Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΑΘΗΝΑ 5-11-2012.

Η παγκόσμια σιωνιστική τυραννία προχωρά διαλύοντας έθνη και οικονομίες. Το γκρέμισμα των οικονομιών έχει ως προϋπόθεση την δημιουργία τεχνητών κρίσεων με τη συνέργεια προδοτικών ηγεσιών και το γκρέμισμα των εθνών θέλει εσωτερικές επαναστάσεις και παγκόσμιους πολέμους που φέρνει η ίδια η κρίση.

Τα σύνορα ανάμεσα στην ελευθερία και την ελευθεριότητα παραβιάζονται σήμερα κάθε μέρα και το δίκαιο μπερδεύεται τεχνηέντως με το άδικο. Ο λαός χειραγωγείται από τους πολιτικούς και προπαγανδιστικούς μηχανισμούς του διεθνιστικού νεοταξισμού ώστε να αποδεχτεί ξένες ευθύνες ως δικές του.

Εκπαιδεύεται στο να φοβάται την αναζήτηση εθνικών λύσεων και να απορρίπτει τους φορείς που τις φέρουν. Του φέρνουν λαθρομεταναστευτικά τάγματα εφόδου και διεθνείς τραπεζιτικούς επικυρίαρχους, προωθώντας με τις εισχωρήσεις ξένων πληθυσμών και συστημικών χρεών ταραχές και φτώχια, ζητώντας του να αποδεχτεί τους τυχοδιώκτες για λόγους δημοκρατίας και εθνικής σωτηρίας!

Αυτή η δημοκρατία όμως δεν είναι δική του. Είναι μια ψεύτρα δημοκρατία δυτικού τύπου όπως πολύ σωστά την είχε προσδιορίσει ο Εθνάρχης Ιωάννης Μεταξάς, αφού αλλοιώνει την βούληση του λαού, τον περιθωριοποιεί και τελικά δίδει τις δικές του εξουσίες σε ξένα χέρια. Οι κάλπες κάνουν τις Ιδέες ευκαιρίες και σημαίες της μιας στιγμής που παγιδεύουν και εξισώνουν τον πολίτη που πιστεύει στην υψηλή έννοια της πατρίδος με τον τυμβωρύχο και με τον εισβολέα που συνεργάζονται στην κατάλυση της έννομης τάξεως και την κλοπή του γεωφυσικού και γεωπολιτικού πλεονεκτήματος του έθνους.

Οι εύνοιες που έχει παράσχει η Εσπερία προς πρώην «δίκαιους» ηγήτορες εύκολα μετατρέπονται σε δυσμένεια απέναντι στους εσχάτως «τύραννους» ηγέτες. Στο μεταξύ οι έννοιες του λαϊκού και του τύραννου ηγέτη έχουν μετατραπεί σε δυσθεώρητες ανάμεσά τους απέναντι τόσο στον λαό του ηγέτη και του καθεστώτος όσο απέναντι και στον εξωτερικό παρατηρητή και την παγκόσμια κοινότητα. Τα Μέσα Μαζικού Ευνουχισμού έχουν φροντίσει να σχηματίσουν τον παραμορφωτικό φακό που δείχνει τον πωλητή της πατρίδος του ως τάχα αποδεχτό από το λαό με την δίκαιη οργή να αποδίδεται ως γκρίνια που ψάχνει διέξοδο, όπως μας λένε για την Ελλάδα μας.

Και από την άλλη πλευρά τα ίδια Μέσα δείχνουν σκηνές βίας που συμβαίνουν σε κάποια κοινωνική έκρηξη ή σε κάποια βολική «επανάσταση», αποδίδοντας την ευθύνη στο θύμα και μετατρέποντας το θύτη σε θύμα. Το έχουμε δει το σκηνικό στη Συρία με τον βιασμό της πληροφορίας αλλά και στην πατρίδα μας με τον βιασμό του ελληνικού λαού να χρεώνεται αντί στο Σύστημα και το παρακράτος του στον Ελληνικό Εθνικισμό.

Στις δύσκολες αυτές συνθήκες διαβίωσης για τα έθνη και τους λαούς, τα τοπικά καθεστώτα του νεοταξικού δωσιλογισμού και τα προπαγανδιστικά παπαγαλάκια τους υποτάσσονται στους διεθνείς οργανισμούς που διασφαλίζουν τάχα την ειρήνη, την διακρατική συνεργασία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι οι ίδιοι οργανισμοί που, όπως ομολογούν οι εκφραστές τους, δημιουργήθηκαν μετά από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ώστε να εξαφανίσουν τον εθνικισμό και την εθνοφυλετική ομοιογένεια του παραδοσιακού και φυσιολογικού κράτους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα Ηνωμένα Έθνη και το δήθεν Συμβούλιο Ασφαλείας στο πολιτικό σκέλος και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο οικονομικό σκέλος. 

Ο πόλεμος τότε είχε στηριχθεί στο οικονομικό κραχ που προηγήθηκε και ξέσπασε στη συνέχεια για να αμβλυνθεί η αυτοτέλεια των εθνών με την καταπολέμηση των υποστηριχτών της και για να γίνει η ανακατανομή της παγκόσμιας κυριαρχίας και του πλούτου μεταξύ των νικητών. Αυτή η εξέλιξη θα συνέβαινε ούτως ή άλλως όπως κι αν ήταν παραταγμένα τα στρατόπεδα. Η γεωπολιτική και η οικονομία προπορεύονταν.

Οι δυνάμεις της υποτιθέμενης ελευθερίας έχουν λάβει το σχήμα της παγκόσμιας νεοταξικής συμμορίας που γυρεύει την ποδηγέτηση των διαλυμένων εθνικών κρατών που επιδιώκει να επιτύχει. Το βλέπουμε παντού και με διάφορους τρόπους. Η απελευθέρωση λαών όπως η βορειοηπειρωτική ένωση με την μητέρα Ελλάδα ή η ανεξαρτησία της Σκωτίας από τη Μ. Βρετανία αντιμετωπίζονται διεθνώς ως ανεπιθύμητες καταστάσεις καίτοι δικαιότατες.

Την ίδια ώρα όμως που παρεμποδίζεται η απελευθέρωση των σκλάβων ελληνικών πατρίδων, επιδιώκεται η δέσμευση του γεωφυσικού μας πλούτου και ο διαμελισμός μας όταν γίνονται γιορτές τουρκικότητας σε ελληνικό έδαφος, χτίζονται αλβανικά σχολεία ενώ απειλούνται οι Έλληνες Εθνικιστές αν παραβρεθούν στη Βόρειο Ήπειρο από τους Αλβανούς κατακτητές της που εμφανίζονται ως παρακρατικοί και οι στρατιωτικές συνασκήσεις Ρώσων και Ελλήνων αντιμετωπίζονται ως απειλή από τους τοκογλύφους και ψευτοσυμμάχους. Ο δε Βρετανός Βουλευτής Φαρέϊτζ μιλάει ξεκάθαρα για την κονιορτοποίηση των εθνών και τον πόλεμο μετά την κρίση.

Ο Καντάφι σε μια διεθνή συνεύρεση είχε μιλήσει για τους λίγους των διεθνών οργανισμών που εξουσιάζουν τους πολλούς και εισέπραξε το τίμημα. Η κρίση που συμβαίνει δίπλα μας δέσμευσε τον πλούτο και γυρεύει την παγκόσμια νεοταξική και αντίχριστη κυριαρχία. Μ’ αυτόν τον βρώμικο σκοπό θα μας οδηγήσουν στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ελλάς έχει ανάγκη να θωρακίσει την κοινωνική συνοχή και την εθνική κυριαρχία αποδιώχνοντας δωσίλογους, εισβολείς και τοκογλύφους. Εφόσον ο ρωσικός παράγοντας τους ενοχλεί, θα τους τον προσφέρουμε. Και στην εξουσία θα ανέλθει το Εθνικοκοινωνικό Κίνημα για την Μεγάλη Ελλάδα και τους Ελεύθερους Έλληνες.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣΝικόλαος Πλαστήρας (1883 – 1953)


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.sansimera.gr

Στρατιωτικός και πολιτικός, με έντονη δράση σε κρίσιμες περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, γνωστός με το προσωνύμιο «Μαύρος Καβαλάρης». Γεννήθηκε στο Βούνεσι (σημερινό Μορφοβούνι) Καρδίτσας στις 4 Νοεμβρίου 1883.
Αφού τελείωσε το Γυμνάσιο κατατάχθηκε ως εθελοντής στο στρατό με το βαθμό του δεκανέα το 1903 και πήρε μέρος στον Μακεδονικό Αγώνα. Συμμετείχε ενεργά στον «Στρατιωτικό Σύνδεσμο», που έκανε το Κίνημα στο Γουδί (1909) και έφερε στην εξουσία τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
Το 1912, μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Υπαξιωματικών της Κέρκυρας, ονομάσθηκε Ανθυπολοχαγός και με το βαθμό αυτό πήρε μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913). Ο Πλαστήρας διακρίθηκε σε πολλές μάχες, ιδιαίτερα στη Μάχη του Λαχανά, όπου οι συμπολεμιστές του έδωσαν το προσωνύμιο «Μαύρος Καβαλάρης». Κατά την περίοδο του Εθνικού Διχασμού (1916) συντάχθηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και προσχώρησε στο Κίνημα της Εθνικής Αμύνης. Στις επιχειρήσεις του Μακεδονικού Μετώπου κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο έδειξε ξεχωριστά χαρίσματα, ιδιαίτερα στη Μάχη του Σκρα και προήχθη σε αντισυνταγματάρχη.
Το 1919 ανέλαβε τη διοίκηση του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων στην Ουκρανία, συμμετέχοντας στη συμμαχική εκστρατεία υποστήριξης του ρωσικού «Λευκού Στρατού», ο οποίος εμάχετο τους μπολσεβίκους του Λένιν. Μετά την αποτυχία του εγχειρήματος, ο Πλαστήρας επικεφαλής της ίδιας μονάδας και με το βαθμό του συνταγματάρχη εστάλη στο Μικρασιατικό Μέτωπο.
Η δράση του κατά τη μικρασιατική εκστρατεία ενίσχυσε τη φήμη του. Οι Τούρκοι τον ονομάζουν Καρά-Πιπέρ (Μαυρόπιπερο), εξαιτίας του μελαψού του χρώματος και τη μονάδα του «Σεϊτάν Ασκέρ» (Στρατό του Διαβόλου). Ο Πλαστήρας διακρίθηκε κατά την τουρκική αντεπίθεση στο Σαγγάριο, που προκάλεσε την κατάρρευση του Μετώπου. Οδήγησε τη μονάδα του συντεταγμένα στον Τσεσμέ και από εκεί στη Χίο, σώζοντας παράλληλα χιλιάδες πρόσφυγες που τον ακολουθούσαν.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ…Το κοινό περί δικαίου αίσθημα που επικαλούνται πάμπολλες φορές οι βουλευτές και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι αφορισμοί για την προκλητική διαβίωση κάθε τύπου φαίνεται ότι δεν αφορούν τους ιδίους.
Ετσι δεν είχε κανένα πρόβλημα συνείδησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης την περασμένη Κυριακή το βράδυ να ταξιδέψει από τη Γενεύη προς την Αθήνα στην πρώτη θέση της Swiss Air. Να σημειώσω εδώ πως πρόκειται για εισιτήρια που, το one way, κοστίζει περί τα 1.000 ευρώ.
Οπότε, καθώς ήταν μετά της συζύγου του, πρέπει να κατέβαλε περί τις 2.000 μόνο για το σκέλος αυτό του ταξιδιού του. «Θα είχε πάει να βοηθήσει συντρόφους στη συγκομιδή των καρπών του καφέ στη Νικαράγουα και στην επιστροφή είπε να περάσει από την Ελβετία να δει τι γίνεται με τις λίστες στις ελβετικές τράπεζες» έλεγαν γελώντας Ελληνες επιχειρηματίες που ταξίδευαν στην οικονομική θέση στην ίδια πτήση.
Μεμονωμένο περιστατικό θα μου πείτε. Οχι. Την τελευταία Πέμπτη του Οκτωβρίου ο Αλέξης Τσίπρας με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους ταξίδεψαν επίσης πρώτη θέση από Αθήνα προς Παρίσι με πτήση της Air France. Λίγο φτηνότερα τα εισιτήρια αυτά μου λένε, αλλά κοντά στο χιλιάρικο κατ’ άτομο (χωρίς επιστροφή).
Καμιά διάθεση κιτρινισμού, κύριοι, αλλά εμένα μου έκαναν εντύπωση οι πληροφορίες αυτές, εσάς; Για την ιστορία, είμαι σε θέση να ξέρω με βεβαιότητα ότι ο υπουργός Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, τη Δευτέρα ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για υπηρεσιακούς λόγους με δικά του έξοδα και στην οικονομική θέση.
http://www.dimokratianews.gr

Τον Νοέμβρη του 2009 στο Πεντελικόν, στο ραντεβού με την Goldman Sachs, μιλήσατε καθόλου για CDS κύριε Παπανδρέου;

Επειδή η αλήθεια πρέπει να λέγεται ολόκληρη, δείτε τι αποκάλυψε το ΠΑΡΟΝ και σε λίγο θα σας πούμε τι αποκαλύπτουν τα γεγονότα. Οι “συμπτώσεις” γίνονται μόνο στον ρομαντικό κινηματογράφο. Όχι σε υπερατλαντικά ταξίδια παγκόσμιων τοκογλύφων για να πιουν καφέ με πολιτικά ανδρείκελα. Διαβάστε και σε λίγο η συνέχεια. ΠΑΝΙΚΟ προκάλεσαν στον τέως πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του «Π», την περασμένη Κυριακή, για το βρώμικο παιχνίδι που παίχθηκε σε βάρος της Ελλάδας στις επαφές και συναντήσεις που είχε με την Goldman Sachs όχι μόνο τον Νοέμβριο του 2009 στο «Πεντελικόν», αλλά και στη Νέα Υόρκη, πριν από τις εκλογές, όταν το εκεί εβραϊκό λόμπι είχε «φροντίσει» να κλείσει το ραντεβού του με τους επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας, που είναι από τα μεγαλύτερα επενδυτικά «σπίτια» του κόσμου.

Αίσθηση και ποικίλες ερμηνείες προκάλεσε η στάση που τήρησε η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο, επίσημο ή ανεπίσημο, αφήνοντας επί της ουσίας ακάλυπτο τον τέως πρωθυπουργό. Κι αυτό διότι είτε ο Β. Βενιζέλος γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης είτε δεν θέλει να «φορτωθεί», και μάλιστα εκ των υστέρων, ευθύνες για τόσο σημαντικά ζητήματα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να πάρει θέση και στη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε πρόσφατα η Β. Παπανδρέου κατά του τέως πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι στη διάρκεια της θητείας του έγιναν «εγκλήματα» στη χώρα.

Τα γεγονότα είναι αμείλικτα, όπως αμείλικτες είναι και οι ευθύνες σας, κύριε Παπανδρέου, γιατί μπορούσατε να είχατε από τον Νοέμβριο του 2009 αποτρέψει την πορεία (που τελικά όλα συνηγορούν ότι ήταν συνειδητή, μέχρι και διατεταγμένη, θα λέγαμε) προς τις αγκάλες του ΔΝΤ και τη θηλιά που βάλατε στη χώρα και τον ελληνικό λαό. Και βλέπετε πού οδηγήσατε, κύριε Παπανδρέου. Στις αυτοκτονίες μέχρι και μπροστά στη Βουλή.

Η απόπειρά σας να διαψεύσετε τα στοιχεία, που για πρώτη φορά ήρθαν στο φως από το «Π», κάθε άλλο παρά απέφερε τα προσδοκώμενα. Με αοριστίες δεν αμφισβητούνται γεγονότα, κύριε Παπανδρέου. Επιβεβαιώνουν τον πανικό για τα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν και μπορούν κάποια στιγμή να οδηγήσουν στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου. Έτσι εξηγείται γιατί από κει που ως πρωθυπουργός δεν απαντούσε σε επικριτικά δημοσιεύματα, τώρα βγαίνει και απαντά σε σκληρούς τόνους, όπως για την εμπλοκή του με την Goldman Sachs και για την καταγγελία της Βάσως Παπανδρέου ότι επί των ημερών του έγιναν εγκλήματα.

Δεν εξηγείτε, κύριε Παπανδρέου, για ποιον λόγο σηκώθηκε από την Αμερική και ήρθε στην Αθήνα ο ίδιος ο πρόεδρος της Goldman Sachs. Για να πιει καφεδάκι μαζί σας στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» της Κηφισιάς και να πείτε και κανένα αστειάκι περί πράσινης ανάπτυξης κ.λπ.; Τρεις ώρες κράτησε εκείνη η συνάντηση, τι συζητήσατε, πού καταλήξατε; Οι κορυφαίοι υπουργοί σας αν δεν είχε αποκλειστικό σκοπό η συνάντηση τη συμφωνία για εξεύρεση 40 με 50 δισ., τι χρειάζονταν; Στις προπόσεις του δείπνου ποια ήταν τα λόγια που ανταλλάξατε;

Ύστερα από κείνη τη συνάντηση, ποια ήταν η συνέχεια; Αν δεν είχε κάτι συμφωνηθεί, προς τι η επιστράτευση του τότε επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ κ. Παπανικολάου;

Ποιος ο ρόλος από κει και πέρα του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου; Ήταν υπέρ της συνεργασίας με την Goldman Sachs; Ή αλλού ήταν το μυαλό του; Τυχαία έβαλε στο παιχνίδι την Deutsche Bank και για… ξεκάρφωμα τη Morgan Stanley; Μήπως ήθελε να παίξει με τη Γερμανία;

Ποιος χάλασε το ταξίδι του ανθρώπου της Goldman Sachs στην Κίνα, που ενώ ήταν… μεσοστρατίς τον γύρισαν πίσω; Όταν μάλιστα υπήρχε η διαβεβαίωση ότι μπορούσε να εξασφαλίσει πάνω από 10 δισ. ευρώ; Μήπως είχε βάλει το χεράκι του ο κ. Παπακωνσταντίνου;

Γιατί, κύριε Παπανδρέου, δεν πήρατε τα 25 δισ. ευρώ που σας πρόσφερε τον Γενάρη του 2010 η G.S. αλλά… περιοριστήκατε σε 10 δισ. ευρώ; Δεν χρειαζόταν τότε η Ελλάδα και τα 25 δισ.; Δεν θα ήταν μια μεγάλη ανάσα και θα ξέφευγε από τους εκβιασμούς και τις απειλές των αγορών; Αν μάλιστα δεν χάλαγαν στενότατοι συνεργάτες το ντιλ των 50 δισ., η χώρα θα είχε λύσει το πρόβλημα δανεισμού για όλο το 2010 και θα ήταν σε πολύ καλύτερη διαπραγματευτική θέση στις συζητήσεις με την ΕΕ. Και το σημαντικότερο, δεν θα χρειαζόταν να καταφύγετε στο ΔΝΤ. Όμως αυτό ανέτρεπε τον αρχικό σχεδιασμό των πέραν του Ατλαντικού… φίλων μας, που είχαν τους δικούς τους λόγους. Να χτυπήσουν το ευρώ. Και δεν τους ενδιέφερε το αν η Ελλάδα θα έπεφτε στο βάραθρο, όπως και έγινε.

Είχε προτείνει και πρόγραμμα για την Υγεία
Και για να συνειδητοποιήσει και να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία ο κ. Παπανδρέου ότι το «ΠΑΡΟΝ» αυτά που γράφει στηρίζονται πάντοτε σε εγκυρότατες πληροφορίες και πηγές αξιόπιστες. Αποκαλύπτουμε λοιπόν σήμερα ότι η Goldman Sachs είχε προσφέρει ένα πρόγραμμα ύψους 6 με 7 δισ. ευρώ για να πληρωθούν τα χρέη του τομέα Υγείας (οφειλές σε φαρμακοβιομηχανίες κ.ά.). Όμως αν και αρχικά είχε πει η τότε κυβέρνηση «ναι», στη συνέχεια κι αυτό… αυτοκαταργήθηκε γιατί προφανώς υπήρχαν οι αγάπες με τη Γερμανία…


Όλα τα παραπάνω από μόνα τους δίνουν απάντηση στον ισχυρισμό του κ. Παπανδρέου (στην απάντησή του προς το «Π») ότι:

«Κανείς δεν μοιράζει χρήματα, όπως κάποιοι θέλουν να μας πείσουν για τους δικούς τους λόγους. Και πολύ περισσότερο ούτε η Goldman Sachs ούτε κανείς άλλος προσέφερε δάνεια ύψους 50 δισ. ευρώ στην Ελλάδα! Αυτά δεν ανήκουν απλώς στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, είναι απολύτως ψευδή και διακινούνται σκοπίμως».

Δυστυχώς, όμως, κύριε Παπανδρέου, δεν αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, είναι πραγματικότητα που δεν διαψεύδεται. Και δυστυχώς για σας, υπάρχουν ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, που θα αποτελέσουν κάποια στιγμή το δριμύ κατηγορητήριο…

Δικό τους παιδί η Goldman Sachs!
Ο κ. Παπανδρέου στην απάντησή του στο δημοσίευμα της εφημερίδας μας, θέτει το ΑΦΕΛΕΣ ερώτημα αν θα πρέπει η χώρα να συνεργάζεται με την Goldman Sachs ή όχι. Κατ’ αρχάς, ως απλοί πολίτες τούτης της χώρας θα πούμε ευθέως ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συζητά με τους πάντες και να συνεργάζεται υπό την απαράβατη προϋπόθεση της προσπάθειας διασφάλισης των εθνικών συμφερόντων και αφού προηγουμένως έχει ελεγχθεί η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του συνομιλητή.


olympia

ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ «ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ» ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔιαβάζουμε σε καθεστωτικό blog: Πανεπιστημιακοί καταγγέλλουν φαινόμενα βίας
«Φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια που αποσκοπούν στην παρεμπόδιση των εκλογικών διαδικασιών και στην παράλυση της λειτουργίας τους, καταγγέλλονται σε κείμενο που υπογράφεται από 204 πανεπιστημιακούς καθηγητές. Μεταξύ αυτών και 20 πανεπιστημιακοί από την Πάτρα. Μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει οι κάτωθι…»

Με αφορμή μια ψηφοφορία σε σχολεία του Χαλανδρίου…Παγκόσμια πατέντα: Μεταπολιτευτική «δημοκρατία» σημαίνει οι 4 να επιβάλλονται στους 234!!!
Δημοκρατία σημαίνει η πλειοψηφία να αποφασίζει και η μειοψηφία να αποδέχεται και να σέβεται την άποψη της πλειοψηφίας. Χοντρικά να το πούμε, «ότι θέλουν οι πολλοί», αυτό είναι δημοκρατία. Αυτά μας μάθανε στο σχολείο για την έννοια της δημοκρατίας, που «είναι το καλύτερο πολίτευμα» κ.τ.λ.
Έλα, όμως, που στην ελληνική εκδοχή της η (μεταπολιτευτική) «δημοκρατία» βλέπει τα πράγματα υπό διαφορετικό πρίσμα! Αυτό δε μας το μάθανε στα σχολεία, αλλά το μάθαμε… εμπειρικά από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα…
Υπάρχει, λοιπόν, ένα πρόβλημα σε κάποια δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου. Εκεί κοντά στα σχολεία υπάρχει ένας καταυλισμός «ευπαθών» (Αθιγγάνων, επί το λαϊκότερον), οι οποίοι επιθυμούν να γράψουν τα παιδιά τους στο σχολείο (όχι για να μάθουν γράμματα, αλλά για να λαμβάνουν το σχετικό μηνιαίο επίδομα που έχει θεσπίσει το κράτος για όσους φαίνεται ότι έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 3.000 ευρώ, δηλαδή για τους «ευπαθείς» και μόνον). Τα παιδιά των «ευπαθών» γράφτηκαν στο σχολείο, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί γονείς να μη στέλνουν τα δικά τους παιδιά, για να μην κολλήσουν καμιά αρρώστια, για να μην κολλήσουν ψείρες και για το ότι τα μαθήματα παραδίδονται με απελπιστικά αργούς ρυθμούς, προκειμένου να τα καταλάβουν και τα παιδιά των «ευπαθών», με αποτέλεσμα τα παιδιά να μη μαθαίνουν γράμματα. Και οι γονείς αποφασίζουν να λύσουν το πρόβλημα με τις γενικά παραδεκτές δημοκρατικές διαδικασίες. Έτσι, συγκαλείται γενική συνέλευση και αποφασίζεται να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία και να γίνει ότι «θέλουν οι πολλοί». Γίνεται, λοιπόν, η ψηφοφορία (η «αποθέωση της δημοκρατίας») και βγαίνουν τα εξής αποτελέσματα: 234 γονείς ψηφίζουν κατά της εγγραφής των παιδιών των «ευπαθών» στα σχολεία, μόλις 4 υπέρ, ενώ βρέθηκε και μια λευκή ψήφος. Μιλάμε για μια πλειοψηφία αναμφισβήτητη, 99%, την οποία θα… ζήλευαν οι Τσαουσέσκου, Στάλιν κ.α. στις δόξες τους.
Κάποιοι όμως δε σέβονται αυτό που θέλουν οι πολλοί, σχεδόν όλοι:
«Η εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών» δηλώνει ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
«Μέχρι τώρα ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών αυτών πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο. Στόχος του υπουργείου είναι η ένταξη των παιδιών Ρομά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι γονείς που συνηγορούν να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο -λόγω των Ρομά-  φυσικά δεν θέλουν να παίρνουν απουσίες τα παιδιά τους ή να χάνουν τα μαθήματά τους. Γιατί καμιά άλλη λύση δεν θα υπάρξει», δήλωσε ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης.
Και –τι πρωτότυπο!- η γνώμη των «αρμοδίων» της συγκυβέρνησης συμπίπτει για μια ακόμα φορά μ’ εκείνη των συριζαίων:
«Είναι αρκετά πρωτότυπο να αναγορεύονται κάποιοι σε διαχειριστές της παιδαγωγικής  και να θεωρούν ότι μπορούν να επεμβαίνουν στην λειτουργία του σχολείου και θέτοντας κριτήρια να στήνουν κάλπες όπως γίνεται στο 7ο δημοτικό και να αποφασίζουν αν θα δεχθούν τα παιδιά των Ρομά στο σχολείο. Μπερδεύουν τον διαφωτισμό με τον σκοταδισμό.
Ο σύλλογος των διδασκόντων θα έπρεπε να υλοποιήσει τις ρητές οδηγίες που έχει για την εγγραφή των Ρομά καθώς η μη εφαρμογή τους θα προκαλέσει την δίωξή τους. Έχει ενημερώσει τον σύλλογο γονέων για αυτό ή είναι στην όλη κίνηση και δική του συμμετοχή παρούσα;
Φαίνεται ότι κάποιοι  - όχι όλοι - έχουν στο μυαλό τους σειρά πραγμάτων που οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια. Τέλος θα πρέπει να γίνει σαφές ότι στα σχολεία πηγαίνουν οι μαθητές και όχι οι γονείς τους.  Η τυχούσα έντονη παραβατικότητα των τσιγγάνων δεν μπορεί να αποτελεί λόγο για να πετάξουν κάποιοι, τα παιδιά τους από το σχολείο…
Η διενέργεια εκλογών από γονείς για να επιτραπεί σε οποιονδήποτε μαθητή η εγγραφή του στο σχολείο αποτελεί όνειδο για την πόλη του Χαλανδρίου που θα πρέπει να στιγματιστεί από όλους τους φορείς της εκπαίδευσης. Καταργεί τον ρόλο του σχολείου γελοιοποιώντας το, κατεβάζοντας τον ρόλο του στο ανάστημα των μυστακοφόρων χρυσαυγιτών που μέσω αντιποίησης αρχής δήλωναν την πάταξη του φοβερού προβλήματος των εγχρώμων μικροπωλητών».

Συνεχίζεται η σφαγή των Ελλήνων ηλικιωμένων από αλλοδαπούς


Την  αλλοδαπή οικιακή βοηθό αναζητά η ΕΛΑΣ για την δολοφονία του Έλληνα ηλικιωμένου ο οποίο βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Αγ. Παντελεήμονα στην οδό Πάτμου. Όπως ανέφεραν γείτονες ο άτυχος 81χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής από την περασμένη Παρασκευή, ενώ την ίδια μέρα η αλλοδαπή οικιακή βοηθός - που τα γνωστά ιστολόγια της προπαγάνδας του διεθνισμού θέλουν ως ομογενή!- που ο ηλικιωμένος απασχολούσε έφυγε από το σπίτι κρατώντας βαλίτσες.

Χθες οι γείτονες ειδοποίησαν την κόρη του άτυχου άνδρα και εκείνη πήγε τα μεσάνυχτα να δει τι συμβαίνει. Όταν άνοιξε την πόρτα αντίκρισε τον πατέρα της πεσμένο στο σαλόνι, χτυπημένο στην κοιλιά από μαχαίρι. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο 81χρονος ήταν νεκρός επί ημέρες.

Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα ή τα παράθυρα του διαμερίσματος όπου κατοικούσε ο ηλικιωμένος, ενώ λείπουν διάφορα αντικείμενα και έτσι οι υποψίες ενισχύονται όσον αφορά την εμπλοκή της αλλοδαπής στο έγκλημα.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2.500 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε επιστημονικό συμπόσιο με τίτλο «Πρόληψη της Αυτοκτονίας», περισσότεροι από δυόμισι χιλιάδες (2.500) Έλληνες έδωσαν τέλος στη ζωή τους από το 2010 (που άρχισε η οικονομική κρίση) μέχρι σήμερα.
Πρόκειται για ποσοστό ρεκόρ στα ελληνικά χρονικά, καθώς μέχρι το «σωτήριον» έτος 2010 καταγράφονταν μόνο λίγες εκατοντάδες εκατοντάδες αυτοκτονίες το χρόνο στη χώρα μας, οφειλόμενες κυρίως σε ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι αυτόχειρες. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν και η αιτία της συντριπτικής πλειοψηφίας των αυτοκτονιών έχει να κάνει με αξεπέραστα οικονομικά προβλήματα αυτών που θέτουν τέρμα στη ζωή τους.
Και το ερώτημα είναι το εξής: αυτόν τον ποταμό ελληνικού αίματος που χάνεται καθημερινά, σε ποιους πρέπει να χρεωθεί, εάν όχι στους πολιτικάντηδες του σαπισμένου μεταπολιτευτικού κατεστημένου που έχουν εξαθλιώσει τους Έλληνες, ωθώντας τους στην αυτοκτονία;
Έλληνες και Ελληνίδες, μην τους κάνετε τη χάρη. Μην αυτοκτονείτε, «αυτοκτονήστε» πολιτικά τους υπευθύνους της δυστυχίας σας!
Αμαλία Κουτσαβίτη..http://neadeksia.wordpress.com

Αλβανίδα μάνα σε σχολείο του Αγίου Παντελεήμονα: "Να πάρουν τα παιδιά τους οι Ελληνίδες και να φύγουν από εδώ"...!!!

Ρατσισμός και Φασισμός, ελπίζουμε να επέμβει ο κ.Δένδιας ή η υπηρεσία της κρατικής ασφάλειας που μετονομάστηκε σε υπηρεσία εναντίον της ρατσιστικής βίας σύμφωνα με πομπώδες ανακοινώσεις του Υπουργείου! Πριν από λίγο έγινε καταγγελία στην εκπομπή του Δημήτρη Κωσταντάρα στο κανάλι ART -TV και στην εκπομπή του ΄΄΄ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ΄ 'Οτι σε δημοτικό σχολείο της περιοχής του Αι Παντελεήμονα και όχι από κάποιον τηλεθεατή αλλά από τους καλεσμένους του κ.κ Δικηγόρο Σταυριανάκη και Γεωργίου !...


Αλβανίδα μητέρα είπε σε κατάσταση αμόκ σε συνέλευση του Ελληνικού Σχολείου της Περιοχής όπου άκουσον -άκουσον στα 140 παιδιά τα 120 είναι αλλοδαπά ζήτησε να πα΄ρουν τα παιδιά τους οι Έλληνίδες Μάνες και να φύγουν από το σχολείο μια που αυτοί (οι Αλλοδαποί ) έχουν την πλειοψηφία !
Το φαινόμενο δεν είναι τυχαίο ούτε είναι και το μοναδικό με αποτέλεσμα μικρά χωριά που λόγο της πολιτικής εναντίον τηνς Ελληνικής Οικογένειας αλλά και της αστυφιλίας σε λίγο δεν θα υπάρχουν Έλληνες μαθητές σε Ελληνικά σχολεία ...Θα επέμβει ο κ.Δένδιας την στιγμή που το καταγγέλλει επώνυμα και δημόσια όχι ένας ανώνυμος όπως ο ίδιος αναφέρει στις δηλώσεις του! http://ieroslochos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7173.html

Υποκρισία και διγλωσσίαΥποκρισία και διγλωσσία
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όλο και περισσότερο, οι εκπρόσωποι-φερέφωνα του καθεστώτος δείχνουν με τον πιο ανάλγητο τρόπο την ενόχληση και την οργή τους για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Μέσα στο λυσσαλέο μίσος τους αφήνουν στην άκρη οποιαδήποτε έννοια πλουραλισμού, ισονομίας και δίκαιης μεταχείρισης απέναντι στο Κίνημά μας και ομολογούν με τα πεπραγμένα  τους την πλήρη ερμηνευτική ρήση του όρου «δύο μέτρα και δύο σταθμά».  Ένα κόμμα, το οποίο ψηφίστηκε από εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων και Ελληνίδων και εισήλθε στο κοινοβούλιο, αντιμετωπίζεται περίπου ως λεπρό, τόσο από τα υπόλοιπα, κοινοβουλευτικά και μη, κόμματα όσο και από τους δημοσιογράφους. Ορισμένα παραδείγματα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν παρακάτω, είναι ενδεικτικά του όλου νοσηρού κλίματος. Αναμφίβολα το mega είναι ένα τηλεοπτικό κανάλι, το οποίο σ’ όλες τις πτυχές, διαμέσου των διαφόρων εκπομπών του, συκοφαντεί ασύστολα την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Την πρωτοκαθεδρία, όμως, στην εκτόξευση λάσπης έχει η τετράδα Πρετεντέρης-Τρέμη-Καψής-Τσίμας. 
Αρχίζοντας με την περίπτωση Πρετεντέρη, αυτό που θέλω να τονίσω είναι η σοβαροφανής «απέχθεια», την οποία τρέφει για Εμάς ο κύριος αυτός. Προσφάτως, μάλιστα, υποστήριξε πως γι’ αυτόν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν αποτελεί «ένα κανονικό κόμμα» (όντως, έτσι είναι. Εμείς δεν κλέβουμε όπως κάνουν τα «κανονικά κόμματα»…) και κακώς ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης απήντησε στο ερώτημα του Βουλευτή μας Ηλία Παναγιώταρου. Αν, λοιπόν, Εμείς δεν είμαστε «ένα κανονικό κόμμα», τότε και ο Πρετεντέρης δεν είναι ένας κανονικός δημοσιογράφος. Γιατί οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι τιμούν το λειτούργημά τους, δεν φέρονται ως κοινοί χούλιγκαν πετώντας πλαστικά μπουκάλια σε διαιτητές, όπως έκανε ο Πρετεντέρης το 1998 σε αγώνα καλαθοσφαίρισης Παναθηναϊκού-Άρη.  Βεβαίως, αν με τον ίδιο τρόπο συμπεριφερόταν κάποιος θερμόαιμος νεαρός, θα συλλαμβανόταν αμέσως και, δυστυχώς γι’ αυτόν, το ποινικό του μητρώο θα λερωνόταν. Επειδή, όμως, ο Πρετεντέρης δεν είναι ο οποιοσδήποτε νεαρός, γι’ αυτό και δεν τιμωρήθηκε. Αντιθέτως, θεωρείται ένας από τους πλέον ειδήμονες για να μας συμβουλεύει τι πρέπει να κάνουμε… 

Ο κύριος Παπανδρέου συναντήθηκε με το αφεντικό της Goldman Sachs και μετά από λίγες ημέρες πουλήθηκε το CDS. Σε ποιόν νομίζετε;

Δεν ήλθαμε από τον κρατικοδίαιτο πλανήτη χάπυ του σοσιαλισμού ώστε να δαιμονοποιούμε τις επαφές πρωθυπουργών με ηγέτες οικονομικών κολοσσών. Αντίθετα, οι πατριώτες ηγέτες οφείλουν να διυλίζουν κάθε ευεργετική πρόταση για την πατρίδα αυτοπροσώπως και να αρπαζουν τις ευκαιρίες για να υπηρετήσουν καλύτερα το δημόσιο συμφέρον. Εδώ όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Η συνάντηση του τέως πρωθυπουργού με τον ισχυρό άνδρα της Goldman Sachs τον Νοέμβρη του 2009, όχι μόνον δεν έφερε κανένα θετικό αποτέλεσμα για την χώρα, αντίθετα τα αποτελέσματα δείχνουν μόνον καταστροφικές συνέπειες.

Όπως θυμούνται οι παλαιότεροι αναγνώστες, το “Ολυμπία” ήταν το μόνο που παρακολουθούσε στενά τον ρόλο της GS εκείνη την εποχή, αποκαλύπτοντας την κάθε κίνηση, επαφή και τον βρώμικο ρόλο της εταιρείας την περιοδο των Swaps.
Αυτη η συνάντηση λοιπόν που έγινε στο ξενοδοχείο “Πεντελικόν” κάτω από απόλυτη μυστικότητα με διάρκεια τριών (3) ωρών, μπορεί να συνδυαστεί μόνο με ένα συγκεκριμένο γεγονός που ήταν από τις κύριες αιτίες (αν όχι η κυριότερη) της καταστροφής της Ελλάδας.
Ένας πρόεδρος κολοσσού για να έλθει “τράνζιτ” μόνο και μόνο για έναν “καφέ”, σημαίνει ότι η συζήτηση έχει τεράστια προοπτική για την εταιρεία του. Απλά πράγματα.
Τι συνέβει λοιπόν; Ποιό ήταν το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης;
Το αποτέλεσμα για την χώρα, ήταν το απόλυτο ΜΗΔΕΝ. Δεν έγινε οποιαδήποτε συμφωνία σε επίπεδο εθνικής οικονομίας ώστε να δικαιολογεί αυτή την συνάντηση. Θα αναρωτηθείτε “μα καλά και άν δεν συμφώνησαν στο τέλος;” Δεκτό. Ας δούμε όμως τι ακολούθησε αυτή την συνάντηση.
Λίγες ημέρες μετά το πέρας του ραντεβού, σε απόλυτη μυστικότητα, έγινε ένα εθνικό έγκλημα. Η πώληση του περιβόητου “γυμνού” CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Υπόθεση που βγήκε στο φως μετά την έρευνα του δρ. Κυριάκου Τόμπρα και του δικηγόρου Γιώργου Νούλα και έφερε στο κοινοβούλιο ο Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” ήταν η αφορμή να έλθει στο φως το τεράστιο σκάνδαλο συνεργασίας του αδελφού του πρωθυπουργού με εταιρεία που μεταξύ άλλων “επένδυε” σε CDS. (Έτσι αποκαλύφθηκε και η θηριώδης διαπλοκή της “πράσινης ανάπτυξης”).

Όπως γράψαμε από την πρώτη στιγμή, η πώληση αυτή υπερέβαινε κατά πολύ τις αρμοδιότητες της διοίκησης του ΤΤ και δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την έγκριση του κυρίου Παπακωνσταντίνου και του ίδιου του πρωθυπουργού.
Ποιός νομίζετε ότι αγόρασε (για λογαριασμό τρίτων) το CDS;

Μα φυσικά η Goldman Sachs! Η Goldman Sachs σε λιγότερο από έναν μήνα μετά την συνάντηση αυτή, βάζει στο χέρι το σημαντικότερο “ασημικό” της δημόσιας περιουσίας! Ένα προϊόν το οποίο απέφερε στην Goldman Sachs και τους “αόρατους αγοραστές”, πάνω από 26 δις Ευρώ!! 10 φορές όσο όλες οι αποκρατικοποιήσεις για τις οποίες γίνεται σήμερα κουβέντα!
Όλα αυτά με μία κίνηση. Που συνοδεύτηκε από τις χειρουργικές δηλώσεις περί Τιτανικού αμέσως μετά την πώληση. Το Τ3 – Τ10, το φούσκωμα του ελλείματος, όλες αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες που διέλυσαν την χώρα για να πλουτίσουν οι τοκογλύφοι.
Αμέσως μετά την συνάντηση του ισχυρού άνδρα της Goldman Sachs με τον τότε πρωθυπουργό.

Τι συζητήθηκε στην συνάντηση; Πιθανώς κάποιες παράμετροι της αγοραπωλησίας που προφανώς ενδιέφεραν προσωπικά τον κύριο Παπανδρέου, αφού ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ δεν προκύπτει από τα γεγονότα, ενώ δεν έχει βγει ΟΥΤΕ ΜΙΑ διάψευση ή επίσημη ανακοίνωση για το περιεχόμενο της κουβέντας.

Τα υπόλοιπα είναι δουλειά των οικονομικών εισαγγελέων αφού πλέον εμπλέκεται ο ίδιος ο τ. πρωθυπουργός.
Εμείς δεν είμαστε εισαγγελείς για να πούμε εάν ο κύριος Παπανδρέου είναι Broker ή ντήλερ (κατά Τσίπρα) διεθνών τοκογλύφων.
Εμείς θα πούμε όμως ότι λειτούργησε όπως θα λειτουργούσε ένας από αυτούς. Πιθανώς εν αγνοία του. Ίσως να του είπαν ότι το Πεντελικόν έχει καλό σούσι και να του έφεραν τον Αμερικανό ντυμένο ως Ιάπωνα σεφ. Σε τρεις ώρες πάντως θα είχε φάει τον μισό ατλαντικό τυλιγμένο σε φύκι και με ρύζι ξυδάτο. Όλα είναι πιθανά.

olympiaΣε άλλη χώρα ζει ο Αντώνης Σαμαράς
Παρ' όλο που η περίοδος των "παλαιάς κοπής" πολιτικών έχει περάσει ανεπιστρεπτί, καθώς η ελληνική κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει τον ρόλο της μαριονέτας που διαδραματίζουν, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εμμένει στην ίδια συνταγή της παραπλάνησης, του ψεύδους, των κούφιων υποσχέσεων, του εκβιασμού και των δραματικών τόνων σε μια ατέρμονη προσπάθεια να εξαναγκάσει τον ελληνικό Λαό να δεχτεί αγόγγυστα τον ζυγό του ανθελληνικού και εθνοκτόνου Μνημονίου.

“Αν δεν περάσουν τα μέτρα πάμε σε εκλογές”

«Η χώρα θα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη λύση. Υπάρχουν άλλοι συσχετισμοί δυνάμεων, προφανώς, θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές…», είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, στο ερώτημα τι θα γίνει αν δεν περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή. Όπως είπε, «εμείς, και εγώ προσωπικά, αλλά και το κόμμα μου, η μέγιστη πλειοψηφία των συναδέλφων, έχουμε αποφασίσει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.
Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε την Κυβέρνηση, θέλουμε να είναι μια Κυβέρνηση τετραετίας και ευθύνης, θέλουμε να είναι μια Κυβέρνηση, η οποία θα προχωρήσει σε πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις, θέλουμε να δημιουργηθεί και μια Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης. Εμείς έχουμε τοποθετηθεί, είμαστε ξεκάθαροι».

olympia

ΜΗΝ ΠΗΔΑΤΕ ΑΛΛΟ - ΠΗΔΗΞΤΕ ΤΟΥΣ

Οριστικά ακυρώθηκε η φασιστοσύναξη των αλβανών “νοσταλγών”. Ομολογία για πυρήνες αλβανών ναζί εντός Ελλάδας με την ιδιότητα του “μετανάστη”!!

Όπως μεταδίδουν τα Αλβανικά μέσα, η σύναξη της ναζιστικής οργάνωσης – συνέχειας των αλβανών συμμάχων των ναζί ακυρώθηκε. Στον υπότιτλο μάλιστα αναφέρεται ότι ακυρώθηκε από “φόβο για τη ζωή των μεταναστών”!! Οι Αλβανοί ομολογούν δηλαδή ότι εντός Ελλάδας βρίσκονται υπάνθρωποι που στελεχώνουν πυρήνες της οργάνωσης υπό τον μανδύα του “μετανάστη”! Οι απόγονοι δηλαδή αυτών που αιματοκύλισαν την Ευρώπη, παρουσιάζονται ως “αθώοι μετανάστες” που “απειλούνται”!

Η είδηση αυτή θα πρέπει να σημάνει συναγερμό στις Ελληνικές αρχές, ειδικά μετά το βίντεο που παρουσίαζε μέλη της οργάνωσης με εμβλήματα των SS να πυροβολούν την Ελληνική σημαία, σε στρατόπεδο εκπαίδευσης στην Αλβανία. Εκτός από τις αυτονόητες ενέργειες εντός Ελληνικού εδάφους, θα πρέπει να γίνουν διαβήματα τόσο στην Αλβανική κυβέρνηση όσο και στους διεθνείς οργανισμούς. Δεν μπορεί να κυκλοφορούν ελεύθερα κτήνη που απειλούν να “σφάξουν τους Έλληνες”, ειδικά όταν έχουν προηγηθεί εκατοντάδες στυγνά εγκλήματα, όπου η ζωή των θυμάτων αφαιρείται με ρατσιστικά κριτήρια και όχι για “οικονομικό έγκλημα”. Οι απειλές δηλαδή, ήδη πραγματοποιούνται.

 

Ο Ερντογάν κατηγορεί ...για εκβιασμό τους Κούρδους απεργούς πείνας!Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως δεν θα υποκύψει στον "εκβιασμό" των κούρδων κρατουμένων απεργών πείνας που θέλουν μια χαλάρωση των συνθηκών κράτησης του επικεφαλής των αυτονομιστών ανταρτών του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
"Μην κάνετε εκβιασμούς (...) δεν θα απελευθερώσουμε τον τρομοκράτη ηγέτη απλώς επειδή το απαιτείτε και έχετε ξεκινήσει μια τέτοια ενέργεια", ανέφερε ο Ερντογάν σε μια ομιλία στο Κιζιλτσαχαμάμ, κοντά στην Άγκυρα, με την ευκαιρία των δέκα χρόνων από την άνοδο στην εξουσία του Κόμματος Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη (AKP).
Ιστορικός ηγέτης του (παράνομου) Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο, μια ποινή που μετατράπηκε στη συνέχεια σε ισόβια. Κρατείται στο νησί Ιμραλί (βορειοδυτική Τουρκία) από το 1999.
"Η ποινή του θανάτου επιβλήθηκε στον τρομοκράτη ηγέτη που είναι υπεύθυνος για το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα αυτή, και αυτή η χώρα (...) μέχρι που έχει άρει αυτή τη θανατική ποινή", υπενθύμισε σήμερα ο Ερντογάν.
"Σήμερα, πολλοί άνθρωποι είναι υπέρ της αποκατάστασης της θανατικής ποινής, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, επειδή οι συγγενείς των νεκρών υποφέρουν ενώ άλλοι γιορτάζουν τρώγοντας κεμπάμπ", πρόσθεσε, στοχεύοντας τους υπεύθυνους της κουρδικής υπόθεσης που βρίσκονται πίσω από το κίνημα της απεργίας πείνας.
Από το Σεπτέμβριο, περίπου 700 κούρδοι πολιτικοί κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας σε δεκάδες φυλακές της χώρας, Ανάμεσά τους βρίσκονται και πολλοί υπεύθυνοι του κουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), που κατηγορούνται για συνωμοσία με το PKK, το οποίο διεξάγει ένοπλη μάχη εναντίον των αρχών της Άγκυρας από το 1984.

Θα μας πάνε…εμπλοκή μέχρι τις γερμανικές εκλογές

Γερμανική… μπαμπεσιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εμμονής της επίσημης κυβέρνησης να απαιτεί πιστή τήρηση των σκληρών μέτρων που θα περάσουν, πιθανότατα, την Τετάρτη. Ενώ όλοι πιστεύουν ότι με τα μέτρα 13,5 δις ευρώ και με τις εργασιακές αλλαγές θα καταρρεύσει η αγορά, θα βυθιστεί στην ύφεση η οικονομία και θα εκτιναχθεί η ανεργία (η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για σχεδόν 2 εκατ. άνεργους πολύ σύντομα), εντούτοις Μέρκελ και Σόιμπλε επιμένουν στην καταστροφική συνταγή.

Αυτή η εμμονή θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμη και εκδικητική αν πιστεύαμε στις θεωρίες συνωμοσίας κατά της Ελλάδας. Είναι πιθανότατα μια προσπάθεια να καλύψουν τα τραγικά τους λάθη με τα Μνημόνια που έχουν καταστρέψει σχεδόν όλη την Ευρωζώνη.
Κι ενώ ο Σόιμπλε δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι σημαντικό να ανακτήσει την αξιοπιστία της» επαναλαμβάνοντας ότι «τα συμφωνηθέντα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν» αφού σε αυτό το πεδίο «υπήρξαν καθυστερήσεις», εντός της Γερμανίας επικρατεί σύγκρουση απόψεων σχετικά με το πώς θα σωθεί η Ελλάδα, και κατ’ επέκταση και η Ευρωζώνη.
Διαβάστε για να καταλάβετε: Κουρτ Λάουκ, σύμβουλος της Καγκελαρίου Μέρκελ: Μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Μια νέα διαγραφή ελληνικού χρέους θα ήταν οδυνηρή για τους πιστωτές μας, αλλά ακόμα πιο επικίνδυνη είναι η λύση απλώς να αυξάνουμε, να επεκτείνουμε ή να συγκαλύπτουμε περαιτέρω τους κινδύνους περαιτέρω εγγύησης του χρέους της Ελλάδας».
Και συνεχίζει για τη λιτότητα λέγοντας ότι αποδεικνύεται αντιπαραγωγική, ενώ για την περιβόητη πλέον έκθεση της τρόικας λέει ότι «τείνει να καταντήσει φάρσα».
Επίσης ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Ντάβιντ Φόλκερτς-Λαντάου, προτείνει να δοθεί νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, παρά το ότι η Γερμανία αποκλείει ως τώρα τη χρηματοδότηση των υπερχρεωμένων χωρών πέραν του συμφωνηθέντων ορίων. Σε συνέντευξή του στην σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ, και σε ερώτημα εάν η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο σχέδιο ευρωπαϊκής βοήθειας, απάντησε: «Εάν επιθυμούμε να διατηρήσουμε το ευρώ υπό την παρούσα μορφή του, τότε η απάντηση είναι ναι». Και ξεκαθάρισε πως εάν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιμένουν να αρνούνται το σενάριο μίας νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τότε σύντομα θα πρέπει να χορηγήσουν στην Ελλάδα νέες πιστώσεις».
Όσον αφορά τέλος τις αξιώσεις της Τρόικας, δήλωσε ότι αυτές «έχουν φθάσει στα όρια του τι μπορεί να γίνει πολιτικά ανεκτό στην Ελλάδα»!
Τρίτο πακέτο στήριξης, το οποίο μάλιστα δεν θα είναι το τελευταίο, θεωρεί το πιο πιθανό σενάριο για την Ελλάδα ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank Γιοργκ Κρέμερ.
«Οι διεθνείς δανειστές δεν θέλουν να ρισκάρουν μια ανοιχτή χρεοκοπία της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι η επικρατέστερη εκδοχή είναι αυτή ενός τρίτου πακέτου στήριξης της Ελλάδας και πιστεύω ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο», δήλωσε.
Όλα αυτά θα τα βλέπουμε πολύ συχνά. Τις ιδεολογικές συγκρούσεις εντός της Γερμανίας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι καθόλου καλό για την Ελλάδα. Διότι δείχνει ότι δεν υπάρχει σταθερή γραμμή αντιμετώπισης της κρίσης. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι οι γερμανικές παλινωδίες θα συνεχιστούν για τουλάχιστον μέχρι τις Γερμανικές εκλογές σε ένα χρόνο.
Τι σημαίνει αυτό; Ό,τι δυστυχώς ακόμη κι αν ψηφιστούν τα μέτρα και εφαρμοστούν, ο σκληρός και σφιχτός κορσές στην Ελλάδα δε θα χαλαρώσει. Οι σκληροί με αρχηγό τον Σόιμπλε θα συνεχίσουν να μιλούν για μεταρρυθμίσεις και για αξιοπιστία. Η Μέρκελ θα πονάει η καρδιά της από τα όσα περνάμε και διάφοροι οικονομολόγοι θα λένε ότι πρέπει ν πάμε σε νέο πακέτο βοήθειας. Και μέχρι η Μέρκελ να εξασφαλίσει ότι οι Γερμανοί ψηφοφόροι της δε θα την «μαυρίσουν» ακούγοντας για νέα βοήθεια, η Ελλάδα θα καίγεται στο καμίνι made in Germany.
Ας μη ματαιοπονούν ορισμένοι που πιστεύουν ότι με τα μέτρα ως διά μαγείας θα εξαφανιστούν οι πιέσεις στην Ελλάδα. Σκεφτείτε το εξής: Ήδη κατάφεραν με τις απανωτές καθυστερήσεις να μην… ματώσει ούτε ρουθούνι μέχρι να γίνουν οι αμερικανικές εκλογές. Το ζήτησε ο Ομπάμα κι έγινε η θέλησή του. Η Ελλάδα δεν «έσκασε» αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αργότερα.
Πιστεύει κανείς ότι θα θελήσει η Μέρκελ με τις εκλογές να έρχονται, να αφήσει μια χώρα να καταρρεύσει διαλύοντας και την ΕΕ; Πολύ δύσκολο το βλέπουμε αυτό. Άλλωστε οι Γερμανοί στηρίζονται πολύ στις ευρωπαϊκές αγορές. Θα μας πάνε λοιπόν μέχρι τις γερμανικές εκλογές, όπως λένε στο στρατό… εμπλοκή. Και δε θα μπορούμε ούτε να μιλήσουμε.

antinews

Ο Ομπάμα τα βάζει με τη Μέρκελ,για το ελληνικό "κούρεμα"Λίγο πριν τη μεγάλη μάχη για τις αμερικανικές εκλογές, η κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα δείχνει τις προθέσεις της αναφορικά με την κρίση χρέους που μαστίζει την ευρωζώνη, σε περίπτωση που καταφέρει να κερδίσει τον αντίπαλό του Μιτ Ρόμνει.

 

Η κυβέρνηση του Ομπάμα, δια στόματος του υπουργού Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, τάχθηκε υπέρ ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, συνοιδοπορώντας έτσι στο δρόμο που προσπαθεί εδώ και μήνες να χαράξει το ΔΝΤ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Ουάσινγκτον, ο Ομπάμα είναι αποφασισμένος να προωθήσει το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, μιας και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού θεωρούν πως οποιαδήποτε πολιτική λιτότητας χωρίς νέο κούρεμα, δεν θα επιφέρει κανένα αποτέλεσμα και θα είναι καταδικαστική πολιτική για την Ελλάδα.

Μάλιστα, αναφέρουν ξεκάθαρα πως εάν ο Μπάρακ Ομπάμα κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές θα είναι πλέον πιο ελεύθερος έτσι ώστε να αναλάβει πρωτοβουλία για να επιλυθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Σε αυτή την προσπάθεια, οι πηγές αναφέρουν πως ο κ. Ομπάμα είναι αποφασισμένος να διασταυρώσει τα πυρά του με την γερμανίδα καγκελάριο, προκειμένου να "ξεκολήσει" το Βερολίνο από την καραμέλα της λιτότητας. 

Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η κόντρα της τελευταίας περιόδου ανάμεσα στο Βερολίνο και το ΔΝΤ, που το τελευταίο προωθεί και νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, βλέποντας πως σε διαφορετική περίπτωση τα όποια μέτρα και οι όποιες μεταρρυθμίσεις θα έχουν μηδαμινό αποτέλεσμα. 

Και ενώ στην Αμερική είναι πολύ θετικοί για νέο κούρεμα, το Βερολίνο δια στόματος του γερμανού υπουργού Οικονομικών, κ. Σόιμπλε επιμένει πως η Γερμανία δεν ακούει καν για νέο κούρεμα.

14:23 BLOOMBERG: Η Ελλάδα θα γίνει η μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού στην Ευρώπη


BLOOMBERG: Η Ελλάδα θα γίνει η μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού στην Ευρώπη
«Χρυσωρυχείο» της Ευρώπης σε βάθος τετραετίας μπορεί να καταστεί η Ελλάδα, διεκδικώντας την πρωτοκαθεδρία από τη Φινλανδία που είναι σήμερα η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χρυσού της Γηραιάς Ηπείρου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ελλάδα μπορεί να μετεξελιχθεί στη μεγαλύτερη χώρα παραγωγό χρυσού, καθώς οι αρμόδιες ελληνικές αρχές «ξεμπλοκάρουν» συμφωνίες που παρέμεναν «στον πάγο» για περισσότερο από μία δεκαετία, λόγω της γραφειοκρατίας και των περιβαλλοντικών κανονισμών.

Η εξόρυξη χρυσού -σύμφωνα με την imrisia- αρχίζει να «πατάει γκάζι» από τότε που η Ελλάδα ξεκίνησε το επονομαζόμενο πρόγραμμα fast track εγκρίσεων έργων. Η Eldorado Gold Corp και η Glory Resources Ltd αναπτύσσουν τέσσερα ορυχεία, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα τον μεγαλύτερο παραγωγό χρυσού της Ευρώπης μέχρι το 2016.

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν πως τα projects τους θα προσθέσουν περίπου 425.000 ουγκιές χρυσού μέχρι το 2016, αξίας 757 εκατ. δολαρίων (τιμή spot 5ης Οκτωβρίου), στις 16.000 ουγκιές που παρήγαγε η χώρα το 2011, όταν η Φινλανδία, που κατέχει την πρώτη θέση παραγωγής χρυσού στην Ευρώπη, εξόρυξε πέρυσι 220.000 ουγκιές χρυσού. Η Eldorado Gold απέκτησε τρία ορυχεία πέρυσι, μέσω της εξαγοράς της European Goldfields. Η εταιρεία αναπτύσσει τα ορυχεία της European Goldfields στις Σκουριές και την Ολυμπία, καθώς και το project στο Πέραμα.

Τα τρία αυτά ορυχεία θα παραγάγουν περίπου 345.000 ουγκιές χρυσού μέχρι το 2016, ενώ η Glory εκτιμά ότι το ορυχείο στις Σάπες θα έχει παραγωγή περίπου 80.000 ουγκιών ετησίως. Η Eldorado έχει διπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της στη χώρα σε 800 εργαζόμενους, ενώ η Glory Resources θα απασχολεί περίπου 200 εργαζόμενους όταν ξεκινήσει την παραγωγή.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ > "Με το δάχτυλο στην σκανδάλη" οι πάντες από το Αιγαίο μέχρι τον Κόλπο - Aντίστροφη μέτρηση

Η αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση στην Συρία έχει ξεκινήσει, και μπορεί να συμπαρασύρει και το Ιράν σε μια πιθανή προσπάθεια της Δύσης να καθαρίσει δύο "εκκρεμότητες" σε ένα με μια γιαγντιαία πολεμική επιχείρηση όσο και αν το Ιράν είναι τελείως διαφορετικό μέγεθος από την Συρία. Οι εκτιμήσεις του γνωστού για τις επαφές του με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, ιστότοπου DEBKA συμπίπτουν απόλυτα με αυτά που δημοσίευσε χθές το defencenet.gr περί άμεσης έναρξης επιχειρήσεων μετά τις αμερικανικές εκλογές, και πάντως όχι πέραν του Νοεμβρίου. Οι πληροφορίες που έρχονται από όλα τα μέτωπα δείχνουν αυξημένη πολεμική.. προπαρασκευή:

- Οι αμερικανικές αεροναυτικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στην Ερυθρά Θάλασσα στα νησιά Σοκότρα και στο νησί Μαζίρα που ανήκει στο Ομάν στον Περσικό Κόλπο.Από τα μέσα Οκτωβρίου οι ΗΠΑ διατηρούν συμπληρωματικές δυνάμεις σε Τουρκία, Ιορδανία και Ισραήλ, ενώ στην βάση της Σούδας αυξάνουν τα αποθέματα σε καύσιμα και πυρομαχικά.
- Βρετανία και Γαλλία έχουν συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις στην μεγάλη ναυτική βάση του Port Zayed και στην αεροπορική βάση του Al Dhafra και τα δύο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
- Το το ρωσικό πυρηνοκίνητο καταδρομικό των 12.500 τόνων και του εντυπωσιακού οπλικού φορτίου, το περίφημο Moskva (Νο 121) της κλάσης Slava, η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχει προγραμματιστεί από το ρωσικό Ναυτικό να περάσει για την Κυριακή 4 Νοεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη (Βόσπορος) και στις 7 Νοεμβρίου περνά τα Δαρδανέλια για να ξεχυθεί στο Αιγαίο με τελική κατεύθυνση την Α.Μεσόγειο. Θα συνοδεύεται από την φρεγάτα PYTILIVIY (Νο 808) κλάσης KRIVAK και δύο αρματαγωγά κλάσης Aligator το NIKOLAY FILCHENKOV (Νο 152) και το SARATOV (Νο 150).
Γαλλία και Ισραήλ, αυτή την εβδομάδα έχουν δείξει σημάδια ετοιμότητας προς ανάληψη στρατιωτικής δράσης στην Συρία, αμέσως μετά τις Αμερικανικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Binyamin Netanyahu συνομιλούσε συνεχώς επί δύο ημέρες με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ καθώς ο ισραηλινός υπουργός αμυνας Εχούντ Μπάρακ προσγειώνονταν στο Λονδίνο,ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έλαβε αναφορά ότι πολεμικά αεροσκάφη της RAF βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον Περσικό Κόλπο.
Ο Μπαράκ "πέταξε" στο Λονδίνο μετά την επίσκεψη του Αμερικανού στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσι, αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ,όπου κατά το Debka κανονίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για μια πιθανή αμερικανοισραηλινή επέμβαση στην Συρία.
Αν και ακόμα δεν είναι γνωστό ποιός θα είναι επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων - ο Μπαράκ Ομπάμα, ή ο Μιτ Ρόμνει - ο Αμερικάνος στρατηγός δεσμεύθηκε να έχει σε διαθεσιμότητα δυνάμεις έτοιμες να επέμβουν!
Ασχέτως του ποιός θα κερδίσει τις εκλογές δεν θα συνεχιστεί αυτή η "ακινησία" ειδικά στο θέμα της Συρίας.
Η παρουσία Φρουρών της Επανάστασης και ανδρών της Χεζμπολά στο πλευρό του Άσαντ, αναγκάζει τους σχεδιαστές της επίθεσης να υπολογίζουν σε άμεση αντίδραση από το Ιράν, από την λιβανέζικη Χεζμπολά, και από την Λωρίδα της Γάζας.
Όλες οι αμερικανικές, βρετανικές, και γαλλικές δυνάμεις,βρίσκονται ήδη στην θέση τους στην Μέση Ανατολή, και στον Περσικό Κόλπο, ενώ οι δυνάμεις του Ισραήλ βρίσκονται σε αναμονή, περιμένοντας εντολή επίθεσης είτε προς Συρία είτε προς Ιράν.
Οι στρατιωτικοί αναλυτές θεωρούν ότι η πολεμική φάση έχει ΄ήδη ξεκινήσει μετά την κατάρριψη του μη επανδρωμένου ιρανικού αεροσκάφους στις 6 Οκτωβρίου και τον βομβαρδισμό του σουδανέζικου εργοστασίου από ισραηλινούς στις 24 Οκτωβρίου.
Μάλλιστα σε διπλωματικό επίπεδο ο Ναύαρχος James Winnfeld δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αποκαλύψουν τις προθέσεις τους μετά τις εκλογές στις 6 Νοεμβρίου.

defencenet
ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΝΆΓΚΗ ΓΙΑ 2-3 ΦΙΑΛΕΣ ΑΊΜΑ . ΟΠΟΙΟΣ  ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΓΕΝΝΉΜΑΤΑ Η ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΣΤΟ ΌΝΟΜΑ  ΕΛΈΝΗ ΜΑΓΚΑΦΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΈΚ ΤΩΝ ΠΡΌΤΕΡΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ


Α.Π

ΑΔΙΟΡΘΩΤΗ Η ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ – ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!Μας εγκαλούσαν κάποιοι ότι δε βρίσκουμε τίποτα σωστό στην κυβέρνηση Σαμαρά, ότι κάνουμε «στείρα αντιπολίτευση» κ.τ.λ. Μέχρι που κάτι βρήκαμε και είπαμε κι έναν καλό λόγο: την απόφαση για απομάκρυνση των δύο φανατικών συριζαίων (και βάλε…) προπαγανδιστών της πρωινής εκπομπής της ΝΕΤ. Φαίνεται πως… βιαστήκαμε!

Ο "δραστήριος" κ.Ελευσινιώτης και το επικοινωνιακό του δόγμα


λοιπόν την "επικοινωνιακή υπερκινητικότητα" του πρώην Α/ΓΕΝ και νυν ΥΦΕΘΑ:


"Όπως φαίνεται από τα δελτία Τύπου στο τελευταίο χρονικό διάστημα ο ένας εκ των δύο Υφυπουργών Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Ελευσινιώτης έχει πλέον «δραστηριοποιηθεί». Όταν είδαμε πριν από ένα μήνα τις φωτογραφίες που δόθηκαν στον Τύπο να επισκέπτεται στο Στρατόπεδο του Ρουφ το Στρατολογικό Σώμα και διαβάσαμε κείμενο για το όντως σημαντικό έργο της Στρατολογίας δεν κρύβουμε ότι «υπομειδιάσαμε» καθόσον κάποιος που δεν γνωρίζει αρμοδιότητες και λειτουργίες θα ήταν έτοιμος να πιστέψει ότι αυτό το έργο συνδέεται με τον κ. Ελευσινιώτη !

Η εφαρμογή του δόγματος «Ρουσόπουλου» επικοινωνία για την επικοινωνία, συνεχίσθηκε και στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης με καταθέσεις στεφάνου συνοδευόμενος όπως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και από τους τρεις Υπασπιστές του !

Βλέποντας όμως προχθές στις φωτογραφίες τον κ. Υφυπουργό να εικονίζεται σε καμένες περιοχές (φωτό από το kranos.gr) με τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ και διαβάζοντας στο συνοδευτικό δελτίο τύπου ότι εκτός από το πόσο σημαντική συνεισφορά είχαν οι Ένοπλες Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιπυρική περίοδο …..ο πρωτεργάτης του σχετικού σχεδίου «Δευκαλίων» ήταν ο ίδιος ως Υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ μαζί με το χαμόγελο μας δημιουργήθηκε η απορία αν αξιολογείται ως προς το τότε έργο του (κάποιοι άλλοι βέβαια το συνέταξαν) και όχι ως προς το τωρινό μιας και δεν έχει προβάλει κάποιο συγκεκριμένο έργο από την τετράμηνη παρουσία του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Home » ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ » Συνελήφθησαν 42 μέλη σπείρας που έκλεβε τους επιβάτες στο ΜΕΤΡΟ και στον ΗΣΑΠ Συνελήφθησαν 42 μέλη σπείρας που έκλεβε τους επιβάτες στο ΜΕΤΡΟ και στον ΗΣΑΠ


Mετά από 3μηνη συστηματική έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα, η οποία, κατά το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο, είχε διαπράξει σωρεία κλοπών και ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εντός και εκτός Σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ).
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν την 30-10-2012 σε διάφορα σημεία του κέντρου των Αθηνών, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 42 μέλη του κυκλώματος. Όλα τα μέλη του κυκλώματος είναι αλλοδαποί και αναλυτικά πρόκειται για ..

13 υπήκοοι Ρουμανίας,
10 Αλβανίας,
9 Αλγερίας,
3 Βουλγαρίας,
3 Γεωργίας,
2 Ιράκ,
1 Αφγανιστάν και
1 Παλαιστίνιος.
Η σπείρα ήταν χωρισμένη σε ομάδες των 4-5 ατόμων καθημερινά και κυρίως κατά τις ώρες 10.00 έως 19.00, προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως γυναίκες και ηλικιωμένους, μέσα και έξω από Σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) και τους αφαιρούσε, μέσα από τις τσέπες των ενδυμάτων τους και από τσάντες, πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα.
Τα μέλη της σπείρας σε αρκετές περιπτώσεις ασκούσαν και σωματική βία. Τα κλοπιμαία τα έκρυβαν σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν ειδικά για αυτόν το σκοπό και στην συνέχεια τα πωλούσαν σε τρίτους στο Μοναστηράκι και στο Θησείο.
Η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο διακόσιες οκτώ (208) κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων, καθώς και ληστείες σε βάρος πολιτών
Από τις έρευνες της Αστυνομίας που διενεργήθηκαν σε διαμερίσματα στο κέντρο των Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, ξυραφάκια, κόφτες καθώς και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την αφαίρεση των πορτοφολιών και το χρηματικό ποσό των 632,6 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.          
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr                     

Ο "κεμαλιστής" πρόξενος της Κομοτηνής που έχει κάνει άνω κάτω τη Θράκη


ένα ρεκόρ: ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 10 Ιουλίου. Μέσα σε τέσσερις μήνες βουλευτές ζητούσαν με ερώτησή τους την απέλασή του κάνοντας λόγο για δράση παρακρατικών ομάδων  και “παράνομες παρεμβάσεις του Τούρκικου Προξενείου στην άσκηση εσωτερικής πολιτικής στην Χώρα μας”.

Ο κ.Σενέρ ήρθε χωρίς τις “δάφνες” του προκατόχου του Μουσταφά Σαρνίτς ,για τον οποίο οι πληροφορίες και οι φήμες ήθελαν να έχει περάσει από την ΜΙΤ. Τώρα υπηρετεί...στη Μογγολία.

Ο Σενέρ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αποφοίτησε το 1997 από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά και μετά από την θητεία του στην Άγκυρα, υπηρέτησε από το 2001 ως το 2003 στην πρεσβεία της Τουρκίας στα Σκόπια και τη τριετία 2003-2006 στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Το 2006 και για δυο χρόνια υπηρέτησε πάλι στα κεντρικά και μετά (από το 2008 έως σήμερα) στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, αρχικά ως πρώτος γραμματέας και μετά ως ακόλουθος. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί να μην έχει υπηρετήσει στη ΜΙΤ όμως έχει ένα άλλο μεγάλο προσόν.Μιλά άψογα ελληνικά.

Το πόσο “υπερκινητικός” είναι ο κ. Σενέρ, φάνηκε από τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του στη Κομοτηνή. Ο κύκλος των εθιμοτυπικών επαφών με τις επίσημες ελληνικές αρχές αλλά και με τους δύο ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ, ήταν μόνο η αρχή.

Ο Σενέρ κυριολεκτικά δεν έχει αφήσει εκδήλωση για εκδήλωση μουσουλμάνων που να μην έχει παρευρεθεί, συνοδευόμενος πάντα από τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ , φωτογράφους, τηλεοπτικά συνεργεία και κάνοντας ως λάτρης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , χρήση του twitter μέσω του οποίου στέλνει μηνύματα ακόμη και κατά τη διάρκεια των περιοδειών του.Στις οποίες πάντα βέβαια συνοδεύεται από τους “σκληρούς” της μειονότητας που επιμένουν να θεωρούν κάθε μουσουλμάνο Τούρκο.

Όμως η υπερκινητικότητα και η εμπλοκή του σ΄ όλες τις υποθέσεις τον οδήγησε σε λάθος. Ο Σενέρ κατηγορείται για ωμή παρέμβαση εναντίον ιμάμη χωριού της Ροδόπης από τον οποίο απαίτησε να αποσύρει μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον μουσουλμάνου,προτείνοντάς του “ανταλλάγματα για εμένα και τα παιδιά μου”,όπως ανφέρει σε επιστολή του ο ιμάμης στην οποία κάνει ακόμη λόγο για απειλές και διλήμματα που του έθεσε ο Τούρκος πρόξενος.

Ντόμινο πολιτικών εξελίξεων από την κρίσιμη


Ντόμινο πολιτικών εξελίξεων φέρνει η κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης για τα 151 μέτρα του πακέτου των 13,5 δις. ευρώ. Παρά τη στάση της ΔΗΜ.ΑΡ. που μελετά «αριστερή στροφή», οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος εκτιμούν ότι θα υπάρξει ασφαλής πλειοψηφία υπέρ των μέτρων και επεξεργάζονται σενάρια ανασχηματισμού με πιθανή μεγαλύτερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.
Όπως αναφέρουν τα Νέα, ο πρωθυπουργός θέλει να φύγει μπροστά στην ανάπτυξη και να πάρει «κάτι» από τους Ευρωπαίους. Επιμήκυνση, που θα κοστίσει όμως άλλα 15 δις. ή ελάφρυνση του χρέους. Για το δεύτερο πιέζει το ΔΝΤ, στο ΔΣ του οποίου έχουν περίπου εξεγερθεί Ρώσοι, Ασιάτες και Λατινοαμερικανοί για την υπερευμενή, κατά την άποψη του μεταχείριση της Ελλάδας.
Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να εμπλουτίσει την παράταξη του με κεντρώα, προοδευτικά και φιλοευρωπαϊκά στοιχεία για να την ανατοποθετήσει στο κέντρο.
Η γραμμή της Ιπποκράτους είναι για ψήφιση των μέτρων σε ένα είδος μαοϊκής μεγάλης πορείας που να αναγκάσει όλους να μπουν στη γραμμή. Ωστόσο, η απορία είναι αν αυτή η μεγάλη πορεία οδηγεί το ΠΑΣΟΚ φουλ μέσα στην κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά τη ΔΗΜ.ΑΡ. άνθρωποι κοντά στον Φώτη Κουβέλη επιμένουν ότι η ενόχληση του για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το Μαξίμου το θέμα των εργασιακών, είναι μεγάλη. Φαίνεται μάλιστα να πίστευε ότι τα εργασιακά θα έρχονταν σε χωριστό άρθρο ή σε διαφορετική ρύθμιση μαζί με μέτρα τόνωσης της απασχόλησης. Η μεγάλη απορία πάντως είναι αν η ΔΗΜ.ΑΡ. παγιδεύτηκε τελικά σε αδιάλλακτη στάση κι αν θα υποχρεωθεί να μην ψηφίσει το πακέτο που θα σημαίνει ότι δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση.
Στην Κουμουνδούρου η προδιάθεση είναι να απομειωθεί με κάθε τρόπο η νομιμοποίηση της κυβέρνησης των τριών και να πάμε σε εκλογές. Μάλιστα υπάρχει βεβαιότητα ότι σε νέες κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτος περνώντας το 30%. Δεν βλέπουν άλλο πιθανό κυβερνητικό εταίρο από τη ΔΗΜ.ΑΡ. που, αν μάλιστα δεν ψηφίσει τελικά το πακέτο, απολυμαίνεται κάπως από τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επιστροφή στη δεκαετία του '60Όλο και περισσότεροι Έλληνες επιστρέφουν σε παλιές καταναλωτικές συνήθειες....
Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», τρώμε περισσότερα λαχανικά και όσπρια, όπως κάναμε πριν από περίπου 30 χρόνια. Αγοράζουμε τόσα αυτοκίνητα όσα το 1988. Γεννάμε με τον ρυθμό που γεννούσαμε 25 χρόνια πριν, ενώ αγοράζουμε ρούχα όπως στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Οι περικοπές σε μισθούς, η οικονομική στενότητα των οικογενειών καθώς και η εργασιακή ανασφάλεια έχουν κάνει τους Έλληνες να γυρίσουν στη δεκαετία του ’60 σε ό, τι αφορά τις καταναλωτικές συνήθειες και τις συμπεριφορές, προκαλώντας ένα κοινωνικό deja-vu.

Ἕνα ἀνέκδοτο ποὺ δὲν εἶναι…ἀνέκδοτο…

Το παρακάτω ανέκδοτο, θα μπορούσε να είναι από εκείνα που βγάζουν γέλιο, αλλά δεν είναι και η απάντηση, έρχεται λίγο πιο κάτω από αυτό….

Σε ένα δημοτικό σχολειο κάπου στην Αθήνα,την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, η δασκάλα παίρνει παρουσίες…
- Χακίμ καζάλ αλ νταρουί;
- Παρών.
- Χασάν ντομάν ντα σαρουί;
- Παρών.
- Γιόν κιμ λι γκόνγκ;
- Παρών.
- Σουλειμάν αλη ζαουάχρι;
- Παρών.
- Χατζή λαζά ρούμιχ αλής;
Τίποτα…
- Χατζή λαζά ρούμιχ αλής; επαναλαμβάνει η δασκάλα…
Πάλι τίποτα.

Εκει που ετοιμάζεται να σημειώσει απουσία η δασκάλα βλέπει δειλά δειλά ενα παιδάκι να σηκώνει το χέρι του απο την τελευταία σειρά…

- Κυρία,μάλλον εγω είμαι αυτός,αλλα το όνομά μου δεν διαβάζεται έτσι…
Χατζηλαζάρου Μιχάλη με λένε..!
Σεμέλη 
Ρατσισμός και Φασισμός, ελπίζουμε να επέμβει ο κ.Δένδιας ή η υπηρεσία της κρατικής ασφάλειας που μετονομάστηκε σε υπηρεσία εναντίον της ρατσιστικής βίας σύμφωνα με πομπώδες ανακοινώσεις του Υπουργείου!Πριν από λίγο έγινε καταγγελία στην εκπομπή του Δημήτρη Κωσταντάρα στο κανάλι ART -TV και στην εκπομπή του ΄΄΄ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ΄ ‘Οτι σε δημοτικό σχολείο της περιοχής του Αι Παντελεήμονα και όχι από κάποιον τηλεθεατή αλλά από τους καλεσμένους του κ.κ Δικηγόρο Σταυριανάκη και Γεωργίου !…Αλβανίδα μητέρα είπε σε κατάσταση αμόκ σε συνέλευση του Ελληνικού Σχολείου της Περιοχής όπου άκουσον -άκουσον στα 140 παιδιά τα 120 είναι αλλοδαπά ζήτησε να πάρουν τα παιδιά τους οι Έλληνίδες Μάνες και να φύγουν από το σχολείο μια που αυτοί (οι Αλλοδαποί ) έχουν την πλειοψηφία! Το φαινόμενο δεν είναι τυχαίο ούτε είναι και το μοναδικό με αποτέλεσμα μικρά χωριά που λόγω της πολιτικής εναντίον της Ελληνικής Οικογένειας αλλά και της αστυφιλίας σε λίγο δεν θα υπάρχουν Έλληνες μαθητές σε Ελληνικά σχολεία …Θα επέμβει ο κ.Δένδιας την στιγμή που το καταγγέλλει επώνυμα και δημόσια όχι ένας ανώνυμος όπως ο ίδιος αναφέρει στις δηλώσεις του!
veteranos.gr

ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ 130 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΤο στέγαστρο «Καλατράβα», που κόστισε περίπου 130 εκατ. ευρώ είναι…ελαττωματικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Συγκεκριμένα, λόγω προβλημάτων στην κατασκευή και τη συντήρηση του έργου, δημιουργείται εν δυνάμει κίνδυνος για την κατάρρευσή του!
Ο κίνδυνος είχε επισημανθεί από το 2005 σε έκθεση του γερμανικού οργανισμού «Germanischer Lloyd» επισημαίνονταν κατασκευαστικές ατέλειες στο έργο, όπως στις συγκολλήσεις και τις διασυνδέσεις στην αψίδα. Από το 2009 είχε εγκριθεί κονδύλι 6 εκατ. ευρώ για έργα επιδιόρθωσης και συντήρησης, ωστόσο η έλευση της τρόικας και οι περικοπές δαπανών κράτησαν στην αναμονή την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφόρηση του sport-fm.gr

Δὲν εἶμαι οὔτε μὲ τὴν δεξιά, οὔτε μὲ τὴν ἀριστερά, οὔτε μὲ τὸ κέντρο! Εἶμαι Ἑλληνίς!

Εἶμαι μόνον μὲ τὴν Ἑλλάδα!
Πόσο δύσκολο εἶναι κάτι τέτοιο νά γίνῃ κατανοητό;
Δὲν μοῦ ἀρέσει οὔτε ἡ ἱστορία τῆς Ἑλλάδος ποὺ ὑπαγορεύεται ἀπὸ τὴν ἀριστερά, οὔτε αὐτὴ ποὺ ὑπαγορεύεται ἀπὸ τὴν δεξιά, οὔτε αὐτὴ ποὺ ὑπαγορεύεται ἀπὸ τοὺς κεντρώους!
Μοῦ ἀρέσει ἡ ἀλήθεια!
Καὶ ἀλήθεια σημαίνει ὅλη ἡ ἱστορία τῆς Ἑλλάδος, ποὺ ἀφορᾷ σὲ ὅλα τὰ ξεπουλήματα, τὰ ὁποῖα ἔκαναν ἀριστεροί, δεξιοί, κεντρῶοι…
Δὲν θέλω νὰ ξεχάσω τὸν Μελιγαλά, οὔτε τὴν ΟΥΛΕΝ, οὔτε τὴν χωροφυλακὴ στοῦ Μακρυγιάννη. Ἀλλὰ ἐπίσης δὲν θέλω νὰ ξεχάσω τοὺς ἀγῶνες τοῦ ΕΑΜ ποὺ ἔγιναν ἀπὸ ὅλους τοὺς Ἕλληνες καὶ καπελώθηκαν ἀπὸ τὸ ΚΚΕ. Διότι ἄλλο ἡ ἀντίστασις τῶν Ἑλλήνων κατὰ τοῦ κάθε κατακτητοῦ κι ἄλλο τὰ κομματόσκυλα ποὺ ἁλώνιζαν ἐκείνην τὴν ἐποχή. (Κι ἁλωνίζουν ἔως τώρα ἄνευ ντροπῆς καὶ τσίπας!)
Ἐπίσης ὅμως δὲν θέλω νὰ ξεχάσω τοὺς ἀγῶνες τοῦ ΕΔΕΣ, οὔτε καὶ κάποιων ἄλλων ὀργανώσεων, ποὺ εὐτυχῶς ἦταν πάρα πολλές! (Μερικὲς ἀπὸ τὶς ἀναγνωρισμένες ἀντιστασιακὲς ὁμάδες: Ἐθνικὴ καὶ Κοινωνικὴ Ἀπελευθέρωσις, Ἐθνικὴ Ἀλληλεγγύη, Πανελλήνια Ἔνωσις Ἀγωνιζομένων Νέων (ΠΕΑΝ), Ἐθνικὴ Δημοκρατιὴ Ἔνωσις Ἑλληνοπαίδων (ΕΔΕΕ), τὰ Ἑλληνόπουλα, Ἐφέδρων Ἀξιωματικῶν Πατριωτικὴ Ὀργάνωσις (ΕΑΠΟ), Ἱερὰ Ταξιαρχία, Ὁμοσπονδία Ναυτεργατικῶν Ὀργανώσεων (ΟΕΝΟ), Ἐπιτροπὴ Ἐθνικῆς Σωτηρίας, Μέτωπο Ἐθνικῆς Σωτηρίας, Μπουμπουλίαν, Ἔνωσις Συμπολεμιστῶν Ἐθνικῆ Ἀγῶνος (ΕΣΕΑ), Πανελλήνιος Ἀπελευτερωτικὴ Ὀργάνωσις (ΠΑΟ). Ὅλα τὰ στοιχεῖα ἀπὸ τὴν ΒικιΠαιδεῖα.)
Θέλω νὰ συνειδητοποιήσω πὼς ἡ ἀντίστασις στὸν κάθε κατακτητὴ ἦταν πάντα ἱερὸν χρέος τῶν Ἑλλήνων κι ὄχι ἐξωγενῶν κομμάτων ἤ ἀλλογενῶν συμφερόντων! Θέλω νὰ θυμᾶμαι πὼς ἡ φρίκη ποὺ ἔζησαν οἱ παπποῦδες μας καὶ οἱ γονεῖς μας δὲν ἦταν ἀποτέλεσμα μόνον τῶν εἰσαγωμένων δολοφόνων ἀλλὰ καὶ τῶν ἐγχωρίων!
Ναί, ἰδίως αὐτῶν… Οἱ δοσίλογοι οὐδέποτε μᾶς ἔλειψαν… Ὁμοίως καὶ οἱ προδότες.. Ὁμοίως καὶ οἱ  Ἐφιάλτες….

Δὲν θέλω νὰ ξεχάσω  τὰ Καλάβρυτα, ἀλλὰ ἐπίσης δὲν θέλω νὰ ξεχάσω κι αὐτοὺς ποὺ τὰ προκάλεσαν ἤ αὐτοὺς ποὺ οὐσιαστικῶς κατέσφαξαν τοὺς Καλαβρυτινούς. Ἤ ἀκόμη κι αὐτοὺς ποὺ μεθόδευσαν τὴν σφαγή, μὲ στόχο κάποιο ὄφελος… Θέλω νὰ μάθω ὅλη τὴν ἱστορία τῶν Καλαβρύτων, σωστά, δίχως παραποιήσεις. Ὄχι ὅπως θὰ ἤθελαν κάποιοι νὰ τὴν ξέρω.
Δὲν θέλω νὰ  ξεχάσω τὴν γενοκτονία ποὺ ὑπέστημεν στὴν Μικρασιατικὴ καταστροφή, οὔτε τοὺς προδότες, οὔτε τοὺς ὑπαιτίους. Ἀλλὰ δὲν θέλω νὰ κουβαλῶ φαντάσματα! Οὔτε νὰ θεωρῶ κάθε Τοῦρκο ἐχθρό μου οὔτε κάθε Τοῦρκο ἀθῶο. 
Νὰ ξέρω τὰ στραβά, τὰ ἴσια, τοὺς πρωτεργᾶτες, τοὺς ἐνόχους, τοὺς ἐγκληματίες, τοὺς ἀλῆτες, τοὺς δοσιλόγους, τοὺς προδότες…. Διότι ὅταν γνωρίζω μπορῶ νὰ προστατεύω τὸν ἑαυτόν μου καὶ τὴν Πατρίδα μου! Ἡ ἄγνοια τῶν κινδύνων ἐπιφέρει σφαγές….
Θέλω τέλος πάντων νὰ ξέρω ὅλην τὴν ἱστορία τοῦ τόπου μου! Δίχως ῥωγμές, παραλήψεις ἤ ἀλλοιώσεις!
Κι ἀπὸ τὴν ἄλλην, σήμερα, θέλω νὰ νοιώσουμε ὅλοι τὸ πόσο σημαντικὸ εἶναι νὰ σώσουμε τὴν Πατρίδα μας κι ὄχι τὴν τσέπη μας. Ἡ τσέπη ἀδειάζει καὶ γεμίζει, ἀναλόγως τῶν συνθηκῶν. Ὅμως ἱερότερον καὶ τιμιότερον καὶ ἀγιότερον ἐστὶ ἡ Πατρίς! Πόσο περισσότερο πρέπει νά πονέσουμε γιά νά τό συνειδητοποιήσουμε; Καί γιατί μία γεμάτη τσέπη εἶναι καλλίτερη ἀπό μίαν χαμένη Πατρίδα;
Δὲν εἶμαι οὔτε δεξιά, οὔτε ἀριστερή. Δὲν ἤμουν ποτὲ μὲ κανέναν καὶ δὲν πίστεψα ποτὲ κανέναν.
Δὲν μπῆκα ποτὲ σὲ κόμματα, σὲ συντεχνίες, σὲ ΜΚΟ, σὲ ἔμμεσες ἤ ἄμεσες συναλλαγές…
Ἤμουν καὶ εἶμαι καὶ θὰ εἶμαι πάντα μὲ τὴν Πατρίδα μου!
Διαφωνῶ μὲ πάρα πολλοὺς συμπολίτες μου,  ἀλλὰ τοὺς σέβομαι καὶ τοὺς τιμῶ, ὅταν ὑπηρετοὺν τὸ ἱερότερον ἀγαθόν!
Τὴν Πατρίδα!  Εἴμαστε σύντροφοι ἰσόβιοι! Τὸ γνωρίζουν καὶ τὸ γνωρίζω, δίχως τυμπανοκρουσίες καὶ φανφάρες. Ἱερότερον κι ἀγιότερον καὶ τιμιότερον…. 
Πρὸς τοῦτο, ἀκόμη κι ἐὰν καθημερινῶς κάνω λάθη, θὰ γράφω, θὰ φωνάζω, θὰ ἐργάζομαι γιὰ ἕναν σκοπό, γιὰ τὴν ἐλευθερία τῆς Πατρίδος μου!  Ὄχι ὅμως κάτω ἀπὸ σημαῖες καὶ χρώματα καὶ κόμματα καὶ παρατάξεις καὶ σωτῆρες καὶ κάθε καρυδιᾶς καρύδι… Μίαν σημαία μόνον ἀναγνωρίζω… Αὐτὴ ποὺ ἐνώνει ὑπὸ τὴν σκέπη της ὅλους αὐτοὺς ποὺ αἰσθάνονται Ἕλληνες!
Διότι πιστεύω πὼς μόνον ὅταν  θὰ ἀγαπήσουμε τόσο πολύ, ὅσο τίποτα περισσότερο ἀπὸ αὐτήν, τὴν Πατρίδα μας, μόνον τότε θὰ μπορέσουμε νὰ βγοῦμε ἀπὸ τὸ τέλμα!
 Ναί, δὲν γίνεται νὰ μεταμορφωθοῦμε ὅλοι σὲ Κολοκοτρώνηδες καὶ σὲ Ἀνδρούτσους. Οὔτε σὲ Νικηταρᾶδες, Λογοθέτηδες, Καραϊσκάκηδες, Διάκους… Μποροῦμε ὅμως νὰ γίνουμε ἀγωνιστὲς δίπλα τους… Ὄχι κάτω ἀπὸ κάποιαν, ὁποιαδήποτε ἄλλην σημαία.. Μόνον τὴν σημαία ὅλων τῶν Ἑλλήνων… 
Οἱ καταστάσεις ἀλλάζουν….
Τὰ δεδομένα ἀνατρέπονται…
Ἄνθρωποι καταστρέφονται, οἰκογένειες διαλύονται, κάποιοι ἄλλοι αὐτοκτονοῦν….
Τὸ τίμημα ποὺ θὰ πληρώσουμε μεγάλο…
Πῶς θά βγοῦμε μέσα ἀπό ἐτούτη τήν μπόρα; Μισοί; Ἤ ὁλόκληροι;
Μόνον μὲ τὴν καρδιά μας γεμάτη Ἑλλάδα θὰ μπορέσουμε νὰ βγοῦμε ὁλόκληροι…
Τὸ γνωρίζουμε…
Καὶ πρέπει ἐπὶ τέλους νὰ τὸ κερδίσουμε…
Δὲν εἶμαι λοιπὸν μὲ κανέναν…
Εἶμαι μόνον μὲ τὸ δίκαιον ποὺ χάσαμε κι ὀφείλουμε νὰ ἐπαναφέρουμε…
Εἶμαι μόνον μὲ τὴν Ἑλλάδα ποὺ χάσαμε, κι ὀφείλουμε νὰ ξαναστήσουμε στὰ πόδια της…
Εἶμαι μόνον μὲ τὸν Ἄνθρωπο ποὺ διώκεται καὶ πρέπει ἐπὶ τέλους νὰ βρῇ τρόπο, χῶρο καὶ χρόνο γιὰ νὰ ἐκφραστῇ!
Κι ὅσο γιὰ τὰ γλέντια ποὺ ἔχουν στηθεῖ γύρω μας…
Δὲν πειράζει… Περιμένω… Ἕνα ἕνα τὰ φαντάσματα τοῦ παρελθόντος ἀποκαθηλώνονται καὶ σβήνουν… Ἕνα ἕνα…
Στὸ χάος διβιοῦμε… Τὸ χάος φέραμε… Καὶ μέσα ἀπὸ τὸ χάος θὰ ἀναγεννηθοῦμε…
Ἔτσι κι ἀλλοιῶς, πρὸ τῶν πάντων, τὸ χάος ὑφίστατο…
Γιατί νά ἀλλάξῃ τώρα;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...