Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!Άδεια παραμονής 5ετούς χρονικής διάρκειας, με δικαίωμα ανανέωσης του χρόνου αυτού, σε όσους υπηκόους τρίτων χωρών αποκτούν πρώτη ή δεύτερη κατοικία στην Ελλάδα, αξίας κατ’ ελάχιστον 300.000 ευρώ, σκοπεύει να δώσει η μνημονιακή συγκυβέρνηση, για να προσελκύσει… επενδυτές.
Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν για τους «συμπαραστάτες», «αλληλέγγυους» κ.λπ. της αριστεράς και της… προόδου, καθώς επίσης και τους χρυσοκάνθαρους των ΜΚΟ, επιχορηγούμενων «αντιρατσιστικών» οργανώσεων κ.λπ., να δείξουν έμπρακτα (κι όχι με τα λόγια που είναι δωρεάν) την… αλληλεγγύη τους και να νομιμοποιήσουν τους αγαπημένους τους λαθρομετανάστες. Να διαθέσουν οι μεν πρώτοι (συριζαίοι, κουκουέδες, δημαραίοι) τα εκατομμύρια ευρώ που παίρνουν από το κράτος ως κομματική επιχορήγηση και οι δε τα εκατομμύρια ευρώ που παίρνουν από το κράτος –και όχι μόνο- και να αγοράσουν μεγάλα, ευρύχωρα, ευάερα και ευήλια σπίτια στους… αγαπημένους τους λαθρομετανάστες. Ιδού η Ρόδος σύντροφοι!http://neadeksia.wordpress.com

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣΚάνοντας λόγο για τη Χρυσή Αυγή και τα σχόλια που κάνουν εναντίον του, ο Πέτρος Τατσόπουλος δήλωσε: ”Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή”. Φυσικά ήδη τα κοινωνικά δίκτυα πήραν φωτιά μετά την δημοσίευση της δήλωσής του…
Πως όμως κατάφερε να πηδήξει την μισή Αθήνα ο Πέτρος; Επειδή βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, μάλλον ο τρισμέγιστος πηδίκουλας έχει μπερδέψει την φυσιολογική σεξουαλική επαφή με τον… αυνανισμό. Άλλη εξήγηση δεν μπορούμε να δώσουμε…http://neadeksia.wordpress.com

Ώσπου να πούμε “δόξα τον Θεό”, λέμε “βόηθα Παναγιά”…

Δόξα το Θεό λέμε όταν κάποιος ξένος επενδυτής έρχεται στην Ελλάδα, βόηθα Παναγιά όταν αποφασίζουν να φύγουν άλλοι. Και δυστυχώς το βόηθα Παναγιά ακούγεται όλο και περισσότερο. Σήμερα έγινε γνωστό ότι η μεγάλη αμερικανική τράπεζα Citibank κλείσει 16 υποκαταστήματα στην επαρχία και μένει μόνο με αυτό στην Αθήνα επιβεβαιώνοντας το σενάριο αποχώρησής της από την Ελλάδα. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό η τράπεζα κλείνει άρον άρον τις υποθέσεις της στην Ελλάδα και καλεί δανειολήπτες να πληρώσουν ακόμη και τα μισά από τα χρέη τους για να «καθαρίσουν» μια και καλή.

Πάλι σήμερα ανακοινώθηκε και το λουκέτο στη βρετανική αλυσίδα Costa Coffee η οποία αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την «The Greek Coffee Company A.E.» και τον επιχειρηματία Αρη Βωβό. Η εταιρεία αναστέλλει τη λειτουργία του κάνοντας λόγο για αδυναμία να αντεπεξέλθει στην κρίση. Τα Costa Coffe ξεκίνησαν να λειτουργούν στην Ελλάδα από το 2007.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και η αναταραχή στα ΙΚΕΑ τα οποία αν και από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο εδώ στην Ελλάδα ανακοίνωσαν μειώσεις μισθών 11% με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι και να κάνουν στάση εργασίας και κατάληψη.
Σίγουρα η εικόνα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι καλή και θα περάσει καιρός για να βελτιωθεί. Κι αν δεν υπάρξει ρευστότητα στην αγορά η κατάσταση θα χειροτερεύει.

antinews

Ιστορικό Ημερολόγιο: 22 Νοεμβρίου, 1826- Νίκη των Ελλήνων στην Αράχωβα, 1940- Απελευθέρωση ΚορυτσάςΙστορικό Ημερολόγιο: 22 Νοεμβρίου, 1826- Νίκη των Ελλήνων στην Αράχωβα, 1940- Απελευθέρωση Κορυτσάς
Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, επιτίθεται στην Αράχωβα εναντίον των Τουρκαλβανών υπό τον Μουσταφάμπεη και πετυχαίνει σημαντική νίκη. Οι απώλειες των Τούρκων ήταν 1300 περίπου νεκροί και 200 αιχμάλωτοι. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο ίδιος ο Μουσταφάμπεης. Οι ελληνικές απώλειες ήταν 4 νεκροί και 9 τραυματίες.

Νοέμβριος 1826... Γύρω κι απέναντι απ την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου γίνεται η μεγάλη μάχη, που χαρακτηρίστηκε σαν δεύτερη Επανάσταση της Ρούμελης. Για μια φορά ακόμη πλούσια εξέχεε τη Χάρη του ο Τροπαιοφόρος Γεώργιος, οδηγώντας στην κρίσιμη ώρα τούς Έλληνες.

Όντως, η σημασία της μάχης εκείνης ήταν καθοριστική για την έκβαση της Επανάστασης, που μετά την πτώση, του Μεσολογγίου «έπνεε τα λοίσθια» . Ο Σουλτάνος εκμεταλλεύτηκε την πτώση του ηθικού των Ελλήνων και εξαπέλυσε «φιρμάνι στους Ρωμηούς» να προσκυνήσουν, να παραδώσουν τα όπλα τους και να πάρουν γενική αμνηστία.
Κρίσιμη η στιγμή, στ’ αλήθεια, για τους τυραννισμένους Ρωμηούς. Το μέγεθος του κινδύνου μας δείχνει η επιστολή του Γ. Καραϊσκάκη προς τον πρωθυπουργό Ανδρέα Ζαίμη: ΄΄Η Ελλάς προσκυνεί και πάσχισον δια την κοινήν σωτηρίαν΄΄.

Τα σχέδια των Τούρκων ήταν να πατάξουν τη Ρούμελη και να ολοκληρώσουν ύστερα την κατάληψη της Πελοποννήσου. Ματαιώθηκαν όμως από το Γ. Καραϊσκάκη, που διορίστηκε αρχιστράτηγος της Ρούμελης. Στην κρίσιμη ώρα συγκέντρωσε τους θορυβημένους οπλαρχηγούς της Ρούμελης και κατέλαβε την Αράχωβα. Έδωσε έτσι με τα όπλα την απάντηση στο φιρμάνι του Σουλτάνου.

Στη μάχη της Αράχωβας βρέθηκαν αντιμέτωποι οι πιο έμπειροι αξιωματικοί των Τούρκων και οι Έλληνες καπεταναίοι, που τους ένωσε και τους οδήγησε στο θρίαμβο ο Γ. Καραϊσκάκης η εκπληκτική προσωπικότητα, η στρατηγική μεγαλοφυία, που άλλαξε την πορεία της Εθνεγερσίας. Η επιστολή του Ανδ. Ζαίμη προς τον Καραϊσκάκη είναι απόδειξη της ιστορικής δικαίωσης του στρατάρχη. ΄΄Η Πατρίς εις αυτήν την περίστασιν εγνώρισεν, τι είναι ο Καραϊσκάκης και ότι χωρίς Καραϊσκάκην δεν εκατορθούτο, οτι θαυμασίως κατωρθώθη έως την σήμερον΄΄ (17-1-1827). Δίκαια στο τραγούδι τους οι Αραχωβίτες τον αποκάλεσαν:

"Καραγισκάκημ’ αρχηγέ και πρώτε καπιτάνιε... ."

Για τους Τουρκαλβανούς, όμως, η ανάμνηση της μάχης της Ράχωβας και η καταδίωξη, που ακολούθησε, ήταν οδυνηρότατη για πολλά χρόνια. Παροιμιώδης έμεινε στους Αλβανούς η φράση, που έλεγαν για κάποιον, όταν έφευγε βιαστικά: ΄΄Που φεύγεις μωρέ, ωσάν να σε κυνηγά ο Καραϊσκάκης;΄΄ Αλλά και στις μεταξύ τους συμπλοκές οι Αλβανοί φώναζαν:

"Στάσου, στάσου να ιδείς μια φορά τουφέκι του Καραϊσκάκη" .
Διαβάστε περισσότερα: 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1826! Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ! Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ...
22 Νοεμβρίου 1940: Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται νικηφόρος στην Κορυτσά
Στις 22 Nοεμβρίου 1940 τμήματα του ελληνικού στρατού εισέρχονται απελευθερωτές του βορειοηπειρωτικού διαμερίσματος της Kορυτσάς. O κόσμος βγήκε στους δρόμους και ζητωκραύγαζε: «Πήραμε την Kορυτσά». H απελευθέρωση της Kορυτσάς ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Ελληνικού Στρατού στο βορειοηπειρωτικό μέτωπο.

Στην πόλη της Kορυτσάς βρίσκονταν και την υποστήριζαν ισχυρές ιταλικές δυνάμεις (Mεραρχία Tριέστι - Πιεμόντε - Bενέτσια - Aρέστο με δυο τάγματα μελανοχιτώνων ― με το τάγμα των Bερσαλιών και ένα τάγμα Aλβανών).

O αγώνας για την κατάληψή της κράτησε οχτώ μέρες και ήταν πολυαίμακτος.

Πρώτος αξιωματικός που εισήλθε στην πόλη ήταν ο Iωάννης Mεργέτης. Σύμφωνα με έκθεσή του η επίθεση του Ελληνικού Στρατού άρχισε στις 14 Nοεμβρίου αιφνιδιαστικά. Στην πρώτη επίθεση συνελήφθησαν και οι πρώτοι 40 Iταλοί. Mέχρι την 21η Nοεμβρίου εξακολούθησε η επίθεση. Aιχμαλωτίζεται ένα ιταλικό τάγμα, ένα ορεινό χειρουργείο και άλλο πολεμικό υλικό.

Στις 7.45΄ της 22ας Nοεμβρίου το τάγμα του Aθανασίου Παλαιοδημοπούλου μπαίνει στην Kορυτσά και σε λίγα λεπτά αργότερα μπαίνει ο Συνταγματάρχης Iωάννης Mεργέτης, ο οποίος ανακοίνωσε, με ένα λιτό σήμα στην 9η Mεραρχία την κατάληψη της Kορυτσάς:

«Ώρα 7.45΄ ημέτερον απόσπασμα κατέλαβε Kορυτσά. I. Mεργέτης. Συνταγματάρχης».
Διαβάστε περισσότερα: 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1940! Η ΚΟΡΥΤΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

ΚΟΒΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!


Δείτε τι αναφέρει ο Ν. 4093/2012 με τον οποίο εγκρίθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πλαισίο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 (Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016) δηλαδή το Μνημόνιο 3, για τις συντάξεις του ΟΓΑ.
Όπως θα δείτε στο νέο νόμο αναφέρει ξεκάθαρα ότι έστω και 1 ευρώ σύνταξη να παίρνεις από την Αλβανία δεν δικαιούσαι σύνταξη του ΟΓΑ.

Στη συνέχεια αναφέρει πως απαιτείται μόνιμη διαμονή τα τελευταία 20έτη στην Ελλάδα και να συνεχίζει να μένει και κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησής του – δηλαδή αν κάποιος ηλικιωμένος θέλει να καταθέσει τα έγγραφα σήμερα, θα πρέπει να βρίσκεται στην Ελλάδα από 21/11/1992 – εκτός αυτού, προτρέπει τους ηλικιωμένους να ξεριζωθούν από τις πατρογονικές εστίες και να παραδώσουν τη Βόρειο Ήπειρο σε Αλβανούς εποίκους που ήδη κατακλύζουν τα χωριά της μειονότητας. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

Επομένως, ποιος κυβερνά τη χώρα;

Σήμερα που υποτίθεται πως έχουμε…αντιπροσωπευτική «δημοκρατία», ποιος ασκεί την εξουσία; Είναι καρατσεκαρισμενο. ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ που λάδωσαν όλο το πολιτικο σύστημα για να τους κάνουν την βρώμικη δουλειά. O ίδιος ο υπουργός της κυβέρνησης κ. Ρουπακιώτης (διακεκριμένος νομικός και πρώην Πρόεδρος του ΔΣΑ) ομολόγησε δημόσια ότι υπέγραψε ότι του φέρανε και παραπονέθηκε ότι θέλει να είναι υπουργός και όχι να παριστάνει τον υπουργό.


Παλιότερα άλλος υπουργός, ο κ. Χρυσοχοϊδης, ομολόγησε δημόσια ότι ψήφισε το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει. Αυτά είναι αλήθεια και δεν αφορούν μόνο τους δύο πιο πάνω πολιτικούς, αλλά σχεδόν το σύνολο του πολιτικού προσωπικού. Και το χειρότερο είναι πως ακόμα και αν διάβαζαν τα κείμενα και πάλι θα τα υπέγραφαν, διαφορετικά θα έφευγαν από τις καρέκλες τους και θα διαγράφονταν από τα κόμματά τους.

Η προκλητικότητα των Αλβανών δεν έχει όρια…Πλατεία Τσαμουριάς στα Τίρανα!
Μπορεί το κρατίδιο της Αλβανίας να συντηρείται τα τελευταία 22 χρόνια από τα εμβάσματα των Αλβανών «κακόμοιρων οικονομικών μεταναστών» στην Ελλάδα (πολλά από τα οποία είναι προϊόντα παράνομης δραστηριότητας και ποτισμένα με τον ιδρώτα και το αίμα ανύποπτων Ελλήνων…), αλλά ο ανθελληνισμός και η θρασύτητά τους παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Έτσι, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, και μετά από πρόταση του κόμματος των Τσάμηδων (PDIU), το δημοτικό Συμβούλιο των Τιράνων αποφάσισε ομόφωνα να μετονομάσει την πλατεία «Ali Demi», σε «Sheshi Cameria», που σημαίνει «πλατεία Τσαμουριάς». Δικαιώνεται έτσι η σοφή λαϊκή παροιμία που λέει: «Θρέφε φίδι το χειμώνα, να σε φάει τον Απρίλη»!  http://www.xryshaygh.com

Η αλβανική αστυνομία, εκδικείται τη Λύβενα γιατί έστειλε γράμμα στη «Χρυσή Αυγή»

Τίτλος της εφημερίδας:
Δέλβινο, μειονοτικό χωριό:
Ζητάμε τη βοήθεια της Χρυσής Αυγής

Η επιστολή κατοίκου της Λύβενας από την Επαρχία Μεσοποτάμου της Βορείου Ηπείρου προς την "Χρυσή Αυγή" (εδώ) για να τους βοηθήσουν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δύο μειονοτικά χωριά (εδώ), δημοσιεύτηκε χθες στην ευρείας κυκλοφορίας ανθελληνική εφημερίδα «Gazeta Shqiptare». Παρόλο που ο αποστολέας δεν αναφέρει το πλήρες όνομα (Γιώργος Μ.), ο αλβανός δημοσιογράφος «ανακάλυψε» πως πίσω από την επιστολή κρύβεται ο πρόεδρος της κοινότητα Δημήτρης Στύλος!!!

Σήμερα το μεσημέρι ο προϊστάμενος του εγκληματολογικού με άλλους αστυνομικούς απο το Δέλβινο, επισκέφτηκαν του σπίτι του κ. Στύλου και δεν περιορίστηκαν μόνο στην ανάκριση αλλά άσκησαν ψυχολογική βία εναντίον του λέγοντας του πως θα είναι υπαίτιος για να έρθουν σε πολεμική σύρραξη οι δύο χώρες και ότι εάν δεν υποβάλει μήνυση κατά του δημοσιογράφου μέχρι αύριο πρωί, θα τον συλλάβουν.   
Υπενθυμίζουμε πως ο πρόεδρος του χωριού, μαζί με άλλους έξι Λυβινιώτες, είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης της πυρπόλησης μηχανήματος της “DINAMIKA”. Η εταιρία αυτή, που αξίζει να σημειωθεί ανήκει επίσης σε βορειοηπειρώτες, απέκτησε με παράνομο τρόπο - όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι -  την άδεια για  να ανοίξει λατομείο, μεταξύ των χωριών Βελιάχοβο και Λύβενας, σε πολύ μικρή απόσταση από τα σπίτια τους.

Να δώσουμε αποστομωτική απάντηση προς Αλβανία και Σκόπια

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων - Λάθη και υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς κατά τις τελευταίες δεκαετίες σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση έχουν δώσει την ευκαιρία σε θρασείες γειτονικές χώρες να προκαλούν. Η Αλβανία και τα Σκόπια, ενώ έχουν βοηθηθεί πολιτικά κι οικονομικά (τα Σκόπια ακόμη και στρατιωτικά) από την Ελλάδα ανταποδίδουν τη γενναιοδωρία μας με δηλώσεις και πράξεις κακής, -θα έλεγα κακίστης- γειτονίας. Θυμίζω τα γεγονότα:

Ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών Έντμοντ Παναρίτι συζητώντας στην Αθήνα με τον Έλληνα ομόλογό του Δ. Αβραμόπουλο έθεσε θέμα Τσάμηδων. Οι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες της Θεσπρωτίας έπρεπε να φύγουν από την Ελλάδα βάσει της Λωζάννης, αλλά η ελληνική μεγαλοψυχία τούς κράτησε εδώ με την ελπίδα βελτιωθούν οι σχέσεις με το νέο τότε αλβανικό κράτος. Οι Τσάμηδες ανταπέδωσαν τη φιλοξενία μας συνεργαζόμενοι στη διάρκεια της Κατοχής με Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές και σφάζοντας αμάχους Έλληνες. Ο Ναπολέων Ζέρβας τους κατεδίωξε και έφυγαν στην Αλβανία. Το 1945 καταδικάσθηκα 1900 από αυτούς από το Δικαστήριο Δωσιλόγων Ιωαννίνων και οι περιουσίες τους δημεύθηκαν. Συνήθως το θέμα ετίθετο από μικρά εθνικιστικά κόμματα στην Αλβανία. Πρώτα ως θέμα περιουσιών και με την πάροδο του χρόνου ως θέμα επιστροφής των απογόνων τους και ουσιαστικά ως θέμα εδαφικής διεκδικήσεως της Θεσπρωτίας. Τώρα το θέτει επισήμως η αλβανική κυβέρνηση της κεντροδεξιάς, ενώ προ ολίγων ετών και ο Σοσιαλιστής Πρωθυπουργός Φάτος Νάνο πρότεινε να δικασθεί η Ελλάδα στη Χάγη για γενοκτονία των Τσάμηδων.
Ας μην υποτιμούμε το ζήτημα και ας καταλάβουμε ότι τίθεται ως αντιπερισπασμός των Αλβανών στην ύπαρξη Βορειοηπειρωτών. Η αποστομωτική μας απάντηση πρέπει να βασίζεται σε τρεις άξονες:
α) Στη δυναμική προστασία της ελληνικής εθνικής μειονότητος. Να ξαναγίνει σωστά και αντικειμενικά η απογραφή πληθυσμού με δήλωση εθνικής καταγωγής και θρησκεύματος.
β) Στη σαφή δήλωση ότι όσο προκαλεί η Αλβανία με Τσάμηδες και με καταπίεση των Βορειοηπειρωτών θα σταματήσει κάθε ροή ευρωπαϊκού χρήματος και θα βρίσκει την Ελλάδα εμπόδιο στα ευρωπαϊκά της όνειρα.
γ) Με την υπενθύμιση του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας του 1914, το οποίο είχε υπογράψει και η Αλβανία. Προβλέπει μία ευρεία διοικητική, αστυνομική και εκπαιδευτική αυτοδιοίκηση (Αυτονομία) για τους τότε Νομούς Αργυροκάστρου και Κορυτσάς, χωρίς να αμφισβητούνται τα αλβανικά σύνορα. Αν αυτοί μας χορεύουν Τσάμικο, εμείς θα τους χορέψουμε Κερκυραϊκό!
Στο μέτωπο των Σκοπίων η δήλωση που δείχνει πόσο αδιόρθωτοι είναι οι γείτονες προέρχεται από τον Υπουργό Οικονομικών Ζόραν Σταβρέφσκι. Κατηγόρησε τις ελληνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα του ότι παίρνουν δάνεια από σκοπιανές τράπεζες και μετά τα στέλνουν στην Ελλάδα, η οποία υποφέρει από πρόβλημα ρευστότητος. Πρόκειται για την παταγώδη κατάρρευση του εγχειρήματος της «οικονομικής διπλωματίας» μας. Μάι αποτυχία, η οποία θα μπορεί να δοθεί και ως αντικείμενο διδακτορικών διατριβών σε νέους επιστήμονες. Θυμίζω ότι προ εικοσαετίας ρίχθηκε το σύνθημα «να ανοίξουμε μερικές επιχειρήσεις στη ΦΥΡΟΜ για να επηρεάσουμε την πολιτική τους υπέρ ημών» . Τί κατορθώσαμε; Μεταφέραμε επιχειρήσεις εκεί στερώντας δουλειά από Έλληνες και τελικά κάναμε τους Σκοπιανούς ακόμη πιο εθνικιστές και πιο προκλητικούς. Η ελληνική οικονομική παρουσία άλλοτε χλευάσθηκε ή απειλήθηκε και τώρα χρησιμοποιείται ως λαβή για αρνητικά σχόλια εναντίον μας.
Η αφελής προσέγγιση των μαρξιστών και των νεοφιλελευθέρων ότι η οικονομία είναι το παν και όλα τα άλλα έπονται καταρρέει καθημερινά . Ειδικά στην περίπτωση των βαλκανικών εθνικισμών είναι προφανές ότι με «μπίζνες» δεν αλλοιώνονται ριζωμένες αντιλήψεις. Η μόνη αποστομωτική απάντηση προς τα Σκόπια είναι η επάνοδός μας στην αρχική θέση του 1992 για το όνομα: Δεν παραχωρούμε τον όρο Μακεδονία ούτε ως σύνθετο ούτε ως παράγωγο! Αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνουν.


tro-ma-ktiko

Στη «δημοκρατία» του μνημονίου…

Δύο εν ενεργεία εισαγγελείς που άσκησαν σκληρή κριτική στην τρόικα, τη Βουλή, το ΣτΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις, λέγοντας ότι ο Ελληνικός λαός με τα νέα μέτρα οδηγείται στην οικονομική και κοινωνική εξόντωση, απειλούνται να διωχθούν νομικώς, καθώς με εντολή της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ελέγχονται για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά που δεν συνάδει με το ήθος του δικαστή». Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους εισαγγελείς Πρωτοδικών Χανίων, Γιάννη Πενταγιώτη και Κεφαλληνίας Βικτωρία Μαρσιώνη, καθώς τα κείμενα που εξέφραζαν τις απόψεις τους δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο. Η προαναφερθείσα ποινή έχει σημαντικές κυρώσεις που ξεκινά από επίπληξη έως και απόλυση. Τα χειρότερα όμως έπονται, καθώς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενημέρωσε με σχετικό έγγραφο τη Βουλή, κι έτσι μπορεί να κινήσει ακόμα και ποινική διαδικασία εις βάρος τους. Αυτή ακριβώς είναι η δημοκρατία που υπάρχει στην Ελλάδα και η ελευθερία του λόγου που προσφέρεται απλόχερα... Το μόνο που διακρίνουμε είναι η παντελής φίμωση και η ολοκληρωτική έλλειψη σεβασμού σε οποιονδήποτε εκφράζει αντίθετη άποψη από τους διεθνείς τοκογλύφους που κυβερνούν με τα φερέφωνά τους την χώρα.
Διαβάστε το κείμενο ΕΔΩ http://www.xryshaygh.com

Αλβανία: «Οι τσάμηδες γιορτάζουν και θυμούνται»

Εκατοντάδες εθνικές σημαίες της Αλβανίας τοποθετήθηκαν στις λεωφόρους “Bajram Curri” και “Zhan D'Ark”, μαζί με το έμβλημα του Κόμματος της Δικαιοσύνης, Ένταξης και Ενότητας των τσάμηδων της Αλβανίας καθώς και της Λέσχης των Νέων Πατριωτών για την επέτειο των 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της χώρας.


Πάνω από τον ποταμό Λάνα έχουν φτιαχτεί τρία μνημεία στα οποία καταγγέλλεται η «Συνθήκη του Λονδίνου», με την οποία χωρίστηκαν τα αλβανικά εδάφη, γράφει το δημοσίευμα.
Ο πρόεδρος του κόμματος των αλβανοτσάμηδων-PDIU, Σπετίμ Ίντριζι, δήλωσε ότι «δεν πρέπει να λησμονηθεί, όπως και πέρσι είχαμε πει, για το έγκλημα που έγινε να διαιρεθούν οι Αλβανοί σε πέντε χώρες. Είμαστε εδώ να παροτρύνουμε τους συμπολίτες μας να αγωνιστούν για την εθνική ενότητα».
Ενώ ο Ίντριζι ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την επισημοποίηση της οντότητας του «Κινήματος των Τσάμηδων» πριν από λίγες ημέρες, μια, δηλαδή, ακόμη πολιτική έκφραση, για τους Αλβανοτσάμηδες, προτίμησε να μην απαντήσει,γράφει το δημοσίευμα.
--
 

Ένα άνοστο παραμύθι…Τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκε στο προσκήνιο ένας νέος «αστικός μύθος». Σύμφωνα μ’ αυτόν, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διέγραψε ένα μέλος της επειδή αυτό παντρεύτηκε τουρκάλα και επειδή δήλωσε ότι για χάρη της θα άλλαζε και θρησκεία!
Καταρχάς, η στοιχειώδης λογική λέει ότι για να διαγραφεί κάποιος από μέλος θα πρέπει να έχει υπάρξει (ως μέλος) πριν… Και ο συγκεκριμένος «πρωταγωνιστής» ουδέποτε υπήρξε μέλος ή οτιδήποτε άλλο, το οποίο να έχει σχέση -άμεση ή έμμεση- με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η καλύτερη απόδειξη των λεγομένων μας είναι τα όσα είπε ο δήθεν «διαγραμμένος»: «Ανήκα στην Χρυσή Αυγή. Ξαφνικά μετά τη δήλωση αυτή με διέγραψαν και δεν μου ξαναμίλησαν. Αναρωτιέμαι για ποιον λόγο το έκαναν αυτό. Δεν πιστεύω πως θα μου δώσουν ποτέ εξηγήσεις γι’ αυτό».
Από το επίπεδο (και μόνον) των δηλώσεων αυτών είναι ολοφάνερο ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν θα μπορούσε να έχει την παραμικρή επαφή με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Κάποιος, ο οποίος παντρεύεται τουρκάλα και «για πάρτη της» αλλάζει και θρησκεία, θα μπορούσε να τιμηθεί μετά… βαΐων και κλάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΔΗΜΑΡ και την ένωση μουσουλμάνων, δεν θα πλησίαζε όμως τα οποιαδήποτε γραφεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σε ακτίνα χιλιομέτρων. Πάντως, ο συγκεκριμένος τύπος κέρδισε τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν, σερβίροντας ένα άνοστο παραμύθι, το οποίο ίσως γινόταν κάπως περισσότερο πιστευτό, αν το έλεγε την πρωταπριλιά ή τον Αύγουστο που είναι παχιές και οι μύγες…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
ΥΓ: Στο Καστελόριζο, στο οποίο υποτίθεται ότι συνέβη το ως άνω περιστατικό, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διαθέτει δυναμικό Πυρήνα με υπαρκτά μέλη και στις πρόσφατες εκλογές ήρθε δεύτερο κόμμα, λαμβάνοντας το 17% των ψήφων!  http://www.xryshaygh.com

Χιμάρα: «Πόλεμος» Ελλήνων και Αλβανών για την αλβανική σημαία

«Ένα περιστατικό, εθνικού περιεχομένου, είχαμε πάλι στη Χιμάρα. Πριν από τέσσερις ημέρες μια αλβανική οικογένεια εκδιώχθηκε από το σπίτι που ενοικίαζε γιατί κρέμασε στο μπαλκόνι μια αλβανική σημαία», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα. Ο Έλληνας ιδιοκτήτης του διαμερίσματος πήρε την απόφαση αυτή όταν ενημερώθηκε από τους γείτονες. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, είχαν παραπονεθεί στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος για το συμβάν. Πως, δηλαδή, ένας Αλβανός που ζει στη Χιμάρα, έχει το δικαίωμα να υψώνει την αλβανική σημαία;

«Σήμερα οι περισσότεροι κάτοικοι της Χιμάρας είναι Έλληνες και είναι παράλογο να φαίνεται σε ένα μπαλκόνι η αλβανική σημαία. Δεν πρέπει να παραχωρούμε τη γη μας στους Αλβανούς» έγραψαν ορισμένες ιστοσελίδες οι οποίες συνεχάρησαν τον Έλληνα ιδιοκτήτη.
Σύμφωνα, πάντως, με τις εθνικιστικές ιστοσελίδες της γειτονικής χώρας, ο Έλληνας ιδιοκτήτης, καταρχήν, ζήτησε από τον Αλβανό ενοικιαστή να κατεβάσει την αλβανική σημαία από το μπαλκόνι. Ο ιδιοκτήτης αντιμετώπισε την άρνηση του συμπατριώτη μας και ο ιδιοκτήτης επικαλέστηκε ότι η αλβανική σημαία προκαλεί τους γείτονες.
«Επειδή δεν υπήρχε άλλη λύση για την αλβανική πρόκληση, ο Έλληνας ιδιοκτήτης τον πέταξε από το διαμέρισμα με τις χειραποσκευές του», γράφουν οι ελληνικές εθνικιστικές ιστοσελίδες.
Σύμφωνα με αυτές, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν κάποια σπίτια που οι Αλβανοί συνεχίζουν να αγοράζουν. Και έχουν κάνει το ίδιο πράγμα: βάζουν στα μπαλκόνια τις αλβανικές σημαίες.
«Αν οι Χιμαριώτες συνεχίσουν να πωλούν τη γης τους, τα φαινόμενα αυτά θα αυξάνονται ολοένα» γράφουν οι Έλληνες.
«Η Χιμάρα είναι στα χέρια μας και εμείς πρέπει να διαφυλάξουμε αυτά που έχουμε λάβει από τους προγόνους μας», είπε ένας Χιμαριώτης,γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
--
 
 

Τι να κάνουμε!Τι να κάνουμε!
Όλα δείχνουν πως οι μέρες που διανύουμε είναι ιστορικές και οι παγκόσμιες εξελίξεις θα μας φέρουν σύντομα αντιμέτωπους με καθοριστικά διλήμματα και κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της Πατρίδας και του κόσμου. Για να προσεγγίσουμε ερμηνευτικά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα και να διαβλέψουμε με ρεαλισμό τις επερχόμενες εξελίξεις, είναι απαραίτητη μια σύντομη ανασκόπηση στη γέννηση του Νεοελληνικού Κράτους, αλλά και την επικρατούσα γεωπολιτική κατάσταση σήμερα. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να αντιληφθούμε τη μοναδικότητα της  ιστορικής ευκαιρίας που παρουσιάζεται για να ξεφύγουμε από τέλμα στο οποίο βρισκόμαστε (ίσως να είναι και η τελευταία), να συνειδητοποιήσουμε το ιστορικό μας καθήκον και να πάρουμε τις δέουσες αποφάσεις. 

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΞΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ «ΘΗΡΙΟΥ»

Είναι γεγονός πως η εποχή μας παρουσιάζει μια θλιβερή πρωτοτυπία σε σχέση με παλαιότερες εποχές. Την έντονη και μάλιστα ελεύθερη δραστηριότητα των σκοτεινών δυνάμεων στο δυτικό χριστιανικό κόσμο. Παλαιότερα δεν υπήρχαν πχ Σχολές ή καταστήματα ειδών Μαγείας και εκκλησία του Σατανά ή αν υπήρχαν δεν λειτουργούσαν ελεύθερα και επίσημα, στο φως της δημοσιότητας και στο προσκήνιο του κοινωνικού βίου. Αντίθετα, κινούνταν με προφυλάξεις στο περιθώριο της δημόσιας ζωής, στο "σκότος" για να αποφύγουν την κοινωνική κατακραυγή.
Σήμερα, κάποιες τουλάχιστον από τις σκοτεινές δυνάμεις, όχι μόνο κινούνται στο φως της δημόσιας ζωής, αλλά και προκαλούν εξαγγέλλοντας το δήθεν τέλος του Χριστιανισμού και την αυγή μιας "Νέας Εποχής", της εποχής του Υδροχόου.
Η ιστορία ξεκίνησε από τον πνευματισμό της Έλενας Μπλαβάτσκυ, του Αρθουρ Κόναν Ντόυλ και άλλων για να καταλήξει στην ίδρυση της Σατανιστικής Εκκλησίας και μια σειρά άλλη παρόμοιων σατανικών ιδρυμάτων που μάχονται ανοιχτά το Χριστιανισμό και εξαγγέλλουν την έλευση ενός καινούργιου Μεσσία. Το βιβλίο της Αλις Μπέιλυ"η επανεμφάνιση του Χριστού" είναι χαρακτηριστικό αυτής της τάσης. Ολόκληρο το κίνημα της "νέας εποχής" περιστρέφεται γύρω από αυτόν τον άξονα, της αναμονής ενός νέου Μεσσία. Δεν αναφερόμαστε σε περιπτώσεις σχιζοφρενών σατανιστών που νόμιζαν ότι είναι ο Αντίχριστος. Γιατί υπήρχαν και υπάρχουν ΄και τέτοιοι. Μιλάμε για συνειδητοποιημένη αναμονή του θηρίου. Γενικότερα διαπιστώνεται η ύπαρξης μιας προσμονής, μιας προσδοκίας στο χώρο των σκοτεινών δυνάμεων, μιας ελπίδας ότι ήρθε η ώρα τους.

Αυτή τη θεωρία την είδαμε να εκφράζεται ως διακαής πόθος σε γραπτά επιφανών εκπροσώπων της "Νέας Εποχής" ή ως λαχτάρα για την έλευση του θηρίου της Αποκάλυψης σε γραπτά επιφανών μάγων. την είδαμε ως απλή αναφορά σε λαϊκά εγχειρίδια αστρολογίας ή σε best sellers να ασκεί την επίδρασή της στα λαϊκά στρώματα. Αλλά και να κυκλοφορεί ως διάχυτη αντίληψη, ως επιθυμία για κάτι νέο, καλύτερο και ανώτερο. Όπως ήταν φυσικό όλη αυτή η κίνηση ενεργοποίησε τον συναγερμό στα επιτελεία διαφόρων χριστιανικών ομάδων που οχι αδικαιολόγητα τον θεώρησαν σαν σημείο των καιρών.
Από το βιβλίο "Η Διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας για τον ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ"

Επιτέλους αντικειμενικό ρεπορτάζ για Χρυσή Αυγή! (στη RAI 3…)Επιτέλους αντικειμενικό ρεπορτάζ για Χρυσή Αυγή! (στη RAI 3…)
Ρεπορτάζ από την Ελλάδα του Μνημονίου, της οικονομικής κρίσης και της εξαθλίωσης των Ελλήνων παρουσίασε το τρίτο κανάλι της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης (RAI 3) και η εκπομπή Ballaro. Σημαντικό μέρος της εκπομπής αφιερώθηκε στο πολιτικό φαινόμενο Χρυσή Αυγή, ενώ υπήρχαν εκτενή πλάνα από την διανομή τροφίμων σε απόρους, ανέργους και φτωχοποιημένους Έλληνες, που έγινε από το κίνημα την ημέρα που οι καθεστωτικοί γιόρταζαν την επέτειό τους (17 Νοεμβρίου).
«Περιμένουν στην ουρά για να πάρουν τρόφιμα. Τρόφιμα που μοιράζει η Χρυσή Αυγή», είπε ο δημοσιογράφος, ενώ τα πλάνα έδειχναν την διανομή των τροφίμων. Επίσης, ο Ιταλός δημοσιογράφος δεν δίστασε να πάρει και συνεντεύξεις από τους Έλληνες που περίμεναν στην ουρά, οι οποίοι εκδήλωσαν την απέχθειά τους για το σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς και την εμπιστοσύνη τους στην Χρυσή Αυγή «που βοηθάει τους Έλληνες».
Στο κανάλι μίλησε ο συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος ήταν –όπως πάντα- παρών στη διανομή των τροφίμων και είπε τα εξής:
«Ο Ναζισμός τελείωσε το 1945, σήμερα βρισκόμαστε στο 2012 και τα προβλήματα είναι διαφορετικά. Είμαστε Έλληνες εθνικιστές. Όπως εσείς στην Ιταλία έχετε τους Φασίστες, εδώ έχουμε τους Έλληνες εθνικιστές».

Ο 17χρονος Έλληνας που μας έκανε υπερήφανους


Ο Χάρης Ιωάννου βραβεύτηκε με ειδική διάκριση γιατί κατασκεύασε ένα τεχνητό γάντι για άτομα με αναπηρία στα άνω άκρα. Η ευαισθησία του για το πρόβλημα της γιαγιάς του τον οδήγησε στη δημιουργία ενός ειδικού τεχνητού γαντιού που θα βελτιώσει κατά πολύ τη ζωή των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα στα άνω άκρα. Ο 17χρονος μαθητής πρόσφατα πήρε το πρώτο Πανευρωπαϊκό βραβείο μηχανικής στην Σλοβακία.

Μια ακόμη διάκριση έρχεται για τον Έλληνα που μας κάνει περήφανους. Ο Χάρης Ιωάννου βραβεύτηκε με ειδική διάκριση από τη «Unicef» σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Στοά του Βιβλίου με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Δύο χρόνια πριν, ο τότε 15χρονος Χάρης συνέλαβε την ιδέα του μεταλλικού γαντιού βλέποντας τη γιαγιά του που αντιμετώπιζε κινητικές δυσκολίες να μην μπορεί να πιάσει ούτε το τηλεκοντρόλ. Τότε αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη δημιουργικότητά του προς όφελος όσων έχουν ανάγκη όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Έθνους.
Μέσα σε ενάμιση χρόνο κατάφερε να κατασκευάσει το μεταλλικό γάντι, με πολύ υπομονή και ατέλειωτες ώρες προσωπικής δουλειάς. Η συσκευή, βάρους μόλις 350 γραμμαρίων, απαρτίζεται από μια μεταλλική κατασκευή, με αισθητήρες πίεσης, που αντιλαμβάνονται πότε το άτομο που φοράει το γάντι πάει να κάνει μία κίνηση με το χέρι. Μέσα από ένα επεξεργαστικό σύστημα, που βρίσκεται πάνω στο γάντι, και με τη βοήθεια αλγορίθμων δίνεται εντολή σε κινητήρες να κινητοποιήσουν το χέρι.
Το γάντι μπορεί να προσδώσει δύναμη μέχρι 17 κιλά σε κάθε κλείδωση του χεριού.
“Το γάντι είναι ακόμα ακατάλληλο για καθημερινή χρήση γιατί βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και υπάρχουν κάποια σφάλματα αλλά τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά”, λέει ο ίδιος και προσθέτει: “Από μικρό παιδί ενδιαφερόμουν γι’αυτά τα πράγματα. Έχω κάνει μετατροπές αυτοκινήτων από βενζινοκίνητα σε ηλεκτροκίνητα και έχω αποπειραθεί να φτιάξω ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορούν να ανοιγοκλείνουν οι διακόπτες του σπιτιού μέσω internet. Το δοκίμασα στη πόρτα του γκαράζ, την κατέστρεψα και το πάθημα μου έγινε μάθημα.

Το ευρωπαϊκό φιάσκο


Ο κ. Στουρνάρας έφυγε χθες για να παρευρεθεί στο Eurogroup δηλώνοντας «είμαστε πανέτοιμοι». Και εννοούσε πώς η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις της και έλαβε τα πλέον απεχθή και ιδιαιτέρως σκληρά για την ελληνική κοινωνία μέτρα. Μέτρα που απειλούν με ανθρωπιστική καταστροφή τους ήδη εξαντλημένους ψυχικά και σωματικά έλληνες πολίτες, μετά από τρία χρόνια αβεβαιότητας και αγωνίας για ένα ευρωπαϊκό αύριο.
Χθες, η Ευρώπη απεδείχθη κατώτερη των περιστάσεων. Μετά από 20 σχεδόν ώρες συνομιλιών, σκληρών διαπραγματεύσεων και αντεγκλήσεων, οι δανειστές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Η σύνοδος μέσα από τη διελκυστίνδα μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας κατέληξε σε ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο, μεταθέτοντας εκ νέου την επίλυση για την επόμενη Δευτέρα.. Μέχρι τότε η δόση μπορεί να περιμένει, η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε νευρική κρίση και η χώρα στην εντατική.
Και τούτο παρά την αναγνώριση των δανειστών πως η Ελλάδα τήρησε τα υπεσχημένα και ανέλαβε δεσμεύσεις εξοντωτικές οι οποίες λίγο έλειψαν να τινάξουν στον αέρα τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης.
Το ουσιαστικό διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο σημαντικό από την ίδια την εκταμίευση της δόσης, η οποία ωστόσο όσο καθυστερεί, σφίγγει τη θηλιά γύρω από την γονατισμένη ελληνική οικονομία.
Ωστόσο, το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι σοβαρότερο και αν δεν βρεθεί πραγματική λύση μπορεί να υπονομεύσει τη βιωσιμότητα της ίδιας της χώρας.
Αποδεικνύεται σήμερα ότι το περίφημο PSI που διέλυσε το ασφαλιστικό και το τραπεζικό σύστημα της χώρας, ο ορυμαγδός των μέτρων, η κατακρήμνιση των εισοδημάτων, η καταστροφική αύξηση της φορολογίας και αυτές ακόμη οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα μετά βασάνων με το πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή, είναι σταγόνα στον ωκεανό του χρέους. Με όλα αυτά και χωρίς άλλου είδους μέτρα για την περαιτέρω μείωσή του, το χρέος θα μειωθεί μόλις στο 140% περίπου του ΑΕΠ και σίγουρα δεν θα μπορεί να κριθεί βιώσιμο το 2020.
Το ΔΝΤ, επικαλούμενο τις καταστατικές του υποχρεώσεις πιέζει την ευρωπαϊκή πλευρά και κυρίως τη Γερμανία να δεχθούν «κούρεμα» των ομολόγων που διακρατεί ο επίσημος τομέας, δηλαδή των ομολόγων που είχαν εξαιρεθεί από το PSI. Η Γερμανία αρνείται κατηγορηματικά, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο σημαίνει την καταβολή επιπρόσθετων χρημάτων από τους ευρωπαίους.
Στο τραπέζι των χθεσινών συζητήσεων ετέθησαν 18 (!) συνδυασμοί σεναρίων, που εξετάζουν μεταξύ άλλων μείωση των επιτοκίων δανεισμού, επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής, επαναγορά του υπάρχοντος χρέους που ισοδυναμεί με νέο κούρεμα των ήδη κουρεμένων ομολόγων του ιδιωτικού τομέα.

Γ.Δελαστίκ:”Φτωχαίνουν το λαό για να τον καταστήσουν φτηνή λεία του Δ’ Ράϊχ”

draix
“…μνημόνια που μας επέβαλαν οι Γερμανοί, η ΕΕ και το ΔΝΤ με τη συνενοχή των πολιτικά δοσίλογων κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά…”
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 
Εμετική έχει γίνει πλέον η συγκυβέρνηση των «γερμανοτσολιάδων» Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη.
Αδίστακτοι και συνειδητοί υπηρέτες της πολιτικής του Βερολίνου -δηλαδή του γερμανικού, του ευρωπαϊκού και του ελληνικού κεφαλαίου- προωθούν με όλες τους τις δυνάμεις τη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, όπως και των εισοδημάτων των μεσαίων στρωμάτων, μεταφέροντας κολοσσιαία ποσά πλούτου από τους οικονομικά ασθενέστερους στους τραπεζίτες και τους μεγιστάνες.
Φτωχαίνουν έτσι συστηματικά το λαό και τη χώρα για να τους καταστήσουν ευκολότερη και φτηνή λεία του Τέταρτου Ράιχ και των ντόπιων συνεργατών του.
Η πολιτική τους στέφεται με απόλυτη επιτυχία. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πέφτει με ραγδαίους ρυθμούς – χειρότερους από όσα έχει χάσει η Ελλάδα αθροιστικά στη διάρκεια κάποιων πολέμων! Φέτος το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να συρρικνωθεί πάνω από 7%, το 2013 τουλάχιστον κατά 2,5% και πιθανότατα πολύ περισσότερο και πάει λέγοντας, ενώ το 2012 ήταν η πέμπτη (!) συνεχής χρονιά που το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε!
Το τσεκούρι της μείωσης των μισθών και συντάξεων έχει παραλύσει την ελληνική οικονομία, καθώς τα εισοδήματα των περισσότερων ελληνικών οικογενειών έχουν μειωθεί κατά 20% ή 30% ή 40%, σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα ακόμη περισσότερο, όταν υπεισέρχεται και ο παράγοντας της καλπάζουσας ανεργίας.
Η τραγωδία των Ελλήνων συμπληρώνεται όταν με αυτά τα μειωμένα εισοδήματα καλούνται να πληρώσουν πρόσθετους φόρους -αυτούς δηλαδή που έρχονται με τα εκκαθαριστικά, όχι αυτούς που έχουν ήδη κρατηθεί στην πηγή από μισθούς, συντάξεις κ.λπ – αυξημένους κατά το εφιαλτικό ποσοστό του …500%!!! Από 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ που ήταν πέρυσι, οι πρόσθετοι φόροι φέτος θα φτάσουν στα …6,5 δισεκατομμύρια!
Ο πρόσθετος φόρος ανά φορολογούμενο ανήλθε έτσι κατά μέσον όρο στα 1.635 ευρώ και αναμένεται να ξεπεράσει και τα 1.700 ευρώ, όταν συμπεριληφθούν και οι περίπου 1.000.000 δηλώσεις που ακόμη εκκρεμούσαν να υποβληθούν ένα 24ωρο πριν από τη λήξη της προθεσμίας. Επιστροφή φόρου φέτος θα έχει μόνο ένας στους δέκα (!) φορολογούμενους. Αντιθέτως, οι περισσότεροι θα κληθούν να καταβάλουν… δυο έως και τρεις ολόκληρους σημερινούς μισθούς για πρόσθετους φόρους!
Παράλληλα, η κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχει «φεσώσει» οποιονδήποτε επιχειρηματία έρχεται σε επαφή με το κράτος, συνεχίζοντας έτσι τη …«μπαταξίδικη» πολιτική των «τζαμπατζήδων» των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου που δεν πλήρωναν ποτέ κανέναν προμηθευτή του Δημοσίου, κανένα από τα δημόσια έργα που τελείωναν και που δεν επέστρεφαν ούτε καν τον ΦΠΑ που ήταν από το νόμο υποχρεωμένοι να επιστρέψουν. Στα τέλη του Ιουνίου λοιπόν τα «φέσια» της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη εκτινάχθηκαν αισίως στα 6,62 δισεκατομμύρια ευρώ! Αυξήθηκαν δηλαδή τα χρέη της κυβέρνησης προς ιδιώτες κατά 900 εκατομμύρια ευρώ από την αρχή του 2012 και κατά 173 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το Μάιο. Σε απλά Ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι ο υπ’ αριθμόν ένα εξολοθρευτής των ελληνικών ιδιωτικοί επιχειρήσεων είναι η άθλια συγκυβέρνηση του «τρίο της συμφοράς» Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη!
Για να αντιληφθούμε καλύτερα πόσο καταστροφικά για τον κρατικό προϋπολογισμό είναι τα δάνεια με εξοντωτικούς όρους που φόρτωσαν στη χώρα μας τα μνημόνια που μας επέβαλαν οι Γερμανοί, η ΕΕ και το ΔΝΤ με τη συνενοχή των πολιτικά δοσίλογων κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά με προεξάρχοντα ρόλο του Βενιζέλου και του Παπακωνσταντίνου, αρκεί να κάνουμε μια απλούστατη σύγκριση. Το πρώτο εξάμηνο του 2012 το έλλειμμα της κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 9,9 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα …9,4 δισ. ευρώ πήγαν για την πληρωμή τόκων!!! Όλο το έλλειμμα δηλαδή είναι τα λεφτά που δίνει η Ελλάδα στους τοκογλύφους!
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο μεν Σαμαράς ως πρωθυπουργός δεν έχει περιθώρια να ελιχθεί και έχει εξελιχθεί σε αποκρουστικό μνημονιακό υποστηρικτή χειρότερο ακόμη κι από τον Γιώργο Παπανδρέου και εφάμιλλο μόνο με τον Στουρνάρα, τον Λοβέρδο, τη Διαμαντοπούλου και τον Χρυσοχοΐδη. Τον έχει σιχαθεί βαθιά όλη η χώρα και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν βλέπει την ώρα να απαλλαγεί από δαύτον.
Σε απωθητικό πολιτικό καραγκιόζη έχει εξελιχθεί και ο Βενιζέλος, πιεζόμενος και από την κατάσταση στο αποσυνθέμενο ΠΑΣΟΚ το οποίο μοιάζει με …οίκο ανοχής που έχει διατηρήσει όλους τους νταβατζήδες, αλλά έχει χάσει όλες τις πόρνες που έφερναν στο μαγαζί την πελατεία!
«Μπουρδέλο» και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ «Φύγε από δω, ρε! Βγες έξω τώρα! Είσαι υπονομευτής!» ούρλιαζε την Τετάρτη στη διάρκεια ενημέρωσης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος απευθυνόμενος στον… κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο (!) του κόμματος Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μαζί με τον Γιωργάκη και τον Λοβέρδο είχε αρνηθεί να ψηφίσουν τις αλλαγές στον επαίσχυντο νόμο για τα ΑΕΙ της Διαμαντοπούλου, επικρίνοντας τον ακραία μνημονιακό Βενιζέλο από …ακόμη πιο ακραίες μνημονιακές θέσεις!
Φτύνει με αηδία ο κόσμος βλέποντας τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να προσπαθεί να υποκριθεί ότι διαφωνεί με όσα έχει …υπογράψει! Όσο για τον κατάπτυστο Κουβέλη και τη χαμερπή ΔΗ-ΜΑΡ, αυτούς πρέπει να παρατηρούν διαρκώς οι αριστεροί για να συνειδητοποιήσουν με τον πιο επώδυνο τρόπο πόσο απέραντος είναι ο εξευτελισμός τους, όταν προδίδουν τις ιδέες τους και γίνονται παράσιτα της εξουσίας.
Πηγή Εφημερίδα «Πριν»

Εξόριστος ηγέτης της Χαμάς: Το Ισραήλ απέτυχε και αποδέχθηκε του παλαιστινιακούς όρους


Ο Χάλεντ Μεσάαλ που είναι εξόριστος ηγέτης της Χαμάς, δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ απέτυχε στην «περιπέτεια» που αποτόλμησε με τις επιθέσεις κατά της Γάζας και εν τέλει αποδέχθηκε τους παλαιστινιακούς όρους, συνομολογώντας στην εκεχειρία.
«Απέτυχε, ευλογημένος να είναι ο Θεός»,δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο ο Μεσάαλ, έπειτα από την ανακοίνωση της εκεχειρίας, προσθέτοντας πως το Ισραήλ «απέτυχε στην περιπέτειά του».
«Είναι μία τακτική ήττα, ένα ακόμη βήμα στο δρόμο και για άλλες ήττες», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Ήταν μία ποταπή, δόλια επίθεση κατά του λαού μας στη Γάζα, που έχρηζε απάντησης και αυτοάμυνας», υπογράμμισε ο Μεσάαλ, ευχαριστώντας παράλληλα και την Αίγυπτο για τη διαμεσολάβησή της για την επίτευξη της εκεχειρίας, που κατ’ αυτόν σέβεται τα παλαιστινιακά αιτήματα.

Ἀφῆστε τὰ σχολεῖα στὴν τύχη τους ἤ… Τζαβάρα ἐσὺ σούπερ στάρ!


Θα μπορούσα να γράψω πολλά για αυτούς που μας κυβερνούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο..
Αλλά θα ήταν νομίζω περιττό,γιατί αυτοί οι ολίγιστοι,δεν βρέθηκαν ως δια μαγείας στους θώκους που βρίσκονται.
Κάποιος τους έστειλε κι αυτός ο κάποιος, είμαστε εμείς!
Ἀρα θα μπορούσα να γράψω πολλά για εμάς τους ολίγιστους..Αλλά τι να γράψω που θα  έχει σημασία;; Μήπως θα αλλάξει κάτι;;

Φυσικά και όχι,οπότε ας καμαρώσουμε λοιπόν, αυτούς που επιλέξαμε να μας κυβερνούν επί τω έργω,άλλη μια φορά!
Ἐτσι για να τους χαιρόμαστε..
Σεμέλη 


Από την πρώτη ημέρα ορισμού της κυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά ήταν εμφανείς κάποιες εγγενείς αδυναμίες του κυβερνητικού σχήματος, λόγω εκτός των άλλων και των περιορισμένων δυνατοτήτων συγκεκριμένων προσώπων. Κλασική περίπτωση ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, κ. Τζαβάρας, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του μη έχοντας την παραμικρή σχέση μήτε με την παιδεία μήτε πολιτισμό.
Σε τοποθέτησή του πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής ούτε λίγο ούτε πολύ τάχθηκε υπέρ της εναπόθεσης της εκτέλεσης του εκπαιδευτικού έργου στη φιλανθρωπία! Συμμετέχοντας σε τραπέζι συζήτησης για το ότι διατίθενται σε σχολικές μονάδες περί της 2.500 ευρώ για να καλυφθούν τα έξοδα όλης της χρονιάς εξέφρασε περίπου την άποψη ότι «όλοι» πρέπει να βοηθούμε οικονομικά τα σχολεία προκειμένου να συνεχίζουν τη λειτουργία τους, ενώ όταν πιέστηκε από το αδιέξοδο της ίδιας της άποψής του οδηγήθηκε στη μεταβίβαση της ευθύνης λειτουργίας των σχολείων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στην καταλυτική, δε, νεότερη ερώτηση – εύλογη απορία τόσο της δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου όσο και της συνομιλήτριάς του βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Νάντιας Βαλαβάνη για το πώς οι πενόμενοι Ο.Τ.Α θα εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά και την αρμοδιότητα λειτουργίας των σχολικών μονάδων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, αναφώνησε το φοβερό «αυτό είναι άλλο θέμα»! Κι εμείς κ. υπουργέ που μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι αυτό ακριβώς είναι θέμα; Μάλλον πλανιόμασταν πλάνην οικτράν!
Επίσης, χρειάζεται και αιδώς… Και πολύ περισσότερο σε αυξημένης ευαισθησίας κοινωνικά θέματα, όπως η μέριμνα για την έστω σε οριακό επίπεδο λειτουργία των σχολείων. Η εφαρμογή νεοφιλελεύθερων προγραμμάτων σε κατεξοχήν τομείς που το κράτος, με οποιοδήποτε πτυχή του, πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του εκθέτει όσους τα πρεσβεύουν, κι εννοείται ότι εκθέτει απείρως περισσότερο εκείνους που αναγκάζονται να τα υπερασπίζονται περίπου μηχανιστικά για την ακαταμάχητη γοητεία συμμετοχής στην… μπουρζουάδικη ή μη εξουσία, χωρίς να αντιλαμβάνονται επακριβώς το ιδεολογικό τους περιεχόμενο στα τραγικά αποτελέσματά του.
Αλλά γι’ αυτό υπάρχει και Πρωθυπουργός σε κάθε χώρα, ο οποίος ελπίζουμε να αντιλαμβάνεται περισσότερα και τουλάχιστον να συναισθάνεται την ανάγκη θέρμανσης στους χώρους μαθητείας των νεαρών μελών ακόμα και μιας ευρισκόμενης σε βαθιά κρίση κοινωνίας…
πηγή

Ζευγάρι Ελλήνων ζει και κοιμάται μέσα σε αυτοκίνητο


Πολλοί είναι οι Ελληνες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης δεδομένης της κρίσης που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Με την ανεργία να πλησιάζει το 25% πολλοί συμπολίτες δεν έχουν στέγη και φαγητό.
Η περίπτωση όμως του 46χρονου Παρασκευά και της 26χρονης συντρόφου του Ιωάννας πραγματικά συγκλονίζει. Ο Παρασκευάς υδραυλικός στο επάγγελμα αποφάσισε να αναζητήσει δουλειά στην περιφέρεια έχοντας στο πλευρό του και την επίσης άνεργησύντροφό του.
Η οδύσσεια του ζευγαριού αρχίζει πριν από ένα χρόνο στους Παξούς και κορυφώνεται τους τελευταίους 3,5 μήνες στην Αρτάκη Εύβοιας όπου και διαμένουν χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό τους για κύρια κατοικία και πουλώντας ό,τι πολύτιμο διαθέτουν για λίγη βενζίνη για να ζεσταίνονται... και λίγο αλεύρι για να τρέφονται.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τηλεπικοινωνίες στὴν Ἀρχαία ἙλλάδαΟι αρχαίοι Έλληνες μπορούσαν να ανταλλάσσουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σε γρήγορο χρόνο πληροφορίες, τόσο κατά την περίοδο των πολέμων όσο και σε περίοδο ειρήνης. Με το εφευρετικό τους μυαλό είχαν κατορθώσει να σχεδιάσουν ένα σύστημα από μηχανισμούς που τους επέτρεπαν να φτάσει στο τελικό δέκτη οποιοδήποτε μήνυμα ήθελαν, δυανύοντας ακόμα και 700χλμ σε περίπου μία ώρα. Ας δούμε με ποιο τρόπο γινόταν αυτό.

Ημεροδρόμοι
Το πρώτο σχέδιο των ελλήνων για τη μεταφορά πληροφοριών αποτελεί η χρήση των ημεροδρόμων. Ήταν άνθρωποι γνωστοί για τις ικανότητές τους στο τρέξιμο στουςοποίους εμπιστεύονταν τη μεταφορά μηνυμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο πιο γνωστός ημεροδρόμος που έμεινε και στην ιστορία ήταν ο Φειδιππίδης, ο οποίος πήγε από την Αθήνα στο Μαραθώνα και μετά πάλι πίσω στην Αθήνα το μήνυμα της νίκης χωρίς καμία στάση και πέθανε από εξάντληση.
Οι ημεροδρόμοι είχαν αποκτήσει το σεβασμό και κοινωνική καταξίωση σε σημείο να τους έχουν αφιερωθεί και ναοί (Τάλβυθος ημεροδρόμος του Αγαμέμνωνα στον οποίο οι Σπαρτιάτες αφιέρωσαν ναό). Ενδέχεται κάποιοι από τους ημεροδρόμους να ήταν έφιπποι ειδικά όταν ήταν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις. Αυτή ήταν η αρχική μορφή του συστήματος των ημεροδρόμων που στη πορεία αναβαθμίστηκε και βελτιώθηκε με τη δημιουργία σταθμών στους οποίους οι αγγελιαφόροι πλέον άλλαζαν τα άλογά τους και ξεκουράζονταν ή άλλαζε και ο αγγελιαφόρος.
Τηλεβόας
Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος που συνέλαβε τη ιδέα τηα αναπαραγωγής ήχων μέσω του ακουστικού τηλέγραφου ο οποίος μπορούσε να μεταφέρει τους ήχους μέσω του αέρα σε μακρυνές αποστάσεις. Αποτελούνταν από ένα τρίποδο ύψους τεσσάρων μέτρων ενωμένο στη κορυφή, απο την οποία ξεκινούσε ένα σκοινί που συγκρατούσε ένα στρογγυλό ηχητικό κέρας μεγάλου μεγέθους.
Οι φρυκτωρίες
Η φωτιά και κατ’ επέκταση το φως ήταν βασική προϋπόθεση για να μεταφερθεί το μήνυμα σύντομα και σε μεγάλη απόσταση. Η χρήση φωτεινών σημάτων κυρίως χρησιμοποιήθηκε στο πόλεμο για να μεταφέρουν τις διαταγές των ανωτέρων. Τα οπτικά σήματα μπορούσαν να αναπαράγουν πληροφορίες μεγάλης ποικιλίας. Για παράδειγμα η Μήδεια, υψώνοντας ένα αναμμένο πυρσό ειδοποίησε τους Αργοναύτες να σπεύσουν στη Κολχίδα.
Για τη μετάδοση των οπτικών σημάτων με έντονους καπνούς ή στήλες καπνού ήταν απαραίτητη η κατασκευή ειδικών κτισμάτων σε υπερηψωμένα σημεία, τα οποία ονομάζονταν φρυκτωρίες. Για τα φωτεινά σήματα που ανταλλάσσονταν μέσω των φρυκτών (πυρσών) είχαν συμφωνήσει εκ των προτέρων και οι δύο πλευρές για τη μετάφραση των μηνυμάτων. Όπως εκτιμούν οι μελετητές ο πρώτος που χρησιμοποίησηε τηλεπικοινωνιακούς πύργους για τη μετάδοση μηνυμάτων ήταν ο Ηρακλής, ο οποίος σε δύο κωμοπόλεις της Δυτικής Μεσογείου, την Αβύλη και την Κάπλη, έστησε τις γνωστές Ηράκλειες Στήλες, που έπαιζαν το ρόλο φάρου στα διέρχομενα πλοία. Από τα γνωστότερα παραδείγματα μετάδοσης μηνυμάτων με σήματα φωτιάς ήταν η είδηση της πτώσης της Τρόιας στον εκπληκτικό χρόνο ρεκόρ για την εποχή της μιας ημέρας.
Το μήνυμα ταξίδεψε από την Τροία στο Ερμαίο της Λήμνου, απο κεί στον Άθω, στις κορυφές του Μακίστου στην Εύβοια και στη κορυφή του Κιθαιρώνα. Απο κεί το μήνυμα μεταφέρθηκε στη λίμνη Γοργώτη, στο Αγίπλαγκτο (Μέγαρα) και στη συνέχεια η φωτεινή λωρίδα υπερπήδησε το Σαρωνικό κόλπο κι έφτασε στο Αραχναίον κοντά στις Μυκήνες κι απο κει ημεροδρόμοι το μετέφεραν στο ανάκτορο των Ατρειδών.
Τηλέγραφος του Αινεία
Ο Αινείας ο Τακτικός συνδύασε τους πυρσούς και τη μηχανική έτσι ώστε η επικοινωνία μεταξύ του αποστολέα και του δέκτη να περιέχει σαφείς πληροφορίες, όπως,για παράδειγμα, “πεζικό με βαρύ οπλισμό” κ.α. Βασική προϋπόθεση για τη σωστή μετάδοση του μηνύματος ήταν οι υδραυλικοί τηλέγραφοι να είναι όμοιοι. Θα έπρεπε επίσης τα κεραμικά αγγεία να έχουν το ίδιο μέγεθος σε πλάτος και βάθος. Τις ίδιες διαστάσεις είχαν και οι φελλοί, στους οποίους στηρίζονταν μεταλλικές ράβδοι, οι οποίοι ήταν χωρισμένοι σε ίσα μέρη, τριών δαχτύλων το καθένα. Εκεί υπήρχε ευκρινής διαχωρισμός και σε κάθε ράβδο αναγράφονταν τα κυριότερα και τα γενικότερα που συνέβαιναν στους πολέμους.
Επίσης μια ακόμα βασική προϋπόθεση για να διαβαστεί σωστά το μήνυμα ήταν οι τρύπες των αγγείων να έχουν την ίδια διάμετρο έτσι ώστε να φεύγει η ίδια ποσότητα νερού. Οι υδραυλικοί τηλέγραφοι βρίσκονταν πάντα σε υψόμετρα, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη οπτική επαφή. Η απόσταση που είχαν μεταξύ τους δύο ή περισσότεροι τηλέγραφοι δεν ήταν σταθερή, παρ’ όλα αυτά μπορούμε να πούμε ότι συνήθως ξεπερνούσε τα δεκάδες χιλιόμετρα.
Όταν όλα ήταν έτοιμα, οι χειριστές του τηλέγραφου άναβαν πυρσούς. Όταν η μία πλευρά ήθελε να δώσει κάποιο μήνυμα κατέβαζε τον πυρσό και συγχρόνως οι δύο άνοιγαν τη διαρροή του νερού. Όταν η ράβδος όπου αναγράφονταν οι πληροφορίες που ήθελαν να μεταβιβαστούν έφτανε στο στόμιο του αγγείου έκλειναν τη ροή και ξανασήκωναν τον πυρσό. Τότε και οι απέναντι έκλειναν τη διαρροή του νερού και διάβαζαν το σημείο στο οποίο είχε σταματήσει η δική τους ράβδος.
Αλφαβητικός Κώδικας
Όταν οι χρήστες του υδραυλικού τηλέγραφου με την πάροδο του χρόνου διαπίστωσαν δυσκολίες στην ακριβή περιγραφή των πληροφοριών όπως αναφορά σε αριθμητικές δυνάμεις του εχθρού, ήρθε ή ώρα που οι Κλεόξενος και Δημόκλειτος παρουσλιασαν την “Πυρσεία” ή αλλιώς “οπτικό τηλέγραφο”.
Η λειτουργία του είχε ως εξής: αρχικά διαίρεσαν το αλφάβητο σε πέντε μέρη ανά πέντε γράμματα τα οποία αναγράφονταν σε πινακίδες τις οποίες θα έπρεπε να έχουν μαζί τους όσοι θα συνομιλούσαν. Πριν εγκαταστήσουν και τα υπόλοιπα εξαρτήματα του τηλέγραφου υπήρχε η συνεννόηση ότι οι πρώτοι -δύο στον αριθμό- πυρσοί που θα σηκώνονταν θα ήταν από εκείνον που ήθελε να αναγγείλει κάτι. Η μεταφορά των πληροφοριών θα ξεκινούσε αν κι από την απέναντι πλευρά σηκώνονταν δύο πυρσοί.
Όταν κατέβαιναν όλοι οι πυρσοί, τότε εκείνος που ήθελε να αναφέρει κάτι σήκωνε τους πρώτους πυρσούς από τα αριστερά, δηλώνοντας με αυτό το τρόπο στο δέκτη ποια πινακίδα έπρεπε να εξετάσει. Αν για παράδειγμα σήκωνε τον πρώτο πυρσό , εννοούσε τη πρώτη πινακίδα κ.ο.κ. Η δεύτερη ομάδα πυρσών χρησιμοποιούνταν για να υποδείξουν τα γράμματα που θα σχημάτιζαν τη λέξη του μηνύματος. Για την καλύτερη καταγραφή των εναλλασσόμενων πυρσών οι χρήστες χρησιμοποιούσαν κατάλληλες διόπτρες. Για την αποφυγή λαθών, εκείνος που θα σήκωνε ή θα κατέβαζε τους πυρσούς, ήταν πίσω από ένα πρόχειρα κατασκευασμένο τοίχο με σύνηθες ύψος τα δέκα μέτρα. Επειδή η συμπλήρωση ενός πλήρους μηνύματος απαιτούσε χρόνο, οι χρήστες αναγκάστηκαν να βρουν τις λέξεις με τα λιγότερα γράμματα, χωρίς όμως να χάνει το πληροφοριακό της περιεχόμενο η πρόταση.
Για να επιτευχθεί σωστά και γρήγορα η μετάδοση του μηνύματος, οι χρήστες της Πυρσείας, οι οποίοι ήταν πολίτες με άριστη γνώση ανάγνωσης, γραμματικής και ορθογραφίας, εκπαιδεύονταν καθημερινά ώστε να συνηθίσουν στον τρόπο γραφής και μετάδοσης των μηνυμάτων. Με την παροδο του χρόνου κάποιοι βελτίωσαν τον οπτικό τηλέγραφο κάνωντας στην αρχική μορφή κάποιες παρεμβάσεις, αλλάζοντας τα γράμματα των πλακών έτσι ώστε να αποφευχθεί η υποκλοπή του μηνύματος.
Χρήστος Λάζος, “Τηλεπικοινωνίες των αρχαίων Ελλήνων”, Εκδόσεις Αίολος

22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1940! Η ΚΟΡΥΤΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ! Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ! Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΗΡΕΙ!
Στις 22 Nοεμβρίου 1940 τμήματα του ελληνικού στρατού εισέρχονται απελευθερωτές του βορειοηπειρωτικού διαμερίσματος της Kορυτσάς. O κόσμος βγήκε στους δρόμους και ζητωκραύγαζε: «Πήραμε την Kορυτσά». H απελευθέρωση της Kορυτσάς ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Ελληνικού Στρατού στο βορειοηπειρωτικό μέτωπο. Στην πόλη της Kορυτσάς βρίσκονταν και την υποστήριζαν ισχυρές ιταλικές δυνάμεις (Mεραρχία Tριέστι - Πιεμόντε - Bενέτσια - Aρέστο με δυο τάγματα μελανοχιτώνων ― με το τάγμα των Bερσαλιών και ένα τάγμα Aλβανών). O αγώνας για την κατάληψή της κράτησε οχτώ μέρες και ήταν πολυαίμακτος. Πρώτος αξιωματικός που εισήλθε στην πόλη ήταν ο Iωάννης...

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.


sklavoi-xorafia
Τέλος στη δράση κυκλώματος σύγχρονων δουλεμπόρων που δρούσε στους πορτοκαλεώνες της Αργολίδας έβαλε η ΕΛ.ΑΣ . Οι δράστες, δύο άνδρες και δύο γυναίκες από τη Ρουμανία ξεγελούσαν συμπατριώτες τους που αναζητούσαν δουλειά στην Ελλάδα.
Οι δουλέμποροι υπόσχονταν στα θύματα τους δουλειά σε αγροτικές καλλιέργειες με ημερομίσθιο 25 ευρώ και δωρεάν διαμονή.
Η πραγματικότητα ωστόσο ήταν εντελώς διαφορετική. Όταν οι 41 εργάτες έφτασαν στην Ελλάδα, οι δουλέμποροι τους άρπαξαν τα διαβατήρια, τους υποχρέωσαν να μένουν όλοι μαζί σε ένα στάβλο και να εργάζονται για 12 ώρες στα χωράφια, χωρίς φυσικά να τους καταβάλουν την αμοιβή που εισέπρατταν από τους εργοδότες τους.
Και το μαρτύριο δεν σταματούσε εκεί αφού οι άτυχοι εργάτες δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν από το στάβλο, για τον οποίο μάλιστα πλήρωναν και 50 ευρώ ενοίκιο!
Τέλος στην κόλαση που ζούσαν οι άτυχοι εργάτες έβαλαν οι αστυνομικες αρχές της περιοχής, ενώ αναζητούνται ακόμα τρεις συνεργοί, δύο Ρουμάνοι και ένας Τούρκος.http://makeleio.gr

.:. The Orphic Hymn to Dionysos (Χαίρε Νύμφη) .:. by Daemonia Nymphe

 The soundtrack of this video is "The Hymn to Bacchus" by Daemonia Nymphe.

This is based on the "Orphic Hymn to Dionysos" of the 2nd century C.E.

The lyrics are the words of the original Greek text with an English translation by Andonis Theodoros.

Daemonia Nymphe have brought these words to life in the most powerful way imaginable.

Please visit their MySpace page and their website to hear more ...


http://www.myspace.com/daemonianymphe

21 2012 Ἕνα κτῆνος ποὺ κατὰ λᾶθος ἔγινε μάνα!Αὐτὰ τὰ ὄντα δὲν ἔχουν λόγο ὑπάρξεως! Κανέναν!
Ἡ μητέρα ἐγκατέλειψε τὸν πατέρα καὶ μετὰ ἐγκατέλειψε τὰ δύο ἀπὸ τὰ τρία παιδιά της σὲ ἵδρυμα!
Ἀλήθεια; Γιατί ἀκόμη ὑπάρχει αὐτό τό ὄν;
Μέ ποιό δικαίωμα ἔκανε τρία παιδιά καί τά πετᾶ κατά τόν πιό σιχαμερό τρόπο; 
Κι ὁ πατέρας; Ποῦ εἶναι ὁ πατέρας; Αὐτός δέν ἔχει εὐθύνη; Μόνη της τά ἔκανε αὐτά τά παιδάκια
Ὁ τίτλος τοῦ παρακάτω ἄρθρου ἀναφέρεται μόνον στὴν οἰκονομικὴ δυσχέρεια κι ὄχι στὴν πνευματικὴ ὑστέρηση, ποὺ κατὰ πάσᾳ πιθανότητα ἔχουν τέτοια ἄτομα σὰν τὴν μητέρα κτῆνος.  
Τὰ παιδιὰ ἔτρωγαν φελιζόλ…
Αὐτὸ εἶναι τὸ λιγότερο μέσα στὰ τόσα ἄλλα ποὺ ἐπίσης συνέβησαν στὴν ζωούλα τους…
Καὶ μετὰ μιλᾶμε γιὰ ἀνθρωπιά…
Φιλονόη.

ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ! Μάνα έκλεισε τα παιδιά στο υπόγειο κι έτρωγαν φελιζόλ!

Μια απίστευτη ιστορία παιδικής κακοποίησης στο κέντρο της Αθήνας φέρνει στο φως το Χαμόγελο του Παιδιού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση.
Σύμφωνα με την οργάνωση περισσότερες…
από 700 υποθέσεις παιδικής κακοποίησης έχουν καταγραφεί μόνο φέτος στην χώρα μας και αφορούν άσκηση σωματικής, σεξουαλικής ή ψυχολογικής βίας από τους γονείς στα παιδιά.
Μια από τις πλέον τραγικές ιστορίες είναι αυτή του Δημήτρη και των αδελφών του: Ο Δημήτρης και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του περνούσαν πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, εξαιτίας των συχνών καυγάδων των γονιών τους. Η μητέρα του αποφάσισε κάποια στιγμή να εγκαταλείψει τον πατέρα του. Έτσι έβαλε τα δύο μεγαλύτερα παιδιά σε ίδρυμα και πήρε μαζί της μόνο τον μικρό Δημήτρη ο οποίος ήταν μόλις ενός έτους.
Μαζί εγκαταστάθηκαν σε ένα υπόγειο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας ωστόσο σύντομα οι γείτονες παρατήρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αφού από το σπίτι αναδύονταν δυσοσμίες, καθώς η μητέρα δεν τηρούσε βασικούς κανόνες υγιεινής και καθαριότητας.
Παράλληλα, υπήρχαν ενδείξεις ότι η μητέρα έκανε χρήση αλκοόλ και ψυχοφαρμάκων ενώ το γεγονός ότι δεν ακουγόταν το κλάμα του μωρού θορύβησε ακόμη περισσότερο τους περίοικους.
Κάποια μέρα οι γείτονες παρατήρησαν ότι τα παιδιά, ο Δημήτρης και ο τότε οκτάχρονος αδερφός του, που είχε βγει για λίγο από το ίδρυμα, έμεναν κλειδωμένα στο σπίτι για περισσότερο από μια εβδομάδα και αποφάσισαν να ειδοποιήσουν τις αρχές.
Η εισαγγελική παρέμβαση αποδείχθηκε σωτήρια για τα δύο παιδιά καθώς διαπιστώθηκε πως ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες. Ο μικρός Δημήτρης βρέθηκε σε ημιλυπόθυμη κατάσταση φορώντας μόνο μια πάνα, ενώ γύρω του έκαναν βόλτες κατσαρίδες. Το πιο σοκαριστικό στοιχείο είναι ότι ελλέιψει τροφής τα δύο παιδιά έτρωγαν φελιζόλ!
τὸ μάτι

διαβάστηκαν περισσότερο

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ;Όλα τα περιμέναμε να τα δούμε σ’ αυτή τη ζωή, αλλά ότι θα βλέπαμε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κόπτονται για «την παρουσία της Ελληνικής Φυλής στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι», ε, αυτό όχι, δεν το περιμέναμε ποτέ! Κι όμως, συνέβη και περιέχεται σε επερώτηση των βουλευτών Σ. Παναγούλη και Ν. Αθανασίου. Αντιγράφουμε από την σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ:

Τό τέλος τῆς μεσαίας τάξεως;

Συμφώνως μὲ ἔρευνες ξένων εἰδησεογραφικῶν πρακτορείων, ἡ ἑλληνικὴ μεσαία τάξις ἔχει πάρει τὴν ἄγουσα πρὸς τὴν …ἐξαφάνισι!
Βέβαια, αὐτὸ μᾶς εἶναι γνωστό.
Συντάξεις, μισθοί, θέσεις ἐργασίας συρρικνώνονται διαρκῶς, μὲ ἀποτέλεσμα φυσικὰ νὰ μὴν μπορῇ κανεῖς μας νὰ προβλέψῃ τὸ ἄμεσο μέλλον. Πολλῷ δὲ μᾶλλον τὸ ἔμμεσον.
Ἡ μεσαία τάξις τείνει νὰ ἐξαφανιστῇ, ἀδυνατῶντας πλέον νὰ ἐπιβιώσῃ, πτωχοποιουμένη ὅλο καὶ περισσότερο, δίχως νὰ ὑπάρχῃ γιὰ τὴν ὥρα περιθώριον ἀντιδράσεως.
Ὅλοι μας περιμένουμε… 
Αὐτὴ ὅμως ἡ κατάστασις ἔχει ἀντίκτυπο παντοῦ.
Οἱ πτωχοὶ σιγὰ σιγὰ σβήνουν, γίνονται ἄστεγοι κι ἐπαίτες, περνῶντας οὐσιαστικῶς στὸ ἐπίπεδον τῆς ἀνυπαρξίας ἔν ᾦ οἱ εὔποροι βλέπουν τὴν οἰκονομική τους δύναμι νὰ περιορίζεται μὲ ἀνύπαρκτες προοπτικὲς ἀλλαγῆς τοῦ σκηνικοῦ.
Ἐδῶ
βλέπετε ἕναν περίπατο δημοσιογράφου τοῦ CNN σὲ κάποιες γειτονιὲς τῶν Ἀθηνῶν. Τὶς ἀναγνωρίσαμε…
Ἀπό ἐδῶ καί πέρα λοιπόν τί;
Φιλονόη.  

 CNN: “Το τέλος της ελληνικής μεσαίας τάξης”


Το ρεπορτάζ του CNN για την ελληνική μεσαία τάξη (Greece’s disappearing middle class) κάνει τον γύρο του κόσμου τον τελευταίο μήνα.
Σύμφωνα με το μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο, η ελληνική μεσαία τάξη μετατρέπεται πλέον σε τάξη νεόπτωχων μέσα στη δύνη της οικονομικής κρίσης και υπό το βάρος των νέων μέτρων λιτότητας.
Το συγκεκριμένο βίντεο είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή της ιστοσελίδας και εξακολουθεί να συγκεντρώνει χιλιάδες “κλικ” (views) κάθε μέρα κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των αναγνωστών.
Το ρεπορτάζ παρακολουθεί την καθημερινότητα πρώην ευκατάστατων Ελλήνων, οι οποίοι είδαν μέσα σε μόλις δύο χρόνια τη ζωή τους να καταρρέει και να αλλάζει άρδην.
Ανάμεσα στα πρόσωπα που συναντά ο ρεπόρτερ του CNN στην Αθήνα, είναι μία γυναίκα χήρα, πρώην νοσοκόμα, η οποία προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με ένα επίδομα 200 ευρώ.
Ο ανταποκριτής επισκέπτεται ακόμη το σπίτι μιας επταμελούς οικογένειας που αγωνίζεται να επιβιώσει.
Άδειο ψυγείο και ντουλάπια κουζίνας μαζί με την καθημερινή αγωνία για το τραπέζι και τα άδεια πιάτα των παιδιών συνθέτουν το σκηνικό μιας ακόμα οικογένειας που δυσκολεύεται να επιβιώσει εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Παρόμοιο το σκηνικό και στους γείτονες καθώς οι περισσότεροι είναι άνεργοι και χωρίς κοινωνική ασφάλιση. Προσωρινή λύση και “καταφύγιο” για τους νεόπτωχους της Αθήνας η αλληλεγγύη και η φιλανθρωπία.
Το ρεπορτάζ εστιάζει στις πολυάριθμες δράσεις αλληλοβοήθειας που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα, σε μία προσπάθεια στήριξης ανθρώπων που έχουν μεγάλη ανάγκη.
“Οργανώσεις, εκκλησία και μεμονωμένοι πολίτες βοηθούν καθημερινά προσφέροντας σχολικά είδη και ρούχα σε παιδιά, τρόφιμα σε χιλιάδες άπορες οικογένειες και άστεγους”, καθώς όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ η μεσαία τάξη στην Ελλάδα εξαφανίζεται με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται για τα επόμενα χρόνια.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. πάνω από 900.000 νοικοκυριά, δηλαδή το 21.4% του πληθυσμού, αντιμετωπίζουν ήδη το φάσμα της φτώχειας. Πρόκειται συνολικά για 2.341.400 άτομα, αριθμός που κατατάσσει την Ελλάδα στη 2η θέση με το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη, αμέσως μετά τη Βουλγαρία.
ταχυδρόμος

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...