, 06-09-2000) καθορίζονται τα όρια ασφαλούς έκθεσης του γενικού πληθυσμού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Επιπλέον, η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνεται σε σημείο όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση του κοινού, έτσι ώστε να αποκλειστεί η δυνατότητα αναρρίχησης στο δικτύωμα στήριξης των κεραιοδιατάξεων. Η εν λόγω κεραία, ωστόσο, βρίσκεται μέσα στο κέντρο του Αγρινίου, σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων από σχολείο και δίπλα σε διαμερίσματα όπου διαμένουν κάτοικοι της περιοχής.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ερευνητικό πρόγραμμα του καθηγητή Κυτταρικής Βιολογίας και Ραδιοβιολογίας, Λουκά Μαργαρίτη και των συνεργατών του, στον Τομέα Βιολογίας Κυττάρου και Βιοφυσικής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών «…οι πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει πως οι μη θερμικές επιπτώσεις, δηλαδή αυτές που προκαλούνται από ένταση της ακτινοβολίας κάτω από τα “όρια ασφαλείας” είναι πολύ σοβαρές», «…η ένταση της ακτινοβολίας κινητής τηλεφωνίας κάτω από τα όρια ασφαλείας, προερχόμενες είτε από κεραίες βάσης είτε από τη χρήση κινητών τηλεφώνων, είναι επιβλαβής με συμπτώματα όπως : πονοκέφαλοι, κόπωση, προσωρινή απώλεια μνήμης κλπ., μέχρι και καλοήθη καρκίνο του ακουστικού νεύρου (σε χρήστες κινητών τηλεφώνων με παρατεταμένη χρήση)», «…θα πρέπει οι κεραίες βάσεις να τοποθετούνται έτσι ώστε η ένταση της ακτινοβολίας σε χώρους ανθρώπινης δραστηριότητας (ταράτσες, μπαλκόνια, εσωτερικό οικίας κλπ.) μετά την τοποθέτηση και λειτουργία της κεραίας στη μέγιστη λειτουργική ισχύ της να είναι πρακτικά ίδια όπως ήταν και πριν εγκατασταθεί η κεραία. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς όπου εκεί πρέπει να ισχύει η μηδενική ισχύς ακτινοβολίας όσο είναι εφικτό από οποιαδήποτε πηγή».

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012 Με τα μούτρα στη λίστα… για να ξεχάσουμε τα μέτρα

Μείζον πολιτικό και οικονομικό θέμα προκύπτει μετά τη δημοσίευση από το περιοδικό Hot Doc μιας λίστας με 2.059 ονόματα τα οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η περιβόητη λίστα Lagarde. Πρόκειται για τους Έλληνες που είχαν ή έχουν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC, μια λίστα που είχε δοθεί πριν δύο χρόνια στα χέρια του Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος την είχε ζητήσει. Υπενθυμίζουμε ότι μόλις την Πέμπτη ο πρώην υπουργός δήλωσε στη επιτροπή της Βουλής ότι έχει χάσει το πρωτότυπο, ότι έδωσε αντίγραφο στον Ι. Διώτη και από τότε δεν ξέρει τίποτε ο ίδιος.

Επίσης να θυμίσουμε ότι η λίστα πέρασε στα χέρια κι άλλων υπουργών και επικεφαλής του ΣΔΟΕ αλλά κανείς σύμφωνα με τα λεγόμενά τους δεν είχε την περιέργεια να την κοιτάξει ή να την αξιοποιήσει αναλόγως.

Βεβαίως τα ονόματα των μεγαλοκαταθετών σ’ αυτή τη μία και μοναδική τράπεζα, δεν φτάνουν για να μιλήσει κανείς για σκάνδαλο. Κάθε Έλληνας ή κάθε πολίτης αυτής της γης μπορεί να έχει λογαριασμό οπουδήποτε αυτός θέλει. Τι θα κάνει τα χρήματά του ο καθένας είναι δικός του λογαριασμός.

Ωστόσο, το μείζον πολιτικό θέμα είναι ότι επί δύο και πλέον χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μετά του Παπαδήμου δεν ήξεραν τίποτε για τη λίστα και δεν έκαναν τίποτε γι’ αυτή. Και τώρα που ο Γ. Στουρνάρας έκανε επίσημο αίτημα στη Γαλλία για να δώσουν ξανά στην Ελλάδα την αυθεντική λίστα, αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας. Είναι δυνατόν δηλαδή επί δύο χρόνια κάποιοι να έκαναν ότι δεν ήξεραν τίποτε και ένα περιοδικό να τη βγάζει στη φόρα; Πρόκειται για τρανταχτή απόδειξη ότι είτε το κράτος είναι ανίκανο είτε υπήρξε σκοπιμότητα στον να αποκρυβεί η λίστα. Κι αυτό το λέμε με δεδομένο ότι η λίστα είναι πραγματική και δεν είναι πλαστή.

Το μείζον οικονομικό θέμα αφορά στο αν όλοι αυτοί που αναφέρονται στη λίστα έχουν δηλώσει κανονικά το πόθεν αυτών των χρημάτων. Αν τα έχουν δικαιολογήσει από τα εισοδήματά τους κανείς δε μπορεί να τους κατηγορήσει για τίποτε. Αν όχι, τότε θα πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί και θα φάνε και πρόστιμο αν χρειαστεί.

Αν δει κάποιος τη λίστα με προσοχή θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για μεγαλοεπιχειρηματίες, δικηγόρους, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, εκδότες, κοσμηματοπώλες αλλά και πολλές νοικοκυρές και συνταξιούχους αλλά και φοιτητές. Θα μπορούσαν κάποιοι από αυτούς να μη μπορούν να δικαιολογήσουν τα λεφτά αυτά. Κάποιοι επίσης μπορεί να άνοιξαν λογαριασμούς για να σπουδάσουν ή για να κάνουν κάποια αγορά. Η λίστα δεν περιλαμβάνει στοιχεία για το ύψος των καταθέσεων ή άλλα στοιχεία για τις κινήσεις λογαριασμών.

Ονόματα που ξεχωρίζουν στη λίστα, και που επαναλαμβάνουμε δεν κατηγορούνται για τίποτε, απλά έχουν λογαριασμό σε μια ξένη τράπεζα είναι η Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη, ο επιχειρηματίας Γ. Μπόμπολας, ο αποθανών Θ. Λαναράς, μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου, Παπανδρέου Νίκος (chairman), Λαβρεντιάδης Λαβρέντης, Ξενάκης Δημήτριος και Δήμηρα (υπάλληλοι της Εφορίας Πειραιά), Συκιαρίδης Σπυρίδων και Νικόλαος, Λαναρά Ελένη, Πρινιωτάκης Σοφοκλής, πιθανόν της υπόθεσης των ομολόγων (Χρηματιστηριακή Ακρόπολις), Σκαλιστήρης Αλέξανδρος (πρώην βιομήχανος), Βαρδινογιάννη Αναστασία, Μιχαηλίδης Σάββας (βιομήχανος), Πατέρας Κώστας (και πολλά ακόμα ονόματα Πατέρα, πιθανώς της εφοπλιστικής οικογένειας, Ποταμιάνου Όλγα, Κοπελούζου Κυριακή, Ουζούνης Γιώργος, Τσάκος Νικόλαος, Μαρία (και άλλα ονόματα Τσάκου, πιθανώς της εφοπλιστικής οικογένειας), Λαλαούνης Ηλίας, Πατεράκης Γιώργος, Παμπούκης Γιώργος (πολιτικός μηχανικός), Γουλανδρης Γιάννης, Νομικός Χρήστος, Καλφόγλου Αλέξανδρος (βιομηχανος), Καπράλου Αθηνά, Παντερμαλής Ιωάννης, ο Κ. Καίσαρης, ο Χαϊτογλου, ο Μπενρουμπής, ο Ζούλοβιτς, η ηθοποιός Αμ. Μουτούση, ο δικηγόρος Ραγκούσης, ο επιχειρηματίας Ρ. Κάκαβας, ο Αλ. Μυλωνάς με τα αλουμίνια, ο Γιώργος Τράγκας και ο δημοσιογράφος Π. Λάμψιας ο οποίος με επιστολή του διαψεύδει ότι έχει οπουδήποτε στο εξωτερικό κάποιο τραπεζικό λογαριασμό.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας σχολιάζοντας από την τηλεοπτική συχνότητα «Κontra» το γεγονός ότι το όνομα του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα που δημοσιεύεται από το περιοδικό «HOT DOC» επεσήμανε πώς τα χρήματα αυτά τα τοποθέτησε στην Ελβετία μεταξύ του 2001 – 2002 και ως εκ τούτου καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι κατάλογοι αυτοί είναι παλαιοί και ενδεχομένως δεν ταυτίζονται με την λίστα που παρέδωσαν οι Γάλλοι στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ασφαλώς η λίστα με τα ονόματα θα προκαλέσει πάταγο, είτε είναι αληθινή είτε είναι «πειραγμένη». Και σίγουρα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε μια κρίσιμη στιγμή όπου παίζονται τα πάντα. Από τη σωτηρία της χώρας μέχρι τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης. Δύο είναι τα ερωτήματα που τίθενται:

1. Aν όντως είναι αληθινή η λίστα είναι μια μεγάλη επιτυχία. Όμως, που βρέθηκε έτσι ξαφνικά η λίστα που ψάχνουν όλοι; Οι ξένοι σίγουρα δεν την έδωσαν, η HSBC δε θα το έκανε ποτέ, άρα κάποιος που εδώ στην Ελλάδα την «έκοψε» μια κόπια και την έδωσε στο περιοδικό. Ποιος όμως είναι αυτός; Απλά να θυμίσουμε ότι την όλη υπόθεση διαχειρίστηκε αρχικά η ΕΥΠ και κανείς δε γνωρίζει πόσα αντίγραφα κόπηκαν από τη λίστα αυτή. Όπως δε γνωρίζει αν τα ονόματα που δίνονται σήμερα είναι τα ίδια με αυτά που έδωσε το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Αυτό θα φανεί μόλις ο Στουρνάρας πάρει στα χέρια του την αυθεντική λίστα και γίνει αντιπαραβολή.

2. Ποια είναι η σκοπιμότητα της δημοσιοποίησης αυτής της λίστας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Ποιους βολεύει να πάει αλλού ο προβολέας της ενημέρωσης; Εδώ έχουμε ολόκληρο Μνημόνιο 3 να φάμε στο κεφάλι και θα αναλωθούμε στο ποιοι είναι στη λίστα και ποιοι είναι νόμιμοι ή παράνομοι;

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα λοιπόν και κάποια εξωθεσμικά ή εσωθεσμικά κέντρα έχουν συμφέρον από τη δημοσιοποίηση της λίστας. Σύντομα θα αποκαλυφθούν όλα.
 

Τελικά ποιος κοροϊδεύει ποιον με τον προϋπολογισμό;Σε 19,7 δισ. ευρώ ή 9,4% του ΑΕΠ ανήλθε τελικώς (και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας), το συνολικό έλλειμμα για το έτος 2011. Αντί για 7,4% που είχε προϋπολογιστεί ή για το 9,0% που αναγραφόταν για το 2011 μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα στο σχέδιο του προϋπολογισμού για το έτος 2013. Από το 2010 μέχρι το 2011 δεν είχαμε λοιπόν καμία απολύτως βελτίωση τελικά παρά τις τυμπανοκρουσίες για φως στο τούνελ, πέρασμα του κάβου και τελική ευθεία προς τον τερματισμό.

ή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη Ζωντανεύουν σήμερα οι μνήμες της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και στα βήματα των ελευθερωτών, βάδισαν εκατοντάδες στρατιωτικοί, ιππείς και εθελοντές – κομπάρσοι, οι οποίοι ντυμένοι με στολές ευζώνων και φουστανελοφόρων, μπήκαν... στη Θεσσαλονίκη και την «απελευθέρωσαν», όπως ακριβώς είχε συμβεί πριν από εκατό χρόνια, με την είσοδο του ελληνικού στρατού στην πόλη. Λίγο μετά τις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική έπαρση της σημαίας, στο μνημείο του Λευκού Πύργου, η οποία συνοδεύεται από κανοβολισμούς, από πεδινή πυροβολαρχία, και από βολές πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία έχουν αγκυροβολήσει από χθες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων. Η τελετή έγινε παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος την παρακολουθεί από τον εξώστη της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης. Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Μακεδονίας – Θράκης, Π. Παναγιωτόπουλος και Θ. Καράογλου, βουλευτές κ.α. εκπρόσωποι φορέων. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με την στρατιωτική.


Ζωντανεύουν σήμερα οι μνήμες της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και στα βήματα των ελευθερωτών, βάδισαν εκατοντάδες στρατιωτικοί, ιππείς και εθελοντές – κομπάρσοι, οι οποίοι ντυμένοι με στολές ευζώνων και φουστανελοφόρων, μπήκαν... στη Θεσσαλονίκη και την «απελευθέρωσαν», όπως ακριβώς είχε συμβεί πριν από εκατό χρόνια, με την είσοδο του ελληνικού στρατού στην πόλη.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική έπαρση της σημαίας, στο μνημείο του Λευκού Πύργου, η οποία συνοδεύεται από κανοβολισμούς, από πεδινή πυροβολαρχία, και από βολές πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία έχουν αγκυροβολήσει από χθες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων.

Η τελετή έγινε παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος την παρακολουθεί από τον εξώστη της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης. Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Μακεδονίας – Θράκης, Π. Παναγιωτόπουλος και Θ. Καράογλου, βουλευτές κ.α. εκπρόσωποι φορέων.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με την στρατιωτική.

Τι απαντά ο Βουλγαράκης για την "λίστα"ΛαγκάρντΠριν από λίγο ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης ανέβασε στο Twitter την απάντησή του για το γεγονός ότι το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στην λίστα Λαγκάρντ.  

Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Βουλγαράκη:

«Ζούμε εποχές του αλήστου μνήμης Τόμπρα !......


Τα χαλκεία του αποπροσανατολισμού και της παραπληροφόρησης προσπαθούν για άλλη μια φορά να με πλήξουν ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα .

Η περίφημη λίστα Λαγκάρντ, αφού επί δύο χρόνια την περιέφεραν από γραφείο σε γραφείο, αφού την έχασαν και την ξαναβρήκαν, αφού από CD έγινε USB, αφού εξαφανίστηκε στην πρωτότυπη μορφή της, αφού οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ που την είδαν δήλωσαν στην Βουλή ότι δεν υπάρχει κανένα όνομα πολιτικού, αφού οι αρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωναν ότι είναι παράνομη και δεν έχει μπορεί να αξιοποιηθεί περαιτέρω, τώρα "κρεμάστηκε" στα περίπτερα με την λογική της εποχής Τόμπρα και με στοχοποιεί.

Δηλώνω κατηγορηματικά: Ούτε εγώ, ούτε η σύζυγος μου είχαμε ή έχουμε καμία εξωχώρια εταιρεία ούτε λογαριασμό στο εξωτερικό. Η αλήθεια θα λάμψει σύντομα για μια ακόμη φορά».

ΕΝΙΚΟΣ

Πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη


Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αποθήκη του 5ου ορόφου ξενοδοχείου στην... παλιά παραλία Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ, με συνέπεια να καούν μερικές πετσέτες φυλασσόμενες στην αποθήκη και να προκληθούν μικρές υλικές ζημίες.

Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν άνθρωποι, ενώ προληπτικά ειδοποιήθηκαν οι πελάτες να κατέβουν στο ισόγειο, μέχρι να αεριστεί ο χώρος από τον καπνό. Στην συνέχεια επέστρεψαν στα δωμάτια τους.
dealnews.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Η παρέα της Φρανφούρτης ρίχνει...δίχτυα για την επόμενη μέραΗ επεισοδιακή τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουρ­γείο Οικονομικών έφερε εκ νέ­ου στο προσκήνιο τον «εξαφα­νισμένο» Κώστα Σημίτη. Και οι «ψαγμένοι» είπαν από την πρώ­τη στιγμή πως ο Αντώνης Σαμα­ράς τοποθέτησε στην.....
κυβέρνηση έναν εκ­πρόσωπο του εκσυγχρονισμού, ώστε να ετοιμάσει τo δρόμο για το «δάσκαλο» του και τα όποια σχέδια έχει.
Το ερώτημα βέβαια είναι ι εάν θα επιστρέψει ο Κώστας Σημίτης στην «ενεργό» δράση, καθώς το όνομα του αρχίζει να παίζει όλο και πιο δυνατά στην πολιτική σκακιέρα. Όχι στο ΠΑΣΟΚ!

Άλλωστε, κατά τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Κώοτας Σημίτης ποτέ δεν ήταν ΠΑΣΟΚ! Ωστό­σο, η παρουσία του στην εκδήλωση του Κινή­ματος στις 3 Σεπτεμβρίου και τα σενάρια για το «ενδιαφέρον» που δείχνει στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα με ανθρώπους που προέρ­χονται από το «σύστημα» του φέρνουν στο προσκήνιο την παρέα της... Φρανκφούρτης, που δείχνει να συνωμοτεί εκ νέου! Κώστας Σημίτης, Σπύρος Σημίτης (αδερφός του πρώην πρωθυπουργού) και Λουκάς Παπαδήμος είναι σε ανοιχτή επικοινωνία, μιλούν με «το­υς», εντός και εκτός Ελλάδας, και ετοιμάζονται να φέρουν στη χώρα μας τα ήθη και τα έθιμα με το...γερμανικό χρώμα, που κατέστησε την ελληνική επικράτεια πριν ξεσπάσει η περιβόητη κρίση στη χώρα μας... Φιλοδοξούν να φέρουν το βαθύ... γερμανικό κράτος στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τακτικές του παρελθόντος που σημείωσαν επιτυχία. Άλλωστε ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει... Για τους νεότερους, η παρέα της Φρανκφούρτης πρωταγωνίστησε ιδιαίτερα επί κυβερνήσε­ων Κώστα Σημίτη. αφού ως πρωθυπουργός κα­τάφερε να επιβάλει το σύστημα του σε όλα τα επίπεδα. Και η πρώτη μεγάλη επιτυχία του συ­στήματος πιστώθηκε το 2002. όταν μαζί με τον Λουκά Παπαδήμο σήκωναν -πρώτοι- τα χαρτο­νομίσματα του ευρώ! Η πρώτη μεγάλη νίκη.

Τότε. πολλά γράφτηκαν και πολλά ειπώθη­καν, ωστόσο τις «φήμες» εκείνων των ημερών τις επιβεβαίωσαν οι ίδιοι οι πολιτικοί μας δέκα χρόνια μετά. Πιο συγκεκριμένα, οι Κώστας και Σπύρος Σημίτης και ο Λουκάς Παπαδήμος προ­σπαθούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα να αναπτύξουν μια συγκεκριμένη... διαδικασία: Να φέρουν την Ελλάδα στο άρμα της Γέρμανίας. Ήθελαν με αυτό το σχέδιο η χώρα μας να επωφεληθεί μακροπρόθεσμα οικονομικά και πολιτικά. Ορισμένοι βεβαίως τόνιζαν τότε πως υπήρξε -παράλληλα με την ενοποίηση της Ευρώπης- σχέδιο ώστε η Ελλάδα να χάσει τα πάντα. Αυτό το σχέδιο περιλάμβανε την πολι­τική ενοποίηση του ευρωπαϊκού χώρου υπό γερμανική διοίκηση, τον οικονομικό στραγ­γαλισμό και εξανδραποδισμό των αδύναμων κρατών-μελώντης ΕυρωπαΐκήςΈνωσης και της Ευρωζώνης, την απογύμνωση των ανί­σχυρων χωρών από τους εθνικούς πόρους και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους και τελικά τη γεωγραφική διεύρυνση της Γερμα­νίας. Είπατε... τίποτα; Ξεχνάει κανείς με πόση ευκολία μας έδωσαν το «πράσινο φως» για να σηκώσουμε πρώτοι τα χαρτονομίσματα του ευ­ρώ; Τόνους από μελάνι έχουν χυθεί για εκείνη την εποχή, ότι δηλαδή δεν είμαστε έτοιμοι για να γίνουμε Ευρωπαίοι.

Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους! Η Γερμα­νία «κατέβηκε» στο Νότο και στην Ελλάδα κα­τάφερε με... συνοπτικές διαδικασίες να απο­κτήσει καταρχήν τους ελληνικούς παραγωγι­κούς τομείς! Ποιος λησμονεί άλλωστε τι συνέ­βη με το σπουδαίο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ποιος λησμονεί την εξαγορά του ΟΤΕ από την DeutscheTelekom, και μάλιστα με τιμές... εξευτελιστικές κ.ο.κ. Ποιος επίσης δεν μπορεί να μη θυμάταιτι έγινε στους Ολυμπια­κούς Αγώνες, με την υπόθεση και της Siemens από τις καταθέσεις των «εμπλεκομένων» στη γερμανική Δικαιοσύνη!

Πούτιν: "Αν η Ελλάδα είχε δραχμή θα είχε και εθνική κυριαρχία"


Σε μια εντυπωσιακή δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, αναφορικά με την ελληνική οικονομική κρίση μιλώντας στο γνωστό forum του Διεθνούς Ομίλου "Βαλντάι", που έχει χαρακτηριστεί... και Νταβός της Ρωσίας.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομική καταστροφή, επέρριψε την ευθύνη στην αδυναμία της Ελλάδας να "σηκώσει" ένα νόμισμα όπως το ευρώ και επέκρινε εμμέσως την απόφαση να ενταχθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη, σημειώνοντας: "Κοιτάξτε τι έχει γίνει στην Ελλάδα με το ευρώ. Εάν η Ελλάδα είχε ακόμα ως νόμισμα της την δραχμή, τότε θα μπορούσε να είχε προχωρήσει σε υποτίμηση, με αποτέλεσμα να μην βιώνει τα σημερινά προβλήματα και να έχει γλιτώσει την κρίση".

Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος συμπλήρωσε πως "Αυτό θα ήταν ένα μήνυμα πως η μακροοικονομία (σ.σ. εννοεί δημοσιονομική κατάσταση) θα μπορούσε να ανακάμψει από εσωτερικές διορθωτικές κινήσεις, ενώ τώρα δεν υπάρχει άλλη λύση, από το να καταφεύγουν διαρκώς σε δάνεια. Και όταν κάποιος μπαίνει στον φαύλο κύκλο του εξωτερικού δανεισμού στο τέλος οδηγείται σε εκχώρηση της κυριαρχίας του.

Οι παραπάνω δηλώσεις έχουν ιδιαίτερο βάρος, ακριβώς γιατί γίνονται από έναν, ας πούμε, "ουδέτερο παρατηρητή" της ελληνικής τραγωδίας, ο οποίος δεν έχει κανένα συμφέρον, φυσικά, να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, το αντίθετο θα λέγαμε, αφού έχει τονιστεί επανειλημμένα ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε μεγάλα προβλήματα και για την ρωσική οικονομία βάσει της αρχής του ντόμινο.
briefingnews.gr

H αλήθεια για την αντιρατσιστική στην Ομόνοια


http://taxalia.blogspot.com/2012/08/h_25.html

H αλήθεια για την αντιρατσιστική στην Ομόνοια

Το indymedia, γνωστό για τις θέσεις του για τους μετανάστες, δημοσιεύει κείμενο αναρχικού σχετικά με την αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση στην Ομόνοια. Στο κείμενο λέγονται μεγάλες αλήθειες. Δείτε λοιπόν τί πράγματι έγινε.


  • Ενας όχλος  ούρλιαζε συνθήματα θρησκευτικού περιεχομένου και «μάλιστα μιας θρησκείας ξένης  προς αυτήν των ντόπιων». 9 στα 10 συνθήματα  ήταν για τον Αλλάχ.
  • Οπως προκύπτει οι συμμετέχοντες αναρχικοί και ιδιαίτερα οι κοπέλες μάλλον αποφάσισαν να μην ξανασυμμετέχουν μετά από αυτά που είδαν.
  • Τέλος ο συγγραφέας.... φαίνεται να παραδέχεται πως ήταν μία διαμαρτυρία, η οποία δίνει την εντύπωση ότι «η πρωτεύουσα της χώρας έχει καταληφθεί από φανατικούς ισλαμιστές, και μάλιστα βίαιους».
  • Αλλος σχολιαστής προσθέτει πως σταμάτησαν την πορεία στην δύση του ηλίου για να προσευχηθούν.
Ο συγγραφέας του κειμένου αναφέρεται στον Κωνσταντίνου και τους συν αυτώ ως «εγκληματικά αφελείς», ενώ για τους «ηγέτες  των μεταναστών» λέει πως «παίζουν τα δικά τους εσωτερικά παιχνίδια εξουσίας». Καταλήγει πως αυτές οι συγκεντρώσεις είναι μία «επίδειξη δύναμης των μεταναστών που γίνεται μόνο προς την ελληνική κοινωνία».
Λέει  και άλλα πολλά, για τα οποία έχει απόλυτο δίκιο. Οι αναρχικοί εδώ και αρκετό καιρό φαίνεται να έχουν αρχίσει να τα σπάνε με το παρεάκι Κωνσταντίνου και Σια, καθώς έχουν αντιληφθεί περίεργα παιχνίδια. Επιτέλους ακόμη και οι αναρχικοί κατάλαβαν πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις καμία σχέση δεν έχουν με ανθρώπινα δικαιώματα και κοινωνικούς αγώνες. Με πρόσχημα τα δικαιώματα, Ταλιμπάν διακηρρύτουν την θρησκευτική μισαλλοδοξία. Θρησκευτικές είναι αυτές οι διαδηλώσεις καθαρότατα με σκοπό να προκαλέσουν. Κανονικες προβοκάτσιες, όπου οι συμμετέχοντες ονειρεύονται την αραβική άνοιξη στο Σύνταγμα και πιλάφια με γυναίκες στον Παράδεισο.
Κορυφαία  στιγμή το ξύλο που τρώει «αλληλέγγυος»  αναρχικός από Πακιστανούς, γιατί  είχε κοντά μαλλιά και τον πέρασαν  για χρυσαυγίτη. Να διαδηλώνεις κατά του ρατσισμού και να γίνεσαι θύμα του από αυτούς που τον καταγγέλουν και μάλιστα όχι λόγω εθνικότητας, αλλά γιατί έχεις ξυρισμένο κεφάλι. Ανέκδοτο.  
Το κείμενο  βρίσκεται εδώ.
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1418461 

Ο Μυστικός Κόσμος των Σούπερ Μάρκετ, τα Φθηνά Προϊόντα και τα ΚαρτέλΤα Σούπερ Μάρκετ με τα Φθηνά Προϊόντα

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο Έλληνας πρέπει να αντιμετωπίσει από τη μία ως πολίτης σήμερα την «22η φορολογική επιδρομή» και από την άλλη ως καταναλωτής τα αφανή καρτέλ που υφαίνουν για τα καλά εδώ και αρκετές δεκαετίες σε...
τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο τον μύθο της ελεύθερης αγοράς απομυζώντας και το τελευταίο λεπτό του ευρώ που διαθέτει.

Συνακόλουθα, μόνη ελπίδα του Έλληνα καταναλωτή φαίνεται να είναι αλυσίδες σουπερ μάρκετ, οι οποίες εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια και επιχειρούν να προσφέρουν επώνυμα και μη προϊόντα σε χαμηλές τιμές. Έτσι εκτός από τα γερμανικών συμφερόντων Λιντλ (Lidl) και τα Καρφούρ (Carrefour), εμφανίστηκαν σούπερ μάρκετ όπως ενδεικτικά τα 3Β, το Μπαζάρ (Bazaar) και το Ντηλ (Deal) στη Θεσσαλονίκη.

Για το σκοπό αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή έρευνα και να διαπιστώσουμε που ακριβώς οφείλεται η εξάπλωσή τους τον τελευταίο καιρό και πώς κατορθώνουν να έχουν χαμηλές τιμές σε πολλά επώνυμα και μέχρι πρότινος ακριβά προϊόντα. 

Η πρώτη έκπληξη ήρθε ωστόσο γρήγορα: πολλοί εκπρόσωποι εταιριών αρνήθηκαν να μας μιλήσουν ή να μας παρέχουν -έστω εγγράφως- στοιχειώδεις πληροφορίες, ενώ όσοι τελικά μας μίλησαν ζήτησαν διακριτικά να διατηρηθεί η ανωνυμία τους σαν να επρόκειτο μια αναζήτηση στρατιωτικών σχεδίων για την επικείμενη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία ή απόρρητων εγγράφων της ΣΙΑ που δεν είχαν διοχετευθεί στη Γουίκιλικς (Wikileaks).

Οι εκπρόσωποι λοιπόν των εταιριών υποστήριξαν ότι προσπαθούν να λειτουργήσουν με μειωμένο, ελάχιστο κέρδος, έχοντας σε μεγάλο ποσοστό, συχνά μέχρι και 60-70%, ελληνικά προϊόντα. Παράλληλα, μας δήλωσαν ότι προχωρούν σε εισαγωγές επωνύμων προϊόντων από Βουλγαρία και Ρουμανία, έτσι ώστε ο Έλληνας καταναλωτής να μπορεί να πάρει παραδείγματος χάριν μια οδοντόβουρτσα της Κολγκέιτ ακόμη και με 90 λεπτά αντί περίπου τα 2,5 ευρώ που μέχρι πρότινος αναγκαζόταν να καταβάλει γι’ αυτό.

Επίσης, σε σούπερ μάρκετ όπως το Ντηλ (συμφερόντων της οικογένειας Σαχπατζίδη), γίνονται πολλές απευθείας εισαγωγές ποιοτικών αλλά όχι γνωστών στον Έλληνα καταναλωτή προϊόντων ετικέτας χωρίς μεσάζοντες από την Ιταλία, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς στα ράφια του καταστήματος.

Επίσης, έχει δημιουργηθεί ένας ιδιότυπος και παράδοξος μηχανισμός επανεισαγωγών. Ο Βασίλης Βασίλαγας στο παρελθόν φέρεται να είχε δηλώσει χαρακτηριστικά επ’ αυτού: «Βρίσκω τα ίδια ακριβώς προϊόντα σε πολύ πιο συμφέρουσες τιμές απ΄ ό,τι θα τα αγόραζα εξ αρχής από την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τα αγοράσω από εδώ. Τα φέρνω από το εξωτερικό και ρίχνω τις τιμές».

Έτσι τα ελληνικά προϊόντα φθάνουν στον Έλληνα καταναλωτή μέσα από μια βουστροφηδόν εμπορική πορεία σε ποσοστό τουλάχιστον 30% μειωμένη σε σύγκριση με τις τιμές που τα ίδια ακριβώς προϊόντα πωλούνται επισήμως στην Ελλάδα. «Ο Έλληνας έχει συνηθίσει να πουλάει ακριβά στους Έλληνες και φθηνά στους ξένους, επειδή ο ξένος δεν δέχεται ως δεδομένο λόγου χάριν ότι το γάλα θα το πάρει σε τιμή 1 ευρώ το λίτρο όπως ο Έλληνας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής ενός υποκαταστήματος αλυσίδας σουπερ μάρκετ με οικονομικά προϊόντα που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ζούμε εφιαλτικές στιγμές. Αγκαλιάστε με εμπιστοσύνη την Χρυσή Αυγή. Είναι η τελευταία μας ελπίδα.!


Όλοι οι πολιτικοί απατεώνες, κρύβονται πίσω από λαοπλάνες υποσχέσεις και αγαπισιάρικα χαϊδολογήματα του πόπολου.
Αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται σαν απόλυτο κριτήριο αξιολόγησης των πολιτικών.
Η πραγματικότητα ζούμε το μεγαλείο της πολιτικής απάτης, κατά την οποία ένας ολόκληρος λαός χειραγωγήθηκε από πολιτικούς απατεώνες, οι οποίοι τον απογύμνωσαν από τα ιδανικά του, διέλυσαν τους πυλώνες της χώρας και του πολιτικού του συστήματος, και τέλος τον εκτέλεσαν αφού προηγουμένως του πήραν την χώρα. Μιλάω για εμάς, για τον ελληνικό λαό.
Βασικός μηχανισμός εκτέλεσης του σχεδίου, η παραπληροφόρηση και... η προπαγάνδα.
Έστησαν απέναντί μας έναν θίασο από κράχτες, κοράκια και παπαγαλάκια οι οποίοι με πάθος μας παραπληροφορούν και μας τρομοκρατούν ανηλεώς, σύμφωνα με τις οδηγίες αλλά και την υψηλή on air καθοδήγηση δια του ακουστικού, του βρώμικου υποβολείου των εργολάβων των ΜΜΕ.
Ζούμε ημέρες μεγάλης εθνικής ταπείνωσης και καταστροφής. Ο εχθρός είναι μέσα στην βουλή και ασελγεί ασύστολα.
Εμείς, ένας ολόκληρος λαός, και αυτοί που αντιλαμβάνονται και αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, παρακολουθούμε άναυδοι.
Τα παπαγαλάκια, μας βομβαρδίζουν συνεχώς ότι αν δεν πάρουμε την εθνική μας δόση, λες και είμαστε έθνος πρεζόνι, θα πεινάσουμε! Μας λένε ότι αν φύγουμε από το ευρώ θα καταστραφούμε, ενώ η ίδια η πραγματικότητα κραυγάζει το εντελώς αντίθετο.
Ζούμε εφιαλτικές στιγμές.
Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα θανάτου, αντανακλαστικά, ένα μέρος των πολιτών στράφηκε στην χρυσή αυγή. Ήταν ο αστάθμητος παράγοντας που δεν πέρασε από το μυαλό των σύγχρονων Γκέμπελς. Δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε ένας λαός να αντιδράσει κάτω από την ψυχολογική επίθεση με πυρηνικά που του εξαπέλυσαν.
Πανικοβλήθηκαν!!
Έτσι ο στόχος τους έγινε πλέον η Χρυσή Αυγή. Την παρουσιάζουν σαν το απόλυτο κακό, σαν ναζί και σαν εγκληματίες Ενώ δεν είναι έτσι. Η χρυσή αυγή έχει μπει σε μία διαδικασία ενεργειών οι οποίες είναι αυτονόητες για ένα κράτος που δεν έχει πέσει σε χέρια προδοτών και δοσιλόγων. Ένα κράτος που σέβεται τους πολίτες του, προστατεύει την οικονομία από λαθρεμπόρους, παραεμπόρους, παράνομους πραματευτάδες. Προστατεύει την χώρα από την ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών, τους πολίτες από το έγκλημα, την οικονομία από τον υπερδανεισμό κλπ κλπ. 
Σε όλα αυτά, η Χρυσή Αυγή έχει κάποια ευθύνη;;;;
Έρχονται λοιπόν οι εργολάβοι της κατεδάφισης, οι οποίοι είναι στην εξουσία με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα (προεκλογικές απειλές σοιμπλε), και κράζουν σαν κακά πουλιά εναντίον της Χρυσής Αυγής. Αφαιρούν την κοινοβουλευτική ασυλία των βουλευτών της!!! την στιγμή που ο κανόνας των υπολοίπων είναι η κλοπή δημοσίου χρήματος, η προδοσία και η παράδοση της χώρας και η συγκάλυψη των εγκλημάτων τους.
Εγώ καλώ όλο τον ελληνικό πληθυσμό, να αγκαλιάσει με εμπιστοσύνη τη χρυσή αυγή. Είναι η τελευταία μας ελπίδα, για να ξαναγίνουμε κράτος ελληνικό και οι πολίτες της άνθρωποι, και όχι καταναλωτικά ζώα όπως μας έχουν κάνει τώρα.
Εμπρός να ξαναγίνουμε άνθρωποι και Έλληνες.

Πέντε πόλεις της Βορείου Ηπείρου γιορτάζουν την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ»Πέντε πόλεις της Βορείου Ηπείρου θα γιορτάσουν την 28 Οκτωβρίου, την εθνική γιορτή της Ελλάδας, που σηματοδοτεί την επέτειο της ελληνικής άρνησης στο ιταλικό τελεσίγραφο για να εισέλθουν τα ιταλικά στρατεύματα στην Ελλάδα, χωρίς να συναντήσουν....
αντίσταση. Η 28η Οκτωβρίου του 1940, είναι γνωστή και ως η ημέρα του «ΟΧΙ», η ημέρα που σηματοδότησε την έναρξη του ελληνο-ιταλικού πολέμου.

Η τσατσά του ΣΥΡΙΖΑ παροτρύνει τους μαθητές...

Ο... πολύς Πέτρος Τσατσόπουλος, με μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, προέτρεψε τους μαθητές να αντιδράσουν σε περίπτωση που καθηγητής τους απειλήσει ότι θα φέρει την Χρυσή Αυγή.
"Αγαπητά μου παιδιά

Γνωρίζετε ότι ο θεμέλιος λίθος για την αρμονική σχέση καθηγητών και μαθητών είναι ο αμοιβαίος σεβασμός -ΑΜΟΙΒΑΙΟΣ, επιμένω.
Γι' αυτό και την επόμενη φορά που ο καθηγητής σας απειλήσει ότι θα φέρει τη Χρυσή...
Αυγή στην τάξη για να σας κανονίσει, εσείς οφείλετε να του απαντήσετε ευγενικά και μειλίχια:
"Θα μας κλάσετε τ' αρχίδια"

ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ... ΒΙΝΤΕΟ

ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ... ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ - 28 Οκτωβρίου 2012 Ο Ζεύς στην Θεσσαλλονίκη

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ - 28 Οκτωβρίου 2012 Ο Ζεύς στην Θεσσαλλονίκη

ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: "ΖΟΥΜΕ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΜΠΡΑ". ΑΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕ. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΤΟΝ ΤΟΜΠΡΑ


 voulgarakis-peleki
Aντί να  προβεί σε μια δημόσια δήλωση ανδρείας που το όνομα του για μια ακόμα φορά( όταν πρόκειται για ζεστό χρήμα) βγαίνει πρώτο στη φόρα, αρκείται σε λεβεντομισοκακόμοιρη ρήση μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter. Πάλι τα ίδια λοιπόν σχετικά με τον πρώην υπουργό Γιώργο Βουλγαράκη, σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ που δημοσιεύεται στο περιοδικό «HOT DOC».
«Ζούμε εποχές του αλήστου μνήμης Τόμπρα!
Τα χαλκεία του αποπροσανατολισμού και της παραπληροφόρησης προσπαθούν για άλλη μια φορά να με πλήξουν ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα.
Η περίφημη λίστα Λαγκάρντ, αφού επί δύο χρόνια την περιέφεραν από γραφείο σε γραφείο, αφού την έχασαν και την ξαναβρήκαν, αφού από CD έγινε USB, αφού εξαφανίστηκε στην πρωτότυπη μορφή της, αφού οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ που την είδαν δήλωσαν στη Βουλή ότι δεν υπάρχει κανένα όνομα πολιτικού, αφού οι αρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωναν ότι είναι παράνομη και δεν έχει μπορεί να αξιοποιηθεί περαιτέρω, τώρα "κρεμάστηκε" στα περίπτερα με τη λογική της εποχής Τόμπρα και με στοχοποιεί.
Δηλώνω κατηγορηματικά: Ούτε εγώ, ούτε η σύζυγός μου είχαμε ή έχουμε καμία εξωχώρια εταιρεία ούτε λογαριασμό στο εξωτερικό. Η αλήθεια θα λάμψει σύντομα για μια ακόμη φορά» γράφει ο κ. Βουλγαράκης.
Δηλαδή ο καπετάν-Γιώργης μας λέει ότι ο λογαριασμός που υπάρχει στη λίστα(και δεν ξέρουμε ποιος είναι άρα και πόσο είναι το χρήμα)δεν είναι δικός του.
Πάντως καλό είναι ο Βουλγαράκης να μην μιλάει για τον μακαρίτη τον Τόμπρα. Γιατί εμείς θα του θυμήσουμε τον μακαρίτη τον Τσαλικίδη που τον αυτοκτόνησαν επί υπουργίας του όταν Αμερικανοί και ντόπιοι υποκλοπείς με ονοματεπώνυμο μας είχαν κάνει κόσκινο σε μια υπόθεση που μπήκε στο αρχείο.

Αθάνατοι Γίγαντες (Ιωάννης Μεταξάς) και Σύγχρονοι Νάνοι…


Το ΟΧΙ είπε ο Μεταξάς όταν ο Ελληνικός λαός εκοιματο τον ύπνο του δικαίου…

Βεβαίως είναι πανθομολογούμενο τοις πάσι… Μολονότι το όνομα του Εθνικού κυβερνήτου, Ιωάννου Μεταξά, δέν αναφέρεται ούτε από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία μας, αλλα ούτε και απο τα Μεσα Ενημερωσεως Αριστερων Αποψεων- που κάθε επετειο της 28ης Οκτωβρίου, το αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι – στη συνείδησι του Ελληνικού Λαού αλλά και στις επίκαιρες σηζητήσεις, ο Μεταξάς, κατα γενική παραδοχή, πέρασε το κατώφλι της Ιστορίας περισσότερο για την απάντησι που έδωσε στον ιταλό πρέσβυ, Εμμανουέλε Γκράτσι. Οταν δέκα λεπτά πρίν από τις 3 της νύχτας της 28ης Οκτωβρίου του 1940, εκείνος κτύπησε το κουδούνι της φτωχικής οικίας του πρωθυπουργού , με την εντολή να παραδώση το τελεσίγραφον στις 3 π.μ. ακριβώς, της 28/10/1940. ”Ο Μεταξάς άρχισε να το διαβάζει” αφηγείται ο Γκράτσι. «Μέσα από τα γυαλιά του, έβλεπα τα μάτια του να βουρκώνουν. Όταν τελείωσε την ανάγνωση με κοίταξε κατά πρόσωπο, και με φωνή λυπημένη αλλά σταθερή μου είπε: “Alors c’est la guerre.” (Λοιπόν έχουμε πόλεμο).»

ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΔημητρίου Νατσιοῦ
Δάσκαλου
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΤΣΙΟΥ, ΄΄ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ΄΄, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ.
ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Θὰ προσφύγω, κατ᾿ ἀρχάς, σὲ τρία κείμενα, τὰ ὁποῖα ἀναφέρονται στήν Παιδεία. Κείμενο πρῶτο Διονυσίου Σολωμοῦ. Γράφει ὁ ἐθνικός μας ποιητής σέ γράμμα του στόν Τερτσέτη, τό 1842, τήν ἡμέρα τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου καί τῆς ἀνάστασης τοῦ Γένους: «Εἶναι εἰκοσιένα χρόνια πού σάν σήμερα ἡ Ἑλλάδα ἔσπασε τίς   ἁλυσίδες. Ἡ μέρα αὐτή τοῦ Εὐαγγελισμοῦ εἶναι μέρα γιά χαρά καί δάκρυα. Χαρά γιά τά μελλούμενα, δάκρυα γιά τή σκλαβιά τήν περασμένη. Καί γιά σήμερα τί νά πῶ; Ἡ διαφθορά εἶναι τόσο γενική κι ἔχει ρίζες τόσο βαθιές πού σέ κάνει νά σαστίζεις. Μόνο ὅταν τά αἴτια τῆς διαφθορᾶς ἐξολοθρευτοῦν πέρα γιά πέρα, θά μπορέσουμε νά ἔχουμε μιά ἠθική ἀναγέννηση. Τότε τό μέλλον μας θά εἶναι μεγάλο, ὅταν ὅλα στηριχτοῦν στήν ἠθική, ὅταν θριαμβεύσει ἡ δικαιοσύνη, ὅταν τά γράμματα καλλιεργηθοῦν, ὄχι γιά μάταιη ἐπίδειξη, παρά γιά ὄφελος τοῦ λαοῦ, πού ἔχει ἀνάγκη ἀπό Παιδεία καί ἀπό μόρφωση ἐθνική. Τότε θά ἔχουμε −ἤ μᾶλλον θά ἔχουν τά παιδιά μας− μιάν ἠθική ἀναγέννηση καί τό μέλλον τῆς πατρίδας μας θά εἶναι μεγάλο». Ἤλπιζε ὁ ποιητής ὅτι θἄ ᾿ρθει μιά τέτοια μέρα, ὅμως «ἀπό τότε δέσποζε ἡ ἀπροκάλυπτος περιφρόνησις τῶν πατρίων μας καί τῆς θρησκείας μας ὡς δεῖγμα εὐρωπαϊκῆς προόδου», ὅπως ἔλεγε τό 1855 περίπου ὁ ἀγωνιστής τοῦ ᾿21, συγγραφέας καί βουλευτής Μ. Χουρμούζης. Κείμενο δεύτερο Γεωργίου Σεφέρη, τοῦ τροπαιούχου νομπελίστα ποιητῆ μας. Γράφει τό 1946. «Στά χρόνια μας πρέπει νά μήν τό ξεχνᾶμε. Τό ζήτημα δέν εἶναι πιά ἄν θά γράφουμε καθαρεύουσα ἤ δημοτική. Τό τραγικό ζήτημα εἶναι ἄν θά γράφουμε ἤ ὄχι ἑλληνικά· ἄν θά γράφουμε ἑλληνικά ἤ ἕνα ὁποιοδήποτε ἑλληνόμορφο ἐσπεράντο. Δυστυχῶς ὅλα γίνονται σά νά προτιμοῦμε τό ἐσπεράντο· σά νά  θέλουμε νά ξεκάνουμε μέ ὅλα τά μέσα τή γλῶσσα μας». …Ναί, αὐτήν τή γλῶσσα, πού «διαβάζουνε οἱ ἀγράμματοι κι ἁγιάζουνε», τήν ἔχουμε σακατέψει σήμερα στά σχολειά μας μέσῳ κυρίως τῶν περιοδικῶν ποικίλης ὕλης πού τό Ὑπουργεῖο διά βίου «ἀμάθειας» τά ὀνομάζει εὐφημιστικῶς βιβλία γλώσσας. Κείμενο τρίτο Ἁγίου Ὄρους. Τό 1984 τό ἡσύχιο καί σιωπηλό «Περιβόλι τῆς Παναγίας μας» κρούει τόν κώδωνα τοῦ κινδύνου. Γράφουν οἱ Ἁγιορεῖτες Πατέρες. «Ἀπό πολλά χρόνια τώρα γίνεται συστηματική προσπάθεια διαρκῶς αὐξανόμενη νά πολεμηθεῖ ἡ πίστη. Νά βγεῖ ἀπό τά ἑλληνικά σχολεῖα ὁ Χριστός. Νά διαστρεβλωθεῖ ἡ ἱστορία μας. Νά εὐτελισθεῖ ἡ σημασία τῶν μεγάλων ἑορτῶν, τῶν Χριστουγέννων καί τοῦ Πάσχα, πού τόσο ζεῖ ὁ λαός μας. Νά παύσει ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία νά εἶναι ἡ ψυχή τοῦ Γένους μας. Νά καταντήσουν τά παιδιά εὔκολη λεία κάθε νοητοῦ ἤ φανεροῦ θηρίου». (Περιοδικό «Σύναξη», 1984). Δυστυχῶς ὅλα αὐτά τά βιώνουμε σήμερα στά σχολεῖα μας, πού ἀντί νά εἶναι θεματοφύλακες τῶν τιμαλφῶν ἀξιῶν τοῦ Γένους μας, γυμνάσια πίστεως, ἀρετῆς καί ἀγάπης πρός τήν πατρίδα μας, μεταβλήθηκαν σέ μάνδρες ἀφιλοπατρίας, ἀπιστίας καί ἀγραμματοσύνης. Ἔγραφε ὁ Διονύσιος Σολωμός γιά μόρφωση καί Παιδεία ἐθνική. Ἀκριβῶς αὐτή τή φράση −Παιδεία ἐθνική− φρόντισαν οἱ λακέδες τῆς Νέας Τάξης νά ἐξαλείψουν ἀπό τόν τίτλο τοῦ πιό κρίσιμου καί σημαντικοῦ ὑπουργείου, χωρίς νά μᾶς ἐξηγήσουν τό λόγο. Καί ὅταν μιλᾶμε γιά ἐθνική Παιδεία, ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες, ἐννοοῦμε τά προσανάμματα πού φώτισαν τήν Οἰκουμένη. «Παιδεία ἐστί οὐ τήν  ὑδρίαν πληρῶσαι, ἀλλά ἀνάψαι ψυχήν». Ἡ Παιδεία, λέει ὁ Πλάτων, δέν εἶναι γέμισμα δοχείου −ὁ ἐγκέφαλος τοῦ παιδιοῦ− τά παιδιά δέν εἶναι «ἄδεια κανάτια» (Κόντογλου), ἀλλά ἄναμμα ψυχῆς, εἶναι φῶς, εἶναι μετάληψις ἁγιότητος (Χρυσόστομος) καί Φῶς Χριστοῦ πού φαίνει πᾶσι. «Πρέπει νά στερεώνετε σχολεῖα ἑλληνικά νά φωτίζονται οἱ ἄνθρωποι». (Πατροκοσμᾶς). Τήν περίοδο τῆς τουρκοκρατίας οἱ δάσκαλοι ὀνομάζονται «φωτιστές τοῦ Γένους».

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ.


pappas-tatsopoulos
Μήνυση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Τατσόπουλου υπέβαλλε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώτος στην Lifo, αποκαλώντας τα μέλη της Χρυσής Αυγής «νταβατζήδες της Βουλής».
Τη μήνυση γνωστοποίησε στο προσωπικό του blog, όπου ο κ. Παππάς εγκαλεί τον κ. Τατσόπουλο για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση ζητώντας το ποσό των 44 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη.
Παράλληλα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ειρωνεύεται με υστερόγραφο στο blog του για την άρση της ασυλίας του Πέτρου Τατσόπουλου αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα αντανακλαστικά της σε ότι αφορά την εισήγηση για την άρση της ασυλίας του».

Εβραίοι Σιωνιστές είναι οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες των Ρόμνει – Ομπάμα ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_9793.html#ixzz2AUZ2rVUG


Οι Σιωνιστές Εβραίοι είναι οι μεγαλύτεροι χορηγοί που χρηματοδοτούν την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ τόσο του Δημοκρατικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα όσο και του αντιπάλου του Ρεπουμπλικανού Mitt Romney. Ο μεγάλος χρηματοδότης της αμερικανικής προεκλογικής εκστρατείας το 2012 είναι μεγιστάνας των καζίνοSheldon Adelson, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει δωρίσει 34,2 εκατομμύρια δολάρια στις Ρεπουμπλικανικές Πολιτικές Επιτροπές Δράσης που υποστηρίζουν τη δημοσιότητα τουRomney προκειμένου να κερδίσει αρκετές ψήφους για να εγκατασταθεί στο Λευκό Οίκο, όπως αναφέρει το Associated Press.


Ως ένθερμος υποστηρικτής του Ισραήλ, λέει η αναφορά, "είναι επίσης ένας παράγοντας που συμβάλλει στο Republican Jewish Coalition (Ρεπουμπλικανικός Εβραϊκός Συνασπισμός), που ξόδεψε 920.000 δολάρια από το2002 υποστηρίζοντας την άσκηση πίεσης στο Ιράν και την ενίσχυση της συνεργασίας ασφάλειας των ΗΠΑ με το Ισραήλ."

Στο Ισραήλ, εν τω μεταξύ,Adelson είναι ιδιοκτήτης της δωρεάν καθημερινής εφημερίδας ‘Israel Hayom’, που υποστηρίζει τον Benjamin Netanyahu.

Με περιουσία κατ’ εκτίμηση25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Adelson είναι ο ιδιοκτήτης της Las Vegas Sands Corp, η οποία διαχειρίζεται καζίνο και θέρετρα στο Λας Βέγκας, τη Σιγκαπούρη,και την Πενσυλβάνια και της Sands China Ltd, μιας σειράς από καζίνο που λειτουργούν στην επικράτεια Μακάο της Κίνας.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι πλούσιοι Εβραίοι δωρητές και οι άλλοι χρηματοδοτούν τις φετινές αμερικανικές προεδρικές εκλογές, με ένα κόστος που ανεβαίνει στο επιβλητικό ποσό των 2δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών, καθώς και των ανεξάρτητων, "σούπερ" επιτροπών πολιτικής δράσης που εργάζονται για λογαριασμό των εκστρατειών».

Σε αντάλλαγμα για την οικονομική στήριξή τους, αυτοί οι φιλο-ισραηλινοί δωρητές μπορούν να αποκτήσουν μεγάλη επιρροή, λέει η αναφορά. Συχνά καλούνται σε κυβερνητικά δείπνα στο Λευκό Οίκο και σε άλλες εκδηλώσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Οι χρηματοδότες μπορεί επίσης να δίνουν τη γνώμη τους για τη χάραξη πολιτικής, ιδίως αν αυτή επηρεάζει τα οικονομικά τους συμφέροντα. Και οι τάξεις των πρεσβευτών, των συμβουλευτικών επιτροπών και άλλες κυβερνητικών θέσεων παραδοσιακά γεμίζουν με εκείνους που έχουν κάνει γενναιόδωρες δωρεές κατά την προεκλογική εκστρατεία, προσθέτει η αναφορά.

Ο μεγαλύτερος χορηγός των Δημοκρατικών Πολιτικών Επιτροπών Δράσης που υποστηρίζουν την εκστρατεία επανεκλογής του Ομπάμα είναι ο παραγωγός ταινιών του Hollywood Jeffrey Katzenberg,ο οποίος μέχρι στιγμής έχει δώσει σχεδόν 2,6 εκατομμύρια δολάρια για αυτόν τον σκοπό.

Άλλοι σημαντικοί Εβραίοι χορηγοί που υποστηρίζουν οργανώσεις Δημοκρατικών για την επανεκλογή του Ομπάμα είναι: οIrwin Jacobs, ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της Qualcomm, που έχει συμβάλλει με 2,122εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής, ο Fred Eychaner, ιδρυτής της εφημερίδας Newsweb Corp, συμβάλλοντας 2,07 εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής, ο Jon Stryker, φιλάνθρωπος από το Michigan, συμβάλλοντας με 2,07εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής και ο Steve Mostyn, δικηγόρος από το Χιούστον, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής συμβάλει με πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια.

Άλλοι μεγάλοι Εβραίοι χορηγοί που έδωσαν τεράστια χρηματικά ποσά σε οργανώσεις Ρεπουμπλικάνων για την προεκλογική εκστρατεία του Mitt Romney είναι: ο Bob Perry, μεγιστάνας ακινήτων από το Χιούστον που έχει δώσει μέχρι σήμερα 17,3εκατομμύρια δολάρια, ο Harold Simmons, (φώτο) ιδιοκτήτης του Contran Corp. με έδρα το Ντάλας που έχει μέχρι στιγμής δώσει 16,5 εκατομμύρια δολάρια, οRobert Rowling, επικεφαλής του Holdings TRT με έδρα το Ντάλας, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει δωρίσει 4,1 εκατομμύρια δολάρια, και ο βιομήχανος William Koch, που έχει μέχρι στιγμής δωρίσει 4 εκατομμύρια δολάρια.

Σχ. ΚΟ: Και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση στηρίζει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αφού πρόσφερε στο κόμμα του ένα εκατομμύριο δολάρια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...