Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

BBC: Βασανιστές οι αστυνομικοί στην Ελλάδα γιατί είναι χρυσαυγίτεςΜετά την εγγλέζικη μεγαλοεφημερίδα-όργανο των σκληρών καπιταλιστών του Σίτυ, Guardian, και το περιβόητο BBC προσχώρησε στον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής και υπέρ των λαθρομεταναστών, με γλώσσα κουκουέδικη και συριζαική!
Έτσι, μ’ ένα δημοσίευμα αντιγραφή της «Αυγής» και του «Ριζοσπάστη», με τίτλο «Κατηγορίες εναντίον της ελληνικής αστυνομίας για ρατσισμό και για τα δικαιώματα ασύλου», η γνωστή φωνή του κατεστημένου της Λόνδρας επιτίθεται στους αστυνομικούς, τους οποίους κατηγορεί ότι… βασανίζουν τους αριστεριστές και τους λαθρομετανάστες (αγαπημένους των Λόρδων της εγγλέζικης παρακμιακής πλουτοκρατίας) και αποδίδει τη συμπεριφορά τους αυτή στην επιρροή της Χρυσής Αυγής. Ιδού το κατάπτυστο δημοσίευμα:
«Το ρεπορτάζ του Newsnight για το ελληνικό ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή έγινε πρωτοσέλιδο σε όλη την Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα. Τώρα, τρεις νέες εκθέσεις φωτίζουν την ουσία της ιστορίας μας, η οποία ήταν: τα καταγγελλόμενα βασανιστήρια από αστυνομικούς σε αντιφασίστες κρατουμένους, η επιρροή της Χρυσής Αυγής μέσα στην Ελληνική Αστυνομία και η πιθανή επίδραση (αυτής της επιρροής) στην επιχειρησιακή συμπεριφορά και τις προτεραιότητες της αστυνομίας στις περιοχές της Αττικής, γύρω από την Αθήνα».
ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΓΑΔΑ
«Σήμερα, οι δικηγόροι των 15 διαδηλωτών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έτυχαν κακομεταχείρισης και κακοποίησης, ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση, έδειξαν στο Newsnight τις εκθέσεις των ιατροδικαστών για οκτώ από τους κρατούμενους.
Το πιο σοβαρό από τα έγγραφα των ιατροδικαστών επιβεβαιώνει «βαριά σωματική βλάβη που προκλήθηκε από αιχμηρό και αμβλύ αντικείμενο», κάτι που υποχρεώνει το θύμα να βρεθεί εκτός εργασίας για ένα μήνα.
Άλλος περιγράφει είδος τραυματισμού που ταιριάζει με αυτόν που προκαλείται από ένα taser, όπως ισχυρίστηκε το αρχικό ρεπορτάζ του Guardian. Οι δεκαπέντε διαδηλωτές μας είπαν ότι σκοπεύουν να μηνύσουν την Αστυνομία των Αθηνών».
ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
«Μια δεύτερη έκθεση που εξέδωσε χθες ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες περιέχει στοιχεία για ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα, τα οποία, συνήθως, δεν συλλέγονται από την ελληνική κυβέρνηση.
Καταγράφει 87 ρατσιστικές επιθέσεις, 48 από τις οποίες έγιναν από μέλη μιας συγκεκριμένης δεξιάς πολιτικής ομάδας. Με άλλα λόγια, περισσότερες από τις μισές των εγγεγραμμένων ρατσιστικών επιθέσεων, μπορούν να αποδοθούν σε άτομα ντυμένα στρατιωτικά:
«Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα θύματα ή οι μάρτυρες των επιθέσεων δήλωσαν ότι αναγνώρισαν πρόσωπα που συνδέονται με το κόμμα της Χρυσής Αυγής μεταξύ των δραστών, είτε επειδή φορούσαν τα διακριτικά του κόμματος είτε επειδή τους είχαν δει να συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το κόμμα στην περιοχή», σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
Η έκθεση επισημαίνει συγκεκριμένα την ανησυχητική σύμπτωση τέτοιων περιστατικών με τον εικαζόμενο ρατσισμό της ελληνικής αστυνομίας:
“Υπάρχει μια διακριτή κατηγορία από 15 περιστατικά όπου είναι αλληλένδετες η αστυνομική με την ρατσιστική βία. Τα περιστατικά αυτά αφορούν αστυνομικούς σε υπηρεσία, οι οποίοι καταφεύγουν σε παράνομες πράξεις και βίαιες πρακτικές, κατά τη διεξαγωγή ελέγχων ρουτίνας. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε αστυνομικά τμήματα, κρατήθηκαν και κακομεταχειρίστηκαν για μερικές ώρες, καθώς και περιπτώσεις κατά τις οποίες νομικά έγγραφα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων”».
ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΑΣΥΛΟ «ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ»
«Τέλος, μια έκθεση που εκδόθηκε την Παρασκευή από μια ένωση ΜΚΟ και δικηγόρων που ασχολούνται με τη νομική εκπροσώπηση των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, αποτέλεσε νέο ράπισμα χτύπημα για το ελληνικό σύστημα παροχής ασύλου.
Παρότι η Ελλάδα έχει υπογράψει το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να ζητήσουν άσυλο και τους εγγυάται ανθρώπινη μεταχείριση, είναι πρακτικά σχεδόν αδύνατο να το πράξει.
Σε αντίθεση με την Βρετανία, δεν υπάρχει ειδική υπηρεσία μετανάστευσης και το σύστημα αιτήσεων το διαχειρίζεται η αστυνομία.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣΑΘΗΝΑ 31-10-2012.

Οι εισβολείς του διεθνούς νεοταξισμού και οι ξενοκίνητοι πολιτικοί τους εκπρόσωποι του ελληνόφωνου κατοχικού καθεστώτος έχουν βαλθεί στο διάβα τους προς την λεηλασία της Ελλάδος να εξαλείψουν τις εστίες εθνικής αντιστάσεως και ανατάσεως του εθνικού φρονήματος. Είναι μια παράλληλη διαδρομή αίσχους και αθλιότητας που αναμφισβήτητα δίχως τη συνδρομή του εγχώριου κομματικού νεοταξισμού δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί. Οι εχθροί γνωρίζουν άλλωστε τις ισχνές στην πραγματικότητα δυνάμεις τους απέναντι στις εγκλωβισμένες και φυλακισμένες ισχυρές δυνάμεις του ελληνισμού μας.

Αυτό συνέβαινε έως σήμερα και αυτό ακριβώς ανατρέπεται ραγδαία με την άνοδο του Ελληνικού Εθνικισμού πρώτα στις καρδιές των Ελλήνων και αμέσως μετά στην πολιτική εξουσία της πατρίδος μας. Οι ανθέλληνες βλέποντας με τρόμο την άνοδο των Μαχόμενων Ελλήνων της Φυλής μας εντείνουν την λασπολογία σε βάρος του Εθνικιστικού Κινήματος βάλλοντας με μεγαλύτερη σφοδρότητα εναντίον των εστιών εθνικής αντίστασης δίδοντας χώρο δράσης στην ανήθικη ελευθεριότητα και εναντίον του εθνικού φρονήματος προσβάλλοντας τις Παραδόσεις μας. Θέλουν να ματαιώσουν τη συντριβή τους και τη Νίκη του Ελληνικού Έθνους στερώντας από τους Έλληνες Πατριώτες Εθνικιστές και τον ελληνικό λαό την ελευθερία του λόγου και τις Ελληνικές Αξίες.

Σ’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο οι καταληψίες και οι σφετεριστές της ζωής μας αλλοιώνουν βάναυσα το δικαίωμα στην άποψη και εξισώνουν την ηθική με την ανηθικότητα. Ισοπεδώνουν την Πίστη μας προσπαθώντας να την γελοιοποιήσουν και να την αντικαταστήσουν με ξένα ή αθεϊστικά δόγματα υποκρύπτοντας την επιδιωκόμενη ομογενοποίηση των πάντων κάτω από το σκήπτρο της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ομογενοποίηση που επιδιώκουν φυσικά αρχής γενομένης με την επιβολή ενός πλαστού συστήματος πολιτικών αξιών που θέλει εθνικά άχρωμες λαϊκές μάζες και μικρά εθνικά κράτη με αφανή και τελικά νεκρή εθνική ταυτότητα.

Το βήμα του λόγου στα χέρια ελεύθερων υπάρξεων αποτελεί κίνδυνο για αυτές τις σκοτεινές οντότητες με τις ατελείωτες ιδιορρυθμίες και τις βρωμερές ψυχές. Όποιος μιλάει για το Θεό και υπερασπίζεται την Πίστη του χαρακτηρίζεται σκοταδιστής! Κι όποιος αγωνίζεται για την υγεία του λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος θεωρείται λαϊκιστής ή «φασιστικός κίνδυνος». Οι μουσικές εκδηλώσεις αποκρυφιστικών θρησκευτικών δογμάτων μέσα σε ορθόδοξο ναό ή οι τερατολογίες ψευτοκαλλιτεχνών που επιχειρούν να δώσουν στον Χριστό τα δικά τους κουσούρια θεωρούνται δικαίωμα λόγου. Η νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας θεωρείται δικαίωμα έκφρασης με την φροντίδα και του «θεάματος».

Η εκχώρηση κυριαρχίας σε τοκογλύφους και Τούρκους σε επίπεδο συγκυριαρχίας, επομένως εθνικής υποτέλειας, θεωρείται ότι υπάγεται ομοίως στο ελληνικό τάχα αξιακό σύστημα για λόγους οικονομικής ευμάρειας και «σωτηρίας», αφού πιο πριν έχουν αποβληθεί από τα σχολικά βιβλία των ελληνοπαίδων οι θυσίες και οι κατακτήσεις των προγόνων μας. Η νομή του Αιγαίου και η ναυπήγηση ελληνικών πλοίων σε τουρκικό ναυπηγείο δεν ενοχλεί ούτε τους κλεπτοκράτες ούτε τους «αντιστασιακούς» λαθρομεταναστευτολάγνους. Αυτοί μονάχα έχουν σύμφωνα με το Σύστημα δικαίωμα λόγου. Και οι αξίες που πρέπει να μείνουν είναι η ξετσιπωσιά, η απιστία, το κόντεμα της πατρίδος, το ξεψύχισμα των Ελλήνων που στερούνται ψυχική και σωματική υγεία, η υποταγή στον σιωνιστικό νεοταξισμό!

Αυτά τελειώνουν οριστικά με την άνοδο του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού στην εξουσία της Ελεύθερης και Υπερήφανης Ελλάδος που θα αποκαταστήσουμε στην ηγετική θέση που της αρμόζει. Η συμπόρευση της εθνικιστικής φάλαγγας με το λαό και η υποδοχή απελευθερωτικού σώματος που επιφυλάσσουν οι συμπατριώτες μας στους Εθνικιστές μαρτυρεί του λόγου το αληθές. Ο καθαρός ελληνικός λόγος καθαιρεί τα φερέφωνα της σκλαβιάς δίδοντας το σύνθημα για την εθνική αντεπίθεση και την επιστροφή των ελληνικών αξιών στη ζωή της Φυλής μας. Αυτές οι αξίες αναφέρονται στο θεμελιακό τρίπτυχο της Μεγάλης και Αυτοκρατορικής Ελλάδος που απαρτίζουν ο Θεός, η Πατρίδα και ο Λαός. Είναι οι ρίζες μας και η βάση εξορμήσεως που άνδρωσε τρανές γενιές Ελλήνων.

Οι Έλληνες πιστεύουν με πάθος στο Θεό και αποδίδουν μέγιστη σημασία στη δίκαιη εύνοιά του. Λαμβάνουν δύναμη ψυχής και εκφράζουν το θέλημά του από την περίοδο των βωμών έως τις μεσαιωνικές εκκλησίες και τη σημερινή περίοδο της απεχθούς νεοταξικής θεομαχίας. Οι μισητές της Πίστης μας δεν έχουν ούτε βήμα λόγου ούτε καν λόγο ύπαρξης ανάμεσα στους Έλληνες. Εμείς δημιουργούμε Μεγάλη Ελλάδα προασπίζοντας τα Ιερά μας Βήματα και έτσι ακριβώς θα πράξαμε στην πορεία για την αναγέννηση της Ελλάδος.

Είμαστε Έλληνες, είμαστε Εθνικιστές και βαδίζουμε εμπρός με τη δύναμη της Πίστης που είναι πιο δυνατή και από τη φωτιά. Είναι η ίδια ακριβώς Πίστη που φωλιάζει μες στις καρδιές μας για την Πατρίδα μας. Η Ελλάς είναι το Οικόπεδο της Φυλής που μας εμπιστεύτηκαν οι πατεράδες μας με φόρο μεταβίβασης το ίδιο τους το αίμα. Και το Ελληνικό Αίμα έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με το ποτάμι και με τον χείμαρρο ακόμη. Κινείται με δύναμη μπροστά, αρνείται το πισωγύρισμα, σαρώνει οτιδήποτε αντιφυσικό θέλει να του βάλει φραγμό και ξεμακραίνει μεγαλώνοντας την υγιή και ζωογόνο ύπαρξή του. Αυτό το ποτάμι είναι η Ελλάς και χείμαρρος ο λόγος και η παρουσία του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού. Συμπολεμιστής και σύμμαχος ο ελληνικός λαός.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
     

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ. ΦΟΒΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ NIGEL FARAGE (ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ)

Nigel-Farage

Γράφει ο Nigel Farage

“Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν ψηφίζει νόμους και δεν ανακαλεί νόμους.

Οι νόμοι, με την μορφή οδηγιών, κανονισμών κλπ., που ήδη έχουν φθάσει τους 30.000, (!) αποφασίζονται από μη εκλεγμένους αξιωματούχους (οι οποίοι μαζί με τους υπαλλήλους φθάνουν τους 30.000 περίπου), με πλήρη μυστικότητα και αδιαφάνεια μετά από παρασκηνιακές πιέσεις και

διαπραγματεύσεις, για τις οποίες κανείς δεν είναι υπόλογος.

Η σημασία της ευθύνηςΕυθύνη, μια λέξη που σημαίνει τη δέσμευση, την υποχρέωση κάποιου να ανταποκριθεί σε μια υπόσχεση ή ένα συγκεκριμένο καθήκον. Αυτό είναι τελικά που θα βαραίνει το πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης για τα δύσκολα χρόνια που περιμένουν τους Έλληνες. Ευθύνη,απέναντι σε έναν περήφανο λαό που δοκιμάζεται χιλιάδες χρόνια και τώρα εξευτελίζεται ασύστολα  απο πολιτικούς ανήθικους, κλεπτομανείς, εθελόδουλους, οσφυοκάπτες αλλά πάνω από όλα προδότες.
Πώς δικαιολογείται ο τίτλος του "μεγάλου" και πως εξηγείται η ιδιότητα του Έλληνα; Μεγάλο θεωρείται ένα άτομο το οποίο αφήνει πίσω του έργο αξιομνημόνευτο και συγκεντρώνει γνωρίσματα άξια θαυμασμού.
Τι θα γράψει η σύγχρονη Νεολληνική ιστορία για τα χρόνια των μνημονίων που θα υποφέρει ο Ελληνικός λαός; Τι είδους πόλεμος είναι αυτός που ο εχθρός κρύβεται πίσω απο οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών; Ποιος θα αναλάβει να εξηγήσει αληθινά στον Ελληνικό λαό τι σημαίνει ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ, ΕΚΤ; Πώς συμβαίνει μια χώρα που κάθεται πάνω σε πετρέλαια, υδρογονάνθρακες, σπάνια μέταλλα να υποβάλλεται σε οικονομική εξόντωση;
"Γνωρίζουμε κάτι", λέει ο Αριστοτέλης,"μόνο όταν συλλάβουμε το γιατί του". Η απλή περιγραφη, η ταξινόμηση ή η απαρίθμηση δεν είναι επιστημονική γνώση. Γνωρίζει ο Ελληνικός λαός το "γιατί" συρθήκαμε ως εδώ; Είναι λογικό και σύννομο να βγαίνει ο κ. Στουρνάρας ενώπιον του Ελληνικού λαού, να λέει ότι θα πεινάσουμε αν δεν δώσουν την δόση οι ξένοι δυνάστες και δανειστές μας; Τι συμφωνία δεσμευτική για γενεές είναι αυτή που διαλύει τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας; Ποια πολιτική εξουσία είναι αυτή που διώχνει τα παιδιά μας από την Ελλάδα; Πως γίνεται ξένα κέντρα αποφάσεων να αξιολογούν τις επιδόσεις του Ελληνικού λαού; Πως γίνεται βαθύπλουτοι πολιτικοί να λένε ότι καταλαβαίνουν τον μέσο Έλληνα οικογενειάρχη που είναι χρεωμένος μέχρι τον λαιμό; Πού βρίσκεται η Δικαιοσύνη και ποιά η θέση της στην Ελληνική κοινωνία όταν κατοχύρωσε το Μνημόνιο συνταγματικά; Ακούει κανείς τους´Ελληνες ακρίτες της Θράκης που φωνάζουν ότι έχουν πλέον γίνει είδος πρός εξαφάνιση, ενώ οι Τούρκοι αλωνίζουν;

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΟΣΗ > ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Οι ασφαλισμένοι δίνουν καθημερινή μάχη για να βρουν τα φάρμακα τους, εξ΄ αιτίας των τραγικών ελλείψεων στην ελληνική αγορά. Στο μεταξύ, βαθαίνει η κόντρα του κλάδου με την Κυβέρνηση για την διάθεση του βρεφικού γάλακτος και στα σούπερ μάρκετ, με τους φαρμακοποιούς να προτείνουν να ορίζεται η τιμής τους όπως στα φάρμακα. Ειδικότερα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Θοδωρής Αμπατζόγλου έκρουσε σήμερα τον «κώδωνα του κινδύνου» υπογραμμίζοντας ότι από τα ράφια των φαρμακείων λείπουν 32 σκευάσματα πρώτης ανάγκης – από στατίνες και αντιυπερτασικά έως καρδιολογικά, αντιθυρεοειδικά και φάρμακα για την αντιμετώπιση του πάρκινσον.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ελλείψεις αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς και οφείλονται σε ανεπαρκή τροφοδοσία της αγοράς από τις εταιρείες και δεν σχετίζονται μόνον με τις διαδικασίες έκδοσης του Δελτίου Τιμών.
Σχετική ανακοίνωση όμως εξέδωσε σήμερα και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), στην οποία υπογραμμίζεται ότι η εικόνα της φαρμακευτικής αγοράς αγγίζει τα όρια της «υγειονομικής βόμβας», προσθέτοντας ότι η καθυστέρηση έκδοσης του διορθωμένου Δελτίου Τιμών εντείνει την κατάσταση.
«Οι εταιρείες δεν τιμολογούν, οι φαρμακαποθήκες δεν χορηγούν φάρμακα, τα φαρμακεία είναι άδεια», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
Βρεφικό γάλα
Την τιμολόγηση του βρεφικού γάλακτος με βάση το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών που ισχύουν στην Ευρώπη, προτείνει ο ΠΦΣ έτσι ώστε να πέσουν οι τιμές στην χώρα μας.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αμπατζόλγου τόνισε σε συνέντευξη Τύπου πως πρέπει τα προϊόντα πρώτης βρεφικής ηλικίας να παραμείνουν στα ράφια των φαρμακείων καθώς αποτελούν υγειονομικά σκευάσματα, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για επιστροφή του βρεφικού γάλακτος στα ράφια του σούπερ μάρκετ «αντιεπιστημονική και αντιδεοντολική».

Ελένη Ζαρούλια: Είμαι Εθνικίστρια!Ελένη Ζαρούλια: Είμαι Εθνικίστρια!
Συνέντευξη της Συναγωνίστριας Ελένης Ζαρούλια στην εφημερίδα "Παραπολιτικά"
Της Στέλλας Νοβάκη
-Πιστεύετε ότι δίκαια αντέδρασε το προεδρείο της Βουλής απέναντί σας όταν αποκαλέσατε τους μετανάστες υπανθρώπους και τρισάθλιους;  «Δεν αντέδρασε δίκαια, αντέδρασε με κριτήριο τα κομματικά του πιστεύω και όχι σαν πρόεδρος της Βουλής. Ωστόσο και εγώ δεν ήμουν απολύτως σαφής. Εννοούσα τους λαθρομετανάστες όχι όλους, προς Θεού, αλλά εκείνα τα εγκληματικά στοιχεία, τα οποία ευθύνονται για τόσες ληστείες και δολοφονίες κατά Ελλήνων. Επίσης, εγώ αναφέρθηκα σε λαθρομετανάστες και όχι μετανάστες, για να λέμε επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους. Πάραυτα μου έκανε εντύπωση με πόση ευκολία προσπέρασε το γεγονός ότι όλοι αυτοί, που έχουν έρθει εδώ στην Πατρίδα μας έχουν φέρει ασθένειες, οι οποίες είχαν εκλείψει προ πολλού από την Ευρώπη!»

-Η πτέρυγά σας όμως τώρα κινδυνεύει με αποβολή από την αίθουσα της Βουλής σε περίπτωση που προκληθεί κάποιο νέο επεισόδιο. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος αποβολής μας. Εάν το πράξουν θα αποτελεί κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Σας θυμίζω και υπάρχουν τα πρακτικά της Βουλής γι’ αυτό τι έχουν πει για εμάς: «εγκληματική οργάνωση», «δολοφονική συμμορία», «δολοφονική σπείρα» κλπ., για όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς εις βάρος μας δεν υπήρξε καμμία παρέμβαση από το προεδρείο».
-Θα επαναλαμβάνετε τις ίδιες εκφράσεις και στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όπου συμμετέχετε;  «Δεν νομίζω να μου ζητήσει κανείς την άποψή μου, όμως εάν έπρεπε να μιλήσω για την Ελλάδα σαφώς και θα τους παρέθετα το θέμα λαθρομετανάστευση όπως ακριβώς έχει. Όλοι όσοι πάνε εκεί από όλες τις άλλες χώρες υπερασπίζονται τα δίκαιά τους. Οι δικοί μας, πάνε εκεί για να κατηγορήσουν την χώρα... Κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί με αυτά που τους έχουν μεταφέρει έχουν λανθασμένη εντύπωση για την χώρα μας».
«Είμαι εθνικίστρια κι όχι ναζίστρια»  Η Βουλευτίνα της Χρυσής Αυγής μένει παγερά αδιάφορη σε όσους την αποκαλούν «ναζίστρια»: «Είμαι Ελληνίδα, ζω στον 21ο αιώνα, αγαπώ την Πατρίδα μου και θέλω να ξεπεράσει την κρίση στην οποία την έφεραν οι λεγόμενες δημοκρατικές κυβερνήσεις».

-Τι απαντάτε σε όσους λένε ότι οι Χρυσαυγίτες είναι φασίστες; «Αν δεν κάνω λάθος ο φασίστας είναι υπέρ του κράτους, εμείς είμαστε υπέρ του Έθνους, άρα δεν μας αφορά. Φασίστας είναι αυτός που εμποδίζει τον άλλον να εκφράσει την άποψή του, σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτική ορολογία. Στην πραγματικότητα φασίστες ήταν οι Ιταλοί εθνικιστές, τους οποίους οι Έλληνες Εθνικιστές, όπως εμείς τους πολεμήσαμε το 1940».
-Υπάρχουν εισηγήσεις -το ζήτησε και ο κ. Πάγκαλος - να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα σας. Πιστεύετε ότι η παρουσία της ΚΟ. της Χρυσής Αυγής είναι όντως προκλητική; "Αν το να λέει κάποιος Αλήθειες σήμερα θεωρείται, προκλητικό, το να βγάζει λεφτά στο εξωτερικό την στιγμή που υπάρχει κρίση τι είναι; Για τον κ. Πάγκαλο τι να πούμε; Αναπολεί τις κελεμπίες στην παράγκα του Σίμου μάλλον... Το κόμμα μας δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου, γιατί αν τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, τότε το ΚΚΕ που δεν έχει υπογράψει στον Άρειο Πάγο ότι δεν αποσκοπεί στην βίαιη ανατροπή του καθεστώτος τι θα το κάνουν";

Jerusalem Post: "Ο Κασιδιάρης μίλησε για τα Πρωτόκολλα"

Με τον τίτλο: "Τα Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, διαβάστηκαν μεγαλόφωνα στη βουλή των Ελλήνων", η The Jerusalem Post, αναφέρεται στην παραπομπή που έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης στα "Πρωτόκολλα" κατά την διάρκεια ομιλίας του στη βουλή, τα οποία και χαρακτηρίζει η εφημερίδα "αντισημιτική πλαστογραφία". Την καταγγελία σύμφωνα με την Jerusalem Post, έκανε ο "γνωστός"...Παναγιώτης Δημητράς του ελληνικού παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, ο οποίος αναφέρει ότι "Δεν υπήρξε απολύτως καμία αντίδραση γιαυτό το γεγονός μέσα στη βουλή και καθιστά όλα τα κόμματα συνεργούς".

To θέμα των Πρωτοκόλλων απασχολεί εδώ και έναν αιώνα την ανθρωπότητα, για την γνησιότητά τους ή μη.

Το θέμα είναι ότι η αξιοπιστία τους ενισχύεται από τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τις παγκόσμιες γεπολιτικές, οικονομικές , και πολιτικές εξελίξεις. Εάν η πραγματικότητα τα διέυψευδε τότε δεν θα ετίθετο ζήτημα γνησιότητας, τι μπορεί όμως να υποτεθείόταν η πραγματικότητα συμβαδίζει μαζί τους;

Αντιδράσεις στο Ισραήλ για την αναφορά της Χρυσής Αυγής στα σιωνιστικά πρωτόκολλαJerusalem Post: "Ο Κασιδιάρης μίλησε για τα Πρωτόκολλα"
Με τον τίτλο: "Τα Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, διαβάστηκαν μεγαλόφωνα στη βουλή των Ελλήνων", η Jerusalem Post αναφέρεται στην παραπομπή που έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης στα "Πρωτόκολλα" κατά την διάρκεια ομιλίας του στη βουλή, τα οποία και χαρακτηρίζει η εφημερίδα "αντισημιτική πλαστογραφία".
Την καταγγελία σύμφωνα με την Jerusalem Post, έκανε ο "γνωστός"...Παναγιώτης Δημητράς του ελληνικού παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, ο οποίος αναφέρει ότι "Δεν υπήρξε απολύτως καμία αντίδραση γιαυτό το γεγονός μέσα στη βουλή και καθιστά όλα τα κόμματα συνεργούς".
To θέμα των Πρωτοκόλλων απασχολεί εδώ και έναν αιώνα την ανθρωπότητα, για την γνησιότητά τους ή μη. Το θέμα είναι ότι η αξιοπιστία τους ενισχύεται από τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τις παγκόσμιες γεπολιτικές, οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις. Εάν η πραγματικότητα τα διέψευδε τότε δεν θα ετίθετο ζήτημα γνησιότητας.
Σας παραθέτουμε κάποια από αυτά, τα οποία έχουν ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ομοιότητες με την καθημερινότητά μας. Στο σύνολό τους είναι 24, λόγω χώρου όμως δεν μπορούμε να τα γράψουμε όλα, πάντως όποιος ενδιαφέρεται η αναζήτησή τους στο Διαδίκτυο είναι πολύ εύκολη. Η δημιουργία τους τοποθετείται στο 1900 και για σειρά ετών κατηγορούνταν ως πλαστά, και αντισημητικό δημιούργημα της Οχράνα της μυστικής αστυνομίας του Τσάρου. Εμείς ξέρουμε ότι ο Τσάρος είχε κακό τέλος και δεν μπορεί να μας απαντήσει, και ότι τα "πλαστά" κατά τα λεγόμενα κάποιον έγγραφα, είναι πολύ λεπτομερειακώς "προφητικα" για κείμενα που γράφτηκαν έναν αιώνα πριν. Η κρίση δική σας, αξίζει όμως να τα διαβάσετε. Πάντως αφού η έγκυρη κατά τα άλλα Jerusalem Post ασχολήθηκε με αυτά δεν βλέπουμε το λόγο γιατί να μην ενημερωθεί το κοινό και στην Ελλάδα
Πρωτόκολλο Έβδομο
Η αύξηση των εξοπλισμών και του προσωπικού της αστυνομίας είναι αναγκαίο συμπλήρωμα του σχεδίου που εκθέσαμε. Πρέπει να μην υπάρχουν πια στα Κράτη, εκτός από μας, παρά μάζες απόρων, κάποιοι εκατομμυριούχοι αφοσιωμένοι σε μας, αστυνομικοί και στρατιώτες.
Σ' όλη την Ευρώπη, όπως και στις άλλες Ηπείρους, πρέπει να ξεσηκώνουμε την ταραχή, τη διχόνοια και το μίσος. Το όφελος είναι διπλό. Ο ασφαλέστερος δρόμος της επιτυχίας στην πολιτική είναι η μυστικότητα των ενεργειών της. Ο λόγος του Διπλωμάτη δεν οφείλει να συμφωνεί με τις πράξεις του.
Η κοινή γνώμη θα μας βοηθήσει σ' αυτό, αυτή η κοινή γνώμη, την οποία η "μεγάλη δύναμη", δηλαδή ο τύπος, έχει ήδη βάλει μυστικά μέσα στα χέρια μας. Πράγματι, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, τις οποίες είναι περιττό να λάβουμε υπόψη, ο τύπος είναι εντελώς στην εξουσία μας. Ας μη μιλήσουμε για τον Τύπο... ξέρετε από μόνοι σας.
Πρωτόκολλο Δέκατο Τέταρτο
Όταν θα έρθει η βασιλεία μας δε θ' αναγνωρίσουμε την ύπαρξη άλλης θρησκείας εκτός απ' αυτή του ενός θεού μας, με τον οποίο είναι συνδεδεμένη η μοίρα μας, γιατί είμαστε ο εκλεκτός λαός και μέσω του οποίου η ίδια μοίρα είναι ενωμένη με τα πεπρωμένα του κόσμου. Γι' αυτό ακριβώς πρέπει να καταστρέψουμε κάθε πίστη. Θα διεγείρουμε τόσο μεγάλη απέχθεια απέναντι σ' αυτά, ώστε οι λαοί θα προτιμούν την ησυχία της δουλείας από τα δικαιώματα της διαβόητης ελευθερίας, η οποία τόσο τους βασάνισε, η οποία τους αφαίρεσε τα μέσα της επιβίωσης, η οποία τους παρέδωσε για εκμετάλλευση σε συμμορία τυχοδιωκτών που δε γνώριζαν τι έκαναν...(Πανθρησκεία δηλαδή;) Οι προσπάθεις εξάλλειψης της Πίστης αλλά και της γελοιοποίησης των χριστιανικών δογμάτων θα μας πάρει μέρες για να τα θυμίσουμε όλα.
Πρωτόκολλο Δέκατο Έκτο

Πράβδα: Η Ρωσία μπορεί να κάνει Ελλάδα ευημερούσα μέσα σε ένα χρόνο


Πριν από δύο χρόνια, η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να βγει από την κρίση με τη βοήθεια της Ρωσίας. Σήμερα, ρωσικές επενδύσεις στη χώρα αναπτύσσονται και δίνουν ανάσα στις οικονομίες πολλών περιοχών της Ελλάδας, όπως οι βόρειο-ανατολικές περιοχές. Οι Ρώσοι επενδυτές προσελκύονται κυρίως από φθηνά ακίνητα, τουρισμό και ιδιοκτησία που μπορούν να αγοράσουν από το κράτος.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει μόνο στη Ρωσία το πράσινο φως, και τότε Ρωσικά χρήματα θα έρθουν», δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης, ένας επιχειρηματίας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Δημόσιων Οργανισμών της Ρωσίας, δήλωσε. “Εάν η Ελλάδα αναζητά ρωσικές επιχειρήσεις, μπορώ να σας πω ότι από τον Οκτώβριο του επόμενου έτους, η Ελλάδα θα γίνει μια ευημερούσα χώρα,” ανέφερε στο BBC ο Σαββίδης, πρώην βουλευτής της Ρωσικής Δούμας.

Εκμεταλλεύονται την Ελλάδα λόγω των πλούσιων κοιτασμάτων τηςΒάσει ερευνών και δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου, η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ενώ, στο τέλος της δεκαετίας του ’90 από σεισμικές μελέτες είχαν προκύψει επιβεβαιωμένα κοιτάσματα στα Ιωάννινα, στην Ήπειρο και στο Ιόνιο Πέλαγος, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας δεν προχώρησαν σε καμία εκμετάλλευση. Επιπροσθέτως, η Γαλλική οικονομική εφημερίδα "La Tribune" αναφέρει: «η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η πρώτη παραγωγός χώρα σε χρυσό το 2016 στην Ευρώπη εκτοπίζοντας την Φινλανδία, ενώ σήμερα είναι στην τεσσαρακοστή θέση!» Συγκεκριμένα, βρισκόμαστε σε μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης, κρατούμενοι παρ’ όλα αυτά δέσμιοι των ξένων δυνάμεων, χωρίς να έχουμε κανένα προνόμιο και δικαίωμα στην δική μας περιουσία. Επίσης, πρέπει να αναφερθούμε και στον πλούσιο ορυκτό πλούτο της Κρήτης και της Κύπρου που επισταμένως αποφεύγουν να εκμεταλλευτούν αλλά και να ερευνήσουν περαιτέρω, που σύμφωνα με μελέτες Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ,  πρόκειται περίπου για 15 δισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Προφανώς άγνοια νόμων, πόσο μάλλον του Συντάγματος, δεν νοείται αλλά και δεν συγχωρείται για κανέναν….


Άρθρο 85
Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και οι Υφυπουργοί είναι συλλογικώς υπεύθυνοι για τη γενική πολιτική της Κυβέρνησης και καθένας από αυτούς για τις πράξεις ή παραλείψεις της αρμοδιότητάς του,


σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων για την ευθύνη των Υπουργών.
Σε καμία περίπτωση η έγγραφη ή προφορική εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν απαλλάσσει τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς από την ευθύνη τους.


Άρθρο 51
1. Ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους.
2. Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος.Άρθρο 59
1. Οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο:


“Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα
καθήκοντά μου”.


Άρθρο 60
1. Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.


Υ.Γ

Τα γράφουμε όλα αυτά, άρθρα του Συντάγματος, πριν την ψήφιση των μέτρων για να θυμίσουμε στους βουλευτές και υπουργούς, τι προβλέπει το Σύνταγμα για τα καθήκοντά τους , τον όρκο που έχουν δώσει αλλά και τα δικαιώματα ψήφου…

Προφανώς άγνοια νόμων, πόσο μάλλον του Συντάγματος, δεν νοείται αλλά και δεν συγχωρείται για κανέναν….

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ΣΗΜΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ” - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου«Τα κεφάλια του Γένους και του Κράτους.
Ο βουλευτής κι ο δάσκαλος. Τα πιάσαν
όλα τα πόστα! Νους, καρδιά, δικά τους.

Δέσαν το νου· την καρδιά τη ντροπιάσαν.
Νά το ρουσφέτι νά κι η ελληνικούρα,
τ’ άρματά τους. Με κείνα μας χαλάσαν.

Η σκέψη, νούλα. Η Τέχνη, πατσαβούρα.
Ο ψευτοαττικιστής κι ο ψηφοφόρος…»
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ
«Η περίφημη «παγκοσμιοποίηση», το «Τέλος της Ιστορίας» δεν είναι κάτι γενικό και αφηρημένο. Είναι το γέννημα μίας συνωμοσίας αιώνων και ένοχος καρπός του υλισμού με την μισαλλοδοξία. Όμως, ο εχθρός δεν είναι «παντοδύναμος», είναι απλά «μεγαλοδύναμος»… Παντοδύναμος είναι μόνο ο Θεός! Οι μηχανισμοί του ψυχολογικού πολέμου με σκοπό την υποταγή των Εθνών, της προπαγάνδας του παγκοσμίου συστήματος θέλουν να καλλιεργήσουν στους λαούς την πεποίθηση ότι οι σημερινοί κυρίαρχοι του κόσμου, οι αφέντες της «παγκοσμιοποίησης» είναι ανίκητοι. Ο σκοπός τους προφανής: Να αποτρέψουν κάθε δύναμη αντιστάσεως, να συντρίψουν το ηθικό των λαών, να εμποδίσουν κάθε απόπειρα ανατροπής του status quo.
Ασφαλώς τα όσα αφορούν την Ελλάδα και συμβαίνουν στην Πατρίδα μας δεν είναι άσχετα με τα όσα συμβαίνουν και σε ολόκληρο τον κόσμο, και ειδικότερα στις δυνάμεις εκείνες της πολιτικής, οι οποίες θέλουν και μπορούν να αντισταθούν στην επερχόμενη θύελλα, μια θύελλα η οποία σκοπό έχει να εκθεμελιώσει έργα χιλιετιών και να καταστρέψει ένα Έθνος, το Μεγάλο μας Έθνος, Ένα Έθνος με συνείδηση φυλετική και πολιτιστική, συνείδηση κερδισμένη μέσα στον χρόνο με το Αίμα και τις θυσίες των Ηρώων και με τα αιώνια έργα των μεγάλων δημιουργών του Πνεύματος.»
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό Κίνημα, το οποίο υπάρχει και δρα μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξεως. Κάθε ενέργεια και πράξη του Κινήματός μας στηρίζεται σε στέρεες και ευκρινείς Ιδεολογικές βάσεις. Πολιτική χωρίς σταθερή Ιδεολογία και πίστη για εμάς αποτελεί απάτη, καιροσκοπισμό και ψηφοθηρία. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι "σημαία ευκαιρίας" για κάθε είδους καιροσκόπους, οι οποίοι πιστεύουν ότι μέσα από το Κίνημά μας θα επιτύχουν προσωπικά οφέλη.
Κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, που επιθυμεί να πυκνώσει τις τάξεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πρέπει να πιστεύει και στις Ιδέες της:

Ενδέχεται να μη συνέλθει ποτέ η μικρή Μυρτώ > ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο Κ. ΔΕΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΛΑΘΡΟΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;;;

Σκληρή μάχη για τη ζωή εξακολουθεί να δίνει η 15χρονη Μυρτώ, τρεις και πλέον μήνες μετά την κτηνώδη επίθεση που δέχθηκε στην Πάρο. Όπως ανέφερε ο πατέρα της άτυχης κοπέλας, εκείνη δεν έχει δείξει ουσιαστικά σημάδια βελτίωσης και είναι αμφίβολο εάν θα συνέλθει. Ο κ. Γιάννης Παπαδομιχελάκης δήλωσε στον «Τύπο της Κυριακής», πως η κόρη του «το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ανοίγει τα μάτια και να αναπνέει μόνη της. Αλλά δεν έχει συνείδηση».

Η Μυρτώ έχει μεταφερθεί από το «Αττικό Νοσοκομείο» στο «Υγεία», με σκοπό να βρεθεί έπειτα σε κέντρο αποκατάστασης αν και δυστυχώς υπάρχει το ενδεχόμενο να μην επανέλθει ποτέ.
Όταν ο πατέρας της ρωτήθηκε σχετικά με τον δράστη, απάντησε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει καλά το παιδί του.

Συριζαίοι απειλούν τη σωματική ακεραιότητα του Νότη ΣφακιανάκηΌπως είναι γνωστό, προ ημερών, ο δημοφιλής καλλιτέχνης Νότης Σφακιανάκης έκανε δηλώσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής σε τηλεοπτικό σταθμό. Το γεγονός προκάλεσε την μήνι των κουλτουριαρο-προοδευτικών θαυμαστών του Στάλιν, του Χότζα, του Τσαουσέσκου, του Πολ Ποτ και άλλων αιμοσταγών κομμουνιστών δικτατόρων. Μάλιστα, η οργή τους για τον καλλιτέχνη δεν περιορίστηκε σε ειρωνείες περί της… ποιότητας των τραγουδιών του (τώρα τη θυμήθηκαν την… ποιότητα;), αλλά και σε έμμεσες πλην όμως σαφέστατες απειλές, κατά της σωματικής του ακεραιότητας, ακόμα δε και κατά της ζωής του!
Διαβάστε το παρακάτω επώνυμο άρθρο (το υπογράφει κάποια Αναστασία Γιάμαλη και έχει τίτλο «Αίμα, τιμή, πρώτο τραπέζι πίστα»), που δημοσιεύθηκε στο επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ («Αυγή») και θα καταλάβετε τι εννοούμε:
«Αν πάρουμε τοις μετρητοίς αυτά που λέει ο κ. Σφακιανάκης βέβαια, το σωστό θα ήταν να το σπάσουν το μαγαζί οι «άπλυτοι» αν δεν έχει άδεια, να το λεηλατήσουν και να μοιράσουν τα τραπεζοκαθίσματα και την κάβα σε αυτούς που έχουν ανάγκη, αφού βέβαια θα είχαν πιο πριν κατσαβιδιάσει τον αοιδό.
Στις ειδήσεις, ένα ΑΤΜ που έκαψαν οι αναρχικοί παρουσιάζεται ως «πράξη βίας», «καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας», «ανανδρεία» (!), ενώ οι αυτόκλητοι σωτήρες με τα μαύρα της Χ.Α. όταν καταστρέφουν το βιός μεροκαματιάρηδων είναι ακτιβισμός και παλικαριά…
Ο “άρχοντας” Νότης, λοιπόν, απενοχοποιεί και ξεπλένει εγκληματικές ενέργειες… Θα ήταν λάθος να πει κανείς ότι η υιοθέτηση της Χ.Α. από τους φορείς της υποκουλτούρας των καναλιών είναι γραφική και ακίνδυνη, διότι από ‘κει ανοίγουν τα κανάλια της μαζικής απεύθυνσής τους στον λαό, και μάλιστα με το απαιτούμενο λούστρο…»
Με την ευκαιρία, να εκφράσουμε και μια απορία: διαβάζουν εφημερίδες οι εισαγγελείς στην Ελλάδα; Κι αν τις διαβάζουν τι κάνουν, όταν κάποιοι απειλούν επωνύμως πολίτη με σπάσιμο και λεηλασία του μαγαζιού του και «κατσαβίδιασμά» του ιδίου; Ή μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ έχουν μια ιδιότυπη ασυλία;

Γιατί αυτοί είναι εμείςΔεν χωράει ο νους μερικών πώς μπόρεσε ο ελληνικός λαός να ξυπνήσει από το λήθαργό που τον είχαν ρίξει. Δεν καταλαβαίνουν πώς στη Βουλή δεν καλοκάθονται πλέον κατ’ επάγγελμα εθνοσωτήρες σπουδαγμένοι στα Λονδίνα και στις Αμέρικες, ούτε κομματικοί συνδικαλιστές που εξαργύρωσαν τις απεργίες με υπουργικές καρέκλες. 
Ανάμεσα στους βαριεστημένους πολιτικούς, τους «επαγγελματίες κοπανατζήδες», οι συναγωνιστές βουλευτές μας ξεχωρίζουν γιατί είναι οι μόνοι αληθινοί. Μιλούν και ο λαός καταλαβαίνει τι λένε, γιατί οι βουλευτές μας έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην αληθινή ζωή και ξέρουν για τι μιλούν. Οι Ελληνες ακούν για πρώτη φορά τη δική τους φωνή στη Βουλή να απαιτεί άμεσες και πρακτικές λύσεις για τα δικά τους προβλήματα.

Στήνεται καλά το «μειονοτικό» στη Ρόδο!

Νέα εκδήλωση από τα όργανα της Τουρκίας στα Δωδεκάνησα, που κλιμακώνουν τις δράσεις τους για την εμπέδωση τουρκικής συνείδησης στους μουσουλμάνους της περιοχής…Σας έχουμε ενημερώσει αρκετές φορές από το ιστολόγιο «Προξενείο-Στοπ» για την απόπειρα της Τουρκίας να στήσει μειονοτικό ζήτημα και στα Δωδεκάνησα, σε μία ευρύτερη προσπάθεια να εμφανίσει και να «τεκμηριώσει» την ύπαρξη πολυπληθών τουρκικών πληθυσμών (και δη καταπιεζόμενων) όχι μόνο στη Θράκη, αλλά και στο Αιγαίο, τους οποίους φυσικά στη συνέχεια θα εκμεταλλευτεί προς ίδιον όφελος.

: ΔΕΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ - ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ


 
Στην αρχαία Ρώμη, όταν κάποιος κατάθετε
στο δικαστήριο, μπορούσε να ορκιστεί
στους..όρχεις του........
.!!!!!
 
 
 
 
 
 
από το νέο βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα .      
Ο Δ. Κούκουνας είναι ιστορικός συγγραφέας, ειδικευμένος στα κατοχικά θέματα.
«Η ελληνική οικονομία επί Κατοχής και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια».

 ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ

Μια διαδρομή από το 1941 μέχρι τις μέρες μας.
%CE%A0%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82+%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%A0%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%8A%CE%B4%CE%B1+%CF%84%CE%BF+1958.jpg
Ο τότε πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα το 1958, την εποχή που η ΔΕΗ εξαγόρασε το εκεί εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που είχε αποκτήσει η οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1941.
 
%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1%CF%82+%CE%A3%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%A0%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%8A%CE%B4%CE%B1+%CF%84%CE%BF+1954.jpg
Ο τότε υπουργός Συντονισμού της κυβέρνησης Παπάγου Παναγής Παπαληγούρας επισκέπτεται το 1954 την Πτολεμαΐδα. Μετά το ταξίδι αυτό, οργανώθηκε στη δυτικομακεδονική αυτή πόλη επίσκεψη γερμανικής αποστολής υπό τον περίφημο υπουργό Έρχαρτ.
 
%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE.+%CE%9F+%CE%94%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82+%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%82+%CE%A0%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%8A%CE%B4%CE%BF%CF%82+1944.jpg
Ο Γερμανός φρούραρχος Πτολεμαΐδας φον Λάνγκε, αξιωματικός των Ες Ες.
 
 
 
%CE%94%CE%95%CE%97+%CE%A0%CE%A4%CE%9F%CE%9B%CE%95%CE%9C%CE%91%CE%99%CE%94%CE%91.jpg
Το εργοστάσιο της ΔΕΗ σήμερα. Το προηγούμενο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας της Πτολεμαΐδας ανήκε στην οικογένεια Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με το προνόμιο που είχε παραχωρήσει τον Οκτώβριο 1941 ο Τσολάκογλου.
 
tsolak_crete42.TIF
Ο στρατηγός Γ. Τσολάκογλου το 1941.
 
 
 
%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%9C%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82%CE%93_%CE%9691.TIF
Ο παλαιός πολιτικός Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (1919-2000), υιός του δαιμόνιου επιχειρηματία Γεωργίου Μ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος το 1941 απέκτησε από τον Τσολάκογλου το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα. Ο ίδιος υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών στην Κοζάνη.
 
tsolak76.TIF
Ο κατοχικός πρωθυπουργός Γεώργιος Τσολάκογλου, με την υπογραφή του οποίου παραχωρήθηκε το προνόμιο ηλεκτρικής ενέργειας στην οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1948.
 
gotzamanis.TIF
Ο Μακεδόνας πολιτικός Σωτήριος Γκοτζαμάνης, ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών της κατοχικής κυβέρνησης Τσολόκογλου υπέγραψε τα κατοχικά δάνεια, που θα όφειλε η μεταπολεμική Γερμανία να επιστρέψει στην Ελλάδα. Το 1954 ο Μιχ. Παπακωνσταντίνου τον είχε χαρακτηρίσει ως τη "μεγαλυτέρα ζώσα πολιτική φυσιογνωμία της Ελλάδος" και υπήρξε θερμός οπαδός και συνεργάτης του. Ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη όμως αδιαφόρησε για την είσπραξη των κατοχικών δανείων. Το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εγγονός του επιχειρηματία που ευνοήθηκε από τον Τσολάκογλου, όταν ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου το 2009-11 αντί να ζητήσει την εξόφληση των κατοχικών δανείων προτίμησε να υπογράψει το μνημόνιο και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Τρεις γενιές - τρία σκάνδαλα.
 
225px-Giorgos_Papakonstantinou_portrait_crop.jpg
Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο κύριος συντελεστής του μνημονίου, της χρεοκοπίας και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί. Ούτως ή άλλως είναι κάτοχος μεγάλης περιουσίας που προέρχεται από μια υπογραφή του Τσολάκογλου.
 
 
 
 

Μεγάλο φιάσκο ο «ειρηνικός παλλαϊκός ξεσηκωμός» των ορφανών του Τσαουσέσκου


Μεγάλο φιάσκο ο «ειρηνικός παλλαϊκός ξεσηκωμός» των ορφανών του Τσαουσέσκου
Όλες τις τελευταίες ημέρες οι νεομπολσεβίκοι του ΣΥΡΙΖΑ- νοσταλγοί των απεχθών τυράννων Στάλιν, Χότζα, Τσαουσέσκου, Πολ-Ποτ κ.λπ. καλούσαν σε «ειρηνικό παλλαϊκό ξεσηκωμό» κ.τ.λ. για να αμαυρώσουν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και το «ΟΧΙ» του Ι. Μεταξά.
Το «κάλεσμα» είχε σαν επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη. Και τι είδαμε; Στη μαθητική παρέλαση μαζεύτηκαν καμιά σαρανταραία (αραία, αραία να φαινόμαστε καμιά σαρανταραία) φουκαράδες, με επικεφαλής τον… αειθαλή Κουράκη (που παρά τα 60+ χρόνια του διατηρεί κατάμαυρη την πλούσια αλογοουρά του – όποιος πει ότι τα… βάφει να του βγει το μάτι!) να περιφέρουν τα σαρκία τους στο δρόμο, αποδοκιμαζόμενοι αγρίως από τον κόσμο που πήγε να δει τα παιδιά του στην παρέλαση.
Την επομένη, οι 40 έγιναν καμιά εκατοστή στη Θεσσαλονίκη, ενώ λίγες δεκάδες φουκαράδες σε κάθε πόλη (στη συντριπτική τους πλειοψηφία κοιλαράδες του μαρξιστικού καθηγηταριού – να γιατί τα παιδιά μας βγαίνουν… κούτσουρα) παρίσταναν τους… ξεσηκωμένους. Αν αυτό το απερίγραπτο χάλι ήταν ο «ειρηνικός παλλαϊκός ξεσηκωμός», τότε κι εγώ δηλώνω… αστροναύτης!
Συμπέρασμα: Ο σταλινοΣΥΡΙΖΑ εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής. Αι σιχτίρ (οθωμανιστί, που πολύ τους… αρέσει).
Αντίοχος 
Και επειδή το γέλιο χαρίζει ζωή που λένε ας δούμε ένα βίντεο από τον αντίστοιχο "παλλαϊκό αντιφασιστικό ξεσηκωμό" στην Πάτρα.http://www.xryshaygh.com

Τα σκοτεινά παρασκήνια της ιταλικής επιθέσεως κατά της Ελλάδος


Αν κι έχουν περάσει 67 ολόκληρα χρόνια από την λήξη του Β΄Π.Π., υπάρχουν πολλά μυστικά που δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα. Μεταξύ των άλλων, είναι και το ποιοι προκάλεσαν τον ελληνοϊταλικό πόλεμο ή μάλλον ποιοί ώθησαν τον υπερφίαλο Μουσσολίνι να επιτεθεί στην Ελλάδα. Εδώ βεβαίως, οφείλουμε να πούμε πως ο απαίσιος Μουσσολίνι είχε ως τελικό του σκοπό την ανασύσταση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και την κυριαρχία στην Μεσόγειο θάλασσα (το λεγόμενον «mare nostrum», η δική μας θάλασσα), οπότε είχε έτσι κι αλλιώς σκοπό να καταλάβει κάποια στιγμή την Ελλάδα. Όμως, άλλο πράγμα είναι τα μακροπρόθεσμα σχέδια του καθενός, κι άλλο η δυνατότητά του να τα επιτύχει. Εδώ θα εξετάσουμε το ποιοι έπεισαν τον Μουσσολίνι το 1940, ότι ήλθε η κατάλληλη στιγμή να... σκλαβώσει την Ελλάδα. Σήμερα, λοιπόν, θα σηκώσουμε το σκοτεινό πέπλο του μυστηρίου και θα δούμε το ένοχο μυστικό που μας κρύβουν οι διεθνείς επικυρίαρχοι, που έχουν συγγράψει την Ιστορία στα μέτρα τους.

Τι προηγήθηκε, λοιπόν, της ιταλικής επιθέσεως; Ποιο ήταν το παρασκήνιο της αποφάσεως για εισβολή στην Ελλάδα; Κατ’ αρχάς θα βασιστούμε στο γνωστό αστυνομικό ερώτημα: Cui prodest? (ποιος ωφελείται;). Ποιος, λοιπόν, ωφελήθηκε από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο; Μήπως ο Χίτλερ και η Γερμανία; Οι Γερμανοί νικούσαν σ’ όλα τα μέτωπα και προετοιμάζονταν ήδη για την μεγάλη εκστρατεία τους προς ανατολάς. Το μόνο που δεν ήθελαν εκείνη τη στιγμή, ήταν το άνοιγμα ενός νέου μετώπου στα Βαλκάνια, ή οπουδήποτε αλλού, που θα καθυστερούσε την εκστρατεία τους. Είναι, λοιπόν, ιστορικά επιβεβαιωμένο απ’ όλες τις πηγές, ότι ο Χίτλερ δεν συμφωνούσε με την ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδος, κι ούτε γνώριζε τίποτα γι’ αυτήν.

Είχε δηλώσει μάλιστα, πως «αν είχα ειδοποιηθεί θα μετέβαινα αεροπορικώς στη Ρώμη για να εμποδίσω αυτή την εκστρατεία» (πηγή: «Η Ιταλία στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», Πέτρο Μπαντόλιο, Αρχηγός Ιταλικού Επιτελείου). Στην δε πολιτική του διαθήκη, την οποία υπαγόρευσε σε πιστούς συνεργάτες του λίγο πριν το τέλος, ο Χίτλερ ανέφερε τα εξής: «Είναι ολοφάνερο πως η συμμαχία με τους Ιταλούς εξυπηρέτησε περισσότερο τους εχθρούς, παρά εμάς τους ίδιους. Η καλύτερη υπηρεσία που θα μπορούσε να μας προσφέρει η Ιταλία θα ήταν να είχε μείνει μακριά απ’ αυτή τη σύγκρουση. Οι Ιταλοί είχαν το θράσος να ριχτούν, χωρίς να ζητήσουν την συμβουλή μας και χωρίς να μας δώσουν προηγούμενη προειδοποίηση για τους σκοπούς τους σε μια άσκοπη εκστρατεία στην Ελλάδα. Οι ντροπιαστικές ήττες που έπαθαν έκαναν μερικά βαλκανικά κράτη να μας βλέπουν με οργή και περιφρόνηση. Εδώ, και πουθενά αλλού βρίσκονται οι αιτίες της σκλήρυνσης της στάσης της Γιουγκοσλαβίας και της μεταστροφής της την άνοιξη του 1941. Αυτό μας υποχρέωσε, αντίθετα με όλα τα σχέδιά μας, να επέμβουμε στα Βαλκάνια κι αυτό με την σειρά του οδήγησε σε μια καταστρεπτική καθυστέρηση στην εξαπόλυση της επίθεσής μας εναντίον της Ρωσίας. Υποχρεωθήκαμε να στείλουμε εκεί μερικές από τις καλύτερες μεραρχίες μας. Και σαν καθαρό αποτέλεσμα, υποχρεωθήκαμε τότε να καταλάβουμε μεγάλες περιοχές όπου, αν δεν ήταν η ανόητη αυτή επίδειξη, η παρουσία των στρατευμάτων μας θα ήταν απολύτως περιττή. Τα Βαλκανικά κράτη θα ήταν απολύτως ικανοποιημένα, αν τους επιτρεπόταν, να διατηρήσουν στάση ευνοϊκής ουδετερότητας απέναντί μας. Όσο για τους αλεξιπτωτιστές μας, θα προτιμούσα να τους είχα εξαπολύσει εναντίον του Γιβραλτάρ, παρά εναντίον της Κορίνθου ή της Κρήτης».

Επίσης, είναι βέβαιον ότι ο Μουσολίνι δεν είχε ενημερώσει τον Χίτλερ για την επικείμενη εισβολή του στην Ελλάδα, για να μην τον σταματήσει. Αλλά και για να του δείξει την αγανάκτησή του, για το γεγονός ότι ούτε αυτός τον ενημέρωνε εκ των προτέρων για τις ενέργειές του : «Όχι, είπε καταγανακτισμένος στον Τσιάνο. Με θέτει πάντοτε προ τετελεσμένου γεγονότος, Αλλ’ αυτή τη φορά θα τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα. Θα μάθει από τις εφημερίδες ότι κατέλαβα την Ελλάδα» (πηγή: «Ο Μουσολίνι και η Ελλάδα» - Ι. Γκίκα, σελ. 110). Την άποψη αυτή επιβεβαιώνει και ο γνωστός ιστορικός Ρεμόν Καρτιέ, ο οποίος παραθέτει στο βιβλίο του «Ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου – Τόμος 1ος, τον διάλογο μεταξύ Μουσολίνι-Μπαντόλιο, πριν την 28η Οκτωβρίου: «Ύστερα, ο Μπαντόλιο, τόλμησε να ρωτήσει τι σκέπτονται οι Γερμανοί για το σχέδιο της επιθέσεως εναντίον της Ελλάδος. Ο Μουσολίνι θυμώνει. Μήπως ο Χίτλερ τον συμβουλεύτηκε, όταν χτύπησε την Πολωνία, την Νορβηγία, την Γαλλία; Μήπως έλαβε υπ’ όψη του την ευαισθησία του συμμάχου του; Αυτός, ο Μουσολίνι, κρίνει πως η Ελλάδα πρέπει να ενταχθεί στη στρατηγική σφαίρα της Ιταλίας. Θα προσαρτήσει την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, και θα εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη, αρέσει δεν αρέσει στη Γερμανία».

Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με πολλούς ιστορικούς, η κύρια ευθύνη της ιταλικής επίθεσης κατά της Ελλάδος, ανήκει στον τότε υπουργό των εξωτερικών της Ιταλίας, και γαμπρό του Μουσολίνι, τον κόμη Γκαλεάτσο Τσιάνο: «…Από το ίδιο το ημερολόγιό του, προκύπτει ότι ο Τσιάνο είναι εκείνος που συνέλαβε πρώτος την ιδέα για κατάληψη της Ελλάδος… Κατά τη σύσκεψη, εξ άλλου, της 15ηςΟκτωβρίου 1940, στην οποία απεφασίσθηκε η επίθεση εναντίον μας, ο Τσιάνο όχι μόνο συνηγόρησε, αλλά και έσπευσε να πει, απαντώντας στο ερώτημα του Μουσολίνι ποια είναι η ψυχολογική κατάσταση του ελληνικού λαού: Υπάρχει σαφής διάσταση μεταξύ του λαού και της ιθύνουσας πολιτικοστρατιωτικής τάξεως, η οποία διατηρεί στη χώρα αγγλόφιλο πνεύμα. Η τάξη αυτή είναι πάρα πολύ μικρή, ενώ ο υπόλοιπος πληθυσμός αδιαφορεί για όλα τα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης και της εισβολής μας» (πηγή: «Ο Μουσολίνι και η Ελλάδα» - Ιωάννη Γκίκα). Επίσης «…Ίσως ο Χίτλερ ήταν αυστηρός με τον Τσιάνο, διότι εγνώριζε ότι αυτός ήταν ο πραγματικός εμπνευστής της εκστρατείας κατά της Ελλάδος» (πηγή: «Μεταξάς- Χίτλερ» - Α. Βελιάδη). Είναι, λοιπόν, αναμφισβήτητο το γεγονός ότι ο Τσιάνο έπεισε τον Μουσολίνι, χρησιμοποιώντας παραπλανητικές πληροφορίες, ότι η επίθεση στην Ελλάδα θα ήταν ένας σύντομος και υγιεινός περίπατος για τα ιταλικά στρατεύματα. Τι ρόλο έπαιζε ο Τσιάνο; Το 1943 αποκαλύφθηκε ότι ήταν πράκτορας των Άγγλων και εκτελέστηκε!

Πραγματικά, οι μόνοι που είχαν συμφέρον από το άνοιγμα ενός νέου μετώπου στα Βαλκάνια ήταν οι Άγγλοι. Οι οποίοι Άγγλοι «…ήταν τόσο βέβαιοι για την εκδήλωση ιταλικής επίθεσης κατά της Ελλάδος, ώστε στις 27 Αυγούστου είχαν ήδη ετοιμάσει σχέδιο διαγγέλματος του Βασιλέως της Αγγλίας που θα απευθυνόταν προς τον ελληνικό λαό, ευθύς ως θα εκδηλωνόταν η ιταλική εισβολή» (πηγή: «Μεταξάς-Χίτλερ» - Α. Βελιάδη). Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από τα ίδια τα αρχεία του Φόρεϊν Όφφις, που αποχαρακτηρίστηκαν 30 χρόνια μετά. Αναφέρει σχετικά τα αρχεία: «Οι Άγγλοι προβλέπουν τα πάντα κι έχουν ετοιμάσει από τον Αύγουστο διάγγελμα του βασιλέως των προς τον ελληνικό λαό που θα διαβαστεί την ημέρα της ιταλικής επιθέσεως κατά της Ελλάδος» (πηγή: «Τα μυστικά αρχεία του Φόρεϊν Όφφις» - εκδ. «Πάπυρος» -1971). Μάλιστα, στην επομένη σελίδα (121) του παραπάνω βιβλίου δημοσιεύεται ολόκληρο το διάγγελμα, με τον τίτλο «Σχέδιον μηνύματος του βασιλέως προς τον ελληνικόν λαόν επί τη εκρήξει του πολέμου μετά της Ιταλίας»! Πως ήταν τόσο βέβαιοι οι Άγγλοι για την ιταλική επίθεση εναντίον μας; Τι κάνει… νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

Γιατί, όμως, οι Άγγλοι ετοίμαζαν διάγγελμα από τον Αύγουστο; Μήπως οι Ιταλοί ήταν έτοιμοι για επίθεση από τότε, αλλά κάποιος τους εμπόδισε; Την επομένη του τορπιλισμού της Έλλης, ο Ιταλός πρεσβευτής στο Βερολίνο καλείται στο γραφείο του Χίτλερ για να δώσει εξηγήσεις. Ο Ιταλός πρέσβης, σχεδόν τρέμοντας από τον φόβο του, δικαιολογεί τον τορπιλισμό ως εξής: «ήταν μια προληπτική πράξη για να προληφθεί τυχόν αποβίβαση γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα» (πηγή: Knox, Mac Gregor, «Mussolini Unleashed 1939-1941», εκδ. Cambridge University Press). Ο Χίτλερ διαμηνύει στον Τσιάνο την επιθυμία του «για ειρήνη στα νότια σύνορα της Γερμανίας» (πηγή: ό. π.). Όπως αναφέρει ο Τσιάνο στο προσωπικό του ημερολόγιο, στις 17 Αυγούστου ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Ρίμπεντροπ, συναντήθηκε με την σειρά του με τον Ιταλό πρεσβευτή και του ξεκαθάρισε πως η Γερμανία ήταν αντίθετη με τα ιταλικά σχέδια για επίθεση σε Γιουγκοσλαβία και Ελλάδα. Έτσι, τελειώνει άδοξα η πρώτη απόπειρα του Τσιάνο. Ωστόσο, οι Άγγλοι δεν πετούν το διάγγελμα. Είναι σίγουροι πως θα το χρειασθούν στο άμεσο μέλλον…

Εν τω μεταξύ, ένα καινούργιο πρόβλημα, εσωτερικής φύσεως, προέκυψε για τους Βρετανούς στα τέλη Αυγούστου του 1940. Μέχρι τον Ιούνιο του 1939 είχαν πρεσβευτή στην Αθήνα τον Ουάτερλόου. Αυτός, εξέφραζε –προφανώς κατόπιν σχετικής εντολής της βρετανικής κυβερνήσεως- την πλήρη αντίθεσή του με το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, γεγονός που είχε προκαλέσει τριβές στις ελληνο-βρετανικές σχέσεις και έντονη ενόχληση του Μεταξά. Τον Ιούνιο του 1939, όταν οι Βρετανοί αποφάσισαν να παρασύρουν στο παιχνίδι την Ελλάδα, αντικατέστησαν τον δύστροπο πρεσβευτή τους με τον Πάλαιρετ, ο οποίος πήρε εντολή να είναι υπέρ του δέοντος φιλικός με την κυβέρνηση Μεταξά. Όμως, ο Πάλαιρετ, πιθανώς από φιλελληνισμό, στα τέλη Αυγούστου του ’40, κι ενώ η ιταλική εισβολή φαινόταν να έρχεται, άρχισε να πιέζει την κυβέρνησή του για την παροχή βρετανικών εγγυήσεων προς την Ελλάδα, που οπωσδήποτε θα απέτρεπαν την ιταλική επίθεση: «Η διεθνής γνώμη σίγουρα περιμένει από μας να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, την οποία σε αντίθεση με άλλες χώρες για τις οποίες εγγυηθήκαμε, έχουμε τώρα τη δυνατότητα να βοηθήσουμε. Το γόητρό μας και η δημοτικότητά μας εδώ είναι τόσο υψηλά ώστε θα ήταν τραγικό να χαθούν όλα αυτά εξαιτίας της αδυναμίας μας να ανταποκριθούμε όσο μπορούμε στο κάλεσμα της Ελλάδος την ώρα αυτή που έχει ανάγκη» (πηγή: αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του Foreign Office, υπ’ αριθμόν 371/24917/R7278, 24ης Αυγούστου 1940). Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εκνευρίζεται με την αφέλεια του πρεσβευτή του, που προφανώς δεν είναι ενήμερος του παρασκηνίου και των πραγματικών σχεδίων της Βρετανίας για την Ελλάδα και του απαντά αμέσως με το ακόλουθο τηλεγράφημα: «Λυπούμεθα που αδυνατούμε να ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση υποσχόμενοι βοήθεια… Αν η Ιταλία είναι πραγματικά αποφασισμένη να πολεμήσει είναι προς το συμφέρον μας να εμπλακεί σ’ έναν βαλκανικό πόλεμο με όλες τις αβεβαιότητες και τις περιπλοκές που αυτό συνεπάγεται, ειδικότερα τώρα που σχεδιάζει την επίθεση στην Αίγυπτο» (πηγή: F.O. 371/24917/R7225, 24 Αυγούστου 1940).

Εν τέλει, ο Τσιάνο επιτυγχάνει να πείσει τον Μουσσολίνι, κι έτσι στις 13 Οκτωβρίου ο Μπαντόλιο λαμβάνει εντολές να προετοιμάσει την επίθεση κατά της Ελλάδος για τα τέλη του μηνός, σε εφαρμογή (αλλά με κάποιες αλλαγές) του σχεδίου επιθέσεως του Αυγούστου (της ματαιωθείσης από τον Χίτλερ επιθέσεως). Έτσι, στις 15 Οκτωβρίου, έγινε σύσκεψη των Μουσσολίνι και Τσιάνο με τον στρατάρχη Μπαντόλιο και τους στρατηγούς Σοντού, Ροάττα, Τζακομόνι, προς τους οποίους παρουσιάστηκε το νέο σχέδιο επιθέσεως. Ο Μπαντόλιο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του κι ο Τσιάνο έσπευσε να τον καθησυχάσει, λέγοντάς του πως η στιγμή για την επίθεση είναι η πιο κατάλληλη, καθώς η Ελλάδα είναι απομονωμένη, καθώς ούτε η Τουρκία ούτε η Γιουγκοσλαβία θα προστρέξουν προς βοήθειά της, ενώ σε περίπτωση εμπλοκής της Βουλγαρίας, αυτή θα είναι με το μέρος της Ιταλίας. Επιπλέον, του κατέστησε βέβαιο ότι παρά την αισιοδοξία των Ελλήνων δεν αναμένεται να υπάρξει καμία έμπρακτη βοήθεια εκ μέρους της Βρετανίας.

Κάπως έτσι, λοιπόν, εφαρμόζοντας εντέχνως την γνωστή πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», οι Βρετανοί «φίλοι» και «σύμμαχοί» μας ώθησαν τους Ιταλούς να μας επιτεθούν, εμπλέκοντας την Ελλάδα στον Β΄Π.Π., την μεγαλυτέρα ανθρωποσφαγή του αιώνος, με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα. –

Γ. Δημητρακόπουλος
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Π. Φάληρο – Αθήναι

ΣΕΙΣΜΟΣ στα εγκαίνια της Τ.Ο. Ν. Προαστίων... Πλήθος κόσμου χειροκρότησε τον ιερέα που ΠΑΡΟΤΡΥΝΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να συνεχίσει τον αγώνα της δείχνοντας πως ο κλήρος κι ο πιστός Λαός είναι στο πλευρό μας


Εκατοντάδες Εθνικιστές κατέκλυσαν την Λεωφόρο Ποσειδώνος στα εγκαίνια των γραφείων Τ.Ο. Χρυσής Αυγής Νοτίων Προαστίων, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς που λασπολογούν το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα.


Όταν άλλα απο-κόμματα, δεν μπορούν να γεμίσουν ΟΥΤΕ την αυλή του σπιτιού τους, Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κλείνει την Ποσειδώνος...Δευτεριάτικα και με βροχή...!!!!!
Στο μήνυμα συμπαράστασης του ιερέα που τέλεσε τον αγιασμό στην Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων στον Άλιμο, απάντησε με θέρμη ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο ιερέας προέτρεψε τα μέλη και τους φίλους της Χρυσής Αυγής να συνεχίσουν τον Αγώνα για την Πατρίδα, την Θρησκεία και τα Ιδανικά μας κόντρα στην κρίση αξιών που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία. 

Ο Συναγωνιστής Ηλίας Κασιδιάρης από την πλευρά του σχολίασε πως θλιβόμαστε όταν ο Αρχιεπίσκοπος πολιτικολογεί και επιτίθεται εναντίον της Χρυσής Αυγής. Ο κλήρος όμως προτρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα. O κλήρος κι ο πιστός Λαός είναι στο πλευρό μας.

Η υποστήριξη αυτή μας δίνει δύναμη σε αυτήν την Εθνική πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει.http://xryshayghnp.blogspot.gr/

Ἀρκεῖ ἕνα δικό σου βῆμα…Ένα βήμα. Τόσο απέχουμε εσύ κι εγώ από την καλοσχεδιασμένη καταστροφή που μας ετοίμασαν. Μα, ένα βήμα μπορεί να γίνει και το ξεκίνημα για την λευτεριά μας. Προς τα πού θα βαδίσουμε το λοιπόν; Εκεί που μας πηγαίνουν ή εκεί που εμείς θέλουμε να πάμε;
Ένα βήμα. Τόσο χρειάζεται για να κινήσουμε να ξαναβρούμε το χαμόγελό μας, να ξαναβρούμε τα ιδανικά μας, να ξαναβρούμε τον εαυτό μας. Μόνο ένα βήμα μας χωρίζει από τον θάνατό μας, μόνο ένα βήμα μας ξαναδίνει τη ζωή που μας έκλεψαν…

Κάνε το βήμα και πάρε για όπλο σου μια προσευχή. Δικός σου ο δρόμος, δικός σου ο πόλεμος, δική σου και η χαρά της νίκης. Εσένα διάλεξε ο μισερός για να παλέψει και ξέρεις το γιατί. Και σε ετούτο τον πόλεμο η νίκη σε προσμένει. Και δεν θα είναι εύκολη, γιατί κανένας πόλεμος δεν είναι εύκολος.
Ένα βήμα. Σκέψου πόσο κοντά είσαι στο να σε βάλουν σε μια ανοιχτή φυλακή και να σου στερήσουν όλα εκείνα που σου χαρίστηκαν από τον Δημιουργό σου.
Ένα βήμα. Που αν το κάνεις θα δεις το χέρι Του να απλώνεται για να σε βοηθήσει. Θα δεις το μεγαλείο και το φως που παλεύουν οι δαίμονες ετούτοι να σου κρύψουν, για να σε συνθλίψουν με την δική σου θέληση…
Ένα μονάχα βήμα μπορεί να σε στείλει στο φως που αποζητάς και να σε λευτερώσει ή και να σε ρίξει στα σκοτάδια που οι βιαστές της λογικής, οι άρπαγες και υποχθόνιοι ετοίμαζαν χρόνια πολλά τώρα.
Κάνε το βήμα αυτό, για να σταθείς στα πόδια σου. Να σηκωθείς όρθιος και να τρέξεις, να απαιτήσεις να πάρεις πίσω όλα εκείνα που σου πήραν οι δαίμονες ετούτοι.
Ετούτο το βήμα, θα σου δώσει την περπατησιά εκείνη, που ετούτοι οι μισεροί τρέμουν.
Ετούτο το βήμα θα σου δώσει την λάμψη εκείνη, που θέλουν να σου κλέψουν.
Ετούτο το βήμα είναι η δική σου αρχή, για να ξεφύγεις από την μέγγενη του θανάτου που σου ετοιμάζουν…
Κάνε το βήμα και θα σκορπίσουν οι δαίμονες που γιόμισαν τον ουρανό και σε σκιάζουν, που κρύβουν το φως και φέρνουν το μαύρο στην ψυχή σου.
Κάνε το βήμα για να βρεις τον δρόμο εκείνο που ορίστηκες να διαβείς για να μπορέσεις να δοξάσεις και να δοξαστείς.
Κάνε το βήμα, λοιπόν. Σήκω όρθιος και ξεκίνα. Επιλέχθηκες επειδή δεν είσαι κιοτής. Επιλέχθηκες γιατί η ράτσα σου πάντα έκανε εκείνο το βήμα που οι καιροί απαιτούσαν. Αν δεν μπορείς, μέριασε, για να περάσουν οι γενναίοι. Κι εσύ δίπλα τους γίνε βοηθός τους στην μεγάλη μάχη που σιμώνει. Κι αν δεν μπορείς ούτε βοηθός τους να γίνεις, κάμε την προσευχή σου για εκείνους που θα βγούνε μπροστά για να παλέψουν στο όνομά Του και για την δική σου ψυχή. Γιατί, σε ετούτο τον πόλεμο θα παλέψουμε όχι για εκείνα που βλέπουμε, αλλά για όλα εκείνα που μόνο τα μάτια της ψυχής θωρούν.
Κάνε το βήμα και ξεκίνα για εκεί που εσύ θέλεις. Γιατί αν δεν το κάνεις, αν δεν ξεκινήσεις, θα μείνεις εδώ, χαμένος στα σκοτάδια που χτίζουν ολόγυρά σου, ηττημένος, επειδή δεν έδωσες ποτέ την μάχη για να λευτερωθείς.
O δρόμος ετούτος εσένα περιμένει.
Και θα τον περπατήσεις, είτε όρθιος είτε αλυσοδεμένος…
Ξεκίνα, λοιπόν και θά βρεις κι άλλους που θα σταθούν δίπλα σου σε ετούτο τον δρόμο…
Σκέψου πως σαν έρθει η στιγμή του μεγάλου αποχαιρετισμού, θα μπορείς να κοιτάξεις γύρω σου την κληρονομιά που σου δόθηκε και που την αφήνεις ανέγγιχτη και καλά προστατευμένη. Θα μπορείς να φύγεις ήσυχος πως στάθηκες όρθιος και δεν έχασες στον πόλεμο που επιλέχθηκες να ζήσεις.
Σε ετούτο τον πόλεμο με τους δαίμονές σου και με τους μισερούς δούλους του μαύρου, θα ξέρεις πως και αν λύγισες στο τέλος νίκησες και η κληρονομιά σου θα στέκει πια στα χέρια εκείνων που έρχονται.
Έτσι, θα μπορέσεις ήρεμα να τους πεις πως μπορούν να κοιτάξουν ολόγυρα και να δουν όσα τους ανήκουν, όλα εκείνα για τα οποία πάλεψες και κράτησες για τους επόμενους, που έρχονται μετά από εσένα…

ΔΗΜΑΡ: Οι Έλληνες πολέμησαν το ’40 κατά του… ρατσιστικού μίσουςΤι άλλο θα ακούσουμε ακόμη; 
Το ότι οι πρόγονοί μας πολέμησαν το ’40 «κατά του φασισμού και του ναζισμού» (υπό το «φασιστικό» καθεστώς της 4ης Αυγούστου…) το’ χουμε ξανακούσει. Είναι το μόνιμο ρεφρέν των κομμουνιστών παραχαρακτών της Ιστορίας μας. Αλλά ότι πολέμησαν και το… «ρατσιστικό μίσος», ε, αυτό ομολογουμένως πρώτη φορά το ακούμε. «Δράστες» οι… μετακομμουνιστές (και… μετα-ορφανά του Τσαουσέσκου) της ΔΗΜΑΡ. Ιδού το σχετικό μήνυμά τους για την 28η Οκτωβρίου:
«Το Όχι του 1940 είναι το Όχι του σήμερα στην αδράνεια, στην οπισθοδρόμηση και στην καθήλωση της Ελλάδας στο χθες. Είναι ΟΧΙ στο φασισμό, το ναζισμό και το ρατσιστικό μίσος.
Η εθνική επέτειος «βρίσκει τη χώρα μας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, με την κοινωνία να δοκιμάζεται σκληρά. Τώρα είναι η ώρα για να υπάρξουν οι πολιτικές εκείνες που θα οδηγήσουν τη χώρα στη διέξοδο και θα προστατεύσουν τους πολίτες».
Καϋμένε παππού που σκοτώθηκες στη μάχη τον Δεκέμβριο του ’40. Και που να ’ξερες ότι πολεμάς για την… πολυπολιτισμική κοινωνία και για την αρμονική συμβίωση με τους… Πακιστανούς, τους… Μπαγκλαντεσιανούς, τους… Αφρικανούς κ.λπ. 
Αμαλία Κουτσαβίτη..http://neadeksia.wordpress.com

Στο « Βig Brother» οἱ Ἕλληνες λόγω… λαθρομεταναστεύσεως!


Στο « Βig Brother» οι Έλληνες λόγω... λαθρομετανάστευσης!

Ηλεκτρονικό φακέλωμα του Έλληνα πολίτη επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Ένωση επικαλούμενη το πρόσχημα εξάλειψης της λαθρομετανάστευσης που αποτελεί μάστιγα για τη χώρα και όχι μόνο.
Η Ε.Ε έθεσε το ζήτημα της εγκυρότητας των ελληνικών ταυτοτήτων με αφορμή τις χιλιάδες πλαστές ελληνικές ταυτότητες που βρίσκονται στα χέρια μεταναστών που προέρχονται από οικονομικά εξαθλιωμένες χώρες.
Για το λόγο αυτό υποδείχθηκε στην ελληνική πλευρά η αλλαγή των στοιχείων αλλά και της μορφής του σημερινού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, ώστε να καθίσταται αδύνατη η πλαστογράφησή της.
Συγκεκριμένα, ζήτησαν να είναι αναγνωριστικό στοιχείο ενός Έλληνα πολίτη, εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα που έχει καταργηθεί, η ίριδα του ματιού του. Επίσης, σε αυτή θα προστεθεί μία ηλεκτρονική πλακέτα (τσιπ) που θα είναι συμβατή με τα ψηφιακά συστήματα των αστυνομιών της ΕΕ.
Κοινοτικοί αξιωματούχοι απαίτησαν από τους Έλληνες ομολόγους τους να εκδώσουν νέες ταυτότητες που θα θυμίζουν πιστωτικές κάρτες, στις οποίες θα καταχωρούνται: το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, η ίριδα των ματιών, τα δακτυλικά αποτυπώματα, η οικογενειακή κατάσταση, το επάγγελμα, ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, η ομάδα αίματος και ο τόπος κατοικίας.
Η Ευρωπαική ένωση ζήτησε ακόμη τη «χαρτογράφηση» όλων των αλλοδαπών που εισέρχονται νόμιμα ή παράνομα στη χώρα μας και τη δημιουργία μιας κεντρικής βάσης δεδομένων, όπου θα καταχωρούνται τα στοιχεία τους, προκειμένου να εντοπισθούν άτομα που ανήκουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις .
Πρόκειται αναμφίβολα για ένα δύσκολο εγχείρημα, αφού δεν είναι λίγοι οι μετανάστες που στερούνται ακόμη και των επίσημων εγγράφων (διαβατήριο, πιστοποιητικό γέννησης κ.α.) που να πιστοποιούν την ταυτότητά τους.
Οι περισσότεροι δε, δηλώνουν Παλαιστίνιοι ή Αφγανοί, ενώ προέρχονται από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές ή τις χώρες του Μαγκρέμπ. Σύντομα μάλιστα, θα μεγαλώσει ο «μεταναστευτικός» πονοκέφαλος για τις αρμόδιες αρχές, καθώς η Ελλάδα πρόκειται να δεχθεί τουλάχιστον 20.000 Σύριους πρόσφυγες. Οι τελευταίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι σαλαφιστές, ένα από τα πιο ακραία κινήματα του Ισλάμ, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την εθνική ασφάλεια, ειδικά όταν υπάρχει ήδη στη χώρα άγνωστος αριθμός εξτρεμιστών και εν υπνώσει ακραίων πυρήνων αποτελούμενοι από φονταμενταλιστές ισλαμιστές. (newsbomb)
πηγή

Ο Ευ. Βενιζέλος υμνεί από… κεκτημένη ταχύτητα το καθεστώς της 4ης ΑυγούστουΜήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου απέστειλε και ο (συνήθως φλύαρος…) αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος:
«Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε την Ελλάδα που δικαιούται να είναι υπερήφανη, την Ελλάδα που έχει αποδείξει ιστορικά πως γνωρίζει τι σημαίνει εθνική κυριαρχία και εθνική αξιοπρέπεια. Αυτές οι επέτειοι έχουν να πουν κάτι πολύ σημαντικό σε εμάς, τους σημερινούς Έλληνες. Μας παροτρύνουν να είμαστε ενωμένοι, υπεύθυνοι και διορατικοί γιατί εμείς είμαστε οι διαμορφωτές του μέλλοντός μας και του μέλλοντος των παιδιών μας. Και γιατί η γνώση του παρελθόντος μας και η συνείδηση της Ιστορίας διδάσκει τον τρόπο για να διαμορφώσουμε το αύριο της χώρας μας. Και ασφαλώς, το ύψιστο δίδαγμα της επετείου αυτής είναι πως μόνο μέσα από την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας: να βγούμε από την κρίση και να κερδίσουμε το στοίχημα της αναγέννησης της χώρας μας».
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον… παπατρέχα αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, το 1940, επί των ημερών της εθνικής κυβερνήσεως του Ι. Μεταξά και της 4ης Αυγούστου, στην Ελλάδα υπήρχε «πολιτική σταθερότητα, κοινωνική συνοχή και εθνική ενότητα», γι’ αυτό πετύχαμε το στόχο μας και γράψαμε το Έπος του ’40. Πως του… ξέφυγε αυτό του «αντιφασίστα» Βενιζέλου; Η Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει!
Αμαλία Κουτσαβίτη..http://neadeksia.wordpress.com

Προκαλεί ο Μπουτάρης: «Χουντικό καρακιτσαριό» η αναπαράσταση της απελευθέρωσης της ΘεσσαλονίκηςΣυνεχίζει να κάνει καλά αυτό που ξέρει πολύ καλά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης: να προκαλεί θίγοντας τα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού.
Σήμερα το πρωί, εμφανίστηκε στο κανάλι των –κατά Καραμανλή «νταβατζήδων»- (mega) και χαρακτήρισε «χουντικό καρακιτσαριό» την επίσημη εκδήλωση για την αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης: «Η εκδήλωση διοργανώθηκε ερήμην των τοπικών αρχών. Το υπουργείο, οι σύμβουλοι του υπουργού, αγνόησαν τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μόνο επί χούντας γίνονταν τέτοιες αναπαραστάσεις…»
Αυτός είναι ο θαυμαστής του σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ και της «εβραϊκής κληρονομιάς της πόλης»!
Μέχρι που να τον «μαζέψει» ο λαός της Θεσσαλονίκης –δυστυχώς αργούν οι δημοτικές εκλογές- υπάρχει κάποιος άλλος να το κάνει αυτό επειγόντως; Έστω κι ένας απλός γιατρός (εννοείται ψυχίατρος…);http://neadeksia.wordpress.com

Ο Αβραμόπουλος στην…Κόκκινη Μηλιά!

Δείτε πώς το ανήμερο λιοντάρι του ελληνέζικου ΥΠ.ΕΞ. τσάκισε τους Τούρκους και αφού τους κυνήγησε από βραχονησίδος εις βραχονησίδαν ως νέα Μπουμπουλίνα, τους πέταξε πέρα από τα βάθη της Ανατολίας!


Σας λέγαμε χτες ότι από το ημέτερον ΥΠ.ΕΞ. γενικά (ως και από το συγκεκριμένο άτομο που παριστάνει αυτή τη στιγμή τον επικεφαλής του ειδικότερα) δεν αναμέναμε και πολλά. Και απλώς σκεφτήκαμε ότι ίσως να υπήρχε τη φορά αυτή μία παραπάνω ελπίδα για κάπως πιο…αξιοπρεπή αντίδραση από τις συνήθεις (με τα γνωστά πλέον διαβήματα διαμαρτυρίας, με τα οποία γελάμε εμείς, οπότε φανταστείτε τι γέλια – μέχρι λιποθυμίας – ρίχνουνε οι Τούρκοι). Και τούτο βεβαίως, λόγω της εκκωφαντικά αποκαλυπτικής συγκεκριμένη ιστορίας με τον Πομάκο ιμάμη και της δημοσιότητας που πήρε (οδηγώντας μέχρι και σε ερώτηση στη Βουλή από 12 κυβερνητικούς βουλευτές).

Ε, αυτή τη φορά λοιπόν διαψευσθήκαμε πανηγυρικά – και ως εκ τούτου ζητούμε ταπεινά συγγνώμη! Γιατί; Μα γιατί η ελπίδα τη φορά αυτή δεν ήταν καθόλου φρούδα και αυτό μάλιστα αποδείχθηκε με τρόπο εξαιρετικά εμφατικό. Τρομακτικά αποφασιστική, άμεση και δυναμική υπήρξε στ’ αλήθεια η απάντηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου (και απορούμε δηλαδή για όλους εκείνους τους κακοήθεις που τον αποκαλούν ακόμη και σήμερα «κύριο Τίποτα», «μηδενικό», «αδειανό πουκάμισο», κλπ). Σε ανακοίνωση λοιπόν που εκδόθηκε χτες από το ΥΠΕΞ, αναφέρεται με τον πλέον ξεκάθαρο, ρητό και κατηγορηματικό τρόπο πως «όταν ένας Ιμάμης διορισμένος σύμφωνα με το νόμο της Ελληνικής Πολιτείας…δηλώνει δημόσια ότι απειλείται…και επιλέγει τη νομική οδό για να αντιμετωπίσει τις απειλές και τη διαπόμπευσή του, ως «εγκάθετου της Ελλάδας και προδότη», από συνεργάτη του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, υπάρχει ζήτημα και πρέπει να ξεκαθαρισθεί άμεσα. Ειδικότερα και από το γεγονός, ότι καταγγέλλεται για ανάμειξη και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή».

Θα ανατριχιάσατε όλοι, φαντάζομαι, από εθνική υπερηφάνεια για τη μεγαλειώδη απάντηση του νέου Λεωνίδα (σ.σ. στην 2η φωτό τον βλέπετε και με τον πολιτευτή της ΝΔ Ροδόπης Ιμάμογλου – ναι, αυτόν που στην προσωπική σελίδα του στο facebook έχει φωτογραφίες του Κεμάλ και τη σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης»)! Την ώρα που ένας Έλληνας πολίτης απειλείται προκλητικότατα μέσα στην ίδια την Ελλάδα, επειδή δενθέλει να προσκυνάει την Τουρκία και τους χαφιέδες της και οι απειλές εκτοξεύονται από ένα ξένο διπλωμάτη (εδώ κι αν μιλάμε για παραβίαση του διπλωματικού ρόλου του λεγάμενου), και την ώρα που φτάνουν στο σημείο να ζητούν μέχρι κι οι…Μιχελάκηδες στη Βουλή την απέλασή του, η συγκλονιστική απάντηση της ελληνικής πολιτείας είναι ότι… «υπάρχει ζήτημα»!

Και προσέξτε και την ακόμη συναρπαστικότερη συνέχεια. Η ίδια πολιτεία δεν ξαποστέλνει με τις κλωτσιές τον βρωμιάρη μεγαλοκοπρίτη από κει πού ’ρθε (ε, καλά, αυτό θα ήταν πολύ απλό – ως γνωστόν άλλωστε, κάθε μέρα απελάσεις Τούρκων προξένων και χαφιέδων κάνουμε στη Θράκη), αλλά αντ’ αυτού επιλέγει τη δύσκολη οδό του πλέον παράτολμου ηρωισμού και…ανακοινώνει περαιτέρω ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Πρέσβη της Τουρκίας, προς τον οποίο θα επιδοθεί επίσημο διάβημα της ελληνικής κυβέρνησης, για τον καταγγελλόμενο ρόλο του Τούρκου Γενικού Προξένου στην Κομοτηνή. Δεν είναι δυνατόν, όπως καταγγέλλεται, ενέργειες του εκπροσώπου της Τουρκίας στην Κομοτηνή καθ’ υπέρβαση των προξενικών του καθηκόντων, θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης, να προκαλούν τριβές και εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών»!

Δεν γράφουμε όμως περισσότερα από τη φασιστικά φανατική αντιτουρκική ανακοίνωση, καθώς μπορεί να μας διαβάζουν και μικρά παιδιά – και η λογοκρισία θα περικόψει ούτως ή άλλως τέτοιες σκληρές μορφές ακραίας λεκτικής βίας, σαν κι αυτήν που εξαπολύει ο ακραίος εθνικιστής Έλλην ΥΠ.ΕΞ! Έχουμε απομείνει πραγματικά άφωνοι μπροστά σε τέτοια μετωπική σύγκρουση, που κάνει κάτι Αλαμάνες και κάτι Δερβενάκια να θυμίζουν παιδικά ανέκδοτα – μη σας πω τώρα δε και για ακόμη παλιότερες αστειότητες (κάτι Θερμοπύλες, ας πούμε, κάτι Σαλαμίνες και λοιπές σάχλες)! Εκφράζουμε την αμέριστή μας συμπάθεια και αλληλεγγύη στον συμπαθή Τούρκο εν Αθήναις πρέσβη Κερίμ Ουράς για το τρομακτικό σοκ που υπέστη (δυο φορές μάλιστα, όχι μόνο δηλαδή όταν εξέδωσαν την ανακοίνωση, αλλά μετά τον κάλεσαν για να του την…επιδώσουν κι από πάνω – μα τόση απάνθρωπη βία πια!). Περαιτέρω εκφράζουμε τη συμπάθειά μας στον εν Κομοτηνή τουρκοπρόξενο Ιλχάν Σενέρ για το απερίγραπτο κακό που τον βρήκε, καθώς και στον φίλο τουρκικό λαό που ο τραμπούκος Αβραμόπουλος κόντεψε να ξωπετάξει κλωτσηδόν πέρα από την Κόκκινη Μηλιά. Όσο για τον ίδιο τον αξιότιμο κύριο ΥΠΕΞ του δηλώνουμε επίσης την αμέριστη συμπαράστασή μας (για το παρ’ ολίγον σκίσιμο του καλσόν του)! Τήνελλα, Καλλίνικε! Τήνελλα και αιέν αριστεύειν!
proxeneio-stop

Σφυροκοπούνται πόλεις της ΣυρίαςΣφοδρές μάχες στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό του Γιαρμούκ

Την πόλη Μάαρετ αλ Νούμαν, που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, σφυροκόπησαν συριακά αεροσκάφη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι.....
πολίτες, ανάμεσά τους παιδιά, δήλωσαν μέλη της αντιπολίτευσης στην περιοχή αυτή.

Βίντεο δείχνει άνδρες να απομακρύνουν το άψυχο σώμα ενός νηπίου από κτίριο που ισοπεδώθηκε σε μια βόρεια γειτονιά της Μάαρετ αλ Νούμαν, 300 χλμ. βόρεια της Δαμασκού, που βομβαρδίζεται από αεροπορικές και χερσαίες δυνάμεις, αφότου οι αντάρτες πήραν τον έλεγχό της πόλης τον περασμένο μήνα. Το περιεχόμενο του βίντεο δεν επαληθεύτηκε από ανεξάρτητη πηγή.

Η συριακή αεροπορία βομβάρδισε επίσης θέσεις ανταρτών στα περίχωρα της πόλης Χομς στην κεντρική Συρία σε μια προσπάθεια να σπάσει την πολιορκία από αντάρτες μιας στρατιωτικής βάσης στην οποία υπάρχουν δεκάδες στρατιώτες, ανακοίνωσαν στελέχη της αντιπολίτευσης.

Δύο αντάρτες σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν στο χωριό αλ Μουμπαρκίγια, 6 χλμ. νότια της Χομς, σε πέντε αεροπορικές επιδρομές στην τοποθεσία αυτή όπου αντάρτες πολιορκούν στρατιωτική εγκατάσταση, είπαν ακτιβιστές. Πηγές της αντιπολίτευσης είπαν ότι η θέση αυτή χρησιμοποιείτο για τον βομβαρδισμό μουσουλμανικών σουνιτικών χωριών κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, σύμφωνα με ΑΜΠΕ.

Δεν υπήρξαν πληροφορίες για απώλειες του συριακού στρατού στη μάχη που σημειώθηκε ύστερα από την τετραήμερη εκεχειρία που είχε ζητήσει ο διεθνής απεσταλμένος Λαχντάρ Μπραχίμι με την ευκαιρία της γιορτής Έιντ αλ Άντχα και η οποία πολλές φορές παραβιάστηκε στις λίγες ώρες που τελικά διήρκησε. Η μουσουλμανική γιορτή τελείωσε χθες με κύμα αεροπορικών επιδρομών σε σουνιτικές περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Ανταλλαγές πυρών και συγκρούσεις σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα.