Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλη Αντικατοχική πορεία στο κέντρο της ΑθήναςΜεγάλη Αντικατοχική πορεία στο κέντρο της Αθήνας
Κάθε χρόνο 15 Νοεμβρίου τα τελευταία έτη, από πολύ λίγα άτομα θα ακούσει κανείς να θυμούνται την μέρα ανακήρυξης του ψευδοκράτους και με εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες να την καταδικάζουν. Βλέπετε, δε βολεύει τα ανδρείκελα υποκείμενα που κυβερνούν το τόπο μας, να θυμάται ο λαός την μέρα που ο αρχιμόγγολος Ντεκτάς ίδρυσε το έκτρωμά του, αυτό τους επιβάλουν τα ξένα κέντρα αποφάσεων και αυτό πράττουν.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ > Πιπιλή: Έξω οι Άγιοι από τις στάσεις!

ΠΡΟΣΕΧΕ ΚΥΡΑ ΜΟΥ, Μ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΜΗΝ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΠΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ > Να αφαιρεθούν τα ονόματα Αγίων και εκκλησιών από τις στάσεις των τρόλεϊ, του Τραμ και του Μετρό ζήτησε η Φωτεινή Πιπιλή από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε γιατί, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης: «Την περασμένη φορά έμπλεξα τους Αγίους και αντί να πάω στον Άγιο Αντώνιο, βρέθηκα στον Άγιο Δημήτριο».

«Γιατί να μην δοθεί το όνομα του Αντώνη Τρίτση σε μια από τις στάσεις ή ονόματα επιφανών Ελλήνων που δόξασαν την χώρα. Γιατί να μην προσθέσουμε, είπε, στη στάση "Μέγαρο Μουσικής" και το "Μαρία Κάλλας"», διερωτήθηκε και ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος συμφώνησε.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ… GAY PRIDEΜπορεί η Θεσσαλονίκη να έχει χίλια δυο προβλήματα, αλλά ο δήμαρχός της πόλης συνεχίζει το χαβά του:

Δεν αγοράζουμε το παραμύθι των νταβατζήδων > Μένουμε Ελλάδα και τους γκρεμίζουμε


Αν είναι πατριωτισμός να φεύγουν οι Έλληνες εκτός Ελλάδας,, τότε να φύγουμε όλοι.!!! Να φύγουμε όλοι, να το κλείσουμε το μαγαζί,,, Και να πάμε στον Καναδά στην Ιαπωνία στην Γερμανία,, και να γράφουμε μετά ιστορίες και ανέκδοτα, ότι έχουμε στην καρδιά μας την πατρίδα,,, ,,,αλήθεια ποια πατρίδα,,, αυτή που δεν θα έχει πλέον Έλληνες ;;; Μήπως προτείνετε εσείς που είστε στο εξωτερικό και εσείς που υπερασπίζεστε αυτούς που φεύγουν, να φύγουμε και οι υπόλοιποι από την Ελλάδα;;;

Ρωτάω. Μας προτρέπετε να φύγουμε όλοι – όλοι από την Ελλάδα;
Τα γράφω αυτά γιατί βλέπω ότι για άλλη μια φορά ο έλληνας αντί να δημιουργήσει ευκαιρίες, ψάχνει ευκαιρίες, ξεχνώντας ότι για να κερδίσεις μια ευκαιρία πρέπει πρώτα ο ίδιος να την έχεις δημιουργήσει.
Όλοι αυτοί που μεταναστεύουν είναι οι δειλοί και οι ανώριμοι, οι οποίοι νόμιζαν ότι η πατρίδα τους χρωστούσε και τώρα που βλέπουν ότι δεν έχει η πατρίδα να τους δώσει αυτά που νόμιζαν ότι τους χρωστούσε, φεύγουν.
Βέβαια δεν φταίνε αυτοί, φταίνε αυτοί που τους έμαθαν μόνο να ζητούν από την πατρίδα, αντί να προσφέρουν στην πατρίδα.
Ο έλληνας για άλλη μια φορά παρουσιάζετε κατώτερος των περιστάσεων, αντί να πεισμώσει και να ψάξει να τρόπους να σηκώσει ψιλά την πατρίδα του, την εγκαταλείπει και πάει να υπηρετήσει ξένες πατρίδες.
Ξέρω πολλοί από εσάς δεν θα συμφωνήσετε μαζί μου, αλλά από πότε έγινε η γνώμη των πολλών χρησιμότερη από αυτήν των λίγων;
Η Ελβετία χωρίς να έχει κανένα δέντρο σοκολάτας κρατά στα χέρια της το παγκόσμιο εμπόριο σοκολάτας, γιατί έχει ποιό έξυπνους ανθρώπους από αυτούς που την καλλιεργούν και η μικρή Ολλανδία παρόλο που μόνο το 4% του πληθυσμού της είναι αγρότες, εν τούτοις είναι η τρίτη, η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα αγροτικών προϊόντων παγκόσμιος.
Δεν είναι καλύτερη πατρίδα η Σουηδία γιατί έχει καλύτερο χώμα, είναι καλύτερη γιατί έχει ποιό έξυπνους και ποιό άξιους πατριώτες.
Αυτά μήπως και καταλάβουμε τι εννοούσε ο Ελευθερίου Βενιζέλος όταν έλεγε: Ο άντρας κάνει τη γενιά κι όχι η γενιά τον άντρα.
Δηλαδή εμείς πρέπει να κάνουμε την πατρίδα δυνατή και όχι η πατρίδα εμάς, μόνο που για να γίνει η πατρίδα δυνατή πρέπει κάποιοι που δεν θα είναι δειλοί να μείνουν εδώ, οι δειλοί ας φύγουν, πάντα φεύγουν οι δειλοί από το πρόβλημα, πάντα!!
Αυτοί που έχουν φύγει από την Ελλάδα δεν υπηρετούν την Ελλάδα, υπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα των κρατών για τα οποία δουλεύουν και προσφέρουν οικονομικά σήμερα και που μετά από 20 χρόνια θα υπηρετούν τα παιδιά τους τους ξένους στρατούς, όχι τον Ελληνικό.
Εσείς ξέρετε πολλά παιδιά Ελλήνων της Αυστραλίας που να υπηρετούν τον ελληνικό στρατό;
Το Καστελόριζο είχε 10 000 κατοίκους πριν 100 χρόνια, σήμερα έχει μόνο 400, οι υπόλοιποι έφυγαν προς Αυστραλία Αμερική κτλ, και εγώ σας ρωτάω, ποιοί είναι ποιό χρήσιμοι για την πατρίδα οι 400 που έμειναν ή οι 9600 που έφυγαν;
Αν είχαν φύγει και οι υπόλοιποι, τώρα δεν θα μιλούσαμε καθόλου για ΑΟΖ ανατολικά της Κρήτης.
Κάπως έτσι θα χαθεί και η Θράκη, όπως περίπου χάθηκε και η Ίμβρος, σε λίγο θα χαθεί και η Λήμνος.
Για αυτό να φύγετε όλοι οι δειλοί πριν ακόμη σας κηρύξουν τον πόλεμο οι Τούρκοι, εμείς θα μείνουμε.


Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!Σε γυμνάσιο του ανατολικού διαμερίσματος όπως κατήγγειλε στο Lepanto γονέας μαθητή, επτά μαθητές αρνήθηκαν να συμμετέχουν στη γιορτή για το Πολυτεχνείο.
Όπως γράφει το patrastimes.gr οι μαθητές όταν ρωτήθηκαν από τους καθηγητές τους δήλωσαν πως αρνούνται να συμμετέχουν διότι “στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν νεκροί και δεν αποτελεί εθνική εορτή”.
Στο σχολείο επικράτησε αναστάτωση και οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως συνεκλήθη το συμβούλιο των καθηγητών για να αντιμετωπίσει το θέμα.
Οπως ακούστηκε, οι συγκεκριμένοι μαθητές είχαν ενημερώσει και τους γονείς τους για την πρωτοβουλία τους που προφανώς είχαν συμφωνήσει με την… “ιστορική” αντίληψη των παιδιών τους.
NEWSIT.GR

Παρακολουθούν τον Τσίπρα οι Αμερικάνοι, ρεμπετ ασκέρ οι Εβραίοι

”Τελειωμένη” θεωρούν στις ΗΠΑ την συγκυβέρνηση Αντ. Σαμαρά. Εκτιμούν ότι θα γίνουν πάλι εκλογές στα μέσα 2013 στην Ελλάδα, εξαιτίας της μεγάλης λαϊκής δυσαρέσκειας,που οφείλεται βασικά στα εξοντωτικά μέτρα και στα πολλαπλά ψέμματα πρωθυπουργού, συγκυβερνώντων. Τι σημαίνει η ”προσεκτική” προβολή τελευταία, του Α. Τσίπρα, από το”μιντιακό κατεστημένο” ΗΠΑ (θυμίζει περίοδο 1979-81 στην Ελλάδα), οι θέσεις του οποίου γιά το μη βιώσιμο χρέος της Ελλάδας, ταυτίζονται σχεδόν με αυτές των… ΗΠΑ (”τσάκισμα” ύφεσης μεδιαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και ανάπτυξη).

Η κυβέρνηση Ομπάμα, ΔΕΝ είναι υπέρ ”κουρέματος” του ελληνικού χρέους,ειδικά με τον τρόπο που αυτό, πονηρά και εσφαλμένα, λέγεται στην Ελλάδα, γιατί έτσι πάει κόντρα στην αμερικάνικη Δικαιοσύνη, που
ακόμα”κυνηγά”την Αργεντινή, επειδή Αμερικανοί πολίτες έχασαν από τα”κουρέματα-αναδιάρθρωση χρέους”.
Το Στέητ Ντηπάρτμεντ ”μελετά” πάλι, 32 χρόνια μετά, συμπεριφορές…Ανδρέα Παπανδρέου, ”διαβάζοντας” έτσι και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που τον…”ανάλαβαν”Αμερικανοί επικοινωνιολόγοι-αναλυτές. Γεγονός που φαίνεται τελευταία και από τις”ήπιες”, αλλά ουσιαστικές φιλολαϊκές παρεμβάσεις του.
Στην ουάσιγκτον εκτιμούν ότι, το ΠΑΣΟΚ, αν δεν διαλυθεί, θα αφομοιωθεί από την ”Νέα Δημοκρατία”. Θεωρούν τα δύο αυτά κόμματα ως μόνα υπεύθυνα γιά την άνοδο της ”Χρυσής Αυγής” και την διαφθορά-ατιμωρησία, ενώ μακροπρόθεσμα δεν βλέπουν να έχουν μέλλον, έστω ως συνασπισμός.

Αδύναμο το αμερικανο-εβραϊκό ”λόμπι” στις ΗΠΑ. ‘Ενα άλλο ”μήνυμα” των εκλογών.Για πρώτη φορά στην (εκλογική)ιστορία, οι Αμερικανο-Εβραίοι ΔΕΝ υπάκουσαν στα κελεύσματα του Ισραήλ και του πολεμοχαρή πρωθυπουργού του, ”Μπίμπι”, γιά να ψηφίσουν υπέρ του Ρόμνεϊ. Ψήφισαν Ομπάμα σε ποσοστό, κοντά 70%. Οι Αμερικανο-Εβραίοι,είναι σήμερα το 1,5% του εκλογικού σώματος ΗΠΑ, αλλά έχουν περάσει την ”εντύπωση” ότι…”καθορίζουν” και το αποτέλεσμα των εκλογών! Σε ότι αφορά το θεωρούμενο ως ”δυνατό” Αμερικανο-Εβραϊκό ”λόμπι”, αυτό είναι πολύ στα κάτω του και έχει χάσει δύναμη. Μάλιστα, το πολιτικό-στρατιωτικό κατεστημένο ΗΠΑ, το θεωρεί ”επιβλαβές” γιά την χώρα, ειδικά επειδή στις περισσότερρες υποθέσεις κατασκοπίας εις βάρος των ΗΠΑ, εμπλέκονται Αμερικανο- Ισραηλινοί, μέλη ή μη του AIPAC και του AJC. Aυτά και γιά πολιτικούς της Ελλάδας, που -ως καθυστερημένοι- νομίζουν ότι αν είναι δουλοπρεπείς μέχρι αηδίας προς το ”λόμπι”, θα έχουν… πολιτικά οφέλη και την…”εύνοια” της… Ουάσιγκτον, πιστεύοντας ακόμα σε… ”μύθους”. ‘Οσο γιά τις”υποσχέσεις” εταιριών ισραηλινών συμφερόντων σε ‘Ελληνες πολιτικούς-υπουργούς, ότι θα έχουν…”μίζες” αν”βοηθήσουν” δίνοντας στο ενεργειακό κ.ά., ”έχουν γνώση οι-υπερατλαντικοί- φύλακες”.
Σημ.:Το πέταγμα σαν ”λεμονόκουπα” του ακραιφνή φιλο-Αμερικανού,φιλο-Εβραίου GAP, ”τα λέει όλα”.

«Το κινέζικο φύλλο»Τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή στάσης της Γερμανίας απέναντι στην ελληνική κρίση χρέους;
Σε άρθρο του στο περιοδικό Stern o γερμανός δημοσιογράφος Hans-Ulrich Jorges σημειώνει την εντυπωσιακή μεταστροφή της γερμανικής πολιτικής απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα μετά την επίσκεψη Μερκελ στην Κίνα στα τέλη Αυγούστου. Ξαφνικά όλοι στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, χωρίς να αποκλείουν πλέον την επιμήκυνση του προγράμματος ή ακόμη και ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. Ακόμη και οι πιο συντηρητικές φωνές βαυαρών πολιτικών, που ζητούσαν τη θυσία της Ελλάδας προς παραδειγματισμό, σίγησαν. Σύμφωνα με το συντάκτη η μεταστροφή αυτή οφείλεται στις έντονες παρασκηνιακές πιέσεις που ασκήθηκαν από την κινεζική ηγεσία κατά την επίσκεψη Μέρκελ στο Πεκίνο. Λέγεται ότι ο πρωθυπουργός Wen Jiabao απείλησε χωρίς περιστροφές την καγκελάριο της Γερμανίας στις μεταξύ τους συζητήσεις ότι «έχουμε ήδη χάσει 30 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα. Εάν χάσουμε άλλα 40, δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα πλέον για τη σταθεροποίηση του ευρώ».

Η δημοκρατία των δόσεων

Του Βασίλη Μαγκλάρα / Καθηγητή Πολιτικών Επιστημών στο ΕΑΠ > Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να βάλει καμία κόκκινη γραμμή στην άνευ προηγουμένου οικονομική διάλυση της χώρας, διότι δεν έχει καταφέρει ακόμα να απαντήσει στο σωστό ερώτημα. Το βασικό και κυρίαρχο ερώτημα λοιπόν από την αρχή της κρίσης δεν...ήταν Ευρώπη ή όχι Ευρώπη, αλλά Ευρώπη πάση θυσία ή Ευρώπη για την ευημερία;


Και πράγματι, η σημερινή Δημοκρατία των Δόσεων που ζούμε έχει να κάνει με την υπόρρητη παραδοχή του πολιτικού συστήματος ότι θα κρατήσει την χώρα εντός της ζώνης του Ευρώ σε κάθε περίπτωση και με κάθε τίμημα.
Βέβαια, το βασικό ερώτημα που αναφύεται αβίαστα από αυτήν την παραδοχή είναι: «λέμε τελικά ναι στην Ευρώπη με εκατό ευρώ μισθό και σύνταξη; Ναι στην Ευρώπη με επίτροπο και μειωμένη εθνική κυριαρχία; Ναι στην Ευρώπη της απόκλισης και της φτώχειας;»
Η Ευρωπαϊκή μας ταυτότητα ήταν πάντα συνδεδεμένη με την εθνική μας ασφάλεια και την οικονομική μας ευημερία.
Η εξέλιξη όμως της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις τελευταίες δυο δεκαετίες, με τους άκαπνους, χωρίς την εμπειρία του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, και χαμηλής εμβέλειας και ικανοτήτων ηγέτες, οδήγησε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ένα απεχθές οικονομικό και πολιτικό μόρφωμα.
Και εξηγούμαι.
Στην δεκάχρονη και πλέον ζωή του ευρώ επιβλήθηκε εκ των πραγμάτων ένας καταμερισμός των έργων μεταξύ βορείων και νοτίων που καθιστούσε εμάς τους δεύτερους ευάλωτους στις παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις.
Έτσι, η πραγματική παραγωγή υποχώρησε στο νότο δραματικά, την ίδια στιγμή που οι βόρειοι ξεχύθηκαν στις παγκόσμιες αγορές προϊόντων και διεύρυναν την οικονομική τους ευημερία.
Το εν λόγω πρόβλημα που υπήρχε και παλαιότερα μεταξύ βορρά και νότου επιλύονταν με τη «θεραπεία» της νομισματικής πολιτικής, προοπτική που παραδόθηκε στην ΕΚΤ, η οποία φρόντιζε και φροντίζει μονομανώς για την σταθερότητα των τιμών, δηλαδή, τη διασφάλιση της αξίας των αποταμιεύσεων των βορείων.
Επιπλέον, αποκτήσαμε ένα κοινό νόμισμα χωρίς παράλληλη Ευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων.
Η πρωτοφανής αυτή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος αποστράγγισε και την τελευταία ρευστότητα από τις δικές μας τράπεζες την περίοδο της κρίσης, την ίδια ώρα που οι τράπεζες των βορείων χωρών πλημμύριζαν από μετρητά.
Κοινό νόμισμα χωρίς κοινές εγγυήσεις και κοινή ευθύνη δεν μπορεί όμως παρά να διευρύνει τις οικονομικές ανισότητες και τα ρίσκα των πλέον αδύναμων κρίκων.
Η Δημοκρατία των Δόσεων που μας έχει επιβληθεί είναι το αποτέλεσμα της επιβολής ενός ιδιότυπου εθνικού καταμερισμού των έργων και της προσπάθειας μετατροπής της χώρας στα «δυτικά προάστια» της Ευρώπης.
Την ίδια λοιπόν στιγμή που ο γερμανικός εθνικισμός θεωρεί αυτονόητη την κυριαρχία του επί της ελληνικής οικονομίας, το ελληνικό πολιτικό σύστημα θεωρεί αυτονόητη την υποταγή του σε ένα οικονομικό σύστημα, που όντας έτσι διαρθρωμένο δεν υπηρετεί κανέναν μακροπρόθεσμο εθνικό μας στόχο, ούτε καν αυτούς μιας ειδικής και μικρής οικονομικής τάξης.
Αυτό διαγιγνώσκεται άλλωστε και από την οικονομική ασφυξία που έχει επιβληθεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, από τον χρηματοπιστωτικό και τον κατασκευαστικό μέχρι και αυτούς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών.
Η ελληνική απάντηση σ’ αυτό το πρόβλημα είναι ο εξευμενισμός των γερμανών πολιτικών και πολιτών, ως εάν να πρόκειται για θέμα ενίσχυσης των φιλικών μας σχέσεων ή θέμα «πολιτικού γούστου».
Η χώρα οφείλει να απεγκλωβιστεί άμεσα από τα αριστεροδεξιά διλήμματα της Δημοκρατίας των Δόσεων που μας έχουν επιβάλλει, καθώς και από ψευδοδιλλήματα τύπου Ευρωπαϊσμός ή καταστροφή.
Κόκκινη γραμμή πρέπει να είναι η ευημερία της χώρας και όχι βέβαια η ανεξήγητη προσήλωσή μας στις νεοφιλελεύθερες επιταγές της Ευρώπης των τραπεζιτών.
Συνήθως, όλες αυτές οι αντιδραστικές θέσεις ερείδονται πάντα στο ίδιο επιχείρημα.
Ότι δηλαδή η υποχώρηση ως προς τα κοινωνικά δικαιώματα, η φτωχοποίηση, στη δική μας περίπτωση, είναι η αναγκαία και σίγουρα ρεαλιστική, αντιμετώπιση μιας οικονομικής κρίσης.
Έτσι, συνήθως υποστηρίζεται πως ό,τι έγινε έγινε και για να μην γίνουν χειρότερα πρέπει να ακολουθήσουμε τη φωνή του ρεαλισμού, δηλαδή, την ιδεολογική φωνή ορισμένων ειδικών συμφερόντων.
Σε κάθε περίπτωση, εάν οι καλοί ευρωπαϊστές στη χώρα μας φτιάξουν τελικά, όπως διατείνονται, το δικό τους κόμμα, εμείς οι υπόλοιποι κακοί φιλέλληνες πρέπει να βρούμε έκφραση σε ένα δικό μας κόμμα που θα χαράζει την πολιτική του στη βάση των συμφερόντων του Ελληνικού λαού και θα σχεδιάζει τις ευρωπαϊκές του συμμαχίες εξετάζοντας τα δικά του συμφέροντα.
Είναι πλέον σαφές ότι η σχέση μας με την Ευρώπη πρέπει να επανεξεταστεί στη βάση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου με ρήτρα διαλυτικής αίρεσης, που θα είναι η ευημερία και η ασφάλεια της χώρας μας.

Δύο ακόμη νεαρές Ελληνίδες αυτοκτόνησαν - θύματα του Μνημονίου και της «γενιάς του Πολυτεχνείου»!«Νεκροί εντός του πολυτεχνείου είναι βέβαιο πως δεν υπήρξαν το 1973. Υπάρχουν όμως χιλιάδες νεκροί από τους πολιτικούς της "γενιάς του Πολυτεχνείου". Είναι οι 3.000 αυτόχειρες του μνημονίου», αναφέρει η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για τον μύθο του Πολυτεχνείου. Στον μακρύ κατάλογο των 3.000 αυτόχειρων-θυμάτων του Μνημονίου που μας επέβαλλε η «γενιά του Πολυτεχνείου», που λυμαίνεται τη χώρα μετά το 1974, προσθέστε άλλους δύο. Οι αυτοκτονίες έγιναν αυτές τις ημέρες και αφορούν δύο νέες Ελληνίδες, οι οποίες πρόσφατα απολύθηκαν από τις δουλειές τους! Η πρώτη, μια 20χρονη που κατοικούσε στα Μελίσσια Αττικής, αυτοπυρπολήθηκε πίσω από το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ! Η δεύτερη έπεσε στο κενό από πολυκατοικία στην συμβολή των οδών Υμηττού και Τιμοθέου στο Παγκράτι. Νωρίτερα, η αδερφή της προσπάθησε να την αποτρέψει από την αυτοκτονία και να την συγκρατήσει από τη βουτιά στο κενό, αλλά δεν τα κατάφερε!
Επαναλαμβάνουμε προς υποψήφιους αυτόχειρες, λόγω ανεργίας, απελπισίας κ.τ.λ.: Μην αυτοκτονείτε! Αυτό θέλουν οι… πολυτεχνίτες υπεύθυνοι της δυστυχίας σας, να φεύγετε από τη μέση. Μην τους κάνετε τη χάρη, «αυτοκτονήστε» τους πολιτικά! Μόνο αυτό φοβούνται, την πολιτική εκδίκησή σας!
Αντίοχος..http://www.xryshaygh.com

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΒΑΣΑΝΙΣΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΛΛΗΝΑ > Ο 39ος νεκρός Έλληνας από αλλοδαπό μέσα στο 2012 - ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΠΡΙΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΕΣΑΣ

Πακιστανός ήταν τελικά ο δολοφόνος του Έλληνα 65χρονου ο οποίος βρέθηκε από το γιό του σήμερα στην Ιεράπετρα στο θερμοκήπειο του, μέσα σε μια λίμνη αίματος με το κεφάλι του τυλιγμένο με μια σακούλα. Ο πατέρας τριών παιδιών είχε διαπληκτιστεί νωρίτερα με τον Πακιστανό εργάτη ο οποίος πριν βάλει στο θύμα τη σακούλα στο κεφάλι την οποία έδεσε με κορδόνι γύρω από το λαιμό του για να τον αποτελειώσει, τον χτύπησε με αιχμηρό αντικείμενο. Όπως αποκαλύφτηκε από την Αστυνομία το θύμα είχε υποστεί φρικτά βασανιστήρια που μόνο αρρωστημένα μυαλά θα μπορούσαν να διαπράξουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης βασάνισε σαδιστικά το θύμα, βγάζοντας δόντια τα οποία βρέθηκαν μερικά μέτρα από το άψυχο κορμί του !
Ο Πακιστανός συνελήφθη στο ΚΤΕΛ την ώρα που προσπαθούσε να φύγει από την πόλη της Ιεράπετρας και αργότερα ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του στην Αστυνομία. Στην πόλη της Ιεράπετρας επικρατεί μεγάλη ένταση και οι κάτοικοι ετοιμάζονται να παραστούν έξω από το αστυνομικό μέγαρο για να διαμαρτυρηθούν.
Πάντως με ενδιαφέρον η ελληνική κοινωνία αναμένει την τοποθέτηση του πρόεδρου του Συλλόγου Πακιστανών Ελλάδας Τζαβέντ Ασλάμ ο οποίος πριν από μερικούς μήνες στην Ομόνοια καλούσε τους συμπατριώτες του σε πόλεμο κατά όλων όσων αντιδρούν στην βία των Ασιατών συμπατριωτών του, του πρόεδρου της Ελληνικής Μουσουλμανικής κοινότητας Ν. Ελγαντούρ, του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των λοιπών αριστερών προοδευτικών κομμάτων και ΜΚΟ για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τον φρικτό θάνατο του 39ο Έλληνα, βιοπαλαιστή πολίτη που δολοφονείται από αλλοδαπό το 2012.
Τελικά κάθε φορά που ένας Έλληνας δολοφονείται επιβεβαιώνεται η επιλεκτική ευαισθησία του προοδευτικού αριστερού χώρου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν κάποια είδηση αφορά αλλοδαπούς, όπως η περίπτωση του αλυσοδεμένου Αιγυπτίου από τον απαράδεκτο Έλληνα αφεντικό του στην Σαλαμίνα, καθώς και άλλες περιπτώσεις βίας κατά των αλλοδαπών, το σύνολο του προοδευτικού αριστερού χώρου ανταγωνίζεται για το ποιός θα πραγματοποιήσει πιο γρήγορα ανακοινώσεις για το θέμα.
Δεκάδες πολιτικοί και "αλληλέγγυοι" συναγωνίζονται για το ποίος θα κάνει την πιο σκληρή δήλωση για τους ρατσιστές, απάνθρωπους, βάρβαρους Έλληνες, ενώ οι αναρχικοί για να δείξουν την συμπαράσταση τους πραγματοποιούν πορείες με μοτοσυκλέτες.
Αλήθεια πόσοι βάζουν στοίχημα ότι καμία ανακοίνωση, καμία δήλωση συμπάθειας καμία πορεία κατά της βίας, δεν θα γίνει από τους κοινωνικά ευαίσθητους πολιτικούς φορείς για τον φρικτά βασανισμένο Έλληνα πατέρα βιοπαλαιστή.
Δυστυχώς στην Ελλάδα οι Έλληνες είναι αναλώσιμοι και πολίτες Β΄ κατηγορίας που θα πρέπει όπως ορίζει η νέα τάξη πραγμάτων και οι εκπρόσωποι της στην Ελλάδα να υπόκεινται στα βασανιστήρια τις κλοπές τις δολοφονίες τους βιασμούς των αφρικανών και ασιατών εισβολέων.

Ξεφτιλίζει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις η συγκυβέρνηση του μνημονίουΑπόφαση που συμβάλλει στην περικοπή των μεταφορικών που δικαιούνται οι στρατευμένοι και στην περαιτέρω υποβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Μετά τις αιματηρές περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων των προηγηθέντων Μνημονίων, ο οικονομικά εξαντλημένος Ελληνικός λαός καλείται να υποστεί τις νέες περικοπές του Μνημονίου 3.

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012 «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 11» και όργιο παραπληροφόρησης για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Όπως θα έχουν διαπιστώσει ίσως οι περισσότεροι πολίτες που αγωνιούν για τα ζητήματα της Εθνικής Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σταθερά στο έλεος της εμπάθειας, της προσπάθειας εντυπωσιασμού, της ημιμάθειας, του κομπλεξισμού και του ιδεοληπτικού παροξυσμού συγκεκριμένων δημοσιογράφων ή εκδοτικών συγκροτημάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εφημερίδα Ριζοσπάστης που προέβη στη συνταρακτική αποκάλυψη ότι η άσκηση «ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΓΡΥΠΑΣ 2/12» στο Πεδίο Βολής Κρήτης “αντικειμενικά συνδέεται με την ευρύτερη πολεμική προετοιμασία των ιμπεριαλιστών στην περιοχή“.
Αντικειμενικά, μόνο η κομμουνιστική θεώρηση θα μπορούσε να αγνοήσει την αναγκαιότητα της ρεαλιστικής εκπαίδευσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αεροπορικές αποστολές υποστήριξης ναυτικών επιχειρήσεων όταν η γειτονική Τουρκία έχει αποδυθεί σε φρενήρη εξοπλιστική δραστηριότητα για την αναβάθμιση της ναυτικής της ισχύος. Παρόμοιες αντιλήψεις εκφράζονται και για την άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 11», η οποία κατ΄αυτούς “παραπέμπει ευθέως σε αποστολές «νέου τύπου», που συνδέουν την άμυνα με την ασφάλεια, ανοίγοντας πόρτες στις Ενοπλες Δυνάμεις για εμπλοκή στα εσωτερικά πράγματα, τόσο εκτός όσο και εντός συνόρων“. Η φρασεολογία περί αποστολών «νέου τύπου», σύνδεσης άμυνας με την ασφάλεια και εμπλοκής στα εσωτερικά πράγματα …εκτός συνόρων είναι δείγμα μόνο της ασχετοσύνης του συντάκτη.
Διαστρέβλωση της πραγματικότητας προκαλούν όμως και οι πηχυαίοι τίτλοι (αναγκαίοι για την προσέλκυση αναγνωστών και διαφημίσεων) τύπου “Αιφνιδιαστική άσκηση του στρατού μες στη νύχτα ,μες στη πόλη! Περίεργα σενάρια;” που χρησιμοποίησε γνωστός αμυντικός ιστότοπος, ο οποίος βαδίζει εσχάτως στα βήματα της γνωστής και μη εξαιρετέας Πράβδανετ…
Οι φωτογραφίες όμως δυστυχώς τους διαψεύδουν:

strategyreports

Η Ελλάδα των νεόφτωχων και των εξαθλιωμένωνΚύριε Στουρνάρα - Υπουργέ (;) των Οικονομικών, η  ύφεση χτυπάει ήδη το 7,2%!
Πραγματικά θα πέσετε σε κάποιο νούμερο μέσα κ. Υπουργέ, κ. καθηγητά; Εδώ ούτε για τους δύο μήνες που απομένουν μέχρι να λήξη το 2012 δεν μπορείτε να κάνετε ακριβή πρόβλεψη στον προϋπολογισμό. Πιστεύετε αλήθεια λοιπόν πως ο προϋπολογισμός του 2013 θα αντέξει μέχρι την 1.1.2013 χωρίς να αναθεωρηθεί; Δεν έχετε δουλέψει ποτέ βέβαια στην πραγματική οικονομία, σε μια πραγματική δουλειά, για να γνωρίζετε πως και περίπτερο να τρέχατε θα έπρεπε να μπορείτε να προβλέψετε στοιχειωδώς παραγγελίες & πωλήσεις, έσοδα και έξοδα του επόμενου μήνα για να κρατήσετε το μαγαζί.

"Εδώ Πολυτεχνείο": H "εσχάτη πλάνη" της δημοκρατίας, χείρων -της πρώτης- της στρατοκρατίας, ως "απαρχής" της μεγαλύτερης ληστείας των Ελλήνων

από τον Γιώργο Δημόπουλο


"Η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου ...θα έπρεπε να καταλήγει στην Βουλή, γιατί εκεί μέσα βούλιαξαν όλα τα όνειρα, οι ιδέες και τα οράματα." του Έθνους Από εδώ "ξεπήδησαν" -δεν είναι υπερβολή- εξαργυρωτές ιδεών και οραμάτων, που τσάκισαν όσους δεν "συνέπραξαν" τα επόμενα χρόνια, στις λαμογιές τους και όσους δεν δέχθηκαν να ξεπουλήσουν την συνείδηση τους όπως αυτοί, στο βωμό του χρήματος και της αρπαχτής.

Σήμερα, από σας ρε διαπιστευμένα κομματόσκυλα όλων των αποχρώσεων, κλαίω και οδύρομαι, όχι μόνον εγώ, ....γιατί έχω τον "αδερφό μου" άστεγο και άρρωστο να ψάχνει στα σκουπίδια και τα "παιδιά μου"άνεργα και πεινασμένα να φεύγουν στην ξενιτιά.

Ναι χούντα υπήρξε, βασανιστήρια έγιναν και θάνατοι συνέβησαν, αλλά αυτό που ζούμε σήμερα -3500 αυτοκτονίες μέχρι τώρα και αύξηση της θνησιμότητας του Ελληνικού λαού- εξ' αιτίας σας ή με την ανοχή και την σύμπραξή σας, είναι χειρότερα και απ'αυτά που έζησαν οι πατεράδες μας και οι μανάδες τις μέρες της Κατοχής.
Τι χούντα Παπαδόπουλου και "τρικολόρε άλογα", ας το καταλάβουμε επί τέλους, ....καμιά σχέση με το σήμερα!

"Απλώνω, εξ αιτίας σας ρε ψευδοεπαναστάτες της λαμογιάς, την πενιχρή μου σύνταξη καιπερνάω με εκατό € τον μήνα, για να μην "αξιωθώ" να δω γύρω μου, παιδιά πεσμένα από την ασιτία!

Είθε !... Να καταχωνιαστείτε από τον λαό.... εσείς τα "τρωκτικά της πανούκλας" ....στην άβυσσο των υποχθόνιων στοών που υπηρετείτε και στις ....μαύρες γωνιές της κόλασης που ανήκετε και να σβήσει δια παντός (ὄρσε Θεέ νοῦσον κακήν....) η βρώμικη φύτρα σας, αν για χάρη της κλέβετε και πεθαίνουν τα παιδιά των άλλων.

"Μπουμπούκια" ένα κι' ένα και υποκριτές, ΠΟΥ στις πορείες των αμέσως επόμενων ετών κρατάγατε την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου ΚΑΙ σήμερα κρατάτε τιμόνια από "θηριώδη"ΤΖΙΠ MERCEDES ή BMW -με φαρδιά δερμάτινα καθίσματα ρε χοντροκώλια- "παραγωγής" της κας Μέρκελ, που -δήθεν- την βρίζετε (σκασίλα μου), πετώντας-τεχνηέντως- την μπάλα στην εξέδρα, δηλαδή στους ξένους -θυμήσου "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο"- ως μόνους και μόνιμους υπεύθυνους των μεγάλων συμφορών μας,παραπλανώντας έτσι την κοινωνία και κυρίως τους νέους ανθρώπους που δεν ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ την ΚΆΛΠΙΚΗ ιστορία σας!...

Δυστυχώς για τον Ελληνικό λαό, έχετε ακόμα, πολλούς αφελείς και "κοπίδεμους" που σας ακολουθούν και σας πιστεύουν....ΝΑΙ ακόμα και ΤΩΡΑ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΆ!...

ΣΥΝΗΜΜΈΝΑ ΔΥΟ ΦΩΤΟ. ["Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ" ΝΟΈΜΒΡΙΟΣ 1997]

H πορεία της «πορείας του Πολυτεχνείου»

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Εδώ Πολυτεχνείο: H εσχάτη πλάνη της δημοκρατίας, χείρων -της πρώτης- της στρατοκρατίας, ως απαρχής της μεγαλύτερης ληστείας των Ελλήνων - Φωτογραφία 2
 
 
ΔΙΕΥΚΡΊΝΗΣΗ.

ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΉΝ ΠΑΡΕΞΗΓΉΣΕΩΝ, ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ -ΟΠΩΣ ΕΔΩ ΚΑΤΑΤΊΘΕΝΤΑΙ-ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΎΝ ΓΕΝΊΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ή ΜΗ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΑΛΛΆ ΕΜΠΕΙΡΊΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΡΑΤΆΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.
 Πηγή: Tromaktiko, http://www.newsnow.gr/

ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ Ο ΑΣΤΕΓΟΣ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ. ΕΙΣΗΧΘΗ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ. ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣastegos
Δεν άντεξε να κοιμάται και να υποφέρει στα παγωμένα παγκάκια του κοινωνικού περιθωρίου και της απόλυτης φτώχειας και βούτηξε στις γραμμές του τρένου για να θέσει τέρμα στο μαρτύριο του. Την Παρασκευή το απόγευμα λίγο μετά τις 6, 57χρονος άστεγος έπεσε από την αποβάθρα στην κάθοδο του συρμού του ΗΣΑΠ Κηφισιά-Πειραιάς, στο ύψος του σταθμού του Ταύρου, για να αυτοκτονήσει. Η μικρή ταχύτητα του τρένου καθώς και η ετοιμότητα του μηχανοδηγού, απέτρεψε τον διαμελισμό του. Ο 57χρονος όμως τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και στο χέρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Έχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα στο χέρι και στον αγκώνα και φέρει κακώσεις στο κεφάλι. Ο άτυχος άνδρας εισήχθη στο χειρουργείο, είχε όμως επαφή με το περιβάλλον, όπως μας ενημέρωσε διοικητής του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, Ιωάννης Πετρόχειλος.

RBS : Παλι δικαιωνονται οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ η διαγραφη του ΧΡΕΟΥΣ.

panos-kammenos2-580x385
Παλι δικαιωνονται οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ η διαγραφη του ΧΡΕΟΥΣ.
Εξαιρετικά επιφυλακτικοί εμφανίζονται ανά τον κόσμο αναλυτές και επενδυτές για το ελληνικό ζήτημα, δεδομένων των συνεχιζόμενων διχογνωμιών που εντοπίζονται στους κύκλους των δανειστών της Ελλάδας.
“Η Ευρωζώνη βρίσκεται ακόμη στα…μισά του δρόμου όσον αφορά στην αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος. Από τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την άρση του αδιεξόδου έχουν ληφθεί μόλις τα μισά”, σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Leo Chan, της ABN Amro Bank.
“Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προκαλεί τριγμούς στις αγορές”, προειδοποιεί ο Chan.
Τα πράγματα είναι απλά. Μια είναι η λύση για την Ελλάδα. Η πλήρης διαγραφή του ελληνικού χρέους”, υποστηρίζει από την πλευρά του ο Moorad Choudhry της Royal Bank of Scotland.

“Εάν η Ευρωζώνη επιθυμεί τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, το ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί, να ακυρωθεί. Είναι τόσο απλό…” τονίζει με νόημα.
“Το ΔΝΤ αναμένει τη βούληση των Ευρωπαίων για την επίλυση της ελληνικής κρίσης” διαμηνύει από την πλευρά του ο Marcus Ashworth, κορυφαίο στέλεχος τηςEspirito Santo Investment Bank, εστιάζοντας στην κρισιμότητα της διαμάχης μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδας, όσον αφορά στο μείζον θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους..
Υπενθυμίζεται εδώ πως το ΔΝΤ παραμένει αμετακίνητο στη θέση του για διατήρηση του στόχου για μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, ενώ από την πλευρά της η Ευρωζώνη τάσσεται ανοιχτά υπέρ της μετάθεσης του χρονοδιαγράμματος για το ελληνικό χρέος μέχρι το 2022.
www.bankingnews.gr

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν. ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

Μαζική διανομή τροφίμων στα Νότια ΠροάστιαΜαζική διανομή τροφίμων στα Νότια Προάστια -ΒΙΝΤΕΟ
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε μια ακόμη διανομή τροφίμων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στον χώρο της Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων. Εκατοντάδες Έλληνες, που πλήττονται από τα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης του μνημονίου, ήρθαν στην διανομή τροφίμων βρίσκοντας μια προσωρινή ανακούφιση. Η επιλογή της σημερινής ημέρας είχε ιδιαίτερο νόημα, καθώς οι πολιτικοί από την περίφημη "γενιά του Πολυτεχνείου" είναι εκείνοι που ευθύνονται για την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας αλλά και τους χιλιάδες πλέον νεκρούς που οδήγησαν στην αυτοκτονία. Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ και θα παλέψει για το Έθνος και την Πατρίδα!
http://www.xryshaygh.com

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΚΑΚΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ: ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΣΙΟΥ. ΕΛΕΟΣ!


to-poulaki-tsiou
Το «πουλάκι Τσίου» γνωρίζει βλακώδη επιτυχία και στην Ελλάδα, ωστόσο στη γειτονική Ιταλία έκανε θραύση από το καλοκαίρι! Μια ακόμα ηλίθια μουσική επινόηση πτωχευμένων μουσολινικών απολειφαδίων.
Το «Ιl pulcino Pio», έγινε το απόλυτο χιτ του περασμένου καλοκαιριού στη γειτονική χώρα και ήταν το hot τραγούδι που άκουγε κάθε χαβαλές σε κάθε παραλία της Ιταλίας. «Το πουλάκι Τσίου» σε κάποιες περιπτώσεις έκανε χιλιάδες ζαβλακωμένους Ιταλούς νεόπτωχους να λικνίζονται στο ρυθμό του ακόμα και μέσα στο νερό!http://makeleio.gr

ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ ΑΛΒΑΝΩΝ Απειλές κατά της Ελλάδας από την αλβανική κυβέρνηση για έρευνες και μειονότητα!


Επίθεση και απειλές κατά της Ελλάδας είχαμε από το υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Εντμόν Παναρίτι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στα Τίρανα, με τον ομόλογό του από το Κόσοβο Ενβέρ Χοτζάι. λαμβάνοντας θέση 100% υπερ των εξτρεμιστών της Αλβανίας και το κυριότερο έθεσε επίσημα θέμα δικαιωμάτων της Ελλάδας να κάνει έρευνες πετρελαίου στο Βόρειο Ιόνιο χωρίς την άδεια της ... Αλβανίας!.
Χρησιμοποιώντας την απόλυτα ανώδυνη φράση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, για «έξαρση του σοβινισμού στην ευρύτερη περιοχή μας, με άτακτες ομάδες, οι οποίες εξακολουθούν να επηρεάζουν τα εσωτερικά πολιτικά πράγματα των γειτονικών χωρών» ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών (αυτόν που ο Δ.Αβραμόπουλος αγκάλιαζε κατά την επίσκεψή του σην Ελλάδα, είπε: «Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, όταν μιλάει για σοβινισμό στα Βαλκάνια θα πρέπει να έχει υπόψη και τη χώρα του. Εμείς, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να συνεργαστούμε μέσω διαλόγου για να φρενάρουμε τις σοβινιστικές τάσεις».
Ο Ε.Παναρίτι αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα της διμερούς συμφωνίας για τα χωρικά ύδατα καθώς και στις ελληνικές έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο, επισημαίνοντας: «Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας ακυρώνει την προηγούμενη συμφωνία, συνεπώς δεν υπάρχει καμιά συμφωνία για τα χωρικά ύδατα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας», επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα του defencenet.gr.
Αναμενόμενη χαρακτηρίζεται η αντίδραση του κόμματος των τσάμηδων PDIU, ο πρόεδρος του οποίου Σπετίμ Ιντρίζι, είπε ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να μπερδεύει «τον ευαισθητοποιημένο πατριωτισμό με τον σοβινισμό».
«Για σοβινισμό πρέπει να κατηγορηθούν τα ελληνικά κόμματα που συγκεντρώνονται σε δήθεν τάφους πεσόντων, προκαλώντας τον πατριωτισμό μας» πρόσθεσε ο Σ. Ιντρίζι, σχολιάζοντας τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στις πόλεις Πρεμετή και Βουλιαράτη.
Κάλεσε δε την αλβανική κυβέρνηση να αντιδράσει για τη διεξαγωγή ερευνών για πετρέλαιο στο Ιόνιο από ελληνικής πλευράς, εφόσον δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.
Στο μεταξύ, η εθνικιστική οργάνωση «Ερυθρόμορφη Συμμαχία» έστειλε "εθελοντές" μέλη της οργάνωσης στους Αγίους Σαράντα για "να ελέγξουν τα σύνορα της Αλβανίας με την Ελλάδα" στην πράκη για να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες της περιοχής..
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Υφυπουργός (μνημονιακής) παιδείας: Αντίπαλος μας είναι η Χρυσή ΑυγήΥφυπουργός (μνημονιακής) παιδείας: Αντίπαλος μας είναι η Χρυσή Αυγή
Φυσικά και δεν τιμωρείται τελικά η νηπιαγωγός στη Λευκάδα που έβαλε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου τα παιδάκια να ζωγραφίζουν ιταλικές και αλβανικές σημαίες,  καθότι θεωρήθηκε από τους «πολιτικά ορθούς» «κυβερνήτες» (διάβαζε «ανδρείκελα των διεθνών τοκογλύφων») μας «θύμα του ρατσισμού στα σχολεία»! Μάλιστα, εμείς δεν αποκλείουμε την περίπτωση να τιμηθεί κιόλας με μια έδρα… επικρατείας σε κάποιο σούπερ «προοδευτικό» κόμμα, όπως η μαντάμ του… συνωστισμού στην Προκυμαία της Σμύρνης.
Για το θέμα έγινε ειδική συνέντευξη τύπου του υφυπουργού Παιδείας της συγκυβέρνησης, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου (προερχόμενου από την ΔΗΜΑΡ – κράτα γερά Αντώνη Σαμαρά και… σώσε μας από την αριστερά…) ο οποίος θεώρησε επαρκείς τις εξηγήσεις της κομμουνίστριας νηπιαγωγού και απεφάνθη πως «δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα και κανένα λάθος της εκπαιδευτικού». Μάλιστα, ο νοσταλγός του αιματοβαμμένου δικτάτορα Τσαουσέσκου και νυν υφυπουργός της συγκυβέρνησης που ξεπουλάει την Ελλάδα κατ’ εντολή των διεθνών τοκογλύφων, με ύφος σταλινικού κομισάριου προέβη σε μια πρωτοφανή για δημοκρατική χώρα δήλωση, την κάτωθι:
«Aντίπαλός  μας δεν είναι η νηπιαγωγός. Αντίπαλός μας είναι ο ρατσισμός, η Χρυσή Αυγή»!

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973-2012: 39 ΧΡΟΝΙΑ ΨΕΜΑΤΑ!Με το δήθεν «έπος» του Πολυτεχνείου θα ασχοληθούμε σήμερα («λόγω της ημέρας») αγαπητοί αναγνώστες, οπαδοί και φίλοι του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος της Χρυσής Αυγής. Δηλαδή, με την μεγαλύτερη απάτη της νεοελληνικής ιστορίας. Μια απάτη που την φούσκωσαν κάποιοι επιτήδειοι μετά το ’74, ξεφούσκωνε όμως χρόνο με τον χρόνο κι έχει πλέον στις ημέρες μας απαξιωθεί πλήρως. Ήταν επόμενο. Βλέπετε, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…
Να δούμε ποια ήσαν τα πραγματικά γεγονότα. Την 1η Ιουλίου 1973, κατηργήθη δια λαϊκού δημοψηφίσματος η Βασιλεία και πρώτος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ανακηρύχθη ο Γ. Παπαδόπουλος. Την 8η Οκτωβρίου, του ιδίου έτους, διορίσθηκε πρωθυπουργός ο παλαιός πολιτικός Σπύρος Μαρκεζίνης, ο οποίος σχημάτισε προσωρινή πολιτική κυβέρνηση, με σκοπό την διενέργεια εκλογών στο άμεσο μέλλον. Από την 8η Οκτωβρίου, λοιπόν, και μετέπειτα ουδείς στρατιωτικός συμμετέχει πλέον στην κυβέρνηση, ενώ παύει και η ισχύς του στρατιωτικού νόμου. Άρα, λοιπόν, δεν υπήρξε καμία δικτατορία, εναντίον της οποίας εξεγέρθηκαν «τα παιδιά του Πολυτεχνείου». Γιατί, όμως, εξεγέρθηκαν;
Για να καταλάβουμε τους πραγματικούς λόγους της εξεγέρσεως, θα πρέπει να ψάξουμε αλλού, κι όχι στην «καταπίεση» των νέων από την «δικτατορία», που κι αν υπήρξε στο παρελθόν εκείνη την περίοδο είχε χαλαρώσει κατά πολύ. Αφού, λοιπόν, δεν υπήρχε καμιά αιτία προερχομένη από την εσωτερική πολιτική της κυβερνήσεως, θα πρέπει να εξετάσουμε την εξωτερική της πολιτική.
Παρά τα περί του αντιθέτου διαδιδόμενα, οι Αμερικανοί –«προστάτες» και «σύμμαχοι» τότε και τώρα της Ελλάδος- δεν υποστήριξαν ούτε την Επανάσταση της 21ης Απριλίου, ούτε το καθεστώς που προέκυψε απ’ αυτήν. Ο λόγος είναι απλός: οι Αμερικανοί, όπως άλλωστε όλες οι μεγάλες δυνάμεις της σύγχρονης εποχής, προτιμούν να υπάρχει «δημοκρατία» στα κράτη που ελέγχουν, διότι δια της «δημοκρατίας» μπορούν να συνεχίζουν να τα ελέγχουν. Κι αν κάποια στιγμή ο οποιοσδήποτε «δημοκρατικός» κυβερνήτης τους κάνει νερά, μπορούν πανεύκολα να τον «συμμορφώσουν» δια της αντιπολιτεύσεως, των ΜΜΕ, των συνδικάτων, ακόμα δε και των παραγόντων του ιδικού του κόμματος. Ας θυμηθούμε τι έγινε προσφάτως στην περίπτωση του Κ. Καραμανλή (του νεωτέρου) και που κατέληξε το άνοιγμά του προς την Ρωσσία. Αντιθέτως, μ’ έναν «δικτάτορα» στο τιμόνι της χώρας, η «προστάτιδα δύναμη» δεν ξέρει τι θα της ξημερώσει.
Το σίγουρο είναι, πως το ξημέρωμα της 21ης Απριλίου 1967 βρήκε τους Αμερικανούς («Αμερικανοσιωνιστάς», επί το ακριβέστερον) αιφνιδιασμένους. Πιάστηκαν στον ύπνο! Άλλα περίμεναν κι άλλα τους προέκυψαν. Είναι ιστορικώς αποδεδειγμένο, ότι με παρέμβαση των Αμερικανών το πολιτικό κατεστημένο της χώρας και ο τότε βασιλεύς είχαν συμφωνήσει στην κήρυξη μιας δικτατορίας από ελεγχομένους ανωτάτους αξιωματικούς (η περιβόητη «χούντα των στρατηγών»), η οποία θα είχε σύντομο βίο, στην διάρκεια του οποίου θα επανέφερε την κατάσταση στην «ομαλότητα» και εν συνεχεία θα παρέδιδε την εξουσία στους «νομίμους κατόχους» της. Εδώ, όμως, αντί για τους ελεγχομένους στρατηγούς τους προέκυψαν οι ανεξέλεγκτοι συνταγματάρχες!
Προκειμένου, όμως, να αποφύγουν τα χειρότερα –δηλαδή να χάσουν για πάντα την επιρροή τους στην Ελλάδα- οι Αμερικανοσιωνισταί ακολούθησαν την πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας». Έτσι, απέρριψαν προτάσεις πολιτικών περί αποκαταστάσεως της «δημοκρατικής νομιμότητος» από τον 6ο Στόλο και άρχισαν να δουλεύουν υπογείως. Η πρώτη απόπειρα ανατροπής Παπαδοπούλου έλαβε χώρα στα τέλη του 1967, με αφορμή την παρουσία της ελληνικής μεραρχίας στην Κύπρο. Η ελληνο-τουρκική κρίση του ’67 παρουσιάζει καταπληκτικές ομοιότητες με αυτήν του ’74! Μόνο που τότε ο Γ. Παπαδόπουλος δεν έπεσε στην παγίδα και με κατάλληλους διπλωματικούς χειρισμούς απέφυγε τον πόλεμο και την εθνική ταπείνωση που μας ετοίμαζαν οι «φίλοι» και «σύμμαχοί» μας, αλλά και την ανατροπή του. Η δεύτερη απόπειρα έγινε με το βασιλικό κίνημα, αλλά απέτυχε κι αυτή. Την ιδία τύχη είχε και η τρίτη απόπειρα, το επόμενο έτος (1968), όταν ο Παναγούλης αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Γ. Παπαδόπουλο. Εδώ θα ανοίξω μια παρένθεση. Ο Αλέκος Παναγούλης, παλικάρι πραγματικό, αγνός ιδεολόγος και ίσως ο μόνος αληθινός αντιστασιακός, έγινε πιστεύω άθελά του όργανο των Αμερικανοσιωνιστών, που τον δολοφόνησαν την 1η Μαΐου του ’75 –επισήμως επρόκειτο για «τροχαίο ατύχημα»- γιατί προφανώς είχε αντιληφθεί ποιοι και γιατί τον χρησιμοποίησαν και απειλούσε με αποκαλύψεις. Εδώ κλείνει η παρένθεση. Τρία στα τρία, λοιπόν! Τρεις απόπειρες, τρεις αποτυχίες! Είναι αυτό που ανέφερα προηγουμένως: δύσκολα τα βάζει κανείς μ’ έναν «δικτάτορα»…
Την 15η Ιανουαρίου 1973, ο Γ. Παπαδόπουλος ξεπερνά για πρώτη φορά τα επιτρεπόμενα όρια: Με επιστολή του στον πρόεδρο των ΗΠΑ αρνείται την δωρεάν στρατιωτική βοήθεια, για λόγους εθνικής υπερηφανείας! Άλλωστε, η Ελλάς δεν είχε πλέον κανένα οικονομικό πρόβλημα, καθώς με μια συνετή και έντιμη διαχείριση (κανένας δεν έκλεβε!) η Επανάσταση πέτυχε ένα «οικονομικό θαύμα», όπως το χαρακτήρισαν οι πάντες. Επίσης, ο Γ. Παπαδόπουλος είχε σκοπό να ξεκινήσει σύντομα την άντληση του «μαύρου χρυσού», των πετρελαίων που κρύβει το υπέδαφος της πατρίδος μας. Και βέβαια, η παροχή δωρεάν στρατιωτικής βοηθείας προς τα διάφορα κράτη, ήταν η εγγύηση της υποταγής των. Η ιστορική επιστολή Παπαδοπούλου, με την οποία η Ελλάς έσπασε τα δεσμά της, είναι η ακόλουθη: «Η κυβέρνησις απεφάσισεν όπως δηλώσει εις την κυβέρνησιν των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι παραιτείται του λοιπού, αρχής γενομένης από του τρέχοντος έτους, της παρεχομένης υπό των Ηνωμένων Πολιτειών, δωρεάν στρατιωτικής βοηθείας» (πηγή: εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» της 16ης Ιανουαρίου 1973, υπό τον πρωτοσέλιδο κεντρικό τίτλο: «Η ΕΛΛΑΣ ΠΑΡΗΤΗΘΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ – Επιστολή του κ. Γ. Παπαδοπούλου προς τον Πρόεδρον Νίξον»).
Τον Οκτώβριο του 1973, ο Γ. Παπαδόπουλος ξεπερνά τα «όρια» κατά πολύ. Αρνείται στους Αμερικανοσιωνιστάς την χρήση της βάσεως της Σούδας προς βοήθεια των Ισραηλινών σιωνιστών στον πόλεμο με τους Άραβες. Δεν πάει άλλο! Οι εβραιοαμερικανοί αποφασίζουν την άμεση ανατροπή του! Όλως «τυχαίως», έναν μήνα αργότερα, ξεσπούν τα γνωστά γεγονότα. Η συνταγή της φοιτητικής εξεγέρσεως είναι δοκιμασμένη και στο παρελθόν. Το 1968, όταν ο Στρατηγός Ντε Γκωλ συγκρούστηκε με τους Αμερικανοσιωνιστές, του έστησαν τον διαβόητο «κόκκινο Μάη του ‘68», με τους Κον (Κοέν) Μπεντίτ και συντροφία να κραυγάζουν εν χορώ «είμαστε όλοι εβραίοι» και να σπέρνουν την καταστροφή και το χάος.
Όλα, λοιπόν, άρχισαν στις 14 Νοεμβρίου, με μια εντελώς απροσδόκητη κατάληψη του Πολυτεχνείου από ελαχίστους φοιτητάς, με αφορμή τις αναβολές στρατεύσεως. Δυστυχώς, οι πολιτικάντηδες της κυβερνήσεως Μαρκεζίνη κωλυσιέργησαν και δεν έστειλαν αμέσως την Αστυνομία να πετάξει έξω τους ταραξίες, για να φανούν «δημοκράτες». Έτσι, εκμεταλλευόμενοι την ανοχή που υπήρξε, μπαίνουν μέσα στο Πολυτεχνείο κάθε είδους πράκτορες, αλλά και αριστερίστικα, αναρχικά και κακοποιά στοιχεία. Αυτοί οι τελευταίοι καμία διαφορά δεν έχουν με τα αναρχοκομμουνιστικά στοιχεία του σήμερα, που καίνε κάθε λίγο και λιγάκι την Αθήνα και το εθνικό μας σύμβολο. Αυτοί, οι «γνωστοί-άγνωστοι», είναι τα μόνα γνήσια τέκνα των «παιδιών» της «γενιάς του Πολυτεχνείου» και οι μόνοι που δικαιούνται να εορτάζουν την επέτειο, με τον γνωστό «εκρηκτικό» τους τρόπο. Από εκεί κι έπειτα, η επέμβαση έγινε πολύ καθυστερημένα, με τις γνωστές συνέπειες. Ωστόσο, και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία,  δεν υπήρξαν νεκροί μέσα εις τον χώρο του Πολυτεχνείου, παρά μόνον κάποιοι ολίγοι εκτός αυτού, φονευθέντες ως επί το πλείστον από αδέσποτες σφαίρες και εξοστρακισμούς, είτε από προβοκάτορες που έδρασαν μέσα στην αναμπουμπούλα. Ο μικρός αριθμός των θυμάτων, αλλά και οι συνθήκες θανάτου των, δεν βόλευαν την μεταπολιτευτική μαρξιστική προπαγάνδα, η οποία ευρισκόμενη σε πτωματολογικό παροξυσμό έκανε λόγο για… εκατοντάδες, ακόμα και… χιλιάδες νεκρούς. Θα μείνουν στην ιστορία οι κωμικοτραγικές… εκσκαφές που έκανε στο νεκροταφείο Ζωγράφου ο τότε δήμαρχος, Δ. Μπέης, προκειμένου να βρει τους… ομαδικούς τάφους των «νεκρών του Πολυτεχνείου». Όμως, άνθρακες ο… θησαυρός!

Home » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Υπερεπίτροποι στις τράπεζες: Από κόσκινο όλα τα δάνεια Υπερεπίτροποι στις τράπεζες: Από κόσκινο όλα τα δάνεια


Επίτροποι με διευρυμένες αρμοδιότητες θα τοποθετηθούν στις ελληνικές τράπεζες, λόγω της ανακεφαλαιοποίησής τους ύψους 26 δισ. ευρώ, που θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με τη σύμβαση που περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο και δημοσιεύει η "Καθημερινή", προβλέπεται ο απόλυτος έλεγχος κάθε τράπεζας που θα ανακεφαλαιοποιηθεί με κρατικά χρήματα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι επίτροποι θα έχουν λόγο για όλα από τα έξοδα διαφήμισης, μέχρι τον έλεγχο της δανειοδότησης. Θα ελέγχονται ακόμα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα στελέχη και οι συγγενείς τους ως προς τα δάνεια που παίρνουν.
Όπως προβλέπει το Μνημόνιο, "η τράπεζα θα πρέπει να θέσει στη διάθεση της εποπτείας πλήρη πρόσβαση στα βιβλία και τα στοιχεία, τα έγγραφα και κάθε τεχνική πληροφορία, αναγκαία για να εκτελέσει τα καθήκοντά της".
Πρόβλεψη υπάρχει βεβαίως και για τα επιχειρηματικά δάνεια, η ροή των οποίων θα μπορεί να διακόπτεται από την επιτροπεία, όποτε αυτή το κρίνει απαραίτητο.
Οι βασικές αρμοδιότητες των επιτρόπων:
*Έλεγχος των χορηγήσεων προς τα πολιτικά κόμματα
*Έλεγχος όλων των δανείων που έχουν δοθεί σε υπαλλήλους μετόχους, διευθυντές και στελέχη όπως, επίσης και στις συζύγους, τα τέκνα ή τα συγγενικά τους πρόσωπα
*Ο ρυθμός χορηγήσεων προς τις παραπάνω κατηγορίες δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ετήσιο ρυθμό χορηγήσεων της τράπεζας
*Αυστηρός έλεγχος του κόστους διοίκησης και των εξόδων προώθησης και διαφήμισης
*Έλεγχος όλων των χορηγήσεων προς δημόσιους οργανισμούς και δημόσιες επιχειρήσεις
*Έλεγχος της πολιτικής ρυθμίσεων και διαγραφών όλων των δανείων του παρελθόντος
*Αυστηρός καθορισμός των αμοιβών των διοικητικών στελεχών των τραπεζών
*Επανασύσταση Επιτροπών Εσωτερικού Ελέγχου, Διαχείρισης Κινδύνου και Κανονιστικής Συμμόρφωσης και άμεση εμπλοκή της Επιτροπής στις παραπάνω λειτουργίες
*Δημοσιοποίηση των ονομάτων των μετόχων που ελέγχουν ποσοστό τουλάχιστον 1% του μετοχικού κεφαλαίου από τις τράπεζες που ελέγχουν οι ιδιώτες
*Διαμόρφωση της πιστωτικής πολιτικής κάθε τράπεζας σε συνεργασία με το ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τρεις μήνες με τον τοποθέτηση της Εποπτείας
*Πλήρης διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας
*Αυστηρή παρακολούθηση του πιστωτικού κινδύνου και κατά πόσο η πολιτική χορηγήσεων εναρμονίζεται με το κόστος άντλησης ρευστότητας
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μ.Κ.Ο ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Αγίας Βαρβάρας επι της οδού Αγίας Βαρβάρας 24  και ώρα 19:00 θα λάβει χώρα ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Οργάνωσης κ. Πολύβιου Κολοβού, με θέμα:

<< Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ>>

Η είσοδος θα είναι ελευθέρα, και η παρουσία όλων επιβεβλημένη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ

Κάτω τα χέρια από τους κόπους μιας ζωήςΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.poasy.gr

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2012
Αριθ. Πρωτ.: 504/4/53
Δεν αρκεί που μας άρπαξαν τα αποθεματικά των ταμείων μας με το περιβόητο «κούρεμα», δεν αρκεί που με πρόσχημα διάφορες μελέτες σκοπιμότητας, μείωσαν ακόμα μια φορά το εφάπαξ, αλλά και ακόμα περαιτέρω με τη μείωση των βασικών μισθών, έρχονται τώρα να καταληστεύσουν και ό,τι απέμεινε από τους κόπους μιας ζωής με τη ρύθμιση που εντάσσουν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τη φορολόγηση του εφάπαξ κλιμακωτά από 10% έως και 46%, ανάλογα με το ύψος του.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας συνάδελφος με πλήρη συντάξιμα χρόνια, θα χάσει μεσοσταθμικά περίπου το 30% του ποσού που υπολόγιζε να πάρει με την έξοδό του από το σώμα για να καλύψει υπαρκτές, ούτως ή άλλως, βιοποριστικές ανάγκες έτσι όπως εξελίχθηκαν οι συνθήκες ζωής και διαβίωσης με την παρατεταμένη λιτότητα και την ισοπέδωση των συντάξιμων αποδοχών του.
Διερωτόμαστε άραγε με τι ηθικό έρεισμα προωθούν οι συγκυβερνώντες αυτή τη ρύθμιση, όταν πρόκειται για καταφανή αρπαγή-ληστεία χρημάτων που έχουν αποταμιευθεί από τις πολυετείς εισφορές των συναδέλφων μέσω της μισθοδοσίας για την εργασία τους, η οποία ήδη έχει φορολογηθεί ως αρχικό εισόδημα κάθε μήνα, αλλά και ετησίως με το φόρο εισοδήματος;
Είναι δυνατόν για τρίτη φορά να ζητούν τη φορολόγηση της εργασίας του αστυνομικού – λιμενικού – πυροσβέστη και όλα αυτά με τη θέσπιση ενός υποτίθεται δίκαιου φορολογικού συστήματος;
Διερωτόμαστε τελικά, θα υπάρξουν βουλευτές που θα ψηφίσουν τη ληστρική αυτή διάταξη, όταν ήδη οι ίδιοι διατείνονται ότι ήταν η τελευταία φορά που ψήφισαν με το Μνημόνιο 3 τα πρόσφατα νέα ληστρικά μέτρα, αυτά που βαφτίζουν ως μέτρα σωτηρίας, θολώνοντας τα νερά και βιάζοντας τη νοημοσύνη μας;
Τέλος καλούμε τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση να ζητήσουν σήμερα κιόλας την απόσυρση της σχετικής διάταξης από το υπό συζήτηση στη Βουλή Νομοσχέδιο.

Home » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στο πρώτο οκτάμηνο του 2012 Αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στο πρώτο οκτάμηνο του 2012


Κατά 11% αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 13% κατά το διάστημα Ιανουαρίου- Αυγούστου 2012 , έναντι του αντίστοιχου διαστήματος πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Την ίδια περίοδο, σημαντική μείωση παρουσίασε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας (-10,2 δισ. ευρώ), έναντι του αντίστοιχου διαστήματος πέρυσι (-15,9 δισ. ευρώ).

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα παρουσιάζει το τέταρτο υψηλότερο εμπορικό έλλειμμα (-10,2 δισ. ευρώ) στην ΕΕ, μετά τη Μ. Βρετανία (-102,2 δισ. ευρώ), τη Γαλλία (-56,5 δισ. ευρώ) και την Ισπανία (-23,8 δισ. ευρώ), το διάστημα Ιανουαρίου- Αυγούστου 2012.

Την ίδια περίοδο, το υψηλότερο εμπορικό πλεόνασμα στην ΕΕ κατέγραψαν η Γερμανία (+123,3 δισ. ευρώ), η Ολλανδία (31 δισ. ευρώ) και η Ιρλανδία (29,3 δισ. ευρώ).

Σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη, τον Σεπτέμβριο του 2012 κατέγραψε εμπορικό πλεόνασμα 9,8 δισ. ευρώ, έναντι 1,7 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2011. Τον Αύγουστο του 2012 η ευρωζώνη κατέγραψε εμπορικό πλεόνασμα 5,2 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος -5,9 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2011. Οι εξαγωγές της ευρωζώνης μειώθηκαν κατά 1,1% από τον Αύγουστο ως το Σεπτέμβριο του 2012, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 2,7%.

Στην «ΕΕ των 27» καταγράφηκε εμπορικό έλλειμμα (-12,6 δισ. ευρώ) το Σεπτέμβριο του 2012, έναντι ελλείμματος (-10,9 δισ. ευρώ) το Σεπτέμβριο του 2011. Τον Αύγουστο του 2012 η ΕΕ κατέγραψε εμπορικό έλλειμμα (-13,2 δισ. ευρώ), έναντι (-22,5 δισ. ευρώ) τον Αύγουστο του 2011. Το Σεπτέμβριο, οι εξαγωγές της ΕΕ μειώθηκαν κατά 1,5% και οι εισαγωγές κατά 1,7%, σε σχέση με τον Αύγουστο.

Ειδικότερα το διάστημα Ιανουαρίου- Αυγούστου 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, οι εξαγωγές της ΕΕ αυξήθηκαν προς τους βασικούς εμπορικούς εταίρους εκτός από την Ινδία (-5%). Σημειώθηκε αύξηση των εξαγωγών προς τη Ρωσία και τη Ν. Κορέα κατά 18%, προς την Ιαπωνία κατά 17% και προς τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία κατά 14%.

Οι εισαγωγές της ΕΕ αυξήθηκαν από τις ΗΠΑ κατά 11% και από τη Νορβηγία κατά 10%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση εισαγωγών προς την ΕΕ αφορά την Ινδία (-9%) και την Ιαπωνία (-5%).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα στην ΕΕ παρατηρείται στον τομέα της ενέργειας (-277 δισ. ευρώ) το πρώτο οκτάμηνο του 2012, έναντι (-252,5 δισ. ευρώ) το πρώτο οκτάμηνο του 2011, ενώ το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα σημειώνεται στον τομέα των βιομηχανικών και μεταποιητικών αγαθών 232,9 δισ. ευρώ, έναντι 154,5 δισ. ευρώ, αντιστοίχως.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΑΡΛ ΦΙΛΙΠ ΓΚΟΤΦΡΙΝΤ ΦΟΝ ΚΛΑΟΥΖΕΒΙΤΣΚαρλ Φίλιπ Γκότφριντ φον Κλαούζεβιτς (1780 – 1831)


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.sansimera.gr

Στρατιωτικός και θεωρητικός του πολέμου, που αναδείχθηκε μέσα από το κλίμα της πεφωτισμένης δεσποτείας του Βασιλείου της Πρωσίας, με την υψηλού επιπέδου γραφειοκρατία και τον πανίσχυρο στρατό.
Γεννήθηκε ως Καρλ Φίλιπ Γκότφριντ φον Κλαούζεβιτς (Carl Philipp Gottfried von Clausewitz) την 1η Ιουνίου 1780, στην πόλη Μπεργκ της Δυτικής Πρωσίας, περιοχής που σήμερα ανήκει στη Γερμανία. Καταγόταν από μεσοαστική οικογένεια με πατέρα συνταξιούχο στρατιωτικό.
Το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά κι ο νεαρός Κλαούζεβιτς θα ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του. Σε ηλικία 13 ετών υπηρετούσε ως εύελπις στο 34ο Σύνταγμα Πεζικού του πρωσικού στρατού.
Πολέμησε και διακρίθηκε κατά των Γάλλων του Ναπολέοντα και έφθασε στο αξίωμα του επιτελάρχη των πρωσικών δυνάμεων στη Μάχη του Βατερλό, που έκρινε την τύχη του γάλλου στρατηλάτη το 1815 και άλλαξε την ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη.

Ποιά ἡ διαφορά τους ἀπό τούς φασίστες;

Επαναλαμβάνω οι αληταράδες «φοιτητές» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που απέκλεισαν 4 νοσοκομεία καταλαμβάνοντας την πανεπιστημιούλη με τη βία και κάνοντας τρομακτικές ζημιές εις βάρος της Δημόσιας περιουσίας τι διάφορα έχουν απο τους χρυσαυγίτες;
Γιάννης Λοβέρδος.
 Θὰ ἀπαντήσω μὲ αὐτὸ ποὺ μόλις μοῦ εἶπε ὁ φίλος Κώστας. 
«Εἶναι χειρότεροι! Οὐδέποτε κάποιος δεξιὸς θὰ κατέστρεφε δημοσία περιουσία!!!»
Κι ἐπεὶ δὴ κάποιοι θὰ βιαστοῦν νὰ χαρακτηρίσουν τὸν Κώστα, δυστυχῶς γιὰ αὐτούς, οὐδέποτε ἦταν φασίστας, δεξιὸς ἤ φασίστας! Πάντα ὑπερασπιστὴς τῆς δημοκρατίας ἦταν καὶ πάντα ἔσπαγε τὰ μοῦτρα του μέσα ἀπὸ διαλόγους, ποὺ τὸν ἔκαναν ἔξαλλο, ἰδίως ὅταν ὁ συνομιλητής του ἦταν πρόσωπο ποὺ εἶχε καταλήξει σὲ κάποιο συμπέρασμα, δίχως ἐπιχειρήματα καὶ λογική! 
Δυστυχῶς μας, ἔχουμε πρόβλημα ἀντιλήψεως τῶν ὁρίων!
Οὐδέποτε κάποιοι θὰ τὸ δεκτοῦν, ἀλλὰ ἔτσι ἔχει!
Ἐὰν ἐξαιρέσουμε τὸ πόσο χρήσιμη εἶναι ἡ δημοκρατία, ἀπὸ τὸν διάλογο, καὶ σταθοῦμε στὸ τὶ εἶναι δημοκρατία, τότε αὐτομάτως θὰ ἀκυρώσουμε κάθε ἐνέργεια ποὺ ἀκυρώνει τὴν δημόσια περιουσία!
Δημόσιος περιουσία σημαίνει ΔΙΚΗ ΜΑΣ περιουσία!
Δική μου, δική του, δική ΜΑΣ!!!
Ὅποιος λοιπὸν τὴν καταπατᾶ, τὴν καταχρᾶται ἤ τὴν καταστρέφει, εἶναι ἁπλῶς  ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΣ!!!!
Καὶ κάτι τελευταῖο. 
Οὐδέποτε ἤμουν μὲ τὴν δεξιὰ ἤ μὲ τὸ κέντρο ἤ μὲ τὴν ἀριστερά!
Παρέμενα καὶ παραμένω μὲ τὸ δίκαιον!
Φιλονόη.
Υ.Γ.1. Βλάβη; Ὄχι δολιοφθορά; Μήπως ἐγκληματική ἐνέργεια;

«Νέκρωσαν» τα ηλεκτρονικά συστήματα στο Λαϊκό εξ αιτίας των κινητοποιήσεων στο Καποδιστριακό

Εξ αιτίας της βλάβης που έχει προκληθεί στο server του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου- Το νοσοκομείο βρίσκεται σε γενική  εφημερία

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του Λαϊκού νοσοκομείου εξαιτίας της βλάβης που έχει προκληθεί στο server του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
Υπενθυμίζεται ότι χθες διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις έθεσαν τον server εκτός λειτουργίας, με στόχο να διακοπεί η ψηφοφορία για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης.
Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο αναπληρωτής διοικητής του Λαϊκού νοσοκομείου Ηρακλής Χαρμανίδης, οι γιατροί δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν, αλλά ούτε να επικοινωνήσουν οι κλινικές με τα εργαστήρια.
Ο κ. Χαρμανίδης απηύθυνε έκκληση να δοθεί άμεσα λύση καθώς το νοσοκομείο βρίσκεται σε γενική  εφημερία. Επίσης, τόνισε ότι το νοσοκομείο είναι τυφλό και απηύθυνε έκκληση να επικρατήσει η λογική.
πηγή

Κουκουλοφόροι διαλύουν τα πανεπιστήμια


Ομάδα κουκουλοφόρων και κρανοφόρων, έκανε έφοδο στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και συγκεκριμένα έσπασαν το πρωί, την πόρτα του κέντρου διαχείρισης των υπολογιστικών συστημάτων του Ιδρύματος για να εμποδίσουν την διεξαγωγή της «ηλεκτρονικής» ψηφοφορίας. Η αίθουσα παρέμενε αρκετή ώρα, σε κατάληψη και η εφορευτική επιτροπή των εκλογών αποφάσισε 24ωρη  παράταση προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Η ψηφοφορία πλέον, συνεχίζεται κανονικά ενώ οι καθηγητές μπορούν με ειδικό κωδικό που διαθέτουν να ψηφίζουν και από το σπίτι ή το γραφείο τους.
Υπήρξε κίνδυνος να καταστραφεί εξοπλισμός εκατομμυρίων, αλλά προς το παρόν δεν έχουν γίνει μεγάλες ζημιές.
Η δράση των κουκουλοφόρων στα πανεπιστήμια δεν είναι τωρινό φαινόμενο αλλά έχει ενταθεί με αφορμή την εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ και την εκλογή νέων διοικήσεων. Όμως, εκτός από τους κουκουλοφόρους, φοιτητές ή εξωπανεπιστημιακούς, υπάρχει αφενός και μια μερίδα πανεπιστημιακών καθηγητών που αν και δεν είναι κουκουλοφόροι δρουν ως τέτοιοι, αλλά και συγκεκριμένα κόμματα και πολιτικοί που αποφάσισαν ετσιθελικά να μην εφαρμοστεί ένας νόμος που ψήφισαν πάνω από 250 βουλευτές στην προηγούμενη Βουλή.
Για παράδειγμα τι έχουν να πουν για τις εκλογές ορισμένοι πρυτάνεις που χάνουν τα προνόμια, τις θεσούλες και την εξουσία τους με το νέο νόμο; Και φυσικά πολλοί από αυτούς ανίκανοι να είναι πρυτάνεις, αντιδρούν σε μια ψηφοφορία που ουσιαστικά αξιολογεί ανθρώπους για να γίνουν οι νέες διοικήσεις των ΑΕΙ.
Άραγε ο κ. Μυλόπουλος αλλά και ο νυν υφυπουργός Παιδείας, κ. Παπαθεοδώρου τι λένε για τη συμμετοχή στις εκλογές που έχει ξεπεράσει το 80%, δείγμα της αποδοχής στη συντριπτική πλειοψηφία των πανεπιστημιακών;
Και τι λένε για τους κουκουλοφόρους που δρουν όποτε θέλουν διαλύοντας τα ήδη διαλυμένα πανεπιστήμια;
Από την άλλη, κομματικοί μηχανισμοί όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που «αγκαλιάζουν» κουκουλοφόρους (με ή χωρίς κουκούλες) τι λένε γι’ αυτά που γίνονται;
Κι όταν γίνουν κυβέρνηση θα καταργήσουν το νόμο για να επαναφέρουν το σημερινό καθεστώς διαπλοκής αδιαφάνειας και ρεμούλας που κυριαρχεί;
Έχει πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ για πανεπιστήμια ανοικτά στην κοινωνία και διασυνδεδεμένα με την αγορά εργασίας;
πηγή

ΕΠΤΑ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣΕπτά πολιτείες ζητούν αποχώρηση από τις ΗΠΑ!


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.defencenet.gr

Επτά πολιτείες των ΗΠΑ μία εβδομάδα μετά τις προεδρικές εκλογές κατέθεσαν αναφορά για την αποχώρησή τους από τη σύνθεση της χώρας.
Πάνω από 25.000 υπογραφές, που απαιτούνται για την εξέταση του εγγράφου, έχουν παρουσιάσει αυτές οι πολιτείες, που περιλαμβάνονται στην λεγόμενη «κόκκινη ζώνη», δηλαδή, που ψηφίζουν υπέρ των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Γίνεται λόγος για το Τέξας, τη Λουιζιάνα, τη Βόρεια Καρολίνα, την Αλαμπάμα, τη Γεωργία, το Τενεσί και τη Φλόριντα.
Η αναφορά έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου και εκφράζει την κοινή γνώμη, στην οποία χρειάζεται να δωθεί επίσημη απάντηση των Αρχών.Το διάβημα αυτό στάθηκε ιδιόμορφη αντίδραση στην πολιτική αντιπαράθεση στις ΗΠΑ και τη διάσπαση σχετικά με τις κατευθύνσεις ανάπτυξης της χώρας.
H "κόλα" σε ένα ανομοιογενές "τεχνητό" εν πολλοίς έθνος όπως οι ΗΠΑ είναι το χρήμα, το οποίο έχει εκλείψει αφήνοντας ετερόκλητες ομάδες να ανακαλύπτουν ότι δεν ταιριάζουν τα άμεσα συμφέροντά τους με αυτά του Ομοσπονδιακού Κράτους της Ουάσινγκτον. Φυσικά αυτό παρατηρείται πλέον σε όλα τα "παρα φύσειν" έθνη όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισπανία, και αλλού.
Επιδίωξη της Νέας Τάξης είναι ο κατακερματισμός των κρατών σε μικρά προτεκτοράτα, ευκόλως ελέγξιμα από μια γενική Παγκόσμια Αρχή τύπου ΟΗΕ. Έχουμε πολλά να δούμε ακόμα, και μάλλιστα γρήγορα.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ἡ ἀναβάθμισις τοῦ Ἑλληνικοῦ κράτουςΗ ιστορία είναι αληθινή μόνο τα νούμερα αλλάζουν.
Είσαι ένας ελεύθερος επαγγελματίας και το φέρνει ο διάολος και κάνεις μιά δουλειά (την κάνεις όμως) για το δημόσιο και βέβαια κόβεις και ένα τιμολόγιο γιατί σε ένα ευνομούμενο κράτος έτσι πρέπει να γίνει.
 Η ημερομηνία -έχει σημασία- 10-10-2011. Το καταθέτεις και περιμένεις να πληρωθείς (έχεις κι ένα ΦΠΑ να αποδόσεις). Κατά την αρχή του χρόνου στις 10-1-2012 κάνεις κι ένα τηλέφωνο στο λογιστήριο του οργανισμού για να πάρεις τα λεφτά σου και σαν έντιμος πολίτης να αποδόσεις και το ΦΠΑ. Οι καιροί είναι δύσκολοι οπότε μην τα βάλεις κι απ’ την τσέπη σου -άσε που δεν υπάρχουν δηλαδή-.
Κατά το Μάρτιο, στις 10-3-2012 ξανακάνεις τηλέφωνο στο λογιστήριο μήπως και τελικά σε πληρώσουν γιατί ξέχασα να σας πω ότι παρόλα τα τηλέφωνα και τα παρακάλια φράγκο δεν έχεις πάρει.
 Κατά τον Ιούνιο, στις 10-6-2012 κάνοντας το 1843ο τηλέφωνο στο λογιστήριο του οργανισμού σου λένε “Περάστε να πληρωθείτε, αλλά προσκομίστε μας τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Απόδειξη είσπραξης και φορολογική ενημερότητα”.
 Μάλιστα. Τώρα τι κάνεις; Πάς στην εφορία, εκεί σου λένε ότι για να πάρεις το πολυπόθητο χαρτί πρέπει να εξοφλήσεις το χρέος σου από το απλήρωτο ΦΠΑ. Τι να κάνεις. Τρέχεις, δανείζεσαι από γνωστούς και φίλους (τυχερούλη) και κάνεις την ευεργετική ρύθμιση του χρέους σου και παίρνεις το πολυπόθητο χαρτί. Το πας στο λογιστήριο του οργανισμού αλλά άργησες και τα λεφτά πήγαν σε άλλους πιό τυχερούς από εσένα. Αλλά δεν πειράζει. Μόλις έρθουν καινούργια λεφτά θα είσαι πρώτος στη λίστα. Τώρα που έχεις και την ενημερότητα δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να πάρεις τα λεφτά σου.
Κατά τις 15-7-2012 σε ειδοποιούν να πάς να πληρωθείς. Ο καλός υπάλληλος -γιατί υπάρχουν και τέτοιοι- σου βάζει τα λεφτά στην τράπεζα και περιμένει το χαρτί που θα του πας τις επόμενες μέρες.
 Πάς λοιπόν στην εφορία με τον αέρα του νομοταγούς και ζητάς φορολογική ενημερότητα.
Άλλωστε έχεις ρυθμίσει το χρέος σου, είσαι εντάξει στις πληρωμές σου και έχεις και χαρτί που λέει ότι στη δίνουν και ισχύει για ένα μήνα.
Αμ δε! Έχεις λέει ληξιπρόθεσμες οφειλές και δεν μπορείς να την πάρεις παρά μόνο με παρακράτηση όλου του ποσού από τον οργανισμό και απόδοσή του στην ΔΟΥ. Και τώρα τι γίνεται; Αφού έχεις πάρει τα λεφτά; Εκθέτεις τον καλό υπάλληλο; Οπλίζεσαι με υπομονή και πας στον έφορο (στην εξουσία δηλαδή) για να βρεις το δίκιο σου. Η εξουσία λοιπόν σε ενημερώνει ότι βεβαίως έχεις ληξιπρόθεσμες οφειλές και η παραράτηση ισχύει. Μα καλέ μου άνθρωπε -λέμε τώρα- τα λεφτά τα έχω πάρει για να εξοφλήσω τα δανεικά που πήρα για να κάνω την ρύθμιση για να είμαι ενήμερος και να παίρνω την ενημερότητα. Με το ύφος της εξουσίας που απολαμβάνει αυτό που κάνει και με απίστευτα προσκόμματα τελικά σου κάνει χάρη και βρίσκει τη Σολομώντεια λύση.
 Θα σου παρακρατήσουν τα μισά.
Δηλαδή, από τα 1000 ευρώ που θα έπαιρνες πέρισυ (10-10-2011) πλήρωσες ήδη τα 200, θα σου κρατήσουν τα 500 και θα σου δώσουν τα ρέστα. 300 ολόκληρα ευρώ.
 Αχάριστε, έ αχάριστε!
Το σύστημα λειτουργεί τέλεια.
Δεν ζούμε πιά σε κράτος μπουρδέλο.
Βιώνουμε το κράτος νταβατζή!
ντιμος Πολίτης – Μαλάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...