Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑΑΘΗΝΑ 6-11-2012.

Τα ζητήματα της εθνικής αυτογνωσίας, της ηθικής, του σεβασμού στην Πίστη, του πατριωτικού καθήκοντος του πολίτη απέναντι στην Πολιτεία και της καταρτίσεως του νέου πολίτη για την ένταξη στην κοινωνία αποτελούν το πεδίο δράσεως της Παιδείας στα πλαίσια του εθνικού κράτους ενιαία και αδιαίρετα. Κανείς τομέας δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα. Χρειαζόμαστε έναν πολίτη που να γνωρίζει το παρελθόν της φυλής και τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πατέρες του έθνους που κόπιασαν και θυσιάστηκαν υπέρ της ελευθερίας του, να είναι έντιμος και να σέβεται την προσωπικότητα του συμπολίτη του, να σέβεται και να αγαπά το Θεό, να μάχεται υπέρ της ανεξαρτησίας της πατρίδος του, να εργάζεται υπέρ αυτής και να τη μεγαλύνει.

Στις μέρες της κρίσης οικονομιών μα στην πραγματικότητα αξιών δημιουργούνται ζητήματα επαναπροσδιορισμού για το σχολείο, τον πολίτη και το αξιακό μας σύστημα έναντι Θεού και Πατρίδος.  Υπάρχουν κάποιοι «λογικοί» που βλέπουν το κακό να πλησιάζει με τον τεμαχισμό της πατρίδος, την επέλαση του κιναιδισμού, την αμφισβήτηση της φυλετικής μας ομοιογένειας, την πανθρησκεία, τη βεβήλωση της ελληνικής οικογένειας, την καταρράκωση των ηρώων μας και του Χριστού. Κι όμως μας λένε κάποιοι ελάχιστοι ακόμη και από τον χώρο της εκκλησίας ότι είμαστε εξτρεμιστές και εκτός πλαισίου ορθότητας γιατί είμαστε εθνικιστές! Συμπλέουν κατ’ αυτόν τον τρόπο με τις πολιτικές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης που μας θέλουν να μη διαθέτουμε πυξίδα εθνικής γνώσης ώστε να γίνουμε ανθρώπινος πολτός δίχως Θεό.

Η δική μας απάντηση θα δοθεί από τα πρώτα κιόλας βήματα της Νέας Ελληνικής Πολιτείας μέσα από την διαμόρφωση της Εθνικιστικής Παιδείας και της σχέσεως Εθνικού Κράτους και Ελληνικής Νεολαίας. Το βάρος της πολιτικής μας για την αναγέννηση της Ελλάδος θα δοθεί μέσα από τη διάπλαση του νεανικού χαρακτήρα και την παροχή καθάριας ελληνικής παιδείας στο ελληνόπουλο ώστε να του δώσουμε όραμα και πρωταγωνιστική θέση στην αναδόμηση της πατρίδος μας. Στο σχολείο, εκεί μέσα στο μεγάλο εργαστήρι της Φυλής θα δοθούν οι πρέπουσες απαντήσεις και οι εθνοπρεπείς λύσεις. Θα δώσουμε στο Νέο Έλληνα να αντιληφθεί πως αποτελεί το μέλλον της Πατρίδας. Και πως αυτό το μάλλον είναι στα δικά του χέρια.

Σκοπός της Εθνικιστικής Παιδείας είναι να φέρει το ελληνόπουλο σε επαφή με την ολότητα του έθνους σε ολόκληρο τον ιστορικό του βηματισμό. Να αισθανθεί μέσα του τα επιτεύγματα της φυλής μας, να γνωρίσει τον τρόπο σκέψεως των σοφών, τον τρόπο συγκρότησης των πρώτων ελληνικών πολιτειών, τους κανόνες φυλάξεως της πατρίδος και της αληθείας. Το ελληνόπουλο έχει ανάγκη να βαδίσει νοερά μα και πραγματικά στους τόπους των πατέρων του. Να μάθει πως τόσο ο ίδιος ο Θεός όσο και οι Έλληνες ουδέποτε θέλησαν ή επιδίωξαν τον πολυπολιτισμό και τη διάλυση της φυλής. Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη κι όχι διαλύσατε είπε ο Χριστός μας στους μαθητές Του. Οι δε Ταγοί του Γένους μας οριοθέτησαν την Ελλάδα στην κοινή εθνική και φυλετική καταγωγή.

Σκοπός μας είναι να καταδείξουμε ότι η προάσπιση του ελληνισμού μας είναι πατριωτικό καθήκον και αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής μας παιδείας κι όχι μίσος έναντι άλλων εθνών όπως σκοπίμως μας καταλογίζουν. Επιπλέον η δική μας παιδεία θα προωθήσει τον σεβασμό και την κοινωνική αλληλεγγύη που σήμερα έχουν παραγκωνιστεί από τον ωφελιμισμό και τον ατομισμό. Η Κοινωνική Αγωγή όπως και η Πατριδογνωσία είναι δύο γνωστικές ενότητες που θα πρέπει άμεσα να επανέλθουν. Είναι μαθήματα που πρέπει οπωσδήποτε να λάβει ο Νέος Έλληνας όπως η Ελληνική Ηθική, τα οποία θα ενταχθούν στο σχολείο της Εθνικοκοινωνικής Ελλάδος. Η πειθαρχία και η συντροφικότητα για την πρόοδο της κοινωνίας και την ενδυνάμωση του έθνους θα επανέλθουν στη ζωή της νεολαίας μας.

Η αυθεντικότητα της Ελληνικής Ιστορίας θα αποκατασταθεί διαγράφοντας την ψεύτικη εικόνα της μικρής και μίζερης Ελλάδος. Η Γνώση της αλήθειας απελευθερώνει και δημιουργεί ζωντανές υπάρξεις που επιδιώκουν να κινηθούν σε δρόμους διεκδικητικούς, δρόμους πολιτισμικής δημιουργίας. Πρέπει να δώσουμε στα ελληνόπουλα το αίσθημα όχι μόνο του θαυμασμού μα και της συναγωνιστικής άμιλλας για τις προηγούμενες γενιές Ελλήνων. Να νιώσουνε δίπλα στο συναίσθημα της ιερής υποχρέωσης για τη διαφύλαξη των ιερών και των οσίων την αυτόβουλη ώθηση να θελήσουν να εργαστούν για να δημιουργήσουν τη δική τους Ελλάδα ακόμη πιο λαμπρή, ακόμη πιο ψηλή στο ανάστημα. Όταν το Ελληνόπουλο γνωρίσει τον Αλέξανδρο και τον Αριστοτέλη, όταν μάθει πως κάποτε πλάθαμε γλώσσες, κοσμοκρατορίες, κτήσεις, αρετή, σωφροσύνη και πατριωτισμό δίδοντας παντού ελληνικό φως, τότε η Εθνικιστική Παιδεία θα φωτίσει εκ νέου το μεγαλείο της Νέας Ελλάδος.

Η δε γνώση που θα παράσχει το σχολείο στο επίπεδο του επαγγελματικού προσανατολισμού θα συνδεθεί με το ωφέλιμο φορτίο για την ένταξη στην εργασία αντί του άχρηστου φόρτου ένταξης ενός υπόδουλου σε μια απρόσωπη μάζα. Στην δική μας εθνικιστική παιδεία τα ελληνόπουλα θα διδαχθούν Ελλάδα και εθνικό προσανατολισμό κι όχι αντιρατσισμό και πολυπολιτισμό. Τα ελληνόπουλα θα αποτελέσουν μέλη ενός οργανωμένου συνόλου που ασκούνται στην μόρφωση, την κοινωνική ένταξη, την πειθαρχία και τη λατρεία της ελληνικής φυλής.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΦΥΛΑΚΗ Η ΒΟΥΛΗ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ – ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ… ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΟΥΣ!«Εμπρηστικές», «αντιδημοκρατικές», «αντικοινοβουλευτικές», «διχαστικές» κ.τ.λ. δηλώσεις έκανε η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, παρουσιάζοντας πρόταση νόμου του κόμματός της για κατάργηση του Μνημονίου κ.τ.λ.
Η συντρόφισσα (με τον… Στάλιν) Αλέκα χαρακτήρισε το «αστικό» κοινοβούλιο «φυλακή» και ζήτησε την ανατροπή (όχι βέβαια με ειρηνικό τρόπο) και την αντικατάστασή του με «γνήσιους λαϊκούς θεσμούς» (εννοώντας προφανώς τα διορισμένα από τα Κ.Κ. «κοινοβούλια» των χωρών του «υπαρκτού σοσιαλισμού»:

Αμετακίνητος ο Φώτης Κουβέλης

Αμετακίνητος στη θέση του κόμματός του για μη ψήφιση των εργασιακών μέτρων, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, και δείχνει ως υπεύθυνους για το πολιτικό αδιέξοδο την τρόικα και τους τελευταίους χειρισμούς του πρωθυπουργού. Τάσσεται υπέρ των δημοσιονομικών μέτρων, συναισθανόμενος, όπως τονίζει, την ευθύνη του κόμματός του γι αυτά, αλλά αφήνει ανοιχτό ακόμη και το θέμα ψήφισης του προϋπολογισμού. «Εξετάζουμε τον προϋπολογισμό και θα αποφασίσουμε για την τελική μας στάση όταν αυτός θα έρθει στη Βουλή» σημειώνει.

Τέλος, επισημαίνει πως δεν επιθυμεί να «ρωγματωθεί η σχέση της ΔΗΜΑΡ με τον κυβερνητικό συνασπισμό με ότι συνεπάγεται θετικά για τον κοινό στόχο» και πως αντίστοιχο θα πρέπει να είναι και το μέλημα του πρωθυπουργού.

Τι χρώμα είχε η Αγία Σοφία στο Βυζάντιο;

yiorgosthalassis.blogspot.com
Το σημερινό χρώμα της Αγιάς Σοφιάς είναι αυτό, που είχε στο Βυζάντιο;
Κάνοντας ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο το Έκτακτο Παράρτημα έψαξε και βρήκε άγνωστες φωτογραφίες της Αγιάς Σοφιάς από την σκοτεινή εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας, τότε που η Μεγάλη Εκκλησία του Γένους μας μαγαριζόταν ως τζαμί.
Ταξιδεύοντας ακόμα πιο παλιά και φτάνοντας στην επική εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, "είδαμε" μέσα από πολύτιμες πληροφορίες, που εκμαιεύσαμε, το αρχικό Ρωμαίικο χρώμα.
Στις φωτογραφίες, που παραθέτουμε, μπορείτε να διακρίνετε τις οριζόντιες γραμμές στα εξωτερικά τειχώματα της Μεγάλης Εκκλησίας, τα οποία προστέθηκαν από τους οθωμανούς.

Η Αγιά Σοφιά το 1903


Για την ιστορία να αναφέρουμε, ότι οι οθωμανοί εκτός από τους μιναρέδες, το εσωτερικό σοβάτισμα του ναού, το εξωτερικό χρώμα και τα παράπλευρα μαυσωλεία, έκλεισαν επιπλέον κάποια παράθυρα ελαττώνοντας έτσι το φως στο εσωτερικό της Αγιάς Σοφιάς.
Σύμφωνα με την καθηγήτρια του ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου το ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ χρώμα της Αγιάς Σοφιάς διαφέρει κατά πολύ με το σημερινό.
Σε συνέντευξή της σε γνωστή εφημερίδα είχε αναφέρει:

Λανθασμένη είναι η εικόνα που έχουμε σήμερα για την Αγία Σοφία. Το κόκκινο επίχρισμα στην εξωτερική της επιφάνεια απέχει κατά πολύ από το χρώμα των Βυζαντινών και κάλυψε τον ναό μετά την Άλωση.
Το αυθεντικό χρώμα της όψης δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες βυζαντινές εκκλησίες: υποκίτρινο και κόκκινο του τούβλου και ξαναβγήκε στην επιφάνεια όταν από το 1994 άρχισε η αφαίρεση του κόκκινου επιχρίσματος.


Το συγκλονιστικό, όπως η ίδια καταλήγει, στην συνέντευξή της είναι ότι μέχρι σήμερα έχουν αποκαλυφθεί πάνω από τα τρία τέταρτα της αυθεντικής επιφάνειας του ναού!


Οι εικόνες, που παραθέτουμε στην συνέχεια, αποκαλύπτουν τι κρυβόταν για αιώνες πίσω από το σοβά καθώς και το κόκκινο τούβλο, που αναφέρει η κυρία Αντωνία Μοροπούλου.


Δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτό που σπρώχνει τους τούρκους να αποκαταστήσουν τα Βυζαντινά μνημεία... αλλά το μόνο που μας έρχεται στο νου είναι αυτό που είχαμε δημοσιεύσει πριν λίγο καιρό...


Γ.Θ
yiorgosthalassis.blogspot.com

ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ… ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΟΙ: «Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»!Μέχρι πρότινος, οι ντόπιοι… δημοκράταροι διαβεβαίωναν (τους εαυτούς τους…) ότι «στην Ελλάδα δεν περνάει ο φασισμός», γιατί «η δημοκρατία είναι στο DNA του Έλληνα» και άλλες παρόμοιες αρλούμπες. Τώρα φαίνεται πως άλλαξαν γνώμη και διαπιστώνουν περίλυποι το ακριβώς αντίθετο. Διαβάστε το παρακάτω άρθρο του «Βήματος», με τίτλο «Ο φασισμός τυφλώνει τους Έλληνες» και θα καταλάβετε τη μαύρη απελπισία των παπαγάλων του συστήματος:
«Τελικά φαίνεται ότι η Δημοκρατία δεν είναι και τόσο πολύ ενσωματωμένη στο DNA του Έλληνα.
Πρώτο κρούσμα οι έντονες αντιδράσεις για το ανέβασμα του θεατρικού έργου Corpus Christi στο Χυτήριο, από φασιστικές και παραθρησκευτικές οργανώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα το κατέβασμά του τελικά μέσα σε δύο εβδομάδες καθώς δεν πατούσε άνθρωπος.
Δεύτερο κρούσμα φασιστικής και ρατσιστικής νεοελληνικής νοοτροπίας η απόφαση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου και 10ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου να μην δεχτούν τσιγγανάκια σε αυτό. Η απόφαση αυτή είναι τραγική: 234 γονείς ψήφισαν κατά, 4 υπέρ και ένας λευκό.
Τρίτο κρούσμα τραμπούκικης άρα φασιστικής νοοτροπίας έστω και αν είναι από την απέναντι πλευρά του πολιτικού φάσματος ο προπηλακισμός της διευθύντριας και ενός καθηγητή σε Γυμνάσιο της οδού Ασκληπιού.
Τρία χαρακτηριστικά κρούσματα, από τα δεκάδες που υπάρχουν τον τελευταίο καιρό, που δείχνουν ότι όταν η ελληνική κοινωνία βρεθεί χωρίς πολιτικούς φραγμούς και νόμους παίρνει τις χειρότερες αποφάσεις οι οποίες εξυπηρετούν αποκλειστικά μόνο το προσωπικό της συμφέρον και σε καμία περίπτωση το κοινωνικό.
Μέχρι πριν από δέκα χρόνια αυτοθαυμαζόμαστε υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ρατσιστές γι’ αυτό τον λόγο δεν υπήρχαν και αντίστοιχα κρούσματα. Τώρα δυστυχώς αποδεικνύεται ότι δεν είμαστε ρατσιστές επειδή δεν υπήρχαν ξένοι. Γιατί ρατσιστές απέναντι στους τσιγγάνους είμαστε πάντα.
Η ελληνική κοινωνία δυστυχώς δεν ενηλικιώθηκε ποτέ. Η πλειοψηφία των Ελλήνων σκεπτόταν, σκέπτεται και αγωνιά μόνον για το ίδιον συμφέρον και αυτό της οικογένειάς τους. Για τους υπόλοιπους δεν καίγεται καρφάκι.

Ο Ρέσλερ, η Ratiopharm και το «συμβόλαιο θανάτου» του Ελληνικού λαού


Η Μέρκελ και ο Ρέσλερ έχουν φαγωθεί να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην υγεία μας…Εκβιάζουν ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό ότι δεν θα μας δώσουν τη δόση και θα χρεοκοπήσουμε αν η κυβέρνηση δεν νομοθετήσει πως θα τρεφόμαστε από αυτά τα εξευτελιστικά ανώνυμα φάρμακα του Τρίτου κόσμου…Το μνημόνιο 3 το αναφέρει ξεκάθαρα: Πριν από την εκταμίευση της δόσης πρέπει να έχει γίνει νόμος η συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, χωρίς επωνυμία φαρμάκου.

Αν περάσει το «έτσι θέλω» της Μέρκελ και του Ρέσλερ, ο γιατρός θα συνταγογραφεί γενική κατηγορία φαρμάκου και ο φαρμακοποιός θα μας δίνει το πιο φθηνό σκεύασμα της κατηγορίας αυτής.

Ένα σκεύασμα που μπορεί να μην θεραπεύει την ασθένειά μας ή ακόμη και να προκαλεί ανεπιθύμητες ενέργειες.
Γιατί τους έχει πιάσει όμως τέτοια πρεμούρα να μας «φορέσουν καπέλο» τα ανώνυμα made in India γενόσημα;
Η εφημερίδα «Το ΧΩΝΙ» προσπαθεί να απαντήσει σε ορισμένα βασικά ερωτήματα:
1. Ποιος κερδίζει εκατομμύρια από την άλωση της ελληνικής αγοράς;
2. Και ποια είναι η παγκόσμια leader αυτών των σκευασμάτων;

3. Και τι σχέση έχει η Teva με την Γερμανίδα καγκελάριο και τον αντιπαθή της αντικαγκελάριο;
Το κάνουν για τους ψηφοφόρους;
Η Teva είναι μητρική εταιρία της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Ratiopharm, η οποία απασχολεί 5.000 Γερμανούς…
Δηλαδή είναι αποφασισμένοι να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή μας!
Το κάνουν για τους Ισραηλινούς;
Το 2009 τα οικονομικά του ομίλου Μέρκλε είναι σε κακά χάλια.
Ο ιδιοκτήτης της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας αυτοκτονεί. Τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου η Ratiopharm περνά στα χέρια του παγκόσμιου κολοσσού των πάμφθηνων ανώνυμων γενόσημων, Teva η οποία προσφέρει στους γερμανούς το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η μεταρρύθμιση του Ρέσλερ αλλάζει τα δεδομένα στη γερμανική αγορά μετατρέποντας την Ratiopharm σε κυρίαρχη δύναμη, πριμοδοτώντας τα φθηνά ανώνυμα γενόσημα σε βάρος των επωνύμων.
Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι σε εκτενή τους ρεπορτάζ αναφέρουν τις παρενέργειες των γενόσημων στην υγεία των πολιτών.
Ταΐζοντας υποχρεωτικά τους Έλληνες με ανώνυμα γενόσημα Μέρκελ και Ρέσλερ χαρίζουν μία αγορά εκατομμυρίων στην Teva.
Το κάνουν για τις χρηματοδοτήσεις;
Οι Γερμανοί πολίτες άρχισαν να κάνουν «περίεργες» κουβέντες στα διάφορα forum στο διαδίκτυο.
Άπαντες θέτουν το ερώτημα αν υπάρχει κάποια υπόγεια διαδρομή σε όλο αυτό…
Σκάνδαλο Ρέσλερ /FPD – Heckler & Koch
Το κόμμα των Γερμανών Φιλελεύθερων του Ρέσλερ ενεπλάκη σε ένα τεράστιο επεισόδιο, που προκάλεσε σάλο στο γερμανικό τύπο καθώς δέχτηκε ύποπτες χρηματοδοτήσεις από τη γερμανική βιομηχανία όπλων Heckler & Koch. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΧΩΝΙ», η «Stuttgarter Nachrichten» αναφέρει πως η γερμανική βιομηχανία, που είναι γνωστή για τα αυτόματα πυροβόλα όπλα της έκανε το διάστημα 2009-11 δωρεές στο FPD.
Εκπρόσωπος του κόμματος απάντησε πως η δωρεά ήταν νόμιμη…
Το σκάνδαλο Ratiopharm – Φακελάκια στους γιατρούς
Η εν λόγω εταιρία βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου με εκατοντάδες δωροδοκίες γιατρών σε όλη τη Γερμανία.
Το κόλπο γινόταν ως εξής:
Η Ratiopharm προμήθευε τους γιατρούς με έναν ειδικό λογισμικό, το «Doc Expert».
Αυτό κατέγραφε πόσα σκευάσματα της εταιρίας συνταγογραφούσε ο κάθε γιατρός και τον «αντάμειβε» με το 2,5 των πωλήσεων.
Οι πληρωμές γίνονταν συνήθως μέσω τραπέζης, μεταμφιεσμένες – για παράδειγμα – ως «αμοιβές ομιλητών» σε σεμινάρια και ιατρικά συνέδρια.
Οι πιο «συνεργάσιμοι» γιατροί λάμβαναν τακτικά επιταγές.
Όποιον Ρέσλερ λοιπόν και αν σηκώσεις βρίσκεις από κάτω την Teva…

Πηγή: newsbomb.gr

Το παράδειγμα του Νικολάου ΠλαστήραΤο παράδειγμα του Νικολάου Πλαστήρα
Οι μεγάλοι πολιτικοί άνδρες σαφώς και πρέπει να κρίνονται με βάση τα έργα τους στο πεδίο της πολιτικής. Όμως, ο τρόπος που λειτουργούν στην καθημερινότητά τους, φωτίζει καλύτερα τον ψυχισμό τους και μας επιτρέπει να εξετάσουμε καλύτερα το παράδειγμά τους. Παραθέτουμε μερικά περιστατικά από την ζωή του Νικολάου Πλαστήρα, του στρατηγού και πολιτικού ανδρός του οποίου την εντιμότητα, την αρετή και την ηθική δεν αμφισβητούσαν ούτε οι πολιτικοί του αντίπαλοι.
 
Ο εκδότης και δημοσιογράφος Δημήτρης Λαμπράκης του «δώρισε» κάποτε ένα ωραίο χρυσό στυλό. “Εγώ δεν βάζω χρυσές υπογραφές. Μου φτάνει το στυλουδάκι μου, είπε και ζήτησε να το στείλουν πίσω”. Μα θα προσβληθεί, του είπαν. “Δεν πειράζει. Δεν θέλω δώρα γιατί τα δώρα φέρνουν και αντίδωρα!”
 
Το 1952, ενώ ήταν πρωθυπουργός, ήταν άρρωστος στο σπίτι του. Εκεί τον επισκέφτηκε η βασίλισσα Φρειδερίκη. Όταν μπήκε στο λιτό διαμέρισμά του, εξεπλάγη σαν είδε τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί ράντζο, αντί αναπαυτικού κρεβατιού, όπως περίμενε. «Νίκο, γιατί το κάνεις αυτό;» τον ρώτησε με οικειότητα και η απάντηση ήταν αφοπλιστική. «Συνήθισα Μεγαλειοτάτη το ράντζο από το Στρατό και δεν μπορώ να το αποχωριστώ…».

ΑΥΤΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ;;;; > "Θα έχετε πρόσβαση στο νερό αν το επιτρέπουν οι στόχοι"!

"Σε συμφωνία με τους στόχους της εθνικής πολιτικής, ο πληθυσμός θα έχει πρόσβαση σε βασικά δημόσια αγαθά (νερό, φυσικό αέριο, ηλεκτρισμό) και υποδομές που προτάσσει το εθνικό συμφέρον, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκεται σε συμμόρφωση με την συνθήκη της ΕΕ και τους αντίστοιχους δευτερεύοντες νομικούς κανόνες". (από το 3ο Μνημόνιο)
Tι εννοούν οι άνθρωποι; Δεν θα υπάρχει πρόσβαση στο νερό, στο ηλεκτρικό, κ.α από όλους, εάν αυτό δεν έρχεται σε συμφωνία με τους στόχους της εθνικής πολιτικής; Και τι στόχοι είναι αυτοί δηλαδή; Να πεθάνουμε από αφυδάτωση; Να ζούμε στο σκοτάδι; Να ψοφάμε από το κρύο λογω έλλειψης θέρμανσης, οι περισσότεροι το έχουμε ήδη συνηθίσει από πέρσι. Η αφυδάτωση όμως δεν συνηθίζεται, έχει αυτό το κακό.

Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει απόλυτα στον κόσμο όλες αυτές τις βαρύγδουπες διατυπώσεις, καθότι φρόντισαν ο κόσμος να μην έχει παιδεία τόσα χρόνια ώστε να μην τις καταλαβαίνει. Ας τους τις εξηγήσουν με σαφήνεια και με απλά (παιδικά) ελληνικά, και ας αποφασίσουν μετά αν θα τους αρέσει η προοπτική να ζουν χωρίς νερό, και ρεύμα για να μείνουν στο ευρώ που οι ίδιοι δεν θα έχουν (ο κόσμος) καθότι θα βάζουν το χέρι στην τσέπη και θα πιάνουν το ... παπούτσι.
Η ψήφιση των νέων -εξοντωτικών για το λαό- μέτρων του υποδουλωτικού 3ου Μνημονίου, όπως και του επαχθέστερου (μέχρι την επόμενη χρονιά, πάντα) κρατικού προϋπολογισμού των μεταπολεμικών χρόνων, είναι προ των πυλών.
Δεν πρόκειται απλώς για κάποιες νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, πρόκειται για την ολοκληρωτική μετατροπή της χώρας σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη και των εργαζομένων της σε σκλάβους του 21ου αιώνα, με αμοιβές των 200-300 ευρώ, χωρίς σύνταξη-ασφάλιση-υγεία-παιδεία, με ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου και των κρατικών υποδομών, χωρίς καν πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα!
Εάν συμβαίνει κάτι άλλο με μεγάλη μας χαρά (και ανακούφιση) να διαψευστούμε.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ...ΦΛΩΡΟΥΣ!!!


kiss2
Αν και εσείς πιστεύατε πως το χάδι είναι περισσότερο «γυναικεία υπόθεση», πλανάστε… Αμερικανοί επιστήμονες αλλάζουν τα στερεότυπα και αποδεικνύουν πως οι άνδρες έχουν τελικά μεγαλύτερη ανάγκη από...
χάδια και φιλιά!
Η άποψη πολλών πως ο άνδρας είναι αυτός που επιζητά μανιωδώς το σεξ, καταρρίπτεται…. Και αυτό καθώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αμερικανικής μελέτης, στα ζευγάρια με μακροχρόνιες σχέσεις το σεξ για τη γυναίκα έχει σημαντικότερη θέση σε σχέση με τον άντρα! Μάλιστα σε αυτές τις περιπτώσεις το ισχυρό φύλο έχει ανάγκη από τρυφερότητα.
Στην έρευνα έλαβαν μέρος 1000 εθελοντές ηλικίας 25-76 ετών από ΗΠΑ, Βραζιλία, Γερμανία, Ιαπωνία και Ισπανία, στους οποίους και ζητήθηκε να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια. Οι ερωτήσεις αφορούσαν την ικανοποίησή τους από τη σχέση τους και την ερωτική τους ζωή.
Και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: οι άνδρες που απάντησαν ότι αγκαλιάζονται και φιλιούνται συχνά με τις συντρόφους τους, ήταν κατά μέσον όρο τρεις φορές πιο ικανοποιημένοι από τη σχέση τους σε σύγκριση με όσους είχαν λιγότερες τρυφερές στιγμές.
Αντίθετα, οι γυναικείες απαντήσεις έδειξαν ότι οι γυναίκες δεν ικανοποιούνταν εάν οι αγκαλιές και τα φιλιά δεν συνοδεύονταν και από σεξ!
Aπο το www.iatros4u.gr

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Γυαλιά - καρφιά έκαναν καταστήματα και σπίτια μεταναστών άγνωστοι στον Άγιο Παντελεήμονα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των κατοίκων στην Αγίου Μελετίου για την αύξηση της εγκληματικότητας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 100 οπλισμένοι με ρόπαλα και λοστούς κατέστρεψαν όσα καταστήματα είχαν ξένες ταμπέλες και άνηκαν σε ματανάστες, ενώ έσπασαν τζάμια σε εισόδους πολυκατοικιών όπου διαμένουν οι μετανάστες. Μάλιστα, η ομάδα αυτή κυνήγησε μετανάστες στους γύρω δρόμους.


Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ένοικος πολυκατοικίας πέταξε από το μπαλκόνι ένα αβγό κι ένα μπουκάλι με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι να προσπαθήσουν να εισβάλουν στην πολυκατοικία.

Όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ, δημοσιογράφος του μέσου δέχθηκε επίθεση από τους αγνώστους, τον χτύπησαν και του αφαίρεσαν τη δημοσιογραφική του ταυτότητα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ όπου και κατάφεραν να διαλύσουν τα επεισόδια.


Να σημειωθεί ότι την πορεία των αγανακτισμένων κατοίκων ενίσχυσε η παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής, τα οποία φώναζαν χαρακτηριστικά «Ή ταν ή επί τάς».

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα μέτρα παραπέρα και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Λεμεσού είχαν συγκεντρωθεί και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΚΑΤΑ Τ΄ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΚΟΥΝΕΛΟΜΑΓΑΖΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ! ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΝΑΙ" ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜ.ΑΡ.


kouvelos-vima-voylis
Υπέρ της ψήφισης των νέων σκληρών μέτρων τάσσεται για πρώτη φορά δημοσίως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. Ο Βασίλης Οικονόμου, σημειώνει πως προσυπογράφει την άποψη του Βασίλη Ράπανου ότι τυχόν καταψήφιση των μέτρων θα προκαλέσει στη χώρα φτώχεια για 15 χρόνια.
Όπως ανέφερε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, θεωρεί το «όχι» τεράστιο λάθος, και προσθέτει: «Το παρόν είναι μια ενδιάμεση κατάσταση που δεν δίνει το στίγμα που πρέπει να δώσει το κόμμα».
«Η άποψή μου είναι ότι το ναι είναι η πιο καθαρή απάντηση σε αυτό το τόλμημα που έκανε η ΔΗΜΑΡ και θα σημαίνει ότι συνεχίζουμε αυτή την πορεία. Το όχι είναι μία τελείως διαφορετική πορεία, αν ψηφίσουμε όχι προσεγγίζουμε πια τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ θα περιμένω τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής τη Δευτέρα και μετά θα αποφασίσω τι θα κάνω και τι θα ψηφίσω».
Τέλος ο Βασίλης Οικονόμου εξέφρασε την άποψη πως «αν όλα πάνε καλά στον επόμενο ανασχηματισμό θα πρέπει να μπουν και πολιτικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση».

Διαφορετική Ματιά: ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΝΓΚΕΛΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Διαφορετική Ματιά: ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΝΓΚΕΛΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ: ''ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ,ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΕΝΕΣ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΕΝΟΣ ΑΤΜΟΠΛΟΙΟΥ,...

Οι Κύπριοι μηνύουν τους Βρετανούς για εγκλήματα!

Τα βασανιστήρια που υπέστησαν Κύπριοι πατριώτες στα χέρια των βρετανικών αποικιακών αρχών θα αναβιώσουν όπως φαίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων, αφού τέτοια εγκλήματα δεν παραγράφονται…Κύπριοι οι οποίοι πολέμησαν εναντίον της βρετανικής αποικιακής κατοχής τη δεκαετία του 1950 στη μεγαλόνησο, συνελήφθησαν και βασανίστηκαν από τους ευαίσθητους στα ανθρώπινα δικαιώματα Βρετανούς, προσφεύγουν όπως φαίνεται στη Δικαιοσύνη, επιζητώντας τη δικαίωσή τους…


Την υπόθεση για λογαριασμό της οργάνωσης (ΕΟΚ: Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών) που έχει συσταθεί και αντιπροσωπεύει πρώην Κύπριους μαχητές, έχει αναλάβει η βρετανική νομική εταιρία K.J. Conroy & Co. και το παρών διάστημα συλλέγει στοιχεία και πληροφορίες για αν στοιχειοθετήσει την υπόθεση στα βρετανικά δικαστήρια.
Αυτό κατέστη δυνατό μετά την απόφαση-ορόσημο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας, το οποίο αποφάνθηκε ότι τρεις Κενυάτες που είχαν επαναστατήσει κατά τη διάρκεια εξέγερσης εναντίον των Βρετανών, μπορούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση.
Επικεφαλής της οργάνωσης των Κυπρίων αγωνιστών είναι ο 79χρονος Τάσσος Σοφοκλέους, ο οποίος βασανίστηκε επί 17 συνεχόμενες ημέρες έχοντας συλληφθεί το 1956. Ο ίδιος ενημέρωσε, ότι ήδη 60 αγωνιστές έχουν συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο που έχει δοθεί από την οργάνωση…
Για να είμαστε όμως και δίκαιοι, τον δρόμο τον άνοιξε το νομικό σύστημα της Βρετανίας, το οποίο με αυτή την απόφαση απέδειξε ότι λειτουργεί με άψογο τρόπο, αδέκαστα και τηρώντας τους νόμους. Προφανώς, ότι και να κοστίσει η υπόθεση αυτή στη Βρετανία οικονομικά, από μόνη της η απόφαση συνιστά μια ηθική νίκη.

defence-point

ΒΥΡΩΝΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ, ΘΑ ΣΚΥΨΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ¨Η ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ ΩΣ ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;


polidoras-viron
ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΒΥΡΩΝΑ!
Ο Βύρων Πολύδωρας, στο νέο του βιβλίο «Περί Δημοσίου Χρέους», αναφέρει στον πρόλογό του: «Έπειτα από 31 κοινοβουλευτικά χρόνια, με μάχες και ιδεολογικές συγκρούσεις, με αγώνες και αγωνίες, με ελάχιστες έστω χαρές και πολλές, πάμπολλες λύπες, σαν βλέπω τον συνάνθρωπό μου να χάνει τη δουλειά του ή να μην μπορεί να βρει δουλειά, να βάζει λουκέτο στο μαγαζί του, να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα με το μισθό που του δίνουν και με τους φόρους που του βάζουν, να μην τον αφήνουν να κάνει την προσευχή του στον Χριστό, να νοιώθει σαν Ασιάτης στην πλατεία Ομονοίας, να μην μπορεί να γιορτάσει την 25η Μαρτίου ή την 28η Οκτωβρίου και σαν ταξιδεύω στην ύπαιθρο χώρα να τα βλέπω όλα χέρσα και έρημα, νοιώθω σαν τον πατέρα μου στην Μικρασία. Είχε νικήσει σ' όλες τις μάχες ο ίδιος. Όμως ο πόλεμος είχε χαθεί. Άλλα όνειρα είχα για τον τόπο μου, για την πατρίδα μου, για τις παντιέρες που σήκωσα και που υπηρέτησα τίμια και με συνέπεια».
Σήμερα όμως αγαπητέ και θαρραλέε βουλευτά, καλείσαι να δώσεις στην πράξη τον αγώνα υπέρ του συνανθρώπου σου που δεν έχει να φάει, υπέρ αυτού που βάζει λουκέτο στο μαγαζί του. Ιδού λοιπόν η δική σου ώρα, Βύρωνα.
Εάν ψηφίσεις τα μέτρα, η κρίση θα επιδεινωθεί ακόμη χειρότερη. Ή μήπως είσαι υπέρ της τρομοκρατικής-γκεμπελίστικης άποψης Σαμαρά ότι εάν δεν πάρουμε τα μέτρα θα οδηγηθούμε στο χάος; Η Ελλάδα μέσω των εκβιασμών και εκφοβισμών παρέμενε επί 400 χρόνια σκλαβωμένη στους Τούρκους. Κάποια στιγμή όμως επαναστάτησε, παρά τους εκβιασμούς της Ιεράς Συμμαχίας και των εδώ δωσιλόγων. Οι Έλληνες έμαθαν και τον χορό του Ζαλόγγου ή την έξοδο του Μεσολογγίου, απορρίπτοντας μετά βδελυγμίας τις κραυγές των τρομοκρατών.
Εσύ Βύρωνα, υιοθετείς τον εκφοβισμό των πολιτών που τόσο επίμονα ακολουθεί ο Πρωθυπουργός;
Επί τρία χρόνια που παίρνουμε μέτρα θανάτου η χώρα οδηγείται στο χάος, με το δημόσιο χρέος να αυξάνεται διαρκώς, παρά τα μέτρα. Θα ακολουθήσεις λοιπόν γενναίε Πολύδωρα, την ίδια θανατηφόρα συνταγή; Ή θα πεις, «επιτέλους φτάνει, δεν μπορώ με την ψήφο μου να ακρωτηριάζω άλλο τον λαό»;

Ανθελληνικό κλίμα στην Αλβανία


Σε ένα  χλιαρό διάβημα προχώρησε το Ελληνικό ΥΠΕΞ για τα πρόσφατα επεισόδια στην Κλεισούρα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου κ.Δελαβέκουρα, ομάδα Αλβανών εθνικιστών προκάλεσε  «μικρής κλίμακας επεισόδια εις βάρος των εκπροσώπων της ελληνικής Πρεσβείας που είχαν μεταβεί επί τόπου για τους εορτασμούς (28ης Οκτωβρίου).
Για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης των επεισοδίων, που δεν έχουν προηγούμενο, απαιτήθηκε επέμβαση της αλβανικής Αστυνομίας.
Προφανώς στο ΥΠΕΞ αγνοούν την υποστήριξη των κρατικών αρχών προς την ακραία "Ερυθρόμαυρη συμμαχία" και τα ορφανά των Τσάμηδων τα οποία ασκούν δυσανάλογα μεγάλη επιρροή στο Αλβανικό πολιτικό σύστημα.
Η χαλαρή Ελληνική στάση όπως είναι φυσικό αποθρασύνει περαιτέρω τα ακραία στοιχεία, ενώ προκαλεί και διαγωνισμό δηλώσεων υποστήριξης τους από κορυφαία πρόσωπα τις αλβανικής πολιτικής σκηνής.
Η Αλβανική κυβέρνηση απάντησε στο Ελληνικό διάβημα μέσω του ΥΠΕΞ κ.Παναρίτι, ο οποίος όχι μόνο δεν αποδοκίμασε τα επεισόδια αλλά κατηγόρησε την Ελλάδα για ασέβεια.
«Θεωρώ ότι είναι απολύτως αδικαιολόγητες οι πορείες αυτές που σου θυμίζουν τις πορείες της εποχής του Β 'Παγκόσμιου Πόλεμου, "την μεγάλη πορεία προς τη Ρώμη" και ούτω καθεξής, γιατί κανονικά είναι περιττές. Προφανώς τέτοιες πορείες μπορούν να γίνουν πολύ καλά στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται να γίνονται τέτοιες επιδρομές στο αλβανικό έδαφος και πολύ περισσότερο χωρίς να υπάρξει προηγούμενη επικοινωνία με τις Αρχές της γειτονικής χώρας, πράγμα το οποίο αποτελεί έλλειψη σεβασμού», δήλωσε ο Παναρίτι κατά τη διάρκεια συνέντευξης για στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό "ABC News".
Τις  δηλώσεις Παναρίτι εξήρε ο πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος των Τσάμηδων PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι. "Ο Παναρίτι κατά την άποψή μας έφερε την πνοή που χρειάζεται στη διπλωματία μας και αυτό το πνεύμα θα πρέπει να επιστρέψει και στο αξίωμα της κυβερνήσεως", υποστήριξε σε σχετική δήλωση του για τις "ελληνικές προκλήσεις" όπως τις αποκαλεί, σε Κλεισούρα και Βουλιάρατι.

Λίγες ημέρες πριν δήλωσε ότι η χώρα του “Δεν χρειάζεται το ΔΝΤ”… Και μπουμ!

Πρίν απο δύο χρόνια συνετρίβη στη Ρωσία το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρόεδρο της Πολωνίας και 95 ακόμα άτομα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Rzeczpospolita την τρίτη, Πολωνοί ερευνητές βρήκαν ίχνη εκρηκτικών στα συντρίμμια του τζετ της κυβέρνησης. Χωρίς επικαλούμενη πηγές, η εφημερίδα ανέφερε ίχνη εκρηκτικών απο εμπειρογνώμονες οι οποίοι εξέτασαν τα ερείπια του αεροπλάνου στη Ρωσία, όπου βρέθηκαν σημάδια ΤΝΤ και νιτρογλυκερίνη στα φτερά και στην καμπίνα, συμπεριλαμβανομένων των 30 θέσεων.

Ιχνη εκρηκτικών βρέθηκαν επίσης στην περιοχή όπου το Tu-154 συνετρίβη κατά την
προσέγγισή του σε ένα μικρό αεροδρόμιο κοντά στη ρωσική πόλη του Σμολένσκ στις 10 Απρίλη του 2010.
Μερικές δεξιές ομάδες στην Πολωνία, συμπεριλαμβανομένου του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης Δίκαιο και Δικαιοσύνη, είπε ότι η συντριβή θα μπορούσε να ήταν μια δολοφονία του προέδρου Λεχ Κατσίνσκι, των πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών, οι οποίοι πέταξαν μαζί του.
Οι ερευνητές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ότι τα ίχνη εκρηκτικών μπορεί να προέρχονται από
μη εκρυχθείσες βόμβες που χρονολογούνται από τον παγκόσμιο πόλεμο, και


θα μπορούσαν να είχαν παραμείνει στην περιοχή όπου το αεροσκάφος έπεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Έντεκα ημέρες πριν από το τραγικό δυστύχημα, η Κεντρική Τράπεζα της Πολωνίας ανέφερε πως η οικονομία της Πολωνίας είναι πλέον σταθερή και πως δεν χρειάζεται πλέον την οικονομική ενίσχυση των 21,8 δις δολλαρίων (16,2 δις ευρώ) από το Διεθνές Νόμισματικό Ταμείο.
«Η κατάσταση στην Πολωνική οικονομία είναι πλέον αρκετά καλή…. ώστε δεν είναι απαραίτητο να ζητήσουμε από το ΔΝΤ συνέχεια της πίστωσης» Αντ’αυτού η Κεντρική Τράπεζα της Πολωνίας είπε πως θα μπορούσε να δώσει ένα δάνειο στο ΔΝΤ έτσι ώστε να «βοηθήσει τις άλλες χώρες να καταπολεμήσουν την παγκόσμια κρίση».


Ο θάνατος του Κατσίνσκι, αλλά και του επίσης ευρωσκεπτικιστή Σλάβομιρ Σκρζύπεκ (διοικητής της Κεντρικής Τράπεζα της Πολωνίας), αφήνουν τον δρόμο ανοιχτό για μία καθολική αλλαγή πλεύσης της Πολωνικής πολιτικής με τον σημερινό πρόεδρο της Πολωνίας Κομορόβσκι σαν μοναδικό διεκδικητή του τίτλου (με τον ηγέτη της Αριστερής Δημοκρατικής Συμμαχίας Τζέρζυ Σματσίνσκι επίσης νεκρό).

«Οι επενδυτές έβλεπαν τον Κατσίνσκι και τον Σκρζύπεκ σαν εχθρικές φιγούρες… Αυτό που επανερχόταν στις συναντήσεις ήταν το πως αυτοί οι δύο εμπόδιζαν την αναμόρφωση των αγορών», δηλώνει ο Πρέστον Κήτ, διευθυντής ερευνών του Γιουρέζια Γκρουπ (Eurasia Group) στο Μπλουμπεργκ.
Ο Κατσίνσκι που την τελευταία τριετία εμπόδιζε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για ιδιοτικοποίηση του υπερχρεωμένου συστήματος υγείας και συνταξιοδοτικού, ήταν και ο τελευταίος ηγέτης μετά από τον Βάκλαβ Κλάους της Τσεχίας που υπέγραψε την συνθήκη της Λισαβόνας.


ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


venizelos-samaras4
ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ...
Η εφημερίδα Real News σε ρeπορτάζ της αναφέρει τα ονόματα των υποψήφιων να καταψηφίσουν τα μέτρα του νέου Μνημονίου.
Από το ΠΑΣΟΚ, εκτός του Μιχάλη Κασσή που δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του, ο Θόδωρος Παραστατίδης έχει δεσμευτεί δημοσίως ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα. Ύποπτος θεωρείται και ο Κώστας Σκαδαλίδης όπως και ο φίλος του Γιάννης Κουτσούκος. Στους αβέβαιους για την ψήφο τους, συμπεριλαμβάνονται οι Μάρκος Μπόλαρης, Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ «επικίνδυνος¨να καταψηφίσει τα μέτρα, είναι και ο Χρήστος Αηδόνης.
Στην ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος και Νίκος Σταυρογιάννης έχουν ήδη φύγει από το κόμμα. Ο Σαμαράς ωστόσο ανησυχεί για τρεις βουλευτές του τους οποίους θεωρεί ύποπτους να καταψηφίσουν τα μέτρα. Αυτοί είναι οι Νικήτας Κακλαμάνης, Γιώργος Βλάχος και Γιώργος Κασαπίδης.
Με βάση τα δεδομένα αυτά υπάρχει πιθανότητα οι ψήφοι που θα βγουν υπέρ του Μνημονίου3 να κυμαίνονται από 152 έως 155!http://makeleio.gr

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012 ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ κ ΣΙΑ > Η απόφαση του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας να απαγορεύσει τον “τελευταίο πειρασμό”, ξεβρακώνει τους… “ανθρωπιστές”!

Η ταινία του Σκορτσέζε “ο τελευταίος πειρασμός” θα έπρεπε να απαγορευτεί όχι επειδή προσβάλλει το “θρησκευτικό αίσθημα” αλλά για την άθλια διαστρέβλωση της τότε κοινωνικής πραγματικότητας. Είναι η μοναδική ταινία που αποθεώνει τους σφαγείς φαρισαίους που διαχρονικά λυμαίνονται την φυλή τους και δικαιολογεί τον διωγμό του Ιησού, παρουσιάζοντας τον ως πράκτορα των…Ρωμαίων! Σα να γυρνούσαμε εμείς ταινία που θα παρουσίαζε την ηρωΐδα – μάρτυρα Λέλα Καραγιάννη ως πράκτορα των Βρετανών και να αποθεώναμε την γκεστάπο που την δολοφόνησε.

Ο εισαγγελέας Βίκτωρ Γκριν λοιπόν, διέταξε την έναρξη έρευνας για την απαγόρευση της ταινίας επειδή προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών της Ρωσίας.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο εκεί εγκάθετος του Σόρος, Πονομάρεφ, “παρατηρητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ρωσία”, εξέφρασε την αντίθεση του για αυτή την απόπειρα “λογοκρισίας”. Αναμενόμενο αλλα…
…πριν λίγες εβδομάδες, η Ρωσία απαγόρευσε την προβολή της επίμαχης ταινίας που αναφερόταν στην ζωή του Μωάμεθ και ξεσήκωσε τον μουσουλμανικό κόσμο με τα γνωστά επεισόδια. Τότε, ο Πονομάρεφ δεν έβγαλε άχνα για αυτή την απαγόρευση!! Φαίνεται ότι ο …πόνος του Πονομάρεφ είναι επιλεκτικός. Έτσι για να μην τρώμε κουτόχορτο.

ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ: ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ... ΒΕΝΖΙΝΗ!


peripoliko-batsos
Αυτά είναι... Την προηγούμενη εβδομάδα που σημειώθηκε η ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο Ρίο, τα περιπολικά δεν είχαν... βενζίνη για να κυνηγήσουν τους ληστές!
Είναι από αυτά που εδώ και καιρό σχολιάζαμε και αναρωτιόμασταν, τι θα συμβεί δηλαδή σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος. Και σαν φοβερή σύμπτωση συνέπεσε τα περισσότερα περιπολικά να βρίσκονται στη... ρεζέρβα, επειδή εδώ και μέρες δεν προμήθευε κανείς καύσιμα. Αλλά την τελευταία στιγμή οι επιτελικοί κατάφεραν να κάνουν τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις και να εξασφαλίσουν την προμήθεια βενζίνης στα αστυνομικά οχήματα. Έτσι τα πληρώματα πήραν σήμα απ' το κέντρο της άμεσης δράσης ότι μπορούν να φουλάρουν και στη συνέχεια εντάθηκε το ανθρωποκυνηγητό στην πόλη για τον εντοπισμό των ληστών! (dete.gr)

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙ 3000 ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΣΟΒΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!

ποσά που ξεκινούν από τα 1.200 και φτάνουν τα 2.000 ευρώ κάθε μήνα. Οι προκλήσεις της Άγκυρας, που πυροδοτούν το ήπιο κλίμα σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή, έχουν προκαλέσει προβληματισμό στο υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ανώτερα στελέχη του υπουργείου δεν αποκλείουν την πιθανότητα, εφόσον το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή συνεχίσει να τρομοκρατεί και να απειλεί όσους δεν υπηρετούν τα ανθελληνικά σχέδια του, να υπάρξουν ακόμα και απελάσεις διπλωματών και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο.Συνολικά το τουρκικό κράτος μισθοδοτεί με «μαύρο» χρήμα μέσω του προξενείου περισσότερους από 3.000 ανθρώπους στη Δυτική Θράκη, καθένας από τους οποίους αμείβεται με ποσά που ξεκινούν από τα 1.200 και φτάνουν τα 2.000 ευρώ κάθε μήνα. Τα πρόσωπα αυτά βρίσκονται στις υπηρεσίες της Άγκυρας και επιχειρούν να ποδηγετήσουν τη μουσουλμανική μειονότητα, η συντριπτική πλειονότητα της οποίας συνυπάρχει απολύτως αρμονικά με το χριστιανικό στοιχείο της περιοχής.
Επιτέλους όμως φαίνεται πως οι αρμόδιοι κατάλαβαν πως δεν μπορούν να αφήνουν τους Τούρκους να... "αλωνίζουν" και να προκαλούν συνεχώς την ελληνική κοινή γνώμη!
 

"Τσεκούρι" στον προϋπολογισμό της Άμυνας. Ο χαμηλότερος της 20 ετίας!Αρνητικό ρεκόρ για το ΥΕΘΑ. Το 2013 ο προϋπολογισμός του θα είναι ο χαμηλότερος της τελευταίας 20ετίας!

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εισηγητική έκθεση του κεντρικού αμυντικού προϋπολογισμού που αφορά στα λειτουργικά έξοδα των ΕΔ το ποσό που θα δαπανηθεί θα είναι 2,6 δις ευρώ . Δηλαδή μειωμένος κατά 14,3% σε σχέση με το 2012.

Βέβαια το 2012 ο προϋπολογισμός ,ήταν 3,1 δις αλλά σ΄ αυτά είχαν περιληφθεί και αποπληρωμές ύψους 1 δις για παλαιότερα εξοπλιστικά προγράμματα.

Όλα αυτά πιθανόν να μην είχαν τις δραματικές επιπτώσεις που έχουν σήμερα στις ΕΔ, αν την εποχή που το χρήμα έρεε…άφθονο ,υπήρχε στοιχειώδης σχεδιασμός και ελάχιστος πατριωτισμός ώστε οι αγορές εξοπλισμών που έγιναν να ήταν πραγματικά χρήσιμες για τις ΕΔ. Δυστυχώς δεν υπήρχε αυτή η λογική και νοοτροπία . Και ακόμη χειρότερα δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε σήμερα. Ακόμη και τώρα που η χώρα καταρρέει , υπάρχουν “κύκλοι” που πιέζουν για “παιχνίδια” εξοπλισμών, τα οποία έχουν το θράσος να παρουσιάζουν και ως “μεγαλειώδεις ευκαιρίες”!http://www.onalert.gr
 

Ὅταν ἀγαπᾶμε τήν Ἑλλάδα δέν τήν ἐγκαταλείπουμε ἐν μέσῳ καταιγίδος!

Business Exit: Όταν αγαπάμε την Ελλάδα δεν την εγκαταλείπουμε εν μέσω καταιγίδας!
Μόλις έγινε γνωστό (Σεπτέμβριος 2012) πως ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνώ (ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης και τέταρτος κατά σειρά πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, πρόεδρος του Οίκου Dior, πρόεδρος του Οίκου Louis Vuitton, με έλεγχο σε 60 θυγατρικές  εταιρίες όπως Fendi, Marc Jacobs, Sephora, σαμπάνια Moet et Chandon, Veuve Cliquot, Mercier και ένας Θεός ξέρει τι άλλο) έχει κάνει αίτημα στην κυβέρνηση του Βελγίου για διπλή υπηκοότητα ώστε να αποφύγει την επί πλέον φορολογία που ανακοίνωσε η Γαλλική Κυβέρνηση, ξέσπασε σάλος στην Γαλλία.
Η Liberation σε ένα καθόλου ευγενικό πρωτοσέλιδο («Άντε χάσου πλούσιε μαλ@κα!») αποκαλεί τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο, μεταξύ άλλων,  «Πάπα της πολυτέλειας», «άγριο θηρίο της αγοράς» και «σύμβολο του εγωισμού των πλουσίων». Ο υποψήφιος για την ηγεσία του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος  Χαρλέμ Ντεζίρ, δήλωσε με νόημα πως «όταν αγαπάμε τη Γαλλία δεν την εγκαταλείπουμε εν μέσω κακοκαιρίας» ενώ ο σοσιαλιστής υφυπουργός Οικονομικών Μπενουά Λιμόν σχολίασε πως η στάση του Αρνώ «δεν είναι ιδιαίτερα πατριωτική».
Ο ίδιος ο Μπερνάρ Αρνώ σε συνάντηση του με τον Γάλλο Πρωθυπουργό Ζαν Μαρκ Ερό επανέλαβε την άποψη ότι «ο υπερφόρος του 75% θα προκαλέσει φυγή πολλών πλουσίων επιχειρηματιών» ενώ αρνήθηκε την κατηγορία ότι προσπαθεί να φοροδιαφύγει ανακοινώνοντας πως θα συνεχίσει να πληρώνει τους φόρους του στη Γαλλία.

Ο Νίμιτς βλέπει "πρόοδο" στο σκοπιανό«Σημαντικό βήμα» προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, χαρακτήρισε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, το Μνημόνιο Κατανόησης που η Ελλάδα πρότεινε στην ΠΓΔΜ για συνυπογραφή.
«Γνωρίζω ότι η κυβέρνηση στα Σκόπια το εξετάζει σοβαρά (σσ το Μνημόνιο Κατανόησης) και νομίζω ότι θα πρέπει να αφήσουμε τις δύο πλευρές να αναλύσουν προσεκτικά την εξέλιξη των γεγονότων και να δούμε πώς θα προχωρήσουν από εδώ και στο εξής. Για μένα, το πιο συνετό σε αυτό το στάδιο είναι να μη μιλάω σχετικά με το θέμα αυτό. Δεν προτίθεμαι να υπεισέλθω στα περαιτέρω. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν μια κυβέρνηση προτείνει κάτι, πρέπει να περιμένουμε την απάντηση από την άλλη πλευρά και να δούμε αν κάτι τέτοιο αποτελεί τρόπο που μπορεί να οδηγήσει σε πρόοδο» πρόσθεσε ο κ.Νίμιτς, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων.

Βίντεο: Διαμαρτυρία για τουρκικά σήριαλ έξω από τον Ant1


Βίντεο από την εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τον Ant1 ανήμερα
της Εθνικής μας Εορτής.Συντονίζει ο Νίκος Αργυρόπουλος Πρόεδρος
του Συλλόγου «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ ‘74».Μιλούν οι: Δημήτριος 
Στεργίου Καψάλης «ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ»,Βασίλειος Ροσταδάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΞΕ»,
Νικόλαος Καραμπουρνιώτης, Πρόεδρος του Συνδέσμου «ΡΙΖΕΣ»,
απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό ο Γεώργιος Παπασημάκης
Πρόεδρος του «ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ».

http://www.rafailhellas.com/2012/11/ant1.html#more

Θα παραμείνουμε απλοί θεατές στη νέα ιστορική μας ΤΡΑΓΩΔΙΑ; ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blog-post_1819.html#ixzz2BFG8uktrΘα παραμείνουμε απλοί θεατές στη νέα ιστορική μας ΤΡΑΓΩΔΙΑ;
Γίνεται σήμερα πιο καθαρό ότι η ΕΕ, η ευρωζώνη και το ευρώ είναι μια υπόθεση ιστορικά ξοφλημένη, ξοφλημένη ανέκκλητα

Τα ρήγματα στο ενδοϊμπεριαλιστικό κύκλωμα (ευρωπαϊκό και πλανητικό) έχουν βαθύνει σε τέτοιο βαθμό που αποτυπώνονται πλέον καθαρά σε έναν ΑΝΟΙΚΤΟ και λυσσαλέο πόλεμο ανάμεσα στο δολάριο και στο ευρώ.

Η Ελλάδα, όπως έχουμε αναλύσει πολλές φορές, είναι ο πρώτος αδύνατος και σπασμένος κρίκος στην αλυσίδα της κατάρρευσης (ΕΕ, ευρωζώνης), συνεπώς βιώνει πιο σπαρακτικά και πιο βίαια τους κραδασμούς και τους σπασμούς της γενικής κατάρρευσης.

Η υποταγή της Ελλάδας στην ΕΕ και το ευρώ δεν την ξεζούμισε μόνο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ, δεν λεηλάτησε μόνο κτηνωδώς τον ελληνικό λαό, δεν αποσάθρωσε μόνο τους εθνικούς της ιστούς, αλλά και τη μετέτρεψε ακαριαία, μέσα στη φωτιά τής αδιέξοδης καπιταλιστικής κρίσης, σε αποικία της ΕΕ και του ευρώ, σε προτεκτοράτο των χρηματιστηριακών ελίτ της εξουσίας (στους μαφιόζους του χρήματος).

Ο κορυφωμένος και ανεξέλεγκτος πλέον ΠΟΛΕΜΟΣ μεταξύ δολαρίου-ευρώ (ΗΠΑ-ΕΕ-Γερμανίας), σε συνδυασμό με την επικείμενη πτώση της ΕΕ και του ευρώ, έχουν αλλάξει τα δεδομένα και η χρεοκοπημένη πια Ελλάδα γίνεται και εδώ ο «αδύνατος κρίκος» του διεθνούς ανταγωνισμού: Το μήλον της έριδος μεταξύ των εμπολέμων στρατευμάτων, των ΗΠΑ και της Γερμανίας…

Οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει. Και ο πιο ισχυρός, ο αμερικάνικος, αυτοκρατορικός ιμπεριαλισμός, επιδιώκει πλέον η ΑΠΟΙΚΙΑ-Ελλάς να περάσει αποκλειστικά στα δικά του χέρια…

Αυτή η σχεδιασμένη επιδίωξη των ΗΠΑ αρχίζει να προωθείται και να οργανώνεται όλο και πιο φανερά και δραστικά.

Η Ελλάδα, ως «αδύνατος κρίκος» της ΕΕ και του ευρώ, αποτελεί και την αχίλλειο πτέρνα τους. Η πτώση της Ελλάδας στη δραχμή (ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ) θα επιφέρει αλυσιδωτούς κραδασμούς σε όλο το οικοδόμημα της ΕΕ και θα αποτελέσει τον καταλύτη της συντριβής τού ευρώ και του θριάμβου του δολαρίου

Έτσι η Ελλάδα έχει μεταβληθεί, στη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, σε αρένα, σε αιχμή της άγριας πολεμικής σύγκρουσης δολαρίου-ευρώ, Αμερικής- Ευρώπης (Γερμανίας).

Εδώ «συγκεντρώνουν» και «οργανώνουν» τα στρατεύματά τους οι εμπόλεμες δυνάμεις, γεγονός που εντείνει και πολλαπλασιάζει την αμηχανία και τον πανικό του ελληνικού, κατοχικού κυβερνητικού οικοδομήματος και των ποικίλων και πολύχρωμων κομματικών ανδρεικέλων.

Η όξυνση της ενδοϊμπεριαλιστικής πολεμικής σύγκρουσης έχει φέρει σε ΟΙΚΤΡΟ αδιέξοδο τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και στα πρόθυρα της ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ κατάρρευσης το σημερινό κυβερνητικό οικοδόμημα.

Σήμερα βλέπουμε ακόμα και δυνάμεις που υστερικά ήταν υπέρ της ΕΕ και του ευρώ να αλλάζουν ρότα και να μιλούν για την επαναφορά της δραχμής…

Ο αμερικάνικος παράγοντας, εδώ και πολύ καιρό «πλάσαρε», με ποικίλους «Μεσσίες» και «εστίες», μεθοδικά, συστηματικά, έντεχνα και «διορατικά», ΓΕΝΙΚΑ και ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ, την ΟΡΘΗ γενικά θέση: Αποδέσμευση από το ευρώ και επαναφορά στη δραχμή…

Σήμερα στο «μπλοκ της δραχμής» προστίθενται με ρυθμούς ταχείς και άλλοι, ακόμα και «νταβάδες»…

Σημείωση: Η επαναφορά στο εθνικό μας νόμισμα αποτελεί φυσικά ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ, όταν προσδιορίζεται ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και όχι όταν απλώς εξαντλείται σε ρητορικές αφαιρέσεις και δημαγωγίες.
Η επαναφορά στη δραχμή πρέπει να συνοδευτεί με συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο και ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ εθνικής ανεξαρτησίας, κοινωνικής απελευθέρωσης, λαϊκής κινητοποίησης και οργάνωσης.
Και πρώτα απ’ όλα πρέπει να συνοδεύεται με τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ του χρέους
Διαφορετικά η επαναφορά στη δραχμή, έτσι αφηρημένα και μετέωρα, απλώς για την επαναφορά στη δραχμή, θα γίνει με τους όρους των «νταβάδων», με τους όρους εκείνους που οδηγούν από τον ένα διεθνή «νταβά» στον άλλο, από την ΕΕ, στους Αμερικανούς

Σε αυτή την κόψη του ξυραφιού βρισκόμαστε: Να «αποδράσουμε» από την Σκύλα (ΕΕ), και να πέσουμε στα νύχια της Χάρυβδης (ΗΠΑ).

Και προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύουν οι ποικιλόχρωμοι «σωτήρες» και οι καθεστωτικές δυνάμεις ροζ χρώματος: Για νέα σχέδια Μάρσαλ…

Προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύουν, με υπερβάλλοντα ζήλο, όλες οι πολυεδρικές δυνάμεις και τα πρακτορικά γρανάζια των Αμερικανών (είναι πάρα πολλά, ποικίλα και πολύχρωμα στη χώρα μας)…

Θα ζήσουμε ακόμα πολλά επεισόδια αυτού του άγριου πολέμου ο οποίος βρίσκεται ήδη στην τελική του φάση στη χώρα μας…

Όπως ήδη έχουμε υπογραμμίσει «ο παγκόσμιος χρηματιστηριακός πόλεμος έχει φτάσει στην κορύφωσή του. Για τους Αμερικανούς ήρθε η ώρα να αλλάξει η αποικία-ΕΛΛΑΣ χέρια: Να περάσει στα δικά τους χέρια…».

Θα παραμείνουμε ουδέτεροι θεατές σ’ αυτόν τον πόλεμο;

Θα αφήσουμε στους ποικίλους ληστές και δήμιους των λαών, στην πλανητική κακουργία των αρπακτικών, να καθορίσουν, για άλλη μια φορά, τις τύχες μας και τις ζωές μας;

Θα αφήσουμε να επαναληφθεί η ΤΡΑΓΩΔΙΑ της ιστορίας μας;;;

Πηγή

Ο “ισολογισμός” των πληρωμένων δολοφόνων του Σόρος στην Συρία, δείχνει πως “πείθονται” τα ΜΜ”Ε” για να αποσιωπούν γενοκτονίες.Το συνολικό ποσό της οικονομικής βοήθειας, που έχει δεχθεί η ηγέτιδα οργάνωση της αντιπολίτευσης «Συριακό Εθνικό Συμβούλιο» (ΣΕΣ) έφθασε από τη στιγμή της ίδρυσής του τον Οκτώβριο του 2011 τα 40,4 εκατ. δολάρια. Μέσα σε ένα χρόνο (από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον εφετινό Οκτώβριο) το ΣΕΣ εισέπραξε..

5 εκατ. από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 15 εκατ. από το Κατάρ και 20,4 εκατ. από τη Λιβύη.

Απεργιακό «μπλακάουτ» από τη Δευτέρα


Με την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τη Δευτέρα, ξεκινά η εβδομάδα των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έχουν εξαγγείλει 48ωρη πανεργατική απεργία την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, με αίτημα, όπως αναφέρουν στις αποφάσεις τους, «την ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων που δεν επιφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και εκτινάσσουν την ανεργία». Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την Τρίτη και την Τετάρτη. Προβλήματα θα υπάρξουν στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά και τα φαρμακεία.

Στις κινητοποιήσεις αυτές θα συμμετέχουν και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και έμποροι, κλείνοντας για μια ημέρα (την Τρίτη) τα καταστήματά τους σε όλη τη χώρα.

Για την Τρίτη έχουν εξαγγελθεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10:30 το πρωί, έχει προγραμματισθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και για την Τετάρτη. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Η διήμερη απεργία αναμένεται να «νεκρώσει» τη λειτουργία τραπεζών, βιομηχανιών, βιοτεχνιών, οικοδομών, καταστημάτων, υπουργείων, εφοριών, ΟΤΑ, νοσοκομείων, σχολείων, δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών καθώς και τις μεταφορές.
Μέσα Μεταφοράς
Σοβαρότατα προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει από την προσεχή Δευτέρα το επιβατικό κοινό, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις σε Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τράμ, από τη Δευτέρα, ημέρα κατάθεσης των μέτρων, που περιλαμβάνουν και διατάξεις για τα εργασιακά.

Παράλληλα, τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και στην απεργία αλλά και στο συλλαλητήριο της Τετάρτης έξω από τη βουλή, ημέρα ψήφισης των μέτρων.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και ΗΣΑΠ και την Τρίτη στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας που έχει κηρυχθεί για τη Δευτέρα.

Επίσης, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν από τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία.

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ξεκινούν από τη Δευτέρα και οι ιδιοκτήτες ταξί, ενώ για τρεις ώρες θα κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), στις 6 και 7 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την προσεχή Τρίτη (6 Νοεμβρίου) και στάση εργασίας την Τετάρτη (7 Νοεμβρίου), από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕ συμμετέχουν στις προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τις 6 και 7 Νοεμβρίου, με τις παρακάτω ενέργειες:

- Συγκέντρωση της ΕΣΕΕ από κοινού με τη ΓΣΕΒΕΕ την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος (στοά υπουργείου Οικονομικών), και ώρα 12:00, καθώς και συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 17:00, επίσης στο Σύνταγμα, όπου και στις δύο συγκεντρώσεις καλούνται να δηλώσουν «παρών» οι Εμπορικοί Σύλλογοι τής Αττικής.

Τη συμμετοχή του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 6 και 7 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων θα συμμετέχει στις αγωνιστικές δράσεις, που αποφάσισε η ΓΣΕΕ και πιο συγκεκριμένα στα εξής:

- Στη 48ωρη γενική απεργία την Τρίτη και Τετάρτη, 6 και 7 Νοέμβρη 2012.

- Στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Τρίτη 6/11, στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως.

- Στο απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 7/11 στις 17:00 στο Σύνταγμα.

Επαναλαμβάνουν τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, που είχαν αναστείλει και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), ενόψει της κατάθεσης προς ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου, με το οποίο περικόπτονται οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την επανάληψη των κινητοποιήσεων το τριήμερο από 5 έως 7 Νοεμβρίου.


Πηγή

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΣΗΣ; ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟ;

ΣΟΚ: Μέσα σε δύο χρόνια αυτοκτόνησαν 2.500 Έλληνες ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/2500.html#ixzz2BFFKPu9TΠερισσότεροι από δυόμισι χιλιάδες συμπολίτες μας έδωσαν τέλος στη ζωή τους από το 2010. Όλες οι πτυχές του φαινομένου συζητήθηκαν χθες σε επιστημονικό Συμπόσιο της Κλίμακας «Πρόληψη της Αυτοκτονίας». Η ΜΚΟ έχει καταθέσει στο....
Υπουργείο Υγείας σχέδιο για τη χάραξη εθνικού προγράμματος πρόληψης της αυτοκτονίας, το οποίο θα περιλαμβάνει από εκπαίδευση γιατρών και εκπαιδευτικών έως σύσταση ειδικών κέντρων σε όλη τη χώρα και θεσμοθέτηση δεοντολογίας για τον τρόπο δημοσιοποίησης.

Παγκοσμίως το 1,5% των θανάτων ετησίως προκύπτουν από αυτοκτονίες, ενώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) ο αριθμός αυξάνεται διαρκώς. «Είναι μια ατομική πράξη με κοινωνικές διαστάσεις όμως, καθώς υπολογίζεται ότι μια αυτοκτονία επηρεάζει καταλυτικά πέντε μέλη της οικογένειας του αποθανόντος και περίπου είκοσι άτομα από το ευρύτερο περιβάλλοντος του» δηλώνει ο Dr. Lanny Berman, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Πρόβλεψης της Αυτοκτονίας. Ο ιδιος ανέφερε πλείστα μέτρα προλήψης του φαινομένου, που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες χώρες. «Μια ενδεικτική περίπτωση είναι οι αυτοκτονίες στο Μετρό της Αθήνας, που από 3 ή 4 ανά έτος έφθασαν πέρυσι τις 9». Μια αυτοκτονία θα μπορούσε να αποτραπεί με φωτεινές επιγραφές, ενημέρωση των εργαζομένων, κάμερες, τοποθέτηση εμποδίων κτλ.

Ψυχιατρικά προβλήματα (κατά 40,9%) –συχνά αδιάγνωστα- σε συνδυασμό με οικονομικές δυσκολίες και προσωπικά αδιέξοδα προκαλούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Πάνω από είκοσι είναι οι ψυχικές διαταραχές- πέραν της δημοφιλούς κατάθλιψης- που μπορούν να συμβάλουν στην αυτοκτονία. «Διαπιστώνω ότι οι αυτόχειρες δεν είναι τόσο οι άνεργοι όσο εκείνοι που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας και την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή», υπογραμμίζει η Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο ΕΚΠΑ, κ. Χαρά Σπηλιοπούλου.

Η ομάδα της, που φθάνει στο σπίτι του αυτόχειρα, έρχεται αντιμέτωπη με πλειάδα «σιωπηλών» μηνυμάτων που αφήνει πίσω του ο νεκρός. «Η ίδια η πράξη της αυτοκτονίας είναι μια προσπάθεια επικοινωνίας αυτού που πεθαίνει με το περιβάλλον του, από το οποίο συνήθως είναι απομονωμένος» εκτιμά η κ. Σπηλιοπούλου «άλλωστε στη συντριπτική πλειοψηφία οι αυτοκτονίες γίνονται δια απαγχονισμού, που είναι ένας τρόπος τιμωρίας των οικείων».

Τέλος, η γιατρός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις χιλιάδες άδειες οπλοφορίας, που έχουν μεν λήξει αλλά τα όπλα δεν έχουν κατασχεθεί. «Δεν καταγράφεται ούτε ελέγχεται σε ποιά χέρια βρίσκονται και αν ο κάτοχος είναι ψυχικά υγιής» υπογραμμίζει «τις προάλλες μια γυναίκα άνοιξε το συρτάρι του αποθάνοντα από δεκαετία συζύγου της, βρήκε ένα περίστροφο και αυτοκτόνησε».
 

Οι ΗΠΑ θέλουν "κούρεμα" κατά 50% του χρέους αλλιώς "Χάνουμε την Ελλάδα"H αιφνίδια άμεση εμπλοκή μόλις τρεις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στις ΗΠΑ του Αμερικανού προέδρου Μ.Ομπάμα και η εκ διαμέτρου αντίθετη προσέγγιση του ελληνικού προβλήματος σε σχέση με την λύση που θέλει να δώσει η Γερμανία, μόνο άσχετη δεν είναι με την επικείμενη επιδείνωση του περιβάλλοντος αφαλείας σε μία......
περιοχή που εκτείνεται από το Αιγαίο και φτάνει μέχρι τον Κόλπο.

Η κυβέρνηση του Ομπάμα χθες αργά το βράδυ, δια στόματος του υπουργού Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τ.Γκάϊτνερ εξέπληξε πολλού όταν τάχθηκε υπέρ ενός νέου "κουρέματος" του ελληνικού χρέους, τασσόμενη υπέρ της λύσης που έχει προτείνει το ΔΝΤ (το οποίο έτσι ή αλλιώς ελέγχεται κατά κύριο λόγο από τις ΗΠΑ) και δηλώνοντας σαφή αντίθεση με την πολιτική της Γερμανίας που μιλά μόνο για "επιμήκυνση".

Η κυβέρνηση του Μ.Ομπάμα συμφωνεί με το ΔΝΤ πως χωρίς νέο "κούρεμα", δηλαδή διαγραφή χρέους "η Ελλάδα είναι καταδικασμένη και αυτό θα σημάνει μια μεγάλη αναταραχή στην περιοχή που μπορεί να αλλάξει τα γεωστρατηγικά δεδομένα".

Νέες απειλές της Άγκυρας για τις έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blog-post_131.html#ixzz2BFEzp6QQ

Έκκληση στις διεθνείς εταιρείες πετρελαίου να μην πάρουν μέρος στις έρευνες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, απευθύνει εκ νέου η Άγκυρα, απειλώντας τις εταιρείες και τις σχετικές χώρες με αποκλεισμό από τα ενεργειακά έργα στην Τουρκία.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών γίνεται λόγος για «συνομιλίες με διεθνείς εταιρείες σχετικά με οικόπεδα στη δήθεν ΑΟΖ της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου» στο πλαίσιο «του δεύτερο διαγωνισμού που έχει προκηρυχθεί παραβλέποντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».
«Οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα και αδιαίρετα δικαιώματα, όπως και οι Ελληνοκύπριοι, επί των φυσικών πηγών που βρίσκονται στο σύνολο της υφαλοκρηπίδας του νησιού. Η παράβλεψη της πραγματικότητας αυτής και η συνέχιση των μονομερών και προκλητικών δραστηριοτήτων εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων, είναι απαράδεκτη για την Τουρκία και την ΤΔΒΚ» αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζονται επίσης τα εξής:

«Επανειλημμένως έχουν υπογραμμιστεί οι κίνδυνοι που θα προκληθούν από τη δραστηριότητα διεθνών εταιρειών πετρελαίου στις εν λόγω αμφισβητούμενες περιοχές στις οποίες έχουν δικαιώματα και οι Τουρκοκύπριοι. Όπως έχει αναφέρει ο πρωθυπουργός και επαναληφθεί επανειλημμένως εκ μέρους του υπουργείου μας, οι εταιρείες που θα συνεργαστούν με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου δεν θα περιληφθούν στα ενεργειακά έργα της Τουρκίας. Για τον λόγο αυτόν, επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τις σχετικές χώρες και τις εταιρείες πετρελαίων να κινηθούν με σωφροσύνη, ιδιαίτερα να μην προχωρήσουν σε δραστηριότητες στις θαλάσσιες αυτές περιοχές που είναι αμφισβητούμενες από πλευράς Κυπριακού ζητήματος και να αποχωρήσουν από τον εν λόγω διαγωνισμό».