Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗΑΘΗΝΑ 13-11-2012.

Η νεοταξική κατοχή χτυπάει την πατρίδα μας με εξοντωτικό τρόπο στις ρίζες και τα θεμέλια. Επιχειρεί να αποτραβήξει τον ελληνικό λαό από τη γη του ώστε να καταστεί πιο εύκολη και πιο ανώδυνη, όπως πιστεύουν πολιτικάντηδες και τοκογλύφοι, η αρπαγή της εξοντώνοντας την Εθνική Εργατική Τάξη.

Οι Έλληνες Εργαζόμενοι είναι εκείνοι οι πολίτες του μόχθου που με τον γνήσιο πατριωτισμό και το εθνικό τους φιλότιμο δίνουν πνοή στις ρίζες της Φυλής και στερεώνουν γερά τα θεμέλια του κράτους. Δίδουν ταυτόχρονα ιδρώτα και αίμα αγόγγυστα για να ζήσουν τις οικογένειές τους και να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα αγαθά ώστε να μην λείψει τίποτα από τα παιδιά τους.

Ακόμη και σε τούτες τις δύσκολες στιγμές της μεγάλης προδοσίας και του ξεπουλήματος Πατρίδος και λαού, η παραγωγική και εργατική τάξη είναι εκείνη που δημιουργεί εθνικό προϊόν και εισόδημα, όσο έχει απομείνει δηλαδή, και όχι τα τοκογλυφικά δάνεια του σιωνιστικού νεοταξισμού και οι τράπεζες όπως ψευδώς λέγουν οι δωσίλογοι πολιτικάντηδες.

Αυτός είναι ο λόγος που το κατοχικό καθεστώς συντηρεί και διογκώνει τις επίπλαστες διαφοροποιήσεις και τον διχασμό που σπέρνει ανάμεσα στους Έλληνες Εργαζόμενους. Θέλει να μειώσει την παραγωγική αυτονομία του λαού μας και παράλληλα να εξαλείψει τις αντιστάσεις των αυθεντικών κατόχων της ελληνικής γης.

Οι γραικύλοι πολιτικάντηδες γνωρίζουν πως ο Έλληνας Εργάτης δεν υποτάσσεται στη διεθνιστική προπαγάνδα. Έχει Πατρίδα και την αγαπά πολύ. Είναι η απόλυτη δύναμη μάλιστα του Ελληνικού Εθνικισμού μαζί με τη νεολαία και πασχίζουν να βαστήξουν μακριά του τον Έλληνα του τίμιου ιδρώτα.

Μάταια ο κόπος σας καπιταλιστές και μαρξιστές. Ο Έλληνας Εργαζόμενος δεν πιστεύει στην υποτιθέμενη πάλη των τάξεων και το σπάσιμο της παραγωγικής αλυσίδας στη μέση. Δεν μπορεί κανείς να φέρει σε αντιπαράθεση εργοδότες και εργαζόμενους γιατί στο δικό μας Εθνικοκοινωνικό Κράτος στην θέση των πολυεθνικών και των κρατικοδίαιτων κεφαλαιούχων θα επιστρέψουν η ελληνική επιχειρηματικότητα και παραγωγικότητα καταργώντας μεσάζοντες και παρασιτικό κεφάλαιο.

Ο Έλληνας Επιχειρηματίας θα συνυπάρξει ισότιμα με τον Έλληνα Εργάτη σε μια σχέση αμοιβαίας ωφέλειας επί του παραχθέντος προϊόντος. Ο δε Εργαζόμενος δεν θα στραφεί όπως θέλει ο νεοταξικός παράγοντας ενάντια στο κράτος αφού ο ίδιος ο εργαζόμενος μέσα από την άνοδο και την επιβολή του Εθνικού Λαϊκού Καθεστώτος θα το ανασυγκροτήσει στηριγμένο αποκλειστικά στα ελληνικά εργατικά χέρια και τα ελληνικά αγαθά.

Η Εργατική Εθνικιστική Φάλαγγα διψάει από τον πόθο να προσφέρει στους ανθρώπους της και το κοινωνικό σύνολο την εργώδη Νέα Ελλάδα μέσα σε πνεύμα ασφάλειας και ανταποδοτικότητας στα πλαίσια του εργατικού δικαίου και των παραγωγικών επενδύσεων που προσέφεραν οι λαμπροί εθνικοί ηγέτες Μεταξάς και Παπαδόπουλος. Η φυλετική ψυχή της ζητά να προσφέρει την ζωντάνια στην Πατρίδα εκεί που σήμερα θερίζουν οι αυτοκτονίες και οι υποθηκεύσεις.

Μας λέγουν οι αντίπαλοι της Εθνικής Ιδέας ότι μιλούμε εμείς οι Εθνικιστές και νοιαζόμαστε μονάχα για τα εθνικά θέματα. Αλλά το οκτάωρο, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η υπερωριακή απασχόληση, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, το άνοιγμα κραταιών ελληνικών επιχειρήσεων, η άνοδος της αγροτικής απασχόλησης, η δανειακή απαλλαγή, η εξάλειψη της ελληνικής ανεργίας και τόσα ακόμη εργασιακά επιτεύγματα είναι το έργο του Εθνικιστικού Κινήματος που τώρα τόσο βίαια κατεδαφίζουν και αντιστρέφουν γραικύλοι δωσίλογοι και διεθνείς γυρολόγοι.

Μας λέγουν μάλιστα εχθροί και αντίπαλοι ότι κάνουμε απλοϊκό λαϊκισμό, διαψεύδοντας τους ίδιους τους εαυτούς τους και τα πρότερα επιχειρήματά τους. Τα λένε αυτά γιατί μήτε ζωή φυσιολογική ζουν μήτε κόπο έχουν για τίποτα καταβάλλει.

Όμως τι άλλο από απλά καθημερινά πράματα θα μπορούσε να θέλει ο λαός μας; Τι πιο όμορφο υπάρχει από την χαρά της δημιουργίας και της κατασκευής έργων που κάνουν ευχάριστη και άνετη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Πόσο μεγάλη είναι η ευχαρίστηση αυτή τη χαρά να τη μοιράζεσαι με την οικογένειά σου, να ανατρέφεις με χαμόγελο τα παιδιά σου και όλη μαζί η ελληνική κοινωνία να φτιάχνει ολότελα αδέσμευτο και αυτάρκη κράτος. Αληθινά εθνικό και λαϊκό.

Από τα μικρά πράγματα γεννιούνται και ανδρώνονται τα μεγάλα και σπουδαία. Από τα θεμέλια τα γερά ξεπετάγονται τα μεγάλα και υγιή οικοδομήματα. Όλα αυτά μαζί εξαρτώνται από τον εθνικό έλεγχο και την λαϊκή βούληση. Τα έτοιμα αγαθά και τις εξωτερικές δοσοληψίες δεν πρέπει να τις ζηλεύουμε γιατί σώνονται γρήγορα και δεσμεύουν ζωές, όπως ακριβώς μας συμβαίνει σήμερα. Η δύναμη του δικού μας Εθνικιστικού Κράτους είναι η πραγματική οικονομία που πάει να πει η ελληνική εργασία πρώτιστα και κύρια.

Η δική μας πολιτική δεν είναι τάχα φιλεργατική και συνδικαλιστική, στείρα ψηφοθηρική που δεν έχει προσφέρει τίποτα στον εργάτη. Η δική μας πολιτική είναι γνήσια εργατική και συνειδητά κεντρική στρατηγική επιλογή.

Η δική μας επιθυμία είναι να γεμίσει ο τόπος εργαστήρια με Έλληνες Εργάτες. Να επιδοτήσουμε την εργασία κι όχι την ανεργία. Να δώσουμε στον Έλληνα Εργάτη τα δικαιώματα και το μέρισμα του δικού του προϊόντος. Να γίνει η Εθνική Παραγωγική και Εργατική Τάξη ο κινητήριος μοχλός του εθνικού κράτους. ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΣΕ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ, ΛΑΪΚΟ ΚΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


Ὅλα τὰ δάνεια τῆς Ἑλλάδος ἀπὸ τὸ 1821!

Σιγὰ ποὺ θὰ μᾶς ἄφηναν νὰ ἀπελευθερωθοῦμε!
Σιγὰ ποὺ θὰ ἐπέτρεπαν στὴν Ἑλλάδα νὰ πατήσῃ στὰ πόδια της!
Σιγὰ νὰ μὴν μᾶς ἔδιδαν ἄδεια ἐπιβιώσεως…
Ὁ Ἕλλην, γιὰ τοὺς κρατοῦντες, εἶναι …εἶδος πρὸς φίμωσιν!
Ὅταν εἶναι ἐλεύθερος μεγαλουργεῖ!
Ὅταν δὲν εἶναι, μὲ ἕνα καροτάκι γιὰ τὴν ἐπιβίωσίν του, ἁπλῶς ὑπάρχει…
Φιλονόη.

 ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: ΟΛΑ τα δάνεια της Ελλάδας από το 1821 ως το 2011 – Τι πληρώσαμε και σε ποιους!

Αν σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια) ευρώ διαβάστε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια! Μια έρευνα – απάντηση στους απατεώνες και παραχαράκτες της ιστορίας, όπως η «Bild» και το «Focus»!

-Είναι η Ελλάδα το απείθαρχο και ατίθασο παιδί της Ευρώπης και ένα από τα πλέον ατίθασα παγκοσμίως;
- Μας αξίζει που το «Focus» χρησιμοποιεί τα αγάλματα των προγόνων μας για να μας κάνει άσεμνες χειρονομίες με το δάχτυλο;
- Είμαστε τεμπέληδες και κατά το κοινώς λεγόμενο «μπαταξήδες» που δεν πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στους δανειστές μας;
- Είμαστε ένας λαός καλοπερασάκηδων που αποφεύγουμε να ασχοληθούμε με τις συμβατικές υποχρεώσεις μας έναντι των … «συμμάχων» μας;
Ερωτήματα που μπορεί να απαντηθούν μόνο αν ανατρέξουμε στο παρελθόν και μάλιστα εκ της Εθνικής παλιγγενεσίας με την Επανάσταση του 1821.

Financial Times: «Σπρώχνουν τὴν Ἑλλάδα σὲ χρεοκοπία»!! καταγγελίες, οἰκονομία by Σεμέλη
Οι Financial Times εξηγούν τον ”θανάσιμο” κίνδυνο που διατρέχει η χώρα μας εξαιτίας των διαφορών μεταξύ της τρόικας ”για το πώς θα μειωθεί το ιλιγγιώδες χρέος των Αθηνών”.Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο:Υψηλού κινδύνου διπλωματία για την Ελλάδα 
 
”Νέος κύκλος διπλωματικών διαβουλεύσεων υψηλού επιπέδου και ρίσκου, πάνω στο πρόγραμμα διάσωσης 174 δισ. ευρώ της Ελλάδας, ανοίγει για τους ηγέτες της ευρωζώνης. Οι διεθνείς πιστωτές δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους για το πώς θα μειωθεί το ιλιγγιώδες χρέος των Αθηνών, σπρώχνοντας την χώρα επικίνδυνα κοντά ακόμα και σε στάση πληρωμής του χρέους που λήγει την επόμενη εβδομάδα. 

Οι αξιωματούχοι ήλπιζαν να ολοκληρώσουν το νέο πρόγραμμα, που παρατείνει την διάσωση της Ελλάδας για δύο χρόνια ως το 2016, στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες την Δευτέρα. Έτσι, θα απεγκλωβιζόταν η καθυστερημένη δόση των 31,3 δισ. ευρώ που χρειάζεται απεγνωσμένα η Αθήνα. 

Ομως σύμφωνα με αξιωματούχους που μετέχουν στις συνομιλίες, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στους διεθνείς πιστωτές όσον αφορά το πόση ανακούφιση από το χρέος χρειάζεται η Ελλάδα και το ποιός θα επωμιστεί τις απώλειες από τις μειωμένες αποπληρωμές χρέους. «Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι θα χρειαστούμε έναν νέο κύκλο μετά την Δευτέρα», δήλωσε κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Υπάρχουν μια σειρά ζητήματα που δεν έχουν ακόμη κλείσει».

Διπλωμάτες δηλώνουν ότι το ΔΝΤ και η Κομισιόν, δύο από τα τρία μέλη της τρόικα που χειρίζεται την διάσωση της Ελλάδας, συγκρούονται όσον αφορά το μέγεθος και τον ρυθμό της μείωσης του ελληνικού χρέους.

Το ΔΝΤ παραμένει πιο απαισιόδοξο για την δυνατότητα της Ελλάδας να επιστρέψει σε οικονομική ανάπτυξη, για τα ποσά που θα συγκεντρώσει από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και το πόσα κεφάλαια χρειάζεται για να ανακεφαλαιοποιηθεί το παραπαίον τραπεζικό σύστημα.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μια διαφορά 5-10 ποσοστιαίων μονάδων ανάμεσα στο πού πιστεύουν οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον ότι θα βρίσκεται το ελληνικό χρέος μεχρι το 2020, την χρονολογία-στόχο για επιστροφή του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα. 

Περαιτέρω περιπλέκει τις συνομιλίες η επιμονή του ΔΝΤ πως τα επίπεδα του ελληνικού χρέους πρέπει να μειωθούν στο 120% του ΑΕΠ ως το 2020, ενώ η Κομισιόν προτείνει χαλάρωση του στόχου στο περίπου 125% ως το 2022.

Κορυφαίος διπλωμάτης δήλωσε ότι, αν οι συνομιλητές υποχρεωθούν να δεχτούν την θέση του ΔΝΤ, οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης ίσως χρειαστεί να υποστούν ζημιές στα υπάρχοντα δάνεια διάσωσης, κάτι που θα είναι ένα πολιτικά “εκρηκτικό” γεγονός το οποίο ήδη απορρίπτουν το Βερολίνο και άλλες βόρειες χώρες, φοβούμενες τις αντιδράσεις στα εθνικά τους κοινοβούλια.

Ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σταδιακά μετακινείται προς την θέση του ΔΝΤ, που σημαίνει ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης θα πρέπει να βρουν ακόμη μεγαλύτερα ποσά για την ανακούφιση από το χρέος απ’όσο αρχικά υπολόγιζαν, για να επανέλθει το πρόγραμμα σε τροχιά.

«Θα υπάρχει ανάγκη για μέτρα σημαντικής μείωσης του χρέους», σχολίασε ένας αξιωματούχος, «Ολοι έχουν τις κόκκινες γραμμές τους». 

Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης ήλπιζαν ότι τα μέτρα ανακούφισης θα μπορούσαν να περιοριστούν σε μείωση των επιτοκίων στα δάνεια διάσωσης –από τις 150 στις 80 μονάδες βάσης πάνω από τα διατραπεζικά επιτόκια- μαζί με το να δώσουν στην Ελλάδα τα κέρδη που είχε λάβει η ΕΚΤ από τα 55 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα, τα οποία εκτιμώνται στα 12-15 δισ. ευρώ.

Ο διοικητής της ΕΚΤ Mario Draghi, δήλωσε ότι είχε συμφωνήσει να επιτρέψει να περάσουν τα κέρδη στην Ελλάδα, αλλά πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να λάβει άλλα πρόσθετα μέτρα για να βοηθήσει την Αθήνα να μειώσει το δανειακό της βάρος, αυξάνοντας έτσι τις πιέσεις προς τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση. «Η ΕΚΤ έχει σχεδόν κλείσει σε αυτό το θέμα», είπε ο κ. Draghi”. [Πηγή Euro2day]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ – ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΑ ΜΜΕ!Μια πολύ περίεργη είδηση βγήκε το Σάββατο το βράδυ στη δημοσιότητα. Διαβάζουμε, λοιπόν:
«Σε μια πρωτοφανή επίδειξη θράσους και πρόκλησης, τούρκος υπήκοος από την Κωνσταντινούπολη εισέβαλε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος»,  κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής προσευχής, στο τέμενος Ιμπραήμ Πασά στη Ρόδο και χτύπησε τον πρόσφατα τοποθετηθέντα ως ιμάμη της Ρόδου Χασάν Καρά Αλή.
Στον ιμάμη επετέθη και ο Μέτσο Ιλτέρ, που έχει σταλεί στο νησί από τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και με τη σαφή, επίσημη υποστήριξη τουρκικών κύκλων επιδιώκει να υποκαταστήσει την ελληνική Πολιτεία.
Τόσο ο κ. Ιλτέρ όσο και ο τούρκος υπήκοος (τα στοιχεία της ταυτότητάς του βρίσκονται στη διάθεση του «Βήματος») συνελήφθησαν από την αστυνομία έπειτα από τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο ιμάμης Χασάν Καρά Αλή  και οδηγήθηκαν στο κρατητήριο με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Στο πλευρό του κ. Καρά Αλή ετάχθησαν όλοι οι πιστοί που βρίσκονταν εκεί όταν έλαβε χώρα το απίστευτο επεισόδιο. Η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου, καταδίκασε τους δύο άνδρες σε 21 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Μάλιστα, ο τούρκος υπήκοος πέρασε μια νύχτα στο κρατητήριο καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής. Αντιθέτως, ο κ. Ιλτέρ αφέθηκε ελεύθερος να πάει σπίτι του, αλλά αμέσως βρήκε την ευκαιρία να καταγγείλει την ελληνική πλευρά και να απαιτήσει να του δοθεί άδεια για να κάνει προσευχή σε άλλο τέμενος του νησιού, το Σουλεϊμανίγιε. Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως υπήρξε κινητοποίηση τουρκικών τηλεοπτικών σταθμών για να καλύψουν το γεγονός».
Μάλιστα. Μόνο που το συγκεκριμένο συμβάν έγινε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Γιατί άραγε η είδηση μεταδόθηκε τρεις ημέρες αργότερα; Θα υπήρχε η καθυστέρηση αυτή σε περίπτωση που Έλληνες και Χριστιανοί είχαν επιτεθεί στον Ιμάμη; Και που είναι η αντίδραση των κοπτόμενων για τα «ανθρώπινα δικαιώματα», την «θρησκευτική ελευθερία» κ.τ.λ. (των μουσουλμάνων μόνον) συριζαίων, κουκουέδων κ.λπ.; Γιατί δεν υπήρξε ούτε μια ανακοίνωσή τους για τη βάναυση επίθεση;
Από εκεί κι έπειτα, είναι εμφανής η προσπάθεια των Τούρκων να κάνουν «Θράκη» τα Δωδεκάνησα (και την Θράκη «Κόσοβο», άρα και τα Δωδεκάνησα «Κόσοβο»). Στα οποία Δωδεκάνησα, διαμένουν επίσημα 4.000 μουσουλμάνοι (μισοί- μισοί σε Κω και Ρόδο), οι οποίοι όμως δεν αναγνωρίζονται ως μειονότητα, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στις ρυθμίσεις της Συνθήκης της Λωζάννης. Κι όπως φαίνεται, κάποιοι τους το επιτρέπουν! Αλλά δε θα ολοκληρώσουν την προδοσία τους, γιατί σύντομα θα σαρωθούν από τον ελληνικό λαό!http://neadeksia.wordpress.com

Ἔχω πατέρα ἀστροφυσικό, μητέρα ἰατρό…

πηγή
Να σας τα πω πιο απλά ως απόφοιτος γυμνασίου που είμαι μπας και το καταλάβετε ;
έχω πατέρα αστροφυσικό..συγγραφέα…ομορφάντρα…ο τέλειος άνδρας ρε παιδί μου οκ;
Και εγώ ο γιος του,είμαι… αμόρφωτος….ρεμάλι…κακάσχημος..βρωμιάρης..κατ’ επιλογήν μου άνεργος και κάθε φορά που με κράζουν, λέω τα καλά του πατέρα μου.
Κάπως έτσι είναι και η σχέση μας με τους προγόνους μας…..
Τι δεν καταλαβαίνετε ;
Ζήσης Δούκας

Νά σᾶς τό πῶ κι ἐγώ κάπως πιό ἀναλυτικά;
Πρὸ μερικῶν ἐτῶν ἕνας πιτσιρικάς, 16χρονος τότε, μάλωσε μὲ κάποιον ἄλλον πιτσιρικά, συνομήλικό του. 
«Ξέρεις ποιός εἶμαι ἐγώ»; Λέει ὁ πρῶτος πιτσιρικάς;
«Ὁ πατέρας μου εἶναι ἰατρός, ἡ μάνα μου φαρμακοποιός, ἡ θειά μου ἀρχιτέκτων…»
«Ξέρεις ποιός εἶμαι ἐγώ», ἀπαντᾶ ὁ δεύτερος πιτσιρικάς.
«Ὁ πατέρας μου εἶναι πιλότος!» 
Κύτταζα τὰ πιτσιρίκια καὶ συνειδητοποίησα αὐτὸ ποὺ μᾶς γράφει σήμερα ὁ Ζήσης. 
«Ξέρεις ποιός εἶμαι ἐγώ», θὰ ἔπρεπε νὰ λέγαμε.
«Αὐτὸς ποὺ θὰ γίνῃ ἀστροφυσικός, συγγραφέας, ὀμορφάντρας, πανεπιστήμων, ἐλεύθερος, Ἕλλην!»
Πόσοι ἀπό ἐμάς στρέφονται στό μέλλον πασχίζοντας νά γίνουν ἄξιοι ἀπόγονοι σπουδαίων προγόνων; 
Μήπως νά ἀφήσουμε τό χθές στήν ἡσυχία του; Μήπως νά γίνουμε ἐμεῖς παράδειγμα φωτεινό;
Φιλονόη.
Υ.Γ. Ῥὲ φίλε, μπορεῖς νά γίνῃς Κολοκοτρώνης; Γίνε καὶ βούλωσέ το!

διαβάστηκαν περισσότερο

«Το θαύμα των Ελλήνων». Ένα ντοκιμαντέρ που δείχνει γιατί όλοι μας χρωστάνε ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blog-post_8845.html#ixzz2C0ErQzye

ΔΩΡΕΑΝ!

Επειδή πολλά μας τα λένε οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί κι επειδή η ψυχολογία μας είναι στα τάρταρα ,καιρός να ξαναθυμηθούμε ορισμένα πράγματα από την ιστορία μας. Και να τα υπενθυμίσουμε και σ΄ όλους αυτούς που σήμερα μας αντιμετωπίζου απαξιωτικά, έχοντας να αντιπαρατάξουν μόνο τις γνώσεις τους στην τοκογλυφία.

Το ντοκιμαντέρ είναι από μια γαλλικη σειρα που θα σας θυμισει το ποσο περηφανοι πρεπει να ειστε που γεννηθηκατε ελληνες .
Ο Θρυλος των Επιστημων ειναι μια σειρα βραβευμενων γαλλικων ταινιων τεκμηριωσης (ντοκυμαντερ) του γαλλου φιλοσοφου και συγγραφεως Michel Serres και αναφερεται στο θαυμα των Ελληνων.
Στην εκρηξη των γνωσεων και των επιστημων απο τον 6 αιωνα εως και τον 4 αιωνα σε ενα ενα μικρο ηλιολουστο κομματι γης , την Ελλαδα, γεννηθηκαν οι επιστημες που εξακολουθουν να μας οδηγουν εως και σημερα 

Η ιδια η επιστημη , η οποια ειναι το καμαρι του συγχρονου δυτικου ανθρωπου, και που η γεννηση της οφειλεται στους ελληνες με την καθαροτητα του πνευματος τους.

Ο Ομηρος, Θαλης ο Μιλησιος,ο Ιπποκρατης , ο Πυθαγορας, ο Ηρακλειτος, ο Πυθεας ο Μασσαλιωτης , ο Ευδοξος, ο Διοσκουριδης και αλλοι πολλοι Ελληνες πατερες των επιστημων της ποιητικης της χαρτογραφιας της ιατρικης των μαθηματικων ,της γεωμετρια μας ταξιδευουν στον κοσμο των ελληνων.
Αυτη η ταινια συνδυαζει, αφηγηση, τοπια, ιστορικες και ποιητικες αναφορες, και επιχειρει να αναβιωσει τις θρυλικες μορφες της ιστοριας των Ελληνων.


πηγή

Ποιος φοβάται τη Δημοκρατία;Στην εφημερίδα Lifo  που φιλοξενεί άρθρα των Νίκου Δήμου, Στέλιου Κούλογλου και λοιπών του αυτού φυράματος, δημοσιεύεται κείμενο με τίτλο ''Την αναγνωρίζετε; Είναι η περίφημη Άμεση Δημοκρατία, με την οποία μας είχατε πρήξει ορισμένοι''.
Με αφορμή την απόφαση του συλλόγου γονέων δυο δημοτικών σχολείων του Χαλανδρίου να μην γίνονται δεκτά στα σχολεία τους «παιδιά Ρομά» με πλειοψηφία 234 υπέρ, 4 κατά και 1 λευκό, η δημοκρατικότις του συγγραφέα πάει περίπατο.
«Δεν ξέρω αν οι 234 γονείς έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για το τι θα γίνεται στο σχολείο που τυχαίνει να φοιτούν τα παιδιά τους τώρα, αλλά ειλικρινά εύχομαι πως όχι. Μερικοί νόμοι -όπως αυτοί που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχουν φτιαχτεί για κάποιο λόγο. Και δεν είναι δυνατόν επειδή 200 ή 2.000.000 πολίτες τώρα είναι σε άλλη φάση και θέλουν κρεμάλες ή λιθοβολισμούς ή διώξιμο παιδιών από σχολεία να τους αλλάζουν από μόνοι τους». 
Κι εγώ που νόμιζα πως η αρχή της πλειοψηφίας και οι εκλογές είναι η πεμπτουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος!

Κατάργηση του «Τειρεσία» και λύση-πακέτο για τα δάνεια ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blog-post_7904.html#ixzz2C0DhzUOX

Αποφασισμένη να δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων», των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και της πιστωτικής ασφυξίας στις επιχειρήσεις λόγω του «Τειρεσία» είναι η κυβέρνηση. Και παρά τις αντεγκλήσεις ή τις διαφωνίες με τις τράπεζες, το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει σαφή εντολή στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να βρει το πλαίσιο εκείνο ώστε και τα νοικοκυριά που πραγματικά βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο να πάρουν «ανάσες» και οι υγιείς επιχειρήσεις να βγουν από το σκόπελο της «μαύρης λίστας» του «Τειρεσία» και οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν το θέμα των επισφαλειών που απειλεί να τινάξει στον αέρα τα προγράμματα κεφαλαιακής αποκατάστασης.
Οι αναφορές του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά την Τετάρτη το βράδυ από το βήμα της Βουλής για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ήταν ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, και στην πλευρά των τραπεζών.

Η Ελλάδα ξεκινά έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο, λυσσάξανε οι Αλβανοί! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blog-post_4579.html#ixzz2C0CTx3QcΗ Ελλάδα ξεκινά έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο, λυσσάξανε οι Αλβανοί!

"Παρά την ακύρωση της Θαλάσσιας Συμφωνίας οι έρευνες για το πετρέλαιο γίνονται σε αλβανικό μέρος", αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ

Όπως είχε προειδοποίηση, η ελληνική κυβέρνηση χορήγησε την πρώτη άδεια για αναζήτηση πετρελαίου στα ελληνικά νερά. Μέσω ενός δελτίου τύπου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας ενημερώνει ότι την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου ξεκινούν και επίσημα οι έρευνες για πετρέλαιο στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο από τα Βόρεια του Ιονίου και μέχρι Νότια της Κρήτης.

Οι αναζητήσεις θα διαρκέσουν 3 μήνες και στην συνέχεια η Ελλάδα θα κηρύξει διεθνή διαγωνισμό όπου θα οι ενδιαφερόμενες εταιρίες θα υποβάλουν τις προσφορές τους για την εκμετάλλευση των περιοχών ενδιαφέροντος. 
Πρόκειται για μια θαλάσσια περιοχή 225.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ή σχεδόν το διπλάσιο της επιφάνειας της ελληνικής γης, αναφέρουν αλβανικά δημοσιεύματα.
Σύμφωνα με το Υπουργείο, η άδεια για αναζητήσεις έχει δοθεί στη νορβηγική εταιρεία Petrolium-Geo-Services, η οποία χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες που κατέχει θα διαπίστωση το μέγεθος των υδατανθράκων που έχει η ελληνική θάλασσα. 
Το πρώτο ερευνητικό σκάφος ονομάζεται "Nordic Explorer" και αναμένεται να ξεκινήσει την έρευνα το πρωί της Δευτέρας στο βόρειο Ιόνιο, μέρος του οποίου η Αλβανία αναγνώρισε ως ελληνικό μέσω της συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα που υπεγράφη από τις δύο κυβερνήσεις και που απορρίφτηκε στην συνέχεια από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας.
Η συμφωνία αυτή δεν έχει ακυρωθεί ποτέ από την Ελλάδα, η οποία λέει ότι θα την εφαρμόσει μέχρι να αντικατασταθεί από μια νέα συμφωνία που θα συμφωνήσουν και οι δυο πλευρές. 
Πριν από λίγο καιρό ο αλβανικός τηλεοπτικός σταθμός «Top Channel» «αποκάλυψε» ότι είναι έτοιμη η νέα συμφωνία, η οποία δεν επηρεάζει ουσιαστικά την πρώτη, αφήνοντας στην Ελλάδα 200-250 τετραγωνικά χιλιόμετρα επιφάνεια θάλασσας και συγκεκριμένα την περιοχή που η Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει διαγωνισμό για εξερεύνηση υδρογονανθράκων, αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ.
Πηγές από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας είπαν στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό «Top Channel» πως ανάλογα με το αποτέλεσμα της έρευνας θα γίνει και η διαπραγμάτευση για την νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ενδιαφέρον της Ελλάδας για αυτή την περιοχή θα πέσει αν το κόστος για την εξόρυξη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου θα είναι υψηλό, δήλωσαν οι ίδιες πηγές. 
Σύμφωνα με το Ελληνικό Υπουργείο Ανάπτυξης, εμπειρογνώμονες, λένε ότι στο Ιόνιο Πέλαγος και στην Κρήτη βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, τα οποία εκτιμώνται σε δισεκατομμύρια βαρέλια. Οι έρευνες θα καλύψουν συνολική έκταση περίπου 220.000 χιλιομέτρων, θα διαρκέσουν τουλάχιστον τρεις μήνες και είναι οι πρώτες ερευνητικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, σε τέτοια κλίμακα και με κορυφαία τεχνολογία αιχμής (Geostreamer).
Στο πλοίο θα παρευρίσκονται, διαρκώς, δύο Έλληνες ειδικοί γεωεπιστήμονες της Δ/νσης Πετρελαϊκής Πολιτικής του ΥΠΕΚΑ, οι οποίοι θα εκπροσωπούν το δημόσιο και θα εκπαιδευτούν στις νέες τεχνικές που εφαρμόζει η PGS.
πηγή

Δραματική μείωση των λαθρομεταναστών στον Έβρο 


Αυτό που είχε αναφέρει το «defence-point.gr» από τις 25 Αυγούστου για την ανακοπή της ροής λαθρομεταναστών εξαιτίας του φράχτη, διαπιστώνει πλέον και ο Τύπος, έστω με μεγαλύτερη των δυο μηνών καθυστέρηση. Δείτε τι αναφέραμε τότε βασιζόμενοι στο δικό μας ρεπορτάζ στο άρθρο «Έβρος: Ανακοπή της πλημμυρίδας των λαθρομεταναστών!» (http://www.defence-point.gr/news/?p=56488) και στη συνέχεια διαβάστε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» του έμπειρου συντάκτη σε θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας, Βασίλη Λαμπρόπουλου το οποίο ακολουθεί:

Στα τέλη του μηνός παραδίδεται ο περιβόητος φράχτης του Έβρου μήκους περίπου 12 χιλιομέτρων. Την ίδια στιγμή ωστόσο η διέλευση των μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έχει σχεδόν μηδενισθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι… τον μήνα Νοέμβριο έχουν εισέλθει συνολικά οκτώ άτομα και τον Οκτώβριο 26, όταν το ίδιο διάστημα πέρσι εισέρχονταν κατά μέσο όρο από τον Έβρο περίπου 3.000-4.000 μετανάστες.

Η εντυπωσιακή μείωση του αριθμού διέλευσης μεταναστών αποδίδεται κυρίως στην ανάπτυξη μιας δύναμης 1.800 αστυνομικών κατά μήκος των συνόρων. Όμως το μεγάλο ζητούμενο για τα στελέχη της ΕΛΑΣ είναι ποια θα είναι η επόμενη κίνηση των Τούρκων διακινητών που πιθανόν θα αναζητήσουν άλλο τρόπο μεταφοράς των μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.

Στην τελευταία φάση βρίσκεται λοιπόν η κατασκευή του φράκτη του Έβρου, κόστους περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ, που είχε παρουσιασθεί ως «η μοναδική λύση για τον περιορισμό της μετανάστευσης χωρίς άδεια». Όμως η ολοκλήρωση του φαίνεται να συμπίπτει με το «σφράγισμα» του Έβρου, κάτι που οδηγεί πολλά στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη να μιλούν «για άχρηστο έργο».
Στις 5 Αυγούστου αποφασίσθηκε η ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων με μεγάλο αριθμό αστυνομικών που ολοκλήρωναν κυρίως τις σπουδές τους στις σχολές της Αστυνομίας. 

Ακόμη υπήρξε επιτήρηση των συνόρων με την χρήση θερμικών καμερών αλλά και με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Ενώ λοιπόν μέχρι τις 5 Αυγούστου είχαν διέλθει τον Έβρο, που ανήκει στην αρμοδιότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, περίπου 1.300 άτομα, τον υπόλοιπο μήνα πέρασαν τα σύνορα περίπου 500 λαθρομετανάστες. Τον Σεπτέμβριο ο αριθμός των συλληφθέντων μεταναστών ήταν 70. Αυτή την περίοδο τα άτομα που επιχειρούν να εισέλθουν στην χώρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι ελάχιστα.

«Το ευχάριστο είναι», επισημαίνουν στελέχη της ΕΛΑΣ, «ότι δεν φαίνεται να διοχετεύονται πλέον μετανάστες από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά. Κι εκεί ο αριθμός των εντοπισθέντων μεταναστών είναι εξαιρετικά μικρός. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να μιλάμε για στεγανοποίηση των συνόρων. Είναι προφανές ότι θα αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι διακίνησης αλλοδαπών, κι αυτός είναι ο μεγάλος μας φόβος».

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 21

Εφόσον φτάσαμε στο σημείο ένας διεθνής οργανισμός όπως τα Ηνωμένα Έθνη να βγάζει διαφήμιση για την Ατζέντα Απομείωσης του Πληθυσμού (Ατζέντα 21).. τα πράγματα έχουν λάβει άσχημη τροπή...

Στο ανατριχιαστικό βίντεο που ακολουθεί μία ηλικιωμένη γυναίκα αναφέρει ότι η ανθρωπότητα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην αύξηση του πληθυσμού της γης και πιο συγκεκριμένα στον «αριθμό των νέων ανθρώπων που γεννιούνται». Ως πρόφαση για τη δικαιολόγηση της προώθησης της Ατζέντας 21 είναι να «δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά μας να ζήσουν μία καλή ζωή» (σ.σ. pentapostagma.gr με τι κόστος και αντάλλαγμα όμως;).

Η διαφήμιση δείχνει ηλικιωμένους και μεσήλικες ανθρώπους να επαναλαμβάνουν ότι έχουν ζήσει μία καλή ζωή.. Τι εννοούν οι παγκοσμιοποιητές με αυτό; Αυτό είναι το νέο σύνθημα της Ατζέντας 21; Τα Ηνωμένα Έθνη προωθούν πλέον απροκάλυπτα το σχέδιο απομείωσης του πληθυσμού....
Δείτε το βίντεο

Επιμένει η Ρεπούση περί συνωστισμού...!! Εμετικές δηλώσεις απο το βήμα της Βουλής... ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blog-post_7497.html#ixzz2C09jhBsC

Από το βήμα της βουλής η Μαρία Ρεπούση επέμεινε στην άποψη της περί συνωστισμού στο λιμάνι της Σμύρνης την περίοδο του διωγμού. Τα όσα είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων τόσο από τον υπουργό παιδείας όσο και από τους βουλευτές της ΝΔ.

Η Μαρία Ρεπούση κλείνοντας την ομιλία της έκανε λόγο για «παλαιοκομματικές πρακτικές και για εθνικολαϊκιστικά μαθήματα» και τόνισε ότι βουλευτές επενδύουν στα φοβικά συναίσθημα που έχει μερίδα των πολιτών.

«Ας επιλέξουν τι τελικά θέλουν. Ένα σύγχρονο κράτος που αξιοποιεί την ιστορία του για να βελτιώσει το παρόν και το μέλλον του, για να μάθει τους πολίτες του να σκέπτονται κριτικά ή ένα κράτος που χρησιμοποιεί την ιστορία του για να φανατίσει και να φυλακίσει το μέλλον του στο παρελθόν; Αυτό θα ήθελα να απαντήσω σε όσους -όπως λίγο πριν ο κ. Νεράτζης- θυμούνται το «συνωστισμό» για να αποδείξουν τον πατριωτισμό τους. Ας επιλέξουν κάτι άλλο, το «συνωστισμό» τον έχει αναλάβει και προσπαθεί να τον εξαργυρώσει η Χρυσή Αυγή και οι πολιτικοί χώροι που τη συναγωνίζονται. Αυτούς ότι και να κάνετε θέλω να ελπίσω ότι δεν μπορείτε πια να τους συναγωνιστείτε. Πάψτε λοιπόν να συνωστίζεστε μαζί τους διότι δεν κάνετε τίποτ’ άλλο παρά να τους ενισχύετε» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

stoxos.gr

Η ΛΙΑΝΑ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ… ΦΕΣΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΙΝΔΑΡΟΥΌπως είναι γνωστό, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη (ή «Λιάνα της Εκάλης»), εξέδιδε μια φορά κι έναν καιρό το πολυτελές (ιλουστρασιόν) περιοδικό «Νέμεσις», τα γραφεία του οποίου βρίσκονταν στην οδό Πινδάρου 32. Ήρθε, όμως, η οικονομική κρίση και το περιοδικό πήγε για φούντο.
Όπως ήταν φυσικό κι επόμενο, η Κανέλλη ξενοίκιασε και τα γραφεία του περιοδικού. Μόνο που κάτι φαίνεται πως… ξέχασε. Κάτι πολύ βασικό: να πληρώσει μερικά ενοίκια. Όχι πολλά, καμιά δεκαριά! Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που ενοικίαζε το περιοδικό της Κανέλλη, που όπως φαίνεται απελπίστηκε από το… φέσι που του φόρεσε η (μεταξύ των άλλων βραβευθείσα με βραβείο Ιπεκτσί – ελληνο-τουρκικής «φιλίας») εκ Περισσού τρόφιμος της βουλής των Ελλήνων και ανήρτησε πανό στο οποίο καταγγέλλει ότι η λεγάμενη του χρωστάει 10 ενοίκια. Τα οποία προφανώς τα ζήτησε, τα ξαναζήτησε και η κατά τα άλλα λαλίστατη (και φωνακλού) βουλευτίνα απάντηση δεν του έδωσε (ούτε και τα χρωστούμενα…).

Ο Παπανδρέου πλουτίζει... από τη φτώχεια της Ελλάδας ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blog-post_5822.html#ixzz2C09DqqDf
Ο πρώην πρωθυπουργός έκλεισε μέχρι το καλοκαίρι 18 ομιλίες και cocktail dinners με συνολική αμοιβή 1.000.000 δολάρια! Τι κι αν η πολιτική του καριέρα πνέει τα λοίσθια... Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει για τα καλά ανοίξει τα φτερά του για μια... διεθνή καριέρα ως "ειδικός" επί των οικονομικών καταστροφών σε χώρες με πρόβλημα χρέους έναντι αδρών αμοιβών. Μπορεί να είναι ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και την καταστροφή αλλά σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής έχει ήδη κλείσει 18 ομιλίες σε διεθνή φόρα και cocktail dinners μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι με συνολική αμοιβή που φτάνει το 1 εκατομμύριο δολάρια. Το γραφείο που τον εκπροσωπεί και κλείνει τις εμφανίσεις του αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα αμοίβεται για κάθε ομιλία του περίπου 55.000 δολάρια, ότι προϊόντος του χρόνου το κασέ του μπορεί να αυξηθεί. Και όλα αυτά καταλαμβάνοντας μια ελληνική βουλευτική έδρα περισσότερο ως.. κομπάρσος εισπράττοντας βεβαίως την βουλευτική αποζημίωση. Το πρακτορείο ενοικίασης διάσημων προσωπικοτήτων "The Harry Walker Agency" που τον έχει αναλάβει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει δεκάδες συνεργάτες, όμως ο Γιώργος Παπανδρέου εξελίσσεται σε "βαρύ χαρτί" και οι ατζέντηδές του δεν προλαβαίνουν να κλείνουν ραντεβού. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της "καριέρας" του είναι μια ομιλία του στη Ζυρίχη στις 24 Σεπτεμβρίου με θέμα "Διδάγματα της Ευρωπαϊκής κρίσης και πώς θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία" για την οποία η συμφωνία προέβλεπε 55.000 δολάρια. Και η Ελλάδα φτωχαίνει...
  πηγή

Ολλανδία: Η Αλβανία δεν αξίζει το «status» της υπό ένταξης στην Ε.Ε. χώρας!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/status.html#ixzz2C08v4Kxc


Η Ολλανδία φαίνεται πως δεν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις της έκθεσης προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία. Μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε χθες η επίσημη θέση της κυβέρνησης αυτής της χώρας ζητά να γίνουν πράξη...τρεις σημαντικοί όροι για την χορήγηση στην Αλβανία του καθεστώτος της υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρας.

Οι τρεις όροι έχουν να κάνουν με την δημιουργία κράτους δικαίου, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την διοργάνωση ελεύθερων και δίκαιων βουλευτικών εκλογών το 2013.

"Η Επιτροπή προτείνει στο Συμβούλιο να δώσει στην Αλβανία το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, υπό την προϋπόθεση ότι εντός της επόμενης περιόδου θα συμπληρώσει ορισμένες προϋποθέσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα, τέτοιες είναι ο νόμος για το Ανώτατο Δικαστήριο την Δημόσια Διοίκηση, καθώς και η αλλαγή του κανονισμού της Βουλής. Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ανοίξουν μόνο όταν η Αλβανία θα εφαρμόσει με σταθερότητα όλες τις μεταρρυθμίσεις και όλες τις προϋποθέσεις που δεν πληρούνται μέχρι στιγμής, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η διοργάνωση ελεύθερων και αδιάβλητων κοινοβουλευτικών εκλογών", αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση της Ολλανδικής κυβέρνησης που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο τηλεοπτικός σταθμός «Top Channel» και τονίζει πως για όλα αυτά χριάζεται «ιστορικό αποτελεσμάτων».

Αναλύοντας το έγγραφο στρατηγικής για τη διεύρυνση με όλες τις υπό ένταξη χώρες, η ολλανδική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κρατήσει πιο σκληρή στάση έναντι της Κροατίας και ήταν απλόχερη απέναντι στην Αλβανία. "Η επίσημη θέση μας λοιπόν δεν συνάδει με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής", λέει η ολλανδική κυβέρνηση.

Θα περίμενε κανείς μια τέτοια δήλωση να έρθει από την Αθήνα, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις διμερείς σχέσεις και θα ήταν ένα γερό χαστούκι προς τους αλβανούς εθνικιστές και τους πολιτικούς που καλλιεργούν το μίσος έναντι της Ελλάδας. Παρ’ όλα αυτά η δήλωση αυτή ήρθε από την Ολλανδία που φαινομενικά δεν έχει τίποτα να φοβάται από την Αλβανία… ή μήπως έχει;

Θυμηθείτε πως η Ολλανδία επιτρέπει την πώληση μαριχουάνας σε φαρμακεία και σε ειδικές καφετέριες, ενώ η Αλβανία αυτή την στιγμή είναι η "Κολομβία" της Ευρώπης ως προς την παραγωγή και την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών… Τι φοβάται τελικά η Ολλανδία;;!

Πηγή

Ερντογάν: Δεκανίκι της Μέρκελ, στρέφεται κατά της Ελλάδας!! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blog-post_1309.html#ixzz2C08XfKOb

Όταν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς! Να τον χαίρονται οι Έλληνες πολιτικοί τον φίλο τους τον Ερντογάν, ο οποίος από το μακρινό Μπαλί της Ινδονησίας, άνοιξε το στόμα του και δεν ήξερε τι έλεγε. Μετά την… καταγγελία του ΟΗΕ για την αδράνεια στο θέμα της Συρίας... ήρθε η ώρα και της έμμεσης επίθεσης στην Ελλάδα, μέσω της στήριξης της Μέρκελ και της Γερμανίας για την πολιτική αυστηρής λιτότητας που έχει επιβάλλει σε όλη την Ευρώπη.

Σε σχετική ερώτηση, επιτέθηκε εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που ζητά από τη Γερμανία να κάνει περισσότερα για να στηρίξει την Ευρωζώνη με απίστευτη επιχειρηματολογία: «Ο γερμανικό λαός ρωτά, γιατί να διοχετεύσω τα λεφτά μου σε χώρες που απέτυχαν να πληρούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ; Οι χώρες πρέπει να είναι ικανές να στηρίζονται στα πόδια τους… Όταν εξετάζεις το θέμα από την οπτική του δικαίου, η στάση του γερμανικού λαού είναι σωστή και δίκαιη»!

Κι ενώ στήριξε τη Γερμανία που πλειοδοτεί σε σκληρότητα και αναλγησία, κατηγόρησε μετά το ΔΝΤ λέγοντας ότι είναι δύσκολη η συνεργασία με τις χώρες που δανείζει και ζήτησε την άμεση αναμόρφωση του θεσμού! Τρικυμία εν κρανίω… Αυτά είπε ο ισλαμιστής πασάς της Άγκυρας, που πλέον άρχισε να κάνει τα γλυκά μάτια στη Μέρκελ, πιστεύοντας ο αφελής ότι θα πετύχει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα τη συνδιοικεί με τους Γερμανούς… Γενικώς, ο Ερντογάν τα έβαλε με όλους τους θεσμούς που δημιουργήθηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όλα του φταίνε πλέον, ουσιαστικά ζητάει την αναμόρφωση της υφηλίου με τρόπο που να ταιριάζει καλύτερα στα τουρκικά συμφέροντα…

Όσον αφορά την ουσία αυτών που είπε, δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Δεν διαφωνούμε, λεφτά της Γερμανίας ήταν, εάν όμως ενδιαφέρεται τόσο πού για το δίκαιο, όπως λέει, τότε θα έπρεπε να πει ότι οι Γερμανοί όφειλαν να πατήσουν φρένο στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου όταν έβλεπαν τα εμπορικά ισοζύγια να καταστρέφονται. Όταν δηλαδή η Γερμανία μόνο πουλούσε και οι υπόλοιποι μόνο αγόραζαν, με τη χώρα της Μέρκελ να μαζεύει το χρήμα. Αν το δούμε κυνικά, συμφωνούμε, καλά έκανε, αν και οι ανισορροπίες στη διεθνή οικονομία συχνά πληρώνονται πολύ ακριβά… Μην μας πουλάει φούμαρα όμως περί δικαίου.

Εάν τον καίει τόσο πολύ το δίκαιο θα έπρεπε επίσης να ασχοληθεί λίγο και με την καταλήστευση της Ελλάδας από τους Ναζί και την εξαφάνιση είτε από εκτελέσεις είτε από την πείνα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η δική του χώρα ανήγαγε σε επιστήμη την τακτική του «επιτήδειου ουδέτερου»… Χρήματα τα οποία η Γερμανία ουδέποτε επέστρεψε. Πολύ επιλεκτική αυτή η μνήμη του Ερντογάν…

defence-point.gr

Έκοψαν το επίδομα σε 26χρονο με 100% αναπηρία! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/26-100.html#ixzz2C088psbUΜε την αγωνία αν θα καταφέρει να συνεχίσει τη φροντίδα του τετραπληγικού παιδιού της το οποίο εδώ και είκοσι τέσσερα ολόκληρα χρόνια, είναι καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι, ζει τους τελευταίους δύο μήνες μια άνεργη μητέρα στην πόλη του Πύργου, ύστερα από την διακοπή του επιδόματος αναπηρίας που λάμβανε ο 26χρονος γιος της, Ερμάλ.

Όπως γράφει το patrisnews, η ιστορία της Π. Σ., που κατάγεται από την Αλβανία και ζει τα τελευταία χρόνια στον Πύργο της Ηλείας, με την οικογένειά της, αναδεικνύει για ακόμα μια φορά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, τα οποία είναι αναγκασμένα να περιμένουν ολόκληρους μήνες στις λίστες του ΚΕΠΑ προκειμένου να περάσουν από επιτροπές αξιολόγησης. 

Μάλιστα, όπως επισημαίνει η κ. Σάρκα, ο γιος της, σε καθημερινή βάση έχει την ανάγκη ολοκληρωμένης φροντίδας καθώς διαθέτει 100% αναπηρία, με αποτέλεσμα η ίδια να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υπέρογκες δαπάνες που χρειάζεται για την φροντίδα του.

Εκείνο που ζητά ωστόσο είναι να περιοριστεί η μεγάλη γραφειοκρατία και τελικά να μπορέσει να περάσει από την επιτροπή του ΚΕΠΑ ώστε να συνεχίσει η καταβολή του αναπηρικού επιδόματος.

patrisnews.gr

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙΚάποιοι «συνωμοσιολόγοι» στην Ελλάδα έλεγαν λίγο πριν από τις αμερικανικές εκλογές, ότι από το αποτέλεσμά τους θα εξαρτηθεί η επόμενη κυβέρνηση στην… Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, ισχυρίζονταν πως αν επανεκλεγεί ο Ομπάμα ανοίγει ο δρόμος για τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν όχι κλείνει ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία. Ο Ομπάμα επανεξελέγη και παρατηρούμε πως οι αμερικανοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ πολύ το χάρηκαν, οπότε τα σενάρια των «συνωμοσιολόγων» φαίνεται πως έχουν βάση.
Με άρθρο της, λοιπόν, στο συστημικό «Βήμα της Κυριακής», υπό τον τίτλο «Παλιές και νέες προκλήσεις της τετραετίας», η… φέρελπις Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, εν δυνάμει υπουργός των Εξωτερικών σε μια μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (κι αυτό έχει τη σημασία του), πανηγυρίζει για την επανεκλογή του Ομπάμα, του οποίου πλέκει το εγκώμιο, και καταλήγει στο συμπέρασμα πως τώρα οι… φίλοι μας οι Αμερικανοί θα πιέσουν τη Μέρκελ να «χαλαρώσει τη μέγγενη της λιτότητας»! Ιδού το άρθρο – αποκάλυψη του πραγματικού νεοταξικού ρόλου των αμερικανο-αριστεριστών του ΣΥΡΙΖΑ:

Κι όμως, τον Κόσμο τον αλλάζουν οι λίγοι Τρελοί κι Ονειροπόλοι.


62727_444456293837_110302948837_5156186_6811732_n
«…ουδεμίαν αρχην πράγματος ηγητέον μικράν, ην ου ταχύ ποιείν μεγάλην το ενδελεχές…»¹
Πλουτάρχου -Ιούλιος Καίσαρ.
του netakias
Τα τελευταία δυο χρόνια προσπαθούν μας επιβάλουν να πιστέψουμε ότι ο μονόδρομος των μνημονίων είναι η μόνη ελπίδα σωτηρίας μας, ότι το πρόβλημα της χώρας είναι μόνο οικονομικό , ότι οι αριθμοί και η κακή διαχείριση αυτών, στα χρόνια του Σημιτικού Μεσαίωνα, από τότε δηλαδή που μπήκαμε στο Ευρώ, είναι το κυριότερο ελάττωμα που μας οδήγησε στην καταστροφή.
Για να γίνουμε, «σοβαρό» κράτος ,λένε, πρέπει να γίνουμε πειθαρχημένοι και αποτελεσματικοί σαν τους Βορειο-Ευρωπαίους ή ανταγωνιστικοί σαν τους Κινέζους και για να επιβιώσουμε στο νέο Παγκόσμιο χωριό πρέπει να είμαστε ο,τιδήποτε άλλο από αυτό που…είμαστε!
Αλλά είμαστε μικροί για να αντιδράσουμε, το χρέος μας είναι τεράστιο, ασήκωτο για να το πολεμήσουμε, ότι «δεν παράγουμε τιποτα(;)» , οι άλλοι είναι υπερδυνάμεις, είναι οι Αγορές κι εμείς ολίγιστοι νάνοι;
Εμείς είμαστε λίγοι;
«Τύχη μας είχε πάντοτε όλιγους» μου λέει ο Μακρυγιάννης «θηρία πέφτουν να μας φάνε, αλλά μένει η μαγιά». Σε αυτή τη φράση ο αναλφάβητος ήρωας του ’21 συνοψίζει όλο το νόημα του να είσαι Ελλην.
Η Ελλάδα θα μου πείτε, είναι η κοιτίδα των επιστημών και το λίκνο της λογικής.
Σωστό, αλλά οι Ελληνες μελέτησαν το «Λόγο» για να μπορούν να πράξουν το παρά-«Λογο»!
Να αντιστρέφουν τους όρους και τους μονόδρομους, να αμφισβητούν αυτό που οι άλλοι θεωρούν δεδομένο και «Λογικό».
Τον Κόσμο όμως δεν τον αλλάζουν οι πολλοι «Λογικοί» κι οι υπάκουοι, ούτε οι ακόμη περισσότεροι δεισιδαίμονες και «ρεαλιστές», αλλά οι λίγοι Τρελοί κι Ονειροπόλοι.
Ναι είμαστε λίγοι εδώ στο διαδίκτυο, αλλά και στις παρέες, στον εργασιακό μας χώρο, που προσπαθούμε να αλλάξουμε κάτι, να δείξουμε στο κόσμο την αλήθεια που μας κρύβουν οι λακέδες των Μνημονίων, αλλά δεν είμαστε αδύναμοι.
Η δύναμη της πίστης και της αφοσίωσης σε ένα ιδανικό είναι το ισχυρότερο όπλο, που μέχρι αυτοκρατορίες έριξε και άλλαξε για παντα τον κόσμο.
Ποιος σύγχρονος του Σωκράτη ή του Πλάτωνα ή ακόμη κι οι ίδιοι, όταν διαμόρφωναν τις ιδέες τους, στην Αγορά ή μεθώντας στα Συμπόσια, θα φαντάζονταν ότι εκείνη την ώρα γεννούσαν αυτό που λέμε «Δυτικό» Πολιτισμό;
Διαβάστε το απόσπασμα του Πλουτάρχου που παραθέτω παραπάνω, που αναφέρεται στο Ιούλιο Καίσαρ, ο οποίος για τους σύγχρονους του ήταν απλώς ένας καλοπαντρεμένος καλοπερασάκιας , αδιάφορος κι άχρωμος, όταν αναρριχόταν στην κοινωνία της Ρώμης, που όμως χάρη στην προσήλωση του σε ένα σκοπό, άλλαξε το ρουν της Ιστορία κι έμεινε το όνομα του ταυτόσημο της λέξης Αυτοκράτορας σε ολόκληρη τη Δύση. Οταν έγινε Αυτοκράτορας ήταν πλέον αργά για τους άλλους να μετανιώσουν .
Ποιο πρόσφατο σε έμας, το Πολυτεχνείο, μια κατάληψη τριών ημερών που έληξε ηχηρά μεν, αλλά «άδοξα» το 1973, αλλά έθεσε τα γεγονότα σε ροή και μερικούς μήνες αργότερα είχαμε την Γ’ Ελληνική Δημοκρατία.
Δεν υπάρχει Τύχη κατά την έννοια της Ειμαρμένης, υπάρχει αφοσίωση σε αυτό που Πιστεύεις και Πράττεις.
Το Ειναι σου μπαίνει στον Χρόνο, γίνεται Χρόνος, γίνεσαι Ιστορία.
Και όταν Πράττεις τότε οι ενέργειες ακολουθούν το Νευτώνιο Νόμο της Δράσης-Αντίδρασης.
Το ξέρουν καλά οι Γύπες της Παγκόσμιας Τάξης και των Αγορών και το εφαρμόζουν.
Χρειάζονται μόνο 153 άτομα να ψηφίσουν ΝΑΙ, μία μέρα, και υποδουλώνουν 11εκ. Ακόμη και τις ίδιες εφημερίδες έχουν με αυτές που συνεργάστηκαν και το 1940 με τους Γερμανους, όπως το “Ελεύθερο Βήμα” και τα “Αθηναϊκά Νέα”
Αλλά αν δεν καταλάβατε Κερδίζουμε.
Γιατί το ψέμα έχει πολλά ονόματα, πολλές μορφές, πολλούς τρόπους για να σε πείσει (ΦΑΙΔΡΟΣ²).
Οι Αγορές ξοδεύουν δις σε διαφημιστικές εκστρατείες, οι Πρεσβείες μοιράζουν βαλίτσες σε Πολιτικούς, οι εγχώριοι Εργολάβοι έχουν στρατιές των πιο πειστικούς κι ευειδής «Opinion Maker», για να μας πείσουν ότι ο μόνος δρόμος είναι ο δικός τους δρόμος-και το καταφέρνουν καλά-!
Όμως όταν όλοι, μας έχουν πείσει, ότι μέρα μεσημέρι, ζούμε μέσα σε ένα αδιέξοδο Τούνελ αρκεί ένας να μας δείξει τον Ηλιο! Κι όλα καταρρέουν.
Ναι είμαστε λίγοι, γίναμε πολλοί και θα γίνουμε περισσότεροι, γιατί το φώς δεν χρειάζεται να σε πείσει για τίποτα, απλώς είναι εκεί!
Το ίδιο κι η πραγματικότητα!
Κανείς από όσους πήγαν το 2011 στο Σύνταγμα, ακόμη και για την βόλτα του, δεν γύρισε ο ίδιος άνθρωπος σπίτι.
Κάθε ένας που κοιτάει το ήλιο κατάματα, δεν πρόκειται να ξαναζητήσει το σκότος.
Δεν είναι εύκολος, ούτε γρήγορος δρόμος, κάθε μικρή νίκη μας ή κάθε μη-ήττα μας, είναι για εμάς κερδισμένη μάχη.
Το Σεπτέμβριο του 2012 τα δυό «μεγαλύτερα» πολιτικά μεταπολιτευτικά κόμματα με ένα κόμμα αριστερίζοντος λόγου, με όλα τα ρετάλια από το ΛαΟΣ, με όλες τις μεταγγραφές της θνησιγενούς ΔηΣυ, ακόμη και με τον παράλογο νόμο που δίνει +50 έδρες δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν πάνω από 153 ψήφους!
Οι εφεδρείες τους τελειώνουν κι εμείς δεν έχουμε καν ξεκινήσει!
Κερδίζουμε γιατί τους Αμφισβητούμε!
Γιατί αυτό που είμαστε, είναι τελικά αυτό που αμφισβητούμε κι όχι αυτό που υπακούμε.
Όταν αμφισβητείς όχι από εμπάθεια, αλλά από εσωτερική παρόρμηση να μάθεις «γιατί»!
Το «ΝΑΙ» στον αυτόματο πιλότο των μνημονίων, είναι εύκολο γιατί αποφασίζουν άλλοι για εμάς, πως θα ζήσουμε, πως θα δουλέψουμε, πως θα πεθάνουμε. Για ένα λακέ πολιτικάντη είναι το σίγουρο εισιτήριο για την κοινωνική του άνοδο, στα σαλόνια της ελιτ.
Η ελευθερία όμως είναι δύσκολη, πρέπει να αγωνιστείς γι αυτή, πρέπει να στύβεις το κεφάλι σου κάθε μέρα, να προσπαθείς κάθε λεπτό για να γίνεις καλύτερος, να κάνεις λάθη, να αποφασίζεις για τη ζωή σου να φτάνεις το όνειρο σου..τα όνειρα σου..
Τελικά είμαστε Πολλοί, γιατί είμαστε Αρκετοί.
Οταν Αμφισβητούμε τότε Πράττουμε, οταν Υπακούμε Δεν Πράττουμε.
Ελληνας είναι όποιος Αμφισβητεί κι οι «ολίγοι» πιστοί Ελληνες αρκούν για όλο τον κόσμο, γι άλλη μια φορά στην Ιστορία.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
¹«…δεν πρέπει καμία έναρξη ενός πράγματος να θεωρείται μίκρης σημασίας, την οποία σιγά -σιγά καθιστά μεγάλη η επιμονή…»-
² «…ὕβρις δὲ δὴ πολυώνυμον –πολυμελὲς γὰρ καὶ πολυμερές–…»

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 Έρογλου: Όχι παραχωρήσεις στους Ελληνοκύπριους, η Μόρφου είναι τούρκικη

Ο πρόεδρος του ψευδοκράτους, Ντερβίς Έρογλου, είπε επιτακτικά να μην θέτει η ελληνοκυπριακή πλευρά θέμα επιστροφής της Μόρφου γιατί αυτός ο τόπος θα παραμείνει τουρκικό έδαφος, όπως είπε. Ο Ντερβίς Έρογλου σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αμμόχωστο συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης της Μόρφου, Idris Demirsöz. Σε ομιλία του ο Έρογλου τόνισε ότι η βόρεια Κύπρος μετά το 1974 κατοικήθηκε από ανθρώπους που προέρχονται από όλη την τουρκική επικράτεια.

«Είμαστε όλοι Τούρκοι», τόνισε ο Έρογλου, «είναι τιμή προς την τουρκική κυβέρνηση που έχει συνεχή παρουσία στη βόρειο Κύπρο. Μετά την ‘Επιχείρηση Ειρήνης’ του 1974 (την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων δηλαδή στην Κύπρο)φθάσαμε στο 1983 για να δημιουργήσουμε ένα ‘κράτος’ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό», δήλωσε ο Έρογλου.
Πρόσθεσε ότι η Μαράς (η Μόρφου) είναι τουρκική και έτσι θα παραμείνει και ότι πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα (της κατεχόμενης Κύπρου)να δείχνουν αλληλεγγύη και να υπερασπίζονται την εθνική υπόθεση.
--
 

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ; ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ!Κάλεσμα ανάληψης των ευθυνών που τους αναλογούν για τα φαινόμενα βίας στις διαδηλώσεις απηύθυνε προς τα κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News σημειώνοντας μάλιστα πως μολονότι «το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι απολύτως σεβαστό και συνταγματικά κατοχυρωμένο» δεν έχει σχέση με το «το δικαίωμα στην καταστροφή».
«Για να μην συνεχισθούν αυτά τα φαινόμενα βίας δεν αρκεί η πολιτική βούληση της κυβέρνησης. Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους επίσης οι συνδικαλιστικοί φορείς, τα κόμματα και τελικά η κοινωνία. Η κοινωνική αποδοκιμασία των παρανομούντων είναι η ισχυρότερη ασπίδα προστασίας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Ο Μπουτάρης ξεπέρασε τον εαυτό του > Εκδήλωση “Αγαπάμε περισσότερο την Αλβανία!!”

Εκδήλωση Αλβανών μεταναστών στην Θεσσαλονίκη για την 100η επέτειο του Αλβανικού κράτους!

Εκδήλωση Αλβανών μεταναστών στην Θεσσαλονίκη για την 100η επέτειο του Αλβανικού κράτους! [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]
-Η εκδήλωση είχε τίτλο «Αγαπάμε περισσότερο την Αλβανία»!

-Διαβάστηκαν ποιήματα αλβανοτσάμη ποιητή

-Με την στήριξη της αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των αλβανών
Για περισσότερο από μία ώρα δεκάδες μέλη της αλβανικής κοινότητας στην πόλη της
Θεσσαλονίκης, παρακολούθησαν σε μια από τις αίθουσες του Δημαρχείου της πόλης μια ποιητική βραδιά όπου συμμετείχαν και οι «διακεκριμένοι» Αλβανοί ηθοποιοί από την Κορυτσά Zamira Kita και Ligoraq Riza.

Η εκδήλωση είχε τίτλο «Αγαπάμε περισσότερο την Αλβανία» και διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο της Αλβανίας στην πόλη, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εορτασμών για την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας του αλβανικού κράτους.
“Τα συναισθήματα της σημερινής βραδιάς είναι μοναδικά. Προσωπικά δεν είχα αισθανθεί τέτοια συναισθήματα, φαίνεται ότι προέρχεται από το γεγονός ότι συναντάμε συμπατριώτες μας. Είναι χαρά μου να κάνω μια ποιητική συναυλία για την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας”, είπε η Αλβανίδα ηθοποιός Zamira Kita.
Η Αλβανίδα ηθοποιός Zamira Kita.
Η Αλβανίδα ηθοποιός Zamira Kita.

«Αυτή ήταν βραδιά, είχε διασκέδαση και πολύ συγκίνηση. Ήμασταν μαζί με φίλους, με καλλιτέχνες και με πρώην συναδέλφους. Αυτή η βραδιά θα χαραχτεί στην μνήμη μας», δήλωσε ο Ligoraq Riza.
Η αίθουσα φορτίστηκε με ανάμεικτα συναισθήματα από τους στοίχους των ποιημάτων των Fan Noli, Lasgush Poradeci, Mitrush Kuteli (σύμφωνα με τους αλβανούς είναι τσάμης που εκδιώχθηκε από την Ελλάδα), αλλά και πολλών διακεκριμένων Ελλήνων ποιητών όπως του Σεφέρη, του Ρίτσου, του Καβάφη και του Λειβαδίτη.
«Ειλικρινά δεν ξέρω πώς το καταφέρατε αν και δεν κατάλαβα λέξη, μου έρχεται να σας αγκαλιάσω όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά και να σας πω ευχαριστώ», δήλωσε η Μαρία Πασχαλίδου, αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Μαρία Πασχαλίδου, αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μαρία Πασχαλίδου, αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης χαιρέτησε τους συμμετέχοντες στην Αλβανική εκδήλωση με την ερμηνεία ενός ποιήματος, ενώ ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στην Θεσσαλονίκη Riza Poda δήλωσε ότι οι δραστηριότητες αυτές ενισχύουν το πνεύμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στην Θεσσαλονίκη Riza Poda

Ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στην Θεσσαλονίκη Riza Poda

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΑ «ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ» ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥΜπορεί η συγκυβέρνηση, ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ να αναφέρονται με κάθε ευκαιρία στα ανύπαρκτα «Τάγματα Εφόδου» της Χρυσής Αυγής», αλλά κάποια άλλα «Τάγματα Εφόδου» συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα και να καταλύουν κάθε έννοια τάξης και νομιμότητας!

Ούτε μια πειστική προβοκάτσια δεν μπορούν να κάνουνΑπό την αρχή λέγαμε πως όλες οι «επαναστάσεις» που ξαφνικά περιτύλιξαν την Βόρειο Αφρική ήταν ένα κόλπο του Αμερικανοσιωνιστικού Άξονα προκειμένου να ανατρέψει μη βολικά, σε αυτόν, καθεστώτα και να υφαρπάξει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές αυτών των χωρών. Η αμερικανοκίνητη, φυσικά, εν Ελλάδι αριστερά πίσω από αυτές τις προφανείς ενέργειες των Αμερικανών έβλεπε «Αραβική Άνοιξη» και «εκδημοκρατισμό» και επίσης φυσικά μετά κάνανε «τουμπεκί ψιλοκομμένο» (που λέει και ο Λαός) στο ότι άπασες οι κυβερνήσεις που προκρίνανε τελικώς οι Αμερικάνοι ήταν Ισλαμιστικού, σκοταδιστικού τύπου.

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 EKTAKTO > Δικαστική ''βόμβα'' απειλεί να ''ρίξει'' τα μέτρα και να ''τινάξει'' την κυβέρνηση-Διαβάστε ποιές περικοπές που ψήφισε η Βουλή μπορεί να μην περάσουν

- Οι κλιμακωτές μειώσεις σε συντάξεις, η κατάργηση των δώρων για τους χαμηλοσυνταξιούχους και η αύξηση κατά 4 χρόνια του ορίου ηλικίας για είσπραξη του ΕΚΑΣ είναι στο όριο
- Το ενδεχόμενο απόρριψης είναι πιθανό και για τις μειώσεις στις αποδοχές των δικαστών
- Κινδυνεύουν και όσα μέτρα χαρακτηρίστηκαν αντισυνταγματικά από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής

Πάρα πολύ σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να απορριφθούν μέτρα του πολυνοσμοσχεδίου που ''πέρασαν'' δια πυρός και σιδήρου από τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής είναι πιθανό να καταπέσουν δικαστικά:

- Τα μέτρα που κρίθηκαν αντισυνταγματικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο

- Τα μέτρα που χαρακτηρίστηκαν ως αντισυνταγματικά από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής

Το μεγαλύτερο κίνδυνο απόρριψης αντιμετωπίζουν:

- Οι κλιμακωτές περικοπές των συντάξεων του Δημοσίου

- Η κατάργηση των δώρων μόνο για τους χαμηλοσυνταξιούχους

- Η αύξηση κατά 4 χρόνια του ορίου ηλικίας για είσπραξη του ΕΚΑΣ

Οι ίδιες πηγές θεωρούν πως οριακά βρίσκονται οι διατάξεις για περικοπες στις αποδοχές των δικαστών, αλλά και όσες είχαν παρατηρήσεις αντισυνταγματικότητας από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.

newsit

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...