Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Στον πόλεμο για την ανάσχεση της Χρυσής Αυγής και οι ΕβραίοιΣτον πόλεμο για την ανάσχεση της Χρυσής Αυγής και οι Εβραίοι
Ο τρόμος και η απελπισία των εχθρών της Χρυσής Αυγής δεν έχει όρια! Αυτή τη φορά η εβραϊκή κοινότητα Ελλάδος εξέφρασε το παραλήρημα της για την ανοδική μας πορεία και προχωρά σε ανώφελες προσπάθειες προπαγάνδας με σκοπό την εκ νέου λασπολόγησή μας. Συγκεκριμένα, ως δείγμα «δημοκρατίας» αποφάσισαν την «σωστή» διαπαιδαγώγηση των μαθητών, οργανώνοντας εκδρομές στο εβραϊκό μουσείο Ελλάδος. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θεωρούν ότι με το να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την εβραϊκή κληρονομιά θα αποφύγουν την αθρόα άνοδο της Χρυσής Αυγής και θα εκδημοκρατίσουν την νεολαία, που δυστυχώς για αυτούς φαίνεται να δίνει μεγάλα ποσοστά στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα. Επιπροσθέτως, η συνεργασία της εβραϊκής κοινότητας με την κυβέρνηση είναι τόσο έκδηλη ώστε αρχίζουν να οργανώνονται ακόμα και εκδρομές στην Ιερουσαλήμ, ώστε οι μαθητές να «εντρυφήσουν» ακόμα περισσότερο στον εβραϊκό πολιτισμό.

Μετατροπή «Τειρεσία» σε «Big Brother» όλων των Ελλήνων! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/big-brother.html#ixzz2B9K3CUNY

Η γνωστή διατραπεζική εταιρεία του «Τειρεσία» θα αναλάβει την δημιουργία μιας γιγαντιαίας λίστας με όλες τις αποταμιεύσεις και όλους τους λογαριασμούς όλων των πολιτών σε όλες τις τράπεζες, προκειμένου να γίνεται ταχύτερα το «άνοιγμα» των λογαριασμών των πολιτών και να ολοκληρώνονται σε σύντομο διάστημα οι έρευνες για τυχόν φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα» χρήματος.

Για να αντιληφθεί ο πολίτης το μέγεθος του φακελώματος, για παράδειγμα,  η γιαγιά που ανοίγει έναν λογαριασμό για τον «κουμπαρά» στο ανήλικο εγγόνι της θα μπορεί να ελεγχθεί και να φορολογηθούν οι πενταροδεκάρες για το ανήλικο εγγόνι! Ο λόγος βέβαια που καταρτίζεται αυτή  η «λίστα» με δεκάδες εκατομμύρια κατόχους τραπεζικών λογαριασμών, (το τονίζουμε ακόμα και ανηλίκων) και αποφασίσθηκε σε συνάντηση εκπροσώπων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, του υπουργείου Οικονομικών αλλά και των τραπεζών είναι για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ανοίγματος λογαριασμών πολιτών για οικονομικούς ελέγχους, όπως υποστηρίζεται για ζητήματα φοροδιαφυγής, διαφθοράς, απάτης, συμμετοχής σε εγκληματικές πράξεις κλπ.

Υπολογίζεται ότι οι τράπεζες ανοίγουν τους λογαριασμούς σε περισσότερα από 60.000 άτομα κάθε χρόνο μετά από αιτήματα που αποστέλλονται μαζικά σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα. Στόχος είναι να ελεγχθούν - με ταχύτατες διαδικασίες - λογαριασμοί για τους οποίους μπορεί να υπάρχουν υποψίες, όπως, πολιτικών, δημάρχων, κρατικών λειτουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και ιδιωτών. Η πληθώρα αυτή των αιτημάτων είχε προκαλέσει «συμφόρηση» στις τράπεζες αλλά και στις διάφορες ελεγκτικές υπηρεσίες με αποτελέσματα να καταγράφονται καθυστερήσεις που ξεπερνούσαν ακόμη και τους οκτώ μήνες από την υποβολή των σχετικών αιτημάτων.


Αυτό όμως που δεν διασφαλίζεται στη συμφωνία αυτή, είναι αυτό που προαναφέραμε! Δηλαδή, ναι μεν θα υπάρχει άμεση πρόσβαση των ελεγκτικών μηχανισμών προς όποιον θεωρείται «ύποπτος», αλλά κανείς δεν διασφαλίζει ότι όλοι μας, ….αλλά όλοι μας δεν θεωρούμαστε «ύποπτοι» …κυριολεκτικά πλέον από γεννήσεώς μας!

Η απάντησή μας προς την Παπαρήγα: Εφεδρεία του συστήματος είναι το ΚΚΕ!(Γι’ αυτό και καταρρέει μαζί του…)
Συνέντευξη τύπου έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η Γ.Γ. του καταρρέοντος ΚΚΕ, η οποία χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή και την ενότητα της αριστεράς… εφεδρείες του συστήματος. Ιδού τι είπε η Παπαρήγα:
«Το πολιτικό σύστημα μπορεί να κλείσει κάθε ρωγμή που ο λαός θα επιβάλλει με την αντεπίθεσή του, στον βαθμό που δεν εντάσσεται σε μια πολιτική ρήξης και ανατροπής, καθώς έχει εφεδρείες ακόμα στα χέρια του, όπως το νέο δίλημμα "κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ", ή να αξιοποιήσει τη Χρυσή Αυγή, ως δήθεν μια ανερχόμενη δύναμη, ή ακόμη και το λεγόμενο σύνθημα "ενότητα της αριστεράς"».
Ερωτηθείσα για το πώς μπορεί να… αξιοποιηθεί η Χρυσή Αυγή από το σύστημα, η Παπαρήγα απάντησε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκλογικά ως εξής: «αυτοί που ψήφισαν Χρυσή Αυγή να ψηφίσουν ΝΔ για να υπάρξει μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ, είτε προβάλλοντας το επιχείρημα "ενισχύστε αριστερή κυβέρνηση" για να μην δυναμώσει η Χρυσή Αυγή, άρα προοδευτικοί άνθρωποι, αριστεροί, κομμουνιστές, "ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ" για να σας γλιτώσει από τη Χρυσή Αυγή.
Αυτό το έχουμε δει και σε προηγούμενες εκλογές στη Γαλλία, το πώς αξιοποιήθηκε το κόμμα του Λεπέν για να ξαναβγεί ο Σιράκ, ο Σαρκοζί κ.λπ., αυτά είναι δοκιμασμένα σενάρια, το πώς δηλαδή χρησιμοποιείται από δυνάμεις του συστήματος, με διαφορές στη διαχείριση και στην προέλευση, για να υφαρπάξουν και να εκβιάσουν τον λαό στο πώς θα ψηφίσει».

Οι μεγαλοτραπεζίτες διεθνείς Εβραίοι έστειλαν το μήνυμά τους προς τα ευρωπαϊκά κράτη μέσω της Ελλάδας

«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Η λαϊκή αυτή ρήση πηγαίνει «γάντι» στην κατάσταση που έχει περιέλθει η κυπριακή οικονομία. Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού και καλούμε την Τρόικα για να μας δώσει το τελικό σπρώξιμο, νομιζόμενοι ότι θα τείνει χέρι βοηθείας. Η ασχετοσύνη των κυβερνώντων να διαχειριστούν τα οικονομικά του κράτους, με τις εμμονές τους στα ουτοπικά ιδεολογικά μηνύματα του Μαρξισμού, οδήγησαν την κυπριακή κοινωνία ένα βήμα πριν την αποσύνθεσή της και την κυπριακή οικονομία στο χείλος της καταστροφής. Ζητήσαμε τη βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων μας και έκαναν την εμφάνισή τους οι διεθνείς δανειστές, που δεν είναι Ευρωπαίοι. Είναι διεθνείς! Και οι διεθνείς δανειστές, που είναι οι μεγαλοτραπεζίτες διεθνείς Εβραίοι έχουν στόχους και σκοπούς, που οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν υποψιάζονται.

Οι μεγαλοτραπεζίτες διεθνείς Εβραίοι έστειλαν το μήνυμά τους προς τα ευρωπαϊκά κράτη μέσω της Ελλάδας. Με τα Μνημόνια που εξαναγκάζουν τις κυβερνήσεις να υπογράψουν, προκειμένου να πάρουν τα δάνεια, οι διεθνείς δανειστές δεν επιδιώκουν το κέρδος, όπως πολλοί νομίζουν, που εξασφαλίζεται με τον τόκο. Σκοπό τους, όπως βλέπουμε στο παράδειγμα της Ελλάδας, είναι η κοινωνική αποσύνθεση και η οικονομική εξαθλίωση των ευρωπαϊκών λαών. Οι απαιτήσεις τους προς αυτό τον στόχο οδηγούν.

Από το παράδειγμα της Ελλάδας, δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία της Κύπρου δεν πήρε τα σωστά μηνύματα. Η κυβέρνηση κάλεσε τους διεθνείς δανειστές προς βοήθεια, αλλά ταυτόχρονα οι πολιτικοί ηγέτες του τόπου διαπιστώνουν, ότι με τις απαιτήσεις της Τρόικας –που είναι απαιτήσεις των αφεντικών τους- κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία.

Οι διεθνείς δανειστές, στην περίπτωση της Κύπρου, έβαλαν στόχο το φυσικό αέριο που βρέθηκε στην κυπριακή ΑΟΖ. Η Τρόικα απαιτεί «τη συνδιαχείριση των εσόδων από το φυσικό αέριο»! Με την υπογραφή του Μνημονίου, οι διεθνείς Εβραίοι θα βάλουν «χέρι» στον φυσικό μας πλούτο. Και από ευλογημένος, βλέπω να μετατρέπεται σε κατάρα!

Η Τρόικα απαιτεί να ελέγχει τον κρατικό μας προϋπολογισμό προτού αυτός κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ακόμη την απαγόρευση υιοθέτησης φορολογικών κινήτρων από τη Βουλή και την Κυβέρνηση.

Και οι «παροικούντες εν Ιερουσαλήμ» θα έχουν αντιληφθεί, ότι οι διεθνείς δανειστές, οι «κύριοι του Χρήματος», δεν επιδιώκουν να εξασφαλίσουν ένα κέρδος (τον τόκο) από το δάνειο που θα παραχωρηθεί στην Κύπρο. Επιδιώκουν την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας! Αυτό, που δεν πέτυχαν οι ομοϊδεάτες τους το 2004, με το Σχέδιο Χάνεϋ.

Έχουμε τον ίδιο στόχο, με διαφορετικά μέσα και όργανα. Ο λαός μας θα πρέπει να πληροφορηθεί από την πολιτική ηγεσία του τις απαιτήσεις των διεθνών δανειστών, των διεθνών Εβραίων. Όπως έγινε και με το Σχέδιο Ανάν το 2004. Είμαι σίγουρος, πως αν κατανοήσει σωστά τι σημαίνουν για τα εθνικά μας συμφέροντα οι απαιτήσεις της τρόικας, τότε ο λαός μας θα ζητήσει να γίνει Δημοψήφισμα, για να αποφασίσει αυτός, ο «κυρίαρχος λαός» αν θα υπογραφεί Μνημόνιο ή όχι.

Από την άλλη, υπάρχει κανείς που να μας διαβεβαιώνει ότι με το να πάρουμε τα χρήματα από τους διεθνείς δανειστές, η Κύπρος θα ξεφύγει από την οικονομική κρίση. Κανένας, δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Η κρίση είναι ευρωπαϊκή, είναι παγκόσμια. Σε δηλώσεις του οικονομικός παράγοντας του τόπου, ανέφερε ότι και οι τράπεζες να προχωρήσουν στην ανακεφαλαιοποίησή τους, δεν είναι βέβαιο ότι θα έχουμε ανάπτυξη.

Και έχει δίκαιο. Με την οικονομική εξαθλίωση του λαού μας, μετά τη μείωση μισθών και επιβολή νέων φορολογιών, όπως απαιτούν οι Τροϊκανοί, ποιος βιοπαλαιστής θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει δάνειο από τις τράπεζες για να κτίσει π.χ. το σπίτι της κόρης του; Κανένας! Διότι, δεν θα υπάρχουν αρκετά χρήματα για να μπορεί να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα κινδυνεύσει να χάσει το ίδιο το υποθηκευμένο ανεγειρόμενο σπίτι.

Ακόμη, ποια επιχείρηση θα πάρει δάνειο για να αυξήσει την παραγωγικότητά της και για να ανοιχθούν νέες θέσεις εργασίας –όπως πολλοί αρέσκονται να το λένε.

Όταν η αγοραστική δύναμη των πολιτών μειωθεί τραγικά, μετά την εφαρμογή του Μνημονίου, για ποιο λόγο οι επιχειρήσεις θα αυξήσουν την παραγωγή τους; Ποιος θα αγοράσει τα προϊόντα τους; Σε μια τέτοια περίπτωση, οι επιχειρηματίες θα αναγκαστούν να χαμηλώσουν αισθητά τις τιμές των προϊόντων τους, που δεν θα είναι συμφέρουσες.

Πολλοί ζητούν την ανάπτυξη, για να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας. Ποιος όμως διαβεβαιώνει, ότι ο επιχειρηματίας που θα κάνει την ανάπτυξη, θα προσλάβει Ελληνοκύπριο και δεν θα προτιμήσει κοινοτικό ή από τρίτη χώρα υπάλληλο;

Γι΄ αυτό, η ανάπτυξη δεν θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας στον τόπο μας, εάν οι επιχειρηματίες δεν σκεφτούν και λίγο πατριωτικά και δεν σκέφτονται μόνο το κέρδος.

Η κατάσταση στον τόπο μας είναι τραγική. Και θα γίνει χειρότερη με την υπογραφή Μνημονίου, με τους διεθνείς δανειστές να κάνουν κουμάντο στην πατρίδα μας –αυτήν που μας άφησαν. Τη μισή την πήραν οι Τούρκοι, την άλλη μισή θα την παραχωρήσο
υμε στους διεθνείς δανειστές, τους διεθνείς Εβραίους!


romiossini

ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΡΕΛΑ ΠΑΛΙ Ο "ΠΟΠΑΥ". ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ!


papakonstantinou
Νέος, απίθανος ισχυρισμός του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου πως δεν χάθηκε τελικά η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, παρότι το είχε ο ίδιος παραδεχθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όταν είχε κληθεί να απαντήσει για αυτό!
Διαβάστε και γελάστε τις επιστολές του ανεκδιήγητου "Ποπάυ" προς τους Financial Times και τον Economist:
Επιστολή στον Economist:
Στο άρθρο σας με τίτλο "A national sport no more" σωστά γράφετε ότι ως Υπουργός Οικονομικών ήμουν εκείνος που ζήτησε την αποκαλούμενη «λίστα Lagarde» με Έλληνες κατόχους τραπεζικών λογαριασμών σε Ελβετική τράπεζα, και παρέδωσα τους 20 μεγαλύτερους (που αποτελούσαν περίπου το ήμισυ του συνόλου των καταθέσεων) στο ΣΔΟΕ για μια πρώτη διερεύνηση. Πράγματι διαπιστώθηκε ότι ήταν ύποπτοι φοροδιαφυγής, όπως αναφέρετε. Αλλά είναι εντελώς αναληθές ότι «ποτέ δεν ασχολήθηκα περαιτέρω με το θέμα». Ακριβώς το αντίθετο ισχύει, δεδομένου ότι έδωσα σαφείς οδηγίες προς την κατεύθυνση της διερεύνησης. Τις επανέλαβα κατά την παράδοση της πλήρους λίστας στο νέο επικεφαλής του ΣΔΟΕ (κάτι το οποίο επιβεβαίωσε κι ο ίδιος στην ακρόασή του στη Βουλή). Λίγο αργότερα έφυγα από το Υπουργείο μετά τον ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου. Η πληροφορία συνεπώς ποτέ δεν «χάθηκε», όπως ισχυρίζεστε, καθώς παρέδωσα όλα τα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές (και φυσικά έκτοτε έχουν διαρρεύσει και τα ονόματα έχουν δημοσιευθεί). Είναι σαφές βέβια ότι δεν έγινε σωστή διερεύνηση.

Σενάρια αποσταθεροποίησης….

Είναι γνωστό ότι το ΔΝΤ στο πέρασμά του αφήνει κατεστραμμένες οικονομίες, διαλυμένες κοινωνίες και κατακερματισμένες (συνήθως και αναξιόπιστες) πολιτικές δυνάμεις. Μέχρις, από τις στάχτες, να ανασυνταχθεί το «νέο». Προφανώς και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Το κόμμα που έφερε το μνημόνιο και το ΔΝΤ, και μόλις πριν τρία χρόνια είχε κερδίσει θριαμβευτικά τις εκλογές, σήμερα βρίσκεται στα πρόθυρα του αφανισμού καταγράφοντας μονοψήφια ποσοστά! Ο Καρατζαφέρης, που κάποτε φιλοδόξησε να αποτελέσει το «εγγυητή» συστήματος και το Συγκρότημα του Φαλήρου τον αβάνταρε προκλητικά, σήμερα είναι εκτός Βουλής και το κόμμα του μόλις που καταγράφεται στις μετρήσεις.

Δυο πρώην πρωθυπουργοί, πέρασαν στη λήθη.
Η οικονομία μας σε διάρκεια έχει πλέον ξεπεράσει ακόμα και τη μεγάλη κρίση του 1929, η ανεργία είναι στο 25%, για το 2013 προβλέπεται ύφεση της τάξεως του 4.5%, το χρέος μας αναμένεται να ξεπεράσει το 180% του ΑΕΠ, εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών καταργούνται εν ριπή οφθαλμού, ενώ η φτώχεια καλπάζει!
Και όλα αυτά, ενώ ακολουθούμε ένα πρόγραμμα ….σωτηρίας! Δηλαδή, αν ακολουθούσαμε ένα πρόγραμμα…καταστροφής, τι ..χειρότερο θα μας είχε συμβεί;
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, έδειξαν ότι η Κυβέρνηση ακροβατεί, ενώ το κενό χάσκει επικίνδυνα χωρίς δίχτυ προστασίας.
Ο Βενιζέλος δίνει έναν αγώνα προσωπικής επιβίωσης και είναι αμφίβολο, αν θα τα καταφέρει.
Ο Κουβέλης, έχει να εμφανιστεί δημοσίως δυο μέρες και απουσίασε από μια κρίσιμη ψηφοφορία επειδή …φοβήθηκε να πάρει θέση.
Στο ΣΥΡΙΖΑ ο Λαφαζάνης δηλώνει ότι δεν είναι…έτοιμοι να κυβερνήσουν! Προφανώς για αυτό κάνουν μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ, για να τους διδάξουν την ….τέχνη.
Μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό, η μόνη σταθερή δύναμη είναι η ΝΔ και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Προς μεγάλη έκπληξη όλων η Κοινοβουλευτική Ομάδα στάθηκε όρθια. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά.
Όμως, τι θα γίνει στην επόμενη ψηφοφορία;
Πόσο ακόμα οι βουλευτές μπορούν να αντέξουν την κοινωνική κατακραυγή, τις πιέσεις των συντεχνιών, τους εκβιασμούς της εγχώριας διαπλοκής, αλλά και τις πιέσεις των δανειστών για νέα μέτρα;
Όχι για πολύ, είναι αλήθεια!
Για αυτό και τις τελευταίες ώρες άρχισαν να διακινούνται ύποπτα σενάρια για πρωτοβουλίες βουλευτών από το χώρο της ΝΔ και της ευρύτερης κεντροδεξιάς για τη σύσταση νέου πόλου!
Το κακό είναι ότι τις σχετικές πρωτοβουλίες φέρονται να αναλαμβάνουν πρόσωπα κινούμενα είτε από προσωπικές πικρίες, είτε από προσωπικά και κομματικά αδιέξοδα, άρα το εύρος της κίνησής τους είναι περιορισμένο.
Μπορεί, όμως, να αποδειχθεί αρκετό για να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης, που θα οδηγούσε και στην κατάρρευση της χώρας.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το γνωστό «λόμπι της δραχμής», ποτέ δεν έχει ησυχάσει. Και δεν αναφέρομαι στα κόμματα. Εκεί ακόμα και ο Αλέξης έκανε ή προσπαθεί να κάνει …στροφή.
Αναφέρομαι στην εγχώρια ελίτ που έβγαλε τα λεφτά της έξω και πιέζει για επιστροφή στη δραχμή για να έρθει να αγοράσει φιλέτα, αντί …φακής.
Στους γνωστούς και μη εξαιρετέους κερδοσκόπους, που έχουν επενδύσει στην διάλυση του ευρώ, προσδοκώντας να αποκομίσουν ασύλληπτα κέρδη.
Τέλος, σε όλους εκείνους, που ορέγονται το ορυκτό πλούτο της χώρας και θέλουν να τον λεηλατήσουν όταν η χώρα οδηγηθεί σε πλήρη κατάρρευση.
Μέσα σ’ αυτό το γενικό κλίμα κατάπτωσης, που οξύνθηκε τις τελευταίες ημέρες, ο Πρωθυπουργός πρέπει να εξηγήσει στο λαό, με τη φωνής της ειλικρίνειας και τη δύναμη της αλήθειας, ποιες είναι οι εναλλακτικές που έχουμε μπροστά μας.
Ο απλός κόσμος εδώ και τρία χρόνια υποβάλλεται, σχεδόν αδιαμαρτύρητα, σε αιματηρές θυσίες.
Τα έχει δώσει όλα!
Για τον στρατηγικό στόχο της παραμονής μας στη ζώνη του ευρώ.
Ποιος μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια και να του πει πως όλα έγιναν για «ένα πουκάμισο αδειανό…» Ό,τι όλα πήγαν στον βρόντο;
Να σταματήσουν, λοιπόν, οι ανέξοδες ρητορείες και να καθίσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Ο κόσμος να μάθει την αλήθεια. Και αν πρέπει να υποβληθεί σε νέες θυσίες πρέπει να ξέρει, αν αξίζει τον κόπο να το κάνει.
Και οι Βουλευτές, να αρθούν στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις….
Οι περιστάσεις είναι κρίσιμες και απαιτούν υπεύθυνες συμπεριφορές….
Γιατί διαφορετικά, ας αναλάβει ο καθένας να εξηγήσει στις γενιές που έρχονται, τις σημερινές του αποφάσεις.
Παραμύθια τέλος, για όλους.
Τέτοιες ώρες βγαίνουν μπροστά οι ηγέτες….
Αδέξιος Δεξιός

ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ: ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΘΟΤΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΤΑΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ!DIMAS-BENI
Μερικοί άνθρωποι στο διάβα της ζωής τους φροντίζουν να τσαλακώσουν την ιστορία τους, τον μύθο που είχαν φτιάξει γύρω από το όνομά τους.
Ο Πύρρος Δήμας είναι μία τέτοια περίπτωση. Πριν από χρόνια έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες, σηκώνοντας στους ώμους του την μπαρα με τα εκατοντάδες κιλά σίδερο. Χρυσά μετάλλια στο στήθος και ο εθνικός ύμνος να ακούγεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, ανέβασαν ψηλά όλη την Ελλάδα.
Σήμερα, ο Πύρρος Δήμας ψηφίζοντας τα μέτρα θανάτου, (ήδη στη χθεσινή ψηφοφορία είπε «ναι σε όλα»), ρίχνει την μπάρα και τα θανατηφόρα βάρη στις πλάτες όλου του λαού. Με την ψήφο του στο Μνημόνιο 3, ο Πύρρος Δήμας θα ρίξει την χαριστική βολή στον λαό!
Αντί να σηκώσει τα βάρη υπέρ της Ελλάδας, αποφάσισε να στηρίξει τον υπεύθυνο της εθνικής καταστροφής Βενιζέλο! http://makeleio.gr

ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΜΕΝΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ > Aπέπλευσε το υπερ-καταδρομικό Moskva με 2 αρματαγωγά και 1 φρεγάτα για Αιγαίο-Συρία...

Το συριακό δράμα από το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου, όταν θα έχουν κλείσει οι κάλπες των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, φαίνεται ότι βαίνει προς κορύφωση με την επέμβαση του ΝΑΤΟ να βρίσκεται "προ των πυλών", ενώ προφανώς θα συνοδευτεί και από εισβολή της Τουρκίας. Πέρα από την αθόρυβη, αλλά πραγματική συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ (ο 6ος αμερικανικός Στόλος όπως καταγράφεται από τις κινήσεις της Σούδας, βρίσκεται σε φάση προπαρασκευής της επίθεσης ακι οι αγγλο-γαλλικοί στόλοι έχουν συνενωθεί), ίσως η πιο δηλωτική κίνηση του τι πρόκειται να ακολουθήσει έρχεται από την Ρωσία:

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό το ρωσικό πυρηνοκίνητο υπερ-καταδρομικό των 12.500 τόνων και του εντυπωσιακού οπλικού φορτίου, το περίφημο Moskva (Νο 121) της κλάσης Slava, η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, εγκαταλείπει την περιοχή αρμοδιότητας του και κατεβαίνει στην Μεσόγειο!
Η διέλευση από τα Στενά έχει προγραμματιστεί από το ρωσικό Ναυτικό για την Κυριακή 4 Νοεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη (Βόσπορος) και στις 7 Νοεμβρίου περνά τα Δαρδανέλια για να ξεχυθεί στο Αιγαίο με τελική κατεύθυνση την Α.Μεσόγειο και βέβαια αυτό μόνο συνηθισμένο δεν είναι: Ο βετεράνος νικητής του πολέμου του 2008 μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας θα συνοδεύεται από την φρεγάτα PYTILIVIY (Νο 808) κλάσης KRIVAK και δύο αρματαγωγά κλάσης Aligator το NIKOLAY FILCHENKOV (Νο 152) και το SARATOV (Νο 150).

Στο βόρειο Αιγαίο εξακολουθεί να πλέει το ρωσικό αρματαγωγό NOVOCHERKASSK, χωρίς να είναι σαφές αν θα ακολουθήσει τον στολίσκο των ρωσικών σκαφών ή θα επιστρέψει στη Μαύρη Θάλασσα.

Οπωσδήποτε έχει αρκετό καιρό που πλέει σε ελληνικές θάλασσας, τόσο στο Αιγαίο όσα και στο Ιόνιο και είναι λογικό να επιστρέψει στην Μαύρη Θάλασσα, καθώς το convoy του Moskva έχει ήδη δύο αρματαγωγά με συνολικά 700 Ρώσους πεζοναύτες και 70 τεθωρακισμένα οχήματα. Στην Συρία αυτή την στιγμή βρίσκεται μόνο το βοηθητικό πλοίο Amur στην Ταρτούς.

Η κάθοδος του Moskva, αλλά και η σύνθεση του στολίσκου, δείχνει "φασαρίες". Κατ'αρχήν είναι η πρώτη φορά που κατεβάζουν δύο αρματαγωγά ταυτοχρόνως. Έχουν ήδη περίπου 1000 πεζοναύτες και λοιπό μάχιμο προσωπικό στην Συρία. Με ακόμα 700 πεζοναύτες και την υποστήριξη του Moskva κάνεις πόλεμο. Ή εκκένωση μάχης, γιατί και αυτό είναι στο παιχνίδι. Έπειτα το Moskva δεν είναι ένα οποιοδήποτε σκάφος:

Πέρα από το εκτόπισμα, ο οπλισμός του είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός:
Βλήματα επιφανείας-επιφανείας:
• 16 (8 x 2) P-500 Bazalt (SS-N-12 Sandbox) anti-ship missiles
Αντιαεροπορικά βλήματα:
• 64 (8 x 8) S-300PMU Fort (SA-N-6 Grumble) long-range surface-to-air missiles
• 2 x 2 OSA-M (SA-N-4 Gecko) SR SAM

Πυροβόλα:
• 1 twin AK-130 130mm/L70
• 6 x 6 AK-630 αντιπυραυλικά

Τορπίλες και ανθυποβρυχιακά όπλα:
• 2 x 12 RBU-6000 ανθυποβρυχιακούς εκτοξευτές
• 10 (2 x 5) τορπίλες των 533mm

Ελικόπτερα:
1 Kamov Ka-25 ή Kamov Ka-27 Helicopter
Με 64 βλήματα της θαλάσσιας έκδοσης των S-300PMU1 δημιουργεί μια κινητή αντιαεροπορική "ομπρέλα" ακτίνας 150 χλμ. στην Α.Μεσόγειο! Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: Οι SS-N-12 Sandbox, μεταφέρουν και πυρηνικές κεφαλές...
Η κλάσης ναυπηγήθηκε στην δεκαετία του 1980, αλλά το σκάφος (ένα από τα τρία της κλάσης που υπηρετούν) έχει υποστεί δύο μείζονα προγράμματα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των συστημάτων του, ένα στην δεκαετία του 1990 που κράτησε περίπου οκτώ χρόνια και ένα πρόσφατα. Με το Moscva και τα δύο αρματαγωγά έμφορτα με πεζοναύτες και οχήματα η Ρωσία δείχνει έτοιμη για όλα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

defencenet

ΧΩΡΑ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ... ΝΕΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


ftoxeia
Στο 21,4% του πληθυσμού ανήλθε, με βάση τα εισοδήματα του 2010, ο αριθμός των νοικοκυριών της χώρας που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας και στο κατώφλι της φτώχειας, και βρίσκεται στη 2η θέση στην Ευρώπη μετά τη Βουλγαρία (ποσοστό 22,4%), ενώ η παιδική φτώχεια ανέρχεται στο 23,7%. Δηλαδή, τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 901.194 και τα μέλη τους σε 2.341.400.
Αυτό προκύπτει από τη σχετική έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), σύμφωνα επίσης με την οποία, το κατώφλι της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 6.591 ευρώ ετησίως ανά άτομο και σε 13.842 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών. Ενώ, το μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα ανέρχεται σε 12.637,08 ευρώ και το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της χώρας σε 21.590,07 ευρώ.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα:
• Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 23,7% και είναι υψηλότερος κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.
• Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε 23.6% και είναι αυξημένος κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
• Ο πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό, ανέρχεται σε 3.403.000 άτομα.
• Ο πληθυσμός που διαβιεί σε νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται λιγότερο από 3 μήνες συνολικά το έτος, ανέρχεται σε 837.300 άτομα, ενώ στο προηγούμενο έτος ανερχόταν σε 544.800 άτομα.
• Ο πληθυσμός που απειλείται από τη φτώχεια είναι κυρίως:
- Άνδρες άνεργοι (48,4%)
- Μονογονεϊκά νοικοκυριά με, τουλάχιστον, ένα εξαρτώμενο παιδί (43,2%)
- Λοιποί μη οικονομικά ενεργοί (εκτός συνταξιούχων (30%)
- Νοικοκυριά με έναν ενήλικα ηλικίας 65 ετών και άνω (29,7%)
- Μονοπρόσωπα νοικοκυριά με μέλος θήλυ (25,8%)
- Παιδιά ηλικίας 0- 17ετών (23,7%)
Οι κοινωνικές μεταβιβάσεις βοηθούν αρκετά τα φτωχά νοικοκυριά, και ειδικότερα:
• Τα κοινωνικά επιδόματα συμβάλουν στη μείωση του ποσοστού της φτώχειας κατά 3,4 ποσοστιαίες μονάδες
• Οι συντάξεις συμβάλουν στη μείωση του ποσοστού της φτώχειας κατά 20,1 ποσοστιαίες μονάδες.
• Το σύνολο των κοινωνικών μεταβιβάσεων μειώνει το ποσοστό της φτώχειας κατά 23,5 ποσοστιαίες μονάδες
• Οι κοινωνικές μεταβιβάσεις (συμπεριλαμβανομένων των συντάξεων) αποτελούν το 30,9% του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών της χώρας.
Οι συντάξεις αποτελούν ένα αξιόλογο μερίδιο του διαθέσιμου εισοδήματος, αφού αναλογούν στο 27,1% αυτού.

ΝΕΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ» ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ ΧΑΝΙΩΝΓρουσούζικη αποδεικνύεται η πανηγυρική ανακοίνωση του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ, Δένδια, για την ίδρυση νέας «αντιρατσιστικής» υπηρεσίας στην Αστυνομία. Την επομένη της ανακοίνωσης είχαμε την απόπειρα δολοφονίας με μαχαίρι ενός Έλληνα κουρέα στον Άγιο Παντελεήμονα. Χθες, μια νέα ρατσιστική επίθεση «οικονομικών μεταναστών» κατά Ελλήνων, πάλι με μαχαίρι!
Πιο συγκεκριμένα, τρεις Γεωργιανοί, ένας 30χρονος και δύο 22χρονοι, πιθανόν πιωμένοι, μπήκαν σε σουβλατζίδικο στην Κίσσαμο Χανίων και άρχισαν να ειρωνεύονται, να βρίζουν και να προκαλούν τους Έλληνες θαμώνες. Τότε, ο 45χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος τους ζήτησε να φύγουν. Οι Γεωργιανοί του απάντησαν με μαχαιριές στην κοιλιά και στον θώρακα. Ένας 24χρονος Έλληνας θαμώνας του καταστήματος, επιχείρησε να μπει στη μέση για να γλυτώσει τον καταστηματάρχη, αλλά εισέπραξε κι αυτός με τη σειρά του μαχαιριές στην κοιλιά και στον θώρακα. Ακολούθως, οι Γεωργιανοί μαχαιροβγάλτες τράπηκαν σε φυγή, για να εντοπισθούν και να συλληφθούν από αστυνομικούς λίγο αργότερα.

Μ. Χρυσοχοΐδης > Οδηγούμαστε μαθηματικά στη διάλυση

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε «αποσύνθεση» και το κλίμα παραμένει πιο τεταμένο από ποτέ, νέα «πυρά» κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Βενιζέλο, λέγοντας πως υπήρξαν «στρατηγικά λάθη που οδήγησαν σε αδιέξοδα». «Έγιναν αστοχίες στη συνολική στάση μας απέναντι στην κρίση. Έπρεπε να είμαστε πιο τολμηροί», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας τις κρίσιμες ημέρες που περνάει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε: «Για να υπάρχει μία πολιτική δύναμη πρέπει να έχει υποστηρικτές, ψηφοφόρους, ακροατήριο και κυρίως πρέπει να εκφράζει τα συμφέροντα κάποιων κοινωνικών συμμαχιών. Φαίνεται ότι όλα αυτά, αυτή τη στιγμή, δεν συντρέχουν αυτοί οι λόγοι και αυτές οι προϋποθέσεις».
Και πρόσθεσε: «Φοβούμαι ότι μαζί με τα προβλήματα και τις πιέσεις που ασκούνται στην κοινοβουλευτική ομάδα εκ των πραγμάτων λόγω της λήψης των μέτρων και της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, οδηγούμαστε μαθηματικά στη διάλυση όπως πάμε, παρά τις προσπάθειες όπως γίνονται από πολλούς από εμάς να μην οδηγηθούμε εκεί, ωστόσο φοβούμαι ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο, αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι εγώ εκείνος που θα το προσδιορίσει αυτό και είμαι πολύ ανίκανος και ανάξιος και λίγος να προσδιορίσω το μέλλον μιας ιστορικής παράταξης».

kourdistoportocali

ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΣΒΙΑ, ΣΥΖΕΙ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ - ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ!


lesvia-germanida-ufupourgos
Στο περιθώριο της επίσκεψης της Υφυπουργού Υγείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Μάρλις Μπρέντεχορστ στην Κομοτηνή, μάθαμε πως αντιλαμβάνονται οι Γερμανοί, ένας λαός παρεξηγημένος, την ερωτική απελευθέρωση των ανθρώπων.
Η Γερμανίδα υφυπουργός λοιπόν, ετών 56, απέκτησε πρόσφατα παιδί! Το παιδί γεννήθηκε με τεχνική γονιμοποίηση, καθώς σύντροφος της Μάρλις είναι γυναίκα και μάλιστα ιερέας!!! Φανταστείτε αυτό να γινόταν στην Ελλάδα; Ένας gay υπουργός, μ' έναν gay ιερέα; Όχι μόνο δεν θα μπορούσε να ήταν υπουργός ... αλλά δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στις «δημοκρατικές» κοινωνίες της Ελλάδας!
Για την ιστορία, η Υφυπουργός εκλέχτηκε με το κόμμα των Πρασίνων στην Ρηνανία – Βεστφαλία, όπου κυβερνούν με την συνεργασία των Σοσιαλδημοκρατών. Να σημειωθεί ότι η Υφυπουργός έχει ξεκινήσει την γραφειοκρατική διαδικασία, ώστε να αποκτήσει τα δικαιώματα του γονιού... (piazzadelpopollo)http://makeleio.gr

Εν όψει της δίκης, ο Ερντογάν ανακοινώνει ταξίδι στη Γάζα!

Συνεχείς είναι οι κινήσεις κλιμάκωσης στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ανησυχίες για το τι μέλλει γενέσθαι στις διμερείς σχέσεις, καθότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρούς επιπρόσθετους τριγμούς στην ασφάλεια της κρίσιμης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Κι ενώ αναμένεται η έναρξη της δίκης των Ισραηλινών αξιωματικών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του «Μαβί Μαρμαρά» όπου έχασαν τη ζωή τους εννιά Τούρκοι «ακτιβιστές», ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θεώρησε σκόπιμο να ανακοινώσει την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει ταξίδι στη Λωρίδα της Γάζας, όπου προφανώς θα συναντηθεί με την ηγεσία της Χαμάς!

Υπενθυμίζεται η τουρκική απειλή στο παρελθόν ότι τουρκικά πολεμικά πλοία θα μπορούσαν να συνοδεύσουν πλοία που θα επιθυμούσαν να προσεγγίσουν τη Γάζα, άρα θεωρητικά, εάν ο Ερντογάν αποφασίσει να τεντώσει και πολύ το σχοινί, θα μπορούσε ακόμα και να επιβαίνει σε ένα από αυτά…
Βέβαια, το πλέον πιθανό ότι πρόκειται για την εκδήλωση μιας ακόμη προκλητικής νεοθωμανικής συμπεριφοράς, καθώς στο σχετικό δημοσίευμα της «Today’s Zaman» δεν αναφέρεται καν ημερομηνία. Επίσης, πιθανό είναι η επιθυμία του Ερντογάν είναι να μην θέλει να αφήσει «ανεξέλεγκτα» τρίτα μέρη, όπως για παράδειγμα ο Εμίρης του Κατάρ, να «παίξουν μπάλα» στα πόδια του, αφού από την τουρκική συμπεριφορά αποδεικνύεται ότι οι Τούρκοι του Ερντογάν θεωρούν τους Παλαιστίνιους δικό τους «βιλαέτι»…

defence-point

ΒΕΝΤΕΤΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. "ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ" Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ.


manousakis-xrisi-augi
Ο διάσημος σκηνοθέτης Μσνούσος Μανουσάκης είναι και δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης. Όταν η Χρυσή Αυγή ζήτησε να της δοθεί η κεντρική πλατεία της πόλης για να πραγματοποιήσει εκδήλωση του κόμματος στις 17 Νοεμβρίου, ήταν κατηγορηματικά αρνητικός.
Ειδικότερα, την διαφωνία του να παραχωρηθεί στις 17 Νοέμβρη η πλατεία της Σπάρτης στη Χρυσή Αυγή για την πραγματοποίηση εκδήλωσης δωρεάν διανομής ρουχισμού και τροφίμων Έλληνες πολίτες εξέφρασε ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.

Η ιστορία ενός στρατολογημένου πράκτορα

Για τις 2 Απριλίου 2013 αναβλήθηκε να εκδικαστεί στο Εφετείο Κομοτηνής η έφεση του μουσουλμάνου Μεχμέτ Μποσταντζή, πρώην φωτογράφου στην Αλεξανδρούπολη, για την καταδίκη του το Μάιο του 2010 σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, με την κατηγορία της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας και της κατασκοπείας υπέρ της Τουρκίας. Η αναβολή έγινε λόγω της απεργίας των δικαστών. Η υπεράσπισή του, ο δικηγόρος Ξάνθης Ιωάννης Μπάρκας, αναμενόταν να επιδιώξει, αφενός, την αθώωση, αφετέρου να μην χρειάζεται να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών, καλύπτοντας σημαντική απόσταση από το Μεγάλο Δέρειο όπου ζει τώρα. Είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, αλλά αποφυλακίστηκε στις αρχές του 2011 λόγω της διάταξης για εκτέλεση κοινωνικού έργου!
Είναι αξιοσημείωτη η περίπτωση, διότι η έφεσή του εκδικάζεται μετά την αποφυλάκισή του… Και μιλάμε για κατασκοπεία. Γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1979 στο Σιδηροχώρι Έβρου (Δήμος Ορφέα) και κατά την περίοδο της σύλληψής του κατοικούσε στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης μαζί με τη σύζυγό του. Όταν αποφυλακίστηκε, πήγε στο Μεγάλο Δέρειο μαζί με τον πατέρα του, Ρηφάτ. Η δίωξή του έγινε σύμφωνα με το Άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα σχετικά με παραβίαση μυστικών της Πολιτείας και με το Άρθρο 148, 149 για Κατασκοπεία.


Η σύλληψη

Στις 27 Ιουλίου 2009, στις 16:45, ο επόπτης Επιφυλακής Ασφαλείας του Στρατοπέδου «Δημογέροντα Χατζηγιώργη» της Σαμοθράκης ενημερώθηκε από το σκοπό της κεντρικής πύλης ότι ένα αυτοκίνητο μάρκας Οpel Corsa «έκοβε βόλτες» έξω από το στρατόπεδο. Στις 19:00 το αυτοκίνητο, με αριθμό κυκλοφορίας ΕΒΗ-2274, εντοπίστηκε στο λιμάνι και μετά την έρευνα της Αστυνομίας κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα τρίποδο φωτογραφικής μηχανής, φωτογραφική μηχανή ΝΙΚΟΝ, δύο φακοί ΝΙΚΟΝ και ΤΑΜRΟΝ, ένας σουγιάς με θήκη, ένα βιβλιάριο και μία κάρτα της Εθνικής Τράπεζας, ένα πορτοφόλι με Ί 65 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο Trident, μία κάρτα μνήμης Sandisk και μία κάρτα μνήμης Pretec επιμελώς κρυμμένη κάτω από το πατά κι του οδηγού, η οποία περιείχε 300 περίπου φωτογραφίες από στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις εθνικού περιεχομένου. Στο αυτοκίνητό του, που βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, έγινε επίσης έλεγχος και, μεταξύ άλλων, βρέθηκε κινητό τηλέφωνο ΝΟΚΙΑ με τουρκική σύνδεση κινητής τηλεφωνίας.

Στις 21:00, την ημέρα της σύλληψής του, ο συλληφθείς εξέφρασε την επιθυμία να συνεργαστεί. Ενημέρωσε τους αστυνομικούς για την ύπαρξη 8 φακέλων στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, όπου βρέθηκαν φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε Αλεξανδρούπολη (Στρατόπεδο «Κανδηλάπτη»), Παλαγία (Στρατόπεδο «Καραμανίδη»), Δορίσκο, Άβαντα, Καβησό, Δίκελλα, όπως επίσης και από το Κέντρο Τεθωρακισμένων Αυλώνα.

Τι έδειξε η έρευνα

Από την έρευνα που έγινε στο κατάστημα φωτογραφικών ειδών του συλληφθέντος βρέθηκαν επίσης φωτογραφίες από τους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, φωτογραφίες παρελάσεων, από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στην περιοχή Κέχρου Ροδόπης (Πομακοχώρια), αποκόμματα εφημερίδων της Θράκης, όπως Παρατηρητής, Πολίτης της Θράκης, Ο Χρόνος, Εμπρός, σχετικά με τη μουσουλμανική κοινότητα, καθώς και φωτογραφία από ελικόπτερο της FRΟΝΤΕΧ. Κύριος στόχος του φωτογραφικού υλικού ήταν στρατόπεδα γύρω από την Αλεξανδρούπολη. Στο Δορίσκο υπάρχουν άρματα πρώτης μάχης και στον Άβαντα όλα τα πυρομαχικά. Είχε ακόμη και φωτογραφίες από παρελάσεις και την εξέδρα των επισήμων από την πίσω πλευρά, όπου φαίνονταν τα ονόματα των στρατιωτικών και άλλων επισήμων. Επίσης, είχε φωτογραφίες από το Google, με σημειωμένες τις περιοχές απ’ όπου έπαιρνε φωτογραφίες, σε βαθμό που οι αξιωματικοί να σημειώσουν ότι «έδινε τροφή για την [τουρκική] Αεροπορία».

Οι φωτογραφίες χαρακτηρίστηκαν ότι έχουν σημασία και αφορούν σε μείζονος σημασίας στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους, οι οποίοι, για να εντοπιστούν, «πρέπει να πάει ανθρώπινο μάτι». Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του στρατιωτικού με πείρα τριάντα δύο ετών ότι «το θέμα δεν είναι να με ανησυχεί αυτός που παίρνει τις φωτογραφίες, αλλά αυτός που θα τις δει», θέλοντας να τονίσει ότι για εμάς μπορεί να φαίνονται αθώες, αλλά για τον Τούρκο αξιωματικό πληροφοριών μπορούν να συμπληρώσουν το παζλ.

Η απολογία

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ανέφερε ότι είχε σπουδάσει στην Τουρκία. Στην Προύσα είχε τελειώσει το Λύκειο και στο πανεπιστήμιο στην Άγκυρα είχε σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το 2005 τελείωσε τις σπουδές του, έκανε τη στρατιωτική του θητεία και το 2006 άρχισε να σκέφτεται τι δουλειά θα κάνει.

Σύμφωνα με την εκδοχή του, η στρατολόγησή του από την τουρκική κυβέρνηση έγινε το Νοέμβριο του 2008 που επέστρεφε στην Ελλάδα και περνούσε από το Τελωνείο Ιψάλων. Του είπαν ότι το διαβατήριό του είχε ένα πρόβλημα και πήγε σ’ ένα γραφείο όπου βρίσκονταν δύο άνδρες, σαράντα με σαράντα πέντε ετών, με πολιτικά. Άρχισαν να λένε για όλη του τη ζωή και του είπαν ότι θέλουν να τους βοηθήσει. Του ζήτησαν να φωτογραφίσει κάποια στρατόπεδα. Εκείνος δεν ήθελε να μπλέξει, γνώριζε ότι είναι παράνομο αυτό και ότι απαγορεύεται. Ρώτησε ποιοι είναι και εκείνοι του απάντησαν ότι δεν τον ενδιαφέρει και αν συνεργαστεί θα περνάει καλά και θα μπαινοβγαίνει χωρίς πρόβλημα στην Τουρκία. Του είπαν ακόμη ότι «οι άνθρωποι στην Τουρκία εξαφανίζονται, βρίσκονται στα χωράφια». Ανέφερε ότι του είπαν ότι θα τον βρουν ακόμη κι αν φύγει και δεν γυρίσει στην Τουρκία.

Τελικά δέχτηκε, του είπαν ότι θα τον βρουν όταν τον χρειαστούν και του έδωσαν μια κάρτα σύνδεσης για τηλέφωνο. Ένα μήνα μετά του έστειλαν μήνυμα να είναι στο μαγαζί μια συγκεκριμένη ώρα και πέρασαν. Έρχονταν ένας ένας και όχι και οι δύο μαζί. Τους ξαναρώτησε ποιοι είναι κι εκείνοι είπαν να μην τον ενδιαφέρει και ότι καλύτερα να μην γνωρίζει. Ο ίδιος υποθέτει ότι είναι αστυνομικοί ή ειδικοί σε αυτό τον τομέα. Του είπαν να τραβήξει φωτογραφίες από τα στρατόπεδα γύρω από την Αλεξανδρούπολη και οτιδήποτε βλέπει στο δρόμο από κεραίες κ.λπ. Του έδειξαν να σημειώνει στο χάρτη αυτά που φωτογραφίζει. Σε κάποια στιγμή τον ρώτησαν πόσα χρήματα θα ήθελε για τις φωτογραφίες κάθε φορά κι εκείνος ενδεικτικά τους είπε 500 ευρώ, αλλά στην απολογία του τόνισε ότι δεν έλαβε χρήματα και ότι ποτέ δεν έδωσε τις φωτογραφίες που τράβηξε.

Συνολικά τον επισκέφθηκαν πέντ’ έξι φορές, πάντα μετά από τηλεφωνικό μήνυμα. Του έδωσαν δύο διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις οποίες, όπως είπε, δεν χρησιμοποίησε. Αυτές ήταν selimiye32@hotmail.com και selimiye32@gmail.com. Κάθε φορά τού έλεγαν ότι θα είναι η τελευταία, αλλά την επόμενη φορά τού έδιναν νέες εντολές. Εκείνος θεώρησε ότι οι φωτογραφίες που έπαιρνε δεν ήταν ιδιαίτερης αξίας για να παραβιάζουν απόρρητα της Ελλάδας. Πήγε στην Τουρκία δυο τρεις φορές. Είπε ότι, επειδή δεν είχε κανέναν γνωστό για να πάει στις ελληνικές Αρχές, γι’αυτό δεν πήγε να αναφέρει τα περιστατικά και ότι φοβόταν.

Ουσιαστικά, υποστήριξε ότι από το φόβο που του προκάλεσαν οι δύο αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης, δεδομένου ότι έχει περιουσία και συγγενείς στην Τουρκία, υποχρεώθηκε να συνεργαστεί μαζί τους. Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι προφανώς οι Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τον ήθελαν για να κάνει κάποιες άλλες δραστηριότητες κι αυτά που έκανε μέχρι τώρα ήταν προεργασία για να τον δοκιμάσουν, συνεπώς δεν υπήρξε ζημία στην εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Ήταν η πρώτη κρούση και η πρώτη συνεργασία για να εξετάσουν την προθυμία του και την αποτελεσματικότητά του, είπε. Δεν τους ενδιέφεραν τα στοιχεία, γι’ αυτό και δεν πήραν τις φωτογραφίες.

Το δικαστήριο, βέβαια, δεν δέχτηκε ότι μπορεί να κρατούσε τέτοιο υλικό από το Φεβρουάριο του 2008 μέχρι τον Ιούλιο του 2009 χωρίς να το έχει παραδώσει. Πρωτοδίκως δέχτηκε ότι στοιχειοθετείται αντικειμενικά και υποκειμενικά η πράξη της προδοτικής κατασκοπείας κατ’ εξακολούθηση. Η περίπτωση αυτή δεν είναι η μόνη, αλλά είναι χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο κινείται το τουρκικό παρακράτος στη Θράκη…

Eπίκαιρα

Σχετικά δημοσιεύματα:

ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ... ΑΚΡΑΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ!


akraioi-alvanoi-ellada
Στην Αθήνα θα βρεθούν πολύ σύντομα μέλη του ακραίου εθνικιστικού κόμματος της Αλβανίας "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία" και μάλιστα για να ισχυριστούν επί Ελληνικού εδάφους ότι η μισή Ελλάδα τους ανήκει!!
Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της στο facebook, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 στο ξενοδοχείο Stanley (πλ. Καραϊσκάκη) πραγματοποιεί συγκέντρωση. Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία θεωρεί, άκουσον άκουσον, ότι Αλβανία είναι η Ήπειρος και όλη η βορειοδυτική Ελλάδα (νομοί Φλώρινας – Καστοριάς).

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940


Σαν ελάχιστη προσφορά στη μνήμη των αγωνιστών του 1940, σας αποστέλλω την παρακάτω ιστορία που δημοσιεύεται στο τεύχος του Οκτωβρίου της Ναυτικής Ελλάδος.
Της τα έδωσα της Πατρίδος και τα δύο
Ήμουν στο Ναυτικό το 1952 και βρισκόμουνα στη Πλατεία Κλαυθμώνος, όχι όπως είναι σήμερα. Οι νεότεροι δεν γνωρίζουν πάρα πολλά από τα παλιά και απορούν οπό ταν ακούν ορισμένα γεγονότα του τότε. Εκείνη τη στιγμή έπεφτε ο ήλιος και θα γνωρίζετε ότι με τη δύση του, γίνεται...
υποστολή της σημαίας. Τότε το Υπουργείο Ναυτικού ήταν εκεί και η σημαία κυμάτιζε ακόμα στο κτήριο. Σήμερα είναι άλλες υπηρεσίες του Ναυτικού.
Τότε πάντα κάθε πρωί, θα θυμούνται οι παλιοί, γινόταν έπαρση σημαίας και σταματούσαν τα πάντα, όπως και στη δύση του ηλίου γινόταν υποστολή. Ήταν στιγμές ωραίες , απίθανες που ζούσαν τότε οι άνθρωποι. Το άγημα αποδόσεως τίμων στο χώρο του, και ακούμε το σαλπιγκτή να δίνει το σύνθημα για την υποστολή της σημαίας. Το άγημα παρουσιάζει όπλα. Ο αξιωματικός χαιρετά και παίζεται ο Θούριος. Όλοι οι παριστάμενοι εκεί και οι περαστικοί, όπως και εγώ σταθήκαμε σε στάση προσοχής. Αποδίδεις με αυτό τον τρόπο την τιμή στο ιερό μας σύμβολο, στη γαλανόλευκη σημαία. Εκείνη τη στιγμή που ο αρμόδιος αξιωματικός χαιρετά, η ματιά του πέφτει λοξά και βλέπει κάτι παράξενο, και η ψυχή του ταράζεται, για αυτό που θα σας πω παρακάτω.
Τελειώνοντας η διαδικασία της υποστολής της σημαίας, οι διαβάτες συνεχίζουν το δρόμο τους, ενώ εγώ από παρέμεινα από συνήθεια λίγο ακόμα. Τότε βλέπω το νεαρό αξιωματικό να κατευθύνεται θυμωμένος προς ένα γεροδεμένο πλανόδιο καστανά. Βλέπετε τότε η πλατεία ήταν κενή και στις γωνίες ήταν πάντα στιλβωτές (λούστροι) και καστανάδες που μας λείπουν τώρα. Και του είπε : "γιατί δεν σηκώθηκες όρθιος για να τιμήσεις τη σημαία μας. Δεν έχεις φιλότιμο κλπ";. Ο άνθρωπος έμεινε βουβός, εγώ παρακολούθησα έντρομος και φοβερά συγκλονισμένος το τι έγινε. Μετά βλέπω τον καστανά ότι έγινε κατακόκκινος και άρχισε να τρέμει. Ήθελε να φωνάξει, αλλά βλέπω με έκπληξη ότι συγκρατείται, σκύβοντας το κεφάλι του άρχισε να κλαίει με λυγμούς. Όμως συνέρχεται γρήγορα σκουπίζει τα δάκρυα του και με πολλή δύναμη των χεριών του (αυτά ήταν γερά) στυλώνει το σώμα του δυνατά, σπρώχνει τον πάγκο του με τα κάστανα μπροστά και φωνάζει με όλη τη ψυχή του, στο νεαρό αξιωματικό δυνατά "πώς να σηκωθώ κύριε Της τα έδωσα της Πατρίδας και τα δύο"; και σηκώνει τα μπατζάκια του παντελονιού οπού φάνηκαν δύο πόδια κομμένα πάνω από το γόνατα. Και ξαναρχίζει να κλαίει. Ο κόσμος όπως και εγώ γύρω του κλαίει και χειροκροτεί, όμως περισσότερο από όλους κλαίει ο νεαρός αξιωματικός.
Έχουν περάσει περίπου 60 χρόνια. Ποιος ξέρει τι γίνεται. Εκείνη τη στιγμή έγινε κάτι το αλησμόνητο, φοβερή σκηνή για Όσκαρ. Ο αξιωματικός σκύβει και αγκαλιάζει και φιλά τον καστανά, και στη συνέχεια στέκεται ευθυτενής μπροστά στον ήρωα και φέρνει το δεξί του χέρι στην άκρη του γείσου του πηληκίου του και τον χαιρετά στρατιωτικά. Του απονέμει "τας κεκανονισμένας τιμάς"; που δεν μπόρεσε εκείνος τυπικά να αποδώσει στη σημαία μας, γιατί της χάρισε και τα δύο πόδια στα βορειοηπειρώτικα βουνά μας για να μπορεί να κυματίζει σήμερα ψηλά η κυανόλευκη σημαία σε λεύτερη πατρίδα. Και οι άλλοι, οι πολλοί να μπορούν να πηγαίνουν με γρήγορο βήμα στις ειρηνικές απασχολήσεις τους, χωρίς να γνωρίζουν ότι περνούν μπροστά από έναν ήρωα του αλβανικού μετώπου, τον Έλληνα ήρωα πολεμιστή, όποιο επάγγελμα και να χει. Άλλοι δεν μιλούν, άλλοι όμως ειρωνεύονται.
Γι αυτό οι νέες γενιές πρέπει να μάθουν, να διδαχθούν από την οικογένεια και το Σχολείο για το Έπος του 1940.
Για το καλό της Πατρίδας μας.

ΔΗΜΗΤΡHΣ ΝΤΟΥΛΙΑΣ
ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Π.Ν. εα

Λαθρομετανάστες με ψύξη - θέρμανση και αστυνομικοί σε σκηνέςΟι  λαθρομετανάστες με ψύξη, θέρμανση και οι αστυνομικοί που τους φυλάνε σε σκηνές στην ύπαιθρο..
Το στρατόπεδο του Παρανεστίου Δράμας που άλλοτε εκπαίδευε Έλληνες Στρατιώτες εδώ και ένα μήνα,  παρά δυναμικές αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, μετατράπηκε σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών. Οι λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται σε αυτό απολαμβάνουν όλα τα αγαθά που τους παρέχει το ελληνικό(;) κράτος. Διαμένουν  σε ένα ανακαινισμένο προ 2ετίας κτίριο του εγκαταλειμμένου στρατοπέδου, χωρίς κάγκελα στα παράθυρα με όλες τις ανέσεις, ψύξη, θέρμανση, ζεστό νερό, με πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό κτλ. Βίντεο από παρόμοιο κέντρο φιλοξενίας.

Δήλωση ΥΕΘΑ Πάνου Παναγιωτόπουλου μετά την τελετή Θυρανοιξίων του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος στο Ακραίφνιο Βοιωτίας


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη, παρέστη σήμερα, στα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος, που έχει ανεγερθεί στην μνήμη του πεσόντος αεροπόρου Σμηναγού (Ι) Παντελή Γκέλη, στην περιοχή της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου, στο Ακραίφνιο Βοιωτίας.
Τα Θυρανοίξια τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος μετά το πέρας της τελετής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στις πολύ δύσκολες στιγμές που περνάμε, χρειαζόμαστε σημεία αναφοράς, για να κρατηθούμε όρθιοι, να τονώσουμε το φρόνημά μας και να τραβήξουμε μπροστά. Τέτοια σημεία αναφοράς είναι οι θυσίες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που έγιναν στην εκτέλεση του καθήκοντος και της αποστολής που τους έταξε ο Ελληνικός Λαός και το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ!

 


Προσοχή για το επικίνδυνο διαδικτυακό ναρκωτικό iDoser που... τρελαίνει τον εγκέφαλο!

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές για το επικίνδυνο ναρκωτικό iDoser.

Η εθιστική ουσία συσκευάζεται και διακινείται μέσω διαδικτύου και είναι ικανή να τρελάνει τον εγκέφαλο.
Το ναρκωτικό που κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο υπόσχεται στιγμές ευεξίας και μπορεί να βρεθεί στο «τραπέζι» μόνο με ένα download.
Όπως αναφέρει αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε γνωστή εφημερίδα «η δόση είναι βασισμένη σε ηχητικά κύματα, τα οποία έχουν ενσωματωθεί με ειδική επεξεργασία σε κοινά μουσικά αρχεία (MP3) και πωλούνται ως αρχεία drg.
Με ένα ειδικό πρόγραμμα που διατίθεται δωρεάν στο ίντερνετ, ο χρήστης μπορεί να τα "κατεβάσει", να τα ακούσει και να "φτιαχτεί". Σοκ προκαλεί η ευκολία με την οποία μπορεί το συγκεκριμένο «ναρκωτικό» να βρεθεί στον υποψήφιο πελάτη. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα από download, ένα δωμάτιο χωρίς φως, κλειστά μάτια με μια πετσέτα ή μαντίλι και συγκέντρωση.
«Από εκεί και πέρα» όπως τονίζει ο αξιωματικός, «το iDoser αναλαμβάνει δράση και "ξυπνά" συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου, τα οποία ενεργοποιούνται όταν γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών. Το ναρκωτικό δρα κατευθείαν στον εγκέφαλο και για αρκετή ώρα ο χρήστης βρίσκεται εκτός εαυτού».
Οι πρώτες δόσεις δωρεάν
Όσο εύκολο είναι να το κατεβάσει κανείς, τόσο εύκολο είναι και να το «χρησιμοποιήσει» ειδικά στην αρχή. Τα άτομα που κρύβονται πίσω από αυτό το «έγκλημα» φροντίζουν να δίνουν τις πρώτες δόσεις δωρεάν προκειμένου να προσελκύσουν τους πελάτες τους. Μετά τις πρώτες δοκιμαστικές «δόσεις», πωλούν τα ηχητικά ναρκωτικά σε πολύ φθηνές τιμές (5 δολάρια) προκειμένου να έχει πρόσβαση ο καθένας, ακόμη και ανήλικα παιδιά.
Τα «βαποράκια» αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς
Ήδη, οι ιστοσελίδες-βαποράκια αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς και σε κάποια site παρέχονται και οδηγίες.
Γι' αυτό το λόγο, οι αστυνομικοί εφιστούν την προσοχή στους γονείς για να ελέγχουν σε ποιες ιστοσελίδες μπαίνει το παιδί τους και με ποιούς έχει έρθει σε επαφή.
Το ναρκωτικό «ήρθε» και στην Ελλάδα
Ο συναγερμός στις ελληνικές αρχές σήμανε στις αρχές του χρόνου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η επικοινωνία μίας απελπισμένης μητέρας από το Παλαιό Φάληρο με τους άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η ίδια ζήτησε από τις Αρχές βοήθεια, καθώς έβλεπε τον γιο της να «τρελαίνεται» μετά από ώρες σερφαρίσματος στον διαδίκτυο. Μάλιστα, όπως υποστήριξε η ίδια, άκουγε μία περίεργη μουσική και στη συνέχεια έβλεπε το παιδί της να βρίσκεται σε υπερένταση και εκτός ελέγχου.
Το ναρκωτικό iDoser που... τρελαίνει τον εγκέφαλο!
 

Βαρουφάκης: "Δεν πρέπει να πάρουμε τη δόση!"Οι διαπραγματεύσεις με τον Τόμσεν πρέπει να σταματήσουν και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάρουμε τη δόση, δήλωσε ο οικονομολόγος Γ. Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή  "ΣΚΑΙ στις 7".
Σύμφωνα με τον ίδιο αν πάρουμε τη δόση οδηγούμαστε σε αδιέξοδο και του χρόνου τέτοια εποχή πάλι θα χρειαζόμαστε χρήματα. Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε επίσης πως είναι αδύνατο με μέτρα 11,5 δισ. να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα στη χώρα άμεσα. Τι προτείνει ο ίδιος;

Πάλι, ἡ κ. Πάλλη Μαρίτα, ἀσχημονεῖ καὶ συκοφαντεῖ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blog-post_4458.html#ixzz2B3mCBpQDΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, Η ΕΣΗΕΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
ΠΟΥ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

κ. Πάλλη Μαρίτα, μέλος τῆς ΕΣΗΕΑ, μὲ ἐξύβρισε, δημοσιεύοντας δύο 8σέλιδα ἄρθρα συκοφαντικὰ κατὰ τοῦ προσώπου μου καὶ ὑπὲρ τοῦ Μητροπολίτη Καλαβρύτων, ἐνῶ διεξαγόταν ἀκόμα ἡ δίκη στὸ Ἐφετεῖο Πατρῶν. Ἀπάντησα στὸ πρῶτο της ἄρθρο, ἐπισημαίνοντας ὅτι περιέχει σαράντα ένα (41) ψεύδη, ἀνακρίβειες καὶ συκοφαντίες, καὶ κατήγγειλα αὐτή της τὴν ἐνέργεια στὴν ΕΣΗΕΑ. Ἡ κ. Πάλλη, ὅμως, ἀπτόητη, συνέχισε τὶς ὕβρεις καὶ μὲ δεύτερο ἄρθρο, στὸ ὁποῖο δὲν ἀπάντησα ἐλπίζοντας ὅτι θὰ σταματήσει τὶς ἐναντίον μου ὕβρεις. Ἀλλὰ μάταια ἤλπισα.
Μετὰ τὴ δίκη τοῦ Καλαβρύτων στὸ Ἐφετεῖο, πάλι ἡ κ. Πάλλη συνεχίζει νὰ μὲ συκοφαντεῖ σκαιότατα καὶ ἀσύστολα (τρίτο δημοσίευμά της μέσα σὲ λίγες μέρες), καὶ παρὰ τὴν κοινοποίηση στὴν ΕΣΗΕΑ τῶν 41 κακόβουλων συκοφαντιῶν της.
Στὸ πρῶτο ἄρθρο της ἔγραφε:
«Θεολόγος» καθηγητής σχολείου σπέρνει δηλητήριο φανατισμού σε μαθητές... Ο θεολόγος κ. Σημάτης, διδάσκων θρησκευτικά στο σχολείο, άρχισε να διαδίδει σε μαθητές, γονείς και κοινωνία, ότι ο Μητροπολίτης “είναι αιρετικός”».
Στὸ ἄρθο της ὑπάρχουν  καὶ ἄλλες σαράντα παρόμοιες συκοφαντίες, ὅπως μπορεῖ νὰ διαπιστώσει κανεὶς στὴν ἀπάντησή μου στὸ ksipnistere.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5473.html

Στὸ τρίτο ἄρθρο της, προχωρᾶ ἀκόμα περισσότερο καὶ χωρὶς ντροπὴ γράφει:
Ὁ Σημάτης «διδάσκει δημόσια καὶ διὰ τοῦ διαδικτύου,  φανατισμό,  προτρέποντας  ἀκόμη καὶ σὲ πράξεις βίας».
Διαψεύδω ὅλα τὰ παραπάνω. Δὲν ἔχω χρόνο γιὰ νὰ ἀναιρῶ τὶς ὕβρεις της. Καταγγέλλω καὶ πάλι στὴν ΕΣΗΕΑ τὸ γεγονός, καὶ τὴν καλῶ καὶ τὴν προσκαλῶ νὰ ἀναιρέσει τὰ ὅσα ἐσκεμμένα συκοφαντικὰ διέδωσε γιὰ τὸ πρόσωπό μου, ἄλλως ἐπιφυλάσσομαι παντὸς νομίμου δικαιώματός μου σὲ βάρος της.
Παρακαλῶ, ὅμως, καὶ τὸ ἱστολόγιό σας, ποὺ δημοσίευσε τόσο βαριὲς κατηγορίες ἐναντίον μου ἀνεξέλεγκτα καὶ χωρὶς νὰ διασταυρώσει τὶς πληροφορίες ποὺ περιεῖχε τὸ ἄρθρο της, νὰ δημοσιεύσει  τὴν παρακάτω δήλωσή μου, διότι μὲ δυσφημεῖ ἐξωφθάλμως στοὺς μαθητές μου, στοὺς γονεῖς τους, στὴν κοινωνία τοῦ Αἰγίου, στοὺς συναδέλφους μου στὸ χῶρο τῆς ἐκπαίδευσης καὶ τοὺς προϊσταμένους μου.
Δηλώνω, λοιπόν,  ὅτι  οὐδένα  καὶ  οὐδέποτε προέτρεψα σὲ πράξεις βίας καὶ φανατισμοῦ, καὶ ἀσφαλῶς οὔτε τοὺς μαθητές μου. Ἀκριβῶς τὸ ἀντίθετο κάνω. Ἀρκεῖ μιὰ βόλτα στὸ σχολεῖο ποὺ διδάσκω γιὰ νὰ τὸ ἐξακριβώσετε.
Δηλώνω, πὼς ὅλα  τὰ  ἀποσπάσματα, περὶ προτροπῆς σὲ πράξεις βίας, ποὺ ἀνεντίμως ἀποδίδει σὲ μένα ἡ κ. Πάλλη μὲ τὸ τρίτο ἄρθρο της (συκοφαντώντας με ἐν γνώσει της), δὲν ἀνήκουν σὲ μένα, ἀλλὰ ἀνήκουν στὸν διαχειριστὴ τοῦ ἱστολογίου «Ἀποτείχιση», ὁ ὁποῖος -ὅπως εἶδα ἀπόψε στὸ ἱστολόγιό του- διαψεύδει κι αὐτὸς ἀπὸ μέρους του τὶς ἐναντίον μου συκοφαντίες της. Κανένα κείμενο ἀπὸ ὅσα μοῦ ἀποδίδει δὲν ἔγραψα, οὔτε μὲ ἐκφράζουν. Ἀλλὰ καὶ τὰ δικά μου κείμενα, τὰ ὁποῖα δημοσιεύει ὁ συγκεκριμένος ἱστότοπος, δὲν τὰ στέλνω ἐγὼ στὸ ἱστολόγιο «Ἀποτείχιση», ἀλλὰ ὁ διαχειριστής του τὰ παίρνει ἀπὸ τὸ ἱστολόγιο «paterikiparadosi» στὸ ὁποῖο τὰ δημοσιεύω.
Οὐδεὶς μέχρι σήμερα ἔχει ἰσχυριστεῖ ὅτι τὸ ἱστολόγιο «Ἀποτείχιση» εἶναι δικό μου ἢ τὸ διαχειρίζομαι ἐγώ, πλὴν τοῦ Καλαβρύτων Ἀμβρόσιου. Kαὶ αὐτὴ τὴν ἀνακρίβεια, παρόλο ποὺ διεψεύσθη, τὴν ἀναπαράγει ἡ σύμμαχος τοῦ Καλαβρύτων στὸ Ἐφετεῖο Πατρῶν, κ. Πάλλη Μαρίτα.
Πράγματι ὁ Μητροπολίτης Καλαβρύτων, ἀπέστειλε στὶς 19 Νοεμβρίου 2011 ἐπιστολὴ πρὸς τὴν «Φιλορθόδοξη Ἕνωση “Κοσμᾶς Φλαμιᾶτος”» (Φ.Ε.Κ.Φ.), στὴν ὁποία γράφει:
«...ὅσα ἀναγράφονται καὶ δημοσιοποιοῦνται σήμερον διὰ τῆς ἱστοσελίδος σας www.apotixis.blogspot.com καὶ ἀναφέρονται εἰς τὸ προσωπόν μου...».
Τοῦ ἀπαντήσαμε ὡς Φ.Ε.Κ.Φ. στὶς 6/3/2012:
«Οὐδὲν τούτου ἀναληθέστερον. Ἡ ἀνωτέρω ἱστοσελίδα δὲν εἶναι δική μας καὶ εἴμαστε βέβαιοι πὼς τὸ γνωρίζετε πολὺ καλά... Ἄρα σκοπίμως (καὶ γιὰ λόγους ποὺ φανταζόμαστε) θέλετε νὰ μᾶς παρουσιάσετε ὡς διαχειριστὲς μιᾶς ἱστοσελίδας, τῆς ὁποίας δὲν ἔχουμε οὔτε τὴν ἰδιοκτησία, οὔτε τὴν διαχείριση, ἁπλῶς ἐκεῖ φιλοξενοῦνται κείμενά μας, ὅπως καὶ σὲ πολλὲς ἄλλες ἱστοσελίδες. Δηλώνουμε δέ, ὅτι δὲν μᾶς ἐκφράζουν ὅλα ὅσα δημοσιεύονται σ’ αὐτήν, ὅπως καὶ ἐκεῖνα ποὺ δημοσιεύονται σὲ ἄλλες ἱστοσελίδες».
www.blogger.com/blogger.g?blogID=8461218371580949598#editor/target=post;postID=7280145457984290114

Εἶναι φανερό, ὅτι τέτοια κακόβουλα δημοσιεύματα, ἀνθρώπων ποὺ ὑποστηρίζουν τὸν Καλαβρύτων Ἀμβρόσιο, ὑποβαθμίζουν ὅλο καὶ περισσότερο τὴν κοινωνία μας.
Σημάτης Παναγιώτης

Ισραήλ: Εταιρεία ύδρευσης "κηρύσσει τον πόλεμο" στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων!


Ισραηλινή εταιρεία ύδρευσης δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων υποστηρίζοντας ότι της χρωστά ένα υπέρογκο ποσό καθώς δεν πληρώνει εδώ και χρόνια τους λογαριασμούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Μααρίβ.
Στο αυριανό της φύλλο η εφημερίδα αναφέρει ότι η εταιρεία Hagihon προχώρησε στο μέτρο αυτό πριν από περίπου δέκα ημέρες, απαιτώντας από το Πατριαρχείο να καταβάλει το ποσό των 9 εκατομμυρίων σέκελ (περίπου 1,8 εκ. ευρώ). Στο ρεπορτάζ υποστηρίζεται ότι το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας απειλεί ότι θα κλείσει τον Ναό του Πανάγιου Τάφου, του οποίου όμως θεματοφύλακες είναι επίσης η Λατινική και η Αρμενικη Εκκλησία της Ιερουσαλήμ. Καμία από τις δύο αυτές Εκκλησίες δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα.

«Κατέβηκε'» η παράσταση Corpus Cristi στο Χυτήριο.Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Οι παραστάσεις του Corpus Christi, στο θέατρο Χυτήριο, ολοκληρώνονται. Δεν ήταν πρόθεσή μας ούτε να προκαλέσουμε το ''θρησκευτικό συναίσθημα'' ούτε να δημιουργήσουμε εντάσεις και πολύ περισσότερο να ζήσουμε εικόνες αστυνομοκρατούμενου χώρου θεάτρου. Λυπούμαστε που άθελά μας, άνθρωποι ξυλοκοπήθηκαν, προπηλακίστηκαν, απαξιώθηκαν.
Μας προκάλεσε θλίψη το γεγονός ότι το Χυτήριο έκανε το γύρο του κόσμου με απαξιωτικά σχόλια για τη Δημοκρατία μας.
Και βάζοντας πάνω απ' όλα το καθήκον μας ως Έλληνες πολίτες να προστατέψουμε τη φήμη της χώρας μας αλλά και τη βαθιά πίστη μας στην Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό που είναι η πίστη της αγάπης και της αποδοχής, δεν γίνεται να επιτρέψουμε την παγκόσμια δυσφήμηση που συντελείται με αφορμή την παράστασή μας.
news247.gr

Συνελήφθησαν 42 μέλη σπείρας που έκλεβε τους επιβάτες στο ΜΕΤΡΟ και στον ΗΣΑΠ


Mετά από 3μηνη συστηματική έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα, η οποία, κατά το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο, είχε διαπράξει σωρεία κλοπών και ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εντός και εκτός Σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ).
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν την 30-10-2012 σε διάφορα σημεία του κέντρου των Αθηνών, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 42 μέλη του κυκλώματος. Όλα τα μέλη του κυκλώματος είναι αλλοδαποί και αναλυτικά πρόκειται για ..

13 υπήκοοι Ρουμανίας,
10 Αλβανίας,
9 Αλγερίας,
3 Βουλγαρίας,
3 Γεωργίας,
2 Ιράκ,
1 Αφγανιστάν και
1 Παλαιστίνιος.
Η σπείρα ήταν χωρισμένη σε ομάδες των 4-5 ατόμων καθημερινά και κυρίως κατά τις ώρες 10.00 έως 19.00, προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως γυναίκες και ηλικιωμένους, μέσα και έξω από Σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) και τους αφαιρούσε, μέσα από τις τσέπες των ενδυμάτων τους και από τσάντες, πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα.
Τα μέλη της σπείρας σε αρκετές περιπτώσεις ασκούσαν και σωματική βία. Τα κλοπιμαία τα έκρυβαν σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν ειδικά για αυτόν το σκοπό και στην συνέχεια τα πωλούσαν σε τρίτους στο Μοναστηράκι και στο Θησείο.
Η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο διακόσιες οκτώ (208) κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων, καθώς και ληστείες σε βάρος πολιτών
Από τις έρευνες της Αστυνομίας που διενεργήθηκαν σε διαμερίσματα στο κέντρο των Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, ξυραφάκια, κόφτες καθώς και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την αφαίρεση των πορτοφολιών και το χρηματικό ποσό των 632,6 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.          
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr                                            

Ετήσιες εξορύξεις στην Ελλάδα ίσες με τα μέτρα δύο δόσεων… ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blog-post_4848.html#ixzz2B3ky6xLz 
Η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε αποφύγει τα μέτρα-αργό θάνατο που ανά έτος αναγκάζεται να λάβει για να πάρει τη… δόσης της, χωρίς να ανακαλύψει… τον τροχό, ακολουθώντας την πεπατημένη, με τρεις απλές κινήσεις. Επιγραμματικά, οι κινήσεις αυτές κατά σειρά είναι: η ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), η «χάραξη» θαλάσσιων οικοπέδων και η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρησή τους σε εταιρίες ερευνών και εξόρυξης, ότι ακριβώς έκανε και η Κύπρος.

του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη

Πρώτον, η συγκεκριμένη θέση των υπό παραχώρηση οικοπέδων όπως σωστά αναφέρει σε επίκαιρη ανάλυσή του με τίτλο «Νέα επιτυχία της Κυπριακής ΑΟΖ» ο Νίκος Λυγερός, τους δίνει «την ιδιότητα να βρίσκονται κοντά στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ. Πιο συγκεκριμένα το οικόπεδο 11 εφάπτεται με την αιγυπτιακή ΑΟΖ και το οικόπεδο 3 εφάπτεται με τη λιβανέζικη ΑΟΖ.

Συμπληρωματικά λειτουργούν τα οικόπεδα 2 και 9 που επιτρέπουν ένα ενιαίο πλαίσιο, με την τοπολογική έννοια, μεταξύ των 5 οικοπέδων. Τώρα πια το οικόπεδο 12 δεν είναι απομακρυσμένο από την Κύπρο αλλά ενώνεται με αυτή μέσω των οικοπέδων 9 και 2. Από την ενεργειακή πλευρά δεν είναι τυχαίο ότι τα οικόπεδα 9 και 11 αγγίζουν το οικόπεδο 12 όπου η ύπαρξη φυσικού αερίου είναι δεδομένη».

Άρα από γεωπολιτική και γεωενεργειακή άποψη οι Κύπριοι «πέτυχαν διάνα», αφού στην ουσία δημιουργούν μία χωρική συνέχεια από τα παράλια της Κύπρου έως τα θαλάσσια σύνορα με τον Λίβανο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Επιπροσθέτως, από η παραχώρηση των συγκεκριμένων οικοπέδων σχετίζεται και με την εγγύτητα στο ήδη αξιοποιούμενο «12» κάτι το οποίο εγγυάται θετικά αποτελέσματα για τις εταιρίες οι οποίες πρόκειται να χρυσώσουν τη Λευκωσία για να λάβουν τα δικαιώματα έρευνας και εξόρυξης.

Δεύτερον, τα συγκεκριμένα οικόπεδα εξορκίζουν οριστικά και αμετάκλητα τα φαντάσματα του Σχεδίου Ανάν. Οι φίλοι αναγνώστες θα πρέπει να γνωρίζουν πως σύμφωνα με το περιβόητο Σχέδιο Ανάν, το οποίο το 2004 παραλίγο να καταλύσει αυτό το οποίο ο Κυπριακός Ελληνισμός έχτισε με αίμα, προέβλεπε οι αγγλικές βάσεις να έχουν δικαίωμα στην εκμετάλλευση των θαλάσσιων και υποθαλάσσιων πόρων στις περιοχές οι οποίες γειτνιάζουν με αυτές. Με άλλα λόγια, εάν το αποικιακού τύπου σχέδιο περνούσε, μεγάλο μέρος από ακριβώς αυτά τα οικόπεδα («2», «3», «9» και «11») θα περνούσαν σε βρετανικό έλεγχο άρα δεν θα μιλάγαμε για διαγωνισμό της Κύπρου αλλά του Ηνωμένου Βασιλείου…

Μία απλή ματιά στη χωροθέτηση των βρετανικών βάσεων της Δεκέλειας και του Ακρωτηρίου θα μας πείσει για όλα τα παραπάνω. Με τη συγκεκριμένη λοιπόν κίνηση η Λευκωσία κόβει μελλοντικές ορέξεις του οποιουδήποτε επί του πλούτου της νήσου.

Τρίτον, η Κύπρος με την κίνηση αυτή ξεγυμνώνει την Τουρκία η οποία με βάση τους λεονταρισμούς της όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να δράσει για να ακυρώσει τις κινήσεις της Κύπρου ή θα πρέπει πλέον να καταπιεί μία ακόμα νεοθωμανική διπλωματική επιτυχία και να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα. Εάν φυσικά αποφασίσει να «κηρύξει» (σε εισαγωγικά ή όχι) τον πόλεμο πέραν από το Ιράκ και τη Συρία και στη Κύπρο, θα πρέπει να εξηγήσει στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και τη Νότια Κορέα – χώρες από τις οποίες προέρχονται οι εταιρίες που κέρδισαν τον πρώτο γύρο του δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων – για ποιο λόγο θα καταφερθεί κατά των ζωτικών τους συμφερόντων στη περιοχή.

Περνώντας από την Κύπρο στην Ελλάδα και στο πώς ακριβώς προχωράει η υπόθεση της ΑΟΖ και των υδρογονανθράκων, θα πρέπει να σημειώσουμε για ακόμα μία φορά πως η υπόθεση έχει προ πολλού ξεφύγει από το επίπεδο του μειδιάματος και έχει περάσει στον χώρο της τραγωδίας. Ενώ η χώρα ΚΑΙ η κυβέρνηση είναι έτοιμη για τρίτη ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά να κρεμαστεί επί ξύλου, η μόνη πιθανότητα για τη δημιουργία πλούτου αφήνεται στα χέρια ορισμένων, οι οποίοι επί τριάντα χρόνια πληρώνονται με μισθούς του επιπέδου των 250.000 ευρώ για να μας πείσουν πως δεν υπάρχει τίποτα.

Να ενημερώσουμε λοιπόν πως τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ που ξοδεύουμε ετησίως για την εισαγωγή καυσίμων, στην ουσία ισούται – σχεδόν – με τα 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ των μέτρων που θα περάσουν (;) από το Κοινοβούλιο τις επόμενες ημέρες και με τα 8,5 που σχεδιάζεται να περάσουν (εδώ γελάνε μήπως;) από του χρόνου! Για να μην αναφερθούμε στο τι ακριβώς συντηρεί το ελληνικό κράτος με τα χρήματα που αρπάζει από τις τσέπες δικαίων και αδίκων…

Με άλλα λόγια τα έξοδα του ελληνικού κράτους για ένα έτος που πηγαίνουν στις εισαγωγές καυσίμου είναι περισσότερα από αυτά που η Τρόικα απαιτεί να περικόψουμε από μισθούς, συντάξεις και απολύσεις. Εάν λοιπόν υπάρχει κάποιος οικονομολόγος, ή οποιοσδήποτε άλλος «…-λόγος» που θα μπορούσε να εκφέρει αντίθετη άποψη πολύ ευχαρίστως θα φιλοξενήσουμε τις απόψεις του. Διότι εμείς υποστηρίζουμε ότι πολλά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί…

Ας διδαχθούμε επιτέλους κάτι από την Κύπρο. Μήπως ήρθε η ώρα να ανακηρύξουμε «εθνάρχη» τον Τάσο Παπαδόπουλο ο οποίος μέσα σε ένα έτος, τη περίοδο 2003-2004 προχώρησε το θέμα της ΑΟΖ, των αδειοδοτήσεων και ταυτοχρόνως «σκότωσε» το Σχέδιο Ανάν; Ας αποδείξουν οι κρατούντες πως δεν θα περάσουν στην Ιστορία του τόπου ως μερικές ακόμα μοιραίες κυβερνήσεις… Ας γνωρίζουν λοιπόν πως αργά ή γρήγορα θα φύγουν, μαζί με το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα που εκπροσωπούν, εξέθρεψαν και θράφηκαν από αυτό.

Ήρθε πλέον η στιγμή για να πάρουμε αποφάσεις και να αποδείξει ο κάθε ένας ξεχωριστά από τι μέταλλο είναι φτιαγμένος.

Πηγή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...