Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Πορεία - Απάντηση στις αλβανικές προκλήσεις από την Χρυσή Αυγή ΑιτωλοακαρνανίαςΠορεία - Απάντηση στις αλβανικές προκλήσεις από την Χρυσή Αυγή Αιτωλοακαρνανίας
Εκτεταμένη δράση της Χρυσής Αυγής στα χωριά Νεοχώρι και Κατοχή
Την  ώρα που ο αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα θεωρεί εδάφη της Αλβανίας όλη την Ήπειρο μέχρι την Πρέβεζα και ο δήμαρχος Κορίνθου παρουσία αντιπεριφερειάρχη οργανώνει εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της Αλβανίας και κατ’ επέκταση 100 χρόνια σκλαβιάς για τη Βόρειο Ήπειρο, την ίδια ώρα ένας 20χρονος αλβανός στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας κατέβασε την Ελληνική Σημαία από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, βεβηλώνοντάς την με το σύνθημα: «εδώ δεν είναι Ελλάδα είναι Αλβανία» και στη συνέχεια την πέταξε στα σκαλιά.


Απέναντι σε αυτές τις αλβανικές προκλήσεις, ανάστημα ύψωσε μονάχα η Χρυσή Αυγή! Την Πέμπτη 29 Νοεμβίου κλιμάκιο από 50 Χρυσαυγίτες βρέθηκαν στην Κατοχή, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ακόμη Έλληνες που αντιστέκονται στη λήθη και την παρακμή, πως υπάρχουν ακόμη Έλληνες που αντιστέκονται στην υποδούλωση του Έθνους μας και να δηλώσουν στους πάντες πως εμείς οι Χρυσαυγίτες είμαστε ακόμη ζωντανοί! Το κλιμάκιο των Χρυσαυγιτών έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους κατοίκους της Κατοχής και του Νεοχωρίου. Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης μοιράστηκαν εκατοντάδες εφημερίδες, φωνάξαμε εθνικιστικά συνθήματα και τιμήσαμε την Ελληνική σημαία, που αποκαταστάθηκε άμεσα, ψάλλοντας τον Εθνικό μας Ύμνο στα σκαλιά του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου σε στάση προσοχής.

Υ.Γ: Οι συνήθεις πλέον επευφημίες του απλού Έλληνα όπου στη παρουσία μας βγαίνει στον δρόμο να μας χαιρετήσει με έκδηλα αισθήματα υπερηφάνειας, μας δίνουν το απαραίτητο κουράγιο, για να συνεχίσουμε.
Χρυσή Αυγή Αιτωλοακαρνανίας ...http://www.xryshaygh.com

Rht ΟΧΙ στα GREEKLISH. Γράφουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ. 15People viewed the note 1 0 0 Action started by ΟΧΙ στα GREEKLISH. Γράφουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Δεν υποτιμούμε τη γλώσσα μας. 1. ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ Nana Marinou George Papafilippou Χρυσάνθη Παπαδοπούλου Michalis Hatsios Θεοδοσια Αργυρακη-Ασαργιωτακη Dionissis Palmas ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΚΟΥΤΖΕΛΗ Stergios Petridis Aristea Markantonatou Παναγιώτης Κουσουτζής Dionyssis Yiannopoulos Margarita Konstantinidou Baggelis Manousakis Θόδωρος Καλαμπούκας 15 people viewed the note Block this note ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ωρος Καλαμπούκας

More Actions from ΟΧΙ στα GREEKLISH. Γράφουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Comments

ΟΜΟΝΟΙΑ: Δε φτάνει που χρωστάνε, οι αλβανοί ζητάνε και το βόδι!
Δ.Ε.Ε.Ε.Μ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Η έγερση εδαφικών διεκδικήσεων δυναμιτίζει τις διμερείς σχέσεις και προσβάλλει την ειρήνη σε μια ευαίσθητη περιοχή και περίοδο.
«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι»,- μας διδάσκει ο σοφός λαός για τα όσα ειπώθηκαν από επίσημα πλέον χείλη και αφορούσαν την ευθεία έγερση εδαφικών διεκδικήσεων από πλευράς της Αλβανίας εις βάρος της Ελλάδας.

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ > Κυβέρνηση και Προβόπουλος «απέκρυψαν» έγγραφα του ΔΝΤ πριν από το Μνημόνιο!

Την ύπαρξη εγγράφου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, χρονολογούμενου από τις 29 Μαρτίου 2010, με αποδέκτη το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο, στο οποίο υπογραμμιζόταν πως το Μνημόνιο θα επέφερε βαθιά ύφεση, που θα δοκίμαζε τον κοινωνικό ιστό και δεν θα υλοποιούταν, αποκάλυψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο μίας αποκάλυψης που θα προκαλέσει συζητήσεις, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως στη δικογραφία με τις καταγγελίες Ρουμελιώτη, η οποία έχει διαβιβαστεί ήδη στη Βουλή, εντοπίζονται δύο αποκαλυπτικά έγγραφα.


Από τη μία, η βουλευτής κανει λόγο για fax του τότε εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, προς τον κ. Προβόπουλο στο οποίο γνωστοποιούταν στον τελευταίο, απόρρητο έγγραφο του ΔΝΤ, ημερομηνίας 29/3/2012 (προτού υπογραφεί το Μνημόνιο), όπου αναφερόταν ότι το πρόγραμμα θα προκαλέσει βαθιά ύφεση, δοκιμάζοντας τον κοινωνικό ιστό, ενώ επισημαινόταν πως δεν θα καθίστατο εφικτή η υλοποίησή του.
Από την άλλη, το άλλο έγγραφο που κατατέθηκε από τη βουλευτή του
ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχει την ενημέρωση που έλαβε η ελληνική πρεσβεία στις ΗΠΑ, από το ΔΝΤ, στο πλαίσιο της οποίας εξηγούταν ότι το Ταμείο ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν θα ζητούσε από μια χώρα να επεδίωκε ακαριαία μείωση του χρέους μέσα σ΄ ένα μόλις έτος.

newpost  

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ… ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ!


DOG
Σε μείζον θέμα στη Γερμανία, έχει εξελιχθεί η πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την… κτηνοβασία με ειδική πρόταση νόμου, που θα σταλεί προς ψήφιση στη βουλή εντός του Δεκεμβρίου. Η οποία κτηνοβασία ήταν μέχρι τώρα νόμιμη, μιας και ο σχετικός νόμος περί… προστασίας των ζώων την απαγόρευε μόνο στις περιπτώσεις που είχε σαν αποτέλεσμα τον… τραυματισμό του ζώου!!! Μάλιστα, υπάρχουν και ειδικές φάρμες, οι οποίες εκτρέφουν και… ενοικιάζουν ζώα προς σεξουαλική συνεύρεση! Άγνωστον πως τα… εκπαιδεύουν για να είναι… πρόθυμα…

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 Φαρμακερή ερώτηση Κικίλια σε Στουρνάρα για το σόου με τις συλλήψεις μεγαλοφειλετών, ενώ τα ταμεία μένουν άδεια!

Άραγε πόσα χρήματα έχουν συγκεντρωθεί από τους μεγαλοφειλέτες που σχεδόν καθημερινά συλλαμβάνονται και οδηγούνται με χειροπέδες στα δικαστήρια. Την απορία αυτή διατυπώνει με σχετική ερώτηση του ο Βουλευτής Α Αθηνών Βασίλης Κικίλιας. Ο βουλευτής ρωτά επίσης τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, πόσοι είναι οι μεγαλο-οφειλέτες προς το Δημόσιο για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και πόσοι από αυτούς έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με το κ. Κικιλια σε μια χρονική στιγμή που η Ελλάδα επιχειρεί ένα νέο ξεκίνημα η πάταξη της φοροδιαφυγής και η τιμωρία όσων παρανομούν είναι ζητούμενα τόσο για την κοινωνία, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους. Πέρα όμως από την απόδοση δικαιοσύνης τίθεται και το θέμα της καταβολής των χρεωστούμενων στο ελληνικό Δημόσιο, σε μια περίοδο που τα έσοδα του κράτους πρέπει να αυξηθούν.

olympia

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ… ΑΝΤΙΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΣΜΟΥ!Σε… συναγωνισμό ποιος θα κάνει τη μεγαλύτερη επίθεση στη Χρυσή Αυγή (με τι… έπαθλο, άραγε; Και ποιος θα το… απονείμει;), φαίνεται πως έχουν επιδοθεί οι διάφοροι παράγοντες της τριμερούς μνημονιακής συγκυβέρνησης.
Έτσι, μετά τον αρχηγό του ημιθανούς ΠΑΣΟΚ (τον αποκαλούμενο από τους άσπονδους συντρόφους του «νέο Ζίγδη»…), σειρά για να δώσει τα… δημοκρατικά του διαπιστευτήρια πήρε ο κομμουνιστής υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης (αυτός που υπέγραψε το Μνημόνιο 3 χωρίς να… συμφωνεί μ’ αυτό!!!). Ιδού οι δηλώσεις του:
«Οι πολίτες στη μεγάλη κρίση αναζητούν να ακουμπήσουν κάπου. Ένα κόμμα έρχεται και υπόσχεται ότι θα δίνει λύσεις υποκαθιστώντας τους νόμους. Λέει ότι θα πάρει στα χέρια του το νόμο και καταλύει το νόμο. Αν οι πολίτες δεν πιστεύουν στη θεσμική οργάνωση και αναζητούν τέτοιες λύσεις αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Άλλος δρόμος από την θεσμική οργάνωση δεν υπάρχει και πρέπει όλοι να το αντιληφθούν».
Οι δηλώσεις του Μπέννυ – Μπενίτο ήταν πιο… προχωρημένες, καθότι είχαν και απειλές για… εκτός νόμου. Άρα προηγείται του Ρουπακιώτη στον… συναγωνισμό. Ο σύντροφος υπουργός παρακαλείται να… προσπαθήσει περισσότερο!http://ethnikismos.net

Αμετανόητος ο Μπερίσα: Δίκαιος ο σκοπός της «Μεγάλης Αλβανίας»!

«Υπάρχει μία γαλλική έκφραση που λέει: οι φίλοι λάμπουν δια της απουσίας τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, απαντώντας σε ερώτηση για τη ματαίωση της χθεσινής επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στα Τίρανα, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των σημερινών συνομιλιών του με τον Σλοβένο ομόλογό του Γιάνεζ Γιάνσα. Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της «Μεγάλης Αλβανίας», ο κ. Μπερίσα επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η ενοποίηση των Αλβανών θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Νομίζω ότι αυτός ο σκοπός είναι δίκαιος και γι’ αυτόν θα πρέπει να εργαστούν όλοι οι Αλβανοί. Πρέπει να εργαστούμε, όπου κι αν βρισκόμαστε για το ευρωπαϊκό αυτό μέλλον… Αυτή είναι η απάντησή μου για τη Μεγάλη Αλβανία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ματαίωσε τη χθεσινή επίσκεψή του στην αλβανική πρωτεύουσα, όπου επρόκειτο να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, εξαιτίας των προχθεσινών δηλώσεων του κ. Μπερίσα στην Αυλώνα. Ο Αλβανός πρωθυπουργός, με αφορμή την ιστορική επέτειο, έκανε λόγο για «…εθνική ανεξαρτησία όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα».

Ο φρενοβλαβής, όπως αποδεικνύεται, πρωθυπουργός της Αλβανίας, παρά την επίσημη αντίδραση της Ελληνικής Πολιτείας, παρά την αντίδραση όλων των γειτονικών χωρών της Βαλκανικής που ανοιχτά απείλησε, παρά τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας ακόμα και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παρά την δήθεν χθεσινή αναδίπλωση των δηλώσεων του, ότι δήθεν αυτές αναφέρονταν 100 χρόνια πίσω και όχι στο παρόν, επανέρχεται σήμερα ακόμα πιο προκλητικός και επίμονος για την ….δήθεν «Μεγάλη Αλβανία», που δήθεν θα την πετύχει μέσω της Ε.Ε.
…Και πώς να μην επιμένει ο Μπερίσα να τα λέει αυτά, όταν οι Ευρωπαίοι δικαιώνουν τους μαχαιροβγάλτες αμερικανόβαλτους κοσσοβάρους αντάρτες του!

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ… ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟ PKK ΓΙΑ ΤΟ “ΕΛΛΗΝΙΚΟ” ΥΠΕΞΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΥΣ “ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ” ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ… 
Μια απάντηση του Εκπροσώπου του ΥΠΕΞ σε ερώτηση σχετικά με την πραγματοποίηση εκδήλωσης παρουσίασης βιβλίου στελέχους του ΡΚΚ σε νοικιασμένη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου,έχει ανάψει φωτιές, στην Αθήνα.
Από την απάντηση του Γ.Δελαβέκουρα προκύπτει ότι η Αθήνα για πρώτη φορά δημοσίως αποδέχεται ότι την ευρωπαϊκή θέση ότι το PKK είναι τρομοκρατική οργάνωση!
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πραγματοποίηση εκδήλωσης παρουσίασης βιβλίου στελέχους του ΡΚΚ σε νοικιασμένη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου και κατά πόσο αυτό δημιουργεί ζήτημα έναντι της θέσης της Ελλάδας για την τρομοκρατία, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας ανέφερε τα εξής:
“Η Ελλάδα, καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της. Αυτή είναι και η θέση σύσσωμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο επί της αρχής, όσον και στο μέτρο που αφορά την οργάνωση PKK.”http://ethnikismos.net

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 Απίστευτο….Η τρόικα ζητάει κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας για οικονομία !!!!Τις τελευταίες ημέρες έχουν κυκλοφορήσει δυο (2) σχέδια (draft) αναφορών του προγράμματος της τρόικας για την χώρα μας, με τίτλο:
“The Second Economic Adjustment Programme for Greece – First Review, November 2012, DRAFT”
Η μια με ημερομηνία 10/11/2012 και η δεύτερη με ημερομηνία 27/11/2012. Και οι δυο αναφορές έχουν διαρρεύσει και δημοσιευθεί..
Μάλιστα η τελευταία η προχθεσινή δημοσιεύτηκε από το ΒΗΜΑ.
Προσέξτε τώρα τι έχει συμβεί οι δυο αυτές αναφορές έχουν αρκετές διαφορές…

Δείτε τι διαφορές εντοπίσαμε στις δαπάνες και περικοπές της Εθνικής Άμυνας και τι απίστευτο προτείνει η τρόικα…
Η 1η αναφορά
της Τρόικας 10/11/2012 γράφει:

Reducing and re-profiling operational defence-related expenditure. The cuts in 2013-2014 and 2016 in military procurement come in addition to reductions in military equipment procurement (deliveries) of € 216 million from 2013 to 2016, and the reduction in operational expenditures through closure of military camps and a reduction of the intake into military
academies. Savings for about €404 (0.2% of GDP) are expected over 2013-2014.
The contribution of defence expenditure in fiscal consolidation
The geo-strategic peculiarities of Greece traditionally led to very high expenditure in defence. According to Eurostat data, military spending had even reached 5.4% of GDP in 1994, before easing down in the next years till the end of the ’90s. In 2000 it increased again to 4.0%, while in 2009, just before the Economic Adjustment Programme, it reached 3.9%. From 2000 till 2009 Greece steadily had the highest defence expenditure in terms of GDP between the 27 member states.

As part of the implementation of the economic adjustment programme, significant cuts were made in military spending (without affecting the defence capability), as in all other categories of expenditure. Defence expenditure already in 2010 was reduced by 1.2% of GDP, to a level of 2.2% of GDP, thereby placing in 2012 Greece third among the 27 member states in terms of overall defence expenditure. Further cuts of 0.5% of GDP in military spending were adopted in 2011 and more is being implemented in the context of the MTFS 2013-16.
Δείτε σε εικόνες τώρα τι αναφέρει η 2η αναφορά της 27/11/2012 (Δεν ήταν δυνατή η αντιγραφή και μεταφορά του κειμένου)Προσέξτε τι γράφει…
‘Εχει αφαιρεθεί η πρόταση που υπήρχε στο 1ο σχέδιο για την μείωση των δαπανών χωρίς να επηρεάζεται η αμυντική ικανότητα {As part of the implementation of the economic adjustment programme, significant cuts were made in military spending (without affecting the defence capability)}
Έχει προστεθεί νέα παράγραφος που αναφέρει ότι στο διάστημα 2009-2016 θα μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα και οι μισθοί-συντάξεις κατά 62 και 41 % αντίστοιχα !!!! (Αυτό σας το είχαμε αποκαλύψει από περυσι…)
Το απίστευτο-ασύλληπτο που δεν αντέχει σε καμία λογική και αδειάζει, παρακάμπτει υποκαθιστά πλήρως το υπουργείο εθνικής Άμυνας είναι στην τελευταία παράγραφο:
Αυτό δεν σημαίνει ότι περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών δεν μπορεί ακόμα να επιτευχθεί, αλλά απαιτεί μια αύξηση της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών ( e procurement ) και την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας
(Οι αναφορές της τρόικας ΕΔΩ και ΕΔΩ )

Y.Γ

Κύριε Παναγιωτόπουλε αυτά συζητήσατε με την τρόικα;
Κύριε υπουργέ συμφωνείτε με αυτά που γράφονται στο 2ο σχέδιο αναφοράς της τρόικας που δημοσιεύθηκε στον τύπο;;
Θα καταργηθεί η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία κ. Παναγιωτόπουλε ;;


ΓΙΑ ΤΟ «ΧΑΡΑΓΜΑ» ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ «ΣΟΥΔΑΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ»Τις τελευταίες ημέρες, εμφανίζεται στα (πρόθυμα για κάτι τέτοια) δελτία ειδήσεων των καναλιών της διαφθοράς, της διαπλοκής και των τουρκικών σήριαλ, ένας άνθρωπος χωρίς πρόσωπο και χωρίς όνομα, ο οποίος δηλώνει «30χρονος Σουδανός μετανάστης» και «καταγγέλλει» ότι προ… δύο μηνών (!!!), στο κέντρο της Αθήνας, έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από άγνωστους που φορούσαν κουκούλες, οι οποίοι του επιτέθηκαν και αφού τον κακοποίησαν του χάραξαν με αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη τα γράμματα Χ και Α, που σημαίνει Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, το «θύμα» για μερικά δευτερόλεπτα επέδειξε στην κάμερα την πλάτη του, με τα χαράγματα.
Μερικές σύντομες παρατηρήσεις:

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ: Απόρρητα τηλεγραφήματα «καίνε» Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου

-Όλα όσα έγραφαν και η στάση που τήρησε η τότε κυβέρνηση-Γιατί αδιαφόρησαν στις προειδοποιήσεις Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Αποκαλυπτική είναι η δικογραφία που βρίσκεται ήδη στο Κοινοβούλιο και περιέχει στοιχεία για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ.

Σήμερα ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να αναζητηθούν οι ενδεχόμενες ευθύνες για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα «6 μέρες», δύο απόρρητα τηλεγραφήματα από την Ουάσινγκτον «καίνε» με το περιεχόμενό τους τόσο τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου όσο και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Πρόκειται για ένα τηλεγράφημα που είχε αποστείλει στις 29 Μαρτίου 2010 ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Με αυτό προειδοποιούσε ότι «υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ θεωρούν πως μόλις συμφωνήσει η Ελλάδα να μπει σε μνημόνιο, θα πρέπει ταυτόχρονα να προχωρήσει σε μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της, προκειμένου να καταστεί επιτυχές και βιώσιμο το πρόγραμμα».
Το δεύτερο τηλεγράφημα εστάλη την 1η Απριλίου του 2010, με αποστολέα ανώτατο διπλωματικό στέλεχος της ελληνικής πρεσβείας που ενημέρωνε την κυβέρνηση ότι στελέχη του ΔΝΤ αμφισβητούν έντονα το αν μπορεί το ελληνικό πρόγραμμα να αποδειχθεί βιώσιμο χωρίς αναδιάρθρωση.
Ο τότε πρωθυπουργός όμως κ. Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου αδιαφόρησαν στις προειδοποιήσεις οδηγώντας τη χώρα στο Μνημόνιο και το ΔΝΤ.
Ο λόγος που το έκαναν παραμένει άγνωστος και μόνο οι ίδιοι μπορούν να δώσουν απάντηση στην ερώτηση για ποιο λόγο έβαλαν τη χώρα στο Μνημόνιο, καταδικάζοντάς την για τις επόμενες δεκαετίες.
Ποια συμφέροντα εξυπηρέτησαν και γιατί αδιαφόρησαν στις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις του Π. Ρουμελιώτη.
Πάντως στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται εκτός από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσει και η ΔΗΜΑΡ.

Ο σκανδαλώδης δανεισμός των τραπεζών: Και όλη σχεδόν η δόση για την ανακεφαλαιοποίησηΟ σκανδαλώδης δανεισμός των τραπεζών: Και όλη σχεδόν η δόση για την ανακεφαλαιοποίηση
Στο μυθώδες ποσό των 122,79 δισεκατομμυρίων ευρώ ανήλθε ο δανεισμός των ελληνικών εμπορικών τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης χρηματοδότησης (ELA - Emergency Liquidity Assistance) της Τράπεζας της Ελλάδος στα τέλη Οκτωβρίου!
Όπως μεταδίδει το Reuters (και έχουν καταπιεί τα "μποουκωμένα" ΜΜΕ της τραπεζικής διαπλοκής) οι ελληνικές τράπεζες έχουν αντλήσει από τον ευρωπαϊκό ταμείο που ελέγχεται από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για τη χρηματοδότησή τους συνολικά το παραπάνω ποσό! Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν δεχόταν το συγκεκριμένο μήνα τα ομόλογά τους, και έτσι αύξησαν τον δανεισμό τους δια της πλαγίας κατά 19,1% (!) σε σχέση με τα 100,64 δισ. που αντλήθηκαν κατά το Σεπτέμβριο. Τώρα ετοιμάζονται να εισπράξουν συνολικά επιδότηση 48 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους το 2012 και το 2013 και το μισό από αυτό το ποσό να κατευθυνεται στα ταμεία τους στις 13 Δεκεμβρίου.
Δηλαδή όταν η μισή Ελλάδα θα παγώνει επειδή δεν θα έχουν να πληρώσουν για καύσιμα θέρμανσης (μειωμένες οι παραγγελίες πετρελαίου κατά 75% σε σχέση με πέρσι) οι τραπεζίτες θα βάζουν στις τσέπες τους (γιατί από την στιγμή που δεν είναι υπό τον έλεγχο του δημοσίου μπαίνουν στις τσέπες τους), κάπου 28 δισ. ευρώ, τα οποία δανείζεται ο ελληνικός λαός για λογαριασμό τους!
Εκτός βέβαια από το παραπάνω ποσό των 122,79 δισ. ευρώ, το οποίο είναι δανεισμός για να διασωθούν από την χρεοκοπία! Και όλα αυτά για να "υπάρξει ρευστότητα στην αγορά", όπως λέει ο Α.Σαμαράς, τον οποίο όμως οι τραπεζίτες φροντίζουν να τον διαψεύδουν καθημερινά: Μειωμένη κατά 1,037 δισεκατομμύρια ευρώ εμφανίζεται η συνολική χρηματοδότηση του εγχώριου ιδιωτικού τομέα από τις τράπεζες τον Οκτώβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 201! Δηλαδή και πήραν 122,79 δισ. ευρώ και μείωσαν την ροή χρηματοδοτήσεων στον ιδιωτικό τομέα! Και τώρα τους καλεί ο Στουρνάρας να εξασκήσουν το πατριωτικό τους καθήκον και να "σπάσουν" τα ομόλογά τους στα 35 λεπτά ανά 1 ευρώ! Πιο πιθανό είναι να... ξυρίσει ο Αρχιεπισκοπος την γενειάδα του, παρά να επαναγοράσουν οι τραπεζίτες στα 35 λεπτά τα ομόλογα. Εκτός και αν τους δώσουν κάτι άλλο που όχι απλώς θα ρεφάρει την απώλεια των 65 λεπτών ανά ευρώ, αλλά θα κερδίσουν τα διπλά...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέα επίδειξη τουρκικού θράσους πήρε την κατάλληλη απάντηση


Η Τουρκία δεν φιλοδοξεί μόνο να διατηρήσει την κατοχή στην Κύπρο, στο Κουρδιστάν, στον Πόντο, να μην πληρώσει το ιστορικό και υλικό αντίτιμο για τις γενοκτονίες που έχει διαπράξει και να επεκτείνει την κυριαρχία της στα ελληνικά εδάφη. Θέλει να καθορίσει και όρια στους πνευματικούς ορίζοντες των Ελλήνων. Αφενός μέσω των προπαγανδιστικών τουρκικών σίριαλ που προβάλλουν οι ελληνόφωνοι τηλεοπτικοί σταθμοί και αφετέρου μέσω της «απαγόρευσης» παρουσιάσεων βιβλίων εντός των ελληνικών συνόρων!
Συγκεκριμένα, χθες έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν «Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν», που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Ινφογνώμων. Εκδότης είναι ο Σάββας Καλεντερίδης, γνωστός στο πανελλήνιο από την ευδόκιμο υπηρεσία του στην ΕΥΠ και την ηρωική προσπάθειά του να σώσει τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν από τα νύχια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Ο συγγραφέας του έργου Μουράτ Καραγιλάν διατέλεσε μέλος της ηγετικής ομάδας του ΡΚΚ, ήταν συντοπίτης και συναγωνιστής του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και γνωρίζει όσο λίγοι το προσκήνιο και το παρασκήνιο του τιτάνιου αγώνα των Κούρδων για την ελευθερία.

Η παρουσίαση αρχικά είχε οριστεί να γίνει στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας. Η τουρκική κυβέρνηση, ως αναμενόταν, ενοχλήθηκε σφόδρα από το γεγονός της κυκλοφορίας του βιβλίου και από τη σημειολογία της συμμετοχής στην παρουσίασή του Ελλήνων διπλωματών, στρατιωτικών και πανεπιστημιακών καθηγητών σ’ έναν χώρο όπως το… Πολεμικό Μουσείο. Είναι δυνατόν μια χώρα, όπως η Ελλάδα, η οποία πρέπει να «φινλανδοποιηθεί» και να προσδεθεί στο άρμα τής υπό… νεκρανάστασης (έτσι θέλουν να ελπίζουν) οθωμανικής αυτοκρατορίας, να συμμετέχει επισήμως σε τέτοια βιβλία που κάνουν «τζιζ»; Φυσικά και όχι! Η παράδοση -της άνευ όρου παράδοσης στα κελεύσματα της Αγκυρας- που είχαν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις Σημίτη και Παπανδρέου δεν είναι εύκολο να λησμονηθεί.

Διά της διπλωματικής οδού ασκήθηκαν πιέσεις (να αναβληθεί η εκδήλωση!) και διατυπώθηκαν… φιλικές παραινέσεις προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο συνεμορφώθη ταχέως προς τας υποδείξεις της γείτονος. Για να εξευμενίσει την Τουρκία άλλαξε τον τόπο της παρουσίασης – από το Πολεμικό Μουσείο σε αίθουσα του ξενοδοχείου Hilton!

Ευτυχώς, ο διασυρμός της πολιτικής τάξης της χώρας και η επίσημη παραδοχή της υπαγωγής μας στη δικαιοδοσία της Άγκυρας αποφεύχθηκαν με παρέμβαση άνωθεν. Πολύ… άνωθεν. (Όταν ενημερώθηκε για το ζήτημα που είχε προκύψει ο Αντώνης Σαμαράς,σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοκρατίας, έδωσε εντολή αρμοδίως να προχωρήσουν κανονικά και να αγνοήσουν τους «κακούς μας γείτονες»). Η παρουσίαση έγινε και με μεγάλη επιτυχία στο Πολεμικό Μουσείο. Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι και το ευρύ, εθνικά ευαισθητοποιημένο κοινό παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των ομιλητών.

ΥΠΕΞ: «Τρομοκρατική οργάνωση το ΡΚΚ»

Ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Δημοκρατία δήλωσε τα εξής για το θέμα: «Το υπουργείο Εξωτερικών δεν είχε καμία εμπλοκή με την παρουσίαση του εν λόγω βιβλίου. Δεν θα μπορούσε να έχει, άλλωστε, αφού το ΡΚΚ, σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και της Ελλάδας, είναι τρομοκρατική οργάνωση. Υπό αυτό το πρίσμα κακώς έγινε η παρουσίαση σε χώρο που ανήκει στο ελληνικό κράτος. Είναι αληθές ότι η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε για το ζήτημα αυτό, αλλά επαναλαμβάνω ότι το υπουργείο δεν ασχολήθηκε με το θέμα».

Δημοκρατία

Γραφικοί και περιθωριακοίΓραφικοί και περιθωριακοί
Πριν από λίγο καιρό εκδόθηκε μια νέα εφημερίδα, με τον βαρύγδουπο τίτλο «Η εφημερίδα των Συντακτών». Πρόκειται για την απέλπιδα προσπάθεια κάποιων δημοσιογράφων, -οι οποίοι εργάζονταν παλαιότερα στην, αλήστου μνήμης, «Ελευθεροτυπία»,- να διεκδικήσουν ένα μερίδιο του αριστερού αναγνωστικού κοινού. Τόσο η αισθητική όσο και το περιεχόμενο της εν λόγω φυλλάδας παραπέμπει στο γνωστό στυλ «πατσαβούρα» που πρωτολάνσαρε η «Ελευθεροτυπία».
Έτσι, από το πουθενά και την ανυπαρξία, επανεμφανίστηκαν και πάλι κάποιοι «φίλοι» από τα παλιά. Ο λόγος για τον «Ιό», κάποιους «μοχθηρούς» τύπους από το παρελθόν, οι οποίοι θεωρούν ότι το «ρουφιανιλίκι», η «σπιουνιά» και η παραχάραξη κάθε ίχνους αντικειμενικότητας έχει σχέση με την δημοσιογραφία. Η θλιβερή αυτή παρέα, απομεινάρι παρακμιακών καταστάσεων του παρελθόντος, συνεχίζει να ασχολείται με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Πριν συνεχίσω, θα πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν επιθυμώ κανενός είδους διάλογο με την φαιδρή αυτή ομαδούλα. Διάλογο κάνω μόνον όταν σέβομαι κάποιον ή όταν επιθυμώ να τον πείσω για την ορθότητα των Ιδεών μου. Και τους συγκεκριμένους ανθρώπους ούτε τους σέβομαι, ούτε θέλω να τους πείσω… Συν τοις άλλοις, πέρα από την χαοτική διαφορά στις μεταξύ μας απόψεις, τίθεται κι ένα θέμα προσωπικό, το οποίο έχει να κάνει με την αισθητική, καθώς είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου να θεωρώ αυτούς τους τύπους άσχημους εμφανισιακά. Ειδικά ένας απ’ αυτούς (ξέρει ποιος…) είναι τόσο άσχημος, σύμφωνα πάντα με την προσωπική μου αισθητική, ώστε ενδεχομένως να απεχθάνεται καθετί λιγότερο άσχημο απ’ αυτόν… Αυτά για την συγκεκριμένη μίζερη παρεούλα και απλώς ας γνωρίζουν ότι με τα όσα λυσσαλέα γράφουν, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας προκαλούν φαγούρα σε διάφορα σημεία του σώματος…

Για όσους δεν κατάλαβαν……έχουμε κομμουνισμό με δεξιά κυβέρνηση

Του Λιακόπουλου Δημοσθένη - Για όσους δεν κατάλαβαν, όταν ο Μιχαήλ Κορμπατσώφ πήρε εντολή από το συμβούλιο της Λευκής Αδελφότητας να διαλύσει την Σοβιετική Ένωση, δεν ήρθε το τέλος του κομμουνισμού, όπως όλοι, ή σχεδόν όλοι, νόμισαν, αλλά ήρθε η ώρα, το πετυχημένο πείραμα της Σοβιετικής Ένωσης, να εφαρμοστεί παγκόσμια. Έτσι στον Λευκό Οίκο, από όπου η Λευκή Αδελφότητα επιβάλει τα σχέδιά της παγκόσμια, άρχισαν να μπαίνουν και να κυβερνούν τον πλανήτη, σκληροπυρηνικοί μαρξιστές, που μόνο όποιος παρακολουθούσε τα παγκόσμια δρώμενα γνώριζε.
Τα τελευταία αστέρια αυτού του συστήματος, είναι ο Ομπάμα και η Χίλλαρυ.

Το σοβιετικό λοιπόν, δηλαδή το κομμουνιστικό σύστημα, επιβάλει την εξίσωση όλων προς τα κάτω και προβλέπει όλοι να δουλεύουν παίρνοντας μισθούς πείνας, για ένα αφεντικό, που δεν θα είναι κατ΄ανάγκη το παγκόσμιο κράτος που έρχεται, αλλά θα είναι μία υπερεταιρεία, η ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Για αυτήν την εταιρεία, θα πρέπει να δουλεύουν όλοι για ψίχουλα.

Η εταιρεία αυτή θα αγοράσει όλα τα χρέη όλων των κρατών και βασικά όλα τα κράτη θα της ανήκουν.

Έτσι, όσοι είναι τόσο πολύ αριστεροί και ποθούν τον κομμουνισμό, ουσιαστικά τον βιώνουν στην πράξη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με κυβέρνηση…. Σαμαρά.

Διότι, όσοι νόμισαν ότι κομμουνισμός σημαίνει κάθομαι και πληρώνομαι βρέξει χιονίσει, προφανώς δεν έμαθαν ποτέ τι εστί κομμουνισμός, διότι δεν έμαθαν ποτέ τι γινότανε στο μεγάλο πείραμα που λεγότανε Σοβιετική Ένωση.

Έχουμε λοιπόν στην Ελλάδα εφιαλτική μείωση των μισθών για να αυξηθούν οι “σύγχρονοι δούλοι” και εφιαλτικούς φόρους, ώστε να κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όλοι να γίνουν αναγκαστικά, υπάλληλοι, δηλαδή “σύγχρονοι δούλοι” με μισθούς πείνας.

Αν ακόμη και τώρα, δεν μπορεί κάποιος να καταλάβει, πως γίνεται με δεξιά κυβέρνηση να επιβάλλεται κομμουνισμός, προφανώς είναι ένα ακόμη θύμα της προπαγάνδας, που χώριζε τους λαούς εδώ και δεκαετίες σε δεξιούς και αριστερούς.

Προτείνω να αρχίσετε να χωρίζετε τους γύρω σας σε ανθρώπους και απανθρώπους.

Το παραμύθι των δεξιών και των αριστερών, πετάξτε το από το μυαλό σας.

Σας καλώ μάλιστα να προσέξετε, ότι κόμματα με πολύ έντονα αριστερά και δεξιά χαρακτηριστικά, τώρα τελευταία εμφανίστηκαν με ιδιαίτερη ισχύ, ώστε να θυμίσει το σύστημα σε όλους ότι πρέπει να είναι ή αριστεροί, ή δεξιοί.

Απελευθερώστε το μυαλό σας από αυτά που σας ταίζουντα κανάλια.

Απελευθερωθείτε από τον πλανήτη φυλακή.

Αυτά.

Βρε ΠΟΥ ΠΑΜΕ! Καθαρίζουν το ΑΠΘ... και κερδίζουν εκδρομή στη Βουλγαρία!


Μία πρωτότυπη ιδέα σκέφθηκε φοιτητικός σύλλογος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προκειμένου να πείσει τους φοιτητές να συμμετέχουν στον καθαρισμό του πανεπιστημίου. 
Μέσω σελίδας στο Facebook καλούνται οι φοιτητές να βοηθήσουν να απομακρυνθούν τα βουνά με τα σκουπίδια που δημιουργήθηκαν και να συμμετέχουν σε κλήρωση με έπαθλο ένα ταξίδι για δύο άτομα στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας. ...
Η εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του ΑΠΘ ξεκίνησε σήμερα το πρωί στις 12:00 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία σύμφωνα με τον πρύτανη Ιωάννη Μυλόπουλο. «Η πανεπιστημιακή κοινότητα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ιδρύματος και συμμετείχε ενεργά στην εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το ΑΠΘ σήμερα έδειξε ότι ενωμένο μπορεί να πετύχει πολλά» είπε ο πρύτανης που ευχαρίστησε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και τους φοιτητές που συμμετείχαν στην εθελοντική προσπάθεια. 

Πρὸς ΑΒ Βασιλόπουλο – ΟΤΕ, Carrefour Mαρινόπουλος – Vodafone, Lidl – Wind
Ὑπάρχουν καί ἄλλα καταστήματα ἀπό τά ὁποῖα μποροῦμε νά προμηθευόμαστε ἀνωτέρας ποιότητος προἱόντα σέ πολύ καλλίτερες τιμές. 
Μέ τίς ἑταιρεῖες τηλεπικοινωνιῶν ὅμως; Εἶναι τρεῖς καί ὅσα κι ἄν μᾶς ποῦν πληρώνουμε.
Ὑπάρχουν κι ἄλλοι τρόποι, τούς ὁποίους μποροῦμε νά ἀκολουθήσουμε γιά νά τίς ἀναγκάσουμε νά ἐξισώσουν τίς τιμές τους, μέ αὐτές τῶν εὐρωπαϊκὼν κρατῶν καί ὄχι μόνο!
Μινώταυρος
Τα τρόφιμα στην Ελλάδα προσφέρονται από τις παραπάνω αναφερόμενες αλυσίδες Super Market κατά 100% έως 350% ακριβότερα από ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αν και είναι ταυτόσημα στην μάρκα, στο περιεχόμενο και στη συσκευασία.
Τα τηλεποικινωνιακά προϊόντα και οι υπηρεσίες internet προσφέρονται στην Ελλάδα από τις παραπάνω αναφερόμενες εταιρείες κατά 125% έως 1200% ακριβότερα απ’ ότι λ.χ. στη Γερμανία. Εκεί στοιχίζει το λεπτό στην κινητή τηλεφωνία και έκαστο SMS
0,09 € και το πακέτο στη σταθερή τηλεφωνία με flatrate στα τηλεφωνήματα εσωτερικού, εξωτερικού και στις υπηρεσίες internet (36 kbits) κοστίζει 19,90€ και η flatrate για Funk-internet 9,90€ μηνιαίως ( το 19% ΦΠΑ είναι ενσωματωμένο).
Τόσο oι αλυσίδες των Super Markets όσο και οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες έχουν στην Ελλάδα λειτουργικά έξοδα κατά 70% φθηνότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Όλοι οι αναφερόμενοι κολοσσοί έχουν δημιουργήσει καρτέλ, έχουν καταργήσει τον ανταγωνισμό και «πίνουν επί δεκαετίες το αίμα του Έλληνα καταναλωτή». Τέρμα λοιπόν στην κοροϊδία των καρτέλ.
ΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑ 40% !!!
Ο Ελληνικός λαός πεινά και εσείς κάνετε πλιάτσικο στις αντοχές του! Τέρμα στην αισχροκέρδεια των μονοπωλίων σας. Αν δεν ρίξετε τις τιμές στο επίπεδο των τιμών της ευρωπαϊκής αγοράς τότε ο εξαθλιωμένος λαός θα αναγκαστεί να σας δείξει … την αγάπη του!
Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ!
Φίλοι Συμπατριώτες,
Θυροκολλήστε το κάλεσμα στα κοντινά σας καταστήματα των παραπάνω Εταιρειών.
Ο νόμος είναι με το μέρος του καταναλωτή και όχι στο πλευρό της αισχροκέρδειας. Όταν μας ζητούν να αγοράζουμε και να τρώμε τα προϊόντα τους με ληγμένη την ημερομηνία κατανάλωσης και αυτοί το θεωρούν σαν προσφορά στα νοικοκυριά σε καιρό κρίσης…τότε έχουμε να κάνουμε με πιστοποιημένους ανήθικους και απάνθρωπους αλήτες, χωρίς ημερομηνία λήξης.
Από τις 19.11.2012 θα αρχίσουν τα όργανα και το σκληρό Rock…
Όλοι μαζί θα καταφέρουμε το ηθικό και το νόμιμο να γίνει και αυτονόητο. Βαρεθήκαμε τις καθημερινές μπούρδες με τις «προσφορές» τους, το «ενδιαφέρον» τους και τη «φροντίδα» τους.
Ήρθε ο καιρός να αρχίσουμε να τους στέλνουμε στο διάολο. 40 χρόνια δούλεμα είναι αρκετά… δεν πάει άλλο πια… ΑΡΚΕΤΑ!!!
Μας ενώνει ότι μας χώριζε…
 RAMNOUSIA

ΕΠΙΜΕΝΕΙ O MΠΕΡΙΣΑ. Σ.Μπερίσα: "Η Μεγάλη Αλβανία θα γίνει πράξη μέσα στην ΕΕ"!Ζητάει και τα ρέστα ο Σ.Μπερίσα και επιμένει στην Μεγάλη Αλβανία, αλλά πλέον ... στο πλαίσιο της ΕΕ! «Υπάρχει μία γαλλική έκφραση που λέει: οι φίλοι λάμπουν δια της απουσίας τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, κληθείς να σχολιάσει τη ματαίωση της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στα Τίρανα. Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Σλοβένο ομόλογό του, Γιάνεζ Γιάνσα, μετά την συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η ενοποίηση των Αλβανών θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Νομίζω ότι αυτός ο σκοπός είναι δίκαιος και γι' αυτόν θα πρέπει να εργαστούν όλοι οι Αλβανοί. Πρέπει να εργαστούμε, όπου κι αν βρισκόμαστε για το ευρωπαϊκό αυτό μέλλον…
Αυτή είναι η απάντησή μου για τη Μεγάλη Αλβανία», είπε χαρακτηριστικά ο Μπερίσα.http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΔΥΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ…


TORA
Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στην Κύπρο. Από το πρωί στην Αυλώνα μέσα στη νεκρή ζώνη άνδρες της UNFICYP προσπάθησαν να αφαιρέσουν παράνομη περίφραξη υποστατικού γεώτρησης νερού που είχε στηθεί από στρατιώτες του τουρκικού κατοχικού στρατού.
Παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις και η τουρκοκυπριακή πλευρά είχε συμφωνήσει, στην περιοχή εστάλησαν πάνω από 200 Τούρκοι στρατιώτες οι οποίοι έχουν ακροβολιστεί, υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Οι επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης προσπαθώντας να ηρεμήσουν τα πνεύματα και έως αυτή την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις. Όμως η κατάσταση είναι τόσο τεταμένη που ενισχύονται και οι δυνάμεις της UNFICYP.
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αποκλείσει την περιοχή κόβοντας όλους τους δρόμους που οδηγούν στο σημείο.http://ethnikismos.net

Ἐάν κινδύνευαν οἱ Τοῦρκοι κι ὄχι οἱ Πομάκοι;


πηγή
Σενάριο ἐπιστημονικῆς φαντασίας βέβαια, ἀλλὰ σοβαρὸς προβληματισμός…
Ἐάν πράγματι οἱ Τοῦρκοι ἦταν ὑπό ἐξαφάνισιν κι ὄχι οἱ Πομάκοι τί θά γινόταν;
Καί γιατί ἀκόμη ὑπάρχουν Ἕλληνες πού χαρακτηρίζουν ὥς Τούρκους τούς Πομάκους;
Μήπως τό μεγαλύτερο κακό τό ἔχουμε κάνει ἐμεῖς;
Φιλονόη.  
Δημοσιεύουμε παρακάτω επιστολή αναγνώστη μας Τουρκικής καταγωγής, ο οποίος με μοναδική δημοκρατική ευαισθησία, πλάθει ένα ιστορικό σενάριο, όπου στη θέση των απειλούμενων Πομάκων, βρίσκονται οι Τούρκοι…
Τον ευχαριστούμε θερμά για την επικοινωνία. Οι σελίδες μας είναι ανοιχτές για κάθε ειλικρινή άνθρωπο. Τέτοιους συμπολίτες θέλουμε και όχι άθλιους, φανατικούς και σκοταδιστές. Το όνομά του είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας.
ΑΝ…
Αν τα πράγματα ήταν … ανάποδα!
Αν κινδύνευαν οι Τούρκοι και όχι οι Πομάκοι…
Αν η Τουρκική Δημοκρατία ονομαζόταν Πομακική Δημοκρατία και το 1923 αντί για τους εκπροσώπους της Τουρκικής Δημοκρατίας είχαν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάνη οι εκπρόσωποι της Πομακικής Δημοκρατίας …
Αν οι Πομάκοι αποτελούσαν την πλειονότητα της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης…
Αν όλοι μαθαίναμε πομακικά στα σχολεία και δεν είχαμε το δικαίωμα να μάθουμε τουρκικά…
Αν υπήρχε Πομακικό προξενείο στην Κομοτηνή και προσπαθούσε να αφομοιώσει τον Τουρκικό πληθυσμό της Θράκης…
Αν οι Πομάκοι της Θράκης προσπαθούσαν να μετατρέψουν την “Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης” σε “Πομακική μειονότητα της Θράκης”…
Αν δεχόμασταν ρατσισμό από τους Πομάκους και οι “υπάλληλοι” του πομακικού προξενείου προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είμαστε Πομάκοι…
Αν “οι εκλεγμένοι μουφτήδες” ήταν εθνικιστές Πομάκοι και σε κάθε ομιλία τους προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είμαστε Πομάκοι…
Αν στις εκλογές οι υποψήφιοι βουλευτές της μειονότητας έπρεπε να είναι Πομάκοι και ο “εκλεγμένος εθνικιστής μουφτής” να έλεγε “Πομάκος να είναι και ας είναι από λάσπη”…
Αν στα σχολεία μαθαίναμε πομακικά και δεν είχαμε το δικαίωμα να μάθουμε τουρκικά…
Αν το Ελληνικό κράτος μας θεωρούσε πομάκους και αδιαφορούσε για την γλώσσα και για την κουλτούρα μας…
Αν όταν λέγαμε “εμείς είμαστε Τούρκοι, έχουμε μια κουλτούρα, μια ιστορία” μας καταδίκαζαν οι Πομάκοι της μειονότητας…
Αν είχαμε ιδρύσει έναν Τουρκικό σύλλογο στην Ξάνθη, αλλά σε κάθε ευκαιρία οι ηγέτες της Πομακικής μειονότητας μας καταδίκαζαν επειδή ιδρύσαμε έναν σύλλογο που θέλει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τούρκων…
Τι θα κάναμε; Δεν θα είχαμε καμία αντίδραση; Θα δεχόμασταν ότι είμαστε Πομάκοι ή θα υπερασπιζόμασταν την τουρκική ταυτότητα, την τουρκική κουλτούρα και την τουρκική γλώσσα; Στη Μουσουλμανική μειονότητα πάντα υπήρχαν Τούρκοι και Πομάκοι που έζησαν αρμονικά επί αιώνες. Τώρα αυτά που δεν θα δεχόμασταν εμείς ως Τούρκοι θέλουμε να τα δεχτούν οι Πομάκοι. Οι Πομάκοι δεν θέλουν τίποτα παραπάνω από αυτά που θα θέλαμε εμείς αν ήμασταν στη θέση τους.
Είναι παράλογο από την μια πλευρά να καταδικάζουμε το Ελληνικό κράτος για τα δικά μας δικαιώματα και από την άλλη να καταπατάμε τα δικαιώματα των Πομάκων.
Αν θέλουμε ισότητα, πρέπει να υπερασπιστούμε τους Πομάκους…
Ζαγάλισα

Ἡ ἀνευθυνότης τοῦ πλήθους...από Φιλονόη


Πρὸ περίπου δύο δεκαετιῶν, σὲ μίαν ἔξοδο μὲ φίλους, βαδίζοντας στὴν Ἱπποκράτους, γίναμε μάρτυρες μίας σκληρῆς σκηνῆς βίας. Κάποιοι κτυποῦσαν ἕναν νεαρό, ὁ ὁποῖος σερνόταν αἱμόφυρτος στὸν δρόμο, καὶ οὐρλιαζαν ὑστερικά. 

Ὁ νεαρὸς ἀδυνατοῦσε νὰ ἀντιδράσῃ… Μόνον βογκοῦσε…


Σὲ μίαν προσπάθειά μου νὰ περάσω τὸν δρόμο ἀπέναντι, γιὰ νὰ βοηθήσω, μὲ ἅρπαξαν οἱ φίλοι μου καὶ μὲ ἀκινητοποίησαν. Εἰλικρινῶς, ἦταν ἀπὸ τὶς πιὸ δύσκολες στιγμὲς τῆς ζωῆς μου, ἰδίως ὅταν μὲ τὶς κουβέντες τους πάσχιζαν νὰ μὲ πείσουν γιὰ τὴν δική μας ἀνευθυνότητα.


Στὴν παρέα ἐκεῖνο τὸ βράδυ ἤμασταν περισσότερα ἀπὸ εἴκοσι ἄτομα.


Αὐτὸ ποὺ θὰ διαβάσετε ἐξηγεῖ μὲ κάθε λεπτομέρεια τὴν συμπεριφορά τους.

Φιλονόη.

Η ανευθυνότητα του πλήθους: Το πείραμα των Ντάρλεϊ και Λατανέ

Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.” -  Άλμπερτ Αϊνστάιν

Η ιστορία που ακολουθεί δεν είναι, δυστυχώς, φανταστική. Μοιάζει να βγήκε από ταινία τρόμου, ειδικά μόλις μαθαίνουμε ότι συνέβη μια Παρασκευή και 13. Συγκεκριμένα την Παρασκευή, 13 Μαρτίου του 1964.


Ήταν τρεις η ώρα το πρωί και η Κάθριν Τζενοβέζε γύριζε σπίτι από τη βραδινή της βάρδια. Έμενε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, σε μια πολυκατοικημένη αστική περιοχή.


Αφού πάρκαρε το αυτοκίνητο της προχώρησε προς την είσοδο της πολυκατοικίας της.


Εκεί αντιλήφθηκε, μέσα στις σκιές, έναν άντρα -που πιθανότατα της φάνηκε ύποπτος- και γύρισε για να ξαναμπεί στο αυτοκίνητο της ή να τηλεφωνήσει στην αστυνομία.


Δεν πρόλαβε. Ο άντρας, ονόματι Γουίνστον Μόουζλι, την πρόφτασε και της έχωσε ένα μαχαίρι στην πλάτη. Καθώς εκείνη στράφηκε να τον αντιμετωπίσει τη μαχαίρωσε και στην κοιλιά.


Η Κάθριν άρχισε να φωνάζει: «Βοήθεια! Με σκοτώνουν! Βοηθήστε με!»


Φώτα άναψαν στις κοντινές κατοικίες και κουρτίνες κουνήθηκαν στα παράθυρα. Αλλά κανείς δε βγήκε να δει τι συνέβαινε.


Ο Μόουζλι στην κατάθεση του αργότερα δήλωσε: «Αισθάνθηκα ότι κανείς από αυτούς τους ανθρώπους δε θα κατέβαινε τις σκάλες.»

Ἐὰν 1.000.000 ΛΑΘΡΟμετανᾶστες στρέφονταν κατὰ τῶν Ἑλλήνων;

Ἐθνοφρουρές; Τελικῶς ἀπαραίτητες…
Γιατί τόση βλακεία ὅμως; Γιατί τόση ἀνοησία;
Σῆμα;

Φανταστείτε 1.000.000 ένοπλους μουσουλμάνους να ξεσηκώνονται κατευθυνόμενα εναντίον της χώρας

«Οι συμπλοκές… καλά κρατούν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Μεταξύ μεταναστών και κατοίκων.  Επίθεση κατά αυτοκινήτων χθες βράδυ στην είσοδο της Εγνατίας»
Αυτοί που τόσα χρόνια βρίζανε τον Ελληνικό λαό, ως ρατσιστή, εθνικιστή, ξενοφόβο κτλ, για να εξυπηρετήσουν τα σκοτεινά αλλά ηλίθια σχέδια των γαυγιζόντων σήμερα Δασκαλοπουλαίων, λουφάξανεμετά το μάλλον μη αναστρέψιμο κακό που προξένησαν στον Ελληνισμό.
Λουφάξανε επίσης οι Σημίτηδες που καλούσαν με διαφημίσεις τον Χασάν να έρθει στη χώρα μας και οι διάφοροι Νάκοι του Κωστάκη Καραμανλή που με «υπερηφάνεια» διοργάνωναν συνέδρια «μεταναστών» με τη παρουσία του πλέον ηλιθίου πρακτορίσκου Γραμματέα του ΟΗΕ που υπήρξε ποτέ. Λουφάξανε επίσης οι διάφοροι ηλίθιοι και ηλίθιες που ευχαριστούσαν τους μετανάστες που «διάλεξαν» την χώρα μας. Μέχρι εκεί είχε φτάσει η ηλιθιότητα.
Τι να πεί επίσης για τη «διεθνιστική» ή νεοταξική ή «ανθρωπιστική» ή «φιλανθρωπική» στάση, αριστερών (με ή χωρίς εισαγωγικά” κομμάτων που έπαιξαν και παίζουν το παιγνίδι της Νέας Τάξης και των Δασκαλοπουλαίων;
Μετά την καταστροφή που προξένησαν όλοι οι ανωτέρω και με τα προβλεπόμενα να συμβούν με βεβαιότητα στη χώρα μας οι κύριοι αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουν. Καθώς αυτοί που μέχρι πρόσφαταζητούσαν λαθρομετανάστευση «χωρίς ποσοστώσεις» κύριε Χρυσοχοΐδη και λοιποί !
Φανταστείτε Κύριοι καταστροφείς του Ελληνισμού, 1.000.000 ένοπλους μουσουλμάνους να ξεσηκώνονται κατευθυνόμενα εναντίον της χώρας. Και αν δεν μπορείτε να το φανταστείτε και να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα, τότε είστε ανάξιοι για τον Ελληνισμό. Η στρουθοκαμηλική σας πολιτική είναι τρομερά επικίνδυνη για τον Ελληνισμό και τη χώρα. Είναι ύψιστο θέμα για τον Ελληνισμό να απελαθούν οι λαθρομετανάστες. Ακόμα και αν σταλούν στη ΕΕ με χαρτιά.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Υ.Γ. Στην Κύπρο με το πρόβλημα κατοχής επικρατεί ακόμα μεγαλύτερη ηλιθιότητα (;) με τους διαφόρους Ευαγόρου και Σιλικιώτες του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΕΛ να εξυβρίζουν συνεχώς τους Ελληνοικυπρίουςγια να τους κάνουν να μην αντιδρούν στη λαθρομετανάστευση που θα τους αφανίσει. Το «ωραίο» είναι ότι «υπερηφανεύνται» γιατί λένε ψευδώς ότι εφαρμόζουν τις «οδηγίες» της ΕΕ την στιγμή που όλες οι χώρες της ΕΕ αντιδρούν στη λαθρομετανάστευση γιατί έχουν συνειδητοποιήσει ότι και ολόκληρη η Ευρώπη οδηγείται σε Μουσουλμανοπόιηση.
Hellas on The Web

Έγγραφα «φωτιά» στην δικογραφία Ρουμελιώτη. Τα ΗΞΕΡΑΝ οι Βουλευτές και ψήφισαν ΚΑΤΑ της εξεταστικής & ΥΠΕΡ Παπανδρέου. ΑΞΙΟΙ!
Δυο έγγραφα- φωτιά που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου γνώριζε ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει πριν από την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, περιλαμβάνονται στην δικογραφία με τις καταγγελίες Ρουμελιώτη που διαβιβάστηκε στη Βουλή....

Όπως αποκαλύπτει το real.gr το πρώτο έγγραφο αποτελεί απόσπασμα από έκθεση του ΔΝΤ για την χώρα μας, η οποία συντάχθηκε πριν από την Υπογραφή του πρώτου μνημονίου. Το εν λόγω έγγραφο, με την ένδειξη "απόρρητο" εστάλη από τον τότε εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβοπουλο... τον Μάρτιο του 2010, λίγο πριν από την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης. Στο έγγραφο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι «το πρόγραμμα δεν είναι πιθανό να μπορέσει τεχνικά να εφαρμοστεί», ενώ παράλληλα προβλέπει ότι "θα πληγεί έντονα ο κοινωνικός ιστός στην Ελλάδα". 

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 Ο πραγματικός Άγιος Μεσογαίας, ρίχνει το γάντι: Εδώ και τώρα έλεγχος σε όλους από τον ΣΔΟΕ!

Με μία επιστολή – φωτιά που δικαιώνει απόλυτα το “Ολυμπία”, ο Άγιος Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ένας εκ των κορυφαίων ιεραρχών, εισηγείται στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, άμεσο έλεγχο όλων. Από τον ΣΔΟΕ φυσικά. Διαβλέποντας (όπως αποκαλύψαμε προχθές) τον βρώμικο πόλεμο που ξεκινά και τις περίεργες κινήσεις γνωστών, ανθελληνικών κύκλων που και αυτοί παρίσταναν τους “πατριώτες”… με στόχο βέβαια την απαξίωση, την απώλεια του λαϊκού ερείσματος “Εδώ ο
λαός πεινάει και αυτοί έχουν μαύρα εκατομμύρια”. Η αιτία; Μα φυσικά να δοθεί και η εκκλησιαστική περιουσία στους… τοκογλύφους!
Ο Νικόλαος λοιπόν, απαιτεί τον άμεσο έλεγχο όλων των μητροπολιτών από τον ΣΔΟΕ για να μην υπάρχει ουδείς ατιμώρητος ή εκβιαζόμενος. Ούτε βεβαίως η εκκλησία.
Διαβαστε την:


20121128-095805.jpg
netakias

Το ΕΕΜΜ ζητάει απο το Μπερίσα να ανακαλέσει τη δ'ηλωση του


Ανακοίνωση του ΕΕΜΜ για την αναβολή της επ'ισκεψης Αβραμόπουλου στα Τίρανα

Το Κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ-MEGA,   παρατηρεί ότι  στην Αλβανία  ο εθνικισμός  και κυρίως ο ανθελληνισμός λαμβάνει ιδιαίτερη χώρα σε όλη την  πολιτική φιλολογία  των κομμάτων  που ήρθαν στην επικαιρότητα γι’ αυτό το σκοπό, αλλά πρόσφατα εξελίσσεται σε ένα  αδιάλλειπτο  ρεβάνς που  έχει κατακλύσει όχι μόνον  ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας, των ΜΜΕ,  αλλά και τμήματα του ίδιου του επίσημου κράτους, όπως της δικαιοσύνης,αστυνομίας κλπ..

Το πνεύμα αυτό φαίνεται ότι παρέσυρε πρόσφατα  και τον πρωθυπουργό της χώρας να ανακοινώσει στις εορταστικές εκδηλώσεις στις 27.11.2012  για την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας στην Αυλώνα,ότι οι άντρες του αλβανικού έθνους το 1912 ανακήρυξαν « την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα». Η δήλωση αποτέλεσε την αφορμή ώστε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Αβραμόπουλος να  αναβάλλει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στα Τίρανα για την 28η Νοεμβρίου και να αντιδράσει έντονα, για πρώτη φορά στα χρονικά, σε τέτοιου είδους προκλήσεις.

Στις καταστάσεις που διαμορφώθηκαν, το Κόμμα Ελλήνων θεωρεί ότι η τοποθέτηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με το περιστατικό, αρμόζει στο επίπεδο μιας χώρας που σέβεται την αυτοκυριαρχία της γείτονας, αλλά περιμένει το ίδιο κι απ’ αυτήν. Και, είναι υποχρέωση των αντρών που ηγούνται τα κράτη να βλέπουν μπροστά και όχι να οπισθοδρομούν  για να μπορέσουν οι λαοί τους να ζήσουν ειρηνικά και φιλικά.

Μα είναι αλήθεια … το είπε η τηλεόραση…

από τον Ακης Κουστουλιδης

Σωθήκαμε ….μας δώσανε την δόση και έτσι θα ξεχαρμανιασουμε όλοι…
Σωθήκαμε … θα μείνουμε στο ευρώ και έτσι θα νιώθω ένας περήφανος Ευρωπαίος..
Σωθήκαμε … δεν θα χρεωκωπησουμε…μαμά έχεις 5 ευρώ να πάρω τσιγάρα;
Σωθήκαμε … ντριν ντριν …δεν το σηκώνω είναι από την τράπεζα….
Σωθήκαμε … επιτέλους τα νούμερα θα ζήσουν …εγώ όμως κύριε ; θα ζήσω ;
Σωθήκαμε ….
παίρνω λοιπόν το τάλιρο από την μαμά και πάω για περίπτερο….ναι δεν ντρέπομαι να το πω ότι στα 43 μου είμαι ένας από αυτούς τους χιλιάδες φοροφυγάδες ελεύθερους επαγγελματίες , (έτσι έλεγε ένα κανάλι χτες ), που από την πολύ φοροδιαφυγή έκανα τόσα λεφτά που τα έχω κλειστά και ζητάω από την μαμά !!!!!!!

Στο περίπτερο μέχρι να μου δώσει τα ρέστα η περιπτερού ρίχνει και κάτι μπινελίκια για τους 153 ήρωες που μας σώσανε …..
Είμαι ευτυχισμένος γιατί από το τάλιρο της μαμάς περίσσεψε και 1.60 ευρώ , οπότε μπορώ να πιω και έναν καφέ στο καφενείο….έτσι βρε αδερφέ να κάνω και ένα διάλειμμα από την ανάπτυξη …….15 ώρες δουλείας κάθε μέρα δεν αξίζω να πιω και έναν καφέ;
Στο καφενείον ακούω κάτι παππούδες να βρίζουν τους 153 ήρωες για τα φάρμακα , για τις συντάξεις του ΟΓΑ, για το χαράτσι της ΔΕΗ , ο ένας για το παιδί του που δεν έχει δουλεία , ο άλλος για το παιδί του που είναι στην Γερμανία , αλλά ςςςςςςςςςςςς ….αρχίζει το δελτίο των οκτώ ας δούμε αν πήραμε την δόση …..
Κάθομαι λοιπόν με κάτι 30αρηδες , παιδιά που ξέμειναν στο χωριό , και ακούω τα γεμάτα οργή σχόλιά τους για την κατάσταση της ζωής τους και να υπερασπίζονται με πάθος την μοναδική λύση για αυτούς που είναι πια άλλη ; ναι καλά κατάλαβες εκείνους τους τύπους που μοιράζουν κάτι λαδιά στους Έλλην φτωχούς ….
Έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν άκουγα να υπερασπίζονται ακόμη και αυτόν τον τύπο που έκανε σαπούνια από ανθρώπους …..
Μετά από λίγες κουβέντες σώπασα και από την ευτυχία του καφέ , έπεσα στην απόλυτη απογοήτευση , στην θλίψη και στον θυμό που προκαλεί η ανισχυροτητα του να αλλάξεις ένα άρρωστο μυαλό…..
Μόλις άρχισε το δελτίο τον οκτώ σωπαίνουν όλοι και ακούνε τις ειδήσεις , προσπαθώντας να καταλάβουνε την αλήθεια της ζωής τους , εκλιπαρούν να μάθουν ποιος θα τους σώσει , προσπαθούν να δουν ένα όνειρο σε μια διαφήμιση που να τους ταιριάζει, ψάχνουν χρήματα για να αγοράσουν λίγη ευτυχία , κοιτούν μέσα στο γυαλί πως θα ντυθούν για να βρουν το ταίρι τους ,έχουν την απόλυτη σωστή γνώμη ότι η Αθήνα φταίει γιατί δεν μπορεί να παίξει μπάλα ο παοκ, παραγγέλνουν ακόμη ένα τσίπουρο που θα το κεράσει η θα το χρωστάνε στον καφετζή, το χιούμορ έρχεται μεθυσμένο και από το διπλανό τραπέζι ακούω κάποιον να με ρωτάει: εσύ ποιον θα ψηφίσεις ; κανέναν λέω και αποχωρώ από το εφιαλτικό μου διάλειμμα..
Στο μυαλό μου επικρατεί ταραχή , νιώθω σαν τότε που έπινα και νόμιζα ότι δεν ανήκω αυτήν την κοινωνία γατί είμαι ναρκομανής και δεν έβρισκα καμία ελπίδα για την Ζωή.
Οπότε αυτοκτονουσα λίγο λίγο με την επόμενη δόση..
Και τώρα οι δόσεις έχουν γίνει κρατική επιβίωση ….
Δεν ξέρω αν είμαι τρελός αλλά για να ζήσω σταμάτησα τις δόσεις .
Για να ξεφύγω από τα δάνεια σταμάτησα να δανείζομαι…

Και τώρα μια ολόκληρη χώρα παλεύει να ζήσει με τις τρελό δεν είναι?
Προσπαθούμε να σώσουμε τα νούμερα των τραπεζών , των τραπεζών που πριν από 20 χρόνια μου βάζανε τόκους 22% για επαγγελματικό δάνειο …

Τι με νοιάζει αν χρεοκόπησαν κάποιες τράπεζες…ααα ναι εγώ είμαι τρελός , είμαι ένας φοροδιαφυγας και φταίω εγώ για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας το είπε άλλωστε στο δελτίο των οχτώ….φταίνε και οι δημόσιοι υπάλληλοι που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα , το είπε και αυτό στο δελτίο των οκτώ .
Και τώρα αυτοί οι 153 προσπαθούν να σώσουν εμένα τον φοροδιαφυγα και τον άλλο τον κλέφτη …
Και οι άλλοι 147 τι κάνουν; μα τι ερώτηση κάνω; φυσικά και αγωνίζονται μέσα στα πλαίσια τις δημοκρατίας ,(η οποια γενηθηκε εδω στην ελλαδα) για να με σώσουν και αυτοί από τους άλλους τους σωτήρες…
Είδα ολόκληρο το δελτίο των οκτώ και παρα το γεγονός ότι την Ελλάδα την αποτελούμε εμείς οι κοινοί θνητοί , παραδόξως δεν άκουσα ούτε μια αναφορά για την βιωσιμότητά μου….
Αλλά τι να ξέρω εγώ ο κοινός θνητός , μάλλον δεν θα είμαι και άξιος αναφοράς γιατί η τηλεόραση λέει μόνο αυτά που είναι αλήθεια , και η αλήθεια είναι ότι εγώ είμαι βάρος στα νούμερα αφού δεν έχω τις προϋποθέσεις να τα συντηρήσω…
Εγώ είμαι μόνο για να εξυπηρετώ τον διαχωρισμό , να μάχομαι για την αριστερά και για την δεξιά , για αυτά τα μεγάλα ιδανικά της ζωής που το άρρωστο μου εγώ δεν μπορεί να κατανοήσει…
Εγώ είμαι απλά μια μονάδα στατιστικής αλλά στον τομέα μου ανήκω στο 2% των ανθρώπων που γλιτώνουν από τα ναρκωτικά (δυστυχώς δεν μπήκα σε καμία κρατική συνταγογράφηση και γλίτωσα από τις δόσεις) , αλλά η τηλεόραση συνεχίζει να τα διαφημίζει….
Ναι διαφημίζει όλα τα ναρκωτικά , και το κάνει εδώ και πολλά χρόνια .
Όλα με δόσεις , το αυτοκίνητο , το σπίτι , το τριήμερο στην Ρώμη , τα Χριστούγεννα , οι σπουδές του παιδιού , το γάλα του παιδιού , όλα με δόσεις …

Και φτάσαμε στο σημείο εκείνο που η επόμενη δόση είναι και επιβίωση .
Τι είδους επιβίωση ; ίδια και χειρότερη από εκείνη του ναρκομανή .
Και αν δεν ξέρετε πως επιβιώνει ένας ναρκομανής , πηγαίνετε και ζήστε μια μέρα με έναν ναρκομανή …

Και αυτό που θα αντικρίσετε θα είναι η ζωή σας σε άλλη διάσταση …
Μα τι λέω ο τρελός αυτό δεν το είπε η τηλεόραση …
και ομως υπαρχει ακομη ελπιδα …
Ακης Κουστουλιδης
http://upogia-taxi.blogspot.gr
http://wp.me/pWOiz-ENB
αἰέν ἀριστεύειν