Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΑΤ & ΥΜΕΤ. ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Δρ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΗ απαξίωση των Υ.Α.Τ. & Y.ΜΕ.Τ., Άρθρο του Δρ. Ευάγγελου Στεργιούλη


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.bloko.gr

Η οικονομική εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια δημιούργησε, όπως ήταν αναμενόμενο, ένα ιδιαίτερα οξυμμένο κλίμα σύγκρουσης όλων ανεξαιρέτως των κοινωνικών τάξεων με την Ελληνική Αστυνομία. Πράγματι, η Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζει, ιδίως τα τελευταία τρία χρόνια, αυξημένες και σοβαρές μορφές κοινωνικών αντιδράσεων κατά των πολιτικών αυθαιρεσιών που πλήττουν ουσιώδη

Αντισυνταγματικός ο νόμος περί ιθαγένειας

Αντισυνταγματικό έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του ΣτΕ το νόμο για την χορήγηση ιθαγένειας της προηγούμενης κυβέρνησης, γνωστό και ως νόμο Ραγκούση. Ο νόμος που είχε προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών καθώς έκανε «ευκολότερες» τις ελληνοποιήσεις και άνοιγε το δρόμο για την είσοδο χιλιάδων αλλοδαπών, δεν πέρασε από το ΣτΕ κάτι που σημαίνει ότι η παρούσα κυβέρνηση πρέπει (και ανοίγει και ο δρόμος άλλωστε) να αλλάξει το νόμο.


antinews

ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΡΧΙΣΕ

Αξιωματικός ε.α. - ΣΑΣ ΦΤΥΝΩ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ , ΑΛΗΤΕΣ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ!Τόσος θόρυβος για το τίποτα, στην ΕΡΤ. Όπως μαθαίνουμε, η «χαζοχαρούμενη» ψευτοδεξιά αποφάσισε να μην απολυθεί τελικώς το συριζοδίδυμο της πρωινής ζώνης, υποκύπτοντας –όπως συμβαίνει πάντα- στις απαιτήσεις του κατακόκκινου «Ιού» της δημοσιογραφίας, που κυριαρχεί απόλυτα στην τελευταία κομμουνιστοκρατούμενη χώρα της Ευρώπης. Δικαίως, λοιπόν, πανηγυρίζουν οι συριζαίοι (και… λοιπές κομμουνιστικές δυνάμεις). Η κρατική τηλεόραση, την οποία πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (άλλο ένα χαράτσι, για το οποίο δε μιλάει κανείς «προοδευτικός»…) θα παραμείνει στα χέρια των εμπαθών ινστρουχτόρων του μαρξισμού-λενινισμού-σταλινισμού. Ιδού και η πανηγυρική επιβεβαίωση της είδησης, με τη σχετική ανακοίνωση των συνδικαλιστών της κόκκινης παραπληροφόρησης και τα συμπεράσματα δικά σας:
Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.ΣΥ.:

H προέλαση της Χρυσής Αυγής πρωτοσέλιδο σε Times και σε μεγάλο αφιέρωμα του Reuters!

Το φαινόμενο της εντυπωσιακής ανόδου του κόμματος Λαϊκός Σύνδεμος-Χρυσή Αυγή, εντυπωσιάζει πλέον τους πάντες σε Ελλάδα και εξωτερικό με το πρκατορείο Reuters σε ειδικό του θέμα, με το τίτλο η «Χρυσή Αυγή προελαύνει εν μέσω οικονομικής κατάρρευσης» να περιγράφει το πως το κόμμα των "σκληρών" της δεξιάς κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερους πολίτες και δυναμώνει τις τάξεις ντου, παρά τις συχνά ανορθόδοξες μεθόδους που χρησιμοποιεί, ενώ ανάλογο δημοσίευμα έχει κάνει και η βρετανική εφημερίδα Times:

Ας δούμε τα κυριότερα σημεία του αφιερώματος του Reuters

«Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής επιθεωρεί εκατοντάδες μαυροφορεμένα μέλη της νεολαίας του κόμματος που ζητωκραυγάζουν. Το σύνθημά τους αντηχεί μέσα στη νύχτα: "Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή".
 "Αυτά τα χέρια μπορεί καμία φορά να χαιρετάνε έτσι, αλλά είναι καθαρά χέρια. Δεν είναι βρώμικα, δεν έχουν κλέψει", φωνάζει ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος σε περίπου 2.000 οπαδούς του στο αμφιθέατρο του Πάρκου Ελληνικού Στρατού στο Γουδή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματος.
"Ήμασταν δεκάδες, ελάχιστες εκατοντάδες. Τώρα είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες και είναι μόνο η αρχή", λέει ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής που βλέπει τη δημοτικότητα του κόμματός του να αυξάνεται όσο γρήγορα καταρρέει η οικονομία της χώρας.
Εκμεταλλευόμενη την οργή του κόσμου με τη διαφθορά στο πολιτικό σύστημα, τη συνεχιζόμενη λιτότητα και την παράνομη μετανάστευση, η Χρυσή Αυγή έχει σχεδόν διπλασιάσει τη δύναμή της μέσα σε λίγους μόλις μήνες. Η εταιρία δημοσκοπήσεων VPRC κατέγραψε τη δύναμή της στο 14% τον Οκτώβριο από τα 7% που έλαβε στις εκλογές του Ιουνίου.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η άνοδος των ποσοστών της δεν αναμένεται να ανακοπεί άμεσα. Προειδοποιούν μάλιστα ότι η Χρυσή Αυγή, που αρνείται ότι είναι νεοναζιστικό κόμμα παρά το ότι υιοθετεί ανοιχτά παρεμφερή ιδεολογία και σύμβολα, μπορεί να προσελκύσει ακόμα και έναν στους τρεις ψηφοφόρους.
"Όσο το πολιτικό σύστημα δεν αλλάζει και δε βάζει τέλος στη διαφθορά, το φαινόμενο αυτό δεν θα ανακοπεί", είπε ο Κώστας Παναγόπουλος, επικεφαλής της εταιρίας δημοσκοπήσεων ALCO. "Η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να κερδίσει έως και το 30% των ψηφοφόρων". (.σ.σ: Θεωρεί ότι η διαφθορά είναι το πρόβλημα και όχι ότι ο κόσμος πλέον πεινάει, λες και την εποχή του Χρηματιστηρίου δεν υπήρχε διαφθορά επί κυβερνήσεων Σημίτη)!
Η Χρυσή Αυγή είναι πλέον τρίτο κόμμα σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, μετά το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Η βίαιη συμπεριφορά οπαδών του κόμματος, που συχνά περιπολούν σε υποβαθμισμένες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας παρενοχλώντας μετανάστες, φαίνεται αντίθετα να ενισχύουν τη δημοτικότητά του.
Με την κυβέρνηση να επιβάλλει το ένα κύμα λιτότητας μετά το άλλο και την κοινή γνώμη εξοργισμένη, η κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού φαντάζει ακόμα δυνατή. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, δεν είναι απίθανο η Χρυσή Αυγή να αναδειχθεί και δεύτερο κόμμα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.
Προς το παρόν, το κόμμα στερείται ευρείας αποδοχής και δεν διαθέτει την απαραίτητη δομή για να προσελκύσει μαζικά ψηφοφόρους, εκτιμούν οι αναλυτές. Οι μαζικές σφαγές και η πείνα της Κατοχής, η Εθνική Αντίσταση κατά των Γερμανών αλλά και οι μνήμες της Χούντας σφραγίζουν ακόμα την πολιτική κουλτούρα των περισσότερων Ελλήνων.
Γιατί όμως στρέφονται τόσοι πολλοί Έλληνες σε ένα κόμμα που η ρητορική και τα εμβλήματά του, όπως επικαλούνται οι επικριτές του, θυμίζουν το ναζισμό, με τον οποίο η Χρυσή Αυγή αρνείται κάθε σχέση;
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, ο εκπρόσωπος και βουλευτής του κόμματος Ηλίας Παναγιώταρος εξηγεί τα αίτια της δημοτικότητάς του: "Η Χρυσή Αυγή είναι ο μοναδικός θεσμός που λειτουργεί σε αυτή τη χώρα. Όλοι οι άλλοι θεσμοί ή έχουν πάψει να λειτουργούν ή υπολειτουργούν", είπε.
"Εμείς λειτουργούμε σαν πολύ καλά οργανωμένη στρατιωτική μονάδα γιατί ο καλύτερος θεσμός σε μια χώρα, σε μια κοινωνία, είναι ο στρατός".
Για χρόνια μετά την ίδρυσή του από το Μιχαλολιάκο το 1985, το κόμμα της Χρυσής Αυγής παρέμενε στο περιθώριο: στις εκλογές του 2009 κέρδισε μόλις το 0,29% ή λιγότερες από 20.000 ψήφους. Τον Ιούνιο (σ.σ.: και τον Μάϊο), ωστόσο, συγκέντρωσε ψήφους από όλο το πολιτικό φάσμα, συντρίβοντας το πιο μετριοπαθές εθνικιστικό ΛΑΟΣ και κερδίζοντας τη στήριξη ακόμα και οπαδών του ΚΚΕ, σύμφωνα με τους δημοσκόπους.

Τώρα αποσπά ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία από τη στιγμή που κέρδισε την εξουσία τον Ιούνιο επιβάλλει επώδυνες περικοπές αντί των προεκλογικών της υποσχέσεων για μέτρα ανακούφισης.
Αν και η Χρυσή Αυγή προσελκύει κυρίως άνδρες και κατοίκους αστικών κέντρων ηλικίας έως 35 ετών, το κόμμα έχει απήχηση και σε γυναίκες και ηλικιωμένους ψηφοφόρους, ιδιαίτερα όσους έχουν χάσει τη δουλειά τους και έχει υποβαθμιστεί το βιοτικό τους επίπεδο.
Στη δημοτικότητά της συμβάλει και η κοινωνική προσφορά της, μοιράζοντας τρόφιμα σε φτωχογειτονιές, προστατεύοντας ηλικιωμένους σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, φτάνοντας στο σημείο να φτιάξει τράπεζα αίματος μόνο για Έλληνες.
Μια ιστορία που ακούγεται στα καφενεία χωρίς να έχει όμως επιβεβαιωθεί, είναι αυτή ενός Έλληνα του οποίου το σπίτι είχε καταληφθεί από μετανάστες. Όταν ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας, οι αστυνομικοί του έδωσαν το τηλέφωνο της Χρυσής Αυγής. Όχι μόνο έβγαλαν έξω τους καταληψίες, αλλά του παρέδωσαν το σπίτι καθαρό και βαμμένο.
"Ψήφισα για πρώτη φορά τη Χρυσή Αυγή τον Ιούνιο και θα τους ξαναψηφίσω επειδή είναι οι μόνοι που ενδιαφέρονται πραγματικά για την Ελλάδα", είπε η 45χρονη άνεργη Δήμητρα, ενώ παρακολουθεί τη συγκέντρωση του κόμματος στο Γουδί. "Όλοι οι άλλοι πολιτικοί μας πούλησαν".
Η συγκέντρωση ήταν μια ευκαιρία για το κόμμα να επιδείξει τα κατορθώματά του της περασμένης χρονιάς. Καλογυμνασμένοι νεαροί με μαύρες μπλούζες του κόμματος στέκονταν παραταγμένοι στρατιωτικά στην είσοδο. Δύο άνδρες σε στάση προσοχής πλαισίωναν το βήμα που έφερε το σύνθημα "για να ξεβρωμίσει ο τόπος".
Ένα σύντομο φιλμ παρουσίαζε δραστηριότητες του κόμματος όπως επιθέσεις σε μετανάστες μικροπωλητές, συγκρούσεις με την αστυνομία έξω από τη Βουλή και διανομή τροφίμων σε άπορους. Όταν προβλήθηκε το χαστούκι του εκπροσώπου του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και βωμολοχίες εναντίον της.
"Ο στόχος της ΧΑ είναι πολύ απλός, είναι η απόλυτη πλειοψηφία στη χώρα, να έχουμε 180 και πλέον βουλευτές και να προχωρήσουμε σε συνταγματική αναθεώρηση. Να φέρουμε στην Ελλάδα το Σύνταγμα της ΧΑ", είπε στο πλήθος ο Κασιδιάρης.
"Τα πράγματα θα είναι πολύ εύκολα για τη ΧΑ, η οποία θα έχει την πολιτική βούληση για να προχωρήσει σε άμεση σύλληψη και επαναπροώθηση όλων των λαθρομεταναστών".
Όταν ο Κασιδιάρης χαστούκισε την Κανέλλη σε ζωντανή σύνδεση, οι πολιτικοί αναλυτές ξέγραψαν το κόμμα. Συνέβη όμως ακριβώς το αντίθετο: η Χρυσή Αυγή αμέσως κέρδισε 3-4 ποσοστιαίες μονάδες στις δημοσκοπήσεις. "Μέσα από αυτό το χαστούκι η ελληνική κοινωνία είδε να χαστουκίζεται ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος. Ο φαύλος πολιτικός κόσμος", είπε ο Παναγιώταρος. "Ο κόσμος σκέφτηκε: επιτέλους!".
Στη Βουλή, οι 18 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της Χρυσής Αυγής κάθονται μεν στα πίσω έδρανα της αίθουσας, αλλά δεν προσπαθούν να κρύψουν την ιδεολογία τους. (...) Με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ξένους υπηκόους να ζούν στην Ελλάδα, οι εντάσεις αναμένεται να συνεχιστούν. Παρόλο που η κυβέρνηση προχωρά συχνά σε χιλιάδες προσαγωγές μεταναστών σε επιχειρήσεις-σκούπα, μερικές εκατοντάδες εξ αυτών στέλνονται σε ειδικά διαμορφωμένα κέντρα κράτησης.
Πολλοί μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα από την Ασία και την Αφρική ονειρεύονται να μεταβούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Παγιδεύονται όμως στην Ελλάδα εξαιτίας του νόμου της ΕΕ που τους υποχρεώνει να επιστρέψουν στην χώρα εισόδου" καταλήγει το αφιέρωμα του Reuters.
Στο αφιέρωμα των βρετανικών Times που, σε δημοσίευμά τους, επικεντρώνονται στη συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κάνοντας ειδική αναφορά στις περιπτώσεις άρσης ασυλίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Το δημοσίευμα των Times μάλιστα συνοδεύεται και από τη φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο η βρετανική εφημερίδα αναφέρει, προφανώς κατά λάθος, ως «ηγέτη» της Χρυσής Αυγής.

defencenet

ANATHEMA'SE KAZAKSTAN

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ (ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ) ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΦυσικά και δεν τιμωρείται τελικά η νηπιαγωγός στη Λευκάδα που έβαλε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου τα παιδάκια να ζωγραφίζουν ιταλικές και αλβανικές σημαίες,  καθότι θεωρήθηκε από τους «πολιτικά ορθούς» «κυβερνήτες» (διάβαζε «ανδρείκελα των διεθνών τοκογλύφων») μας «θύμα του ρατσισμού στα σχολεία»! Μάλιστα, εμείς δεν αποκλείουμε την περίπτωση να τιμηθεί κιόλας με μια έδρα… επικρατείας σε κάποιο σούπερ «προοδευτικό» κόμμα, όπως η μαντάμ του… συνωστισμού στην Προκυμαία της Σμύρνης.
Για το θέμα έγινε ειδική συνέντευξη τύπου του υφυπουργού Παιδείας της συγκυβέρνησης, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου (προερχόμενου από την ΔΗΜΑΡ – κράτα γερά Αντώνη Σαμαρά και… σώσε μας από την αριστερά…) ο οποίος θεώρησε επαρκείς τις εξηγήσεις της κομμουνίστριας νηπιαγωγού και απεφάνθη πως «δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα και κανένα λάθος της εκπαιδευτικού». Μάλιστα, ο νοσταλγός του αιματοβαμμένου δικτάτορα Τσαουσέσκου και νυν υφυπουργός της συγκυβέρνησης που ξεπουλάει την Ελλάδα κατ’ εντολή των διεθνών τοκογλύφων, με ύφος σταλινικού κομισάριου προέβη σε μια πρωτοφανή για δημοκρατική χώρα δήλωση, την κάτωθι:
«Aντίπαλός  μας δεν είναι η νηπιαγωγός. Αντίπαλός μας είναι ο ρατσισμός, η Χρυσή Αυγή»!
Τέλος, με την ευκαιρία, ο σταλινικός υφυπουργός του Σαμαρά ανακοίνωσε την δημιουργία «Παρατηρητηρίου» κατά της ενδοσχολικής βίας και του… ρατσισμού.
Αυτοί μας κυβερνάνε. Αλλά μέχρι πότε; Λίγα είναι τα πολιτικά «ψωμιά» τους!
Αμαλία Κουτσαβίτη..http://neadeksia.wordpress.com

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Μεγάλη κινητικότητα και φόβοι για οργανωμένη “πορτοκαλί” προβοκατσια κατα τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Η σύλληψη δυο Τούρκων παρακρατικών που η ΜΙΤ θέλει να παρουσιάσει ως αριστεριστές, λίγο πριν πετάξουν από Κωνσταντινούπολη για Αθήνα έχει σημάνει συναγερμό στην αντιτρομοκρατική. Παράλληλα απετράπει η είσοδος σε δεκάδες σεσημασμένους Αλβανούς, που όλως τυχαίως ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Μέχρι στιγμής, οι Ελληνικές υπηρεσίες παίζουν στα ίσα το παιχνίδι και δείχνουν ετοιμότητα. Αλλά δεν υπάρχει και Αλαβάνος, ούτε ΓΑΠ απέναντι για να υποθάλψουν το χάος.
Εάν γίνει οτιδήποτε, θα είναι ξεκάθαρα “πορτοκαλί”.
Σε λίγο νεώτερα.


olympia

Τι γιορτάζουν οι Μανιάτες την φετινή “επέτειο του Πολυτεχνείου”;Τι γιορτάζουν οι Μανιάτες την φετινή “επέτειο του Πολυτεχνείου”;
Στέκει απάνου κι από μας, τρανή μας μάνα η Ελλάς!
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Έδεσσας με θέμα «Η συμβολή των Μανιατών στην απελευθέρωση της Μακεδονίας» η Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης και η Ένωση των Απανταχού Μανιατών με τη συμπαράσταση της «Αδούλωτης Μάνης» του Γ. Δημακόγιαννη, διοργανώνουν εκδρομή στην πανέμορφη Έδεσσα της Μακεδονίας μας με τα μέλη και τους φίλους τους. Η εκδρομή-προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 16 με Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012. Να σημειώσουμε ότι συμμετέχει και η τοπική Ιερά Μητρόπολις με τον Μανιάτη Μητροπολίτη Εδέσσης κκ.Ιωήλ (Φραγκάκο).
Να σημειώσουμ ότι οι Μανιάτες στο Μακεδονικό Αγώνα 1904-1908 είχαν τεράστια εθελοντική συμμετοχή, τόσο σε οργανωτικό επίπεδο (πρωταγωνιστές στην ελεύθερη Αθήνα οι Μανιάτες εκδότες – δημοσιογράφοι Δημ. Καλαποθάκης και Πέτρ. Κανελλίδης, των εφημερίδων «Εμπρός» και «Καιροί» αντίστοιχα), όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Στη Μακεδονία έφτασαν εθελοντικά χιλιάδες ετοιμοπόλεμοι Μανιάτες καπεταναίοι και οπλίτες, εκατοντάδες έμειναν εκεί «φρουροί παντοτινοί, για να φυλούν το σύνορο», επιφανείς εθνομάρτυρες οι Καπετάν Γέρμας (Νικ. Τσοτάκος) και Καπετάν Λίτσας (Αντ. Βλαχάκης)
Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από μανιάτικο μοιρολόι για τον Μανιάτη Μακεδονομάχο Καπετάν Καραβοστάση (Δημ. Αποστολάκο):
Αποστολάκο ντερτιλή, φιλόπατρι κ’ εγωιστή,
τι όντας ήσουνα παιδί, του γυμνασίου μαθητής,
ήτα το ενενηνταεφτά, (1897) μας επετέθη η Τουρκιά.
Άφησες τα βιβλία σου, τα μελανοδοχεία σου
κ’ επήγες εις τον πόλεμο, στην Πίνδο και στον Όλυμπο
κι επολεμούσες την Τουρκιά, στης Θεσσαλίας τα βουνά.
Κι άμα ΄ληξε ο πόλεμος, ήρθες πάλι στο σπίτι ζου
κι επήγες στο Γυμνάσιο, πήρες τ’ απολυτήριο
και πάλι εθελοντικώς, πήγες κι εγράφτης στο στρατό.
Το χίλια ενιακόσια οχτώ, πόλεμος γίνετου κρυφός.
Στου Μεγ’ Αλέξαντρου τη γη, Βούλγαρος είχε κατεβή
κι αγρία γίνετου σφαγή, κ’ εσφάζοντα οι Χριστιανοί.
Δεν επετρέπαν οι τρανοί, οι Άγγλοι και οι Γερμανοί,
εμείς να σύρωμε σπαθί, και πόλεμος για να γενή.
Κι εφύγανε κρυφά κρυφά, ανδρεία Ελληνόπουλα,
πιότερα Μανιατόπουλα, κι επήγανε στα Γιανιτσά
κι εκάμανε αντάρτικα.
Έφυγες λιποταχτικά κι επήγες εις τα Γιανιτσά,
μπήκες στης Λίμνης τα νερά, μέσα στα έλη τα πολλά,
σε πιάσανε ρευματισμοί και οι ελώδεις πυρετοί,
μα συ δεν ξεβαρίστηκες και δεν επαρατήθηκες,
πέταξες τ’ αλαφρό χακί πήρες αντάρτικη στολή
με γιαταγάνι με σπαθί, πολέμας τον κομιτατζή.
Πρώτος ο Παύλος ο Μελάς, έπεσε ‘κει στη Στάτιστα
και με τη δεύτερη σειρά ο Γέρμας μ’ εκατό παιδιά
επέσανε ηρωικά, απέξω από την Καστοριά.
‘Συ πολυτραυματίστηκες κ’ ύστερα ΄χμαλωτίστηκες
………………………………
Στέκει απάνου κι από μας τρανή μας μάνα η Ελλάς.
Αδούλωτη Μάνη..http://www.xryshaygh.com

Η ΔΗΜΑΡ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ!ΟΙ ΚΛΩΝΟΙ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ…
Είναι γνωστό στους πάντες, ότι η ελληνόφωνη (κι όχι ελληνική!) αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ) είναι διεθνιστική μέχρι εκεί που δεν παίρνει σε ότι αφορά την Ελλάδα, αλλά παράλληλα «κατανοεί» απολύτως τις εθνικιστικές διεκδικήσεις όλων ανεξαιρέτως των γειτόνων-εχθρών μας. Έτσι ήταν πάντα και κανένας δεν περιμένει να αλλάξει. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ένα κομμάτι αυτής της διεθνιστικής-ανθελληνικής αριστεράς βρίσκεται στη συγκυβέρνηση του Α. Σαμαρά (που προεκλογικά καλούσε τον κόσμο να τον ψηφίσει για να τον γλιτώσει από τον «κίνδυνο της αριστεράς»).
Έτσι, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή προς τον (όμοιό της…) υπουργό Δικαιοσύνης Αντρέα Ρουπακιώτη, η βουλευτής της ΔΗ.ΜΑΡ., Μαρία Γιαννακάκη, τον καλεί να πάρει θέση σχετικά με τις καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βάσει των οποίων η Ελλάδα υποχρεούται να εγγράψει στο μητρώο των ελληνικών ενώσεων τις “τουρκικές” ενώσεις της Θράκης!
Ιδού, λοιπόν, το πραγματικό ανθελληνικό πρόσωπο της αριστεράς:
ΠΡΟΣ ΤOΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
«Κύριε Υπουργέ,

Συνεδριάζει στη Ρώμη η ιταλική ομάδα της λέσχης Bilderberg

Ιταλοί πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, όλοι μέλη της λέσχης Μπίλντερμπεργκ θα έχουν ένα 24ωρο συναντήσεων στη Ρώμη, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο. Χθες βράδυ η εταιρία Telecom Italia οργάνωσε βραδιά προς τιμήν του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι στην κεντρική αίθουσα του αρχαιολογικού μουσείου του Καπιτωλίου. Σήμερα, αποκαλύπτει η εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο, διεξάγεται μια «σούπερ-συνεδρίαση» στο πολυτελές ξενοδοχείο “De Russie”, στο κέντρο της Ρώμης. Στόχος της συνάντησης είναι να γίνει μια βαθιά ανάλυση της διεθνούς και ευρωπαϊκής οικονομικής κατάστασης και να εξεταστούν πιθανές λύσεις.

Στην συνάντηση αυτή, η οποία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, συμμετέχουν γνωστά ονόματα του ιταλικού επιχειρηματικού χώρου, ανώτατα στελέχη τραπεζών και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

Συνολικά, πρόκειται για περίπου 70 πρόσωπα. Στο χθεσινό δείπνο –προσθέτει η Ιλ Μεσατζέρο– συμμετείχε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Ινιάτσιο Βίσκο, αλλά και σχεδόν οι μισοί υπουργοί της κυβέρνησης Μόντι. Κύριο θέμα της σημερινής συνάντησης, είναι «η εμβάθυνση των θεματικών που σχετίζονται με την ανάπτυξη και με την δύσκολη τρέχουσα οικονομική κατάσταση».

«Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, δεν είμαστε μέλη της παλιάς ιταλικής μασονίας. Πρόκειται απλώς για μια συνεδρίαση στην οποία κάποια πρόσωπα που έχουν επιρροή στον χώρο της οικονομίας ανταλλάσσουν απόψεις και αναπτύσσουν διάλογο μέσα σε κλίμα απόλυτης ελευθερίας. Για αυτό το λόγο οι συναντήσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών», είπε στην εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο ένα μέλος της ομάδας.

olympia

Και με την “βούλα” αντισυνταγματικός ο νόμος ΡαγκούσηΔημοσιεύτηκε σήμερα από τα ΜΜΕ το αποτέλεσμα της Διάσκεψης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αναφορικά με την αίτηση, που είχα υποβάλει στις 05.08.2010 και με την οποία ζητούσα την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων και συναφών πράξεων αναφορικά με την αυτόματη απονομή ιθαγένειας σε αλλοδαπούς είτε λόγω γέννησης στην Ελλάδα  είτε λόγω 6ετούς φοίτησης σε Ελληνικό σχολείο, καθώς και αναφορικά με τη συμμετοχή αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές 2010
Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις είχαν υπογραφεί από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ Γιάννη Ραγκούση προς εφαρμογή του Ν.3838/2010, που είχε ψηφιστεί το Μάρτιο του 2010 στη Βουλή των Ελλήνων:
α) από βουλευτές του ΠαΣοΚ, που περιελάμβανε βουλευτές, που σήμερα είναι είτε βουλευτές του ΠαΣοΚ είτε έχουν εκλεγεί βουλευτές με το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και
β) από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που περιελάμβανε βουλευτές, που σήμερα είναι εκλεγμένοι βουλευτές είτε με το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είτε με τη ΔΗΜΑΡ
Διαβάστε σχετικά με τους βουλευτές, που ψήφισαν το Νόμο 3838/2010 στην ανάρτηση http://syntagmagr.blogspot.com/2012/03/blog-post.html
Η αίτηση είχε κριθεί αρχικά από το Δ' Τμήμα (7μελής σύνθεση) του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο με την υπ' αριθμόν 350/2011 απόφαση του την είχε κάνει δεκτή και ως προς τα 2 της σκέλη:
Με σχετική πλειοψηφία (6 ψήφους υπέρ και 1 κατά) είχε ταχθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας της αυτόματης απονομής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς είτε λόγω γέννησης στην Ελλάδα είτε λόγω 6ετούς φοίτησης σε Ελληνικό σχολείο.
Με απόλυτη πλειοψηφία (7 ψήφους υπέρ) είχε ταχθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας της συμμετοχής αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές 2010
Διαβάστε σχετικά με την υπ' αριθμόν 350/2011 απόφαση στην ανάρτηση http://syntagmagr.blogspot.com/2011/04/3502011-03062011-07062011-10042011.html
Εν συνεχεία λόγω συνταγματικής επιταγής, που προβλέπει, ότι όταν κρίνεται από Τμήμα Ανωτάτου Δικαστηρίου διάταξη νόμου αντισυνταγματική, τότε παραπέμπεται υποχρεωτικά η υπόθεση στην Ολομέλεια του οικείου Δικαστηρίου, συζητήθηκε εκ νέου η αίτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 02.12.2011

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 Δόση «μαμούθ» με εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας

«Κλειδώνουν» τα 44 δισ. προς την Αθήνα - Αυστηρότερο μηχανισμό ελέγχου ζητούν οι Γερμανοί – Σενάρια και για υπερ – επίτροπο - Βεβαιότητα Σαμαρά για την εκταμίευση της ενισχυμένης δόσης. Πυρετώδεις διεργασίες συντελούνται τις τελευταίες ώρες προκειμένου να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας προσανατολίζονται στη λύση της «συγχώνευσης» των δόσεων που διεκδικεί η Ελλάδα σε μία «δόση – μαμούθ», άνω των 44 δισ. ευρώ. Τη συγκεκριμένη λύση προωθεί η Γερμανία, συνεπικουρούμενη από τη Γαλλία που πιέζει όλο και περισσότερο για λύση στο ελληνικό ζήτημα φοβούμενη επιδείνωση της κρίσης στην Ευρώπη.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεκαθάρισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «εξετάζει την καταβολή και των τριών δόσεων προς την Ελλάδα», υπονοώντας τη δόση του Σεπτεμβρίου που δεν έχει ακόμα «απελευθερωθεί», την επίμαχη δόση των 31,3 δισ. ευρώ του β΄ τριμήνου που έπρεπε να εκταμιευθεί προ της 16ης Νοεμβρίου, καθώς και τη δόση του Δεκεμβρίου.
Όπως γίνεται αντιληπτό αυτό θα γίνει με το… αζημίωτο, καθώς το Βερολίνο πιέζει για αυστηρότερη εποπτεία της ελληνικής οικονομίας.
Πληροφορίες από το Βερολίνο κάνουν λόγο για απαίτηση των Γερμανών να διορισθεί στην Ελλάδα ένας υπερ-Επίτροπος, με αποτέλεσμα η Ελλάδα, να χάσει ακόμη και την κατ’ επίφαση άσκηση της εθνικής της κυριαρχίας.
Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως πρέπει να δοθεί άμεσα λύση.
«Η Ελλάδα έκανε όλες τις προσπάθειες που έπρεπε και δεν μπορεί να κάνει περισσότερα», σημειώνοντας παράλληλα πως αυτό που αναζητούν οι εταίροι μας είναι ουσιαστικά ένα … «παραθυράκι» για να περάσουν ακόμα και το σκόπελο της έγκρισης της δόσης, να μην χρειαστεί δηλαδή να περάσουν από τα κοινοβούλια όλων των χωρών.
Σαμαράς: Γυρίζω πιο αισιόδοξος
Την αισιοδοξία του για τις αποφάσεις σχετικά με τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η δόση του δανείου αναμένεται να εκταμιευτεί κανονικά και μάλιστα τα χρήματα θα είναι περισσότερα.
Μετά τις επαφές που είχε με τους κκ Μπαρόζο και Ρομπάι, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «η Ελλάδα διεκδικεί και το παραπάνω», ενώ σε σχέση με την εποπτεία, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου διαβεβαίωναν ότι το θέμα μεταφοράς του ειδικού λογαριασμού, όπου κατατίθενται τα χρήματα των δόσεων, εκτός Ελλάδας δεν υφίσταται.
Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμα ότι είμαστε στο επόμενο στάδιο, στην αναζήτηση πόρων για την ανάπτυξη, τονίζοντας ότι δίνουμε αγώνα για να αποφύγουμε όσο είναι δυνατό τις μεγάλες περικοπές που ετοιμάζονται για όλα τα παλαιότερα μέλη της Ένωσης.
«Γυρίζω στην Ελλάδα ακόμα πιο αισιόδοξος για την επόμενη μέρα» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.
O Πρωθυπουργός την Πέμπτη θα μεταβεί στην Μάλτα για να πάρει μέρος σε εκδήλωση του ΕΛΚ στην οποία είναι προσκεκλημένοι και αρκετοί ευρωπαίοι ηγέτες.
Στις 20 Νοεμβρίου οι αποφάσεις
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πως μέχρι τέλος του μήνα η δόση θα έχει εκταμιευθεί, καθώς θα έχει προηγηθεί και το Eurogroup της 20ης Νοεμβρίου.
«Αγκάθι» ωστόσο για την εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της 20ης Νοεμβρίου παραμένει η διαφωνία μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ πιέζει για ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ενώ αντίθετα η Ευρώπη προς το παρόν αποφεύγει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πλαστήρας ο ΠατριώτηςΠλαστήρας ο Πατριώτης
ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΔΡΑΣ – ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ
Ο τρόμος των μογγόλων κατσαπλιάδων του χασάπη Κεμάλ, ο διώκτης των ερυθρών δολοφόνων των Δεκεμβριανών, ο περιφρονητής του πλούτου και των πλουτοκρατών, Στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας αποτελεί υπόδειγμα αρετής και φιλοπατρίας. Ο νικητής της Μικρασίας που μισήθηκε από τους ξενόδουλους αστούς και τον άθλιο μπολσεβίκικο όχλο επειδή το 1943 κατήγγειλε αυτούς που επεδίωκαν τη νίκη του Στάλιν και τον συνέδραμαν, υπήρξε πρότυπο δωρικής λιτότητας και γίγας εντιμότητας.
Η παροιμιώδης εντιμότητά του στεφανωμένη από την αξιοπρεπή φτώχεια του, ενώ χρημάτισε  πρωθυπουργός, δεν αποτελεί βεβαίως παράδειγμα για τους σημερινούς πολιτικάντηδες και φαταούλες  κηφήνες της πολιτικής  στην … Γ’ «ελληνική» «δημοκρατία»! Είχε πει «Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο», ενώ ο ίδιος ο αδελφός του ήταν άνεργος….. Καταγράφονται απανθισματικά μερικά από τα πάμπολλα αξιόλογα συμβάντα της μη πολεμικής του ζωής, τα οποία χαρακτηρίζουν τον άνδρα όπως και η θρυλική του ανδρεία στην μάχη και τον καθιστούν εξαίσιο πρότυπο, λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση, δεδομένου ότι, τόσον ο ίδιος όσο και άλλοι άξιοι Έλληνες πατριώτες  εισέρχονταν πλούσιοι στην πολιτική κι έβγαιναν πάμφτωχοι.
Ο πιστός φίλος του  Στρατηγού Ανδρέας Ιωσήφ  αναφέρει χαρακτηριστικά :

Ολοι* στηρίζουμε Κ.Χατζηδάκη για την Σωτηρία μας*!netakias
Έκκληση από το βήμα της Βουλής για να σταματήσει ο “εμφύλιος πετροπόλεμος” και για συμπόρευση των πολιτικών δυνάμεων ζήτησε ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ο ΓΙΔΟ-Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζιδάκης.
Ακόμα τόνισε πως η πολιτική του Υπουργείου του στηρίζεται σε τρείς άξονες:
  • Ενίσχυση της ρευστότητας,

  • επανεκίνηση των… ΜΕΓΑΛΩΝ  έργων και

  • προώθηση… ΜΕΓΑΛΩΝ  έργων

  • και προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρυθμίσεων.

ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ ΜΗΤΣΟ ΜΕΤΡΑ ΤΙΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΕΤΑΤΖΗ…

*ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ…ΟΛΟΙ = >

Ομοφυλόφιλοι εναντίον διαφημίσεωνΕδώ ο κόσμος καίγεται και οι ομοφυλόφιλοι τον χαβά τους… Αυτό, το οποίο τους ενοχλεί την παρούσα στιγμή είναι οι τηλεοπτικές διαφημίσεις, που -κατά την γνώμη τους-  τούς γελοιοποιούν. Δεν υπάρχει λόγος, φυσικά, να πούμε πολλά γι’ αυτού του είδους το φαινόμενο. Απλώς η άποψή μας είναι ταυτόσημη μ’ αυτήν της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Αν, πάντως, ενοχλούνται τόσο πολύ επειδή παρουσιάζονται σε κάποιες διαφημίσεις ως γραφικές καρικατούρες, τότε το επόμενο βήμα θα είναι να ζητήσουν την απαγόρευση της μετάδοσης από τα τηλεοπτικά κανάλια των Ελληνικών ταινιών της δεκαετίας του ’60 με τον «Φίφη», την «Φτερού» και τις άλλες αλήστου μνήμης, κωμικές φιγούρες εκείνης της εποχής. Θα στερήσουν το γέλιο από την ζωή μας;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ.http://www.xryshaygh.com

Μεγάλο ρεπορτάζ του Reuters για την Χρυσή ΑυγήΜεγάλο ρεπορτάζ του Reuters για την Χρυσή Αυγή
Κ. Παναγόπουλος (ALCO): Η Χρυσή Αυγή μπορεί να πάρει και 30% - Πολιτικοί παρατηρητές: Μπορεί να είναι και 2ο κόμμα.
Μ’ ένα εκτενέστατο ρεπορτάζ, με τον χαρακτηριστικότατο τίτλο: «Η Χρυσή Αυγή προελαύνει εν μέσω οικονομικής κατάρρευσης», το διεθνές πρακτορείο Reuters ασχολείται και εξηγεί το φαινόμενο Χρυσή Αυγή, προβλέποντας μεγάλη περαιτέρω άνοδο του κινήματος, την οποία ο δημοσκόπος Παναγόπουλος της Alco θεωρεί ότι μπορεί να φτάσει και στο 30%, ενώ κάποιοι πολιτικοί παρατηρητές θεωρούν πιθανό να είναι η Χρυσή Αυγή δεύτερο κόμμα αν γίνουν τώρα εκλογές. Το κείμενο είναι τεράστιο και περιέχει πολλά γνωστά πράγματα (μεταξύ των οποίων και τις γνωστές συκοφαντίες), γι’ αυτό σας παραθέτουμε τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του και τα συμπεράσματα δικά σας:

Ἡ SATO ὑπό πτώχευσιν καί οἱ ἰδιοκτῆτες στήν λίστα Lagarde


Ἀλλά, τί νομίζετε; Κάπως ἔτσι κάνουν τά «κολλητάρια» τῆς «κυβερνήσεως τά ἑκατομμύρια. Ὄχι σάν ἐμᾶς «μέ τόν σταυρό στό χέρι».
Κλέβουν τό κράτος, τούς ἐργαζόμενος, τούς προμηθευτές μέ τά λεφτά τῶν πελατῶν τους – τά δικά μας τά λεφτά – μέ τήν ἀνοχή (ἴσως καί τό ἀζημίωτο) τῶν κολλητῶν, τῶν πολιτικάντηδων καί μετά πληρώνει ὁ συνήθης ὕποπτος. 
Ἤθελές τα κι ἔπαθές τα, κορόιδο Ἕλληνα. 
Μινώταυρος
Την αποκαλυπτική καταγγελία απέστειλε στο makeleio συνεργάτης της εταιρείας τον οποίο και έχουν φεσώσει…
“Η εταιρεια SATO ΑΕ χρωσταει σε μενα και πολλους συνεργατες της αυτοκινητιστες ποσα που αφορουν το μεταφορικο της εργο.
Εγω γι’αυτο ασκησα καθε νομικο δικαιωμα και προεβην σε εκδοση κατ’αρχην εξωδικου και στη συνεχεια διαταγης πληρωμης (η οποια καθυστερησε να εκδοθει εξαιτιας αρχικα των διακοπων του Αυγουστου οποτε και τα δικαστηρια και οι εισαγγελιες υπολειτουργουν και επειτα λογω της απεργιας των δικαστικων).
Αυτο ειχε ως αποτελεσμα η διαταγη πληρωμης να εκδοθει υστερα απο την υποβολη αιτησης υπαγωγης στο αρθρο 99 της εν λογω εταιρειας που εγινε στισ αρχες Οκτωβριου 2012.
Ετσι οι δικαστικες αρχες αποφασισαν να δωσουν τριμηνη αναστολη πληρωμων (“δωρακι”) προς τους πιστωτες της SATO.
Εγω ωστοσο δανειζομαι απο’δω και απο’κει για να πληρωσω τις υποχρεωσεις μου προς τραπεζες, εφορια (ΦΠΑ που εχω αποδοσει και δεν εχω εισπραξει), ταμειο ασφαλισης και αλλες υποχρεωσεις που αφορουν τη δουλεια μου οπως πετρελαια.
Το ποσο λοιπον που μου οφειλουν ανερχεται σε περιπου 15.000 ευρω (κανενα δηλαδη σπουδαιο ποσο για αυτους που ενδεχομενως τα ονοματα τους βρισκονται στη λιστα Λαγκαρντ θεσεις 1549 εως 1552!!! , οπως μπορειτε να δειτε συνημμενα)
Να σημειωθει οτι για τη μεταφορα καθε επιπλου η SATO πληρωνοταν αδρα επιπλεον της τιμης πωλησεως των προϊοντων.”

Για αυτά τα “τάγματα εφόδου” θα κάνετε επιτέλους κάτι κ. Δένδια;Πολύ μελάνι έχει χυθεί και πολλές γλώσσες έχουν... μαλλιάσει τον τελευταίο καιρό σχετικά με τα λεγόμενα "τάγματα εφόδου" της Χρυσής Αυγής, τα οποία σύμφωνα με τους πληρωμένους δημοσιογράφους προβαίνουν σε επιθέσεις κατά μεταναστών, δικαίων κι αδίκων. Αυτό το παραμύθι αναμασούν συνέχεια τα αργυρώνητα ΜΜΕ χωρίς ποτέ βέβαια να παρουσιάζουν στοιχεία κι αποδείξεις, απλά ανώνυμες και στοχευμένες καταγγελίες.
Σήμερα για πολλοστή φορά -μια συνήθεια που έχει γίνει πια παράδοση- έδρασαν στο χώρο του Πολυτεχνείου τα "τάγματα εφόδου" των αναρχικών κι αντιεξουσιαστών που επιτέθηκαν με γκλοπ σε μέλη της ΠΑΣΠ και τους τραυμάτισαν. Λίγη ώρα μετά τα επεισόδια γενικεύτηκαν αυτή τη φορά εντός του Πολυτεχνείου με αποτέλεσμα να πέσει χοντρό ξύλο μεταξύ των φοιτητών. Έσπαγαν και πέταγαν καρέκλες και τραπεζάκια ο ένας στον άλλον.  Τι θα έλεγαν λοιπόν οι πληρωμένες γραφίδες, αν στα επεισόδια έβλεπαν "παιδιά με μαύρες μπλούζες"; Τότε αυτομάτως οι ομάδες που συγκρούονταν θα μετονομάζονταν σε "τάγματα εφόδου". Τώρα πως λέγονται κ. Δένδια; Για αυτά τα "τάγματα εφόδου" που τρομοκρατούν χρόνια τώρα τις πόλεις, χτυπάνε, καίνε και ρημάζουν τα σπίτια, τα μαγαζιά και την δημόσια περιουσία θα κάνετε επιτέλους κάτι κ. Δένδια;http://www.xryshaygh.com

Σφοφρή αντίδραση της Άγκυρας στο Ισραήλ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Άγκυρα βρήκε την ευκαιρία αντιδρά έντονα τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που προκάλεσαν το θάνατο του στρατιωτικού διοικητή της Ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς και άλλων έξι Παλαιστίνιων.
¨Η επιχείρηση που ξεκίνησε το Ισραήλ σήμερα στη Γάζα είναι το τελευταίο παράδειγμα της επιθετικής πολιτικής που εφαρμόζει η χώρα αυτή. Καταδικάζουμε την επίθεση του Ισραήλ ζητούμε την άμεση παύση της αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

« Καμία χώρα δεν είναι υπεράνω του διεθνούς δικαίου και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το Ισραήλ» τονίζει η Άγκυρα που αναφέρει πως «η Τουρκία θα συνεχίσει τη στήριξη της στο λαό της Γάζας» .

Οι κακές σχέσεις απο την επίθεση στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά έχει οδηγήσει την Άγκυρα και το Τελ Αβίβ σε διαφορετικά στρατόπεδα.http://www.onalert.gr


Με το λόμπι της ευρω-χούντας η Αλέκα!!!

kke
Του Θύμιου Παπανικολάου

Η Αλέκα Παπαρήγα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό επιτιθέμενη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ένα τμήμα επιχειρηματιών στην Ελλάδα, το λεγόμενο λόμπι της δραχμής. Διότι υπάρχουν συμφέροντα που θα ευνοηθούν με την επιστροφή στη δραχμή, όπως για παράδειγμα επιχειρηματικά συμφέροντα που αναμένουν ότι θα κερδίσουν με τα κρουαζιερόπλοια από τον τουρισμό ή ενδεχομένως και ο κλάδος των κατασκευαστών, οι τσιμεντάδες που τους συμφέρει η επιστροφή στη δραχμή».

Η Αλέκα Παπαρήγα ταυτίστηκε, πλέον και στα λόγια, με την ΕΕ και το λόμπι των ευρω-χουντικών ανδρεικέλων: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ…

Φαίνεται ότι η ηγεσία του ΚΚΕ έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, κάτω από το μαστίγιο της κρίσης κατάρρευσης του συστήματος, «μαστίγιο» που υπονομεύει και την ίδια την ύπαρξη αυτού του κόμματος, μια και αποτελεί συστατικό στοιχείο του καθεστωτικού οικοδομήματος…
Από τη μια το ΚΚΕ  σχίζει τα ιμάτιά του εναντίον της ΕΕ και από την άλλη στηρίζει το ευρώ.
Η ηγεσία του ΚΚΕ, όπως δείξαμε στο προηγούμενο κείμενό μας,  φλυαρεί «ταξικά» εναντίον της ΕΕ των ιμπεριαλιστικών μονοπωλίων, αλλά υιοθετεί,  ευλογεί και προωθεί τις στρατηγικές και τα ιδεολογήματα  των  μονοπωλίων: «Ανοικτά σύνορα», λαθρομεταναστευτικές εισβολές, «αντιρατσισμούς», διαστροφές και νοσήματα πολυπολιτισμικά και πολλά άλλα…
Η υπερκατανάλωση, όμως, «ταξικών» αφαιρέσεων δεν μπορεί, ΣΗΜΕΡΑ, να διασώσουν το ΚΚΕ, ούτε να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό. Είναι τέτοια η κρίση και τόσο καταιγιστικοί οι ρυθμοί τής  παρακμιακής σήψης και κατάρρευσης του, που το ΚΚΕ δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να παίζει το κρτυφτούλι πίσω από τις καταχρηστικές «ταξικές» του φλυαρίες: ΟΛΟ και πιο ΑΝΟΙΚΤΑ θα βάζει πλάτη για τη διάσωση του  συστήματος (γρανάζι του οποίου είναι),ΟΛΟ και πιο κραυγαλέα θα αποκαλύπτεται ο «διπλός» ρόλος του. Αυτός που από τη μια κατακεραυνώνει, στα ΛΟΓΙΑ, το σύστημα και στην ΠΡΑΞΗ αποτελεί το σωσίβιο του συστήματος, το ύπουλο χέρι του σύγχρονου πλανητικού φασισμού…
Από αυτήν τη δραματικά ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ θέση του ΚΚΕ (λειτουργικό γρανάζι του συστήματος το οποίο οφείλει όμως να καταγγέλλει) ξεκινούν όλες οι σχιζοφρένειές του, όπως και η σημερινή που τάσσεται με το λόμπι των ευρω-δικτατόρων…
Και για να δικαιολογήσει αυτήν την ένταξή του στο «λόμπι του ευρώ» μιλάει για «λόμπι της δραχμής» και επιστρατεύει ηλίθια επιχειρήματα εναντίο του. Ότι δηλαδή, κάποια «επιχειρηματικά συμφέροντα» προσδοκούν την επαναφορά στη δραχμή γιατί θα κερδίσουν και θα κερδοσκοπήσουν με αυτή την επαναφορά.
Μα, δεν γνωρίζει το «κομμουνιστικό» ΚΚΕ ότι είναι ΝΟΜΟΣ του καπιταλισμού το κέρδος και η κερδοσκοπία και ότι ΠΑΝΤΑ, σε οποιαδήποτε κατάσταση, τα «επιχειρηματικά συμφέροντα» κυνηγούν το κέρδος και κερδοσκοπούν ασύστολα;
Αυτά, βεβαίως, τα «επιχειρηματικά συμφέροντα» (ΥΠΑΡΚΤΑ) τα οποία επενδύουν στην επαναφορά της δραχμής έχουν εκτιμήσει πολύ πιο σωστά από τους «μαρξιστές» του ΚΚΕ.
Γνωρίζουν ότι η πτώση του ευρώ και η επαναφορά σε εθνικό νόμισμα είναι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ, καθορίζεται όχι από τις επιθυμίες μας και τους φόβους μας, αλλά από τους σιδερένιους οικονομικούς νόμους του καπιταλισμού και ιδιαίτερα από την ΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ της ΕΕ, της ευρωζώνης και του ευρώ, κρίση που το πρώτο θύμα της είναι η χώρα μας…
Τα «επιχειρηματικά συμφέροντα» είναι απείρως πιο διορατικά από τους «κομμουνιστές» του ΚΚΕ. Διακρίνουν καθαρά τη χρεοκοπία της Ελλάδας (κερδοσκόπησαν πάνω σ’ αυτή τη χρεοκοπία), διακρίνουν καθαρά την πτώση του ευρώ και την επαναφορά στη δραχμή και ετοιμάζονται να κερδοσκοπήσουν και πάνω σ’ αυτή τη νέα κατάσταση: ΟΛΟ το κεφάλαιο θα επιχειρήσει να κερδοσκοπήσει πάνω στη νέα νομισματική κατάσταση (αυτό είναι νόμος), αν δεν υπάρξουν ισχυρές, αντίρροπες και οργανωμένες ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ δυνάμεις…
Η ηγεσία του ΚΚΕ, είναι τόσο τυφλά αγκυλωμένη από την υποταγή της στο «ευρω-σύστημα» που καταγγέλλει στα λόγια, που ΟΧΙ μόνο δεν βλέπει την κατάρρευσή του, αλλά δίνει και σισύφειες μάχες για τη διάσωση του ευρώ.
Έτσι ΠΡΑΚΤΙΚΑ αφήνει το δρόμο ΑΝΟΙΚΤΟ στην ασύδοτη κερδοσκοπία των «επιχειρηματικών συμφερόντων».
Αντί η ηγεσία του ΚΚΕ να δείξει το αναπόφευκτο, αντί να εξοπλίσει ΠΟΛΙΤΙΚΑ τον ελληνικό λαό για την επαναφορά στη δραχμή και τις δυνατότητες που θα έχουμε για εθνική ανάπτυξη και απελευθέρωση, ΚΑΙ κυρίως, ΑΝΤΙ να προωθήσει την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ του ελληνικού λαού για να αντιμετωπίσει την κερδοσκοπική απληστία των «επιχειρηματικών συμφερόντων» πιο αποτελεσματικά, όταν θα επανέλθουμε στο εθνικό νόμισμα, η ηγεσία αυτή τάσσεται με το ευρώ και κατά της δραχμής (κινείται στην ουτοπία), παροπλίζοντας κυριολεκτικά την ελληνική κοινωνία η οποία θα γίνει έτσι έρμαιο και πάλι των «επιχειρηματικών συμφερόντων»…
ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, συνεπώς, είναι υπέρ της κερδοσκοπίας των «επιχειρηματικών συμφερόντων» που στα λόγια καταγγέλλει…
Το ίδιο ΟΛΑ τα κόμματα. ΟΛΑ αγωνίζονται για μια υπόθεση χαμένη (ευρώ), και μάλιστα τα κυβερνητικά ανδρείκελα τρομοκρατούν με την επαναφορά στη δραχμή, καθιστώντας αυτήν την επαναφορά νέο «σκιάχτρο»…
Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτός για τη διάσωση της ΕΕ και του ευρώ μας μιλάει. Απλώς μιλάει πιο χαλαρά, αφήνοντας παραθυράκια ανοικτά και στη δραχμή: Παραθυράκια, βεβαίως, για μια επαναφορά χωρίς πρόγραμμα, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις, χωρίς επεξεργασμένους απελευθερωτικούς (εθνικούς και κοινωνικούς) στόχους ΚΑΙ κυρίως με το λαό στη γωνία, δηλαδή χωρίς ΚΙΝΗΜΑ και ΟΡΓΑΝΩΣΗ…
Μια επαναφορά που θα γίνει με τους όρους των πλανητικών ελίτ εξουσίας και των «επιχειρηματικών συμφερόντων», μια επαναφορά που θα οδηγήσει σε νέο «νταβά»:  Στο δολάριο…
ΟΛΑ τα κόμματα είναι δουλικά προσανατολισμένα στον άξονα διάσωσης και αναπαλαίωσης του σάπιου καθεστώτος και πάνω σ’ αυτόν το άξονα στοιχίζονται στα αντίπαλα διεθνή ανταγωνιστικά συμφέρονται τα οποία αφού μας ξεζούμισαν και μας κλείδωσαν στο αποικιοκρατικό φέρετρο, τώρα μαλώνουν γύρω από το φέρετρό μας: Στο ποιος θα κερδοσκοπήσει και πάνω στην ταφή μας, το ευρώ ή το δολάριο…
resaltomag.gr
»

Σπύρος Μουστακλής. Ένα γράμμα για τον ήρωα, που πάντα αντιστεκόταν

Ο Σπύρος Μουστακλής είναι σύμβολο αντίστασης κατά της χούντας. Τα βασανιστήρια που υπέστη ήταν απάνθρωπα και τελικά οδήγησαν στην φυσική του εξόντωση.

Η επιστολή ενός απόστρατου αντιστράτηγου στην εφημερίδα Καθημερινή, αποκαλύπτει τον ατσάλινο χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου, που δεν τον έδειξε μόνο στη περίοδο της χούντας ,αλλά και πολύ πριν στα χρόνια της εφηβείας του.

Έχει πολύ ενδιαφέρον να διαβάσετε τα όσα γράφει ο αντιστράτηγος που γνώριζε τον Σ.Μουστακλή:


“Eπωφελούμενος προσφάτου ωραίου άρθρου του κ. Hλία Mαγκλίνη («K» της 27 Iουλ. 2012), για την ηρωική μορφή του αειμνήστου αξιωματικού του Στρατού μας Σπύρου Mουστακλή και τον βασανισμό και τραγικό τραυματισμό του στο EAT/EΣA, τον Mάιο 1973 λόγω της συμμετοχής του στο Kίνημα του Nαυτικού, παρακαλώ όπως μου επιτραπεί να προσθέσω ορισμένα πληροφοριακά στοιχεία, όπως εγώ τουλάχιστον τα γνωρίζω ή ενθυμούμαι από την προσωπική φιλική σχέση μου με αυτόν.

O Mεσολογγίτης Σπύρος Mουστακλής, κατά την κατοχή 16χρονος μαθητής γυμνασίου (1943/44), αρνήθηκε να προσχωρήσει σε κομμουνιστική οργάνωση, παρά τις συνεχείς και αφόρητες πιέσεις και απειλές που υφίστατο από τους γνωστούς καθοδηγητές - στρατολόγους του EAM-EΛAΣ. Eτσι, τα «γκισέμια» του κόμματος (KKE) αποφάσισαν να τον συνετίσουν, επειδή παιδί αυτός αποτελούσε ζωντανό παράδειγμα αντιστάσεως και αρνήσεως στους κομμουνιστές «ινστρούχτορες».

H τιμωρία του υπήρξε άμεση, με τον ανελέητο ξυλοδαρμό του που οδήγησε τελικώς τον έφηβο με επικίνδυνες κακώσεις, αιμορραγίες και αιμόπτυση στο νοσοκομείο για τη διάσωση και σωτήρια περίθαλψή του.

Oταν θεραπεύτηκε σωματικά, ποτέ όμως πλήρως ψυχικά-ψυχολογικά, από αυτή την κακοποίηση, διέφυγε στην Hπειρο όπου εντάχθηκε στον EΔEΣ (Eθνικός Δημοκρατικός Eλληνικός Σύνδεσμος) του Στρατηγού Nαπολέοντος Zέρβα, συμμετέσχε δε σε μάχες κατά των Γερμανών καθώς και σε αγώνες αντιστάσεως κατά των Eλασιτών, διακριθείς για τον ηρωισμό του και προαχθείς στον βαθμό του ανθυπολοχαγού (EΔEΣ).

Mετά την απελευθέρωση και την αναγέννηση του Στρατού μας εφοίτησε, μαζί με άλλους διακριθέντες πολεμιστές των Eθνικών Δυνάμεων, επί εννεάμηνο, σε ειδικό τμήμα στη Σχολή Eφέδρων Aξιωματικών Kερκύρας, απ’ όπου απεφοίτησε επιτυχώς ενταχθείς στην επετηρίδα των Mονίμων Aξιωματικών του Στρατού μας, ως ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Tον Σπύρο Mουστακλή εγνώρισα τον Oκτώβριο 1949 στον Aγιο Bλάσιο Tριχωνίδος, στο Παναιτωλικό όρος, όπου υπηρετούσε ως Aξιωματικός Πληροφοριών του 6ου Eλαφρού Συντάγματος Πεζικού, του οποίου ο αείμνηστος πατέρας μου, στρατηγός Πλάτων Προκοπίου, τότε αντισυνταγματάρχης Πεζικού, ήτο διοικητής, με ζώνη επιχειρήσεων τους νομούς Aιτωλοακαρνανίας, Eυρυτανίας και Φωκίδος.

Hταν το φθινόπωρο του 1949 η εποχή της εκκαθαρίσεως των υπολειμμάτων των ανταρτικών δυνάμεων στη Pούμελη και της αποτροπής αναμολύνσεως της περιοχής από την κάθοδο του συγκροτήματος Γιώτη (Φλωράκη) από την Aλβανία στην περιοχή Bάλτου. Παραλλήλως ενεργείτο ο προοδευτικός επαναπατρισμός των ανταρτοπλήκτων (χειμώνας - άνοιξη 1950), εκεί όπου εξασφαλίζοντο τόσο συνθήκες ασφαλείας, όσο και επιβιώσεως του αγροτικού πληθυσμού.

H φιλία μας εδραιώθηκε την άνοιξη του 1950 στην Aμφισα, όπου είχε μετασταθμεύσει το Σύνταγμα, καθώς επίσης προ και μετά την επάνοδό του από τον Πόλεμο της Kορέας, δεδομένου ότι ο πατέρας μου όχι μόνον τον εκτιμούσε ιδιαιτέρως αλλά και τον αγαπούσε ως δεύτερο γιο του.

Ως χαρακτήρας ήτο ειλικρινής, ευθύς, τίμιος, ακέραιος, αυθόρμητος αλλά και ανυποχώρητος όταν πίστευε ότι είχε δίκιο. Tολμηρός, γνήσιος στα αισθήματά του, απόλυτος έως εκρηκτικός αλλά και εύψυχος που όταν αγαπούσε έδινε και την ψυχή του. Σαφώς, ένας ιδιαιτέρως ισχυρός χαρακτήρας, με έντονη παρουσία η οποία παρά την ηλικία και τον βαθμό του κατίσχυε στο περιβάλλον του. Ως εκ τούτου, συχνά ερχόταν σε αντιπαράθεση ακόμη και με διοικητές του.

Eν τω συνόλω του, συγκροτούσε την προσωπικότητα όχι μόνον του αρίστου αξιωματικού - πολεμιστού και γνήσιου Eλληνος αλλά και του ανδρός, που δεν συναντούμε συχνά στη σύγχρονη κοινωνία μας.

Aς είναι πάντα εναργής η μνήμη της ηρωικής και σύντομης ζωής του, για την οικογένειά του και την κοινωνία μας, προ πάντων δε αψεγάδιαστη από τις γνωστές πολιτικάντικες διαστρεβλώσεις των ιστορικών γεγονότων από τους κεκράκτες των διαφόρων χρωμάτων και αποχρώσεων.

O Σπύρος Mουστακλής αποτελεί αναμφισβήτητα ιστορικό πρόσωπο αναφοράς, τόσο για το στράτευμα όσο και για τη νεολαία μας.

Aντιστράτηγος ε.α. Aριστείδης Πλατ. Προκοπίου
- Eπίτιμος Διοικητής VIII Mεραρχίας Πεζικού”http://www.onalert.gr

 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: 29 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣΚύπρος: Συμπληρώνονται 29 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.gr

Συμπληρώνονται 29 χρόνια από την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο.

Και βέβαια μας νοιάζει εάν θα πάρουμε την Πόλη αλλά δεν είναι θέμα σωτηρίας! ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blog-post_8865.html#ixzz2CC2YQhIv Με το άρθρο «Πρέπει να νοιάζει τον χριστιανό εάν και πότε θα πάρουμε την Πολη;», (εδώ) ο Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Παπαδόπουλος δυστυχώς διχάζει, συγχίζει, ντροπιάζει και δεν εποικοδομεί. Η ασχετοσύνη και επιπολαιότητά του με το σοβαρό αυτό θέμα υποβιβάζει όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και τον Μητροπολίτη που εκπροσωπεί.
            Δεν τον γνωρίζω προσωπικώς, ούτε μιλώ με εμπάθεια ή έπαρση, και να με συγχωρέσει. Δεν τον κρίνω με την έννοια της καταδίκης, αλλά εκφέρω την Θεόσδοτη δίκαιη κρίση. Δεν είναι καθόλου δίκαιη η πλανεμένη αλλά και παραπλανητική του αντιμετώπιση, η αδικαιολόγητη και αλόγιστη χρήση Αγιογραφικών χωρίων και Πατερικών Λόγων.
            Λυπούμαι πάρα πολύ που πέφτουν τόσο χαμηλά κάποιοι ιερείς να έχουν το θράσος να διορθώνουν του Πνευματοφόρους, Θεοπροβλήτους Αγίους Γέροντες (που είναι ανεγνωρισμένοι από το Οικουμενικό Σώμα των απανταχού Ορθοδόξων ως πραγματικοί, μεγάλοι Άγιοι) να καθίστανται έτσι ανώτεροι απ’ αυτούς ως γνωρίζοντες τάχα καλύτερα, και να τολμούν να εξισώνουν τον ανάξιο και ταπεινό εαυτό τους με Πατέρες της Εκκλησίας όπως τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, επιτελώντας διπλωματική κατάχρηση των λόγων τους.
            Προς αποκατάσταση λοιπόν της Αγιογραφικής Αληθείας, σας λέγω με αγάπη:
            Το χωρίο «ού γαρ έχομεν ώδε μένουσαν πόλιν, αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν» είναι καθαρά σωτηριολογικό. Είναι αποκλειστικό θέμα σωτηρίας η μέλλουσα Πόλις, η «άνω Ιερουσαλήμ». Η επίγεια Πόλη, η Φίλτατη Κωνσταντινούπολη, ΔΕΝ είναι θέμα σωτηρίας αλλά αγάπης και εύνοιας, συμπάθειας και εκτιμήσεως. Υπάρχει μεγίστη διαφορά.
            Το ένα όμως δεν αναιρεί το άλλο. Ο Ίδιος ο Χριστός είχε έντονη αγάπη για την Ιερουσαλήμ, και βλέποντάς την, έκλαιγε πικρώς. Επέτρεψε να πέσει και να καταστραφεί. Έτσι και με την Κωνσταντινούπολη, επέτρεψε για τις αμαρτίες μας, να σκλαβωθεί.
            Εμείς, ως Ορθόδοξοι, έχουμε καθήκον να την αγαπούμε, να την τιμούμε και να ποθούμε Ορθόδοξη να την ξαναδούμε, διότι θεσπίστηκε από το Ίδιο το Αγιο Πνεύμα, τον Θεό, δια της Β΄ Οικουμενικής Συνόδου, ως «Νέα Ρώμη» με ίσα πρεσβεία τιμής μετά των Ιεροσολύμων.
            Ο Παντοκράτωρ Κύριός μας, τίμησε την Κωνσταντινούπολη με Οικουμενικές Συνόδους και Μεγάλους Πατέρες όπως τον Μέγιστο, Παναγιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τον οποίο και επικαλείται ο π. Παύλος αλλά ΞΕΧΝΑ ή παραλείπει τον διαιώνιο τίτλο του που θα κρατά μαζί με την ιερωσύνη του ακόμη και στην Βασιλεία του Θεού: «Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως».
            Εάν ευρενήσει καλά ο π. Παύλος, θα δει ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αγαπούσε υπερβολικά την Πόλη και θυσιαζόταν καθημερινώς για αυτήν. Ολοι οι Άγιοι και Πατέρες της Εκκλησίας μας έτρεφαν την αυτή ειδική αγάπη και διακήρυτταν τρανώς πως είμαστε όλοι, εμμέσως πλην σαφώς, από τη φύτρα μας Κωνσταντινοπολίτες!
            Και ο Αβραάμ ήλπιζε, ποθούσε και υπεραγαπούσε τη γη της επαγγελίας, όπως και ο Άγιος Δημήτριος την Θεσσαλονίκη.
            Αναρωτιέται ο π. Παύλος με σαρκασμό ίσως, «ποιό το νόημα να ζούμε με την ελπίδα να πάρουμε την Πόλη». Βαβαίως πρώτο μας μέλημα και ζήτημα είναι η Βασιλεία του Θεού και όλα τα άλλα προστίθονται σε μας. Όσο για το «νόημα» που ρωτά ο π. Παύλος, θα του το εξηγήσει πολύ καλά η Υπέραχος Στρατηγός Νικήτρια και ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ της Πόλεως, Παναγία Θεοτόκος. «Αναγράφω σοι η πόλις ΣΟΥ Θεοτόκε».
            Η Κωνσταντινούπολη είναι Πόλη της, είναι και Πόλη μας διότι είναι και Μάνα μας. Η Κωνσταντινούπολη είναι έμμονο μέλημα της Παναγίας (διότι ασχολήθηκε πάμπολες φορές με αυτήν και την έσωσε πολυμερώς και πολυτρόπως), ασχολούμαστε δικαιωματικά και εμείς με αυτήν.
            Και εάν ακόμη τώρα αναζητά το νόημα ο π. Παύλος, ντρέπομαι για λογαριασμό του διότι το έχει χάσει προ πολλού καιρού το θείο και ιερότατο νόημα...
            Αποτελεί θλιβερή κατάντεια να ρίχνει τόσο χαμηλά το θέμα ο π. Παύλος και να διερωτάται: «γιατί αναζητούμε να γίνουμε κάτοχοι λίγης γης;»
            - Α, ναί πάτερ; Έχεις δική σου οικία; Δεν έγινες και συ «αναζητητής κάτοχος λίγης γης;» Και η Μητρόπολή σου έχει Μητροπολιτικό Μέγαρο; Δεν έγινε ο Μητροπολίτης «αναζητητής κάτοχος λίγης γης;» Και ο Ναός που λειτουργείς δεν είναι χτισμένος σε λίγη γης; Οι κτήτορες του Ναού σου ήταν και αυτοί ταλίπωροι Νζητητές λίγης γης;
            Σε πείραξε τόσο πολύ, πάτερ, η ελπίδα των πιστών για την Πόλη; Σε στοίχισε τόσο πολή η προφητεία του Αγίου Γέροντα Παισίου; Μήπως λυπάσαι που δεν πρόλαβες να τον «μαλώσεις» και να τον «βάλεις στη θέση του» όσο ζούσε και «τα ρίχνεις τώρα» στους ακολούθους του;
            Μήπως επειδή δεν είσαι κι’ εσύ «Γέροντας» Διορατικός, Χαρισματικός και Ιαματικός και ορέγεσαι ενδόμυχα «Γεροντομανίας;»
            Αλήθεια, πού σε χαλάει το «πάλι με χρόνια με καιρούς»;
            Μη μου πεις, πάτερ, πως όταν έλθει το ποθούμενο, εσύ δεν θα χαρείς;
            Μη μου πεις πως κατά βάθος δεν θα επιθυμούσες να ήσουν και εσύ παρών με την στολή του Αρχιμανδρίτου στην Αγιωτάτη και Θειοτάτη Λειτουργία που θα συνεχιστεί από το διακοπέν σημείο;
            Μη μου πεις πάτερ, πως δεν θα ήθελες και συ η Έδρα του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου (του οποίου την Θεία Λειτουργία επιτελείς και του οποίου τους λόγους λίαν ανεπιτυχώς επικαλείσαι στο κατηγορητήριό σου) να είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ορθόδοξη, ω Ορθόδοξε Ιερεύ του Υψίστου;
            Πως ανέχεσαι και αντέχει η ψυχή σου να μιλάς στη ρηχή και άστοχη κατακλείδα σου για σκέτο, ευτελές «χώμα» όταν αυτό το «χώμα» που εσύ λες, ότι δήθεν ζητούμε αντί Πνεύματος, είναι ποτισμένο με αίματα Αγίων Πατριαρχών, Αρχιεπισκόπων και Μυριάδων Μαρτύρων; Τόσο ασυγκίνητος, τόση αναισθησία;;;
            Ο π. Παύλος αδικεί σφοδρώτατα τον Άγιο Γέροντα Παϊσιο με εκφράσεις ανεπίτρεπτες για την ιερωσύνη του, που αν δεν διάβαζα ότι ανήκε στη Μητρόπολη Βεροίας θα υπέθετα πως είναι κάποιος φανατικός των ΓΟΧ ή ταλαίπωρος τυφλός πρώην Εσφιγμενίτης!
            Όταν ο Άγιος Γέροντας Παϊσιος αναφέρεται και προφητεύει για την Πόλη, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το προφητικό του χάρισμα ήταν και αυτό ένας πιστοποιημένος και αποδεδειγμένος καρπός του Αγίου Πνεύματος! Ας μην βλάπτουμε λοιπόν τη φήμη του Αγίου Πνεύματος και του Αγίου Γέροντος.
            Οταν αναφερόταν ο Άγιος Γέροντας στην Πόλη, δεν το ανύψωνε ΠΟΤΕ σε θέμα σωτηρίας, (όπως κακώς το συσχετίζει ο π. Παύλος με την «άνω Ιερουσαλήμ») αλλά θέμα ΑΓΑΠΗΣ και άσβεστης μνήμης. Δεν έκανε ποτέ καμία αναφορά, κανένα υπαινιγμό για την Κωνσταντινούπολη ότι είναι η σωτηρία της ψυχής μας και η πόλη της Βασιλείας του Θεού...
            Και βέβαια δεν έχουμε καμία «μένουσα» και παραμένουσα πόλη έως της συντελείας του αιώνος διότι τίποτα δεν παραμείνει όρθιο, αλιώς θα μοιάζαμε τους δαιμονιώδεις Χιλιαστές. Κανείς δεν χαίρεται για κανένα αφανισμό Τούρκων (ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ο Άγιος Γέροντάς μας) και είναι τελείως άστοχο να μας αποκαλεί ο π. Παύλος «Γεροντολάτρες» αφού ΔΕΝ τους λατρεύουμε (άπαγε της βλασφημίας) αλλά τους τιμούμε και επί τούτου επιζητούμε τις θερμότατες πρεσβείες τους για το μέγα έλεος.
            Ας σταματήσουμε όμως εδώ. Θα μπορούσε κάλλιστα ο π. Παύλος απλά να εξηγήσει το όντως αναγκαίο:
            «Ας προσέξουμε να μη γίνουμε παρανοϊκοί, φανατικοί και ασχολούμαστε μόνο με αυτά τα θέματα των εσχάτων χρόνων και του Αντιχρίστου, παραλείποντας τον πνευματικό αγώνα και τον αγιασμό μας. Πάρα πολύ καλή και αγία η ελπίδα για την Πόλη. Παράλληλα όμως και ανωτέρα πάντων η ελπίδα μας για την σωτηρία. Το ένα όμως δεν διαγράφει το άλλο. «Ταύτα δε έδει ποιήσαι κακείνα μη αφιέναι.»

            Μετά μεγάλης λύπης

            Νικόλαος Πανταζής, Θεολόγος
            Μελβούρνη, Αυστραλία

!!!!...... ΕΚΤΑΚΤΟ....ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ..ΤΩΡΑ


Τα σχέδια της Γερμανίας για την Ελλάδα

Το ενδεχόμενο να δεχτεί μηδενικά επιτόκια για τα δάνεια προς την Ελλάδα συζητά η Γερμανία, σύμφωνα με πληροφορίες, ώστε να αποφευχθεί το κούρεμα στα δάνεια του επίσημου τομέα, δηλαδή στα ομόλογα που διακρατούν οι....

ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείει την πιθανότητα να δανείζει με μηδενικά επιτόκια την Ελλάδα ώστε να μειώσει το κόστος εξυπηρέτησης δανεισμού.

Μέρκελ: Η Ε.Ε. ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΥΠΕΡΚΡΑΤΟΣGerman chancellor Angela Merkel arrives to address members of the European Parliament on November 7, 2012 at the EU Parliament in Brussels, in a special meeting on the future of Europe.(GEORGES GOBET/AFP/Getty Images) 
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε πρόσφατεις δηλώσεις της πρός το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έθεσε ξεκάθαρα το όραμα της για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Η Ε.Ε. θα πρέπει να μετατραπεί σε «υπερκράτος»!!

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο παρασκήνιο της ομιλίας της Μέρκελ στο Ευρωκοινοβούλιο στις 7 Νοεμβρίου: 
«Η Ε.Ε. θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα και μοναδικό έθνος – σε ένα υπερκράτος – διαφορετικά δεν θα μπορεί να συνεχίσει μακροπρόθεσμα την λειτουργία της», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος. Ακολουθεί η πλήρης δήλωσή της: 
«Είμαι πεποισμένη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποκτήσει κυβερνητική οντότητα κάποια στιγμή στο μέλλον. Είμαι πεποισμένη ότι το Συμβούλιο θα μετατραπεί στο άμεσο μέλλον σε δεύτερο κοινοβουλευτικό σώμα. Και είμαι πεποισμένη ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αναλάβει Ευρωπαϊκές αρμοδιότητες ειδάλλως δεν θα μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του μακροπρόθεσμα. Όμως σήμερα πρέπει να σώσουμε το ευρώ και να δημιουργήσουμε τις ορθές βάσεις. Και θα πρέπει να δώσουμε στους λαούς λίγο χρόνο ώστε να μας ακολουθήσουν..» 
Αυτές οι δηλώσεις είναι οι πλέον ξεκάθαρες που έχουν πραγματοποιηθεί από ανώτατο Ευρωπαίο ηγέτη σχετικά με τη πορεία και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον προηγούμενο Σεπτέμβρη ο Jose Manuel Barroso κάλεσε στη δημιουργία μίας «ομοσπονδίας εθνών-κρατών», χωρίς όμως να αναφερθεί άμεσα και ουσιαστικά στο ευρωπαϊκό "υπερκράτος" το οποίο επιθυμεί και σχεδιάζει η Μέρκελ.
Η δημιουργία μίας Ε.Ε. με αυξημένη κοινοβουλευτική και νομοθετική πρωτοβουλία ενδέχεται να αποτελέσει ευθεία απειλή για την εθνική κυριαρχία των κρατών-μελών.
Η Μέρκελ γνωρίζει καλά ότι για να πραγματοποιηθούν αυτές οι θεμελιώδεις αλλαγές θα πρέπει πρωτίστως να υπάρξει Συνταγματική κατοχύρωση, και πίεση για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συντάγματος.
Εδώ στο pentapostagma.gr είχαμε προειδοποιήσει σε αρκετά προηγούμενα άρθρα μας για τους στόχους και τις πρακτικές της Γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη. Η υλοποίηση του «ευρωπαϊκού υπερκράτους» θα ολοκληρώσει την γερμανική επεκτατική πολιτική: από τα οικονομικά προτεκτοράτα του Ευρωπαϊκού Νότου στον ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε...

pentapostagma.gr

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ι.Ρ.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 


ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ I.P.A. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 Η επίθεση στα γραφεία της Ένωσης Αποστράτων και της IPA Θεσ/νίκης.

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.ipathessaloniki.gr

Η Τοπική Διοίκηση I.P.A. Θεσσαλονίκης, εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την απαράδεκτη ανώνυμη απειλή ζωής σε βάρος του μέλους του Δ.Σ. της I.P.A. Θεσσαλονίκης και δυναμικού συνδικαλιστή της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, κ. ΠΑΣΧΑΛΙΑ Ιωάννη και δηλώνει την συμπαράστασή της στο μέλος μας, με κάθε τρόπο.
Μετά την βομβιστική ενέργεια πριν από ενάμισι χρόνο εναντίον των γραφείων της Ένωσης Αστυνομικών Αποστράτων Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζονται και γραφεία της Τοπικής μας, στην οδό Προμηθέως 1 στην Θεσσαλονίκη, όπου ευτυχώς υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές καθώς την ώρα της έκρηξης εντός των γραφείων ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης και άλλα 3 μέλη μας, ακολούθησε πριν 2 μήνες το χακάρισμα της ιστοσελίδας μας, αλλά και της ιστοσελίδας του καλού συναδέλφου ΠΑΣΧΑΛΙΑ Ιωάννη, τώρα είχαμε το 3-ο κτύπημα με την ανώνυμη απειλητική επιστολή σε βάρος της ζωής του συναδέλφου, η οποία μάλιστα απεστάλη στην οικία του, προκαλώντας τον τρόμο και στους οικείους του.
Καλούμε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, να δράσει μεθοδικά και επισταμένα στην ανεύρεση και τιμωρία του άγνωστου δράστη -ων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

«Τρίζει» το έδαφος στην Τουρκία

Η Τουρκία αποτελείται από πολλές εθνότητες, των οποίων οι διαφορές, τώρα που το κράτος έχει «στριμωχτεί», βγαίνουν στο προσκήνιο και αποδεικνύουν ότι η Τουρκία είναι ένα οικοδόμημα, κτισμένο πάνω στην άμμο. Τόσο καιρό στην Αθήνα δεν μπορούσαν νε εκμεταλλευτούν διπλωματικά αυτές τις αδυναμίες, έτσι ώστε να αμυνθούμε στις βλέψεις της Άγκυρας σε Αιγαίο και Θράκη;

Tέλος πάντων! Διαβάστε το άρθρο της Καθημερινής με τίτλο «Καζάνι που βράζει η Τουρκία». Γι” αυτό θέλει να επαναφέρει την θανατική ποινή ο Ερντογάν. Θα δούμε ομαδικές εκτελέσεις πολιτικών αντιπάλων;:


Στα τέλη του προηγούμενου μηνός, η Τουρκία γιόρτασε την 89η επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας μέσα σε ένα κλίμα έντασης. Για πρώτη φορά ύστερα από πολλές δεκαετίες, οι κεμαλιστικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με την τουρκική αστυνομία, ενώ σε πολιτικό επίπεδο πολύ σκληρές ήταν οι τοποθετήσεις των μελών του κεμαλιστικού κόμματος κατά των εκπροσώπων του τουρκικού κράτους. Στην Κωνσταντινούπολη, το πρωί της Δευτέρας, ο αρχηγός της τοπικής οργάνωσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος στην Κωνσταντινούπολη, έβαλλε δημοσίως κατά του τουρκικού στρατού. Στην Άγκυρα, διάφορες κεμαλιστικές ομάδες συγκρούστηκαν με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Την ίδια στιγμή, στα παράλια της Σμύρνης, χιλιάδες Τούρκοι πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας υπέρ της διατήρησης του κοσμικού και του εθνικού χαρακτήρα της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Λίγες μόλις ημέρες πριν από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των κεμαλιστών, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε τους μαζικούς εορτασμούς στους δρόμους της τουρκικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, στα πλαίσια των επετειακών εορτασμών, «σκοτεινές δυνάμεις» θα επιχειρούσαν να προκαλέσουν χάος και αναστάτωση στους δρόμους της Άγκυρας. Η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση διαφώνησε με την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης και κάλεσε τους Τούρκους πολίτες σε ειρηνικές, μαζικές κινητοποιήσεις. Τελικά, κατά τις πρώτες μεσημεριανές ώρες της 29ης Οκτωβρίου, αντιμέτωπη με χιλιάδες διαδηλωτές, η τουρκική αστυνομία αναθεώρησε την στάση της και επέτρεψε στους ακτιβιστές την ελεύθερη πρόσβαση στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Λίγες ώρες μετά τον τερματισμό των βίαιων επεισοδίων και της έντασης στους κεντρικούς δρόμους της Άγκυρας, ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν διαφώνησε δημοσίως με την εν λόγω πρωτοβουλία της αστυνομικής ηγεσίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αμντουλλάχ Γκιουλ διατήρησε «αποστάσεις ασφαλείας» από τον «εκνευρισμένο» κ. Ερντογάν, και εξέφρασε την λύπη του για τα επεισόδια που σημειώθηκαν.


Λίγες ώρες μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις των κεμαλιστών, την σκυτάλη των κινητοποιήσεων στην γειτονική Τουρκία παρέλαβαν οι Κούρδοι, οι οποίοι κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της υγείας των κούρδων πολιτικών κρατουμένων, οι οποίοι συμμετέχουν σε μια εξοντωτική απεργία πείνας.  Οι Κούρδοι πολιτικοί και ακτιβιστές καθώς και οι τουρκικές σοσιαλιστικές και δημοκρατικές δυνάμεις κατέβηκαν στους δρόμους των κουρδικών επαρχιών και της Τουρκίας και ύψωσαν την φωνή τους κατά της τουρκικής κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, στην Κωνσταντινούπολη και στην Προύσα, ακροδεξιές, εθνικιστικές ομάδες εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά των Κούρδων ακτιβιστών και η τουρκική κοινωνία βρέθηκε άλλη μια φορά στον ρόλο του θεατή απέναντι στον εφιάλτη του ρατσιστικού μίσους και του πογκρόμ.Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, οι οδομαχίες και οι συγκρούσεις των κεμαλιστών, των Κούρδων ακτιβιστών και των Τούρκων σοσιαλιστών, με τις δυνάμεις ασφαλείας και τις ακροδεξιές ομάδες, δημιούργησαν πολλά ερωτήματα για το μέλλον της πολιτικής ενότητας της Τουρκίας. Σύμφωνα με πολλούς Τούρκους αναλυτές, τα επεισόδια της προηγούμενης περιόδου έδειξαν ότι οι προσπάθειες για την δημιουργία του νέου πολιτεύματος βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο και ότι μεγάλες μερίδες της τουρκικής κοινωνίας αμφισβητούν δυναμικά την πολιτική γραμμή της τουρκικής κυβέρνησης σε διάφορα πεδία. Μπορεί η διάσπαση στους κόλπους της τουρκικής κυβέρνησης να ευνοεί την παραμονή του ΑΚΡ στην εξουσία, ωστόσο, το αδιέξοδο στο Κουρδικό Ζήτημα και το ιδεολογικό χάσμα που χωρίζει του κεμαλιστές από την τουρκική κυβέρνηση, εξακολουθούν να επισκιάζουν το μέλλον της Τουρκικής Δημοκρατίας.

ΣΟΚ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ...Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΤΑΓΙΑΝ, Ο ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ ΤΗΣ BILDERBERG KAI OI ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ...ΒΙΝΤΕΟ

ΣΟΚ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ...Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΤΑΓΙΑΝ, Ο ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ ΤΗΣ BILDERBERG KAI OI ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ...ΒΙΝΤΕΟ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ!!!
Δυστυχώς συνέβη και αυτό! Άγνωστος ή άγνωστοι απέστειλαν απειλητική – υβριστική επιστολή στο σπίτι μου… Δεν πρόκειται να αναφέρω λεπτομέρειες για το συμβάν, μιας και έχω καταθέσει μήνυση και το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη.
Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στη Συνάδελφο του Τηλεφωνικού Κέντρου της Άμεσης Δράσης, η οποία έλαβε την κλήση μου για το συμβάν και επέδειξε επαγγελματισμό και Συναδελφική Αλληλεγγύη, στους Συναδέλφους του περιπολικού του Α.Τ. Τούμπας – Τριανδρίας, που έσπευσαν ΑΜΕΣΑ στην οικία μου, στο Διοικητή, τον Αξ/κό Υπηρεσίας, καθώς και σε όλους τους Συναδέλφους του Α.Τ. Τούμπας – Τριανδρίας, για τον επαγγελματισμό τους και τη Συναδελφική τους Αλληλεγγύη, καθώς και σε όλους τους Συναδέλφους της «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», της Ι.Ρ.Α. Θεσσαλονίκης, της Σ.Ε.Α.Θ. άλλα και τους υπόλοιπους φίλους Συναδέλφους, που από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν με κάθε τρόπο και μέσο την συμπαράστασή τους. ΔΥΣΤΥΧΩΣ μέχρι αυτήν την ώρα που γράφω, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Ε.Α.Υ.Θ. για ένα θέμα που αφορά εκλεγμένο Συνδικαλιστή της Θεσσαλονίκης. Δεν περίμενα βέβαια κάτι άλλο, αφού τις ίδιες στιγμές που αντιμετώπιζα αυτήν την περιπέτεια, κάποιοι στο Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Θ. σχεδίαζαν, ας μου επιτραπεί – ποιητική αδεία - η έκφραση, «συνδικαλιστικές ιεροεξεταστικές επιτροπές», που δεν προβλέπονται από πουθενά, για να τους δώσω «εξηγήσεις» για την ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΠΩΝΥΜΗ αρθρογραφία μου, που αναφέρει ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ και έχει να κάνει ΜΟΝΟ με συμπεριφορές και ΟΧΙ με ΠΡΟΣΩΠΑ…, αφήνοντας υπονοούμενα για διαγραφή μου από το Σωματείο ή για παραπομπή μου σε Ε.Δ.Ε……!!!!!!!!!!!!!
Δεν πειράζει, δεν με απασχολεί καθόλου κανένα θέμα διαγραφής μου από το Σωματείο. Δεν είμαι ούτε επαγγελματίας Συνδικαλιστής, ούτε μαζεύω «ένσημα» από το Συνδικαλισμό, για μελλοντική πολιτική καριέρα. Απλώς ο ΑΓΩΝΑΣ μου για την ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, θα συνεχιστεί από άλλο μετερίζι.
Δεν θεωρώ το γεγονός της αποστολής στο σπίτι μου της απειλητικής – υβριστικής επιστολής, μεμονωμένο συμβάν. Αντιθέτως πιστεύω πως σχετίζεται και με μερικά ακόμα, τα οποία θα σας αναπτύξω παρακάτω. Κατ’ αρχάς πιστεύω ότι η απειλή εναντίον μου, έχει να κάνει με τις δραστηριότητές μου ως Συνδικαλιστή της «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» και ως Μέλους του Δ.Σ. της Ι.Ρ.Α. Θεσσαλονίκης. Να ποια γεγονότα με οδηγούν σ’ αυτό το συμπέρασμα: Πριν από ενάμισι περίπου χρόνο, άγνωστοι προέβησαν σε βομβιστική ενέργεια, εναντίον των γραφείων της Ι.Ρ.Α. Θεσσαλονίκης και της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. Θεσσαλονίκης, χωρίς ευτυχώς θύματα ή τραυματισμούς, αφού στο χώρο βρίσκονταν Συνάνθρωποί μας. το θέμα το ανέδειξα μέσα από άρθρο μου το οποίο μπορείτε να το διαβάσετε στο: http://www.ipathessaloniki.gr/index.php/2012-03-13-19-57-05/2012-03-13-20-02-00/2012-03-13-20-02-16/64-2012-06-18-08-41-04
Επίσης στις 11-7-2012, αλβανοί χάκερς, με την επωνυμία «ALBANIA HACKERS SECURITY», χάκαραν τις ιστοσελίδες της «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» και της Ι.Ρ.Α. Θεσσαλονίκης. Για το θέμα έκανα εκτενή αναφορά και μπορείτε να το διαβάσετε στο: http://paschaellas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9634.html
Τέλος, πρέπει δυστυχώς να αναφερθώ και στα ανώνυμα εμετικά, συκοφαντικά, απειλητικά και ψευδή σχόλια, με τα οποία «στολίζουν», διάφοροι ανώνυμοι προβοκάτορες, που κινούνται στον ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟ ΣΥΡΦΕΤΟ της Θεσσαλονίκης, τα ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ και ΑΛΗΘΗ άρθρα, που δημοσιεύω, τόσο εγώ, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» και της Ι.Ρ.Α. Θεσσαλονίκης. Τα ανθρωποειδή αυτά δεν διστάζουν να μας κολλήσουν διάφορες «ταμπέλες», ακόμα και να αναφέρουν τον τόπο και χρόνο των Υπηρεσιών μας, στοχοποιώντας μας και δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες και ιδανικά άλλοθι, σε όλους όσους μπορούν και θέλουν να κινηθούν απειλητικά εναντίον μας. Μπορεί, ανώνυμα υποκείμενα, να μην λογοδοτήσετε ποτέ για όσα κάνετε, ήθελα όμως να ξέρω, αν αντέχει η συνείδησή σας (αν διαθέτετε), το γεγονός ότι από τα αίσχη σας, θα είστε υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβεί σε κάποιον Συνάνθρωπό σας.
Τέλος προς τους «επίδοξους φονιάδες» μου, θα ήθελα να τους δώσω την απάντηση μου, για τις απειλές κατά της ζωής μου, μέσα από τα λόγια του Γεώργιου Καραϊσκάκη, τον οποίο έχω ως πρότυπο ζωής και αγώνα: «Άμα ζήσω, θα τους γαμ… Άμα πεθάνω θα μου κλα.. τον που…»!!!  
Υπαρχιφύλακας ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ Ιωάννης, Αντ/πος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., Μέλος του Δ.Σ. της Ι.Ρ.Α. Θεσσαλονίκης, Ιδρυτικό Μέλος της Αστυνομικής Συνδικαλιστικής Παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Θεσσαλονίκης  paschaellas.blogspot.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...